Hyppää sisältöön


Eniten tykätty sisältö


#4980 O: Veikkausliiga pelipaidat

Lähettänyt angus80 - 18.05.2012 - 21:24

Ostetaan Veikkausliigaan pelipaitoja (nimella, numerolla + Veikkausliigaan patch).

Kiitos
vascomane@inwind.it
 • StetStath, alovobaro, ChonsesY ja 16 muut pitää tästä


#5164 O: Suomen maajoukkueen pelipaidat

Lähettänyt angus80 - 17.03.2013 - 15:45

Ostetaan Suomen maajoukkueen pelipaitoja ("match worn" tai "match issued", ei replica).

Kiitos
vascomane@inwind.it
www.finlandshirts.com
 • Owelliown, ferwadyhera, leldliliguigO ja 14 muut pitää tästä


#5048 M: "worn/issued" pelipaitoja Suomesta

Lähettänyt angus80 - 02.09.2012 - 17:07

Tervetuola:

LINK
 • lowlGlild, psqtmmgiex, ingerceWainue ja 12 muut pitää tästä


#5141 Tykkimiehet

Lähettänyt Maz - 26.01.2013 - 01:16

Tykkimiehet pohtii viikon känniviestiensä kannattavuutta.
 • Owelliown, leldliliguigO, StetStath ja 11 muut pitää tästä


#4687 Arsenal-Barcelona huivi

Lähettänyt Cesc - 19.05.2011 - 09:48

Myynnissä olisi kevään CL-koitosta varten tehty huivi. Huivissa näkyy ekan pudotuspelikierroksen päivämäärät ja toinen puoli Arsun ja toinen puoli Barcan väreissä. Ostettu maaliskuun alussa Lontoosta, ymmärtääkseni tämä on ihan virallinen Arsenal-fanituote. Kuvia laitan pyydättäessä sähköpostiin. Jos joku tarjoaa 10€(sis. postikulut) niin kaupat tulee heti, muutoin sitten tarjousten perusteella. Huivi on siis siisti ja käyttämätön.
 • Owelliown, Booxexpothe, Psybeasusty ja 11 muut pitää tästä


#4714 M: Uudet Puma Junior v1.10i FG koko 37,5

Lähettänyt Jaska@paitsio - 07.06.2011 - 21:07

Myydään alkuperäisessä paketissa olevat käyttämättömät Puma Junior v1.10i FG koko 37,5. Väri Musta/keltainen/hopea. Myydään, koska jäivät pieneksi ennen kuin menivät jalkaan asti.

Ovh hinta 109€. Hintapyyntö 40€ + mahdolliset postikulut.

jaakko.hyvarinen(at)ovi.com
p. 050 4871961

Posted Image
 • Floulgefe, StetStath, Offibiaempame ja 10 muut pitää tästä


#218008 Veikkausliiga 2013

Lähettänyt LowRidingMonkey - 07.08.2013 - 17:09

En tiedä saiko Webmaster poimittua vanhalta foorumilta Veikkausliiga 2013-topicia, mutta ei ainakaan omaan silmään osunut. Laitoin nyt sitten uuden ketjun pystyyn.

 

 

JJKJaro 0-0

 

85’ Eero Korte []

 

Voiko sitä enää enempää pettyneempi olla tasapeliin? Peli oli pitkälti JJK:n hallussa ja maalipaikkoja oli vaikka kuinka. Tärkein eli maali jäi puuttumaan joten yhteen pisteeseen oli tyytyminen. Viimeistelyä vaille hyvä peli JJK:lta, mutta eipä tuo juuri lohduta.

 

Useiden poissaolojen heikentämä Jaro aloitti väkevästi ja saikin painetta JJK:n maalille pelin ensi minuuteilla parilla kulmapotkulla. JJK sai otetta pelistä melko nopeasti ja loikin ensimmäisen vaarallisen paikan ensimmäisestä kulmapotkustaan vajaan 10 minuutin pelin jälkeen. Babatunde Wusu pääsi puskemaan Jani Virtasen antamasta kulmasta, mutta Jesse Öst Jaron maalilla sai pidettyä pallon verkon ulkopuolella. Viitisen minuuttia myöhemmin Virtanen-Wusu-akseli toimi toisinpäin nigerialaisen syötettyä Jampalle. Virtasen laukaus pienestä kulmasta heilutteli verkkoa vain sivuverkon ulkopuolelta. Tämän jälkeen mentiin hieman hiljaisemmin maalipaikkojen suhteen, kunnes hieman avausjakson puolenvälin jälkeen Jarolle osui paikan puolikas. Markus Kronholm keskitti ja Mattias Wargh pääsi puskemaan, mutta pusku epäonnistui ja meni maalin ohi. Puolen tunnin jälkeen JJK viritteli jälleen Virtasen ja Wusun toimesta maalipaikan. Virtasen pystysyöttö löysi Wusun joka saikin nostettua pallon yli vastaan rynnineen Östin. Harmittavasti Tunden nosto meni niukasti yli pallon pudotessa maalin katolle. Perään tuli lisää JJK:n tilanteita, kun Mikko Innasen laukaus blokattiin kulmaksi josta Mikk Reintam pääsi puskemaan. Virolaisen nikkaus ei kuitenkaan löytänyt tietään tolppien väliin. Viitisen minuuttia ennen taukoa Virtasen vapari oli painua yläkulmaan, mutta Öst sai venytettyä kätensä väliin viime hetkillä. Wusulla oli vielä paikka ennen taukoa. Tunde murtautui rankkarialueelle ja pääsikin laukomaan. Yläkulman sijasta pallo pamahtikin ylärimaan ja näin tauolle lähdettiin maalittomassa tilanteessa.

 

JJK tuli tauolta vahvasti ja Mikot Manninen ja Innanen pelasivatkin pallon hyvin Patrick Poutiaiselle. Patu pääsikin tällämään kivasti boksin ulkopuolelta ja vain tolppa esti ottelun avausmaalin syntymisen. Hetkeä myöhemmin JJK rynni nopeaan hyökkäyseen Wusun riiston jälkeen joka päättyi Mannisen laukaukseen sivuverkkoon. Tunnin kohdalla molemmilla oli muutama tilanteen poikanen. Öst sylkäisi Virtasen vaparin eteensä, mutta Samu Nieminen ei saanut lakaistua jatkopallo maaliin vaan JJK-topparin yritys nousi pilviin. Heti perään tuli Jarolle mahdollisuus, kun vieraat pääsivät vastahyökkäykseen Eero Korteen pallon menetyksen jälkeen. Hyökkäys tyrehtyi Korteen rapatessa Jaron pelaajan nurin varoituksen arvoisesti. Hyvästä paikasta tullut vapari tuhrittiin pietarsaarelaisten toimesta suoraan päin JJK:n muuria. Lisää tilanteen puolikkaita vieraille, kun Kevin Peth nousi väkevästi oikealta. Syöttö maalille katkottiin kuitenkin JJK:n ja Niemisen toimesta viime hetkillä. Poutiainen oli jälleen lähellä maalintekoa, kun Patun pusku meni vain hieman maalin ohi. Öst esitteli torjuntakykyjään Reintamin päästyä puskemaan Virtasen vaparikeskityksestä 65 minuutin kohdalla. Perään Wusu pääsi puskemaan Anssi Virenin keskityksestä, mutta pallo ei vieläkään suostunut menemään maalin vaan kimposi yläriman kautta yli. Kymmenisen minuuttia ennen loppua Wusulla oli jälleen loistava paikka maalintekoon. Nyt oltiinkin jo todella lähellä maalia, mutta Östin huikea jalkatorjunta esti Kettupaitojen osuman. JJK:n joutui vajaalle viitisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua, kun Korte sai toisen varoituksensa. Ottelun siirtyessä lisäajalle oli Jaro lähellä ottaa koko pistepotin. Shahdon Winchester pääsi puskemaan takatolpalta ja pallo meni vain senttejä maalin ohi. Lisäajan lopussa molemmilla oli vielä tilaisuutensa. Ensin Wusu puski niukasti maalin ohi. Viimeinen tilanne tuli vieraille. Alexander Tumasyan syötti maalin eteen Iidle Elmille joka kuitenkin viivytteli eikä saanut laukausta aikaan.

 

Janne Korhonen Ei juuri hommia.

Anssi Viren Vinssi oli varsin hyvässä iskussa ja saikin pidettyä Winchesterin hyvin kurissa.

Samu Nieminen Muutama hyvä katko.

Mikk Reintam Vahva ilmassa.

Benno Hanslian Ongelmissa ympäri kenttää.

Jani Virtanen Järjesti monta maalipaikkaa.

Patrick Poutiainen Kovaa sähinää ja pari hyvää maalintekoyritystä.

Eero Korte Piti välillä hyvin palloa vaikka pari pahempaa menetystäkin tuli. Molemmat varoituksen täysin aiheesta joten ulosajossa ei valittamista siltä osin.

Mikko Manninen Muutama hyvä keskitys.

Mikko Innanen Melko vaisu.

Babatunde Wusu Hyvää möyrintää ja huonoa (sekä hieman epäonnekastakin) viimeistelyä. Levy on kuumana, mutta vesi ei vielä kiehu.

 

Antto Hilska Tuli Innan tilalle, mutta eipä juuri tuonut mitään merkittävää.

 

 

 

JJKMYPA 0-3 (0-1)

 

38’ Ville Salmikivi 0-1

56’ Pekka Sihvola 0-2

59’ Jonathan Okafor 0-3

78’ Anssi Viren []

 

Surkea esitys JJK:lta jossa ei ollut Jaro-ottelun hyvästä hyökkäyspään virinästä tietoakaan. Puolustus oli sekasin kuin seinäkello ja MYPA pyörittikin peliä ajoittain aivan miten tahtoi. Ansaitut pisteet Kouvolan kulmille.

 

Alku lupaili selvästi parempaa. JJK aloitti varsin mallikkaasti ja Babatunde Wusulla olikin pari maalintekoyritystä. Ensimmäinen meni ohi, mutta jälkimmäinen oli selvästi parempi. MYPAn maalilla Ville Iiskola kuitenkin venytti torjuntaan yläkulmasta. MYPA lämpeni pikkuhiljaa ja vartin kohdalla Janne Korhonen joutuikin aktivoitumaan kotijoukkueen maalilla torjumalla Xhevdet Gelan vapaapotkun. Gelan laukaus jäi kovin heppoiseksi ja Korhosella olikin helppo työ kopata maanuoliainen syliinsä. Muutamaa minuuttia myöhemmin Mikko Manninen viritteli samanoloinen lussukan pelitilanteesta kohti Iiskolaa. Vieraat saivat vaaranpaikkaa, kun Korhonen nyrkkeili keskityspallon suoraan Sasha Anttilaiselle jonka laukausyrityksen onneksi pari viininpunaista ehti blokkaamaan. Puolen tunnin kieppeillä Mikot Innanen ja Manninen pelasivat hyvin yhteen ja lopulta Patrick Poutiaiselle tuli vetopaikka. Patun laukaus meni harmittavasti suoraan päin Iiskolaa ja näin potentiaalinen maalipaikka jäi käyttämättä. Hetken päästä Ville Salmikivi oli lähellä viedä vieraat johtoon, mutta kääntölaukaus suuntautui maalin ohi. Kohta oli Salmikivi kuitenkin jo juhlimassa. MYPA pääsi keskialueella pallon riistoon ja Gela pääsi syöttämään pystypallon jonka avulla Salmikivi karkasi Samu Niemiseltä. MYPA-kärjen laukaus ohitti Korhosen ja vieraat nappasivat johtoaseman, 1-0 MYPAlle. Maalia ei voi suoranaisesti laittaa Korhosen nimiin, mutta olisi ehkä ollut otettavissa.

 

JJK otti heti tauolla pelaajavaihdon, kun Jukka-Pekka Tuomanen teki tilaa Eero Markkaselle. Tämä saikin ainakin meikäläisessä toivon kipinän syttymään. Muistissa oli edellinen Markkasen paluu ja kaksi maalia. Nyt ei Ertzi valitettavasti ollut lähelläkään samassa iskussa. Vaan eipä kukaan mukaan näyttänyt loistavan kotijoukkueesta. MYPA aloittikin hyvin ja Jonathan Okafor pääsi laukomaan pienten jallitusten (tai ainakin yritysten) jälkeen maalin yli parin minuutin jälkeen. Pekka Sihvolalla oli avopaikka Salmikiven(?) syötöstä, mutta Peksi täräytti pallon selvästi maalin yli. Vaaran merkit olivat ilmassa. Hieman ennen tunnin täyttymistä MYPA otti ohjat lopullisesti parilla nopealla maalilla. Ensin Sihvola iski 2-0:llaan. MYPA pelasi pallon hyvin oikeaa laitaa pitkin ja lopulta Sihvola pääsi laukomaan pallon maalin suoraan pystysyötöstä Mikk Reintamin seuratessa vieressä. Perään tulleseen kolmanteen maaliin MYPA sai hyvin apua kotijoukkueelta. Anssi Viren katkoi aluksi hyvin pitkän syötön ja taisteli pallon Reintamille. Virolainen yritti ilmeisesti syöttää takasin Virenille, mutta syöttö oli liian kova eikä Vinssikään tuntunut olevan aivan kuviossa mukana. Näinpä pallo päätyi suoraan vieraille ja Okafor pääsi iskemään helpon maalin Salmikiven syötöstä. MYPA 3 JJK 0 ja peli alkoi olla ja olikin taputeltu. MYPA oli lähellä iskeä neljännen, kun Tuomas Aho (tai joku muu) pääsi puskemaan vaparikeskityksestä tolppaan. JJK:n hyökkäykset olivat harvassa, laukauksista puhumattakaan. Yksi kuitenkin nähtiin hieman tunnin pelin jälkeen, kun Poutiainen pääsi laukomaan kaukaa. Pallon osoite oli kuitenkin selvästi maalin ohi. Vartti ennen loppua Wusulle tuli hieman varkain tekopaikka, kun Virenin keskitys pomppi Tundelle vitosen rajalle auringon häikäisemän MYPA-puolustuksen läpi. Wusun viimeistely ei löytänyt toivottua osoitetta vaan pallo meni maalin yli Tunden liukastellessa ratkaisevalla hetkellä. Anttilaisella oli pari paikkaa lisätä JJK:n tuskaa. Ensin Anttilainen katkoi Virenin heppoisen syötön ja karkasi läpi, mutta Korhosen sai venyttyä torjuntaan. Heti perään sama mies pääsi laukomaan sivurajaheiton jälkeen, mutta Korhonen oli taas etevämpi. Vajaat 10 minuuttia ennen loppua JJK:n pelaaja näki toista ottelua putkeen punaista Virenin sukitettua Hassan Sesay rajusti nurmen pintaan. Turhautuneen miehen typerä teko ja ansaittu ulosajo. Tämän jälkeen ei enää mitään ihmeempää nähty ja MYPA pääsi juhlimaan selvää voittoa.

 

Janne Korhonen Ensimmäinen oli kenties otettavissa. Kahdessa muussa ei jakoja. Lopussa pari hyvää torjuntaa.

Anssi Viren Syöttöharhoja ja punainen hölmöllä taklauksella.

Samu Nieminen Ei pysynyt Salmikiven kyydissä avausmaalissa.

Mikk Reintam Hukassa toisessa maalissa ja sekoili kolmannen.

Benno Hanslian Ongelmat jatkuivat. Itseluottamus hukassa.

Mikko Manninen Ei saanut aikaan mitään merkittävää.

Jukka-Pekka Tuomanen Tauolla vaihtoon ja sen jälkeen keskikentän läpi tultiinkin vauhdilla (kohti JJK:n maalia).

Patrick Poutiainen Pari vetoa vetoa. Tuttu sähinä puuttui.

Jani Virtanen Vaikeaa oli.

Mikko Innanen Tuskaista.

Babatunde Wusu Ei saa maalia aikaan vahingossakaan.

 

Eero Markkanen Tuntuma täysin kateissa.

Robert Taylor Liigadebyytti.

Topi Järvinen Reilu vitonen lopusta.

 

Kotiputkesta uhkaa tulla katastrofi jos ei Jaro kaadu lauantaina. Säilymisen suhteen alkaa olla viimeisiä oljenkorsia käsillä. No Inter on edelleen ”vain” kuuden pisteen päässä joten ei vielä heitetä kirvestä kaivoon. Turkulaiset taitavat ollakin JJK:n ainoa mahdollisuus. Jopa TPS:kin mikäli eivät ala piristymään. Lahti näyttää olevan vahvassa iskussa Juha Malisen komennuksessa joten Päijänteen toisessa päässä saadaan olla luottavaisin mielin sarjapaikan suhteen. RoPS kerää tiivillä puolustuksellaan pisteen sieltä toisen täältä joten myös Rovaniemellä voitaneen nukkua yöt levollisin mielin.


 • leldliliguigO, BertySi, ChonsesY ja 9 muut pitää tästä


#4981 Ostan Veikkausliiga pelipaidat

Lähettänyt angus80 - 18.05.2012 - 21:28

Ostetaan Veikkausliigaan pelipaitoja (nimella, numerolla + Veikkausliigaan patch).

Kiitos
vascomane@inwind.it
 • ferwadyhera, Psybeasusty, Offibiaempame ja 8 muut pitää tästä


#4244 ostetaan Figo tai Forlan pelipaita

Lähettänyt teemu_2010 - 19.06.2010 - 18:40

kiinnostais ostaa Luis Figon tai Diego Forlanin pelipaita joko maajoukkue tai seurapaidat. koko pitäs olla XL. jos joku tietää nettikauppoja niin voi ehdottaa niitä kun en meinaa löytää..
 • lowlGlild, Booxexpothe, friereepauple ja 8 muut pitää tästä


#245397 12.4.2015 Manchester United - Manchester City @ Old Trafford

Lähettänyt Ole Gunnar - 05.04.2015 - 14:32

12/4/2014 klo 18:00

Manchester United - Manchester City

@ Old Trafford

 

cq5dam.thumbnail.200.200.png vs cq5dam.thumbnail.200.200.png

 

Manchesterin paikallistaisto hiljentää ensi sunnuntaina koko kaupungin ja liimaa kymmenet miljoonat futiksen ystävät ruudun ääreen. Yksi brittein saarten tunnetuimmista derbyistä sytyttää taatusti jokaisen fanin kummallakin puolella, ja tämä menee allekirjoittaneella kiinnostavuudessaan hyvin lähelle Unitedin ja Liverpoolin välisiä kamppailuja. Onhan kyse sentään kaupungin herruudesta seuraavaksi puoleksi vuodeksi eteenpäin.

 

Historiaa tarkastellessa täytyy mennä aina vuoteen 1894, jotta päästään joukkueiden ensimmäiseen välienselvittelyyn. Tuo kamppailu päättyi Cityn Hyde Parkilla silloisessa kakkosdivisioonassa Newton Heathin voittoon maalein 2-5. Sittemmin Citylle jäi pikkuveljen ja kiusaajan rooli ManUn mennessä ensin Sir Matt Busbyn ja myöhemmin Sir Alex Fergusonin johdolla menojaan mestaruuksien osalta. United johtaa mestaruuksien määrässä lukemin 20-4.

 

13785186.jpg?cdfe6ed5a93c8bd776da395c79f

Kuva vuoden 1958 syyskuulta. Laukomassa ollut Unitedin Albert Scanlon oli yksi Münchenin lentoturmasta selvinneistä pelaajista. Cityn Bert Trautmann yrittää torjua, mutta laukaus painuu lopulta ohi. Oikealla Cityn vasen puolustaja Cliff Sear.

 

Valioliigan alkutaipaleella meno oli erityisen kylmää Cityn näkökulmasta. Vuosilta 1996-2000 löytyy itse asiassa neljän vuoden jakso, jolloin joukkueet eivät kohdanneet kertaakaan toisiaan Cityn viettäessä yhden kauden jopa kakkosdivarissa. Kaudesta 2002-03 saakka joukkueet ovat pelanneet säännöllisesti liigatasolla. Ottelut ovat olleet derbyille ominaisesti hyvinkin tasaisia huolimatta siitä, että Unitedin materiaali oli reilut 10 vuotta sitten hieman eri luokkaa kuin 'The Citizensillä'. Itse muistan yhä Cityn kotiluolassa kärsityn kivuliaan 1-4 -murskatappion, jossa Paul Scholes iski ManUn ainokaisen. Tosin vähintään yhtä kirkkaana mielessä on Michael Owenin lisäajalla ratkaisema 4-3 -lukemiin päättynyt huikea trilleri OT:lla kaudelta 2009-10:

 

 

Vuodesta 2008 lähtien City on hivuttautunut askel askeleelta lähemmäs isoveljeään šeikki Mansour bin Zayed al-Nahyanin saatua joukkueen omistukseensa. Kilpailu Fergusonin viimeisinä vuosina alkoi olla jo todella tiukkaa. Kaudella 2011-12 väistämätön tapahtui, kun oli Cityn vuoro juhlia mestaruutta pitkän kuivan kauden jälkeen. Ensimmäistä kertaa Valioliigan aikana mestaruus ratkesi maalierolla. Viime vuonna palkintokaappiin tuli yksi mestaruuspytty lisää. Kulunut kausi on kuitenkin ollut Citylle suuri pettymys, sillä seura näyttäisi jäävän ilman yhtäkään pystiä. Upporikkaat omistajat odottavat huomattavasti enemmän, ja Manuel Pellegrinille voi suurella todennäköisyydellä ennustaa potkuja kauden päätteeksi.

 

 Lähtökohdat sunnuntaille

 

Unohtumattoman 4-3 -lukemiin päättyneen pelin jälkeen Unitedille on kertynyt keskinäisistä liigakamppailuista 3 voittoa, ja City on vienyt pelin nimiinsä 6 kertaa. Näiden joukossa on myös se 1-6 teurastus OT:lla. ManU tosin voitti yhden Liigacup-väännön ja Charity Shieldin 3-2, mutta vastaavasti naapurit etenivät kertaalleen finaaliin FA-cupissa Unitedin kustannuksella. Kun vielä 4 (!) viimeistä liigapeliä ovat päättyneet Cityn voittoon, voidaan jo puhua henkisestä yliotteesta. Suuri kysymysmerkki on, pystyykö ManU sen ensi sunnuntaina murtamaan.

 

manchester-derby_2677508b.jpg

10.2.2008 muistettiin Münchenin lentoturman uhreja näin upealla tavalla Old Traffordilla. Lisäksi

United pelasi ottelun 50-luvun mukaisilla retropaidoilla. Ottelu päättyi kotijoukkueen 1-2 -tappioon.

 

 

RooneyOverhead-700x400.jpg

Wayne Rooney tekee saksipotkulla yhden Valioliigahistorian hienoimmista maaleista helmikuussa 2011.

Potkua ihmettelemässä Vincent Kompany ja Paul Scholes.

 

Joukkueiden vireellä on etenkin tässä derbyssä yleensä kovin vähän merkitystä suuntaan taikka toiseen. Mainittakoon kuitenkin, että Unitedilla edelliset kuusi ottelua ovat menneet astetta paremmin: LWWWWW verrattuna Cityn saldoon WLWLWL. Vieraspelit ovat olleet viime aikoina Citylle vaikeita, sillä tukkaan on tullut niin Liverpoolilta lukemin 1-2 kuin Burnleyltäkin 0-1 -lukemin. Burnleyä vastaan City oli todella keskinkertainen eikä ansainnut pelistä välttämättä mitään, mutta esim. Weba-ottelussa maalintekoyritykset olivat käsittämättömästi 43-3 kotijoukkueen hyväksi. ManUlla taasen on alla viiden pelin voittoputki, jota pyritään kaikin keinoin jatkamaan naapurin kustannuksella. Louis van Gaalin mukaan katseet voidaan taulukossa siirtää ylemmäs, ja sunnuntaina pelataan sijoista 2-3.

 

Viime kaudellahan vastaava ottelu päättyi Cityn voittoon 0-3, David Moyesin menetettyä pukukopin luottamuksen jo aikaisemmin. Edin Dzeko aloitti maalinteon 1. peliminuutilla, eikä ManU koskaan siitä takaiskusta toipunut. Viimeisimmän kamppailun United hävisi Etihadilla 0-1 marraskuussa. Se peli oli jo huomattavasti tasaisempi huolimatta Chris Smallingin ulosajosta ensimmäisellä jaksolla.

 

Laitetaan tähän väliin muutama merkittävä luku derbyistä:

 

Manchester derby: All-time record

United wins 69

Draws 50

City wins 49

 

Manchester derby top goalscorers

Wayne Rooney 11

Joe Heyes 10

Francis Lee 10

Sir Bobby Charlton 9

Colin Bell, Eric Cantona, Brian Kidd, Joe Spence 8

 

Most appearances

Ryan Giggs 36

Sir Bobby Charlton 27

Paul Scholes 26

 

Loukkaantumiset ja pelikiellot

 

Man Unitedin leirissä on selvää, ettei Robin van Persie ole derbyn startatessa pelikuntoinen. Nilkkavamma pitää miehen sivussa ainakin yhden ylimääräisen viikon. James Wilsonilla on ollut takareisivammaa, paluuajankohdasta ei ole tietoa. Chris Smallingin sairauden luulisi helpottavan peliin mennessä ja mies nähtäneen avauksessa. Jonny Evans jatkaa pelikiellossa.

 

Lyhyestä virsi kaunis... Man Cityllä ainoastaan James Milnerillä on pientä polvivammaa, mutta hänkin on ottelupäivänä pelikuntoinen. Cityllä ei pelikieltoja ole.

 

Kokoonpanot

 

Unitedin avaus-XI on säilynyt viime peleissä poikkeuksellisen muuttumattomana aiempaan nähden, eikä siihen nytkään liene montaa muutosta luvassa, jos yhtään. Unitedin David De Gean pitää unohtaa edellisen ottelun kämmi ja esittää taas parastaan Unitedin maalinsuulla. Toppari Marcos Rojo ei varsinaisesti pettänyt Villaa vastaan, mutta luotan silti Phil Jonesiin ja Chris Smallingiin hieman enemmän. Jones on tosin Rojon tavoin taipuvainen ajoittaisiin virhearviointeihin, se on myönnettävä. Oikeana laitapakkina jatkaa Antonio Valencia, mutta vasemmalle Louis van Gaal saattaa miettiä Luke Shaw'ta. Shaw toisi hieman lisää jalkoja puolustukseen, kun taas Daley Blind olisi hyökkäyksen kannalta jopa selvästi parempi vaihtoehto.

 

Keskikentällä viimeisenä lukkona, puolustuksen turvana ja hyökkäysten käynnistäjänä toimii Michael Carrick. Ylemmät paikat menevät Marouane Fellainille ja Ander Herreralle. Herrera osoittautui jo La Ligassa suurten otteluiden mieheksi Realia sekä Barcaa vastaan, ja luottoa löytyy entisestään viime pelien erinomaisten otteiden myötä. Ylempään hyökkäyskaksikkoon on jälleen tyrkyllä Villa-pelissä onnistunut Angel Di María. Mielestäni hän ansaitsisi aloittaa vaihteeksi Ashley Youngin tilalla. Wayne Rooneyn ja Juan Matan paikoissa ei liene epäselvyyksiä, ellei van Gaalin mielessä ole pelikohtaisia taktisia muutoksia.

 

Ennakoimani avaus Manchester Unitedilla (4-3-3):

 

Di María---------Rooney©---------Mata---

Fellaini----------------Herrera

Carrick

---------Blind--------Jones-------Smalling------Valencia---

De Gea

 

Manchester Cityn maalilla pelaa Joe Hart, ellei ihmeitä satu. Puolustuksen keskustaan kapteeni Vincent Kompany ja kaveriksi joko Eliaquim Mangala tai Martin Demichelis, veikkaan jälkimmäistä. Oikeana pakkina pelaa yksi Valioliigan parhaista tuolla tontilla, Pablo Zabaleta. Gaël Clichy viilettää puolestaan vasemmalla. Keskikentän keskustassa avaa Yaya Toure, lisäksi siellä nähdään todennäköisesti Fernandinho varmistavassa roolissa. Oikeaksi laitamieheksi Jesús Navas, mutta Samir Nasri saattaa ottaa sen paikan melkein yhtä hyvin. Vasemmalle aliarvostettu engelsmanni James Milner. Hyökkääväksi keskikenttämieheksi David Silva ja piikkiin 17 maalia kuluvalla kaudella viimeistellyt Sergio Agüero.

 

Ennakoimani avaus vierailija Manchester Citylle (4-4-1-1):

 

-          Agüero------

    Silva

------Milner------FernandinhoToure----Navas

--------Clichy----Demichelis-------Kompany©------Zabaleta

----Hart

 

 

Ottelun avainkohtia

 1. Keskikentän taistelu. Viime vuosina City on vienyt tätä osa-aluetta pelistä selvästi, mutta tällä kaudella United on parantanut peliään van Gaalin johdolla. Lisäksi kehiin on heittää huomattavasti pallovarmempia pelaajia, esim. Tom Cleverleyn sijasta kentällä nähdään nyt Ander Herrera. Tämä on myös taktisesta näkökulmasta erittäin kiintoisa kamppailu.
 2. Tempo ja pallonhallinta. Nähdäänkö alussa Spurs-pelin kaltainen punainen vyöry Siteh-maalille vai Pool-ottelun kaltaista, enemmän rutinoitunutta pallonhallintaa? Niinhän se menee, että jos joukkueellasi on pallo, vastustaja ei pysty maalia tekemään. Van Gaalin olettaisi joka tapauksessa siis lähtevän peliä hallitsemaan.
 3. Erikoistilanteet olivat Unitedin omassa päässä huolestuttavan vaarallisia myös Villa-ottelussa. Pystyykö ManU vastaamaan Cityn fyysisyyteen ja puolustamaan vaparit ja kulmat kunnolla?
 4. David Silva. Suosittelen van Gaalin katsomaan vaikka jonkun koosteen viimevuotisesta, vastaavasta kamppailusta, jossa Silva hakeutui jatkuvasti vapaisiin väleihin ja oli jatkuvasti rakentamassa peliä. Silvan näytös ei nyt saisi toistua.
 5. Maalivahdit: De Gea vastaan Joe Hart. Paperilla De Gea on parempi, ja hänen huipputorjuntojaan United luultavasti tarvitsee yltääkseen voittoon. Joe Hartia ei kuitenkaan kannata aliarvioida, sillä myös hän kykenee gamesavereihin.

Huomioitavaa muuten, että siinä vuoden takaisessa pelissä Moyes lähti liikkeelle poikkeuksellisesti 4-3-3 -systeemillä, ja keskikentällä pelasivat Fellaini, Carrick ja Cleverley. Kentällä nähtävät taisteluparit voivat nyt olla pitkälti samoja.

 

Lopputulos

 

Tasainen, mutta värikäs derby lienee tiedossa. Maaleja nähtäneen kumpaankin päätyyn, sillä panokset eivät ehkä niin korkeat tässä kohtaa ole sarjatilanteen puolesta, mikä voisi johtaa vähemmän varovaiseen peliin. Sanotaanko, että 3-2 United vie. Maalintekijöitä en edes lähde arvuuttelemaan. Tai no, eiköhän Rooney taas ainakin kertaalleen osu kuten tapana näissä on ollut.

 

Loppuun hieman promoa:

 


 • Maz, kalamies, ippe ja 8 muut pitää tästä


#257730 Mourinho

Lähettänyt Sippmuh - 17.12.2015 - 18:10


John Terry vetää loppukauden pelaajavalmentaja, v*tuiksihan se on mennyt jo muutenkin :D

 

En nyt malta olla sanomatta, että tässä olisi nyt kyllä yksi hienoimmista mahdollisista skenaarioista. Yksi suurimmista inhokkipelaajistani, Mr. Chelsea-ikoni itse, viimeistelisi Chelsean putoamiseen Championshipiin. Jos tämä toteutuu, niin käyn ostamassa PE:lle "etelä-stadista" sen verran kaljaa kuin mun autoon mahtuu. Ja ensi kaudella opetan juomaan Gambiinaa ja Putkimiestä kun Stamford bridgen valojen alla pelataan kaatosateisena tiistai-iltana klassikko-ottelu Chelsea - Huddersfield.
 


 • Maz, Mati, ippe ja 7 muut pitää tästä


#233225 Milan 2014-15

Lähettänyt MrEskola - 14.07.2014 - 06:17

Pre-season käynnistyi keskiviikkona 9. päivä, joten on aika pohjustaa tulevaa kautta. Kuten tiedetään, vaihdoimme jälleen valmentajaa, legendasta toiseen. Molemmat sekä Seedorf että Inzaghi ovat Silvion valintoja, mutta edellä mainittu ilmeisesti jollain tavalla "petti" Silvion, joka tarkoitti vaihtamista kakkosvaihtoehtoon hädin tuskin viiden kuukauden jälkeen. 

 

Tässä on Milanin nykyinen joukkue tulijat ja lähtijät huomioituna. Joukkueeseen on toki vielä odotettavissa muutoksia siirtoikkunan aikana. Galliani on kertonut, että 24-25 pelaajaa olisi hänen mielestään se riittävä määrä pelaajia joukkueelle, joka pelaa ainoastaan liigaotteluita.

 

Tulijat:

Michael Agazzi (vapaa siirto Chievosta)

Alex (vapaa siirto PSG:stä)

Michelangelo Albertazzi (0,5 milj. kokonaisomistukseen Hellas Veronasta)

Dídac Vilà (paluu Betis-lainalta)

Jérémy Ménez (vapaa siirto PSG:stä)

Andrea Poli (2,5 milj. kokonaisomistukseen Sampdoriasta)

Adil Rami (4,25 milj. Valenciasta)

Riccardo Saponara (1 milj. kokonaisomistukseen Parmasta)

 

 

Lähteneet:

Marco Amelia (sopimus päättyi)

Valter Birsa (Chievo, laina)

Kingsley Boateng (1,5 milj. NAC Breda)

Ferdinando Coppola (sopimuksen päätyttyä Bolognaan)

Urby Emanuelson (sopimuksen päätyttyä Romaan)

Ricardo Kaká (ilmaiseksi Orlando Cityyn)

Alessandro Matri (Genoa, laina)

Antonio Nocerino (Torino, laina)

Davide Pacifico (Südtirol)

Alberto Paloschi (3,5 milj. kokonaan Chievoon)

Bartosz Salamon (osana Poli-diiliä, vaihdossa kokonaan Sampdoriaan)

Matías Silvestre (palluu Interiin lainan päätyttyä)

Adel Taarabt (paluu QPR:ään lainan päätyttyä)

Bakaye Traoré (Bursaspor)

Jherson Vergara (Avellino, laina)

 

Maalivahdit

1 Michael Agazzi, Italia, 30 vuotta

32 Christian Abbiati, Italia, 37 vuotta

59 Gabriel, Brasilia, 21 vuotta

 

Michael+Agazzi+Juventus+v+AC+Chievo+Vero

Pitkäaikainen Cagliari-torjuja Agazzi pelasi kevätkauden Chievossa ennen Milaniin siirtymistä

 

Puolustajat

2 Mattia De Sciglio, Italia, 21 vuotta

5 Philippe Mexès, Ranska, 32 vuotta

13 Adil Rami, Ranska, 28 vuotta

17 Cristián Zapata, Kolumbia, 27 vuotta

20 Ignazio Abate, Italia, 27 vuotta

21 Kévin Constant, Guinea, 27 vuotta

25 Daniele Bonera, Italia, 33 vuotta

33 Alex, Brasilia, 32 vuotta

35 Dídac Vilà, Espanja, 25 vuotta

81 Cristian Zaccardo, Italia, 32 vuotta

- Michelangelo Albertazzi, Italia, 23 vuotta

 

fab64212db345d1fdfd5a91053f6352d.jpg

PSV:n Alex ja Pippo Inzaghi Mestarien liigan ottelussa lokakuussa 2005

 

Keskikenttäpelaajat

4 Sulley Muntari, Ghana, 29 vuotta

8 Riccardo Saponara, Italia, 22 vuotta

10 Keisuke Honda, Japani, 28 vuotta

15 Michael Essien, Ghana, 31 vuotta

16 Andrea Poli, Italia, 24 vuotta

18 Riccardo Montolivo, Italia, 29 vuotta

24 Bryan Cristante, Italia, 19 vuotta

34 Nigel de Jong, Hollanti, 29 vuotta

87 Jérémy Ménez, Ranska, 27 vuotta

 

Jeremy+Menez+AC+Milan+v+Roma+Serie+r8GEc

Ennen PSG-siirtoaan Ménez pelasi vuodet 2008-11 Romassa

 

Hyökkääjät

7 Robinho, Brasilia, 30 vuotta

11 Giampaolo Pazzini, Italia, 29 vuotta

37 Andrea Petagna, Italia, 19 vuotta

45 Mario Balotelli, Italia, 23 vuotta

78 M'Baye Niang, Ranska, 19 vuotta

92 Stephan El Shaarawy, Italia, 21 vuotta

98 Hachim Mastour, Italia, 16 vuotta

 

Pelaajien lukumäärä: 30

Joukkueen keski-ikä: 26,3

 

Todennäköiset lähtijät: Essien, Robinho

Mahdolliset lähtijät (pysyvä siirto): Abate, Constant, Dídac, Mexès, Niang, Zaccardo, Zapata

Mahdolliset lähtijät (laina): Cristante, Gabriel, Mastour, Niang, Petagna

 

--------------------------------------------------------------

 

Mister Inzaghin taktiikat

 

Inzaghin esittelytilaisuus

 

Filippo Inzaghi, joka valmennusuransa aloitettuaan toivoi häntä tulevaisuudessa kutsuttavan Misteriksi (Italiassa perinteinen etuliite valmentajalle. Herra on italiaksi puolestaan Signor), on edelleen suurelle yleisölle se vanha rakas Super Pippo. Mister Inzaghi kertoi esittelytilaisuudessaan pitävänsä 4-3-3 ja 4-4-2 muodostelmista, mutta huhut ovat kertoneet että myös 4-3-1-2 kuuluu, totta kai (koska Silvio), vaihtoehtoihin.

 

Kun spekuloidaan näitä ihannekokoonpanoja, on muistettava että muutoksia on edelleen luvassa. Abate saatetaan myydä, jos uusi sopiva vasen pakki löytyy (Criscito, Santon?). Silloin De Sciglio siirtyisi oikealle. Keskikenttä ei ole kovin leveä, varsinkin nyt kun Il Capitano on loukkaantuneena ja edessä on mitä ilmeisemmin paluu kolmen keskikenttään. Joten keskikenttämies on vielä tulossa. Suurin muutos olisi kuitenkin Balotellin mahdollinen myyminen. Inzaghin kerrotaan olleen odotetusti suuttunut Balolle, kun paparazzi kuvasi tämän tupakoimassa lomahotellinsa parvekkeella ja sitten tuli tämä haulikko-kuva, joka tuskin valmentajaansa tai Milania ilahdutti. Milan on varoittanut Balotellia jo aiemmin kentän ulkopuolisesta käytöksestään, jotta seuran imago ei kärsisi.

 

Balotellin myyminen saattaisi myös antaa hieman rahaa käytettäviksi muualle kenttää. Voi jopa olla niinkin, että Inzaghi tyytyisi käyttämään ammattimaisen asenteen omaavaa Pazzinia kärjessä, sillä Pippo ja Pazzo ovat pelaajatyypeiltään samanlaisia ja itse en ainakaan pitäisi Pazzon peluuttamista mitenkään huonona ajatuksena. Toisin kuin Balo, Pazzo on ollut jo pidemmän aikaa todistetusti tehokas maalitykki ja vieläpä parhaassa peli-iässään. Mutta katsotaan miten Balon kanssa käy. Itse uskon, että Inzaghi haluaa ainakin yhden kauden koittaa hänen kanssaan, ellei pre-seasonilla tapahdu mitään järkyttävää. Pippo kertoi jo esittelytilaisuudessaan, että hän aikoo asettaa joukkueeseen tiukat säännöt aina ruokavaliota ja aikaisia herätyksiä myöten. Selviääkö Mario siitä? Kasvattaako Pippo Mariosta miehen vai meneekö hän kokeilemaan omalla letkeällä tyylillään jonnekin muualle, jossa mahdollisesti myös palkkatasokin olisi korkeampi?

 

Pippon mahdollinen 4-3-3 (ilman Montolivoa):

 

Agazzi

Abate - Rami - Alex - De Sciglio

Poli - de Jong - Muntari

Ménez - Balotelli - El Shaarawy

 

4-4-2:

 

Agazzi

Abate - Rami - Alex - De Sciglio

Ménez - de Jong - Poli - El Shaarawy

Balotelli - Pazzini

 

4-3-1-2:

 

Agazzi

Abate - Rami - Alex - De Sciglio

Poli - de Jong - Muntari

Honda

Balotelli - El Shaarawy

 

4-4-2 ei vaikuta huonolta, mutta mielestäni kolmen keskikenttä sopii Milanille parhaiten, sillä se tuo tasapainoa. Seedorfin käyttämän 4-2-3-1:n yksi ongelma oli keskikenttäparin hitaus, joka myös puoltaisi kolmen keskikentän käyttämistä. On myös spekuloitu, että Pippo aikoo käyttää Saponaraa Monton paikalla hänen sairaslomansa ajan, joka mahdollisesti estäisi erään ghanalaispelaajan puhkipalamisen liiasta peliajasta.

 

On kuitenkin suuri arvoitus minkälaista jalkapalloa Inzaghi haluaa joukkueen pelaavan. 4-4-2 tuntuisi olevan vastahyökkäyspelaamiseen paremmin soveltuva kuin esim. 4-3-1-2, jossa laitapelaamisesta ovat vastuussa vain ja ainoastaan laitapakit. 4-3-3 taas kielii mielestäni pallonhallintapeliin keskittyvästä futiksesta. Inzaghi on saanut vaikutteita varmasti eniten Ancelottilta ja imenyt häneltä paljon oppeja, sillä Carlo valmensi häntä lähes kymmenen vuoden ajan Juvessa ja Milanissa vuosina 1999-2009. Jos Ancelottin rauhallisuutta on moni ihaillut, niin Inzaghi on usein heitetty katsomoon liiallisesta, intohimoisesta äänenkäytöstään ja liikehdinnästä johtuen. Vaikuttaa siltä, että Inzaghi haluaa myös valmentajana ottaa riskejä ja olla omalla tavallaan välillä sen tuttuakin tutumman paitsion puolella.

 

Galliani ja Inzaghi kävivät Ménezin kanssa neuvottelemassa Ibizalla saakka, joten vaikuttaisi siltä, että Pippo hänet oikeasti halusi, eikä tämä olekaan vain yksi niistä lukuisista Gallianin epämääräisistä ilmaishankinnoista. Tämä kyseenalaistaa Hondan roolin tulevalla kaudella: onko hänelle tarjolla ainoastaan penkkirooli, vai yrittääkö Pippo istuttaa häntä esim. Muntarin paikalle keskikentälle. Honda on pelannut aiemmin myös keskikentän keskustassa, joten kovin kaukaa haettua tämä ei ole. Esittelytilaisuudessa Pippo kertoi, että hän näkee Hondan olevan parhaimmillaan oikealla laidalla, joten ainakaan hänen ympärilleen Pippo tuskin on joukkuetta rakentamassa, sillä muuten ykkösformaatio olisi sellainen (eli 4-3-1-2 tai 4-2-3-1), jossa olisi trequartistalle paikka. Nyt näyttää vahvasti siltä, että Ménez ottaa tuon oikean laiturin paikan heti itselleen hitaan Hondan sijaan.

 

Maalivahtitilanne on nyt ok. Agazzi oli virheherkkä viime kaudella, mutta pidän häntä edelleen todella hyvänä torjujana, joka ansaitsee näyttää taitonsa myös kirkkaimmalla huipulla. Abbiati saisi minun puolestani tyytyä kakkosvahdin rooliin ja nuorempiensa ohjaamiseen. Agazzilla on reilun 150 ottelun kokemus Serie A:ssa, joten uskon hänen olevan valmis tähän vastuuseen. Toissa kaudella hän pelasi aivan uskomattoman kauden ja sai ansaitun kutsun myös Azzurrin paitaan. Toivottavasti hän aloittaa hyvin.

 

Rami ja Alex tulevat muodostamaan fyysisesti vahvan, mutta ei kovin nopeahkoa toppariparia tulevalla kaudella. Mutta on varmaa, että molemmat ovat oikeasti laadukkaita puolustajia, eikä Mexèsin kaltaisia säheltäjiä, jotka pelaavat 5 loisto-ottelua kaudessa. Alex, vaikkakin on jo 32 ja vieläpä ilmaishankinta - olen silti vakuuttunut että brassi on Milanille hyvä värväys ja tuo joukkueen puolustukseen aimon annoksen tarvittua ryhtiä, johtajuutta ja varmuutta Mexèsiin nähden. Näittekö ikinä Mexèsin huutavan muille kuin tuomarille tai vastustajille? Hän ei ole oikea johtajahahmo.

 

Wesley Sneijder paljasti haastattelussa, että de Jong haluaa ehdottomasti jäädä Milaniin. Se on erittäin hyvä homma, sillä hollantilainen on täysin korvaamaton Milanille. Yksi keskikenttämies on hakusessa, mutta tämän laadukkuudesta ei ole mitään takeita. Uusi Traoré vai joku oikeasti laadukas pelaaja kuten Grenier? No, onhan Traorékin jo Milanista lähtenyt, joten ehkä hänen suuret saappaansa pitää täyttää...

 

--------------------------------------------------------------

 

Ja nyt haikeasti ilmoitankin, että tämä kirjoitukseni tulee jäämään viimeisekseni Paitsiossa. Tavoitteeni kirjoittajana, tulevana toimittajana, journalistina ovat korkealla, tarkemmin sanottuna ulkomailla ja eritoten englanninkielisessä muodossa. Paitsio ei näitä tavoitteita valitettavasti pysty kovin merkittävästi edesauttamaan, joten siksi teen tämän henkilökohtaisen päätöksen. Haluaisin erittäin mielelläni jatkaa täällä, mutta isojen kirjoitusten kirjoittaminen + pohdinta vie valtavasti aikaa ja resursseja. Olen myös ankara perfektionisti, joka ei kovin usein haluaisi julkaista kirjoituksiaan puolivalmiina tai vain 90-prosenttisina. Se poissulkee sen vaihtoehdon, että kirjoittaisin samanaikaisesti jollekin englanninkieliselle saitille sekä suomalaiselle foorumille - olenhan samalla myös lukio-opiskelija, jolla on koulujen taas alkaessa lukkarit täynnä (8 tunnin päiviä luvassa).

 

Olisin yhtä hyvin voinut myös vain vähän äänin kadota foorumilta, kuten moni onkin tehnyt, mutta halusin ehdottomasti päättää ns. 'taipaleeni' täällä yhteen viimeiseen kirjoitukseen + jäähyväisviestiin. Olisi mielestäni ollut väärin vain kadota täältä noin vain. Saatan jättää Azzurrin ja Milanin topikkeihin nyt aukon, joten toivoisin että joku rohkea pystyisi minut täällä korvaamaan. Harmi, että Il Fenomeno Veroa ei ole näkynyt.

 

Kiitän kaikkia tällä foorumilla kanssani keskustelleita, väitelleitä ja kirjoituksiani lukeneita aivan sydämeni pohjasta. Kiitokset ippelle hyvästä työstä moderaattorina. Erityiskiitos myös Mazille (sekä muille admineille ja modeille), joka/jotka ovat pitäneet ja tulee myös tulevaisuudessakin pitämään tämän paikan pystyssä. En ole syyttä nauttinut täällä kirjoittamisesta kolmen vuoden ajan, vaikka välillä melkein yksinpuheluksi kirjoittelu onkin väistämättä mennyt. Olen kasvanut ja kehittynyt täällä merkittävällä tavalla kirjoittajana ja siksi siitä kuuluu vielä kerran Suuri Kiitos teille kaikille ja se on...

 

Arrivederci!


 • pake, ippe, Henry #14 ja 7 muut pitää tästä


#5182 M: adidas Predito LZ TRX FG nappikset, koko 42 2/3.

Lähettänyt Thurme - 22.04.2013 - 08:43

Nyt olisi myynnissä adidas Predito LZ TRX FG nappikset, koko 42 2/3. Viime kesänä ostettu, muutaman kerran käytetty, todettu liian isoiksi. Eli kuin uudenveroiset.
Pyydän kengistä 20€. Ne voi noutaa Leppävaarasta tai Pasilasta. Toki voin myös postittaa kengät, jolloin lisään hintaan kulut (n. 7,5€). Yhteydenotot yksityisviestillä.

Linkistä kuva ja tekniset tiedot
http://www.prodirect...llic-46516.aspx
 • lowlGlild, ingerceWainue, ChonsesY ja 6 muut pitää tästä


#4956 Ostan Cardiff City pelipaidan

Lähettänyt Jippii - 20.04.2012 - 23:17

Ostan Cardiff city pelipaidan kokoa XL. Pienempiä kokoja voi tarjota ja muuta Cardiff City tavaraa jos on nurkkiin jäänyt pyörimään.


Tarjota voi sähköpostiin

jere.koski@netti.fi
 • ferwadyhera, Psybeasusty, Trourerof ja 6 muut pitää tästä


#4510 Myyn Nike Mercurial Vapor V ja Puma v1.08

Lähettänyt SalamaJalka - 13.12.2010 - 20:00

Myynnissä kaksi paria hyväkuntoisia futiskenkiä: Nike Mercurial Vapor V valko/musta/pinkki koko 40,5 myyn pois, koska eivät sovi omaan jalkaan. Ostettu kesän alussa ja käytetty harvoin ruohokentillä ja tekonurmella. Käytön jälkiä näkyy, mutta kengissä riittää eloa viel pitkäksi aikaa.. Voin postittaa alkuperäisessä kenkälaatikossa ja mukaan tulee musta vapor kenkäpussi. Hintapyyntönä 60e + postikulut. Puma v1.08 valko/hopea/sininen Ostettu kesäkuun lopussa, ja käytetty pari kuukautta jonka jälkeen jäi liian pieneksi. Pelattu vain ruohokentillä. Postitetaan alkuperäisessä kenkälaatikossa ja mukaan puman punainen kenkäpussi. Hintapyyntönä 40e + postikulut. Kengistä saa kuvia kun pyyytää, tätä kirjoittaessa ei ollut mahdollista liittää kuvia... Yhteydenotot yksityisviestillä ja hintoja voi yrittää tinkiä. EDIT 29.12.2010: Kenkien kuvat lisätty! Vaporien pohjalliset ei ole kengissä paikallaan, mutta ne sisältyy mukaan!
 • Owelliown, ingerceWainue, StetStath ja 6 muut pitää tästä


#266315 Kausi 2016-17: Mourinhon opeilla uuteen kukoistukseen

Lähettänyt AnderH - 07.07.2016 - 20:42

440px-Manchester_United_FC_crest.svg.png

 

Manchester United:

kausi 2016-17

 

Mourinhon opeilla uuteen kukoistukseen

 

 

 

Manchester United lähtee jälleen kauteen toteuttamaan uutta projektia uuden managerin alaisuudessa. David Moyesin ja Louis van Gaalin epäonnistuneiden yritysten jälkeen ruoriin astuu nykyisistä seurajoukkuemanagereista se kaikkein menestynein, José Mourinho.

 

Viime kauden yhteenvetoa en rupea sen tarkemmin tekemään. Erinomaisen kausiraportin päättyneestä kaudesta voi lukea Ole Gunnarin tekemänä täältä. Todettakoon sen verran, että isoimmat plussat allekirjoittaneelle olivat nuorten esiinmarssi ja FA Cupin voitto yli vuosikymmenen tauon jälkeen. Isoimmat miinukset menivät tappavan tylsälle pelitavalle ja heikolle menestykselle Euroopassa ja Valioliigassa, josta LvG lopulta maksoi työpaikallaan – ihan ansaitusti.

 

 

José Mourinho

 

Seurat ja saavutukset: (kopioitu Needlesin viestistä)

 

2002 - 2004             Porto ( UEFA Champions League, 2 x liigamestaruus, UEFA Cup, Portugalin cup, Portugalin supercup)

2004 - 2007             Chelsea ( 2 x liigamestaruus, FA Cup, 2 x liigacup)

2008 - 2010             Inter Milan ( UEFA Champions League, 2 x liigamestaruus, Italian Cup, Italian Supercup)

2010 - 2013             Real Madrid ( liigamestaruus, Espanjan Cup, Espanjan Supercup)

2013 - 2015             Chelsea ( liigamestaruus, liigacup)

2016 -                      Manchester United

 

valmennusryhmä:

 

Assistant manager: Rui Faria

Coach: Silvino Louro

Coach: Ricardo Formoshino

Coach: Carlos Lalin

Coach: Emilio Àlvarez 

Analyst: Giovanni Cerra

 

Kuten edellä jo todettiin, Unitedin uusi manageri on José Mourinho (José Mário dos Santos Mourinho Félix).

 

Mourinho on ristiriitainen persoona, jota joko rakastaa tai vihaa. Tämä ominaisuus yhdistetään usein myös Manchester Unitediin, joten punaiset paholaiset tulevat olemaan alkavalla kaudella brittilehdistön suurennuslasin alla. Luvassa on varmasti hienoja haastatteluja ja lehdistötilaisuuksia.

 

Jos Manchester Unitedin viime kausi oli huono, oli Mourinhon kausi Chelsean peräsimessä täysi katastrofi. Chelsea lähti kauteen hallitsevana mestarina ja ennakkosuosikkina. Joulukuun 17. päivä lontoolaiset löytyivät kuitenkin sijalta 16 ja kaula putoamisviivaan oli vain piste. Tuo päivä oli myös Moun viimeinen Chelsean peräsimessä. Kaikkia syitä tuolle täydelliselle sukellukselle emme varmasti saa koskaan tietää ja on turha niitä alkaa tässä spekuloimaan, mutta nyt Josélla on kasvojen pesun paikka. Sekä Mourinho että United seurana haluavat tulevalla kaudella osoittaa kuuluvansa edelleen Valioliigan eliittiin.

 

Mourinho totesikin haastattelussaan, että Unitedin pitää unohtaa viimeiset kolme vuotta ja nyt on aika vaalia seuran perinteitä. Näiden perinteiden keskiössä on voittaminen, jonka eteen joukkue on heti lähtenyt tekemään töitä, kun ensimmäiset pelaajat palasivat lomiltaan Carringtoniin tällä viikolla. 

 

 

Pelaajat

 

Suluissa sopimuksen päättymisvuosi. Tiedot osoitteesta transfermarkt.co.uk

Vuosissa on laskettu mukaan mahdollinen optiovuosi.

 

Maalivahdit:

 

1 David de Gea (2019)

20 Sergio Romero (2018)

50 Sam Johnstone (2017)

 

Maalivahtien osalta ei pitäisi olla mitään epäselvää. De Gea on ykkönen ja Romero tuuraa kun on tarvetta. Johnstone on varalla, eikä minuutteja ykkösjoukkueessa ole välttämättä luvassa.

 

Hyvä homma, että Dave jatkaa nyt ainakin toistaiseksi seurassa. Lähtö olisi luonut Unitedille huomattavasti stressaavamman tilanteen siirtomarkkinoille tämän kesän osalta. Pätevän ykkösen saaminen olisi ollut todella kiven alla.

 

Puolustajat:

 

4 Phil Jones (2019)

5 Marcos Rojo (2019)

12 Chris Smalling (2019)

17 Daley Blind (2018)

23 Luke Shaw (2018)

25 Antonio Valencia (2017)

30 Guillermo Varela (2018)

33 Patrick McNair (2017)

36 Matteo Darmian (2019)

42 Tyler Blackett (2017)

43 Cameron B orthwick-Jackson (2020)

51 Timothy Fosu-Mensah (2017)

- Eric Bailly (2020)

 

Nykyisestä puolustusmateriaalista varmoja avaajia ovat Smalling ja Shaw, kunhan vain ovat kunnossa. Muiden pelaajien osalta onkin sitten huomattavasti epävarmempaa. Myös vielä auki oleva siirtoikkuna luo omat epävarmuutensta tälle osastolle.

 

En näkisi lainkaan mahdottomanan sitä, että nuori Eric Bailly nousisi heti avaukseen. Tällöin jäljelle jäisi teoreettiseen ykkösavaukseen yksi paikka jäljelle, josta etunenässä kilpailevat Valencia ja Darmian. Toivotaan, että Darmian pääsisi sille tasolle, jota häneltä on odotettu. Tämä pudottaisi Valencian penkille.

 

Shaw--Bailly--Smalling--Darmian

 

Yllä oleva puolustuslinja jättäisi ehkä liikaa kysymysmerkkejä kauteen lähdettäessä etenkin, jos tavoitteena on pelata tosissaan mestaruudesta. Pääseekö Shaw viime syksyn tasolleen? Mikä on Baillyn taso ylipäätään ja sopeutuuko liigaan? Onko Smallingista johtamaan mestarijoukkueen puolustuslinjaa? Jne.

 

Mainitsemattomista pelaajista ainakin Jonesille, TFM:lle ja CBJ:lle lienee tarjolla merkittävää roolia puolustuksen rotaatiossa. Blindin kohdalla pelkästään pelipaikka on iso kysymysmerkki: näkeekö Mourinho Blindin puolustajana vai keskikenttäpelaajana. Fyysisten ominaisuuksien puute voi ajaa Blindin siirtolistalle. Itse näen tulevaisuudessa Blindin paikan keskikentän rotaatiossa.

 

Rojolle on vaikea nähdä minkäänlaista roolia Josén joukkueessa virheherkkyydestään johtuen. Myös Blackettin päivät lienevät ohi Unitedissa, kun kerta Celticissäkään ei lähtenyt peli kulkemaan toivotulla tavalla. Taisi se vasenjalakaisuus on alunperin yksi isoimmista syistä, miksi LvG kaverin aikanaan nosti kokoonpanoon.

 

McNairin ja Varelan tulevaisuuksia on vaikea arvioida tässä kohtaa. Valitettavasti on vaikeaa nähdä kummankaan kohdalla roolia Unitedissa pitkällä tähtäimellä. McNairille laina voisi olla hyvä vaihtoehto tässä vaiheessa uraa ja kehitystä.

 

Keskikenttä:

 

 

8 Juan Mata (2018)

11 Adnan Januzaj (2018)

16 Michael Carrick (2017)

18 Ashley Young (2018)

21 Ander Herrera (2018)

27 Marouane Fellaini (2018)

28 Morgan Schneiderlin (2019)

31 Bastian Schweinsteiger (2018)

35 Jesse Lingard (2018)

44 Andreas Pereira (2018)

- Henrikh Mkhitaryan (-)

 

Keskikentän osalta Mourinholla on melkoinen savotta edessä. Sellaisia ”ihan ok” -pelaajia on montaa erilaista, mutta tasapainoiset laatupelaajat loistavat poissaolollaan. Mkhitaryan menee tähän katergoriaan, mutta hänet voidaan laskea myös hyökkääjäksi.

 

Bastin ja Carrickin parasta ennen on jo hyvän aikaa takanapäin, eikä edellä mainittu näytä pysyvän enää millään kasassa. Näiden herrojen johatjuutta ei tosin pidä vähätellä. Kokemus lienee yksi isoimmista syistä, miksi United tarjosi Carrickille vielä jatkoa. Molemmat toki ihan käyttökelpoisia pelaajia ja taistelevat avauspaikasta.

 

Fellaini ja Herrera saanevat ainakin ensi kauden aikaa osoittaa oman arvonsa joukkueessa. Molemmilla pelaajilla on kuitenkin puutteensa, joiden takia on vaikeaa nähdä keskeistä roolia Mourinhon Unitedissa, varsinkaan yhtään pidemmällä aikavälillä.

 

Itse uskon, että Mou saa Schneiderlinista paljon enemmän irti kuin sen, mitä viime kaudella LvG:n alaisuudessa nähtiin. Toivottavasti sieltä ei mitään Kantéa osteta vaan Morganilla annetaan kunnon näytönpaikka. Sotonissa kaveri oli kuitenkin ihan eri pelaaja kuin viime kauden Unitedissa.

 

Matalla saattaa hyvinkin olla siirto edessä muihin maisemiin, kuten kävi viimeksi kun hän pelasi Josén alaisuudessa. Everton ainakin on ollut viime aikoina huhuissa esillä. Persoonana Mataa kyllä katsoisi mielellään jatkossakin Unitedissa.

 

Januzaj, Lingard ja Young voitaisiin periaatteessa laskea hyökkääjiksi, kun mitään 4-4-2:a tuskin nähdään. Januzaj:lla on viimeinen mahdollisuus alkaa ottamaan kehitysaskelia Unitedissa. Laina toiseen Valioliiga-seuraan voisi olla paikallaan. Myös Pereiralla saattaa olla lainakomennus edessä. On vaikeaa nähdä, että kaveri saisi minuutteja ensi kaudella ykkösjoukkueessa.

 

Mikäli uusi avauksen keskikenttäpelaaja tulee, allekijoittaneen opitimi kolmen miehen keskikenttä näyttäisi tältä:

 

Schneiderlin–hankinta

Schweinsteiger

 

Ryhmitelmässä 4-2-3-1 tupla-pivotissa näkisin ensisijaisesti Bastin ja Morganin. Rooney pelaisi kärjen takana. Tällä pelatessa ensi kausi menisi ehkä ilman uutta kk-miestä.

 

Hyökkääjät:

 

7 Memphis Depay (2019)

9 Anthony Martial (2019)

10 Wayne Rooney (2019)

19 James Wilson (2019)

39 Marcus Rashford (2020)

48 Will Keane (2018)

- Zlatan Ibrahimovic (2017)

 

Hyökkäyksen tilanne lienee selkein maalivahtiosaston jälkeen ja laatuakin alkaa löytyä Zlatanin siirron myötä. Tälle osastolle tuskin on myöskään enää mitään isoa pelaajaa hakusessa.

 

Zlatan on kiistaton ykköskärki laidoille menevät sitten Mkhitaryan ja Martial.

 

Zlatan

Martial–Rooney–Mkhitaryan

 

 

Martial--Zlatan--Mkhitaryan

 

 

Tuossa lienevät hyökkäyspään ryhmitykset, kun kaikki pelaajat ovat käytettävissä.

 

Rashford ja Memphis saanevat hyvin vastuuta kauden mittaan. Rashford päässee pelaamaan omalla paikallaan piikissä, koska ei Zlatan enää tuossa iässä ihan joka peliä jaksa pelata. Memphis stunttailee milloin milläkin paikalla. Uskon vahvasti, että Mou saa kaverista enemmän irti kuin LvG. Josén pelitapa on kuitenkin huomattavasti sopivampi Depayn tyyppiselle pelaajalle.

 

Wilsonille laina toiseen Valioliiga seuraan lienee oikea vaihtoehto tällä hetkellä. Uskon, että Keanen aika Unitedissa tulee tällä kaudella päätökseen.

 

 

Uudet pelaajat

 

Mourinho oli selvästi skoutannut Unitedin peliä ja on hankkinut pelaajia niille paikoille, joilla tarve on ollut suurin. Bailly hankittiin osin tulevaisuuttaa silmällä pitäen, mutta en näe mitään syytä, miksei hän voisi olla avaaja ensi kaudella. Ei siellä sitä kilpailu ihan hirveästi ole. Jones kunnossa ollessaan olisi toinen realistinen avaaja Miken vierellä, mutta Jonesin kunnossapysymisen varaan on ihan turha laskea mitään.

 

Mkhitaryan pelannee oikealla laidalla. Tuo paikka oli viime kaudella todellinen murheen kryyni. Melkoinen tasonnosto, kun Lingard vaihtuu viime kauden top3-liigojen parhaaseen maalisyöttäjään, jolta puolustusvelvoitteetkin hoituvat erinomaisesti. Pelillisessä mielessä olen tästä hankinnasta eniten innoissani.

 

Zlatan tuo kaivattua laatua Unitedin hyökkäyspellin. Fyysiset ominaisuudet ovat nopeus poislukien edelleen ehdotonta huippuluokkaa. Pukukopissa Zlatanin johtajuus voi nousta arvoon arvaamattomaan. Kyseessä on pelaaja, jonka voitontahto on tasoa Roy Keane. Myös Rashford ja kumppanit voivat varmasti ammentaa paljon Zlatanin otteista.

 

 

Mahdolliset hankinnat

 

Mourinho puhui tällä viikolla neljästä uudesta pelaajasta. Näistä jo kolme on tehty. Todella hienoa, että pitkästä aikaa hankinnat ovat ajoissa tehtynä. Viimeinen hankinta tulee todennäköisesti keskikentän keskustaan. Eniten huhuissa ovat pyörineet viime aikoina ransakalaiskaksikko Blaise Matuidi ja Paul Pogba.

 

Itse en jotenkin jaksa tuosta Pogbasta täysillä innostua. Toki erinomainen pelaaja, mutta kyllä 100:n miljoonan keskikenttäpelaajan pitäisi kyetä dominoimaan myös pelirytmiä, eikä puolustusmotivaatio taida olla parhaasta päästä. Toki siellä olisi varmaan joku muu kaveri hoitamassa puolustusvelvoitteita keskikentällä. Veikkaan myös, että Raiola on heti tilaisuuden tullen hakemassa siirtoa eteenpäin Madridiin.

 

Matuidi voisi olla erinomainen pelaaja Box to box -roolissa sekä tupla-pivotissa että kolmen miehen keskikentässä. Vihreää valoa tälle jos kaveri liikkuu kohtuu hintaan.

 

 

Pre-season

 

Pelaajat, jotka eivät olleet arvokisoissa palasivat tällä viikolla harjoituksiin. Ensimmäinen harjoituspeli on 16.7. Wigania vastaan vieraissa. Tässä ottelussa lienee olevan käytössä melko reservipitoinen ryhmä. Loppujen pelaajien olisi tarkoitus palata joukkueen mukaan kiertueen alkuun menessä, jolle joukke lähtee 19. päivä kuluvaa kuuta. Suuntana on tänä vuonna Kiina, missä pelataan seuraavat ottelut

 

22.7. 13:00 BST Manchester United – Borussia Dortmund

25.7. 12:30 BST Manchester United – Manchester City

 

Mourinho on sanonut, että vaikka Smalling, Rooney ja Rashord lähtevät kiertueelle, heidän ei ole taroitus pelata pelejä. Tämä koskee varmaan myös muita kisapelaajia.

 

Kiinan pelien jälkeen United kohtaa Galatasarayn Ruotsissa 30. päivä. Viimeinen peli ennen Community Shieldiä on Wayne Rooneyn testimonial Evertonia vastaan 3. elokuuta.

 

 

Alustava Valioliigan otteluohjelma

 

Manchester-United-fixtures-566215.jpg

 

 

Ennakko-odotukset kauden alla

 

Mourinho sanoi avauspressissään, että Unitedin pitää päästä takaisin Mestarien Liigaan. Lähtökohtaisesti United kuitenkin lähtee pelaamaan suoraan mestaruudesta. Kärkijoukkueiden voimasuhteita on vaikea arvioida jo pelkästään, sen takia, että Unitedin lisäksi City ja Chelsea ovat vaihtaneet manageria ja ovat saaneet sisään ehdotonta eliittiä. Myös Klopp pääsee Liverpoolin kanssa ensimmäiseen täyteen kauteen, mikä tuo oman mausteensa kisaan UCL-paikoista. Tähän kun lisätään Arsenalin rutiinisuorittaminen, niin on vaikea nähdä, että joku muu joukkue pystyisi tämän viisikon ulkoupuolelta murtautumaan neljän joukkoon. Viime kausi tosin taas näytti, että Valioliigassa ei mikään ole varmaa.

 

 

Mourinhon nimeämisen jälkeen United nousi kakkossuosikiksi Cityn jälkeen vedonlyöntifirmojen kertoimissa. Tähän tietoon ja ennakolta hyviin hankintoihin nojaten voitaneen sanoa, että mestaruustaistelun odottaminen myös foorumilla on ihan oikeutettua. United on kuitenkin ollut sen verran syvällä viime aikoina, että itse olisin jokseenkin tyytyväinen ”pelkästään” tukevaan top3-sijaan. Muihin kilpailuihin on turha antaa mitään tavoitteita, koska arpaonnella on niin iso merkitys ja liigan tilanne vaikuttaa niihin panostamisiin, mutta Eurooppa Liigassa nyt ainakin alkulohkosta pitäisi mennä jatkoon, oli siellä vastassa ketä tahansa.

 

Kyllähän tässä vesi kielellä odottaa, että pääsee näkemään etenkin Zlatanin ja Mikin punanutussa. Vielä pitäisi kuukausi jaksaa odotella tosipelejä. Onneksi nämä arvokisat aina lyhentävät tätä odotusaikaa, kun finaalin jälkeen alkaakin melkein heti ensimmäiset pre-season-pelit.

 

Kohti uutta kukoistusta!


 • Maz, Ole Gunnar, Needles ja 6 muut pitää tästä


#247651 Kausi 2014-15: LvG & brand new start

Lähettänyt Ole Gunnar - 19.05.2015 - 18:19

...jatkoa kausiraportille->>

 

Pelaaja-arvostelut

 

Ruuvasin noita arvosanoja ottelurapsoista poiketen hieman ylemmäs. Koitin myös tehdä jonkinlaisen karkean jaottelun eri pelipaikkojen välillä, vaikka voisihan esimerkiksi Fellaini olla melkein yhtä hyvin olla hyökkäyksen pelaaja ja Di María puolestaan keskikentällä. Lähtökohtana oli se, mihin pelaajat paperilla asettuvat kenttäryhmityksessä. Mutta p*skanjauhanta sikseen ja asiaan:

 

Maalivahdit

 

David De Gea – Jatkoi siitä mihin edelliskaudella jäi. Huikeita torjuntoja ottelusta toiseen, ylisanat ovat aikaa sitten loppuneet tämän miehen kohdalla kesken. Parhaimmillaan DDG pääsee sellaisen jumalmoodiin, ettei häntä yllätä kukaan hyökkääjä tällä pallolla. Refleksitorjuntojen lisäksi hallitsee erinomaisesti myös pelin avaamisen, ja syytä onkin kun miettii kuinka paljon hänelle on kuluvalla kaudella taaksepäin palloa syötelty. 24-vuotias espanjalainen tulee pokkaamaan ilman yllätyksiä myös tämän kauden parhaan United-pelaajan palkinnon itselleen, mikä on tietysti hieman huolestuttavaa muun joukkueen tasoa ajatellen. Huhut ovat vieneet miestä Real Madridiin kauden alkupuolelta saakka. Tällä hetkellä näyttäisi olevan aika 50-50 miten jatkon suhteen käy. Vaihtoehtoja on tasan kaksi, nyt vain on De Geasta itsestään kiinni haluaako hän jatkaa uraansa Unitedissa. 9+

 

Víctor Valdés – Allekirjoitti seuran kanssa puolitoistavuotisen sopimuksen tammikuussa harjoiteltuaan sitä ennen kuukausia joukkueen mukana. Pelasi edellisen kerran maaliskuussa 2014, ennen kuin pääsi Arsenal-ottelun loppuhetkillä tuleen. Mutulla veikkaisin, että maalivahdilla nouseminen takaisin huipulle ei ole niin vaikeaa ison loukkaantumisen jälkeen, kuin kenttäpelaajalla. On silti aiheellista kysyä, riittääkö taso, jos De Gea lähtee? Ei lisäksi ole niitä suurimpia johtajatyyppejä, joita alakerta tällä hetkellä kipeästi kaipaa. Ei arvosanaa.

 

Anders Lindegaard – Pelasi Unitedissa edellisen kerran Pre-seasonilla. Virallisten otteluiden osalta edellinen esiintyminen löytyy huhtikuun alusta 2014. Peliaikaa ei ole luvassa, mikäli uusi maalivahti hankitaan, joten juuttimolari saa luultavasti vaihtaa kesällä maisemaa. Ei arvosanaa.

 

Puolustus

 

Antonio Valencia – Pelasi niin wingbackinä, keskikentällä kuin laitapakkinakin. RB:n rooli vakiintui loppukaudesta kokonaan ecuadorilaiselle. Pysyy aina kasassa, mutta huipputaso ei ole kovin korkea. Teki omassa päässä liikaa maaliin johtaneita virheitä, toisaalta nosti osakkeitaan muutamilla hienosti hoidetuilla tilanteilla. Ei omaa kaikkia ominaisuuksia joita Unitedin laitapakilta vaaditaan, joten peliaika tulee pienenemään jatkossa. Laituriksi tuskin on enää lainkaan asiaa, mutta alakerrassa menettelee pätevänä varavaihtoehtona.

 

Rafael – Brassia ei nähty liigakentillä ennen QPR-kotipeliä. Sen jälkeen vastuuta tuli tasaiseen tahtiin lokakuun lopulle saakka. Pieni lihasvaiva pakotti Rafaelin sivuun muutamasta ottelusta. Kuntoon palattuaan hänelle ei enää löytynyt paikkaa 3-5-2–formaatiosta, ja myöhemmin minuutteja kertyi enää todella harvakseltaan. Kaiken päälle tuli vielä loppukaudesta kylkiluuvamma. Syitä vähille peliminuuteille on useita: ensinnäkin jatkuvat loukkaantumiset, jotka ovat varjostaneet koko brassin United-uraa. Toiseksi Rafaeliin ei voi aina luottaa puolustustehtävissä, sillä hän voi helposti ylipelata tilanteita. Lisäksi luulisin, että van Gaal arvostaa Valencian kohdalla kokoa ja fyysisyyttä huomattavan paljon. Rafael nyt ei tunnetusti niitä atleettisimpia pelaajia ole, eikä hänellä usein ole jakoa oman pään keskitystilanteissa. Olen suuresti yllättynyt, jos brassi vielä ensi kaudella Unitedissa nähdään. 6

 

Chris Smalling – Solid. Pelejä alla liigassa tätä kirjoittaessa 24 kpl. Enemmänkin voisi olla, elleivät loukkaantumiset olisi taas sotkeneet asioita. Jos pitäisi nyt valita kolmikosta Smalling-Jones-Evans se mies, joka pelaa tulevaisuudessa ottelusta toiseen, Smalling olisi melko selkeä valinta itselle. On oppinut van Gaalin alaisuudessa paljon uutta, mm. sen, ettei palloa kannata aina sen saadessaan kannata roiskaista vastustajan kenttäpuoliskolle. Pääpelitilanteissa voisi olla vieläkin dominoivampi, mutta nykytasokin on sillä saralla tyydyttävä. Teki kuluneella kaudella neljä maalia, mikä on saman verran kuin kolmella Liverpool-hyökkääjällä yhteensä. Tahti toivottavasti jatkuu vähintään samana ensi kaudella. Smallingista ei välttämättä ole Rion kaltaiseksi alakerran johtohahmoksi, joten kokeneempaa liideriä kaivataan rinnalle. 7+

 

Phil Jones – Bull in a China shop. Vuorotteli enimmäkseen Rojon kanssa LCB:n tontilla. Pientä eteenpäinmenoa oli havaittavissa kehityksessä viime kauteen verrattaessa. Sai toki taas osansa loukkaantumisista (kuinka ollakaan), joista muutama oli enemmän tai vähemmän itse aiheutettuja. Kunnossa ollessaan pystyi pelaamaan suhteellisen vakuuttavasti varsinkin kauden loppupuolella. Ei ole niitä maailman älykkäimpiä puolustajia, mutta fyysisiltä ominaisuuksiltaan pärjää melkein kenelle tahansa. Omaa edelleen pienen virhealttiuden, mutta tämä heikkous on United-uran edetessä pienentynyt. 7

 

Jonny Evans – Sai yllättävän paljon peliaikaa, mikä selittyy loukkaantumisten ohella pitempään käytössä olleella kolmen topparin linjalla. Moyesin vuoden ensimmäisinä kuukausina oli hyvinkin vakuuttava, mutta van Gaalin alaisuudessa homma ei ole toiminut kunnolla oikein missään vaiheessa. Taantumus on ollut suurta, olihan Jonny vielä viisi vuotta sitten varsin lupaava puolustaja. Tällä kaudella sai välillä jopa pelätä milloin Jonny taas avauksessa nähdään. Kuuden pelin banaani Newcastle-ottelun sylkyepisodista synkensi tunnelmia entisestään. Avauksen mieheksi ei ole enää asiaa, ja kun luotettavaksi rotaatiopelaajaksikaan hänestä ei ole, Evans saa etsiä ensi kaudeksi töitä toisesta seurasta. 6

 

Patrick ”Paddy” McNair – Nuori pohjoisirlantilainen sai tilaisuutensa hieman yllättäen, sillä loukkaantumisten piinatessa Tom Thorpe vaikutti todennäköisemmältä tuuraajalta toppariosastolle. Paddy kiitti valmennusta luottamuksesta, ja pelasi syksyllä itsensä nopeasti viimeistenkin United-fanien tietoisuuteen. Talvella pelasi hetkellisesti myös oikeana laitapakkina. McNairin kehittymisestä huomaa melko hyvin, mitä ominaisuuksia van Gaal toppareiltaan haluaa. Keväämmällä itseluottamusta alkoi olla jo siihen malliin, että palloa tuotiin Chelseaa vastaan Bridgellä ylöspäin kuin Pique konsanaan. Potentiaalia on, joskaan ei mitenkään valtavasti. Palkittiin esityksistään uudella 2 ja ½-vuotisella sopimuksella.

 

Marcos Rojo – Argentiinalainen vakuutti sen verran vahvasti van Gaalin MM-kisoissa, että Woodyyn piti saada vauhtia. Alkukaudesta tuurasi Luke Shaw’ta vasempana pakkina, mutta koska ei siellä vakuuttanut, siirtyi myöhemmin yksinomaan toppariksi. Rojolla aggressiivisuus ja tilanteiden loppuun asti pelaaminen ovat suurimpia vahvuuksia. Ei ole toppariksi erityisen pitkä, mutta paikkaa puutetta suht hyvällä ponnistusvoimallaan ja pelottomuudella. Välillä voi pelata itsensä ulos tilanteista, mutta noin kokonaisuutena on kehittynyt selvästi ensimmäisistä otteluista lähtien. Näkisin Rojolle tulevaisuuden silti Unitedissa vain rotaatiotopparina. Peliaikaa lienee ensi kaudella luvassa kohtuullisen mukavasti, se on melko varmaa ManUn loukkaantumisongelmat tietäen. 7-

 

Luke Shaw – Debyyttikausi meni loukkaantumisten vuoksi hieman heikommin kuin odotettiin. Kunto-ongelmien takia kesti pitkään, ennen kuin edes pääsi tositoimiin mukaan. £30M hintalappu kannattaa nähdä ensisijaisesti investointina pitkälle tulevaisuuteen. Peliaikaa pojulle tulee ihan varmasti niin paljon kuin vain pystyy pelejä pelaamaan. Väläytti kunnossa ollessaan maailmanluokan potentiaaliaan mm. kaksi kertaa Chelseaa vastaan. Mahdollisuudet on nousta sinne ihan terävimmälle huipulle asti. 7-

 

Tyler Blackett – Yksi van Gaalin edustukseen tuomista junnupelaajista. Loukkaantumiskriisin ansiosta myös Blackett sai odotettua enemmän minuutteja. Pelasi niin LCB:nä kuin LB:näkin. Heikon Leicester-pelin ja siinä saadun ulosajon jälkeen vastuuta tuli vähänlaisesti. Fysiikka nuorukaisella on kunnossa, mutta kovin kummoisilla futisaivoilla Tyleria ei ole siunattu. Melkein kaikilla pelin osa-alueilla on valtavasti tekemistä edessä. Ei mielestäni omaa riittävästi potentiaalia päästäkseen joskus vakituiseen avauskokoonpanoon ManUssa. Arvosana voi olla karua kertomaa, mutta mielestäni sille löytyy perusteet.

 

Keskikenttä

 

Michael Carrick – Alkukausi meni plörinäksi loukkaantumisten myötä. Palasi tositoimiin lokakuun lopulla, ja siitä lähtien pelasi vakituisesti 3-5-2:ssa joko keskikentän pohjalla tai usein myös kolmantena topparina. Tammikuun lopulla tullut uusi loukkaantuminen piti MC:n taas kuukauden sivussa. Sen jälkeen palasi avauskokoonpanoon Spurs-ottelussa, jossa esiintyi loisteliaasti. Sama tahti jatkui kolmessa seuraavassa ottelussa, mutta eipä mennyt loppukausikaan ilman loukkaantumista. Hitaus ei välttämättä haittaa, mutta lisääntyneet ongelmat pelikunnon kanssa tietävät mielestäni sitä, ettei Carrickin varaan voi ensi kauden Unitedia rakentaa. On kyllä noussut van Gaalin systeemissä ehkä vielä pykälää korkeammalle tasolle kuin mitä aiemmin on nähty. Tietää tasan tarkkaan, milloin ja miten kannattaa seuraava syöttö antaa. Carrickin seuraaminen kentällä on todelliselle futisdiggarille nautinto, sillä hänen peliä katsoessaan täytyy kiinnittää huomioita kaikkiin niihin pieniin juttuihin joita mies tekee jatkuvasti oikein. Puolustamisessa Carrickin merkitys on myös korostunut, kun alempana ei ole ollut Vidicin ja Rion kaltaisia johtajia pitämässä jöötä. Arvosanan kohdalla todettakoon, että nyt jos koskaan laatu korvaa otteluiden määrän. 8

 

Daley Blind – Rojon tavoin hienot MM-kisat vaikuttivat ostopäätökseen Blindin kohdalla. Otti alkukaudesta roolia keskikentän pohjalla Carrickin ollessa sivussa, sen jälkeen pelipaikka on vaihdellut käytännössä LB:n ja CDM:n välillä. Oli aluksi melko vakuuttava ankkurina, mutta kauden edetessä on ilmennyt, ettei taso taida ihan siihen hommaan riittää. Vaspana pelasi kokonaisuutena paremmat ottelunsa. Blindillä ei ole pelissään suuria vahvuuksia, sen sijaan hän on enemmänkin ’jack of all trades’. Keskitykset ja pelinluku ovat ihan mainiolla tasolla, vaikka pelikäsitystä on etenkin loppukaudesta myös kritisoitu. Joka tapauksessa £14M hintaan Blind oli ehdottoman hyvä ostos, ehkä hintalaatusuhteeltaan jopa viime kesän paras. 7+

 

Ander Herrera – Esiintyi edukseen jo pre-seasonilla, ja mainiot otteet jatkuivat myös Valioliigakauden alussa. Kenties Leicester-ottelu alkoi painaa van Gaalin mielessä kuitenkin niin paljon, ettei Herreralle tuntunut kauden keskivaiheilla irtoavan millään paikkaa avauksesta 3-5-2:sta. FA-cupissa minuutteja kertyi vähän helpommin, mutta liigan puolella todellista näytönpaikkaa saatiin odotella aina helmikuulle asti. Fanit kyllä vaativat symppis-Anderia avaukseen koko talven ajan. Swansea-ottelusta lähtien Herrera onkin ollut selvää avauksen kamaa. On joukkueen teknisimpiä pelaajia Matan ohella. Kolmiopeli pyörii nätisti Juanin sekä Valencian kanssa, ja hakeutuu hanakasti laukaisupaikoille. Loppukevään Arsenal-kotiottelun esitys oli samalla Herreran kausi pähkinänkuoressa: energistä prässäystä, runsaasti kaksinkamppailuvoittoja, tarkkaa syöttöpeliä ja huolellisesti viimeistelty maali. Maaleja on kertynyt kauden mittaan varsin kiitettävästi, joten hieman ’Keanemaista’ vetoa kannattaa käyttää antaumuksella jatkossakin. Ensi kaudella säilyttänee nykyisen roolinsa, vaikka keskikentälle on odotettavissa uusia kasvoja. 8-

 

Marouane Fellaini – Toinen niistä kahdesta pelaajasta, jotka ovat kasvaneet massiivisesti LVG:n komennossa. On nurinkurista, ettei viisi vuotta Fellainin kanssa työskennellyt David Moyes tiennyt, miten belgialaista kuuluisi Unitedissa peluuttaa. Van Gaal sen sijaan otti ensimmäisellä kaudellaan kaiken irti afropään ominaisuuksista. Tosin hetki siinä meni myös hollantilaisella miettiessä, mikä olisi se paras pelipaikka kookkaalle Fellainille. Lopulta parhaaksi rooliksi muodostui eräänlainen hyökkäävän keskikentän ja kohdepelaajan hybridi, jollaista ei ole Valioliigassa aiemmin juuri edes nähty. Oli kuluneella kaudella joukkueen tehokkaimpia pelaajia kuudella maalillaan. Lisäksi osumat ovat olleet tärkeitä, kuten maali Cityn verkkoon ja voitto-osuma Palacea vastaan. On kuitenkin epätodennäköistä, että Fellaini parin kauden päästä tai edes ensi kaudella jatkaisi niin suurilla minuuttimäärillä kuin nyt. Mikäli keskikentälle ja puolustukseen saadaan lisää kokoa ja fyysisyyttä, ei Fellainin pääpelilläkään ole enää niin suurta merkitystä. Tällainen pelaaja on silti ihan hyvä olla olemassa penkillä, jos normaali pallonhallintapeli ei tuo tulosta. Vahva kausi on joka tapauksessa nähty tältä fanien keskuudessa runsaasti mielipiteitä jakavalta pelaajalta. 7+

 

Andreas Pereira – Brasilialaisen keskikenttämiehen liigadebyytti tapahtui maaliskuussa Tottenhamia vastaan, kun hän tuli viimeiseksi vartiksi kentälle. United oli oppinut Pogban tapauksesta sen verran, että lupaavalle Pereiralle tehtiin toukokuun alussa jatkosopimus. Se pitää hänet seurassa vuoden 2018 kesäkuuhun asti. Ensi kaudella toivotaan Pereiran saavan enemmän minuutteja varsinkin cupeissa. Ei arvosanaa.

 

Jesse Lingard – Pääsi tositoimiin kauden avausottelussa Swanseaa vastaan, tämä oli myös 22-vuotiaan englantilaisen debyytti Unitedissa virallisissa otteluissa. Ikävä kyllä jouduttiin loukkaantumisen takia vaihtamaan kentältä alle puolen tunnin pelin jälkeen. Helmikuun alusta Lingard oli lainalla Derbyssa. Joukkue jäi nousukarsintojen ulkopuolelle. Ei arvosanaa.

 

 

Hyökkäys

 

Adnan Januzaj – Paluu maanpinnalle vahvan läpimurtokauden jälkeen. Sai peliminuutteja sieltä täältä, mutta pääsääntöisesti aika kului penkillä. LVG halusi kenties myös tarkoituksellisesti suojata nuorukaista peluuttamalla tätä maltillisesti. Hyviä suorituksia nähtiin lähinnä kotikentällä selvästi heikompia porukoita vastaan. Talenttia on, mutta henkinen kantti aiheuttaa ison kysymysmerkin allekirjoittaneelle. Riittääkö tahtoa nousta huippuyksilöksi? On lisäksi fyysisesti yhä melkko hentoinen kaksinkamppailuissa. Uusien vahvistusten myötä kilpailu kovenee entisestään, joten lainadiili jossakin vaiheessa vaikuttaa selviöltä. 6

 

Ángel Di María – Että sellainen kausi. Hankala tätä pelaajaa on lähteä edes arvioimaan. Syöttömäärä on sarjan toiseksi paras Fabregasin jälkeen, mutta peliesitykset olivat lähes koko talven sekä kauden jälkipuoliskon ajan keskinkertaisen ja umpisurkean välimaastossa. Pelkät tehot eivät riitä, jos pelaaja ei istu joukkueen muottiin oikein mitenkään. Loppusyksystä tullut loukkaantuminen tuli huonoon saumaan, joskin esitykset alkoivat ailahtelemaan jo ennen sitä. Ihan kuin ongelmia ei ollut pelikentällä tarpeeksi, niin vaikeuksia oli myös sopeutumisessa brittikulttuuriin ja kävivätpä murtovarkaatkin Ángelin kotona vierailemassa. LVG haki ja haki sitä optimaalista pelipaikkaa argentiinalaiselle, mutta tuloksetta. Oliko alun perinkään aivan loppuun saakka mietitty, että sopiiko ADM osaksi muuta joukkuetta? Vahvuudet ovat nopeudessa ja pallon tuomisessa keskikentältä käsin ylemmäs, laiturina meno oli todella turhauttavaa katsottavaa lähes poikkeuksetta. Melkein väittäisin, ettei Di Maríaa enää syksyllä punanuttujen riveissä nähdä. Katsellaan.. 7-

 

Juan Mata – Mata ei ollut alkukaudesta itsestään selvä valinta avaukseen. Rooneyn peluuttaminen kymppipaikalla sekä kahden tähtihyökkääjän änkeminen samaan avausyksitoistikkoon tiesi Matalle muutamaan otteeseen penkkikomennuksia. Keväällä onnistui silti vakiinnuttamaan paikkansa yllättäen oikealta laidalta. Verrattuna David Moyesin aikoihin rooli oli täysin erilainen. Pelaajalla oli vapaudet ajelehtia keskemmälle peliä rakentamaan, ja tämä toimi pääsääntöisesti hyvin. Liverpoolia vastaan Anfieldilla Mata oli aivan huikea, tuo ehkä paras esitys keneltäkään United-pelaajalta viime kaudelta. Ja se maali volleystä… aijai. Kuten aiemmin olen todennut, Mata tarvitsee ympärilleen samantyylisiä pallon syöttelyn hallitsevia pelaajia. Mata on melko hidas, eivätkä vahvuudet ole todellakaan 1vs1-tilanteissa. Oikea laita kaipaa vahvistusta nopeamman pelaajan muodossa, mutta eipä se pahitteeksi olisi jos sympaattinen espanjalainen tarjoaa hieman erilaisen vaihtoehdon myös jatkossa. Muille pelipaikoille mies ei taida järkevästi 4-3-3:ssa istua.

 

Ashley Young – Valtava tasonnosto, mainiossa vireessä pre-seasonilta saakka. Unitedin kauden 2014-15 suurimpia yksittäisiä onnistujia, väittäisin miestä jopa kokonaisuutena kauden parhaaksi kenttäpelaajaksi. Piti Di Marían nokkimisjärjestyksessä takanaan. Vääntää nykyään todella kovalla asenteella, filmailutkin vähentyneet minimiin. Young osoittautui nyt vieläpä yllättävän monikäyttöiseksi pelaajaksi, sillä hän pärjäsi kohtuullisesti niin laiturina, LWB:nä kuin LB:näkin. Driblaukset ja keskitysten laatu paranivat huomattavasti aiempaan nähden, tosin ihan kaikki kesot eivät vieläkään olleet parasta A-luokkaa. Onnistumisia nähtiin myös isoissa otteluissa: jälkimmäisessä City-ottelussa oli kentän ehkä paras pelaaja. Keväällä löysi yhteisen sävelen Blindin ja Fellainin kanssa vasemmalla. Tehoja ei hienosta kaudesta huolimatta edelleenkään tule riittävästi Man Unitedin avauskokoonpanossa vakituisesti olevalta pelaajalta. Ensi kaudella toimii Depayn kirittäjänä. 8

 

Wayne Rooney – Henkilökohtainen huoli siitä, että Wäinö saattaisi ajautua törmäyskurssille vahvan hollantilaisegon kanssa, osoittautui kauden edetessä täysin turhaksi. Rooneyn ehkäpä tärkein merkitys ei välttämättä ollutkaan itse pelillisissä asioissa, vaan United-perinnön jatkamisessa uudelle joukkueelle. Rooney on auttanut uusia pelaajia sopeutumisessa ja puolustanut mm. Di Maríaa heikkojen esitysten jälkeen. Pelillisesti kausi ei mennyt Rooneylta nappiin, se myönnettäköön. LVG:llä oli paha päähänpinttymä peluuttaa häntä alituisesti keskikentällä, jossa Wäinö ei ole ikinä ollut parhaimmillaan. Keskikentällä Rooney antaa yleensä 9 kertaa kymmenestä pitkän diagonaalipallon laitaan (yleensä Valencialle), näin kärjistettynä. Loppukaudesta tilanne sentään korjautui, ja Rooney pääsi operoimaan mielipaikallaan strikerina. Sekään ei silti ollut ihan helppoa, sillä uudessa systeemissä yksikään Unitedin kärkipelaaja ei ole päässyt loistamaan. Johtuuko se tosiaan sitten systeemistä vai pelaajista itsestään, ehkä vähän molempia. Unitedilla on edelleen jonkinasteinen ongelma siinä, että kun Rooney kerran on joukkueessa, hänen pitää myös pelata kaikki ottelut. Mielestäni tämänhetkisessä tilanteessa isokokoisempi hyökkääjä á la Lewandowski olisi ManUlle parempi vaihtoehto. No, parin kauden päästä täytynee katsella tilannetta uudestaan. Johtajana Rooney ei ehkä myöskään ole ManUlle paras mahdollinen, sillä varsinkin tappiotilanteessa hän usein joko yrittää tehdä liikaa asioita itse tai purnaa tuomarille.

 

Robin van Persie – Falcaon kanssa tähtipelaaja, jonka ruuti alkaa olemaan kovin märkää. Paras terävyys on Persiellä ollut tiessään viimeisestä mestaruuskaudesta saakka. Pystyy toki edelleen hienoihin viimeistelyihin, jos tarjoilu pelaa. Silti on hyvä muistaa, että hollantilainen teki ensimmäisellä United-kaudellaan maaleja mitä vaikeimmista paikoista. Tätä näkee enää todella harvoin. Syyspuolella oli käytännössä vakituinen avauksen mies, mutta loukkaantumiset sotkivat kevätkautta. Helmikuussa tullut loukkaantuminen oli jopa siunaus Unitedille, sillä se mahdollisti Rooneyn siirtämisen kärkeen ja keskikentän tasapainottamisen. Siirtohuhuissa miestä on viety mm. Turkin suunnalle. Jatko Unitedissa riippuu paljolti siitä, hankitaanko Rooneylle tuuraaja kesällä jostain muualta. Kyllähän RVP sen yhden kauden tuossa vielä menisi, vaikka moni voi tietysti olla eri mieltä hänen tarpeellisuudestaan, etenkin noilla palkoilla.

 

Radamel Falcao – Jälkikäteen voidaan todeta, ettei van Gaal ollut Welbeckin ulostaessaan väärässä, muttei myöskään oikeassa. Falcao oli villi kortti, joka ehkä kannatti kaikesta huolimatta käyttää. Riskit olivat Unitedille melko pienet, vaikka rahaa silti tietysti paloi 6 miljoonan lainamaksuun ja massiiviseen viikkopalkkaan runsaasti. Syksyllä oli tietysti jännittävää nähdä tämän kolumbialaistähden astelevan ensimmäistä kertaa vaihdosta OT:n nurmelle, mutta todellisuus tuli ilmi aika pian: Falcao oli vain varjo entisestä maailmanluokan kärkipelaajasta. Radamel voi jossakin toisessa seurassa nousta lähelle vanhaa tasoaan, ManUssa se paikka ei vain ole. Unitedin pelitapa ja Valioliigan fyysisyys tuskin kovin paljoa helpottivat Falcaon pelaamista. Muutamaan otteeseen mies kyllä väläytteli osaamistaan.

 

James Wilson – Aloitti vain yhden ottelun avauksesta, se oli kotiottelu Poolia vastaan Old Traffordilla. QPR-pelissä syntyneen hienon viimeistelyn lisäksi osumia ei ole Jamesilta nähty. Asenne on kuitenkin ollut enemmän kuin kohdillaan. Nuorukainen on ollut parhaimmillaan väsyneitä vastustajan pakkeja vastaan, jolloin räjähtävä lähtönopeus pääsee parhaiten oikeuksiinsa. Omaa myös vahvan vasemman jalan laukauksen. Käsittääkseni Wilsonin sopimus ulottuu vuoteen 2017 asti. Lainakomennus ei tulisi yllätyksenä tulevalla kaudella. Unitedin jatkaessa yhden kärjen taktiikalla James lienee nokkimisjärjestyksessä viimeisenä. 6+

 

Ylempänä arvosteltujen pelaajien ohella edustusjoukkueen listalta löytyvät seuraavat pelaajat:

 

Saidy Janko, Tom Thorpe, Ben Amos, Reece James, William Keane, Sam Johnstone, Javier Hernández, Nick Powell, Tom Cleverley, Nani, Ángelo Henríquez.

 

Thorpea ja Powellia lukuun ottamatta kaikki nämä pelaajat olivat loppukaudesta lainakomennuksilla, osa on jo palannutkin takaisin Carringtoniin. Nick Powellin laina Leicesterin kanssa katkaistiin tammikuussa, koska pelaaja ei ollut tarpeeksi sitoutunut treeneissä. Jälkijoukkoa Chicharitosta lähtien tuskin enää Old Traffordin nurmella nähdään. Myös Ben Amosin uran jatkon kohdalle voidaan vetää kysymysmerkki.

 

13842193.jpg?786a89192163143e1759372d40c

 

Tämä espanjalaiskaksikko nousi loppukaudesta isoon rooliin ManUn hyökkäyspelissä. "Espanjan Cleverley" eli Ander Herrera on osoittautunut erinomaiseksi hankinnaksi.

 

 

1295459-27902044-2560-1440.jpg

 

Ashley Youngia oltiin joukolla heivaamassa pois vielä vuosi sitten, mutta mitenkäs sitten kävikään. Kausi oli hänen standardeillaan täysosuma.

 

 

13842194.jpg?a335f7420f34b54b6a781be6218

 

Tästä asiasta ei ole kuitenkaan mitään epäselvyyttä: De Gea oli Man Unitedin kauden pelaaja jo toista vuotta peräkkäin. By a country mile.

 

 

Unitedin pelillinen kehitys ja manageri Louis van Gaalin arviointi kaudesta 2014/15

 

Tulosten ohella täytyy tarkastella tietysti pelillistä progressiota. Alkukauden loukkaantumisongelmien ja uusien pelaajien sisäänajon takia van Gaal saa pienen synninpäästön, koska peliä oli käytännössä mahdotonta kehittää systemaattisella tavalla. Kokoonpano eli ottelusta ja kuukaudesta toiseen. Esim. eri ryhmityksiä alakerran topparinelikon/kolmikon osalta nähtiin kauden aikana reilusti yli kymmenen. Kauden ensimmäisen puoliskon aikana nähtiin vain hetkittäin sellaista jalkapalloa, jonka takia toivoo Unitedin pelejä näkevänsä. LVG piti tulosten saamisen etusijalla ja miehen kokemus kovista paikoista piti Unitedin koko ajan pinnan yläpuolella (vrt. Moyes, joka ei enää kurssia pystynyt muuttamaan vaikeuksien kasaannuttua päälle). Kuuden pelin voittoputki oli olosuhteisiin nähden erinomainen suoritus.

 

Lisäksi hollantilainen jaksoi melko päättäväisesti pitää kiinni pidemmän aikaa eri systeemeistään, vaikkei tämä faneja aina miellyttänytkään (kop, kop). Taas voidaan verrata menoa Moyesin aikakauteen, jolloin skotti vaihtoi pelitapaa kuin sukkiaan, keskitysrallista saatettiin siirtyä heti seuraavassa pelissä pikkunättiin joga bonitoon jne. Silloin puhuttiin viikoittain punaisen langan uupumisesta, sekä kentällä että sen ulkopuolella. Median edessä homma ei muuten lähtenyt käsistä van Gaalilla missään vaiheessa, ei edes Sam Allardycen kuittien jälkeen ;) Kaikissa mahdollisissa liemissä keitetyltä kehäketulta näin tietysti sopii odottaakin. Useampi ottelu putkeen pelattiin pelillisesti hyvin LVG:n alaisuudessa vasta maalis-huhtikuun välisellä ajanjaksolla. Tällöin palapelin osaset loksahtivat kohdalleen, ja kuten usein futiksessa käy – sattumalla oli suuri merkitys. Ne neljä ottelua Spursia, Poolia, Villaa ja Cityä vastaan olivat parasta jalkapalloa mitä United on esittänyt sitten kauden 2011-12 alun, piste. Eikä viimeinen kotiottelu Arsua vastaan sekään hassummalta näyttänyt. Pelien sisällä LVG voisi reagoida välillä paremminkin. Usein vaihdot tuntuivat aika kummallisilta tilanteisiin nähden, eivätkä välttämättä auttaneet juuri yhtään joukkueen ollessa tappiolla.

 

Junnujen nostamisesta edustukseen tulee iso plussa. McNair, Pereira, Wilson ja Blackett ovat jo ykkösjoukkueseen nousseet, ja lisää on todennäköisesti tulossa.

 

Mitä uutta van Gaal on sitten tuonut Manchester Unitedin pelaamiseen? Pallonhallinta tulee tietysti monien mieleen ensimmäisenä. Perinteisen laitapelin rinnalle ovat tulleet hitaat hyökkäykset sekä laajemmat syöttökombinaatiot. Joukkueen pitää muodostaa syöttövaiheessa kolmioita, jolloin saadaan huomattavasti eri syöttösuuntia lisää. Aiempi suoraviivaisuus hyökkäämisessä on vähentynyt merkittävästi, muttei tietenkään poistunut kokonaan. Nyt vain pyritään selvästi enemmän palloa pitämällä kontrolloimaan pelin tapahtumia. Nopeat vastahyökkäykset ja ajoittaiset pitkät pallot kuuluvat kaikkien modernien pallonhallintajoukkueiden arsenaaliin, näin on asian laita myös Unitedissa.

 

Pallonhallinnassa on myös se selkeä etu siinä, että melko keskinkertainen alakerta pysyy paremmin kasassa, kun linjojen väliset etäisyydet ovat pienet. Keskikentältä ei ole kävelty enää yhtä helposti kuten parilla aiemmalla kaudella. LVG:n visiona on todennäköisesti kehittää joukkuetta Barcan ja Bayernin kaltaiseksi saumattomasti toimivaksi koneeksi, tällä hetkellä United on pelillisesti jonkinlainen kevytversio näistä kahdesta seurasta. Haasteita on yhä runsaasti niin yksilötasolla, murtautumistilanteissa kuin pelin rytmittämisessäkin, mutta suunta on oikea. Pallonhallinnan ohella prässipelissä on tapahtunut ISO muutos aiempaan nähden. Enää prässääminen ei jää vain yksittäisten kärkimiesten harteille, vaan koko joukkue osallistuu prässäämiseen. Tämä on elementti, jota olen toivonut Unitedin peliin jo ties kuinka kauan. Oikeanlainen prässääminen ei ole mitenkään itsestäänselvyys, joten on ollut hienoa nähdä, että treenikentällä tehnyt asiat ovat kantaneet hedelmää.

 

Useat pelaajat ovat van Gaalista todenneet, että he joutuvat ajattelemaan kentällä huomattavasti enemmän kuin aiemmalla urallaan. Van Gaal panostaa paljon pieniin yksityiskohtiin, joilla pelin eri osa-alueita voidaan jatkuvasti parantaa. Hän arvostaa pelaajia, jotka noudattavat annettuja ohjeita täsmällisesti ja toimivat ensisijaisesti systeemin mukaan. Tämän takia Di María on ajautunut Unitedissa koirankoppiin.  LVG ei koskaan ole urallaan kumarrellut isojen nimien edessä. Jos nämä eivät pelaa toivotulla tavalla, pelaaja löytää nopeasti itsensä siirtolistalta. Persoonana LVG on tietysti lähes vailla vertaansa. Presserit ovat välillä olleet todella viihdyttäviä, ero on jälleen ollut huima viime kauden kuiviin lehdistötilaisuuksiin. Oman pikantin mausteensa van Gaalin vastailuille antaa miehen omintakeinen aksentti. Tämmöiset spontaanit jutut lämmittävät myös kummasti mieltä:

 

http://www.espnfc.co...s-about-himself

LOUIS VAN GAAL'S RED AND WHITE ARMY

 

Pelaajien keskuudessa LVG lienee aika lähellä sellaista isähahmoa, joka SAFista monille aikanaan muodostui. Hiustenkuivaaja ei tietenkään pauhaa ihan samaan malliin...

 

Jos jonkinlainen kokonaisarvosana pitää van Gaalille kuluneesta kaudesta antaa, tuomioni on 7+. On sitten myös reilusti parantamisen varaa tuleville kausille. Pyttyjähän tässä loppupeleissä jahdataan, ei neljättä sijaa ja UCL-paikkoja.


 • Maz, Melrose, Needles ja 6 muut pitää tästä


#244929 22.3.2015 Liverpool vs Manchester United @ Anfield

Lähettänyt Jupe - 22.03.2015 - 18:32

11050305_791806860905207_917736025684807

 

Gerrardin heatmap tänään =)


 • Jussii, Melrose, Ole Gunnar ja 6 muut pitää tästä


#244237 09/03/2015: Manchester Utd - 21:45 - Arsenal @ Old Trafford (FA Cup: 6th Round)

Lähettänyt Jahnny - 09.03.2015 - 12:43

09/03/2015: Manchester Utd - 21:45 - Arsenal @ Old Trafford

(2014–2015 FA Cup: 6th Round)

 

 

manchester-united-arsenal-fa-cup-classic

 

 

Tänään on se päivä. Odotukset ovat varmasti jokaisella suuret. Uskoakseni niin seurojen kannattajille kuin myös puolueettomasta näkökulmasta.

 

Ottelussa kohtaavat kaksi FA Cupin menestyneintä joukkuetta, joilta yhteistä historiaa löytyy runsaasti. Tällä kertaa kyseessä on kilpailun puolivälierä Old Traffordilla ja ainakin Arséne Wenger odottaa intensiivistä kohtaamista kuten yleensäkin Arsenalin ja Manchester Unitedin välisissä otteluissa.

 

Molemmilla joukkueillahan on hallussaan 11 kappaletta FA Cupin voittoja. Mahdollisuus edetä tällä kaudella kilpailussa loppuun asti ja ottaa kilpailun ykkösjoukkueen titteli haltuun, olisi varmasti mieltä lämmittävä asia kullekin. Lisäksi nimenomaan tämän ottelun rooli painottuu, sillä molemmat joukkueet varmasti uskovat, että otteluparin voitettuaan mahdollisuudet nousevat runsaasti mestaruuteen.

 

Kyseessä on myös sekä Wengerin että Louis van Gaalin silmissä todennäköisin mahdollisuus nostaa pokaalia kauden 2014–2015 päätteeksi.

 

Wayne Rooney on myös kertonut palostaan voittaa FA Cup. Joukkuehan ei ole muutamaan vuoteen finaalissa ollut ja Rooneylta kyseisen kilpailun voitto puuttuukin, vaikka yhdeksän kertaa pokaalia onkin Wayne nostellut urallaan Manchester Unitedissa. Historiasta löytyy finaalit Arsenalia ja Chelseaa vastaan vuosina 2005 sekä 2007, kun Rooney oli mukana, mutta jäi ilman sitä kirkkainta mitalia.

 

Vaikka FA Cupin arvostus ei monesta ole kovin korkealla, niin englantilaiset seurat ja niiden pelaajat kylläkin tuota arvostavat paljonkin. Rooney ainakin painotti tuon tärkeyttä ja muisteli myös Evertonin FA Cupin voittoa vuodelta 1995, kun oli itse vain 9-vuotias.

 

Ottelun mielenkiinnon kohdaksi voisi mainita myös Danny Welbeckin paluun Old Traffordille. 

 

 

fabio-da-silva-manchester-united-arsenal

Fabio onnistui maalinteossa Old Traffordilla vuoden 2011 puolivälierissä.

 

 

Loukkaantumiset, pelikiellot ja muut poissaolot

Manchester United elää huomattavasti paremmassa tilanteessa poissaolojen suhteen. Ainoastaan Arsenalista nykyiseen seuraansa siirtynyt Robin van Persie on loukkaantumisen vuoksi sivussa. Sinänsä sääli, sillä olisi varmasti tuonut oman lisämausteensa. Sivussa on myös pelikieltoa kärsivä Jonny Evans, joka hölmöili itselleen vapaa-aikaa ottelussa Newcastle Unitedia vastaan toisena osapuolena Papiss Demba Cissé.

 

Arsenalilta sivussa ovat kapteeni Mikel Arteta, Mathieu Debuchy, Abou Diaby, Mathieu Flamini ja nyt viimeisimpänä loukkaantunut Gabriel. Lisäksi Jack Wilshere on ottanut hieman takapakkia eikä tule palaamaan vielä pelikentille.

 

 

patrick-vieira-arsenal-manchester-united

Arsenal juhli vuonna 2005, kun Patrick Vieira iski ratkaisevan rangaistuspotkun kyseisen kauden FA Cupin finaalissa.

 

 

Mahdolliset avauskokoonpanot

Manchester Unitedin maalivahtina avaa yksinoikeutetusti David De Gea. Puolustuslinjan muodostavat Jonny Evansin korvaava Phil Jones, Marcos Rojo, Chris Smalling ja Antonio Valencia. Keskikentän puolustavassa roolissa pelaa Daley Blind ja hieman ylempänä Marouane Fellaini sekä Ander Herrera. Keskikentän laidoilla taas ovat Ángel Di María ja Ashley Young. Yksinäisenä kärkihyökkääjänä joukkueen kapteeni Wayne Rooney.

 

Myös Falcao ja Juan Mata ovat pelaajia, jotka saattavat saada vastuuta ottelussa.

 

Arsenalin maalivahtina tulisi aloittaa David Ospina. Puolustuslinjasta taas tulisi löytyä tutut nimet Héctor Bellerín, Kieran Gibbs, Laurent Koscielny ja kapteeninnauhaa kantava Per Mertesacker. Keskikentän puolustavassa roolissa on Francis Coquelin ja yläpuolelle voisivat asettautua Santi Cazorla sekä Tomás Rosicky. Hyökkäyskolmikon laitahyökkääjinä ovat Mesut Özil ja Alexis Sánchez, kun taas Olivier Giroud löytyy kärkihyökkääjän tontilta.

 

Aaron Ramsey saattaa löytyä avauskokoonpanostakin hyvin mahdollisesti The Little Mozartin kustannuksella. Danny Welbeck voi saada myös vastuuta tänään. Myös Wojciech Szczesny on ottanut roolia niin sanottuna Cup-maalivahtina, joten Ospina saattaa väistyä hyvistä otteistaan riippumatta.

 

Manchester United (4-1-4-1)

Rooney ©

Young - Fellaini - Herrera - Di María

Blind

Rojo - Jones - Smalling - Valencia

De Gea

 

Subs: Valdés, Rafael, McNair, Januzaj, Carrick, Mata, Falcao

 

Arsenal (4-3-3)

Alexis - Giroud - Özil

Cazorla - Coquelin - Rosicky

Gibbs - Koscielny - Mertesacker © - Bellerín

Ospina

 

Subs: Szczesny, Chambers, Monreal, Oxlade-Chamberlain, Walcott, Ramsey, Welbeck

 

 

paul-scholes-arsenal-manchester-united-2

Paul Scholes iski ottelun ainoaksi jääneen voittomaalin FA Cupin semifinaalissa 2004.

 

 

Ennakko-odotukset

Kuten jo todettu, niin odotukset ovat todella suuret varmasti kaikilla. Jokainen haluaa edetä tässä ottelussa semifinaaleihin ja päästä pelaamaan Wembleyn nurmelle.

 

Ottelussa Manchester Unitedilla saattaa olla pieni henkinen niskalenkki, mutta sille ei tulisi antaa liikaa arvoa. Vaikka van Gaalin miehistö onnistuikin Wengerin joukkuetta vastaan Emirates Stadiumilla, niin nyt kyseessä on aivan eri ottelu. Arsenal on saanut todella loistavan pelivireen käyntiin ja on tuon puolesta yksi parhaista Euroopassa. Manchester United taas on hieman enemmän takerrellut pelillisellä puolella, vaikka tulokset eivät olekaan olleet heikkoja.

 

Tänään pelataan kuitenkin Old Traffordilla, joka voi näkyä kotijoukkueen etuna lopputuloksessa. Arsenal pelaa kuitenkin tällä hetkellä hyvää vastahyökkäysjalkapalloa ja vierasvoittoon on aivan realistiset mahdollisuudet.

 

Joukkueet ovat näkökulmasta riippuen toisiaan vahvempia puoleen jos toiseen. Monen pelaajan viimeaikaiset esitykset kuitenkin kallistaisivat vaa'an ehkä vierasjoukkueelle. Moni varmasti yllättyy, mutta peliesitykset tulosten valossa menevät esimerkiksi Di Maríasta ja Rooneysta verrattuna Giroudiin ja Öziliin, niin jälkimmäisille. 

 

Vaikka Arsenal ei ole onnistunut Old Traffordilla yleensä esittämäänkään loistavia otteita, niin tällä kertaa loppulukemat Manchester Utd 1-2 Arsenal saattavat olla hyvinkin mahdolliset, jotka jäisivät ilmaan. En kuitenkaan lue pois lainkaan, jos hallitseva mestari putoaisikin ja kotijoukkue jatkaisi kilpailussa.

 

 

ryan-giggs-manchester-united-arsenal-199

Ryan Giggs murskasi Arsenalin haaveet semifinaalissa 1999. Maali syntyi jatkoajalla.

 

 

Muutama kysymys voidaan nostaa esille

- Pystyykö Arsenal rikkomaan henkisen lukon Manchester Unitedia kohtaan?

- Mikä on Marouane Fellainin rooli? Aiheuttaako ongelmia Arsenalin fyysisesti heikommalle keskikentälle vai miten belgialaista käytetään?

- Kumpi Olivier Giroud nähdään tänään? Viime aikoina ollaan nähty ranskalaishyökkääjä, joka ei ole maaliin vain palloa saanut, mutta sitten edeltävissä ja seuraavissa otteluissa onnistunut maalinteossa loistavaan tahtiin.

- Missä on Theo Walcott? Tuleeko esille ottelussa tärkeänä pelaajana ja löytyykö jopa avauskokoonpanosta vai onko luvassa hiljaisempi esiintyminen.

- Kummalla managerilla on enemmän panosta ottelussa? Kumpi Louis van Gaalin ja Arsène Wengerin väliltä saa enemmän painetta niskaan pudottuaan FA Cupista? Kummalle tämä pokaali olisi arvokkaampi tällä hetkellä. Entä tulevaisuuden kannalta?

 

 

 

manchester-united-brighton-1983-fa-cup-f

Gary Bailey ja Gordon McQueen juhlivat FA Cupin voittoa Wembleylla 1983.

 

 

Joukkueiden materiaalivertailua

Meinasin kiusauksen alla jatkaa tätä tuohon ylemmäksi, mutta lisätään oma kohta. Tämä hieman kieliposkessa tehty ja turhaa ottaa liian tosissaan. Kaikki oleellinen on käsitelty periaatteessa jo ylempänä.

 

Maalivahdit

Kun verrataan maalivahteja, niin vaikka Ospina onkin antanut aivan loistavia esityksiä, niin De Gean voidaan jopa sanoa olleen joukkueensa tärkein pelaaja läpi kauden. Valinta: De Gea.

 

Puolustuslinja

Puolustuslinjasta, kun lähdetään oikealta käymään läpi, niin Bellerín on vakuuttanut todella ja tulevaisuus näyttää valoisalta. Valencia on kuitenkin omaan makuuni ollut pidemmän ajan korkeammalla tasolla, vaikka ei aina seuransa kannattajiakaan tunnu miellyttävän. Keskuspuolustajat eivät kummallakaan ole vakuuttaneet Koscielnya lukuunottamatta. Jones, Mertesacker ja Smalling ovat kaikki pelanneet ailahtelevasti enkä haluaisi valita yhtäkään näistä. Nyt aivan viimeiset ajat huomioon ottaen valinta kuitenkin helpottuu. Vasemmalle Gibbs on pelipaikallaan yksi Valioliigan parhaista, kun taas Rojo on esittänyt hyviä otteita myös. Toinen kuitenkin on varsinaiselta pelipaikaltaan vasen laitapuolustaja. Valinnat: Valencia, Smalling, Koscielny, Gibbs.

 

Keskikentän keskusta

Puolustavaan rooliin löytyy Blind ja Coquelin. Blind on loistava katkomaan eikä Valioliigasta marraskuun loppupuolen jälkeen löydy parempia tilastojen valossa kuin oikeastaan vain Coquelin. Ranskalainen on muutenkin dominoinut tuon pelipaikan ominaisuuksissaan siitä lähtien, kun palasi lainaltaan. Cazorla valittiin juuri jossain vuoden 2015 Valioliigan tähän asti parhaimmaksi pelaajaksi joten en näe Fellainilla olevan jakoa tässä. Herrera on ollut mielestäni hyvä ja verrattavissa on Rosicky. Moni näkee Rosickyn rotaatiopelaajana, mutta laskin juuri yksi päivä, että molemmilla pelaajilla oli samat parikymmentä ottelua tältä kaudelta. Toinen näistä on ollut silti hieman parempi. Valinnat: Coquelin, Cazorla, Herrera.

 

Hyökkäyksen ja keskikentän laitapelaajat

Jos vertaa Alexisia ja Youngia, niin kuluttaa vain aikaansa. Di Marían ja Özilin välillä taas on huomattavasti tiukempaa. Di María aloitti vahvasti kautensa, kun taas Özil kärsi loukkaantumisesta. Nyt kuitenkin molemmat ovat olleet hyvin paljon samoissa maaleissa ja maalisyötöissä. Di Maríalla kaksi maalisyöttöä enemmän, mutta huomattavasti enemmän otteluita. Lisäksi Özilin hyvät esitykset niin sanottujen tehojen valossa ovat juuri viime ajoilta, kun taas argentiinalaista on kritisoitu aivan aiheesta. Valinnat: Alexis, Özil.

 

Kärkihyökkääjä

Giroud on ollut loistavassa vireessä viime ottelut. Rooney taas ei ole koko kautena pelannut niin paljoa hyökkääjänä, että olisi otteista selvää kuvaa. Toinen osaa laittaa maalin verkonperukoille tällä hetkellä, kun taas toinen on yksinkertaisesti monella osa-alueella parempi pelaaja. Painotan kuitenkin tämänhetkisiä otteita ja vaikka päätös on todella vaikea, niin tietyllä tapaa myös melko selvä. Kuitenkin toinen näistä on pelaaja, joka ei välttämättä olisi tällä hetkellä parempi, mutta voisi olla pelaaja, joka ratkaisee tämän ottelun. Valinta: Rooney.

 

Lopputulos: Manchester Utd 5-6 Arsenal

 

Combined XI (4-3-3)

Alexis - Rooney © - Özil

Cazorla - Coquelin - Herrera

Gibbs - Koscielny - Smalling - Valencia

De Gea

 

 

1979-fa-cup-final-arsenal-manchester-uni

Alan Sunderland iski Arsenalille voittomaalin FA Cupin finaalissa vuonna 1979.

 

 

Promo

Tunteet mukaan ja olethan valmis.


 • Mati, ippe, Needles ja 6 muut pitää tästä


#216798 Milan 2013-14

Lähettänyt Qps - 23.05.2013 - 16:54

Tästä se uuden kauden odotus käynnistyy: Zapatan ura Milanissa tulee jatkumaan, koska Milanossa ollaan päädytty käyttämään lainan osto-optio! "The Colombian defender's contract will expire on June 30, 2016." Tämä taitaa sitten varmistaa sen ettei välttämättä kahta aivan huipputopparia ole tulossa? Ellei Mexesiä laiteta lihoiksi...
 • friereepauple, Bersreede, hoapaccussy ja 6 muut pitää tästä