Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Milan 2019-2020, Euroopan kiertue peruutettu

  Hiukan päivitystä Italian tautitilanteeseen: Italiassa koronavirus­tartunta­huippu on vielä edessä, maan terveysviranomaiset pelkäävät Italiassa oli perjantaihin mennessä vahvistettu 86 498 koronavirustartuntaa ja 9 134 viruksen aiheuttamaa kuolemaa. KORONAVIRUSEPIDEMIA ei ole vielä saavuttanut huippuaan Italiassa maan kansanterveysviranomaisten mukaan, kertoo uutistoimisto Reuters perjantaina. Italiassa on vahvistettu koronaviruksen aiheuttamia kuolemantapauksia eniten maailmassa, 9 134. Vahvistettuja tartuntatapauksiakin on yhteensä toiseksi eniten maailmassa 86 498. Edelle menee vain Yhdysvallat yli 94 000 varmistetulla tartunnalla. Italia ohitti Kiinan vahvistettujen tartuntojen määrässä perjantai-iltana. ”Emme ole vielä saavuttaneet huippua, emmekä ole ohittaneet sitä”, korkeimman terveysviraston johtaja Silvio Brusaferro kertoi median edustajille perjantaina Reutersin mukaan. Brusaferro kuitenkin lisäsi, että tartuntojen määrässä on merkkejä hidastumisesta. Viime viikon torstaista lauantaihin Italiassa todettiin päivittäin reippaasti yli 4 000 koronavirustartuntaa. Päivässä vahvistettujen tartuntamäärien tahti hidastui hieman tämän viikon aikana ja päivittäin vahvistettiin noin 3 000 uutta tartuntaa. Torstaina päivässä vahvistettujen uusien tartuntojen määrä nousi kuitenkin jälleen, kun uusia tartuntoja vahvistettiin lähes 4 500. KUN koronavirusepidemia ei näytä merkkejä hidastumisesta, Italian viranomaiset aikovat jatkaa maan karanteenitoimia, joista osan oli tarkoitus loppua 3. huhtikuuta eli ensi viikon perjantaina. Italian rajoituksin kuuluu esimerkiksi se, että kaikki palvelut ovat kiinni ruokakauppoja, pankkeja, postikonttoreita ja apteekkeja lukuun ottamatta. Häitä ja hautajaisia ei pidetä. Koulut ovat kiinni, ja terveydenhuollon työntekijöiden lomat on peruttu. Maan 60 miljoonaa ihmistä saavat poistua kodeistaan neljästä syystä: töihin, apteekkiin tai kauppaan tai jos he tarvitsevat välitöntä terveydenhoitoa. Epidemian ytimessä Lombardiassa ulkonaliikkumiskieltoa tiukennettiin entisestään sunnuntaina. Koiraa saa ulkoiluttaa 200 metrin säteellä kotoa, ja kaikki urheilu, jota ei voi harrastaa kotona, kiellettiin. Tiukoilla rajoituksilla toivotaan, että edes osa Italiasta säilyisi pahimmalta epidemia-aallolta. Vielä tiukat rajoitukset eivät ole näkyneet tartuntaluvuissa. ITALIAN lääkäreiden keskusjärjestö julkaisi perjantaina avoimen kirjeen, jossa lääkärit ja tutkijat pyysivät mahdollisuutta käyttää omia laboratorioitaan lievien ja oireettomien koronavirustapausten testaamiseen. Kirjeessä yli 300 terveydenhoitoalan ammattilaista toivoo, että käyttämällä omia laboratorioitaan he voisivat hahmottaa taudin kokonaistilannetta Italiassa. Tällä hetkellä Italiassa vain muutamat erikoislaboratoriot tutkivat koronavirusnäytteitä, joka rajaa testattavien potilaiden määrää merkittävästi.
 3. Yesterday
 4. Siirtohuhut

  Juu. Ja Levy vetää rahapussin nyörit kireälle. Pelaajat kiukuttelee anemisen taktiikan johdosta, Jose ettei saa kunnon pelimiehiä, ja .....historia toistaa taas itseään.
 5. ..erkeleen korona !

  Pelko vai jotain muuta? Mietin et mennäänkö tässä suojelussa ojasta allikkoon. Kaksiteräinen miekka. Jos liikaa suojellaan niin ei kehity vastustuskykyä tai missä on raja, jolloin pitää suojella? Kypärä päähän kävelijöille, vai kolhuja päiväkodin pihalla pienille? Mielenkiintoista nähdä pitkässä juoksussa meidän ja Ruotsin ero tavassa hoitaa asiaa. Joo o, tiedän, hidastetaan taudin etenemistä ettei järjestelmä kuormitu. Järjestelmä kuormittuu joka tapauksessa yli, mutta kyse onkin pikemminkin milloin ja miten. En tietenkään halua tilannetta, jossa joudutaan päättämään kumman henki on arvokkaampi ja hän saa hengityskoneen. En haluaisi tilannetta, jossa valitaan muutaman tuhannen hengen välillä vs. sen kun suurelta joukolta menee työ ja koko omaisuus, elämä murenee sitä kautta. Asioita on vaikea arvottaa ja sitä tämän elämän ei pitäisi olla. Vertaillaan vaihtoehtoja keskenään. Vertaillaanko kärsimyksen määrää, rahaa, elämän ja kuoleman välillä vai mitkä ovat ne mittarit tämän pandemian osalta? Jotain mittareita jokainen meistä käyttää halusipa sitä tai ei. Voiko olla että yksi iso mittari on oman elämänsä puolesta pelkääminen? Sitä verhotaan paljon myös ns. toisten puolesta pelkäämisen nimissä. Oma kuolemanpelko kielletään ja mieli kääntää asian niin että pelätään toisen kuolemaa suunnattomasti. Ryhdytään kynsin ja hampain estämään ettei tämä toinen kuolisi. Jos olisi rehellinen oman pelkonsa suhteen niin joutuisi jollain tavoin kasvamaan sinuiksi sen kanssa, että on kuolevainen. Oma suhteeni kuolemaan on elämän monien tekijöiden vuoksi tällainen kuin se on. Kuolema kohtaa minutkin jonain ajankohtana. En haluaisi sitä vielä, kun rakkaus elämää kohtaan on suurta. En tiedä tulenko koskaan toivomaan kuolemaa? Epäilen. Isäni eli viimeiset vuodet laitoksessa, mutta hän oli aina hyvin posotiivinen ja tyytyväisen oloinen elämäänsä. Olot eivät aina olleet hyviä hänen elämässä, mutta hän näytti nauttivan monista asioista, joita elämä hänelle tarjosi. Hetkellisiä sukelluksia voi toki elämässä tulla, mutta joo, vaikeahan mitään on ennustaa varmaksi. Ties vaikka joutuisi elämään lasikuvun alla lopun ikäänsä tai sänkynsä vankina, silloin saattaisi tuota kuolemaakin toivoa. Jos kuvittelisi maailman olevan jossain vaiheessa täynnä viruksia ja joutuisit elämään jossain steriilissä, suljetussa kammiossa yksin. Olisiko elämä elämisen arvoista? Epätoivo, pelko, viha, syyllisyys, avuttomuus, turhautuminen.
 6. Milan 2019-2020, Euroopan kiertue peruutettu

  Urheiluministeri on erittäin epäileväinen Serie A:n suunnitellun jatkon suhteen: "Ennusteemme olivat pikkuisen liian optimistisia" Italian urheiluministeri Vincenzo Spadafora kertoi italialaisen televisiokanava Rai 3:n haastattelussa olevansa erittäin epäileväinen sen suhteen, että jalkapallon Serie A palaisi tositoimiin suunnitellusti 2. toukokuuta. Spadafora ja Italian jalkapalloliiton johtaja Gabriele Gravina kertoivat viime viikkolla toiveestaan, jonka mukaan taistelu mestaruudesta voisi jatkua 2. toukokuuta. –  Ennusteemme olivat pikkuisen liian optimistisia sen suhteen, että voisimme jatkaa kilpailemista huhtikuun lopussa tai toukokuun alussa, Spadafora päivitti sanomisiaan tämän viikon torstaina televisiohaastattelussa. –  Olen erittäin, erittäin epäileväinen. Voin varmasti sanoa vain sen, että jos pystymme pelaamaan näissä olosuhteissa, tapahtuu se suljettujen ovien takana. Jopa tiedemiehillä ei ole varmuutta epidemian kehityksestä. Meidän on mukautettava päätöksemme muuttuviin tilanteisiin, Spadafora jatkoi. Eheyttävää vaikutusta odotellessa Kaikki Italian urheilutoiminta on keskeytetty 3. huhtikuuta asti koronaviruksen vuoksi. Tautiin on kuollut Italiassa yli 8  000 ihmistä. –  Jalkapalloliitto voi päättää lykätä pelejä kesän loppuun asti, mutta tilanne on mutkikas. Jalkapallolla on mennyt pikkuisen muita kauemmin ymmärtää tätä kriisiä, urheiluministeri moitti. Spadafora mainitsi kuitenkin urheilun eheyttävän puolen. –  Haluamme olla valmiita aloittamaan niin pian kuin se vain on mahdollista. Urheilu tulee olemaan yksi moottoreista, joiden avulla voimme elvyttää tämän maan terveyskriisin jälkeen, Spadafora muistutti.
 7. Siirtohuhut

  Jose haluaa varmaan pelimarkkoja ison pinon ja saahan nähdä palaako sillat taas?
 8. Last week
 9. Siirtohuhut

  Päin vastoin. Pakka on kasassa omalla puolustus alueella, pallonhallinta vastustajalla ja kytätään vastaisku paikkaa.
 10. Siirtohuhut

  Kuka olisi uskonut että Mourinho epäonnistuisi Spursissa? 17-vuotias ruotsalaismaalivahti Johan Guadagno kertoo Instassan kirjoittaneensa Unitedin kanssa sopimuksen.
 11. Siirtohuhut

  Sky Sports kertoo, että kiinalaisseura tarjoaa Ighalolle peräti 400 000 punnan (n. 437 000 euroa) bruttoviikkopalkkaa. Vuositasolla tuo merkitsisi peräti 22,7 miljoonan euron tuloja. Jos Ighalo houkutukseen tarttuu, voisi hän saada Shanghai Shenhualta kaksivuotisen jatkosopimuksen. Se ulottuisi joulukuuhun 2024, sillä nykyinen kontrahti päättyy joulukuussa 2022.
 12. Siirtohuhut

  Tottenhamin pakka taitaa levitä kokonaan nyt kun Jose puikoissa ja kausi ei ole mennyt putkeen. Verthongen lähdössä, Rose, Ndombele koirankopissa, Delen Allin veli ?? Hugo Lloris on pelannut huonoimman kautensa varmaan. Jokohan Harrylla mitta täysi? Tuskin pyttyjä luvassa vielä ensi vuonnakaan.
 13. Siirtohuhut

  Tänään joltain sivulta luin hienon siirtosaaga ketjun joka meni näin että PP Juventukseen, Ronaldo lähtee sieltä Pariisiin josta Neymar Barcaan ja me saadaan sitten Griezman..
 14. Siirtohuhut

  Rashford - Greenwood - Sancho voisi olla muutaman vuoden päästä melko kovettava kolmikko niin seura- kuin maajoukkueessakin.
 15. Siirtohuhut

  Sancho, Grealish, Bellingham ja Ighalo olisi eeppinen siirtoikkuna näissä olosuhteissa. Jos Woody saa tuon toteutettua, ei voi kuin hattua nostaa.
 16. Milan 2019-2020, Euroopan kiertue peruutettu

  Tässä kommenttia pelaajan agentilta, joka Milanin kuuluu harvoihin onnistujiin: Real Madridin entinen laitapuolustaja säkenöi Serie A:ssa – agentti: ”Ehkä hänen kanssaan oltiin liian äkkipikaisia” Real Madrid myi viime kesänä Theo Hernándezin AC Milaniin noin 20 miljoonalla eurolla. 22-vuotias laitapuolustaja on kuulunut Serie A:n parhaimpiin laitapuolustajiin ja on tehnyt jo kuusi maalia sarjassa pelipaikastaan huolimatta. Theo ehti viettää Real Madridin kirjoilla muutaman vuoden, joista toinen sujui lainalla Real Sociedadissa. Real Madrid päätti lopulta luopua Theosta hankittuaan Ferland Mendyn Lyonista. Theon agentti Manuel García Quilón puhui laitapuolustajan tilanteesta Calciomercatolle. – Hänen on pelattava tällä tasolla hieman pidempään ja sitten hän on selvästi yli 50 miljoonan euron arvoinen, García Quilón vakuutti. Agentin mielestä Real Madrid oli liian äkkipikainen Theon kanssa. – Hän siirtyi Real Madridiin niin nuorena. Ehkä hänen kanssaan oltiin liian äkkipikaisia. Nuorien, potentiaalisten ja laadukkaiden pelaajien kanssa on oltava kärsivällisiä ja antaa heille tilaa. Real Madridissa kärsivällisyyttä ei juurikaan löydy. Joskus nuorten on mentävä muihin seuroihin saadakseen itsestään kaiken irti.
 17. Siirtohuhut

  Manchester United aikoo hankkia Odion Ighalon 15 miljoonalla punnalla hänen lainasopimuksensa päättyessä. Nigerian maajoukkuekärki on ollut positiivinen yllätys hänen siirryttyä tammikuussa Unitediin lainalle kiinalaisesta Shanghai Greenland Shenhuasta. Ighalo, 30, on tehnyt kahdeksaan otteluun yhteensä neljä maalia ja syöttänyt yhden. (The Daily Mail)
 18. ..erkeleen korona !

  Höh. Miten voisi johonkin laittaa ideoita näkyville, mitä koronan voittamiseksi olisi tehtävissä? Mä tuumailin tuota talousvaikeuksissa olevien firmojen pelastamista edes pienessä mittakaavassa, jos ne voisivat muuttua tätä tautia vastaan taisteleviksi yrityksiksi, joille valtio maksaisi tukea / palkan. Väitän että meillä olisi paljon yrityksiä, joilla olisi valmiuksia yhteistyössä valmistaa melko nopealla aikataululla hengityskoneita esimerkiksi. Ne eivät ole kovin monimutkaisia laitteita todennäköisesti eli ikään kuin koneelliset keuhkot. Soitan tutulle hoitsulle ja kysyn No ni eli koneelliset keuhkot. Ei ole vaikea tehdä. Mä voisin duunissa rakentaa Halvimmillaan ne on niitä muovisia pulloja joilla käsin painellaan ilma keuhkoihin, joita välillä nähny jonkun ambulanssin käyttävän akuutissa tilanteessa.. Ei ole kovin monimutkaista valmistaa. Koneellinen pumppu eli keuhkoja lamaava virus olisi selätetty keuhkojen toiminnan pettämisen osalta. Jenkeissä joutuvat jakamaan koneita kahden ihmisen kesken. Tähän olisi hyvin helppoa löytää nopeakin apua. Firmat ja lomautetut töihin ! Valtio ! Herätys. Mikä oli se sivu, johon voisi näitä loistavia ja lapsellisia ideoita laittaa? Koronaa parhaimmillaan eiku pahimmillaan..
 19. ..erkeleen korona !

  200 000 lomautusuhan alla.. wow ! Pari tuttua jo lomautettu. Karua touhua. Jengi menee konkkaan ja joutuu myymään omaisuutensa.. Voimia paskan keskellä ! Työkaverin puoliso karanteenissa ku oli ollut koronaisen kanssa samassa kahvipöydässä. Paljonko maksaa 200 000 lomautus, kuka tietää? Montako henkeä säästyy lakiin perustuvilla rajoituksilla? Olisiko samaan tulokseen mahdollista päästä kehoituksin? Joku mies radiossa sanoi, kun ministerit puhuivat, ettei rajotukset tutkitun tiedon mukaan estä leviämistä. Onko tuo hidastaminen ja taudin pitkittäminen ainoastaan hyvä juttu? Kumpi tappaa enemmän, hidas vai pitkä taistelu? Vaikea mitata, kun hitaan seuraukset näkyvät pitkän ajan kuluessa ja osaa vaikea mirata. Nopeat vaikutukset helppo mitata kun laskee mediaseksikkäästi vaan kuolleita. Lietsooko median tapa tiedottaa paniikkia tai jotain muuta? Sen ymmärrän että hoitopaikkojen kuormasta kyse hidastelussa, mutta eikö niitä paikkoja olisi mahdollista lisätä ja tehdä lisää "sairaaloita"? Hengityskoneistako pula? Ei joka tehtävään tarvittais sairaanhoitajaa. Eikö tuollaisen hengityskoneen kotimaiset firmat pykäisi aika nopsaan kasaan? Ei ehkä kaikilla herkuilla mutta toimivan. Yksinkertainen on kaunista... Kaasuntoimittajalla pitää kiirettä, näin kuulin.. happea kuluu. Tuleekohan paljon tilanteen hyväksikäyttäjiä mukaan kuvioihin? Rahoja ongitaan kelalta ja sossusta ilman perusteita.. firmoja, jotka hakevat tukea tekastuille työntekijöille ja muuta mukavaa.
 20. Huhuja (AC Milan)

  Oho! Zlatan Ibrahimovicin ura on päättymässä Jalkapallon kulttipelaaja Zlatan Ibrahimovic harkitsee uransa lopettamista tähän kauteen, raportit Italiasta paljastavat. AC Milanin kärkipelaajan suunnitelmista kertoi Calcio Mercato-lehti. Lehti kertoo, että ruotsalainen Ibrahimovic on alkanut ikävöidä perhettään Ruotsissa koronaviruksen suljettua koko Italian, eikä hän haluaisi jatkaa enää uraansa Euroopassa. Ibrahimovic on ollut lehden tietojen mukaan myös hyvin tyytymätön AC Milanin seurajohdon toimintaan, eikä hän haluaisi tehdä nykyisen seurajohdon kanssa yhteistyötä. Ibrahimovicin, 38, ammattilaisura alkoi vuonna 1999 kasvattajaseuransa Malmön paidasta. Ibrahimovic on edustanut lukuisia eri Euroopan huippuseuroja ja häntä pidetään kautta jalkapallomaailman kulttipelaajana.
 21. ..erkeleen korona !

  Joo, me kaikki olis voitu asua tynnyrissä aina, ei olis korona tarttuna.. Omat vanhempani ovat kuolleet ja on jotenkin helpottavaa ettei heidän tarvitse tähän koronaan kuolla. On varmasti ikävä tapa lähteä, en soisi kellekään. Enkä kenenkään läheiselle. Isäni kuoli juuri tovi sitten, iäkkäänä miehenä ja on minulla lapsia, joista toinen on riskiryhmässä astmansa kanssa. Tauti ei taida pahemmin edes nuorisoa vaivata? JA toivon todella että läheiseni selviävät tästä taudista elävinä. EN vain voi kaikkeen elämässä vaikuttaa. Olo on avuton. En avuttomana yritä tekemällä aina ratkoa asioita. Avuttomuutta on hyvä myös sietää. On tärkeää luottaa myös siihen että elämä kantaa. Se tuo vapautta hengittää. Kyllä minua hieman pelottaa ettei lapseni sairastuisi vakavasti tai kuolisi. Mutta olenko välinpitämätön? On eri asia olla peloissaan sopivasti, pelätä helvetisti tai olla kauhuissaan. Kun pelkää liikaa niin silloin tekee helpommin monia vääriä valintoja ja ne tekee pelon sokaisemana. Kieltämällä pelkonsa täysin, tekee varmasti myös vääriä valintoja. Entä jos virus on täällä vuoden niin teidän mielestä liikkuminen olisi ok rajoittaa koko vuoden, ravintolat pitää kiinni, koulut suljettuina ja ehkä kieltää jopa se lenkkeily ja kokonaan ulkona käyminen? Voiko tätä kuvitella hieman pidemmälle? Mitä elämää on elämä lasikuvun alla? Entä jos viruksen perään tulee kohta toinen virus ja sitten taas toinen ja taas toinen, kuten varmasti tulee käymään. Ei virukset tähän lopu. Lopetammeko elämisen? Ehkä olisi hyvä tehdä lisää aseita, kun kohta soditaan hoitovälineistä... Jokainen voisi toki elää sellaisessa kuplassa, jossa niitä firman virkistyspäiviä pyöritään, ei olis kontaktia.. Vesi voitais sterilisoida ja ruoka myös. Vittu apua ! Tuo minulle suosittelemasi alkoholi tappaa myrkytykseen tai alkoholitauteihin reilusti yli 1000 vuodessa ja jos siihen laskisi kaikki välilliset murheet, kuten kännissä tehdyt tapot, pahoinpitelyt ja raiskaukset jne jne niin sillä oltaisiin kohta korona tulevissa kuolemaluvuissa helposti ja heittämällä ylikin. Veikkaan että ihan muutama 1000 päälle koronan. Ja alkoholia voi kuitenkin suositella? Ai niin, se kohtuus. Sitähän meillä Suomessa osataan. Entä jos mä osaan kohtuudella reissata uudenmaan ulkopuolelle? Jos sille viinalle vois laittaa täyskiellon ja kaikki kiellon rikkojat ammuttais, kuten pohjois-koreassa tuo korona karanteenin rikkoja. Ai, menikö Linkolalaiseksi? Onko julmaa, ehkä jo vähän lähentelee diktatuuria. Ehkä vähän turhan provokatiivista. Älkää lukeko kuin piru raamattua, huomatkaa myös ironia. En koronaa haluaisi tai en haluaisi sitä kellekään, mutta se realiteetti on silti olemassa etten voi itseäni tai muitakaan kaikilta vaaroilta tässä elämässä suojella. Ei kukaan voi. Oloni on avuton tämän taudin äärellä. Olen sitten avuton, ei se haittaa. En kuole ainakaan tuon tunteen vuoksi. Yksi ystäväni teki itsemurhan jokunen vuosi sitten. Olisiko sen voinut estää. Kyllä, jos jälkiviisaana miettii. En ole koskaan innostunut katsomaan South Parkin hölmöilyä, mutta nyt juuri ennen koronaa katsoin muutaman jakson. Siinä oli kapteeni jälkiviisas. On helppoa sanoa jälkikäteen, kuinka jotain olisi pitänyt. On helppoa olla ylivarovainen ja varjella itseään mahdolliselta syyllisyydeltä, jos vaikka jotain sattuisikin. Ei ole helppoa olla poliitikko. Jos liiottelee ja suojelee liikaa niin aina voi sanoa tehneensä parhaansa, vaikkakin se johtaisi lopulta paljon heikompaan lopputulokseen kuin jokin toinen tie. ja kun sitä ei voida liioittelun jälkeen varmasti tietää niin aina se voidaan kuitata spekulointina. Tämä noin niin kuin yleensä tämän päivän kulttuurista. Ylisuojelevia vanhempia on jo paljon. Olen heitä työni puitteissa tavannut paljon ja heidän lapsiaan sitäkin enemmän. On hyvä olla varovainen, sitä olen itsekin. Pesen käsiäni enemmän kuin normaalisti. Olen varottanut työkavereitani, kun läheiseni joutui koronatesteihin ja olin itse pois töistä myös tuolloin, etten tartuttaisi muihin. Lisäksi jos joku halusi lähteä kanssani lounaalle, kerroin epäilystä läheiselläni ja jätin valinnan yhteisestä lounaasta hänelle, aikuiselle ihmiselle. En voi toisten puolesta tehdä päätöksiä, jos he ovat järjissään ja aikuisia. Isäni tapasi sanoa tähän liittyen hyvin, en muista vanhaa sananlaskua, jota hän käytti, mutta sen sisältö oli aika suoraan seuraavanlainen, että jos liikaa pelkää niin ei elä lainkaan. Hän oli siis 92 vuotias kuollessaan. Ei päihteillyt. Isäni oli kasvissyöjä. Jotain hän taisi ymmärtää elämästä ja terveellisestä sellaisesta. Hän piti huolta myös läheisistään ja opetti rakastamaan luontoa, sekä kunnioittamaan toisia. Tunteista hän ei osannut opettaa puhumaan, sen jouduin ihan itse opettelemaan. Oli hänelläkin puutteensa, mutta paljon jäi hyvää elämään. Mitäs tuumitte, voiko ylireagoimisella olla muita seurauksia kuin se että sillä vaan naureskellaan elokuussa? Mä olen nähnyt paljon niitä ylireagoinnin tuloksena kasvatettuja lapsia. Voin kertoa ettei lopputulos ole ollut kovin hyvä kellekään. Mä luulen että aika moni kuolee tässä maassa juuri toiselta ihmiseltä saamaansa tartuntaan. Pitäisikö meidän syyllistää näitä tartunnan levittäjiä? Jos näin on niin minä sanon että vitun sairasta. Ei kukaan tervejärkinen tahallaan levitä tautia. Joo, kaikki voisivat olla ylivarovaisia ja eristää itsensä muista lopullisesti, sillä se uusi virus voi puhjeta milloin vain ja mistä vain. Nyt se ensimmäinen paikka sattui olemaan Kiinassa. Ne jotka tahallaan levittävät sairauksia ovat kipeitä. Mutta jos normaalissa elämässä sen flunssan toiselle tartuttaa niin sen seuraus voi olla täsmälleen sama kuin tämän koronan, jos "hyvin" käy. Minusta tuo syyllistämisen kulttuuri on sairasta. Se on juuri lähtöisin siitä pahan ulkoistamisesta. Pitäisikö meidän syyttää sitä henkilöä, joka toi koronan ihanaan kotimaahamme? Pitäisköhän kaikkien ryhtyä niin varovaisiksi, ettei koskaan mitään kelläkään aiheutuisi meidän tekemisten tai tekemättä jättämisten seurauksena? Välinpitämättömyys on miehet eri asia kuin realismin ymmärtäminen. Onko teistä realismia sulkea kaikki sisälle ja yrittää estää kaikki kuolemat? Jos vuodessa tässä maassa kuolee flunssaan noin tuhat ihmistä niin miksei kaikki ole koko ajan kotona, jotta hekään eivät kuolisi turhaan. Eikö nuokin voitaisiin välttää? Maailma ei ole niin kaunis ja aurinkoinen ja en mä ole sanonut etten piittaa siitä jos kuolisin. Mähän sanoin ekassa viestissäni että rakastan elämää ja viittasin lapsiini. Eipäs vääristellä siellä. Realiteetti on vain se, ettei meistä kukaan voi kuolemalta välttyä. Sen edessä jokainen on yhtä avuton. En tiedä voiko sitä sanoa kohtaloksi vai miksi, kun kuolet joskus? Kun kompastut kadulla tai joku ajaa autolla päällesi kuolettavasti, olisi senkin voinut estää. Kypärä päässä kävellessä ja jos jokaisessa autossa olisi ollut se uusi teknologia käytössä, joka estää ihmiseen törmäämisen. Niin paskoja poliitikkoja kun eivät sellaista jokaisen autoon maksaneet ja kypäräpakkoa määränneet kävelijöille. Nyt joka vuosi kuolee turhaan ihmisiä. Toki jokaisen liikennekuoleman sen noin 200 olisi myös voinut estää kieltämällä autoilun. Mä myös olisin sitä mieltä, että mielenterveyspalveluihin pitäisi laittaa rahaa kun joka vuosi noin 800 tappaa itsensä. Stressiperäisiä sairauksia on valtavasti ja niihin kuolee aivan järjetön määrä ihmisiä vuodessa + hyvin monet sairaudet stressin aiheuttamat sairaudet aiheuttavat järkyttäviä kuluja maksettavaksi joka vuosi. Miksi näistä ei vauhkoonnuta, vaikka ne ovat jokaisen nähtävissä koko ajan? Oletteko välinpitämättömiä? Eikö kiinnosta läheisten hyvinvointi? Eikö kiinnosta mielenterveysongelmaiset? Kyllä, tätä koronaa voi verrata moneen sairauteen, joiden kuolleisuus taitaa olla paljon kovempaa luokkaa kuin tuon koronan. 10-15 % ihmisistä sairastuu elämänsä varrella masennukseen ja ehkä noin 5 % päätyy tästä määrästä lopulta itsemurhaan eli äkkiseltään laskettuna 10 % meistä on noin 500 000 ja jos tästä määrästä noin 5 % eli 25 000 tappaa itsensä. Aika kova luku. JA vakavan masennuksen luku, jotka päätyvät itsemurhaan oli 15-20 %. (Lähteenä toimi Duodecim - Terveyskirjasto). On korona paha ja on hyvä kehottaa ja ohjata ihmisiä, mutta pakkotoimet.. "Pakotan sinut elämään tynnyrissä." Toki toi masentuneiden itsemurhan tehneiden luku pitää jakaa pitkälle välille, kun se käsittää koko ihmisen elämän. Mutta joo, jos normi kausi-influenssaan kuolee meillä noin 1000 vuodessa niin mun vaijan eliniän aikana siihen on ehtiny kuolla 92 000. Kai ihmisiä aina kuolee. Koronaan kuolee myös paljon. Se on surullista. Toivoisinko että kukaan maailmassa ei koskaan kuolisi? Nälkään kuolee joka päivä 25 000 ihmistä maailmassa. Se on aika paljon. Taitaa olla enemmän kuin koronaan. Niin eivät ne kuole täällä Suomessa nälkään. Yli miljoona lasta vuodessa kuolee nälkään. Se on paljon, paljon. Asioita on hyvä suhteuttaa välillä. Oletteko te välinpitämättömiä, kun ette välitä nälkään kuolevista lapsista? 80% koronapotilaista selviää ilman lääkärin hoitoa. Tämäkin tilasto. Hmm.. paljon tilastoja voisi plärätä ja kikkailla niillä. Onko sillä väliä. Tauti on täällä ja siltä on jokaisen hyvä suojautua. Paras suoja on aina pitää itsestään huolta, vaalia omaa terveyttään sekä hyvinvointiaan ja säilyttää itsenäinen ajattelu. Rakkaudella ja lämmöllä kirjoitettu kaiken kärsimyksen keskellä
 22. Siirtohuhut

  Bellingham näyttää tarttuvan Manun haaviin? Chelsea havittelee ennestään vahvalle keskikentälle West Hamin Declan Ricea. https://www.bbc.com/sport/football/52012201
 23. ..erkeleen korona !

  Totta puhhuu Karra! Täälläkin olis voitu vieläkin reagoida enemmän ja aikasemmin! Sillon toissa viikolla kun to alkoi nää, niin turhaa oroteltiin viikonlopun yli.... Parempi kuitenkin ylireagoida, ja nauraa vaikka sitte elokuus, notta kyllähän sitä nyt vähä vedettiin... kuin alireagoida ja harmitella että olis pitäny.... Ruotsin lepsuilua ittekin ihmettelen? Löfven eilen vasta heräs ja jyrähti suorat sanat: kipeenä ei työmaalle! 😯
 24. Milan 2019-2020, Euroopan kiertue peruutettu

  Jalkapallon MM-kultamitalisti Pepe Reina, 37, ihmettelee: kärsii koronaoireista, ei pääse testiin Englannin Valioliigassa pelaavan Aston Villan konkarivahti Pepe Reina pelkää, että hänellä on koronatartunta. 37-vuotias Reina kertoi tuntemuksistaan espanjalaiselle radioasema Copelle. Tammikuussa Italian liigan Serie A:n AC Milanista Villaan lainalle siirtynyt Reina ei ole päässyt koronatestiin, vaikka lääkärien havaintojen mukaan espanjalaisella on koronaviruksen aiheuttamia oireita. – En pääse testiin, ellen ole todella kipeä. Olen puhunut lääkärien kanssa, mutta virallista ilmoitusta testistä ei ole tullut, Reina ihmettelee. Reina on pelannut Espanjan maajoukkueessa 36 ottelua ja voitti maailmanmestaruuden vuonna 2010. Hän kantaa huolta huonommissa oloissa elävistä ihmisistä. – Olemme etuoikeutettuja. Meillä on iso talo ja puutarha, pitkän linjan jalkapalloammattilainen sanoo.
 25. ..erkeleen korona !

  Siellä kuolee päivittäin 600-700 ihmistä, tätä menoa uhreja tullennee satoja tuhansia. Samilla ei taida olla sukulaisia riskiryhmässä kun tuollaisia kirjoittelee. Tai sitten on välinpitämätön heidän(kin) suhteen. Lähes jokaisella suomalaisilla niin on, mm. oma äitini kuuluu siihen ja tajusi mennä mökille eristykseen jotta tartuntavaara olisi mahdollisimman pieni. Itsellä on täysi luottamus hallituksen nykytoimiin taudin rajoittamiseksi. Luulen että esim. Ruotsissa vielä ns. paska osuu tuulettimeen ja joutuvat katumaan kun eivät reagoineet ajoissa.
 26. ..erkeleen korona !

  No juu, ei tuohon kyllä lisättävää, olen sanaton, kirjaimellisesti.... 🙄 Mutta sen verran, notta vaikka itte olisi välinpitämätön, eikä piittais vaikka kuolevansa, niin sehän EI silti oikeuta elämään kuin pellossa! Kun tuolla tyylillä juuri levität ja tartutat sitä virusta, mahdollisesti sitä kantaessas! Ei silti noin! Kun kaikki eivät halua sairastua jne jne.... Maalaisjärki, ja jotain tolokkua, eiks näin? Pittääkö se sanoakin, että otttasit joskus oluen, ni rauhottusit!? En mä jaksa tästä enempää, terveyttä vaan kaikille! Pestään käsiä!
 27. ..erkeleen korona !

  En mä käytä lainkaan päihteitä ja lääkitystäkään ei ole. Ehkä pitäis, joku rauhottava vähintään ku näitä uutisia ei enää pysty seuraamaan ilman järjetöntä vitutusta Tieksä vähän tää homma kusee kyl.. Mulle soitti tänään yksi kaveri psykan puolelta. Se on kans ikänsä psykan hommia touhunnu. Se puhu ihan samoista asioista kuin mä tossa yllä, ehkä vähän selkeemmin Kyl se oli kans aika kuumana tästä paniikin lietsomisesta. Juteltiin siitä just pitkään, että tää kaaos saa ihmiset sekasin. Kun ulkopuolinen kaaos muuttuu sisäiseksi eli ihminen kokee menettävänsä elämänsä hallinnan niin se ryhtyy muokkaamaan ulkoisia rajoja. Kuolema pelottaa. Ihminen jonka oma ahdistus menee yli sietokyvyn (lähinnä yli ymmärryksen eli ne tunteet karkaa lapasesta) niin silloin hän yrittää kontrolloida ulkoisia tekijöitä. Näin tässä tapahtuu juuri parhaillaan, jokainen meistä elää sen kuplan sisällä ja sinun tekstisi Roiskis on sitä samaa. Hallitus paskoo housuun. Paheksut tapaani ajatella ja ainoa oikea tapa on kontrolli. Näin tekstistäsi voi tulkita, mutta tulkitsenko oikein? Minusta on hyvä että sanallisesti kerrotaan ettei kannata tehdä sitä tai tätä ja toivotaan etteivät ihmiset tee niin tai näin, jolloin viesti vaikuttaa suuriin massoihin, joiden käytökseen sillä juuri halutaan vaikuttaa. Suuria määriä sairastuneita ei juuri haluta, koska pelätään ettei sairaaloiiden resurssit riitä. Hmm.. mitenköhän ne riittävät, kun eivät tähän päivään mennessä ole olleet riittäviä Nimimerkillä -Hoitoalalla töitä tehneenä. Suuri rypäs kerralla voi olla vähän hankala hoitaa, mutta kuolemia tulee varmasti, kun siihen perus flussaankin kuolee jo aika paljon porukkaa. Kun moni noudattaa kehotuksia niin se massojen sairastuminen voidaan ehkäistä. Ei siitä yksittäisten ihmisten poikkeavasta tavasta pidä housuun paskoa tai ketään hirteen kiskoa. Se diktatuuria. Niin se diktaattorikin ajattelee. Pelkää ja yrittää ankarilla säännöillä kontrolloida. On hurjaa kuinka ihmisiä syyllistetään ulkona kulkemisesta tai jostain vastaavasta. Kuulin juuri että on uhkailtu jopa tappaa näitä poikkeavia yksilöitä, rikkureita, jotka rikkovat kieltoja täällä Suomessa. Minusta tuo on ihan kipeetä, pelkäävät niin että ovat sen vuoksi valmiita tappamaan.. Uh huh. Koskakohan mun postilaatikosta pudotetaan paskaa ku tämmösiä uskallan täällä huudella. Nähdään ainoana tapana ratkaista asia rajoittamalla elämää/liikkumista. Vittu ku nää rajotukset ja niiden seurauksena mieletön määrä ihmisiä on kohta työttöminä niin välilliset kustannukset ja kärsimykset kasvavat ihan valtaviin mittasuhteisiin ettei yhden valtion rahat paljon tunnu ja saati sitten se kuolemien kasvaminen sitä kautta.. Nyt kun puhutaan kuitenkin vähän rajummasta pöpöstä, joka mun veikkauksen mukaan tappaa 2000 tässä maasssa. Otettais länsinaapurista mallia. Kisahalliin vaan järjetön määrä punkkia ja akuuttihoitoon tarpeita. Sinne koronakeskus ja sairaudesta parantuneet hoitotöihin opastettuina, isolla palkalla ni loppuu se hoitajien sairastuminen.. Aika paljon pystyttäis livenä ohjailemaan ja kertomaan etänä "hoitajalle" mitä tehdä ja tarkkailla monitoreja myös etänä. hullu idea hullussa maailmassa. Kävin äsken kotimatkalla kirpputorilla, jossa juttelin hieman peloissaan olevan ja ahdistuneen myyjän kanssa. Ollaan usein ennenkin jutusteltu, kun tuppaan käyttämään kirppareita melko aktiivisesti jo kolmatta vuosikymmentä. Miettikää kuinka hieno ihminen olen... huoh. Puhuimme luonnollisesti koronasta. Johtajamme ovat vertauskuvallisesti kuin vanhemmat. Heidän tehtävänsä on luoda turvallinen olo ja rauha omalla olemuksellaan ei teoillaan. Omia lapsiani joskus oli kaverit "pelotelleet" jollain ajankohtaisella uutisella ja lapset siitä kotona minulle puhumaan ja näin että heitä asia pelotti. Itseäni asia ei kovin suuresti pelottanut, kuten ei tämänkään pöpö ja sanoin lapsilleni etten itse sitä pelkää liiaksi, vaikka asia totta onkin ja pelkonikin. Juttelin lasteni kanssa asiasta ja minusta he rauhoittuivat ja se liiallinen pelko persiistä katosi. Nyt tuo "vanhemmuus" puuttuu poliitikoilta ja muilta äänessä olevilta virkamiehiltä. Tässä taistossa tuntuu ettei ole yhtään aikuista rauhoittemassa ihmisiä. Pelkoa lietsotaan ja kurilla pyritään suitsimaan sairauden leviämistä. Täsmälleen sama ilmiö kuin meillä lastenpsykiatrisella osastolla työskennellessäni. Ne hoitajat, joilla oli heikko ahdistuksen sietokyky niin he puhuivat elituiseen sääntöjen ja kontrollin lisäämisestä. He yrittivät luoda ahtaan laatikon, jossa ei olisi kuin yksi tapa olla ja muut olisivat vääriä. Onneksi meillä oli laadukasta työnohjausta sekä erityisen viisas johtava psykiatri, jolloin tuo ahdasmielisyys ei saanut valtaa. Ahdasmielisyys... Hauska sana hmm... Mieli on ahdas.. sitä se on, kun puuttuu yhteys joihinkin omiin tunteisiin, se kapeuttaa mieltämme. Erityisen hieno sana, olipas hyvä ! Tulipas iloinen olo pienestä asiasta Rauhallista iltaa kaikille ja rakastakaa erilaisia lähimmäisiänne, myös niitä rikkureita. Ei kaikki sovi samaan muottiin, ei vaikka elämä menisi. Osa meistä kuolee mielummin vapaana kuin elää koko elämänsä vangittuna. Miettikää sitä. Demokratia on vapautta olla erilainen. Se on suvaitsevaisuuttta, joka alkaa kuolemaan kun paheksutaan ja syyllistetään toisin ajattelevia/eläviä.
 28. Kakkonen

  Sain joululahjaks FC Jazzin kausarin, mutta nyt se tainnee jäärä kehystettäväks seinälle.... Eli eipä muuta käyttöä taida olla? Veikkailisin meinaan, ettei kautta päästä pelaamaan.... ? 🙄 Nyt on monet seurat kuusessa taloudellisestikin, jotenka itte ainakin tuen tuon kausarin verran, enkä ole ottamassa rahallisia palautuksia yms. Suosittelen muillekin! Toki tässä nyt elätetään seitin ohutta toivetta, notta kausi saatas pelattua tiiviimmäs muodossa, mutta realistisesti ajatellen, näihin nykytietoihin perustuen, se on kyllä mahdotonta.... Jos uumoiltu epidemian huippu on toukokuun puoliväli, jopa kesäkuu, niin turha isoja panostuksia tehdä. Kesäkuun alussa alku mahdoton! 😕
 1. Load more activity
×