Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa

  Tuossakin kuvassa näkyy myös se Milanin virhe tilanteessa: Rebic on aivan liian keskellä eli lähellä laitapakkia. Entäpä oikea laita? Oikean laiturin (tai Calabrian, sillä ei ole vaaraa nopeasta yv-hyökkäyksestä omiin) pitäisi olla tuolla yläkulmassa 16-rajan ja sivurajan välissä. Nyt tuo puolustaminen tehdään helpoksi, kun ei edes yritetä venyttää puolustuslinjaa sivusuuntaan. Lisäksi Milanin syöttöpeli on tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuskaisen hidasta. Kaikki syötöt ovat niin hiljaisia, etä ehtii käydä jääkaapillakin ennen kuin syöttö on tavoittanut kohteensa. Ja silti syötöt painuvat usein ohi - tai oikeastaan jäävät taakse. TODELLA harvoin syötöt laitureille/laitapakeille menevät täyteen vauhtiin ja laiturit joutuvatkin laittamaan jarrut kiinni ja odottelemaan sitä palloa. Erehdyin viikonloppuna katsomaan Chelsea - ManU -peliä tunnin ja Valioliigaseurojen syöttöjen nopeus/terävyys on 10x Serie A -seuroja (ja etenkin Milania) edellä. En tarkoita, että pelin tempoa pitäisi nostaa 100% ja juosta päästä päähän täysillä jatkuvasti, mutta kun nuo ihan yksinkertaisetkin syötöt ovat niin pirun hitaita, että vastustaja ehtii ryhmittyä paremmin kun pallon siirtymiseen pelaajalta toiselle kestää sekunteja... Turhauttavaa... Ja nyt kun miettii, niin ei Udinese kärsinyt samasta ongelmasta. Silloin pari kertaa kun joukkue hyökkäsi, se hyökkäsi laadulla ja laadukkailla syötöillä. Syötöt napsahtivat nopeasti, kovaa ja tarkasti omille. Eli täydellinen vastakohta Milanin vastaavaan.
 3. Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa

  No kyllä tämmöiseen pysähtyy moni muukin seura: Tässä päästään minusta pelityylin pariin. Jos vertaillaan Piolin vastaiskufutista kloppilaiseen turbofutikseen, niin siinä on paljon samaa ja myös samoja ongelmia. Molemmissa halutaan iskeä' nopeasti ja suoraviivaisesti takaisin. Välillä tulee upeita tuloksia ja suurimaalisia voittoja. Mutta sitten erittäin onnettomia esityksiä, kun vastajoukkue laittaa bussin parkkiin. Klopp ratkaisi asiaa Liverpoolissa lisäämällä pallonhallintaa ja kehittämällä myös hitaampaa hyökkäystä (nyt ei puhuta tästä Liverpoolin kaudesta). Joskus on vaan jauhettava se voitto. Samaa asiaa Piolinkin kehitettävä ja uskon, että hän tiedostaa asian. Ei Milanista tartte Barcelonaa tartte tulla, mutta ei loputtomiin voi mennä vain nopeilla vastahyökkäyksillä. Silloin on yhden tempun (ja temmon) poni ja vastustajat osaa pysäyttää sen.
 4. Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa

  Tässä on kiinnostava data-analyysi Udinese-matsista. Päähuomio on se, että syvältä puolustavia ja 3-5-2 -muodostelmalla pelaavia vastustajia vastaan Milan on pulassa. https://sempremilan.com/recurring-themes-isolation-and-individual-errors-tactical-analysis-of-milans-draw-against-udinese Oma huomio on se, että Milan tuntuu tietävän vain yhden tavan pelata eikä mitään variaatiota pystytä rakentamaan, jos vastustaja puolustaa Milanin mieluisimmat hyökkäysmetodit pois. Ja se tuntuu sinänsä oudolta, koska Pioli aina puhuu siitä, että Milanin hyökkäyspeli on joustava ilman kiveen hakattuja positioita. Ei se siltä näytä, kun pelejä katsoo. Ideat loppuu kesken heti, jos hetki hakataan päätä seinään. Tästä iso syy tietysti lankeaa sen varaan, ettei Milanin tämän hetkisessä miehistössä ole riittävästi huipputason yksilötaitoa, sitä x-factoria. Luovuus on käytännössä Ibran ja Calhanoglun varassa. Se on liian kapea pohja "huippujoukkueelle". Leao ja Rebic pystyvät hyvänä päivänä taikomaan jotain hatusta, mutta molempien taso ailahtelee paljon pelistä peliin.
 5. Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa

  Tästä liikkeen puutteesta olen marmattanut täällä useaan kertaan. Se on ollut jatkuva ongelma nyt jonkin aikaa. Mistä lie johtuu, koska alkukaudesta punamustat vilistivät kentällä koko ajan tyhjiin tiloihin. Ehkä muut joukkueet olivat silloin vielä telineissä, mutta nyt joka jengin paketti alkaa olla kasassa. Milanin pelin avaimet osataan ottaa pois puolustamalla ne tyhjät tilat pois.
 6. Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa

  Nykyinen Hauge on todellakin ihan varjo siitä alun Haugesta, mutta en usko, että Pioli on pilannut nuorta miestä. Kyseessä on nuori pelaaja, joka sopeutuu uuteen. Paineet ja vaatimustaso ovat iskeneet ehkä vasta nyt päin kasvoja alun innostuksen jälkeen. Hän on saanut viime aikoina varsin vähän minuutteja, ja se on vaikea positio väläytellä. Kohdalle ei ehdi tulla montaa syöttöä. Sitten kun Hauge kentälle pääsee niin ratkaisut ovat tosiaan lähinnä niitä alibisyöttöjä alaspäin. Tämä voi olla ihan hänen omaa "itsesuojeluvaistoa" – taustalla voi olla ajatus, että jos ei tee virheitä, voi saada enemmän minuutteja. Jäihän Hauge ulos euromiehistöstäkin (lähinnä byrokraattisten syiden vuoksi). Asia ei ole välttämättä niin, että Pioli olisi pakottanut sen safety-pelaamisen ajatuksen Haugen päähän. Minuutteja ei ole ehkä tullut, koska kokeneempia pelaajia on peluutettu Haugen paikalla sen vuoksi, että monilla muilla pelipaikoilla on jouduttu heittämään nuorukaisia askiin. Milanilla on ollut paha loukkaantumissuma vaikeassa paikassa. Siitä ei pääse mihinkään. EDIT: Kuten GAM sanoi: Hauge joko ottaa sen askeleen, että pää kestää kovaa ammattilaisuutta tai sitten ei. Jos on liian herkkä tai pehmeä niin huippufutariksi ei ole asiaa. Ei siellä kenenkään päätä silitellä. Joka jätkän täytyy ottaa se oma paikka. Mourinho istutti miljoonamies Balen penkille, koska ei ollut tyytyväinen siihen, miten tämä treenasi.
 7. Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa

  Tässä muuten kuva Pukin muutoksesta: Toi eka kuva on ihan Hauge..
 8. Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa

  Jossain määrin olen samaa mieltä. Uskoisin, että Haugen itseluottamus on karissut talven aikana ja se on ensimmäinen seikka, mikä näkyy tekemisessä. Haugen tapaisen vikkelä kinttuisen pelaamisessa on se juttu, että uskaltaa ja pystyy haastamaan 1-1 tilanteissa. Ihan vähän aikaa sitten (en jaksa kaivaa, että oliko sarja vai europeli) Pioli kehui, että Hauge on kehittynyt fyysisesti. Tuo fysikka onkin se kaverin heikko kohta. Kaveri on ihan kukkakeppi, joka lentää melkein tuulen voimasta. Itse ajattelin, että eiliset minuutit oli Piolilta lahja siitä kehityksestä ja ehkä myös testi, mikä on tämän hetken tilanne. Voi olla, että Milan ja Pioli on ottanut pitemmän kaaren Haugen kehitykseen, koska jonkun huhun mukaan Milan ei halunnut päästää tammikussa pois, vaikka ilmeisesti oli haluajia. Joskus vertailin Haugea Teemu Pukkiin. Pukilla kesti kehittyä fyysisesti ja muutenkin monta vuotta ennen kuin siitä tuli nykyinen huippupelaaja. Se viimeinen askel voi olla joskus pitkä, kuten Pukilla ja toiset lahjakkaar nuoret pelaajat ei vaan koskaan ota sitä askelta.
 9. Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa

  Etenkin Udinesen maalin jälkeen eniten ketutti Milanin pelissä pallottomien staattisuus. Hyvin harva pelaaja teki aloitteita ja kaikki tuntuivat vain katselevan mitä pallollinen keksii. Eikä ne pallolliset todellakaan mitään keksineet. Lisäksi laiturit menivät valmiiksi boxiin odottamaan aivan kuin siellä ei olisi ennestään ollut jo liikaa pelaajia ja peliä olisi pitänyt venyttää enemmän mm.laitoihin jotta välimatkat olisivat kasvaneet ja tilaa olisi tullut lisää. Todella mielikuvituksetonta ja pelokasta peliä jälleen kerran. Kun pallo saadaan lukemattomien sivuttaissyöttöjen jälkeen vihdoin viimeiselle 3/4:lle, ei keltään löydy rohkeutta edes yrittää haastaa tai pelata palloa boxiin. Ymmärrän kyllä, ettei Milanista löydy kuin 3-4 kaveria, jotka kykenevät pelaamaan sitä palloa sinne boxiin omien jalkaan (ja lähes kaikki olivat poissa), mutta onhan tuo nyt aika heikkoa tekemistä joukkueelta, jonka pitäisi yrittää pitää kiinni UCL-paikastaan. Ja oletteko samaa mieltä siitä, että Pioli(?) on mennyt pilaamaan Haugen totaalisesti? Saapuessa Milaniin, JP oli rohkea, arvaamaton, nopea ja ennen kaikkea uskalsi yrittää. Nyt tästä "jännittävästä", taiturimaisesta laiturista on vain varjo jäljellä. Pelkkiä alibisyöttöjä alaspäin, ei ainuttakaan haastoa varmaan koko tänä vuonna ja liimautuu vastustajan viereen silloinkin kun omilla on pallo. Vaikka pääsisi läpiajoon, niin en usko, että uskaltaisi edes yrittää maalintekoa vaan kääntyisi syöttämään alaspäin, koska on saanut niiin paljon palautetta ja ohjeistusta siitä, miten Italiassa KUULUU pelata. Aivan selvästi on painotettu puolustamisen tärkeyttä ja se on vienyt aseet. On aivan käsittämätöntä, miten Hauge oli 5-6 ensimmäisessä Milan-pelissään todella hyvä ja vaikutti "hiomattomalta timantilta", joka pienen opastamisen jälkeen nousisi todelliseksi huipuksi. Noh... Kaikkea muuta. Kaikki ne hyvät ominaisuudet on onnistuttu riisumaan pois ja jäljellä ei ole oikeastaan yhtään mitään. Eikä kyse ole mistään koti-ikävästä tai sopeutumisvaikeuksista, sillä alkuun peli kulki ja nyt näyttää siltä, että JP:tä on kielletty tekemästä tiettyjä juttuja kentällä ja se näkyy alibisyöttelynä. Voin toki olla väärässäkin, mutta se, miten kaukana JP on siitä Haugesta, joka syksyllä tuli joukkueeseen, on aika masentavaa katsottavaa. Tonali oli tosiaan hyvä ja loukkaantumisen myötä katosi se ainut rakentava pelaaja. Diazin piti olla hyökkäyksen aivot, mutta eiköhän tämä peli ollut viimeinen naula siihen arkkuun, ettei Diaz ole "Milan"-tason pelaaja. Myös Diazin kehityskäyrä on jo pidemmän aikaa ollut laskusuunnassa vaikka takana nyt onkin taas muutamien viikkojen pakkolepo. Ei Brahim ennen loukkaantumistakaan koskaan vakuuttanut tasaisuudellaan tai osaamisellaan. Väläytteli kyllä kerran viiteen peliin hetkellisesti, mutta onkohan yhdessäkään pelissä ollut oikeasti hyvä yli 15 min? Tuntuu, että niitä hyviä hetkiä tulee vain vartiksi ja sitten kadotaan täysin kuvasta. Katosi eilenkin. Leaostakin on oikeastaan sanottu jo moneen kertaan mitä sanottavissa on. Ei ole asiaa yksinäiseksi kärjeksi - vaikka puolustuksena voidaankin sanoa, että tarjoilu oli täysin olematonta ja kärsi huomattavan paljon muiden huonoudesta - tai pikemminkin pelinrakentelun puutteesta. Matka on pitkä ja oikeasti pelottaa viikonlopun Verona-peli. Jos siitä ei tule kolmea pinnaa, on moni joukkue jo aivan iskuetäisyydellä ja joukkuehenkikin varmasti alkaa mureta mikäli etukäteen kaksi "pakkovoitto"-peliä onnistutaan molemmat ryssimään pahimpien kilpailijoiden ottaessa vakuuttavia voittoja (esim. Atalanta räiski taas 4-5 maalia ja Juve hoiti Milanin kaataneen Spezian 3-0).
 10. Tummensin tuosta herpatin viestistä pari kohtaa, joita avaan alla himan tarkemmin ja olen itsekkin ihmetellyt. Fred ja Matic oliva hyökkäyssuuntaan avuttomia, mutta kumpikaan ei varsinaisesti ole pelintekijätyyppiä, enkä sellaista kavereilta näin ollen edes odota. Pelaajissa ei sinänsä ole mitään vikaa, taidollisesti tai millään muullakaan tavalla, päinvastoin. Olen toistanut tätä lähes joka ottelussa, mutta parivaljakkona eivät toimi ja tämä tavallaan konkretisoitui eilen hyvin, kun McT tuli kentälle. Kumpikaan pelaaja, Fred tai Matic ei ole huono/heikko siinä mitä tekee, mutta pelaajat eivät nyky roolituksella täydennä toisiaan siten, että se tukisi Unitedin pelaamista. McT:n tultua kentälle Matic sijoittui yksin ns 6 paikalle, jolloin on parhaimmillaan. Yksittäisellä kk:n pohjan pelaajalla ei ole pakollisia hyökkäysvelvoitteita kun ylempänä keskikentällä löytyy kaksi kaveria (McT - Bruno eilen). Tupla-pivotilla pelattaessa vaaditaan enemmän aktiivisuutta ja liikettä molempiin suuntiin, kuin mitä Matic pystyy tarjoamaan. McT - Fred tupla-pivottina toimii juuri liikkeen ansioista, jossa molemmat ehtivät nopeammin tukemaan hyökkäystä (Brunoa) pelinrakentelussa ja toppareita puolustukseen. Topparien avatessa peliä, molemmat tarjoavat syöttö suuntia diagonaalisesti eteenpäin vastustajan ensimmäisen linjan (hyökkäyksen) ohittamiseksi. Matic - Fred kaksikon ollessa kentälle hyökkäyksen (Brunon) tukeminen nopeasti jää lähes poikkeuksetta Fredin vastuulle, samoin kuin vastustajan hyökkäyslinjan ohittamiseen tarvittavien syöttösuuntien tarjoaminen toppareille. Matic tarjoaa syöttö suunnan topparien vierelle, josta ei kauheasti ole ollut hyötyä pelinrakenteluun. Bruno tuskastuu ja alkaa valua alaspäin, jolloin viimeisellä kolmanneksella häviää kohdepelaaja ja kaikki luovuus keskeltä. (Tästä löytyy kuva alla/liitteenä, josta näkee, että Fred on yksin 6 Palace pelaajan keskellä, Matic vasemalla Shawn tontilla. Palace tukkii käytännössä seisomalla kaikki syöttö suunnat Fredille tai syötöt Brunolle, joka todennäköisesti Placen keskikenttälinjan takana, missä kuuluukin olla. Jos Matic olisi kuvassa Fredin kanssa linjojen välissä, joutuisivat Palacen keskikentän kolmikon pelaajat tiivistämään tai levittämään välejä jostain kohtaa, hieman riippuen Fred Matic kaksikon sijoittumisesta ja liikkumisesta. Tällöin avautuisi syöttö suuntia suoraan Bruonolle tai Fred/Matic kautta Bruonolle ohi linjojen. Palace voisi myöskään tällöin "prässätä" toppareita kolmella hyökkääjällä, kuten kuvassa. Kyseinen tilanne toistui ennen McT:n kentälletuloa varmaan 10 kertaa ottelussa.) En siis kritisoi pelaajia heidän taidoistaan / osaamisestaan vaan enemmänkin roolitusta, joka on pielessä. Jos ja kun Matic on kentällä, niin yksin pohjalle ja Fred/McT ylemmäs Bruonon rinnalle. Molemmat ovat loistavia ns. tukipalasia Bruonon pelinrakenteluun, mutta hieman eri tavalla. Fred tarjoaa kokoajan liikettä ja helppoja syöttöjä, joilla pelata tilaa ja aikaa Brunolle, lisäksi Fred kykenee McT:tä paremmin löytämään väleistä hyökkääjiä omilla syötöillään. McT:n kohdalla nousut ja pystyjuoksut avaavat väyliä löytää muita pelaajia tai McT itse, kuten eilen käytännössä kävi heti, kun tuli kentälle. Lisäksi on fyysisesti ja maalinteon kannalta ollut suurempi uhka kuin Fred. Molempien liike riittää myös tukemaan Maticia yksin pohjalla, joten siitä en ole kovin huolissani. (Pogba tuo tähän aivan uuden ulottuvuuden, mutta en nyt huomioinut koska on loukkaantuneena) DVB... tämä ja tätä itsekkin ihmettelen. Olisi kunnolla sisään ajettuna jopa parempi vaihtoehto, kuin Fred tai McT tuohon Brunon rinnalle, Maticin (McT tosin mieluummin) ollessa pohjalla. Puolustussuuntaan ei läheskään niin vahva kuin aikaisempi kaksikko (joka saattaa olll syy miksi ei ole liikaa peliaikaa saanut), mutta pelirakenteluun ja vastustajan linjojen puhkomiseen huomattavasti parempi vaihtoehto. Lisäksi on parempi viimeistelijä kuin edelliset. Jos unohdetaan tuo puolustaminen, niin itse käyttäisin VDB:tä ns vale 9 roolissa 4-3-3 systeemissä. Eli keskimmäinen ylemmästä kolmikosta. Toinen vaihtoehto olisi 4-1-4-1, jossa ylemmän nelikon toinen keskustan pelaaja. VDB:n sisäänajo tai siis sen puuttuminen (on tosin nyt juuri ollut loukkaantuneena) on mielestäni yksi valmennuksen "virheistä", joista maksetaan juuri näissä peleissä hintaa. VDB:n tullessa kentälle Bruono voisi huoletta tippua aavistuksen alemmas hakemaan palloa ja edelleen vastustajan topparien edessä keskellä olisi pelintekemiseen ja ratkaisuihin kykenevä pelaaja. Käytännössä tilanne olisi sama, kun Pogba oli ennen loukkaantumistaan kentällä, eli Pogba tekee pelin keskimmäisellä kolmanneksella ja Bruno keskimmäisellä ja etenkin hyökkäyskolmanneksella.
 11. 3.3.2021 Crystal Palace vs Manchester United@Selhurst Park

  Ja Martial sekä Greenwood ovat alisuorittaneet tämän kauden verrattuna edelliseen. Vastaavasti McTomi parantanut kuten Shaw.
 12. Ailahtelua on, mutta itse ainakin olen Unitedin kokonaiskuvan edistymiseen tyytyväinen. Täytyy myös muistaa, että rosteri on erittäin nuori ja monella tämän hetken avauksen pelaajalla on parhaat vuodet vasta edessä. Mun mielestä tässä on aineksia erittäin hyvään, kun jaksetaan olla kärsivällisiä, palaset alkaa loksahtelemaan paremmin ja paremmin paikalleen. Näitä Palace tasureita tulee vähän jokaiselle välillä ja tälläsellä pelitahdilla se ei varsinkaan mikään suuri yllätys ole. maali kuitenkin pysyny puhtaana nämä tuskasemmat pelit.
 13. 3.3.2021 Crystal Palace vs Manchester United@Selhurst Park

  Alkuvuoden perusteella olen lähes vakuuttunut, että tämä on maksimissaan se mihin OGS voi joukkueen liigassa viedä. Oikeastaan kakkossijakin on Unitedilta hienoista ylisuorittamista, sillä ilman Liverpoolin loukkaantumissumaa ManU olisi suurella todennäköisyydellä sarjataulukossa pykälän alempana. Voidaan puhua yksittäisten pelaajien käyttämättömästä potentiaalista, mutta mielestäni Unitedilta puuttuu yhä selkeä pelillinen progressio, jota varsinkin Fernandes on loistavilla otteillaan pystynyt peittämään. Kun Bruno ei ole vireessä (tai vielä pahempaa, loukkaantuisi), hyökkäys on ymmärrettävästi tehottomampi, ottaen huomioon millainen vaikutus hänellä on viimeisen vuoden aikana ollut. Mutta jotenkin tämä Pogban loukkaantuminenkin on alkanut tuntumaan isolta takaiskulta, ja puhutaan siis pelaajasta, josta haluttiin vielä joku aika sitten kovasti eroon. Ei kilpailukykyistä joukkuetta voi rakentaa muutaman yksilön varaan, tarvitaan systeemi, jollaista Unitedilla ei vain ole "plan A":n ohella. ManU pystyy voittamaan otteluita silloin, kun vastustaja tekee aloitteen, näitä joukkueita vastaan Unitedin hyökkääjät kukoistavat. Tältä kaudelta tulee äkkiä mieleen useita tällaisia otteluita, ja vastaavasti liikaa sellaisia otteluita, joissa United on ollut täysin hampaaton näennäisen hyvin puolustavia joukkueita vastaan. Syksyllä oli hyvä vaihe, jolloin United houkutteli vastustajia kuorestaan oikein ajoitetulla prässäämisellä, mutta sitä on valitettavasti nähty enää melko harvakseltaan. Voi tosin johtua materiaalin puutteestakin, nyt erityisesti Pogban poissaollessa Unitedin keskikenttä suorastaan huutaa pelaajaa, jolla olisi ymmärrystä pelin temmon rytmittämisestä. Harmi, ettei Carrickia voi penkiltä ottaa enää tositoimiin. Jos United olisi eilen pystynyt dominoimaan keskikenttää, kaikki muu olisi sen jälkeen ollut helpompaa. Olen kaikesta huolimatta melko anteeksiantavainen tämän kauden suhteen, sillä pitää koko ajan muistaa, että pelejä paukutetaan vähintään se 2 per viikko tahtia. Silloin ylimääräistä aikaa pelin hienosäätöön ei juurikaan ole.
 14. 3.3.2021 Crystal Palace vs Manchester United@Selhurst Park

  Ymmärsin mitä tarkoitit ja itse tarkoitin tämän hetkistä tilannetta, muutamaa aikaisempaa peliä ja spekuloin tulevaa viikonloppua. Ja kuten sanoin, seuraava peli kaiken muuttaa voi. Se vaatinee OGltä taktisia muutoksia ja pelaajilta tasonnostoa. Mikähän lie Pogban tilanne?
 15. 3.3.2021 Crystal Palace vs Manchester United@Selhurst Park

  On ManU joskus voittanut pokaalejakin, että ei se niin huono ole. Mutta kuten sanoin niin tällä hetkellä on huono ja tämän hetkinen vire ei lupaa hyvää sunnuntaita ajatellen. Turha lähteä saivartelemaan.
 16. Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa

  Oli kyllä nihkeä peli. Ylempänä jo hyvät arviot siitä mitä tapahtui eli Udinese parkkeerasi bussin maalin eteen ja se toimi. Pioli sanoi pelin jälkeen, että meiltä puuttui kokoonpanon molemmat aidot keskushyökkääjät ja se ratkaisi. Näinhän se oli – vaikea olla eri mieltä. Mikäli Milan olisi voinut heittää Zlatanin, Mandzukicin tai molemmat boksiin kylvämään pelkoa ja tuhoa niin peli olisi voinut olla hyvin erinäköinen. Milan oli paska, koska joutui pelaamaan rampana. Se on ollut tämän kauden tarina: avainmiehet ovat jatkuvasti loukkaantuneena. Jos Kessie joutuu lasarettiin niin kausi on paketissa sen jälkeen... Eli voidaan nähdä tässä sellainen hopeareunus, että onneksi saatiin edes piste! Muutamia pelaaja-arvioita: - Donnarumma hörppäsi maalin. Näitä virheitä tulee onneksi todella harvoin ja tilanne oli aika erikoinen. - Tonali oli todella hyvä! Näkyi väläys siitä, millaista peliä Sandro voi pelata: pallovarmaa, fyysistä ja pelin keskiössä. Valitettavasti pikku loukki tuli sitten. - Kessie MOTM. Oli myös koko ajan tsemppaamassa ja vaatimassa joukkuekavereilta parempaa. Otti Ibralta johtajan raskasta viittaa itselleen. - Kjaer-Romagnoli -topparipari pelasi hyvän matsin. Maali ei ollut heidän vikansa ja Romagnoli jopa pelasti maaliviivalta yhden pomminvarman maalipaikan. Kapteeni on palannut. - Leao ei oikein pärjää keskushyökkääjänä – ainakaan tämän tyyppisissä otteluissa. Tarvii vielä kokemusta vyön alle. Nyt on helisemässä toppareiden välissä. Pioli olisi voinut kokeilla kahden kärjen taktiikkaa ja heittää vaikka härkämäisen Colombon boksiin myös riehumaan. - Meite tuli vaihdosta sisään ja pisti hyvän esityksen tiskiin. Uskomatonta, että sanon näin, mutta Meite toi Milanille fyysisyyden lisäksi pelinrakentelua ja syöttötarkkuutta
 17. 3.3.2021 Crystal Palace vs Manchester United@Selhurst Park

  Huono oli esitys, jopa alaarvoinen. Tällä kaudella yksi piste CPltä! Ei onnistunut joukkue eikä Ole, MC T olisi pitänyt tuoda paljon aikaisemmin kentälle. Nyt keskikentän ukot Fred ja Matic olivat hyökkäys suuntaan avuttomia. Brunon otteet ovat olleet jo jonkin aikaa väsyneitä eikä ihme kun joukkueen pelin rakentamisessa on ollut viime aikoina suuria ongelmia ja Bruno on joutunut hakemaan palloa alhaaltakin. Pogbaa on ikävä. Nyt pitää toivoa että Pogba palaisi pian ja olisi hyvässä pelivireessä. Täytyy ihmetellä ettei kauden ollessa jo tässä vaiheessa ole DvB tä ole saatu mukaan joukkueen kuvioihin, mikä mättää? Nyt ollaan sarjassa toisena, joo ihan hyvä sijoitus. Mutta pari seuraavaa matsia kertoo mikä on todellisuus. Kuinka moni odottaa pisteitä cityltä? Ehkä voimme toivoa että citylle tulisi jo tilastollinen piste menetys. Ja sitten west ham. Monet ovat naureskelleet west hamille, heidän esitys cityä vastaan oli aktiivinen, ei ole helppo vastus. Siihen vielä eurooppaliigaa milania vastaan joten joten tärkeitä matseja riittää. Riittääkö jalat, riittääkö taktinen osaaminen entä joukkueen yhtenäisyys? Eilen oli nähtävissä joukkueen sisällä tuskailua, jopa toisten pelaajien arvostelua,tiuskimista. Nyt on joukkueen taustavoimien aika löytää keinoja vaikuttaa pelaajien henkiseen tilaan positiivisesti. Jos kroppa on tiukoilla niin henkinen sparraus on keino mennä eteen päin. Eli uskoa siihen että jaksetaan ja jaksetaan. Uskoahan tässä me fanitkin tarvitaan heikkojen otteiden jälkeen.
 18. Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa

  Periaatteessa olen paken kanssa aivan samaa mieltä, mutta otan hiukan toisenlaisen näkökulman. Haluan vertailla peliä Roma-peliin, jonka jälkeen kaikki näytti taas niin ihanalta. Kun Roman teletapit antoi Milanille tilaa niin paljon kuin voi ikinä kuvitella, niin Udinese oli ajanut mourinhomaisen bussin maalin eteen. Tarvittaessa Udinesen boksissa oli ihan jokainen valkopaita (keltapaita) puolustamassa jokaisesta sentistä. Tämä Udinesen taktiikka oli täyttä myrkkyä Milanille. Kun Piolin Milanin vahvuus on siinä, että se pääsee tekemään nopeita pystysuoria vastahyökkäyksiä, niin Udinese ei niitä antanut. Milan joutui pelaamaan poikittain ja pitämään palloa (pallonhallinta 61%-39% Milanille), niin ei Milan saanut vaarallisia maalipaikkoja, vaan jotain kaukolaukaustuhnuja. Eilisessä pelissä olisi tarvittu joku yksilösuoritus, jolla Milan olisi päässyt johtoon ja Milan pelaamaan sitä peliä, mitä se haluaa ja osaa. Eilisessä pelissä olisi Zlatan voinut olla se ase, jolla se eka maali olisi tehty. Tai sitten ei, kun menneisyyden ennustaminen on niin vaikeaa. Joka tapauksessa väitän, että eilinen peli ei ollut Milanilta oikeastaan sen huonompi kuin Roma-peli. Roma pelissä voitto suorastaan tarjoilitiin Milanille ja siinäkin oli vaikeuksia ottaa se voitto. Eilisessä pelissä oli vastassa joukkue, jonka taktiikkana oli tuhota Milan. Jos pelin viimeisen sekunnin käsivirhettä olisi tullut, niin Udinese olisi siinä onnistunut. Sanoisin, että Udinese olisi ansainnut sen voiton. Pelin tilastot. Eilisessä pelistä on vaikea nostaa muuta kuin Kessien, joka laittoi täplältä pallon sisään ja oli muutenkin ihan omalla tasollaan tai ainakin lähimpänä sitä punamustasta joukkueesta. Eli Kessie on MotM. SempreMilanin arviot. Piolin kommentit: "We wanted to win, it’s a shame. We knew that it would be difficult against a team with everyone behind the ball. “I saw determination and a lack of clarity. There was a lack of quality and rhythm, not anger and determination.” Pioli said Milan struggled to win the duels against a physical Friuli. “We start again as always with the next match. Each game has its own story. “On Sunday we found an opponent who wanted to play, Udinese instead play this type of game. “We had to get in more duels and the only duel we managed to win in the first half was when [Samu] Castillejo had the chance.” Rafael Leao had a disappointing night against a compact Udinese defence and Pioli admitted Milan missed Zlatan Ibrahimovic and Mario Mandzukic. “I always expect a lot from my players. Rafa has characteristics more suited for attacking spaces. “When he finds a closed defence, he still doesn’t have the shrewdness to anticipate the defender. “Today we lacked the right characteristics to face this type of match, we lacked the two real strikers in the squad. Leao and [Ante] Rebic have other characteristics.” Sandro Tonali was replaced by Soualiho Meite at half-time and Pioli said it was a change he made as ‘a precaution’. “Tonali came out as a precaution. He felt a slight problem in the flexor.” Gianluigi Donnarumma arguably let in an easy goal when Rodrigo Becao’s header stunned the hosts. “We haven’t talked yet. He has saved us many times. “Now we must try to resume our run. A half positive result, let’s think about the next game.” An injured Ibrahimovic had travelled from his duties in Sanremo to be with the team during the game, and Pioli confirmed he was not happy with the result. “We didn’t come satisfied out of this game, he’s like everyone else." Pelin highlightsit: Sunnuntaina on Veronan reissu ja siellä vastassa Hellas. Ja viikon päästä ManU vieraissa. Kiirettä pitää..
 19. Tällä hetkellä joo, on juuri näin huono, mutta itse tarkoitin hieman isompaa kuvaa kirjoittaessani "Ei United nyt näin huono ole". Jos näin tai tällä tasolla olisi pelattu koko kausi, niin tuskin oltaisiin edes lähellä top4 sijoitusta tällä hetkellä. Potentiaalia on parempaan ja sitä parempaa (kuin tämän päivän esitys) on nähty suurimassa osassa pelejä tällä kaudella. Sama koskee yksittäisiä pelaajia ja erityisesti Unitedin ns "tähti" osastoa, jonka taso on kaukana siitä potentiaalista ja tasosta mitä se voisi olla.
 20. Niin huono, että on valioliigassa sijalla kaksi. Se on erittäin huonosti se.
 21. Yesterday
 22. 3.3.2021 Crystal Palace vs Manchester United@Selhurst Park

  Ehkä on syytä olla realisti ja todeta että ManU on tällä hetkellä näin huono. Seuraava peli kaiken muuttaa voi ja voitto siitä saada suunnan nousemaan ylöspäin. Tosin juurikin realistisesti ajatellen ei hyvältä näytä sunnuntain paikallispelin asetelmat. Tiukka on taistelu mest.liigan paikoista. No onneksi jossain ennustettiin että hyvin tässä käy sen suhteen. 20Legendiä lainatakseni, nyt ei oikein tunnu miltään.
 23. Surkeeta. Iso askel taakse kahdessa viimepelissä pelin kehityksen osalta. Maalinteko ja yleensä edes tilanteisiin pääseminen on todella vaikeaa. Isoin syy on hidas ja varovainen syöttöpeli ja tänään siihen liittyi erityisesti heikko syöttöjen ja haltuunottojen laatu. Samasta jatkettiin tokalla, mihin ekalla jäätiin. McT ja James olisi pitänyt ottaa kehiin 10-15min aikaisemmin. McT tuli selkeästi Frediä ylemmäs ja hyökäävämpään rooliin ja Matic siirtyi yksin pohjalle. Vaihto sinänsä ymmärettävä, että Fred oli uurastanut yksin keskikentällä ja oli fyysisesti alakynnessä lähes kokoajan. Muutos toimi paremmin, mutta sitten Bruno alkoi tippumaan entistä alemmas ja hyökkäyskolmanneksen pelinrakentelu loppui kokonaan, jos sitä edes oli ollut tähänkään asti. Brunon pallollinen peli ei juurikaan muuttunut, mutta yritti sentään lisätä liikettä ja saada muutkin mukaan aktiivisempaan peliin jakson alussa. James toi liikettä laidalle ja Greenwoodkin otti sentään pari juoksuaskelta kun pääsi kärkeen. Cavani taisi olla loukkaantumisen jäljiltä noin 70min kunnossa. Toivotaan, että nämä taka-askelet tarkoittavat sitä, että ensi pelissä otetaan harppaus eteenpäin. Juuri nyt ei siltä tunnu, mutta pakko tässä on olla optimisti. Ei United näin huono ole, kuin miltä esitys tänään näytti.
 24. 3.3.2021 Crystal Palace vs Manchester United@Selhurst Park

  Jos olisin Unitedin pelaavan näin laiskasti ja vailla mitään intohimoa joskus 10 vuotta takaperin, ilman edes kunnollista yritystä voittaa ottelu, olisin varmaan raivonnut koko joukkueen alimpaan helvettiin. Nyt ei oikeastaan tunne mitään, vain apatiaa. Ehkä tuokin tasapeli otetaan jossain piireissä tyytyväisenä vastaan.
 25. 3.3.2021 Crystal Palace vs Manchester United@Selhurst Park

  Oliko se jalkapalloa? Lampailua, ei ansaittu yhtään enempää.
 26. Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa

  Vähemmän sisältöä, enemmän kirosanoja. Tuomari aivan paska, Milan-hyökkäys paska, pelinrakentelu (jos sitä sellaiseksi voi sanoa) paskaa, maalivahtipeli paskaa. Milan ei todellakaan olisi tuolla esityksellä ansainnut tasoitusmaalia, mutta jos kaveri on niin *tanan tyhmä että heiluttelee kättään 2m korkeudessa palloon, niin jopa Massan oli pakko viheltää Milanille pilkku. Ja kaikkihan tietää miten käy kun Kessie astuu pallon taakse. Tämä peli näytti aika dramaattisesti sen, mikä joukkueen taso ilman Bennaceriä, (sitä parempaa) Calhanoglua & Zlatania on. Eipä taida näillä otteilla UCL:ää pelata ensi kaudella. Udinese ei saanut 90min aikana kuin kaksi paikkaa ja niistäkin toinen Theon tarjoilusta. Silti Udinese oli parempi ja sai paremmat paikat! Kahdella maalipaikalla Udinese loi (no, "loi" ja loi.. sai pikemminkin) parhaat maalipaikat! Sanattomaksi vetää, joten parempi lopetella tähän ja mennä sänkyyn kieriskelemään kiukkua täynnä...
 27. 3.3.2021 Crystal Palace vs Manchester United@Selhurst Park

  Olisi hauska nähdä dataa Maticin ja Fredin välisistä syöttökombinaatioista, ongelmat ovat tällä hetkellä aika pitkälle keskikentällä. Bruno joutuu usein tulemaan alemmas hakemaan palloa ja Maguire puolestaan nousee enemmän, kun keskikenttä on epäsynkassa hyökkäyksen kanssa. Unitedin laitahöykkääjiltä vaaditaan myös todella paljon enemmän, ideana pitäisi useammin olla vapauttava syöttö pelikaverille kuin itsekäs ratkaisu ja puskeminen päin puolustusmuuria. Ero esim. Cityn hyökkäyspelaamiseen tällä saralla on kuin yö ja päivä. Olihan siinä sentään yksi hyvä jaksokin, jolloin tilanteita pystyttiin rakentamaan vasemmalta Shaw'n ja Rashfordin kautta + lopussa AWB:n loistava keskitys, johon oli boxissa peräti yksi hyökkääjä menossa (Cavani). Toiselle jaksolle pitäisi saada pidempää painetta luotua, niin maalin pitäisi syntyä.
 1. Load more activity
×