Jump to content

Sisältö

Syöte päivittyy automaattisesti     

 1. Eilen
 2. Liverpool FC - Kausi 2017/18

  On olltu aika pitkän tuntuinen tauko Liverpoolin otteluista, mutta huomenna saadaan onneksi helpotusta tähän kun joukkue palaa Valioliigassa tositoimiin ja saa vieraakseen West Hamin. West Ham on saanut ihan hyvin pisteitä viime aikoina paljolti sen vuoksi, että he ovat välttäneet tappiot, mutta mitenkään voitoilla he eivät ole mässäilleet eikä putoamisviiva ole kuin neljän pisteen päässä. Moyesilla on surkea rekordi Liverpoolia vastaan ja tuskin tuo hirveästi kohenee huomennakaan. Siellä on nyt muiden muassa Firmino, Salah ja Mané saaneet levätä poikkeuksellisen pitkän ajan ja huomenna sopii varmasti odottaa melko letkeää menoa tältä kolmikolta. Liverpoolin sairastupakin on tyhjentynyt mukavaa tahtia ja Nathaniel Clyne taitaa olla ainoa pelaaja, joka on sivussa huomenna eikä siihenkään kai ole mitään tolkkua saatu, että onko kyseessä selkävammat vai jotkut kentän ulkopuoliset toilailut. Jos pitäisi esittää jonkin sortin toive huomisesta avauksesta niin se olisi: Mané - Firmino - Salah Milner - Henderson - Can Robertson - VVD - Lovren - TAA Karius Keskikentällä Milner on esiintynyt viime peleissä vahvasti joten saa puolestani aloittaa ja siihen sitten Henderson ja Can kavereiksi. Puolustus on mielestäni parhaillaan juuri noin vaikka toisaalta Moreno voikin saada vastuuta loukkaantumisesta toivuttuaan ja toisella laidalla Gomez lienee ihan yhtä todennäköinen aloittaja kuin TAA. Lovrenin pitäisi ehdottomasti pelata VVD:n parina eikä mielestäni toppariparia kannata kierrättää ja kun Lovren on varsinkin tällä hetkellä Matipia parempi pelaaja niin kroatialaisen pitää aloittaa VVD:n vierellä. Karius on ottanut ykkösmaalivahdin paikan itselleen ja näyttää tällä hetkellä ihan mitat täyttävältä ykkösmaalivahdilta. Pieni epävarmuus saksalaisesta ehkä huokuu, mutta erityisesti torjunnoissa hän on tällä hetkellä selkeästi Mignolet'ta edellä. Toiveissa olisi vaikka joku 3-0 voitto Liverpoolille. Mané voisi tuoda vahvan vireensä liigan puolelle ja Salah iskee varmaan pari maalia. Firmino on varmasti monessa mukana myös huomenna. Peli tulee muuten vaihteesta 17.00 aikaan kun tuntuu, että Pool on pelannut milloin iltapelejä, milloin sunnuntaisin jne. niin nyt on sitten jonkin sortin paluu arkeen tälläkin rintamalla kun peli pelataan perinteisellä lauantain viiden kierroksella.
 3. Milanin suuri seikkailu Eurooppaliigassa

  Otteluparit: Lazio – Dynamo Kiova RB Leipzig – Zenit Atlético Madrid – Lokomotiv Moskova TsSKA Moskova – Lyon Marseille – Athletic Bilbao Sporting Lissabon – Victoria Plzen Borussia Dortmund – Salzburg Milan – Arsenal Ei käynyt ainakaan hyvä tuuri, vaikka Arsenal onkin välillä ihan hukassa, kuten eilen.
 4. Milanin suuri seikkailu Eurooppaliigassa

  Aika mitäänsanomaton matsi, mutta otteluparihan oli muutenkin jo taputeltu ennee eilistä. Jos nyt jotain pitää mainita, niin Cutrone esiintyi edukseen myös laidalla, Borinin hurja maalivire sai jatkoa ja A.Silva ryssi taas tilaisuutensa osoittaa olevansa pelimies. Äsken oli arvonnat ja niinhän siinä sitten kävi, että pahin mahdollinen vastushan sieltä sitten tuli vastaan. Jollei joku sitä tiedä, niin kerrottakoon nyt nimikin: Arsenal.
 5. Milanin suuri seikkailu Eurooppaliigassa

  Itseltä jäi toinen puoliaika näkemättä, kun streami ja streamin katsoja hyyti. Mutta joo, peli oli suht tasainen. Ludogorets osasi pelata myös jalkapalloa, mutta ensimmäisen osan hyvä tulos ja Milanin rutiini hoiti jatkopaikan Milanille yhteistuloksella 4-0. Pelin tilastot. Minun MotM on Borini, koska teki maalin. Yhtä hyvin se voisi olla Antonio Donnarumma, koska piti nollan omassa päässä. Tässä La Gazzetta dello Sportin arviot: SempreMilanin arviot. Gattuson haastettelu: "I did not want to concede and trusted that the defence would play well. It seemed like an easy match but I wasn’t relaxed because I know these types of games can change quickly. Yet, we were on top of things and did everything not to concede. Montolivo played his second match in three days and did very well. Locatelli can still give more. Zapata had not played since the match against Rijeka and responded positively. Also Mauri gave a decent performance. I’m pleased with Kalinic. André Silva would have like to score but regardless of that he played a good game. Cutrone only needs to improve a couple of things and he could also play on the wing. Since I arrived, Borini has never given up, he plays English football, very intense and gives always his all." Pelin highlightsit: Nyt Milan on sitten 16 parhaan joukossa ja pelit tulee tästä kovenemaan. Toivottovasti käy sen verran arpaonni, että ei vielä tulisi vastaan niitä kovimpia luita. Pelit jatkuu sarjassa sunnuntaina Roman vieraana.
 6. Milanin suuri seikkailu Eurooppaliigassa

  Eurooppa-liigan puolivälieräparit arvotaan perjantaina. 16 parhaan joukkoon selviytyivät seuraavat joukkueet: Red Bull Salzburg Viktoria Plzen Arsenal Lyon Marseille Borussia Dortmund RB Leipzig Lazio AC Milan Sporting Lissabon TsSKA Moskova Lokomotiv Moskova Pietarin Zenit Athletic Bilbao Atlético Madrid Kiovan Dynamo
 7. Viimeisin viikko
 8. Arsenal F.C. 2017–2018 – Still The Arsenal

  Mitäköhän vittua mä oon tässä katsellut. Toivottavasti Östersund painaa vielä pari häkkiä, ei Arsenal ansaitse mitään tällaisella esityksellä.
 9. Milanin suuri seikkailu Eurooppaliigassa

  Avauskokoonpanot: Milan: Cutrone Andre Silva Borini Locatelli Montolivo Kessié Rodriguez Romagnoli Zapata Abate A Donnarumma Milanin penkki: G Donnarumma, Bonucci, Biglia, Bonaventura, Calhanoglu, Mauri, Kalinic Ludogorets: Swierczok Misdjian Marcelinho Wanderson Abel Goralski Cicinho Terziev Moti Natanel Broun Ludogoretsin penkki: Renan, Forster, Campanharo, Dyakov, Plastun, Lukoki, Kovachev
 10. Videot

  Unitedille lopultakin oma Youtube-kanava:
 11. 21/2/2018 UCL: Sevilla - Manchester United @ Ramón Sánchez Pizjuán Stadium

  Erinomainen tai vähintäänkin hyvä lopputulos, juurikin De Gean ansiosta. Sevilla on todella kova kotijoukkue, vieraissa ei todellakaan samalla tasolla, mielenkiintoinen toinen osaottelu tulossa.
 12. Milanin suuri seikkailu Eurooppaliigassa

  Tässä on La Gazzetta dello Sportin ennakoimat avauskokoonpanot:
 13. Valmentajakoulutus kaipaa muutosta !

  Tää artikkeli liittyy tähän jollain tavalla: http://time.com/5125421/gregg-popovich-san-antonio-spurs-success/ Pieni lainaus tekstistä: “A lot of coaches can yell or be nice, but what Pop does is different,” said assistant coach Chip Engelland. “He delivers two things over and over: he’ll tell you the truth, with no BS, and then he’ll love you to death.”
 14. Hyvän pelaajan kuulee usein olevan luova, intohimoinen. Herkkyydestä ei niin usein kuule puhuttavan hyvänä ominaisuutena, vaikka sitä se nimen omaan on kun se on saatu valjastettua hyvään käyttöön. Mitä on luovuus tai intohimo, entä herkkyys? Usein hyvästä pelaajasta tai yhdestä hetkestä uralla, puhutaan flow-tilana, siitä kun on pelissä sisällä, pääsee vastustajan pään sisään, haistaa tilanteet, vie peliä, vie vastustajaa, lukee vastustajaa / peliä kuin avointa kirjaa, aistit ovat todella terävinä, osaa ennakoida.. mitä muuta? Auttakaa te lukijatkin. Kertokaa mitä muuta ! Tuntuu köyhältä kirjoittaa yksin, rikkaus on kuitenkin siinä kun kuulee useiden ihmisten ajatuksia. Miten muuten voisi parilla sanalla kuvata hyvää pelaajaa, peliä tai suoritusta? Millaisia lauseita katsomoissa kuulee tai pelaajien puhuessa toisista, joilla mennyt todella hyvin jokin ottelu tai tilanne? Se mitä noiden kaikkien takana on niin osa jo arvaakin Tunteet. Luet vastustajaa. Vähän vapaammin assosioiden: Mitä luet.. hänen liikkeitään.. mitä niistä voi tietää... mitä hän ajattelee seuraavaksi.. mistä sen tietää.. kun on hänen pään sisällään.. ymmärtää mitä hänellä mielessä. Ajatuksia emme osaa lukea, mutta tunteita voimme. Osa voi olla loogista päättelyä ja osa meistä on siinä hyviä. Aivot ovat valtava tietokone. Kun ne virittää käyttöön niin ne vasta ovatkin sitä. Tunnetason käyttö on valitettavan vähäistä, varsinkin treenattu sellainen. Väitän kuitenkin että kyse on paljon tunteiden lukemisesta. Jos näet vastustajan olevan pelokas, ymmärrät mihin suuntaan hän antaa sen vähiten pelottavan syötön. Jos taas luet vastaustajan olevan hyvin itsevarma tai ylimielinen, niin tiedät mihin suuntaan hän silloin syöttää. Sama jos ajattelet hänen epäröivän tai jos näet hänen olevan vihainen. Usein seuraukset ovat odotettavissa olevia. Niillä on ennustettavuus. Sama kuin käsittääkseni pokerin pelaamisessa. Siinä luetaan toista. On tiettyjä seurauksia tietyille tunteilla ja tietty todennäköisyys niiden tapahtumiselle. Jos esimerkiksi näet pelon niin on varmasta tietty todennäköisyys, että osaat sanoa mihin suuntaan pelokas vastustaja antaa seuraavan syötön. Itse voisin väittää kentällä lukevani juuri näitä asioita tänä päivänä vastustajastani. Teen sen niin nopeasti vaiston varassa, etten sitä mieti. Näen silmillä tarvittavan. ihmisten keho kertoo tunteista, ilmeet, asennot, ääni, katse ja kuten oli jossain yliopistossa tutkittu niin haju paljastaa myös tunteet. Näiden viestin varassa olen kentällä. Pallo pyörii mihin pyörii ja pelin hahmottaminen on kiinni kyvystäsi keskittyä. Jos tunteet kovin häiritsevät keskittymistäsi niin sen kokonaisuuden hyödyntäminen on paljon heikompaa kuin jos olet läsnä hetkessä. Kyse on pitkälti siitä, kuinka herkkä olet itsesi suhteen. Kun tunnet todella tarkasti omat pelkosi esimerkiksi, on sinun hiton paljon helpompi nähdä niitä vivahteita myös toisista. Pyhä yksinkertaisuus tai ehkei niin pyhä.
 15. Valmentajakoulutus kaipaa muutosta !

  Hmm.. heräsin ja mietin tätä kirjoittamaani aihetta. Usein olen jutellut valmentajien kanssa. Kun en ole heille valittamassa tai puuttumassa heidän tapoihin tehdä työtään, minut otetaan keskusteluun mukaan hieman toisella tasolla. Kuulen usein, kuinka raskaita ne vanhemmat ovat, joilla on tarvetta tulla sanomaan miten valmentajien pitäisi tehdä tai mitä ongelmia he näkevät oman nuppunsa pelaamisessa tai kuinka peluutetaan vääriä pelaajia tai väärissä paikoissa ja ja ja, tätä listaa voisi jatkaa taas kilometrin. Jokainen valmentaja tietää varmasti mistä puhun. Huomatkaa että hieman kärjistetysti tuon taas asian esille, mutta se joskus on juurikin näin. Se tunne joka on valmentajista kuultavissa on melkoinen vitutus. On ajoittain (aina?) helvetin raskasta kuunnella kaiken tietävien vanhempien ohjeita ja neuvoja, yleensä valmentajan työhön kohdistuvaa puuttumista. Mitä tuo nimenomainen vitutus on, siihen ei nyt upota. Mitä tuo puuttuminen sitten on niin se on sitä vuorovaikutusta, jota pitäisi opiskella. Mitä se vanhempien viesti pitää sisällään ja miksi juuri minä valmentajana reagoin siihen näin kuin reagoin. Millaisia tunteita viestit pitävät sisällään? Nämä kyseiset asiat olisi hemmetin tärkeitä junioreiden ja nuorten valmennuksessa ja heidän vanhempien kohtaamisessa. On paljon helpompi olla tilanteessa, jos kuulee sanojen takaa tunteet ja niille on sanat. Joskus auttaa sanoa ne vain ääneen. Meillä on paljon vanhempia, joilla ei ole sanoja tunteilleen. Joku vanhempi on lapsensa puolesta vihainen ja turhautunut. Joku taas käy valtataistelua valmentajan auktoriteettia kohtaan lapsensa puolesta. Jollakin vanhemmalla on itsellä palo valmentaa ja näkisi että tekee homman paremmin, sekä taustalla vielä sopiva määrä kateutta, jolloin soppa onkin jo valmis. Mitä valmennuksella sitten on? Usein koetaan ettei ne vanhemmat ymmärrä mitään lajista ja tulevat neuvomaan. Näin asia ei välttämättä ole. On paljon hyvin valveutuneita vanhempia, joilla ehkä omaa pelitaustaa vuosien takaa ja suuri kiinnostus pelejä kohtaa eli katsovat aktiivisesti. Mistä silloin on kyse? Valmentajan tunteista. Hän saattaa kokea arvoaan vähäteltävän tai hänen ymmärrystään ei arvosteta. Joskus kyse on siitä, etä tuo vanhempi siirtää lapsensa turhautumista vanhemmalle ja tämä sitten auliisti on sen ilmaisija, jolloin hän joskus siirtää samaisen tunteen valmentajan kannetavaksi eli se turhautuminen voi olla juurikin tätä joskus. Jos siitä saa hetkessä kiinni ja sen sanoo ääneen, se riittää joskus laukaisemaan tilanteen. Jos vanhempi on hyvin turhautunut ja tulee sättimään valmentajaa viikonlopun pelireissusta valmentajaa, joka on istuttanut penkillä hänen lastaan. Turhautuminen ja sen nostattama ärtymys/viha/aggressio. Miltä tällaisten tunteiden kohtaaminen valmentajana tuntuu, mitä tunteita se herättää? Joillakin herää puolustus ja joillakin hyökkäys, mutta usein pelko tai aggressio/viha/ärtymys tai se turhautuminen. Joku kuuntelee ja ei reagoi mitenkään ja mikäli se on sitä huomiotta jättämistä niin aika pian voi olla odotettavissa, että kyseinen lapsi joukkuetta vaihtaa. Valmentaja on tyytyväinen päästessään rasittavasta vanhemmasta eroon. Seuratasolla tai laajemmin katsottuna koko urheilun tasolla, asia on erityisen huono. Se palava intohimo ja tunne, joka näkyy vanhemmasta on arvokas peliväline hänen lapsellaan käytössä ollessaan, sillä sitä ei kaikilla ole - Sen ymmärtäminen on vain vaikeaa, se kun joutuu olemaan tunteiden kanssa tekemisissä. Mitä muuta vanhemmat reaktiot voivat kyseisessä tilanteessa herättää? Riippuu miksi pelaaja on ollut penkillä. Tämä penkki voi myös olla kohdistunut vanhempaan, hän on penkitetty, hänen sanansa ovat ne joita ei haluta kuulla, niitä ei nähdä tarpeellisena. Mistä kyse. Tunnetason viestiä ei tavoiteta. Tämä sama kuuluu läpi urheilun. On niitä vaikeita ihmisiä ja sitten ne kenen kanssa on niin helppo tehdä yhteistyötä ja olla. Jos olemme näin mustavalkoisia niin meillä jää erilaisuuden suuri rikkaus hyödyntämättä. Se ei ole helppoa, mutta kun sen oppii niin se antaa paljon kaikille ! Tätä kirjoittaessa tulee väkisin mieleen oma itseni. Minun käytös ja minun oleminen tässä kulttuurissa. Kirjoitan itsestäni teille, kuinka minua tulee ymmärtää. Kiva kun on psykoanalyyttinen pohja koulutuksessa niin asia kääntyy usein myös näin Asiat ovat aina lähellä itseämme. Olen kokenut moista kohtelua ja siitä täällä puhunutkin. Olen kokenut ja kuunnellut muiden kokeneen. Kuulen usein pelaajien kokevan sitä ja siitä puhumisen heitä helpottavan. Se kun pelaajat oppivat itse ottamaan oman turhautumisensa puheeksi valmentajansa kanssa, ne vanhemmat voidaan jättää valjastamatta oman turhautumisensa kuljettajina. Uskon vuorovaikutuksen ottamisen osaksi koulusta tuovan valmennukselle lisää välineitä, ymmärrystä ja mahdollisuuden käyttää niitä kaikkitietäviä vanhempia avukseen. Nämä vanhemmat ovat usein hyvin herkkiä tunnetasolla, joidenkin tunteiden/asioiden suhteen ja siitä olisi varmuudella apua, jos sitä osattaisiin hyödyntää seuratasolla/joukkuetasolla. Monesti heillä on vielä halua päästä mukaan, mutta heidän mukaan ottaminen on myös riski. Paljon sellaista narsismia, joka on vaikeasti ohjattavissa ja hallittavissa. Pahimmassa tapauksessa se on sitten seuran hallituksessa saakka ja silloin muut liukenevat ja laadukas tekeminen sulaa koko seuran osalta, kun se paska nyt usein valuu alas päin.. Ihmiset eivät jaksa ja väistyvät, lopettavat. Näissä kohdin olisi tärkeää olla seuroissa ymmärrystä moisten asioiden osalta. Sitä ei vain valitettavasti ole. Sama näkyy työelämässä. Vaikenemalla yritetään vaikuttaa siihen, jos se paha menisi itsestään pois. Se on vähän sama kuin laittaisi pään pensaaseen. On paljon tietoa ja taitoa monista tärkeistä asioista, joista esimerkiksi minulla ei ole mitään hajua, mutta se vuorovaikutus ja ryhmien dynamiikan ymmärtäminen on tärkeää. Kun tätä osaamista ei ole niin asiat muuttuvat hyvin raskaiksi ja ne vellovat pahimmissa tapauksissa vuosia, rikkoen kaiken hyvän, jonka edellinen seuran toimiva hallitus on rakentanut kovalla työllä. Taanoin juttelin yhden paljon valmentaneen kanssa ja hän kuvasi tilannetta, että on ollut riidoissa vuosikymmeniä yhden kanssa ja ei ole väleissä tämän kanssa. Katkaissuut täysin välinsä. Tästä nyt kirjoittaessani, se vain tulee vahvemmin näkyväksi, ongelmat ovat hyvin laajoja ja vaikuttavat monella tasolla. Vuosien välirikot ovat siitä karuin esimerkki. Miettikää millainen kolo yhteistyössä. Molemmilla olisi varmasti osaamista vaikka muille jakaa, mutta kun kun ei. Voidaan aina todeta ettei kemiat toimineet. Sitä se ei ole. Se kemia on toki kemiaa, sitä tunteet ovat, mutta niiden asioiden kanssa voi tehdä töitä ja se ei aina ole edes kovin vaikeaa. Kun kiven saa pyörimään niin se sammaloidu. Ongelmien näkyväksi tekeminen on kuitenkin hyvin tärkeää ja se tarkoittaa usein sanoja, jotta niistä on lupa puhua ja niiden kanssa voi silloin tehdä töitä. Meillä on liikaa vaikenemisen kulttuuria vaikeissa asioissa. Toki mitä vaan ja missä vaan ei ole hyvä suustaan päästellä. Tätä on myös itse pitänyt elämässä opetella Jostain on kuitenkin aloitettava..
 16. United on muuten ensimmäinen seura, joka on pitänyt Sevillan kotona nollilla UCL-ottelussa. Vuodet vierivät, muita tähtipelaajia tuodaan sisään, mutta De Gea osoittaa arvonsa ManUlle kerta toisensa jälkeen. Muu puolustus näytti sitten sekä hyviä että huonoja puoliaan, kokonaisuutena kuitenkin melko hyvä esitys omassa päässä. Hyökkäyksen osalta vähän pisti silmään, miten paljon sujuvammalta Unitedin tekeminen näytti Alexisisin mentyä vaihtoon. Ei kai siinä auta muu kuin vain odottaa, että pelaaja saadaan kunnolla integroitua joukkueeseen. Ei paras tulos, mutta rutiinivoitolla tästä parista pitäisi mennä jatkoon. Toki Unitedin ollessa kyseessä asiat tehdään yleensä vaikeimman kautta.
 17. En ymmärtänyt Alexiksen ostoa , en vieläkään. Pogba pihalla kuin lumiukko, kentän paras tänään Smalling ja David. Mutta joo, kaikki auki, kotona ratkaistaan.
 18. Ensi matsissa United johtaa 85:llä minuutilla 1-0, ja jatkoonmeno tulee riippumaan Sevillan viimeistelystä loppuhetkillä. Saa ottaa talteen.
 19. Tolla perseilyllä saatiin kuin saatiinkin aika paineet kotipeliin. Mikään tasuri ei riitä, jos maaleja tehdään. Kyllä vierasmaalia kannattaisi vähän hakea, ne on kuitenkin aina äärimmäisen ratkaisevia. Noh, toiseksi paras ollaan edelleen valioliigassa ja siltä näyttää.
 20. Olipahan surkea peli Alexisilta. Tai tietty yritti, mutta aika nolla suoritus. Ja Pogba edelleen, ei avaukseen tällä pelillä. Ei lähelläkään. Banega vie ja näyttää miten peliä rakennetaan. Sekä taistellaan.
 21. Ainoa mielenkiintoinen asia on, että ottaako Mou pogban vielä pois. Muuten tää on kyllä todella, todella, todella aneemista ja kamalaa. Ei oikein keksi mitään hyvää. Paitsi tietty Gea.
 22. Nyt on kyl sellanen olo et pitäsköhän täs mennä nukkumaan. Ei oikein keksi mitään syytä miks kiduttais itseään pelin loppuun.
 23. Mut onhan tää aika käsittämätöntä. Kovalla rahalla rakennettu joukkue ja ilman kunnon prässiä saadaan joku kymmenen syöttöä omille, jonka jälkeen joudutaan pelaamaan Gealle joka puolestaan ruiskaisee sen vastustajalle.
 24. Elätelly hiukan toivoa et ns tosipelit sytyttäis taistelemaan tosissaan. Ei se siitä olekkaan ollut kiinni. Taktiikka on sontaa. Ja kuten edellä mainittu niin osa pelaajista ei vaan tee kaikkea.
 25. Ei herranjestas mitä peliä. Pogbakin vetelee sunnuntailenkkiä kentäl. Sit viel varmaan ihmettelee miks ei oo avauksessa. Valencia ei viel kolmannellakaan kerralla tajuu et ehkä siel laidal pitäs vähä skarpinpana olla. No jos jotain hyvää ni ainakin parannettavaa jäi tokaan jaksoon.
 26. Aina tiennyt et manun kulmat on aika huonoja, mutta onhan tää nyt jo aika naurettavaa 😂😂 Ps. Ihme jos kohta ei sevillan kulmat kostaudu..
 27. Vittu että ottaa alexis tyhmän kortin. Keskikentällä repiminen selästä. Ei saatana.
 1. Lataa lisää sisältöä
×