Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing most liked content since 21.01.2019 in all areas

 1. 4 points
  Tai oikeastaan voisi todeta, että täällä spekuloidaan asialla, joka ei lähtökohtaisesti kuulu edes koko Manchester Unitedin-ketjuihin.
 2. 3 points
  Eipä tosiaan.... Pogpaa hehkutettu eilisen jälkeen. Omaan silmääni Herrera oli punaisten paras pelaaja. Teki valtavan määrän työtä (joista isoja otsikoita harvemmin revitään) ympäri kenttää. Rakensi peliä, katkoi, peitti syöttölinjoja, tukipuolustusta, purki maalin edestä palloa, johti joukkuetta aenteellaan, sen lisäksi hyökkäysten tukena ja upea avausmaali. Täydellinen peli. Pelkäsin Youngin & Maticin lentävän vielä ulos jo ensimmäisen puoliajan varoitukset saatuaan. Young pelaa kovaa lappu allakin, ja Maticin jalan tiesin alkavan painaa mitä pidemmälle peli etenee. Ja se tietää myöhästymisiä ja ylipelaamista väsyneenä. Säästyi onneksi toiselta lapulta, vaikka joku toinen pillipiipari olisi saattanut sen esille kaivaakin. Romero ja molemmat topparit pelasivat hienon pelin. Mata otti Jorginhon pelaamisen pois ja Rasse antoi taas kaiken joukkueelle. Parasta oli kuitenkin joukkueen asenne. Me olemme Man United. Sillä joukkue on kaatanut ennenkin vastustajiaan voittaen pokaaleja.
 3. 3 points
  Varovasti toivoin että tästä otteluparista olisi menty jatkoon, mutta ehkä yhteispeli olisi pitänyt saada kuntoon jo heti kauden alussa. Eikä joukkueen vahvistaminen kesällä, tammikuusta puhumattakaan, onnistunut toivotulla tavalla. Ei mopolla moottoritielle. Nyt joukkueen focus valion neljännen sijan varmistamiseen ja turha haihattelu pois.
 4. 2 points
  Hieno peli. Chelsea täysin aseeton. Pyöritti peliä mutta Manu teki maalit. Herrera Pogban keskityksestä 0-1 ja Pogba Rashfordin keskityksestä 0-2. Chelski pyöritti normaaliin tehottomaan tapaan ja Manu iski maalit. Smalling raastoi paidatkin puolustuksessa ja Victor eikun parantaa otettaan.++ Pogbakin pelaa nyt joukkueelle.++
 5. 2 points
  Hiukan päivitystä. Jonesille tosiaan sopimus ehdittiin jo rustaamaan, olisiko ollut sitten HG-statuksensa vuoksi vai miksi mutta kuitenkin. 4+1 vuotta on ihan liikaa siihen nähden, miten pelaaja on seurassa viime vuodet esiintynyt. Toisaalta jos huhut matalasta 50k viikkopalkasta pitävät paikkansa, niin sama se sitten kai on vaikka jatkaisi ringinleventäjänä. Ja jos Jones saa jollain ihmeen ilvellä enemmän pelejä alle, markkina-arvokin on vielä kohdillaan muutaman vuoden ajan. Onhan nämä "Chuckle brothersit" eli Jones ja Smalling vähän keskinkertaisia pelaajia mutta toisaalta sen ymmärtää, että nykymarkkinoilla on helpompi jatkaa sopimusta, kun rotaatiopelaajien paikkaaminenkaan ei mitään kovin halpaa lystiä enää ole. Nähtäväksi jää, kumpi näistä jää ykkösavaukseen, Lindelöf menee nyt joka tapauksessa Jonesin ja Smallingin edelle nokkimisjärjestyksessä. DE Gean, Herreran ja Youngin osalta on ollut vahvoja huhuja jatkodiileistä. Youngin osalta olisin ihan tyytyväinen 1 vuoden jatkosopimukseen. Herrera on ollut Pogban jälkeen parhaiten onnistunut kenttäpelaaja OGS:n alaisuudessa, joten ehdottomasti jatkopestiä myös hänelle. De Geaasta kai tarvitse sanoakaan mitään. Tony Martial pelaakin näillä näkymin uransa parhaat vuodet Unitedissa ja sille todella iso Juan Mata menee vähän samaan kastiin Alexisin ja Lukakun kanssa, eli ei ole esittänyt parastaan OGS:n valmennuksessa mutta potentiaalia saattaisi olla parempaankin. Väitän, että Alexisista saisi huomattavasti enemmän irti piilokärkenä, eli voisi periaatteessa sopia ennemmin Rashfordin kuin Martialin stunttaajaksi. Matalle taasen ei ole kunnollista paikkaa oikein missään, sillä Pogba pelaa nykyään AM:ää ja oikealla Matan jalat ei riitä puolustajien haastamiseen. Lisäksi Lukakun tavoin kyseenalaistaisin Matan sopivuuden OGS:n intensiiviseen systeemiin. En olisi välttämättä harmissani Matan lähdöstä, edellyttäen että oikealle saadaan kunnollinen korvaaja.
 6. 2 points
  Itse näen suurimpana Milanin suurimpana ongelmana hyökkäyspelin rakenteen, tai oikeastaan sen puutteen. Jotenkin Gattusolla tuntuu olevan semmoinen peri-italialainen asenne, että tehkää jotain siellä hyökkäyksessä sitten, kun saadaan pallo. Tämä ei vaan nykyjalkapallossa riitä. Tämä näkyi juurikin Higuanin epäonnistumisena esimerkiksi. En pitänyt ihmeenä, että Higsu pääsi heti maalin makuun Chelseassa, jossa on Sarri valmentajana. Milanissa Higsu haahuili ties missä, kun halusi palloa. Myös Calhanglun heikko kausi on toinen indikaattori tästä. Gattuso on varmasti muuten mukava veikko ja ihan toisen tason jannu kuin esim. Inzaghi. Kannattaa silti näissä vertailuissa ottaa huomioon, että nyky-Milanissa on varmaan paras materiaali sitten Allegrin ajan alun.
 7. 2 points
  Kauhiaa. Täällä foorumilla kun muuten aina pysytään topikeissa asiassa eikä lipsuta. Ja nyt taas
 8. 2 points
  Tuomarilinja oli muutenkin vähintään omituinen. Korttia nostettiin välistä kevyesti, mutta ne kunnon tuomiot jäi puuttumaan. Sinällään tulos oli odotettu, mutta toisaalta se oli myös ryöstö. Roma olisi ansainnut voiton, mutta Donnarumma veti niin monta gamesaveria, etten mukana pysynyt. Eka puolisko oli vielä tasainen, mutta toisella puoliskolla kotijoukkue tuli ryminällä ja sai vielä virtaa maalista. Pelin tilastot. Pelin MotM.sta ei tosiaan tartte keskustella. Donnarummasta sen verran, että kaveri on päässyt taas siihen huippukuntoon. Viime kevät ja syksy meni jotenkin varjomailla. Keväällä se oli jopa surullista katsottavaa. Liekö ollut erään nimeltä mainitsettoman agentin ansiota tuokin. Tässä La Gazzetta del Sportin arviot: Ja tässä SempreMilanin. Gattuson kommentit: The match "We didn't play our best football during the first half, however, this was also due to the quality of Roma's players. We were better after the interval. Today, we played against a team in difficulty, but I am pleased with our performance because Roma have many top players." Suso "He hasn't be training consistently. This is his second match since we've been back, so he is lacking a bit of rhythm. In the first half, we didn't play to his strengths, particularly considering he was being marked by Kolarov. He struggled on a physical level." Musacchio "He's a really important player for me. He imposes himself and he does well when he receives the ball. I'm pleased with his performances. I've always had important words for him." De Rossi "He's not young anymore, but it would be great to have more players like him. He was everywhere, playing with the usual character. He can still give a lot." Zaniolo "He reminds me of an early Totti. The thing that impresses me most is the strength that he has in his legs. He combines this strength with great quality. He runs a lot, it's really interesting. He must keep working like this because in modern football there are multiple factors that make you an important player. Obviously, it a good thing for Italian football." Pelin highlightsit: Pelillisesti Milanilla jäi toivottavaa, mutta tulos oli kuitenkin suhteellisen positiivinen. Ensi sunnuntainan on vastassa Cagliari San Sirolla ja silloin on syytä palata voittojen tielle.
 9. 2 points
  Samoilla linjoilla ollaan täälläkin. Eskolan kanssa olen vain eri mieltä, että Fassone ja Mirabelli olisi totaalisen epäonnistunut hankinnoissa. Siellä oli pari floppia, mutta kun hankkii 10 ukkoa ja rakentaa koko joukkueen rungon uusiksi, niin siinä käy väkisinkin. Sitten, kun taas katsoo Maldini/Leonardo osaston touhuja, niin viime kesän hankinnat oli 1 huippuhaku (Bakayoko), 1 kohtuuhyvä (Samu), 1 rotaatio (Laxalt) ja 1 floppi (Ihmepoika). Tammikuun 2 hankintaa on ollut kyllä hyviä vähillä näytöillä. Ja tuosta Higuanista, niin olen samaa mieltä, että se Juve -peli rikkoi jotain argon päässä. Sinällään pidän osittain kyllä epäonnistumiseen syynä myös Gattusoa, joka ei saanut Higuanista irti sitä, mitä Serie A:ssa parhaimillaan 36 häkkiä kaudessa takonut ammattimies olisi voinut tarjota. Uskon, että tulemme näkemään ihan eri kaverin Chelsean paidassa. Mutta joo, sitten vielä erääseen Higuanin korvanneseen polskiin. Pidin kaverin otteista jo viikonlopun Milan-debyytissä, mutta nyt kaveri räjäytti pankin. Olen rakastunut.. Minulle muuten tuli eilen mieleen Piatekista Fernando Torres. Ei se tussu-Torres, joka pelasi Chelsessa ja myöhemmin Milanissakin, vaan se Liverpool-Torres. Jotenkin se pelityyli muistuttaa loistavine juoksuineen spanskia. Mitä tuohon pelin tulee, niin nyt se voitto vaikuttaa ihan selvältä ja ansaitulta, mutta jos Piatek ei olisi laittanut palloa maaliin, niin voisi olla olla jutuissa ikävämpi nuotti.. Pelin MotM on Piatek, mutta voisi krediittiä antaa muillekin. Muta tänään ei anneta.. Tässä La Gazzetta dello Sportin pelaaja-arviot: SempreMilanin arviot. Gattuson kommentit: Praise "The lads need to be praised, not myself. They all did well, including those who haven’t played for a little while. We need to do well in terms of making the most of the characteristics of everyone. The choice we made to change the two full-backs and two wingers paid off. We needed to bring freshness into the team against this Napoli side. We’ll enjoy the evening and then immediately focus on the league." The defence "We work on our defence every day. But without the hard work done by Paquetá, Kessié, such great performances aren’t possible. Everybody is working in the correct way. Being compact between the lines is the only solution that is on offer." Spirit "When players like Piatek and Paquetá play and when you’re allowed to have a breather before going up to attack, it changes the way you perform on the pitch. It makes you want to get back and defend as well as give something more for your teammates. When you’re having fun and hurting your opponents, you have an increased desire and spirit to work even when the tempo is high. This is what has changed for the better." Piatek "Apart from his double, which he invented out of nothing, seeing a player come face to face and battle the way he did against Koulibaly is really incredible. It wasn’t easy. I would like to congratulate him. But now there is a need to stay calm, work hard and not forget about Cutrone. Patrik is someone who has given us a lot." Laxalt and Bakayoko "A short while ago, Laxalt wasn’t playing at the levels he can. Diego has struggled this season, we expect more and he knows that. He provided an assist for Piatek tonight, so I’m happy. It’s often the case that great performances bring about changes in attitude: I want professionality and consistency from Bakayoko. He needs to go under the radar, be respectful, not make mistakes and not arrive late. In addition to growing exponentially on the pitch, I want him to remain strong off it as well." Pelin highlightsit: https://www.youtube.com/watch?v=eZvKlWxisds Pelit jatkuu sarjassa sunnuntaina vierailuilla Roomassa. Siellä vastassa on Roma. Silloin tämä hieno Napoli peli on jo historiaa.
 10. 1 point
  Maaliton tasuri tuloksena kahden suurseuran kohtaamisessa. Manella oli mm. pari loistavaa maalipaikkaa, mutta senegalilaisen sihti oli tänään hukassa. Munchen hallitsi pelin alkua, mutta Pool otti hallinnan mitä pidemmälle avausjakso eteni. Toista jaksoa Pool hallitsi, mutta ei saanut kuin pari hyvää maalipaikkaa, sillä sen verran hyvin Bayern puolusti. Bayern oli selvästi tyytyväinen tasuriin. Henderson oli ehkäpä jopa ottelun paras pelaaja ja tänään oli ehkä kauden parasta Hendoa. Gini, Fabinho ja Keita oli myös kaikki pelipäällä. Ratkaisu jää siis toiseen osaan. Sitten katseet sunnuntaihin, kun edessä on Manun ja Poolin välinen kohtaaminen OT:lla.
 11. 1 point
  Sitkeesti ManU roikkuu tässäkin cupissa vielä mukana. Hyvää pelaamista joskaan ei tuo smurffien peli ihan uomissaan ole. Mut ilo seurata omien esitystä, usko omaan pelaamiseen näkyy. Moni mies nostanut tasoaan.
 12. 1 point
  Chelsean kolmen ottelun viikko alkaa maanantaina, kun Blues isännöi Stamford Bridgellä Manchester Unitedia FA Cupin viidennen kierroksen merkeissä. Taistelupari on tuttu myös parilta edelliseltä kaudelta FA Cupista. Viime kaudella Chelsea voitti finaalin Eden Hazardin maalilla. Toissa kaudella N’Golo Kanten osuma riitti jatkopaikkaan puolivälierissä. Yhteensä Chelsea on voittanut Unitedin viidesti FA Cupissa. Red Devilsillä on kahdeksan voittoa. Viidennelle kierrokselle päästäkseen Chelsean on pitänyt voittaa kaksi Championshipin joukkuetta. Kolmannella kierroksella Siniset voittivat Nottingham Forestin 2-0. Neljäs kierros toi vastaan Sheffield Wednesdayn joka kaatui 3-0. Manchester United voitti kolmannella kierroksella Championshipin Readingin 2-0. Neljännellä kierroksella United haki 3-1-voiton Arsenalin vieraana. Chelsean viisi viimeistä ottelua Voittojen ja tappioiden vuorotahti jatkui, kun Blues haki 2-1-voiton Malmön vieraana. Sheffield Wednesday (H, FA Cup) 3-0 (Willian x 2 (1rp), Callum Hudson-Odoi) Bournemouth (A, Premier League) 0-4 (Joshua King x 2, David Brooks, Charlie Daniels) Huddersfield Town (H, Premier League) 5-0 (Gonzalo Higuain x 2, Eden Hazard x 2 (1rp), David Luiz) Manchester City (A, Premier League) 0-6 (Raheem Sterling x 2, Sergio Aguero x 3 (1rp), Ilkay Gundogan) Malmö (A, Europa League) 2-1 (Ross Barkley, Olivier Giroud; Anders Christiansen) Manchester Unitedin viisi viimeistä ottelua 11 ottelun (10-1-0) putki katkesi tappioon PSG:a vastaan. Arsenal (A, FA Cup) 3-1 (Alexis Sanchez, Jesse Lingard, Anthony Martial; Pierre-Emerick Aubameyang) Burnley (H, Premier League) 2-2 (Paul Pogba (rp), Victor Lindelöf; Ashley Barnes, Chris Wood) Leicester City (A, Premier League) 1-0 (Marcus Rashford) Fulham (A, Premier League) 3-0 (Paul Pogba x 2 (1rp), Anthony Martial) PSG (H, Champions League) 0-2 (Presnel Kimpembe, Kylian Mbappe) Loukkaantumiset, pelikiellot ja muut poissaolot Chelsea: Marco van Ginkel ei ole pelikunnossa. Ruben Loftus-Cheek saattaa olla pelikunnossa. Manchester United: Matteo Darmian, Antonio Valencia, Jesse Lingard ja Anthony Martial ovat loukkaantuneina. Kokoonpanot Chelsea: Kepa Arrizabalaga lienee maalilla, vaikka Willy Caballero parilla ensimmäisellä kierroksella tolppien välissä olikin. Liigacupin malliin siis. Puolustuksessa on mielenkiintoista nähdä avaava nelikko. Cesar Azpilicuetan voi olettaa ottavan paikan oikeana pakkina. Torstain Ruotsin reissulta sivussa ollut Marcos Alonso ottanee vasemman pakin tontin. Vaan entäpä topparit, jatkaisiko Andreas Christensen ja David Luiz vai nouseeko Antonio Rudiger takaisin avaukseen? Saksalaisen avatessa joutunee Christensen penkille. Keskikentällä N’Golo Kanten ja Jorginhon voi lukita avauksen miehiksi. Ross Barkley ottanee kolmannen paikan Mateo Kovacicin nenän edestä. Hyökkäyspäässä Gonzalo Higuain palaa avaukseen, kuin myös Eden Hazard. Pedro ja Willian ratkaisevat viimeisen avauspaikan kohtalon. Arrizabalaga Azpilicueta – Rudiger – Luiz – Alonso Kante – Jorginho – Barkley Pedro – Higuain – Hazard Manchester United: Sergio Romero on ollut United willycaballero ja pelannut kahdella aikaisemmalla kierroksella maalilla. David De Gean ilmestyminen tolppien väliin maanantaina ei kuitenkaan yllättäisi. Ashley Young tai Diogo Dalot oikeaksi pakiksi. Luke Shaw vasempaan laitaan. Toppareiksi löytyy vaihtoehtoja. Eric Bailly ja Victor Lindelöf pelasivat PSG-ottelussa. Fulhamia vastaan luutivat Chris Smalling ja Phil Jones. Keskikentän kolmikossa nähtäneen Ander Herrera, Nemanja Matic ja Paul Pogba. Andreas Pereira ja Fred haastajina. Hyökkäyspäässä Marcus Rashfordin pitäisi olla varma avauksen mies. Kahdesta jäljelle jäävästä paikasta kisaavat Romelu Lukaku, Juan Mata ja Alexis Sanchez. De Gea Young – Bailly – Lindelöf – Shaw Herrera – Matic – Pogba Mata – Lukaku – Rashford Historiaan peilaten tässä pitäisi olla Chelsealla hyvät saumat voittoon. Seurat ovat kohdanneet kolmesti maanantaina FA Cupin ottelussa ja joka kerta kotijoukkue on voittanut eikä vierasjoukkue ole tehnyt yhtään maalia. 1979 United voitti 3-0. 2013 ja 2017 Blues voitti 1-0. Tietysti tämän putken on joskus päätyttävä, mutta toivottavasti ei vielä. Avausmaali on isossa roolissa. Etenkin jos Chelsea päästää ottelun avausmaalin, tuntuu Sinisten peli lopahtavan pahemman kerran. United on ollut hyvässä vireessä ja onkin mielenkiintoista nähdä oli tuo PSG.pelin sakkaus vain yksittäinen heikompi esitys vai onko Ole Gunnarin kupla niin sanotusti puhkeamassa. Eiköhän tästä tiukka matsi saada aikaan. Mennään niukalla kotivoitolla 1-0 tai 2-1. Chelsea 2 (Eden Hazard, Gonzalo Higuain) Manchester United 1 (Paul Pogba)
 13. 1 point
  Viime vuoden finaalipari vastakkain. 1-0 Chelsea vei cupin viime vuonna, Mourinhon luotsatessa Manua. Sairastuvalla olevien Lingardin ja Martialin poissaolo tulee näkymään, Alexiksen ei niinkään. Totta Ole satsaa tähän cupiin kun CL: n voi unohtaa ja laittaa peliin parhaat pelikuntoiset ukkelit. Chelsea on pelannut välillä umpisurkeasti valiossa, varsinkin vieraspelit menneet penkin alle. Sarrin paikkakaan ei ole kiveen valettu jos siniset liukuvat alamäkeä vielä. Eurooppaliigassa ottivat kuitenkin voiton viikolla. Hazardin pelivire ratkaisee paljon. De Gea Dalot Jones Lindelöf Shaw Herrera Matić Pogba Mata Rashford Lukaku
 14. 1 point
  Päätöksen aika toivottavasti vasta maaliskuun puolen välin tienoilla. Sitten on aika vetäö tuloksia yhteen ja katsoa mitä on jäänyt viivan alle.
 15. 1 point
  Ei ehkä oikea ketju tälle, mutta jokseenkin huvittavaa luettavaahan tämä on: PSG:llä, Chelsealla, Man.Cityllä ja Arsenalilla on vissiin kovemmat meriitit kuin eräällä italoseuralla, jolla on 2. eniten Eurooppa Cupin & Mestarienliigan voittoja ja on voittanut muutaman kerran seurajoukkueiden maailmanmestaruuden. Montakos noita samoja pokaaleja olikaan tuolla nelikolla yhteensä? Olisihan se hyvä palauttaa arvostus ennalleen tekemällä paluu UCL:ään ensi kaudeksi jos kerran #jonnet_ei_muista...
 16. 1 point
  Ihan hyvää mietintä. Lisäisin vielä Pereiran pelaaminen on ollut lievä pettymys. Askel eteenpäin jäänyt ottamatta. McTominayn uskon sen tekevän (ainakin toivon ). Nuori mies, kun saa itseluottamuksen ja peli ilon takaisin, niin kehitystä suotuisaan suuntaan voi taas tapahtua. Kuten Rassella, jonka peli vapautui OGS; n tulon myötä. Smalling on mielestäni puolustamisessa ihan hyvä. Pallollinen osaaminen hiukan kulmikasta, mutta Lindelöfin parina menee varmasti. Jonesista pidän. Tietyllä tavalla sydämellään pelaava Lädi, vaikka niitä "aivopieruja" tuntuu tulevan kerran pelissä. Ura ollut kovin rikkonainen, ja sellaista rutiinia ei ole päässyt syntymään, jotta virheettömämpää suorittamista saisi. Joutuu hieman ylipelaamaan , kun palaa kentälle, ja niistä niitä virheitä sitten on tullut. Säännöllinen pelaaminen toisi rutiinia ja höntyily jäisi ehkä vähemmälle. Lämpimänä muistona vieläkin SAFin peluuttaessa nuorta miestä puolustavana keskikenttänä Realia vastaan. Uskomaton taistelu pelaten taitotason äärirajoilla tuon pelin. Young pelaa myös sydämellään rajoitteistaan huolimatta. Vallun loukkaantuminen ja ikä taisi saada kaverista voiton. Meneekö AY vielä yhden vuoden huipputasolla ? Laitapakkia siis huutaa. Dalot nousee todennäköisesti jo ensi vuonna avauksen kaveriksi, mutta yhtä vielä huutaa ainakin. Shaw, Young ja yksi lisää....Jonesia sinne on turha enää laittaa, vaikka nuorempana sielläkin kohtullisesti suoritti. Darmiania ja Rojoa ei tule ikävä.
 17. 1 point
  Joo, komee tulos ja aika odotettu. Pelinä niitä kuitenkin, että ensi viikonloppuna on jo unohtunut. Toivottavasti Milaniltankin. Mainitsemisen arvoinen oli Paquetan ensimmäinen maali. Piatekin maalitehtailuun tässä on jo tottunutkin.. Pelin tilastot. Oma MotM on maalin tehnyt Paqueta, vaikka hyviä ehdokkaita on useampi. Brassi on todellakin vahvistus ja tuo keskikentälle kahden panssarivaunun lisäksi pallollista osaamista. Tässä La Gazzetta dello Sportin arviot: Ja tässä SempreMilanin pelaaja-arviot. Gattsuson kommentit: The match “We must continue on this journey. All of the lads deserve credit for this result. They did well to make themselves available and put in a performance full of sacrifice. During our last five matches, we've got back to playing good football. We didn't risk anything at 3-0.” Donnarumma “He's a great goalkeeper, and he manages to make the difference when the few times that he's called into action. He is proving himself to be one of the best in the world. He’s also lucky to have joined up with Reina, who doesn't just think for himself but also helps with his experience. Gigio is no longer a young lad, he's grown.” Calhanoglu “He could've scored and lifted this burden. Finally, I saw him shoot on two or three occasions like he knows how. He can give more on a qualitative level, but he’s a player that gives up a lot for the team.” Individuals “Calabria is full of passion, but he's grown a lot mentally. Musacchio? He's a reliable player, while he's also technical and knows how to play football. I'm very pleased.” Pelin highlightsit: Lauantaina on tärkeä' peli vieraspeli Atalantaa vastaan vieraspelissä. se on todellinen 6 pojon peli, jossa ratkotaan Mestareiden liiga -paikkaa.
 18. 1 point
  Huomenna Sardinian saaren sakki rantauu San Siron nurmelle, toisin sanoen Caqliari pelaa Milania vastaan huomenna klo 21.30 Suomen aikaa. Cagliari on semmoinen suht perinteikäs joukkue. Joukkue pelaa 39. kautta pääsarjassa on jopa voittanut scudetton kaudella 1969–1970, mutta nykyään kuuluu sakkiin, joka taistelee sarjapaikastaan. Tällä hetkellä joukkue on Serie A:ssa 15. ja on kerännyt 22 pelistä 21 pistettä. Yleinen nyrkkisääntöhän on piste per peli riittää sarjapaikkaan, joten Cagliari on suunnilleen siinä vauhdissa. Milanin tahti on toista tasoa. Milan on kerännyt 22 pelistä 36 pistettä ja on sillä sarjan 6, mutta edellä olevilla roomalaisjengeillä 1 peli enemmän pelattuna. Myös joukkueiden vireessä on suuri ero. Milanilla on 5:stä viimeisestä matsista 2 voittoa ja 3 tasuria. Cagliarilla on 1 voitto 1 tasuri ja 3 tappiota. Gattuson kommentit: The tragedy that has hit Flamengo "We’ve lost 10 young footballers and I’d like to express my condolences to all their families in addition to Flamengo. Such things should not happen. Emiliano Sala is a great loss to the world of sport. Manuel Bortuzzo is also in my thoughts. I heard his words and he’s a great example to young people." The importance of AC Milan v Cagliari "The players have had the opportunity to rest a bit this week, often it’s better to rest than work. Playing before the others has helped us because when we’ve played teams that have less games than us we’ve tended to struggle. It’ll be a difficult match against Cagliari and the stakes are particularly high tomorrow, especially given other results (wins for Lazio and Roma on Thursday and Friday respectively)." San Siro support "When there are 50-60 thousand fans there, San Siro is a stadium that can push you on. Nevertheless, we have to give something to our fans to get them going. The secret is to be able to transform our stadium into a cauldron of noise through playing good football. There needs to be a sense of belonging." Defence against attack "We certainly need to improve technically and fill the penalty area more, and sometimes this can be put down to laziness. However, in order to not concede goals, you have to work hard. It’s all a question of how you are mentally, and we’ve trained to play a certain kind of football. A lot of desire is needed, and we need to make the difference by thinking about what we want to do." Maturity "Have we matured? Our next four fixtures may seem easy but they’re certainly not. We were playing a great side in the form of Roma and I thought we would be able to hurt them in the second half, but we made mistakes with our final pass." Donnarumma "A lot of things are being said about Gigi. He has changed the way he trains with Valerio Fiori, but Alfredo Magni, who trained him for a long time, did a great job with him. Reina being there has helped him a lot. Pepe is a great professional. Gigio has to concentrate on what he has to do because mistakes can happen. Nevertheless, I feel that he’s looking confident and he has to continue in this way." The Champions League “It’s important to stay focused, knowing that for the past seven or eight years we have reached spring and not been in the running for a Champions League spot. We need to be in a good position when we come to play our final games of the season, this is our objective.” Individuals "Calhanoglu knows he can do much more because he has shown us how he can play. Despite this, not all of his performances have been total disasters. Conti is recovering and if he doesn’t play it’s because I have players who I find reliable. Nevertheless, I hope to give him as much time as possible out on the pitch. Paqueta? It’s all his own doing that he’s been able to express himself in this way. Cutrone has that fire within him. He’s grown a lot and is well regarded by all because he puts the good of the group in front of what he wants." Biglia and Caldara "Biglia hasn’t played for three months and we need to remain calm. It’ll take time before he takes to the pitch again. He is not fully fit yet, but when he is we’ll see if something changes. Caldara is working hard. After a bad injury, he has begun to train a little bit with the group. He’s not as fit as Biglia yet but is feeling better. He has to finish the fitness work he’s doing." Formation "We have players that allow us to do different things. Paqueta and Calha can play behind the strikers. We’re thinking about it because it’s not necessarily the case that we’ll play the same way until the end of the season. We’ll see how things play out in training, but we are thinking about it. It’s not easy to change things. We’re trying out two strikers in training, but for now, we would prefer to continue on the road we’ve taken in the past few months." A.C. Milan - Cagliari Calcio Gattuson miehistö: Maalivahdit: Donnarumma A., Donnarumma G., Plizzari Puolustajat: Abate, Calabria, Conti, Laxalt, Musacchio, Rodriguez, Romagnoli Keskikenttäpelaajat: Bakayoko, Bertolacci, Biglia, Kessie, Mauri, Montolivo, Paquetá Hyökkääjät: Borini, Calhanoglu, Castillejo, Cutrone, Piatek, Suso. Cagliarin valmentajan Rolando Maran miehistö: Maalivahdit: 1 Rafael, 16 Aresti, 28 Cragno Puolustajat: 3 Pellegrini. 19 Pisacane, 22 Lykogiannis, 23 Ceppitelli, 26 Leverbe, 33 Srna, 56 Romagna Keskikenttäpelaajat: 6 Bradaric, 8 Cigarini, 10 Joao Pedro, 17 Oliva, 18 Barella, 20 Padoin, 21 Ionita, 24 Faragò, 27 Deiola Hyökkääjät: 9 Cerri, 30 Pavoletti, 32 Despodov, 36 Doratiotto La Gazzetta dello Sportin ennakoimat avauskokoonpanot: Skyn ennakoima Milan avaus: Skyn ennakoima Cagliarin avaus; Heikkovireinen Cagliari on ennakolta niitä joukkueita, jotka Milanin pitää voittaa kotonaan. Piste. Siihen uskoo Whoscored.com ja Freesupertips.co.uk, jotka ehdottaa Milanin 2-0 kotivoittoa. Mikä minä olen sitä epäilemään..eli 2-0.
 19. 1 point
  Aika kohtuu iso ero Olen jalkapallossa verrattuna alkukauteen. Fast breakilla kai tarkoitetaan onnistuneita vastahyökkäyksiä omalta puolustusalueelta vastustajan alueelle. Josénhan piti olla manageri joka panostaa vastahyökkäyksiin. Musta kyllä tuntuu, että Josén pakka hajosi pelillisesti käsiin viimeistään siinä vaiheessa, kun Rui Faria häipyi muualle. Vaikutti jotenkin niin päämäärättömältä se alkukauden sekoilu, ettei siinä kai kenelläkään ollut selkeää ideaa miten hyökkäyspeliä pitäisi rakentaa. Eikä varmaan auttanut sekään, että José oli hädintuskin puheväleissä useiden(?) pelaajien kanssa. Nyt valmennustiimi paiskii yhdessä hommia pelaajien kanssa ja uskoisin, että kaikkien osapuolten mielipiteet otetaan eri lailla huomioon.
 20. 1 point
  Maz

  Englannin Valioliiga 2018/19

  Kyllä, siinähän kävi juurikin niin, että Evertonia vastaan menetettiin 4-2 -johto tasapeliksi, sitten hävittiin yllättäen Wiganille ja sen jälkeen Citylle keskinäinen eikä muuta tarvittukaan.
 21. 1 point
  No tämä. Puolustuspelin ja joukkueen organisoimisen italokoutsit yleensä tunteekin paremmin kuin kukaan muu, mutta hyökkäyspelaamisesta puuttuu sitten se näkemys. Mikäli tulemme siihen pisteeseen, että valmentajaa tulee vaihtaa, niin toivottavasti ei taas italialainen, vaan sellainen joka ottaisi parhaan irti näistä Çalhanoğluista ja Susoista. Ellei toki hänen nimensä ole vaikkapa Di Francesco, Sarri tai miksei nyt sitten Gasperini. On totta, että Higuaín kärsi hyökkäyspelin köyhyydestä. En tosin pidä kahta maalia sarjajumbo Huddersfieldiä vastaan kotona minään saavutuksena. Itse uskon, että Çalhanoğlun heikkoon kauteen on varmasti vaikuttanut paljolti lähinnä se, että kun Bonaventura loukkaantui, niin keskikentältä katosi luovuus about täysin ja vasta Lucasin tulo on korjannut tilannetta. Vaikka materiaali on ehkä sitten paras sitten Allegrin aikojen, niin kyllä nykyjoukkueesta silti sitä syvyyttä puuttuu moneltakin pelipaikalta. Paquetán loukkaantuessa olisimme varmasti pulassa ja vasemmaksi laituriksi ei ole ketään varsinaista tähteä. Huoh, miksi El Shaarawy mentiin myymään... Toki ei ole varmasti reilua vertailla eri valmentajia, jos materiaali ei ole läheskään samanveroinen. Mutta kyllä valmentajat pelityyleineen ja taktisine valintoineen vaikuttavat aika paljon siihen kuinka paljon saa joukkueesta irti. Uskon, ettei Inzaghi todellakaan saanut joukkueestaan parasta irti, paitsi ehkä Ménezistä piiloysinä. Mihajlović sai potkut vissiin enemmänkin pelityylinsä (ei miellyttänyt Silvion silmää), kuin tuloksien vuoksi. Inzaghi kyllä jännä keissi koutsina, kun oli niin kliininen viimeistelijä pelaajana, mutta hänen valmentamat joukkueet (Serie A:ssa) ovat olleet kyllä jotakin ihan muuta maalienteossa ja siinä ei toki auta myöskään järkyttävän heikko sekä ideaton hyökkäyspeli. Ehkä hieman ironista, että kuten Milanissa, Bolognassa hänet korvasi juuri Siniša. Serbin ensimmäinen ottelu Bolognassa päättyikin 0-1 vierasvoittoon Merdasta (ensimmäinen voitto sitten viime syyskuun).
 22. 1 point
  Borini vain valitettavasti on niin järkyttävän huono laiturina, siis toki hyökkäyssuuntaan, etten silti häntä avariin laittaisi. Mieluummin Samun, vaikka onkin parempi toki oikealla. Toki tulos olisi näillä kaikilla jotakuinkin sama. Hakan on parantanut viime peleissä ja en voi muuta toivoa, että palaisi viime kevään vireeseen, koska siihen pitäisi turkkilaisen kyvyt riittää. Uskon edelleen, että tarvitsee vain itseluottamuksensa kuntoon, sillä yhteispeli Paquetán kanssa vaikuttaa lupaavalta. Korvaaja lienee kuitenkin jo tulossa, vahinko vain ettei Saint-Maximin ehtinyt tammikuussa vahvuuteen. Allan olisi tullessaan varmasti välittömästi joukkueen nopein pelaaja ja sitä nopeutta kyllä kaivataan erityisesti, kun vastahyökkäykset kuuluvat nykyiseen pelityyliin melko vahvasti. Sellaista nopeutta ei ole nähty San Sirolla sitten Deulofeun. Toki yksi vaihtoehto olisi Strinićin palatessa peluuttaa Laxaltia (buon compleanno) vain laidalla, joka ainakin tarjoaisi suoraviivaisen vaihtoehdon vasemmalle ja Borinin tavoin täyden työpanoksen. Saattaa olla myös nykyjoukkueen nopein pelaaja, vaikkei se nyt vaadikaan niin paljon.
 23. 1 point
  Paljon asiaa yllä. Ja tosiaan Serie A:ssa on nyt luvassa jakso, jossa yksinkertaisesti pitää poimia niitä täysiä pistepotteja - jopa Atalantaa vastaan (vieraissa). Inter on antanut jo aika paljon tasoitusta viime aikoina, että varmasti tuo herkku loppuu pian. Roma ja Lazio tekevät uutta nousua eikä tosiaan Atalantakaan tai Sampdoria ole poissuljettu viimeiseltä UCL-paikalta. Nyt kun puolustus on saatu kuntoon (ja Caldarakin tekee paluuta), on yksi huoli vähemmän. Näyttäisi myös tuo suurin ongelma olevan ainakin jollain tasolla korjattu - nimittäin maalinteko. Ei niitä maaleja vieläkään liukuhihnalta tule, mutta Piatek on todistanut pystyvänsä tekemään maalin kun paikka tulee. Samaa ei todellakaan voinut sanoa Pipitasta/Cutronesta. Valitettavasti vain se yksi maalipaikka per peli -tahti ei riitä Roman kaltaisia joukkueita vastaan kuten viikonloppuna nähtiin. Lisää maalipaikkoja pitää saada ja niitä ei valitettavasti tule kun Suso pelaa puolikuntoisena ja toisena laiturina on joukkueen haitallisin pelaaja - Kalanoglu. Huhujen mukaan muu joukkue on alkanut saada tarpeeksi Gattuson suosikkipojun silkkihanskakohtelusta kun turkkilainen pelistä toiseen on kentän paskin eikä oikeasti saa mitään hyödyllistä aikaan. Saapa nähdä aletaanko nähdä tv-kuvissakin jo kohta omien kääntymistä turkkilaista vastaan. Ei yhtään kyllä yllättäisi. Mieluummin näkisin jopa Borinin kentällä, sillä Borinikin saa yhdessä pelissä enemmän aikaan kuin Kala koko kaudella.
 24. 1 point
  Eiköhä tosta jo muodostunu vähä vuoropuhelua, niin kiva jaaritella fudiksesta, ei täällä mielestäni liikaa keskusteluja käydä... Ei niitä ole pakko lukea/kommentoida..
 25. 1 point
 26. 1 point
  En viitsinyt kommentoida Roma-matsia heti tämän jälkeen, sillä päällimmäisenä fiiliksenä oli vitutus ja lisäksi piti säästellä höyryjä, jotta Super Bowlin edes jaksaisi katsella. SB:n tuloskaan ei ollut toivottu, jolloin urheilu olikin paskaa. Joten nyt vasta kommentoin. Noh, edelleen hiukan kyllä vituttaa. Dumari oli suoraan sanottuna paska ja linjaltaan vähintäänkin hiukan erikoinen. Suunsoitosta sai kaikki kortin paitsi kapteenit, vaikka aihetta valitukseen olisikin ollut. Romalle olisi myös mielestäni kuulunut antaa vähintäänkin yksi punainen kortti ja se olisi kuulunut eniten Manolasille, ja mahdollisesti myös Zaniololle (ennen ensimmäisen puoliajan loppua taklattuaan aika typerästi takaapäin). Juuri näissä tilanteissa, kun varoitetut pelaajat pelasivat holtittomasti, Fabio Maresca katsoi niitä vain läpi sormien. Selostaja spekuloi, että ehkä Maresca ei halunnut itselleen mainetta ulosajoherkäksi dumariksi, sillä kolmessa edellisessä ottelussaan oli näyttänyt punaista. Suso vaikutti aika puolikuntoiselta sunnuntaina, mutta mielestäni melko selvä pilkku jäi viheltämättä. Tässä kyseenalaisessa tilanteessa Kolarov rymisteli Suson läpi eikä ollut lähelläkään palloa. Ehkä dumari katsoi, että Suso kaatui liian helposti, mutta en silti näe mitään syytä miksi Maresca ei edes käynyt tarkistamassa tilannetta videolta. Sain Marescasta aika ylimielisen kuvan, kun ei ilmeisesti kestänyt ollenkaan pelaajien valitusta ja ei käynyt kertaakaan edes katsomassa mitään tilannetta VAR:in avulla. Ehkä Maresca vain sitten näki paremmin kuin me... Peli ei ollut mitenkään huikeaa meiltä, mutta mielestäni taktiikka oli silti oikein valittu ja puolustus toimi pääosin, lukuun ottamatta Musacchion sekoilua toisen puoliajan alkuun. Pidimme myös palloa hyvin (55% pallonhallinta), joka ei ole mitenkään helppo tehtävä Olimpicolla korkealta prässäävää Romaa vastaan. Tässäkin Paquetá kyllä auttaa huomattavasti, sillä brassi ei ikinä hätäile pallon kanssa ja yrittää aina edistää peliä. Ei pelkästään nuo näyttävät kikat, mutta muutenkin hänessä tuntuu yhdistyvän aika monta pelaajatyyppiä yhteen ja on nyt se kaivattu keskikentän kapellimestari, joka rytmittää meidän peliä. Tuntuu pelillään tekevän jokaisesta ympärillään, mutta erityisesti Çalhanoğlusta paremman. On myös yllättänyt taktisella kypsyydellään ja kurinalaisuudellaan puolustussuuntaan, joka on positiivista. En oikeastaan missään vaiheessa ole nähnyt, että Gattuso olisi ns. menettämässä pukukoppia jne. Vaikka Rino onkin varmasti kova suustaan, taitaa hänellä silti olla lämpimämpikin puoli, kun Milanin nuoret pelaajat silti hänen tyylistään tuntuvat tykkäävän. Esim. Baka antoi Rinolle aika vuolaasti kehuja tuoreessa haastattelussaan. Itse olen verrannut Gattusoa lähinnä Conteen ja Mihajlovićiin, joiden kanssa hänellä on selvästi yhtäläisyyksiä mutta taitaa olla silti Sinišaa ja Antoniota vähemmän ankarampi ja on kärsivällisempi pelaajien kanssa. Contelle ja Mihajlovićille saattaa riittää esimerkiksi vain yksi huono suoritus heittää koirankoppiin (Eljero Elia, Suso), mutta erityisesti jos pelaajatyyppi ei heitä miellytä. Mister Pippo Inzaghia en pitänyt pelaajana varsinaisesti äänekkäänä johtajatyyppinä, toisin kuin vaikkapa Gattusoa ja tuntuu kärsivän auktoriteetin puutteesta valmentajana, vaikkakin Inzaghin isoin ongelma lienee taktinen tietämyksen puute ja pelityyli sen lisäksi aivan skeidaa. Itse lähinnä hyvin alkaneen vuoden 2019 vuoksi olen kyllä valmis antamaan Rinolle aikaa vähintäänkin kesään saakka, mutta näitä tasureita täytyy alkaa kääntää voitoiksi pikku hiljaa. Milanilla on kuitenkin vielä hyvät mahdollisuudet hyvällä loppukaudella sijoittua kolmanneksi Interin ohi, joka on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan ja on tällä hetkellä neljän pisteen päässä. Milan on hävinnyt kolmanneksi vähiten otteluita (4), mutta toisaalta tasapelejä on kertynyt jo 9. Päästetyissä maaleissa (21) vastaamme sarjasijoitustamme, mutta tehtyjen maalien määrässä sijoitumme vasta 10:nneksi (29). Milanin puolustus on viime aikoina parantanut selvästi ja Donnarumman palaamista omalle tasolleen ei voi korostaa liikaa. Jos verrataan esim. Romaan, joka on pahasti alisuorittanut tällä kaudella niin on helppo huomata, mistä kiikastaa. Puolustus heillä on muuten pysynyt lähes samana, mutta maalivahdin vaihtaminen ehkä sarjan parhaasta (Alisson) mahdollisesti sarjan huonoimpaan (Robin Olsen) näkyy kyllä selvästi ja on myös iso syy miksi Romalla on jo nyt yhtä monta tasapeliä (8) kuin viime kauden päätteeksi. Lisäksi Roma on päästänyt jo enemmän maaleja kuin viime kaudella (30 vs 28), vaikka hyökkäys on edelleen sarjan parhaimmistoa (41 tehtyä maalia). Donnarummaa on varmasti auttanut tällä kaudella yksinkertaisesti se, että on jälleen päässyt keskittymään vain siihen missä on parhaimmillaan, eli pelaamiseen ja itseluottamuksen kohotessa sekä lisääntyvien nollapelien ansiosta on vihdoin esittänyt parastaan. Ei ole epäselvyyttä, kuka oli Roma-matsin man of the match seitsemällä torjunnallaan (vihje: se ei ollut Olsen). Nykyvireen pohjalta uskon, että ensi sunnuntaina tulee voitto Cagliarista kotona, mutta sitä seuraava matsi onkin vaikea Atalanta away. Mikäli Atalanta selviytyy Coppan finaaliin, niin tässä olisi ensimmäinen ns. kenraaliharjoitus sitä varten. Derbyyn (17.3.) saakka Milanin ohjelma on kuitenkin verrattain helppo, tosin Empoli- sekä Sassuolo -matsien välissä oleva Coppan välierän ensimmäinen osaottelu pelataan Laziota vastaan 26.2., joka ainakin pitää Milanin varpaillaan toivottavasti derbyyn saakka. Liikaa helppoja pelejä ei kuitenkaan toivo, jotta olisimme sitten valmiina suurimpia vastuksia vastaan, vaikka syksyllä ne 'helpot pelit' teimme itsellemme varsin vaikeiksi monen viime kauden tapaan. Milan tarvitsee kuitenkin nyt voittoputken tässä vaiheessa, jos mielimme tosissamme kolmanneksi.
 27. 1 point
  Vaikea vieraspeli ja kolme pistettä. Riittää minulle.
 28. 1 point
  Milanin pelit jatkuu sarjapelillä roomaan, tuohon Ikuiseen kaupunkiin, jossa huomenna odottaa Roma Stadio Olimpicolla. Roma oli pitkään ainoa joukkue, joka yritti haastaa Juvea sarjassa. Ja aina epäonnistui. Viime vuonna Napoli oli se Juven kovin haastaja, mutta siloiinkin Roma oli sarjassa 3:s. Tällä kaudella Roma on ollut sarjan pettymyksiä. Peli ei ole kulkenut entiseen malliin ja joukkue on nyt 5. ja on kerännyt 21:stä pelistä 34 pistettä. Milan on juuri Roman edellä ja 21:stä pelistä 35 pistettä. Eli huominen peli on ns. 6 pisteen peli. Joukkuiden vire on myös lähellä toisiaan. Romalla on 5:stä viimeistä pelistä 3 voittoa, 1 tasuri ja 1 tappio. Milanilla on 5:stä viimeistä pelistä 2 voittoa, 2 tasuria ja 1 tappio. Tällä viikolla roomalaiset murskattiin Firenzessä, jossa Fiorentina voitti Coppan pelissä 7-1. Pelissä nähtiin myös Edin Dzekon punainen kortti. Dezekoa syytettiin tuomaria päin räkimisestä. Joka tapauksessa bosnakki sai pelistä 2 ottelun pelikiellon ja 10 donan sakot. Eli hulluja noi roomalaiset ja bosnakit.. Tuo tappio on järkyttänyt Roman valmentajan Eusebio Di Francescon pallia )ja palleja) siihen malliin, että potkut voi olla tulossa. Roman valmentajan Eusebio Di Francescon kommentit: How do you pick yourself up after losing 7-1? ”By producing a performance of the highest quality – physically and above all mentally. That's crucial in this delicate moment.” How have you prepared for AC Milan? ”AC Milan were in the same position we're in a few weeks ago but everything can change in the space of a week. They're coming off the back of two very good performances, playing a more defensive game. We'll be up against a well-drilled side in great form so it won't be at all easy.” How is Daniele De Rossi now? ”I hope he'll be involved and can help the team generally by making his presence felt and leading the others out on the pitch. There's a small question mark about his fitness because he hasn't played for a long time but that's the only doubt really. He's been training better and has been able to do everything without feeling any pain. That's important to start with.” Were you disappointed with Edin Dzeko's reaction and red card for dissent? ”I think that was the worst part of a painful defeat but Edin was the first to come forward and apologise to the team. He's an experienced player but at the end of the day we're all human. His actions were wrong and it mustn't happen again. We have to stick together when we're in trouble. The start of the second half was our best spell and after we conceded the fourth we needed to be smart enough not to concede any more. We would have lost but not quite so badly. Thankfully in football and in life, after a failure you have the chance to make up for it and show that it was just a one-off.” You recently described Roma as a sick team, and you seemed to be on your sick bed against Atalanta and Fiorentina. Do you have any positives to cling onto between now and the end of the season? ”I said the team hadn't recovered yet, not that it was sick. We'd shown signs we were improving considerably but we weren't able perform consistently in some games. We may be on our sick bed but that doesn't mean we're going to die. We can bring ourselves back to life. This is football. We must be strong enough to get back on our feet again. Right now we're the anvil so we just have to take what people throw at us and try to get back to being the hammer.” Is the team still united? ”We have to improve lots of things but the lads are keen to make up for what's happened. I feel a bit like a dad who hasn't given the right advice when other times he did. We must rediscover our unity of purpose and stick together in the face of adversity. It happened against Bologna, Chievo, Cagliari and Atalanta, so we've fallen several times. We must strive to ensure it doesn't happen again.” What conclusions have your drawn? Who is to blame? ”The difference between me and you guys asking the questions is that I have to find solutions, not people to blame. You can write things and pass judgement – sometimes fairly and other times less so – while I have to find solutions. We must be even more united and honest when we talk. "People say honesty is important when you speak and it's fundamental in the dressing room. We don't need to discuss fitness or tactical issues right now; we just need unity of purpose – and we must show it on the pitch. We're responsible for everything that's happened and it's up to us to get ourselves out of this difficult situation.” How is Cengiz Under? ”This is one of the least important matters today. He's having treatment and when he's ready I'll be happy. One day people say this player shouldn't be playing, the next day it's another... I just smile because people don't realise we need everyone in this team. Each player joins together to form a team and as a team you cover your team-mates' failings.” What circumstances would lead you to consider quitting? ”You asked me this question after Bologna, Plzen and other games. It's getting a little boring. People are naturally pessimistic here. Results and performances determine everything. Talk serves no purpose. We need actions, not words. And that starts with myself, because I'm responsible for this team.” Gattuson kommentit: The match "We must ride the wave of enthusiasm that we picked up from the Coppa Italia. Roma are a strong side and have some top players in their squad, therefore, we must be very careful. When in difficulty, they always get the best out of themselves. They also have a very good Coach. Playing against Roma is never easy. It will be a difficult game for us and I want to see the same desire and application from the last few games." Champions League "We must continue on our path. I've always said that we must make it to spring and be within distance of the top four, then everything will be to play for. If we all focus together then we can achieve something important." The squad "According to the data and test results, we're doing well on a physical level. We're enjoying a good spell, also thanks to the great work put in throughout the year." Transfer market "The team improved after the January transfer window. Not only due to the arrivals of Piatek and Paquetá, but particularly because of Biglia and Caldara both returning who'd been out for some time." Piatek "His movement and instinct must be left untouched when it comes to team organisation. He's shown his worth straight away and I'm not surprised by this. Him and Cutrone together? Yes, I only have to see if it works in a certain system or not. I don't like to leave Patrick out at the moment, but I must only think about the good of the team. Paquetá? He's come alive, he understands everything very quickly." His spot on the bench "I don’t need any confirmation. My staff and I feel the team's confidence. I'm only focused on working, without listening to the rest." Bakayoko "He’s a fundamental player and he must remain at Milan. He's really proving his worth and I hope that he can remain here for many years to come." Zaniolo "He's doing incredible things. He's a player that I've followed since the start of last season, so I knew of him already. It's lucky for Italian football that we have him as he's one of our most promising talents. I hope he doesn't lose track, he must keep working hard." A.S. Roma - A.C. Milan Roman valmentajan Eusebio Di Francescon miehistö: Maalivahdit: Olsen, Fuzato, Mirante, Puolustajat: Karsdorp, Kolarov, Marcano, Santon, Fazio, Florenzi, Manolas; Keskikenttäpelaajat: Lorenzo Pellegrini, De Rossi, Coric, Zaniolo, Pastore, Riccardi Hyökkääjät: Dzeko, Schick, Kluivert, Cangiano, El Shaarawy Gattuson miehistö: Maalivahdit: Donnarumma A., Donnarumma G., Plizzari Puolustajat: Abate, Calabria, Conti, Laxalt, Musacchio, Rodriguez, Romagnoli Keskikenttäpelaajat: Bakayoko, Bertolacci, Kessie, Mauri, Montolivo, Paquetá Hyökkääjät: Borini, Calhanoglu, Castillejo, Cutrone, Piatek, Suso. Tässä on La Gazzetta dello Sportin ennakoimat avauskokoonpanot: Skyn ennakoima Roman avaus: Skyn ennakoima Milanin avaus: Periaatteessa joukkueet lähtee hyvin tasaista lähtökohdista, jos katsoo sarjataulukkoa ja virettä. Kysymys kuuluukin, että kuinka Roman leirissä on käsitelty murskatappio viikon Coppa pelissä. Milan tuskin alkanut keulimaan oman pelinsä jälkeen. Whoscored.com ja Freesupertips.co.uk uskoo 2-2 tasuriin. Goonersguide.com uskoo taas 0-0 tasuriin. Eli lopputulos on 1-1 tasuri. M.O.T.
 29. 1 point
  Italian cupin neljä parasta selvillä – Inter tuli tasoihin vielä 125. minuutilla, mutta joutui pettymään Italian cupin semifinalistit ja otteluparit ovat nyt tiedossa. Viimeinen välieräjoukkue selvisi torstaina, kun Lazio voitti Internazionale Milanon rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Giuseppe Meazzalla pelattu ottelu oli 90 minuutin jälkeen maalittomassa tasatilanteessa, mutta jatkoajalla tapahtumia riitti. Ciro Immobilo vei Lazion 108. minuutilla pomppuisalla kudillaan johtoon. Hetken näytti jo siltä, että Inter pelaa viimeiset minuutit pelaajan vajaalla, kun tuomari näytti Kwadwo Asamoahille suoraa punaista korttia nilkkaan kohdistuneesta taklauksesta, mutta videotarkistuksen jälkeen kentältäpoisto peruttiin ja Asamoah sai vain keltaisen. Lopulta se olikin Lazio, joka pelasi ottelun loppuun kymmenellä pelaajalla. Sergej Milinković-Savić töytäisi juuri ja juuri rangaistusalueen puolella Danilo D’Ambrosiota olkapäällään naamaan, kun pelattiin jo jatkoajan lisäaikaa. Kontakti näytti tahattomalta, mutta pallo vietiin videotarkistuksen jälkeen pilkulle. Lazion puolustaja Stefan Radu ei voinut sulattaa tuomiota, vaan otti itselleen voimakkaasta protestoinnista suoran punaisen. Interin kapteeni Mauro Icardi tasoitti pilkulta tilanteeksi 1-1, kun kellossa oli 125 minuuttia. Lazion maalivahti Thomas Strakosha sai näppejään vedon tielle, muttei kyennyt pysäyttämään laukausta. Rangaistuspotkukilpailussa Strakosha oli kuitenkin herra ja hidalgo. Hän nappasi ensin Lautaro Martinezin laukauksen syliinsä oikeasta alakulmasta ja torjui Interin viimeisen vetäjän, Radja Nainggolanin, keskelle suuntautuneen tulisen laukauksen nyrkeillään tylysti yli. Lazion riveistä vain Riza Durmisi epäonnistui pilkussaan. Nainggolanin jälkeen vuorossa oli Lucas Leiva, jonka osuma toi Laziolle rangaistuspotkukilpailusta 4-3-voiton. Lazio kohtaa kaksiosaisissa välierissä AC Milanin, joka pudotti edellisellä kierroksella Napolin lukemin 2-0. Toisessa välieräparissa kohtaavat Atalanta ja Fiorentina. Atalanta pudotti kilpailun hallitsevan mestarin Juventuksen maalein 3-0 ja Fiorentina nöyryytti AS Romaa puolivälierissä 7-1-murskavoitolla. Semifinaalien ensimmäiset osaottelut pelataan 27. helmikuuta ja jälkimmäiset osat 24. huhtikuuta.
 30. 1 point
  Tässä koko siirtoikkuna: Sisään: Paqueta (Flamengo, €35m) Krzysztof Piatek (Genoa, €35m) Leroy Abanda (Monaco, ilmainen siirto) Nikolaos Michelis (Tripolis, julkistamaton korvaus) Tiago Djalo (Sporting, julkistamaton korvaus) Alessandro Robotti (Alessandria, julkistamaton korvaus) Ulos: Stefan Simic (Frosinone, laina) Gonzalo Higuain (Juve/Chelsea, lainan loppu) Alen Halilovic (Standard Liege, laina + osto-optio) Raoul Bellanova (Bordeaux, siirtyy kesällä)
 31. 1 point
  Eilen oli tammikuun siirtoikkunan viimeinen päivä. Milan halusi jotain laituria, mutta lopulta kaikki vaihtoehdot kaatui. Ehkäpä ensi kesänä sitten.. Ulospäin lähti Alen Halilovic puolentoista vuoden lainalla ja osto-optiolla belgialaiseen Standard Liegeen. Ihan hyvä siirto Milanille ja kroaatille itselleen. Belgiassa on helpompi saada peliaikaa. Milanissa kaveri on ollut melkein puhdas penkinlämmitin.
 32. 1 point
  MrEskola

  A.C. Milan, Coppa Italia

  Johtajuuden puolesta Bonucci oli toki hyvä hankinta. Olisihan se nyt järkyttävää, jos Montolivo olisi vieläkin meidän capitano. Bonucci pelasi mielestäni omalla tasollaan keväällä, kun yhteistyö Romagnolin kanssa alkoi toimia. Mutta en ole kyllä ikinä antamassa 'kapteeni' Bonuccille anteeksi sitä, että jatkaminen vissiin riippui täysin pokaalien määrästä. Varsin iso ego tuntuu olevan miehellä, vaikka toki ei ole ollut ensimmäinen jolla mennyt sukset ristiin Allegrin kanssa. Muutenkin en tiedä kyllä, että oliko Bonuccin kapteeniksi nimeämisessä oikein mitään perusteita, erityisesti kun tuli uutena joukkueeseen (erityisesti Italiassa, joukkueessa eniten aikaa olleet yleensä saavat kunnian pitää sitä nauhaa). Tuntui suoritustason perusteella lähteneen siksi (mutu) hieman takki auki -asenteella liikkeelle ja puolustuksen johtajuudesta ei ollut tietoakaan syyskaudella. Noh, okei. Vissiin Fassone-Mirabelli ottivat mallia edeltäjistään ja tosiaan antoivat sitten yhden (!) toivoman pelaajan. Luultavasti siis Fiorentinasta tuttu Matías Fernández edelliseltä kesältä oli myös Montellan toiveissa ja aika skeidahankinta se oli myös, mutta toisaalta vain halpa laina. Tune Kalinić-siirrossa sama kuin Allegrin saadessa lempipoikansa Matrin vuonna 2013. Toki jälkikäteen ajateltuna, jos kaikki Montellan omat hankinnat olisivat olleet tätä luokkaa, niin millainen paskaluoma meillä nyt olisikaan... Ehkä ei siis ihme, ettei Montella ole lyhyen Sevilla-visiittinsä jälkeen löytänyt enää duunia, mutta saattaa olla että Sevilla vielä toimii palkanmaksajana. Lapadulan olisin mielelläni pitänyt joukkueessa jos korvaajaksi haalittiin Kalinićia, vaikka Genoassa onkin mennyt sitten huonommin. Hankimme myös Borinin, jonka omimman paikan kyllä näen edelleen ihan kärkenä. Itse kyllä näin Cutronen tuossa vaiheessa kyllä jo ihan osana ykkösjoukkuetta, kun oli avarissa pelannut kesän europelejäkin ja lisäksi oli avarissa sarja-avauksessa Crotonea vastaan, jolloin teki maalin. Joten meillä oli siinä vaiheessa jo kolme hyökkääjää ja pelasimme pääasiassa 4-3-3 systeemillä, ennen Montellan aivopierua alkaa ajaa sisään kolmen puolustajan systeemiä kauden jo alettua. Kaksi päivää myöhemmin Kalinićin hankinta virallistettiin ja oikeastaan samaa pelaajatyyppiä edustanut, mutta vielä kalliimmalla hankittu Silva jäi pian vain penkkiveikon rooliin. Toivon, että Silvalla olisi vielä tulevaisuus Milanissa, mutta en näe sitä erityisen todennäköisenä, sillä Sevillalla on osto-optio portugalilaiseen ja Gattusolla ei taida olla myöskään luottoa, vaikka toki Kalinić on jo onneksi poistunut tieltä. Ja Portugalin majussa avauspaikasta taisteleva Silva varmasti haluaa joukkueeseen, jossa hän saa pelata avauksessa ja täällä sitä ei luultavammin ole tarjolla hetkeen. Voisiko joku muuten kysyä, että mitä Simeone näki kiukuttelevassa Kalinićissa niin hienoa, että oikeasti erehtyi 15 miljoonaa häneen tuhlaamaan? Kiitos toki El Cholo... Tosin nykyjohdolla on myös vaikeuksia niitä täsmähankintoja tehdä, kun FFP selvästi rajoittaa Milanin ostovoimaa ja siitä taas voidaan kiittää Fassonen ja Mirabellin aikakautta. Nähtävästi Milan ei olekaan nyt ostamassa ketään, kun kaikki potentiaaliset wingerit taitaa olla joko liian kalliita tai ei vain myynnissä.
 33. 1 point
  Bobbylla jos etenkin ekassa vetopaikassa kun olisi lähtenyt parempi veto = matalampi siinä, olisi saatu se kaksi maalia, jolloin se yksi merkkausvirhe ei olisi vienyt 2 pistettä. En tiedä, olisiko Joel ylettänyt siinä Maquiren maalissa hipaista palloa päällään. Se olisi varmaan riittänyt, jos olisi. Nyt näytti tämä paitsiosääntö ja hänen takanaan merkkaus yhdessä vieneen Joelin ajatuksen väärille urille ja mies näytti jättävän sen hyppynsä kesken. Ketuillahan oli 3 miestä paitsiossa, mikä ei tietenkään mitenkään vaikuta peliin, ja sitten neljäs tuli onside-asetelmasta tekemään maalin. Sitä en ymmärrä, miten Atkinson ei nähnyt Pereyran tallovan Nabyn jalan päälle juuri silloin, kun Naby oli vetämässä. Tuon päivänselvempää pilkkua ei juuri voi jättää viheltämättä. No eipä Viasatin suomenkielinen selostajaurpo kyllä nähnyt monen uusinnankaan jälkeen, missä oli rike, vaan höpötti repimisestä koko ajan. Ihmetystä aiheuttaa meikäläiselle myös se, että Atkinson ei heittänyt Maquirea ulos suoralla punaisella. Jos kaataa alimpana miehenä yksi läpi menossa olevan pelaajan, kyllä se nyt minun järkeni mukaan on punainen. Eipä olisi ollut tekemässä maaliakaan sitten enää, jos olisi saanut sen punaisen eikä vain keltaista. Meillä hyökkäyskuvio oli pitkät ajat tosi huono. Hirveästi pantiin pitkää Maquiren tai Evansin päähän tai sitten sorruttiin omaan näppäryyteen. Oletin itse, että Gini olisi ollut laitapakkina, mutta olihan Hendo ihan kohtuullinen. Aiheutti turhan keltaisen Joelille tyhmällä kantapääkikalla ja oli vähän hukassa erikoistilanteissa, mutta olihan sitten vastapainoksi aivan asiallista työtä myös. Harmi kuitenkin, että typerillä syötoillä aiheutettiin Jamesille ulosajo edellisessä ottelussa. Ehkäpä homma olisi kuitenkin toiminut paremmin hänen kanssaan. Toisaalta tuo sää ja kenttä olivat mitä olivat, mistä ehkä Ketuille oli enemmän hyötyä kuin meille.
 34. 1 point
 35. 1 point
  MrEskola

  A.C. Milan, Coppa Italia

  Itse olen kyllä hiukan eri mieltä Çalhanoğlusta. Mielestäni turkkilainen on hyötynyt selvästi Paquetán tulosta ja pelaavat hyvin yhteen. Hakan on kyllä selvästi kaivannut jotakin tämän kaltaista pelaajatyyppiä vierelleen sen jälkeen, kun Bonaventura loukkaantui ja siinäkin osasyy minkä takia tehot ovat jääneet tällä kaudella erittäin vaisuiksi. Napoli-voitossa Çalhanoğlu Borinin tilalle oli mielestäni täysin oikea vaihto, sillä saatiin tilalle pelaaja, joka pystyy pitämään palloa paremmin hallussaan ja samalla näin myös hieman antoi happea muulle joukkueelle silloin, kun Milanilla pallonhallinta. Çalhanoğlun parantuneista otteista huolimatta toivon kyllä silti, että Milan vielä hankkisi jonkun Yannick Carrascon tai Gerard Deulofeun kaltaisen oikeasti laadukkaan ja juoksuvoimaisen (jonka nimi ei ole Fabio Borini...) oikeajalkaisen laiturin vasemmalle. Se olisi mielestäni se puuttuva palanen ja lisäisi joukkueen hyökkäyspelotetta ja ennalta-arvattomuutta selvästi, kun olisi neljä uhkaa pysäytettävänä (Piątek, Suso, Deulofeu/Carrasco ja Paquetá). Milan on kärsinyt liian pitkään yksinkertaisesti siitä, kun viime kaudella, mutta erityisesti viime syksynä vastustajille riitti, että kun pysäyttää Suson niin pysäyttää koko Milanin raiteilleen ja se näkyi tuloksissa. Onhan se totta, mutta mielestäni Fassonen ja Mirabellin aikana käytettiin rahaa kuuntelematta juurikaan valmentajan toiveita tai juurikaan katsomatta, minne paikoille olisi eniten tarvetta. Bonucci (42 milj.) oli mielestäni hutihankinta, koska oli melko selvää, että Bonuccilla oli mielessään vain Juvelle mutta erityisesti Allegrille 'kostaminen' ja sitten kun kävikin niin, että Milan ei osoittautunutkaan paremmaksi kuin Juve, palattiin heti takaisin. Vähän niin kuin Higuaínilla, jolla oli Milaniin tullessa vain yksi päämäärä: kostaa Juvelle. Silloin kun se epäonnistui, niin katosi motivaatio ja loppupeleissä saimme nähdä vain Higuaínin turhautumista dumareista muurahaisiin. Musacchio (18 milj.) oli tosin mielestäni erittäin hyvä hankinta ja olisi jo riittänyt Romagnolin topparipariksi viime kaudella ja siksi Bonuccin hankinta tuntui hiukan turhalta siinä vaiheessa, sillä aitoa tarvetta en hänelle nähnyt. André Silva (40 milj.) olisi mielestäni ollut hyvä hankinta, jollei hänen lisäkseen Kalinićia (25 milj.) olisi vieläkin täysin käsittämättömästä syystä hankittu. Contin (24 milj.) hankinta on pilaantunut loukkaantumisten vuoksi ja saa nähdä mikä on hänen tulevaisuus Milanissa. Biglia (20 milj.) oli pelaajatyyppinä täysin oikea hankinta, mutta mielestäni ikään nähden hänestä maksettiin turhan paljon. Ja sitten toki case Çalhanoğlu (24 milj.). Kiva toki viisastella näin jälkikäteen, mutta mielestäni tässä vuoden 2017 kesän siirtoikkunassa käytetyt 184 miljoonaa (+ Borinin, Kalinićin ja Kessién lainoista myöhemmin yht. 61 milj.) olisi voitu sijoittaa vähintäänkin järkevämmin. Uskon kuitenkin, että Gazidisin tulo CEO:ksi rauhoittaa meininkiä siirtomarkkinoilla ja jatkossa haetaan wengermäisesti nuoria hankintoja esim. muiden akatemioista, joilla hinta suhteellisen matala mutta potentiaali mahdollisesti valtava. En kyllä tässä vaiheessa usko, että Higuaínilla olisi ainakaan sitä 36 maalin potentiaalia enää. Jo viime kaudella Juvessa maalitahti hiipui melko dramaattisesti odotuksiin nähden, jolloin maalimääräksi jäi 23 maalia 50 ottelussa kaikissa kilpailuissa. Toki Gattusoa voi syyttää siitä, ettei saanut argentiinalaisesta parasta irti, mutta itse näkisin, että joukkueesta puuttui vain ne pelaajatyypit, jotka loisivat hänelle niitä paikkoja liukuhihnalta. Ei voi todellakaan sanoa, että Juvesta olisi niitä puuttunut, uskon vain että mies ei enää vain ole läheskään parhaimmillaan. Siirto Chelseaan kieli mielestäni vain Sarrin epätoivosta ja olin kyllä yllättynyt, että hän vielä Sarrillekin kelpasi vaikka tehokkuus on selvästi heikentynyt kolmen vuoden takaisesta. Higuaínin alku Chelseassa ei ole itseäni yllättänyt: Championship-joukkue Sheffield Wednesdaysta vastaan Higuaín laukoi kolmesti, joista yksi blokattiin ja kaksi menivät ohi. Bournemouthia vastaan Higuaín ei myöskään osunut. Uskon toki, että varmaan Giroudia parempi hyökkääjä argosta vielä löytyy, mutta niin kaukana hän on huipputasostaan, että on vaikea uskoa Valioliigassa dominointiin. Mielestäni Chelsean olisi mieluummin pitänyt hankkia vaikkapa Bournemouthin Callum Wilson, joka on jo osoittanut tasonsa Valjussa ja jonka parhaat vuodet ovat käsillä juuri nyt. Higuaínilla ne ovat taas menneet ja argentiinalaisella riittää vielä sopeutumista englantilaiseen fudikseen. Itsellekin tuli Piątekista mieleen juuri huippuvuosien Torres ainakin näistä muutamista kuljetuksista, vaikka puolalainen on ehkä enemmän puhtaampi poacher joka on jokaisessa irtopallossa kiinni. Kuten Piątek itsekin sanoi, tämä on kuitenkin vasta alkua, mutta vaikea olla olematta innoissaan mahdollisesti (ja jopa todennäköisesti) Milanin parhaasta hyökkääjästä sitten Ibrahimovićin. Tätä on odotettu. Yllätyin kyllä eilisen tuloksista Coppassa, tosin uskoin, että Atalantalla olisi hyvät mahdollisuudet yllätykseen erityisesti kotonaan kun viime kerralla liigassa se jäi vain VAR:sta kiinni. En silti osannut ikipäivänä odottaa puhdasta 3-0 voittoa, mutta tätä on jalkapallo. Ja jos nyt ei Milan onnistu voittamaan Coppaa, niin kyllä vituttaa.
 36. 1 point
  20Legend

  Phil Jones

  Kaipa sitä Jonesin voisi kesällä vaihtaa päikseen Tuanzebeen ja tämän pitää rotaatiossa. Muuten varmaan pitäisin Jonesin joukkueessa lähinnä homegrown-statuksen vuoksi, mutta on vaan sen verran epäluotettava. Ole on tähän saakka pystynyt hyödyntämään yllättävän hyvin Jonesia, mutta samaan aikaan varmaan Olekin miettii, että upgrade olisi paikallaan.
 37. 1 point
  Ei maailmanloppu, mutta silti iso pettymys. Tuloksena siis 1-1 tasuri. Poolilla olisi ollut Cityn tappion myötä kasvattaa ero seitsemään pisteeseen, mutta tämän pelin myötä ero on nyt 5 pistettä. Ennakkoon oli ajatus että pelitauko olisi tehnyt hyvää, mutta flow oli täysin kadonnut pienen tauon aikana. Pool aloitti todella hyvin ja Mane kiskaisi avausmaalin jo parin minuutin pelin jälkeen. Alku lupasi muutenkin hyvää, mutta sitten homma lässähti. Leicester sai juuri ennen taukoa pukukoppimaalin, jolla he tasoittivat ottelun. Todella halvalla päästetty maali josta menee risuja Robbolle ja toppariparille. Tokalle jaksolle odotettiin parempaa, mutta rehellisyyden nimissä Leicester oli ehkäpä jopa parempi joukkue ja saivat paremmat paikat lisämaaleihin. Poolin keskikenttä oli pettymys, erityisesti Keita ja Shaqiri jotka kumpikin vaihdettiin pois toisella jaksolla. Fabinho on aivan ykkösliideri keskikentällä ja hänen tulisi kyllä avata joka ottelussa. Vähän jäi kyllä jossiteltavaa tuomareistakin. Poolilta vietiin päivänselvä rankkari (Keitan tilanne) ja paitsioliputukset meni aika reisille. Niistä ei onneksi tosin maaleja tullut. Maanantaina leikki jatkuu kun Pool matkaa Lontooseen West Hamin vieraaksi.
 38. 1 point
  Sillai se on että taktisen osaamisen lisäksi nämä pelit kysyvät myös yksilötaitoa, on vain niin paljon mitä Ole voi tehdä ja loppu on kiinni pelaajista. Oikealle laidalle ainakin tarvitsisi erilaista vaihtoehtoa, sillä Lingard on paras ratkaisu mitä tuonne on ja Youngin yksipuolisuus tulee näissä kamppailuissa esille. Maticia myös kirittämään joku joka pystyy vielä nopeammin kierrättämään palloa (Verratti). Pereiran ja Fredin kanssa tilanne oli kai se, että Ole halusi mieluummin antaa mahdollisuuden omalle kasvatille. Näen silti Fredissä huomattavasti enemmän potentiaalia vaisusta alkukaudesta huolimatta ja siinä saattaisi olla sellainen pelaaja, joka tuo keskikentälle enemmän luovuutta Pogban noustessa boxiin. Lukaku oli eilen ihan jees, ainakin parempi kun verrataan alkukauden otteisiin. Mutta jos eiliseltä jotain opittiin niin Rashfordin paikka pitäisi olla keskellä. Jos Lukaku on kentällä, sijoittaisin jopa mieluiten oikealle, jossa on aiemmin osoittanut olevansa hyvinkin tehokas, kuten Arsenalia vastaan.
 39. 1 point
  pake

  A.C. Milan, Coppa Italia

  Juu, ihan kohtuullinen matsi Piatekilta ja Bakayokolta. Ensimmäisellä puoliajalla ihmettelin pariinkin otteeseen upeita hyökkäyskuvioita, joissa pallo liikkui nopeasti ja tarkasti pelaajalta toiselle ja pelaajien liikkeet olivat hyviä. Sitten tajusin mistä tämä täydellinen muodonmuutos johtui: Calhanoglu oli penkillä. Nyt kentällä olleista vain Kessie roiski palloa lukemattomia kertoja sivurajasta yli muiden pelaajien syöttöjen napsahtaessa kohtuu hyvin omille. Myös Suson puuttuminen näkyi mielestäni positiivisessa mielessä ajoittain. Milanilla kun oli nyt muitakin ideoita hyökkäyksiin kuin antaa pallo Susolle ja odottaa hänen laukausta tai keskitystä. Vaihtoehtoja oli siis enemmän ja niitä myös käytetttiin. Laxalt oli myös hyvä - oikeastaan huonoja esityksiä ei tullut keltään, mutta edelleen Kessie on se, jolla on varaa parantaa (paljon). Vaikkei Borini ja Castillejo tarjonneet mitään maagista ylöspäin, hoitivat kumpikin hommansa erinomaisesti (puolustussuuntaan). Vaikka Piatek hoitikin homman kotiin eilen, niin olen sitä mieltä, että kahdella kärjellä pelaaminen tekisi vieläkin tuhoisampaa jälkeä sillä topparit joutuisivat pelaamaan mies miestä vastaan eivätkä voisi tuplata puolalaista (vaikkei se eilenkään haitannut - etenkään toisessa maalissa). Ja Paquetakin sai syöttötilinsä auki ja edelleenkin tuntuu parantavan "peruspeliään" kelvollisesti. Eiköhän brassi loppukaudesta sitten dominoi sitä keskikenttää oikein huolella kun on oppinut paremmin sarjan metkut. En tiedä olisiko Milan mitenkään voinut P&P:hen käytettyä 70M€:a enää paremmin käyttää... Lupaavalta näyttää. Toivottavasti Lazio nuijii Interin maanrakoon ja tulee semifinaaleissa vastaan. Finaalissa olisikin sitten vanha tuttu finaalikumppani Juve, jota vastaan viimeksi taisteltiin 60min tasavertaisesti. Mutta silloin meillä ei ollutkaan liigan (cupin) kovinta maalipyssyä.
 40. 1 point
  MrEskola

  A.C. Milan, Coppa Italia

  Huhhu olipahan loistava eka startti Piątekilta. Gattuso onnistui tänään taktisesti melko täydellisesti eikä Napoli oikein missään vaiheessa aidosti hätyytellyt Gigion vartioimaa maalia, vaikka paine olikin erityisesti toisella puoliajalla puhtaasti Milanin päädyssä. Tähän Rino oli kuitenkin hyvin valmistautunut ja Milanilla ei tuntunut olevan missään vaiheessa oikeasti hätää. Tässä auttoi toki olennaisesti avainpelaajien loistavat suoritukset. Jälleen varmaa tekemistä puolustuslinjalta ja erityisesti Musacchio-Romagnoli -parilta. Laxalt pelasi mielestäni parhaan ottelunsa punamustissa ja Bakayokon nostaisin varmaan muuten omaksi man of the matchiksi, ellei eräs puolalainen (jonka nimi ei ole Arkadiusz Milik...) olisi ollut tänään tulessa. Bakan ja ja Piątekin lisäksi jälleen loistava ottelu Donnarummalta, joka on todella nostanut tasoaan viime aikoina. Myös Kessién nostan onnistujien joukkoon, joskin Samu oli hieman näkymättömämpi mutta painoi kuitenkin ihailtavasti duunia puolustussuuntaan kuten myös aina Borini (toivottavasti Fabion epäonnistunut laukaus ei rikkonut paikkoja...). Yksilösuorituksia enemmän loisti tänään kuitenkin Milanin suoritus joukkueena ja kollektiivina. Tänään Milan näytti todellakin kuin valmentajaltaan ja se lupaa hyvää kevätkaudelle niin Serie A:ssa kuin myös Coppassa. Noh, ehkä Gattuson hyvä alku viime vuonna oli suonenveto. Joukkueessa oli silti ongelmia (ts. laadun ja syvyyden puute, syyttävä sormi näistä Mirabellia ja Fassonea kohti, vaikka Rodríguez olikin hyvä haku), jotka oikeastaan vasta nyt tammikuussa ratkaistiin ja Leonardo-Maldini hankkivat kaksi laadukasta nuorta pelaajaa, Lucas Paquetán sekä Krzysztof Piątekin. Paquetán tärkeyttä jo tässä vaiheessa ei voi korostaa liikaa, vaikka kasvuvaraa hänelläkin vielä on ja hänen kehityksensä vasta onkin jännittävää seurattavaa kaikille Milanisteille. Piątek sen sijaan vaikuttaa jo tässä vaiheessa olevan valmis kilpailemaan Capocannieresta (milloin viimeksi meillä?) vuosiksi eteenpäin ja jo tälläkin kaudella. Verrattaessa Higuaíniin ja tämän hintaansa, puolalainen vaikuttaa toki jo nyt erittäin hyvältä hankinnalta erityisesti ikänsä puolesta, mutta uskon miehellä olevan potentiaalia vieläkin parempaan, vaikka tämäniltaista taidonnäytettä paremmaksi on vaikea laittaa. Myös Morataan ja tämän hintaan nähden Piątek vaikuttaa järkevältä vedolta, sillä Morata on Higuaínin tavoin myös kalliimpi sekä vanhempi ja Serie A:ssa Piątek on enää vain kahden maalin päässä Moratan kahden kauden maalimäärästä Juvessa. Higuaínin maalimääriin Piątekilla on toki vielä paljon matkaa, mutta olihan se selvää, että argentiinalaisen aika Milanissa päättyi henkisesti jo ensimmäiseen Juve-kohtaamiseen, jonka jälkeen Higuaín ei todellakaan ollut enää entisensä ja siitä kärsi koko joukkue. Toivottavasti en jinxaa, mutta mielestäni nyt Milanilla ja Gattusolla on hyvät eväät hyvään kevätkauteen. Biglian palatessa loukkaantumisestaan keskikentälle löytyy vihdoin hyvä stuntti myös penkiltä. Contin toivon myös jossain vaiheessa murtautuvan avariin kuten myös Caldaran, mutta näiden ex-Atalanta-miesten kanssa täytyy olla ehkä vielä hiukan varovaisempi. Calabria on ollut ihan hyvä ajoittain ja potentiaalia parempaan vielä on. Tällä hetkellä emme kuitenkaan ole loukkaantumissumassa ja pärjäämme luultavasti ainakin jonkin aikaa nykyisellä miehistöllä. Hyvää kevättä ja... FORZA MILAN!!!
 41. 1 point
  Tänään Milan kohtaa Napolin Coppa -pelissä San Sirolla klo 21.45. Peli on eräänlainen uusintaottelu viime viikonloppuna pelatusta sarjapelistä, joka päättyi 0-0 Kuten useimmat tietää, että Napoli ei ole saavuttanut scudettoja kuin 2 kpl Maradonan aikana. Sen sijaan Coppassa Napolilla on mennyt paremmin. Napoli on voittannut Coppan 5 kertaa: 1961–1962, 1975–1976, 1986–87, 2011–2012, 2013–2014 Tämän vuoden Coppassa Napoli aloitti 16 joukkueen kaavioista ja on pelannut siinä yhden pelin. Siinä Napoli voitti kotonaan Sassulon 2-0 ja nyt vastassa on sitten Milan. Gattuson kommenttit: Ahead of AC Milan v Napoli "We must start again from the first 50 minutes in the league match, showing the same kind of character. In the final 30 minutes, we stopped trying to dribble and became increasingly stretched. This then allowed Napoli to show all of their characteristics. We have must have the desire to play and prove ourselves, dribbling the ball well". If he heard from Ancelotti after the match "I like to spend the post-match period speaking together with my staff, however, I always hear from Carlo. There is never not a discussion and I respect him a lot". His closeness to the team "In moments like this, I want to feel close to the players and make them hear my voice. I want to be close to the team even during the warm-up". The defence "We always work on our defensive line and on the defensive play of our midfield. We believe a lot in what we’re doing". What's needed to reduce the gap with Juve and Napoli? "Experience is needed. We are a young side and we need to be playing these type of matches. To get back to being competitive then we need to be consistent in our performances, play and mentality. We've demonstrated this at times recently, but there are still too many highs and lows". Piatek "He reminds me of Tomasson, he has very specific characteristics. Jon never relented in training and he gave us a great hand even when he wasn't starting. Piatek has just arrived but I like him, he's a curious lad and he's been looking at the photos at Milanello. He likes to observe, discuss and experience the structure that we have in place here. This is fantastic. Will he start tomorrow? He or Cutrone will play". Bakayoko "One day a player is nothing and the next he's a phenomenon. I hear plenty of rumours but he must use his skills to help the team. He can beat a man and he's giving us a massive hand". Injuries "Caldara and Biglia worked partially with us yesterday and they're both working on their physical conditions. I think that they'll be ready in a week. We're very happy with them. They have great desire to rejoin the team and they've demonstrated their commitment over the last few days". Where he sees Milan in five years "We're thinking about the present because we're playing so much at the moment. Many things can change over the next five years. The market is becoming increasingly global and you can't keep players who lack desire. We must succeed in becoming a team as soon as possible, helping our youngsters grow. We have a healthy squad with great individuality, however, we still must gain more solidity and strength". A.C. Milan - S.S.C. Napoli Gattuson miehistö: Maalivahdit: Donnarumma A., Donnarumma G., Plizzari Puolustajat: Abate, Calabria, Conti, Laxalt, Musacchio, Rodriguez, Romagnoli Keskikenttäpelaajat: Bakayoko, Bertolacci, Kessie, Mauri, Montolivo, Paquetá Hyökkääjät: Borini, Calhanoglu, Castillejo, Cutrone, Piatek, Suso, Tsadjout. Ancelottin miehistö: Maalivahdit: Meret, Ospina, Karnezis Puolustajat: Malcuit, Maksimovic, Koulibaly, Luperto, Ghoulam, Mario Rui Keskikenttäpelaajat: Diawara, Hamsik, Fabian Ruiz, Allan, Zielinski, Ounas Hyökkääjät: Mertens, Insigne, Milik, Callejon, Gaetano Tässä on Corriere della Sera ennakoimat avauskokoonpanot: Tässä on toinen arvio Napolin avaukseksi: Viikonlopun sarjapeli toi uskoa, että Napoli ei ole mahdoton vastustaja, kun taivaankappaleet on kohdillaan. Napoli on silti ennakkosuosikki. Freesupertips.co.uk ehdottaa Napolin 1-0 vierasvoittoa. En osta sitä, vaan uskon Milanin yllätykseen ja jatkoonmenoon. Peli näkyy Areenassa klo 21.40 alkaen. Selostamaton kansainvälinen kuvasignaali.
 42. 1 point
  hyeenamies

  TV-sarjat

  Minä puolestaan tykkäsin Punisherin kakkoskaudesta, vaikka meno ei ollutkaan yhtä soiroa kuin ykkösessä( vähemmän ruumiita). Nyt oli mukana enemmän spyykkoloogista/ päiden sisäistä puolta. Frankie Boy Rule! Kovasti hehkuttamani, kirjapuolella, Justin Croninin Siirtokunta-trilogiasta on tehty tv-sarja. Ensimmäinen osa tuli foxilta viime maanantaina. Ei vielä kovasti kovettanut; jään roikkumaan linjoille. True Detectiven kolmonen kiinnostaa. Sitä en kyllä pysty ahmimaan kun tuli luvattua paremmalle puoliskolle, että väijymme sen yhdessä. Eka oli aivan huikea, toinen ei niinkään. Saab nähdä mitä kolmonen tuo tullessaan.
 43. 1 point
  Gonzalo Higuaín siirtyi odotetusti Chelseaan loppukauden mittaisella lainasopimuksella. "Minun oli käytettävä tämä mahdollisuus liittyä Chelseaan. Tämä on joukkue, josta olen aina pitänyt ja jolla on paljon historiaa, mahtava stadion, ja he pelaavat Valioliigassa, sarjassa, jossa olen aina halunnut pelata." Ja ihan yhtä odotetusti Milan hankki 23-vuotiaan puolalaishyökkääjä Krzysztof Piątekin Genoasta. Sopimus on voimassa kesäkuun loppuun vuoteen 2023.
 44. 1 point
  Milan palaa Cupercoppan jälkeiseen aikaan maanantai-iltapäivänä klo 16.00 Suomen aikaan vieraspelissä Genoaa vastaan. Peli pelataan 36 600 katsojaa vetävällä Stadio Luigi Ferraris -stadionilla. Genoa eli Genoavan futis ja krikettikerho on Italian vanhin yhä toimiva jalkapalloseura. Genoa perustettiin jo vuonna 1893 enlantilaisten toimesta. Se ei liene suurikaan ihme satamakaupungissa. Genovalla on myös ne 9 scudettoa ( 1897–1898, 1898–1899, 1899–1900, 1901–1902, 1902–1903, 1903–1904, 1914–1915, 1922–1923, 1923–1924) Genovan nykyisin suhteellisen takuuvarma alemman keskikastin suorittaja. Tänä vuonna joukkue on kokenut valmentajan vaihdoksen. Kroatilainen Ivan Jurić sai lähteä joulukuun alussa ja tilalle astui entinen Azurri-valmentaja Cesare Prandellin, jonka maajoukkuetta kutsuttiin pelityylin takia Tikataliaksi. Ehkä hiukan liiottelua, mutta aina näissä sanaleikeissä on totuuttakin. Toistaiseksi Prandelli ei ole olllut mikään jackpot ollut., mutta ei myöskään mikään floppi. Prandelli on valmentanut 5:ssä pelissä ja niissä Genoa on ottanut 1:n voiton, 2 tasuria ja 2 tappiota. Milanin vastaava vire 1 voitto, 3 tasuria ja 1 tappio. Eli melkein sama vire. Sarjasijoituksessa on sen sijaan eroa Milan tällä hetkellä sarjassa 6. ja on kerännyt 19:ssä pelissä 31 pistettä. Genoa on kerännyt 19:ssä pelissä 20 pistettä ja on sillä sarjan 14. Milanin entisellä seurajohdolla oli tunnetusti hyvät välit Genoan seurajohtoon ja takavuosina pelaajia siirtyi edestakaisin seurojen välillä. Kiinalaisten aikaan mitään erityissuhdetta ollut, mutta tuntuu, että Milanin uudella johdolla on puhelinlinjat kunnossa taas. Ainakin jos huhuihin uskoon. Kun Milan astuu post-Higuan aikaan, niin hyökkäykseen huhutaan Genoan 23-vuotiasta polskihyökkääjää Krzysztof Piątekia, joka on ampunut ensimmäisellä Serie A-kaudella 19 pelissä sensaatiomaiset 13 maalia. Lehdistön huhuissa Milanin paitaa jo sovitellaan Piatekin päälle: Gattuson haastattelu: Genoa "They run a lot and bring the game to you. We must ensure that we remain in the match throughout and not disappear after our first mistake because quality always comes through in the end. I want to see the same Milan side from the first seven or eight games, when we were playing some of the best football in Italy and goalkeepers were producing miracles to stop us. We must rediscover that spark and commit fewer individual errors". The team "Today's session was not the best, the team is nervous. I want players who are ready for war, we can't lose time and energy in working towards our objective. We must improve a lot mentally. Certain situations haven't helped and we need peace of mind. We must get rid of this concern. This team needs enthusiasm and I must think about playing the best team possible, also taking into account our absentees. We're not in bad shape physically". Following the Supercoppa Italiana "We must go again following this performance, demonstrating the same desire and spirit. We must show consistency and not take a step backwards. The team did everything to score and that was what I wanted from them. In Jeddah, I behaved as an amateur. I made a mistake because I was angry and perhaps I deserved to be suspended. I was wrong and I apologise. I should've been more respectful and not said what I was thinking. I'll say only one thing: if VAR is there, then it should be used. The referee and linesman can make mistakes, but the technology should be used". Individuals "Calhanoglu can play as a mezzala, he gives us great quality and is able to control the ball well, however, he has to improve in attacking the penalty area. As for Higuain, nothing has been settled yet. Leonardo will speak about it. He wasn't ready to play. If he leaves then we'll be losing an important player. I'm not disappointed, I've done everything. We've both worked well together even if we could've done a bit more. He's made a choice and we must accept that but the respect will remain. Piatek has precise qualities but we'll discuss them if and when he joins. Biglia has resumed running drills and he will be back in the group in two weeks' time. He is on the right path. Suso has trained after the Supercoppa Italiana, he's not at 100 percent but he's available. Calabria and Abate are fit, while Conti still doesn't have 90 minutes in his legs. However, this is normal considering what he's been through". Transfer market and Champions League "I don't expect any gifts. We've signed an important player like Paquetà and we paid a lot for him. In general, we must respect the limitations are in place and the guidelines for the club to follow. We'll see what we can do. We can also remain how we are, we must make a virtue out of necessity. There are many teams fighting for a Champions League spot, we must grow and not give up. We can't sit back and be satisfied". Genoa C.F.C. - A.C. Milan Genoan valmentajan Cesare Prandellin miehistö: Maalivahdit: Russo (23), Vodisek (25), Radu (97) Puolustajat: Gunter (3), Criscito (4), Lisandro Lopez (5), Biraschi (14), Pezzella (13), Romero (17), Pereira (32), Lakicevic (33), Zukanovic (87) Keskikenttäpelaajat: Romulo (8), Rolon (18), Lazovic (22), Bessa (24), Veloso (44), Hyökkääjät: Kouamé (11), Pandev (19), Dalmonte (26), Favilli (39), Gattuson miehistö: Maalivahdit: Donnarumma A., Donnarumma G., Reina Puolustajat: Abate, Conti, Laxalt, Musacchio, Rodriguez, Simic, Strinic, Zapata Keskikenttäpelaajat: Bakayoko, Bertolacci, Mauri, Montolivo, Paquetá, Torrasi Hyökkääjät: Borini, Calhanoglu, Castillejo, Cutrone, Suso, Tsadjout Tosta ylhäältä voi lukea, että Higuan on pelinsä pelannut punamustassa nutussa. La Gazzetta dello Sportin ennakoimat avauskokoonpanot: Skyn ennnakoima Milanin avauskokoonpano: Skyn ennakoima Genoan kokoonpano: Milanin nykytekeminen on semmoista puolisurkeaa. Silloin tällöin raavitaan joku tasuri tai voittokin, mutta Milan on silti aika surkea pelillesti ja tuloksellisesti. Genoa on niitä joukkueita, jotka Milanin pitäisi hoitaa, jotta voisi haaveilla ensi kaudella peleistä Euroopassa. Helppoa se ei tule olemaan, vaikka Whoscored.com ehdottaakin Milanin 0-1 vierasvoittoa. Siitä kertoo, että Goonersguide.com ehdottaa Genoan 1-0 kotivoittoa. Freesupertips.co.uk laittaa riidan puoliksi ja ehdottaa 1-1 tasuria. Jotenkin se tuntuu niin tutulta Milanin tulokselta, että taidan uskoa sitä.
 45. 1 point
  Tärkeä voitto hankalasta vastustajasta. Brighton ei ole aiemmin tällä kaudella ottanut rumia tappioita isoja vastaan, ja Unitedillakin oli lopulta täysi työ ottaa 3 pistettä. Avausjakso oli hyvä ja vielä tunnin kohdalla oltiin kruisailemassa varmaan voittoon. Pieni lipsahdus Jonesilta ja Dalotilta maalissa ja Brighton oli pelissä mukana. United näytti väsyvän loppua kohden, enkä ihmettele, sillä useimmat ManUn pelaajat eivät ole tottuneet vielä pitämään yllä korkeaa intensiteettiä täyttä 90 minuuttia. Rashford oli tänään MotM, upeasti tehty maali kruununa. Itseluottamus pelaajalla tapissa. Lindelöf osoitti alakerrassa vahvaa preesensiä. Pogbalta vähän hiljaisempi peli, vaikka hankki rankkarin ja laittoi sen varmasti sisään. Maticin kanssa kuitenkin hyvää yhteispeliä keskikentällä. Herrera teki taas valtavan määrän töitä ja osoitti hyvää futisälyään, täydellinen pelaaja Olen systeemiin. Martialilta ja Lingardilta ei tänään tahtonut kulkea. United tarvitsisi yhä oikealle enemmän ja parempia vaihtoehtoja hyökätessä. Young voisi myös useammin pelata lyhyenä sen pitkän roiskaisun sijaan. Dalotilla on selkeästi potentiaalia, vaikka raakilemaisuus näkyy. Pärjäsi kohtuullisen hyvin vasemmalla. Vaihdot ei tänään tuoneet kaivattua muutosta Unitedin peliin. Lukakun tilanne ei näytä kovin hyvältä, enkä usko otteiden edes loppukaudesta paranevan. Kesällä pitää varmaan katsoa pelaajan jatkoa jo tarkemmin. Mutta kuten sanottua, niin tärkeä voitto ja Olen juna sen kuin puksuttaa. 7. voitto putkeen! +++ Rashford ++ Lindelöf + Herrera
 46. 1 point
  Äsken loppui juuri riihimäkeläisten peli, käsipalloa siis, miesten mestareiden liigaa. Ne voitti ! Hullun magee peli. Eka pataa 6 vai 7 - 0 pelin alussa ja suomalaiset näytti ihan vastaantulijoilta. Peli eteni ja joukkue rupes touhuumaan. Ei ollu puolalaisista (?) vastustajaksi. Mietin tuon pelin jälkeen, että mikäs tätä maata vaivaa, kun jalkapallossa maajoukkue on pärjännyt paremmin kuin hyvin ja käsipallossa top 20 maa saa pataa. Onko tänne Suomeen syntymässä voittamisen kulttuuria, onko suomalainen psyyke muuttumassa? Lajeissa, joissa ei ole oikein pärjätty niin vähän pärjätäänkin. Voiko olla niin että meillä on tapahtunut niin paljon kehitystä kaikessa valmennuksessa ja olosuhteissa/puitteissa, että touhu alkaa nousemaan suosta? Ainakin se on mukava olla kotisohvalla tai stadionilla katsomossa, kun Suomi voittaa. Se tuntuu mukavalta, jotenkin hienolta. On helppo iloita pelaajien puolesta, nähdä se ansaitun voiton nostama riemu kasvoilla, kehossa ja kuulla se ääninä ! Kova työ palkitaan !
×