Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing most liked content since 05/04/2020 in all areas

 1. 2 points
  Golden Age Milanista

  Huhuja (AC Milan)

  Minusta tuon lista kaverit ihan mahdollisia ja enkä torppaa ketään. Tosin en minäkään tunne kavereita, niin en oikein osaa tehdä arvioita. Ei sen puoleen Milaniin on liitetty noin miljoona nimeä. Itse odotan yhden saksalaisen nimeä ja sen jälkeen alan pohdiskelee näitä muita nimiä..
 2. 2 points
  Golden Age Milanista

  Huhuja (AC Milan)

  Hyvää settiä..Itsekin uskon, että samalla pelikirjalla ja ideoilla Rangnick tulee. Itse olen ajatellut Rangnickin tulemista samalla tavalla kuin Kloppin tulemista Liverpooliin. Klopp toi oman hevimetallijalkapallon (joka on minusta läheistä sukua Rangnickin futikseen) Liverpooliin, mutta joutui muuttamaan sitä enemmän pallonhallintafutikseen ja myös onnistui siinä. Ehkä Rangnickilla on sama tie, jos saa aikaa Milanin peräsimessä. Nyt, kun tuli teutonifutis tapetille, niin Bundesliiga palasi eilen tauolta. Katselin illalla Frankfurtin peliä hiukan. Siellä Milanin oma poika Andre Silva tuli vaihdosta ja teki joukkueensa ainoan maalin: Muutenkin Silva pelasi hyvin. Voitti kaksinkamppailuja ja teki ihan hyviä ratkaisuja kentällä. Kaveri on mennyt selväsi eteenpäin niistä ajoista, kun oli Milanissa. Silloinkin näki, että potentiaalia on, mutta käärme jäi tussariin. Silvasta voi olla vielä iloa punamustassakin nutussa..
 3. 1 point
  Golden Age Milanista

  Huhuja (AC Milan)

  RMC: Pep Guardiola soitti AC Milanin Arsenal-taustaiselle keskikenttämiehelle – siirtopykälä 50 miljoonaa RMC Sport kertoo Manchester Cityn tavoittelevan keskikenttäpelaaja Ismaël Bennaceria riveihinsä. Ranskalaislähde sanoo manageri Pep Guardiolan soittaneen henkilökohtaisesti 22-vuotiaalle, jonka nousu Serie A: ssa on ollut vahvaa. Arsenalin akatemiaan Arlesista vuonna 2015 siirtynyt algerialais-ranskalainen on esiintynyt Milanin ryhmässä 23 otteeseen tällä kaudella. Bennacer siirtyi Arsenalista Empoliin kesällä 2017, yhden miljoonan euron korvauksella. Milan maksoi Algeriaa 22 A-maaottelussa edustaneesta vuosi sitten kuusitoista kertaa enemmän. Hänen nykyisessä, vuoteen 2024 saakka jatkuvassa sopimuksessaan on 50 miljoonan euron siirtopykälä.
 4. 1 point
  Nyt on tullut Ylen Futiskesässä 2006 finaali. Mukavaa katsottavaa tämäkin, vaikka ei niin Milan, kuin 1994. Italialla oli tuolloin hyvä joukkue. Paljon parempi kuin sen jälkeen. Keskikentällä pyöri Pirlo ja Gattuso. Pirlon lisäksi totti toi luovuutta pelin rakenteluun. Tässä avaukset: Ylen lähetyksessä ennen peliä Jyrä veti prinsiipit harvinaisen kohdilleen.. Mut joo. Ylellä oli harvinaisen hyvä juttu calciopolista, joka varjosti tätä matsia: "Kuin jengisotaa" – sopupeliskandaali sai Italian maajoukkuekonkarin hyppäämään ikkunasta kesken MM-turnauksen, löydettiin maasta rukousnauha nyrkissä Niin ja tämä peli ei ole Areenassa..
 5. 1 point
  pake

  Huhuja (AC Milan)

  Ja nyt on kuulemma jo löytynyt Milanosta talokin Rangnickille, joten eiköhän tämä huhu ole julkistusta vaille fakta. Ja sitten vähän toisenlainen juttu tähän kylkiäisiksi vaikkei huhu olekaan. Zlatan nimittäin jätti treenit kesken akillesjännevamman vuoksi. Saapa nähdä onko repeämä vai venähdys. Pahimmillaan nuo akillesvammat vaativat vuoden kuntoutuksenkin, joten lähes 4-kymppiselle vamma voi olla uran lopettava sellainen. Saapa nähdä... Kausi lienee joka tapauksessa paketissa ja samoin Milanin haaveet ensi kauden europeleistä.
 6. 1 point
  Heek

  Huhuja (AC Milan)

  Jotenkin on erikoista, ettei Maldinille vaikuta mediatietojen mukaan löytyvän roolia Milanista. Maldini tietysti haluaa tehdä merkityksellistä työtä – kyllähän sen ymmärtää, kun miettii hänen ja sukunsa historiaa seurassa. Kyllä Gazidiksen olisi syytä kääntää kaikki kivet ja kannot, että saadaan Paolo pidettyä mukana. Ja toki Maldini voisi itse tulla vähän vastaan myös.
 7. 1 point
  Eipä lisättävää paken analyysiin. Tai ehkä tämä. Kun vertasi peliä viikko sitten näkyneeseen `86 tai eiliseen `94 finaaliin, niin peli oli paljon nykyaikaisempaa. Siitä kiitos paljolti jalkapalloa muuttaneen Sacchin. Aiemmissa finaaleissa pelattiin miesvartiontia ja liberopelaamista. Italian pelissä näkyi Sacchin prässi ja suoraviivainen intensiivinen pelaaminen (ihan kuin näiden saksalaisten nykyvalmentajien..). Mitri Pakkanen on muuten joskus kirjoitellut siitä, että ennen Italiassa pelaajat oppi pelaamaan miesvartiontia ja vasta myöhemmin aluepuolustusta. Se näkyi pelaajien puolustustaidossa. Tämä saattaisi osittain selittää tuota Maldinin ja Baresin erinomaista pelaamista. Ei tuollaista nykyään näy muissakaan joukkueissa kuin Milanissa.
 8. 1 point
  Heek

  Huhuja (AC Milan)

  Tässä vielä Ragnickin pelillinen visio Red Bull -joukkueissa hänen omin sanoin. Koska taktiikka on toiminut niin oletettavasti Ragnick yrittäisi varioida sitä tai tuoda sellaisenaan Milaniin. Toki Italian liigan puolustusvoittoisuus saattaa vaikuttaa jollain tavalla. En tiedä. Kiinnostavaa kuitenkin! Jäsentelin Ragnickin teesit numeroiduiksi pointeiksi. So how does the team play in a Red Bull way? Here are the principles: 1. Add maximum possibility to the team and act, don’t react. So you need to dictate the game with and without the ball, not through individuals. 2. Use numerical superiority and let the ball run directly whenever possible, with no unnecessary individual action and with no fouls. 3. Use transitions, switch quickly. Try to win back the ball within five seconds with aggressive pressing. After winning the ball back, play quickly straight away, play direct and vertically towards the opponent’s goal, surprise the disorganised opponent to get into the penalty area and shoot within ten seconds of winning the ball back. At Hoffenheim, we did research and showed that the likelihood of scoring is within eight seconds of winning back the ball. In training we have a countdown clock and the target is to score within 10 seconds. Jürgen Klopp has said that the best playmaker is ‘perfect counter-pressing’. 4. The more a team sprints (i.e. the more the players sprint) faster to win back the ball then there is a greater likelihood they will score a goal once they have won it back quickly.
 9. 1 point
  Hiukan offtopic, mutta.. Futis-TPS:lle jo yhdeksäs ulkomaalaispelaaja – joukkue sai riveihinsä Serie A:n mestarin Kesäkuussa jatkuvaan jalkapallokauteen valmistautuva TPS vahvisti joukkuettaan sierraleonelaisella Rodney Strasserilla. 30-vuotias puolustava keskikenttäpelaaja saapui Turkuun jo maaliskuussa ja on viettänyt koko korona-ajan Suomessa. Strasserin sopimus kattaa kauden 2020. – Kyllä jokainen huomasi nopeasti, että saatiin todella kovan luokan pelimies joukkueeseen. Itseluottamus on kohdallaan ja hän on myös pallollisena huippuluokkaa, päävalmentaja Tommi Pikkarainen totesi TPS:n kotisivuilla. Strasser siirtyi jo teini-ikäisenä italialaiseen suurseuraan AC Milaniin. Siellä hän ei lyönyt missään vaiheessa läpi, mutta pääsi pelaamaan satunnaisesti ja oli mukana myös keväällä 2012 mestaruutta juhlineessa joukkueessa. Toinen Serie A -seura Genoa osti kesällä 2010 puolet Strasserin pelaajaoikeuksista 2,25 miljoonalla eurolla, mutta pelejä kertyi AC Milanin lisäksi vain lainapesteillä Leccessä ja Parmassa. Strasserin viime vuodet eivät ole olleet yhtä hohdokkaita. Kun hänen lainasopimuksensa Portugalin kakkostasolla pelanneessa Gil Vicentessä päättyi kolme vuotta sitten, löytyy Strasserin tilastoista ainoastaan puolen vuoden pesti Italian nelostason A.S.D. Villafrancassa alkuvuodesta 2019. TPS:llä on tälle peräti 27 pelaajasopimusta, joista kolmasosa eli yhdeksän ulkomaalaispelaajien kanssa.
 10. 1 point
  Golden Age Milanista

  Huhuja (AC Milan)

  No siltä näyttää, mutta älä nuolaise vielä..Eihän tässä ole kuin puoli vuotta väännetty, että tulee Rangnick vai ei. Eli katellaan vielä muutama kuukausi.. Mut joo. SempreMilanissa oli pari päivää sitten sedästä analyysiä. Tässä se pelillinen analyysi: A war on tiki-taka Rangnick’s style can be summer up in two words: ‘Ballorientierte Raumdeckung’, or ball-oriented field coverage. In simpler words, the ball must played as quickly and vertically as possible, and winning the ball back through systematic aggression once possession is lost is absolutely key. It is described by CM as a ‘war on the Spanish tiki-taka’ as the former Schalke and Hoffenheim boss does not like prolonged possession and encourages his sides to play through the lines and get a shot away as quickly as possible, also encouraging risks to try and win the ball back. Rangnick has always been a great admirer of the legendary Milan boss Arrigo Sacchi, and his methods are inspiring by the Italian. In training Rangnick uses two stopwatches, one with a countdown set at 8 seconds (the maximum time to win the ball back) and one at 10 seconds, the time for using possession.
 11. 1 point
  Iltalehdessä oli mainio juttu Litistä. Kun tässä on tätä nykyräpellystä katellut, niin tulee oikein tippa silmään, kun muistelee, millaisia pelaajia Milanissa joskus oli.. Van Gaal otti pelikuntoasian esille pari päivää ennen finaalia. Litmasen vastaus oli nopea, samoin nurmella eteen asettunut Marcel Desailly. – Milanin valmentaja Fabio Capello oli antanut (Desaillylle) ohjeen katsella minua hiukan erityissilmällä, Litmanen kertoo kirjassaan. – Edellisessä finaalissa hänet oli valittu ottelun pelaajaksi, kun Milan voitti Barcelonan 4–0. Jotta Desaillyta vastaan olisi voinut saada jotain suurta aikaan, olisi pitänyt olla täysissä sielun ja ruumiin voimissa. Litmanen ei ollut parhaimmillaan finaalissa. Kenties siksi hän jäi Ballon d'Or -äänestyksessä kolmanneksi, kauas George Weahista ja Jürgen Klinsmannista. Marcel Desailly piti Litmasen nuhteessa. [AOP]
 12. 1 point
  Zlatan Ibrahimovic nousi taas italialaislehtien otsikoihin - vahva vinkki ensi kauden seurasta Ruotsalaisjalkapalloilija Zlatan Ibrahimovicin, 38, ura on jatkumassa suurella todennäköisyydellä Italian Serie A:ssa ja AC Milanin paidassa. Ibrahimovicin jatkokuvioista uutisoi italialaislehti La Gazzetta dello Sport. Ibrahimovic teki vuodenvaihteessa paluun AC Milaniin, jota hän edusti aiemmin vuosina 2010-2012. Sopimus sisälsi option ensi kaudesta. Italialaislähteiden mukaan Ibrahimovic olisi kuitenkin ollut jo valmis nostamaan kytkintä sen jälkeen, seura oli antanut potkut urheilupomolleen ja ruotsalaisboheemin hyvällä ystävälle, kroatialaiselle Zvonimir Bobanille.
 13. 1 point
  Golden Age Milanista

  Huhuja (AC Milan)

  Tässä olen kanssasi täysin samaa mieltä. Eniten minua pelottaa, että jos ja kun uusi (Rangnickin?) projekti alkaa, niin se ei saa tarvittavaa aikaa. Jos katsotaan toisen saksalaisen tuloa Liverpooliin, niin ei se menestys tullut samantien, vaan ajan ja pitkäjänteisen työn kautta. Tulipas muuten mieleen, että jos Milanin touhuja katselee, niin tulee mieleen yksi suomalainen lätkäjoukkue, jolla on myös takana loistava menneisyys ja nykymeno yhtä sekavaa.. Tässäkin olen samaa mieltä. Yleensäkin nuoressa joukkueessa on hyvä olla pari veteraania potkimassa nuoria perseelle ja toisaalta rauhoittamassa niiden tunteiden rataa. Motivoinissa Zlatan on kyllä omaa luokkaansa..
×