Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing most liked content since 08/22/2021 in all areas

 1. 3 points
  Täällä aikalailla kaikki sanottu pelistä. Katselin tuossa hieman tilastoja ja pari asiaa nousee esille. Fred, joukkueen käytännössä toiseksi eniten kosketuksia (92) palloon ja syöttöjä (77) United pelaajista. Brunolla, 91 kosketusta, 70 syöttöä, mutta esim Pogba vastaavat lukemat 59 kosketusta ja 39 syöttöä? Syöttö prosentti Pogballa ja Fredillä heikohko 88-89% luokkaa ja Bruonolla vielä heikompi 80%, joka selittyy ainakin osin sillä, että yrittää vaikeampia syöttöjä United pelaajista. McTn vastaavat lukemat 72 kosketusta 58 syöttöä, ihan hyvällä prosentilla (93%) omille. Jos nyt miettin vähäisellä järjelläni, niin eikö Pogballa pitäisi olla pallo lähes yhtä paljon kuin Brunolla. Varsinkin pelissä, jossa pallonhallinta oli 60-40 Unitedilla? Samaan aikaan Fredin lukemat pitäisi olla lähempänä McTn lukemia. Whoscoredin mukaan riistoja olisi ollut vain kaksi Unitedilla (Fred ja McTominay). Neljällä hyökkäävillä pelaajilla yhteensä 3 takalausta ja nolla riistoa, joista Pogba teki kaikki taklaukset? Jos pitää paikkansa, niin Unitedin hyökkäävien pelaajien duuni prässissä käytännössä nolla. Ei tarvitse ihmetellä, jos ja kun tuntuu siltä, että Unitedin keskialueen yli tullaan vauhdilla, kun ei yläpuolelta löydy tilastojen valossa apuja. WestHam hyökkääjiltä yhteensä yli tuplasti enemmän taklauksia? Eivät tilastot koko totuutta kerro, mutta kyllä niiden pohjalta voi jotain päätellä. Ja tämä siis vain tämän pelin osalta, josta nyt ei liian pitkälle vietyjä johtopäätöksiä voi eikä kannata vetää.
 2. 3 points
  Punaisen jälkeen tullut Sanchon vaihto Dalotiin oli varmasti sellainen, jonka moni muu olisi tehnyt. Kentän huonoiten esiintynyt United-pelaaja pois, ja AWB:lle suora korvaaja oikealle. Sen sijaan VDB:n vaihto tauolla oli outo. Vaikkei United avauspuolikkaalla häikäissyt, hän toi edes hieman ryhtiä Unitedin pelinrakenteluun. Toiselle jaksolle ei ollut pitkään muita käytettävissä kuin Pogba ja Fred jolloin ensinmainitun täytyi siirtyä alemmas. Ideana lienee ollut, että laitapakit pystyisivät yhä tekemään nousuja, mutta eipä siitä mitään tullut, kun pelin kontrolli annettiin kokonaan Young Boysille. Välillä tuntui, ettei United kyennyt edes lyhyempiin syöttöketjuihin ollenkaan, vaikka hyvin organisoidulla 10 miehellä sen ei pitäisi olla tälle joukkueelle mahdottomuus. Vähän sama kaava, joka on toistunut Unitedissa niin pitkän kuin jaksan muistaa; 1-6-tappio Tottenhamille tulee viimeisimpänä mieleen viime kaudelta. Lopussahan United pelasi jotenkin näin: Lingard - Pogba Fred - Matic Back 5 Vaikea sanoa, mitä tällä sekamelskalla haettiin. Kolmannelle topparille ei ylipäätään pitäisi olla tarvetta, jos joukkueessa on Maguire ja Varane. Eikä varsinkaan Young Boysia vastaan, kaikella kunnioituksella... Vaikka United oli pallon kanssa heikko, kaksinkamppailuja vietiin kuitenkin aika hyvällä prosentilla. Ainoa hyökkäyspään tekijä otettiin Ronaldon myötä pois. Missä Greenwood? Matic toi jalkoja, mutta ei pelinrakentelukykyä, tosin tuossa vaiheessa ei ollut enää vaihtoehtoja. Martial kentälle, kun kellossa on muutama sekunti jäljellä. Oikeastaan tässä nähtiin sarja virheitä ottelussa, jossa jokainen päätös valmennukselta meni huonompaan suuntaan. Toki pelaajien pitää katsoa peiliin, mutta miten on mahdollista, että yhden vajaalla koko pakka hajoaa kuin korttitalo.
 3. 3 points
  pökkelö

  Lainat 2021-22

  Lainapelaajat saivat hyvin vastuuta tänään. Tuanzebe ja Williams valjussa ja Chong ja Garner pykälää alempana täydet 90 min. Norwich pelin näin; ja alkuminuuttien velttoilu johti Leicesterin Vardyn avausmaaliin. Omilta ei tainut tulla varoitusta, vai mistä nuhjailu johtui? Muuten pelasi ihan mukiin menevän pelin. Chong on ollut Birminghamin joukkueen parhai(n)mistoa alkukauden peleissä.
 4. 3 points
  Wipu

  Siirtohuhut

  Ronaldo paluu herättää itsessäni ristiriitaisia tunteita. Sydän on innoissaan, mutta aivot nostaa esille enemmän kysymyksiä kuin vastauksia? Miksi Ronaldo hankittiin? Oliko oikeasti tarvetta, vai hankitiinko vain ettei menisi Cityyn / koska siihen oli mahdollisuus? Mikä rooli joukkueessa? Millä paikalla pelaa? Kenen peliajasta Ronaldon peliaika on pois? Tarkoittiko Ronaldon hankinta jostain toisesta hankinnasta luopumista / hankinnan siirtämistä? Miten Ronaldon hankinta vaikuttaa joukkueen rakennusprojektiin lyhyellä aikavälillä / pidemmälle tulevaisuuteen? Oliko oikeasti hankintalistalla? Oliko hankinnassa kyse vain fanien lepyttämisestä, johdon/omistajien toimesta? jne... Vastauksia aletaan saamaan osin pelien jatkuessa ja osin vasta Ronaldon sopimuksen loppupuolella. Jokatapauksessa Ronaldo tuo joukkueeseen voittaamisen kulttuuria, kokemusta ja esikuvan nuoremmille. Suora pelillinen vaikutus näkyy varmaan maalintekovoimana ja Ronaldo varmasti sitoo vastustajien puolustuksen huomion, joka vapauttaa tilaa muille. Pelipaikka on viime vuosina ollut enemmän keskellä 9 paikalla, kuin laidalla, jossa pelasi aiemmin ja rooli viimeistelijänä, mutta tarjoaa myös monipuolisuutta sekä vaihtoehtoja "bussien" murtamiseen ja vastaiskuihin. Tämä tietenkin, jos pysyy ehjänä? Kauheasti ei kaveri ole loukaantuneena ollut ja fysiikka kestää vertailun kaikkiin, nikn muistettava kuitenkin, että Ronaldo on 36v. Uhkakuvat liittyvä enemmän Ronaldon toisen tulemisen jälkeiseen aikaan. Mitä Ronaldon tulo vaikuttaa esim Greewoodin kehitykseen. Penkillä ei kukaan mene pelaajana eteenpäin, enkä usko, että Ronaldoa on hankittu penkillä istumaan? Ronaldonn pelipaikka? Vasemmalle on Rashford/Pogba/Martial. Näistä Rash ykkösvalinta, Pogba voi pelata myös keskustassa alempana ja Martialin kohdalla peliaika väistämättä vähenee, ihan jo esitysten perusteella. Ronaldo voi vasemmalla pelata, mutta kuten edellä totesin, ei ole laidalla juurikaan viihtynyt viimevuosina. Keskellä on Bruno ja VDB, joiden paikalla Ronaldoa tuskin nähdään? Oikealle on Sancho, Greenwood ja James. Näistä Greenwoodin paras paikka ei ole laidalla ja jos pelaa täällä, niin Sancho istuu penkillä. Sancho tarvitsee peliaikaa. James on tuuraaja omissa papereissa. Kärjessä on Cavani, Greenwood ja nyt siis Ronaldo. Ilman Ronaldoa tilanne olisi ollut aika ihaanteellinen, nyt ei. Yhdelle paikalle kolme pelaajaa, joista yksi nuori, lupaava ja kehittyvä sekä kaksi maailman luokan, kaikki kokenutta viimeistelijää, joiden "jatkuva" penkittäminen olisi typerää. Vaihdetaanko taktiikkaa? Yhden pivotin käytöllä, vapautuisi yksi paikka hyökkäykseen? Tätä pivotia ei Unitedissa tällä hetkellä löydy, jolloin kenttätasapaino kärsii. Tässä riittää Olella mietittävää, enkä haluaisi olla hänen housuissaan. Nyt kuitenkin nautitaan Ronaldosta punaisissa, sillä onhan tämä jalkapalloromantikolle ja United faneille yksi isoimmista jutuista hetkeen, mitä jalkapallo ja Manchester United on tarjonnut. Viva Ronaldo ja Go United.
 5. 3 points
  pökkelö

  Kausi 2021-22 käyntiin

  Muistan myös miten SAF oli potkujen päässä; mutta tuo yksi ottelu käänsi historian huikean lehden auki. Silloin kärsivällisyys palkittiin. Toivottavasti Olen jatko vuoteen 2024 viestittää tätä samaa. Mielestäni Olen näytöt on varsin hyvät. On voittanut Norjan sarjassa myös valmentajana. Tuota moni ei pidä minään; MUTTA.....LVG; Special One kävivät koettamassa isoilla meriteillä varustettuna; eikä tulos kovin hääppöinen ollut. Ole on kääntänyt kelkan. Siivonnut joukkueesta palkkasoturit ulos. Rakentanut määrätietoisesti uutta joukkuetta. MC; Pool ovat olleet pelillisesti edellä useita askeleita. Chelsea pelaajiston osalta ja nyt se mahdollisesti pystyy realisoimaan materialin. Saatiin toppari ja laituri vahvistamaan. Kumpikin on yhä katsomaton kortti Valjussa. Sanchon ensi askeleet eivät ole näyttäneet vielä miltään dominoivalta pelaajalta. Lahjat kasvaa siihen on. Kuten useimmat näkee keskikentän pohjalta puuttuu huippulaatua. Samoin ykköskärki. MG kasvaa siihen, mutta onko vielä tällä kaudella siihen? Cavani onneksi jakaa vastuuta, mutta hänkään ei ikänsä puolesta pysty vetämään ykköskärkenä koko kauden rasituksella. Valmennusta ja taustoja on kasattu määrätietoisesti. Omia junnuja on tulossa ja heitä on hyvin laitettu saamaan pelikokemusta joukkueisiin; joissa peliaikaa saattaa irrota. Mielestäni Olelle pitää antaa yhä aika rakentaa projektia. Kiiltävää peltikattoa on turha asentaa ennen kuin perustus ja runko on valmiina; ja niiden päälle kattotuolit; johon peltikatto pääsee lepäämään. Kärsivällisyyttä yhä tarvitaan; ettei hosumalla pilata määrätietoista voittajajoukkueen rakentamista. Se vaatii vielä muutaman onnistuneen hankinnan, ja myös omille huippujunnuille aikaa kasvaa edustukseen. Penkki ei vieläkään ole erityisen vahva; ja kakkosjoukkueen osalta taso putoaa ison askeleen; toisin kuten MC; Pool; Chelsea. Mielestäni pre season oli hieno. Junnut, laina ja veteraanipelaajat saivat aidon mahdollisuuden näyttää tasonsa. Harkkapeleissä huokui hyvä henki ja yhtenäisyys. Jatketaan edelleen samaan suuntaan.
 6. 3 points
  No ihan noin synkkiin ajatuksiin en nyt ihan vielä vetäis, että ei edes neljän sakkiin pääsystä taistella. Kaikille tulee kyllä lipsuja ja olihan tässäkin pelissä paikat tehdä maalit, mutta tällä kertaa ei uponnut ja tokan jakson hyvä vire vähän lässähti oudosti. Ja täällä aina jaksetaan jauhaa vetäytyvää puolustusta vastaan taistelusta, et siihen ei lääkkeitä keksitä. Mutta täytys välillä muistaa, että kyllä se aiheuttaa harmaita hiuksia lähes kaikille jengeille, sen verran laadukkaasti monet pienemmät joukkueet puolustaa.
 7. 3 points
  Unitedilta hyvä 15-minuuttinen toisen jakson alkuun, jonka jälkeen pelistä katosi kokonaan idea. Toivon, että tuo lopun puolituntinen oli seurausta pelituntuman puutteesta, mutta yllättävän iso tasonlasku siitä huolimatta Leeds-otteluun nähden. Kun syötöt eivät löytäneet omille, homma meni lähes kokonaan yksinyrittämiseksi. Avausjaksolla kyse taas oli muutaman yksilön huonoista suorituksista, ja Unitedilla oli hieman epäonneakin yhden avopaikan ja Brunon taklauksen kanssa. DDG:ltä mainio pelastus toisella jaksolla Southampton-pelaajan läpiajoon, joka lähti liikkeelle Maguiren huolimattomuudesta. Tosiasia on, että tällaisia iltapäiviä ei saisi kauden mittaan montaa tulla, jos tarkoitus on voittaa jotakin. Kausi on niin alussa, että voin katsella tuota peliä läpi sormien, mutta joitain huolestuttavia ennusmerkkejä pelissä edelleen on. Mainitsemani tasonlasku edeltävään ilotulitteluun, keskikentän hitaus ja ennen kaikkea heidän heikko pelaaminen pallollisena, ja määrätietoisuuden puuttuminen pelin ratkaisuvaiheissa. Nyt edessä on pari tärkeää viikkoa treenikentällä, että peli saadaan sille tasolle millä se kuuluu läpi kauden olla. Turhauttava ottelu, mutta tasapelilläkin United sivuaa Arsenalin tappiottomien otteluiden vierasennätystä. Wolvesia vastaan lyödään sitten ennätys uusiksi.
 8. 2 points
  Tänään klo 21.45 Suomen aikaa Milan saa vieraaksi San Sirolle kanavakaupunki Venetsian jalkapalloylpeyden Venezian. Venezia on perustettu 1907, mutta kovin perinteiseksi pääsarjaseuraksi Veneziaa ei voi kutsua, koska tämä on joukkueen 13. pääsarjakausi. Edellisen kerran gondolinojoukkue oli Serie A:ssa kaudella 2001–2002, jolloin joukkue jäi jumboksi ja tippui sarjasta. Viime kaudella kuitenkin tapahtui pieni ihme. Venezia oli Serie B:n 5. ja pääsi nousukarsintoihin. Siellä Venezia voitti ensin Chievon 3-2 jatkoajalla, sitten Leccen 2-1 ja lopulta Cittadellan 2-1. Ha se tarkoitti nousua pääsarjaan. Toistaiseksi Venezian alku Serie A:ssa on ollut takkuista. Joukkue on hävinnyt enemmän ja vähemmän runsaslukuisesti Napolille, Udineselle ja Spezialle. Mutta joukkue on ottanut yhden voiton; Empolista 1-2 vierasvoiton. Niin kasassa on 3 pistettä ja 17. sija sarjassa. Milanilla on taas 3 voittoa ja 1 tasuri, eli 10 pistettä. Sillä Milan on sarjan 3. A.C. Milan - Venezia F.C. Milan ei ole vielä julkaissut omaa miehistöään. Venezian valmentajan Paolo Zanettin miehistö: Maalivahdit: Nils Arvidsson, Niki Maenpaa, Filippo Neri Puolustajat: Pietro Ceccaroni, Mattia Caldara, Tyronne Ebuehi, Pasquale Mazzocchi, Marco Modolo, Cristian Molinaro, David Schnegg, Michael Svoboda Keskikenttäpelaajat: Bjarki Bjarkason, Gianluca Busio, Domen Crnigoj, Daan Heymans, Sofian Kiyine, Dor Peretz, Tanner Tessmann, Antonio Junior Vacca Hyökkääjät: Mattia Aramu, Francesco Forte, Thomas Henry, Dennis Johnsen, David Okereke La Gazzetta dello Sportin ennakoimat avauskokoonpanot: Kun Milan kohtaa sarjanousijan San Sirolla, niin ei silloin ole kuin yksi suosikki ja ilman mutta sanaa. Nämä nyt on vaan niitä pelejä, joista pitää ottaa se voitto ja 3 pistettä, jos aikoo olla sarjassa millään europaikalla. Siihen uskoo Whoscored.com ja Footballpredictions.com, jotka uskoo Milanin 2-0 voittoon. Sen sijaan Freesupertips.com uskoo jopa 3-0 kotivoittoon. Minä taas uskon siihen, että tänään Niki Mäenpäällä on aika huono päivä..Sori siitä, Niki.
 9. 2 points
  Näin eilen ekan jakson ja torkuin toisen enemmän ja vähemmän lukuunottamatta Milanin maalia. Taito se on näköjään tämäkin.. Mutta asiaan. Eka puolisko oli Juventuksen. Milan sai heti kylmää kyytiä, kun Morata karkasi maalintekoon neppasi pallon yli Maignanin. Maignania siitä maalista ei voi syyttää, vaan sen syylliset löytyi tilanteen heikosta puolustamisesta. Juve pääsi muutaman muunkin kerran hyökkäämään aika vaaraallisesti eikalla puoliskolla. Milankin sai muutaman puolittaisen paikan aikaan, mutta enemmänkin ne oli vaarattomia kaukolaukauksia. Pioli lähti peliin siten, että Tomori pelasi laitapakkia. Ratkaisun hyvyydestä voi olla kahta mieltä. Minusta Tomorin pelaaminen näytti silloin enemmänkin 3:lla topparilla pelaamiselta kuin varsinaiselta laitapakkina pelaamiselta. Ei voi sanoa, että Tomori olisi pelannut huonosti laitapakkina, mutta kun nykyfutikseen kuuluu laitapakkien nousut, niin ne jäi puuttumaan. Kun Kjaer loukkaantui, niin niin tilalle Kalulu, joka otti oikean pakin paikan ja niitä nousujakin alkoi tulemaan. Sen tiedän, että Milan petrasi toisella jaksolla ja otti varmaan sen ansaitun tasurin. Joku sa siitä kertoa enemmän.. Pelin tilastot. Vaikka se toinen puolisko meni melkein ohi, niin valitsen silti MotM:iksi taas Rebicin. Rebicin maali toi sen tasurin ja pisteen. Pusku oli kuin oppikirjasta ja sitä lelpaa katsella toisenkin kerran. SempreMilanin arviot. Piolin kommentit: “We came here to win the game. Juventus did better in the first 20 minutes, were more determined and focused, but we continued playing and did much better towards the end with chances to win, so it was overall a positive performance,” Pioli told DAZN. “We were up against Juventus, so Dybala, Morata, Alex Sandro, Cuadrado, Bonucci, Chiellini. We played good football. We conceded a goal where we made too many naïve mistakes, which allowed Juve to defend deep and counter in the first half. “As always, Milan do not lack desire, character, determination and grit, so we continued seeking the victory throughout the match.” Due to Davide Calabria’s injury, Fikayo Tomori was used as a right-back initially, but then that changed too when Simon Kjaer went off with a muscular issue. “Juventus worked very well down the right, so the collaboration between Saelemaekers and Tomori should’ve been better, but it’s also true Juve deserve credit for escaping our initial press and that opens up the spaces,” continued the coach. “Maybe last season we needed to not exactly hope in a miracle to win this game, but certainly hope for some luck. Now we must be aware that we’re at this level and must go for the victory to the very end. I liked that courage, we were ready to risk defeat in order to push for the win.” The striker shortage means that Rebic has been adapted in a centre-forward role, though he clearly prefers a wider support position. “He has immense intensity and quality, can play in more or less any role and helped out today. He is a very important player for us and can really help us to break games open too. “I have always seen my players ready to overcome their limitations, they have quality and work throughout the week with diligence and a sense of belonging. The opposition might be better on the night, but we will always give it our best going for the victory.” Pioli pointed out something about tonight’s match after the 3-2 defeat to Liverpool in the Champions League, which showed the radical difference in tempo between divisions. “I just want to make a note that people say Italian teams struggle in Europe because of the tempo. I will say today we had 48 minutes of actual football played. “There are too many gaps, too much arguing, too much waiting around, too many free kicks, too many stoppages. We need to improve this all together or we will inevitably struggle when entering a different atmosphere.” Pelin highligjtsit: Vaikka lehdet huutaa, että Juve on kriisissä ja varmaan onkin, niin kannattaa muistaa, että ei niitä pisteitä ole Torinosta tupannut yleensä tulemaan mukaan. Että siinä mielessä voi ola ihan tyytyväinen. Myöskin sarjasijoitus on erinomainen. Seuraavaaksi on vastassa keskiviikkoiltana Venezia San Sirolla. Siitä vois sitten taas sen voiton ottaa..
 10. 2 points
  Nyt en ihan ymmärrä tätä logiikkaa. Mielestäni vihelletyt ja viheltämättä jätetyt pilkut ei todellakaan menneet tasan Unitedin ja West Hamin kesken. 😜
 11. 2 points
  Kun Milan palasi Mestareiden liigaan täksi kaudeksi, niin mietin että millainen ketju sitä varten on luuotava. Päädyin, että se voisi olla lyhyt, mutta olennainen muistelu Milanin seitsemästä pokaalista. 1962–1963 European Cup 1968–1969 European Cup 1988–1989 European Cup 1989–1990 European Cup 1993–1994 UEFA Champions League 2002–2003 UEFA Champions League 2006–2007 UEFA Champions League Milanin sanoin kotona ollaan. Tämä ketju on tehty siten, että tätä voidaan tulevaisuudessakin käyttää.
 12. 2 points
  Huomenna sunnuntaina Milan matkaa Torinoon ja kohtaa vanhan arkkivihollisen Juventuksen klo 21.45 Suomen aikaa Juventus Stadiumilla. Juve on Italian suurin ja menestynein seura. Juvella on jotain 36 scudettoa ja siitäkin on erimielisyyttä, että kuinka monta niitä oikeasti on. Joka tapauksessa Vanha Rouva hallitsi Seie A:ra mielin määrin viime vuosikymmenen ottaen kaudesta 2011-2012 kauteen 2018-20 kaikki 9 scudettoa putkeen, kunnes viime vuonna Inter katkaisi sen putken. Tuon putken aloitti Antonio Conte 3:lla kannulla, sitten tuli Milanistakin tuttu Massimiliano Allegri ja otti 5 kannua lisää. Tämän jälkeen Juvessakin haluttiin muutosta ja Allegrin äärinihilistisestä tuloksenhaku futiksesta siirrytiin toiseen laitaan ja tilalle tuli Maurizio Sarri, jonka pallonhallintafutikseen Juve ei koskaan oppinut ja Sarri sai lähteä. Toki scudetton kanssa. Sitten alkoi viimeistään Juve -johdon sekoilu. Valmentajaksi palkattiin seuralegenda ja oman aikansa pelipaikkansa paras tai ainakin yksi parhaista, mutta valmentajana täysi noviisi Andrea Pirlo. Tämä uhkapeli kostautui Juvelle ja keväällä näytti, että Juve saattaa tippua Mestareiden liiga paikaltakin, mutta lopulta väänsi itsensä sarjassa 4. ja keräsi 38 pelissä 78 pisteettä. Se oli pisteen väjemmän kuin Milanilla, joka oli sarjan 2. On jotenkin selvää, ettei sellaista tulosta katsota Juventuksessa hyvällä ja Pirlo sai lähteä. Sitten Juve -johto muisteli Vanhan Rouvan ja Allegrin avioliittoa, että mitäpä jos palattaisiin exän kanssa taas yhteen. Niinpä Juven penkin takana onkin taas tuttu naama: Ainakaan toistaiseksi rakkaus on ollut kovin tulioksetonta. Juve on pelannut sarjassa 3 peliä ja pelannut Udinesen kanssa tasan 2-2 vieraissa ja saanut turpiin kotonaan Empolilya 0-1 ja vieraissa Napolilta 2-1. Niin Juvella on vain 1 piste ja on sillä sarjassa vasta sijalla 16. Milanilla on 3 pelistä 3 voittoa ja on sarjan 2. Juventuksen valmentajan Massimiliano Allegrin kommentit: The match vs Milan "It is one of the most important matches of the season, and is a great game to be a part of. We have to put in a good performance, we only have one point in the standings and we are facing a team that has been playing very well for a year and a half. We have to follow up on the victory in Sweden. We are improving and tomorrow's match is more important for them than for us. Milan have acquired authority and confidence, they are very confident and played a good match in Liverpool." Line-up doubts "I have three doubts for tomorrow's game: one is in defence, one is in midfield and one in attack. I'll decide all of them tomorrow morning. Federico Chiesa is one of those doubts. Federico is a player who gives his best on the right, whereas if he moved up top, he would need to play with an out and out striker and so it may be difficult for that to happen. On the left, he has important qualities that would let him take advantage of one-on-one's on the pitch and getting shots off on goal. He must improve in the reading of the game and on the timing of the game. His best qualities are his dribbling, pace, shooting on goal and the wickedness with which he does them." First impressions of the season "We will have the first indications of the season by the November break, when 12 Matchdays and four Champions League games will have been played. Serie A is very balanced, there is no team that can walk the title. We must make up for the ground lost at the beginning." The defence: Bonucci, De Ligt e Rugani "Leonardo Bonucci is a very reliable player, for a coach having someone like this is very important. Matthijs de Ligt is still young, he's 22 and he's already very good, he has important prospects and qualities that he still needs to improve. A pleasant surprise this year has been Daniele Rugani, a player I rely on a lot." Piolin kommentit: On the match at Anfield “We were blitzed at the beginning of the match in Liverpool, along with the fans present at the stadium: everything was at the top level and we struggled. Despite this, we were able to react to a complicated moment against a difficult opponent which is a sign of maturity. There is still a difference, and I’m sure that those 90 minutes will serve to reinforce our convictions and concepts of the game. I hope to look back on it, in the future, as a game that made us grow a lot”. On Juventus “I’m pleased to play again against Allegri, a great coach. It was difficult to imagine, at the beginning of the season, them having just one point after three games, but I don't think we will be favourites despite the difference in the table. Juventus have great players and great traditions, I expect a balanced game between two great teams. I think they will try to come at us to prove their strength, so we will have to be ready. Our level has certainly risen, but competition in Italy is very high and the top seven, on paper, are very close in terms of value. But it’s on the pitch that everything is determined. Tomorrow we will have to try to play better than our rivals”. On Maignan “We don't have any ghosts, we’re able to count on a great goalkeeper: I like Mike very much for the way he approaches his daily work and the game. He is always attentive, determined, and incisive in his communication. He arrived later than his teammates because of his commitments at the European Championship, but he made himself present in the best of ways. He’s very curious, he wants to know everything in order to put his skills and knowledge at the service of the team”. On those unavailable “We met with Zlatan, he won’t be available for tomorrow’s match, like Calabria and Giroud, who all have physical problems. Messias won’t be available as he isn’t ready yet. We’ll focus on the resources we have, we will still be competitive and we have the tools to do well. It’s inevitable that by playing so often this type of situation can emerge because we’re playing so many high-level matches full of intensity. I think this situation can improve from the next break”. On the individuals “Tomori and Díaz are players of the highest quality, and they have the desire to look for the details that will help them continue to grow. They are two very young guys who have made the most of last year’s experience, immediately finding their best form. Pellegri will be available tomorrow evening, he’s doing well. He is a young player with a good attitude and excellent depth, he’ll certainly be able to help us. Romagnoli? The agent does his job, I do mine: I’m very happy to coach Alessio, he’s a great defender who, like all the players on this team, is concentrated and willing to fight for the shirt. Leão is doing well and it’s important that he can continue like this with his development”. On the margins for improvement “We won the first three games because we were a team for 95 minutes on each occasion, if we want to compete we have to play with focus, clear-mindedness and dynamism throughout the entire match. We didn’t leave Liverpool happy and satisfied, we have picked out the occasions in which we can improve and do better. We believe we’re strong and we want to prove it in every single match out on the pitch. We can improve with our build-up play, and especially with our movements off the ball. When we did this on Wednesday we created many chances, as was the case with the two goals. When we work at speed and high quality with our positions we have the potential to put any team in difficulty. Tomorrow, I expect a stronger and more aware AC Milan. It will be another top-level match. We want to be an active team full of personality: we will have our chance on this occasion”. Juventus F.C. - A.C. Milan Kumpikaan joukkueista ei ole vielä julkaissut kokoonpanoja. Skyn ennakoima Juventus -avaus: Skyn ennakoima Milan -avaus: La Gazzetta dello Sportin ennakoimat avauskokoonpanot: Muutama vuosi sitten, kun tuli reissu Torinoon Juven vieraaksi, niin oli housut ruskeana pelosta, että mitä sieltä tulee. Jotenkin nyt on aika luottavainen olo. Vanha Rouva ei ole entisensä eikä toisaalta Milan enää kynnä syvällä turpeessa. Siksipä minulla on luottoa, että sieltä voisi irrota kotiin tuomiseksi muutakin kuin kiroilua tuomaritoiminnasta. Samoilla linjoilla on Whoscored.com ja Freesupertios.com, jotka ehdottaa 1-1 tasuria. Sen sijaan Footballpredictions.com ehdottaa Juven 2-1 kotivoittoa. Minulla on enemmän fiilis siihen tasuriin..
 13. 2 points
  Olikos tämä Piolin kommentti: ”Se oli sellainen prässi, johon emme ole tottuneet. Meiltä meni liikaa aikaa sopeutua siihen. Toisella jaksolla näytimme, että se on mahdollista purkaa, ja pelasimme oikein hyvän jakson. Ensimmäinen jakso oli se, jolla vastustaja pelin voitti. Intensiteetti oli kovempi kuin perusarjessamme.” Eiku se oli Toni Koskelan..Mutta sopisi niin hyvin.
 14. 2 points
  Kiitos hyvistä raporteista. En nähnyt eilen peliä, kun höyhensaaret painoi enemmän omassa kuupassa. Mitä tulee Kessieen ja pärjäämiseen Valioliigassa, niin kannattaa muistaa viime kevään Old Traffordin peli, jossa Kessie suorastaan dominoi. Tosin ManU:n pelityyli on erilainen kuin Liverpoolin. Liverpoolin äärimmäisen pelityyliin kanssa kaikki maailman joukkueet pississä, kun Liverpoolilla kulkee (ja kun se pelaa kotonaan yleisön edessä). Jätän tähän tämän pelin kommentoinin, mutta laitan muutaman jutun vielä: Pelin tilastot. En arvioi pelaajia. Tässä La Gazzetta dello Sportin arviot: SempreMilanin arviot. Piolin kommentit: “Liverpool deserve credit for their intensity and quality, above all in the first 25 minutes.” “We had been able to turn it around and the real regrets are the two goals we conceded in the second half. Along with Liverpool’s quality, we also made mistakes on those two goals. Hopefully, in future we’ll face teams with slightly less quality and won’t concede in those situations.” It was Milan’s first match back in the Champions League for seven years and their first ever fixture played at Anfield in a cauldron of an atmosphere. “This was a valuable lesson that will help us going forward. The team was motivated, we expected Liverpool to start strong, but were a bit too static and couldn’t get past their first press. When you don’t have the ball, you run into danger,” continued the coach. “It was a very good game of football, it’s a pity we lost the game, because a strong start here would’ve been very important.” Despite the defeat, there are many things that Milan and Pioli can be positive about after this opening game, especially as elsewhere in the group Atletico Madrid and FC Porto drew 0-0. “I leave Anfield aware this team can grow more and we still need that extra step up in terms of details, because those are what make the difference in the Champions League. “We lost because on a set play we cleared the ball to the edge of the box and that is not what we ought to be doing.” Liverpool dominated possession and their press practically neutralised Milan for long periods, but the pace of their passing and runs were also remarkable. “They were very careful covering the central areas and blocking the channels, so we kept getting pushed out wide and that makes for a less advantageous situation. Rebic managed to run at them a few times, but we didn’t always make the right runs. “We know Liverpool make pace and intensity a big part of their game. We needed more movement off the ball to shake off our markers. When you are pressed so much, you need to pass the ball quicker and that’s what we got wrong.” Pioli also outlined the defensive errors that he felt Milan should not be making at this level. “What disappoints me and we must work on is that we can do better, because we allowed Liverpool some give and go situations that we usually defend better against. We could’ve created a lot more problems for the Liverpool forwards and made it more difficult for them.” Seuraavaksi sunnuntai-iltana Juventus Torinossa. Mestareiden liiga jatkuu vajaan parin viikon päästä San Sirolla Atleticon vierailulla. P.S. En ole paken kanssa välttämättä samaa mielta, että Porton ja Atleticon tasuri on paras tulos. Riippuu, miten pelit menee lohkossa, niin semmoisella pisteellä voidaan erottaa se 3. 4. sija..
 15. 2 points
  Huomenna klo 22.00 Suomen aikaa Milanin europelikausi Liverpoolia vastaan legendaarisella Anfieldin stadionilla. Liverpool on yksi maailman perinteisempiä, suurimpia ja menestyneimpiä seuroja. Liverpool perustettiin vuonna 1892 ja ensimmäisen liigamestaruutensa Liverpool voitti vuonna 1901. Sen jälkeen niitä on tullut vielä 18 lisää (1900–1901, 1905–1906, 1921–1922, 1922–1923, 1946–1947, 1963–1964, 1965–1966, 1972–1973, 1975–1976, 1976–1977, 1978–1979, 1979–1980, 1981–1982, 1982–1983, 1983–1984, 1985–1986, 1987–1988, 1989–1990, 2019–2020). Mestareiden liigasta ja sen edeltäjästä Liverpool on noukkinut 6 kannua (1976–1977, 1977–1978, 1980–1981, 1983–1984, 2004–2005, 2018–2019). Mikä johtaa kummalliseen faktaan. Milan ja Liverpool on kohdannut eurokentillä vain 2 kertaa: vuoden 2005 ja 2007 finaalissa. Ensimmäisestä ei puhuta ja toinen onkin tulla avausviestissä.. Liverpoolin valmentajan Jürgen Kloppin kommentit: On the history of Champions League finals between the clubs and the sense of occasion he gets from this tie… Of course, 2005 I have more in my mind than 2007! But anyway if you think of any kind of European battles then I think Liverpool and AC Milan is a must-watch. It’s one you want to see. Milan was now not in the Champions League for a few years but are doing really well since around one-and-a-half years. They played a brilliant last season, ended up second [in Serie A] and started this season really good as well. It will be for sure a very tough game for both sides, but yeah, there are a few nice games obviously on this first matchday in the Champions League and Liverpool v AC Milan is for sure one of them. On how difficult it will be to progress from Group B, with Atletico Madrid and FC Porto also involved… Difficult! Thank God for all four teams [it is tough]. I think when we all saw the draw not one of us said, ‘Oh my God, what a great group, let’s go for it!’ It’s just a tough group, come on, we don’t have to lie. Atletico, wow. Porto, usually champion in Portugal, if not then second, so top, top team. AC Milan, big history, in the best moment for years. So yeah, that’s proper Champions League. We obviously worked really hard to be part of that and that’s what we get, we are part of the Champions League… it’s all about getting enough points to get through that group and we better not waste time, so we should start with that tomorrow night. It’s a long time ago that we have a Champions League game at home. We had now the opportunity to experience again the atmosphere Anfield is able to produce in the Premier League, but we spoke a lot in the past - rightly so - about European nights at Anfield and I can’t wait to experience that now. It will be great and I am really looking forward to it. On Milan forward Zlatan Ibrahimovic… Zlatan, what a player, what a player! I think I saw a few videos of him when he got injured a few months ago or whenever it was and then I saw him early enough on the spinning bike, saw him fighting back and saying, ‘Lion’s don’t rest long’ or whatever. And he is always right. He came on in the last game after quite a long time and scored immediately. He’s a man for exceptional moments in a game, if he is not playing then probably Olivier Giroud is playing or [Ante] Rebic is playing or whoever. They are all slightly different profile but all really good so it will be absolutely interesting. But Zlatan is for sure one of the best ever players in this game. He knows that and he says that to everybody – I like that about him. That’s the confidence he brings in all the games. That he is still physically that fit is absolutely incredible and just shows that maybe some careers ended too early because there was maybe a little bit of fuel in the tank and he squeezes, obviously, every drop out of his body and wants to stay in the game as long as possible, and rightly so. He is absolutely capable to play in each league in the world still, and that is absolutely exceptional. On whether he watched Emma Raducanu’s US Open tennis triumph… I watched the game, the final, and it was absolutely impressive. It’s long ago that I watched a full tennis game, it’s long ago that I watched a full women’s tennis game, and I was really impressed by the power and the speed and the whole game. I think women’s tennis is obviously in a brilliant moment. These two girls were 18 and 19 and what they showed was massively impressive during the game and then we watched the interviews and the trophy ceremony as well and both girls, how they spoke, at 18 and 19 – that was inspiring, to be honest, maybe more than the tennis and that was already inspiring enough. But I was absolutely overwhelmed by the way the two girls presented themselves. Fernandez was obviously disappointed losing the game, rightly so, it was a really close game. Emma showed great respect for her. They knew and they hoped they would face each other in the future very often and be in many more finals – I wish that for them as well. It was just a great show of sportsmanship, of elite sport, how humble you can be when you are that young and already on the top of the world, even when it is only for a few hours but they were, obviously. It was really nice. That’s what you can take. About the tennis story I don’t know enough, but when you are 18 years old and able to win the US Open, it’s clear there is one thing that happened in the last 10 or 15 years and that is the hardest work because otherwise it wouldn’t happen. She is for sure a talent of the century but without hardest work, it’s not possible to be there. That she did that, and now she is there in that moment and you see her smiling during the game, that’s just the nicest thing I can imagine. I will watch women’s tennis for sure much more now again, than I did in the last few years. On his memories of the 2005 Champions League final… [I remember] the obvious things, obviously. That night I was thinking about not watching the second half, to be honest, because like everybody in the world - apart from a few people in the Liverpool dressing room - I thought that this game might be decided. The fightback was impressive, but what I remember is some incredible saves from [Jerzy] Dudek. He had to keep them in the game; they scored three goals, but Milan could have scored more goals and that would have probably closed the game. That’s what I remember from the football game, but at that time I was neither an AC Milan supporter nor a Liverpool supporter, so it was just watching the Champions League final. After 3-0 and with all the things said before the game, Milan were probably the favourites and stuff like this, it looked like the game was decided. It became then one of the biggest football sensations ever and I was really happy that I didn't switch the telly off and that I watched the whole game. On the qualities of Ibrahimovic that he is impressed by… Intelligence. OK, that he has incredible technical ability is clear, he can obviously control a ball with his feet when it is at eight-foot high or whatever. He did that from time to time. He can score incredible volleys, he is good in heading, his athleticism was always outstanding and in all age groups he went through now, he always used the things which were left in his body in the perfect way. I don’t think he has the same speed he had when he was an 18-year-old boy or whatever, but it’s not important because when you understand the game, you can play the game in different circumstances – and that is what he is doing. The spectacular goals he scored, if it was a bicycle kick from near the halfway line or whatever, but the thing what impressed me most with him is the overview he has in the game. He really pre-thinks the things that will happen and it brings him in the right position, that’s why he can pass the ball and can use all situations in a game when the goalie is slightly too far in front of his goal, or whatever. The overview he always showed is what impressed me most. On his admiration for legendary Milan coach Arrigo Sacchi and how often he speaks with him… I wouldn't say I'm still in contact with Arrigo Sacchi; we are in contact from time to time. Mr Sacchi has my number and he used that from time to time and I obviously reply, but I don’t want to bother him with any kind of actual questions and would never do that. He is not only one of the best managers ever in the game, he's a very nice person on top of that. He was one of the most influential managers for me and for the way I like football because he organised the pitch in a different way with the formation he chose. The most influential manager I had - Wolfgang Frank - was pretty much obsessed with this way of football and that's how I got to know about it. I tried to figured out everything I could get about it when I was a younger coach and that helped me a lot. The way they played at the time when they were at their peak with Arrigo, with the Dutch guys, with [Franco] Baresi, with [Paolo] Maldini, with all these guys, that was absolutely impressive. They controlled games; it looked so easy but it wasn’t, it was just because they organised the pitch much smarter than all the others. He is a very impressive person. On whether Mohamed Salah could continue playing well into his late 30s due to his physical condition… Possibly. I’ve never spoken to him about how long he wants to play, but he has all the things you need to do that. He is obviously physically more the type of Lionel Messi [than Ibrahimovic or Cristiano Ronaldo] - similar height, similar weight probably. All these guys needed to be lucky with injuries, not that they were without injuries, but they always could come back without any further harm. That’s very important. Mo has all the things and I am pretty sure the way he sees football, he wants to be part of the game as long as he can somehow – and there's no reason why he shouldn't be able to do that. It’s about attitude, obviously, you want it because I am pretty sure a couple of players finished their career because they just couldn't be that motivated anymore and thought, ‘OK, it’s fine, I won this, I won that but I am not the same as I was a few years ago…’ and that’s why people finish their careers. I'm pretty sure Mo wants to squeeze each day out of his career. On the strength of Group B... Look, it's always like this. This is the strongest group we have had since I'm at Liverpool, no doubt about that. I think in 2013 when I was at Dortmund we had the Champions League group as well - I think it was City, Real Madrid and [Ajax]. Everybody said, ‘Oh my god, how are you going to get through that?’ and stuff like this. It's all about you have to play the games anyway. What does this group do for the competition? It keeps out two really good football teams from the knockout stages, that’s already clear. It will deliver one really, really strong football team into the Europa League, that’s for sure as well so that’s what it delivers for the competition. Apart from that, I never understand when people talk about changes in the Champions League, it is just not my thing. I like the Champions League how it is, I’ve always said that, and this group shows there are no games where people think, ‘Do I really want to watch that?’ This group can be exciting from the first second to the last second, I can't see any kind of early decisions made in this group and that keeps us on our toes. In between these games, we have a very important competition as well playing Premier League, League Cup and then hopefully FA Cup later on in the season, but it’s the thing we wanted. It's exactly what we wanted. Now we are here, we play Milan here, Porto and then Atletico, unbelievable stadiums as well, great crowds, all that kind of stuff, passionate fanbase. It's exactly how you want football. That’s what we got and now we have to deal with it. Piolin kommentit: From Europa League qualifiers to Anfield "Our growth over the past year is clear for all to see. Our experiences have helped us to grow and improve, and the beginning of this season has shown that this team knows how to play and how to approach games. The level is higher now; it's what we wanted and it's a chance for us to show that we can mix it with the best." The absences Ibra "Zlatan has had an inflammation; he gave it a go this morning but it's useless to take risks at this point of the season. I see AC Milan with Zlatan and I absolutely think we'll have him back soon. Absences are a part of football; I'll need to choose between Ante and Olivier but we have the cover." His Champions League debut as a coach "Many of us have never played in the Champions League, but football is football. We know what to do and how to try and play against a really strong side. We've prepared really well for this game. There are no easy fixtures in this group; our opponents are all highly competitive and have been playing European football for a while. It's a chance for us to start writing our own history; we have a lot of belief in our own quality." Giroud's fitness "He won't be able to complete a full 90 - being out for two weeks is tough - but he's doing well and is available. Ante, meanwhile, is going into this one following a brilliant performance; I'm sure that they will be ready and that both of them have characteristics that fit well with the rest of the team." The tactical approach to the game "We need to be intelligent on the pitch and understand where the space is. Liverpool want to push and won't want to sit back and wait. We'll need to bit their high press by combining well when playing out from the back or going to the long ball." Liverpool F.C. - A.C. Milan Piolin miehistö: Maalivahdit: Jungdal, Maignan, Tătărușanu Puolustajat: Ballo-Touré, Calabria, Florenzi, Gabbia, Hernández, Kalulu, Kjær, Romagnoli, Tomori Keskikenttäpelaajat: Bennacer, Díaz, Kessie, Saelemaekers, Tonali Hyökkääjät: Giroud, Leão, Maldini, Rebić Kuten Heek jo mainitsi, niin Z on poissa kokoonpanosta. La Gazzetta dello Sportin ennakoimat avauskokoonpanot: Jos maailman ikävimpiä vieraspelejä pitäisi listata, niin Anfield kuuluisi varmaan listaan. Ainakin, jos melskaava kotiyleisö on paikalla. Silloin pisteiden hakeminen on kaikille maailman seuroille Anfieldilta hankalaa. Viime talvena tuli ilman koronaikaa erikoinen Liverpoolin kotipelien tappioputki, mutta se olikin ilman yleisöä. Nyt se yleisö taas on ja muutenkin Liverpoolin peli tuntuu kulkevan (Valioliigassa 3 voittoa ja 1 tasuri). Siksipä Livepool on matsin iso suosikki. Silti Whoscored.com, Freesupertips.com ja Footballpredictions.com ehdottaa Liverpoolin 2-1 kotivoittoa. Itse odotan rumempia lukea..
 16. 2 points
  Pelin aikana ja pelin jälkeen mietin, että kuinka hyvä Lazio oli ja kuinka hyvä mittari se lopulta oli. Minun mielestä Lazio oli kuitenkin aika hyvä. Ei se vielä ole oppinut Sarripallon kaikkia jekkuja, mutta ei se mikään Sarrin aikainen Juve ollut, missä joukkue pelasi toista peliä, mitä valmentaja halusi. Pelinkuva oli sellainen, että Lazio halusi pitää palloa, kuten Sarrin joukkueet yleensäkin ja Milan halusi iskeä vastaan, kuten Piolin Milan on ennenkin tehnyt. Välillä pallonhallinta oli enemmänkin roomalaisille, mutta loppujen lopuksi se oli vain 53%-47% Laziolle. Tässä asiassa Milan on kehittynyt viime vuodesta. Se pallonhallinta olikin ainoa, jossa Lazio vei Milania. Sekin oli suurimmaksi osaksi näennäistä pallonhallintaa, kun Lazio ei pystynyt sitä hyödyntämään maalipaikkoina. Milan dominoi peliä ja Milanin voitto olisi voinut olla suurempi ainakin yhden maalin enemmän, jos Kessien epäonnistunut rankkari olisi mennyt 2 cm alemmas. Se mikä minulle otti silmään, että matsi oli rodella rikkonainen. Varsinkin Lazion ukot jyräsi aika likaisilla taklauksilla punamustia nurmeen. Se tuntui olevan ok eilen. Pelin tilastot. Eilisessä pelissä oli monta MotM:in arvoista ukkoa. Hyökkäyspäässä Leao teki hienon maalin ja pelasi hyvän ottelun. Zlatanin paluu kentälle oli kuin satukirjasta kengännauhaharhautuksen jälkeen tehdyllä maalilla. Mutta nostan MotM:ksi näiden maalien taustalla olleen Rebicin, jolle olen välillä antanut sapiskaa. Eilen mies oli liekeissä ja oli ihan eri mies, kuin kauden avauspeleissä. Muuten huomasin, että eilen Zlatan oli hyvin kiukkuinen, kun Leao suti pallon kuutamolle maalipaikasta. Sitten taas Zlatanin tehdessä maalin portugalilainen hyppäsi Z:n syliin. Onkohan siinä joku isä-poika-sugde. Ainakin kaverit on hiukan eri näköisiä.. SempreMilanin pelaaja-arviot. Piolin kommentit: “We wanted to show Milan can play well at the top level and we had more quality than Lazio today, so we deserved the victory. Rafael Leao got the opening goal with a run from midfield, combining with Ante Rebic, and put in several excellent crosses during the first half. “Rafa was already a strength for this team last season, but he’s still 22 years old, it is only his third campaign in Italy, the second working with me. He needs to become more efficient in the finish, because he almost always gets past his defender and just has to finish off more of those chances. “Everyone worked hard and sacrificed themselves for the team, so we must continue like this to keep enjoying our football and entertaining our fans.” Ibrahimovic took seven minutes on his comeback from knee surgery to find the net and seems ageless, even though he turns 40 next month. “Zlatan hadn’t played for four months, so I’m glad he scored a goal and will get stronger in the next games. He has this fire within him, the way he battles in training as well as games, all aiming to be the best, you don’t feel the years when you do that.” Alessandro Florenzi was a surprise in the starting XI, part of the trio supporting Ante Rebic. “Brahim Diaz’s position helped us to open Lazio up a bit, as they were closed off. We have many different attacking approaches that we can take and we aim to use them in various different situations. “Brahim Diaz and Rebic worked hard against the Lazio defence to create a superiority and also cut off their passing channels when they wanted to build out from the back.” Pioli was asked how he has been able to act as psychologist for Milan, helping so many young players to develop, including Sandro Tonali and Leao. “Every player has his own characteristics and above all his own personality, so a coach must learn which buttons to push with each individual. It makes my job easier when young players can see great veterans like Ibrahimovic, Olivier Giroud and Simon Kjaer in training. “This is a team that wants to leave the field feeling satisfied every time. We have many situations that we need to improve, but we must continue with this spirit, putting individual considerations aside in favour of the team. “We will face difficult moments and when we do, we will learn from our mistakes.” Pelin highlightsit: Seuraavaaksi on keskiviikkona Mestareiden liigaa Liverpoolissa ja sitten ensi sunnuntaina vieraspeli Juvea vastaan. Vaikea viikko on tulossa, mutta nautitaan vielä eilisestä voitosta..
 17. 2 points
  Milanin miehistö: Maalivahdit: Jungdal, Maignan, Tătărușanu Puolustajat: Ballo-Touré, Calabria, Florenzi, Gabbia, Hernández, Kalulu, Kjær, Romagnoli, Tomori Keskikenttäpelaajat: Bakayoko, Bennacer, Castillejo, Díaz, Kessie, Saelemaekers, Tonali Hyökkääjät: Ibrahimović, Leão, Maldini, Pellegri, Rebić
 18. 2 points
  Lopulta helpohko 4-1-voitto. Eka jakso meni bussin murtamisessa, Unitedin syöttöketjut olisivat ehkä voineet olla hieman nopeampia jotta Newcastlen alakerta olisi saatu paremmin liikkeelle. Avausmaali Greenwoodin terävästä laukauksesta, jonka Ronaldo haistoi erinomaisesti. Toisella jaksolla Newcastle pääsi peliin mukaan, Maguiren pelattua ensin itsensä ulos puolessa kentässä. Unitedin toinen maali Shaw'n vahvan nousun ansiota, pallo Ronaldolle jolta hyvä kosketus ja laukaus maalivahdin haarojen välistä sisään. Vierasjoukkue alkoi tämän jälkeen väsyä. Brunolla oli melko paljon tilaa laukaukselleen joka olikin sitten komea. Vaihdosta tullut Lingard täydensi iltapäivän, kun pallo pelattiin lopussa boxiin, Martial teki harhautuksen ja Jesse sijoitti oikeaan nurkkaan. Ehkei ollut kuitenkaan virhe pitää kaveri joukkueessa? Varane oli taas erittäin hyvä, samoin Pogba joka oli saanut maajoukkuetauolta yhden pykälän lisää terävyyttä otteisiin. Sanchon ja Greenwoodin paikkoja voisi harkita uudelleen. Molemmat ovat aika samankaltaisia ratkaisuiltaan noilla pelipaikoilla. Ei sillä että kumpikaan olisi tänään pettänyt, mutta välillä vaikutti sille että molemmat ajautuivat liian paljon keskustan lihasumppuun. Sancholle ottelu oli siitä huolimatta selvää eteenpäinmenoa vaisuista aiemmista peleistä. Matic pysyi yllättävän pitkään kyydissä, mutta oikeastaan heti kun pelin tempo lisääntyi, Unitedin keskikenttä oli ylitettävissä erittäin helposti. McTominay voisi olla ratkaisu tälle kaudelle Pogban viereen, sillä vaikka hänellä on myös sijoittumisongelmia, pystyy skotlantilainen sentään työmäärällään sitä paikkaamaan. Tuollainen yhdistelmä kuin tänään nähtiin, riittänee silti Newcastlen tasoisia porukoita vastaan. Rolle on todellinen class act, ei ollut sellainen impact kuin odotin, mutta vielä parempi. Ei enää pelillisesti aivan niin hallitseva figuuri kuin aiemmalla Unitedin aikakaudellaan, mutta peliäly korvaa hienosti ja nopeutta sekä haastokykyä löytyy edelleen tarvittaessa. Rooli oli tänään ihanteellinen; pysyi välillä Newcastlen toppareiden vieressä, ja ajoittain laskeutui alemmas linkittämään hyökkäyksiä. Pystyi myös prässäämään jopa pelin loppupuolella. Mahtavaa, että kaveri pelaa taas Manchester Unitedissa.
 19. 2 points
  Zlatan puhuu tulevaisuudestaan: "Se päivä pelottaa minua" Ruotsalainen jalkapalloikoni Zlatan Ibrahimovic, 39, haluaa vetäytyä julkisuuden valokeilasta sitten, kun pitkä ura vihdoin päättyy. Ranskalaiselle France Football -lehdelle puhunut Ibrahimovic kuitenkin arvelee, etteivät jäähyväiset käy kivuttomasti. – Se päivä pelottaa minua, hän kertoi haastattelussa. Maalitykin upea ura on viimeisillä vuosillaan. Hän ei ole varma, millä lailla hänet tullaan muistamaan kun ura on ohi. – En tiedä. Toivon jotain. Jos jotain jätän jälkeeni, se kertoo siitä että tein työni hyvin. Ehkä ajatuksiani (muistetaan). Usko itseesi, ole oma itsesi, älä pelkää pitää kiinni siitä mistä pidät, ole aina avoin mieleltäsi, Ibrahimovic mietti France Footballille. Ibrahimovic on todellakin aina uskonut itseensä, ja lokakuussa 40 vuotta täyttävä Ibrahimovic on myös ylpeä saavutuksistaan. – Tulen paikasta, jossa minusta sanottiin "hän ei ole tarpeeksi hyvä". Ja täällä olen yhä, 39-vuotiaana. Olen ylpeä siitä, nykyisin italialaisseura AC Milania edustava Ibrahimovic sanoi. Kaikesta huolimatta Ibrahimovic tietää, että uran päättyminen on kova paikka. – Seuraavana aamuna heräät ja kysyt itseltäsi: "Mitä minä nyt teen?". Sinulla ei ole enää sitä samaa päiväohjelmaa jokaiseen päivään, astut uuteen vaiheeseen elämässäsi. Ja se pelottaa minua. Mitä tulen tekemään? En ole tuossa tilanteessa vielä, enkä halua ajatellakaan sitä. Kun se tapahtuu, se tapahtuu, Ibrahimovic pohti. Värikäs ja otsikoissa läpi uransa ollut hyökkääjäsuuruus tietää ainakin sen, että julkinen elämä saa jäädä. – Urani jälkeen haluan kadota. Kun olet elänyt tätä elämää niin kauan kuin minä, tiedät kyllä mitä olet käynyt läpi niin henkisesti kuin fyysisestikin. Joten haluan kadota ja nauttia elämästäni.
 20. 2 points
  Huomenna klo 19.00 San Sirolle saapuu nykyisten roomalaisten sotureiden taivaansininen legioona, eli S.S. Lazio. Lazio perustettiin jo vuonna 1900 ja pelaa sarjassa 79. kautta. Se on enemmän kuin esim. Torinolla. Se mitä Torinolla on paljon enemmän on pokaalit. Laziolla on suurseuraksi aika pieni palkintokaappi: siellä on vain 2 scudettoa (1973–1974, 1999–2000). Sen sijaan Coppassa Laziolla on 7 voittoa, joista viimeisin 2018–2019. Samana vuonna joukkue otti myös Supercoppan. Sen menestyksen arkkitehti oli Milanista tutun Pippon pikkuveli Simone Inzaghi. Simonen hyvän työn Lazion peräsimessä oli huomannut Milanon sinimusta puoli ja niinpä Inter pestasi kesällä Simonen omaksi luotsiksi. Tilalle tuli Maurizio Sarri, joka on tunnettu 2:sta asiasta: röökinpoltosta ja omasta pallonhallintafutiksesta. Jälkimmäinen on välillä ollut huikeaa katsottavaa ja on vienyt Sarrin mm. Napolin, Chelsean, Juventuksen ja nyt Lazion päävalmentajaksi. Edellisessä pestissä Juvessa Sarri hankki joukkueelle scudetton ja potkut. Juve ei koskaan omaksunut Sarrin ideoita. Siellä ristiriita aiempaan oli liian suuri. Nyt Laziossa voi olla parempi mahdollisuus. Ainakin alku on hyvä. Lazio on voittanut Empolin vieraissa 1-3 ja Spezian kotonaan peräti 6-1. Näillä tuloksilla Lazio johtaa sarjaa maalierolla +7. Myös Milan on voittanut 2 ensimmäistä peliä ja maalierolla +4 Milan on sarjan 4. No näillä sijoituksilla tässä vaiheessa ei ole merkitystä. Syksyn mittaan nähdään paremmin, että mistä tällä kaudella tuulee. Piolin kommentit: How the Rossoneri are doing "It was quite a good international break. However, Krunić’s injury is a shame and has arrived at a moment of the season where we’ll be playing every three days. He’ll be out, as will Giroud, who will be back in training on Monday. Ibra and Kessie are available to play tomorrow. We have a squad that allows us to implement various solutions and be competitive. I’m happy with what I have at my disposal and am seeing an increasingly motivated team that works to the maximum in training. We’ve got many tests of maturity coming up. Each test will tell us where we’re at and how much we’ll need to raise our performance levels. They will be big opportunities to prove our worth. I’ll send out the best possible team tomorrow because we need to focus on Lazio; then, our attentions will turn to the Champions League." Opponents "Lazio are a very strong team that combine technique with physicality. They’ve scored the most goals in the league so far. Tomorrow will be an exciting game where both sides will try to cause each other problems. It’s a six pointer and a very important game as we look to remain at the top of the table. Sarri is an excellent coach who has enjoyed success in Italy and England. It’s not a showdown between the two coaches but between two sides who play attacking football as a team and want to prevail over each other. In their first two matches, Lazio have proved that they’re ready and have assimilated the work they did during the summer." Ibrahimović’s return "Ibra is a true great; he knows how he’s doing physically and that four months away from the pitch is a lot of time. However, he’s worked from morning to night and, like always, has displayed great professionalism and motivation levels. I don’t think any member of the squad will be able to play seven full matches in the next 21 days, so, like all the others, Zlatan will have to be managed. I hope he’ll be able to play as much as possible and do so on a continuous basis, something that was lacking a bit last year. Tomorrow, he’ll get some game time so he can start to reach peak physical condition." Franck Kessie "I certainly hope that he puts pen to paper, but it’s more a matter for the Club and his agent. It’s not the time to worry. I only talk to him about on-the-pitch matters, and I’ve seen a player who is motivated, calm and focused. There aren’t any problems. I think that our fans are too intelligent not to put the team above everything else. The thing they should be most concerned with is seeing players giving their all to try to win matches out on the pitch, and Franck is one of these. Those who take to the field deserve to be supported." Individuals "I think that everybody has witnessed Tonali’s growth: he’s now a complete player with technical and physical capabilities. He’s a very professional lad and needs to carry on doing what he’s doing. There’s great competition for places here and, just like everyone else, he knows that the quality of what he produces is the thing that counts, not how many minutes he plays. Pellegri is working well, getting heavily involved and working on the details he needs to. I think that he could be available tomorrow. Messias is an intelligent guy and wants to demonstrate his qualities. I think he start on the right and cut inside or as an attacking midfielder in the centre. We’ll assess things when he’s fully fit; he needs to do specific individual work. Brahim is a very good player and has made great strides forward. He needed time, but now he’s complete. He needs to try to do difficult things because he’s capable of doing so." Different tactical solutions "A three-man midfield could be an alternative, but we need all our midfielders to be in peak condition. Franck and Isma are recovering, with this also applying to Bakayoko. However, we have the quality to do something different tactically in some matches. It’s important for us to bring everyone up to the same level physically and in terms of tempo so we can make such decisions." Growth compared to 2020/21 "For more than half a season, our performances were very consistent. Then, however, we dropped off too much to think about winning the league, especially in terms of our quality high up the pitch. We now need to prove that we’ve learnt our lesson and have improved in this respect. I don’t think it’ll just be the six pointers that make a difference; picking up as many points against other teams will be key too. Our objective is to give our all. It’s up to me to make the decisions as we look to consistently perform and remain in the best condition possible.” A.C. Milan - S.S. Lazio Joukkueet ei ole vielä julkaissut kokoonpanojaan. Skyn ennakoima Milan -avaus: La Gazzetta dello Sportin ennakoimat avauskokoonpanot: Tässä vaiheessa on vaikea arvioida joukkueiden voimasuhteita. Lazio on silti laadukas suurseura ja Sarri on yksi Italian suurista valmentajanimistä, niin on varmasti odotettavissa tiukka peli. Siihen uskoo Whoscored.com, joka uskoo 1-1 tasuriin. Samoilla linjoilla on myös Freesupertips.com ja Footballpredictions.com, jotka uskoo 2-2 tasuriin. Voip olla se tasuri läjellä tai sitten ei..
 21. 2 points
  Golden Age Milanista

  Huhuja (AC Milan)

  No se ei olisi onnistunut: VIIMEISTEN neljän vuoden aikana yli puoli miljardia euroa tienannut jalkapallon argentiinalainen supertähti Lionel Messi ei olisi voinut leikata palkkaansa minimiin pysyäkseen FC Barcelonan pelaajana. Ammattijalkapalloilijoita koskeva Espanjan työsopimuslaki määrää, että pelaajan samaan seuraan solmiman jatkosopimuksen on oltava vähintään 50 prosenttia edellisen vuoden sopimuksesta. Asian Twitterissä esille nostanut Daily Mirrorin jalkapallotoimittaja Colin Millar huomautti, etteivät laki tai La Ligan säännöt salli myöskään ilmaiseksi pelaamista. Näin ollen FC Barcelonan ja Messin jo sopima 50 prosentin palkanalennus oli suurin mahdollinen kädenojennus, jonka pelaaja pystyi lain sallimissa rajoissa tekemään.
 22. 2 points
  tractor girl

  Valioliigavalmentajien potkut

  yritän.
 23. 2 points
  Milanin Serie A .miehistö: Yli 22v. Ciprian Tatarusanu Mike Maignan Fodé Ballo-Touré Theo Hernandez Fikayo Tomori Simon Kjaer Ismael Bennacer Samuel Castillejo Rade Krunic Tiemoué Bakayoko Olivier Giroud Zlatan Ibrahimovic Ante Rebic Junior Messias Yli 22v. home-grown: Alessio Romagnoli Andrea Conti Alessandro Florenzi Franck Kessie Yli 22v. Milanin akatemia: Davide Calabria Alle 22v.: Alessandro Plizzari Sebastiano Desplanches Andreas Jungdal Fotios Pseftis Pierre Kalulu Matteo Gabbia Milos Kerkez Luca Stanga Sandro Tonali Brahim Diaz Alexis Saelemaekers Enrico Di Gesù Andrea Capone Giovanni Robotti Rafael Leao Daniel Maldini Pietro Pellegri Emil Roback
 24. 2 points
  Golden Age Milanista

  Huhuja (AC Milan)

  PSG on kyllä on markkinahäirikkö, mutta hiukan kyynisesti voisi todeta, että ei se ole ainoa. Lasken niihin myös Cityn ja Chelsean. Mutta silti suurin ongelma on se, että Milan on tippunut kyydistä ja kykenee maksamaan palkkoja jotain sijalla 30. (En jaksa kaivaa sitä taulukkoa, mutta joskus sitä ihmeteltiin). Siinä on edellä Tottenhamit ja monet muut Valioliigaseurat. Sen takia voi olla vaikea pitää väkisin Kessietä tai ketään muutakaan, kun maailmalta löytyy kyllä maksajia. Ymmärrän kyllä, että silloin voi olla innostua mistään Milan -nostalgiasta, kun muualla tulee leivän päälle paremmat lisukkeet. Vrt. sanonta: "Esimiehen kiitos ilman palkankorotusta on yhtä tyhjän kanssa."
 25. 2 points
  RedDevilKarra

  Valioliigavalmentajien potkut

  Voisit laittaa uutisesta myös lyhyen kuvauksen eikä vaan linkkiä. Hyvien tapojen mukaista.
 26. 2 points
  Milanin miehistö syksyn Mestareiden liiga -peleihin: Lista A: Maalivahdit: Ciprian Tatarusanu, Mike Maignan. Puolustajat: Davide Calabria, Fodé Ballo-Toure, Alessio Romagnoli, Theo Hernandez, Pierre Kalulu, Fikayo Tomori, Simon Kjaer, Alessandro Florenzi, Matteo Gabbia. Keskikenttäpelaajat: Ismael Bennacer, Sandro Tonali, Brahim Diaz, Rade Krunic, Tiemoue Bakayoko, Alexis Saelemaekers, Franck Kessie. Hyökkääjät: Olivier Giroud, Zlatan Ibrahimovic, Ante Rebic, Rafael Leao, Daniel Maldini, Messias Junior. Lista B: Alessandro Plizzari (P), Sebastiano Desplanches (P), Andreas Jungdal (P), Luca Stanga (D), Salvatore Di Gesù (C), Giovanni Robotti (C), Andrea Capone (A).
 27. 2 points
  Mä en osaa sanoa, kuinka hyvä tämä siirtoikkuna loppujen lopuksi oli. Mutta materiaali laajeni ja se on tärkeää tälle raskaalle vuodelle. Tässä siirtoikkuna: Sisään: Pelaaja: Pelipaikka: Ikä: Saapui: Yksityiskohdat: Mike Maignan Maalivahti 26 Lille Pysyvä siirto, 5 vuoden sopimus €13m + €2m bonukset siirtokorvaus Fikayo Tomori Puolustaja 23 Chelsea Pysyvä siirto, 4 vuoden sopimus, €28.5m siirtokorvaus Sandro Tonali Keskikenttäpelaaja 21 Brescia Pysyvä siirto, 5 vuoden sopimus,, €7m + €3m + Olzer siirtokorvaus Olivier Giroud Hyökkääjä 34 Chelsea Pysyvä siirto, 2 vuoden sopimus,, €1m + €1m bonukset siirtokorvaus Fodé Ballo-Touré Puolustaja 24 Monaco Pysyvä siirto, 4 vuoden sopimus, €4.2m + bonukset siirtokorvaus Brahim Díaz Hyökkääjä 22 Real Madrid 2 vuoden laina (€3m) + osto-optio Alessandro Florenzi Puolustaja 30 Roma Laina (€1m) + osto-optio(€4.5m) Pietro Pellegri Hyökkääjä 20 Monaco Laina (€0.5m) + osto-optio (€6m) + bonukset (€1m) + 15% mahdollisesta myynnistä. Tiémoué Bakayoko Keskikenttäpelaaja 27 Chelsea 2 vuoden laina (€0.5m) + osto-optio(€15), josta voi tulla ostopakko Junior Messias Hyökkääjä 30 Crotone Laina (€2.6m) + osto-optio (€5.4m) + bonukset (€1m) siirtokorvaus Yacine Adli Keskikenttäpelaaja 21 Bordeaux Pysyvä siirto, €10m siirtokorvaus, jää Bordeauxiin kaudeksi. Ulos: Pelaaja: Pelipaikka: Ikä: Meni: Yksityiskohdat: Gianluigi Donnarumma Maalivahti 22 Paris Saint-Germain Sopimus loppui Antonio Donnarumma Maalivahti 31 Padova Sopimus loppui Hakan Çalhanoğlu Keskikenttäpelaaja 27 Inter Sopimus loppui Mario Mandžukić Hyökkääjä 35 Vapaa agentti Sopimus loppui Marco Brescianini Keskikenttäpelaaja 21 Monza Laina Diego Laxalt Puolustaja 28 Dynamo Moskova Pysyvä siirto, €4m siirtokorvaus Giacomo Olzer Hyökkääjä 20 Brescia Osa Tonalin siirtoa Lorenzo Colombo Hyökkääjä 19 SPAL Laina Mattia Caldara Puolustaja 27 Venezia Laina + osto-optio Jens Petter Hauge Hyökkääjä 21 Eintracht Frankfurt Laina + osto-optio €12m siirtokorvaus Tommaso Pobega Keskikenttäpelaaja 22 Torino Laina Yacine Adli Keskikenttäpelaaja 21 Bordeaux Laina
 28. 2 points
  Totta kai! Nomen est omen! Milanin sopimus 30 -vuotiaan Walter Messias Juniorin lanssa on mallia laina + osto-optio. Transfermarkt määrittelee pelipaikan näin: Main position : Attacking Midfield Other position: Central Midfield Second Striker Ja sitten se eilisen toinen siirto. 21-vuotias Yacine Adli saapuu Bordeauxista 8 miljoonan siirtosummalla, mutta lähetään lainalle takaisin Ranskaan vielä vuodeksi. Transfermarktin mukaan pelipaikka on: Main position : Attacking Midfield Other position: Central Midfield Siinä se siirtoikkuna sitten oli ja kauteen lähetään vahvassa uskossa..
 29. 2 points
  Nyt on Tiémoué Bakayokon siirto valmis. Kyseesssä on kahden vuoden laina ja huhujen mukaan 15 miljoonan osto-optiolla.
 30. 2 points
  Golden Age Milanista

  Huhuja (AC Milan)

  Samaa olen naureskellut, mutta fakta lienee se, että' Ranskasta voi tehdä niitä hinta-laatu -löytöjä. Tuskin se Milanin saeurajohto ramppaa Ranskassa pelkästään gastronomian takia.
 31. 2 points
  Oikeastaan tähän täytyykin palata. En taaskaan nähnyt koko peliä, mutta sen verran, että uskallan kommentoida sitä. Milan tosiaan oli eri tasolla vastustajan kanssa ja nappasi ansaitun voiton. Kun viime keväänä Milanin pelaaminen oli yhtä tervanjuontia, niin nyt kaikki sujui kuin elokuvissa tai niin kuin viime syksynä. Tosin tämä Milan on monipuolisempi versio kuin viime syksyn versio. Tämä Milan pystyy hyökkäämään muutenkin kuin nopeasta vastahyökkäyksestä. Saas nähdä, käykö samalla tavalla kuin viime talvena ja joukkue hyytyy. Leao ON parempi kuin viime keväänä ja ON ansaitusti avauskokoonpanossa. Eilen Leao tuhri yhden läpiajon aikailemalla, mutta muuten hyvää tekemistä. Diaz oli taas hyvä. Mietin, että Diazilla oli jo viime keväänä hyviä pelejä. Silloin kaveri oli jo soputunut ja omasi varmaan tuoreempia jalkoja moneen pelikaveriin nähden. Tänä syksynä Diaz on ottanut oman paikkansa lopullisesti ja ollut hyvä. Ja hyvä oli se rankalainenkin. Jokohan ruotsalainen miettii katsomossa, että saako enää peliaikaa ollenkaan. Koko joukkue oli eilen hyvä, jonka kertoo numerot: Pelin tilastot. Minun MotM on Tonali, joka pelasi hyvän pelin ja teki avausmaalin. Nyt Tonali alkaa lunastaa niitä odotuksia, joita kaveriin on asetettu. SempreMilanin arviot. Piolin kommentit: “This warmth and enthusiasm made us emotional, we did well to use that passion as fuel, playing with verve and pace. It’s true, perhaps the team can’t hear my instructions as well in this noise, but they know what they’re doing!” Sandro Tonali opened the scoring with a sensational free kick, then Rafael Leao’s effort took a deflection off Brahim Diaz before the Olivier Giroud brace. “The day we started pre-season training, I saw that Tonali, Leao and Rade Krunic were more mature, more ready for this challenge. They learned from last season, worked really hard and have come forward in leaps and bounds.” Zlatan Ibrahimovic watched from the stands as he recovers from injury and Pioli was asked if he would use Ibra alongside Giroud. “I am very open to all situations, I’ll take it one game at a time to pick the best line-up for that match. When we have the need for two strikers, I will not hesitate to use them together. I just hope to have everyone back to full fitness.” Milan are back in the Champions League in a group with Liverpool, Atletico Madrid and FC Porto. “We’ve got a remarkable run of games coming up after the break for international duty, including Liverpool, Juventus and Atalanta, so we need to keep this mentality and enthusiasm. “If we really want a positive future, we must treat everyone as first choice players. We’re missing some at the moment, a couple more might arrive, but we must train the way we want to play and play the way we train. “The Champions League group is very tough, as we have an opponent that won the trophy two years ago, another that won La Liga and Porto who eliminated Juventus last season. We must see this as an opportunity to be grabbed with both hands and enjoyed. “We are getting used to playing entertaining football and enjoying ourselves, but we must also remember that the great teams are also capable of winning ugly.” Pelin highlightsit: Nyt on parin viikon majutauko ja sitten San Sirolle saapuu uudistunut sarjakärki Lazio. Katsotaan kumpi silloin menettää pisteitä ja mistä se kana pissii.
 32. 2 points
  Ei toi Pogba vaan oikeen toimi tossa pohjalla.
 33. 2 points
  mts77

  Kausi 2021-22 käyntiin

  Ymmärrän että fanit haluaa pokaaleja ja mieluiten heti ja kaikista kisoista. Rauta tulppaani toi pytyn Jose setä toi pytyn. Ole ei ole vielä tuonut mutta pidän siitä millainen ryhmä meillä alkaa olla kasassa ja jos kehitys käyrät pysyy niin mikä joukkue meillä on pari vuoden päästä... Eli jos ei pyttyä tänä vuonna niin heitetäänkö koko duuni romukoppaan ja naarataan joku kaiken voittanut manageri joka haluaa oman tyyliset pelaajat
 34. 2 points
  Tämä on ollut jo muutaman päivän selvä ja nyt virallista. Italian maajoukkueen 20 -vuotias hyökkääjä Pietro Pellegri tulee Monacosta lainalle ja osto-optiolla tiettyjen ehtojen täyttyessä. Transfermarktissa Pellegrin pelipaikka määritellään näin: Main position : Centre-Forward Other position: Right Winger Second Striker
 35. 2 points
  Niklas Moisander ja Malmö jalkapallon Mestarien liigaan Tiistaina pelattiin jalkapallon Mestarien liigan viimeisen karsintavaiheen ratkaisuotteluita. Varsinaiseen Mestarien liigaan selviytyivät sveitsiläinen Young Boys, portugalilainen Benfica ja ruotsalainen Malmö FF. Malmö hävisi tiistaisen vierasottelunsa Ludogoretsille 1-2, mutta 2-0-kotivoitto riitti liigapaikkaan yhteismaalein 3-2. Malmön Niklas Moisander ei pelannut, koska hän loukkaantui ensimmäisessä osaottelussa. Benfica pystyi pudottamaan PSV Eindhovenin, vaikka joutui pelaamaan tiistaina suurimman osan ottelusta vajaalla punaisen kortin takia. Ottelu päättyi 0-0 ja yhteismaalit menivät 2-1 Benfican kotivoiton turvin. Young Boys ja Ferencvaros mättivät maaleja. Young Boys voitti viikko sitten kotiottelunsa 3-2. Kun sveitsiläisjoukkue oli samoin numeroin parempi vieraissa, yhteismaalit kirjattiin 6-4.
 36. 2 points
  Samoilla linjoilla ollaan Heekin arvioiden kanssa. Mitä tulee Bakayokoon, niin minä suorastaan odotan kaveria. Se on juuri sitä Milan tarvitsee keskikentälle, kun Kessie ei voi joka peliä pelata. Berardi kyllä kelpaisi, mutta olen aivan varma, että Milan ei ole missään vaiheessa ollut kovin tosissaan ollut kaverin perässä. Huhujen mukaan tontille kaavaillaan nimellä paiskattua meksikolaista Jesus Coronaa Portosta.
 37. 2 points
  Wipu

  Kausi 2021-22 käyntiin

  Kausi aloitettu ja kaksi hyvin erilaista ottelua nähty. Jo näiden kahden ottelun perusteella, uskallan sanoa, että Olen on tehtävä jatkossa kovempia ratkaisuja pelaajavalintojen ja roolituksen suhteen, jotta kurssi saadaan pidettyä oikeaan suuntaan. Ei tässä mitään paniikkia ole, mutta merkit pieneen tasaiseen liittoon vaakatasossa ovat ilmassa, ellei ratkaisuja tehdä hyvissä ajoin. Unitedin kokonpano on kohtuullisen laaja, mutta palat eivät sovi kuin yhdellä tai kahdella tavalla yhteen. Sotton peli vain vahvisti omaa näkemystäni Unitedin ongelmista, kokoonpanon valinnan ja roolituksen suhteen. Unitedilla oli täysin sama maalivahti ja puolustuslinja kahdessa pelissä ja ero esityksillä oli valtava. Tämä ei johdu puolustuksen tason ailahtelusta, vaan siitä, mitä tapahtuu yläpuolella puolustettaessa ja pelin avaamisvaiheessa. Leeds pelissä ei nähty keskikentän pohjan laskeutuvan toppareiden väliin avaamaan peliä. Oliko pelin avaamisessa suuria ongelmia Leeds pelissä, ei mielestäni? Mutta Sotton pelissä Matic on topparien välillä toistuvasti, ja hänen kauttaan avattiin poikkeuksetta, miksi? Eivätkö topparit itse osaa syöttää palloa ylöspäin? Miten osaavat tämän muissa peleissä, kun Maticia ei ole? Pelin tempo hidastuu, vastustaja ehtii asemiin, syöttösuuntia on yksi vähemmän, kun kk pelaaja topparien välissä ja jos pallo riistetään keskialueella, niin Fred ei voi ehtiä jokaiseen riistoon hidastamaan ja vastustaja nostaa pallollisena täydellä vauhdilla Unitedin toppareita ja Maticia vastaan. Perus jalkapalloa; keskialueella on jossain tapahtunut virhe, kun topparit (puolustuslinja) on ensimmäinen näitä vastaan tuleva linja. Virhe ei välttämättä ole edes juuri Fredin, ei vain yksin kykene kaikkia välejä tukkimaan / hidastamaan. Toive jatkoon, topparit avaavat ja menetyksen jälkeen pivot kaskikko ehtii hidastamaan tai jopa riistämään pallon takaisin. Ihanneavaus AWB - Varane - Maguire - Shaw. Ja Lindelöf ei ole edes pelannut heikosti, mutta rooli muuttuu kolmanneksi toppariksi ja Maguirellekin saadaan lepoa säännöllisesti sekä turvallisin mielin kauden aikana. Keskikenttä. Fred-Matic ei parivaljakkona toimi. Paljon haukutaan Frediä ja Matic erikseen, mutta ei nähdä kokonaisuutta. Pari ei täydennä toisiaan millään tavalla, eivät vain sovi ominaisuuksiltaan yhteen. Tämä näkyy heikkoina suorituksina ja virheinä otteluissa, jotka eivät johdu pelajaan henk.koht taitotasosta. Ihmettelen miksi Ole & Co tätä parivaljakkoa väkisin tunkee kentälle? McT tuli Sotton pelissä vaihdosta Maticin rinnalle, sama juttu, toimi jopa vielä huonommin yhteen. Tosiasia on, että Maticn ominaisuudet olisivat paremmin toimivia yksinäisenä pivottina, mutta iän tuoma hitaus estää/asettaa haasteita tähän tänä päivänä. Tämän takia vaihtoehtona pohjalle on vain Fred - McT, joka paloina sopii huomattavasti paremmin yhteen. Kaksi laajalla säteellä töitä tekevää ja molempiin suuntiin pelaavaa pohjapelaajaa pystyvät paikkamaan toistensa heikkouksia ja tukemaan vahvuuksia. Maticin rooli tulisi olla otteluiden lopussa rauhoittavana pelaajana. Kun Fred - McT tarvitsevat lepoa, niin siinä on Olelle & Co:lle iso pulma. Ei ole toimivaa kombinaatiota yksi yhteen 4-2-3-1 taktiikkaan. Rashfordin paluu, tosin antaa mahdollisuuden peluutta Pogbaa tuossa paikalla, jolloin kallistuisin Pogba McT/Fred pariin ajoittain, jotta saa lepoa näille kavereille. McT:ta voisi kokeilla myös yksinäisenä pivottina, mutta silloin tarvitaan yläpuolelle myös puolustuksen tukemiseen kykeneviä kavereita, jotka pystyvät riistoihin myös ylhäällä (VDB). Hyökkäys. Tällä hetkellä toimivin kombo on Pogba - Bruno - James ja Greenwood piikissä. Uskon kuitenkin Sanchon ottavan Jamesin paikan pikapuoliin oikealla ja Jamesin rooli on tarjota vaihtoehto ja antaa huilia Sancholle. Hyökkäyksessä "roolitusongelma" mielestäni Unitedin kohdalla korostuu. Olella & Co on jokin fiksaatio saada Martial väkisin kentälle ja piikkiin. Mielestäni Martialin paikka on vasemmalla laidalla ja Pogban vire huomioiden tukevasti penkin puolella. Rashfordin tullessa vielä tukevammin. Oikealle jo mainitut Sancho ja James, ei Greenwoodia, jonka paikka on 9 paikalla kärjessä, jonne vaihtoehtona Cavani. Brunon kohdalla vaihtoehdot ovat VDB ja Mata, joita voi myös käyttää Brunon rinnalla, jos siirrytään tilapäisesti esim 4-1-4-1 taktiikkaan, jossa yksi pivot, jota Unitedilta ei siis suoranaisesti löydy kokoonpanosta. Bruno on parhaimmillaan, kun pelissä on vauhtia ja vauhtia tarjotaan oman joukkueen toimesta, jolloin syntyy tiloja. Leeds ei puolusta staattisesti ja tiloja olisi varmaan syntynyt ilman suurempaa vauhtiakin, mutta Sottonia vastaan juoksuvoimaa ja vauhtia olisi tarvittu huomattavasti enemmän, jotta Sotton ei olisi ehtinyt kokojoukkueen voimin ryhmittymään puolustukseen. Lisäksi puolustus muurin murtamiseen tarvitaan nopeutta, pelkkä staattinen pallon liikuttelu ei riitä. Uskallan väittää, että Greenwood piikissä ja James oikealla, olisi tarjonnut vauhtia ja huomattavasti vaarallisempia pystyjuoksuja, kuin nyt valittu Martial piikissä ja Greenwood laidalla. Tällöin olisi myös syntynyt tiloja Bruonolle linjojen väliin. Greenwood on käsittääkseni molempi jalkainen pelaaja ja tällaisen pelaajan paikka on keskellä, jolloin pystyy maximaalisesti hyödyntämään molemmat puolet / jalkansa, toisin kuin laidalla. James tuo myös yhden ominaisuuden, jota ei muilta hyökkäyksestä löydy ja se on puolustusasenne, joka aivan eri luokkaa kuin muilla. Bruno ajoittain ja Pogba puolustavat esimerkillisesti. Kylmä fakta on mielestäni se, että muutamia pelaajia ei pitäisi laittaa samaan aikaan kentälle, muuten kuin otteluiden lopussa tai poikkeustapauksissa. Otetaan muutama esimerkki. Edellä jo mainittu Matic, ei samaan aikaan kentälle Fredin tai McT.n kanssa. Greenwood - Cavani, valitse toinen piikkiin, toinen on penkillä, maku, kunto ja vire kysymys kumpi pelaa. Martialia ei kärjessä, koska tarkoittaa edellä mainitun kaksikon olemista penkillä tai Greenwoodin paikkaa oikealla. Sancho - James, valitse toinen, tee toisesta selkeästi ykkösvaihtoehto. Osin kovia ratkaisuja, mutta parhaat nimet, eivät takaa parasta kokonaisuutta. Nyt tuntuu siltä, että pelaajat valitaan kentälle odotusten / nimen ei näyttöjen mukaan ja pelaajille annetaan peliaikaa toivoen josko se siitä lähtisi. Tällä tasolla pelipaikka pitää ansaita harjoituksissa, mutta ennenakaikkea peliesityksillä. Ja se on mielestäni ihan paska puhetta, ettei muka lähes samalla kokoonpanolla jaksa koko kautta tai edes prässätä ylhäältä ottelusta toiseen. Miten muut joukkueet; Pool, Chelsea, Tottenham (poislukien Moun aika, jolloin eivät prässänneet) ym jaksavat. Siellä vaihtuvuus aika pientä pelaajistossa otteluiden välillä. Ne pelaavat joilla kulkee, ja muut hakevat paikkansa vaihtojen ja cup pelien esitysten perusteella. Wolves pelin avaustoive (suluissa vaihtoehdot): DeGea - AwB, Varane (Lindelöf), Maguire, Shaw - Fred, McT - Pogba - Bruno - Sancho (James) - Greenwood (Cavani)
 38. 2 points
  Nukahdin kesken eilisen pelin. Peli oli kyllä viihdyttävä ja tasainen, siitä ei ollut kyse. No siksipä kommentoin hiukan lyhyesti. Milan teki maalin, mutta muuten peli oli tasainen tai ehkä enemmänkin genovalaisten hallintaa. Siksipä voitto ja 3 pistettä tuntuu enemmän ryöstöltä, kuin oikeutetutulta lopputulokselta. Pelin tilastot. Eilen kentällä oli onnistujia roppakaupalla. Maignan oli maalissa mahtava ja hänen tarkat avaukset jalalla oli vaarallisia. Hyökkäyspäässä Leao ja Diaz pelasi hyvän pelin, mutta lun spanski teki maalin, niin laitan sen tällä kertaa MotM:ksi. Ehkäpä Milanin johdossa on laskettu Diazin varaan paljon, eikä sitä uutta pelinrakentajaa ole etsitty nimekkäästä joukosta. Sieltä tuleekin Diazille varamies eikä toisinpäin. SempreMilanin arviot. Piolin kommentit: “Sampdoria played a good game defensively. Lowering Diaz gave us a superiority in the middle to not always give the ball away. “I’m happy to have won and to have chased the second goal. Aside from [Franck] Kessie’s injury, I knew we had prepared well. We won a match suffering.” The new No. 10, Brahim Diaz, impressed with a lively performance and grabbed the match winning goal on Monday night. “It’s clear that everyone thinks of his performance against Juventus. At the time I had made more of a tactical choice. “I’m always happy with him. He has personality and believes a lot in himself. He has everything to maintain this position. “We are becoming a strong team with a lot of competitiveness in the group.” The Rossoneri coach then talks about the future targets for the Rossoneri. “It was great to see the fans again, because we knew they would welcome us with enthusiasm,” he said. “We know so many ways to play. It’s the spirit that makes the difference. “I explained my thoughts to the team, because I too am stronger than two years ago. Maybe the right word is ready, this is the most ready Milan. “There’s a lot of balance now. I don’t like limitations. know I coach a strong team. Just think of the players who were out tonight.” Pioli then explained his tactics against Roberto D’Aversa’s men in the opening game. “We tried to build with high full-backs and the midfielders had to help us,” he said. “[Alexis] Saelemaekers knows how to move between the lines, but he must learn to be decisive. “I like how the team interpreted the game. As soon as we scored in the first half, we played a little to keep the ball. This is not our football. “We have always looked for the goal and this is the right mentality.” Pelin highlightsit: Voitolla on hyvä aloittaa uusi kausi. Seuraavaksi on sunnuntai-iltana Cagliari San Sirolla.
 39. 2 points
  Maanantai-iltana klo 21.45 Suomen aikaa Milan aloittaa kautensa hieman yli 580 000 asukkaan Genovan satamakaupungissa, jossa vastaan asettuu Unione Calcio Sampdoria. Peli pelataan Sampdorian kotipyhätössä Stadio Luigi Ferrarisilla. Sampdorian juuret menee 1890-luvulle, jolloin Genovassa perustettiin Ginnastica Sampierdarenese ja Società Andrea Doria seurat. Sodan jälkeen vyinna 1946 seurat yhdistyivät ja keksi samalla joukkueelle nerokkaan nimenkin. Serie A:ssa Sampdoria pelaa jo 65 kauttaan ja on myös menestynyt. Kaudella 1990–1991 joukkue nappasi scudetton. Tasan 30 vuotta myöhemmin, eli viime kaudella, joukkue oli 9. ja keräsi 38:sta pelistä 52 pistettä. Vastaavasti Milan oli 2. ja keräsi 38:sta pelistä 79 pistettä. Sampdorian valmentajan Roberto D’Aversan kommentit: “It’s a tough start because we’re playing the team that finished second last season, and one that has strengthened a lot in the transfer market. We must show desire and determination, and make sure the result is different from the value of the squads.” Asked about the Coppa Italia, he said: “I asked the lads to win the tie in 90 minutes, and we achieved that goal. We created a lot but we also made mistakes that we’ve analysed and that we mustn’t repeat, especially against strong opponents like AC Milan. On Monday night I’ll ask the team to go out on the pitch and respect Milan, but also play with a positive mentality and go beyond any technical differences to get a result.” “It’s really important to have Maya Yoshida back. He’s ready to play. With him we have all our international players back, which shows the quality of our squad but also the difficulties in working and managing the workloads for those who arrived later. The fans? It would be a pleasure to have their affection and warmth here in Bogliasco, but I can’t wait to see them at the stadium on Monday. I know how much they can push the team.” Piolin kommentit: Even stronger "I think it's the strongest AC Milan that I’ve had. The players are much more aware and grown, I’ve found guys like Tonali and Leão to be more mature. Tomorrow, there will be absentees, but the whole group is solid: we want to win all the games, and if we combine humility and ambition we’ll be able to do well. We’ll also have a stage to perform on that we wanted at all costs, the Champions League, in which we want to try and be protagonists." The opponents "Sampdoria are a team that defend very well, they have quality up front and a clear identity. They are dangerous on set pieces; it’ll certainly be a difficult opening match. We’re doing well and we want to start in the best possible way by winning tomorrow night's match." New arrivals "I’m very happy with the new arrivals: They’re all winners and they're all experienced at a high level, with important mentalities. They know what it means to win and have come into a group that is much more motivated than before and eager to work well. We’ve done everything necessary to be ready and to play well, starting from tomorrow." On the eve of the match "I’m excited because the beginning always provides special feelings. I know that we are at a great Club with high expectations, so we are proud to wear these colours. I’m sure of our work and convinced of our quality and the desire to feel connected. And I'm excited about the idea of seeing our fans, who will provide us with the desire to go beyond our limits." Individuals / Tonali "We’ll all have to pass weekly exams and even several times a week with the arrival of the Champions League. I’m convinced that I’m coaching guys with good qualities and values who are developing well, and Sandro is one of them. He has qualities that few have, he takes more responsibility in the most difficult games and must continue on this path. I think he’s growing well and in a consistent manner." Individuals / Maignan "I’m very happy with Mike. He’s a guy who is full of desire, possesses great quality, he’s very curious and always tries to learn. From his gameplay to the building out from the back, he’s settled in very well. He’s a very strong goalkeeper who will certainly make a contribution." Individuals / Ibra and Kessie "Next week will be very important for Ibra because he will reach a peak in terms of the work he’s carrying out to recover. If everything goes well, he’ll be able to return to the group during the international break. He’s our leader, both in terms of his charisma and his technical ability; he’s a very important point of reference for us and is highly motivated. Franck had an unusual summer, but he’s been very calm and focused. I believe that both parties want to continue together, but I’ve seen a relaxed player who can’t wait to return to the team." Individuals / Giroud "He’s a great professional and a person of substance. Furthermore, he’s a very intelligent player. He knows where to move on the pitch and is able to attack in behind or play a supporting role. He’s also a fantastic finisher in the penalty area. He has a desire to learn and be with the others, which is why he’s settled in very well. We were involved in some high-level friendlies against teams who were ahead of us in terms of their preparations, especially Nice, Valencia and Real Madrid. We had more of the ball in Trieste, but I think that Olivier can play well in various situations." Continuity and new aspects "In terms of playing principles, we have continuity, and this is something that we need to exploit. However, in the modern game, you can’t only have one way of playing. Last year, we experimented with different types of movements, but our objective is to get the most out of the characteristics of the players and try to win every game. We want to play fast, intense football that involves many players getting on the ball. It’s something that requires a lot of effort and great team spirit. In this sense, we’ve been on an important journey, and we want to carry on performing at high levels." Group identity "AC Milan needs to be its own master and always there in the game, including during the most difficult matches. We need to have our own identity and be aware of our qualities. We possess a playing identity that allows us to make the most of our characteristics. We’ve made great strides forward, we’re even more of a team than before and want to display this out on the pitch. We fully believe in our work, which consists of passion, enthusiasm and ideas. This allowed us to overcome difficult moments last year, and it should help us this season as well. The captain? It’s Alessio (Romagnoli), this has never been in question. In a team, it’s very important to have responsible players who are united, enthusiastic and have the desire to do well. This is why I have a lot of confidence in them." Transfer market "We’re not looking for players who are similar to those who left; we want to improve the team. The Club is there and will be ready if an opportunity arises. We already have high-quality players in attack, and they will be able to provide options against teams that sit back, which is something we were missing at times last year." New Serie A season "I think there are seven teams that can win the Scudetto. I think that it’ll be even more balanced than last season, when Inter broke away after previously going out in the Champions League in December. The team that emerged victorious is always the favourite, but, just like our rivals, we’re also strong. It’s a complicated league for everyone, and playing against these six teams will be difficult. The fixtures against the other sides will thus be even more important, and we’ll have to show that we’re ready tomorrow." U.C. Sampdoria - A.C. Milan Kumpikaan joukkue ei ole vielä julkaissut kokoonpanoaan. Skyn ennakoima Milan -avaus: La Gazzetta dello Sportin ennakoimat avaukset: Kauden ensimmäistä peliä ja ensimmäisiä pelejä on aina hankala ennustaa. Saman on huomannut muutkin. Footballpredictions.com ehdottaa 1-1 tasuria, Whoscored.com 1-2 ja Freesupertips.com taas 0-2 Milanin vierasvoittoa. No vedetään siitä johtopäätös, että Milan on lievä suosikki ja voittaa sitten 1-2 vieraissa..
 40. 1 point
  Kuuluisaa naisten logiikkaa... yxi olut liikaa.
 41. 1 point
  Maignan on nimmetty miehistöön, mutta mikä on pelikunto? Milanin miehistö: Maalivahdit: Jungdal, Maignan, Tătărușanu Puolustajat: Ballo-Touré, Conti, Florenzi, Gabbia, Hernández, Kalulu, Kjær, Romagnoli, Tomori Keskikenttäpelaajat: Bennacer, Castillejo, Díaz, Kessie, Saelemaekers, Tonali. Hyökkääjät: Leão, Maldini, Pellegri, Rebić. Juven miehistö: Maalivahdit: Szczesny, Pinsoglio, Perin Puolustajat: De Sciglio, Chiellini, De Ligt, Danilo, Cuadrado, Alex Sandro, Pellegrini, Bonucci, Rugani Keskikenttäpelaajat: Ramsey, McKennie, Bernardeschi, Chiesa, Rabiot, Locatelli, Bentancur, Kulusevksi Hyökkääjät: Morata, Dybala, Kean
 42. 1 point
  Olipahan matsi! Liverpool oli odotetun kova. Milanin nuoret pojat olivat selkeästi alkushokissa, kun Pool laittoi heti ison vaihteen silmään. Mutta mitä vielä: Mike koppas pilkun ja Milan sai henkeä päälle. Yks kaks yllättäen kaksi hienoa maalia nopeiden hyökkäyksien päätteeksi. Peli olisi voinut kääntyä meille mikäli keskikenttä olisi ollut matsissa mukana: Kessie ja Bennacer olivat molemmat heikkoja tänään. Kessie voi unohtaa 9 millin vuosipalkat jossain PSG:ssä, koska sillä liksalla pitää olla Mestareiden liigassa tekijämies. Tänään ei näyttänyt riittävän keskittyminen, kondis eikä pallotatsi. Bennacer pelasi kuin junnu aika-ajoin: typerä käsivirhe boksissa, harhasyöttöjä, itsensä ajamista ahtaisiin tiloihin, väärin sijoittumista ja kirsikkana kakun päällä maalisyöttö Hendersonin voittomaaliin. Siis aivan totaalinen aivopieru puskea kulma keskelle parhaaseen maalintekosektoriin… Calabria joutui myös palaamaan maan pinnalle: puolusti hyvin, mutta hyökkäyssuuntaan ei pystynyt mihinkään. Vielä täytyy kasvaa ja kehittyä. Leao oli eka puoliskolla hyvä, mutta näytti siltä, että bensa loppui heti toka puoliskon alkuun. Treeniä lisää. Milanin parhaat olivat omissa papereissa Rebic (MVP), Brahim ja Kjaer. Myös Tomori oli vahva, vaikka eka Liverpoolin maali merkittiin hänen omaksi maalikseen. Huono tuuri kävi siinä. Liverpool ansaitsi voiton. Sen näkee tilastoistakin. Milan ei ole ihan valmis vielä absoluuttiselle huipputasolle, enkä sitä odottanutkaan. Onhan tuo hirveä paikka mennä Anfieldille ensimmäiseen Mestareiden liigan koitokseen! Siinä näkyi jännitys ja kova pelin tempo ja taitotaso löi pojat ällikällä. Se johti keskittymisen puutteeseen ja aika monessa tilanteessa klassisesti nukuttiin kentällä. Silti kaksi maalia Liverpoolin verkkoon ja hyvä taistelu. Siitä on otettava itseluottamusta ja uskoa omaan tekemiseen! Seuraavassa pelissä Milan on taas vähän valmiimpi. Forza rossoneri!
 43. 1 point
  Tuo laitapeli on kyllä hyvä huomio. Liverpool elää siitä ja varsinkin ne TAA:n keskitykset pitäisi saada hoidettua. Muuten tässä on Valioliiga.comin ennakko: Ennakkopaketti Mestarien liigan otteluun Liverpool – AC Milan: Mistä näet pelin, arvioidut avaukset, valmentajien kommentit
 44. 1 point
  Kiitos rapsoista! Itsekin tuli tottakai matsi jännitettyä ja omat kuumat otteet (ei missään järjestyksessä) seuraavaksi: Tonali on matkalla korkean tason keskikenttäpelaajaksi. Olipa hienoa taas katsoa nuorukaisen pelaamista. Nopea, vahva kamppailuissa, juonikas, hyvät ja oikea-aikaiset syötöt jne. Ja mikä parasta, hän voi kehittyä edelleen paljon. Pioli on sanonut, että Brahimin pitää kokeilla vaikeita juttuja, koska hän pystyy siihen. Minusta aivan oikea asenne. Eilen ei kuitenkaan pallo totellut Brahimia niin hyvin, kuin olisi voinut, mutta juuri tuollaista pelaamista hänen pitääkin näyttää eli rohkeaa haastamista ja odottamattomia juttuja. On saanut selvästi lisää kovuutta ja muskelia viime kauteen nähden. Vielä voisi tulla ripaus lisää. Zlatan, Zlatan, Zlatan... paluu kentille kuin satukirjasta! Tuollaisen kaverin läsnäolo joukkueessa tekee jokaisesta pelikaverista päätä pidemmän. Se on mieletön hyöty ajatellen Mestareiden liigaakin. Usko omaan tekemiseen Milanin leirissä on korkealla ja se näkyi. Romagnoli oli pirun hyvä eilen. Kapteeni on sisuuntunut taistelemaan avauksen paikasta ja se on äärimmäisen hyvä asia. Pelasi hyvin yhteen Tomorin kanssa ja muodostivat yhdessä fyysisen toppariparin, johon Lazion hyökkäyspeli pysähtyi kuin seinään. MOTM oli Ante Rebic. Oli pelipäällä eilen ja se näkyi, vaikka kaveri ei paljon hymyile. Syötti upeasti Milanin maalit ja oli muutenkin pelissä läsnä. Tätä lisää! Taisin aiemmin kirjoittaa, että Rebic tarvitsee pientä ketutusta ja halua näyttää, että kentällä alkaa kulkea. Nyt se positiivinen kiukku on löytynyt sieltä. Leao – aivan eri pelaaja, kun saa lempipaikallaan hääriä. Ollut hyvä tämän kauden matseissa ja meno ei hyytynyt edes yhtä sarjan kovimpia joukkueita vastaan. Onnistumisten sarja ja tasaisuus on tärkeä juttu pelaajan kehityksen kannalta ja tämä kausi voi hyvinkin olla läpimurto Leaolle. Hyvältä näyttää tekeminen eikä näy enää sitä pään pyörittelyä ja hölkkäämistä. Näyttää tietävän, mitä häneltä kentällä odotetaan ja osaa myös tehdä sen omimmalla pelipaikallaan.
 45. 1 point
  Avauskokoonpanot: Milan: Rebic Leao Brahim Diaz Florenzi Kessie Tonali Theo Hernandez Tomori Romagnoli, Calabria, Maignan Milanin penkki: Jungdal, Tătărușanu; Ballo-Touré, Gabbia, Kalulu, Kjær; Bakayoko, Bennacer, Castillejo, Saelemaekers; Ibrahimović, Maldini, Pellegri. Lazio: Felipe Anderson Immobile Pedro Luis Alberto Leiva Milinkovic-Savic Hysaj Acerbi Luiz Felipe Marusic Reina Lazion penkki: Adamonis, Strakosha; Lazzari, Patric, Radu, Vavro; Akpa Akpro, Bašić, Cataldi, Escalante, Zaccagni; Moro, Muriqi, Romero.
 46. 1 point
  Heek

  Huhuja (AC Milan)

  Lisään vielä, että uskon Milanin hankkineen Yacin Adlin osittain vakuutukseksi, koska Bennacerin sopimuksessa on 50 miljoonan ulosostopykälä, jota Milan ei ole onnistunut neuvottelemaan uusiksi. Bennacerin sopimus loppuu vasta 2024, mutta jos nyt tulee hyvä kausi niin Man City, Chelsea, Manu, Tottenham, Barcelona, Real Madrid, PSG, Bayern, Juve tai herra paratkoon vaikka Inter voi tulla ja viedä Bennacerin maksamalla ulosostosumman. Silloin Milanilla on jo valmiina taitava pallollinen keskikenttäpelaaja laittaa tilalle.
 47. 1 point
  Hyvä koonti GAM! Silmään osuu heti se, että hankitut runkopelaajat tulivat sisään pitkillä sopimuksilla, joka tarkoittaa jatkuvuutta. Lisäksi villit kortit ovat edullisilla osto-optioilla: low risk high reward.
 48. 1 point
  Juventus menetti CR7:n myötä 29 liigamaalia. C. Ronaldon pelillinen merkitys oli myös valtava, koska hän pystyi ratkomaan pelejä yksilösuorituksilla, vaikka joukkueen tekeminen olisi yskinyt. Uumoilin Allegrin tulon myötä Juventuksen yhdeksi kovimmista kilpailijoista Milanille, mutta Ronaldon menetys on todella vaikea korvata. Morata on ihan ok hyökkääjä, mutta ei mikään eliittitason tekijä. Dybala on loistava pelaaja, mutta aivan eri tyyppinen pelaaja, kuin C. Ronaldo. Juvella voi tulla vaikea kausi, mutta se siitä Juve-analyysista. Lazio on jo kova testi. Sarriball on ilmeisesti omaksuttu joukkueessa hyvin, koska Immobile on paukuttanut neljä maalia ja johtaa sarjan maalipörssiä. Lazio on takonut kahteen peliin 9 maalia ja päästänyt kaksi.
 49. 1 point
  Milanilla on vain voitettavaa tällä arvonnalla. Kukaan ei odota jatkopaikkaa ja vastustajat ovat sen verran kovia, että voivat jopa aliarvioida Milania.
 50. 1 point
  Alessandro Florenzi on liittynyt Milaniin lainadiilillä, joka kestää kesäkuun loppuun 2022.
×