Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing most liked content since 01/21/2020 in all areas

 1. 5 points
  pökkelö

  Ole Gunnar Solskjaer

  Mielestäni strategia on selvästi nähtävissä. Pelaajat joita ei kiinnosta tai sovellu haluttuun pelityyliin saivat jatkaa matkaa. Sisään omista junnuista ja siirto ikkunassa pelaajia jotka täyttävät tulevaisuudessa kriteerit. Kapea materiaali, jota loukkaantumiset ovat lisänneet. Peli kuormitus on kova, ja lepoa on annettava pelien välillä mikä on harjoittelusta pois. Kentälle raavitaan terveet, jolloin siellä on pelajia, jotka eivät avaukseen kuuluisi. Ja nuoria, joista ei ole hilaamaan joukkuetta vaikeasssa tilanteessa. Ikävä kyllä myös alisuorittajia, joista Martin taso heittelehtii, Jessen taantuminen, PP on jossain..... Pelaajat, jotka ovat iästään huolimatta ottanut isoa roolia eli Rasse ja McTomi telakalla. Tämäkin tilanne palvelee sikäli tulevaisuutta. Nuoret saavat kokemusta kovista paikoista ja kerättyä kovuutta / rutiinia. Huolestuttavainta on kova kuormitus. Sarjan lisäksi molemmat cupit + europelit. Ukkoja tippuu kohta lisää sairastuvalle ja suoritusten aneemisuus kasvaa kun tuoreutta ei ole. Tarkoittaa lisää junnuja kentälle Jessen ja Pereiran seuraksi. Tietää taas heikompien tulosten lisääntymistä ja sudet haistavat veren ulvoen hurjemmin Olelle potkuja. Toivottavasti saadaan joku kelpo pelaaja vielä tammikuun aikana sisään, vaikka huonolta näyttää. Ymmärrän kyllä, ettei järjettömiä palkkoja ja siirtosummia kannata maksaa vain siksi kun on MU. Ja saadaanko vain lisää Sancheseja? Kesän hankinnat onnistuivat. Etenkin AWB & James. Parhaat päivät vasta huomenna molemmilla. Jälkimmäinen oli Leedsin kiikarissa vuosi sitten. Valitsi mieluummin siirron Kesällä Manuun. Toivottavasti OGS saa työrauhan. Kevät on varmasti raskas ja masentava, jos ottelukuormituksen alla oleva joukkue uupuu myös henkisesti. Siltä se näyttää nyt. Ensi vuosi kesän ikkunan, jos siinä onnistutaan on valoisampi. Junnut ovat kasvaneet ja jos tosiaan saadaan jokunen oikea palanen vielä lisää. Pelikin paranee kun saadaan materiaali vastamaan haluttua tapaa pelata.
 2. 4 points
  Ihme kitinää. Kaikki pikku virheet huomataan ja valitetaan asioista vanhasta tottumuksesta. Tehkää jotain muuta jos noin paljon ahdistaa. Sitten itse peliin: Vauhdikas, viihdyttävä ja tasainen ottelu, jonka maalipaikoissa terävämpi joukkue ansaitusti voitti. Chelsealla toki oli mahdollisuudet tästä piste ottaa, mutta ei ihan riittänyt. Molemmat joukkueet pitivät hyvin palloa ja uskalsivat pelata sitä myös ahtaisiin väleihin. Mielestäni ManU hieman parempi joukkueena. Karvaus oli hyvää ja muoto säilyi ehkä paremmin kriittisillä hetkillä. Palloa ei myöskään haudottu liikaa, mikä varmaankin vaikutti myös pelin tempoon positiivisesti. Todella tärkeä voitto ja tästä on erittäin hyvä jatkaa kohti loppu kautta. Pitkästä aikaa fiilis, että tästä voi seurata jotain hyvää. Jotenkin peli-ilme oli positiivinen ja virkeä. Varmaan myös pieni tauko tehnyt terää. Paljon on vielä tekemistä ja parannettaavakin, mutta ehkä se sieltä alkaa löytyä. Glory glory Man united!
 3. 4 points
  Crisu7

  Siirtohuhut

  Ole sanoi, että haluaa hyökkääjän joka on valmis rikkomaan nenänsä tehdäkseen maali. Tämä on täysin päinvastainen kuvaus kuin mitä Martial on kentällä. Itse täysin samaa mieltä että Martialin löysyys alkaa olla nähty (vaikka ihan tuota Ole ei tuolla tarkoittanut)
 4. 3 points
  ruuuuud

  Ajatuksia tästä kaudesta

  Riippuu miltä kaltilta asiaa katsoo ja mihin tähdätään. Mourinholla oli ihan hyvät tilastot. Ottaisitko takaisin?
 5. 3 points
  pökkelö

  Ole Gunnar Solskjaer

  Lyödäänkö jäitä hattuun ja vai painetaanko paniikkinappulaa. Valitulla linjalla pistää valmiita pelaajia pois ja antaa junnuille peliaikaa. Silti viidentenä, vaikka kentälle raavitaan terveet (ja hekin pelanneet aivan liikaa joulu- tammikun aikana). Taktisia varioaatioita huudellaan, mutta mistä siihen mahikset kun terveitä toppareita on pääsääntöisesti kaksi + Jones. Keskikentälle kaksi + Pereira. Hyökkäykseen on penkiltä heittää junnu Greenwood halutessa peliin muutosta. Siinä sitä taktista osaamista punnitaan, kun vaihtoehtoja juurikaan ei ole. Pelaajien taito- ja rutiinitaso useimmillakaan ole vielä riittävä nopeisiin taktisiiin muutoksiin pelin sisällä. Lyhyen tähtäimen ratkaisu saada tyytymätön vellonta joukkueen fanien keskuudessa on heittää OGS syntipukkina pihalle. Silloin projekti palaa takaisin lähtöruutuun ja sekoilu jatkuu vailla selkeää strategiaa miten MU palaa huipulle. Se ei ole valmentajaa vaihtamalla tapahtuva juttu. Paikallaan on poljettu ja jääty sen verran jälkeen. Muutos vaatii aikaa rakentaa joukkuetta rauhassa.
 6. 3 points
  Voi vittu, hyvää yötä. Hyvin menee, eipä kannata tammikuun siirtoikkunan aikana näin vahvaa joukkuetta vahvistaa.
 7. 2 points
  Näin ainoastaan viimeiset 30 min ja hyvä niin. Bruno toi kentälle hyvää säpinää. Muuten aika vaisulta näytti. Mata sentään yritti. Lingard, Pereira ja Dalot aivan huumori osastoa, joskin sen kaikki tiesivätkin jo ennestäänkin
 8. 2 points
  pökkelö

  Ajatuksia tästä kaudesta

  Juuri näin ajattelen itsekin. Ole on nyt tehnyt joukkuueen siivous ja uudistustoimenpiteitä. Joukkue on käymistilassa ja rosteri on mitä on. Siihen nähden on mennyt ihan kelvollisesti. Kannattaa muistaa myös millaiset paineet puketua punaiseen paitaan Old Trafford asettaa pelaajilleen. Moni on flopannut; Veron, Depay, Di Maria;...muun muassa, ja PP on myös on kovin harvoin loistanut. Puhumattakaan paineista valmentajalle. LVG ja Mou eivät yltäneet huippusaavutuksiin. Toki syitä oli muitakin kuin paineet. Moyes mureni totaalisesti tavalliseksi rivimieheksi SAF;n saappaissa. Ole on kantanut mielestäni tehtävää hyvin, vaikka on Norjasta ottanut ison loikan valjuun, ja suoraan jättiläisen peräsimeen. Joukkueen koostumus ei ole tarjonnut super priimaa ja jälleenrakentaminen on pitänyt aloittaa alusta. Väsymys ja stressi paistaa kyllä kasvoista, mutta projekti etenee..... Vain kannattajat ovat kärsimättömiä. Parasta kermaa lipitettyään neljännesvuosisadan rasvaton maito ei ole maistunut ollenkaan yhtä hyvälle, vaikka olisi tässä kohtaa terveellisempää tulevaisuuden kannalta.
 9. 2 points
  pökkelö

  Ajatuksia tästä kaudesta

  Pelin taso on heilahdellut, kuten nuorella porukalla usein tekee. Silti ajoittaisista pettymyksen aiheuttaneista lopputuloksista huolimatta; 2 voittoa naapurin kotikentällä. Kaksi kertaa Chelsea nurin ja ainoa porukka joka onnistunut niistämään Poolilta tasapelin. Kokoonpanoa katsoessa ei noita tuloksia ole ihan helppo tehdä, ja ne on totuuden nimessä myönnettävä yksittäisiksi onnistumisiksi. 10 pelin perättäisissä sarjassa olisi lopputulokset todennäköisesti useinmiten olleet erilaisia. Silti on pakko ihmetellä miten taktisesti riittämätön Ole on ne pystynyt joukkueellaan raapimaan? Ehkä se jotain kuitenkin osaa tai on melkoinen Hannu Hanhi?
 10. 2 points
  Joopa, toiisen jakson loppupuolella oli useita tilanteita joissa oli mahdollista lähteä omasta päästä maltilla lyhyin avauksin mutta mitä ihmettä pallo heitettiin pitkänä vailla kohdetta, eli pallo luovutettiin suosiolla. Olikohan manun onni eilen että Lindelöf sairastui ja Bailly tuli vailla pelikokemusta ja oli todella hyvä?!. Tällä näytöllä hän ohittaa Lindelöfin avauskokoonpanossa. Nyt vain Olen on osoitettava pelisilmää. Tosin Baillyn pelityyli on riskialtis joka perustuu pallonhallintaan mutta onhan hän parhaimmillaan monta kertaa fyysisempikin pakki kuin Lindelöf. Martial teki maalin mutta oli muuten näkymätön, mutta ehkäpä hän parantaa kun manu saa kohde hyökkääjän keskelle eli Ighalon.
 11. 2 points
  tractor girl

  Ajatuksia tästä kaudesta

  Brittilehti The Guardian kirjoittaa, että Valioliigassa tällä kaudella viidenneksi sijoittuva saa mitä todennäköisimmin Manchester Cityn paikan Mestarien liigassa ensi kaudeksi, jos ja kun City sijoittuu Valioliigassa neljän parhaan joukkoon. Eli sitten neljän pinnan päässä. Lisäksi huhutaan mestaruuksien menettämisestä.. Useat lähteet ovat jo vahvistaneet, että myös Englannin jalkapalloliitto FA on pitkään tutkinut manchesterilaisseuran toimia. Tämä tarkoittaa sitä, että lisää sanktioita voi vielä olla tulossa. Yleisin ehdotettu rangaistus on ollut pistemenetykset tämän kauden Valioliigaan, mutta kovempiakin vaihtoehtoja on tuotu esille. UEFA:n mukaan rikkomukset koskevat vuosia 2012-2016 ja Mirrorin mukaan Man Cityn kyseisenä ajanjaksona voittamat mestaruudet voidaan viedä seuralta pois rikkomusten myötä. Näin ollen Manchester Unitedista tulisikin 2011-12-kauden mestari ja Liverpoolista kauden 2013-14 mestari. On hyvä huomioida, että kyseinen lähde ei ole tunnettu Englannin luotettavimpana lehtenä, mutta se ei vielä suoranaisesti tarkoita, että väitteissä ei olisi mitään perää. Mirrorin mukaan joukkuetta uhkaa myös putoaminen pääsarjasta pois. Pahimpana vaihtoehtona olisi suora tippuminen Kakkosliigaan eli Englannin kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle.Esimerkiksi Italian Serie A:ssa Juventus menetti kaksi mestaruuttaan ja putosi Serie B:hen vuoden 2006 Calciopoli-skandaalin myötä.
 12. 2 points
  Maalipaikkojen laatu on (melkein) tärkeämpi tekijä kuin niiden määrä. Tilastoissa näyttää joskus hienolta, kun on ollut kaiken maailman kaukovetoja, mutta yksikään ei ollut millään tavalla vaarallinen. No, tämä ei ole pelisysteemiin niin vahvasti liittyvä juttu. Lopulliset ratkaisut tehdään siellä kentällä. Ainakin Sempressa oli asiasta pohdintaa. Olen tässä samoilla linjoilla sinun ja heidän kanssa. Tuo valeysi 4-3-3 ehdotus on mielenkiintoinen. Kuka olisi se valeysi. Minulle tulee ensimmäisenä mieleen paljon keskusteltu turkkilainen.. Ai, niin ensikaudella meillä on eri kuviot, kun tahtipuikkoa pyörittää Messi..
 13. 2 points
  20Legend

  Ajatuksia tästä kaudesta

 14. 2 points
  pökkelö

  Ajatuksia tästä kaudesta

  Juu. Ja tosiaan nyt rakennetaan perustaa, johon sitten täsmä hankintoja päälle. OGS kehuu poikia hyvästä pelistä pressissä kuten pitääkin. Varmasti pelaavat kapasiteettinsa ylärajoilla. JA noilla pelaajilla se ei välttämättä helposti riitä. Valju on kivikova sarja ja pikku seuratkin on täynnä rutinoituneita pelaajia. Mou kitisisi ja parkuisi kuinka paska roosteri on , ja vinkuisi laatua joukkueeseen isolla rahalla. OGS on valinnut toisen tien. Pojat pelaa. Kehittyvät, tekevät virheitä, mutta oppivat. Tulevaisuutta varten. Silloin tarvitaan rohkaisua. Sallia heittäytyä peliin ja välillä pentumaisesti höntyillen kuten Williams, virheitäkin tehden. Se on rahan pistämistä pankkiin. Voidaan kyllä aina seuraavaan peliin huutaa tuloksia. Oikeasti se vaatii aikaa. Varsinkin kun niitä reppuselkään ottajia ei joukkueessa liikaa ole. Esim. Martti on näyttänyt olevansa kelpo hyökkääjä hyvänä päivänä, joukkueen johtavaksi pelaajaksi hänestä ei ole.
 15. 2 points
  tractor girl

  Siirtohuhut

  No, en kyllä kehuisi Manun tarjoiluakaan. Martial samaa mieltä kanssani kuulemma.
 16. 2 points
  20Legend

  Vahvistetut siirrot / sopimusuutiset

  Laitetaas tännekin. Tervetuloa Bruno! UNITED SIGN BRUNO FERNANDES
 17. 2 points
  Crisu7

  Ajatuksia tästä kaudesta

  Matic on viimeisten viikkojen aikana näyttänyt, että hänelle on vielä paljonkin käyttöä. Ollut erinomainen rauhoittamaan peliä. Tarvitsee hyökkäyspään vain enemmän apuja, koska siellä vahvuudet ei ole ainakaan jos kaikki jää hänen harteilleen.
 18. 2 points
  Needles

  Siirtohuhut

  Älkääs nyt. Tammikuussa on todistettavasti todella vaikea tehdä bisnestä, kun seurat eivät halua myydä. Ei tässä kannata Woodwardin tai omistajien päitä huudella vadille. Katsokaa vaikka Inter Milania. Sielläkin uuden valmentajan alaisuudessa jälleenrakennus menossa ja ovat hankkineet tässä ikkunassa vasta kolme pelaajaa... Säälittävää.
 19. 2 points
  Needles

  Siirtohuhut

  Erling Haaland, 20 miljoonaa. Dani Olmo, 20 miljoonaa. Molemmat OGS:n muottiin sopivia pelaajia. Molemmat liikkuneet tässä ikkunassa Saksaan, ihan pennosilla. OGS olisi ihan satavarmasti halunut ainakin norskin riveihinsä. Nyt mukamas ollaan Sportingin kanssa väännetty jostain 5-10 miljoonasta ja siirtoa ei varmasti saada maaliin. Seitsemän ykkösjoukkueen pelaajaa saatu ulostettua, kolme saatu sisään. Kyllähän sitä pitää ihan helvetin tyhmä olla, jos ei kuvittele, ettei OGS olisi halunnut enempää pelaajia. Voi olla, että täällä muutaman vuoden päästä ihmisiä vituttaa, kun tällainen hyökkäysnelikko olisi voinut olla mahdollinen saada jo nyt. Haaland Rashford - Olmo - Martial Ensi kesänä jatkuu varmastikin sama ralli. OGS saanee uhrilampaana kenkää. Sisään tulee joku Poch tai muu, Woodward lupailee faneille kaikenlaista. DOF:n etsintä aloitetaan virallisesti varmaan kolmatta kertaa. Paul Pogba myydään isolla summalla, United kuluttaa pelaajiin saman summan + 20-30 miljoonaa omaa rahaa. Kukaan nimistä ei tule olemaan Pogban tasoinen pelaaja. Glazerit ottaa seuran kassasta vuotuisen 100 miljoonaa velkojensa korkojen maksuun. Elokuun lopussa uusi valmentaja on saanut joukkueeseen hankittua 2-3 pelaajaa vähemmän, mitä yläkerran toimisto lupaili. United jää mestaruusjunasta jo lokakuussa. Tammikuussa ei hankita taaskaan ketään. Helmikuussa Old Traffordilla aletaan huutamaan Woodwardia ja Glazereita ulos.
 20. 2 points
  Melrose

  Siirtohuhut

  Joo kyllä tuo ManUn nykytilanne heijastuu siirtomarkkinoihinkin. Ei houkuttele pelaajia kuten ennen. Valitettavasti.
 21. 2 points
  herpati

  Siirtohuhut

  Ihmetellä täytyy, loukkaantumiskriisi päällä yli kolme viikkoa siirtoikkuna ollut auki, mitään ei ole tapahtunut.
 22. 1 point
  pake

  Milan 2019-2020, Euroopan kiertue peruutettu

  Paqueta oli pirteä ja hyvin esillä, mutta teki pallollisena muutamia huonoja ratkaisuja tai antoi yksinkertaisesti aivan surkeita syöttöjä. Karvasi hullunlailla ja teki muutaman komean pallonriiston (joista maalikin tuli). Sinänsä erikoista, että puolustussuuntaan Paqueta loisti mutta hyökkäyssuuntaan homma ontui. Ehkä peli-pari avauksessa tekisi hyvää itseluottamukselle ja pelituntumalle ja sen jälkeen ehkä voisi haastaa Calhanoglua tässä uudessa roolissa. Paranemisen merkkejä ilmassa vaikkei vieläkään sitä, mitä mieheltä odotetaan. Mutta varmasti otteet paranevat tuolla pelipaikalla jos peliaikaa tulee vielä (muutenkin kuin tappioasemassa vikat 10min).
 23. 1 point
  Heek

  Milan 2019-2020, Euroopan kiertue peruutettu

  Kiitti rapsasta pake. Itse en peliä ehtinyt katsomaan. Olisi ollut kiinnostavaa nähdä Gabbia tositoimissa. Paljon hyvää hänestä on saanut lukea jo pre-seasonilla ja se, että hän on joukkueen mukana koko ajan pysynyt kertoo siitä, että hänessä nähdään paljon ainesta. Tässä täytyy muistaa, että Milanin peli on ottanut harppauksia eteenpäin sitten Fiorentinan viime kohtaamisen. Toivoa on! Ja ei mikään ihme, jos Zlatan hieman piiputtaa. Kovat pelit Interiä ja Juvea vastaan alla tiukalla tahdilla. Ja taustalla taisi olla vielä flunssa. Pieni lepo tähän väliin ja Ibra tulee taas vaarallisena kehiin. Miltä Paquetan pelaaminen näytti? Saanut huonoja arvioita pelistä Torinoa vastaan. Onko aineksia kymppipaikalle?
 24. 1 point
  Ei yksi voitto kesää tee, wink. Hyvää oli pelisssä mutta myös huonoakin. Vaikka punaisilla laseilla katsotaan peliä, niin ei ne suodata kaikkia virheitä pois tai sitten sulla on vielä punaisemmat.
 25. 1 point
  Kynot

  Ajatuksia tästä kaudesta

  Kuka täs mitään säälipaikkoja on toivomassa? City on rangaistuksensa ansainnu, onneks UEFA:lla oli munaa tehä se ja toivottavasti mitkään säälittävät valitukset ei mee läpi. Tiedä sit jos kirjekuoressa raha liikkuu niin yhtäkkiä tuomio kumotaankin. Täl hetkellä United on aikamoisessa murrosvaiheessa. Täytyy toivoo et kesän siirrot menis niinku on ajateltu toimistolla, niin miksei ens kaudella United tappelis neljän joukkoon pääsystä nyt ainaki?
 26. 1 point
  pake

  Milan 2019-2020, Euroopan kiertue peruutettu

  Rebiciltä puuttuu noista tilastoista maali ja syöttö, mutta tilastojakin tärkeämpänä näen sen, miten merkittävä rooli miehellä on joukkueen peliin. En usko, että Silva keskushyökkääjänä vaikuttaa pelinrakenteluun yms. niin paljoa kuin Rebic Milanissa. Rebic on käytännössä mullistanut koko vasemman laidan pelin totaalisesti nyt alkuvuodesta eikä ole sattumaa, että Milanin peli on ottanut jättiharppauksen eteenpäin. Ja jos tilastoja halutaan katsella, niin mitenkäs on sellainen fakta, että Rebic on Milanin viimeisestä kahdeksasta maalista ollut tekemässä tai syöttämässä viittä. Jos ei se ole merkittävää, niin en tiedä mikä on.
 27. 1 point
  pake

  Milan 2019-2020, Euroopan kiertue peruutettu

  Jep. Sentään valoa tunnelin päässä. Mutta lähteekö/lähtikö Milanin loppukiri liian myöhään? Aika näyttää. Tärkeintä kuitenkin nyt on se, että peli on aivan eri näköistä kuin esim. koko viime vuonna. Koko joukkue on kuin uudelleensyntynyt ja parhaita esimerkkejä laidoilla viilettävät Rebic ja Castillejo. Huvittavintahan tässä on se, että kumpikin kaveri on ollut käytettävissä syksystä asti, mutta niin vain kumpikin valmentaja vaatimalla vaati saada peluuttaa Calhanoglua ja Susoa pelistä toiseen esitysten tasosta riippumatta. Kunpa valmentaja(t)kin olisi nähnyt saman kuin jokaikinen Milan-fani ja olisi tajunnut vaihtaa laitureita jo aiemmin. Bigliasta puheenollen. Oli kuulemma paranemassa vanhasta vammastaan kunnes muutama päivä sitten teloi polven sivusiteet ja sai siten lisää lepoaikaa. Tällä hetkellä on jo 40 missattua peliä Milan-paidassa ja taisipa mieheen yhteensä 40M€ mennä kun lasketaan siirtokorvaus ja palkat. Money well spent. EDIT: Jos vertaillaan viimeisen 10v aikana tehtyjä siirtoja, niin parhaat ovat tainneet olla Maldinin & Bobanin käsialaa. Rebic, Zlatan, Bennacer ja kermana kakun päällä Hernandez. Kyllä noiden hinta/laatu-suhteet ovat olleet aika kovia eikä parempia tule äkkiseltään mieleen. Ja Rebickin on "korjausliike", joka johtui FassanoBellin hienosta A.Silva-ostoksesta, jossa ei euroja säästelty. Väittäisin Milanin vieneen pidemmän korren tuossa Rebic<->Silva -lainavaihdossa.
 28. 1 point
  pake

  Milan 2019-2020, Euroopan kiertue peruutettu

  Kappas. Totaalista dominointia Milanilta ja peli voisi olla paremmalla viimeistelyllä 0-2:n sijaan 0-4. Ei silti vielä kuohareita esiin... JOS Milan iskee vielä kolmannen, niin sitten voi alkaa jo haaveilla voitostakin, mutta tässä vaiheessa ei todellakaan. Interin materiaali on niin kova, että varmasti tulee vielä hikiset oltavat Donnarummallakin. EDIT: Jep. ***** mikä sulaminen. Vaikka olisi ollut Liverpool vastassa, niin ei nyt ********** neljää voi päästää yhdellä puoliajalla omiin.
 29. 1 point
  Tänään pelataan milanistien ja interistien eniten odottama peli, eli Milanon derby, joka tunnentaan myös nimellä Derby della Madonnina. Peli pelataan tietysti San Sirolla, jota interistit kutsuu virallisella nimellä Giuseppe Meazza Stadiumiksi, klo 21.45 Suomen aikaa. Kun näistä suurista ja kauniista seuroista puhutaan ja niiden välisestä derbysta, niin on muistettava, että historiallisesti seurat on todella tasaisia. Väitän, että näin tasaista derbyä ei maailmassa ole toista. Joukkueet on kohdanneet yhteensä 224 kertaa, joista Inter on voittanut 81 kertaa ja Milan 76 kertaa sekä 67 kertaa on pelattu tasan. Näissä peleissä Inter on tehnyt 305 maalia ja milan 299 maalia. Viimeiset 3 derbyä on Inter voittanut, mukaan lukien syksyn peli. Jos katsotaan 5 viimeisestä derbyä, niin Interillä on noi 3 voittoa ja Milanilla 1 voitto sekä kerran pelattu tasan. Myös tämän kauden sarjassa Inter liihottaa ihan eri lukemissa. Inter on sarjan 2. ja on kerännyt 22 pelistä 51 pistettä. Milan on vastaavasti kerännyt 22 pelistä 32 pistettä. Sillä Milan on sarjan 8. Sen sijaan joukkuiden viime aikaisessa vireessä on pieni yllätys. Milanilla on 5.stä viimeisestä pelistä 3 voittoa ja 2 tasuria. Interillä on 5.stä viimeisestä pelistä 2 voittoa ja 3 tasuria. Interin valmentajan Antonio Conten kommentit: “Earlier on in the season, we faced each other on matchday four. It was the start of the season, meaning neither of the two sides knew what lay ahead. Back then, Giampaolo was in the Milan dugout, whereas now Pioli is the coach. Derbies are very big matches and the fixture between the two Milan sides is an important one, but we need to remain focused on the game because winning it would mean picking up three points.” With regard to the significance of the #DerbyMilano and the importance of playing as a team: “On a personal level, every match brings out strong emotions in me. We’re focused on the fact that we’re about to play a match which is worth three points. Nevertheless, it is a Derby, and this makes things harder because there’s even more desire to prevail. For me, it’s about a match where points are at stake. It’d be important for us to pick up a result, with this also applying to Milan. Teamwork wins the Derby, not individuals. The team need to do well in terms of bringing out the best in individuals.” Sunday’s Derby marks the start of a tough run of games for the Nerazzurri: “We know that we’ve got a big set of fixtures against strong teams coming up, AC Milan are one of those teams and the Derby brings with it plenty of pitfalls which we need to be careful of. We have our own journey to continue, we need to keep growing and stay focused on ourselves. After this set of games we’ll have a clearer idea about where we’re at. What’s important is that we continue to build in the right way and with the right sense of humility.” Along with others in the group, this will also be a first #DerbyMilano for Eriksen: “He’s a new player at Inter and we’re pleased that we managed to get him. He’s got precise characteristics and we signed him because he can fit into our style of play, it will be very important to work with him from both an offensive and defensive point of view, because he’s playing in a new and different league. We’re much more focused on tactics here in Italy so it’s only right that he has time to get used to our style of play, but he’s an excellent and intelligent player.” Finally, a word on Pioli’s team: “AC Milan are much better than where they’re currently at in the table, they’ve got a great team and they’ve added a champion like Ibrahimovic to it; he’s brought experience, awareness and confidence. I think that it’s right that all of the best players are available for the big games, even in terms of entertainment. I always hope to face the best players in big games like this.” Piolin kommentit: Current form for both teams “Inter did much better than us up until December, but we’re doing well now and we’re climbing back up the table. We prepare for every game with the aim of winning, but there are some games like this which are simply worth more. And in order to win you need to play better than your opponents. I don’t know the distance between us and them right now, we’re facing a side who haven’t lost for a long time. We’ll all need to have Ibra’s mentality tomorrow: we’ll need to be fired up and excited at the prospect of the game. Our team have shown character and courage, we’ve had more bad times than good, and we’ve reacted in the right way.” Ibra’s condition “Zlatan has been completing an individual programme in order to be ready to rejoin the team in training today, if he passes this final step then he’ll be available for tomorrow evening. We’ve done everything we could to help him recover from the flu and his calf problem, he just needs one more full training session with the team.” One day to go “When you prepare for these matches you do so aiming to win. We have great respect for our opponents but we’re also in good form. We’ll have to overcome difficulties during the match but we need to have confidence and believe in our own capabilities. We’re creating a lot of chances but we have to improve our cohesion in both phases, especially when we’re in possession. We know what we need to do, it’s really important for us to display our idea of football from the beginning until the very end. The fact that we haven’t won a Derby match for a long time in Serie A provides extra motivation: we’re feeling good and want to go for it.” The opposition “The best part about my job is studying the opposition’s characteristics and taking into consideration the qualities they have. We’ve prepared for the match and have a strategy, Inter play in a distinct fashion. We’re aiming to be compact and dangerous, irrespective of the choices made by our opponents. We need to do well in terms of seizing the opportunity.” Individuals "Leão and Rebić can play together, we’ll see tomorrow. I’ll select the players with characteristics best suited to the game, while I’ll also look to have the possibility of bringing on options from the bench so I can make changes during the game. The only player who is still struggling is Krunić, everyone else should be available.” FC Internazionale Milano - A.C. Milan Kumpikaan joukkue ei ole ilmoittanut vielä kokoonpanoaan. Tässä La Gazzetta dello Sportin arvio avauksista: Tässä on tuore Skyn ennakoima Interin avaus: Ja tässä Skyn ennakoiman Milanin avaus. Huom. uusi formaatio: Perinteisesti sarjataulukolla tai vireellä ei ole mitään merkitystä, kun nämä joukkueet kohtaa. Syksyn pelissä sillä tuntui sen sijaan olevan, kun Inter pyyhki Milanilla pöytää. Lopputulos oli Interin 2-0 voitto, mutta se tulos mairitteli Milania. No kyllä tälläkin kertaa Interiä on pidettävä ennakkosuosikkina, mutta jotenkin uskon, että Milan laittaa paremmin kampoihin johtotähtenään hullu swedu. Jos katsotaan, mitä veikkausvihjeiden antajat ehdottelee, niin tällä kertaa harvinaisen yksimielinen mielipide. Niin Freesupertips.co.uk, Goonersguide.com kuin Whoscored.com uskoo Interin 2-1 kotivoittoon. Minä uskon derbyn taikaan..ja Milanin yllätykseen.
 30. 1 point
  herpati

  Ajatuksia tästä kaudesta

  Crisu varmaan tarkoittaa että onnettomalla voittoprosentilla etenevä Ole selviää median edessä olemattomalla kritiikillä verrattuna edeltäjiinsä joilla prosentti oli parempi. En nyt tiedä oliko wolves ottelun jälkeen mitään hymyilemisen aihetta mutta ehkäpä Ole on valinnut linjansa median edessä ja peittää tarkoituksella tunteensa ettei joutuisi median silmätikuksi. Mutta on selvää että jos manu valuu keskiryhmään niin hymy hyytyy, muutama piste erottaa joukkueen ko.ryhmästä.
 31. 1 point
  Eipä tullut Robinson, vaan Laxalt Torinon lainalta takaisin: Ja se vaikeasti kirjoitettava belgi: - Copy (1).jpg Tässä koko siirtoikkuna: Sisään: Pelaaja Pelipaikka Ikä Entinen seura Lisätietoja Zlatan Ibrahimović Hyökkääjä 38 Vapaa agentti Pysyvä siirto, 6 kuukauden sopimus + optio lisävuodesta Simon Kjær Puolustaja 30 Sevilla 6 kuukauden lainasopimus + osto-optio €2.5m Asmir Begović Maalivahti 32 Bournemouth 6 kuukauden lainasopimus Alexis Saelemaekers Hyökkääjä 20 Anderlecht 6 kuukauden lainasopimus + osto-optio €7-8m, voi muuttua velvoitteeksi Diego Laxalt Puolustaja 26 Torino Paluu lainalta Ulos: Pelaaja Pelipaikka Ikä Tuleva seura Lisätietoja Mattia Caldara Puolustaja 25 Atalanta 18 kuukauden lainasopimus + osto-optio €15m Pepe Reina Maalivahti 37 Aston Villa 6 kuukauden lainasopimus Fabio Borini Hyökkääjä 28 Hellas Verona Sopimus purettu Suso Hyökkääjä 26 Sevilla 18 kuukauden lainasopimus + osto-optio €21m,, voi muuttua velvoitteeksi Krzysztof Piątek Hyökkääjä 24 Hertha BSC Pysyvä siirto, €28m Ricardo Rodríguez Puolustaja 27 PSV 6 kuukauden lainasopimus, €1m
 32. 1 point
  herpati

  Siirtohuhut

  Pikku Pukki manuun,älkäähän nyt!
 33. 1 point
  Viikonloppuna on tarjolla runsaasti kansainvälistä huippu-urheilua vapaasti katsottavana. Maksu-tv-yhtiö Viasat avaa Viasat Urheilu -kanavansa kaikkien katsottavaksi perjantain alkuillasta 31. tammikuuta maanantaiaamuun 2. helmikuuta saakka. wink
 34. 1 point
  Heek

  Huhuja (AC Milan)

  Ja tällainen pieni huhu talouslehti Forbesista! ‘AC Milan, a historically significant soccer/football team in Italy, is in agreement with, and soon, will be owned by the most significant luxury conglomerate in the world, LVMH,’
 35. 1 point
  Heek

  Milan 2019-2020, Euroopan kiertue peruutettu

  Siirtoasiaa: Milan on hankkinut Anderlechtista belgialaisen oikean laidan pelaajan, jota kutsun tästä lähtien "Sälämeikkeriksi". Kyseessä siis Alexis Saelemaekers. Vaikea nimi hahmottaa. En tiedä pelaajasta mitään muuta kuin että pelaa Belgian U-21 maajoukkueessa ja että kykenee pelaamaan suunnilleen jokaista pelipaikkaa oikealla laidalla. Jonkinlainen sveitsiläinen linkkuveitsi "Suson korvaajaksi". Lisäksi Milan on hankkinut yhdysvaltalaisen vasemman laitapakin Wiganista 10 miljoonalla – eli ei mikään hupiostos. Kyseessä pelaaja nimeltä Antonee Robinson. Robinsonista tulee Theon varamies, ja on pelaajaprofiililtaan hyvin samanlainen, voimakkaasti nouseva vasen pakki. Tässä hyvä ja avartava artikkeli siirrosta.
 36. 1 point
  Martial tarttis kyllä kipeästi kirittäjää tuolle kärkipaikalle....
 37. 1 point
  Crisu7

  Siirtohuhut

  Totta. Kuka tietää vaikka faksikone iskee takaisin 🤣
 38. 1 point
  pake

  Huhuja (AC Milan)

  Huhujen mukaan Milan tosiaan hyväksynyt Hertha Berlinin 25+3M€ tarjouksen Piatekista. Halvalla menee ja mistäköhän järkevän hintainen korvaaja??? En tykkää... Ja sitten se pommi, jota KAIKKI ovat odottaneet: SUSO LÄHTI SEVILLAAN!!! Käsittääkseni hintana 22M€ ja olisi pysyvä siirto vaikka alkuun oli laina + ~20M€ osto-optio, joka olisi muuttunut pakolliseksi jos Sevilla saavuttaa UCL-paikan (eli pitäisi sijoituksensa). Katsotaan nyt mikä on se virallinen siirtokorvaus mutta tärkeintä on, että itkupilli poistui pilaamasta Punamustien pelejä.
 39. 1 point
  pake

  A.C. Milan, Coppa Italia

  Hertha Berlin tarjonnut Piatekista 27M€ + bonukset ja huhujen mukaan Milan on tarttumassa tarjoukseen. Noista Spurs-vaihdoista lienee turha muutenkaan keskustella kun Milan ei ole niihin alunperinkään ollut milläänlailla lähtemässä. Palataan vielä edellisiin kommentteihin. Zlatan on missannut 2-3 10000 euron paikkaa. Sellaisia paikkoja, ettei edes Matrin tai Borinin tasoiselle maalinsylkijälle anneta anteeksi missausta. Zlatanille se kuitenkin suotaneen vielä 2kk pelaamattomuuden vuoksi. Tuossa iässä parin kuukauden tauko tuntuu ikuisuudelta (trust me, I know...). Mutta aikansa kutakin ja jos ensi pelin jälkeen vielä Ibra haaskaa tuon kaliiberin maalipaikan, alkaa enemmän vaikuttaa siltä, että tämä Milan-starojen "kotiinpalukirous" on Zlataniakin vahvempi, sillä kuukausi vaihtuu pian ja kyllä se pelituntuma pitäisi kuukaudessa saada omalle tasolleen. Aika näyttää palaako Zlatan kylmänviileäksi viimeistelijäksi vai tuleeko näistä karmeista misseistä jokapäiväistä tuubaa. Otetaan vielä sen verran Calha-hehkutuksista pois, että tasoitusmaali olisi painunut perinteisesti suoraan maagisen pelin pelanneen Sirigun syliin, jollei Torino-pakki olisi tunkenut jalkaansa väliin ja ohjannut pallon Sirigun tavoittamattomiin. Mutta onneksi näin. Toisesta maalista en sano muuta kuin, että lähtipä vihaisesti ja kerrankin sinne minne pitikin - jopa ilman muiden avustusta.
 40. 1 point
  Golden Age Milanista

  A.C. Milan, Coppa Italia

  pake pitää linjansa eikä Hakan saa liikaa kunniaa.. Mutta joo. Olen teidän kanssa samaa mieltä peli oli vauhdikas, viihdyttävä ja tapahtumarikas. Asia, jota valmentajat ei aina arvosta, niin paljon kuin katsojat. mieluummin tätä katsoo kuin gattusopalloa. Mitä tulee peliin, niin Hakanin maalit ratkaisi pelin Milanille. Muuten olisi voinut käydä ohraleipä. Mitään poisottamatta Rebiciltä tai keneltäkään muulta, niin MotM oli Hakan. Turkkilainen teki juuri ne tärkeät maalit ja todella tyylikkällä tavalla. Hakania on lyöty peliesityksistä ja välistä ihan aiheesta, niin eilinen peli oli osoitus siitä, että kyllä hänellä on taitoa ja osaamista. Eka maali oli todella komea. Ehkä tämä aukaisi jotain henkisiä lukkoja ja tulevaisuudessakin nähtäisiin tätä parempaa Hakania eikä aina sitä huonompaa. Tässä La Gazzetta dello Sportin pelaaja-arviot: Tässä SempreMilanin arviot. Piolin kommentit: “In my opinion, it was a great match. We didn’t deserve to go behind, because in the first half we could’ve been ahead. The team showed great desire to stay in the game. We advanced from a tough match.” Ante Rebic seems to have claimed a place in the 54-year-old’s plans at the Giuseppe Meazza and Pioli revealed he is happy with the Croatia international. “Rebic had another great game. He is a quality player who has made a great contribution to the team,” Pioli added. “I have many good players and the individual quality can help us win the games.” Despite conceding two goals against the Granata, the coach felt Milan were “compact” and was happy about the overall performance. “In other games, we gave away too much. Tonight, it wasn’t like that. Today, the team were very compact, and it worked well. I’m happy about the quality. You can concede some when you create a lot up front. “The important thing is to have a balanced team. We must enter the match with the right approach. “Now we need to reinforce those concepts that are taking us this far. By sorting out our flaws, we could become even more efficient.” Krzysztof Piatek has been linked with a move away from San Siro and left the pitch without a goals as he was replaced by Zlatan Ibrahimovic, who sealed the win on Tuesday. “I believe in all the players I have available,” he said. “It’s normal that a player is won’t be in the optimal condition throughout the season.” Juventus are waiting in the semi-finals and Pioli accepted that it will be a great challenge but insisted the Old Lady “are not unbeatable”. “We arrive in the right condition,” he added. “Juventus aren’t unbeatable, even if they are the best team in Italy. Let’s take one game at a time.” Pelin highlightsit: Tämän matsin jälkeen on PALJON kivempi jatkaa, kun tuli voitto. Se mahdollinen niukka tappio olisi korventanut entistä enemmän. Seurvaaksi sunnuntain sarjapelissä Hellas vastassa. Hiukan voi tuulettaa vielä ennen sitä..
 41. 1 point
  Heek

  Milan 2019-2020, Euroopan kiertue peruutettu

  Lisään vielä, että tässä keskustelussa menee myös hieman sekaisin "valeysi" ja kymppipaikka. Mainitsemasi Zlatan, Leao ja Rebic voisivat mahdollisesti kyllä toimia valeyseinä. Toisaalta samalla menetettäisiin hieman pitkien poikien eli Zlatanin ja Leaon pääpelipelotetta, jos he hakisivat palloa alempaa. Olisiko se kannattavaa? Taktiikkakysymys. Silloin pitäisi pelata 4-3-3 ja laidoilla pitäisi olla maalille pyrkivät taitavat laiturit. Rebic vasemmalla ja Castillejo oikealla? Ehkä. Rebic voisi toimia myös valeysinä, mutta on ehkä hieman liian kulmikas ja suoraviivainen siihen rooliin. Mahdollisesti voisi toimia, koska Rebic on myös taitava syöttämään ja näkee peliä hyvin. Joka tapauksessa olen sitä mieltä, että Rebic on parhaimmillaan kaaosta aiheuttavana support strikerina, jollaisena Pioli on häntä käyttänytkin.
 42. 1 point
  En tätä tarkoittanutkaan, että Pioli pystyisi kopiomaan suoraan Kloppia, mutta hain tässä ennemmänkin sitä, että ei se 4-3-3 ole huono systeemi, vaan valtavirtaa nykypäivänä huippujoukkuiessa. Milanissa Gattuso peluutti sitä vaan niin puolustusvoittoisesti, että vieläkin itkettäää. Joku toinen valmentaja voisi peluuttaa ihan eri asenteella. Ainakin olisi voinut.. Kuten tuossa aiemmin yritin sanoa, että ton perinteisen 4-4.2:n ongelma on se, että se sopii enemmänkin pienemmille joukkuille. Sillä on vaikea saada riittävää pallonhallintaa, jotta suuret joukkueet sitä käyttäisi. 1.Olen kanssasi samaa mieltä, että Zlatan tarvitsee sen toisen kaverin. 2. Tästä olen semisti eri mieltä. Giampaolo esimerkiksi peluutti 10-paikalla ei perinteistä 10-paikan pelinrakentajaa, vaan sellasta työmyyrää, joka juoksi kuin koira. Ja tosta saman Pullukka 10 jutusta: Miten tämä kaikki liittyy Petteri Forselliin? Euroopan huippujoukkueiden pelitrendit peilaavat herkästi myös pienempiin sarjoihin. Kun ajatellaan pelin suuntausta eurooppalaisessa jalkapallossa, on perusteltua kysyä, riittääkö perinteisille kymppipaikan pelaajille enää töitä. Kysymys on ajankohtainen oivalla syöttövalikoimalla varustetulle Forsellille. – Se on hyvä kysymys ja yksi asia, miksi seuraa on vaikea löytää. Jotkut valmentajat ja taktiikat tarvitsevat vielä kymppipaikan pelaajaa, mutta peli on muuttunut. Nykyään pitää juosta enemmän pystyyn, kun omat vahvuuteni ovat pystyjuoksijoiden ruokkimisessa, Forsell sanoo. – Olen koettanut yksinkertaistaa peliäni. Viime kaudella valmennus opetti sitä, ettei aina tarvitse koittaa kaikkein vaikeinta ratkaisua. Olen opetellut juoksemaan pystyyn, kun tiedän, että se repii puolustuslinjaa. Eli ei sekään minusta poisluettua ole, vaikka Milanissa pelaa Hitti-Littiä. 3. Niin miksi ei. Tai 3-4-1-2 tai jotain. En tiedä..
 43. 1 point
  Heek

  Milan 2019-2020, Euroopan kiertue peruutettu

  Kiinnostavaa keskustelua. Jalkapalloa voi pelata monella eri tavalla eikä ole olemassa vain yhtä oikeaa tyyliä. Kyse on mielestäni vain siitä, että... 1. Miten valmentaja onnistuu ohjeistamaan joukkonsa tiettyyn pelitapaan? Tähän vaikuttaa merkittävästi käytössä oleva materiaali. Kloppin "gegenpress" ei toimi yhtä hyvin jonkun toisen valmentajan alaisuudessa, koska Klopp on erittäin hyvä valmentaja, joka on nimenomaan erikoistunut suosikkityylinsä. Hän on varmaankin uhrannut lukemattomia tunteja sen ajattelemiseen, hiomiseen ja oppimiseen. Hän hallitsee oman pelityylinsä jokaisen pienen ja suuren yksityiskohdan. Klopp tietää mikä on merkityksellistä kentällä ja mikä ei ja osaa todistettavasti välittää sen infon pelaajilleen – ja vieläpä niin, että se menee perille takaraivoon. Eihän se niin mene, että joku valmentaja (vaikka Pioli) vaan käskee pelaajat kentälle ja sanoo, että "4-3-3 gegenpress" ja voittoja napsuu. 2. Millainen pelaajamateriaali on käytettävissä? Peliäly. Siinä avainsana. Huipputasolla jokainen pelaaja on atleettinen ja taitava, mutta kirkkaimmalla peliälyllä varustetut pelaajat useimmiten pärjäävät. Jos valmentajalla on futismielessä fiksuja pelaajia joukkueessaan, käy valmentaminen helpommaksi. Toki myös nopeusominaisuudet ja syöttötekniikka ovat tärkeitä tekijöitä valmentajalle, kun hän miettii miten joukkueesta saa parhaan irti. Barcelona on oivaltanut peliälyn merkityksen ja oikaissut kasvattamalla pelaajia La Masiassa. Tietyn tavan pelata voi oppia ja mitä nuorempana se taotaan selkärankaan, sitä nopeammin ja paremmin ratkaisut tapahtuvat nopeissa pelitilanteissa. Pelaajat oppivat vaistomaisesti tietämään, mitä kentällä "pitää" tehdä. Milanin kohdalla tämän puute on näkynyt siinä, että pelaajat ovat pelanneet ikään kuin eri peliä. Erityisesti tämä on korostunut Hakanin, Paquetan ja Suson kohdalla. 3. Ymmärtääkö valmentaja resurssinsa? Hyvä valmentaja tekee tarkkoja huomioita pelaajiensa kyvyistä ja saa heidät pelaamaan vahvuuksillaan – ja tämä on tärkeää – eliminoiden heikkoudet. Surullinen esimerkki tämän taidon puutteesta on Mixu Paatelaisen "hirttäytyminen joulukuuseen" Huuhkajien peräsimessä. Hänellä ei ollut pelaajamateriaalia suosikkisysteemiinsä, mutta ei mitä ilmeisimmin ymmärtänyt sitä vaikka sitä väännettiin hänelle rautalangasta ja jopa rautakangista. Lopputuloksena Teemu Pukki pelasi target-hyökkääjänä selkä maaliin päin. Ja roolitukset olivat muutenkin päin helvettiä. Hieman myöhemmin kun Pukki pääsi pelaamaan Norwichissa ja Riven alaisuudessa vahvuuksillaan niin miten kävikään? SUMMA SUMMARUM Pioli on vaihtanut 4-4-2 systeemiin, koska se sopii tällä hetkellä parhaiten Milanin pelaajamateriaaliin. Tässä havaitsemani syyt: 1. Zlatan on paras hyökkääjä ja auktoriteetti, joten hänet täytyy laittaa kentälle, mutta 38-vuotias tarvitsee juoksuvoimaisen kaverin vierelle tekemään tilaa ja hakemaan linjan taakse. Siksi kaksi hyökkääjää. 2. Jos on kaksi hyökkääjää niin formaatio voisi esimerkiksi 4-3-1-2 tai esimerkiksi 4-4-2. Mutta kun ei ole aitoa kymppipaikan pelaajaa, mutta sen sijaan on muutama nopea ja näppärä laituri niin 4-4-2 on sopivampi. 3. Miksi ei 3-5-2? Hyvä kysymys. Mielestäni Conti ja Theo olisivat jopa parempia wing backeja kuin laitapakkeja. Molemmat ovat parempia hyökkäyssuuntaan kuin alaspäin. MUTTA hyökkäyssuuntaan Milan pelaa ikään kuin näin; Theo nousee keskikentälle laidassa ja Conti jää alemmas, vasen laituri puolestaan leikkaa keskelle. Tätä ainakin yritetään, mutta viime pelissä Hakan tosiaan surffaili vähän miten sattui, kuten pake kirjoitti. Rebic hallitsee roolin paljon, paljon paremmin.
 44. 1 point
  ruuuuud

  Ole Gunnar Solskjaer

  Joo onhan tässä toki paskojen pelaajien lisäksi varmaan muitakin ongelmia. Ehkä näitä on liian hankala (varsinkin seuran sisäisiä asioita) näin ulkopuolisina arvioida. Tänään kuitenkin hieno voitto ja toivotaan taas parempaa huomista
 45. 1 point
  Crisu7

  Siirtohuhut

  Ei vaan ei tuon tason pelaajalla ole mitään hinkua tulla Olen manuun. Valitettavasti.
 46. 1 point
  Tasanteen tietäjä

  Ole Gunnar Solskjaer

  Juu, tässä projektissa on tietysti hienoa omien nuorten peluutus, arvostan sitä suuresti. Mutta, mutta, aika usein tulee mieleen kun useampi junnu on yhtä aikaa kentällä, mopolla moottoritiellä fiilis... Nuoret joutuvat turhan kovaan paikkaan, eli vähän maltillisempi sisäänajo nuorille, sopivat lainasopimukset esimerkiksi. Vaikeaa tämä tietysti on nykyisessä loukkaantumis sumassa, eli nyt jos koskaan tarvitaan niitä hankintoja!
 47. 1 point
  Ed Woodward, mites olisi?
 48. 1 point
  pake

  Milan 2019-2020, Euroopan kiertue peruutettu

  Jepjep. Nyt pitää vain toivoa, että Pioli ymmärtää, ettei Calhanoglua voi heittää takaisin avaukseen ja kuvitella, että vasen laita toimisi yhtä hyvin kuin nyt on turkkilaisen poissa ollessa toiminut. Varamieheksi Calha saattaa kelvata minullekin, mutta avaukseen? HELL NO! Rebic on nyt se avauksen mies ja Bonaventuran pitää parantaa paljon, jotta ansaitsisi peliaikaa siellä.
 49. 1 point
  Heek

  Milan 2019-2020, Euroopan kiertue peruutettu

  Kiitos pake kattavasta raportista! Itse aloin katsoa peliä 10 minuuttia myöhässä ja pelihän oli siinä vaiheessa 1-0 Udineselle. Ärräpäät lensi, että ei kai taas tällaista. Ehdin katsoa ensimmäisen puoliajan ja kuten pake kirjoitti, Udinese oli vahva – saivat varmasti virtaa nopeasta johtomaalista. Etenkin Fofana oli keskikentällä aivan pysäyttämätön kone, joka riisti, raastoi ja pelasi pallollisena myös hyvin. Milan kuitenkin piristyi ensimmäisen puoliskon loppua kohden. Loppupelin seurasin livetuloksista ja oli mahtavaa nähdä Milanin nousevan tappiolta 2-1 johtoasemaan, mutta usko loppui 2-2 tasoitukseen pelin loppuhetkillä. Yllätys oli melkoinen, kun myöhemmin kotona huomasin, että Milan voitti lopulta 3-2. En olisi uskonut. Hyvä näin! Jälkeenpäin katsoin kohokohdat ja pelin toinen puolisko näytti olleen aikamoista coast to coast -futista ja hurlumheita. Donnarumma oli muuri ja Rebic näytti viimein ne taidot, joista hekumoin aikaisemmin tällä foorumilla, kun hänen siirrostaan puhuttiin. Olin näkevinäni sitä waynerooneymaista tekemistä, mitä kaipasinkin! Toivon paken tavoin, että vasemman laidan paikalle ei enää tarvitse pakottaa Calhanoglua vaan antaa Rebicin ja Bonaventuran ottaa siitä päävastuu. Samoin oikealla laidalla Castillejo on merkittävä tason nosto Susoon nähden. Valitettavasti Suso on yhden tempun poni, joka kukoistaa vain tietynlaisessa pelisysteemissä eikä kykene uusiutumaan ja muokkaamaan peliään. Taitaa olla viisainta kaikille osapuolille, että Suso löytäisi uuden seuran. Hakanin voisin silti pitää käyttökelpoisena vaihtomiehenä keskikentälle, joka saattaisi pelata paremmin pienemmällä vastuulla ja vähemmillä odotuksilla. Hänen lukkonsa vaikuttaa henkiseltä ja kun se aukeaa niin Hakan voi yhä antaa Milanille paljon. Viimeaikaisilla näytöillä Rebic ja Bonaventura ovat kuitenkin edellä, vaikka Jack pelasikin todella huonosti sunnuntaina. Aina ei kulje paitsi Messillä. PS. Ibrahimovicin hankinta on vastannut kahta-kolmea huippupelaajaa, koska kokenut Zlatan on polkaissut uutta henkeä, itseluottamusta ja rohkeutta Milanin nuoreen joukkueeseen. Kymppiosuma Maldinilta, Bobanilta ja Massaralta!
 50. 1 point
  ippe

  Ajatuksia tästä kaudesta

  Monesti kun muiden joukkueiden kannattajat tai Liverpool-vastaiset mediat haluavat vähätellä Liverpoolin siirtopolitiikkaa sieltä kaivetaan esille vain pelaajista maksetut siirtosummat. Tottahan toki Van Dijk, Alisson, Keita ja kumppanit olivat todella kalliita pelaajia, mutta kuten tuo taulukko osoittaa niin Liverpool on myös saanut myymistään pelaajista todella kovia siirtosummia. Peukkua siis sinne suuntaan, että asiaa on tutkailtu laajammalta mittakaavalta Olen samaa mieltä omistajien merkityksestä. Liverpoolissa nykyiset omistajat pistivät monta asiaa uusiksi ja vaikka siirtokomitea ja Klopp ovat vieneet suurimmat otsikot niin he ovat vain osa suurta kokonaisuutta, jossa jokaisella on selkeä rooli ja tarkoitus. Tänä päivänä heidän roolinsa ei varmaan ole seuran toiminnassa enää niin näkyvä, vaikka heidän vaikutuksensa on toki mukana organisaation toiminnassa. En tiedä paljoa siitä, että minkälainen rooli Unitedin omistajilla on organisaation toiminnassa, mutta kuten tästä 20Legendin viestistäkin voi päätellä niin ei heitä varmaan liikaa kiinnosta, kunhan rahaa tulee. Ei tämä silti automaattisesti selitä sitä, että seuran toiminta on heikolla taholla. Periaatteessa vastuu vain siirtyy seuraavaksi korkeammalle taholle (Woodward???) ja on hänen vastuunaan luoda toimiva organisaatio. Usein on parempi, että tekee vähemmän ja organisoi asioita muille, mutta Unitedissa Woodwardilla tuntuu olevan liian monta rautaa tulessa. Woodward on ymmärrykseni mukaan tehnyt bisnespuolella hyvää jälkeä, mutta se on aika eri maailma vaikkapa pelaajasiirtoihin verrattuna, josta hän on kaiketi myös päävastuussa. Esim. Liverpoolissa siirroista vastaa komitea, jossa ovat mukana mm. manageri Klopp ja sporting director Michael Edwards sekä joukko muita henkilöitä analyytikoista lähtien. Ei mikään varmaan estä Woodwardia järjestämästä vastaavaa komiteaa Unitediin, vaikka omistajia ei kiinnosta olla mukana päivittäisessä tekemisessä? Ehkä Woodward luulee olevansa super-ihminen ja kykenevänsä hoitamaan kaikki asiat itse. Ennen muinoin tämä ehkä onnistuikin jollain tasolla, mutta ei tänä päivänä yksi ihminen voi olla vastuussa Manchester Unitedin kaltaisen organisaation tekemisestä. RB Leipzigin ja RB Salzburgin (Red Bull) on hyvä esimerkki modernista tavasta pyörittää organisaatiota. Aina ei tarvitse olla se, joka keksii pyörän uudestaan vaan United voisi tosiaan ottaa vaikka sieltä esimerkkiä. Ralf Ragnick on näissä organisaatioissa hoitanut vähän jokaista roolia valmentajasta jalkapallo-operaatioiden johtajaan eikä mikään estä Unitedia palkkaamasta häntä ja RB:n muita taustavaikuttajia hoitamaan hommaa Manchesterissa. Sanotaan Liverpoolista vielä se, että seura kyykkäsi todella syvällä ennen kuin hommat muuttuivat paremmaksi. 10 vuotta sitten seuran talous oli niin surkea, että puhuttiin selvitystilaan joutumisesta ja pistevähennyksistä Valioliigassa. Kentän laidalla tahtipuikkoa heilutti Roy Hodgson ja reilu kolmekymppinen Gerrard koitti väkisin hinata perässään umpipaskaa joukkuetta. 10 vuotta myöhemmin Liverpool on malliesimerkki hyvin hoidetusta organisaatiosta, joka takoi jalkapallojoukkueelle ennätykselliset voitot, voitti UCL:län, omasi Ballon D'Or äänestyksen perusteella 4 pelaajaa maailman top 7:ssä ja 6 pelaajaa maailman 20 parhaan pelaajan joukossa. Ei tässä ole (liikaa) tarkoitus leveillä Liverpoolin saavutuksilla, mutta vaikka teitä United-kannattajia tällä hetkellä vituttaakin niin ainakin voitte lohduttautua sillä, että Liverpoolin sysimustiin vuosiin teilläkin on vielä aika pitkä matka. Unitedissa on kuitenkin monta asiaa ihan hyvinkin. Ole Gunnar on saanut paljon rapaa niskaan mediassa, mutta hänen aikanaan peli on muuttunut paremmaksi. Ei hänkään ihmeiden tekijä ole ja ehkä joku Pochettinon kaltainen valmentaja voisi saada puristettua joukkueesta enemmän, mutta rehellisyyden nimissä ei nykyjoukkueesta ihan älyttömästi enempää saa irti millään ja joku 4-5. sija on tällä hetkellä se mihin tuo joukkue ilman merkittävää ylisuorittamista kuuluu. Resursseja on myös käytössä riittävästi ja pelaajistossa on kavereita, joiden ympärille voidaan rakentaa voittava joukkue. Johtaminen on kuitenkin se suurin tekijä ja jos organisaatio on taustalla huonosti johdettu, niin se on vähän kuin mentäisi eteenpäin käsijarru ylhäällä tai vetäisi jotain painavaa palloa perässää kävelylenkillä. Kyllä siinä eteenpäin mennään ja jos valmennus, pelaajat yms. on kunnossa niin Unitedkin voi mennä eteenpäin, mutta joku sitä menoa silti jarruttaa. Fanit kannattavat joukkuetta eivätkä taustalla vaikuttavia pukumiehiä, mutta taustalla tapahtuvilla asioilla on valtava vaikutus kentällä nähtäviin asioihin.
×