Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing most liked content since 10/30/2019 in all areas

 1. 5 points
  pökkelö

  Ole Gunnar Solskjaer

  Mielestäni strategia on selvästi nähtävissä. Pelaajat joita ei kiinnosta tai sovellu haluttuun pelityyliin saivat jatkaa matkaa. Sisään omista junnuista ja siirto ikkunassa pelaajia jotka täyttävät tulevaisuudessa kriteerit. Kapea materiaali, jota loukkaantumiset ovat lisänneet. Peli kuormitus on kova, ja lepoa on annettava pelien välillä mikä on harjoittelusta pois. Kentälle raavitaan terveet, jolloin siellä on pelajia, jotka eivät avaukseen kuuluisi. Ja nuoria, joista ei ole hilaamaan joukkuetta vaikeasssa tilanteessa. Ikävä kyllä myös alisuorittajia, joista Martin taso heittelehtii, Jessen taantuminen, PP on jossain..... Pelaajat, jotka ovat iästään huolimatta ottanut isoa roolia eli Rasse ja McTomi telakalla. Tämäkin tilanne palvelee sikäli tulevaisuutta. Nuoret saavat kokemusta kovista paikoista ja kerättyä kovuutta / rutiinia. Huolestuttavainta on kova kuormitus. Sarjan lisäksi molemmat cupit + europelit. Ukkoja tippuu kohta lisää sairastuvalle ja suoritusten aneemisuus kasvaa kun tuoreutta ei ole. Tarkoittaa lisää junnuja kentälle Jessen ja Pereiran seuraksi. Tietää taas heikompien tulosten lisääntymistä ja sudet haistavat veren ulvoen hurjemmin Olelle potkuja. Toivottavasti saadaan joku kelpo pelaaja vielä tammikuun aikana sisään, vaikka huonolta näyttää. Ymmärrän kyllä, ettei järjettömiä palkkoja ja siirtosummia kannata maksaa vain siksi kun on MU. Ja saadaanko vain lisää Sancheseja? Kesän hankinnat onnistuivat. Etenkin AWB & James. Parhaat päivät vasta huomenna molemmilla. Jälkimmäinen oli Leedsin kiikarissa vuosi sitten. Valitsi mieluummin siirron Kesällä Manuun. Toivottavasti OGS saa työrauhan. Kevät on varmasti raskas ja masentava, jos ottelukuormituksen alla oleva joukkue uupuu myös henkisesti. Siltä se näyttää nyt. Ensi vuosi kesän ikkunan, jos siinä onnistutaan on valoisampi. Junnut ovat kasvaneet ja jos tosiaan saadaan jokunen oikea palanen vielä lisää. Pelikin paranee kun saadaan materiaali vastamaan haluttua tapaa pelata.
 2. 4 points
  Ihme kitinää. Kaikki pikku virheet huomataan ja valitetaan asioista vanhasta tottumuksesta. Tehkää jotain muuta jos noin paljon ahdistaa. Sitten itse peliin: Vauhdikas, viihdyttävä ja tasainen ottelu, jonka maalipaikoissa terävämpi joukkue ansaitusti voitti. Chelsealla toki oli mahdollisuudet tästä piste ottaa, mutta ei ihan riittänyt. Molemmat joukkueet pitivät hyvin palloa ja uskalsivat pelata sitä myös ahtaisiin väleihin. Mielestäni ManU hieman parempi joukkueena. Karvaus oli hyvää ja muoto säilyi ehkä paremmin kriittisillä hetkillä. Palloa ei myöskään haudottu liikaa, mikä varmaankin vaikutti myös pelin tempoon positiivisesti. Todella tärkeä voitto ja tästä on erittäin hyvä jatkaa kohti loppu kautta. Pitkästä aikaa fiilis, että tästä voi seurata jotain hyvää. Jotenkin peli-ilme oli positiivinen ja virkeä. Varmaan myös pieni tauko tehnyt terää. Paljon on vielä tekemistä ja parannettaavakin, mutta ehkä se sieltä alkaa löytyä. Glory glory Man united!
 3. 4 points
  Crisu7

  Siirtohuhut

  Ole sanoi, että haluaa hyökkääjän joka on valmis rikkomaan nenänsä tehdäkseen maali. Tämä on täysin päinvastainen kuvaus kuin mitä Martial on kentällä. Itse täysin samaa mieltä että Martialin löysyys alkaa olla nähty (vaikka ihan tuota Ole ei tuolla tarkoittanut)
 4. 4 points
  Needles

  Ajatuksia tästä kaudesta

  Niitä harvoja positiivisia juttuja Olen kanssa on ollut se, että mies on selkeästi pyrkinyt hankkimaan nuorempia ja nälkäisempiä pelaajia. Ja vieläpä sellaisia, joiden voi kuvitella pärjäävän Valioliigassa. Ja nämä pelaajat ovat säännöllisesti olleet Unitedin parhaimmistoa joka pelissä. Sen takia en pidä katastrofina, että miehelle annetaan ainakin 2-3 siirtoikkunaa aikaa toteuttaa visiotaan. Toimiva keskikentän kolmikko tuohon, niin joukkue alkaa näyttämään ihan erilaiselta. Pogban lähtö vaan tarkoittaa sitä, että United tarvitsee kesällä pelkästään keskikentälle kaksi todella onnitunutta hankintaa.
 5. 4 points
  20Legend

  Ajatuksia tästä kaudesta

  Unitedin delegaatio Richard Arnoldin johdolla on nyt tosiaan käymässä Saudi-Arabiassa ja reissulla on ilmeisesti yhteys tähän Unitedin aiemmin sopimaan yhteistyödiiliin: https://www.manutd.com/ Samaan viittaisi MEN:n uutinen: https://www.manchestereveningnews.co.uk/ Näköjään joku sauditoimittaja kirjoitellut twitterin puolella, että saudiarabialainen liikemies olisi ostanut Unitedin ja tästä sitten lumipallo on lähtenyt kunnolla vierimään. Tainnut samalla kuitenkin unohtaa, että United on pörssiyhtiö ja tuollaiset kaappaukset eivät ihan tuosta vain onnistu. En itsekään tarkalleen tiedä miten kuvio menee, mutta vähintään nyt varmaan pitäisi osakkeenomistajia informoida asian tiimoilta. Olen tätä saudien osto skenaariota miettinyt aiemmin enkä ole ihan varma mitä tuosta pitäisi ajatella. Toisaalta Unitedissa päästäisiin eroon seuraa jarruttavasta omistuspohjasta, tilalle tulisi puolestaan henkilötä joita kiinnostaa yksinomaan pärjääminen kentällä rahan tekemisen sijaan. Lisäksi kompetenttia jalkapallo-osaamista lisättäisiin jokaiselle seuran osa-alueelle ja ehkä siitä Old Traffordin vuotavasta katostakin päästäisiin eroon. Saudeilla ei FFP:n lisäksi taloudellisia rajoitteita käytännössä ole vaan rahaa pumpattaisiin pelaajiin ja infrastruktuuriin ihan niin paljon kuin tarve vaatii. Kääntöpuolella on nämä jalkapalloilun ulkopuoliset seikat. Saudi-Arabian prinssi bin Salman on yhdistetty Unitedin ostoaikeisiin ja hänen kontollaan on mm. toimittajan paloittelu ja Jemenin humanitäärinen kriisi, puhumattakaan siitä miten takapajuisesti kotimaassa asiat toimivat. Unitedin ostaminen on tällaisille ihmisille pelkkää vallan haalimista sekä julkisuuskuvan kiillottelua ja siinä tuskin kummempaa tuottoakaan investoinnilta vaaditaan, kun käsissä olisi näkyvyydeltään massiivisen arvokas tuote. Onhan niitä fanejakin Unitedilla edelleen joku 600 miljoonaa. En siis mitenkään innosta kiljuen hyppää saudien kelkkaan. On väärin sanoa, että United olisi jo myynyt vanhat arvonsa amerikkalaisten myötä. Kyllä niitä on yhä jäljellä ja mielestäni myynti saudeille veisi vielä enemmän Unitedin sielua pois. Tuskin pystyisin edelleenkään lopettamaan kannattamista, mutta takaraivossa olisi ajatus, ettei tämä ole enää sama United, johon joskus rakastui. Toki joukkue todennäköisesti menestyisi paremmin, ja yleensä menestyvää joukkuetta on helpompi kannattaa. Eihän tässä saudien rahoja kuitenkaan edes tarvittaisi, jos nykyiset omistajat olisivat edes pikkuisen jyvällä seuran ja kannattajien vaatimustasosta.
 6. 3 points
  Pelissä näkyi kehitystä jota ainakin itse olen toivonut. Tosin vain yksi peli, mutta enemmän se on kuin pitkään aikaan. Pienin askelin eteenpäin ja toivon että tämä jatkuu myös tulevissa peleissä. Avainsana paremmalle suoritukselle oli mielestäni pelaajien roolitus. Oikean tyyppiset pelaajat oikeilla paikoilla. Niin hölmöltä kuin se kuulostaakin, niin Rashford - James - Mata - Bruno - Fred - McTominay kombo oli huomattavasti parempi ja toimivampi kuin "perinteinen" Rashford - Martial - Greenwood - Bruno - Matic - Pogba. Newcastlea vastaan energisyys, joukkueen puolustaminen koko kentän alueella, vastaiskut ja hyökkäyspelaaminen olivat astetta kahta parempaa kuin yhdessäkään aiemmassa ottelussa. Puolustettaessa, hyökkäyksen "yhtenäinen prässi" helpotti suuresti McTominay Fred kaksikon ja puolustuksen työtä, joka näkyin selkeänä rauhallisuutena puolustuksen otteissa. Unitedin boxiin päästään kuitenkin vielä liian helposti, josta johtuen Newcastle sai muutamia melko vaarallisiakin paikkoja luotua. Hyökätessä keskikentän ja hyökkäyksen roolitus toimi hyvin. Koko hyökkäyskolmikon (+bruno) laaja liikkuminen leveys ja syvyys suunnassa aiheutti Newcastle puolustukselle ongelmia. Rash oli aivan kuin eri pelaaja pelatessaan keskellä ja kärjessä, kuin laidalla, jossa jää pelin ulkopuolelle. James saanut kritiikkiä maalintekoyrityksistään, mutta itse en olisi näistä kovin huolissani. Jamesilta paras peli piiitkään aikaan ja rooli oli kuin tehty hänelle. Valtava määrä duunia molempiin suuntiin ja muutamat tempo kuljetukset olivat todella vaarallisia. Ainoastaan viimeiset ratkaisut jättivät hieman toivomisen varaa. Man of the match valinta on kyllä vaikeaa tasaisen hyvän joukkuepelin ansiosta. Mata oli kyllä hyvä ja energinen ja yhdessä McTominayn kanssa varmasti ne kaikista positiivisimmat pelaajat. Joten jaetaan heidän kesken. McTominayn esitys oli miehekäs ja antoi lupauksia siitä, ettei Matic:n tarvitsisi jatkossa kuin vedellä stunt-roolia skotin tilalla. Bruno pelasi myös pirteästi, mutta teki myös valtavasti virheitä, joita toki tulee, kun yrittää useammin kuin muut antaa sen ratkaisevan syötön helpon sijaan. Syöttöjen onnistumisprosentti 80% on ihan ok tasoa, mutta parannettavaa löytyy 1+1 tehoista huolimatta. Välillä paistoi turhautenisuus ja väkisin yrittäminen, mutta eivätköhän nämä tulokset tuotakin helpota. Syöttöprosentit eivät kerro kaikkea, mutta esim useasti parjattujen Jamesin ja Fredin kohdalla vastaavat prosentit ovat yli 90%. AWB oli myös loistava. Toivottavasti sai maalista lisää intoa ja rohkeutta hyökkäyspelaamiseen. Parasta AWB:aa vähään aikaan. Ihan ei vielä Motm tasoa, mutta lähellä. Toivotaan, että valmennus poimii tästä hyvät asiat ja kehittää niitä. Tämä peli oli hyvä osoitus siitä, ettei nimi paidan selässä tai yksittäisen pelaajan taito merkitse mitään, jos joukkueen pelaajien roolit eivät ole kunnossa eivätkä pelaajien ominaisuudet tue tosiaan. Parhaat/taitavimmat/nimekkäimmät pelaajat kentällä eivät takaa hyvää tulosta.
 7. 3 points
  Wipu

  Kausi 2020-21 käyntiin

  Laitetaan tänne. Valioliiga.com jutuksi todella hyvä kirjoitus Unitedin tilanteesta siirtoikkunan jälkeen. Hyvä tiivis analyysi siirtoikkunasta ja etenkin Unitedin taktisista mahdollisuuksista jatkossa. Paljon asiaa, jonka allekirjoitan ja toivon tapahtuvan. https://www.valioliiga.com/aihe/manchester-united/2020-10/siirtoikkuna-analyysi-manchester-united-epaonnistui-siirtomarkkinoilla-mutta-vahvistui-tarpeeksi-kehittyakseen-paremmaksi/
 8. 3 points
  Kentällä ottelu näytti paltiarallaa siltä, että toisella joukkueella oli ensimmäinen preseason-ottelu menossa. Ja toisella jo usea laadukas ottelu takana. Lisäksi Roy koulutti Ole varsin huolella. Peli olisi voinut päättyä vaikka 5-1. Kentän ulkopuolella on vieläkin varsin uskomatonta, että Unitedin kokoisella seuralla ei ole kahta laadukasta keskuspuolustajaa, mitään vaihtoehtoa Maticille ja ykköskolmikon takana ensimmäiset varamiehet hyökkäykseen ovat divari-James ja Kiina-Ighalo.
 9. 3 points
  Needles

  Siirtohuhut

  Jos mietitään seuraavaa kahden vuoden ajanjaksoa ja tavoite on nousta haastamaan Cityä ja Poolia, niin omasta mielestäni vahvistamisen alueet ovat aika selkeät. Tarvitaan lisää laatua 6-7 paikalle, eli vielä on matkaa jäljellä: Rashford - Martial - XXX Bruno XXX - Pogba Shaw - XXX - Maguire - AWB DDG James - XXX - Greenwood XXX Fred - McTominay XXX - Tuanzebe - Lindelöf - XXX Henderson - Maalivahtitilanne voi elää kahden vuoden aikana todella paljon, mutta lähtökohtaisesti osasto on kunnossa. - Oikealle laidalle on haettu sitä huippunimeä oikeastaan jo Ronaldon lähdöstä saakka. Kaikki varmasti tietävät, ketä tuohon haetaan. Mielenkiintoista nähdä, saadaanko nimi paperiin tänä kesänä, haetaanko vuodeksi joku douglascosta tuohon vai mitä tehdään. - Aloin miettimään Maticin korvaajaa jo samana kesänä, kun mies hankittiin. No, hyvin on jaksanut toistaiseksi. Mutta on helppo kuvitella, että miestä tullaan käyttämään tulevina kausina paljon säästeläämmin. Fred veti jo Eurooppa-liigan loppuun, mutta onko brassista suojaamaan puolustuslinjaa vai onko oma paikka ylempänä. Voisin kuivitella, että tähän joku ihan pidemmän tähtäimen ratkaisu ja ihan oikea pohjapelaaja tarvitaan. - Topparitilanne on aika selkeä, vasenjalkainen kaveri tarvitaan avaukseen. Maguire pelaa väärällä puolella, mikä vaikeuttaa selvästi pelirakentelua. Tarvitaan kaveriksi joku vasenjalkainen ja nopea pelaaja, joka pystyy Harryn puutteita paikkaamaan. Pelinrakenteluunkin pitäisi pystyä. Kakkosavaukseen löytyykin sitten nimiä puolisen tusinaa. Toivottavasti ainakin Jonesista päästään vihdoin eroon. - Shawn kaveriksi tarvitaan toinen vasenjalkainen laitapuolustaja. Williams pelaa väärällä puolella, ei mahda mitään. Rashford on ollut aina ihan liian yksin, kun leikatessa keskelle oikeajalkainen Williams ei pysty nousemaan taustalta keskittämään. Pelinrakentelu ei voi toimia parhaalla mahdollisella tavalla, kun vasemmalla pelaa oikeajalkainen keskuspuolustaja sekä laitapuolustaja. Williams, Laird, Dalot ja TFM ovat sitten varalla oikealle, joten siellä homma on kunnossa. Jos vaspa saadaan, niin eiköhän Dalot tai TFM vaida maisemaa. - Brunolle kaivataan lepuuttajaa, se on ihan selvä. Lusitaani ei valitettavasti pysty pelaamaan kaikkia pelejä ja Pereira/Jesse on jo nähty. Tähän rooliin Grealish on varmaan se puhutuin nimi. Pystyisi stunttaamaan myös Rassea vasemmalla. Sancho pystyisi varmasti myös tätä roolia ajoittain pelaamaan, jolloin Geenwood nousisi avaukseen oikealle. - Greenwoodilla on vielä aikaa kypsyä ja lopullinen pelipaikka on vielä kysymysmerkki, mutta jokerina miettisin seuraavan 2-3 vuoden ajalle vielä jotain vähän kokeneempaa target-hyökkääjää vaihtopenkille. Sellaista, joka voisi lepuuttaa Marttia silloin tällöin ja votaisiin heittää kovaankin paikkaan loppuhetkiksi kentälle, kun tarvitaan isoja miehiä boksiin. Eli koodinimi Oliver Giroud tai Dimitar Berbatov. Mielenkiintoista nähdä, mitä tapahtuu. Sanchoa varmaan ollaan haluttu kaikista eniten, mutta saapa nähdä. Jos Dortmundia ei kiinnosta, niin minkäs teet. Preseasonin alkaessa jo kuukauden päästä Unitedin voi olla järkevämpää siirtyä muihin kohteisiin ja en voisi kovinkaan isona epäonnistumisena sanoa, jos saataisiin tänä kesänä yhden ruudun sijasta paikattua vaikka kolme. Kuitenkin kaikki ovat olleet täällä yhtä mieltä siitä, että tällä kaudella avauskokoonpano oli timanttinen ja United nimenomaan sitä syvyyttä kaipaa.
 10. 3 points
  RedDevilKarra

  Jesse Lingard

  Eiköhän se olisi parempi Jessen urankin kannalta että siirtyy muualle. Jossain keskitason/alemman tason joukkueessa peliaikaa saattaisi tulla, Unitedissa sitä ei tullene seuraavillakaan kausilla.
 11. 3 points
  Pelaaja-arviointia De Gea 6 Toinen vaisu kausi putkeen. Christiano Ronaldo taitaa edelleen kummitella painajaisissa. Ei voida puhua oikein edes tasaisuuden puuttumisesta, vaan jatkuvasta virhealttiudesta. OGS osoitti luottamusta virheistä huolimatta, joten ensi kaudella on tuskin luvassa muutoksia ykkösvahdin tontille. Parantaa pitäisi, toivotaan että palaa aiemmalle totutulle tasolleen. Romero 7 Cup-otteluissa sai jälleen vastuuta. Erinomainen kakkosvahti, ei valittamista. Shaw 7 Yksi suosikkini nyky-Unitedin pelaajista. Kehittynyt OGS:n alaisuudessa varsin monipuoliseksi laitapakiksi, vaikkei nyt mikään syöttökone olekaan. 3 loukkaantumista tällekin kaudelle vain tuli, josko ensi kaudella saataisiin nekin minimiin. Williams 6 Stunttaili Shawta vasemmalla ja minuutteja kertyi lopulta aivan mukavasti. Nokkimisjärjestys heidän välillään on kuitenkin melko selvä, ja pykälän kaksi saa Williams kehittyä, jotta voisi nousta vakionimeksi avaukseen. Nuori pelaaja kuitenkin vielä. Maguire 7 Maguire toi riittävästi stabiliteettia horjuvaan alakertaan ja luottamuksesta kertoo se, että otti myös kapteenin roolin nopeasti vastuulleen. Uusi Rio hän ei ole, mutta parempaa ratkaisua tuskin tähän kohtaan oli saatavilla ainakaan saarten sisältä. Jalalla oikein hyvää tekemistä ja pysyy kondiksessa ottelusta toiseen. Enemmän olisi kaivattu onnistumisia erikoistilanteista. Jatkossa Unitedin täytyy minimoida Maguiren heikkoudet ja pystyä korostamaan entisestään vahvuuksia. Lindelöf 6 Ollut nyt 3 kautta Unitedissa, joten jury lienee päätöksensä tehnyt. Jalalla melko hyvä, pehmoinen erikoistilanteissa. Maguiren tavoin ehkä saa enemmän kritiikkiä kuin ansaitsee, mutta vaikea silti nähdä, että Lindelöfin kanssa United isoista pokaaleista taistelee. Bailly - Neljässä ottelussa mukana. Kentälle päästessään arvaamaton ja loukkaantumisherkkä. Tällaisen puolustajan varaan ei voi valmentaja paljoa laskea. Jones - Jatkosopimuksen jälkeen peliaikaa vain kahdessa matsissa. Ei asiaa ykkösavaukseen, harvoin kunnossa silloinkaan kun häntä tarvitsisi. Veikkaan, että jos OGS saisi päättää, Jones olisi jo lähtenyt seurasta. Tuanzebe - Viisi peliä Axelille. Fosu-Mensah - Kolmessa ottelussa minuutteja. Tuntuu, että aina kun saa mahdollisuuden, joutuu melkein heti sairastuvalle. Harmi, sillä Unitedin toppariosastolla olisi nyt paikka tarjolla Timpan kaltaiselle fyysisesti pätevälle puolustajalle. Rojo - 120 minuuttia peliaikaa, joten voi varmuudella sanoa ettei OGS näe Rojolle enää käyttöä. Dalot - 66 peliminuuttia Valioliigassa. Missasi melkein koko alkukauden loukkaantumisten takia, eikä myöhemmin saanut enää luottoa. Vaikea sanoa kuinka paljon potentiaalia todellisuudessa on. Voi joutua jatkamaan uraansa muualla. Wan-Bissaka 8 Mainio debyyttikausi Unitedissa. Täytti tyhjiön oikealla, jossa ei luontaista laitapakkia ole Rafaelin jälkeen ollut. Kivenkova puolustamaan ja viitteitä hyökkäyspelin kehittymisestä nähtiin kauden edetessä. Tästä on hyvä jatkaa. ------------------- Matic 7 Teilattiin ennen taukoa, mutta keräsi kiitosta uuden startin jälkeen. Vanhenee kuin vanha viini jne. Osoitti myös hyvää pelinäkemystään, kyllä ne on Maticilla nimenomaan ne jalat jotka eivät aina pysy enää temmossa mukana. Sai jatkosopimuksen, mutta toivottavasti valmennuksella on jo uusi "spesialisti" tiedossa jatkamaan Maticin saappaissa. Pogba 7 Pitkä loukkaantuminen piti miehen sivussa coronatauon ylitse, ja siinä on se päällimmäinen syy, miksi Unitedin peli takkusi pahemman kerran. Ilman Pogbaa luovuus keskikentällä oli lähes nollissa ja vaikka ailahtelua on ranskalaisella edelleen liikaa, hän pystyy yhdellä syötöllä kääntämään ottelun kulun. Kaipaa usein liikkuvampaa partneria keskikentän pohjalle. Tietyllä tapaa "vaikea" pelaaja, joka vaatii juuri oikeat pelinappulat ympärilleen, ja tähän OGS:n tiimin täytyy ensi kaudeksi kiinnittää huomiota. McTominay 7 Tasainen suorittaja, joka hakee oikeaa rooliaan joukkueesta. Parhaimmillaan box-to-box-pelaajana, pelinäkemys ja tekniikka ei pohjalle toistaiseksi kunnolla riitä. Muutama hieno ottelu nähtiin, kuten kotipeli Cityä vastaan. Palkittiin otteistaan jatkosopimuksella ja hyvä niin, McTominayn otteita katselee mielellään jatkossakin. Fred 7 Nousi pienoiseksi yllättäjäksi syksyllä, monen jo aiemmin teilattua brassin tason. Väsymätön uurastaja, joka lienee parhaimmillaan isoissa otteluissa härnäämässä vastustajaa. Ei vain tahdo mahtua tuohon nykyiseen keskikenttäryhmitykseen, mutta ehdottomasti jatkoon tämän kauden esityksillä. Pereira 5 Pereira sai alkukaudesta vastuuta, kun pelintekijöistä oli huutava pula. Aiemmin alkoi olla Valenciassa selvää, ettei brassin kyvyt huipputasolle riitä. Tämä kausi vain vahvisti näkemyksiäni. Nähtäväksi jää, onko Pereiralle yhä käyttöä rotaatiossa. Lingard 5 Käyttöä oli lähinnä tsempparina ja maskottina. Jessen on aika kokeilla siipiään toisaalla. Mata 6 Yllättävän vähän mukana, mutta toisaalta kovin paljoa annettavaa 32-vuotiaalla Matalla ei enää Unitedille ole. Jatkossa enemmän cupien puolella voisi olla käyttöä. Vaikka Mata alkaa olemaan jaloistaan hidas, niin tekniikka tuskin on kadonnut. Erinomainen joukkuepelaaja eikä nykyinen pieni rooli taida Mataa paljoa haitata. Fernandes 9 Käänteentekevä pelaaja Unitedin kaudelle ja mikäli olisi saatu hankittua jo kesällä, United olisi hätyytellyt sarjataulukossa Cityä. Liigassa 14 ottelua, joissa hurjat tehot 8+7. Kun ottaa huomioon, että kaveri tulee kesken kauden vaikeuksissa olevaan joukkueeseen, niin kyllähän tässä melkoiseen kultasuoneen Unitedin skouttausosasto kerrankin osui. Pitkästä aikaa Unitedilla on pelintekijä, jonka tekemiseen voi joka ottelussa luottaa. Rashford, Martial ja Greenwood saavat Brunon tarjoiluista nauttia varmasti myös ensi kaudella. ------------------- Rashford 8 Todella kova ennen loukkaantumista. Loppukaudesta ei ihan niin vahvaa menoa, mutta kokonaisuudessaan hieno kausi. Kehittyy edelleen eikä missään nimessä ole vielä valmis pelaaja. Martialin tavoin 17 rysää Valioliigassa, ensi kaudella toivottavasti 20 rikki. James 6 Näytti alkukaudesta ihan mainiolta hankinnalta, tehojakin syntyi kiitettävästi nuorelle pelaajalle. En tiedä alkoiko iso vastuu painamaan, sillä viime aikoina oli selvästi hiljaisempaa. Jamesin pitää pystyä monipuolistamaan peliään, tällä hetkellä näyttää luottavan liikaa nopeuteensa. Se toimii Championshipissä, muttei Valioliigassa. Chong - Lainakomennus kutsuu. Ei vakuuttanut vähäisillä esityksillään. Greenwood 7 Noussut vakaasti ja varmasti potentiaalinsa edellyttämälle tasolle. Englannin suurin talentti yhdessä Phil Fodenin kanssa. Loppukauden otteluissa osoitti työmoraalillaan olevansa muutakin kuin erinomainen maalintekijä. Todella monipuolinen futaaja, josta on iloa Unitedille vielä pitkään. Martial 8 Hankalahko syksy, mutta pääsi kovaan lentoon Fernandesin saavuttua seuraan. Alkoi todella lunastaa odotuksia, joita on 5 vuotta nuorukaiseen ladattu. 17 maalia on mukava saalis ja parempaankin varmasti Martialilla löytyy edellytyksiä. Ensi kaudella nähdään, nouseeko Martial ihan sinne Euroopan huipulle 9-paikan pelaajista puhuttaessa. Ighalo 6 Tammikuussa viime hetkillä mukaan rinkiin. 11 kertaa vaihdosta kentälle Valioliigassa, mutta kaikki 5 maalia syntyivät cup-otteluissa. Lopun otteluruuhkassa vastuu jäi jopa odotettua pienemmäksi, mikä herättää kysymysmerkkejä. Vaikuttaa raskastekoiselta pelaajalta, tarjoaa silti hyvin erilaisen vaihtoehdon nuorille hyökkääjille ja tyytyy mukisematta penkkimiehen rooliinsa. Ei valittamista. POTY-palkintoa mietin Martialin, Rashfordin ja Fernandesin välillä. Ensin ajattelin Martialia loistavan loppukautensa ansiosta. Brunon tulo seuraan oli kuitenkin sellainen asia, mikä paransi myös muiden pelaajien suoritustasoa, ja Brunon voidaan sanoa pelastaneen Unitedin kauden. Player of the Year omissa kirjoissani on siis Bruno.
 12. 3 points
  pökkelö

  Ajatuksia tästä kaudesta

  Missä Crisu muuten on?
 13. 3 points
  20Legend

  Ajatuksia tästä kaudesta

  Hieman vanha taulukko mutta kertoo suunnilleen miten hyvä Unitedin tilanne on nyt kärkien suhteen. Se fakta että Unitedin keski-iältään 21-vuotias MMM on tehtaillut enemmän maaleja kuin ylistetty Liverpoolin trio on jo itsessään vakuuttava suoritus. MMM:n potentiaalia ei vielä taideta kunnolla edes ymmärtää, kolmikkohan ei ole vielä edes lähellä parhaita pelivuosiaan. Yksi asia mikä tossa taulukossa kiinnittää huomion on se, että yksinäisiä hyökkäyslinjaa johtavia kärkiä ei enää ole kovin montaa, vaan huippujoukkueissa vaaditaan yleensä toimivaa kemiaa kaikilta hyökkääjiltä. Lewandowski käy esimerkkinä "vanhan liiton" kärkipelaajasta joka pystyy useasti luomaan maalipaikkansa ja maalinsa itse. Ronaldo ja Messi sitten ovat oma lukunsa, mutta hekään eivät ole perinteisiä hyökkääjiä, vaan pystyvät tekemään vähän kaikkea. Unitedissa Greenwood on alkanut kyseenalaistamaan sitä, tarvitaanko Sanchoa enää ollenkaan mukaan neljänneksi pyöräksi. Tällä hetkellä kaveri petaa paikkaa ensi kauden vakiavaukseen eikä se nyt suurena yllätyksenä tule Masonin urakehitystä pidempään seuranneille. Ei olisi ensimmäinen kerta, kun ManUssa vastaus löytyy omista akatemiasta. Olisiko 100 miljoonaa paremmin käytettävissä esim. rotaatiohyökkääjään ja Maticin korvaajaan?
 14. 3 points
  Needles

  David de Gea

  Olikos se nyt Ben Foster aikanaan. Kova hype päällä. Oli kai pelanut lainalla hyvin jossain pienemmässä seurassa ja kaverille povattiin iso tulevaisuutta Unitedissa. Van Der Sar oli pari peliä pois ja Foster joutui tolppien väliin. Mies tärisi kuin haavanlehti ja muistaakseni päästi useamman helpon sisään. Vähin äänin miehestä sitten luovuttiin ja onkin tehnyt ihan hyvän uran pienemmissä seuroissa. Pointtini on siinä, että suurseuran tolppien välissä vaaditaan myös aika paljon henkistä kanttia. Ja sen huomaa vasta, kun mies joutuu tolppien väliin. DDG otti emämokan jälkeen aika monta gamesaveria, jollain muulla olisi saattanut mennä koko peli ihan pipariksi. En siis olisi vielä ensi kesänä laittamassa Hendersonia ykkösmaalivahdiksi. Romeron tilalle voisin laittaakin ja katsotaan cupeissa, tutiseeko puntti.
 15. 3 points
  ruuuuud

  Ajatuksia tästä kaudesta

  Riippuu miltä kaltilta asiaa katsoo ja mihin tähdätään. Mourinholla oli ihan hyvät tilastot. Ottaisitko takaisin?
 16. 3 points
  pökkelö

  Ole Gunnar Solskjaer

  Lyödäänkö jäitä hattuun ja vai painetaanko paniikkinappulaa. Valitulla linjalla pistää valmiita pelaajia pois ja antaa junnuille peliaikaa. Silti viidentenä, vaikka kentälle raavitaan terveet (ja hekin pelanneet aivan liikaa joulu- tammikun aikana). Taktisia varioaatioita huudellaan, mutta mistä siihen mahikset kun terveitä toppareita on pääsääntöisesti kaksi + Jones. Keskikentälle kaksi + Pereira. Hyökkäykseen on penkiltä heittää junnu Greenwood halutessa peliin muutosta. Siinä sitä taktista osaamista punnitaan, kun vaihtoehtoja juurikaan ei ole. Pelaajien taito- ja rutiinitaso useimmillakaan ole vielä riittävä nopeisiin taktisiiin muutoksiin pelin sisällä. Lyhyen tähtäimen ratkaisu saada tyytymätön vellonta joukkueen fanien keskuudessa on heittää OGS syntipukkina pihalle. Silloin projekti palaa takaisin lähtöruutuun ja sekoilu jatkuu vailla selkeää strategiaa miten MU palaa huipulle. Se ei ole valmentajaa vaihtamalla tapahtuva juttu. Paikallaan on poljettu ja jääty sen verran jälkeen. Muutos vaatii aikaa rakentaa joukkuetta rauhassa.
 17. 3 points
  Voi vittu, hyvää yötä. Hyvin menee, eipä kannata tammikuun siirtoikkunan aikana näin vahvaa joukkuetta vahvistaa.
 18. 3 points
  ippe

  Ajatuksia tästä kaudesta

  Monesti kun muiden joukkueiden kannattajat tai Liverpool-vastaiset mediat haluavat vähätellä Liverpoolin siirtopolitiikkaa sieltä kaivetaan esille vain pelaajista maksetut siirtosummat. Tottahan toki Van Dijk, Alisson, Keita ja kumppanit olivat todella kalliita pelaajia, mutta kuten tuo taulukko osoittaa niin Liverpool on myös saanut myymistään pelaajista todella kovia siirtosummia. Peukkua siis sinne suuntaan, että asiaa on tutkailtu laajammalta mittakaavalta Olen samaa mieltä omistajien merkityksestä. Liverpoolissa nykyiset omistajat pistivät monta asiaa uusiksi ja vaikka siirtokomitea ja Klopp ovat vieneet suurimmat otsikot niin he ovat vain osa suurta kokonaisuutta, jossa jokaisella on selkeä rooli ja tarkoitus. Tänä päivänä heidän roolinsa ei varmaan ole seuran toiminnassa enää niin näkyvä, vaikka heidän vaikutuksensa on toki mukana organisaation toiminnassa. En tiedä paljoa siitä, että minkälainen rooli Unitedin omistajilla on organisaation toiminnassa, mutta kuten tästä 20Legendin viestistäkin voi päätellä niin ei heitä varmaan liikaa kiinnosta, kunhan rahaa tulee. Ei tämä silti automaattisesti selitä sitä, että seuran toiminta on heikolla taholla. Periaatteessa vastuu vain siirtyy seuraavaksi korkeammalle taholle (Woodward???) ja on hänen vastuunaan luoda toimiva organisaatio. Usein on parempi, että tekee vähemmän ja organisoi asioita muille, mutta Unitedissa Woodwardilla tuntuu olevan liian monta rautaa tulessa. Woodward on ymmärrykseni mukaan tehnyt bisnespuolella hyvää jälkeä, mutta se on aika eri maailma vaikkapa pelaajasiirtoihin verrattuna, josta hän on kaiketi myös päävastuussa. Esim. Liverpoolissa siirroista vastaa komitea, jossa ovat mukana mm. manageri Klopp ja sporting director Michael Edwards sekä joukko muita henkilöitä analyytikoista lähtien. Ei mikään varmaan estä Woodwardia järjestämästä vastaavaa komiteaa Unitediin, vaikka omistajia ei kiinnosta olla mukana päivittäisessä tekemisessä? Ehkä Woodward luulee olevansa super-ihminen ja kykenevänsä hoitamaan kaikki asiat itse. Ennen muinoin tämä ehkä onnistuikin jollain tasolla, mutta ei tänä päivänä yksi ihminen voi olla vastuussa Manchester Unitedin kaltaisen organisaation tekemisestä. RB Leipzigin ja RB Salzburgin (Red Bull) on hyvä esimerkki modernista tavasta pyörittää organisaatiota. Aina ei tarvitse olla se, joka keksii pyörän uudestaan vaan United voisi tosiaan ottaa vaikka sieltä esimerkkiä. Ralf Ragnick on näissä organisaatioissa hoitanut vähän jokaista roolia valmentajasta jalkapallo-operaatioiden johtajaan eikä mikään estä Unitedia palkkaamasta häntä ja RB:n muita taustavaikuttajia hoitamaan hommaa Manchesterissa. Sanotaan Liverpoolista vielä se, että seura kyykkäsi todella syvällä ennen kuin hommat muuttuivat paremmaksi. 10 vuotta sitten seuran talous oli niin surkea, että puhuttiin selvitystilaan joutumisesta ja pistevähennyksistä Valioliigassa. Kentän laidalla tahtipuikkoa heilutti Roy Hodgson ja reilu kolmekymppinen Gerrard koitti väkisin hinata perässään umpipaskaa joukkuetta. 10 vuotta myöhemmin Liverpool on malliesimerkki hyvin hoidetusta organisaatiosta, joka takoi jalkapallojoukkueelle ennätykselliset voitot, voitti UCL:län, omasi Ballon D'Or äänestyksen perusteella 4 pelaajaa maailman top 7:ssä ja 6 pelaajaa maailman 20 parhaan pelaajan joukossa. Ei tässä ole (liikaa) tarkoitus leveillä Liverpoolin saavutuksilla, mutta vaikka teitä United-kannattajia tällä hetkellä vituttaakin niin ainakin voitte lohduttautua sillä, että Liverpoolin sysimustiin vuosiin teilläkin on vielä aika pitkä matka. Unitedissa on kuitenkin monta asiaa ihan hyvinkin. Ole Gunnar on saanut paljon rapaa niskaan mediassa, mutta hänen aikanaan peli on muuttunut paremmaksi. Ei hänkään ihmeiden tekijä ole ja ehkä joku Pochettinon kaltainen valmentaja voisi saada puristettua joukkueesta enemmän, mutta rehellisyyden nimissä ei nykyjoukkueesta ihan älyttömästi enempää saa irti millään ja joku 4-5. sija on tällä hetkellä se mihin tuo joukkue ilman merkittävää ylisuorittamista kuuluu. Resursseja on myös käytössä riittävästi ja pelaajistossa on kavereita, joiden ympärille voidaan rakentaa voittava joukkue. Johtaminen on kuitenkin se suurin tekijä ja jos organisaatio on taustalla huonosti johdettu, niin se on vähän kuin mentäisi eteenpäin käsijarru ylhäällä tai vetäisi jotain painavaa palloa perässää kävelylenkillä. Kyllä siinä eteenpäin mennään ja jos valmennus, pelaajat yms. on kunnossa niin Unitedkin voi mennä eteenpäin, mutta joku sitä menoa silti jarruttaa. Fanit kannattavat joukkuetta eivätkä taustalla vaikuttavia pukumiehiä, mutta taustalla tapahtuvilla asioilla on valtava vaikutus kentällä nähtäviin asioihin.
 19. 3 points
  Aina löytyy esimerkkejä sieltä ja täältä, mutta tämähän on Olen ensimmäinen kausi. Eli yhden siirtoikkunan on saanut aikaa tällä hetkellä rakentaa ja potkia turhuuksia pois. Joten aika nopeita johtopäätöksiä täällä vedellää. Ei se ihan nappiin menny Rodgersilla esim. Poolissa ja Kloppin ekana kautena pool oli kahdeksas, tokalla neljäs. Pepin ekalla kaudella City oli kolmas. Ei sielt nyt ihan mestaruuksia kuitenkaan oo heti irronnu. Ja toisinpäin käännetynä, ei tuolla kovin montaa joukkuetta ole minkä kanssa päävalmentajaa itse ainakaan vaihtaisin.
 20. 3 points
  mts77

  Ajatuksia tästä kaudesta

  Sir Alex jätti jälkeensä vanhentuneen rungon. Sen jälkeen on yritetty ostaa valmiita tähtiä, omia suosikkeja. Rahaa käytetty valmentajaa vaihdettu. Nyt mielestäni näyttää hyvältä sen suhteen että kesällä ei tullut huti ostoja omat kasvatit on päässyt pelaamaan niin Euroopan kentillä cup sekä liiga pelejä. Muutama onnistunut hankinta keskikentälle kesällä niin ollaan taas askel lähempänä menestystä.
 21. 3 points
  Kynot

  Ajatuksia tästä kaudesta

  Täytyy muistaa et Olen johdolla lähdettiin rakentamaan joukkuetta pitkällä tähtäimellä, eikä pikavoittoja tavotellen. Et joukkueen runko rakentuu nuorista ja nälkäisistä, suurimmaks osaksi brittiläisistä, omilla junnuilla höystettynä. On tää paljon hienompaa, kun Josen kanssa läpi kauden hirveellä pelillä toinen sija. Sentään saanut iloa kauteen, kun on voitettu top-joukkueita. Ensimmäinen siirtoikkunahan oli loistava ja vaikka tällä hetkellä vituttaa rankasti niin silti haluaisin nähdä Olen puikoissa vielä ensi kaudella, että on saanut tammikuun ja kesän siirtoikkunan vedettyä läpi. Tossa on aika hyvä runko rakentumassa ja uskon et muutamalla hankinnalla toi on ihan eri tason porukka. Vihdoin tuntuu et tätä oltas rakentamassa oikeesti silleen et on taas mahdollisuudet menestyä pidemmällä kaavalla. Tuntuis jotenkin niin uskomattoman typerältä antaa potkut, kun ei ole edes yhtä kautta saanut vetää loppuun. Top4 sakkiinkin on vielä ihan hyvät mahdollisuudet, kun tuntuu et jokainen top joukkueista(poislukien pool) kompuroi millon mihinkin vastustajaan. Toki tän hetken tatti otsassa en nyt ihan pettyny olis jos Pochettino palkattais alottamaan tän kauden jälkeen. 😅
 22. 3 points
  Painukoon sitten vittuun kaikki pelaajat ja valmentajat. Onhan toi nyt saatanan kamalaa, pelkurimaista, pellemäistä toimintaa kannattajien kustannuksella. Ei mitään halua, Martialeja koko joukkue täynnä. Hyi saatana.
 23. 3 points
  Martialissa kyl alkaa ärsyttää toi flegmaattisuus. Pallonmenetyksenkin jälkeen ei yleensä tee elettäkään et yrittäs heti prässätä sen takas.
 24. 3 points
  Needles

  Siirtohuhut

  Haaland laittamassa nimmaria Unitedin paitaan: https://i.redd.it/bhu4x578w8541.png Että sellaista.
 25. 3 points
  Kynot

  Ajatuksia tästä kaudesta

  Täytyy myös muistaa, että me fanit keskustelupalstoilla emme myöskään ole välttämättä niin hyviä asiantuntijoita mitä moni luulee olevansa. Arvostelu sivusta on aina paljon helmpompaa, kuin saada asioita aikaan. Ole ei ole edes vielä murroksessa olevan joukkueen kanssa kokonaista kautta ja jo leimataan. Itse en näe miksi muutamalla sopivalla hankinnalla ei voitais taistella ainakin siitä chämppäripaikasta tosissaan.
 26. 3 points
  Lisätään joukkoon vielä Mata, niin saadaan kasaan trio jonka tehot liigapeleissä ovat hokitermein 0+1. Takaiskumaalin jälkeen arvasi, miten peli tulee etenemään: United yrittää sormi suussa murtaa matalaa blokkia, kuitenkaan siinä onnistumatta. Vastustaja hallitsee toisen jakson alkua, United heräilee taas loppua kohden, hallinnan ollessa silti enemmän näennäistä ja todellisia maalintekotilanteita pystytään luomaan hyvällä tuurilla yksi kappaletta. Ei oikein voi syyttää joukkueen omistautumista, "passionia", mitä se sitten ikinä onkaan. Keskikentällä Unitedilla on kolme varsin kovaa töitä tekevää jannua, mutta ellei niitä murtavia syöttöjä ylöspäin pystytä antamaan, yksistään pelkkä kova duunimäärä ei vain riitä. Täytyy olla äärimmäisen turhauttavaa pelata hyökkääjänä Unitedissa. Fyysisyyttä tuonne ylös kaivattaisiin tosin myös, tai vähintään pääpelivoimaa, jota Rashfordilla tai Martialilla ei ole nimeksikään. Greenwoodin varaan en laskisi vielä juuri mitään tällä kaudella, tai ainakaan näin ei pitäisi olla. Loppupuolella sentään ymmärrettiin nostaa Harry ylös hyökkääjien avuksi, ja vaikka hän lähinnä onnistuikin vain rikkomaan vastustajan pakkeja, keskityksillä oli kuitenkin selkeä kohde. Ehkei tällaiset tappiot tosiaan tule enää yllätyksenä. Muutaman paremman ottelun jälkeen tietysti toivoisi, että tilanne alkaisi kääntyä selvästi parempaan. United on OGS:n manageroimana osoittanut pystyvänsä kaatamaan joukkeuita, jotka lähtevät mieluummin pelaamaan kuin pakittelemaan. Howe oli oppinut aiemmista kohtaamisista, eikä lähtenyt tutun naiivilla tyylillään hyökkäämään Unitedia vastaan. Kahdella kärjellä ylhäältä kiinni ja muutoin tiivistä pelaamista. OGS:n United on valitettavasti yhden tempun poni, joka osaa vastahyökätä, muttei juurikaan kontrolloida otteluiden tapahtumia. Kovalla työnteolla ja pienellä onnella tuo joukkue pystyy saamaan hyviä tuloksia, joista ääriesimerkki oli PSG:tä vastaan, mutta puheet tasaisesta suorittamisesta voidaan unohtaa. Olella on käytössään nuori, todella epätasapainoinen, puolustus edellä rakennettu joukkue, jolta puuttuu laatua vähän jokaiselta kentän osa-alueelta, ironisesti myös sieltä puolustuksesta. On epäselvää, kuinka paljon valmennukselta voidaan tällaisen pelaajamateriaalin kanssa vaatia, sillä selvää on, että näitä Lingardeja, Matoja ja Pereiroja täytyy pikkuhiljaa alkaa korvaamaan laatupelaajilla. Vaikuttaisi sille että tällä kaudella samankaltaisia tappioita saadaan todistaa vielä useampia ja se on suoraa seurausta näistä edellä mainitsemistani asioista. Toki valmennus aina viime kädessä vastaa siitä, miltä se rosteri näyttää ja kun useamman senioripelaajan lähdöt tiedettiin hyvissä ajoin etukäteen, ei se nyt ihan nappiin mennyt sielläkään. Nythän tää näyttää vähän siltä kuin itse olisin lätkinyt FM:ää, myynyt ns. turhakkeet muualle ja kokeillut miten junnujen kanssa lähtee toimimaan. Jos nyt jotain hyvääkin, Williams vaikuttaisi todelliselta helmeltä ja toi vähän lopussa viitteitä myös vahvasta hyökkäyspelaamisestaan.
 27. 3 points
  Ikävintä tässäkin pelissä oli ettei penkiltä löydy apuja. Materiaali on onnettoman kapea. Liugacup peli painoi ja siinä onnistuneet pelaajat olivat varjojen mailla. Mikähän marttia vaivasi, heikko esitys ja Fred ei kestänyt edellisen pelin kehuja.
 28. 2 points
  Olen tiimin taktiikka köyhyyttä moitittu usein, mutta ainakin nyt onnistui erinomaisesti. Kompakti aggressiivinen puolustuspeli, jossa keskikentän kaksikko onnistui erinomaisesti toppareiden edessä. Tzebe näytti kuin ei olisi poissa ollutkaan ja Lindelöf pärjäsi hyvin eurooppalaista pelitapaa vastaan. Valjussa peli on reilusti fyysisempää kuin PSG taitureilla, joilta nyt vietiin tila pois tunnollisella puolustamisella. Toisen puoliajan taktiikka muutos toi PP kentälle. Keskikentän timanttia on harvoin käytetty. McTomi jäi alimmaksi, PP vasemmalle, Fred oikealla ja Bruno ylempänä. Muutos toi parannuksen pallolliseen peliin ja peli oli hallussa. Hyökkäävien pelaajien ajoituksiin vielä parannus, niin tällaisella pelillä parhaimmillaan murhaavaa jälkeä. Erityisen mieleistä oli joukkueen asenne!
 29. 2 points
  Kentän ykkönen Tuanzebe! Näinköhän omista joukoista nousisi ratkaisu toppariongelmiin? Hieno voitto.
 30. 2 points
  Tässä vielä koko siirtoikkuna: Sisään: Pelaaja: Pelipaikka: Ikä: Saapui: Yksityiskohdat: Pierre Kalulu Puolustaja 20 Lyon Pysyvä siirto, 5 vuoden sopimus, €0.5m siirtokorvaus Alexis Saelemaekers Hyökkääjä 21 Anderlecht Pysyvä siirto, 4 vuoden sopimus, €7-8m siirtokorvaus Simon Kjær Puolustaja 31 Sevilla Pysyvä siirto, 2 vuoden sopimus,, €3.5m siirtokorvaus Brahim Díaz Hyökkääjä 21 Real Madrid Laina Sandro Tonali Keskikenttäpelaaja 20 Brescia Laina (€10m) + osto-optio (€15m + €10m bonukset) + 15% mahdollisesta myynnistä. Ciprian Tătăruşanu Maalivahti 34 Lyon Pysyvä siirto, 3 vuoden sopimus, €0.5m siirtokorvaus Ante Rebić Hyökkääjä 27 Eintracht Frankfurt Pysyvä siirto, 5 vuoden sopimus Jens Petter Hauge Hyökkääjä 20 Bodø/Glimt Pysyvä siirto, 5 vuoden sopimus, €4m siirtokorvaus Diogo Dalot Puolustaja 21 Manchester United Laina Ulos: Pelaaja: Pelipaikka: Ikä: Meni: Yksityiskohdat: Lucas Biglia Keskikenttäpelaaja 34 Fatih Karagümrük Sopimus loppui Giacomo Bonaventura Keskikenttäpelaaja 31 Fiorentina Sopimus loppui Asmir Begović Maalivahti 33 Bournemouth Lainasopimus loppui Suso Hyökkääjä 26 Sevilla Pysyvä siirto, €21m siirtokorvaus Ricardo Rodríguez Puolustaja 28 Torino Pysyvä siirto, €3m + bonukset siirtokorvaus Pepe Reina Maalivahti 38 Lazio Pysyvä siirto, sopimuksen purku Marco Brescianini Keskikenttäpelaaja 20 Virtus Entella Laina André Silva Hyökkääjä 24 Eintracht Frankfurt Pysyvä siirto Tommaso Pobega Keskikenttäpelaaja 21 Spezia Laina + osto-optio+takaisinosoto-oikeus Lucas Paquetá Keskikenttäpelaaja 23 Lyon Pysyvä siirto, €20m siirtokorvaus + %15 mahdollisesta eteenpäin myynnistä. Alen Halilović Keskikenttäpelaaja 24 Vapaa agentti Sopimuksen purku Diego Laxalt Puolustaja 27 Celtic Laina
 31. 2 points
  Ricardo Rodriguez on siirtynyt Torinoon. Siirtokorvaus on 3 miljoonaa + bonukset.
 32. 2 points
  Taisi olla kesäkuuta, kun 20 -vuotiaan oikean pakin Pierre Kalulun siirto varmistui. Nyt siirto on julkaistu. Sopimus on voimassa 30 kesäkuuta 2025 asti voimassa. Transfermarkt määrittelee pelipaikan näin: Main position : Right-Back Other position: Centre-Back Left-Back Kalulun omat kommentit: “I’ve chosen AC Milan because the club showed great interest in me and were unwavering in their desire to sign me presenting me with a project that piqued my interest.”
 33. 2 points
  Itse näen samalla tavalla kuin Heek. Viime pelissä oli hyvinkin rangnickilais/kloppilaisen koulukunnan elementtejä. Prässättiin korkealta ja kovaa. Toki jokainen valmentaja on oma lukunsa. Toisaalta näen kyllä, että tulee suuri muutos organisaatiossa. Milanin organisaatio on jäänyt menneisyyteen, niin sitä tullaan muuttamaan. Heitetääs tähän tämmöinen huhu, ja itse en siihen usko. Corriere della Sera on kirjoittanut, että Pioli saattaisi jatkaa valmentajana ja Rangnickistä tuli urheilutoimenjohtaja. Minun ymmärtääkseni Napolilla on jo lohkopaikka. Eli Milanin pitäisi ohittaa Roma, jos aikoo päästää lohkopaikkaan. Saatan olla väärässäkin. Vaikka Eurooppaliiga ei ole Mestareiden liiga, niin jos pärjää siellä pitkäälle, niin siitä saa hyvää kokemusta Herkkutattiliigaan. Ja sen lisäksi rahaa, mitä ei Milanilla ihan liikaa ole.. Mou taannoin kuvasi asiaa hauskasti: Eurooppa-liiga ei ole Eurooppa suurin kilpailu. Se on Euroopan kakkoskilpailu Mestarien liigan jälkeen. Jos kysyt Lewis Hamiltonilta, haluaako hän voittaa Formula 2:n tai 3000:n, mikä sen nimi onkaan, mestaruuden, en usko, että se olisi iso juttu hänelle, Haluan mieluummin pelata Eurooppa-liigassa, kuin olla sivussa siitä. Näin se on, parempi olla mukana kuin ulkona.
 34. 2 points
  Tätä olen miettinyt kanssa. Mutta en vain silti jaksa nähdä, että Pioli olisi se valmentajana, joka vuodesta toiseen johtaisi Milania urotekoihin. Mutta hattu päästä silti, Pioli ratkonut monia ongelmia ja saanut Milanin pelaamaan aika hyvin just nyt kesällä. Ne monet ongelmat on lähtöisin seurajohdon sekoilusta ja edellisten valmentajien touhuista. Minä kyllä muistan..ja muistan myös ne Suson hyvät hetket. Ja huonot, joihin viittaat. Mutta sanoisin, että Suson huonot hetket oli myös joukkueen huonoja hetkiä. Jos Suso olisi eilen pelannut, niin hän olisi voinut olla, vaikka MotM, eikä se syksyn tuhnu. Tässä olen teidän kanssa aivan samaa mieltä. Kjaer on ollut yllättävän hyvä laina ja muodostanut hyvän parin Romangnolin kanssa. Tanskalaisen SPAL pelissä pelannut (lahjakas?) Gabbia aiheutti puolustukseen enemmän aukkoja kuin Kjaer koko keväänä.
 35. 2 points
  Tänään Milan haastaa Laziota Rooman Ikuisen kaupungin alttarilla Stadio Olimpicolla klo 22.45 Suomen aikaa. Lazio on jännä seura. Seura on toinen Rooman suurseuroista, mutta ei ole koskaan voittanut kovin paljon. Seuralla on 2 scudettoa (1973–1974, 1999–2000) ja 7 Coppan pystiä Italiasta ja pyttyä Euroopasta, mutta suurseuraksi aika vähän (sama koskee kyllä sitä toistakin roomalaisseuraa). Viime kaudella joukkue oli tutun tahmeasti sarjan 8, mutta nappasi Coppasta ja Supercoppasta pokaalit. Se oli ehkä varoituslaukaus tälle kaudelle myös sarjassa. Tällä kaudella Lazio on kerännyt 29:stä pelistä 68 pistettä ja on mukana vielä kisassa scudetosta. Lazio on 4 pistettä perässä Juvea ja on siis sijalla 2. Milan on kerännyt 29:stä pelistä 43 pistettä ja on sijalla 7. Milan taas taistelee vielä europaikasta, joten voi sanoa, että peli molemmille tärkeä. Joukkueiden vireessäkin on Lazio parempi. Lazio on kerännyt 5:stä pelistä 4 voittoa ja kerran on tullut käkättimeen. Milanilla on 5:stä viimeisestä voittoa, 2 tasuria ja 1 tappio. Jos tass katsoo 3:n pelin koronavirettä, niin Laziolla 2 voittoa 1 tappio. Milanilla 2 voittoa ja 1 tasuri. Piolin kommentit: Lazio v Milan “Lazio are an excellent and complete side, they have a strong mentality. They’re doing incredibly well in the league and are well in contention for the Scudetto title. They’ll be missing some players, but this won’t have an impact on their quality. We’ll need to be attentive and precise in our play. In Rome, it’ll be more difficult to create goalscoring opportunities: we’ll have to be more ruthless and clinical. The team are aware of the importance of tomorrow’s match, we’ll be ready. A mini tournament is beginning and many points are up for grabs. Belief and confidence in our abilities will be required. We’re only thinking about Lazio, doing the best we can and squeezing every last bit of energy out of our reserves. The table is tight both above and below us.” His Lazio past “I have great memories from my time at Lazio but disappointments too. During my first year, we did something truly special: we were involved in some spectacular matches and there was real enthusiasm and passion throughout the club. It’s a shame we lost the Coppa Italia final against Juve. There was a drop during the second year, it was disappointing because things could have gone differently.” The team “In every game, the only facts which interest me are the number of chances created and the amount of shots taken, as well as how much we give away to our opponents. We want to always control matters on the pitch. We should have scored more in Ferrara and need to improve in this respect. The fact we drew with SPAL proves that there are no easy matches in Serie A, you always need to be determined. We’re getting used to playing all these fixtures in quick succession, it’s only natural that a few of the players are fatigued. Tonight’s training session will be very important. I’ll then make my team selection.” Individuals “Kjær and Romagnoli have formed an intelligent and effective partnership, both in terms of their performances and the way they communicate. Ibrahimović’s condition can only get better: he did well in training yesterday, but you can only get into the best possible shape by playing games. I hope to be able to give him increasingly more minutes out on the field. Leão has certain characteristics and prefers to play more openly outside the area. Paquetá? It remains to be seen what choices I make, and it also depends on how fresh the players are.” S.S. Lazio - A.C. Milan Lazio ei ole vielä julkaissut omaa miehistöään. Piolin miehistö: Maalivahdit; Begović, A. Donnarumma, G. Donnarumma Puolustajat: Calabria, Conti, Gabbia, Hernández, Kjær, Laxalt, Romagnoli Keskikenttäpelaajat: Bennacer, Biglia, Bonaventura, Brescianini, Çalhanoğlu, Kessie, Krunić, Paquetá, Saelemaekers Hyökkääjät: Ibrahimović, Leão, Maldini, Rebić Samu on poissa edellisen pelin loukkaantumisen takia. Samun poissaolo näkyy avauskokoonpanoarvioissa: Tässä on La Gazzetta dello Sportin ennakoimat avauskokoonpanot: Tässä on Skyn ennakoima Milan -avaus: Ja tässä on jonkun (?) lehden ennakoimat avaukset: Vaikka sarjataulukossa Lazio menee ihan eri kerhossa kuin Milan, niin kannattaa muistaa, että Minlan on ollut viime vuosina aika vaikea pala Laziolle. Eikä myöskään Lazion materiaali ole mitenkään ylivertainen Milaniin nähden. Niinpä pelistä voi ennakkoon odottaaa tasaista ja haastavaa molemmille joukkueille. Whoscored.com uskoo Lazion 1-0 kotivoittoon, sen sijaan Freesupertips.co.uk uskoo 1-1 tasuriin ja Goonerguide.com uskoo jopa Milanin 1-2 vierasvoittoon. Se kuulostaa niin hienolta, että saa minut jopa valheellisesti uskomaan siihen..
 36. 2 points
  Toisella puoliskolla joukkueet petrasi.Tai oikeastaan voisi sanoa, että Milan petrasi, sillä Roma oli tosi huono. Roman esitys oli niin huono, että sai miettii, että niinköhän loppukaudesta joukkue tulee vielä sarjataulukossa ryminällä alas. Mut joo, peli ratkesi Rebicin maalin, jota edelsi melkoinen kohellus. Kun aikansa hakkaa kohti maalia, niin kyllä se lopulta menee..Loppunumerot viimeisteli Calhananoglu pilkulta. Pelin tilastot. Pelin MotM oli Rebic, joka laittoi karat sisään. Toisaalta asiaa voi ajatella toisellakin tavalla. Piolin toisella puoliskolla sisään laittamat Paqueta ja Saelemaekers toi uutta ryhtiä Milanin pelaamiseen. Siitä heille krediittiä. Toisellakin tavalla voi asiasta ajatella: Offsiden ja SempreMilanin arviot. Piolin kommentit: “It was very hot, so it was unthinkable to play at an intense rhythm for 90 minutes. We deservedly won the game because we worked as a team throughout, even with a few mistakes, and it had been a long time since we’d won against one of the big clubs. “It had only been the result missing in those fixtures and not the performances, as we were only really poor against Atalanta. This victory therefore boosts confidence, but the next match is always the most important.” Zlatan Ibrahimovic was still out injured, but Ante Rebic again impressed in a centre-forward role. “He was an important reference point and attacked the space. He can certainly improve, as he’s not just strong physically, but also has excellent technique. I think he needs to just get used to being more of a centre-forward than a winger. If he maintains this attitude, he can certainly do well.” Simon Kjaer had been in doubt to feature with a sprained ankle, but proved once again to be a rock in the Milan defence. “In any other situation, he probably wouldn’t have played, as he was basically on one leg, but he is intelligent and very important for the team.” Pelin highlightsit: Kauan aikaa ei ole kellua Roma -voitolla, sillä nyt pelien tahti on melkoinen. Seuraavaksi on SPAL vastassa vieraissa jo keskiviikkona. Siitä on saatava myös ne 3 pistettä, jotta jos aikoo ensi kaudella europelejä pelata.
 37. 2 points
  Golden Age Milanista

  Huhuja (AC Milan)

  Minusta tuon lista kaverit ihan mahdollisia ja enkä torppaa ketään. Tosin en minäkään tunne kavereita, niin en oikein osaa tehdä arvioita. Ei sen puoleen Milaniin on liitetty noin miljoona nimeä. Itse odotan yhden saksalaisen nimeä ja sen jälkeen alan pohdiskelee näitä muita nimiä..
 38. 2 points
  Golden Age Milanista

  Huhuja (AC Milan)

  Hyvää settiä..Itsekin uskon, että samalla pelikirjalla ja ideoilla Rangnick tulee. Itse olen ajatellut Rangnickin tulemista samalla tavalla kuin Kloppin tulemista Liverpooliin. Klopp toi oman hevimetallijalkapallon (joka on minusta läheistä sukua Rangnickin futikseen) Liverpooliin, mutta joutui muuttamaan sitä enemmän pallonhallintafutikseen ja myös onnistui siinä. Ehkä Rangnickilla on sama tie, jos saa aikaa Milanin peräsimessä. Nyt, kun tuli teutonifutis tapetille, niin Bundesliiga palasi eilen tauolta. Katselin illalla Frankfurtin peliä hiukan. Siellä Milanin oma poika Andre Silva tuli vaihdosta ja teki joukkueensa ainoan maalin: Muutenkin Silva pelasi hyvin. Voitti kaksinkamppailuja ja teki ihan hyviä ratkaisuja kentällä. Kaveri on mennyt selväsi eteenpäin niistä ajoista, kun oli Milanissa. Silloinkin näki, että potentiaalia on, mutta käärme jäi tussariin. Silvasta voi olla vielä iloa punamustassakin nutussa..
 39. 2 points
  Tämä Suson avautuminen on niin totta. Viime vuodet on menty ilman mitään päämäärää: La Ligaan palannut Espanjan A-maajoukkuelaituri ei halua takaisin Serie A:han – ”Joka vuosi täysin uusi joukkue” Sevilla lainasi Suson AC Milanista tammikuussa puoleksitoista vuodeksi itselleen. Lainasopimuksessa on mukana osto-optio, jonka Sevilla voi käyttää ensi kauden jälkeen. 26-vuotias Espanjan A-maajoukkuelaituri olisi ollut vahvasti ehdolla Luis Enriquen EM-kisamiehistöön, mutta kesän kisat siirrettiin vuodella eteenpäin. AC Milania kolmen ja puolen vuoden ajan edustanut Suso ei halua palata takaisin Milanoon. Suson mielestä AC Milanissa tapahtuu liikaa muutoksia vuosittain. – Minulla oli siellä kolme eri seurapresidenttiä, useita eri valmentajia ja kymmeniä eri joukkuetovereita. Sillä tavalla on vaikea aloittaa kunnollista projektia, kun joka vuosi on täysin uusi joukkue, seurapresidentti ja valmentaja, Suso totesi AS:lle. Urallaan muun muassa myös Liverpoolia edustanut Suso haluaisi jäädä Sevillaan ensi kauden jälkeen. – Haluan pelata Sevillassa Mestarien liigaa. Se olisi hienoa. Ja tietenkin voittaa jotain. Haluaisin myös jäädä tänne, toivottavasti se tapahtuu.
 40. 2 points
  En tiedä jatkuuko tuo kilpailu tämän jälkeen, mutta peli oli ihan hyvää viihdettä ja United läpi ottelun kuskin paikalla. Nuorille onnistumisia ja Ighalo jälleen Unitedin parhaimmistoa. Yleisön puuttuminen toki auttoi, mutta siitä huolimatta ammattimainen esitys ja maalit ansaittuja. Täytyy nyt toivoa, että Unitedin vire kaikesta huolimatta pysyisi yllä, sillä peli on parantunut hurjasti sitten tammikuun alun. Toiseen osaan vielä junnupitoisempi ryhmä, jolloin säästyy paukkuja liigan puolelle.
 41. 2 points
  Terveisiä Manchesterista, toivotaan ja uskotaan että huomenna tulee kolme pistettä. Juu, tosiaan olisi mukavaa nähdä Ighalon rankaisevan vanhaa seuraansa. 😊
 42. 2 points
  Näin ainoastaan viimeiset 30 min ja hyvä niin. Bruno toi kentälle hyvää säpinää. Muuten aika vaisulta näytti. Mata sentään yritti. Lingard, Pereira ja Dalot aivan huumori osastoa, joskin sen kaikki tiesivätkin jo ennestäänkin
 43. 2 points
  pökkelö

  Ajatuksia tästä kaudesta

  Pelin taso on heilahdellut, kuten nuorella porukalla usein tekee. Silti ajoittaisista pettymyksen aiheuttaneista lopputuloksista huolimatta; 2 voittoa naapurin kotikentällä. Kaksi kertaa Chelsea nurin ja ainoa porukka joka onnistunut niistämään Poolilta tasapelin. Kokoonpanoa katsoessa ei noita tuloksia ole ihan helppo tehdä, ja ne on totuuden nimessä myönnettävä yksittäisiksi onnistumisiksi. 10 pelin perättäisissä sarjassa olisi lopputulokset todennäköisesti useinmiten olleet erilaisia. Silti on pakko ihmetellä miten taktisesti riittämätön Ole on ne pystynyt joukkueellaan raapimaan? Ehkä se jotain kuitenkin osaa tai on melkoinen Hannu Hanhi?
 44. 2 points
  Crisu7

  Ajatuksia tästä kaudesta

  Matic on viimeisten viikkojen aikana näyttänyt, että hänelle on vielä paljonkin käyttöä. Ollut erinomainen rauhoittamaan peliä. Tarvitsee hyökkäyspään vain enemmän apuja, koska siellä vahvuudet ei ole ainakaan jos kaikki jää hänen harteilleen.
 45. 2 points
  Needles

  Siirtohuhut

  Erling Haaland, 20 miljoonaa. Dani Olmo, 20 miljoonaa. Molemmat OGS:n muottiin sopivia pelaajia. Molemmat liikkuneet tässä ikkunassa Saksaan, ihan pennosilla. OGS olisi ihan satavarmasti halunut ainakin norskin riveihinsä. Nyt mukamas ollaan Sportingin kanssa väännetty jostain 5-10 miljoonasta ja siirtoa ei varmasti saada maaliin. Seitsemän ykkösjoukkueen pelaajaa saatu ulostettua, kolme saatu sisään. Kyllähän sitä pitää ihan helvetin tyhmä olla, jos ei kuvittele, ettei OGS olisi halunnut enempää pelaajia. Voi olla, että täällä muutaman vuoden päästä ihmisiä vituttaa, kun tällainen hyökkäysnelikko olisi voinut olla mahdollinen saada jo nyt. Haaland Rashford - Olmo - Martial Ensi kesänä jatkuu varmastikin sama ralli. OGS saanee uhrilampaana kenkää. Sisään tulee joku Poch tai muu, Woodward lupailee faneille kaikenlaista. DOF:n etsintä aloitetaan virallisesti varmaan kolmatta kertaa. Paul Pogba myydään isolla summalla, United kuluttaa pelaajiin saman summan + 20-30 miljoonaa omaa rahaa. Kukaan nimistä ei tule olemaan Pogban tasoinen pelaaja. Glazerit ottaa seuran kassasta vuotuisen 100 miljoonaa velkojensa korkojen maksuun. Elokuun lopussa uusi valmentaja on saanut joukkueeseen hankittua 2-3 pelaajaa vähemmän, mitä yläkerran toimisto lupaili. United jää mestaruusjunasta jo lokakuussa. Tammikuussa ei hankita taaskaan ketään. Helmikuussa Old Traffordilla aletaan huutamaan Woodwardia ja Glazereita ulos.
 46. 2 points
  Milan matkaa huomiseen klo 16.00 Suomen aikaa pelattavaan peliin Sardinian saarelle, Cagliarinin kaupunkiin, jonka jo muinaiset foininkialaiset tunsi nimellä Karalis. Siellä vastassa on Cagliarin futisjoukkue ja peli pelataan yli 16 000 katsojaa vetävällä Sardegna Arenalla. Cagliarin sellainen semiperinteinen seura. Joukkue perustettiin jo vuonna 1920 ja nousi Serie A:n vuonna 1964. Muutamaa vuotta myöhemmin kaudella 1969–1970 kaudella Cagliari voitti ainoan scudettonsa. Nykypäivänä Cagliaria ei tunneta menestyksestä. Joukkue piipahti 2015-2016 kaudella Serie B:ssäkin. Viime kaudella joukkue oli sarjan 15. ja keräsi 38:sta pelistä 41 pistettä. Tällä kaudella tahti on ollut toinen. Joukkue on kerännyt 18:sta pelistä 29 pistettä ja on sarjan 6. Milanilla on vastaavasti 18:sta pelistä 22 pistettä ja on sillä sarjan 12. Tekee mieli kysyä, että onko joukkueet ihan oikeilla paikoilla.. Vireessä Milan on hiukan yllättäen parempi. Milanilla on 5:stä viimeisestä pelistä 2 voittoa, 2 tasuria ja 1 tappio. Cagliarilla on 5:stä viimeisestä pelistä vain 1 voitto, 1 tasuri ja 3 tappiota. Piolin kommentit: The build-up to Cagliari v AC Milan “It’s been a big week, the players have been focused and determined. We need to be able to turn that quantity into quality. We’ve focused our work mainly on the final third: we’ve put in training on that, looking to be as decisive as possible. Cagliari are having a great season, even if they have just had a few bad results. But their performances have always been good. I’ve got a special relationship with Maran. We need to do everything to get back to winning ways, we need to be dangerous and effective and that will take pride and intensity. There are still 60 points to be won, we need to try and get as many as possible.” New solutions “In times of trouble, when things aren’t going so well, you have to try and look for alternatives. If we change something at a tactical level in Cagliari it will be in search of new solutions to resolve our current problems, especially in terms of not scoring. We can play in different ways, I don’t think the system makes the difference. I always tell my players to believe in themselves, because it’s how you deal with difficulty that shows the kind of player you are. I don’t take part in what the media says about individuals.” Individuals “Ibrahimović is doing well, he’s showing a lot of motivation in his work and he’s ready for the fight. Zlatan hasn’t had the minutes to play the full ninety yet, we’ll see whether he starts or comes on during the game. He’s an added value for the team, at the heart of our project, we have to create the right conditions to make the most of his characteristics and position on the pitch. Leão has understood that you can learn a lot from great champions. He has a lot of potential, he’s young and he’s not yet a complete player. Piątek is in the squad and he’s available to play. Let’s not forget that Jack’s only just coming back from an injury, it’s impossible for him to be at his best already; he’s had some aches and pains in the last few weeks that have held him back from being at his best, but he’s working hard. Krunić in for Kessie? I still have to make some decisions, I was leaning towards Rade before the game against Sampdoria. Paquetá not getting that many minutes? Selection decisions are part of the job.” The transfer market “We have to accept that the January transfer window doesn’t close until the end of the month, the transfer window is open but we mustn’t let it affect us. In the meantime, the team and I have to remain focused solely on our game. At the moment, all of the players I have are part of the squad. Caldara? We’ve made some assessments on both a technical and physical level and we think that we can strengthen the squad in another way. Sometimes the transfer window can come at a strange time. We have three centre-backs in our defence, including Gabbia who has a lot of good qualities. Obviously we’ll need another centre-back soon.” Cagliari Calcio - A.C. Milan Cagliarin valmentajan Rolando Maranin miehistö: Maalivahdit: 1 Rafael, 28 Cragno, 90 Olsen Puolustajat: 15 Klavan, 19 Pisacane, 22 Lykogiannis, 33 Pellegrini, 40 Walukiewicz Keskikenttäpelaajat: 4 Nainggolan, 6 Rog, 8 Cigarini, 10 Joao Pedro, 14 Birsa, 17 Oliva, 18 Nandez, 21 Ionita, 24 Faragò, 29 Castro, 35 Ladinetti Hyökkääjät: 9 Cerri, 99 Simeone Piolin miehistö: Maalivahdit: Donnarumma A., Donnarumma G., Reina Puolustajat: Calabria, Conti, Gabbia, Hernández, Musacchio, Romagnoli Keskikenttäpelaajat: Bennacer, Bonaventura, Brescianini, Çalhanoğlu, Kessie, Krunić, Paquetá Hyökkääjät: Castillejo, Ibrahimović, Leão, Piątek, Rebić, Suso Tässä on La Gazzetta dello Sportin ennakoimat avauskokoonpanot: Voihan se Milan noinkin olla tai sitten se pelaa sillä 4-4-2:lla, jolla eilen harjoitteli. Itsellä ei ole kamalaa luottoa Milaniin juuri nyt. Viimeaikaiset otteet on olleet hirveitä. Ehkä Piolin hatusta kaivama formaatio muuttaa tilannetta tai sitten ei. Freesupertips.co.uk ja Whoscored.com uskoo, että Cagliari vie Milania 2-1 kotivoitolla. Sen sijaan Goonersguide.com irrottelee tai sekoilee, kun ehdottelee Milanin 1-2 vierasvoittoa. No se olisi kyllä jotain käsittämätöntä. Laittakaas raporttia. Mulla jää töiden takia matsi väliin.
 47. 2 points
  pökkelö

  Ajatuksia tästä kaudesta

  https://www.bbc.com/sport/football/50983643 Ole vastaa RVP kritikkiin ja avaa nykytilannetta. Kovin kadehrittava tilanne ei ole, eikä tuosta materiaalista leivota kevään aikana huikeita voittoputkia. Kevät mennään todennäköisesti vain pelaajia kehittäen ja tulevaan valmistuen. Kyllähän kehitystä on tapahtunut. Rasse rikkonut jo kauden maali ennätyksensä, James ajettu sisään Greenwoodin ohella. Jälkimmäinen kehittynyt edelleen kaiken aikaa. Williams on tullut puskista ja laittaa Shawn penkille jos kehitys jatkuu samanlaisena. Toki junnumaista höntyilyä yhä, mutta kaiken kaikkiaan vaikuttaa hyvältä pojalta. McTomihan oli lähdössä heikompaan sarjaan lainaan Moun erottamisen alla. Nyt on joukkueen johtava pelaaja. AWB pelejä en juurikaan nähnyt Palatsissa, mutta huikeaa on parhaimmillaan nykyään. 2-4 onnistunutta siirtoikkunaa, niin pullat alkaa olla hyvin uunissa. Ole Gunnar on ehdolla Valioliigan joulukuun kuukauden manageriksi yhdessä Kloppin ja Pearsonin kanssa.
 48. 2 points
  Needles

  Siirtohuhut

  Ysipaikalle on tyrkyllä Martial, Greenwood sekä Rashford. Sikäli ei Haalandin missaaminen harmita. Varsinkin Greenwood voi olla parin vuoden päästä todella kova tekijä ysipaikalla, kunhan saadan tarjoilu kuntoon. Isompi ongelma on siinä, että "ykkösavauksessa" pyörii nimiä kuten Daniel James (vaikka ollut kyllä hyvä), Jesse Lingard sekä Andreas Pereira. Tämän vuoksi Jadon Sancho on omissa papereissani se ykköstarget, ketä ei saisi päästää muualle. Tammikuussa pitäisi kyllä yksi pelaaja saada kasi/kutospaikalle. Onhan se nyt ihan käsittämätöntä, että Unitedin kokoinen seura on ihan helisemässä, jos Scott McTominay on muutaman pelin poissa.
 49. 2 points
  Tuo Leaon höntyily ei ole minusta noin yksinkertainen juttu. Olen tuossa kysymyksessä Piolin linjoilla, että jos ja kun Leao on poissa boksista ja maalintekotilanteista, niin jonkun muun olisi siellä silloin oltava. Muutama vuosi sitten oli aika trendikästäkin pelutta valeysiä, joka liikkui muuallakin kuin puhtaana keskushyökkääjänä. Siitä mainintana Messi tai Milanissa ollut Jeremy Menez. Mutta tässä päästäänkin sitten taktiikkakysymyksiin ja niistä vastaan Pioli. Piolin kuuluisi järjestellä se hyökkäyspeli siten, että siellä boksissa on joku, joka tekee maaleja. Oli se keskushyökkääjä tai sitten ei.
 50. 2 points
  Golden Age Milanista

  Huhuja (AC Milan)

  Olen sun kanssa samaa mieltä, mutta en usko siihen visioon. Pocchetinolla on kyllä kysyntää muuallakin eikä tarvitse tulla Milaniin, jossa saa potkut 7 pelin jälkeen.
×