Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing most liked content since 08/04/2019 in all areas

 1. 5 points
  pökkelö

  Ole Gunnar Solskjaer

  Mielestäni strategia on selvästi nähtävissä. Pelaajat joita ei kiinnosta tai sovellu haluttuun pelityyliin saivat jatkaa matkaa. Sisään omista junnuista ja siirto ikkunassa pelaajia jotka täyttävät tulevaisuudessa kriteerit. Kapea materiaali, jota loukkaantumiset ovat lisänneet. Peli kuormitus on kova, ja lepoa on annettava pelien välillä mikä on harjoittelusta pois. Kentälle raavitaan terveet, jolloin siellä on pelajia, jotka eivät avaukseen kuuluisi. Ja nuoria, joista ei ole hilaamaan joukkuetta vaikeasssa tilanteessa. Ikävä kyllä myös alisuorittajia, joista Martin taso heittelehtii, Jessen taantuminen, PP on jossain..... Pelaajat, jotka ovat iästään huolimatta ottanut isoa roolia eli Rasse ja McTomi telakalla. Tämäkin tilanne palvelee sikäli tulevaisuutta. Nuoret saavat kokemusta kovista paikoista ja kerättyä kovuutta / rutiinia. Huolestuttavainta on kova kuormitus. Sarjan lisäksi molemmat cupit + europelit. Ukkoja tippuu kohta lisää sairastuvalle ja suoritusten aneemisuus kasvaa kun tuoreutta ei ole. Tarkoittaa lisää junnuja kentälle Jessen ja Pereiran seuraksi. Tietää taas heikompien tulosten lisääntymistä ja sudet haistavat veren ulvoen hurjemmin Olelle potkuja. Toivottavasti saadaan joku kelpo pelaaja vielä tammikuun aikana sisään, vaikka huonolta näyttää. Ymmärrän kyllä, ettei järjettömiä palkkoja ja siirtosummia kannata maksaa vain siksi kun on MU. Ja saadaanko vain lisää Sancheseja? Kesän hankinnat onnistuivat. Etenkin AWB & James. Parhaat päivät vasta huomenna molemmilla. Jälkimmäinen oli Leedsin kiikarissa vuosi sitten. Valitsi mieluummin siirron Kesällä Manuun. Toivottavasti OGS saa työrauhan. Kevät on varmasti raskas ja masentava, jos ottelukuormituksen alla oleva joukkue uupuu myös henkisesti. Siltä se näyttää nyt. Ensi vuosi kesän ikkunan, jos siinä onnistutaan on valoisampi. Junnut ovat kasvaneet ja jos tosiaan saadaan jokunen oikea palanen vielä lisää. Pelikin paranee kun saadaan materiaali vastamaan haluttua tapaa pelata.
 2. 4 points
  Ihme kitinää. Kaikki pikku virheet huomataan ja valitetaan asioista vanhasta tottumuksesta. Tehkää jotain muuta jos noin paljon ahdistaa. Sitten itse peliin: Vauhdikas, viihdyttävä ja tasainen ottelu, jonka maalipaikoissa terävämpi joukkue ansaitusti voitti. Chelsealla toki oli mahdollisuudet tästä piste ottaa, mutta ei ihan riittänyt. Molemmat joukkueet pitivät hyvin palloa ja uskalsivat pelata sitä myös ahtaisiin väleihin. Mielestäni ManU hieman parempi joukkueena. Karvaus oli hyvää ja muoto säilyi ehkä paremmin kriittisillä hetkillä. Palloa ei myöskään haudottu liikaa, mikä varmaankin vaikutti myös pelin tempoon positiivisesti. Todella tärkeä voitto ja tästä on erittäin hyvä jatkaa kohti loppu kautta. Pitkästä aikaa fiilis, että tästä voi seurata jotain hyvää. Jotenkin peli-ilme oli positiivinen ja virkeä. Varmaan myös pieni tauko tehnyt terää. Paljon on vielä tekemistä ja parannettaavakin, mutta ehkä se sieltä alkaa löytyä. Glory glory Man united!
 3. 4 points
  Crisu7

  Siirtohuhut

  Ole sanoi, että haluaa hyökkääjän joka on valmis rikkomaan nenänsä tehdäkseen maali. Tämä on täysin päinvastainen kuvaus kuin mitä Martial on kentällä. Itse täysin samaa mieltä että Martialin löysyys alkaa olla nähty (vaikka ihan tuota Ole ei tuolla tarkoittanut)
 4. 4 points
  Needles

  Ajatuksia tästä kaudesta

  Niitä harvoja positiivisia juttuja Olen kanssa on ollut se, että mies on selkeästi pyrkinyt hankkimaan nuorempia ja nälkäisempiä pelaajia. Ja vieläpä sellaisia, joiden voi kuvitella pärjäävän Valioliigassa. Ja nämä pelaajat ovat säännöllisesti olleet Unitedin parhaimmistoa joka pelissä. Sen takia en pidä katastrofina, että miehelle annetaan ainakin 2-3 siirtoikkunaa aikaa toteuttaa visiotaan. Toimiva keskikentän kolmikko tuohon, niin joukkue alkaa näyttämään ihan erilaiselta. Pogban lähtö vaan tarkoittaa sitä, että United tarvitsee kesällä pelkästään keskikentälle kaksi todella onnitunutta hankintaa.
 5. 4 points
  20Legend

  Ajatuksia tästä kaudesta

  Unitedin delegaatio Richard Arnoldin johdolla on nyt tosiaan käymässä Saudi-Arabiassa ja reissulla on ilmeisesti yhteys tähän Unitedin aiemmin sopimaan yhteistyödiiliin: https://www.manutd.com/ Samaan viittaisi MEN:n uutinen: https://www.manchestereveningnews.co.uk/ Näköjään joku sauditoimittaja kirjoitellut twitterin puolella, että saudiarabialainen liikemies olisi ostanut Unitedin ja tästä sitten lumipallo on lähtenyt kunnolla vierimään. Tainnut samalla kuitenkin unohtaa, että United on pörssiyhtiö ja tuollaiset kaappaukset eivät ihan tuosta vain onnistu. En itsekään tarkalleen tiedä miten kuvio menee, mutta vähintään nyt varmaan pitäisi osakkeenomistajia informoida asian tiimoilta. Olen tätä saudien osto skenaariota miettinyt aiemmin enkä ole ihan varma mitä tuosta pitäisi ajatella. Toisaalta Unitedissa päästäisiin eroon seuraa jarruttavasta omistuspohjasta, tilalle tulisi puolestaan henkilötä joita kiinnostaa yksinomaan pärjääminen kentällä rahan tekemisen sijaan. Lisäksi kompetenttia jalkapallo-osaamista lisättäisiin jokaiselle seuran osa-alueelle ja ehkä siitä Old Traffordin vuotavasta katostakin päästäisiin eroon. Saudeilla ei FFP:n lisäksi taloudellisia rajoitteita käytännössä ole vaan rahaa pumpattaisiin pelaajiin ja infrastruktuuriin ihan niin paljon kuin tarve vaatii. Kääntöpuolella on nämä jalkapalloilun ulkopuoliset seikat. Saudi-Arabian prinssi bin Salman on yhdistetty Unitedin ostoaikeisiin ja hänen kontollaan on mm. toimittajan paloittelu ja Jemenin humanitäärinen kriisi, puhumattakaan siitä miten takapajuisesti kotimaassa asiat toimivat. Unitedin ostaminen on tällaisille ihmisille pelkkää vallan haalimista sekä julkisuuskuvan kiillottelua ja siinä tuskin kummempaa tuottoakaan investoinnilta vaaditaan, kun käsissä olisi näkyvyydeltään massiivisen arvokas tuote. Onhan niitä fanejakin Unitedilla edelleen joku 600 miljoonaa. En siis mitenkään innosta kiljuen hyppää saudien kelkkaan. On väärin sanoa, että United olisi jo myynyt vanhat arvonsa amerikkalaisten myötä. Kyllä niitä on yhä jäljellä ja mielestäni myynti saudeille veisi vielä enemmän Unitedin sielua pois. Tuskin pystyisin edelleenkään lopettamaan kannattamista, mutta takaraivossa olisi ajatus, ettei tämä ole enää sama United, johon joskus rakastui. Toki joukkue todennäköisesti menestyisi paremmin, ja yleensä menestyvää joukkuetta on helpompi kannattaa. Eihän tässä saudien rahoja kuitenkaan edes tarvittaisi, jos nykyiset omistajat olisivat edes pikkuisen jyvällä seuran ja kannattajien vaatimustasosta.
 6. 4 points
  Taas ollaan päivää lähempänä sitä ilouutista, että Edward Woodward hankkii monot ja suksii Unitedista vittuun
 7. 4 points
  Voisitsä Crisu lopettaa ton itkemisen? Toi on aika helvetin rasittavaa. Jos sun manun fanitus on kaivaa kaiken maailman paskatilastoja ni onneks olkoon. (Toki trollin tehtävähän on itkeä kaikesta)
 8. 4 points
  tractor girl

  Ajatuksia tästä kaudesta

  Josko crisun kanssa fanipaitoja vaihtaisitte
 9. 4 points
  Hävityn ottelun jälkeen kuuluukin vit...aa eli ketuttaa, niin minuakin. Annetaan nyt Olelle ja nuorelle joukkueelle rauhassa aikaa näyttää, positiivista on kuitenkin se että viime kesän uudet hankinnat ovat olleet jokaisessa pelaamassaan ottelussa joukkueen parhaimmistoa, samoin nuorten saamat mahdollisuudet. Tämä oli tiedossa, että muutaman vuoden se ottaa, ennen kuin voidaan alkaa realistisesti haaveilla kärki- (öljyraha) joukkueiden haastamisesta mestaruustaistossa, tästä olen jälkikasvullekin puhunut, siis maltti on valttia.
 10. 4 points
  Needles

  Siirtohuhut

  Ja saadaan peliaikaa kavereille, joilla on potentiaalia ja joita oikeasti kiinnostaa pelata seuralle (Greenwood, Chong, Gomes, Garner). Varsinkin ensimmäiseltä odotan jo paljon. Toki jos Rasse ja/tai Pogba loukkaantuu, niin top4 on käytännössä menetetty. Lisäksi tehdyt hankinnat olivat hyviä ja puolustus on (paperilla) kunnossa vuosiksi eteenpäin. Jälleenrakennukseen menee aikaa ja pari kautta on itselleni ihan sama, kunhan suunta on oikea. Mikään ei vielä todista, että Olen rebuild on lähdössä väärään suuntaan, mutta ehkä enemmän deadwoodin ulostuksia (voi vielä tulla) ja 1-2 lisähankintaa olisin tähän ikkunaan odottanut.
 11. 4 points
  Juu, täsmälleen samaa mieltä. Rakennetaan joukkuetta rauhassa ja annetaan Olelle ja omille nuorille talenteille mahdollisuus. Edellinen viesti oli onnellisen nousun huumoria, kun huvittaa nämä kiukuttelut mitä täältäkin voi lukea. 🐶
 12. 3 points
  RedDevilKarra

  Jesse Lingard

  Eiköhän se olisi parempi Jessen urankin kannalta että siirtyy muualle. Jossain keskitason/alemman tason joukkueessa peliaikaa saattaisi tulla, Unitedissa sitä ei tullene seuraavillakaan kausilla.
 13. 3 points
  Pelaaja-arviointia De Gea 6 Toinen vaisu kausi putkeen. Christiano Ronaldo taitaa edelleen kummitella painajaisissa. Ei voida puhua oikein edes tasaisuuden puuttumisesta, vaan jatkuvasta virhealttiudesta. OGS osoitti luottamusta virheistä huolimatta, joten ensi kaudella on tuskin luvassa muutoksia ykkösvahdin tontille. Parantaa pitäisi, toivotaan että palaa aiemmalle totutulle tasolleen. Romero 7 Cup-otteluissa sai jälleen vastuuta. Erinomainen kakkosvahti, ei valittamista. Shaw 7 Yksi suosikkini nyky-Unitedin pelaajista. Kehittynyt OGS:n alaisuudessa varsin monipuoliseksi laitapakiksi, vaikkei nyt mikään syöttökone olekaan. 3 loukkaantumista tällekin kaudelle vain tuli, josko ensi kaudella saataisiin nekin minimiin. Williams 6 Stunttaili Shawta vasemmalla ja minuutteja kertyi lopulta aivan mukavasti. Nokkimisjärjestys heidän välillään on kuitenkin melko selvä, ja pykälän kaksi saa Williams kehittyä, jotta voisi nousta vakionimeksi avaukseen. Nuori pelaaja kuitenkin vielä. Maguire 7 Maguire toi riittävästi stabiliteettia horjuvaan alakertaan ja luottamuksesta kertoo se, että otti myös kapteenin roolin nopeasti vastuulleen. Uusi Rio hän ei ole, mutta parempaa ratkaisua tuskin tähän kohtaan oli saatavilla ainakaan saarten sisältä. Jalalla oikein hyvää tekemistä ja pysyy kondiksessa ottelusta toiseen. Enemmän olisi kaivattu onnistumisia erikoistilanteista. Jatkossa Unitedin täytyy minimoida Maguiren heikkoudet ja pystyä korostamaan entisestään vahvuuksia. Lindelöf 6 Ollut nyt 3 kautta Unitedissa, joten jury lienee päätöksensä tehnyt. Jalalla melko hyvä, pehmoinen erikoistilanteissa. Maguiren tavoin ehkä saa enemmän kritiikkiä kuin ansaitsee, mutta vaikea silti nähdä, että Lindelöfin kanssa United isoista pokaaleista taistelee. Bailly - Neljässä ottelussa mukana. Kentälle päästessään arvaamaton ja loukkaantumisherkkä. Tällaisen puolustajan varaan ei voi valmentaja paljoa laskea. Jones - Jatkosopimuksen jälkeen peliaikaa vain kahdessa matsissa. Ei asiaa ykkösavaukseen, harvoin kunnossa silloinkaan kun häntä tarvitsisi. Veikkaan, että jos OGS saisi päättää, Jones olisi jo lähtenyt seurasta. Tuanzebe - Viisi peliä Axelille. Fosu-Mensah - Kolmessa ottelussa minuutteja. Tuntuu, että aina kun saa mahdollisuuden, joutuu melkein heti sairastuvalle. Harmi, sillä Unitedin toppariosastolla olisi nyt paikka tarjolla Timpan kaltaiselle fyysisesti pätevälle puolustajalle. Rojo - 120 minuuttia peliaikaa, joten voi varmuudella sanoa ettei OGS näe Rojolle enää käyttöä. Dalot - 66 peliminuuttia Valioliigassa. Missasi melkein koko alkukauden loukkaantumisten takia, eikä myöhemmin saanut enää luottoa. Vaikea sanoa kuinka paljon potentiaalia todellisuudessa on. Voi joutua jatkamaan uraansa muualla. Wan-Bissaka 8 Mainio debyyttikausi Unitedissa. Täytti tyhjiön oikealla, jossa ei luontaista laitapakkia ole Rafaelin jälkeen ollut. Kivenkova puolustamaan ja viitteitä hyökkäyspelin kehittymisestä nähtiin kauden edetessä. Tästä on hyvä jatkaa. ------------------- Matic 7 Teilattiin ennen taukoa, mutta keräsi kiitosta uuden startin jälkeen. Vanhenee kuin vanha viini jne. Osoitti myös hyvää pelinäkemystään, kyllä ne on Maticilla nimenomaan ne jalat jotka eivät aina pysy enää temmossa mukana. Sai jatkosopimuksen, mutta toivottavasti valmennuksella on jo uusi "spesialisti" tiedossa jatkamaan Maticin saappaissa. Pogba 7 Pitkä loukkaantuminen piti miehen sivussa coronatauon ylitse, ja siinä on se päällimmäinen syy, miksi Unitedin peli takkusi pahemman kerran. Ilman Pogbaa luovuus keskikentällä oli lähes nollissa ja vaikka ailahtelua on ranskalaisella edelleen liikaa, hän pystyy yhdellä syötöllä kääntämään ottelun kulun. Kaipaa usein liikkuvampaa partneria keskikentän pohjalle. Tietyllä tapaa "vaikea" pelaaja, joka vaatii juuri oikeat pelinappulat ympärilleen, ja tähän OGS:n tiimin täytyy ensi kaudeksi kiinnittää huomiota. McTominay 7 Tasainen suorittaja, joka hakee oikeaa rooliaan joukkueesta. Parhaimmillaan box-to-box-pelaajana, pelinäkemys ja tekniikka ei pohjalle toistaiseksi kunnolla riitä. Muutama hieno ottelu nähtiin, kuten kotipeli Cityä vastaan. Palkittiin otteistaan jatkosopimuksella ja hyvä niin, McTominayn otteita katselee mielellään jatkossakin. Fred 7 Nousi pienoiseksi yllättäjäksi syksyllä, monen jo aiemmin teilattua brassin tason. Väsymätön uurastaja, joka lienee parhaimmillaan isoissa otteluissa härnäämässä vastustajaa. Ei vain tahdo mahtua tuohon nykyiseen keskikenttäryhmitykseen, mutta ehdottomasti jatkoon tämän kauden esityksillä. Pereira 5 Pereira sai alkukaudesta vastuuta, kun pelintekijöistä oli huutava pula. Aiemmin alkoi olla Valenciassa selvää, ettei brassin kyvyt huipputasolle riitä. Tämä kausi vain vahvisti näkemyksiäni. Nähtäväksi jää, onko Pereiralle yhä käyttöä rotaatiossa. Lingard 5 Käyttöä oli lähinnä tsempparina ja maskottina. Jessen on aika kokeilla siipiään toisaalla. Mata 6 Yllättävän vähän mukana, mutta toisaalta kovin paljoa annettavaa 32-vuotiaalla Matalla ei enää Unitedille ole. Jatkossa enemmän cupien puolella voisi olla käyttöä. Vaikka Mata alkaa olemaan jaloistaan hidas, niin tekniikka tuskin on kadonnut. Erinomainen joukkuepelaaja eikä nykyinen pieni rooli taida Mataa paljoa haitata. Fernandes 9 Käänteentekevä pelaaja Unitedin kaudelle ja mikäli olisi saatu hankittua jo kesällä, United olisi hätyytellyt sarjataulukossa Cityä. Liigassa 14 ottelua, joissa hurjat tehot 8+7. Kun ottaa huomioon, että kaveri tulee kesken kauden vaikeuksissa olevaan joukkueeseen, niin kyllähän tässä melkoiseen kultasuoneen Unitedin skouttausosasto kerrankin osui. Pitkästä aikaa Unitedilla on pelintekijä, jonka tekemiseen voi joka ottelussa luottaa. Rashford, Martial ja Greenwood saavat Brunon tarjoiluista nauttia varmasti myös ensi kaudella. ------------------- Rashford 8 Todella kova ennen loukkaantumista. Loppukaudesta ei ihan niin vahvaa menoa, mutta kokonaisuudessaan hieno kausi. Kehittyy edelleen eikä missään nimessä ole vielä valmis pelaaja. Martialin tavoin 17 rysää Valioliigassa, ensi kaudella toivottavasti 20 rikki. James 6 Näytti alkukaudesta ihan mainiolta hankinnalta, tehojakin syntyi kiitettävästi nuorelle pelaajalle. En tiedä alkoiko iso vastuu painamaan, sillä viime aikoina oli selvästi hiljaisempaa. Jamesin pitää pystyä monipuolistamaan peliään, tällä hetkellä näyttää luottavan liikaa nopeuteensa. Se toimii Championshipissä, muttei Valioliigassa. Chong - Lainakomennus kutsuu. Ei vakuuttanut vähäisillä esityksillään. Greenwood 7 Noussut vakaasti ja varmasti potentiaalinsa edellyttämälle tasolle. Englannin suurin talentti yhdessä Phil Fodenin kanssa. Loppukauden otteluissa osoitti työmoraalillaan olevansa muutakin kuin erinomainen maalintekijä. Todella monipuolinen futaaja, josta on iloa Unitedille vielä pitkään. Martial 8 Hankalahko syksy, mutta pääsi kovaan lentoon Fernandesin saavuttua seuraan. Alkoi todella lunastaa odotuksia, joita on 5 vuotta nuorukaiseen ladattu. 17 maalia on mukava saalis ja parempaankin varmasti Martialilla löytyy edellytyksiä. Ensi kaudella nähdään, nouseeko Martial ihan sinne Euroopan huipulle 9-paikan pelaajista puhuttaessa. Ighalo 6 Tammikuussa viime hetkillä mukaan rinkiin. 11 kertaa vaihdosta kentälle Valioliigassa, mutta kaikki 5 maalia syntyivät cup-otteluissa. Lopun otteluruuhkassa vastuu jäi jopa odotettua pienemmäksi, mikä herättää kysymysmerkkejä. Vaikuttaa raskastekoiselta pelaajalta, tarjoaa silti hyvin erilaisen vaihtoehdon nuorille hyökkääjille ja tyytyy mukisematta penkkimiehen rooliinsa. Ei valittamista. POTY-palkintoa mietin Martialin, Rashfordin ja Fernandesin välillä. Ensin ajattelin Martialia loistavan loppukautensa ansiosta. Brunon tulo seuraan oli kuitenkin sellainen asia, mikä paransi myös muiden pelaajien suoritustasoa, ja Brunon voidaan sanoa pelastaneen Unitedin kauden. Player of the Year omissa kirjoissani on siis Bruno.
 14. 3 points
  pökkelö

  Ajatuksia tästä kaudesta

  Missä Crisu muuten on?
 15. 3 points
  20Legend

  Ajatuksia tästä kaudesta

  Hieman vanha taulukko mutta kertoo suunnilleen miten hyvä Unitedin tilanne on nyt kärkien suhteen. Se fakta että Unitedin keski-iältään 21-vuotias MMM on tehtaillut enemmän maaleja kuin ylistetty Liverpoolin trio on jo itsessään vakuuttava suoritus. MMM:n potentiaalia ei vielä taideta kunnolla edes ymmärtää, kolmikkohan ei ole vielä edes lähellä parhaita pelivuosiaan. Yksi asia mikä tossa taulukossa kiinnittää huomion on se, että yksinäisiä hyökkäyslinjaa johtavia kärkiä ei enää ole kovin montaa, vaan huippujoukkueissa vaaditaan yleensä toimivaa kemiaa kaikilta hyökkääjiltä. Lewandowski käy esimerkkinä "vanhan liiton" kärkipelaajasta joka pystyy useasti luomaan maalipaikkansa ja maalinsa itse. Ronaldo ja Messi sitten ovat oma lukunsa, mutta hekään eivät ole perinteisiä hyökkääjiä, vaan pystyvät tekemään vähän kaikkea. Unitedissa Greenwood on alkanut kyseenalaistamaan sitä, tarvitaanko Sanchoa enää ollenkaan mukaan neljänneksi pyöräksi. Tällä hetkellä kaveri petaa paikkaa ensi kauden vakiavaukseen eikä se nyt suurena yllätyksenä tule Masonin urakehitystä pidempään seuranneille. Ei olisi ensimmäinen kerta, kun ManUssa vastaus löytyy omista akatemiasta. Olisiko 100 miljoonaa paremmin käytettävissä esim. rotaatiohyökkääjään ja Maticin korvaajaan?
 16. 3 points
  Needles

  David de Gea

  Olikos se nyt Ben Foster aikanaan. Kova hype päällä. Oli kai pelanut lainalla hyvin jossain pienemmässä seurassa ja kaverille povattiin iso tulevaisuutta Unitedissa. Van Der Sar oli pari peliä pois ja Foster joutui tolppien väliin. Mies tärisi kuin haavanlehti ja muistaakseni päästi useamman helpon sisään. Vähin äänin miehestä sitten luovuttiin ja onkin tehnyt ihan hyvän uran pienemmissä seuroissa. Pointtini on siinä, että suurseuran tolppien välissä vaaditaan myös aika paljon henkistä kanttia. Ja sen huomaa vasta, kun mies joutuu tolppien väliin. DDG otti emämokan jälkeen aika monta gamesaveria, jollain muulla olisi saattanut mennä koko peli ihan pipariksi. En siis olisi vielä ensi kesänä laittamassa Hendersonia ykkösmaalivahdiksi. Romeron tilalle voisin laittaakin ja katsotaan cupeissa, tutiseeko puntti.
 17. 3 points
  ruuuuud

  Ajatuksia tästä kaudesta

  Riippuu miltä kaltilta asiaa katsoo ja mihin tähdätään. Mourinholla oli ihan hyvät tilastot. Ottaisitko takaisin?
 18. 3 points
  pökkelö

  Ole Gunnar Solskjaer

  Lyödäänkö jäitä hattuun ja vai painetaanko paniikkinappulaa. Valitulla linjalla pistää valmiita pelaajia pois ja antaa junnuille peliaikaa. Silti viidentenä, vaikka kentälle raavitaan terveet (ja hekin pelanneet aivan liikaa joulu- tammikun aikana). Taktisia varioaatioita huudellaan, mutta mistä siihen mahikset kun terveitä toppareita on pääsääntöisesti kaksi + Jones. Keskikentälle kaksi + Pereira. Hyökkäykseen on penkiltä heittää junnu Greenwood halutessa peliin muutosta. Siinä sitä taktista osaamista punnitaan, kun vaihtoehtoja juurikaan ei ole. Pelaajien taito- ja rutiinitaso useimmillakaan ole vielä riittävä nopeisiin taktisiiin muutoksiin pelin sisällä. Lyhyen tähtäimen ratkaisu saada tyytymätön vellonta joukkueen fanien keskuudessa on heittää OGS syntipukkina pihalle. Silloin projekti palaa takaisin lähtöruutuun ja sekoilu jatkuu vailla selkeää strategiaa miten MU palaa huipulle. Se ei ole valmentajaa vaihtamalla tapahtuva juttu. Paikallaan on poljettu ja jääty sen verran jälkeen. Muutos vaatii aikaa rakentaa joukkuetta rauhassa.
 19. 3 points
  Voi vittu, hyvää yötä. Hyvin menee, eipä kannata tammikuun siirtoikkunan aikana näin vahvaa joukkuetta vahvistaa.
 20. 3 points
  ippe

  Ajatuksia tästä kaudesta

  Monesti kun muiden joukkueiden kannattajat tai Liverpool-vastaiset mediat haluavat vähätellä Liverpoolin siirtopolitiikkaa sieltä kaivetaan esille vain pelaajista maksetut siirtosummat. Tottahan toki Van Dijk, Alisson, Keita ja kumppanit olivat todella kalliita pelaajia, mutta kuten tuo taulukko osoittaa niin Liverpool on myös saanut myymistään pelaajista todella kovia siirtosummia. Peukkua siis sinne suuntaan, että asiaa on tutkailtu laajammalta mittakaavalta Olen samaa mieltä omistajien merkityksestä. Liverpoolissa nykyiset omistajat pistivät monta asiaa uusiksi ja vaikka siirtokomitea ja Klopp ovat vieneet suurimmat otsikot niin he ovat vain osa suurta kokonaisuutta, jossa jokaisella on selkeä rooli ja tarkoitus. Tänä päivänä heidän roolinsa ei varmaan ole seuran toiminnassa enää niin näkyvä, vaikka heidän vaikutuksensa on toki mukana organisaation toiminnassa. En tiedä paljoa siitä, että minkälainen rooli Unitedin omistajilla on organisaation toiminnassa, mutta kuten tästä 20Legendin viestistäkin voi päätellä niin ei heitä varmaan liikaa kiinnosta, kunhan rahaa tulee. Ei tämä silti automaattisesti selitä sitä, että seuran toiminta on heikolla taholla. Periaatteessa vastuu vain siirtyy seuraavaksi korkeammalle taholle (Woodward???) ja on hänen vastuunaan luoda toimiva organisaatio. Usein on parempi, että tekee vähemmän ja organisoi asioita muille, mutta Unitedissa Woodwardilla tuntuu olevan liian monta rautaa tulessa. Woodward on ymmärrykseni mukaan tehnyt bisnespuolella hyvää jälkeä, mutta se on aika eri maailma vaikkapa pelaajasiirtoihin verrattuna, josta hän on kaiketi myös päävastuussa. Esim. Liverpoolissa siirroista vastaa komitea, jossa ovat mukana mm. manageri Klopp ja sporting director Michael Edwards sekä joukko muita henkilöitä analyytikoista lähtien. Ei mikään varmaan estä Woodwardia järjestämästä vastaavaa komiteaa Unitediin, vaikka omistajia ei kiinnosta olla mukana päivittäisessä tekemisessä? Ehkä Woodward luulee olevansa super-ihminen ja kykenevänsä hoitamaan kaikki asiat itse. Ennen muinoin tämä ehkä onnistuikin jollain tasolla, mutta ei tänä päivänä yksi ihminen voi olla vastuussa Manchester Unitedin kaltaisen organisaation tekemisestä. RB Leipzigin ja RB Salzburgin (Red Bull) on hyvä esimerkki modernista tavasta pyörittää organisaatiota. Aina ei tarvitse olla se, joka keksii pyörän uudestaan vaan United voisi tosiaan ottaa vaikka sieltä esimerkkiä. Ralf Ragnick on näissä organisaatioissa hoitanut vähän jokaista roolia valmentajasta jalkapallo-operaatioiden johtajaan eikä mikään estä Unitedia palkkaamasta häntä ja RB:n muita taustavaikuttajia hoitamaan hommaa Manchesterissa. Sanotaan Liverpoolista vielä se, että seura kyykkäsi todella syvällä ennen kuin hommat muuttuivat paremmaksi. 10 vuotta sitten seuran talous oli niin surkea, että puhuttiin selvitystilaan joutumisesta ja pistevähennyksistä Valioliigassa. Kentän laidalla tahtipuikkoa heilutti Roy Hodgson ja reilu kolmekymppinen Gerrard koitti väkisin hinata perässään umpipaskaa joukkuetta. 10 vuotta myöhemmin Liverpool on malliesimerkki hyvin hoidetusta organisaatiosta, joka takoi jalkapallojoukkueelle ennätykselliset voitot, voitti UCL:län, omasi Ballon D'Or äänestyksen perusteella 4 pelaajaa maailman top 7:ssä ja 6 pelaajaa maailman 20 parhaan pelaajan joukossa. Ei tässä ole (liikaa) tarkoitus leveillä Liverpoolin saavutuksilla, mutta vaikka teitä United-kannattajia tällä hetkellä vituttaakin niin ainakin voitte lohduttautua sillä, että Liverpoolin sysimustiin vuosiin teilläkin on vielä aika pitkä matka. Unitedissa on kuitenkin monta asiaa ihan hyvinkin. Ole Gunnar on saanut paljon rapaa niskaan mediassa, mutta hänen aikanaan peli on muuttunut paremmaksi. Ei hänkään ihmeiden tekijä ole ja ehkä joku Pochettinon kaltainen valmentaja voisi saada puristettua joukkueesta enemmän, mutta rehellisyyden nimissä ei nykyjoukkueesta ihan älyttömästi enempää saa irti millään ja joku 4-5. sija on tällä hetkellä se mihin tuo joukkue ilman merkittävää ylisuorittamista kuuluu. Resursseja on myös käytössä riittävästi ja pelaajistossa on kavereita, joiden ympärille voidaan rakentaa voittava joukkue. Johtaminen on kuitenkin se suurin tekijä ja jos organisaatio on taustalla huonosti johdettu, niin se on vähän kuin mentäisi eteenpäin käsijarru ylhäällä tai vetäisi jotain painavaa palloa perässää kävelylenkillä. Kyllä siinä eteenpäin mennään ja jos valmennus, pelaajat yms. on kunnossa niin Unitedkin voi mennä eteenpäin, mutta joku sitä menoa silti jarruttaa. Fanit kannattavat joukkuetta eivätkä taustalla vaikuttavia pukumiehiä, mutta taustalla tapahtuvilla asioilla on valtava vaikutus kentällä nähtäviin asioihin.
 21. 3 points
  Aina löytyy esimerkkejä sieltä ja täältä, mutta tämähän on Olen ensimmäinen kausi. Eli yhden siirtoikkunan on saanut aikaa tällä hetkellä rakentaa ja potkia turhuuksia pois. Joten aika nopeita johtopäätöksiä täällä vedellää. Ei se ihan nappiin menny Rodgersilla esim. Poolissa ja Kloppin ekana kautena pool oli kahdeksas, tokalla neljäs. Pepin ekalla kaudella City oli kolmas. Ei sielt nyt ihan mestaruuksia kuitenkaan oo heti irronnu. Ja toisinpäin käännetynä, ei tuolla kovin montaa joukkuetta ole minkä kanssa päävalmentajaa itse ainakaan vaihtaisin.
 22. 3 points
  mts77

  Ajatuksia tästä kaudesta

  Sir Alex jätti jälkeensä vanhentuneen rungon. Sen jälkeen on yritetty ostaa valmiita tähtiä, omia suosikkeja. Rahaa käytetty valmentajaa vaihdettu. Nyt mielestäni näyttää hyvältä sen suhteen että kesällä ei tullut huti ostoja omat kasvatit on päässyt pelaamaan niin Euroopan kentillä cup sekä liiga pelejä. Muutama onnistunut hankinta keskikentälle kesällä niin ollaan taas askel lähempänä menestystä.
 23. 3 points
  Kynot

  Ajatuksia tästä kaudesta

  Täytyy muistaa et Olen johdolla lähdettiin rakentamaan joukkuetta pitkällä tähtäimellä, eikä pikavoittoja tavotellen. Et joukkueen runko rakentuu nuorista ja nälkäisistä, suurimmaks osaksi brittiläisistä, omilla junnuilla höystettynä. On tää paljon hienompaa, kun Josen kanssa läpi kauden hirveellä pelillä toinen sija. Sentään saanut iloa kauteen, kun on voitettu top-joukkueita. Ensimmäinen siirtoikkunahan oli loistava ja vaikka tällä hetkellä vituttaa rankasti niin silti haluaisin nähdä Olen puikoissa vielä ensi kaudella, että on saanut tammikuun ja kesän siirtoikkunan vedettyä läpi. Tossa on aika hyvä runko rakentumassa ja uskon et muutamalla hankinnalla toi on ihan eri tason porukka. Vihdoin tuntuu et tätä oltas rakentamassa oikeesti silleen et on taas mahdollisuudet menestyä pidemmällä kaavalla. Tuntuis jotenkin niin uskomattoman typerältä antaa potkut, kun ei ole edes yhtä kautta saanut vetää loppuun. Top4 sakkiinkin on vielä ihan hyvät mahdollisuudet, kun tuntuu et jokainen top joukkueista(poislukien pool) kompuroi millon mihinkin vastustajaan. Toki tän hetken tatti otsassa en nyt ihan pettyny olis jos Pochettino palkattais alottamaan tän kauden jälkeen. 😅
 24. 3 points
  Painukoon sitten vittuun kaikki pelaajat ja valmentajat. Onhan toi nyt saatanan kamalaa, pelkurimaista, pellemäistä toimintaa kannattajien kustannuksella. Ei mitään halua, Martialeja koko joukkue täynnä. Hyi saatana.
 25. 3 points
  Martialissa kyl alkaa ärsyttää toi flegmaattisuus. Pallonmenetyksenkin jälkeen ei yleensä tee elettäkään et yrittäs heti prässätä sen takas.
 26. 3 points
  Needles

  Siirtohuhut

  Haaland laittamassa nimmaria Unitedin paitaan: https://i.redd.it/bhu4x578w8541.png Että sellaista.
 27. 3 points
  Kynot

  Ajatuksia tästä kaudesta

  Täytyy myös muistaa, että me fanit keskustelupalstoilla emme myöskään ole välttämättä niin hyviä asiantuntijoita mitä moni luulee olevansa. Arvostelu sivusta on aina paljon helmpompaa, kuin saada asioita aikaan. Ole ei ole edes vielä murroksessa olevan joukkueen kanssa kokonaista kautta ja jo leimataan. Itse en näe miksi muutamalla sopivalla hankinnalla ei voitais taistella ainakin siitä chämppäripaikasta tosissaan.
 28. 3 points
  Lisätään joukkoon vielä Mata, niin saadaan kasaan trio jonka tehot liigapeleissä ovat hokitermein 0+1. Takaiskumaalin jälkeen arvasi, miten peli tulee etenemään: United yrittää sormi suussa murtaa matalaa blokkia, kuitenkaan siinä onnistumatta. Vastustaja hallitsee toisen jakson alkua, United heräilee taas loppua kohden, hallinnan ollessa silti enemmän näennäistä ja todellisia maalintekotilanteita pystytään luomaan hyvällä tuurilla yksi kappaletta. Ei oikein voi syyttää joukkueen omistautumista, "passionia", mitä se sitten ikinä onkaan. Keskikentällä Unitedilla on kolme varsin kovaa töitä tekevää jannua, mutta ellei niitä murtavia syöttöjä ylöspäin pystytä antamaan, yksistään pelkkä kova duunimäärä ei vain riitä. Täytyy olla äärimmäisen turhauttavaa pelata hyökkääjänä Unitedissa. Fyysisyyttä tuonne ylös kaivattaisiin tosin myös, tai vähintään pääpelivoimaa, jota Rashfordilla tai Martialilla ei ole nimeksikään. Greenwoodin varaan en laskisi vielä juuri mitään tällä kaudella, tai ainakaan näin ei pitäisi olla. Loppupuolella sentään ymmärrettiin nostaa Harry ylös hyökkääjien avuksi, ja vaikka hän lähinnä onnistuikin vain rikkomaan vastustajan pakkeja, keskityksillä oli kuitenkin selkeä kohde. Ehkei tällaiset tappiot tosiaan tule enää yllätyksenä. Muutaman paremman ottelun jälkeen tietysti toivoisi, että tilanne alkaisi kääntyä selvästi parempaan. United on OGS:n manageroimana osoittanut pystyvänsä kaatamaan joukkeuita, jotka lähtevät mieluummin pelaamaan kuin pakittelemaan. Howe oli oppinut aiemmista kohtaamisista, eikä lähtenyt tutun naiivilla tyylillään hyökkäämään Unitedia vastaan. Kahdella kärjellä ylhäältä kiinni ja muutoin tiivistä pelaamista. OGS:n United on valitettavasti yhden tempun poni, joka osaa vastahyökätä, muttei juurikaan kontrolloida otteluiden tapahtumia. Kovalla työnteolla ja pienellä onnella tuo joukkue pystyy saamaan hyviä tuloksia, joista ääriesimerkki oli PSG:tä vastaan, mutta puheet tasaisesta suorittamisesta voidaan unohtaa. Olella on käytössään nuori, todella epätasapainoinen, puolustus edellä rakennettu joukkue, jolta puuttuu laatua vähän jokaiselta kentän osa-alueelta, ironisesti myös sieltä puolustuksesta. On epäselvää, kuinka paljon valmennukselta voidaan tällaisen pelaajamateriaalin kanssa vaatia, sillä selvää on, että näitä Lingardeja, Matoja ja Pereiroja täytyy pikkuhiljaa alkaa korvaamaan laatupelaajilla. Vaikuttaisi sille että tällä kaudella samankaltaisia tappioita saadaan todistaa vielä useampia ja se on suoraa seurausta näistä edellä mainitsemistani asioista. Toki valmennus aina viime kädessä vastaa siitä, miltä se rosteri näyttää ja kun useamman senioripelaajan lähdöt tiedettiin hyvissä ajoin etukäteen, ei se nyt ihan nappiin mennyt sielläkään. Nythän tää näyttää vähän siltä kuin itse olisin lätkinyt FM:ää, myynyt ns. turhakkeet muualle ja kokeillut miten junnujen kanssa lähtee toimimaan. Jos nyt jotain hyvääkin, Williams vaikuttaisi todelliselta helmeltä ja toi vähän lopussa viitteitä myös vahvasta hyökkäyspelaamisestaan.
 29. 3 points
  Ikävintä tässäkin pelissä oli ettei penkiltä löydy apuja. Materiaali on onnettoman kapea. Liugacup peli painoi ja siinä onnistuneet pelaajat olivat varjojen mailla. Mikähän marttia vaivasi, heikko esitys ja Fred ei kestänyt edellisen pelin kehuja.
 30. 3 points
  Kynotia kompaten Olelle työrauha. Noilla pojilla ei saa nopeita pikavoittoja. Nyt tarvitaan aikaa. SAF oli tappion päässä potkuista, ja loppu onkin historiaa.... LVG, Mou...kävi kilpailukykysisillä kokoonpanoilla kokeilemassa laihoin tuloksin. Nyt lähdettiin rakentamaan uutta nousua toisenlaisella lähestymistavalla. Kolmen vuoden projektista puhuttiin...joten potkut lokakuussa ei kuullosta fiksulta. Mieluummin omia talentteja katsoo, jotka haluavat pelata seuralle, kuin ei onnellisia pepsejä.
 31. 3 points
  Posin kautta on hyvä mennä. Tossa kun ottaa Josen taktiikan et haukkuu maan rakoon tommosii alle 20v jätkii ni niiden itseluottamus valuu viemäristä alas eikä niistä tuu mitään. Toivon et Ole saa aikaa ens kauden verran näyttää lähteeks tää. Jos sillon ei tuu mitään tulosta niin on aika katsoa uutta koutsia. Nyt on vasta saatu poistettua osa jämäjätkistä jotka ei tässä upeessa seurassa haluu pelata. Tammikuu ja ens kesän siirtoikkunat on aika ratkaisevia et löytyy palasia mitä Ole haluaa ja jotka haluaa antaa kaikkenta Unitedille!
 32. 3 points
  herpati

  Ajatuksia tästä kaudesta

  Poolisti pysyhän häveten lestissäsi.
 33. 3 points
  Norjalainen

  Ajatuksia tästä kaudesta

  Aika jännittävä kausi. Manchester City ja Liverpool on vielä selvästi muiden joukkuen edellä, ja Unitedilla, Spurslla, Chelsealla ja Arsenallla on kaikki omansa ongelmia. Kaikilla on nye 8 pistettäkin. Mä tykkään paljon mistä olen nähnyt Unitedilta, uskon että olemme oikeassa potkussa. Mutta kestää ennen kun pelaajat on sopiutunut uuden valmentajan pelityyli, ja on selvä että tämä on vielä projektin aloitus. On iso homma puhdistaa joukkue, ei voi jättää kaikki pelaajat pois heti, jotka ei ole suunnitelmissa. On hyvä että monta pelaajia on mennyt, vaikka muutamia on vain lainassa, mutta toivo on että ensi kesänä voi myydä. Ja tarvitsemme toki enemmän pelaajia, joukkue on liian pieni nyt. On tärkeä että De Gea on allekirjoittanut uuden sopimuksen, ja nyt kun Wan Bissaka ja Maguire on tullut, meillä on viimeinkin selkeä puolustajarivi. Se on tärkeä. Ongelmia on keskikentällä ja hyökäksilla, missä meillä on liian vähän pelaajat tai ei tarpeeks laatu. On huoli jos/kun Pogba, McTominay, Martial tai Rashford on loukkuntanut. Ja vaikka Rashford ja Martial on hyviä pelaajia, on vähän huoli mistä maalit tule. James on alloittanut hyvin, se auttaa. Meillä on tällä hetkellä lupava joukkue, mutta tämä on projekti, pelaajat tarvitsemme enemmän aika yhdessä ja tarvitsemme vielä lisää vahvistamisesta ja myydä pelaajat jotka ei ole Solskjærin suunnitelmia. Ja meillä on aika monta akateemiapelaajat jotka on valmis tai melkein valmis pelaa enemmän.
 34. 3 points
  pökkelö

  Siirtohuhut

  Useampi kausi ollaan koitettu ostamalla pepsiä; Debay; Schweini, Di Maria, PP, AS.... ja alaspäin menty. On hyvä, ettei roudattu paperilla selkeitä vahvistuksia kentälle kiukuttelemaan puntakoneen kilistessä ympärillä. Kokeillaan sitä mikä aikanaan toimi. Omat lahjakkuudet + Täsmä hankinnat. Keskikentälle se jäi tekemättä, mutta onnistumisen mahdollisuskin on... Muistan kun class92 aloitti kauden ja kaikki asiantuntijat vakuutti kuorossa; ettei lapsukaisilla voiteta mitään. Valju voitettiin ja jokunen kerta vielä aikustumisen jälkeenkin. Annetaan Olelle mahdollisuus. Nuoruuden innolla ja isolla sydämellä punaisten puolesta. Mieluummin sitä kuin nimimiesten pelailua vailla sydäntä.
 35. 3 points
  JariTre

  Vahvistetut siirrot / sopimusuutiset

  Nyt on oikeasti selkeä suunnitelma mitä tehdään. Aikaa huipulle kipuaminen tulee viemään, mutta kärsivällisyyttä! Hyvä tulee tällä tavalla.
 36. 3 points
  20Legend

  Siirtohuhut

  https://mobile.twitter.com/Captain_Rooney/status/1158407350702657536 Ihan järkevä ajatus tuo, että runkoa kasataan kotimaisista pelaajista. Viime vuosina ollut liikaa huonoja kokemuksia pelaajista, joiden ominaisuudet, motivaatio, mentaliteetti jne. eivät Unitediin vain sovi. Pitemmällä aikavälillä toki se ulkomaiden skouttaus saatava myös toimimaan, koska en millään näe, että United pysyy Poolin ja Cityn kelkassa pelkästään brittipelaajilla. Alku on kuitenkin hyvä ja näen Olen strategiassa potentiaalia.
 37. 2 points
  Golden Age Milanista

  Huhuja (AC Milan)

  Minusta tuon lista kaverit ihan mahdollisia ja enkä torppaa ketään. Tosin en minäkään tunne kavereita, niin en oikein osaa tehdä arvioita. Ei sen puoleen Milaniin on liitetty noin miljoona nimeä. Itse odotan yhden saksalaisen nimeä ja sen jälkeen alan pohdiskelee näitä muita nimiä..
 38. 2 points
  Terveisiä Manchesterista, toivotaan ja uskotaan että huomenna tulee kolme pistettä. Juu, tosiaan olisi mukavaa nähdä Ighalon rankaisevan vanhaa seuraansa. 😊
 39. 2 points
  20Legend

  Ajatuksia tästä kaudesta

  Tähän ei varmaan tarvitse sanoa mitään : Olkoonkin, että Liverpoolin nettokulutusta selittää isolta osin Coutinhon myynti. Unitedissa kuitenkin on myyty esim. viime kesänä Lukaku kohtuu mukavalla summalla. Erittäin mielenkiintoista muuten nähdä, miten ensi kesän "Pogbarahat" saadaan käytettyä. Rahaa on, mutta kuinka kauan? Unitedin maine rahantekokoneena kaipaa päivittämistä, ohessa juttua: https://www.bloomberg.com/opinion/articles/2020-01-17/manchester-united-is-the-general-electric-of-football United ei ole ollut vähään aikaa erityisen tuottoisa bisnes Glazereille eikä myöskään sijoittajille. Liikevaihdolla mitattuna United kalpenee edelleen vain Espanjan ökyille, mutta Deloitten analyytikkojen mukaan City ja/tai Liverpool voivat painaa ensi vuonna jo ohitse. Useamman vuoden poissaolo UCL:llstä alkaa näkyä palkkiorahojen puuttumisena, Adidas-tulojen vähentymisenä, uusien pelaajien halukkuudessa liittyä Unitediin, sponsorien kiinnostuksen vähenemisenä jne. Kierre on valmis. Itse ajattelen niin, että seuran omistajat kuvastavat pitkälti seuran toimia kentällä. Sen takia Liverpool, City ja Leicester ovat nyt niinkin hyvässä tilanteessa kuin ovat. Vaa'an toisesta päästä löytyvät United, Arsenal, ja maailman top20:iin liikevaihdoltaan kuuluvat Everton sekä West Ham. Unitedissa ei tuota 30 pisteen eroa taulukossa oteta kiinni, ei sitten millään, ellei seurassa tehdä isoja rakenteellisia muutoksia vähintään jalkapalloon liittyvillä sektoreilla. Seuran johtoryhmä tarvitsee mun nähdäkseni asiantuntemusta ulkopuolelta. Parasta ymmärrystä modernista jalkapallosta edustaa käsittääkseni edelleen SAF, eli haiskahtaa isosti siltä, että siellä ollaan jämähdetty pahasti 10 vuoden takaiseen aikakauteen. Pikku vinkkinä Unitedille voisi laittaa katseet RB Leipzigin suuntaan, jahka OGS:n aikakausi tulee ennemmin tai myöhemmin päätökseensä. Ongelma vain on, että muutoksen pitäisi useimmiten tulla ylemmältä taholta, ja nykytilanteessa Glazereille lienee yksi ja sama kunhan se 20-30 miljoonaa kilahtaa kassaan joka vuosi. Unitedin nostamisessa takaisin Englannin ja Euroopan ykkösseuraksi vaaditaan ihan eri luokan kunnianhimoa, mitä näiltä veijareilta löytyy.
 40. 2 points
  Tällä kertaa mennään lyhyellä kaavalla. Huomenna klo 13.30 Udinese saapuu San Sirolle. Udinese on sarjan 12. ja on kerännyt 19:stä pelistä 24 pistettä. Milan on sarjan 10 ja vain pisteen Udineseä edellä. Milan on kerännyt 19:stä pelistä 25 pistettä. Udinesellä on Milania hiukan parempi vire. Udinese on kerännyt 5:stä viimeisestä pelistä 3 voittoa, 1 tasuri ja 1 tappio. Milanilla on 5:stä viimeisestä pelistä 2 voittoa, 2 tasuria ja 1 tappio. Piolin kommentit: The team’s defensive performance "The team is working hard, we’ve found a certain amount of balance and are maintaining this with a different system. Everyone is actively trying to put pressure on the opponent. The secret is to have clear playing principles, the whole team needs to help in the defensive phase. I’m convinced that we can do even better." The fans "The fans are showing incredible support, we need to try to gain enthusiasm and strength, to give a lot to have a lot. We need to do better in the next 19 matches than we did during the first half of the season, which wasn’t up to AC Milan standards." The team’s form "We’re feeling good, it’s necessary for us to take advantage of this moment to improve our league position. Tomorrow provides the first opportunity to do so. We’ve worked well and fixed many small details, the team has grown." Gigio Donnarumma’s condition "Gigio is in the matchday squad and is fine. He’s trained, is motivated and I believe that he can play." Ibra’s presence "Zlatan is demonstrating that he’s an added asset to this team, I’m lucky to have such a player at my disposal. He always wants to win, including in training. This helps to improve the quality of our training sessions, and this is another reason why we brought him on board. This is the right attitude when you play for AC Milan." Transfer market and injuries "We’re in a bit of an emergency, I was hoping that we’d get a couple more players back for Udinese. The players in the squad are doing well, they’re motivated and ready to help the team. We have an important match ahead of us." Individuals "Castillejo is getting back to the right condition and consistency, he needs to take advantage of every available opportunity. I believe in Suso, he has the qualities to be an important player. Calhanoglu has suffered a muscular injury, I’d prefer not to risk him and I hope that he can recover for the next match. Paquetà is a great player. He’s training well but can’t be completely satisfied, just like everyone else who isn't starting. Begovic was brought in to be our second choice between the sticks and in these first few days he’s proving himself to be an excellent goalkeeper. I’m also very happy with Antonio Donnarumma, he’s always ready and always works very hard and seriously." Udinese "We're playing a team which is doing well, with a new coach who is also doing well. Since Gotti has been in the Udinese dugout, they’ve had an excellent average points total. They’re a physical team and difficult to beat." A.C. Milan - Udinese Calcio Piolin miehistö: Maalivahdit: Begović, A. Donnarumma, G. Donnarumma Puolustajat: Conti, Gabbia, Hernández, Kjær, Romagnoli Keskikenttäpelaajat: Bennacer, Bonaventura, Kessie, Krunić, Paquetá Hyökkääjät: Castillejo, Ibrahimović, Leão, Piątek, Rebić, Suso Udinesen valmentajan Luca Gottin miehistö: Maalivahdit: 1 Musso; 88 Nicolas; 27 Perisan Puolustajat: 4 Opoku; 5 Ekong; 17 Nuytinck; 18 Ter Avest; 19 Stryger Larsen; 50 Becao; 87 De Maio Keskikenttäpelaajat: 6 Fofana; 8 Jajalo; 10 De Paul; 11 Walace; 12 Sema; 38 Mandragora; 72 Barak Hyökkääjät: 7 Okaka; 15 Lasagna; 30 Nestorovski; 91 Teodorczyk Tässä on vanhemmat La Gazzetta dello Sportin ennakoimat avaukset: Ja tässä tuoreemmat: Ja tässä World ACMilanin arvio Milanin avauksesta: Jostain kumman syystä Whoscored.com ja Freesupertips.co.uk ehdottaa 2-0 Milanin kotivoittoa ja Goonersguide.com jopa 3-0 kotivoittoa. Toki Milan on parantanut tuloksellisesti, mutta Udinese hengittää taulukossa niskaan ja heillä on vielä parempi vire. Toki se Milanin voitto kelpaa, mutta en usko, että se tipahtaa välttämättä kuin Manulle illallinen. Mulla on taas työkiireitä, joten raporttia kiitos..
 41. 2 points
  pökkelö

  Ajatuksia tästä kaudesta

  Mitä mr Poche voitti nuorilla nälkäisillä englannin maju miehillä? Laatua joukkueesta puuttuu edelleen ja ennen kaikkea johtajuutta kentältä. McTomi ei vielä pysty pelistä toiseen kiskomaan joukkuetta reppu selässään. Tuo vaatisi Roy Keanen kaltaisen kaverin kentälle. Silloin vapaa matkustajat kentällä saisivat kyytiä (Lingard, Martial muun muassa). Ehkäpä PP syttyisi pelamaan joukkueelle tai ainakin pakkaisi kamansa ja vaihtaisi maisemaa. Hyvät hanginnat tehtiin kesällä. Maguire oli ainoa valmis pelaaja. James lahjakkuudestaan huolimatta kuitenkin alla vain hyvä kausi Swanseassa. AWB kypsymässä parhaimpaansa tulevaisuudessa. Jokainen tajuaa ettei keskikenttä kestä vertailua huippu seuroihin, eikä useimpiinkaan valju porukoihin, joissa on rutinoituneet tasonsa näyttäneet pelaajat. Fred ei ole sitä, vielä vähemmän Pereira. PP ei tiedä haluaako pelata manulle vaiko ei. McTomi on vasta huomisen johtavia pelaajia. Hyökkäys ei ole yhtään sen parempi. Rasse edelleen kypsymätön huippuviimeistelijäksi, vaikka lahjat on. Martial ilmentää usein ettei niin kauheasti kiinnosta.... Mata on erinomainen mentori nuoremmille. Jalat vain ei riitä enää huipputasolle nopeuden puolesta. Taidot ja asenne on yhä kohdallaan. Lingardille taisi riittää nousu runko pelaajaksi. Nälkä on kadonnut, ja kentällä saadaan päämäärätöntä pörräystä. Greenwood on talentti, mutta huipputasolle kasvaminen vie aikaa myös häneltä. Pitäisimmekö toisenlaisesta asenteesta kentällä taktiikan suhteen? Lyödään joka joukkuetta vastaan Josen bussi maalin eteen passiivisesti ja keskitytään kyttäämään vain vastahyökkäyksiä. Pisteitä tulisi mukavammin, mutta lämmittäisikö se muuten mieltä? Ajax voitettiin sillä taktiikalla ja kannu nostettiin kuten Josen valmennuksessa kuuluukin. Päällimmäisenä tuosta voitosta on kuitenkin; Ajax pelasi jalkapalloa. Manu ei. Keskikentälle tarvitaan kovuutta, taitoa ja rutiinia omaavan johtavan pelaajan. Kymppi paikan taitaja uupuu. Kärkeen valmiin hyökkääjän. Pienellä vitsillä; Jos ei muuta niin Murray Brightonin penkiltä opettamaan Martille asenennetta. Eiköhän se muutaman maalinkin iskisi keväällä. Asenteesta on paljon kiinni. Bournemouthin kärjet King / Wilson eivät ole sarjan taitavampia, mutta tekevät kaikkensa joukkueen eteen. Samaa sopisi odottaa myös Manulta. Nyt on liikaa kova palkkaisia vapaa matkustajia yhä joukossa, joilla innostunutta energiaa näkyy vain somessa. Joukkue kaipaa muokkausta. Samanlaisia lisää kuin kesällä saatiin. Olen haluamia Manulle pelaavia. Håland saattaa olla sellainen... Sitä mukaa myös näitä rotatio pelaajia ulos.....Jones, Lingard,... nouseeko Pereiran taso (?), Fred, Martial , jos ei kiinnosta,.... Manun materiaali ollut myös uskomattoman ohut. Vaihtopenkkiä katsoessa nuori Greenwood ainoa, joka voi tuoda jotain muutosta peliin. Sekin kertoo jotain oleellista Olen työkalupakista. Sillä ei ihmeitä tehdä. Eikä myöskään pakki muutu valmentajaa vaihtamallakaan.
 42. 2 points
  Näissä peleissä Lingardilla ei tee kymppipaikalla juuri mitään. Isoissa peleissä on elementissään, kun hommana on lähinnä prässätä, kääntää peli nopeasti kohti vastustajan maalia ja munaravata boksiin. Kun vastustajan boksiin pitäisi murtautua murhaavalla kombinaatiolla tai antaa läpisyöttö kolmen pelaajan läpi Rasselle, Jesse on ihan huumoriosastoa. Jessen tilalle tarvittaisiin näihin peleihin se Sancho/Maddison tai sitten Pogba sairastuvalta. Jessen voisi siirtää kakkosavaukseen, mistä sitten Juan "maailman kallein blogaaja" Mata jonnekin sarjatasolle, mihin jalkanopeus vielä riittää. Muuten esityksestä sen verran, että ihan normaalia nuoren joukkueen ailahtelevaa meininkiä. Ehkä ensi pelissä kulkee taas. Toki Evertonin maali olisi pitänyt hylätä.
 43. 2 points
  Pitkä pallo ja perään. Eikun. Kyllähän Olella varmaan suurelta osin on Fergien opetukset hyvässä muistissa ja ensisijaisesti laitojen kautta ja vastahyökkäyksillä koitetaan tilanteita rakentaa. Eilenkin vaan mietin, että aika harva Jamesin keskityksistä löysi perille. Eikö hyökkääjillä ole vaistoa mennä maalille vai eikö heitä koutsata. Muutamaa poikkeuspeliä lukuun ottamatta kombinaatiopeli ylempänä kenttää ei myöskään oikein toimi. Iso ongelma on Pogban puuttuminen koko alkukauden mikä vaikeuttaa oleellisesti hitaiden hyökkäyksien rakentamista. Onko Olella kykyä kehittää Unitedin peliä pallonhallinnan kautta, ei vielä oikein tiedetä. Eikä ehkä koskaan saadakaan tietää. Nykyfutiksessa et todennäköisesti voita mestaruuksia, jos peli perustuu lähes kokonaan vastahyökkäyksille. United antaa liian paljon aloitetta samantasoisille tai heikommille joukkueille. Vastaavasti taas muita isoja vastaan on mennyt paremmin, kun saa enemmän hyökätä vastaan. Prässipeli on parantunut vaikka kehitettävää vielä on. Nykyisellään topparit ovat vähän hitaita, eivät pysty paikkaamaan virheitään ajoissa ja linjojen välit kasvavat liiaksi. Smallingin laina on hieman kostatunut, joskin yhdestä topparista oli eroon päästävä. Maguire-Lindelöf ei kuitenkaan ole mielestäni optimaalisin kaksikko alakertaan. Prässäämisen kehityskohteeksi voidaan laskea myös se, että mitä pallon kanssa tehdään, kun se voitetaan. Kuten Needles toisessa ketjussa mainitsi, Olelle pitä antaa krediittiä joukkueen muokkaamisesta. Pelaajat ovat motivoituneempia ja enimmäkseen vasta tulossa parhaaseen peli-ikään. Laatua kuitenkin puuttuu usealta sektorilta ja sitten se kunnollinen valmennus. Pocho olisi aivan ideaali mies tähän paikkaan, sillä tuolla on nyt joukkueellinen pelaajia, jotka olisivat valmiita juoksemaan vaikka seinien läpi managerin puolesta. Valitettavasti OGS ei näytä olevan oikea kaveri tähän hommaan. Kaiken järjen mukaan siirtymän pitäisi sujua melko kivuttomasti, toisin kuin muutaman aiemman managerin välillä. Pelkään vaan että Manu ajaa itsensä vielä syvemmälle suohon jolloin on vaikeaa enää päästää seuralegendasta irti, kuten oli vaikka verivihollisessa Dalglishin kohdalla.
 44. 2 points
  Martial kun tuli kentälle, pisti heti silmään, miten valtava ero työmäärässä on hänen sekä Rashfordin ja Jamesin välillä. United olisi tarvinnut tuoreita jalkoja kentälle aiemmin, mutta vaihtoehdot kieltämättä olivat aika vähissä. Siihen saakka kun äijien kunto riitti ei Unitedilla ollut hädänpäivää, poolin saadessa vasta pelin loppuvaiheissa painopisteen paremmin Unitedin maalille. Huutonaurua niille, joiden mielestä United pelasi huonosti Rashfordin maalin jälkeen, ei tällä materiaalierolla voi odottaa juurikaan enempää. Ennen peliä kaikki pisteet olisi olleet hunajaa Manulle, nyt tasapelikin tuntuu yllättäen pettymykseltä. Maalikin oli estettävissä Rojon paremmalla puolustamisella. Ja ehkä AWB olisi voinut saada keskityksen estettyä, mutta näitä sattuu. James, Pereira ja Rashfordin olivat kotijoukkueen parhaat, nämä kolme pelasivat tänään isolla United-sydämellä. Maguire myös erinomainen alakerrassa. Seuraavissa peleissä edes puoliksi sama asenne päälle, niin ehkä niitä voittojakin alkaa joskus tulemaan. +++ Pereira ++ James + Rashford, Maguire
 45. 2 points
  No en mä tiedä. Chelseakin välillä koheltaa.. Arsenalin peli saattaa yhdessä ottelussa muuttua huippusuorituksesta täydelliseksi farssiksi. Tottenhamillakin peli aivan sekaisin. Kyllä melkoista koheltamista vähän joka vekkulilla.
 46. 2 points
  Sanoisin, että hyppy Interillä Conten aikakauteen oli pienempi, kuin Milanilla Giampaolon aikakauteen. Conte on todellakin ammattilainen, mutta jos muistellaan Conten Chelsea -aikaa, niin Conte meinannut saada silloin hommaa toimii, mutta hiukan vahingossakin löysi sopivan systeemin, joka johti mestaruuteen ja myöhemmin potkuihin. Huippujalkapallossa on aikaa rajallisesti, mutta jos halutaan oikeita tuloksia, niin sitä on vain jostain löydyttävä.
 47. 2 points
  Jouluna Olen tilalle joku hätäratkaisu ja tammikuussa pari paniikkiostosta niin hyvä tulee. Sitten taas kesällä ihmetellään että mikähän on joukkueen pitkän tähtäimen suunnitelma.
 48. 2 points
  No kaikilla on oma mielipide, mutta mun mielestä ekaa kertaa Fergusonin jälkeen tossa on täysin oikea suunta ja meiniki. Nuorta brittiverta ja omia junnuja enemmän, kaikenmaailman sotaratsuja ja latinoverta vähemmän. Hyvä prässäävä pelityyli, se ottaa aikansa ennenku löytyy oikeet palaset siihen. En tiedä onks se unohtunut jo, että ei se heti Kloppillakaan lähteny Poolissa sujuu...aikaa annettiin ja nyt sujuu. Plus se vaatii myös vähän tuuria et osuu hankinnat ala Salah, joka oli aikasemmin tunnettu aikamoisena tuhnuilijana ja yhtäkkiä se paukutti maaleja joka paikasta Ja tollaset Palace teki ekat maalit plaaplaa on ihan turhia. Samaa voi sanoo monesta jengistä, esim. Spurs tänään ei vaan pystyny hoitaa KIVENKOVAA Castlea. Ei se vaan aina onnistu, valioliiga on kova liiga ja sumppuja on välillä vaikee purkaa.
 49. 2 points
  Se, että nousijajoukkueet käyttävät enemmän rahaa kuin United, kertoo enemmän siitä että näillä on kasvaneiden TV-tulojen myötä yhtäkkiä valtavat määrät kassavaroja käytettävissä. Viimeisen 5 vuoden ajalta Tottenham ja Liverpool ovat käyttäneet nettokulutuksella mitattuna satoja miljoonia vähemmän kuin United. *klik* Molemmat viime keväänä UCL-finaalissa, samalla kun United on ylipäätään päässyt kilpailuun 3 kertaa 6 yrittämästä SAF:n jälkeen. Että ei se rahan käyttäminen yksistään mittaa kehitystä, vaikka suuri rahankäyttö toki pitkässä juoksussa korreloi aika hyvin menestyksen kanssa. City painii omassa luokassaan, rajoitteina näillä vain FFP, kun muut seurat joutuvat pakon sanelemana tasoittamaan tilejään joka vuosi.
 50. 2 points
  Kynot

  Vahvistetut siirrot / sopimusuutiset

  Crisu nyt pelaa manageripeliään vieläkin ja olisi vaan ostamassa kaikkea vaikka ei se oikeessa elämässä aina ihan niin mee. Mun mielestä Olen asenne on täysin oikee siinä et hommataan vain sellasia ketä Unitediin haluaa oikeasti tulla. Esim. Dybala hommasta oli kyl uutista et Unitedin kiinnostus lopahti siihen et kaveri ei ollut tarpeeks motivoitunu pelaamaan joukkueessa. Annetaan Olen nyt ensin näyttää miten lähtee eikä nyt jo itketä. Hyviä hankintoja tuli, kaksi loistavaa puolustuspään pelaajaa. Ehkä keskikentälle ei vielä löydetty sellaista pelaajaa jota Ole haluaa, ja joka haluaa pelata Unitedille eikä rahalle. Ja eikö yhtäkkiä Fredkään ole enään mitään? Eka kausi meni plörinäksi niin enäänhä siitä ei voi tulla mitään. Väkisin pitäis joku vaan et saatas uutuudenviehätystä. Ja vielä kerran United tulee luultavasti pelaamaan paljon 4-2-3-1 taktiikalla niin ei siihen Maticin ja Pogban lisäksi tällä hetkellä edes mahdu ketään muuta kun rotaatioon. Nyt Rashford ja Martial saavat kunnon näyttöpaikan, sit se nähdään onko niistä kasvamaan Unitedin hyökkäyksen kantajiksi. Onse kumma et joillekkin ei mikään kelpaa. Jo ennen kautta itketään kaikkea mitä muut tekee tai ei tee.
×