Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing most liked content since 01/18/2020 in all areas

 1. 6 points
  Maz

  Ole Gunnar Solskjaer

  Mä en käsitä miksi täällä kesken peliä huudellaan manageria ulos, tai tulkitsen näin tehtävän. Loppukiri jäi hieman vajaaksi, mutta oli kuitenkin vielä mahdollisuus hoitaa jatkopaikka. Tossa lohkossa kuitenkin puhutaan viime kauden Euroopan top-4 jengeistä, jotka oli vastassa. Paljoa ei odotettu lohkoarvontojen jälkeen, mutta saatiin unelma-alku joka sössittiin Turkissa ja Fredin henkilökohtainen uunoilu teki asioista erittäin vaikeaa. En usko, että tosta nipusta kukaan muukaan saa enempää irti ja jos manageri vaihtuisi niin mitä iloa olisi hommata seuraava samaan kahden vuoden sykliin kuin edellisetkin? Jos omistajat ja seurajohto ovat sitä mieltä, että keskinkertaisuus on ihan ok niin ei sitä vaan manageri muuta kunnianhimoksi. Me ollaan United ja fanitetaan jengiä niin hyvänä kuin paskana päivänä ja seistään meidän managerin ja pelaajien takana. Toki nyt itsekin myönnän, että tulee hetkessä vittuuntuneena lauottua välillä mitä sattuu.
 2. 5 points
  Needles

  Ole Gunnar Solskjaer

  Sikäli tosiaan huolestuttavia merkkejä ilmassa valmentajan suhteen, että Turkissa häviönkin jälkeen riitii kahdesta pelistä yksi piste. Ja täydellinen sulaminen. Muistetaan viime kaudella, kolme semifinaalia ja kaikista lauluun. Toki joku voisi pitää kolmea semifinaalia cupeissa hyvänä saavutuksena, mutta vieläkin suurseurastatuksen omaavassa Unitedissa tätä täytyy pitää epäonnistumisena. Eli tiukoissa paikoissa on valahtanut viime aikoina järjestäen löysät pöksyyn, Pariisin ihmeestä alkaa olla jo ikuisuus aikaa. Viime kauden loppukiristäkin top4:een täytyy sen verran mainita, että 66 pisteellä ei olla ihan lähimenneisyydessä oltu lähelläkään UCL-paikkaa. Viime kaudella se riitti. Lisätään vielä se, että joukkue ei ole OGS:n aikana mennyt juurikaan eteenpäin tuloksellisesti ja pelillisesti. Onko joukkueella mitään peli-identiteettiä vai ollaanko hyvin pitkälti yksilösuoritusten ja rangaistuspotkujen varassa? Potkuja en ole huutelemassa, mutta ainakin itselläni on vaikea nähdä tällä hetkellä Olen olevan se manageri, joka pystyy tuomaan menestyksen takaisin Old Traffordille.
 3. 5 points
  pökkelö

  Ole Gunnar Solskjaer

  Mielestäni strategia on selvästi nähtävissä. Pelaajat joita ei kiinnosta tai sovellu haluttuun pelityyliin saivat jatkaa matkaa. Sisään omista junnuista ja siirto ikkunassa pelaajia jotka täyttävät tulevaisuudessa kriteerit. Kapea materiaali, jota loukkaantumiset ovat lisänneet. Peli kuormitus on kova, ja lepoa on annettava pelien välillä mikä on harjoittelusta pois. Kentälle raavitaan terveet, jolloin siellä on pelajia, jotka eivät avaukseen kuuluisi. Ja nuoria, joista ei ole hilaamaan joukkuetta vaikeasssa tilanteessa. Ikävä kyllä myös alisuorittajia, joista Martin taso heittelehtii, Jessen taantuminen, PP on jossain..... Pelaajat, jotka ovat iästään huolimatta ottanut isoa roolia eli Rasse ja McTomi telakalla. Tämäkin tilanne palvelee sikäli tulevaisuutta. Nuoret saavat kokemusta kovista paikoista ja kerättyä kovuutta / rutiinia. Huolestuttavainta on kova kuormitus. Sarjan lisäksi molemmat cupit + europelit. Ukkoja tippuu kohta lisää sairastuvalle ja suoritusten aneemisuus kasvaa kun tuoreutta ei ole. Tarkoittaa lisää junnuja kentälle Jessen ja Pereiran seuraksi. Tietää taas heikompien tulosten lisääntymistä ja sudet haistavat veren ulvoen hurjemmin Olelle potkuja. Toivottavasti saadaan joku kelpo pelaaja vielä tammikuun aikana sisään, vaikka huonolta näyttää. Ymmärrän kyllä, ettei järjettömiä palkkoja ja siirtosummia kannata maksaa vain siksi kun on MU. Ja saadaanko vain lisää Sancheseja? Kesän hankinnat onnistuivat. Etenkin AWB & James. Parhaat päivät vasta huomenna molemmilla. Jälkimmäinen oli Leedsin kiikarissa vuosi sitten. Valitsi mieluummin siirron Kesällä Manuun. Toivottavasti OGS saa työrauhan. Kevät on varmasti raskas ja masentava, jos ottelukuormituksen alla oleva joukkue uupuu myös henkisesti. Siltä se näyttää nyt. Ensi vuosi kesän ikkunan, jos siinä onnistutaan on valoisampi. Junnut ovat kasvaneet ja jos tosiaan saadaan jokunen oikea palanen vielä lisää. Pelikin paranee kun saadaan materiaali vastamaan haluttua tapaa pelata.
 4. 4 points
  Needles

  Siirtohuhut

  Jos tämä huhu on totta, niin PP olisi syytä passittaa kotiin loppuvuodeksi. Ajoitus on tärkeän pelin alla sellainen, että ei varmaankaan tullut Raiolan suusta vahingossa. Leipzig huomenna lauluun, tammikuussa Pogba ulos ja Dayot Upamecano sisään.
 5. 4 points
  Ihme kitinää. Kaikki pikku virheet huomataan ja valitetaan asioista vanhasta tottumuksesta. Tehkää jotain muuta jos noin paljon ahdistaa. Sitten itse peliin: Vauhdikas, viihdyttävä ja tasainen ottelu, jonka maalipaikoissa terävämpi joukkue ansaitusti voitti. Chelsealla toki oli mahdollisuudet tästä piste ottaa, mutta ei ihan riittänyt. Molemmat joukkueet pitivät hyvin palloa ja uskalsivat pelata sitä myös ahtaisiin väleihin. Mielestäni ManU hieman parempi joukkueena. Karvaus oli hyvää ja muoto säilyi ehkä paremmin kriittisillä hetkillä. Palloa ei myöskään haudottu liikaa, mikä varmaankin vaikutti myös pelin tempoon positiivisesti. Todella tärkeä voitto ja tästä on erittäin hyvä jatkaa kohti loppu kautta. Pitkästä aikaa fiilis, että tästä voi seurata jotain hyvää. Jotenkin peli-ilme oli positiivinen ja virkeä. Varmaan myös pieni tauko tehnyt terää. Paljon on vielä tekemistä ja parannettaavakin, mutta ehkä se sieltä alkaa löytyä. Glory glory Man united!
 6. 4 points
  Crisu7

  Siirtohuhut

  Ole sanoi, että haluaa hyökkääjän joka on valmis rikkomaan nenänsä tehdäkseen maali. Tämä on täysin päinvastainen kuvaus kuin mitä Martial on kentällä. Itse täysin samaa mieltä että Martialin löysyys alkaa olla nähty (vaikka ihan tuota Ole ei tuolla tarkoittanut)
 7. 3 points
  Taktinen ottelu. Wolves eliminoi manun nopeat hyökkäykset reagoimalla pallon menetykseen vetämällä alas viiden linjan tämä vaati heidän keskikentältään paljon liikettä, joka näkyi toisen jakson edetessä väsymisenä. Ilahduttavaa manun rosterissa oli ns.rotaatiopelaajien onnistumiset, kuten Bailly ja Matic. Näillä otteillaan Bailly helpottaisi toppariongelmaa. Brunosta näkyi väsymys. Rasse hidasteli monasti pallon kanssa. De Gea oli voiton takuu mies. Nythän tilanne rosterissa on ehkä jopa yllättäenkin muuttunut siten että OG pystyy tässä hurjassa ottelusumassa kierrättämään pelaajia sillä nyt näyttää siltä että useat pelaajat ovat ottaneet fyysisesti ja myös mentaalisesti askeleita eteen päin.
 8. 3 points
  Kaikki lasketaan. Heikko peli otteluruuhkassa, mutta hieman onnellakin käännettiin voitoksi. Toiselle jaksolle ei juuri mikään muuttunut. Wolves väsähti ja hyökkäyksistä lähti loppukin uhka. Unitedin muratutumisyritykset ja keskitykset boxiin heikkoja. Matic oli toisella puoliajalla parempi, kun vastustajan vauhti hiipui. Pogba nosti hieman sijoittumistaan loppua kohden, jolloin painetta saatiin edes hieman lähemmäs Wolvesin maalia, mutta mitään todella vaarallista ei silti saatu aikaan. Brunolta hieman heikompi peli, mutta kuten puoliajalla totesin, niin Wolves tukki Brunon tilat hienosti, eikä aikaa ja tiloja juurikaan ollut, ennen kuin Moutinho Neves kaksikko väsähti. Aina ei voi pelata hyvin, mutta nämä ottelut pitää kääntää voitoksi, kuten tänään, jos halutaan olla kärkitaistelussa mukana vielä jatkossakin.
 9. 3 points
  De Gea, Bailly, Maguire, AWB, Telles, Pogba, Bruno, Matic, Greenwood, Rashford, Cavani
 10. 3 points
  Hyvä peli Unitedilta ja vain 3 pistettä jäi uupumaan. Leicesterin avausmaalissa ei puolustus olisi voinut tehdä paljoa toisin ja toinen maali syntyi Vardyn loistavan liikkeen ansiosta, ei niinkään United-pelaajien nukahtamisen takia. Ohjaus olisi vielä mennyt ohitse ellei se olisi onnekkaasti osunut Tuanzeben jalkoihin. Ehkä kerran kymmenestä pistäisin tuon maalin omien pelaajien piikkiin. Toisaalta Unitedin pitää kyetä kontrolloimaan pelejä vielä paremmin ratkaisevilla hetkillä, alas vetäytyminen 1-2-tilanteessa oli ongelmien kerjäämistä. Maalipaikkoja kuitenkin luotiin ihan riittävästi pelin voittamiseksi, Rashfordin olisi ehdottomasti pitänyt alun tilanteesta osua. Tasapeli Leicesterin vieraana ei ole huono tulos, liigassa on tällä hetkellä vain yksi joukkue joka pystyy heidät helposti kotonaan kaatamaan. Peli on Unitedilta kuitenkin kehittymässä oikeaan suuntaan, sitä en olisi pari kuukautta sitten pitänyt kovin todennäköisenä.
 11. 3 points
  Rutiinivoitto, job done. United hallitsi alkua ja pelasi vähintään yhtä hyvin kuin Leedsiä vastaan. Terävää, tarkkaa syöttelyä alusta saakka, mikä on erittäin harvinaista Unitedille tällä kaudella. Harmi, ettei viimeistelyssä onnistuttu. Odotettavaa oli, ettei vahva jakso koko aikaa kestäisi, ja Everton pääsi ennen taukoa peliin mukaan. Toinen jakso ei pelillisesti ihmeellinen ollut, Unitedin syöttöpeli yskähteli ajoittain aika pahasti. Pilkut näytti väistämättömältä, kunnes Cavani iski Martialin esityöstä. Todella hieno viimeistely olikin! Tasaisessa pelissä huippukärki tekee monesti eron ja veikkaan, että Cavanin arvo tulee loppukaudesta vain kasvamaan Unitedille. Maalin jälkeen Everton jahtasi tasoitusta ja United sai mahdollisuudet ratkaista peli, ja Martial kävi lopulta yhdestä vastahyökkäyksestä laittamassa pallon maaliin. Mielestäni Bailly ja Tuanzebe olivat puolustuksessa oikein vakuuttavia. Bailly näytti, että fyysisenä ja nopeana sopii Maguiren pariksi parhaimmillaan erittäin hyvin. Unitedilla ei ollut ongelmia linjojen väliin tulleiden pallojen kanssa, kuten alkukaudesta on ollut usein tapana käydä. Tuanzebe hyvä puolustussuuntaan ja väläytti osaamistaan myös nousuillaan. Matic ja Pogba vakuuttivat puolustuksen edessä, johan se on korkea aika Pogballakin alkaa lunastaa odotuksia. Vire on vahvan nousujohteinen hänellä. Ainoa mistä en erityisemmin pitänyt, oli Beekin hybridirooli hyökkäävänä keskikenttänä/laitalinkkinä. Kaverin pitäisi päästä pelata omimmalle paikalleen keskustaan, mutta ehkei OGS uskalla hollantilaista siellä peluuttaa. Toinen asia mikä ei ole OGS:ään varsinaisesti liity, on laitapelaajien puute. Tällä kaudella joku pelaaja on usein vain uhrattu laitaan ja eilen arpa osui Beekiin. Ehkä parempi roolitus löytyy sitten ajan kanssa, mutta toistaiseksi VDB:n tärkein tehtävä on toimia jokapaikan höylänä, mikä on pelaajan potentiaalin tietäen melko harmillista. +++ Cavani ++ Pogba + Bailly Yhden tähden olisi voinut heittää myös Brunolle pelkästään siitä avausjakson juoksusta puolustuksen apuun, mutta laitetaan vaihtelun vuoksi plussat välillä näin. Hyvää joulua Paitsion väelle!
 12. 3 points
  Kynot

  Ole Gunnar Solskjaer

  Täysin samaa mieltä Mazin kanssa. Kausi on vielä pahasti kesken, joten miksi paikka neljän sakissa ei voisi olla täysin realistinen saavutus? Lisäksi tämä chämppäri lohko oli jäätävän kova ja jatkopaikka jäi parista sentistä kiinni. En tiedä muista, mutta mun mielestä tää ei ollut mikään katastrofi, kuitenkin ihan tasapäin taisteltiin tän hetken euroopan huippuja vastaan. Ole saa paljon kritiikkiä, kun peli ei kulje, mutta harvassa on ylistykset sillon kun peli kulkee. Mä olen sitä mieltä et juna puksuttaa oikeeseen suuntaan ja Ole on tehnyt hyvää työtä muovatakseen joukkuetta takaisin UNITEDIKSI!
 13. 3 points
  Needles

  Siirtohuhut

  Nyt kun UCL-unelma on tämänkin kauden osalta murskattu, on tammikuussa erittäin hyvä paikka jatkaa kulttuurinvaihdosta joukkueessa. Joukkueessa on tällä hetkellä ihan liikaa vapaamatkustajia, ylipalkkauksia ja häiriötekijöitä. Näitä nimiä nyt vihdoin ulos ja tammikuussa 1-2 täsmähankintaa sisään. Minimivaatimuksena helvetin kova työmoraali ja voittamisen nälkä. Uskaltaisin sanoa, että top4 on realistinen ilman näitäkin nimiä. Puhumattakaan, jos Glazerit suostuvat jonkun tammikuussa ostamaan. Nämä kaverit tienaavat viikossa pienen maan BKT:n verran euroja, joten muutamallakin ulostuksella voitaisiin saada sen verran säästöön, että esim. Sancho saataisiin vihdoin kesällä maaliin.
 14. 3 points
  Pelissä näkyi kehitystä jota ainakin itse olen toivonut. Tosin vain yksi peli, mutta enemmän se on kuin pitkään aikaan. Pienin askelin eteenpäin ja toivon että tämä jatkuu myös tulevissa peleissä. Avainsana paremmalle suoritukselle oli mielestäni pelaajien roolitus. Oikean tyyppiset pelaajat oikeilla paikoilla. Niin hölmöltä kuin se kuulostaakin, niin Rashford - James - Mata - Bruno - Fred - McTominay kombo oli huomattavasti parempi ja toimivampi kuin "perinteinen" Rashford - Martial - Greenwood - Bruno - Matic - Pogba. Newcastlea vastaan energisyys, joukkueen puolustaminen koko kentän alueella, vastaiskut ja hyökkäyspelaaminen olivat astetta kahta parempaa kuin yhdessäkään aiemmassa ottelussa. Puolustettaessa, hyökkäyksen "yhtenäinen prässi" helpotti suuresti McTominay Fred kaksikon ja puolustuksen työtä, joka näkyin selkeänä rauhallisuutena puolustuksen otteissa. Unitedin boxiin päästään kuitenkin vielä liian helposti, josta johtuen Newcastle sai muutamia melko vaarallisiakin paikkoja luotua. Hyökätessä keskikentän ja hyökkäyksen roolitus toimi hyvin. Koko hyökkäyskolmikon (+bruno) laaja liikkuminen leveys ja syvyys suunnassa aiheutti Newcastle puolustukselle ongelmia. Rash oli aivan kuin eri pelaaja pelatessaan keskellä ja kärjessä, kuin laidalla, jossa jää pelin ulkopuolelle. James saanut kritiikkiä maalintekoyrityksistään, mutta itse en olisi näistä kovin huolissani. Jamesilta paras peli piiitkään aikaan ja rooli oli kuin tehty hänelle. Valtava määrä duunia molempiin suuntiin ja muutamat tempo kuljetukset olivat todella vaarallisia. Ainoastaan viimeiset ratkaisut jättivät hieman toivomisen varaa. Man of the match valinta on kyllä vaikeaa tasaisen hyvän joukkuepelin ansiosta. Mata oli kyllä hyvä ja energinen ja yhdessä McTominayn kanssa varmasti ne kaikista positiivisimmat pelaajat. Joten jaetaan heidän kesken. McTominayn esitys oli miehekäs ja antoi lupauksia siitä, ettei Matic:n tarvitsisi jatkossa kuin vedellä stunt-roolia skotin tilalla. Bruno pelasi myös pirteästi, mutta teki myös valtavasti virheitä, joita toki tulee, kun yrittää useammin kuin muut antaa sen ratkaisevan syötön helpon sijaan. Syöttöjen onnistumisprosentti 80% on ihan ok tasoa, mutta parannettavaa löytyy 1+1 tehoista huolimatta. Välillä paistoi turhautenisuus ja väkisin yrittäminen, mutta eivätköhän nämä tulokset tuotakin helpota. Syöttöprosentit eivät kerro kaikkea, mutta esim useasti parjattujen Jamesin ja Fredin kohdalla vastaavat prosentit ovat yli 90%. AWB oli myös loistava. Toivottavasti sai maalista lisää intoa ja rohkeutta hyökkäyspelaamiseen. Parasta AWB:aa vähään aikaan. Ihan ei vielä Motm tasoa, mutta lähellä. Toivotaan, että valmennus poimii tästä hyvät asiat ja kehittää niitä. Tämä peli oli hyvä osoitus siitä, ettei nimi paidan selässä tai yksittäisen pelaajan taito merkitse mitään, jos joukkueen pelaajien roolit eivät ole kunnossa eivätkä pelaajien ominaisuudet tue tosiaan. Parhaat/taitavimmat/nimekkäimmät pelaajat kentällä eivät takaa hyvää tulosta.
 15. 3 points
  Wipu

  Kausi 2020-21 käyntiin

  Laitetaan tänne. Valioliiga.com jutuksi todella hyvä kirjoitus Unitedin tilanteesta siirtoikkunan jälkeen. Hyvä tiivis analyysi siirtoikkunasta ja etenkin Unitedin taktisista mahdollisuuksista jatkossa. Paljon asiaa, jonka allekirjoitan ja toivon tapahtuvan. https://www.valioliiga.com/aihe/manchester-united/2020-10/siirtoikkuna-analyysi-manchester-united-epaonnistui-siirtomarkkinoilla-mutta-vahvistui-tarpeeksi-kehittyakseen-paremmaksi/
 16. 3 points
  Kentällä ottelu näytti paltiarallaa siltä, että toisella joukkueella oli ensimmäinen preseason-ottelu menossa. Ja toisella jo usea laadukas ottelu takana. Lisäksi Roy koulutti Ole varsin huolella. Peli olisi voinut päättyä vaikka 5-1. Kentän ulkopuolella on vieläkin varsin uskomatonta, että Unitedin kokoisella seuralla ei ole kahta laadukasta keskuspuolustajaa, mitään vaihtoehtoa Maticille ja ykköskolmikon takana ensimmäiset varamiehet hyökkäykseen ovat divari-James ja Kiina-Ighalo.
 17. 3 points
  Needles

  Siirtohuhut

  Jos mietitään seuraavaa kahden vuoden ajanjaksoa ja tavoite on nousta haastamaan Cityä ja Poolia, niin omasta mielestäni vahvistamisen alueet ovat aika selkeät. Tarvitaan lisää laatua 6-7 paikalle, eli vielä on matkaa jäljellä: Rashford - Martial - XXX Bruno XXX - Pogba Shaw - XXX - Maguire - AWB DDG James - XXX - Greenwood XXX Fred - McTominay XXX - Tuanzebe - Lindelöf - XXX Henderson - Maalivahtitilanne voi elää kahden vuoden aikana todella paljon, mutta lähtökohtaisesti osasto on kunnossa. - Oikealle laidalle on haettu sitä huippunimeä oikeastaan jo Ronaldon lähdöstä saakka. Kaikki varmasti tietävät, ketä tuohon haetaan. Mielenkiintoista nähdä, saadaanko nimi paperiin tänä kesänä, haetaanko vuodeksi joku douglascosta tuohon vai mitä tehdään. - Aloin miettimään Maticin korvaajaa jo samana kesänä, kun mies hankittiin. No, hyvin on jaksanut toistaiseksi. Mutta on helppo kuvitella, että miestä tullaan käyttämään tulevina kausina paljon säästeläämmin. Fred veti jo Eurooppa-liigan loppuun, mutta onko brassista suojaamaan puolustuslinjaa vai onko oma paikka ylempänä. Voisin kuivitella, että tähän joku ihan pidemmän tähtäimen ratkaisu ja ihan oikea pohjapelaaja tarvitaan. - Topparitilanne on aika selkeä, vasenjalkainen kaveri tarvitaan avaukseen. Maguire pelaa väärällä puolella, mikä vaikeuttaa selvästi pelirakentelua. Tarvitaan kaveriksi joku vasenjalkainen ja nopea pelaaja, joka pystyy Harryn puutteita paikkaamaan. Pelinrakenteluunkin pitäisi pystyä. Kakkosavaukseen löytyykin sitten nimiä puolisen tusinaa. Toivottavasti ainakin Jonesista päästään vihdoin eroon. - Shawn kaveriksi tarvitaan toinen vasenjalkainen laitapuolustaja. Williams pelaa väärällä puolella, ei mahda mitään. Rashford on ollut aina ihan liian yksin, kun leikatessa keskelle oikeajalkainen Williams ei pysty nousemaan taustalta keskittämään. Pelinrakentelu ei voi toimia parhaalla mahdollisella tavalla, kun vasemmalla pelaa oikeajalkainen keskuspuolustaja sekä laitapuolustaja. Williams, Laird, Dalot ja TFM ovat sitten varalla oikealle, joten siellä homma on kunnossa. Jos vaspa saadaan, niin eiköhän Dalot tai TFM vaida maisemaa. - Brunolle kaivataan lepuuttajaa, se on ihan selvä. Lusitaani ei valitettavasti pysty pelaamaan kaikkia pelejä ja Pereira/Jesse on jo nähty. Tähän rooliin Grealish on varmaan se puhutuin nimi. Pystyisi stunttaamaan myös Rassea vasemmalla. Sancho pystyisi varmasti myös tätä roolia ajoittain pelaamaan, jolloin Geenwood nousisi avaukseen oikealle. - Greenwoodilla on vielä aikaa kypsyä ja lopullinen pelipaikka on vielä kysymysmerkki, mutta jokerina miettisin seuraavan 2-3 vuoden ajalle vielä jotain vähän kokeneempaa target-hyökkääjää vaihtopenkille. Sellaista, joka voisi lepuuttaa Marttia silloin tällöin ja votaisiin heittää kovaankin paikkaan loppuhetkiksi kentälle, kun tarvitaan isoja miehiä boksiin. Eli koodinimi Oliver Giroud tai Dimitar Berbatov. Mielenkiintoista nähdä, mitä tapahtuu. Sanchoa varmaan ollaan haluttu kaikista eniten, mutta saapa nähdä. Jos Dortmundia ei kiinnosta, niin minkäs teet. Preseasonin alkaessa jo kuukauden päästä Unitedin voi olla järkevämpää siirtyä muihin kohteisiin ja en voisi kovinkaan isona epäonnistumisena sanoa, jos saataisiin tänä kesänä yhden ruudun sijasta paikattua vaikka kolme. Kuitenkin kaikki ovat olleet täällä yhtä mieltä siitä, että tällä kaudella avauskokoonpano oli timanttinen ja United nimenomaan sitä syvyyttä kaipaa.
 18. 3 points
  RedDevilKarra

  Jesse Lingard

  Eiköhän se olisi parempi Jessen urankin kannalta että siirtyy muualle. Jossain keskitason/alemman tason joukkueessa peliaikaa saattaisi tulla, Unitedissa sitä ei tullene seuraavillakaan kausilla.
 19. 3 points
  Pelaaja-arviointia De Gea 6 Toinen vaisu kausi putkeen. Christiano Ronaldo taitaa edelleen kummitella painajaisissa. Ei voida puhua oikein edes tasaisuuden puuttumisesta, vaan jatkuvasta virhealttiudesta. OGS osoitti luottamusta virheistä huolimatta, joten ensi kaudella on tuskin luvassa muutoksia ykkösvahdin tontille. Parantaa pitäisi, toivotaan että palaa aiemmalle totutulle tasolleen. Romero 7 Cup-otteluissa sai jälleen vastuuta. Erinomainen kakkosvahti, ei valittamista. Shaw 7 Yksi suosikkini nyky-Unitedin pelaajista. Kehittynyt OGS:n alaisuudessa varsin monipuoliseksi laitapakiksi, vaikkei nyt mikään syöttökone olekaan. 3 loukkaantumista tällekin kaudelle vain tuli, josko ensi kaudella saataisiin nekin minimiin. Williams 6 Stunttaili Shawta vasemmalla ja minuutteja kertyi lopulta aivan mukavasti. Nokkimisjärjestys heidän välillään on kuitenkin melko selvä, ja pykälän kaksi saa Williams kehittyä, jotta voisi nousta vakionimeksi avaukseen. Nuori pelaaja kuitenkin vielä. Maguire 7 Maguire toi riittävästi stabiliteettia horjuvaan alakertaan ja luottamuksesta kertoo se, että otti myös kapteenin roolin nopeasti vastuulleen. Uusi Rio hän ei ole, mutta parempaa ratkaisua tuskin tähän kohtaan oli saatavilla ainakaan saarten sisältä. Jalalla oikein hyvää tekemistä ja pysyy kondiksessa ottelusta toiseen. Enemmän olisi kaivattu onnistumisia erikoistilanteista. Jatkossa Unitedin täytyy minimoida Maguiren heikkoudet ja pystyä korostamaan entisestään vahvuuksia. Lindelöf 6 Ollut nyt 3 kautta Unitedissa, joten jury lienee päätöksensä tehnyt. Jalalla melko hyvä, pehmoinen erikoistilanteissa. Maguiren tavoin ehkä saa enemmän kritiikkiä kuin ansaitsee, mutta vaikea silti nähdä, että Lindelöfin kanssa United isoista pokaaleista taistelee. Bailly - Neljässä ottelussa mukana. Kentälle päästessään arvaamaton ja loukkaantumisherkkä. Tällaisen puolustajan varaan ei voi valmentaja paljoa laskea. Jones - Jatkosopimuksen jälkeen peliaikaa vain kahdessa matsissa. Ei asiaa ykkösavaukseen, harvoin kunnossa silloinkaan kun häntä tarvitsisi. Veikkaan, että jos OGS saisi päättää, Jones olisi jo lähtenyt seurasta. Tuanzebe - Viisi peliä Axelille. Fosu-Mensah - Kolmessa ottelussa minuutteja. Tuntuu, että aina kun saa mahdollisuuden, joutuu melkein heti sairastuvalle. Harmi, sillä Unitedin toppariosastolla olisi nyt paikka tarjolla Timpan kaltaiselle fyysisesti pätevälle puolustajalle. Rojo - 120 minuuttia peliaikaa, joten voi varmuudella sanoa ettei OGS näe Rojolle enää käyttöä. Dalot - 66 peliminuuttia Valioliigassa. Missasi melkein koko alkukauden loukkaantumisten takia, eikä myöhemmin saanut enää luottoa. Vaikea sanoa kuinka paljon potentiaalia todellisuudessa on. Voi joutua jatkamaan uraansa muualla. Wan-Bissaka 8 Mainio debyyttikausi Unitedissa. Täytti tyhjiön oikealla, jossa ei luontaista laitapakkia ole Rafaelin jälkeen ollut. Kivenkova puolustamaan ja viitteitä hyökkäyspelin kehittymisestä nähtiin kauden edetessä. Tästä on hyvä jatkaa. ------------------- Matic 7 Teilattiin ennen taukoa, mutta keräsi kiitosta uuden startin jälkeen. Vanhenee kuin vanha viini jne. Osoitti myös hyvää pelinäkemystään, kyllä ne on Maticilla nimenomaan ne jalat jotka eivät aina pysy enää temmossa mukana. Sai jatkosopimuksen, mutta toivottavasti valmennuksella on jo uusi "spesialisti" tiedossa jatkamaan Maticin saappaissa. Pogba 7 Pitkä loukkaantuminen piti miehen sivussa coronatauon ylitse, ja siinä on se päällimmäinen syy, miksi Unitedin peli takkusi pahemman kerran. Ilman Pogbaa luovuus keskikentällä oli lähes nollissa ja vaikka ailahtelua on ranskalaisella edelleen liikaa, hän pystyy yhdellä syötöllä kääntämään ottelun kulun. Kaipaa usein liikkuvampaa partneria keskikentän pohjalle. Tietyllä tapaa "vaikea" pelaaja, joka vaatii juuri oikeat pelinappulat ympärilleen, ja tähän OGS:n tiimin täytyy ensi kaudeksi kiinnittää huomiota. McTominay 7 Tasainen suorittaja, joka hakee oikeaa rooliaan joukkueesta. Parhaimmillaan box-to-box-pelaajana, pelinäkemys ja tekniikka ei pohjalle toistaiseksi kunnolla riitä. Muutama hieno ottelu nähtiin, kuten kotipeli Cityä vastaan. Palkittiin otteistaan jatkosopimuksella ja hyvä niin, McTominayn otteita katselee mielellään jatkossakin. Fred 7 Nousi pienoiseksi yllättäjäksi syksyllä, monen jo aiemmin teilattua brassin tason. Väsymätön uurastaja, joka lienee parhaimmillaan isoissa otteluissa härnäämässä vastustajaa. Ei vain tahdo mahtua tuohon nykyiseen keskikenttäryhmitykseen, mutta ehdottomasti jatkoon tämän kauden esityksillä. Pereira 5 Pereira sai alkukaudesta vastuuta, kun pelintekijöistä oli huutava pula. Aiemmin alkoi olla Valenciassa selvää, ettei brassin kyvyt huipputasolle riitä. Tämä kausi vain vahvisti näkemyksiäni. Nähtäväksi jää, onko Pereiralle yhä käyttöä rotaatiossa. Lingard 5 Käyttöä oli lähinnä tsempparina ja maskottina. Jessen on aika kokeilla siipiään toisaalla. Mata 6 Yllättävän vähän mukana, mutta toisaalta kovin paljoa annettavaa 32-vuotiaalla Matalla ei enää Unitedille ole. Jatkossa enemmän cupien puolella voisi olla käyttöä. Vaikka Mata alkaa olemaan jaloistaan hidas, niin tekniikka tuskin on kadonnut. Erinomainen joukkuepelaaja eikä nykyinen pieni rooli taida Mataa paljoa haitata. Fernandes 9 Käänteentekevä pelaaja Unitedin kaudelle ja mikäli olisi saatu hankittua jo kesällä, United olisi hätyytellyt sarjataulukossa Cityä. Liigassa 14 ottelua, joissa hurjat tehot 8+7. Kun ottaa huomioon, että kaveri tulee kesken kauden vaikeuksissa olevaan joukkueeseen, niin kyllähän tässä melkoiseen kultasuoneen Unitedin skouttausosasto kerrankin osui. Pitkästä aikaa Unitedilla on pelintekijä, jonka tekemiseen voi joka ottelussa luottaa. Rashford, Martial ja Greenwood saavat Brunon tarjoiluista nauttia varmasti myös ensi kaudella. ------------------- Rashford 8 Todella kova ennen loukkaantumista. Loppukaudesta ei ihan niin vahvaa menoa, mutta kokonaisuudessaan hieno kausi. Kehittyy edelleen eikä missään nimessä ole vielä valmis pelaaja. Martialin tavoin 17 rysää Valioliigassa, ensi kaudella toivottavasti 20 rikki. James 6 Näytti alkukaudesta ihan mainiolta hankinnalta, tehojakin syntyi kiitettävästi nuorelle pelaajalle. En tiedä alkoiko iso vastuu painamaan, sillä viime aikoina oli selvästi hiljaisempaa. Jamesin pitää pystyä monipuolistamaan peliään, tällä hetkellä näyttää luottavan liikaa nopeuteensa. Se toimii Championshipissä, muttei Valioliigassa. Chong - Lainakomennus kutsuu. Ei vakuuttanut vähäisillä esityksillään. Greenwood 7 Noussut vakaasti ja varmasti potentiaalinsa edellyttämälle tasolle. Englannin suurin talentti yhdessä Phil Fodenin kanssa. Loppukauden otteluissa osoitti työmoraalillaan olevansa muutakin kuin erinomainen maalintekijä. Todella monipuolinen futaaja, josta on iloa Unitedille vielä pitkään. Martial 8 Hankalahko syksy, mutta pääsi kovaan lentoon Fernandesin saavuttua seuraan. Alkoi todella lunastaa odotuksia, joita on 5 vuotta nuorukaiseen ladattu. 17 maalia on mukava saalis ja parempaankin varmasti Martialilla löytyy edellytyksiä. Ensi kaudella nähdään, nouseeko Martial ihan sinne Euroopan huipulle 9-paikan pelaajista puhuttaessa. Ighalo 6 Tammikuussa viime hetkillä mukaan rinkiin. 11 kertaa vaihdosta kentälle Valioliigassa, mutta kaikki 5 maalia syntyivät cup-otteluissa. Lopun otteluruuhkassa vastuu jäi jopa odotettua pienemmäksi, mikä herättää kysymysmerkkejä. Vaikuttaa raskastekoiselta pelaajalta, tarjoaa silti hyvin erilaisen vaihtoehdon nuorille hyökkääjille ja tyytyy mukisematta penkkimiehen rooliinsa. Ei valittamista. POTY-palkintoa mietin Martialin, Rashfordin ja Fernandesin välillä. Ensin ajattelin Martialia loistavan loppukautensa ansiosta. Brunon tulo seuraan oli kuitenkin sellainen asia, mikä paransi myös muiden pelaajien suoritustasoa, ja Brunon voidaan sanoa pelastaneen Unitedin kauden. Player of the Year omissa kirjoissani on siis Bruno.
 20. 3 points
  pökkelö

  Ajatuksia tästä kaudesta

  Missä Crisu muuten on?
 21. 3 points
  20Legend

  Ajatuksia tästä kaudesta

  Hieman vanha taulukko mutta kertoo suunnilleen miten hyvä Unitedin tilanne on nyt kärkien suhteen. Se fakta että Unitedin keski-iältään 21-vuotias MMM on tehtaillut enemmän maaleja kuin ylistetty Liverpoolin trio on jo itsessään vakuuttava suoritus. MMM:n potentiaalia ei vielä taideta kunnolla edes ymmärtää, kolmikkohan ei ole vielä edes lähellä parhaita pelivuosiaan. Yksi asia mikä tossa taulukossa kiinnittää huomion on se, että yksinäisiä hyökkäyslinjaa johtavia kärkiä ei enää ole kovin montaa, vaan huippujoukkueissa vaaditaan yleensä toimivaa kemiaa kaikilta hyökkääjiltä. Lewandowski käy esimerkkinä "vanhan liiton" kärkipelaajasta joka pystyy useasti luomaan maalipaikkansa ja maalinsa itse. Ronaldo ja Messi sitten ovat oma lukunsa, mutta hekään eivät ole perinteisiä hyökkääjiä, vaan pystyvät tekemään vähän kaikkea. Unitedissa Greenwood on alkanut kyseenalaistamaan sitä, tarvitaanko Sanchoa enää ollenkaan mukaan neljänneksi pyöräksi. Tällä hetkellä kaveri petaa paikkaa ensi kauden vakiavaukseen eikä se nyt suurena yllätyksenä tule Masonin urakehitystä pidempään seuranneille. Ei olisi ensimmäinen kerta, kun ManUssa vastaus löytyy omista akatemiasta. Olisiko 100 miljoonaa paremmin käytettävissä esim. rotaatiohyökkääjään ja Maticin korvaajaan?
 22. 3 points
  Needles

  David de Gea

  Olikos se nyt Ben Foster aikanaan. Kova hype päällä. Oli kai pelanut lainalla hyvin jossain pienemmässä seurassa ja kaverille povattiin iso tulevaisuutta Unitedissa. Van Der Sar oli pari peliä pois ja Foster joutui tolppien väliin. Mies tärisi kuin haavanlehti ja muistaakseni päästi useamman helpon sisään. Vähin äänin miehestä sitten luovuttiin ja onkin tehnyt ihan hyvän uran pienemmissä seuroissa. Pointtini on siinä, että suurseuran tolppien välissä vaaditaan myös aika paljon henkistä kanttia. Ja sen huomaa vasta, kun mies joutuu tolppien väliin. DDG otti emämokan jälkeen aika monta gamesaveria, jollain muulla olisi saattanut mennä koko peli ihan pipariksi. En siis olisi vielä ensi kesänä laittamassa Hendersonia ykkösmaalivahdiksi. Romeron tilalle voisin laittaakin ja katsotaan cupeissa, tutiseeko puntti.
 23. 3 points
  ruuuuud

  Ajatuksia tästä kaudesta

  Riippuu miltä kaltilta asiaa katsoo ja mihin tähdätään. Mourinholla oli ihan hyvät tilastot. Ottaisitko takaisin?
 24. 3 points
  pökkelö

  Ole Gunnar Solskjaer

  Lyödäänkö jäitä hattuun ja vai painetaanko paniikkinappulaa. Valitulla linjalla pistää valmiita pelaajia pois ja antaa junnuille peliaikaa. Silti viidentenä, vaikka kentälle raavitaan terveet (ja hekin pelanneet aivan liikaa joulu- tammikun aikana). Taktisia varioaatioita huudellaan, mutta mistä siihen mahikset kun terveitä toppareita on pääsääntöisesti kaksi + Jones. Keskikentälle kaksi + Pereira. Hyökkäykseen on penkiltä heittää junnu Greenwood halutessa peliin muutosta. Siinä sitä taktista osaamista punnitaan, kun vaihtoehtoja juurikaan ei ole. Pelaajien taito- ja rutiinitaso useimmillakaan ole vielä riittävä nopeisiin taktisiiin muutoksiin pelin sisällä. Lyhyen tähtäimen ratkaisu saada tyytymätön vellonta joukkueen fanien keskuudessa on heittää OGS syntipukkina pihalle. Silloin projekti palaa takaisin lähtöruutuun ja sekoilu jatkuu vailla selkeää strategiaa miten MU palaa huipulle. Se ei ole valmentajaa vaihtamalla tapahtuva juttu. Paikallaan on poljettu ja jääty sen verran jälkeen. Muutos vaatii aikaa rakentaa joukkuetta rauhassa.
 25. 3 points
  Voi vittu, hyvää yötä. Hyvin menee, eipä kannata tammikuun siirtoikkunan aikana näin vahvaa joukkuetta vahvistaa.
 26. 3 points
  ippe

  Ajatuksia tästä kaudesta

  Monesti kun muiden joukkueiden kannattajat tai Liverpool-vastaiset mediat haluavat vähätellä Liverpoolin siirtopolitiikkaa sieltä kaivetaan esille vain pelaajista maksetut siirtosummat. Tottahan toki Van Dijk, Alisson, Keita ja kumppanit olivat todella kalliita pelaajia, mutta kuten tuo taulukko osoittaa niin Liverpool on myös saanut myymistään pelaajista todella kovia siirtosummia. Peukkua siis sinne suuntaan, että asiaa on tutkailtu laajammalta mittakaavalta Olen samaa mieltä omistajien merkityksestä. Liverpoolissa nykyiset omistajat pistivät monta asiaa uusiksi ja vaikka siirtokomitea ja Klopp ovat vieneet suurimmat otsikot niin he ovat vain osa suurta kokonaisuutta, jossa jokaisella on selkeä rooli ja tarkoitus. Tänä päivänä heidän roolinsa ei varmaan ole seuran toiminnassa enää niin näkyvä, vaikka heidän vaikutuksensa on toki mukana organisaation toiminnassa. En tiedä paljoa siitä, että minkälainen rooli Unitedin omistajilla on organisaation toiminnassa, mutta kuten tästä 20Legendin viestistäkin voi päätellä niin ei heitä varmaan liikaa kiinnosta, kunhan rahaa tulee. Ei tämä silti automaattisesti selitä sitä, että seuran toiminta on heikolla taholla. Periaatteessa vastuu vain siirtyy seuraavaksi korkeammalle taholle (Woodward???) ja on hänen vastuunaan luoda toimiva organisaatio. Usein on parempi, että tekee vähemmän ja organisoi asioita muille, mutta Unitedissa Woodwardilla tuntuu olevan liian monta rautaa tulessa. Woodward on ymmärrykseni mukaan tehnyt bisnespuolella hyvää jälkeä, mutta se on aika eri maailma vaikkapa pelaajasiirtoihin verrattuna, josta hän on kaiketi myös päävastuussa. Esim. Liverpoolissa siirroista vastaa komitea, jossa ovat mukana mm. manageri Klopp ja sporting director Michael Edwards sekä joukko muita henkilöitä analyytikoista lähtien. Ei mikään varmaan estä Woodwardia järjestämästä vastaavaa komiteaa Unitediin, vaikka omistajia ei kiinnosta olla mukana päivittäisessä tekemisessä? Ehkä Woodward luulee olevansa super-ihminen ja kykenevänsä hoitamaan kaikki asiat itse. Ennen muinoin tämä ehkä onnistuikin jollain tasolla, mutta ei tänä päivänä yksi ihminen voi olla vastuussa Manchester Unitedin kaltaisen organisaation tekemisestä. RB Leipzigin ja RB Salzburgin (Red Bull) on hyvä esimerkki modernista tavasta pyörittää organisaatiota. Aina ei tarvitse olla se, joka keksii pyörän uudestaan vaan United voisi tosiaan ottaa vaikka sieltä esimerkkiä. Ralf Ragnick on näissä organisaatioissa hoitanut vähän jokaista roolia valmentajasta jalkapallo-operaatioiden johtajaan eikä mikään estä Unitedia palkkaamasta häntä ja RB:n muita taustavaikuttajia hoitamaan hommaa Manchesterissa. Sanotaan Liverpoolista vielä se, että seura kyykkäsi todella syvällä ennen kuin hommat muuttuivat paremmaksi. 10 vuotta sitten seuran talous oli niin surkea, että puhuttiin selvitystilaan joutumisesta ja pistevähennyksistä Valioliigassa. Kentän laidalla tahtipuikkoa heilutti Roy Hodgson ja reilu kolmekymppinen Gerrard koitti väkisin hinata perässään umpipaskaa joukkuetta. 10 vuotta myöhemmin Liverpool on malliesimerkki hyvin hoidetusta organisaatiosta, joka takoi jalkapallojoukkueelle ennätykselliset voitot, voitti UCL:län, omasi Ballon D'Or äänestyksen perusteella 4 pelaajaa maailman top 7:ssä ja 6 pelaajaa maailman 20 parhaan pelaajan joukossa. Ei tässä ole (liikaa) tarkoitus leveillä Liverpoolin saavutuksilla, mutta vaikka teitä United-kannattajia tällä hetkellä vituttaakin niin ainakin voitte lohduttautua sillä, että Liverpoolin sysimustiin vuosiin teilläkin on vielä aika pitkä matka. Unitedissa on kuitenkin monta asiaa ihan hyvinkin. Ole Gunnar on saanut paljon rapaa niskaan mediassa, mutta hänen aikanaan peli on muuttunut paremmaksi. Ei hänkään ihmeiden tekijä ole ja ehkä joku Pochettinon kaltainen valmentaja voisi saada puristettua joukkueesta enemmän, mutta rehellisyyden nimissä ei nykyjoukkueesta ihan älyttömästi enempää saa irti millään ja joku 4-5. sija on tällä hetkellä se mihin tuo joukkue ilman merkittävää ylisuorittamista kuuluu. Resursseja on myös käytössä riittävästi ja pelaajistossa on kavereita, joiden ympärille voidaan rakentaa voittava joukkue. Johtaminen on kuitenkin se suurin tekijä ja jos organisaatio on taustalla huonosti johdettu, niin se on vähän kuin mentäisi eteenpäin käsijarru ylhäällä tai vetäisi jotain painavaa palloa perässää kävelylenkillä. Kyllä siinä eteenpäin mennään ja jos valmennus, pelaajat yms. on kunnossa niin Unitedkin voi mennä eteenpäin, mutta joku sitä menoa silti jarruttaa. Fanit kannattavat joukkuetta eivätkä taustalla vaikuttavia pukumiehiä, mutta taustalla tapahtuvilla asioilla on valtava vaikutus kentällä nähtäviin asioihin.
 27. 2 points
  Tässäpä mielenkiintoinen uutinen: La Repubblica: Internazionale on maksuvaikeuksissa – seuraa uhkaa kriittinen rangaistus mestaruustaiston kannalta Italialaislehti La Repubblica kirjoittaa, että Serie A:n Internazionale on kärsinyt koronaviruksesta pahasti taloudellisessa mielessä. Milanolaisseura on maksuvaikeuksissa. Tietojen mukaan Inter ei ole pystynyt vieläkään maksamaan pelaajilleen bonuksia, jotka he ansaitsivat heinä-elokuussa 2020. Interin seurajohtoon kuuluvat Giuseppe Marotta ja Alessandro Antonello ovat luvanneet maksaa bonukset nyt helmikuun 16. päivään mennessä. Lisäksi Inter ei pysty tällä hetkellä maksamaan Real Madridille täyttä ensimmäistä osuutta Achraf Hakimin siirtokorvauksesta. Marokkolaispelaaja siirtyi Milanoon viime vuonna 45 miljoonan euron summalla. Inter ei La Repubblican mukaan kykene maksamaan ensimmäistä osuutta tammikuun aikana, ja milanolaisseura yrittääkin nyt neuvotella Real Madridin kanssa siitä, voisiko Inter maksaa kymmenen miljoonaa euroa maaliskuun loppuun mennessä. La Repubblica kertoo, että jos Internazionale ei pysty noudattamaan tekemiään sopimuksia ja maksamaan eri osapuolille sovitusti, voi seura saada pistemenetyksen Serie A:han. Rangaistus olisi kova kolaus, sillä Inter on kärkitaistelussa kakkossijalla, kolme pistettä paikallisvastustajaansa AC Milania perässä. Lähde: Marca
 28. 2 points
  Minun käsitys kaverista on, ettei ollut Torinossa mikään avauksen vakioukko. Wikipedian mukaan tämän kauden saldo on 14 esiintymistä liigassa ja 2 cupissa. Niissä on tullut 1 maali. SempreMilan hahmottelee, keskikentän pohjalle parit, jossa on Bennacer-Kessie ja Tonali-Meite. Varmaan eka on se ykkösvaihtoehto ja toinen se kakkosvaihtoehto. Joka tapauksessa lähtökohta on se Meiten rooli on olla enemmän tai vähemmän rotaatiopelaaja. Se, mihin Krunicista ei ole. Huhujen mukaan Milan halusi Meiten nimen papreiin nopeasti, jotta saa sen käyttöön Cagliari-peliin, jossa on taas pulaa ukoista.
 29. 2 points
  Duarte lähtee kevääksi lainalle turkkilaiseen İstanbul Başakşehir F.K.:hen. Turkkilaisilla on lainan jälkeen optio muuttaa siirto pysyväksi .
 30. 2 points
  Meinasin kirjoittaa tämän melkein samoin sanoin.. Tämän meinaisin kirjoittaa kanssa, mutta sitten tajusin, että ei siellä oikeastaan ole muita kuin niitä junnuja, niin tässä mennään se sarjapelikin enemmän ja vähemmän junnuilla.
 31. 2 points
  En ole Juve- enkä Chiesa -asiantuntija, mutta olen ymmärtänyt, että Chiesan alkukausi ollut hiukan nihkeä. Eilen toki oli ihan liekeissä. Sama juttu koskee Dybalaa. Sen sijaan alkukaudella ilmeisen hyvin pelannut Ronaldo oli ihan yössä. Niinköhän siellä on Pirlolla on mietittävää, että kuka sattuu olemaan milloinkin pelipäällä. Mutta joo, ei se Juve eilen vaikuttanut moninkertaiselta mestarilta. Toki se voi sen tänäkin vuonna voittaa, mutta silloin voi sanoa, että halvalla meni.
 32. 2 points
  Parempi joukkueena pelaava voitti. United näytti taas siltä miltä koko kauden, ilman selvää hyökkäyssuunnitelmaa/taktiikkaa vaan joukolta yksityisyrittäjiä.
 33. 2 points
  Kynot

  Kausi 2020-21 käyntiin

  Voittamalla Villan huomenna United olis sit Poolin kans tasapisteissä sarjakärjessä. Hyvää Uutta Vuotta!
 34. 2 points
  Oli hyvä peli Unitedilta. Oikeestaan ainut miinus ehkä et Bruno ei saanut lepoa. Toivottavasti jaksaa painaa läpi härkäviikkojen.
 35. 2 points
  20Legend

  Kausi 2020-21 käyntiin

  Jos jotain 80 miljoonalla saa, niin kovan fysiikan. Muistaakseni Harry on aina tunnettu pelaajana, joka ei mene helpolla rikki.
 36. 2 points
  Olen taas Heekin kanssa aivan samaa mieltä, Lisään tuohon vielä sen, että toinen suuri syy heikkoon suorittamiseen on ollut myös seuran sisäsiittoisuus ja jämähtäminen vanhoihin toimintatapoihin. Tarkoitan ensimmäisellä sitä, että seurassa valmennuksessa ja johtoportaassa on pyörinyt entiset pelaajat. Tämä on ruokkinut sitä, että Milan on pyörinyt kehityksessä lähinnä ympyrää, kun maailma on mennyt menojaan. Nyt vaikuttaa siltä, kun on uudet omistajat ja valmennus, niin ollaan saamassa muita kiinni. (Noin aihetta sivuten, niin katsokaas, mitä on tapahtumassa Juvessa..). Mutta joo, lukekaas tämä juttu toisesta punamustasta joukkueesta. Voisiko sinne kirjoittaa herra S:n paikalle herra B:n : Kriisiseura JYPin isoimpia ongelmia on se, ettei menneisyyteen jämähtänyt omistaja Jukka Seppänen ole päästänyt seurastaan irti
 37. 2 points
  Torstai on toivoa täynnä tai ainakin Eurooppaliigaa täynnä. Milan saa vieraaksi Celticin klo 19.55 Syomen aikaa San Sirolla pelattavassa pelissä. Kun viimeksi Milan ja Celtic kohtasi, niin Celtic oli vielä kovassa vireessä, Mutta sitten on tapahtunut jptain ja Celtic on joutunut joukkueelle epätyypilliseen huonoon vireeseen. Skottiliigassa sen jälkeen joukkue on pelannut vierastasurit Aberdeenia ja Hiberniania vastaan sekä 1-4 vierasvoiton. Viimeisestä pelistä Ross Countya vastaan Celtic sai 0-2 kotitappion. Eurooppaliigassa Celticilla on mennyt vielä huonommin. Lillea vastaan Celtic väänsi 1-1 vierastasurin, mutta Sparta Praha höyläsi skotit ensin Celticin kotipelissä 1-4 ja sitten vielä Prahassa 4-1. Tämä tarkoittaa, että ei skoteilla taida olla edes teoreettista mahdollisuutta jatkoon. 4 kierroksen jälkeen Lillellä on 8 pistettä. Kakkosena on Milan 7 pisteellä ja kolmosena on Sparta Praha 6 pisreellä ja jumbona siis Celtic 1 pisteellä. Piolin kommenttit: An emotional return "I missed the daily routine, I missed the team and the staff. It was only 18 days but it felt like a really long time. When I got the negative results, I couldn't get to sleep because I was so happy. I thank the Club for taking care to ensure I could be in contact with the team and to work with calmness. Thanks to the fans, who have supported me, and to the team for making me so proud in this period. Thanks to Daniele Bonera, who was my substitute and will gain a lot from this experience." Watching the games at home "I watched the team from home and I confess that it all seems a lot simpler on TV. On the pitch, I'm normally really proactive with the players, while at home I often found myself getting very nervous." The evolution of AC Milan's playing style "We always want to try and boss games but now, we're starting to understand how to dictate play a bit more. We've faced strong teams that haven't given us everything and we have known when to sit in and be compact. It's good growth." That video-call after the Fiorentina game "We always did all we could to be close to the team when we were at home. We always called the staff and players and it seemed like the opportune moment to continue that. I can say that Smart Working doesn't work because I was working a lot more at home. So I'm happy to be back at Milanello with the team because watching the players in the flesh is much better." Fabio Capello's words "Praise from a coach as good as him is only ever a pleasure. I'm conscious of the fact that, in our world, it's necessary to act and put yourself in the limelight." Celtic's form "I hold my colleague in great regard. In our line of work, you can go through these bad spells. The results aren't helping but Celtic have always put in good performances. When such disputes occur, teams react with desire and determination on the pitch. For that reason, they'll be even more ready to do battle, which complicates tomorrow's game for us. We'll need to be a serious side; we haven't yet qualified and we'll need to play well because they can cause us problems." The team's growth "The boys have always been aware of their own ability - thanks to recent results and performances. But we know there's still room for improvement and we need to keep working in order to grow. We have ten games this month and we'll certainly feel the fatigue from that. By playing as a team, we can overcome these problems. I have the men and solutions to remain competitive game by game. We need to push hard because we have a few more big games - like the one tomorrow, which can take us closer to our goal of qualifying." The team's condition "Training went well. Bennacer and Castillejo are available for tomorrow, though we'll reassess their condition tomorrow. Ibra and Leão are being monitored day by day. It might be too soon to have them in the squad for Sampdoria on Sunday." The january transfer window "We know where our strengths lie. We don't need to be worried when we have a few players missing. It's not easy when guys are out but we have Saelamaekers and Castillejo back, we have Colombo and Maldini too. I have faith in my players and always have a solution available to me." Celtic valmentajan Neil Lennonin kommentit: Speaking ahead of the game, the Celtic manager said: “We’re all in agreement that we must do better and we have to do that with results and performances. “It only takes the flick of a switch. I think we’re lacking a little bit of confidence, a little bit of belief at the minute but it can turn around very quickly and then we build from that. So tomorrow, we’re looking for a performance and a result to start with. “I don’t see any disjointedness amongst the group, and they’re definitely determined to turn things around. They’re hungry and they’ve felt the wrath, if you want to call it, of the supporters. It surprised some of them, it shook a few of them up, but they want to put things right for them and obviously the club and myself as well. “It’s a difficult time because of the results, and we know we’re better than that. That’s the point we’re trying to make to the players - you just need to find that little bit of extra zest and zing. I know it sounds like I’m repeating myself time and time again, but we do believe that we will turn it around and quickly.” The Celtic manager confirmed that Mohamed Elyounoussi hasn’t travelled with the team to Italy and will miss out through injury, while Christopher Jullien, who has played two games since being out of action for two months, is a doubt for the game against AC Milan. “It’s got to be a concerted effort, whether it be from me, my coaches and the players and we’re confident that we can turn it around," he said. “We’re confident that we can go to Italy and put in a good performance, and if we can get a result that would be great. Then we can build from there.” A.C. Milan - Celtic F.C. Kumpikaan joukkue ei ole vielä julkaissut miehistöään. La Gazzetta dello Sportin ennakoimat avauskokoonpanot: World AC Milanin arvio Milan avauksesta: Jos Milan pelaa omalla tasollaan, niin tämän pelin lopputuloksessa ei pitäisi olla jossiteltavaa. Sitä tukee Milanin hyvä vire ja kotietu sekä Celticin huono vire. Aina se kuitenkaan mene niin. Milanin 4-0 murskavoittoon uskoo Whoscored.com. Hiukan pienempiin voittoihin uskoo Freesupertips.com, joka ehdoottaa Milanin 3-1 kotivoittoa sekä Footballpredictions.com, joka ehdottaa Milanin 2-0 kotivoittoa. Kaikki voitot kay, mikään muu ei sitten tästä pelistä käykkään..Sitten vaan katselemaan lohkon toista tulosta ja miettimään, että mitä se tarkoittaa.
 38. 2 points
  Heekilla on kyllä hyvää asiaa. Tohon voisi lisätä, että joukkueella menee hyvin, niin myös pelaajien arvo nousee. La Gazzetta dello Sport on tehnyt listausta:
 39. 2 points
  Kyseessä oli Ole Gunnar Solskjærin miehistön kahdeksas peräkkäinen vierasvoitto Valioliigassa. Saavutus laittaa uusiksi seitsemän peräkkäisen vierasvoiton ennätyksen, jonka United saavutti Sir Alex Fergusonin alaisuudessa sekä vuonna 1993 että 2002. Kyseessä oli myös ensimmäinen kerta Valioliigan historiassa, kun mikään joukkue on onnistunut voittamaan neljä peräkkäistä vierasottelua takaa-ajoasemasta. Brighton, Newcastle ja Everton johtivat kaikki otteluitaan kotikentällä, kunnes United käänsi pelit dramaattisesti itselleen aiemmin tällä kaudella. Ei siis ole kovin yllättävää, että historia toisti itseään myös Southamptonissa. Cavanista tuli vasta Valioliigan historian toinen kolmessa maalissa mukana ollut vaihtomies. Cavanin lisäksi vain Solskjaer on kyennyt samaan. Norjalainen nimittäin iski neljä maalia Nottingham Forestin verkkoon helmikuussa 1999.
 40. 2 points
  Huomenna Milan kohtaa uudelleen Lillen. Tällä kertaa peli pelataan klo 19.55 Suomen aikaa Lillen Stade Pierre-Mauroylla. Edellisellä kierroksella Lille nöyryytti Milania San Sirolla 0-3 vierasvoitolla. Se tarkoitti sitä, että Lille on nyt lohkon ykkönen 7 pojolla ja Milan tulee kakkosena 6 pojolla. Lohkon kolmonen on Sparta Praha 3 pojolla ja viimeisenä Celtic 1 pojolla. Lillen voiton jälkeen on LOSC on pelannut 2 peliä Ligue 1:ssä. Niissä Lille hävisi ensin 3-2 vieraissa Brestille ja sitten voitti kotonaan Lorientin 4-0. Se siis LOSC:in kuulumisista. Huomisessa pelissä voi harrastaa pelaajascouttausta. Milaniin on linkitetty Lillen turkkilainen 23 -vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja Yusuf Yazıcı. Boneran miehistö: Lille v AC Milan “Winning is good for everyone’s morale. We are about to face a very strong team that caused us problems in the first leg, and they are not surprisingly second in the league and first in this Europa League group. They have quality players in attack. In the first leg, we made some technical and tactical mistakes that we will try not to make tomorrow. Our spirit will be an important factor. Will I settle for a draw? On the pitch, we always want to dominate, a philosophy that is part of the history of this Club and we must carry it on.” Team “We have been used to playing every three days since last May, we might have had some injuries, but we are a quality squad which always allows us to be fierce competitors. We know our frame of mind, we know what has brought us to the top and what it takes to stay there. We are a great team.” Ibrahimović “Ibrahimović was already fired up for his return as soon as possible, but this is nothing new because he is a great man and a great athlete.” After Napoli “We won as a team. It was a difficult game, but the difference with this one was that we really came together with great team spirit.” Ahead of Lille “When you lose it always hurts. We want to redeem the defeat of the first leg, we will do everything to win. It will be a pleasure to return to play in France and face a great team like Lille. But above all, it will be nice to return to play in France wearing the AC Milan shirt. At San Siro we suffered, but we worked a lot on what went wrong and we will try to put it right on the pitch tomorrow.” Rossoneri development “I think only of the game. I feel great with AC Milan, I am playing and learning a lot. A year ago, I was a different player and now I have improved in several ways. Even Ibra is helping me to develop, he talks to me and helps me, he always expects perfection in the game and also in training.” Lille OSC - A.C. Milan Lille ei ole julkaissut omaa miehistöään. Boneran miehistö: Maalivahdit: A. Donnarumma, G. Donnarumma, Tătărușanu Puolustajat: Calabria, Conti, Dalot, Duarte, Gabbia, Hernández, Kalulu, Kjær, Romagnoli Keskikenttäpelaajat: Bennacer, Çalhanoğlu, Castillejo, Díaz, Hauge, Kessie, Krunić, Tonali Hyökkääjät: Colombo, Maldini, Rebić Mahdolliset avauskokoonpanot: Lille XI (4-4-2): Yazici David Bamba Andrè Soumarè Araujo Bradari Botman Soumaoro Pied Maignan Milan XI (4-2-3-1): Rebic Brahim Diaz Calhanoglu Castillejo Tonali Kessie Theo Hernandez Romagnoli Kjaer Dalot G. Donnarumma Lille osoitti viimeksi, että kyseessä on erinomainen joukkue. Jos se ei ollut viimeksi Milanille selvää, niin nyt on ja tällä kertaa Milania ei yllätetä enää housut kintuissa. Nyt olisi hyvä ottaa se revanssi. Huomenna voitto, niin lohkovoitto olisi taas tukevasti omissa käsissä. Siihen ei kuitenkan usko Whoscored.com, joka ehdottaa 2-2 tasuria eikä myöskään Footballpredictions.com, joka uskoo 1-1 tasuriin. Sen sijaan Freesupertips.com uskoo Milanin 1-2 vierasvoittoon. Siihen on hyvä uskoa..
 41. 2 points
  "On ilmiselvää, että olen vihainen. Tasapeli ei ole hyvä tulos. Meillä oli paljon maalipaikkoja, ja minä epäonnistuin rangaistuspotkussa. Saatan antaa Kessien vetää seuraavan." Siinä Zlatanin kommentit. Minusta hän on asian ytimessä. On tietenkin parempi saada se yksikin piste, mutta eilen oli ihan kaikki mahdollisuudet saada täydet 3 pistettä. Siihen oli useita syypäitä eikä vähiten Zlatan, joka nyt missasi pilkun. Jotenkin tuntuu Lady Fortuna on nyt kovasti vastaan. Syksyllä, varsinkin Rio Ave -pelissä, pallo pomppi Milanille. Eilen se pomppi 2 kertaa Hellakselle ja kerran Milanille. Itse peliä Milan dominoi mielin määrin. Milan hallitsi palloa 66% ja laukoi 34 kertaa, joista 8 kohti maalia. Hellaksella oli 34 prosenttia pallo ja 7 laukausta, joista 2 kohti maalia. Se kertoo, miksi Zlatan oli vihainen. Pelin tilastot. Tässä pari kuvaa syöttökartoista: Ja laukaiskartta: Minun MotM on Kessie. Eilen maali (vaikkakin pompun kautta) ja hyvä peli muutenkin, niin se oli siitä. Mitä tulee paken listaukseen, niin en kyllä eilisestä pelistä ehkä sitä plussaa antaisi. Se rankkarimissi oli sen verran paha, mutta ei Zlatan nyt kentälläkään parasta peliä vetänyt. Toki tasoittava maali lisää plussaa. Toisaalta myöskään en haukkuisi Leaota. Minusta ihan hyvä peli portugalilaiselle, vaikka ei tehoja tullut, mutta oli sentään vaarallisen oloinen toisin kuin moni muu hyökkäyspäädyssä. Hakanista olen kyllä samaa mieltä, että ei eilen(kään) ollut turkkilaisen päivä, mutta ei se silti ihan niin huono ollut. Tässä La Gazzetta dello Sportin arviot: Ja tässä Offsiden ja SempreMilanin arviot. Piolin kommentit: We knew that playing in the Europa League and straight after against opponents like Udinese and Verona takes a lot out of you. They can prepare all week for this match, whereas we have one mini-training session. We want to improve the position we had last season and go as far as possible in Europe.” When Verona took a 2-0 lead, the fears were of a repeat, then Franck Kessie’s deflected effort got them back to 2-1 and Zlatan Ibrahimovic missed his third consecutive penalty. However, Zlatan also got the equaliser in stoppages – after his handball had seen a Davide Calabria volley disallowed. “Zlatan told me he was disappointed because we could’ve won the game, that he’ll leave the next penalty for Kessie and that he needs this break to rest. That’s true of everyone, really, but we fought to get into Europe and this is what it means.” Both the Verona goals came after dead-ball situations and Pioli sees a problem. “We conceded five goals between Roma and Verona from set plays and that means we need to be more focused. On the other hand, we had 25 shots on goal, created 10 chances, so the performance was there, and their goalkeeper denied us a win we may well have deserved. “Verona deserve credit for their very intense, physical approach to the game, while we played the game we had to and that led to 20 shots on goal. We had the chances to win and it’s a pity we didn’t manage it. “We were coming off our first defeat in many months and tonight almost immediately went 2-0 down. We reacted, we showed that we are a strong team and that we have character. “The problem is, there are other strong teams in Italy and Europe, such as Juventus, Inter and Napoli, while there’s a real fight with many others such as Lazio, Roma and even Sassuolo. I have some strong lads, but we are the youngest team in the league and that doesn’t stop us being mature lads too.” Pelin highlightsit: Aloitin Zlatanilla ja lopetan Zlataniin: "Tarvitsen lepoa. Minulla ei ollut terävyyttä ja tavallista päättäväisyyttä maalin edessä. Minusta vain tuntui, etten ollut kokonaan läsnä." Koko Milanin jengille tekee hyvää majutauko. Tämä ottelutahti alkaa näkymään joukueen ja yksiöiden tekemisessä.
 42. 2 points
  Samoilla linjoilla ollaan. Tästä vielä: Luin tänään uusinta Urheilulehteä ja siinä Mitri Pakkasen hyvä juttu Sandro Tonalista. Kannattaa lukaista, jos tulee vastaan. Niin siinä jutussa käsiteltiin Tonalin pelipaikkaa. Alkujaan Tonalin pelipaikka oli 4-3-3:ssa mezzala, vaikka monet mieltää Tonalin enemmän registaksi. Tämä nykyinen rooli 4-2-3-1:ssa ei ole niin tuttu vielä. Ehkä se on osa sitä sopeutumista.
 43. 2 points
  Uusi record: Voitto oli hieno saavutus, mutta samalla se merkitsi myös Unitedin seuraennätystä. United voitti nimittäin nyt ensi kertaa historiassaan kymmenen vierasottelua peräkkäin kaikissa kilpailuissa.
 44. 2 points
  Olen tiimin taktiikka köyhyyttä moitittu usein, mutta ainakin nyt onnistui erinomaisesti. Kompakti aggressiivinen puolustuspeli, jossa keskikentän kaksikko onnistui erinomaisesti toppareiden edessä. Tzebe näytti kuin ei olisi poissa ollutkaan ja Lindelöf pärjäsi hyvin eurooppalaista pelitapaa vastaan. Valjussa peli on reilusti fyysisempää kuin PSG taitureilla, joilta nyt vietiin tila pois tunnollisella puolustamisella. Toisen puoliajan taktiikka muutos toi PP kentälle. Keskikentän timanttia on harvoin käytetty. McTomi jäi alimmaksi, PP vasemmalle, Fred oikealla ja Bruno ylempänä. Muutos toi parannuksen pallolliseen peliin ja peli oli hallussa. Hyökkäävien pelaajien ajoituksiin vielä parannus, niin tällaisella pelillä parhaimmillaan murhaavaa jälkeä. Erityisen mieleistä oli joukkueen asenne!
 45. 2 points
  Kentän ykkönen Tuanzebe! Näinköhän omista joukoista nousisi ratkaisu toppariongelmiin? Hieno voitto.
 46. 2 points
  Tässä vielä koko siirtoikkuna: Sisään: Pelaaja: Pelipaikka: Ikä: Saapui: Yksityiskohdat: Pierre Kalulu Puolustaja 20 Lyon Pysyvä siirto, 5 vuoden sopimus, €0.5m siirtokorvaus Alexis Saelemaekers Hyökkääjä 21 Anderlecht Pysyvä siirto, 4 vuoden sopimus, €7-8m siirtokorvaus Simon Kjær Puolustaja 31 Sevilla Pysyvä siirto, 2 vuoden sopimus,, €3.5m siirtokorvaus Brahim Díaz Hyökkääjä 21 Real Madrid Laina Sandro Tonali Keskikenttäpelaaja 20 Brescia Laina (€10m) + osto-optio (€15m + €10m bonukset) + 15% mahdollisesta myynnistä. Ciprian Tătăruşanu Maalivahti 34 Lyon Pysyvä siirto, 3 vuoden sopimus, €0.5m siirtokorvaus Ante Rebić Hyökkääjä 27 Eintracht Frankfurt Pysyvä siirto, 5 vuoden sopimus Jens Petter Hauge Hyökkääjä 20 Bodø/Glimt Pysyvä siirto, 5 vuoden sopimus, €4m siirtokorvaus Diogo Dalot Puolustaja 21 Manchester United Laina Ulos: Pelaaja: Pelipaikka: Ikä: Meni: Yksityiskohdat: Lucas Biglia Keskikenttäpelaaja 34 Fatih Karagümrük Sopimus loppui Giacomo Bonaventura Keskikenttäpelaaja 31 Fiorentina Sopimus loppui Asmir Begović Maalivahti 33 Bournemouth Lainasopimus loppui Suso Hyökkääjä 26 Sevilla Pysyvä siirto, €21m siirtokorvaus Ricardo Rodríguez Puolustaja 28 Torino Pysyvä siirto, €3m + bonukset siirtokorvaus Pepe Reina Maalivahti 38 Lazio Pysyvä siirto, sopimuksen purku Marco Brescianini Keskikenttäpelaaja 20 Virtus Entella Laina André Silva Hyökkääjä 24 Eintracht Frankfurt Pysyvä siirto Tommaso Pobega Keskikenttäpelaaja 21 Spezia Laina + osto-optio+takaisinosoto-oikeus Lucas Paquetá Keskikenttäpelaaja 23 Lyon Pysyvä siirto, €20m siirtokorvaus + %15 mahdollisesta eteenpäin myynnistä. Alen Halilović Keskikenttäpelaaja 24 Vapaa agentti Sopimuksen purku Diego Laxalt Puolustaja 27 Celtic Laina
 47. 2 points
  Needles

  Siirtohuhut

  Cavanin tuomaa lisäarvoa en lähde vielä tyrmäämään, mutta kyllä tämä taas jotain organisaation ja puuhastelevien henkilöiden tasosta kertoo. Taas on pari vuotta puhuttu, kuinka visiona on tuoda joukkueeseen nälkäisiä ja nuoria pelaajia, joiden varaan voidaan rakentaa ja joita ollaan tarkkailtu pitkään. Brittipassista plussaa. Nyt sitten tuodaan vaihtopenkille kohta 34-vuotias kärkipelaaja, joka ei ole kelvannut palkkavaatimuksineen minnekään ja jonka loukkaantumishistoria on aikamoista luettavaa. Jos Cavani olisi tullut sisään elokuussa, niin olisin ollut sitä mieltä, että "OK, tässä on oikeasti joku iso kuva taustalla" ja mies sopii Olen suunnitelmiin. Nyt tällainen veivaus tässä vaiheessa siirtoikkunaa vaikuttaa vaan siltä, että Carringtonissa on puhdas paniikki päällä ja yritetään saada aikaiseksi edes jotain. Onkohan Woodward tällä kertaa edes muistanut kysyä, että haluaako manageri oikeasti pelaajan (vrt Mourinho/Fred ja Van Gaal/ADM)? Ja hetkinen, FC Porton kanssa ollaan väännetty Tellesin kohdalla muutamasta miljoonasta, mutta kymmenen miljoonan agenttipalkkio Cavanille menee sukkana läpi? Muutenkin on jälleen kerran sellainen show meneillään toimiston puolella, että kuinkahan arkaluontoista kuvamateriaalia Woodwardilla tai Matt Judgella löytyy Glazereista: 1. Selvästi ylimääräisistä pelaajista ei päästä kirveelläkään eroon. Rojo, Jones, Pereira, Dalot, Romero, Smalling, Lingard jne. saavat joka viikko palkkakuitin punaisilta. Ja tätä on jatkunut vuosia. Ketään ei saada kaupaksi, korkeintaan lainalle. Ja jos ihmeen kaupalla joku myydään, niin saludoilla. Ja tämä johtaa suoraan siihen, että... 2. ...Jadon Sanchoa ei saada maaliin. Itse en usko, että Dortmund enää tässä vaiheessa Sancho mihinkään myy. Tuli sieltä faksista ulos millainen tarjous tahansa. Pihtiputaallakin tiedettiin, kuka oli Unitedin ykköstarget. Jokainen United-fani tietää, että oikea laita on kaivannut huippuvahvistusta noin (odottakaas, katson kellosta) noin YKSITOISTA vuotta. Pelaaja haluaa siirron. OGS haluaa siirron. Kaveri olisi potentiaalisesti avainpelaaja yli vuosikymmenen. Mutta pukupellet ovatkin halunneet vääntää noin puolitoista vuotta parista kymmenestä miljoonasta. Jos on rahasta noin tiukkaa, niin pitikö sille Phil Jonesille antaa NELJÄN VUODEN jatkosopimus? Tai ostaa penkille 50 miljoonan Fred, ketä valmentaja ei ilmeisesti edes halunnut? Kuka uskoo, että Sanchoa napostelee vastailla Matt Judgen numeroon enää ensi kesänä, jos tämä nyt sössitään? Voi olla, että ennemminkin vihreää luuria painellaan Lontoon, Liverpoolin ja Espanjan suuntanumeroihin. 3. Kilpailijat vahvistavat joukkueitaan kovalla kädellä. En tiedä, ollaanko Amerikassa huomattu, mutta Chelsealla, Evertonilla ja Tottenhamilla on ostohousut kaivettu kaapista. Arsenal ei ole otsikoissa samalla tavalla viihtynyt, mutta nyt puikoissa on pykälää kovempi manageri, jolle joukkue on jo tutumpi. Liverpoolista tuskin tarvitsee mitään sanoa. Ennen kautta puhuttiin, että Unitedille hyvä tavoite olisi noin 80 pistettä ja mukavalla piste-erolla UCL:ään. Tällä hetkellä sanoisin olevan todennäköisempää, että Maisa Torpasta tulee Suomen seuraava presidentti. En ole vieläkään satavarma, onko OGS oikea mies Unitedin peräsimeen. Mutta merkit näyttävät siltä, hänkin on joutumassa kuseen pukuosaston kyvyttömyyden/ahneuden takia. Kaikki managerit ovat siitä joutuneet kärsimään, ainoastaan Fergie selviytyi voittajana ulos. Jos Ole erotetaan tämän kauden aikana tai sen jälkeen, se on sataprosenttisesti Ed Woodwardin ja Matt Judgen syytä.
 48. 2 points
  Piti jo aiemmin tulla kirjoittamaan samasta asiasta, mutta Herpatilta hyvä tiivistys. Muutama huomio ottelusta. Unitedin koko joukkueen puolustaminen on heikkoa. Yksi prässää ja muut katsoo. Vastustajan toppari avaa keskelle "Unitedin muodon sisään", niin Unitedin keskikenttä reagoi hitaasti ja tilanteeseen tullaan vasta kun pallo on jo vastaanottajalla. Sama toistuu kentän jokaisella osa-alueella. Laidalla ymmärrettävää, kun pelataan ns. muodon ulkopuolella, mutta ei esim rangaistusalueen lähettyvillä, jossa vastustajalla aivan liikaa tilaa ja aikaa pallollisena. Tämä ongelma on enemmän taktinen ja tähän voi hyvinkin vaikuttaa olematon yhteinen valmistautumisaika kauteen. Tähän on tultava muutos, ennen kovempia pelejä tai United puolustus revitään kappaleiksi. Dalot - pitkä pelaamattomuus näkyi otteissa valitettavasti. Ei saanut oikein mitään aikaiseksi, mutta selkeä ero muihin laitapakkeihin tulee hyökkäyssuuntaan sijoittumisessa. Pallon ollessa keskialueella, Dalot usein vastustajan puolustuslinjan tasalla. Tämä on nykypäivän laitapakkien (Wingback) rooli, jota ei Unitedin pelissä juurikaan näy Williams - Oma kasvatti, nuori ja loistava asenne, mutta täysin saamaton hyökkäyssuuntaan. Laita puolustajia arvioidessa tämä hyökkääminen ja hyökkäysten tukeminen on mielestäni nykypäivän jalkapallossa jopa tärkeämpi ominaisuus, kuin puolustaminen. Voitaisiinko oikeajalkaisena kokeilla oikealla laidalla? Pogba - pelasi kentälle tultua ylempänä ja oli jatkuvasti sisällä pelissä ja uhka vastustajalle. Fred kun vaihdettiin pois, niin Pogba tippui pohjalle ja saman tien katosi näkyvistä. Pogba on pelaaja, jonka pitää näkyä kentällä. Bailly - sormet ja varpaatkin ristiin että pysyy kunnossa! Rashford keskushyökkääjänä - Rasse oli vaihdosta tultuaan aktiivisempi ja enemmän pelissä sisällä kuin kauden peleissä yhteensä tähän mennessä. Mukaan voidaan laskea myös viimekauden loput pelit. Jotenkin jää liian helposti pelin ulkopuolelle vasemmalla. Tähän liittyen bongasin Twitteristä mielenkiintoisen pohdinnan Unitedin ns ykköshyökkäyskolmikosta. Rashfrod - Martial - Greenwood kolmikko on keskenään liian samankaltainen ja kolmikosta puuttuu luovuus lähes kokonaan. Martial on näistä luovin pelaaja, mutta pelaa piikissä, jossa pitäisi olla viimeistelijä. Toki Martial on viimeistelijäkin, mutta mistä viimeisteltävät pallot, kun laidoilla on enemmän viimeistelijä tyyppejä, kuin luovia pelaajia. Laidoilta harvoin tehdään suoraan maaleja. Unitedin ongelma on siis luovuudessa, jota edustaa lähinnä Fernandes ja Pogba, joka toivoisin pelaavan ylempänä. DVB ja Mata ovat muut selkeästi luovat pelaajat. Näin ollen lähes kaikki luovuus Unitedin joukkueesta on keskellä, ei laidoilla. Tämä on ongelma, kun keskusta lähes poikkeuksetta puolustetaan vastustajan toimesta tukkoon. Ja kun vielä todetaan sama kuin edellä, että Unitedin laitapakkien luovuus ja hyökkäyspään osaaminen on lähes nolla luokkaa, niin ei tarvitse ihmetellä vähäisiä maalipaikkojen määriä otteluissa. Eilisen pelin tulos oli hyvä, mutta peli ei niinkään. Yksittäisiä onnistujia ja epäonnistujia riitti, mutta yksittäisten pelaajien sijaan nyt pitäisi keskittyä kokonaisuuden korjaamiseen. Roolitus ja pelaajien pelipaikat oikeiksi sekä koko joukkueen prässi ja puolustus yhtenäiseksi.
 49. 2 points
  Needles

  Siirtohuhut

  Älkääs nyt. Tammikuussa on todistettavasti todella vaikea tehdä bisnestä, kun seurat eivät halua myydä. Ei tässä kannata Woodwardin tai omistajien päitä huudella vadille. Katsokaa vaikka Inter Milania. Sielläkin uuden valmentajan alaisuudessa jälleenrakennus menossa ja ovat hankkineet tässä ikkunassa vasta kolme pelaajaa... Säälittävää.
 50. 2 points
  ruuuuud

  Ajatuksia tästä kaudesta

  Gary Neville vaatii Woodwardille potkuja: https://www.telegraph.co.uk/football/2020/01/20/gary-neville-calls-ed-woodward-sacked-manchester-uniteds-unforgivable/ Hyvä Gary!
×