Jump to content

Cesc

Members
 • Content count

  1,858
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Cesc

 1. Siirtohuhut (Arsenal)

  37 miljoonaa puntaa on kyllä hurjan kova summa. Varmaan se 24 alkaa olla katto Arsenalinkin osalta. Parhaassa tapauksessa tuossa olisi pelaajaa moneksi vuodeksi. Se riskihän näissä lusitaaneissa on, että jos breikkaa kunnolla, niin Barcan tai Realin houkutus käynee useimmille liian kovaksi. Vaikuttaa nyt kuitenkin siltä, että Schneiderlin on unohdettu ja vaihtoehdot ovat lähinnä Carvalho tai Khedira. Valitettavasti myös Bender-huhut ovat loppuneet täysin. Kyllä se yksi toppari on pakko hankkia kun Vermaelen lähtee. Puolustuksen osalta miehitys on kapea kolmellakin topparilla, puhumattakaan jos niitä olisikin vain kaksi. Omasta organisaatiosta ei näköjään vaan onnistuta kasvattamaan toppareita edustukseen. Kaikki viittaavat siihen, että Miquel tai Hayden eivät ole nykyisellään vaihtoehtoja oikein edes nelostoppariksi.
 2. Arsenal FC 2014-2015 - Joko odotus palkitaan?

  Ramseyn optimipaikka on keskikentän keskimmäisenä pelaajana, jos pelataan kolmen keskustalla. Preseasonilla on pelannut kenties hyökkäävämmässä roolissa, mutta samalla hyvä muistaa että muut vaihtoehdot Rosickya lukuunottamatta ovat olleet kisoissa ja eivät ole vielä ihan täydessä kunnossa. Ramseyn kontribuutio riistojen ja taklausten suhteen on niin kova, että ne pitää ottaa käyttöön. Lisäksi on jengin juoksuvoimaisimpia pelaajia. Nopeammassa ja suoraviivaisemmassa pelitavassa kenties voisi istua paremmin tuohon ylimpään rooliin. Staattisemmassa pelitavassa Ramsey ei kuitenkaan ole samalla tasolla avainsyöttöjen antajana kuin vaikkapa Özil tai Wilshere. Maalisyöttöjen määrä ei automaattisesti kerro kaikkea, viime kausina Giroud on ollut noissa tilastoissa korkealla ja jonain vuonna Walcott taisi voittaa syöttöpörssin. Cazorla ja Sanchez eivät ole sinänsä mitenkään perinteisiä laitureita, että ravaisivat laitoja päätyviivalle saakka. Se leveys tulee sitten laitapakkien myötä, etenkin nyt kun Debuchy on ylöspäin parempi kuin Sagna oli. Cazorla todennäköisesti leikkaa sisään auttamaan pelitekemisessä ja Sanchez taas pallottomana hakee paikkoja pystyjuoksuihin.
 3. Arsenal FC 2014-2015 - Joko odotus palkitaan?

  Jos katsotaan ensi sunnuntaita pidemmälle, niin Palacea vastaan Merte saattaa hyvinkin olla jo mukana, vähintään penkillä. 15 päivässä taitaa tulla heti 5 peliä, joista 3 vieraissa. Rotaatiota joudutaan joka tapauksessa käyttämään ja toivottavaa olisi ettei kukaan joutuisi kaikkia pelaamaan. Siinä on sitten liian suuri riski loukkaantua jo elokuussa. Vaikea nähdä Ramseyn pelaavan suoraan kärjen takana. Mies liikkuu hyvin sekä riistää ja taklaa paljon. Eikä Ramsey ole mitenkään parhaimmillaan siinä linkkinä jakamassa niitä viimeisiä syöttöjä. Parempi rooli on nousta boksiin syvempää ottamaan niitä syöttöjä vastaan. Mahdollisesti Arsenal saattaa pelata ilman Öziliä niinkin, että tuota 10-paikkaa ei varsinaisesti edes ole. Tällöin keskikentän kolmikko olisi pikemmin niin, että Arteta/Flamini pelaa alimmaisena ja Ramsey-Wilshere kaksikko sitten hieman ylempänä. Yllä olevaan vielä pienenä huomiona, että topparit lienevät toisinpäin, eli Chambers oikealla ja Koscielny vasemmalla.
 4. Arsenal FC 2014-2015 - Joko odotus palkitaan?

  Varmaan suurimmaksi osaksi näin. Itse en kuitenkaan usko, että Wenger lähtee peluuttamaan keskikentän pohjalla Ramsey-Wilshere kaksikolla. Ramseyn parina todennäköisesti Arteta. Itse toivosin Flaminia avaukseen, mutta vähän epäilen että Arsene ei ole samaa mieltä. Giroudin kohdalla Wenger jo kertoikin viikonloppuna, ettei ole varma peluuttaako miestä CS:ssä. Sanogo lienee hieman todennäköisempi vaihtoehto avaukseen. Cazorlan luulisi pelaavan kärjen takana, mutta ei olisi mahdoton yllätys jos Santi olisikin laidalla ja Wilshere keskellä. Sanchez lienee varma aloittaja ja Campbell sekä AOC sitten kamppailevat tuosta toisesta laiturin paikasta (jos Cazorla on keskellä).
 5. Siirtohuhut (Arsenal)

  Yllä olevasta kaverista ei mitään mielikuvaa. Kaikki tietävät, että tuolle paikalle pelaaja on hakusessa. Näin ollen niitä ehdotuksia tulee vaikka kuinka paljon. Khedirasta kysyttäessä Wengerin ilmeet ja kommentit paljastivat, että ainakin on tiedusteltu miehen perään. Sekään ei olisi mikään yllätys jos Wenger hankkisi jonkun nimen huhuissa pitkään olleiden ulkopuolelta. Vermaelenin lähtö Barcaan vaikuttaa todennäköiseltä, jolloin myös Arsenal lähtee toppari-ostoksille. Joku roskalähde ehdotteli jo Hummelsia, uskokoon ken tahtoo .
 6. Arsenal FC 2014-2015 - Joko odotus palkitaan?

  Wenger kertoi jo aiemmin, että Ospinalla jalkavamma, jonka vuoksi ei pelaa. Eilistä peliä ei ehtinyt katsella, mutta ilmeisesti suurempia ei menettänyt. Oli oikeastaan aika odotettua, että kun vastus on kovempi ja avauksessa useampi alle viikon treenannut janari, niin tulos ei kummoinen ollut. Diabyn kohdalla huhuttiin vamman tulleen alkulämmössä, tämä ei yllätä ketään. Surkea juttu, että ei vaan millään pysy kunnossa ja jokaisella vammalle tulee aina setback kertaa...?! Diaby taitaa lisäksi olla non-HG -statuksella. Vie siis periaatteessa paikan yhdeltä ehjältä pelaajalta. Ei vaan taida saada edes kaupaksi. Parhaimmillaan hyvä pelaaja, mutta varsin hyödytön kun tuon varaan ei voi laskea yhtään mitään. Nyt sitten edessä pari viikkoa tiukkaa treeniä ja välissä CS Cityä vastaan. Samalla yksi pelaaja todennäköisesti pitäisi tulla sisään. Vermaelenin siirtymistä Barcaan pidetään yleisesti jo hyvin todennäköisenä. Arsun imagon kannalta parempi myydä Espanjaan kuin Manuun, vaikkei kyseessä olekaan enää kovin tärkeä palanen. Huhuttu hintakin 10-12M kuulostaa oikein hyvältä pelaajasta, jolla on sopimusta vuosi jäljellä. Viikonlopun matsit tarjosivat lopulta ihan odotettuja asioita. Ne pelaajat, jotka ovat saaneet pidemmän loman ja kokonaisen harjoituskauden näyttivät ihan hyviltä. Kisoissa olleista pelaajista oikeastaan sitten Campbell ja Ox näyttivät hyviltä, kenties myös Sanchez. Osa taas oli pahasti keskenkuntoisia. Eilisten raporttien perusteella Artetalla oli isoja vaikeuksia. Vähän nyt alkaa näyttää ja tuntua siltä, että parasta ennen -leimaus on vaan jo mennyt. Ehkä vielä pärjää alempaa keskikastia vastaan, mutta noin yleisesti ei voi olla ykkösvaihtoehto pelipaikalleen. Positiivista on hieman leveämpi materiaali hyökkäyksessä. Siellä sanogot ja campbellit näyttivät, että tulevat tosissaan haastamaan peliajasta. Nyt ei pitäisi olla kovinkaan monella enää kausaria avaukseen, pois lukien Özil (ja keskikentällä Ramsey). Wengerillä on varsin hyvät työkalut hyökkäyksen osalta. Noista palasista pystyy muodostamaan useammanlaisia yhdistelmiä, joita voi sitten taktiikan mukaan vaihdella. Lisäksi näyttäisi siltä, että penkiltä löytyy jatkossa enemmän ratkaisuvoimaa.
 7. Arsenal FC 2014-2015 - Joko odotus palkitaan?

  Ennenkuin nyt liikaa innostutaan, niin harkkamatsit on harkkamatseja. Peli kuitenkin näytti hyvältä. Sanogo ja Campbell näyttivät niitä ominaisuuksia, joiden takia on pelaajat hankittu. Molemmat teki hyvin duunis ja olivat kokoajan pelattavissa. Ramsey näytti myös hyvältä. Belleriniltä hyvää tekemistä ylöspäin, huomaa että junnuissa pelannut hyökkäävämmissä rooleissa. Puolustuspelaamista tulee kuitenkin vielä petrata. Sanchezkin päästettiin irti ja ihan hyvin pelasi sen noin vartin, altiivisesti oli menossa mukana. Muutamia muita huomioita, Cazorla tuli sisään puoliajalla ja pelasi laidalla. Jotenkin tuli fiilis, että mies saattaisi vielä vaihtaa maisemaa. Emiratesilla loistava tunnelma, tokalla jaksolla aalto kiersi stadionia useampaan kertaan. Kokonaisuudessaan tuntuu nyt olevan hyvä flow päällä. Kannattajat varmaan odottelee kautta melko isoin odotuksin. Kuten varmaan myös joukkue. Kaiken keskellä on kuitenkin hyvä muistaa, että myös kaksi pahinta kilpailijaa on vahvistunut kesän aikana. Arsenal on edelleen haastaja, mutta taas naksua kahta vakavammin otettava sellainen.
 8. Arsenal FC 2014-2015 - Joko odotus palkitaan?

  Joo, saksalaiset aloittaa treenit 11.8. Mertesacker on todella tunnollinen treenaaja, nyt uskotaankin että mies palaa sen verran hyvässä kunnossa takaisin että olisi käytettävissä jo kauden avauksessa. Se on loistava uutinen, etenkin kun Vermaelen on loukkaantuneena ja Wengerin tämän päiväisen ilmoituksen mukaan saattaa vielä lähteä ennen ikkunan loppua. Asia riippuu siitä, että saako Wenger hankittua mielestään tarpeeksi hyvän pelaajan tilalle. Toppareitahan huhuissa on esiintynyt melko vähän. Smallingia ja Nastasicia heitelty, mutta skeptisesti suhtaudun siihen, että Mansen jengeistä saataisiin joku naarattua.
 9. Arsenal FC 2014-2015 - Joko odotus palkitaan?

  Sanchez ei ollut Itävallassa mukana, koska viisumi antoi vielä odottaa itseään. Treenailivat Walcottin kanssa Colneyssa tuon ajan. Eilen toki muukin porukka palasi Lontooseen. Sanchezin paperit piti olla kunnossa viikonloppuun mennessä ja näin ollen mies olisi mukana Emirates cupissa. Theo ei vielä luonnollisesti ole mukana, asian tekee mielenkiintoiseksi se, että Monacolla on huhujen mukaan Falcao. Kaverit taisi loukkaantua samaan vammaan viikon välein, Falcao olisi jo pelikunnossa mutta Walcottin paluuta odotellaan vasta parin kuukauden päästä. Saksalaisten ja Walcottin lisäksi ilmeisesti myös Vermaelen ei ole mukana. En tiedä pitääkö nuo MM-kisoissa tulleet vammat sivussa vai miksi ei ole lainkaan kuvissa näkynyt. Periaatteessa loman olisi jo pitänyt loppua. Ehkäpä Arsene valottaa tätä asiaa viikonlopun aikana. Toppariosasto on siis melko kapea, nuoret saa peliaikaa. Pahalta kyllä kuulostaa se jos kauden alussa sekä Mertesacker että Vermaelen puuttuvat. Heti alkuun tulee liigapelien lisäksi CL-karsinnat, ei näihin peleihin oikein voi lähteä Miguel/Hayden/Chambers kolmikolla. Eikä Koscielnya kannata peluuttaa avauksessa neljää kertaa parissa viikossa. Muuten on mielenkiintoista seurata, että onko Wengerin pelitapaan tulossa jotain muutoksia. Ja millä paikoilla Campbell sekä Sanchez tulevat pelaamaan.
 10. Arsenal FC 2014-2015 - Joko odotus palkitaan?

  Hello, long time no seeing! Täälläkin edelleen aktiivit jaksaa kirjoitella, hieno homma. Toivottavati vanhakin saa liittyä taas mukaan, vaikka nick viittaakin jo tätä nykyä enemmän läntiseen Lontooseen Kiima alkaa hiljalleen nousta kun kauden alku lähenee kovaa vauhtia. Viikonloppuna päästään jo hieman tarkemmin tutkailemaan Arsenalin iskukykyä, joskin sieltä ainakin germaanit edelleen lomailevat. Arsene ja Ivan ovat olleet aktiivisia kesän aikana ja mukavasti tullut uusia pelaajia rinkiin. Muutamia myös lähtenyt ja uusiakin lähtijöitä on tulossa. Jos nyt pohditaan, niin ainakin yksi hankinta pitäisi vielä tehdä ja se olisi se puolustava keskikenttä. Eri nimiä on huudeltu, mutta eiköhän Khedira ole Wengerin ykköskohde tuolle tontille. Arsenal on hyvissä asemissa hankkimisen suhteen, koska kovinkaan moni isompi seura ei etsi pelaajaa tuolle tontille. Vahvojen lähteiden mukaanhan siirtosumma olisi jo saatu sovittua mutta palkkapyyntö oli liian kova. Realilla on halu myydä ettei joudu ilmaiseksi päästämään pois vuoden päästä. Saattaa hyvinkin olla, että niin Real kuin Khediran ovat elokuussa valmiita hieman tinkimään pyynnöistään ja homma saataisiin toteutettua. Sen jälkeen rosteri alkaisi olla jo melko hyvillä kantimilla. Tämän jälkeen suurin kysymysmerkki on Vermaelen. Jos belgi lähtee, niin toppariostoksille on pakko lähteä. Onhan toppariosasto hivenen kapeahko vaikka mies jäisikin. Nelostoppariksi tarjolla Miguel tai Hayden tai mahdollisesti sitten nyt hankittu Chambers. Sikäli mikäli keskikentälle tulee hankinta, joka ei ole HG-pelaaja, niin silloin todennäköisesti yksi nykyisistä kk-miehistä myydään/lainataan. Äkkiseltään voisi veikata, että Arteta tai Diaby. Lainalle lähtee todennäköisesti ainakin Gnabry sekä Bellerin. Yksi potentiaalinen lähtijä on myös Miyaichi, jonka taso ei vaan tunnu riittävän edes rotaatioon. Etenkin kun noille pelipaikoille tulee muutenkin kilpailua. Djourou taitaa edelleen roikkua listoilla, mutta tuohan lienee käytännössä HSV:n miehiä. Olisin myös yllättynyt jos Coquelin tämän kesän jälkeen edelleen Arsussa olisi. Kehitys tuntui pysähtyvän pari vuotta sitten ja oikea osoite lienee jossain muualla. Tässä näkee homman raakuuden. Joitakin vuosia sitten Arsenal voitti junnucupin huikean ylivoimaisesti. Tuosta porukasta Wilshere taitaa olla tätä nykyä ainoa Valioliiga-tason pelaaja. Nyt en suoraan muista, että oliko Gibbs tuolloin enää junnuissa.
 11. Hmm, ehkä tässä voi samalla tarkastella Manun hankintapolitiikkaa hieman pidemmällä aikavälillä. Eihän tämä nykyinen tilanne nyt todellakaan yksistään mistään Moyesista johdu. Siellä on muutaman loistohankinnan vastapainoksi tullut, enemmän tai vähemmän, liigajyriä. Joku Young tai Valencia ovat pelanneet hyviäkin jaksoja, mutta kyllä tässä jo tovin taso on ollut kuraa. Jos nyt vertaa siihen standardiin, mitä Manussa pitäisi olla. Kagawa saattaisi olla vastaus, mutta eipä mahdu kuin korkeintaan penkille. Samaan aikaan Welbeck saa tahkota jatkuvasti. Jos neljästä hyökkäävästä pelaajasta kolme on Young, Valencia ja Welbeck niin saa olla Ruunilta melko maaginen esitys, että hyökkäys toimisi. Ei Fergusoninkaan loppuvuosina Manu saanut naarattua kovin montaa isoa kalaa. No, van Persie oli ainoa. Muut hankinnat ovat jälkiään olleet kysymysmerkkejä. Kysymysmerkkejä nimenomaan siitä kulmasta, että Manun odotetaan pelaavan monesta kannusta joka kausi. Onko taloudelliset resurssit iskeneet vastaan? Vai onko Manu, varsinkin Fergusonin lähdettyä, menettänyt kiinnostavuuttaan pelaajien silmissä noin laajasti? Vai onko siellä sitten muuten vaikeuksia sopeuttaa hyviä pelaajia, kuten Nani ja Kagawa joukkueen peliin? Keskikentän haasteet ovat näkyneet jo vuosia. Anderson ja Fletcher eivät ehjiä jaksoja tunnu juuri saavan. Carrickin viereen on ollut hankala löytää tasokasta paria. Cleverleyn kohdalla kehitys on ollut pari vuotta hitaampaa. Näitä on sitten väkisin kompensoitu Scholesille ja Giggsillä. Fellaini saattaa osoittautua hyväksikin hankinnaksi, mutta alku on ollut haastava. Ei ole tuolla tontilla hetkeen pelannut. Ja toisekseen, Carrickin viereen tuntuu olevan haasteellista löytää täysin toimivaa pelaajatyyppiä. Puolustuksen osalta ei näin ulkopuolisena ihan ymmärrä, että miksi Evans ei saa enempää luottoa viime kauden jälkeen. Haastava paikka on Moyesilla saada pakka toimimaan. Jotenkin pitäisi saada kehiin taktiikka, joka ei korreloisi miltei pelkästään Rooneyn ja van Persien yksilösuorituksiin.
 12. Arsenal F.C. 2013/14 - Time to take a big step forward?

  Kyllä on todella vahva positiivinen flow Arsenalin tekemisessä tällä erää. Sieltä keväältä kun lähdetään laskemaan, niin onko nyt viimeisen 19 (virallisen) ottelun saldo luokkaa 16-2-1. Tällä erää jo sivuttu perättäisten vierasvoittojen määrää, eli 10 putkeen. Villa-tappio kuitattiin varsin nopeasti ja nyt on 7 matsia taas peräjälkeen voitettu. Tämä oikeastaan heijastuu kaikkeen tekemiseen. Siellä on useampi pelaaja ottanut kehitysaskelia ja noussut aivan uudelle tasolle. Ramsey nyt tällä erää näkyvin kun maaleja syntyy koko ajan. Mutta myös Gibbs on pelannut todella hyvin, muun muassa Marseillea vastaan pelasti yhden maalin maaliviivalta. Szczesny on myös ollut varsin varma nyt, kun on saanut vedellä terveenä. Sitkeä kylkivammahan vaivasi lähes vuoden verran. Kyllä tämä maaliskuusta alkanut jakso perutuu paljon alakerran pelaamiseen. Sinne on löytynyt oikea miehitys. Szczesnyn ja puolustuslinjan välinen kommunikaatio on parantunut. Varsinkin Mertesacker on noussut tärkeään rooliin. Ottanut selkeästi johtajan roolia linjassa. Ja tuota johtajuutta on sieltä monta vuotta puuttunut. Flamini on tuonut myös mukanaan valtavasti kokemusta ja johtajuutta, joka kyllä heijastuu jokaisessa ottelussa. Toki edelleen parantamisen varaa löytyy, esimerkiksi hieman liikaa vastustajat saavat pilkkuja. Tämä positiivinen flow näkyy myös tuloksissa. Joukkue selkeästi luottaa omaan tekemiseen, eikä siihen vastustajan maalit ja nykyinen loukkaantumistilanne paljoakaan vaikuta. Eilenkin avauksessa oli 5. ja 6. laiturivaihtoehdot. Eikä neljän "paremman" puuttuminen kokoonpanosta juurikaan näkynyt. Voi vain toivoa, että asenne ja tekeminen säilyy tällä tasolla mahdollisimman pitkään. Ja että se 1-2 tappiota ei saa joukkuetta kipsiin. Väkisin niitäkin tulee syksyn mittaan. Juuri nyt joukkue näyttää siltä, että se pystyisi haastamaan eri kilpailuissa, jopa ihan voitosta. Katsotaan sitten kuinka tuo kestää. Seuraava matsi tulee harmillisen nopealla aikataululla. Jo ylihuomenna on liigacupissa vastassa West Brom ja vielä vierasottelu. Loukkaantumisten takia jo nyt moni pelaa isoja minuutteja ja keskiviikkona pitäisi saada lepoa. Valitettavasti penkiltä ei kuitenkaan löydy ihan niin laajaa repertuaaria kuin voisi toivoa. Maalivahti varmaan vaihtuu, Fabianski tai Viviano saanee avauksen paikan. Puolustuslinjaakin pystytään kierrättämään kohtalaisen hyvin. Odotan Jenkinsonin, Vermaelenin ja Monrealin nousevan avaukseen. Toisen topparin tontti on varmaan se isoin kysymysmerkki, pelaako Merte tai Kos vai antaako Wenger vastuuta Boatengille tai jollekin muulle ressujengin pelaajalle. Keskikentän osalta juuri kuntoutuneen Artetan luulisi avaavan keskiviikkona. Ramseyn ja Wilsheren olisi hyvä saada lepoa, mutta keskikentän todella ohut materiaali saattaa pakottaa ainakin toisen avaukseen. Tuolta U-21 jengistä Eisfeld voisi olla vaihtoehto keskikentän keskimmäiseen rooliin. 10-paikalle ei ole valitettavasti montaa vaihtoehtoa heittää kun niin Rosicky, Cazorla kuin Ox ovat sairastuvan puolella. Tiedä sitten voiko joku Park olla vaihtoehto. Sanogon poissaolo tarkoittaa Bendtneriä Olisi mukava päästä jatkoon vaikka ihan huippuavausta ei saadakaan kasaan. En usko, että webakaan matsiin ihan parhaillaan lähtee. Varmasti tiukka vääntö luvassa, saas nähä löytyisikö striimiä josta tihrustaa. Avauskokoonpano voisi olla jotakuinkin: --------------Viviano--------------- Calle-Merte-Verma-Monreal -------Eisfeld--Arteta------------- ---Gnabry----Park----Ryo---- -----------Bendtner-------------- Penkille jäisi sitten Fabianskia, Frimpongia ja Boatengia. mene ja tiedä, nämä (ex)kaljacupin kokoonpanot on kyllä aina olleet haasteellisia arvailla.
 13. Arsenal F.C. 2013/14 - Time to take a big step forward?

  Jaahas, pitkästä aikaa. Vihdoin työpaikalta löytyy selain, jolla pääsee tännekin... Omalla tavallaan yllätyksellinen siirtoikkuna takana. Suuri yllätys oli se, kuinka isolla harjalla Arsenal lakaisi ukkoja pihalle kesän aikana. Eikä pelkästään junnuja ja ressuja vaan aikanaan ykkösjoukkueeseen hommattuja pelaajia. Osa lähti ilmaiseksi ja osalle jouduttiin vielä antamaan vähän puntia mukaankin, mutta yhtä kaikki, tuo tyhjennys oli järkevä ja perusteltu. Täysin "turhakkeista" rinkiin jäi enää Park. Rahaa ei taidettu saada lopulta kuin Gervinhosta ja Mannonesta, mutta palkkabudjettihan keveni selvästi. Palkkamenothan ovat olleet Arsussa liian suuret pelaajiin ja menestykseen nähden, ihan perusteltu korjausliike vaikkei poistakaan sitä faktaa, että monille rotaatiopelaajille on maksettu liian suurta liksaa. Hyvänä esimerkkinä Bendtner, jonka siirrot heinäkuussa kariutuivat juurikin palkkaan. Toinen yllätys oli sitten Özil. Tai oikeastaan hänestä maksettu hinta. Kyllähän Wenger lupaili, että käyttää rahaa jos pelaaja löytyy. Mutta tulihan tuo silti yllätyksenä. Ja ehkä hieman yllätti myös se, että hommattiin noin kallis pelaaja sellaiselle pelipaikalle, jossa löytyi muutenkin jo leveyttä. Pystyyhän Özil tarvittaessa vetämään laidallakin, mutta optimaalinen pelipaikka löytyy kuitenkin kymppipaikalle. En nyt kuitenkaan tarkoita, että olisi asian suhteen tyytmätön. Erittäin kovan luokan kaappaus. Jotenkin koko organisaation uskottavuus nousi kertaheitolla pari pykälää. Jos nyt lähtee hieman perkaamaan tuota joukkuetta, niin Özilin hankinnasta huolimatta tietyillä osastoilla on havaittavissa orastavaa kapeutta rosterissa. Vivianon tulo lainalle oli ihan toivottu lisä. Ilmeisesti kesän aikana Wenger mietti pitkään maalivahdin hankkimista, jopa ykkösvahdin. Lopulta päätti sitten antaa Szczesnylle edelleen mahdollisuuden. Ilmeisesti konsonanttia kauan vaivannut olkapäävaiva on historiaa. Ja alkukauden osalta ollut kyllä hyvässä vedossa. Tai itse asiassa sieltä maaliskuulta lähtien. Vivianon tulo kuitenkin tarkoittaa, että Szczesnyllä ei ole varaa ruveta suuremmin saippuoimaan tai penkki saattaa kutsua varsin nopeasti. Viviano on itselle melkoinen kysymysmerkki. Potentiaalia siellä on taustalla kun on vyöllä on 6 matsia Italian maajoukkueessa. Vastapainoksi on toki esittää sitten melko haparoivia otteita. Fabianskin sopimus loppuu vuoden päästä, mutta Mannonen lähdettyä toinen polakki jatkanee seurassa sopimuksen loppuun asti. Viime keväänä tuurasi hyvin Szczesnya. Ollut aina ailahteleva ja hieman virhealtis, mutta on kuitenkin päästänyt vähemmän maaleja kuin Szczesny. Ihan tasokas kolmosvahti, mutta lienee kyllä jatkossakin korkeintaan penkillä. Jos Szczesnyn otteet jatkuvat samanlaisina, niin tilanne on ihan hyvä. Vielä hieman lisää malttia ja rauhallisuutta tiettyihin tilanteisiin niin kostautunee laadukkaaksi vahdiksi pitkäksi aikaa. Puolustus on sitten se osa-alue, joka jännittää eniten. Ei niinkään laadullisesti. Kyllähän puolustuslinja on muodostunut jo viime kauden aikana melko hyväksi ja tiiviiksi. Sagna-Merte-Kos-Gibbs linja on eittämättä laadukas kokonaisuus ja on pelannut hyvin. Sagna petrannut viime kaudesta ja Koscielny päässyt hyvin "takaisin" Villa-pelin hölmöilyjen jälkeen. Se jännitysmomentti piileekin näiden kavereiden takana. Monreal on pätevä kirittäjä Gibbsille, mutta muiden osalta poissaolot saattavat aiheuttaa kyllä tason laskua kokonaisuudessaan. Calle on ihan ok varamies, tekee duunia ja on sydämellä mukana. Mutta valitettavasti taso ei nyt ainakaan vielä ole yhtään mitään muuta kuin kohtalainen varamies. Toppareille ainoa back-up on Vermaelen, joka edelleen parantelee selkäänsä. Vermaelenin taso jatkossa tulee olemaan myös kysymysmerkki, viime kaudet ovat olleet vaikeita. Kuntouduttuaan pelejä tulee vyölle paljon vaikka onkin kolmostoppari. Toivotaan, että palaa, ainakin lähelle, ekan Arsu-kautensa tasoa. Tuolloin saattaa jopa pystyä haastamaan avauksen paikoista. Mertesackerin johtava rooli linjassa saattaisi auttaa myös Vermaelenia palaamaan hyvälle tasolle. Valitettava tosiasia on kuitenkin se, että alakerta on loukkaantumisille altis ainakin tammikuulle saakka, ellei sitten signata jotain ilman sopimusta olevaa pelaajaa. Tänne olisi ilman muuta pitänyt kesän aikana hommata pelaaja, mutta näillä mennään. Keskikentän osalta tilanne on ihan hyvä. Sinne löytyy aika hyvin laatua ja leveyttä. Joskin sitten tällä osastolla on useampia loukkaantumisherkkiä pelaajia. Arteta ja Flamini ovat vaihtoehdot alimman pelaajan tontille. Siellä sitten pystyy Ramsey ja ehkä Diaby joskus tuurailemaan, erittäin kevyitä joukkueita vastaan myös mahdollisesti Frimpong. Itse toivoisin, että Artetaa ja Flaminia käytettäisiin tasaisesti ja yritettäisiin huomioida hieman vastustajaa. Jos taktiikkana on pitää palloa mahdollisimman paljon, niin tällöin Arteta. Jos taas kaivataan juoksuvoimaa ja fyysistä preesensiä, niin ilman muuta Flamini. Koviin matseihin voi toki heittää kehiin molemmatkin. Keskimmäiselle tontille tarjontaa on melko hyvin. Lähtökohtaisesti tuohon tarjottaneen Ramseya ja Wilsherea, mutta samalla tontilla pystytään käyttämään myös Artetaa, Rosickya, Diabya ja varmaan Oxladeakin. Kuntopuntarin mukaan Ramseyn pitäisi olla tuohon se ykkösvaihtoehto, tilanne saattaa muuttua kun Wilshere pääsee täyteen kuntoon. Keskikentän hyökkäävämpään kolmikkoon on tarjolla laatua ja leveyttä sekä erilaisia variaatioita. Özilin tulon myötä Cazorlaa nähtäneen enemmän vasemmalla laidalla, Piresin tontilla. Joutuu toki kamppailemaan peliajasta sitten taas Podolskin kanssa, jahka Poldi saa takareitensä kuntoon. Keskellä pystyy Özilin ohella pelaamaan Cazorla, Rosicky, Wilshere ja Oxlade. Tarjontaa siis on. Oikealla Walcott on ykkösvaihtoehto, toisaalta kauden myötä Oxlade saattaa nousta tosissaan haastamaan. Ja tarvittaessa Cazorla tuurailee. Özilin tulon myötä pystytään myös paremmin kierrättämään niin Öziliä kuin Cazorlaakin. Kumpainenkaan ei kuitenkaan ole mitään kuntoihmeitä. Jatkossa varmaan ovat lähtökohtaisesti molemmat avauksessa, mutta pelinrakentelu pysyy hyvällä tasolla vaikka toista lepuutettaisiin. Hyökkäykseen olisi pitänyt hankkia vahvistusta, mutta eipä tullut. Jo ihan sitä taustaa vasten, että reilussa vuodessa on poistunut useampi hyökkääjä. Giroud on hyvässä formissa ja tehnee tällä kaudella hyvin maaleja. Eikä tarjoilu nyt Özilin myötä ainakaan heikkene. Ranskalaiselle ei kuitenkaan ole oikein varamiestä. Sanogo on täysin raakile, olisi kannattanut laittaa lainalle kasvamaan. Walcott ja Podolski pystyvät toki vetämään tuossa, mutta etenkin Podolskin anti piikissä on ollut aika heikkoa. Theo teki vuodenvaihteen jälkeen tuolla tontilla kohtalaiset tehot, mutta on ehkä liian yksipuolinen Arsenalin peruspelitapaan. Vastaiskuissa sitten olisikin oiva täsmäase. Tietenkin, eilen saimme lukea kuinka Bendtner aikoo nöyrästi reenata itsensä kuntoon ja antaa kaikkensa. On juutista mitä mieltä tahansa, niin pelaajatyyppinä oikeinkin sopiva Giroudin varamieheksi. Jos asenne paranee ja saa itsensä kuntoon, niin en epäile etteikö vastuuta olisi luvassa. Onhan Arsenalilla paljon pelejä ja uskon, että tällä joukkueella Wenger priorisoi myös cupit kohtalaisen korkealle tällä kaudella. Kokonaisuudessaan suurin huolenaihe on siis se, että riittääkö leveys. Laatua joukkueesta löytyy todella paljon. Sieltä maaliskuulta saakka joukkue on löytänyt hyvän yhteisen juonen. Kesä oli poikkeuksellinen myös siinä, että yhtään avauksen pelaajaa ei vaihtanut maisemaa. Nyt tähän erittäin hyvää runkoon saatiin vielä lisänä Flamini ja Özil. Jos kovat loukkaantumissumat ja avainpelaajien pitkäaikaiset poissaolot pystyttäisiin välttämään, niin en pidä mahdottomana etteikö Arsenal voisi haastaa ihan tosissaan tällä kaudella.
 14. Webb-Clattenburg on kyllä ollut jäätävän kova tutkapari Unitedille...
 15. Siirtohuhut (ManCity)

  Jos nuo huhut Maiconista pitävät paikkansa, niin siirtyykö Richards puhtaasti toppariksi vai siirtolistalle? Maicon tuskin tulee taistelemaan Zabaletan kanssa jämäminuuteista.
 16. Siirtohuhut (Arsenal)

  Se voi hyvinkin olla, että Wenger on halukas rakentamaan tulevaisuutta Coquelin-Frimpong kaksikon ympärille. Molemmat ovat vielä hieman raakileita ja Frimpongin pelikuntoon pääsemiseen kuluu vielä aikaa. Essien olisi ihan looginen lyhyen aikavälin hankinta tuolle tontille. Frimpong olisi kyllä tyyliltään ja asenteeltaan juuri sellainen heppu, jota rosteri on huutanut 2005 keväästä lähtien. Se on sitten eri asia, että riittääkö miehen kyvyt jalkapalloilijana koskaan nousemaan Arsenalissa avaukseen tai edes rotaatioon asti.
 17. Arsenal Fc Mestarien Liigassa 2012-2013

  Ihan hyvä arpaonni, täytyy olla tyytyväinen. Positiivista oli välttää nuo Itä-Euroopan vierailut, jotka on perinteisesti olleet vaikeita. Onhan nytkin edessä Kreikan matka, joka on viimeiset kaksi kertaa tuonut tappion. Tuo matsi on onneksi viimeinen ja silloin toivon mukaan lohkovoitto olisi jo varma, saa sitten rotaatioheput peliaikaa. Ottelujärjestys on myös Arsenalille ihan mieleinen, ensin Montpellier vieraissa, jonka jälkeen Olympiacos ja Schalke kotona. Noista pitäisi naarata se 9 pinnaa.
 18. Siirtohuhut (Arsenal)

  Joo, Theon kanssa otetaan nyt jonkinmoinen riski. Positiivista tietenkin olisi että uusi sopimus syntyisi, muuten tammikuussa joudutaan pohtimaan, että yritetäänkö saada edes jotain rahaa miehestä.Uutisointi siitä, että mies haluaa jäädä ja rakastaa seuraa kuulostaa tottakai mukavalle. Samalla täytyy kuitenkin suhtautua asiaan hivenen skeptisesti. Jalkapallomaailmassa rakkaus kun voi rakoilla niin kovin pienen asian takia. No mutta, enää alle vuorokausi spekuloitavaa, sen jälkeen tiedämme millä jengillä mennään tammikuulle asti. Seura on viime päivät ollut huomattavasti kiireisempi ulostusten kanssa. Bendtner on Italiassa ja Juven kanssa on syntynyt lainadiili, ilmeisesti osto-optiolla. Lainasta korvausta tulee ehkä miljoona ja mahdollinen lunastushinta siihen viitisen miljoonaa päälle. Korean ihme Park on pakannut laukkunsa ja ilmeisemmin on menossa Celta Vigoon lainalle. Chamakhin osalta on myös huhuiltu vahvasti lainaa Turkin suuntaan. Näistä toteutunee ainakin kaksi, jopa kaikki. Harmillista on tietenkin se, että pelaajia ei saada kaupaksi, mutta on tuo laina tietenkin parempi. Jos nämä kaikki kolme lähtevät, niin kyllä Wengerillä on paine hommata yksi hyökkääjä lisää, tai vaihtoehtoisesti laituri jos sitten vaikka Walcottia kokeillaan piikkiin. Olisi muuten melkoista tuuletusta jos yhdessä siirtoikkunassa lähtisi periaatteessa kaikki seuran kärkimiehet, nyt kun Vela ja van Persie ovat jo lähteneet. Squillacin ja Arshavinin kohdalla on ollut melko hiljaista. Arshavinista tulee varmasti viime hetken tarjouksia, kenties Venäjältä ja Turkista. Joku tuollainen 4-5 miljoonaa ja Arsenal myy. Toisaalta mikään pakkorako miestä ei ole ulostaa. Kaikkien kannalta olisi parasta jos Squillaci lähtisi. Ranskalaisen kanssa ollaan vaan siinä tilanteessa, että parhaimmillaankin Arsenal pääsee nollatulokseen, mutta saattaa jäädä tappiolle, koska miehen palkka on niin kova. Muita mahdollisia lähtijöitä on, laina kutsuu joitakin nuoria pelaajia. Toki liigacupissa vastaan tulee Coventry, joten ainakin yhteen peliin noilla ressujen ja edustuksen välillä keikkuvilla ukoilla on mahdollisuus päästä. Wenger on puhunut taas samoja tuttuja asioita, Arsenal ostaa jos löytyy jotain spesiaalia. Tässä tapauksessa vähemmänkin spesiaali riittäisi kunhan se kohdistettaisiin tuonne puolustavan keskikentän paikalle. Huhut M'Vilan osalta ovat kylmenneet, toki viime hetken kalastusyritys on mahdollinen. Kyllä tässä kaikki viittaa siihen, että Wenger on jostain syystä muuttanut mielensä M'Vilan suhteen. Vielä viime kesänä Arsenal isohkon tarjouksen miehestä. M'Vila haluaisi Arsenaliin ja Wengerin alaisuuteen. Pardewin puheista sai sen käsityksen, että oikeaan hintaan Cabaye ja Tiote ovat saatavilla. Huhujen mukaan Arsenal on kuitenkin enemmän kiinnostunut Cabayesta. Jostain syystä toivon, että tämä ei toteudu. Hieno pelaaja, mutta ei sille pelipaikalle mitä tässä haetaan. Eilen illalla lähti liikkeelle huhut siitä, että Arsenal koittaisi hommata Essienin, puhuttu niin lainasta kuin siirrosta. Ikää ja loukkaantumishistoriaa on, sekä vielä Afrikan kisat alkuvuodesta. Siltikin Essien olisi eittämättä vahvistus jos vaan pysyisi terveenä. Todennäköisesti tämä päivä tulee olemaan yhtä hullun myllyä, ehkäpä Peke, insider-miehemme , päivittää tilannetta.
 19. Arsenalin varmistuneet pelaajasiirrot

  Kaikkea hyvää Lansburylle. Harmin paikka, että taso ei sitten lopulta riittänyt (ainakaan vielä) Arsenaliin. Kaverista pidettiin kiinni todella pitkään ja toivottiin sitä selkeää tasonnostoa, mutta sitä ei sitten tainnut valmennuksen mielestä tulla.
 20. Siirtohuhut (Arsenal)

  No niin, eilen uutisoitiin, että Walcott ei ole suostunut Arsenalin sopimustarjoukseen. Tämän epävirallisesti myönsivät niin seura kuin pelaajan edustajat. Neuvottelut kuitenkin jatkuvat, joten halu on molemmilla olemassa vaikkakaan se ei taida kummallakaan olla mitenkään ylitsevuotava. Itse toivon Theon jäämistä, mutta mitään Henry/Fabregas -palkkaluokkaa on turha noilla näytöillä pyytää. Huhuttu liksa olisi uudessa sopimuksessa ollut £75000 viikossa. Sen pitäisi olla aika lähellä totuutta. Ehkä tuohon joutuu sen 5-10k lisää laittamaan, mutta sen enempää ei kannata. Arsenalin tilanne on kinkkinen, koska HG-pelaajia on aika hintsusti. Walcottin kohdalla ironinen yksityiskohta on se, että pelimäärässä mitattuna Theo on kokenein nykymiehistön jäsen... 23-vuotiaana. Jos Walcott päätetään myydä, niin tilalle pitää saada kyllä ihan kunnon laituri.
 21. Liverpoolin siirtospekulaatiot

  Walcott ja Arsenal tuskin ovat hirveän kaukana diilistä olleet, joten hierominen jatkuu. Noiden juttujen mukaan Arsenal olisi tarjonnut £75k/vko. Tuo on Walcottin tasoon nähden kyllä ihan hyvä palkka. Arsenalin myyntiä hankaloittaa se, että HG-pelaajia on niin vähän. Ratkaisu kuitenkin tulee viikonloppuun mennessä. Olen hieman skeptinen sen suhteen, että istuisiko Walcott sen paremmin Rodgersin pelitapaankaan. Wengerin hinkutuspelissä taso heittelee turhan paljon kun miehen vahvuudet ovat jossain muualla kuin bussien murtamisessa. Oikein roolitettuna ihan hyvä pelaaja ja varmasti tekisi myös tehoja. Jos myynti toteutuu, niin Walcott saattaa hyvinkin haluta tulla Pooliin. Ja varmaan Pool suostuu maksamaan riittävää palkkaa ja tarjoamaan peliaikaa. Mutta se onkin sitten eri asia, että suostuvatko maksamaan Arsenalille tarpeeksi, etenkin jos City on kiinostunut.
 22. Arsenal F.C 2012-13 - Joko nousee pokaali?

  Nyt täytyy hieman ihmetellä tätä joidenkin "huolta" Arsenalin tilanteesta ja tulevaisuudesta. Samoja mantroja on kuultu varmaan Vieiran lähdöstä saakka. Kun Arsenal myy sen ja sen, tippuu se keskikastiin, ei pääse CL:ään, tulovirta tippuu radikaalisti ja ei ole enää suurseura. Seuran infrastruktuuri on erittäin hyvässä kunnossa, harjoituskeskus ja stadion ovat nykyaikaisia ja kiinnostusta seuraa kohtaa löytyy globaalisti. Arsenalin juniorit ja akatemia ovat laadukkaita ja haluttuja, tulijoita riittää. Seuran taloutta on rakennettu erittäin terveellä pohjalla ja likviditeetti on kunnossa. Tulos on ollut jatkuvasti positiivista vaikka organisaatio on resurssoinut niin stadioniin kuin kiinteistöbisnekseen. Sen lisäksi seuran kaksi suurinta omistajaa ovat kumpainenkin varsin rikkaita ja toisella on oikeinkin selkeä halu investoida seuraan, seura vaan ei (ainakaan vielä) ole halukas ottamaan tuollaisia rahoja vastaan. Jos nyt sitten joskus käy niin, että Arsenal jää CL:n ulkopuolelle, niin seuran talous kyllä kestää sen. Ja jos näin käy, niin miksi todennäköisemmin käy "liverpoolit" kuin vaikka "bayernit, milanit tai juvet"? Urheilullisella puolella toki nuo jatkuvat myynnit muihin suurseuroihin on varmasti vaikuttanut siihen, ettei menestystä ole 2005 vuoden jälkeen tullut. Toki tuonkin jälkeen Arsenal on esiintynyt kolmessa finaalissa, häviten ne kaikki maalilla. Ja viimeisen viiden kauden aikana kolmasti on jaksanut roikkua mestaruustaistossa sinne maaliskuulle asti. Ei riittävästi, mutta eipä kai tässä valovuosia jäljessä olla? Viime kauteen peilaten toki, mutta yksi kausi on otantana aika lyhyt. Tällä kaudella näen Arsenalin mahdollisuudet Brittein cupeissa ihan kohtalaisina jos seura niihin haluaa panostaa. Valioliigan osalta Arsu on ilman muuta haastaja. Eikä siinäkään ihan vailla mahdollisuuksia, koska sarja saattaa olla oikeinkin tasainen tällä kaudella. Pelillisesti etenkin alakerta näyttäisi menneen eteenpäin. Maaleja nyt ei vielä ole tullut, mutta vielä tartte mitään paniikkinappulaa painaa, antaa poikien nyt hieman tottua niin eiköhän tuolle osastolle saada petrausta. Olisi tietenkin hienoa jos kaikki parhaat pelaajat haluaisivat sitoutua Arsenaliin, mutta realiteettien mukaan tässä on mentävä. Ymmärrän sen, että osa pelaajista on niin kunnianhimoisia, että Arsenalin nykymalli ei ehkä sitten vastaa sitä. Ymmärrän myös sen, että Wenger on valmis luopumaan tietyistä pelaajista, joko pelillisistä tai taloudellisista syistä. Esimerkkeinä vaikka Song ja Toure, joista saadut korvaukset olivat moninkymmen-kertaisia hankintahintaan nähden, eikä kumpikaan ollut mitenkään korvaamaton. Itse en näe, että Arsenalin myynneistä olisi kovinkaan moni ollut ihan niin kriittinen kuin mediassa on maalailtu. Oikeastaan Fabregas on näistä selkeästi pahin menetys, perässä seuraavat Cole ja Flamini. Jotain van Persietä en nyt ainakaan vielä osaa sijoittaa tuolle listalle, koska 8 kaudesta mies oli maaginen 1,5. Nyt Arsenalilla on hyvää runkoa, jonka varaan rakentaa. Siellä on tarpeeksi perushyvää runkoainesta ja tämän lisäksi kaksi erittäin kovaa englantilaista nuorta mukana. Suurimmalla osalla pelaajia on kehitys-resurssia jäljellä ja noiden lisäksi on sitten muutamia kokeneempia jyriä. Jos FFP menee huhutunlaisena läpi, niin Arsenalin tilanteen luulisi olevan ihan hyvä.
 23. Siirtohuhut (Arsenal)

  Joo, B52 on tainnut jo ilmoittaa, että vaikka Arsenal myisi kaikki muut hyökkääjät, haluaa silti lähteä. Toki yllättävän kauan tuossa tuntuu kestävän. Toivottavasti Nikkeä ei lainata mihinkään vaan kerrotaan, että joko pelaat tai sitten siirryt (vaikka palkka tippuisi). Vaikka Arsenal on tehnyt ostanut ja myynyt pelaajia hyvissä ajoin, niin ikkunan viimeisistä päivistä voi silti tulla hulinaa. Ulospäin olisi tyrkyllä vielä iso kasa miehiä. Bendtnerin lisäksi Parkia on koitettu ulostaa, mutta tuo ei ollut halukas siirtymään johonkin Lähi-Idän liigaan. Varmaankin korealainen lainataan johonkin, mestaruussarjassa lienee ottajia. Viime viikonlopun kokoonpanosta puuttui ilman selvää syytä Arshavin ja Chamakh. Ja kaippa se Squillacin koitetaan johonkin ulostaa, koska käyttöä ei tunnu olevan. En tiedä onko mahdollista että kaikki nämä lähtevät, mutta veikkaisin että se 3-4 pelaaja näistä poistuu. Ja lisäksi sitten erinäinen määrä nuoria pelaajia lainalle. Ja vielähän Walcottin tilanne on auki, enpä tiedä ottaako Arsenal riskiä jos sopimusta ei synny ennen ikkunan loppua. Ehdoton paine olisi nyt hankkia keskikentälle ankkuri. Vaikka Diaby-Arteta on pelannut tuota roolia yhdessä, tarvisi sinne puolustus-orientoituneen pelaajan. Ja selkeästi sellainen juoksuvoimainen rouhija, jota vaikkapa Flamini oli 07-08 kaudella. Tuollainen kaveri vapauttaisi keskikentän tasapainottavassa roolissa pelaavaa ukkoa hieman vapaampaan suorittamiseen ylöspäin. Ja pientä painetta on varmaan hommata 1-2 miestä tuonne hyökkäysosastolle. Oletettavasti tuolta niitä ukkoja häipyy ja täytyy muistaa, että Gervinho lähtee tammikussa savannicupiin ja on poissa useamman viikon. Jos sieltä lähtee Arshavin tai Walcott niin laitaosasto alkaa olemaan turhan kapea. Yhden kärjen hommaaminen lienee myös mahdollista jos Park, Bendy ja Chamakh triosta poistuu vähintään kaksi. Ketä tässä sitten toiveissa olisi? Newcastlesta huhuttu Tiotea ja Cabayea mutta eniten tuolta kovettaisi Ben Arfa. Joku Walcott -> Ben Arfa päivitys kelpaisi itselleni. Hinta kuitenkin lienee sellainen, että Arsenalilla ei ole varaa hommata ranskalaista. Keskikentälle on Tioten lisäksi huhuttu lähinnä Ligue 1:n ukkoja. Itellä ei noista ole juurikaan käsitystä. M'Vila on varmasti hyvä, mutta hieman epäilyttää miehen luonne. Tästä Capouesta ei mitään mielikuvaa. Ketä muita tuohon voisi olla tarjolla?
 24. Siirtohuhut (ManUtd)

  Aika paljon kannattajat tuntuvat luottavan Kagawaan, mutta eihän tuo välttämättä mikään instant hit ole. Totuttelu saattaa ottaa aikansa vaikka laadukkaasta pelaajasta onkin kyse. Kovin ohuelta tuo Manun yläkerta vaikuttaa, jos nyt vertaa vaikka Cityyn ja Chelseaan. Kagawa toki saattaa tilannetta hieman parantaa, mutta jotenkin on se fiilis, ettei Unitedin keskikentän maalintekopotentiaali oli kahden pahimman kilpailijan tasolla. Laitojen ja hyökkäyksen osalta se lienee lähellä samaa tasoa kuin Cityllä ja Chelsealla, mutta sitten materiaalin syvyys ei ole ihan samaa luokkaa. Ainakin noin paperilla. Hieman ihmetyttäisi jos tätä hyökkäävää osastoa ei vahvisteta jollain profiilihankinnalla. Alkaa jo hieman näyttämään toivotaan toivotaan -meiningiltä, jota on totuttu näkemään lähinnä Arsenalilta. Kysymysmerkkejä on useampia, toki saattaa olla että nuo iskevät jauhot suuhun meikäläisen kaltaiselle skeptikolle. Mutta toki muitakin skenaarioita on.
 25. Siirtohuhut (ManUtd)

  Heh, se Silvestre-diili varmaan pikemmin korottaa van Persien hintaa kuin laskee. Aika avoimesti Ferguson puhuu haluista saada van Persie. Tokikaan tarjouksen summaa ei voida kuin arvella, tuskin on kakkosella alkava, ainakaan vielä. Tokihan SAF on myös kettu, joka taitaa tämän mediapelin parhaiten. Joten täytyy suhtautua varauksella. Nuo huhut tarjouksen hyväksymisestä voitanee kuitenkin unhoittaa ainakin vielä, sen myönsi Ferguson ja asiaa tukee kuvat RvP:stä reenaamassa Saksassa muun Arsenal-miehistön kanssa. Ja jos tuo kauppa nyt lopulta menisi läpi, niin kai se sitten tarkottaisi Berbatovin lähtöä?
×