Jump to content

20Legend

Members
 • Content count

  5,665
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by 20Legend

 1. Manchester United- Kausi 2018-19

  Manchester United's former recruitment head criticises club for letting brilliant Dutch pair slip their net Manchester United’s former head of recruitment Derek Langley has revealed that he was ignored in recommending players like Matthijs de Ligt and Frenkie de Jong to the club. The Netherlands internationals, who have emerged as two of the brightest talents in European football this season, impressed again in Ajax’s 1-1 Champions League first-leg draw against Juventus on Wednesday. De Jong has already agreed an €86 million move to Barcelona this summer, while there is set to be a bidding war between some of Europe’s biggest clubs for De Ligt in the coming weeks and months. However, Langley says that if the Old Trafford hierarchy had heeded his advice, they could have been snapped up by the Red Devils years before exploding onto the scene. "Players that they turned down? Matthijs de Ligt,” he told the Manchester Evening News. “We had god knows how many reports on Matthijs de Ligt. Frenkie de Jong and all these players now are around Europe. "Dayot Upamecano, who is now at RB Leipzig, was another. "This was one of the reasons why I had a meeting with Ed Woodward and I told him that I wasn't convinced with the competency of certain people at the club. “I told Ed Woodward quite straight: 'If you think I'm going to sit here and just tell you what you want to hear, I'm not that man because I'm going to tell you exactly how I see it.' "I think it was possibly part of my downfall as to why, seven months down the line, I was removed. I wouldn't tow the line in relation to telling them exactly what I thought. "It's one of them things in football - you come to accept it. Manchester United thanked me for the time I spent there and the players I'd taken in, but ultimately we could have been so much better if people had listened." ********** https://www.fourfourtwo.com/
 2. 21.4.2019 Everton vs Manchester United @Goodison Park

  No saatiin kuitenkin laukaus maalia kohti, niin kuin vanhoina hyvinä LVG:n aikoina
 3. 21.4.2019 Everton vs Manchester United @Goodison Park

  Ole over Pochettino. Just sayin’
 4. 21.4.2019 Everton vs Manchester United @Goodison Park

  Ihan naurettavaa ”pelaamista” Huh huh mikä lauma ylipalkattuja lampaita tänäänkin kentällä.
 5. 21.4.2019 Everton vs Manchester United @Goodison Park

  Nää on ihan mielenkiintoisia katsoa siinä mielessä, osaako valmennus tehdä yhtään mitään pelin kääntämiseksi. Itse laittaisin Sanchezin ja McTominayn heti kentälle. Juuri nyt näyttää siltä, että United olisi valmennettu kuin Cardiff, ja valtaosaa pelaajista (Martial, Pogba, Matic jne.) ei näytä kiinnostavan tippaakaan
 6. 21.4.2019 Everton vs Manchester United @Goodison Park

  Mitä ihmettä Matic teki ennen maalia? Ihan käsittämättömän laiskaa puolustamista.
 7. 21.4.2019 Everton vs Manchester United @Goodison Park

  Unitedia on koijattu palkkaneuvotteluissa vuosikaudet, ei pitäisi tulla kenellekään yllätyksenä. Ei tarvitse kuin mainita Euroopan toiseksi suurin palkkabudjetti Barcan jälkeen, ja katsoa sen jälkeen talentin määrää joukkueessa. OGS:ltä virkistävä presseri jälleen, kannattaa katsoa tai lukea tärkeimmät kommentit. 20Legend syyllisti mm. joidenkin pelaajien asennetta heittämättä kuitenkaan pelaajia bussin alle. Hyvä niin, tällaiset asiat täytyy pitää joukkueen sisällä. Kyllä siellä varmasti tiedetään ettei tämänhetkinen taso riitä, vaikka ulkopuolisille OGS aina näyttäytyykin mukavana jätkänä.
 8. UEFA Champions League 2018-2019

  En puhuisi sentään sulamisesta, jos finaalissa häviävät. Mielestäni Spursin välieräpaikka on jo kovempi temppu kuin Leedsillä aikoinaan ja menee lähes samaan sarjaan Porton finaalivoiton kanssa. Tietysti kun mietitään siltä kannalta, että Spursin pitäisi joskus voittaakin jotain, ehkä se sitten on sulamista elleivät vie koko maanosan ykköskilpailua nimiinsä ennalta parempaa joukkuetta vastaan. Tottenham-Ajax -otteluparissa ei ennakkosuosikkia oikein ole. Lontoolaiset kaatoivat jo toisen nuoren ryhmän eli Dortmundin, toisaalta Ajaxilla tie välieriin on ollut vielä kovempi ja heillä on päänahat niin Realista kuin Juventuksesta. Pienten marginaalien kamppailu joka voi päätyä aivan kummin päin vain. Barcelona-Liverpool -väännössä Barca on vedonlyöntitoimistojen mukaan suosikki, mutta vain niukasti. Erot materiaalissa menevät selkeämmin Barcan hyväksi lähinnä keskikentällä: Arthur/Rakitic/Busquets > Keita/Fabinho/Henderson. Muuten tasaista, mitä nyt Messin tasoinen pelaaja toki Barcalla löytyy. Molemmilta joukkueilta löytyy riittämiin kykyä aiheuttaa ongelmia vastustajan puolustukselle. Iso merkitys tullee olemaan sillä, että Liverpool saa pelata jälkimmäisen osan kotona. Barca ei ole UCL:n vieraskamppailuissa vakuuttanut pitkään aikaan ja nyt olisi korkea aika saada kierroksia nostettua vaaditulle tasolle. Unitedia vastaan nähty ei enää riitä. Tunne sanoo, että Barca menee finaaliin, mutta kylmä realisti puhuu Liverpoolin finaalipaikan puolesta. Mielenkiintoiset kaksi peliä joka tapauksessa tiedossa.
 9. Manchester United- Kausi 2018-19

  Ja Pochettino vei Tottenhamin UCL:n välieriin :wink: :wink:
 10. Old Trafford

  Manchester United executives view Celtic safe standing, as pressure for a trial Old Trafford area grows http://www.independent.co.uk/sport/football/premier-league/manchester-united-celtic-safe-standing-area-old-trafford-football-safety-a7354626.html Vastaava ~3000-paikkainen seisomakatsomo olisi OT:lla toteutuessaan aivan loistava juttu. Ed Woodward on jo aiemmin osoittanut avoimuutta tällaisille ideoille. Suurin ongelma on, että lakipykäliä täytyisi rukata uusiksi. Hyvä uutinen on, että Liverpoolissa ollaan toivuttu Hillsboroughista, ja myös siellä voitaisiin ottaa seisomakatsomot uudelleen käyttöön.
 11. CL 16.4.2019 Barcelona vs Manchester United@Camp Nou

  1-2 voitto riittää Unitedille, sillä tällöin ManUlla olisi 2 vierasmaalia, ja Barcalla yksi.
 12. 13.4.2019 Manchester United vs West Ham United@Old Trafford

  Leicesterillä ja Burnleyllä ei ole enää käytännössä pelattavaa ja heikkovireisen Brightonin pitäisi olla Citylle suupala. Näistä korkeintaan Burnleyn voi nähdä potentiaalisena kompastuskivenä. Mun nähdäkseni mestaruus ratkeaa siihen miten City pystyy hoitamaan peräkkäiset pelit Spursia vastaan kotona, miten mahdollinen tippuminen UCL:stä vaikuttaa ja ennen kaikkea kuinka derbyssä käy. Nykykunnossaan ManU ei Cityn voittoa pysty estämään, mutta derby on aina derby eikä lopputulosta pysty sanomaan etukäteen. Ikävä myöntää, mutta kysymys on tosiaan nyt lähinnä siitä, kykeneekö City voittamaan loput ottelunsa, sillä Liverpool todennäköisesti pystyy.
 13. Liverpool FC - Kausi 2018/19

  Viimeksi ylimielisyys ratkaisi mestaruuden Citylle, miten käy tänään? Toivotaan tasapeliä liukastumisilla tai ilman.
 14. 13.4.2019 Manchester United vs West Ham United@Old Trafford

  Kova heitto, mutta tarkemmin kun miettii, ei välttämättä yliammuttu. Martial on sellainen pelaaja jonka ominaisuudet sopivat parhaiten nopeaan yhden kosketuksen syöttelyyn ja ahtaissa väleissä pelaamiseen. Kaveri on vaarallisimmillaan boksissa tai sen välittömässä läheisyydessä, jolloin hän pääsee antamaan matalia syöttöjä kanssapelaajilleen tai viimeistelemään itse. Varsinaiseen sivurajaa halaavan laitapelaajan rooliin Martialista ei ole hyvistä 1vs1-ominaisuuksistaan huolimatta. En ole ikinä pitänyt Martialia sopivana sellaiseen vastahyökkäysjalkapalloon, jota Mourinhon aikakaudella pelattiin, ja tuskin sopii edes tähän OGS:n tämänhetkiseen pelitapaan. LVG:n systeemissä Martial pärjäsi paremmin, kun sai pelata hieman ylempänä, ja vaikkapa Pepin pelitapaan Martial istuisi arvatenkin paremmin, kuin Unitediin. OGS:n pitää kesällä tietää, paitsi että millaista pelitapaa nyt lopulta edes haluaa Unitediin ajaa sisään, mitä tämä tarkoittaa Martialin kannalta. Yksi selkeä puute Martialilla on ollut alhainen työmäärä, ja sen puolesta on aika kyseenalaista, sopiiko pelaaja aktiiviseen, prässäävään pelityyliin jota Mourinhon lähdettyä pelattiin. Oliko nyt niin että Martial on yksi niistä 25 Valioliigan kenttäpelaajasta Lukakun kanssa, joilla on tällä kaudella vähiten juostuja kilometrejä. Tuo on tietysti sellainen asia, mitä voi pitää muutenkin huolestuttavana uran kannalta ja Martialin "laiskuus" on kyllä ihan nähtävissä siinä, että pelaajaa ei välillä näyttäisi homma vaan kiinnostavan kentällä. Ei se ihan sattumaa ole, että Martial on joutunut olemaan niin Deschampsin kuin Mourinhon papereissa usein nokkimisjärjestyksessä alempana muihin, aktiivisempiin hyökkääjiin nähden.
 15. 13.4.2019 Manchester United vs West Ham United@Old Trafford

  Vaatimattomalla esityksellä 3 pistettä. Liigan otteet eivät lupaa hyvää OGS:n saatua pysyvän pestin. Tämä lienee sarjasijoituksen puolesta se realistinen taso, johon näillä pelaajilla voidaan päästä, eli sijat 4-6. Mourinhon 2. sija meni enemmän ylisuorittamisen kuin hyvän pelin piikkiin. Toisaalta valmennus ei tee asioita helpommaksi. Untied pelaa kotona riskejä vältellen, joskaan ei aivan mourinhomaisesti, kuten maalintekoyritykset kertovat. Voidaan katsoa vaikkapa Pogban roolia viime peleissä, ranskalainen pelaa selvästi alempana. Joukkueella ei ole ideoita siihen, miten murtaa puolustuksia kentän keskialueelta käsin. McKennan piti olla sellainen koutsi, joka osaa rakentaa toimivan hyökkäyksen, mutta en näe tässä jengissä juuri viitteitä siitä. Näin ollen valtaosa hyökkäyksistä päätyy laidoilta tuleviin keskityksiin, jota vähän ihmettelen sillä Rashford ja Lukaku eivät ole hyviä pelaapelaajia. Keskityksillä pitäisi olla kohde esim. takatolpalla, mutta harvoin näin on ja keskitykset päätyvät ensimmäisiin puolustajiin etualueelle tai koko pakan ylitse. Eikä oikein auta vaikka siellä oli eilenkin Dalot keskittelemässä Youngin sijasta, Unitedin hyökkääjät eivät osaa näitä palloja haistella tai sitten näitä tilanteita ei vain treenata tarpeeksi. Vastahyökkäykset ovat luku sinänsä, näissä United on vielä luvattoman huono, vaikka uskoakseni OGS:n pelitapa ainakin osittain perustuu vastahyökkäyksille. Valmennuksen puutteena voisin nähdä sen, että pelaajia ei nosteta hyökkäyksiin yleensä tarpeeksi. Näin palloa ylöstuova pelaaja kuskaa sitä aikansa, kunnes lopulta menettää pelivälineen kun hyviä vaihtoehtoja ei ole. Toisaalta pelaajien tekninen taso asettaa omat rajoitteensa miten näitä hyökkäyksiä voidaan pelata, sillä usein helpotkin syötöt näyttävät olevan ihmeellisen vaikeita 200 000 puntaa viikossa ansaitsevalle pelaajalle. Untiedin todellinen perisynti on pallon menettäminen pienenkin paineen alaisena, ja tästä ei voi oikein valmennusta syyttää. Young veti viime keskiviikkona pohjat 30 pallonmenetyksellään. Se on päällimmäinen syy, miksi Watfordit ja West Hamit pystyvät OT:lla tätä nykyä hallitsemaan pelejä. Antaisin myös melkein mitä vain sellaisesta keskikenttäpelaajasta, joka pystyy paineen alla ottamaan pallon vastaan, ja rauhoittamaan pelin kulkua (välillä melkein toivoo, että Carrick hyppäisi takaisin aitiosta kentälle) ja pitämään yllä haluttua tempoa. Se ei poista ylemmän hyökkäyskolmikon tai muidenkaan koomailuja, mutta ainakin antaisi jonkinlaisen perustan, jolle hyökkäyksiä pystytään rakentamaan. Maticista, Fredistä ja Pogbasta ei tähän hommaan nähdäkseni ole. United pelaa nyt kuin keskikastin joukkueet yleensä pelaavat: rauhattomasti, ilman selkeää struktuuria ja kaikki tekeminen hyökkäyspäässä on yksinkertaistettua. Where's the quality? Ja mitä tuohon eiliseen peliin vielä tulee, ilman De Gean haamutorjuntaa oltaisiin luultavasti päädytty pistejakoon. Olihan siellä lisäksi Andersonilla ja Antoniolla toinenkin paikka viimeistellä, mutta ylärimaa lähemmäs eivät päässeet. DDG:n ohella Smallingin ja Jonesin johtama keskuspuolustus selvisi hyvin, kuten nyt ehkä voi tällaista vastustajaa vastaan odottaa. Jones paikkaa pelillisiä puutteitaan halullaan pelata Unitedille, kuten lopussa kävi ilmi. Rojo taas oli kuraa vaspan tontilla ja Dalotille sattui selkeästi heikompi päivä. Mata ei tarjonnut hyökkäyksissä yhtään mitään, jopa hän sortui helppoihin syöttövirheisiin. Pogba hautoi välillä palloa, mutta oli silti parempia suorittajia eilen. Auttoi Frediä puolustushommissa ja olisi saanut enemmän aikaan ylöspäin, jos hyökkääjät ei olisi noin kädettömiä. Rankkarit tällä kertaa varmasti verkon perille ja toivottavasti Pogba jättää ylimääräiset vauhdinotot jatkossakin FIFA-pelien puolelle. Fredille antaisin myös puhtaat paperit eiliseltä, brassi vaikuttaisi pikkuhiljaa saavan liigapelien juonesta kiinni. Lingard ja Martial näytti siltä kuin eivät olisi pelanneet muiden kanssa päivääkään. Rashfordin tullessa askiin näkyi heti selvä ero liikkuvuudessa ja terävyydessä em. kavereihin verrattuna. Rashford pakotti myös West Hamin maalivahdin ainoaan kunnon torjuntaan koko ottelussa. Lukaku oli mixed bag, joukossa oli hyviä suorituksia mutta jonkinlainen pehmeys leimasi hänenkin otteita. Greenwood saatiin loppuhetkiksi mukaan oikealle laidalle ja jollei muuta, ainakin kokemusta tuli nuorukaiselle vähän lisää.
 16. 13.4.2019 Manchester United vs West Ham United@Old Trafford

  Greenwood sisään 👍
 17. 13.4.2019 Manchester United vs West Ham United@Old Trafford

  Matalle ei ainakaan ole ensi kaudeksi käyttöä tämän pelin perusteella. Ja näinhän sen pitäisi ollakin - jokainen pelaaja pelaa nyt tulevaisuudestaan Unitedissa. Edelleen liikaa deadwoodia mukana.
 18. 13.4.2019 Manchester United vs West Ham United@Old Trafford

  Jos hyökkääminen perustuu pääasiassa keskityksiin, olisi ihan jees jos niitä myös treenattaisiin. Erilainen pilkku Pogbalta nyt ja pallo sisään vähän kyseenalaisen tuomion jälkeen. Get in!
 19. Manchester United- Kausi 2018-19

  Felix olisi Firminon tapainen piilokärki, ei ysipaikan pelaaja, muttei oikein kymppikään. Älykäs, erittäin tekninen pelaaja joka toisi paljon yllätyksellisyyttä hyökkäyskolmannekselle. Jos kesällä pääpaino on hyökkäyksen vahvistamisessa, näyttäisin vihreää valoa siirrolle, mutta oikealle kaveria ei kannata sijoittaa. Parhaan hyödyn Felixistä saa irti hänen ruokkiessaan laitahyökkääjiä. Martial/Rashford -------------------------------Pepe ------------Felix ------------------Pogba----------------------Fernandes ---------------Neves/Fred/Matic
 20. Manchester United- Kausi 2018-19

  Hyvä korjaus, pääsi kiireessä unohtumaan. Mainitaan vielä, että Alderweireld oli vakuuttava sekä Liverpoolia että Cityä vastaan UCL:n puolella. On yhä todistetusti kova tekijä huipputasolla. Näillä markkinoilla 25 miljoonaa on niin vähän, että tähän kannattaisi tarttua. Eiköhän se ollut Levyn määrittelemä hintalappu joka Unitedilla viime kesänä tökki. En mä usko että ManUlla on ongelmaa maksaa Alderweireldin haluamaa palkkaa.
 21. Manchester United- Kausi 2018-19

  Niin, United on nyt melko vastaavassa tilanteessa kuin Liverpool Kloppin tullessa seuraan. Joukkueella ei ole johtavaa keskuspuolustajaa, keskikenttää ei voi liian hyväksi moittia ja hyökkäys koostuu epätasaisesti suorittavista, sinänsä kuitenkin potentiaalisista pelaajista. Voittava maalivahti ja Pogban kyvyt sitten suurimpana erona. OGS on isoilla areenoilla vielä lähes täydellinen keltanokka mikä luonnollisesti tuo jonkin verran epävarmuutta tulevaisuutta ajatellen. Joitain lupaavia merkkejä joukkueen kehityksestä on onneksi jo nähty, kuten mainitut Fred sekä McTominay. Lisäksi joukkoon voi listata Lindelöfin ja Dalotin, joskin Ole Gunnar on luottanut edelleen (mielestäni liikaa) Youngiin oikealla. Frediä OGS on käyttänyt Mourinhosta poiketen keskikentän pohjalla, jota pidin pelaajalle luontaisimpana paikkana siirron tultua julki. Fred omaa Maticiin verrattuna huomattavasti paremman liikkuvuuden ja pystyy syöttelemään paremmin kuin Herrera. Harmi vain, että Valioliigan tempoon totuttelu on tuottanut brassille noinkin suuria ongelmia, ja tietty virhealttius leimaa Fredin otteita. En uskaltaisi välttämättä ensi kaudella luottaa Frediin niin paljoa, että hän kantaisi päävastuun ankkurina. Syvyyspelaajana silti pätevä vaihtoehto. McTominay on monen yllätykseksi löytänyt paikkansa ylempää, melkein voitaisiin puhua b2b-pelaajasta. Ei ehkä voida puhua enää suonenvedosta, vaan skotille voi hyvin povata tärkeää roolia OGS:n joukkueesta. McTominayn peliä katsellessa olen alkanut miettimään, että jalkapallossa joukkue on aina osiensa summa. Omasta akatemiasta voidaan saada sellaisia täydentäviä palasia edustukseen, jotka sitten osaltaan tukevat "parempien" pelaajien tekemistä. Vastaavia tarinoita näkisi mielellään lisää ja onhan siellä myös kovemman luokan talentteja kypsymässä Greenwoodin ja Gomezin muodossa. Samaan aikaan täytyy muistaa, että United on sen kokoluokan seura, ettei kaikkia paukkuja voida laittaa nuorten pelaajien varaan vaan markkinoilta on myös kalasteltava valmiimpia vahvistuksia. Hiljattain brittilehtiin briiffattujen tietojen mukaan Ole Gunnar haluaisi keskittyä siirtomarkkinoilla ensisijaisesti nuoriin englantilaispelaajiin. Tämä tieto huomioiden koitan avata miten United voisi kesällä toimia. Veikkaan vahvasti, että hinta muodostuu esteeksi tiettyjen pelaajien kohdalla. Mantereen pelaajissa hintalaatusuhde on usein parempi, ja koitin sisällyttää hankintoihin myös tällaisia vaihtoehtoisia, kuitenkin OGS:n pelitapaan ja ikäprofiiliin sopivia pelaajia. Puolustus on sellainen paikka jossa päätyisin kompromissiin. Harkitsisin kahdesti puolen siirtokassan tuhlaamista Varaneen tai Koulibalyyn ja sen sijaan yrittäisin korvata Smallingia avauksesta halvemmalla pelaajalla. Aiemmin sanoin ei Toby Alderweireldille, mutta nyt belgialainen irtoaisi huomattavasti kevyemmin, ulosostohinnan ollessa £25m. Tuntee Valioliigan, on pallollinen upgrade Smallingiin, puhuu sujuvasti englantia, pystyy välittömästi ottamaan ison roolin puolustuksesta ja nuorempien pelaajien johtamisesta. Riski lienee ottamisen arvoinen. Muita under the radar -hankintoja saa toki katsella. Oikealle Palacen Wan-Bissaka (£22.5m) on lähes 'no brainer', sopii profiililtaan erinomaisesti Unitediin ja korvaa keskinkertaisen Youngin. Näitä hankintoja Unitedissa ollaan tehty viime vuosina aivan liian vähän, kyllä kotoisesta liigasta voi myös saada erinomaisia vahvistuksia. PSG:n Thomas Meunier olisi omissa papereissani kakkosvaihtoehtona. Keskikentälle hankitaan, olettaen että Herrera lähtee, 1-2 pelaajaa. Vaikka Unitedissa panostetaan jatkossa voimakkaasti vastahyökkäyspeliin, keskikentällä tarvitaan kykyä pallon nopeaan liikuttamiseen sekä pelin rauhoittamiseen puolustuksen edestä käsin. Carrickin jälkeen tässä on onnistunut jokseenkin menestyksekkäästi vain Herrera yhden kauden ajan. Wan-Bissakan tavoin Ruben Neves (£36m) on sellainen pelaaja, joka varmaan lähtisi mielellään Unitedin ilman UCL-fudistakin. Liikkuu dynaamisesti ja hyvä syöttelemään, pelannut loistavan kauden Moutinhon kanssa Wolvesin keskustassa. Lyonin Tanguy Ndombele toisena vaihtoehtona puolustavaksi pelaajaksi. Molemmat mielestäni parempia pelaajia kuin brittilehdistössä hehkutettu ja vahvasti myös Unitediin huhuttu Declan Rice, mutta saatanhan olla toki väärässäkin ja en ole nähnyt tarpeeksi Ricen otteita. Kaikki kolme muuten iältään siinä 21-22 haarukassa. Unitedissa tuskin silti tyhmiä ollaan ja Ricesta ei makseta yli 50 miljoonaa. Keskikentän ylempään rooliin kaavailisin Sportingin Bruno Fernandesia (£31.5m) ottamaan pelintekovastuuta Pogban harteilta. Unitedillahan on ihan hyviä muistoja Sportingista muuan Cristian Ronaldon ansiosta. Saul Niguez toinen huhuiltu pelaaja, mutta ulosostohinta huitelee sadan miljoonan päällä. Fred ja McTominay kilpailevat peliajasta hankinnan kanssa ja Matic kannattaa säilyttää varamiehenä. Hyökkäys on ehkäpä kaikkein kinkkisin osa-alue tehdä parannuksia. Jos lähdetään keskushyökkääjästä, Unitedilla tuskin on varaa menettää Lukakua, vaikka moni fani olisi varmaan lähettämässä miestä muualle. Kovan luoka ysipelaajista ei ole markkinoilla ylitarjontaa ja ne vähätkin maksavat järjettömästi. Ongelmana voi olla että Lukaku ei tyydy soittelemaan kakkosmiehen viulua vaan haluaa itse siirtoa. Ellei mitään erinomaista mahdollisuutta nurkan takaa ilmaannu jostakin laatuhyökkääjästä, pitäisin Lukakusta tosiaan vielä kiinni. Rashfordille toivottavasti sorvataan lähiaikoina uusi sopimus ja vaikka otteet ovat vielä melkoisen epätasaisia, potentiaalia siellä kuitenkin on tulevaisuudessa vaikka Englannin ykköshyökkääjäksi. Jadon Sancho olisi oikealle ilmeinen valinta, vaikka itselläni on isoja kysymysmerkkejä tästä pelaajasta. Sancholla on 19-vuotiaana menossa vasta toinen kausi Dortmundissa, ja niissä peleissä mitä olen nähnyt niin ei ole läheskään aina vakuuttanut. Budjetista isoin osa, todennäköisesti lähemmäs £100m uppoaisi tähän nuorukaiseen ja silti on epävarmaa, suostuuko Dortmund myymään. Lillen 23-vuotiaan norsunluurannikkolaisen Nicolas Pepen (£36m) nostaisin esille toisena ratkaisuna oikean laidan ongelmaan. Ranskan liigassa Pepe on joukkueensa ylivoimaisesti paras pelaaja tehojensa (18+9) puolesta ja Lille on liigassa PSG:n jälkeen toisena. Huhuissa mainitulle Hudson-Odoille (£22.5m) olisi isompaa tilausta silloin, jos isoa hankintaa a la Sancho ei tule. En usko, että United pääsee kesällä Sanchezista eroon ja sitten on vain toivottava, että Alexis löytää vireen vielä jostain. Jollei muuta hyvää Alexisissa ole niin chileläinen tuo kokemusta muuten melko nuoreen hyökkäyskalustoon. Vasen laita ei ehkä ole aivan se kriittisin tällä hetkellä, sillä muutenkin on tarpeeksi haastetta saada jo oikea laita kuntoon. Muistetaan priorisointi. Lingard ihan ok stunttaaja oikealle, Mataa tuskin enää tarvitaan. Matan ja Herreran lisäksi Unitedista lähtevät senioripelaajista Valencia, Darmian ja Rojo. Näistä saa varmaan muutama kymmenen miljoonaa ja nettokulutus olisi sellaista 150-200 miljoonan luokkaa. Valitettavasti pätäkkää on vaan pistettävä pöytään, jos City ja Liverpool meinataan haastaa. Näillä eväillä lähtisin luottavaisin mielin kauteen 2019-20. Soppaan saa vapaasti heittää mukaan Tuanzebea, Chongia ja Gomezia. *Hinnat Transfermarkt.comista
 22. CL 10.4. 2019 Manchester United vs Barcelona@Old Trafford

  Unitedilta hyvä, aktiivinen esitys toisella jaksolla, mutta valitettavasti se kova työnteko ei näissä peleissä enää riitä. Keskikenttä Fredin ja McTominayn johdolla pärjäsi yllättävän hyvin Barcan kolmikkoa vastaan. Lenglet ja Pique hoitelivat Unitedin hyökkääjät kuitenkin helposti eikä Barcan haavoittuvuutta pystytty hyödyntämään. 0 tehtyä maalia kotona Valenciaa, Juventusta, PSG:tä ja Barcaa vastaan, mikä mielestäni parhaiten kertoo siitä, missä mennään muihin eurooppalaisiin huippujoukkueisiin verrattuna. Eilenkään ei laukauksia maalia kohti. En usko, että kovinkaan moni valmentaja saisi tästä rosterista irti merkittävästi enempää. Pogba on harvoja ellei ainut todella laadukas hyökkäyspään pelaaja, ja silloin kun tälle ei satu erinomainen päivä niin ei luultavasti kulje muillakaan. Muistettava on myös että hyökkäys rakentuu suurelta osin Rashfordin ja Lukakun kaltaisten pelaajien ympärille, Youngin roiskiessa palloa heille. No, rosteri on mitä se on ja näillä mennään.. Youngille antaisin 3-, Fredille ja McTominaylle seiskan eilisestä. Smallingille plussat siitä, että laittoi Messin hiljaiseksi... 0-1-tilanteessa siis Camp Noulle jossa Barca häviää äärimmäisen harvoin. Voitto sieltä vaatisi jo ihmeen sijasta vielä isompia asioita. Unitedin kaudesta tulee silti sellaiset Chelsea 2012-fiilikset että mitään ei kannata vielä sulkea pois.
×