Jump to content

Savikukko

Members
 • Content count

  235
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Savikukko

 1. Tomi Maanoja

  Tomi Maanoja, joka siis siirtyi Hongasta AIK:n maalivahdiksi kesällä, sai eilen kokea nurjan puolen Ruotsin futiksesta. AIK:n siirtyessä rangaistuspotkulla 2-1 johtoon 82. minuutilla, heitettiin Maanojaa Hammarbyfanien päädystä ensin paukkupommilla ja sitten jollain ilotulitteella. Ottelu keskeytettiin vartiksi, ja paikalle laukkasi poliisit mellakkatamineissa. Sitten joku valopää keksi heittää poliisejakin raketeilla, jonka jälkeen Hammarby fanit niputtivat yhden oman kannattajan 10 vs 1 tappelulla aitaa vasten, poliisin vain katsellessa toisella puolella. Ottelu lopulta pelattiin loppuun asti, ja se päättyi 2-2 tasuriin. Maanojaa yritettiin heittää pommilla jo aiemmin pelissä, hänen hakiessa juomapulloa tolpalta. Tunnelma oli varmaan Suomi-pojalle aika ennen kokematon (kehuivat UEFAn raporteissa, ettei missään muualla lauleta yhtä paljon kuin Tukholman Derbyssä), ja samalla näki myös sen fanaattisen (ja typerän) puolen omien värien kantamisesta Ruotsin pääkaupungissa. http://www.iltalehti.fi/jalkapallo/200808268168417_jp.shtml http://www.iltalehti.fi/jalkapallo/200808258166051_jp.shtml
 2. FA-cup

  Chelsean peliä ei televisioida. Ainakin se tieto on tällä hetkellä, joten tuskin se silloin näkyy täälläkään peräkylillä (Lontoosta katsottuna). Sääli. Ja mitä tulee tuohon sun postamaan avaukseen, niin Carlo saattaa olla jo pohjoisempana silloin.
 3. FA-cup

  Scolari pudottanut Drogban pois kokoonpanosta illan ottelusta. Lähtö lähenee.
 4. Chelsea 08/09 - Paluu mestariksi?

  Montakos pistettä Drogban maalit ovat tuoneet? Ilman puhdistus on tärkeää. Ihminen ajattelee yhden ottelun aikana keskimäärin 60000 kertaa. Jos näissä ajatuksissa on epävireyttä (huonon ilmapiirin tuomaa negatiivista ajattelua), onnistuminen ei ole helppoa. Itse olen valmis uhraamaan vaikka ensikin kauden kaikki pytyt, kunhan ilma saadaan paremmaksi. Anelka on tehnyt voitavansa, ja näillä pieniä seuroja vastaan tehdyillä maaleilla saattaa olla suurikin merkitys, jos ollaan tasapisteissä kauden päätteeksi neljännellä sijalla. Tällöin tarkastellaan maalieroa, eikä yksittäisten pelaajien maalien tuomia pisteitä. Ja kyllä se maali on 2-0 tilanteessakin tärkeä, saattaa olla ratkaiseva kuolinisku vastustajan takaa-ajolle. Psykologinen vaikutus on tärkeä. Jos olisit lukenut koko viestin sisällön, etkä vain pilkkonut osuutta Drogbasta, olisit saattanut löytää perustelunikin.
 5. Chelsea 08/09 - Paluu mestariksi?

  Eiköhänn ManU pelissä tullut selväksi kumpi oli parempi. Vaikka matsin olis puhaltanut meikäläinen Turun piirin kolmosdivarikokemuksella. En olis muuten hylännyt sitä kulmapotkumaalia, koska käytetään ite samaa kikkaa Sinänsä hyvä, että ottelu oli noinkin selkeä. Tämä saattaa herättää pelaajat huomaamaan ettei Valjun voittoa uusita vasurilla ja tahdonpuutteessa höntsäävällä kärkimiehellä. Ehdottomasti nyt tarvitsisi ulostaa Drogba. Clear the Air tjsp. Vaikka oltaisiinkin silloin "vain" Anelkan varassa (joka on valjun paras maalintekijä), ei se itseäni häiritsisi. Lykättäisiin vain aina kun ottelu alkaa olla selkeä DiSanto, tai mahdollisesti jopa Kalou hyökkäämään, jotta nuori poika saa kokemusta lisää. FDS on kuitenkin tulevaisuuden tekijä, enkä halua että hän on sitä poolissa tai Manussa, tai edes totnumissa. Ja jos Anelka loukkaa, niin silloin nuorukaisella olisi jo kokemusta (mahdollisesti myös onnistumisia). Summa summarum, tuuletus nyt (muodossa väsynyt DD) ja kesällä suursiivous. Pari vuotta ilman pystejä pitkäjänteisellä työllä tahdon mä.
 6. Didier Drogba

  Eipä ainakaan minua haittaa. Sais lähteä vaikka heti. Väsynyt kiukutteleva ja vielä Afrikan kisoissa juokseva kärkipelaaja. En edelleenkään ole antanut anteeksi törttöilyä viime toukokuussa. Jos paukuttaa tammikuun aikana voittomaalit sekä Manusta että poolista, sekä lisäksi siihen 6 maalia muutenkin, niin annan anteeksi.
 7. Chelsea 08/09 - Paluu mestariksi?

  Ihan hemmetin hauska provo lopussa. Tasainen Valju on kyllä hyvä asia. Toivotaan että se tasaisuus katoaa kun Scolari tajuaa miten tehdään maaleja heikompia vastaan. No yhtä kaikki, West Ham peli oli kuraa.
 8. 6.12 @ Old Trafford: Manchester United - Sunderland

  Työvoitto ManUlle tänään. On vain Valjun heikkojen ja hyvien jengien kuilu turhan suuri. Viihdearvoa ei näillä matseilla juuri ole nimeksikään. Jännä homma, ettei Tevez päässyt aikaisemmin kentälle, alla kuitenkin paljon onnistumisia keskiviikolta, ja puoliaikaan mennessä Berbatov oli pelannut itsensä Sunderland (ja vähän Chelsea-fanienkin) sydämeen olemalla aivan pihalla, aneeminen ja ennen kaikkea askeleen liian hidas ratkaistaakseen pelin. Valjun kärki säilyy edelleen tasaisena, ja uskonkin että mestaruus ratkeaa ajanjaksolla 15.12-15.1. Paljon pelejä, varsinkin cupeissa mukana oleville.
 9. Mestareiden liiga YLEn kanaville

  Todellakin OT:ta ja tiedän että jalkapallossa tehdään muutakin kuin maaleja. Syötöt voi kyllä kertoa rauhallisellakin äänen painolla. Toisaalta aivan sama, koska ei ole pitkään aikaan ollut tarvetta katsoa yhtään Virkkusen selostamaa peliä. Veikkausliigassa ei kiinnosta kuin TPS:n pelit ja nekin Veritaksen katsomossa. Vieraspelejä ei montaa vuodessa salibandylentopallokanavalta tule. Ja aivan turha on yrittää omilla argumenteillasi käännyttää mun mielipidettä. Se on mun oma, ei mua haittaa että sä tykkäät Virkkusesta.
 10. 6.12 @ Old Trafford: Manchester United - Sunderland

  Siis nythän ne on yrittänyt aika paljon enemmän kuin vähän alusta. Joukkueiden managerien tehtävähän on luoda taktiikka joka sopii joukkueelle parhaiten. Ei kait kukaan tosissaan uskonut Sunderlandin lähtevän tänään iloiseen hyökkäysvoittoiseen palloiluun?
 11. Mestareiden liiga YLEn kanaville

  Virkkunen on todella väsynyt selostaja, vrt. esim Ennekariin. Joka ikinen ottelu on klassikko (totta että jokainen peli on juhlapäivä, mutta klassikko???), koko ajan hirvittävä mesoominen ja ylilataus. Vaikka tietääkin jonkin verran jalkapallosta, ei siitä ole apua, kun kaikki on pakko sanoa samassa lauseessa hengittämättä. Ennekarin rauhallisuus asiantuntemuksen ohessa on mielestäni paljon parempi tapa. Hehkutetaan silloin kun on hehkutettavaa, eikä tyyliin EVRAAAA - RONALDOO - ROONEYYYY OLISI MENOSSAAA - ja kaikki tämä tapahtuu omalla kenttäpuolella.
 12. Chelsea 08/09 - Paluu mestariksi?

  Tämän päivän pelissä ensimmäinen puoliaika oli hyvä. Pystyttiin pitää Bolton aisoissa, ja nähtiinpä jopa Cechilta "yks-ykkönen" jalalla. Anelka on todella kovassa iskussa, en jaksa ymmärtää miksi miltein joka foorumilla joissa vierailen valitetaan ettei meillä ole kunnon kärkimiestä. Minkälainen on kunnon kärkimies, jos ei Valjun ykkönen maalien määrässä ole? Bosingwalta upea keso Anelkan maaliin. Decon maali puolestaan oli todella komea, mutta se tilanne olisi pitänyt päättää jo paljon aiemmin erään Afrikan pojan toimesta maaliin. Kalou yrittää ja yrittää, mutta ei tule valmista millään hemmetilläkään. Ballackilta loistava oivallus syöttö Decon maaliin. Cech unessa ekan puoliajan. Toisella puoliajalla sitten Cech oli ainoa joka ei ollut unessa ja piti Boltonin vyöryessä sinisiä pelissä. Puolustuslinja oli toisella puoliajalla aivan kuutamolla, jopa Turun piirin nelosessa puolustetaan kurinalaisemmin. Bolton yritti vielä jutella itselleen pilkkua, mutta täysin perusteetta, kuten ammattitaitoinen (eli ei siis suomalainen) selostajakin yhtyi mielipiteeseeni. Tosin kaikki Suomen pool ja manufanit raivoavat, että tuomarin ansiosta Chelsea voitti, kun Bolton olis ansainnut pilkun ja siitä ne olis tehnyt ainakin sen kaks maalia ja peli olis päättynyt tasan. Bosingwa nousi toisella puoliajalla nätisti, varsinkin Boltonin kulmien jälkeen vastahyökkäyksiin. Olisi voinut katkaista Boltonin rynnistyksen kun pääsi yksin läpi Decon mahtavan passin ansiosta. Plussat Anelkalle maalista ja jatkuvasta vaarallisesta liikkeestä, sekä tilan tekemisestä. Decolle maalin lisäksi useista loistavista oivalluksista pallollisena. Valon pilkahduksi elokuisesta brasilialaissyntyisestä pygmistä. Tätä lisää. Cechille plussa toisen puoliajan kopeista, varsinkin siitä tuplatorjunnasta. Jos Bolton olisi siitä kaventanut, lopputulos olisi saattanut olla eri. Muille sitten tasaisesti miinuksia paskan toisen puoliajan takia. Jänniä pointteja Nyky-Chelseasta. Ennen vanhaa meillä ei kukaan muu kierinyt taklausten jälkeen maassa kuin Drogba, nykyään melkein joka jamppa jää pyörimään ja valittelemaan, pitämään päätään. Henkinen lukko näyttää olevan kova. Lampard ei pääsee loistoon, kun kentällä on yhtä aikaa kaksi älykkäämpää keskikenttä pelaajaa. Ei lädimäinen duuni enää riitä, ja Lampsia ei oikein näkynyt kuin Decon läpiajossa rinnalla. Pääasia, three points ja huonojen pelien putki katki.
 13. Perjantai!

  Enpä ole aivan varma, mutta pistin ainakin pomminvarman vastauksen omaan kysymykseen. Mä olen kumminkin syntynyt vasta kahdeksankymmentäluvulla, kaikki sitä ennen on ollut pelkkää utopiaa.... Veikkaan tohon vastakysymykseen Tuomo Ylipulli.
 14. Vuoden ELK-foorumisti 2008

  Äänestän, vaikken aktiivinen olekaan. 5. hyeenamies 4. SEG 3. Turengin Torres (perustuu lähinnä poolin ja bluesin matsiin Viikinsaaressa) 2. PNE fanclub 1. Jone
 15. Perjantai!

  Kyllä olen. 2007 Palloliiton seminaarissa oli esillä tämä asia ja silloin futsal oli Suomen neljänneksi harrastetuin joukkuelaji, edellä vain futis, lätkä ja sähly. Ja koska tuosta päivästä laji on Suomen suurissa futsalpiireissä ( turku, uusimaa ja tampere) vain kasvanut on ainostaan mahdollisesti lentopallo on saattanut kovan vuoden takaisen buumin vuoksi mennä ohi.
 16. Perjantai!

  Mika Mäkitalo on hakemani vastaus. TPK:n paidassa vaikutti futsalissa, ja se toinen laji onkin kaikkien tiedossa. Saat bissen Viikinsaaressa, heti kun ollaan teken kanssa pokattu se suurin pytty.
 17. Perjantai!

  Kumpikaan ei voittanut samana vuonna , mutta voittivat tosiaan kahdessa eri palloilulajissa mitskun. Viiden viinin lasillisen jälkeinen vihje: Pelaaja vaihtoi maisemaa ensi kaudeksi Valkeakosken Hakaan.
 18. Perjantai!

  Fredagsnött; Kuka suomalainen joukkueurheilija on samana vuonna voittanut kahdessa eri miesten pääsarjapalloilulajissa(eli kyseisen lajin ylin sarjataso Suomessa) mitalin? Molemmat lajit kuuluvat harrastajamäärältään Suomen viiden suurimman lajin joukkoon. Tietäjälle voin tarjota Viikinsaaressa bissen, kunhan ensin Chelsea hoitaa finaalin alta pois.
 19. Chelsea 08/09 - Paluu mestariksi?

  Tänään tulee muuten tasan 22 vuotta täyteen kun Harakat on viimeksi voittanut sarjapelissä meitit Bridgellä. Bad karma?
 20. Mestarien liiga 2008-09

  Chelsean peli peruutusuhan alla Roomassa riehuvan ukkosmyrskyn vuoksi. UEFAn delegaatti ei ole vielä päättänyt voiko ottelua pelata kentän huonon kunnon vuoksi.
 21. Chelsea 08/09 - Paluu mestariksi?

  -hoi hoi, Carefree, KBFFH!!! Hieno matsi, hieno fiilis. Boro pelotti, kun niitä vastaan olla pari kautta nyhjätty paskoja matseja, mutta tänään Blues näytti, miksi me ollaan paljon lähempänä kannua tänä vuonna kuin viime ja edellisellä! Hyvä fiilis ja viinaa naamariin! Kaikille sinisille haleja, eritoten Kalulle, Lampsille ja Carlolle! Oli kaunista nähdä suosikkiveskani pitkästä aikaa valjussa tositoimissa! edit. kännillä ri ole mitään vaikutusta.
 22. Fifa 09 PS3 joukkue.

  Sain fifassa sammylta turpaan...
 23. Fifa 09

  Ainakin PS3 demossa voi.
 24. Pelaaja vai seura?

  Tässä on mielestäni dilemma, koska Ronaldinhohan ei siirtynyt Liverpooliin. Tai sitten juttu ei vain auennut ihan täysin.
 25. Fifa 09 PS3 joukkue.

  Mun account on jeppekoira Tuun mielellään PELAAMAAN (kun noi hörhöt onnistu vakuuttaa mut tosta BeAProsta), mutta en manageriks rupee, kun menee talvi paimentaessa LuisGarciaa ja kavereita.
×