Jump to content

gmz

Members
 • Content count

  142
 • Joined

 • Last visited

About gmz

 • Rank
  Junior Member
 • Birthday 05/01/1987

core_pfieldgroups_99

 • Location
  Jyväskylä
 • Occupation
  Student
 1. AS Roma 2010-2011

  Ja tämä perustuu mihin?
 2. AS Roma 2010-2011

  Frank Rijkaard? Taisi juuri pari päivää sitten purkaa sopimuksensa Galatasarayn kanssa. Kunhan nyt nopeasti tapahtuisi tämä omistajanvaihdos niin uudelleenrakentaminen voisi alkaa. Joka tapauksessa tämä kausi näyttää menevän pipariksi, joten Ranieri vieköön homman loppuun, minkä on aloittanutkin.
 3. AS Roma 2010-2011

  Totti on fyysisesti hyvässä kunnossa eli toisin sanoen pystyy pelaamaan 90 minuuttisia, jota esim Del Piero ei juurikaan enää tee. Kyllähän Capitanosta on edelleen hyvin paljon hyötyä kentällä ja hyvänä päivänä ei ikää juuri huomaa. Tietysti parantamisen varaa on juuri tuossa, ettei menettäisi hermoja liian helposti. Ranieri hoiti homman viileästi toteamalla vaan että kyllä se siitä rauhottuu. Oikeastaan tuollainen rauhallinen tyyli voi olla parempi tapa lähestyä näitä taiteilijasieluja, fiksu tyyppi ymmärtää ajan myötä itse missä on parantamisen varaa. Muun muassa Menez on ihan eri pelaaja kuin vajaa vuosi sitten. Ja täytyy kuitenkin muistaa, että Totti suhtautuu hyvin intohimoisesti jalkapalloon ja Romaan joten kun asiat eivät mene nappiin, niin voin veikata että Tottista tuntuu paljon pahemmalta kuin esimerkiksi Julio Baptistasta. Ei tietenkään ole mun tehtävä puolustella Tottin tekemisiä, mutta tietyllä tavalla haiskahtaa että jalkapallomaailma, varsinkin Italiassa, tarvitsee näitä revittelyjä. Näkyvimmin tätäkin soppaa on hämmentänyt lähinnä Di Canio, joka puolestaan on kasa paskaa Tottiin verrattuna, jos edes sitä. Voittojen myötä stressi hellittää ja motivaatiokin nousee ihan eri tasolle, mutta toisaalta Tottin paikka avauksessa ei tulisi tietenkään olla itsestäänselvä juttu. Toistaiseksi Trigorian tapahtumia seuranneena mulla on sellainen käsitys että Totti ja kaikki muutkin edelleen ansaitsevat paikan hyvän harjottelun tuloksena. Ja mikä parasta, Ranieri uskaltaa tarvittaessa tehdä 'radikaaleja' vaihtoja. Hyviä esimerkkejä ovat nämä kaksi voitokasta ottelua sekä viime kaudelta kevätpuolen derby. Pulustus edelleen on hienoinen kysymysmerkki ja Simpliciolle yritetään etsiä uutta seuraa tammikuussa. Samalla voisi ulostaa tietysti muutaman muunkin ja hankkia esim laitapakin. Behramia edelleen huhutaan kovasti, mutta tiedä sitten onko tarpeeksi kova luu ottamaan suurta vastuuta... Napolia vastaan Roma pääsee lähtemään kuitenkin hyvistä asemista. Tai sanotaanko, että voisivat ne olla paljon huonommatkin.
 4. AS Roma 2010-2011

  Roman avaus oli: 1 Lobont; 2 Cicinho, 5 Mexes, 29 N. Burdisso, 3 Castellini; 94 Menez, 16 De Rossi, 7 Pizarro; 20 Perrotta, 9 Vucinic; 10 Totti. Eli Ranieri hieman riskilläkin lepuutti Juania, Riiseä ja Cassettia, joista tosin jälkimmäinen vaihdettiin Cicinhoon 64 minuutilla. Kyllä Roma oli parempi ja hallitsevampi osapuoli, mutta silti Cluj:n vastahyökkäyksille löytyi liikaa tilaa. Pari kertaa kolistelivat maalipuita ja Nuno Claro vieraiden maalilla otti muutamia hyviä torjuntoja, joten hieman onnekkaasti Roma sai tästä voiton. Positiivista että Adriano pelasi myös 45 minuuttia, joskin Menezin kustannuksella mutta silti ihan hyvin tuohon tuntumaan nähden. Varsinkin ottelun lopussa suojasi ja kikkaili pallon kanssa näppärästi. Ranieri haisteli taas vaihdolla ratkaisun, Inter pelissä maalannut Vucinic kylmästi pois ja Boriello tilalle. Kauaa ei mennyt kun Mexes aloitti maalinteon kulmapotkusta ja Boriello seurasi perässä muutamaa minuuttia myöhemmin huikealla volleyllä. Totti oli parempi mitä Inter pelissä, jakeli paljon hyviä ja oikein ajoitettuja syöttöjä sekä itsekin pääsi pommittamaan uhkaavasti pari kertaa. http://www.youtube.com/watch?v=ek4xxdYfvNI
 5. Serie A kierrosseuranta

  Samaa mieltä, täysin ansaittu ja tarpeellinen voitto Romalle. Olin aika yllättynyt että Benitezin Inter oli noinkin paljon jäljessä verrattuna Mourinhon aikaan. Turhautumista, egoilua, epävarmuutta ja erityisesti jäi mieleen Chivun tilttaus Benitezille. Toki Interin koko nippu koostuu maailmanluokan pelaajista ja ihan perus suoritustaso voi siivittää joukkuetta pitkälle. Rakoilua on kuitenkin jo havaittavissa ja sehän on tietysti haastajille mieluisa asia. En ymmärrä miten tämä matsi ei muka olisi sytyttänyt Interiä, jos tarkastelee tilastojen valossa - ja muutenkin. Vaikka ei maaleilla mässäilty niin tietyllä tavalla oikein viihdyttävä ottelu, sopivan fyysinen. Tasapelikään ei mikään huutava vääryys tietysti olisi ollut. En nyt tiedä punaisesta.. ei se niin törkeä ollut. Molemmille jaettiin 4 keltaista, joista tosin Perrottan oli tällä kertaa täysin turha, ihan tavallinen pallontavoittelutilanne. Menezin rike oli mielestäni enemmän taktinen, kun taas esimerkiksi Pandevin niitti Tottiin oli täysin turha. Menez oli kieltämättä läpi ottelun erittäin hyvä, Chivu ja Lucio puuskuttivat siihen malliin että Super-Mirkolla oli loppujen lopuksi helppo työ raivata itselleen tilaa. Jos Lobont oli epävarma, niin mitä teki Julio Cesar? Noita virheitä sattuu ehkä jossain korttelifutiksessa ja todella sääliksi olisi käynyt jos tuosta olisi maali tullut, kun brassilla ei Romaa vastaan muutenkaan ole aina luistanut. Lobontia ei kunnolla testattu, mutta tärkeitä pelejä kuitenkin. Ihan okei suoritus, pystyy ainakin ottamaan vastuuta tämän pelin perusteella. Julio Sergio on sivussa n. kuukauden ja muutenkin tilanne sairastuvalla koko ajan hellittää. Esimerkiksi Riisen ja Nicolas Burdisson paluut tähän otteluun olivat isossa roolissa ja pelaamattomuudestaan huolimatta johtivat puolustusta erinomaisesta.
 6. AS Roma 2010-2011

  Kyllä se on puolustus mikä kusee tällä hetkellä radikaalisti - 3 ottelua ja 7 päästettyä maalia. Bolognaa vastaan tietysti olisi ollut mahdollisuus mättää enemmänkin maaleja, mm. 2 tolppaa ja yksi oliko nyt käsivirheestä vai paitsiosta johtuen hylätty maali sekä muutamat muut hyvät tilanteet. Mexesillä oli poikkeuksellisen huono päivä, sekä kokemattomat G. Burdisso ja varsinkin Rosi joutuivat nyt yksinkertaisesti liian kovan paikan eteen. Mielestäni Rosi esiintyi kuitenkin hyökkäyssuuntaan ihan lupaavasti. Roma on todella riippuvainen Juanin ja Riisen kaltaisista pelaajista, apua on onneksi tulossa kun Nicolas Burdisso vapautuu pelikiellostaan ja ymmärtää lopettaa idioottimaiset taklaukset. Aikaiset vaihdot aiheuttivat luonnolisesti myös hämmennystä, mutta se ei voi olla tekosyynä tuolle naurettavalle pupeltamiselle, vaan uskon Ranierin tapaan syyn olevan edelleen korvien välissä. Roma tarvitsee vastaavanlaisen herätyksen mitä viime kauden Siena -ottelu ja nopeasti. Brescia tulee olemaan kotonaan kova pala eikä tässä tilanteessa, näillä näytöillä kovin optimistinen voi olla. Hommaa hankaloittaa myös De Rossin todennäköinen poissaolo sekä Vucinicin ja Simplicion pelaamattomuus. Jos pelinrakentelu jää vain Pizarron varaan niin on itsestäänselvyys että Roma tulee olemaan kusessa. Itse laittaisin kuitenkin Menezin avaukseen, joko tuohon Simplicion tilalle tai sitten oikeaan laitaan. Helvetin tärkeä jo peli pisteiden kannalta, mutta tulee myös hyvin pitkälti määrittämään kauden suunnan. Otteluohjelma ei nimittäin seuraaville kierroksille ainakaan helpotu, esimerkiksi Interiä ja Napolia ei voi kohdata jos on edelleen suuria kysymysmerkkejä ilmassa. Onneksi sentään sairastuvalta tulee helpotuksia, mutta todella jännät paikat huomenna.
 7. Pelaajasiirrot & Siirtohuhut

  Joku Baptista voisi lähteä ihan suosiolla jonnekin muualle vetämään helppoa, mutta katsotaan mitä tässä vielä tapahtuu. Repesin totaalisesti kun luin huhun jossa Roma ja City pohtisivat Doni <-> Given vaihtoa, jossa Roma saisi vielä rahallista korvausta. Tällaisen vaihdon jälkeen voisi korkkailla vaikka koko viikon.
 8. Pelaajasiirrot & Siirtohuhut

  Mun mielestä todellakin Tonin sijaan mieluummin Adriano jopa pienellä riskillä. Kolossista oli paljon hyötyä tällä kaudella mutta ei ainakaan omia odotuksia täysin täyttänyt, joskin on itse sanonut pelaavansa mieluiten 4-4-2. Taitaa kaiken lisäksi saada sellaista palkkaa Bayernissa, jota Roma ei koskaan pystyisi Tonille maksamaan (6,5 miljoonaa). Roman hyökkäys oli muutenkin viime kaudella paikoin hidas ja samanlaiset viritelmät tuskin tulevat CL:ssä riittämään. Mikä tulee siis olemaan Gubertin kohtalo ja tyytyykö Taddei kolmen vuoden sopimukseen? Tonetton pahvi loppuu ja on heinäkuussa vapaa siirtymään muualle. Baptistaa on yhdistetty Tottenhamiin, sekä Ranieri on henkilökohtaisessa haastattelussa arvellut että Donin aika Romassa on ohi. No ilmeisesti Rosellakin on tajunnut kuinka lähelle Roma pääsi aika heiveröiselläkin rosterilla ja nyt jos haluaa pärjätä niin joukkuetta on kaikin keinoin pakko vahvistaa. Sen puoleen ihan mielenkiinnolla odotetaan mitä kesä tuo tullessaan. Turhakkeista eroon, ja Menez on pidettävä! Syttyi erittäin hitaasti mutta josko seuraava kausi olisi parempi.
 9. Roma 09/10

  Ei pitäisi vaikuttaa Serie A:n otteluihin tuo Tottin banni, eli ensi kaudella missaa 4 ottelua Coppassa, ei siis tunnu missään. Hyvä että kokonaisuus arvioitiin myös ja mielestäni ihan oikein meni kaikki sanktiot. Kertakaikkiaan jännittävä ottelu nähtiin taas Olimpicolla ja jostain syystä nyt Sienaan löytyy tavallista enemmän uskoa, ainekset todelliseen tuhkimotarinaan ovat siis edelleen olemassa.
 10. Ucl 2009/2010

  Heh, no se on hyvä että osataan ottaa huumorilla, sillä eihän sitä aina niin tosissaan tarvitsekaan olla. Mutta esimerkiksi itse olen kyllä ollut erittäin tyytyväinen Roman suorituksiin tällä kaudella, vaikka eivät UCL:ssa pelanneetkaan. Suurin ilo tulee ehdottomasti Serie A:sta. Kyllähän se pienenä yllätyksenä tuli ettei neljän parhaan joukkoon selvinnyt yhtään englantilaisjoukkuetta. Huomioitavaa on myös se, että yllättävän köykäisesti putosivat pois. ManU oli ainut jolta irtosi kunnon taisteluilmettä, mutta Münchenissä loppuminuuttien sekoilut osottautuivat liian kalliiksi heillekin. Toki jalkapallon, ja ennen kaikkea calcion nimissä toivon Interille menestystä Euroopassa, Serie A:ssa taas en missään nimessä. Tänä vuonna on ollut muutenkin positiivinen trendi UCL:ssä ja tietyllä tapaa pidän tätä kilpailua lippulaivana "tuulareille", jotka näkevät nyt että jalkapallo on paljon muuta kuin Liverpool, ManU, Chelsea, Real Madrid, Barca jne. Vaihtelun vuoksi koko liiga pysyy myös paljon mielenkiintoisempana vähän kokeneemmallekin katsojalle. Joka tapauksessa sumputtaja-Mourinho joukkueineen jatkaa vakuuttavia otteita, tosin Balotellia kukaan näytä saavan kuriin.
 11. Italian jalkapallokaaos

  Tällaisina hetkinä sitä varmasti kysyy itseltään miksi juuri minä? Täytyy ajatella että kaikella on tarkoitus. Kohtalo ohjaa Roopen pois karvaan pettymyksen tieltä, kun taas punakeltaiset ja mustavalkoiset tulevat juhlimaan. Olen entistä vakuuttuneempi, että tämän illan matsi päättyy dramaattisten vaiheiden jälkeen Juventuksen eduksi.
 12. Ucl 2009/2010

  Ylivoimainen Englanti...
 13. Pelaajasiirrot & Siirtohuhut

  Pitäisiköhän pitkästä aikaa taas spekuloida näillä. Ranieri on ollut ajoissa liikenteessä ja pyytänyt seuralta lupaa toimia siirtomarkkinoilla, joten ryhmä ihan varmasti vahvistuu kesällä. Eboue huhut ovat taas saaneet tuulta purjeisiin, vaikka Arsenal tuskin edelleenkään sopuhintaan hänestä luopuu. Nähdäkseni Roman päätavoitteena on tuoda Burdisso & Toni sisään ja joku laitapakki Riisen vaihtomieheksi. Tämän enempää tuskin tullaan näkemään, mutta siinähän ne tärkeimmät ovatkin. Jotain extraa jos saisi toivoa niin mielellään sitten keskikentälle lisää voimaa ja juoksunopeutta. Mottahan on edelleen yhteisomistuksessa ja oliko nyt 8,5M tuo summa millä hänet saisi lunastettua, mutta fakta on että hän ei ole pystynyt nostamaan tasoaan riittävästi haastaakseen Cassettin avauspaikasta. Saa nähdä mikä siis on Marcon kohtalo, kun oli lähellä siirtoa jo tammikuussa. Ei varmaan kannata hätäillä myynnin kanssa, eiköhän Cassetti vielä ainakin yhden kauden pysty vetämään tuolla tasolla ja näin ollen Motta saisi kehittyä rauhassa. Vucinicista ovat huhujen mukaan olleet kiinnostuneet molemmat Manchesterin joukkuueet ja myös Bayern. Kyllähän joku 25M tarjous kieltämättä houkuttelisi, mutta tilalle olisi ehdottomasti tuotava joku huippupelaaja kovemmalla työmoraalilla varustettuna. Näin ollen kallistuisin ennemmin Menezin myyntiin, jos joku pitää uhrata. Kumpikaan ei ole korvaamaton, täytyy vain onnistua korvaajan hankkimisessa. Ns. turhakkeita voisi pistää nyt pihalle, eli tusinabrassit Artur, Cicinho, Doni ja Baptista. Doni olisi muuten ihan ok 2. maalivahti mutta aivan liian kallis siihen hommaan. Lobont pystyy hoitamaan saman roolin ja Arturille ei vain ole käyttöä. Näin ollen Frascan voisi nostaa tai esimerkiksi kun Siena tippuu niin houkutella Curci takaisin. En ole Okakaa seurannut mutta kun tulee takaisin, niin toivottavasti kiveksien kanssa. Riippuu tietysti vähän siitäkin kuinka paljon Totti on sivussa, mutta hyökkääjien osalta vaikuttaa ihan hyvältä. Tuskin kukaan pahastuu, jos sinne joku hankintaan mutta kaikista mieluitenhan sitä näkisi Cercin ja Scardinan ottavan vastuuta tarvittaessa sillä sektorilla. Julio Sergio ja Taddei kirjoittavat lähiaikoina jatkosopimukset, ja voidaan kai todeta että ihan ansaitusti.
 14. Mitä nyt sivusilmällä olen seurannut Valioliigan meininkejä aina silloin tällöin, niin kyllä täytyy kallistua Nimrodin kanssa samoille linjoille. Tosin omasta mielestäni Sir Alex on ehkä turhan sokeasti luottanut Berbatoviin. Ei bulgaari sinänsä mikään floppi ole, yksinkertaistettuna vaan liian flegmaattinen äijä liian isossa roolissa. Ronaldon myynnin jälkeen maalinteko on pitkälti jäänyt Rooneyn harteille, ja ymmärrettävästi keskikenttä (erityisesti laitapelaaminen) ei pysty samaan mitä aiemmin. Macheda ei ole valmis ja Owen taas enemmänkin supersubin roolissa, ja jos aikanaan Berbatovin tilalle olisi hankittu joku monipuolisempi hyökkääjä (tai käytetty sellaista ) homma todennäköisesti olisi toisenlainen. Harvoin ManU fanien on tarvinnut kyseenalaistaa Fergusonia kaiken gloorian myötä, ja kaikki kunnia papparaiselle, mutta kyllähän hän osaa myös olla jääräpää tietyissä asioissa. Vaikka United on loistava joukkue, niin nyt hyökkäyspelaamisessa ei hirveästi ole variaatiota. Toki erinomaisena valmentajana hän on pystynyt peluuttamaan tuota rinkiä erittäin tasapainosesti, eikä tulos todellakaan mikään huono ole. Ei ManU enää lisää hyökkääjiä tarvitse vaan rohkeasti vanhoista sotaratsuista eroon ja keskikenttää uusiksi. En tiedä miten kauan Ferguson meinasi jatkaa, mutta hänen olisi hyvä lyödä rakennemuutos käyntiin jotta uusi valmentaja perisi mahdollisimman ehjän paketin. Käsittääkseni pelimerkkejä löytyy, joten sen suhteen tuskin mitään hätää on. Eri asia sitten onko kesällä tarpeeksi laadukkaita pelaajia tarjolla.
 15. Roma 09/10

  Odotetusti Bari kaatui vieraissa ja savotta saa jatkoa, Inter hoiti myös Bolognan vakuuttavasti, joskaan milanolaisilla ei liiemmin ongelmia kotikentällä ole ollut. Roma suoriutui mielestäni ihan kohtuu hyvin, Ranierin peräänkuuluttamaa kypsyyttä kyllä löytyi mutta aika löysätempoinen peli kaikin puolin. Eipä tuossa kuitenkaan sen kummempaa hätää ollut missään vaiheessa. Violaan varaan kai tässä täytyy kaikki jättää, vähän epäilyttää että tämän hetken Juventus Interiä pystyy haastamaan, edes tasapelistä. Muista joukkueista puhumattakaan. Olisihan se ihan hienoa jos Roma onnistuisi yhdellä kaudella saamaan kaksi scudettoa Mieluustihan nuo aina pelaamalla voittaisi mutta oikeudenmukaisuuden nimissä varmaan jonkun verran osaa arvostaakin.
×