Jump to content

Lavanche

Members
 • Content count

  754
 • Joined

 • Last visited

About Lavanche

 • Rank
  Junior Member
 • Birthday 05/13/1987

core_pfieldgroups_99

 • Minä kannatan:
  RealMadrid
 1. Real Madrid kausi 12/13

  Katsoin siis 30 minuuttia ensin realin peliä ja sitten alkoi sapettaa, mutta puoliajan jälkeen kyllä palasin taas katselemaan valkosia vikaksi puoleksi tunniksi Turhauttava vain katsoa tuomareita, jotka yliviheltää pelätessään menettävänsä ottelun hallinnan. Tappaa pelistä täysin luovuuden varsinkin jos linja vaihtelee koko pelin läpi tilanteesta riippuen.
 2. Real Madrid kausi 12/13

  Päätin katsoa klassikon sijaan Arsenal - Liverpool ottelun, jossa tuomarit antavat tehdä jotain muutakin kuin syötellä palloa. 70% vihellyksistä tähän mennessä korostettuja kaksinkamppailutilanteita tai puhtaita filmejä. Olis mukava nähdä välillä näissä klassikoissa muutakin kuin vapaapotkuja ja keskikentän höntsäilyä.
 3. Liverpoolin siirtospekulaatiot

  Incestä sen verran, että poju on itse puhunut aikaisemmin, että haluaisi seurata isänsä jalanjälkia siihen Liverpoolin arkkiviholliseen, mutta vasta kun on valmis pelaajana ja että siirtyisi valjuun vain, jos peliaika olisi kohtuu varmaa. Saa nähdä mihin miehen tie lopulta sitten vie, kun Liverpoolin ja ManU:n lisäksi ainakin Tottenham ja Newcastle ovat olleet huhuissa mukana ja Norwich on myös jo hyörinyt hetken Blackpoolin peleissä scouttaamassa, vaikka tarkkailun kohdetta ei ole kerrottu, niin tuskinpa kovin monella muulla pelaajalla olisi tällä hetkellä kanarialinnuissa käyttöä. Norwich toki jää kaikkien muiden taakse palkkatarjouksissaan ja +5 miljoonan siirto olisi Carrow Roadille ennätys, joten jos peliaika ei ole täysin ratkaiseva kriteeri, niin täällä jäädään ainakin nuolemaan näppejä.
 4. Real Madrid kausi 12/13

  Tuo keskustelu on juurikin se ongelma aina silloin tällöin viime kaudella täällä oli olo kuin olisi blogia pitänyt yllä, kun joku käy aina kirjoittamassa hyvän asiapitoisen tekstin, johon ei tule mitään kannanottoja. EDIT: Ja mainittakoon, että illan pelissä Benzema alkaa vihdoin löytää taas tasoaan. Ollut aivan tulessa ekan puolituntisen.
 5. Tämä hiukan kummastuttaa ja on kummastuttanut koko kauden mittaan mitä ulkomaalaisia foorumeita olen lukenut. Norwich on pelannut tällä kaudella huomattavasti tasapainoisempia joskin myös "tylsempiä" otteluita, kuin viime kaudella ja ei se peli viime kaudellakaan mielestäni ollut mallia "very poor". Okei ManU ei ollut tänään parhaimillaan lähinnä varmasti tuon aidon kympin puuttumisen takia, sillä taskussa olisi näyttänyt olevan enemmän tilaa, kun Tettey ja Johnson auttoivat paljon laidalla, mutta kyllä Norwich pelasi tänään hyvän pelin varsinkin taktisesti ja kenttätapahtumien perusteella oli ihan varteenotettava joukkue ja ottelu oli kohtuu tasainen niin tapahtumien kuin hallinankin osalta. Näin on ollut muun muassa tällä kaudella jo Tottenhamia vastaan kahdesti ja kerran Arsenalia vastaan, joten sen ei pitäisi yllättää ketään. Maalinteko on ollut oikeasaan ainoa osa-alue, jolla joukkueella on ollut enemmän vaikeuksia johtuen juuri tuosta tasapainoisemmasta lähestymistavasta, joka Hughtonin mukana joukkueeseen tuli. Oli myös Hughtonin taktista hyvyyttä, että keskikenttä suljettiin tehokkaasti ja ManU:n peli tehtiin todella vaikeaksi tänään. Ja omasta mielestäni Fergien ratkaisut vaihtopenkin huomioon ottaen olivat ihan hyviä ja paine siirtyi ainakin hiukan korkeammalle, kun sitä ennen ei kunnollista painetta ollut juuri lainkaan. Toki oma silmäni keskittyi enemmän keltapaitaisten seuraamiseen, että saattoi lasien värisyydestä olla haittaa taktiikoita pohtiessa. Yhtä kaikki oli muutenkin yllätyksellinen kierros ja tärkeät kolme pistettä kanarialinnuille, vaikka hiukan harmittaakin, että City pääsi paalupaikalle tämän takia.
 6. Real Madrid kausi 12/13

  Ei ole vain ollut fiilistä kirjoitella itsekseen täällä. Nurtsikin taita tätä nykyä käyttää kilpailevaa foorumia pääasiassa, jos en väärässä ole. Ja siis ihan hyvinhän meillä menee, kahdella joukkueella vain menee paremmin. Kaikki ottelut on edelleen tullut katsottua. Toki kenttätapahtumissa olisi paljon parannettavaa. Varsinkin ne avainpelaajat eivät ole viime aikoina olleet aivan siellä omalla tasollaan. Ramokselta varsinkin kohtuu iso tasonpudotus viime kauteen, jolloin oli itse muuri puolustuksen keskellä. Casillaksellekin mennyt viime aikoina enemmän sellaisia maaleja jota olisivat olleet kopattavissa, mitä normipäivänä. Lisäksi vieläkin hiukan ketuttaa tuo 40 miljoonaa Modricista rooliin, jota hänelle joukkue ei pysty tarjoamaan. Europeleissä on hyvin näkynyt kuinka tärkeä palanen Khedira/oikeasti puolustavan roolin keskikenttä on joukkueelle, jolla käytännössä toppareita lukuunottamatta kaikki menevät sinne boksin reunoille saakka hyökätessä. Modric ei vain istu tuohon Xabin vierelle ja tuo 4-3-3 mitä pariin otteeseen on kokeiltu on antanut aika köyhiä tuloksia ja ollut yksinkertaisesti liian puolustava. Huomattavasti paremmin on toiminut taasen tappioasemassa kokeiltu 3-4-3. Di Marian laukaisutaitoon on alkukaudesta mennyt kyllä myös tehokkaasti hermo. Montakohan kertaa on osunut edellisestä 10 yrityksestä maalipuiden väliin. Yhtenä esimerkkinä tilanne jossa Callejon ja Di Maria ovat 2 vs 1 tilanteessa ja Di Maria paukuttaa keskeltä boksia pallon katsomoon. Taisi olla jopa toinen Dortmund matseistal. Mutta yleisesti peli on sujunut vähintään ihan ok ja aivan ensimmäisten pelien krapulasta on päästy jo eroon ja niistä palloista oikeasti taistelee taas koko joukkue tähtiä myöten. Levante peli oli hyvä osoitus siitä, kun palloa ei pystytty pelaamaan maata pitkin juuri yhtään kelin takia. Mielenkiintoista sinäänsä, että peli annettiin pelata edes olosuhteissa joissa loukkaantumisien riski oli noinkin suuri. No siinä minun turinani hetkeen taas ^^
 7. 23.9.2012 Liverpool - Manchester United @ Anfield

  Ihan näin ohimennen kommentoituna se on ihan sama mitä Shelvey haki, mutta jos hyppää jalkapohja edellä koko paino hypyn takana toista polvenseudulle, niin punainenhan se on.
 8. Financial Fair Play

  Nimrod: On La Liga seuroillakin ollut historiassa vaikka kuinka paljon talousvaikeuksia, eikä liiga ole yksin rahalla pysynyt hengissä ja vetovoimaisena. Nyt kun ollaan tilanteessa, jossa kaksi on rahallisesti hoitaneet asiansa vähän turhankin hyvin, kun sitä tulee markkinoinnin kautta ovista ja ikkunoista, niin liiga on alkanut menettää kiinostavuuttaan. Rahalla rakennetut voitot kun ei jaksa kiinnostaa kovin pitkään. Saksan liiga tuntuu taas hengittävän ihan omissa ulottuvuuksissaan tällä hetkellä kasvun suhteen ja siellä juu raha on yritetty pistää syrjään. Edelleenkin fanit on se pohja, jolle kaikki rakentuu ja jolle kaikki on rakennettu. Ei raha. Jos joku tässä on sokea tai ainakin sokeasti katkeroitunut, se olet sinä. Paljoa FFP:tä parempaa ratkaisua ei olisi voinut tehdä ja tarkoitan tällä sitä, että se on suurin/vahvin mahdollinen malli, joka oli mahdollista runnoa eteenpäin. FFP:n pitäisi olla myös vain ensiaskel ja se luo raamit urheilulle. Se mitä sen jälkeen tapahtuu on taas päättäjistä kiinni, mutta jos suunta on tämä, niin hyvä siitä tulee. Minä myös näen ison kuvan ja ilmeisesti paremmin kuin sinä Sinun katseesi kun on niin pahasti juuttunut siihen, että miten tämä kaikki vaikuttaa sinun suosikkiisi ja siihen miten se vaikuttaa Englantiin. Jalkapalloa kun on muuallakin. Juuri omaa kapeakatseisuuttasihan sinä todistat mielipiteelläsi, ettet näe mitään pahaa rahan syytämisessä. Ja yksinkertainen vastaus viimeiseen kysymykseesi: Koska seurat eivät siihen suostuisi ja näiden seurojen takana on paljon sponsorirahoja ja liigoillakin omat sponsorinsa, joiden ääntä on kuunneltava. Ideaalitilannehan olisi, että jokainen maailman pääsarjatason seura omaisi saman palkka ja kulukaton ja kaikki sen yli menevät rahat esimerkiksi lipputuloista ja pokaalirahoista tulisi käyttää seuran infran ja juniorityön kehittämiseen. Me nyt emme vain elä ideaalimaailmassa ja parasta mitä saatiin aikaan oli FFP, johon ainakin henkilökohtaisesti olen hyvin tyytyväinen, vaikka rahantuhlaajaseuraa kannatankin.
 9. Financial Fair Play

  Heh miten minun kannattamani joukkue taas liittyi asiaan mitenkään ^^ Ymmärrän, että sinulle on katkeraa jos rahalla pärjäämistä vaikeutetaan, mutta ainakaan henk.koht ei hetkauttaisi, jos ne TV-luvat olisi englannin malliin. Valkoisilla (niin kuin myös Blaugranalla) noita mestaruuksia on mukavasti jo historiasta ennen tv-maksuja ja minua tasaisempi liigakaan ei haittaisi yhtään (Tuskin barcankaan kannattajia.) Kuten sanottu toiset meistä osaavat kritisoida omaa toimintaa, mutta ilmeisesti sinulle sheikkijohtoinen joukkue on täysi sokea piste ja et halua nähdä mitään huonoa oman joukkueesi toiminnassa siinä missä minä nään galacticos ajat puhtaasti huonona. Niin ja jalkapalloa oli ennen 90 lukuakin. Se että liigoja modernisoidaan on ihan normiasia myös muissa lajeissa ja eiköhän Valioliigan asemaan vaikuttanut eniten se, että Englanti on ainakin fanikunnaltaan jalkapallon luvattumaa, jos ei pelaajien tasoltaan, josta lopputulema on taas, että fanit ovat tämän urheilun ja sen raamit rakentaneet ei niinkään raha, joskin se on tiettyyn määrään asti pakollinen paha. Sen korostaminen sitten kuuluukin niille, joiden ilmeisesti täytyy uskotella itselleen oman joukkueen seisovan eettisesti vakaalla pohjalla. FFP:ssä on varmasti paljon huonoa, mutta kuten sanottu se on askel oikeaan suuntaan. Se ei estä kehittämästä seuraa, mutta se estää ainakin osaksi tämän palkka-armeija kehityssuunnan, joka on valloilla suurimmassa osassa rikkaita seuroja niin minun Realissani, kuin sinun Cityssäkin, se tasoittaa eroja ja vie urheilulajia takaisin siihen suuntaan mitä urheilulta odotetaan.
 10. Financial Fair Play

  Itseasiassa jalkapallo on noussut asemaansa ihan muista syistä kuin rahan takia. En tiedä Nimrodin ikää, mutta kun katsoo vuosikymmeniä taaksepäin, jolloin jalkapallo oli jo se ykköslaji maailmassa, niin rahan käyttö muiden kilpailevien lajien kanssa oli kohtuu tasoissa. Se, että jalkapallo oli kuningas laji taas rahankäytön lähtemisen näpeistä. Jälleen ollaan tilanteessa, jossa fanit ovat lajin perusta. Toki nykyään ajat ovat hiukan toiset ja varsinkin markkinointiin pitää pistää rahaa palamaan, mutta se ei tarkoita sitä, että pelaajien palkat ja siirtosummat pitäisi hilata infernaaliselle tasolle tai antaa vapaita käsiä pistää miljardi euroa parissa vuodessa seuraan. FFP on ihan oikea suunta niin kauan, kun maailmanlaajuinen verojen jälkeinen palkkakatto ei ole mahdollinen ratkaisu.
 11. Veikkausliigan televisioinnin ei luulisi juu maltaita maksavan varsinkaan, jos tarjoaa tuon pari ottelua per kuukausi ja olen ihmetellyt, että miksi tätä ei hetkeen ole tapahtunut, sillä vaikka katsojaluvut ovat pieniä, niin luulisi, että veikkausliigaa itseäänkin kiinnostaisi levikin kasvattaminen. Jos useampi ihminen tuon kutosen jalkapallolähetyksen löytää niin iso plussa varsinkin jos jatkuu myös tulevaisuudessa.
 12. Juuri tummennettu kohta on se asia, mistä en pidä Cityssä, Chelseassa enkä edes Realissa. Tämä on urheilua tai ainakin sitä sen pitäisi olla... ei teollisuutta. Toki jokaisen seuran pitää hoitaa oma taloutensa mahdollisimman hyvin ja siinä samalla pitää joukkue mielenkiintoisena, mutta on aivan toinen asia, että joku ties mistä rahansa saanut henkilö tulee hankkimaan seuran ja haluaa suoran oikotien onneen syytämällä sellaisia rahoja joukkueelle, jotka eivät edes kuulu jalkapalloon. Pelin henki on vääritynyt siitä asti kun isot kihot alkoivat toden teolla pistämään rahaa likoon. Minä ainakin osaan kritisoida omaa joukkuettani, vaikka raha toisikin mestaruuden jollain tietyllä kaudella. Toivoisin, ettei menestyksen huumassa myös muissakaan seuroissa pistettäisi lappuja silmille ja pidettäisi rahalla pärjäämistä hienona asiana. Henk.koht en haluaisi Norwichiin uusia omistajia, vaikka minimaalisella budjetilla mennään ja pari vuotta sitten käytiin melkein konkurssin kynnyksellä. Nyt seura on lähes velaton, sillä on paikallinen omistaja ja joukkueella pyyhkii kohtuu hyvin. Luultavasti se ei tule ainakaan vuosikymmeneen voittamaan yhtään mitään, jos sen jälkeenkään, mutta jalkapallossa kaikki nyt vaan eivät voi olla voittajia joka vuosi ja minulle on pääasia, että seura yrittää nousta pykälä pykälältä eteenpäin ja kyllä putoamistaistelu on vähintään yhtä jännittävää, kuin mestaruudesta kamppailukin
 13. Mielestäni suomelta ihan ok peli varsinkin puolustuksellisesti ja juuri tälläisiä pelejä tarvitaan tulevaisuudessakin. Ei käynyt kuin pari nukahdusta ja yhdestä niistä sitten rokotettiin. Halsti pelasi täysin yli odotusten, vaikka hänen laidaltaan ei juuri hyökkäyksiä tullutkaan. Viimeisellä kolmanneksella kaikki sitten oli niin kovin tuskaista. Ei saatu tarpeeksi miehiä mukaan ja silloin kun saatiin, niin joku tuhri paikan. Jotenkin joukkue huutaa edes sitä yhtä puhtaasti kuljetuksiin perustavaa laituria, että noita palloja saataisiin vietyä vastahyökkäyksistä vähän pitemmälle. Toki Pukille osui se huonoin pelipäivä pitkiin aikoihin, sillä en ole nähnyt noin huonoja ensimmäisiä kosketuksia ja viimeisiä syöttöjä mieheltä ppitkään aikaan. Hämäläinen oli ihan hyvä, mutta kun ei ole kärki, niin niissä ratkaisuissa aina kestää se pari sekunttia liikaa. Toinen positiivinen asia, jota ei voi liiaksi korostaa on Alexander Ring. Yhdessä Sparvin kanssa pelasivat mielestäni aivan loistavan pelin. Ringin pelirohkeus on sellainen ase mitä harvemmin suomalaisessa pelaajassa näkee ja kehittymisen varaa on pelaajassa vielä vaikka kuinka, kunhan saisi peliaikaa. Ehkä välillä vähän pelaa itseään tilanteista ulos ryntäilyillään. Mielestäni häntä voisi ihan hyvin peluuttaa tuossa 10 paikalla yhdessä pukin kanssa, niin saisi tehokkuutta tuohon prässiin ja Ringin päätä ei kylmää, kun saa pallon jalkaansa. Lisäksi Arkivuon ei tarvitsisi pelata aivan niin syvällä, kun Ring osaa hyödyntää laitaa itsekkin, kuten seurajoukkueessa on nähty.
 14. Cristiano Ronaldo

  Ei se Ronaldo mihinkään ole lähdössä. Tuo miljardin ulosostohinta ja 3 vuotta sopimusta jäljellä pitää miehen valkoisissa varmasti ainakin ensi kesään saakka ja kiukuttelustaan huolimatta Ronaldolla on niin kova palo menestyä, että tuskin pelaa kautta ainakaan tieten tahtoen alavireisestikkään oli tässä "skandaalissa" kyse mistä tahansa. Yksinkertaistettunahan Ronaldo itse sanoi "Minua surettaa. Seurassa tiedetään mikä minua surettaa". Se ei tarkoita itsessään yhtään mitään ja media nyt vie huhua ihan omalle tasolleen, koska juttu myy. ManU nyt tuskin muutenkaan kuuluu seuroihin, joka lähtisi kauppoihin 30 miljoonalla ja viidellä pelaajalla (olkoon hyviä tai huonoja) ja Real vielä vähemmän seuroihin, joka myisi omia tähtiään ja ottaisi sisään korvaavia "huonompia" pelaajia. Jos näissä huhuissa n.30 miiljonan vuosittaisesta palkasta sun muissa on totuutta, niin kesällä miehen saa minun puolestani pistää lihoiksi ja ostaa vaikka Neymarin sisään (harmi, että se Hazard meni jo). Ronaldo on yksi tärkeimpiä, ellei tärkein pelaaja paletissa, mutta yksikään pelaaja ei ole vuodessa 30 miljoonan arvoinen. Mitä luultavammin perä on siinä, että Iniesta sai tuon euroopan parhaimman pelaajan palkinnon ja Ronaldo näytt sitä pahempaa puoltaan, josta jo uskottiin suurimmaksi osaksi päässeemme Ronaldon aikuistuessa pikkuhiljaa, mutta näyttääpä sitä edelleen miehessä olevan enemmän tai vähemmän. Toki yhdyn Ronaldoon, että vaikea sitä on ymmärtää miksi juuri Iniesta sen sai, eikä esimerkiksi mestaruuteen oman joukkueensa johdattanut pelaaja, joka oli Iniestan tapaan kantava voima myös omassa maajoukkueessaan. Yhtä kaikki todennäköisesti kuukauden päästä kukaan ei taas muista tätäkään juttua. EDIT: Ja niin se joka sanoo, että Ronaldo olisi menossa Serie A:han, niin voi hetken aikaa miettiä mitä kaikkea siihen vaadittaisiin, että Ronaldon hintainen pelaaja sinne saataisiin. Jos tässä kyseessä on tosiaan palkka, niin euroopassa on Realin lisäksi n. 5 seuraa, jolla on varaa ja jolle Real saattaisi pelaajan myydä, eikä niistä yksikään ole Italian pääsarjassa. MLS:ää on pidetty todennäköisimpänä liigana, kun aika ajaa Ronaldosta ohi. Lähinnä jalkapallon ollessa siellä nopeiten kasvava urheilulaji ja maanahan se olisi loistava Ronaldon kaltaiselle mainoksista pääasiallisen tuottonsa saavalle pelaajalle.
 15. Real Madrid kausi 12/13

  Kolme maalia ja kolme pistettä, mutta ei se peli silti vakuuta. Vasta kun Granada pelasi kymmenellä, niin peli alkoi näyttää viime kauden Madridilta. Modric oli varsinkin ensimmäisellä jaksolla harvoja valonpilkahduksia Madridin pelissä. Koko hyökkäyskolmikko oli jotenkin vain tehottoman oloinen, eikä tiennyt mitä pallolla pitäisi tehdä. Karmeita syöttövirheitä tuli sellaisillekkin pelaajille kuin Xabi ja Ramos. Tärkeintä kuitenkin oli saada nyt vihdoin täys potti niitä pisteitä, eikä peliä kannata sen enempää miettiä. Maajoukkuetauolta joukkue toivottavasti palaa hiukan paremmassa pelivireessä, sillä pistemenetyksiä eilisen kaltaisella pelillä tulee varmasti jatkossa useampikin kappale. Ronaldo sai maalihanansa auki kahden maalin voimin, mutta eipä ne mitään hääppösiä osumia olleet ja Higuaininkin maali oli paitsiotilanteesta, joten tuo viimeistely nyt hiukan pelottaa.
×