Jump to content

JoKK3-BOY

Members
 • Content count

  179
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by JoKK3-BOY

 1. AC Milan 09/10

  Kylmä tosiasia tästä matsista oli se, että Milanilla oli Nestan kokoinen aukko puolustuksessa. Ei Favallin pitäisi, ainakaan enää, olla Milanin tapaisessa joukkueessa, joka kuitenkin lähtee joka kausi taistelemaan pokaaleista. Abate tarvitsee kokemusta ja kuten sanottua Antonini näytti todellisen tasonsa. Hän on sellainen perusjuoksija siellä laidalla, mutta ei mitään sen suurempaa. Thiago Silvalle puhtaat paperit, jälleen kerran. Dungan kannattaisi vakavasti harkita hänelle avauspaikkaa ensi kesälle. Mielestäni keskikenttä Milanilla pelasi hyvin ensimmäisen puoliajan. Sitä nopeampaa peliä mitä on ollut joulutauon jälkeen, mutta... En nyt halua mitenkään sormella ketään osoittaa, mutta Milanin keskikentän pelaaminen hidastui välittömästi kun Seedorf tuli kentälle. Minun nähdäkseni Milanin keskikentän peli kulkee huomattavasti paremmin silloin kun Pirlo pääsee yksin sitä johtamaan Ambrosinin ja Gattuson pelatessa rikkojan roolia alempana. Milanin hyökkäys oli aika mitäänsanomatonta. Borriellolla ei pallot jääneet samalla tavalla koukkuun kuin edellisissä matseissa, mutta kovaa yritystä kuitenkin. Beckham pitää kyllä hyvin leveyttä, mutta eivät nuo keskitykset ole enää entisaikojen mallisia. Toki muutama hyvä keso ihan ok peliä Becksiltä kuitenkin. Sitten Ronaldinho. Kyllähän kaveri on peliä parantanut tämän kauden aikana. Täytyy myöntää, että ei ollut paras mahdollinen peli häneltä, mutta verrattaen viime kauteen ja viime syksyyn, on hänellä huomattavasti enemmän liikettä ja vähemmän pallonmenetyksiä. Ei juuri harhasyöttöjä eilen, mutta varsin näkymätön, mutta pistäisin tämän Mourinhon loistavuuden piikkiin. Peluutti joukkuettaan juuri oikealla tavalla Milania vastaan, ja peli ratkesikin kahteen tekijään. Mourinhon täydelliseen yliotteeseen Leonardosta ja Alessandro Nestan puuttumiseen. Ansaittu voitto Interille ja Milanille miettimisen aihetta. Materrazin komealle pipolle:thumbsup1:
 2. AC Milan 09/10

  Hiljaista tuntuu täälläkin olevan, vaikka Genoa-matsi kolkuttaa jo ovella. Klo 21.40 alkaen tänään Genoa astelee San Siron viheriölle. Ehkäpä illan suurin mielenkiinto kohdistuu varmastikin David Beckhamin mahdolliseen paluuseen San Sirolle. Becks on ainakin nimetty mukana olevaan ryhmään, joten toivotaan, että tänään saadaan vähän osviittaa Becksin nykykunnosta. Tammikuuhan on, kuten Ignazio Abate jossain haastattelussa totesikin, Milanille hyvin ratkaiseva mestaruuskamppailua silmällä pitäen. Nyt Genoa, josta ei ole odotettavissa helppoa peliä ja sitten Juventus-peli Torinossa. MILAN-GENOA: THE CALLED UP ROSSONERI 1/5/2010 MILANELLO - Here are Leonardo's 21 called up players ahead of Milan-Genoa: Dida, Storari, Antonini, Favalli, Jankulovski, Kaladze, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta, Abate, Ambrosini, Beckham (n.32), Flamini, Gattuso, Pirlo, Borriello, Di Gennaro, Huntelaar, Inzaghi, Pato, Ronaldinho. Players not called up: Bonera. Unavailable players: Abbiati, Oddo, Onyewu, Seedorf. Oma toiveavaus olisi kutakuinkin tällainen: -------------Dida-- Zambrotta-Nesta-T.Silva-Antonini -----Gattuso----Ambrosini -----------Pirlo---- Pato-----------------Ronnie ---------Borriello------- Tuossa vielä Genoan mukana olevat pelaajat: 32 Amelia, 1 Russo, 73 Scarpi, 25 Biava, 4 Criscito, 16 Esposito, 13 Fatic, 24 Moretti, 35 Polenta, 40 Tomovic, 28 Juric, 20 Mesto, 77 Milanetto, 23 Modesto, 7 Rossi, 21 Zapater, 9 Crespo, 8 Palacio, 14 Sculli, 19 Suazo. Tulosveikkaus: 2-1, Maalit: AC Milan: Ronaldinho, T.Silva Genoa: Juric Pelaajaluettelot otettu: http://www.acmilan.com
 3. Barcelona 2009/10

  Ihan viihdyttävä matsi, jonka sai aikaan Villarealin ennakkoluuloton ja positiivinen pelitapa. Toki täytyy myös sanoa, että Barca oli vähän yössä kokonaisuudessaan. Pelaaminen oli hidasta, eikä joukkue oikein keksinyt keinoja Villarealin kovan "barcamaisen" prässin murtamiseen. Ensin pyöriteltiin ja yritettiin kierrättää, sitten Villareal iski kovan prässin toppareille, josta jouduttiin heittämään pitkää palloa, joita Zlatan tai kukaan muukaan Barca-pelaaja ei kovin montaa vienyt. Toki tuomari oli tasapuolisen paska molemmille joukkueille, ja se vei pelistä vähän intensiteettiä pois, kun ei saanut edes taklata. Barca ei saanut kunnolla käytettyä hyödykseen laitahyökkääjiä Henryä ja Pedroa, joilla molemmilla oli hyvä meno päällä. Palloa olisi pitänyt saada nopeammin siihen keskikentälle Busquetsille, Jonathanille ja Xaville, ja sitä kautta laidat vauhtiin, kun Villareal näin hyvin esti sen yleisen suvereenin pallonhallinnan. Abidal ei tämänhetkisessä kunnossaan meikäläistä vakuuta. Todella hidasta pallon käsittelyä ja hän oli Barca puolustuksen heikoin lenkki, joka ei oikein tullut sinuiksi tuon jo monta kertaa mainitun Villarealin kovan prässin kanssa. Itse pitäisin tällä hetkellä jopa Maxwellia ykkösvaihtoehtona vasemmaksi pakiksi. Hänellä hyvä kosketus, korkea taitotaso, Abidalia parempi hyökkäyssuuntaan ja myös puolustaa hyvin 1vs1-tilanteita. Tosin Maxwellin miinus on nuo sillointällöin tapahtuvat hasardit helpoissa tilanteissa. Keskikenttä oli ihan OK, vaikkakin oli pimennossa, koska paine oli koko ajan toppareilla, tuli pitkää palloa ja keskikenttä jäi piiloon. Xavilta hänelle tyypillistä loistavaa pelaamista aina kun palloon pääsi, Busquets oli positiivinen yllättäjä, vaikka pari hänelle tyypillistä sydämentykytyksiä aiheuttavia taaksepäinsyöttöjä tulikin. Silti Sergiolta hyvää pelin rauhoittamista ja levitystä ja lisäksi heitti parit nätit kikat keskialueella. Jonathan varsin hyvä, virheetön debyytti ilman mitään maatamullistavaa, mutta sitä nyt ei ensimmäisissä matseissa tarvitse odottaakaan. Iniestalta hyvää taistelua kentälle tultuaan ja pari puolikasta maalipaikkaa sai luotua itselleen ja kavereille. Hyvä vetokin takayläkulmaan kohti, mutta loistava torjunta Diego Lopezilta. Zlatan, todella turhautunut koko matsin ja miksi ei olisi, sillä ei tuntunut olevan kovin hyvä päivä ja tuomari oli ottanut Zlatanin silmätikukseen, mutta vaikka olisi kuinka turhautunut ei sitä tarvitse tuolla tavalla näyttää. Olihan Zlatanin taklaus törkeä, mutta ei se nyt niin paha ollut kun näytti TV-kuvassa ettei edes osunut kaveriin, joka pisti vähän teatteria pystyyn. Toki Zlatanin kannattaisi seuraavan kerran miettiä kahdesti ennen kuin alkaa tuolla tavalla hyppimään. Sen verta siitä sai rangaistusta kuitenkin, että korttitili täyttyi ja missaa seuraavan matsin. Kokonaisuudessaan Barcalta vaisua, mutta Villareal teki matsista viihdyttävän.
 4. Barcelona 2009/10

  Olen kyllä jo aiemminkin tästä maininnut, että haluaisin Guardiolan hiukan käyttävän Thiagoa kentällä, sillä itselläni on kyllä vahva luotto siihen, että jos kaverin pää kestää, tulee hänestä seuraava Barcan omista junnuista otettu suurnimi. Ehdottomasti tulevaisuudessa jopa aineksia täyttämään Xavin saappaat keskikentän maestrona, on nimittäin pallon kanssa sen verta lahjakas kaveri ja omaa myös erinomaisen pelinäkemyksen. Toivottavasti tämän pelin myötä saataisiin hoidettua tämä 2010 vuosi hyvin alkuun ja Barca saisi jatkettua voittoputkeaan. Goal.comin mukaan Iniesta treenannut joukkueen mukana keskiviikosta asti, joten siinä tapauksessa uskon, että Andrés nyt kuitenkin kentälle astelee. Toivomuksissa olisi nyt joku "helppo" 3-0 voitto. Voi kyllä tulla vaikeampaakin, kun Villareal on ollut vähän nousukunnossa. Saa nähdä. Itse uskon kuitenkin tuohon 3-0-voittoon, maalit: Ibra, Xavi ja Abidal.
 5. Avatarit

  Tällä kertaa avatariksi ilmestyi. yllättävää kyllä, jälleen yksi Ronaldinhon kuva. Ihan vain siitä syystä kun hän on sen verta hyvin syksyn pelannut ja hymy on palannut sekä hänelle itselleen, että myös hänen faneille, kuten minulle... Pakko sanoa, että Pikherzin Maradona-avatar on kyllä upea:thumbsup1:
 6. Barcelona 2009/10

  Pistetään nyt vähän yleistä keskustelun poikasta Barcasta, sen pelaajista ja erityisesti meidän keskikenttämme maagisesta Terrasan pojasta Xavista. Tuli tuossa pari päivää sitten ajan kuluksi selailtua noita Goal.comin analyysejä ja kolumneja ja vastaan tuli tällainen erinomainen kirjoitus: http://www.goal.com/en/news/2724/ballon-dor/2009/12/02/1661297/ballon-dor-analysis-why-hasnt-xavi-been-recognised-as-the. Omasta mielestäni kerrassaan mahtava kirjoituksen aihe ja vieläpä varsin hyvin kirjoitettukin. Olisiko tämän vuoden Ballon d'Or siltikin kuulunut Messin sijaan Xaville? Tämähän on jossittelua isolla J:llä, mutta kuitenkin. Aloitetaan sillä, että viime kauden Barcastahan lähestulkoon jokainen pelaaja olisi voinut voittaa tuon palkinnon, mutta tässä kohtaa vastakkainasettelu osuu kuitenkin akselin Xavi - Messi kohdalle. Eli kumpi oli juuri se, joka olisi palkinnon enemmän ansainnut. Molemmilla toki uskomattomat meriitit viime kaudelta. Kumpi sitten oli ratkaisevammassa roolissa ja kumman panos oli vahvemmin vaikuttamassa Barcan suvereeniin ja kauniiseen jalkapalloon? Toki kovin helppoa olisi vastata neutraalisti, että molemmat olivat yhtä tärkeitä, mutta nyt haluan tyhjentää sydämmelläni olevan asian ja kertoa rehellisesti oman mielipiteeni asiasta. Itse pidän molemmista pelaajista, ja molemmat olivat loistavia sekä viime kaudella että tämän kauden alun. Messi on uskomattoman lahjakas ja mahtava jalkapalloilija, sitä ei käy kiistäminen. Samat sanat sopivat myös Xavin kohdalle. Messi vaikuttaa Barcelonan hyökkäyspeliin luovuudellaan ja yllättävillä ratkaisuillaan, mutta tuoko Leo mitään huikaisevaa panosta puolustukseen tai keskikentän pelinrakenteluun? Kahteen jälkimmäiseen pointtiin oma vastaukseni on EI. Entäs sitten Xavi? Xavi dominoi pelistä toiseen keskikenttää, auttaa puolustusta, hoitelee erikoistilanteita ja on apuna hyökkäyksessä. Xavin kokonaisvaltainen osaaminen kentällä on jotain aivan poikkeuksellista, johon ei pysty kukaan muu maailmassa tällä hetkellä.Eli oma päättelyni on, että Messi on se ratkaisija, jonka toimittajat ja suuri massa näkee, mutta Xavi on koko Barcan pelin aivot, joka luo tilanteet. Myönnän, että Messi ansaitsi voittamansa palkinnon, mutta olisiko Xavi ansainnut sen vieläkin enemmän? No, kauneus on katsojan silmissä.
 7. Barcelona 2009/10

  Ensin tietysti onnittelut Messille varmasti ihan ansaitusta palkinnostaan, tosin itse olisin toivonut Xavi saavan tämän meriitin itsellensä, mutta kun toimittajat äänestävät niin voiko edes muilla kuin hyökkäjillä ollakkaan mahdollisuuksia. Sitten vähän myöhäinen analyysi klassikosta, joka ei tasollisesti tai ainakaan viihdearvoltaan noussut edelliskausien tasolle. Barcalle kuitenkin kolme pistettä ja voitto Madridista. Barcan peli oli varsin kova pettymys loistavan Inter-matsin jälkeen. Pallo ei liikkunut samalla tavalla. Varsin paljon helppoja pallonmenetyksiä ja harhasyöttöjä. Toki kunnia Realin hyvälle puolustamiselle, mutta uskon kuitenkin että tiistain esityksellä numerot olisivat olleet varsin nöyryyttävät Camp Noulla. Tarzan taisteli uskomattomasti ja oli Man of the Match. Itseäni huvitti tuo, kun Ronaldo tuli selittämään Iniestalle, että lopettaisi filmaamisen. Ronaldo nyt on ehkä viimeinen ihminen maailmassa, joka voi tulla puhumaan toisille filmaamisen lopettamisesta. Samaan tyyliinhän Iniestakin oli matsin jälkeen tuosta tilanteesta sanonut. Kuten sanottua 3 pistettä ja voitto Madridista. Tästä on hyvä jatkaa...
 8. Barcelona 2009/10

  Kova odotus on päällä, kun El Clasicó painaa päälle. Vahva usko on omiin, suoraansanottuna loistavan Inter-matsin jälkeen. Kuten sanottua se peli oli loistavaa ja mielestäni ensimmäinen jakso kauden parasta Barcaa. Jokatapauksessa sillä pelillä ei ole enää mitään merkitystä, kun Real Madrid astelee Camp Noulle. Goal.comin mukaan Zlatan aloittaisi kentällä, mutta Messi olisi aluksi penkin puolella, mutta kuten tiistaina nähtiin, ei se peli juuri huonontunut näiden kahden poissaoloista huolimatta. Tälläista avausta toivoisin: ------------Valdes ---Alves--Puyol--Pique--Abidal ------------Yaya -------Xavi-----Keita Pedro---------------Iniesta ---------Zlatan--- Tulosveikkaus 4-1 Barcalle, maalit: Zlatan, Xavi, Pedro,Messi
 9. Werder Bremen

  Komean 0-6 voiton siivittämänä Werder Bremen nousi Bundsligan kärkijoukkueeksi, ainakin väliaikaisesti. Maalit Freiburgin verkkoon iskivät: Almeida kahdesti, Marin, Özil, Naldo ja Rosenberg. Tämän lisäksi mainittavaa, että Özil teki esityön neljään maaliin. Hyvin tuntuu menevän, vaikka avainpelaajat Frings ja Borowski olivat poissa. Tähän kohtaan käy varmasti kliseinen sanonta, tästä on hyvä jatkaa...
 10. Saat toki olla vapaasti tätä mieltä, mutta muistutan kuitenkin siitä, että filmaamiset ja muut epäurheilijamaisuudet ovat varsin radikaalisti karsiutuneet pois Serie A:sta viimeisten vuosien aikana. Toki yksittäistapauksia on, eikä mistään löydy liigaa, jossa ei filmattaisi ja tulisi ylilyöntejä. Ymmärrän kyllä sen, että ainakin Suomessa suurelle massalle tuntuu jääneen huono mielikuva Italian liigasta. Muistan itsekin, kun nuorempana katselin AS Roman peliä, vastustajaa en muista, ja peli oli tylsää kuin mikä 0-0 nyhjäämistä ja peli oli keskeytettynä joka 30 sekunnin välein kun joku pelaaja makasi maassa "loukkaantuneena". Se oli siihen astisessa elämässäni surkein jalkapallo-ottelu, jonka olin nähnyt. Mitään henkilökohtaista ei tästä kuitenkaan Romaa vastaan syntynyt. Nyt kun katson Italian liigaa, näen taktista ja mielenkiintoista jalkapalloa. Vauhti ei ehkä ole Englannin tai Espanjan liigan tasoa, mutta Italiassa pelaajat/joukkueet paikkaavat sen erittäin fiksulla pelaamisella ja hyvällä sijoittumisella. Olen viimeiset pari-kolme vuotta seurannut tarkemmin italialaista jalkapalloa ja täytyy myöntää, että todella pidän siitä. Taktiikka on jalkapallon suola. Kun katsoo Italian liigaa, huomaa kuinka jopa häntäpään porukat pelaavat todella järjestelmällisesti, ja ovat heti pallon alla, kun pallo menetetään. Tämän lisäksi Italiassa pelaa loistavia yksilöitä, jotka pystyvät mitä ihmeellisempiin asioihin. Italiassa peli voi olla puolustavaa, kyllä, mutta siellä on pelannut ja pelaa myös maailman parhaita hyökkäyspään pelaajia kuten Maradona, Baggio, Zidane ja nykypelaajista mm. Zlatan, Ronaldinho, Totti, Kaká ja Del Piero. Hyökkääjä, joka pystyy tekemään maaleja ja muita ratkaisuja Serie A:ssa pystyy siihen myös muualla, koska vastassa on maailman parhaita puolustajia mm. Maldini ja Baresi. Nykyään Nesta, Chiellini, Cannavaro, Chivu jne. Itse kuitenkin pidän La Ligasta ainakin saman verran kuin yllämainitusta, koska Espanjassa vaikka liigajumbo pelaisi Barcaa tai Realia vastaan, se yrittää hyökätä. Ei parkkeeraa bussia omaan 20 metriin kuten Valioliigassa useimmiten kun pienet pelaavat isoja vastaan. Toki tulee siltikin Valioliiga myös seurattua.
 11. Barcelona 2009/10

  Kuka tahansa on Barcan peliä ja pelaajia seurannut vähintään Rijkaardin ajoista lähtien, ei voi kieltää etteikö Marquezin puolustuspelaaminen olisi heikentynyt. Hän ei puolustustaidoillaan tällä hetkellä todellakaan joukkueeseen kuuluisi, mutta hänellä on edelleen jotain mitä esimerkiksi Puyolilla tai ukrainalaisella ole. Marquezin pitkät ristipallot ovat upeata katseltavaa ja ovat tärkeä osa Barcan hyökkäyspeliä hänen ollessa kentällä. Tätä samaa pelinavaustaitoa on kuitenkin myös omasta mielestäni tämän hetken maailman parhaalla puolustajalla Gerard Piquella, joten tässäkin tulee vastaan kysymys, tarvitaanko meksikolaista välttämättä. Tämän pohjalta itsekin sanoisin, että Marquezin ei tarvitsisi olla palkkalistoilla. Hänen tilalleen tarvittaisiin kuitenkin joku avaava, mutta puolustuspäässä vähemmän haparoiva puolustaja, mahdollisten loukkaantumisten varalta. Mielestäni joko tammikuussa tai viimeistään kesällä on aika sanoa Rafalle kiitos ja hyvää jatkoa. Nyt kun tuli kirjoitettua tuosta ukrainalaisesta, Chygrinskystä, niin omasta mielestäni vähän turhan kallis "peruspakki". Ei ole pelinavaamisessa mikään huippu, mutta hoitaa tonttinsa hyvin, ilman sen suurempia virheitä. Mielestäni nuo ominaisuudet eivät ole 25 miljoonan arvoisia, mutta tehtyä ei saa tekemättömäksi. Hieno juttu, että Carles Puyolille väsättiin jatkosopimus. Puyol yksinkertaisesti on nyky-Barcan ruumiillistuma, ja kuuluu myös pelitaidoiltaan ehdottomasti avaukseen. Sitten Kazan-peliin. Vaikea peli tulossa. Itse en vastustajasta paljoa tiedä. Varmasti kuitenkin kova ja yllätysvalmis joukkue. Tasosta kertoo edellinen peli Camp Noulta, sillä kauniin jalkapallon pyhätöstä ei aivan joka sakki voittoa hae. Barca tarvitsee nyt todella hyvän pelin, pieneenkään löysäilyyn ei varaa ole. Aika itsestäänselvyyksiä, mutta laitetaanpa nyt kuitenkin... Tulosveikkaus: 0-2 Messi ja Xavi iskevät maalit.
 12. AC Milan ja perseily Euroopassa 2009-2010

  Ensiksi onnittelut kaikille Milan-kannattajille ja ennenkaikkia joukkueelle. Realille vastaavasti:ass: Ensimmäinen puoliaika kuten Pasi Rautiainen Canal+:n studiossa sanoikin, hirvittävää kävelemistä ja halutonta pelaamista. Real juoksi hieman Milanin seisoskellessa kädet taskuissa 25 metrissä. Kaikenkukkuraksi Didan aivan hirittävä moka. Siis ei hyvää päivää! Miten tuollainen kaveri ansaitsee miljoonia? Toinen puoliaika lähti liikkeelle samalla tavalla, mutta sitten Pirlo laukoo paikasta, josta kukaan muu ei lähtisi edes yrittämään, ja laukauksessa on taattu Pirlomainen kauneus ja yksinkertaisuus ja se TARKKUUS. Upea veto! Fantastico! Pirlo osoitti arvostelijoilleen kuten myös monet muut Milan-pelaajat. Sitten Ambrosinin "toivotaan, toivotaan" -osastoa oleva pallo pystyyn, ja mitä ihmettä tekee tällä kertaa Casillas!?! Aivan järjetön kalahyppy, joka ei osu edes palloon. Sitten Realin kulmapotku Raul menee heittämään kukkupallon ja Royston Drenthe laukoi ihan komeasti etualakulmaan, toki siinä tilanteessa Borriellon olisi pitänyt mennä siihen tilanteeseen kunnolla, kovalla jalalla, mutta sitä ei voi enää muuttaa. Tämän jälkeen Milanin kulmapotku, Ronaldinho antaa kierteisen suoraan Thiago Silvan nuppiin ja pallo maaliin, mutta tuomari päättää hylätä aivan päivänselvän maalin. Tämän jälkeen pikku torikokous pystyyn, jossa Ronaldinho vähän tönäisee Raulia, jonka jälkeen Realin neidit tulevat koko joukkueen voimin uhoamaan Nestalle ja kumppaneille. Uskon, että tässä kohtaa Realin pelaajat menettivät hermonsa, ja kuten nyrkkeilyssä se ei ole koskaan hyväksi. Sitten kaikenkaikkiaan komea hyökkäys Rossonerilta, Pato tuo ylös, pelaa Ronaldinholle, joka antaa Seedorffille, ja tässä vaiheessa oikeastaan ensikertaa koko pelissä Ronaldinho lähtee pallottomaan liikkeeseen, kiertämään Seedorfin, joka saa juuri tarvittavan määrän tilaa, ja Marcelon unelmoidessa Pato upottaa Real Madridin. Kaunista, Forza Milan! +++ Pato ++ Pirlo + Seedorf + koko Milanin joukkue pelasi yli alkukauden suoritustasonsa 60 minuutin jälkeen. Tämä on Milanin salainen ase, vaikka Pirloa, Ronniea, Seedorfia ym. kritisoidaan, joka viikko, heillä on se kyky, se kyky, että he pystyvät kääntämään pelin päälaelleen yhdessä sekunnin sadasosassa. Eilen sen teki Pirlo upealla laukauksellaan ja Seedorf pohjusti Milanin maalin. Ok, Ronniea ei tänään näkynyt hirveästi, mutta huomasi varmasti itsekin, että loppua kohden kun hän lähti liikkeelle haki palloa liikkeeseen, tuli tilaa ja lopussa vietiin niin Ramosia kuin Pepeäkin. Taisi taikuri olla itse myös jollain tapaa tyytyväinen, kun vaihtoon tuli niin leveästi hymyillen. Toki kuka nyt ei nauraisi madridilaisille, jotka työntävät rahaa satoja miljoonia, ja kun yksi mies on poissa, ottavat turpaan joka matsissa. Milan ei voi kuitenkaan, joka matsissa luottaa siihen, että takaata tullaan voittoon, joten pitää olla hereillä alusta asti. Kun niin hyvät fiilikset on päällä, Madridin saatua turpiinsa, vielä kerran: FORZA MILAN!
 13. AC Milan ja perseily Euroopassa 2009-2010

  Ennakkoasetelmat illan peliin ovat varsin maukkaat ja odotettavissa todella mielenkiintoinen ja toivottavasti maalirikas peli. Realin hyökkäyspeli on toiminut suhteellisen hyvin La Ligassa, mutta puolustus ei ole vielä kunnossa, ja on ollut todella epävarma niissä Realin peleissä mitä olen nähnyt. Poissa siis Ronaldo, joka on todella suuri menetys Realin hyökkäykselle. Milan vastaavasti ei ole kunnostautunut hyökkäysessä eikä puolustuksessa, mutta kuten Roma-pelissä nähtiin kolmen hyökkääjän taktiikka voisi toimia huomattavasti paremmin. Ja Leonardohan on vähän vihjaillut haastatteluissa, että peluuttaisi kolmea hyökkääjää tänäänkin. Vahva usko on itselläni, että Milan tänään Madridin pellejä vie, Ronnien ja Paton toimesta. Tai samapa tuo kuka Milanin vie voittoon, kunhan vain voittavat. Tulosveikkaus: 1-3, Pato 16min, Raúl 32min, Ronaldinho 58min, Ronaldinho 72min. Ja Bernabeu joutuu taas nöyrtymään Kuninkaan edessä
 14. AC Milan 09/10

  Kuten Pake sanoikin ensimmäinen puoliaika oli niin mitäänsanomatonta paskaa Milanilta, että huh huh... Ei mitään aikaansaannoksia hyökkäyksessä ja Ménez ja kumppanit pujottelivat Milanin puolustuksen läpi. Ensimmäisessä maalissa aivan puhdas Thiago Silvan moka ja Ménez yksin läpi. Toiselle puoliajalle Pippo sisään ja pelisysteemi muuttui 4-2-1-3:een joka toimi huomattavasti paremmin kuin se ensimmäisen puoliajan ja koko alkukauden 4-3-1-2. Uskon, että Milanin hyökkäyksen tehottomuus johtuu juuri tuosta. Kun on kaksi kärkeä kuten eilen ensimmäisellä jaksolla oli Pato ja Ronnie, ja kun tälläiset kaverit joutuvat ikäänkuin target-pelaajan rooliin ja ovat aina selkä maaliin päin. Pelaaja kuten Pato tarvitsee juoksupalloja, hän sai niitä toisella puoliajalla ja tulostakin tuli sen maalin verran. Toki tuossa kahden hyökkääjän systeemissä hyökkäjät joutuvat olemaan selkä maalille päin, kun tuulennopea Clarence Seedorf kuljettaa palloa huimalla 5 kilometrin tuntinopeudella ylöspäin ja vastustajalla on 10 miestä pallon alla ennen kuin Milan on edes puolessa kentässä. Pippo sai hyvän paikan heti ensimmäisstä kulmasta, mutta Pizarro oli tolpalla ja sai estettyä maalinsynnyn. Sitten Milan sai pilkun, joka minusta oli ihan selvä. Takaapäin, ensin tuli jaloille sitten palloon. Varsin tyhmä temppu Rooma puolustajalta, kun Nesta oli kuitenkin varsin vaarattomalla alueella. Ronnie pisti pilkun pussiin ja siitä Milan tuntui saavan vähän lisää virtaa, ja peli näytti jopa hieman jalkapallolta. Sitten vastahyökkäys, pallo Ronaldinholle neppaus ohi puolustajan ja nappisyöttö Patolle, joka ottaa upeasti pallon haltuunsa ohittaa Donin ja pistää tyhjään maaliin. Todella hieno maali. Sitten Milan rupesi puolustuskannalle ja luotti vastahyökkäyksiin. Rooma sai vielä paikan, joka siunaantui De Rossille, mutta uskoisin, että hän itse luuli olevansa paitsiossa ja täräytti silmät kiinni johonkin San Siron piippuhyllylle suurinpiirtein. +++Nesta, varmaa peliä, hankki pilkun, pelaa isolla sydämmellä, on aina peittämässä vastustajan laukauksia. Ilman Nestaa Milan olisi nytkin sarjassa putoamisviivan alapuolella. ++ Pato, aktiivista peliä. Haastaa vastustajaa ja pääsi käyttämään nopeuttaan toisella puoliajalla. Komea maali. + Ronaldinho, ei ollut ehkä Ronnien paras peli, mutta pääsi peliin sisään toisella puoliajalla, kun sai enemmän palloa. Hyviä syöttöjä. Yksi maali ja yksi syöttö. + Abate, kovaa yritystä. Hänen pelissä on hyvä tempo ja koki vääryyttä kun joutui pelaamaan Oddon kanssa samalla laidalla. + Leonardo, uskalsi pistää puhtaasti kolme hyökkääjää kehiin, ja sai muutettua Milanin peliä puoliajalla. ---Oddo, onhan se kiva kun saa jokaisen syötön omalle...maalivahdille. Ei ihme, että Milanin hyökkääminen on hidasta, jos tämä mestari palauttaa joka kerta puolesta kentästä maalivahdille. Sai ansaitut vihellyskonsertit vähän väliä. -- Ambrosini, mikä ihmeen halu kapteenilla on hankkia näitä tyhmiä kortteja. Ja vielä väitti kovasti vastaan toisesta keltaisesta. Selvä kortti kyynärpää ylhäällä. - Dida, ok muutamia hyviä torjuntoja, mutta heikkoja avauksia varsinkin ensimmäisellä jaksolla. Muutenkin aika epävarmaa toimintaa. Oliko Storari muuten loukkaantunut vai mikä?
 15. Barcelona 2009/10

  Se joku ja ainoa, joka tietää taitaa olla pelin tuomari. Ei ainakaan minun käsittääkseni se ole keltaisen paikka, jos hakee maalipotkun 16 sisältä. Sehän pitäisi vain uusia ja sillä siisti. No, espanjalaiset tuomarit... Itse pelistä aika vaisua oli jokaiselta Barca-pelaajalta. Toki tähän vaikutti Valencian kova prässi toppareille ja puolustuslinjalle ylipäänsä, eikä Barca päässyt kauheasti avaamaan. 0-0, kuten sanottua saa olla tyytyväinen pisteeseen. Sarjajohto pysyi meillä, joten tästä on hyvä jatkaa.
 16. AC Milan 09/10

  http://goal.com/en/news/10/italy/2009/10/12/1555987/ronaldinho-training-longer-harder-than-rest-of-the-milan Löytyyhän jostain jopa jotakin positiivisempia uutisia Ronniesta. Toivon mukaan jatkaa samalla linjalla. Eihän tuo bilettäminen juuri ennen peliä mikään paras tapa ole pelikavereiden, seurajohdon ja muiden luottamusta saada, mutta näistä nyt on tehty edelliset kolme vuotta hirveä haloo joka kerta, koska Ronnie ei ole ollut sama mies kentällä kuin aiemmin. Mutta Barcelonassa huippussaan ollessaan hän kävi aivan samallatavalla pyörimässä kaupungilla, eikä niistä sen isompia juttuja tarvinut tehdä. Toki se on ymmärrettävää, että aletaan etsiä syitä, jos pelin taso muuttuu, mutta jopa harmittavan paljon media sekaantuu futistähtien siviilielämäänkin nykyisin.
 17. Werder Bremen

  Kyllähän se jo jonkinlaisesta lahjakkuudesta kertoo, että kaveri pelaa 20-vuotiaana yhden maailman kovimman maajoukkueen avauksessa. Ja lukeutuu jo nyt Bundesliigan parhaisiin pelaajiin. Ymmärtääkseni saanut myös paljon kehuja Saksassa hyvien otteidensa ansiosta. Vaikea verrata Schweinsteigeriin, koska kyseessä on aikalailla erityyppinen pelaaja. Myös hyvin vaikea verrata lahjakkuutta. Kuitenkin jos Özil tekee töitä hänestä voi todellakin kehittyä todella hyvä pelaaja aivan jalkapallomaailman terävimmälle huipulle.
 18. Jääkiekko

  Alkaa itseänikin vähän pännimään tuo Sihvosen homma, kun tulee Pelsua seurattua suhteellisen paljon. Viime vuonna Komarov teki samaa hommaa, sillä erotuksella, että hän hankki vastustajalle niitä jäähyjä ja piti päänsä useimmiten kylmänä toisin kuin Sihvonen, joka ajelee selästä Ässä-pelaajan 5 SEKUNTIA ennen varsinaisen peliajan loppua. Täten Pelsu joutui koko jatkoajan pelaamaan alivoimaa, ja se nyt ei yllätys enää ollut, että Ässät siitä sitten rankaisi. Tuosta rengas-kohusta sen verran, että pitäisi nyt olla rajansa kaikella. Vaikka kuinka vihaisi ja on saatava mölyä halliin niin pitäisi vähän miettiä ennen kuin alkaa renkaita heittelemään. Eiköhän siellä ole valvontakameratallenteita tuosta heittäjästä, joten ei muuta kuin elinikäinen porttikielto heittäjälle. Turha on kuitenkaan yleistää, että kaikki Ässä-fanit ovat idiootteja. Aina löytyy 3000 katsojasta ainakin yksi idiootti. Itseni on alkukaudesta hieman yllättänyt HIFK:n hyvä pelaaminen. Toki, olihan paperilla kova nippu ennen kauden alkua, mutta niin se on HIFK:lla ollut viimeiset viisi vuotta eikä mitään maata mullistavaa ole nähty. Hyvä vauhti pelissä, taklauksia, taistelua ja sitten on kavereita, jotka pystyy hyviin yksilösuorituksiin.
 19. Werder Bremen

  Hyvin on Bremenin kausi lähtenyt käyntiin. Nuori, taitava joukkue, jolla on myös työmoraalia ja voitontahtoa on kasassa tälle kaudelle, ja uskon että tämän kauden Werder Bremenillä on potentiaalia taistella jopa Bundesligan voitosta keväällä. Sinne on kuitenkin vielä pitkä matka, mutta annan nyt oman katsaukseni Werder Bremenin alkukaudesta. Diego siis lähti kesällä, joka oli yksilötasolla suuri menetys, mutta asialla on myös kääntöpuolensa. Vaikka Diego olikin/on hämmästyttävän hyvä jalkapalloilija, on hänen lähtönsä tehnyt Bremenistä vahvemman joukkueen. Pelissä on nyt vaihtoehtoja. Edellisillä kausilla peli pyöri pelkästään Diegon kautta. Nyt Bremenillä on luovia pelaajia Özil ja Marin, jotka ovat pelanneet loistavasti alkukaudesta. Toisaalta pystytään pelaamaan myös Pizarroa targettina ja pitempää palloa. Puolustuspeli on ollut myös hyvää, josta kertoo nolla edellisessä neljässä pelissä. Frings ja Borowski tuovat keskikentällä kokemusta ja voimaa puolustukseen, ja Bargfrede on tuonut paljon lisää keskikentälle. Mertesacker hoitaa Naldon kanssa puolustuksen keskustan erinomaisesti, Boenisch ja Fritz ovat hyviä laidalla, Pasanen on hyvä korvaaja loukkaantumisten ja pelikieltojen varalta. Maalissa Tim Wiese on ollut todella hyvä ja ollut viimeinen lukko maalillaan. Marin on ollut erinomainen vahvistus. On taitoa, on nopeutta ja on taistelutahtoa. Pelaa loppuun asti ja yrittää joka tilanteessa ja onnistumisiakin on tullut hyvin. Mesut Özil taas on aivan loistava pelaaja Bremenille. Taitava, luova ja ennenkaikkea erittäin viisas pelaaja. Tekee erinomaisia juoksuja linjan taakse ja muutenkin liikkuu viisaasti. Siinä on vähän sellaista Littimäistä kykyä nähdä tilanteet jo ennen niiden syntyä. Eikä suotta on noussut Saksan maajoukkueeseen ja pelannut sielläkin erittäin hyvin. Kova nimi tulevaisuudessa. Neljäs tila sarjassa on hyvä tähän paikkaan, mutta mitään ei ole vielä saavutettu. Jos jaksavat tehdä töitä ja säästyvät loukkaantumisilta voi tästä kaudesta tulla todellinen menestys.
 20. Omasta mielestäni suurin vika on Veikkausliigan ottelu-ohjelmassa. Pitäisi ottaa kuten kiekossakin vakituiset ottelupäivät. Esimerkiksi voitaisiin sopia, että pelit pelataan tiistaina ja lauantaina juuri tiettyyn kellonaikaan. Ja toinen juttu tuosta otteluohjelmasta. Ei ole mitään järkeä pitää heinäkuussa taukoa, kun kentät ovat parhaimmillaan kuten yleensä on. Toki tänä vuonna sitä ei varsinaisesti ollut, mutta onko myöskään järkeä keskeyttää sarjan naisten EM-kisojen takia? Eikä välttämättä nuorten kisojenkaan takia olisi tarvinnut. Ja sitten A-maaottelutauot ovat aivan järjettömiä. Edellinen kierros liigassa oli sunnuntaina, maaottelut lauantaina ja keskiviikkona ja seuraava liigakierros seuraavana sunnuntaina. Kaksi viikkoa taukoa, kahden maaottelun takia? Ok, sen ymmärtää Espanjassa, Englannissa jne. kun pystytään läpi vuoden pelaamaan, mutta Suomessa ei pystytä. Muutenkin jos otteluohjelman teossa käytettäisiin vähänkin järkeä ei enää pelattaisi Lokakuun puolessa välissä. Miksi pitää kahden viimeisen sarjakierroksen pelaamiseen käyttää kolme viikkoa? Ymmärän kyllä täysin miksi tähän aikaan ihmisiä ei ole katsomoissa. Samaan aikaan SM-liiga käynnissä ja Valioliigaa telkkarissa niin ei kovin moni halua enää sunnuntai-iltana 18.30 mennä palelemaan ja katsomaan kuitenkin suht keskinkertaista futista. Sitähän se Veikkausliiga ainakin toistaiseksi on, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Jos oltaisiin fiksuja kausi saataisiin päätökseen jo ennen kuin SM-liiga alkaa saataisiin enemmän katsojia myös tänne futiksen puolelle. Eli Veikkausliigan johdossa peiliinkatsomisen paikka.
 21. Päivitelläänpä sitten myös omaa listaa. Sympatiat: Barca, se kaikkein suurin ja kaunein. Upea seura, upeat kannattajat, upeat pelaaajat, upea stadion, upea historia... AC Milan, muuan numero 80 vaikuttaa edelleen vahvasti tähän mielipiteeseen. Fiorentina, tuli viime kaudella katseltua jonkin verran Violan pelejä ja niistä jäi hyvä muistikuva, pidin näkemästäni. Tottenham ja Arsenal ovat pelanneet tai ainakin yrittäneet pelata hienoa. Molemmilla joukkueilla on aina ollut erinomaisia yksilöitä, jotka ovat jääneet myös mieleen. Werder Bremen, pelannut Thomas Schaafin alaisuudessa hyökkäävää futista, jota on ollut ilo katsella. Boca Juniors, komea historia, tuottanut monia lahjakkaita pelaajia Eurooppaan ja upeat fanit. FC Lahti, tulee paljon seurattua, kun lähellä sattuu olemaan. Ei sympatioita: Real Madrid, on jotenkin aina heijastunut jollainlailla ylimielinen kuva hommasta sekä seurajohdossa että kentällä. Liverpool, ei ole koskaan iskenyt, eikä koskaan vakuuttanut kentällä. Ehkä johtuu siitä, että kun aloin futista seuraamaan niin Poolin peli oli pelkkää pitkää palloa ja siitä jäänyt traumoja:smile_ani:
 22. AC Milan 09/10

  Tuossa olen aivan samaa mieltä. On aika kummallista, että Ronnie on se syyllinen, vaikka sentäs liikkuu ja yrittää siellä, kun samaan aikaan Ambrosini ja kumppanit vain kävelee vieressä. Käsittämättömän laiska kokonaisilme koko hommassa. Ainoat onnistujat nimenomaan Storari ja Abatella oli hyvää meininkiä oikealla. Noin hitaalla syöttelyllä ei vastustaja edes joudu liikkumaan, kun voi mennä kävellen perässä. Ja Ambrosini...aivan liikaa aivan turhia rikkeitä. Antoi Barille ainakin kaksi kertaa vaarallisesta paikasta vaparin, jota Bari ei onnistunut käyttämään. Eikä Leonardokaan puhtailla papereilla pääse. Jos peli on 0-0 sarjanousijaa vastaan 70 min. kohdalla, ja vaikka Ronaldinho olisi pelannut kuinka huonosti niin kellä tulee mieleen ottaa pois hyökkäyksestä ja ottaa laitapakki sisään. Ja sitäpaitsi hyökkäyspään ryhmitys olisi voinut olla lopussa: Abate-Pirlo-Ronaldinho Inzaghi-Pato
 23. AC Milan ja perseily Euroopassa 2009-2010

  Kuten sanottua Marseille pelasi paremmin, mutta Milan sai enemmän kuin ansaitsi. Erittäin tärkeät kolme pistettä punamustille. Ensimmäistä puoliaikaa en loppua lukuunottamatta nähnyt, mutta toisella Marseille painoi päälle hullunlailla ja Storari sai ottaa varsin vaikeita palloja muutamaan otteeseen. Topparipari Nesta-Thiago Silva on toimiva yhdistelmä. Nesta hoitaa katkomisen ja pelaa suurella sydämellä. Laitapakeista puhuttaessa siellä ei oletällä hetkellä yhtään, joka kuuluisi Milanin kaltaisen seuran avaukseen. Zambrotta on kaukana parhaita päivistään. Jankulovski ei ole koskaan ollutkaan sillä tasolla. Mielestäni kannattaisi kääntää katseet Antonini - Abate kaksikkoon. Keskikentällä Pirlo kuuluu tsestäänselvänä avaukseen. Ambrosini ei vakuuta, heikko pallonkäsittely ja rikkoo paljon. Gattuso ja Flamini ovat selvästi Ambrosinin edellä nokkimisjärjestyksessä. Flamini saa kyllä kiittää tuomaria ettei saanut eilisessä pelissä punaista liuttuaan molemmat jalkapohjat edellä tilanteeseen keskiympyrässä. Seedorf oli ensimmäisen puoliajan lopussa näkyvä, mutta katosi toisella puoliajalla pitkälti Milanin roiskimisen takia. Pato oli kevyt, hävisi kaksinkamppailuja jatkuvasti eikä todellakaan ollut sellainen valopilkku kuin Serie A:ssa. Inzaghi oli jäätävä maalinedessä. Kaksi paikkaa, kaksi maalia. Niin helppoa se on. Ihan hyvä ele Leonardolta näyttää Ronaldinholle, että avauksen paikka pitää hankkia, eikä ilmaislippuja jaella. Tosin uskon, että jos Ronnie alkaa tekemään enemmän töitä kentällä hän syrjäyttää Seedorfin avauksessa. Oli muuten mahtava tunnelma Velodromella eilen...
 24. Liechtenstein - Suomi ke 9.9.'09

  Olipahan taas pupeltamista... Alusta asti Suomi lähti liikaa mukaan Liechtensteinin peliin, jossa ei hirvittävä tempo ollut ja Suomen peli olikin sen mukaista kävelyä. Kuten Rautiainen studiossa mainitsi jo ennen peliä, että palloa on saatava nopeammin liikkeelle, mutta se ei onnistunut. Toki ne syötöt pitäisi saada ensin kohdilleen ennenkuin voidaan alkaa puhumaan syöttöpelin nopeudesta. Sitten haettiin vaikeita syöttöjä ja ne nyt vielä vähemmän osuivat kohdilleen. Sitten saatiin pilkku, jossa Littiä kyllä tultiin selästä, mutta oli silti ehkä hiukan kyseenalainen pilkku. Litiltä varma pilkku, mutta sitten tehtiin sama kuin naisten maajoukkue Englantia vastaan. Liechtensteinilta varsin onnenkantamoinen osuma, mutta ei Suomi tasapeliä enempää olisi tästä ansainnutkaan. +++ Hyypiä ++ Roman ja Litti + Moisander --- Baxter -- Eremenko jr - kaikki loput Baxterilta aivan käsittämätöntä ottaa Litti pois 10 minuuttia ennen loppua kuten myös ottaa Berat pois kärjestä kun tilanne oli 0-0 Liechtensteinia vastaan. Losa ei todellakaan pelaa taitojensa edellyttämällä tasolla. Hänen liike on niin heikkoa, että menettää helppojakin palloja. Voisi päästää käyttämään hyvää vetoaan useammin jos liikkuisi enemmän. Litti, Hyypiä, Roman ja Moisander pelasivat omalla tasollaan. Tämän takia Litti ja Hyypiä ovat olleet Euroopan huipulla. Pelkkä rutiini riittää todella hyvään, virheettömään peliin. Roman ja Moisander ovat taas Suomen tulevaisuuden kaksikko, jonka taitotaso on niin hyvä, että pystyvät pelaamaan omalla tasollaan pelistä toiseen.
 25. Taklaukset

  Et ole tainnut kauheasti pelata jalkapallo nimistä peliä. En puolustele rikkojaa, mutta futiksessa näitä vastaavia on varmasti aina ollut ja tulee aina olemaan. Jätkät menee kuitenkin tilanteisiin 100 lasissa niin ei siinä huomaa välttämättä, että tulet napit edellä. Tilanteet tulevat niin nopeasti. Ei kukaan tuollaisia tahallaan tee, eivätkä mielestäni nämä hirveitä rangaistuksia antamalla myöskään vähene. Esim. jos alettaisiin antamaan näistä vuosien tai jopa koko uran kestäviä pelikieltoja, niin se menisi ihan yli, sillä ei pelaajalta voi estää pallon pelaamista loppuiäkseen vain sen takia, koska tuli täysin peliin keskittyneenä vahingossa napit edellä. OK, kaverille hinta on kova ehkä koko loppu-ura, mutta kolhut kuuluvat peliin joskus tulee kovempaa joskus lievemmin. Näille ei yksinkertaisesti vain voi mitään nykyisessä fyysisessä pelissä.
×