Jump to content

obzen

Moderators
 • Content count

  1,928
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by obzen

 1. UEFA Champions League 2012/13

  Tänään polkaistaan käyntiin ensimmäinen osio tämän kauden Mestareiden liigasta, joka varsinaisesti koskettaa myös Barcelonaa. Viimeiset jatkajat kilpailun lohkovaiheeseen ratkottiin eilen ja illalla klo 18:45 käynnistyy arvonta alkulohkojen osalta. Ohessa UEFA:n rankingin perusteella arvontaan osallistuvat joukkueet jaoteltuina koreihin: Kori 1: Chelsea, Barcelona, United, Bayern Munich, Real Madrid, Arsenal, Porto, AC Milan Kori 2: Valencia, Benfica, Shakhtar Donetsk, Zenit St Petersburg, Schalke, Manchester City, Braga, Dynamo Kyiv Kori 3: Ajax, Anderlecht, Juventus, PSG, Olympiacos, Lille, Galatasaray, Spartak Moscow Kori 4: Borussia Dortmund, Celtic, BATE Borisov, Dinamo Zagreb, Malaga, Montpellier, Nordsjælland, CFR Cluj Ensimmäisenä tietysti osuu silmään, että aikaiseksi voidaan saada melkoinen alkulohko, jossa pelaisivat esim. Barcelona, Man City, Juventus ja Dortmund. Muutenkin ryhmä näyttää jälleen kovalta ja muutama ensikertalainenkin on saatu joukkoon. Palataan tuonnempana katsastamaan ketkä seuraksi arvotaan.
 2. UEFA Champions League 2012/13

  Celticin esitykselle on pakko nostaa hattua, joukkue pelasi hyvin, kurinalaisesti ja onnistui käyttämään vähäiset paikkansa. Forster on kyllä todella pätevä maalivahti, oli sitä jo Camp Noulla ja nyt vielä nosti osakkeitaan entisestään. Tuo kotijoukkueen taktiikka nyt ei kenellekään voinut tulla yllätyksenä ja toisinaan onnistuessaan sataprosenttisesti tuolla tyylillä Barcelona on mahdollista voittaa, se on useaan otteeseen nähty. Barcelonan esityksestä hyökkäyspäässä en olisi kovin huolissani, koska tilanteita saatiin aikaan, muutamia todella komeita syöttökuvioitakin, ja jollei pallon tiellä ollut maagisiinkin otteisiin venynyt Forster, niin kolisteltiin tolppia. Erityisesti mieltä lämmitti Alexisin itseään pidempien välistä voitettu pääpallo, jonka chileläinen ohjasi takatolppaan. Silti, kyllä noista paikoista edes sen pari maalia olisi pitänyt tehdä, mutta nyt ei vain taas osunut. Ja Barcan päästämät maalit taas, voi yhden kerran... pääosin puolustus onnistui pitämään kaverin poissa kunnollisilta maalintekopaikoilta, mutta siinä alun kulmatilanteessa kävi jälleen kiusallisen selväksi, miten Barcelona on jokseenkin aseeton isokokoisempia joukkueita vastaan. Puolustuksesta puuttuivat kaikki vähänkään kookkammat pelaajat ja Alba joutui vartioimaan väärää kaveria. Jälkimmäinen maali oli täysin turha ja siinä Xavilta valtava virhe, joka maksoi lopulta ainakin yhden pisteen.
 3. Barcelona 2012/13 - Guardiolan aikakauden loppu

  Aloitettuaan viimein omatoimisen harjoittelun maksansiirtoleikkauksensa jälkeen Eric Abidal on haastattelussa todennut, että pelikentille palaaminen ei tällä hetkellä ole hänen ykköstavoitteensa. Aivan ymmärrettävästikin perhe ja oma terveys ajavat nyt edelle ja se, toipuuko ranskalainen koskaan sellaiseen pelikuntoon, että voisi jälleen esiintyä Barcan väreissä, jää nähtäväksi. Varmasti valtaosa seuran henkilöstöstä ja kannattajistakin on jo jollain tasolla sisäistänyt, että tulevaisuuden osalta Abidalin varaan ei kannata kovin paljoa laskea. Jos nyt muutenkaan 33-vuotiaan pelaajaan osalta näin tehtäisiin.
 4. Siirtohuhuja (Barcelona)

  Huhujen threadistä on tietty kyse, mutta oliko tuosta 10M investoinnista mitään muuta tietoa missä yhteydessä se ilmeni, vai onko tämä nyt vain jossain nostettu jokin investointi uutiseksi ja alettu spekuloida? Nopealla vilkaisulla aika moni oli vetänyt Neymariin liittyvän johtopäätöksen ja olisi se siinä mielessä linjassa, että en usko kilpailun Neymarin siirrosta olevan kovin avoin sen venyttyä ns. näin pitkälle.
 5. Barcelona 2012/13 - Guardiolan aikakauden loppu

  Tähän väliin tyydyn toteamaan, että on tämä melkoinen joukkue. Paras kauden aloitus ikinä näillä puolustusvaikeuksilla ja samalla täydellinen vierassaldo. Celtaa vastaan käytännössä kolmen linjalla, josta molemmat (!) laitapuolustajat käyvät näppäämässä maalin mieheen. Ei mitään tolkkua Tervetuloa kyllä täällä riittää tilaa.
 6. UEFA Champions League 2012/13

  Tulihan se tulos viimein, mutta täpärälle se meni - taas kerran. Edelleen on kuitenkin pakko hehkuttaa sitä, että vaikka Titon on todettu olevan Guardiolaa huonompi pelaajien motivoinnissa, niin uusi valmentaja on kyllä aina ottelun ratkaisuvaiheilla onnistunut kaivamaan pelaajistaan sen viimeisen vaihteen, jolla ratkaiseva maali runtataan vaikka väkisin. Noin myöhään ei tarvitsisi ratkaisua jättää, mitä eilen nähtiin, mutta siitä täytyy nostaa hattua, että lopussa on saatu joukkueesta irti enemmän. Celtic oli Camp Noulla todella aneeminen ja sitä tietysti sopi odottaakin. Trendi on sen suuntainen, että Mestareiden liigassa kotipelit ovat vaikeimpia, koska kukaan ei odota vastustajalta mitään ja joukkueet ovat onnellisia tasuristakin. Celtic ei myöskään testannut Barcan takalinjoja kovin paljon, mutta ei sillä näyttänyt olevan juuri rahkeitakaan, koska jatkuvasti ensimmäisetkin "avaavat" syötöt puolustuksesta napsuivat kotijoukkueelle. Yksi maali päästettiin ja yllättäen jälleen oman pelaajan kautta. Celticin mahdollisuudet olivat erikoistilanteista ja tuollaisia maaleja nyt vain menee joskus, Barcalle tällä kaudella jo vähän turhankin monta. Pääasia kuitenkin, että Bartralla ei ollut sen kanssa mitään tekemistä Marc Bartra pelasi ensimmäisessä startissaan todella vahvan pelin, vaikka toki vastustaja oli vetäytyvää sorttia. Bartra oli kuitenkin mukana myös hyökkäyspäässä, kun palloa yritettiin pelata nuorukaisen päähän kulmatilanteen jälkeen. Täytyy vain toivoa, että Vilanovan silmät olivat riittävän auki ja jatkossakin peluutetaan toppareita toppareiden paikalla. Bartralle iso Tämä nyt oli kauden ensimmäinen kunnon bussi kotikentällä ja jo Celticiä vastaan homma meni liian hankalaksi. Ennen Villan tuloa keskustassa ei ollut taaskaan ketään ja kaikki nousut päättyivät järjestään taaksepäin syöttöihin, mikä toki toisinaan voi tuoda tulosta sekin, mutta yleensä se vain johti peruutteluun ja homman uudelleen käynnistelyyn. Messi ei ollut parhaimmillaan ja varmasti ajatukset saattoivat harhailla esikoisen syntymässä, mutta se oli hienoa, että ratkaisijoita löytyi muualta, eikä Messin tarvinnut olla kummassakaan maalissa edes syöttäjänä.
 7. Barcelona 2012/13 - Guardiolan aikakauden loppu

  Semmoinen peli Riazorilla. Barcalta tyrmäävä alku otteluun ja tuossa oli hyvä esimerkki siitä mitä tapahtuu, kun ottelu on pelaajien mielessä ohi ensimmäisen parikymppisen jälkeen. Negatiiviset puolet lienevät hyvin esille tuotuja, mutta positiivisina asioina ottelusta käteen jäivät jälleen ottelun ailahtelevuudesta huolimatta puserrettu voitto sekä se, että Fabregas otti nyt isoa roolia Xavin poissa ollessa ja oli ilman muuta ottelun hahmoja Messin ohella. Siis hetkinen, sehän oli ehkä hienoin oma maali ikinä! Ja sitten palatakseni vähän vanhempiin viesteihin... El Clasicossa siis Adriano keskuspuolustukseen, ehkä jotakuinkin ensimmäistä kertaa urallaan, ja vaikka ottelun tulos oli Barcan kannalta vähintään tyydyttävä, niin pitää ihmetellä ratkaisua. Miten huono on Bartran tilanne Vilanovan silmissä, jos brasilialainen laitapuolustaja ajaa ohi? Tämä on vähän samantyyppinen homma, kuin se, että nuorilta työntekijöiltä vaaditaan aina työkokemusta, vaikka heille ei ole koskaan annettu mahdollisuutta sitä kokemusta kasata. Aina voidaan jankuttaa, että "kun tämä peli on juuri sen verran tärkeä, ettei viitsi laittaa nuorta kaveria tuleen", mutta jo tälläkin kaudella on ollut monta mahdollisuutta aloittavien toppareiden taistellessa pelikuntonsa kanssa. Tässä sama asia, koska muka Fontas ne näyttöpaikkansa sai? Oikeasti? Aivan turha roikuttaa nuorta pelaajaa mukana, jos koskaan ei tilaisuutta tule. Tai jos tulee, niin 3. divarijengiä vastaan Copassa. Edelleen, kuinka moni Barcelonasta lainalle lähtenyt on palannut joukkueen pelaavaan kokoonpanoon? Hei hei Fontas... Kuten yllä todettu, aivan älytöntä, ettei Bartraa ole laitettu kentälle alkukauden aikana edes liigan peleissä. Nyt viimeistään olisi pakko saada Bartralle jotain tuntumaa otteluista, jotta penkiltä löytyisi kauden ratkaisevimmilla vaiheilla edes yksi aivan aito toppari, jota uskallettaisiin käyttääkin. Lähden siitä, että koska Song aloitti Deportivoa vastaan (ja siinähän puolustuslinja toimi kuin unelma!), niin Bartra aloittaisi tänään KOTONA Celticiä vastaan.
 8. UEFA Champions League 2012/13

  Todella ikävännäköinen tilanne. Aika hiljaiseksi tuollainen vetää ja näki selvästi, että pelaajat kentällä olivat tuon Puyolin loukkaantumisen jälkeen hivenen muissa maailmoissa. Niin oli näemmä allekirjoittanutkin, sillä Busquetsin ulosajo meni kyllä täysin ohi. Onneksi kapteenin loukkaantumisessa kysymyksessä oli vain kyynärpään sijoiltaan meneminen, eikä esim. olkavarren katkeaminen, mikä olisi sitten vaatinut jo huomattavasti pidempää huilia. Jos kyynärpää ei ole pois paikoiltaan mennessään rikkonut mitään, niin kuukauden pitäisi riittää. Täytyy vaan ihmetellä tätä tuuria keskuspuolustajien osalta ja etenkin tietysti Puyolin. Sanotaan nyt sekin, että osaltaan nämä kyllä aiheutuvat kapteenin all-in mentaliteetista, mutta eipä sitä voi moittia pelaajaa, joka kaikissa tilanteissa antaa aina kaikkensa. Kaksi viimeistä loukkaantumista ovat silti olleet tulosta hienoisesta höntyilystä tilanteissa, joissa vähempikin ehkä olisi riittänyt. Ja sitten on toki tämä vaikutus sunnuntaisen Clasicon alla, eli Piquen on parempi olla iskussa, tai muuten täytyy olla valmis mättämään vähän enemmän maaleja voittaakseen. Ai että kullostaisi Thiago Silva tai Jan Verthongen tällä hetkellä hyvältä. Itse ottelusta tietysti käteen jäi myös täydet kolme pistettä varsin kokonaisvaltaisen esityksen jälkeen. Benfica pystyi etenkin ottelun alkupuolella halkomaan puolustusta vähän turhankin tehokkaasti, mutta vaaralliset tilanteet olivat kotijoukkueen osalta aika lailla vähissä. Barca sai puristettua tarvittavat pari maalia, minkä jälkeen peli tuntui olevan pitkälti ohi, vaikka - kuten todettu - ratkaisu olisi voinut tulla aiemminkin. Messiltä poikkeuksellisen paljon harhasyöttöjä, mutta niin vain kaveri osui silloin kun piti ja tuloksena kaksi maalisyöttöä. Hieno nähdä myös Fabregasin saavan viimein onnistumisia miltei liukuhihnalta. EDIT: Kapteeni on ainakin voimissaan ja ilmeisen pöllyissään Kuva postattu 2:30 paikallista aikaa. [ATTACH=CONFIG]306[/ATTACH]
 9. Barcelona 2012/13 - Guardiolan aikakauden loppu

  Lauantaista ottelua arvioitaessa pitää muistaa, että vastassa oli tähän mennessä liigassa vähiten maaleja päästänyt joukkue, joka oli hyvässä nosteessa, minkä lisäksi vieraskenttä oli vaikeimmasta päästä. Se, että nyt oltiin hankaluuksissa tuolla puolustuksella Sevillaa vastaan vieraissa, on mielestäni huomattavasti vähemmän huolestuttavaa, kuin mikään vielä tähän mennessä tällä kaudella koettu. Kuten on todettu ja Joey edellä mainitsi, tämä on loistava merkki, että joukkue pystyy ottelun lopussa kääntämään näin vaikeita pelejä silkalla voitontahdolla. Songista jälleen... vaikka on selvää, että vasta muutaman ottelun tämän joukkueen riveissä pelannut kamerunilainen ei varmasti ole vielä parhaimmillaan, niin kyllähän kaveri oli molemmissa päästetyissä maaleissa vähän turhan suuressa roolissa. Ensimmäisessä maalissa näkyi nimenomaan se omin rooli, kun Song höntyili keskikentän puolelle ja jälkimmäisessä Negredo, joka ei nyt aivan liigan vikkelimpiä ole, ohitti Songin todella helposti. Nyt vakiotopparit ovat jo palailemassa, mutta kyllä se seuraava kerta jälleen hirvittää, kun joku on paletista poissa. Miten huono täytyy Bartran olla, jos Song ajaa näillä näytöillä jatkossakin ohi?
 10. Loukkaantumiset

  Jo pelkästään se, että Puyol ja Iniesta ovat toipuneet loukkaantumisistaan ja ovat mukana JO Benficaa vastaan, on erinomainen uutinen. Ei tarvitse sitten suoraan tulla levolta avaukseen viikonloppuna, vaikka täysiä minuutteja ei tulisikaan alle Portugalin reissulla. Piquen suhteen ollaan ilmeisesti asteen verran varovaisempia, mutta se on jo bonusta. Ei näillä edutukseen tuloa tekevillä junioreilla ainakaan kovin hyvä tuuri ole, koska jatkuvasti on vähän pidempiä loukkaantumishuolia (Fontas, Cuenca, Thiago...). Hyvä kuitenkin, että nyt selvittiin tavallaan säikähdyksellä, vaikka pari kuukautta tarkoittaa Copan kierroksen ja likimain Mestareiden liigan lohkovaiheen missaamista. Näistä ensimmäisessä olisi varmasti ollut hyvin vastuutakin tiedossa sen lisäksi, että esim. Xavi olisi saanut ansaittua huilia.
 11. Barcelona 2012/13 - Guardiolan aikakauden loppu

  Se ei kyllä selitä yhtään mitään. Bartra on sentään toppari, kun taas Song on jotain muuta. Kamerunilainen on näistä kahdesta selvästi kovemmissa vesissa keitetty, mutta silti miehen peluuttamisessa on valtava riski ja aiemmat näytöt ovat kyseenalaisia, kuten Matikin mainitsi. Ylipäänsä tämä nykyinen trendi on omasta näkökulmastani huolestuttava, että haalitaan molemmilla pelipaikoilla operoimaan pystyviä pelaajia, vaikka juuri Barcelonan tapauksessa ainakin niiden toppareiden olisi oltava erittäin puolustavia, joskin myös pallollisesti tyydyttäviä. Tämä kaikki myös tulee omien kasvattien kustannuksella, mitä en vain tässä tapauksessa voi ymmärtää. Song hankittiin Barcelonaan selvästi neljänneksi toppariksi, koska 3-4. vaihtoehtoon ei haluttu panostaa valtavasti ja rahalle saadaan samalla muutakin vastinetta keskikentän pelaamisen kautta. Monitoimipelaaminen on sikäli toki hyvä lisä, mutta sellaisen kaverin, jolla on vaikeuksia pelata poissa omimmalta pelipaikaltaan, ei koskaan mielestäni pitäisi mennä todellisen topparin edelle. Jos taas valmennus kokee, ettei Bartran taso riitä Barcelonassa, niin sitten on aivan turha nostaa näitä kavereita edustukseen ylipäänsä. Pelaamattomuus ei ainakaan sitä tasoa nosta. Täh? Vastahan Song oli avauksessa keskikentällä Valenciaa vastaan
 12. Barcelona 2012/13 - Guardiolan aikakauden loppu

  Esitys ei viikonloppuna tosiaan ollut kovin kummoinen, mutta nämä ottelut ovat nimenomaan sitä peruskauraa, jotka ratkaisevat mestaruuksia. Hienoa on ollut se, että näistä hankalista tilanteista on onnistuttu kampeamaan ylös ja aina voittoon asti, mutta tietysti vähän kalkkiviivoille se tällä kertaa jäi. Latautuminen otteluihin on tietysti yksi asia ja varmasti esim. Mestareiden liigassa intensiteetti on astetta parempi, mutta samalla uskallan epäillä onko niiden hankalien otteluiden kääntäminen eurokentillä aivan yhtä yksinkertaista. Mitä se ei toisaalta ollut nytkään. Ottelusta muuta huomionarvoista oli ehkä Messin kasvava turhautuminen, kun argentiinalainen mm. kiukkusi aika näyttävästi Villan ratkaisuille ensimmäisen jakson lopulla. Ottaen huomioon miten paljon aiemmissa otteluissa olisi ollut turhautumisen varaa verrattuna Granada-peliin, voisi tuosta huolestuakin, mutta eiköhän se siitä. Lisäksi varmasti Villakin pääsee ajan myötä jälleen paremmin samalle sivulle muun hyökkäyksen kanssa. Ymmärrän Titon pointin siinä, että Song, joka on ostettu osaltaan paikkaamaan keskuspuolustajan tontilla, saa peliaikaa, mutta jollei Bartra saa näissä peleissä vastuuta, niin missä sitten? Ei varmasti yllätä, että nykyisen topparitilanteen suurimpina kyseenalaistajina olen enenevässä määrin huolestunut vastuunjaosta alakerrassa. Pääpelivoimaa takalinjoille toki tarvitaan Piquen ja Puyolin poissa ollessa, mutta sekään ei ole perustelu Songin kanssa käytännössä samanpituisen Bartran ollessa kyseessä.
 13. UEFA Champions League 2012/13

  Sen verran ylistän kuitenkin joukkueen eilistä esitystä, että loppupuolella homman mentyä todella hankalaksi joukkue näytti voitontahtonsa ja todellisen kirin viimein alettua näytti selvältä, että ne tarvittavat maalit tullaan painamaan sisään. Joka kerta noin hankalasta tilanteesta ei noin vain nousta ja tietysti jatkossa vastaavaa olisi syytä välttää. Sinänsä mitään yllättävää Spartak ei tehnyt ja nopeat vastaiskut, etenkin McGeadyn kautta olivat myrkkyä ja aivan suoraan Emeryn pelikirjasta. Joukkueen pelaamiseen näytti osaltaan vaikuttavan Piquen loukkaantuminen jo aikaisessa vaiheessa ja kaikki tuntuivat tiedostavan, että tärkeä linkki on poissa takalinjoilta. Noin vain voi käydä, kun keskittyminen yksittäisessä ottelussa menee vähän kaikilla sekaisin ja vääriin asioihin. Sitten kun varovaisuus ei enää auttanut vieraiden siirryttyä johtoon, joukkue näytti kääntävän ajatukset vain voittamiseen, minkä jälkeen pelikin oli jo vähän toisennäköistä. Tämä oli myös osoitus siitä, että puolivaloilla ei kannata luulla Mestareiden liigassa lohkoaan voittavan ja tulevat pelit lohkovaiheessa eivät ole yhtään tämän helpompia, pikemminkin päinvastoin.
 14. Loukkaantumiset

  Näin, eli mahdollisesti Benficaa ja Madridiakin vastaan saatetaan lähteä toppariparilla Busquets-Mascherano, joista kumpikaan ei ole toppari. Ei sillä ekstratopparilla olisikaan mitään tehnyt... Sikäli luottavaisin mielin kuitenkin, että Song on aivan pätevä korvaaja keskikentälle. Ja ei tietysti pitäisi maalata piruja seinille, mutta mitäs sitten, kun joku tästä kolmikosta on sivussa? Tämän takia olisi ollut hyvä myös saada jotain OIKEITA minuutteja Bartralle alle, jottei oppimiskäyrä olisi liian hankala kärkeen. Gerard Piqué to miss two to three weeks - Uutisen mukaan miehellä Espanjaa vasemmassa jalassa
 15. UEFA Champions League 2012/13

  Illalla siis avataan myös Barcan osalta UCL-kausi ja koska kyseessä on vieläpä kotiavaus, voidaan aloituskokoonpanon osalta odottaa mielenkiintoisiakin valintoja. Puolustuksessa ei pitäisi olla epäselvyyksiä, koska äijiä on taas pari vähemmän käytettävissä. Olisin hieman yllättynyt, jos Fabregas ei aloittaisi löytymässä olevan pelivireen siivittämänä, mutta toisaalta Villakin olisi tosiaan hieno nähdä pitkästä aikaa avauksessa, jos miehestä siihen vain jo on. Sikäli todella jop turhakin arvailla, koska nimenomaan kotipelissä tie avaukseen voi olla auki Tellollekin. Tämänpäiväinen vastus on taas mielenkiintoinen ja tämä kahdesta moskovalaisjoukkueesta vähemmän näissä kekkereissä esiintynyt ja Unai Emeryn valmentama Spartak on eurokauden alla onnistunut haalimaan muutamia kovempiakin pelimiehiä ja joukkueessa pelaavat nykyään mm. Demy de Zeeuw, Jurado, Kim Källström sekä Aiden McGeady. Suurimmasta hyökkäysuhasta kärjessä vastannee nigerialainen Emmanuel Emenike tai venäläinen Artem Dzyuba. Kovin vakuuttavasti ei Spartak ole kotimaan kautta avannut ja se on käytännössä voittanut yhtä monta ottelua kuin hävinnyt, päästänyt yhtä paljon kuin tehnyt. Mestareiden liigan kotiavauksessa Barcelonalla ei suorastaan ole muuta vaihtoehtoa, kuin napata täydet kolme pistettä. Vierailla ei ole mitään muuta kuin voitettavaa, ja jos joukkue pelaa kuten aiemmat Emeryn joukkueet, niin nopeiden, laidalta tulevien vastahyökkäysten kanssa saa olla tarkkana.
 16. Barcelona 2012/13 - Guardiolan aikakauden loppu

  Lähihistoria antoi odottaa vaikeampaa iltapuhdetta, mutta todella hienoa nähdä, että joukkue reagoi noinkin pirteästi maajoukkuetauon jälkeen nyt Vilanovan alaisuudessa. Tähän kun lisätään vielä Messin ja Alvesin puuttuminen avauksesta, niin onhan tuo loistava suoritus koko joukkueelta. Montoya oli varsin hyvä jälleen ja vaikka Adriano hoiti lähinnä nousut toiselta laidalta, niin olipa kaveri syöttämässä hyökkäyksen ylimpänä Messin toista osumaa. Adriano kieltämättä saa Alban hankkimisen näyttämään jo aavistuksen arveluttavalta, mutta toisaalta loistavaa, että avauksen paikoille alkaa tietyiltä osin olla jälleen tunkua. Fabregas nosti tasoaan selvästi ja toivottavasti nyt mediakin antaa kaverin keskittyä enemmän pelaamiseen kaiken maailman teoretisoinnin sijaan. Madrid onnistui kuin onnistuikin rähmäämään pelin Sevillaa vastaan ja Mourinho julisti, ettei hänellä ole joukkuetta. No kohta taas on, ja siksi on syytä pitää keskittyminen tiukasti omassa tekemisessä. Clasicoon mennessä tultaneen näkemään selvästi pirteämpi Real. Toki tuo perinteinen maalin jälkeinen vaihto oli vähän turhaan löysästi pelattu, mutta jos vastustaja saa ainoan maalinsa Mascheranon naaman kautta, niin eipä joukkuetta voi kovin paljon sättiä. Puolustus näytti tilanteessa ainakin suht hyvin ryhmittyneeltä, mutta toki tuokin maali olisi voitu estää vielä paremmalla pelaamisella tai pysäyttämällä hyökkäyksen jo keskikentällä. Niinpä niin. Nyt ollaan sitten jälleen tilanteessa, jossa Titon pitää valita kahden pahan välillä. Annetaanko Mascheranon ja Piquen aloittaa kaikki pelit, jolloin yhteispeli voitaisiin hioa parempaan kuosiin, vai sekoitetaanko pakkaa iskemällä Bartra jomman kumman kaveriksi keskustaan? Tällä hetkellä Pique olisi suht epävarma veto kokemattoman Bartran vierelle ja muutenkaan en jaksa uskoa Titon antavan luottoa. Syytä kyllä olisi, jos kaveria koskaan aiotaan yhtään merkityksellisemmässä pelissä peluuttaa, mutta tällä hetkellä tuntuu siltä, että Bartran rooli joukkueessa on lähinnä antaa lepovuoro kokeneemmille Copan peleissä. Ja Puyol. Kapteenin pelityylihän on juuri tuollaista, itsensä likoon laittamista, mutta juuri tuossa loukkaantumiseen johtaneessa tilanteessa koko homma näytti vähän turhalta säntäilyltä. Nyt sitten tuloksena koko puolustuksen yksittäisistä pelaajista tärkein on sivussa tärkeistä peleistä, mm. seuraavaksi Sevillaa, Benficaa ja Madridia vastaan. Sen yhden keskuspuolustajan hankkiminen olisi voinut olla mestarillinen veto. Tuntuu siltä, että johto oli niin tiukasti Thiago Silvan perässä, ettei se voinut sitoutua muihin saatavilla olleisiin vaihtoehtoihin ja sitten tyydyttiin puolustavaan keskikenttäpelaajaan, josta voisi myös olla hyötyä keskuspuolustuksessa. Tämäkin hankaluus varmaan tullaan jollain tavalla selättämään ja ei kai Puyol nyt heti kolmatta kertaa putkeen löydy sairaslistalta juuri siltä palattuaan, mutta tuntuu vain, että helpommaksikin homman olisi voinut tehdä. Miten ei markkinoilta löytynyt yhtään potentiaalista 10-15 miljoonan topparia?
 17. Loukkaantumiset

  Alba oli sairastunut perusflunssaan ja tosiaan Alexis poissa reisivaivojen vuoksi. Sikäli hyvä, että loukkaantumiset ovat osuneet pelin eri osa-alueille, eikä esim. pelkästään puolustukseen, mutta kun tulevan pelin missaavat pelaajat ovat jälleen sieltä parhaasta päästä, niin tottakai harmi homma. Toki Barca saa silti hyvän ryhmän jalkeille, mutta maajoukkuetaukojen jälkeiset pelit ovat nimenomaan osoittautuneet viime vuosina kovin vaikeiksi.
 18. Loukkaantumiset

  Iniesta sidelined for 10 to 15 days Iniesta siis venäyttänyt Espanjan riveissä reiden lähentäjälihaksen ja tulee missaamaan varmuudella ainakin viikonlopun vaikean pelin Getafea vastaan sekä Mestareiden liigan avauksen Spartak Moskovaa vastaan.
 19. Barcelona 2012/13 - Guardiolan aikakauden loppu

  Varsinkaan tässä vaiheessa kautta tuossa Cescin tyytymättömyydestä uutisoinnissa tähän malliin ei ole mitään pohjaa. Ei yhtään mitään. Cesc on ennen kaikkea pettynyt OMIIN suorituksiinsa alkukaudesta ja sitä kautta saamiinsa mahdollisuuksiin. Tässä tullaan takuuvarmasti näkemään edistystä ja viime vuonnahan hienoinen taantuma koettiin loistavan alkukauden jälkeen. Muutaman pelin perusteella ei kukaan vielä vedä mitään pitkälle meneviä johtopäätöksiä ja Fabregas on alunperin tuotu takaisin Barcelonaan nimenomaan pidemmän tähtäimen suunnitelmien tukipilariksi.
 20. Cristiano Ronaldo

  Parikin toimittajaa oli sitä mieltä, että tämä "mielenilmaus" johtuisi Madridin haluttomuudesta nostaa Ronaldon palkkaa mm. palkintona viime kauden teoista. Olikos se peräti niin, että viime vuonna Mourinho oli tyytymätön ja metsästi palkankorotusta? Kavereillahan on sama agentti, joka huhujen pitäessä vähänkään paikkansa on ilmeisen hyvä pitämään asiakkaansa tietoisena arvostaan
 21. Barcelona 2012/13 - Guardiolan aikakauden loppu

  Todella yllättäen, etenkin vastustajan ja muutaman päivän treenit huomioon ottaen. Siihen nähden kotidebyytti suoraan avauksessa meni kamerunilaiselta jopa erinomaisesti ja Songista tulee vielä olemaan todella paljon hyötyä kauden edetessä raskaimpiin vaiheisiin. Jo nyt päässyt hyvin syöttöpeliin kiinni ja homma tulee vain paranemaan jatkossa.
 22. Siirtohuhuja (Barcelona)

  Alunperin solmittu sopimus oli 4,5 -vuotinen ja on siispä vasta kesällä 2015. Pelkäänpä tämän(kin) lainapestin vain ohjaavan Afellayn kauemmas seurasta, vai koska joku muistaa Barcelonan lainanneen pelaajan muualle ja nähneensä tämän vielä joskus palaavan pelaavaan kokoonpanoon?
 23. UEFA Champions League 2012/13

  Ei mikään älyttömän paha arpa, mutta kyllä tuolta helpompiakin lohkoja eilen arvottiin. Kaikki Barcan tulevat vastustajat ovat suht tasavahvoja, vaikkei Celtic tietysti aivan parhaassa lennossa ole ollut. Venäjän reissu kun osuu tottakai marraskuun lopulle, niin vaikea peli tiedossa, mutta siihen mennessä voi lohkokin olla jo aika hyvin puikoissa. Vaan ei näillä puolustuksen esityksillä. Keväästä taas voi ennakoida liigassa vaikeampaa, koska Madrid voi keskittyä jälleen pelkästään kansalliseen sarjaan
 24. Barcelona 2012/13 - Guardiolan aikakauden loppu

  En missään nimessä halua kokonaan Mascheranoa dumata ja argentiinalaiseen on voitu luottaa melkeinpä useammin kuin Pique'hen viime aikoina. Silti, eilinen oli hyvä esimerkki siitä, mistä puhuin tuossa kesän aikana täälläkin: väitän, että omalta pelipaikaltaan poissa pelaava pelaaja turvautuu kuitenkin ennemmin tai myöhemmin siihen, mikä tulee vuosien kokemuksen myötä luontaisena selkärangasta ja eilinen hazardi oli todennäköisesti tulosta tästä. Ei alimpana miehenä voi lähteä yrittämään noin vaikeaa liikettä, joka pysäyttää oman vauhdin seinään ja epäonnistuessaan tarjoaa kaverille täysin avoimen ladun maalille. Ai vähän niinkuin Mascheranolla 2010-11? No noita onnistuneita siirtymisiä ei tuossa mittakaavassa varmaan kovin todennäköisinä voi pitää, mutta mielelläni kyllä jonkin pelin näkisin kaverin pelaamassa siellä. TAI sitten Song tuodaan sisälle keskikentälle ja Busquets siirtyy toppariksi jälleen, ikäänkuin näyttääkseen Piquelle miten homma hoidetaan.
 25. Barcelona 2012/13 - Guardiolan aikakauden loppu

  Peli jäi onneksi livenä seuraamatta ja Barcelonan näkökulmasta aika vähänhän mitään hyvää sanottavaa eilisessä esityksessä oli. Ottelun komein maali sentään saatiin ja kunnon onnistuminen erikoistilanteesta. Mutta nuo päästetyt maalit... Mascheranolta alimpana miehenä järkyttävä virhe, joka osin johtui siitä, että piti lähteä noin vaikeaa yrittämään. Jos nopeampi kahdesta topparista pelaa itsensä ulos noin pahasti, niin maalihan siitä todennäköisesti tulee. Toinen maali oli myös sitä luokkaa, ettei tuollaisia voi päästää, jos kaveri vetää paikaltaan, ja tietysti kun ei Valdeskaan varsinaisesti itseluottamuksensa aallonharjalla otteluun karauttanut, niin eiväthän nuokaan, päin vedetyt vedot jää näppeihin. Toista maalia edelsi vielä vieraiden sekoilua hyvin kuvastanut Iniestan ja Busquetsin törmäily juuri ennen viimeistä pitkää avausta Ronaldolle. Joka tapauksessa tämäkin kaikki olisi ollut turhaa pyristelyä Madridilta, jos yksittäisten pelaajien henkilökohtaiset virheet eivät olisi ensimmäisessäkin ottelussa tarjonneet täysin turhaa maalia vastustajalle. Henkilökohtaiset virheet leimasivat tätä Supercopaa ja toivottavasti tämä meni alkukauden uinumisten piikkiin. Sääli, mutta onneksi tämä oli niitä pelejä, joiden häviäminen ei maata kaada, vaikka Madrid vastassa olikin. Oleellista on, että tästä farssista opitaan kaikki mitä opittavissa on ja virheet eivät enää toistu. Ja pyyhkeitä on osoitettava myös hyökkäyksen suuntaan, koska sekoilusta huolimatta puolustus päästi vain kaksi maalia ja joukkue pelasi kaksi kolmannesta vajaalla, eikä silti saatu tasoitusta aikaan. Ja Adrianon rikkeestä vielä se, että sikäli vastahyökkäys oli tärkeä pysäyttää, koska 3-0 tuossa vaiheessa olisi ollut kaikin puolin liikaa. Nyt sentään lukemat pysyivät siedettävinä ja mahdollisuudet voittoon säilyivät loppuun saakka. Ai että olisiko? Joku sananen siitä muistaakseni vaihdettiin ja edelleen puolustus näyttää aivan yhtä haavoittuvalta ilman Puyolia, kuin mitä se on pahimmillaan ollut. Mascherano yllätti ja ylisuoritti viime kaudella, mutta halutaanko oikeasti kaikki laskea yhden kortin varaan ja toivoa, että Puyolin ollessa poissa Pique ja Mascherano ovat aina elämänsä tikissä? Aika kaukainen on sekin prospekti, että Bartra nostettaisiin jomman kumman vierelle ja se voisi vaatia melkoista venymistä junnulta. Jos tämä oli tälläinen yksittäinen romahdus puolustukselta, niin ei mitään, uusia haasteita kohti, mutta jos vastaavanlainen säheltäminen maksaa esim. jatkopaikan UCL:ssä, niin ehkä sitten mietitään asiaa uudelleen.
×