Jump to content

obzen

Moderators
 • Content count

  1,928
 • Joined

 • Last visited


Reputation Activity

 1. Like
  obzen got a reaction from JebyLels in EM-kisat 2012 Puola & Ukraina   
  Heh, kävin vasta nyt tarkistamassa liigan statusta ja HIVENEN meni Fantasy Football reisille reissujen yms. takia. Mutta nythän ne tosipelit vasta alkaa, kiri käynnistyy nyt
 2. Like
  obzen got a reaction from JebyLels in EURO 2012 finaali: Espanja - Italia   
  Laitetaanpa aihe vireille, jotta Il Fenomeno Veron mammuttimainen ennakointi tulevasta loppuottelusta saa loppusijoituspaikkansa
   
  Jalkapallon EM-kisojen 2012 alkamisesta tulee tänään kuluneeksi tasan kolme viikkoa ja enää on finaali edessä. Ottelussa kohtaavat varmasti kisojen suurin ennakkosuosikki, sekä likimain yhtä suurten kysymysmerkkien ympäröimänä turnaukseen lähtenyt Italia. Siinä missä Espanja on onnistunut käsittelemään hallitsevan mestarin paineet ja odotukset etenemällä vääjäämättä finaaliin toista kertaa peräkkäin, on Italia vastaavasti yllättänyt pelaamisellaan monet, raivannut vahvoja vastustajia tieltään ja kovan taisteluhengen siivittämänä päätynyt finaaliin. Tuskin monikaan kieltää, että tänä vuonna finaalissa pelaavat kisojen kaksi parasta joukkuetta, kuten kuuluukin. Lisämausteen otteluun antaa se, että samat joukkueet kohtasivat kolme viikkoa aiemmin lohkonsa avauspelissä.
   
  Espanja on jatkanut siitä mihin se jäi kaksi vuotta sitten voitettuaan maailmanmestaruuden ja pelitapa on se sama. Joukkueessa on tapahtunut joitain hienoisia muutoksia, mutta ydin on edelleen kasassa. Vain keskushyökkääjien peluutus on yllättänyt ja kuuden keskikenttämiehen ryhmitys aiheuttanut selkeämpää staattisuutta hallitsevan mestarin pelissä, jonka lisäksi maalintekijät joudutaan kaivamaan sieltä täältä. Italiaa vastaan oletan näkeväni keskushyökkääjän taas aloittamassa, mieluiten Torresin, koska tämä peluutus aiheutti selvästi enemmän hankaluuksia Italian puolustukselle. Muuten ryhmä pysyy samana, pyrkii hallitsemaan palloa ja pitämään Italian mahdollisimman hyvin erossa siitä. Portugali-pelin suuria välejä keskikentän ja "hyökkäyksen" välillä olisi vältettävä ja peliä pitäisi pystyä viemään myös laitoja hyväksi käyttäen, sillä Italian puolustus osannee sumputtaa hyvin keskustan etenkin, jos se lähtee neljän linjalla ja kolmella keskikenttämiehellä.
   
  Italia on Prandellin alaisuudessa kehittynyt selvästi ja pallollisempi sekä pirteämpi joukkue poikkeaa hivenen takavuosien joukkueista. Peluutus on vaihdellut hieman niin taktiikan kuin miehityksenkin osalta, osin loukkaantumistenkin vuoksi, mutta nyt semifinaaliin Italia sai jälleen parhaat aseensa käyttöön ja oli vakuuttava Saksaa vastaan. Pirlo on ollut hienossa vedossa yhtä hienon seurajoukkuekauden jälkeen ja hänestä, aivan kuten koko joukkueesta, on huokunut valtava itseluottamus sekä yhteishenki. Espanjaa vastaan Italian täytyy käyttää hyödykseen ne hetket, joina se saa pidettyä palloa ja pyrkiä venyttämään vastustajan puolustusta syvyyssuunnassa, aivan kuin se teki Saksaa vastaan. Espanjalaiset ovat parempia juoksemaan kohti omaa maaliaan kuin Saksa, mutta Espanjankin vähän maaleja päästänyt puolustus on ollut toisinaan vaikeuksissa paineen alla. Maalipaikat pitää toki pystyä käyttämään semifinaaliottelun tapaan hyvin hyödyksi aivan kuten erikoistilanteetkin.
   
  Mielenkiintoinen on asetelma finaalin alla: Molemmilla on ollut ollut vaikeutensa turnauksessa, molemmilla hankaluuksia maalinteossa. Molemmat pelasivat pudotuspeleissä ns. helpomman pelinsä ja erittäin tiukan, joista molemmat selvisivät voittajina rangaistuslaukausten jälkeen. Molemmat saivat semifinaaleistaan ja tavasta, jolla ne ratkesivat, selvästi lisälatausta pitkän kauden viimeiseen koitokseen. Yhdeksi ratkaisevaksi tekijäksi ennakkoon tiukassa kamppailussa nousee varmasti se, kummalta löytyy yksinkertaisesti kovempi tahto voittaa.
×