Jump to content

ippe

Members
 • Viestit

  7 650
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

2 seuraajaa

Tietoja käyttäjästä ippe

 • Taso
  Senior Member
 • Syntymäpäivä 19.07.1994

Profile Information

 • Gender
  Male

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

645 profiilin katselua
 1. Liverpool FC - Kausi 2018/19

  Ihan okei arpa. Bayern ei ole ollut tällä kaudella totutun vahva managerinvaihdoksesta ja ikääntyvästä rungosta johtuen ja Klopp varmaan tietää saksalaisten metkut hyvin. Paljon on tietty aikaa ennen pudotuspelien alkua joten mitä vain voi vielä tapahtua.
 2. Liverpool FC - Kausi 2018/19

  Näinhän se menee. hyvä muisti siellä päässä jos muistit tällaisen viestin olemassa olon! Mitä Robertsoniin tulee niin sanotaan nopsaan se, että en koskaan ollut pelaajan hankkimista vastaan ja pidin miestä ihan kelpo pelaajana, mutta siirron vieminen maaliin tuntui kestävän turhan kauan ja sitä tuli kritisoitua. Periaatteessahan Liverpool ei ole vieläkään korvannut Coutinhoa, koska ainakaan itse en näe Naby Keitaa hänen korvaajanaan ja vaikka Shaqiri on pelannut hyvin niin ei hän ihan vastaavan paikan pelaaja kuitenkaan ole. Toisaalta ei Liverpoolin välttämättä tarvitse korvata Coutinhoa Fekirillä tai kenelläkään muulla pelaajalla. Tämän kauden juttu on ollut se, että puolustus on laitettu kuntoon ja vaikka tämä henkilöityykin vahvasti Alissoniin ja Van Dijkiin niin myös keskikentällä on ollut tässä oma roolinsa, kuten oli jo viime kaudella Coutinhon lähdettyä. Brassi ei kuitenkaan ihan hirveästi viitsinyt loppuaikoinaan puolustaa ja hän oli enemmänkin neljäs hyökkääjä kuin kolmas keskikenttäpelaaja. Napoli pelin Henderson, Milner & Wijnaldum kolmikko ei ole paperilla se kaikkein mielenkiintoisin, mutta toisaalta ei se hullummin suju näilläkään pelaajilla. Naby Keita ja Fabinho tulivat kesällä sisään yhteensä noin £100 miljoonan siirtosummilla niin näiltä kavereilta olisin odottanut vähän vahvempaa panosta tähän kauteen. Tietty siellä on loukkaantumiset vaikeuttaneet Keitan sopeutumista ja Fabinholla on muuten vaan ottanut oman aikansa sopeutua uuteen maahan, liigaan ja pelitapaan, mutta mielestäni kumpikaan pelaaja ei ole selkeästi ottanut avauksenpaikkaa itselleen, minkä pitäisi tuon hintaisilla pelaajilla olla itsestäänselvää. Varmaan heidännkin roolinsa kasvaa kauden mittaan ja vaikka Fabinhoa on jo jotkut lehdet vieneet Pariisiin ja ties minne niin aika vaikea on nähdä, että Liverpool lähtisi pelaajaa jo nyt myymään. Ja ihmettelen näitä myyntihuhuja ihan yleisestikin, sillä pelatessaan avauksessa Fabinho on ollut selkeä vahvistus Liverpoolille ja varsinkin nyt kun Gome on loukkaantunut niin hänen panoksensa keskikentän pohjalla nousee avainasemaan. Takaisin Liverpoolin omistajiin niin siellä on selkeästi tehty jonkinlainen ajatusmaailman muutos. Varmaan viime kauden UCL-finaali herätti kaverit siihen, että tämä joukkue voi Kloppin johdolla oikeasti menestyä ja panostukset viime kesänä olivat ihan eri luokkaa kuin aiempina kausina, jolloin pelaajahankinnat on kuitenkin rahoitettu pääosin mm. Suarezin ja Coutinhon myynneillä.
 3. Liverpool FC - Kausi 2018/19

  Keskikentästä samaa mieltä Torresin kanssa. Saa nähdä miten kulkee. Toisaalta Liverpoolin ei oikein parane päästää maaliakaan niin varmaan siksi Shaqiri ei avaa keskellä. Täytyy luottaa, että hykkäyskolmikko hoitaa homman kotiin.
 4. Liverpool FC - Kausi 2018/19

  Siellähän on melkoinen myllytys käynnissä ja taululla on jo 0-4 lukemat. Mo Salah on varsinkin ollut pelipäällä ja jamppa iski hattutempun. Joe Gomezin puuttuminen alakerrasta ei ole juurikaan näkynyt ja Milner on ollut myös hyvä vähän vieraammalla oikean pakin tontilla. Milnerille taisi olla tänään uras 500. ottelu Valioliigassa niin hieno rajapyykki hänelle, hän taisi olla vasta 12. pelaaja, joka on yltänyt vastaaviin lukemiin. Puolustus on toiminut hyvin ja tykkään todella Fabinhosta tuolla keskikentällä. Hän tekee hyviä katkoja ja tuo jonkinlaista varmuutta siihen keskelle. Mielestäni hän on Wijnaldumin kanssa oikein hyvä pari siinä keskikentän pohjalla. Keitalle myös toinen startti tällä viikolla ja kaipa se hänenkin peli siitä paranee. Omaan silmään on vielä vähän sen näköistä tekemistä, että pelikavereiden liikkeet eivät ole tulleet selväksi ja toisinaan tekeminen on vähän epävarmaa. Miehellä on potentiaalia paljon parempaan ja Kloppokin taisi siellä ja rauhoitella, että kaikki seurassa tietävät Keitan kyvyt ja tämän vuoksi hänen hankintaansa odotettiin vuoden verran, joten mitään ongelmia ei ole vaikka loukkaantumiset ovat alkukautta vähän rasittaneetkin. Toivotaan nyt, että Chelsea saisi niistettyä Cityltä tasurin tai miksei vaikka ihan voittoakin jos sille päälle sattuvat.
 5. Liverpool FC - Kausi 2018/19

  Eilinen ottelu tuntui taas jotenkin nihkeältä, mutta hieno 1-3 voitto sieltä lopulta naarattiin. Origi pelasi itsensä aika nopeasti avaukseen, mutta ei hän eilen mitään ihmeitä esittänyt, että kyse oli varmaan ihan puhtaasti rotaatiosta. Kärkikolmikon lepuutus oli Kloppolta kovaa uhkapeliä, mutta lopulta sekin toimi. Ehkä silti jatkossa näkisi mieluummin niin, että yksi pelaaja lepää yhdessä pelissä ja toinen toisessa. Toppariosastolla alkaa näköjään olemaan ongelmia ja Gomezin loukkaantuminen on harmittava takaisku. En rehellisyyden nimissä haluaisi nähdä edes Lovrenia siellä palloilemassa, saati sitten Joel Matipia. Puolustus toimii kokonaisuutena hyvin ja saa sitten nähdä, että kykeneekö VVD kannattelemaan toista toppria reppuselässään. Alissonilta taas hyvä peli ja hän käynnisti hienosti sen oliko nyt 1-3 maaliin vai 1-2 johtaneen hyökkäyksen. Samanlainen temppu nähtiin häneltä myös Fulhamia vastaan, joten hän on ainakin pelinlukutaitonsa todistanut.
 6. Liverpool FC - Kausi 2018/19

  Nihkeä peli, mutta lopulta saatiin vakuuttava 0-3 voitto hankalasta paikasta. Avausjakso oli Liverpoolilta heikkoa tekemistä ja taisi mennä 35 minuuttia ennen kuin saatiin laukaus maaliakohti. Toisella jaksolla ilme vähän parani ja Salah avasi maalihanat. 0-2 tuli TAA:n hienosta vaparista ja lopussa Firmino nikkasi Manen vedon paluupallon sisään ja peli päättyi 0-3 lukemiin. Varmaan hyvä viime kausi jollain tapaa turmeli meikäläisen, kun ei tällainenkään peli ihan täysin tyydytä. Cityn heittämä haaste on tietysti todella kova ja tuntuu, että siellä tehdään kaikki piirun verran paremmin kuin meillä, mutta minkäs teet. Voitetaan vaan niin paljon pisteitä, kun pystytään ja katsotaan keväällä, että mihin se riittää.
 7. Liverpool FC - Kausi 2018/19

  Tasainen vääntö eikä ollut ihan sellainen peli mitä odotin. Arsenal on alkukaudesta ollut heikohko omassa päässä, mutta ei siellä tänään suurempia virheitä tehty sitä Liverpoolin maalia lukuunottamatta. Tai no olihan siellä Lenolla se yksi omituinen ulostulo, mutta VVD puski vain tolppaan. Liverpoolin päässä vähän sama juttu, että maalivahti oli epävarma. 1-1 on ottelutapahtumiin peilaten varmaankin ihan oikeutettu tulos. Täytyy nyt toivoa, että City ja Chelseakin menettäisivät joskus pisteitä. Vähän siltä tuntuu, että liigavoittoon vaaditaan tällä kaudella vielä tavallistakin muhkeampi pistepotti.
 8. Liverpool FC - Kausi 2018/19

  Meikäläinen on viime aikoina viettänyt vähän hiljaiseloa foorumin suhteen, mutta kaikelle on oikeastaan erittäin hyvä syy. Muutama foorumisti tämän jo saattaa tietääkin, mutta aloitin tänä syksynä urheilujohtamisen maisterin opinnot Liverpoolin yliopistossa. Uuteen maahan ja kouluun tottuminen on ottanut aikaa niin foorumi on saanut väistyä vähän sivummalle. Täällä ollaan kuitenkin edelleen ja nyt alkukiireiden hälvettyä alkaa olla aikaa kirjoitteluunkin. Keskiviikkona kävi niin onnekkaasti, että pääsin paikan päälle Belgrad peliin katsomaan ottelua The Kop katsomoa vastapäätä olevaan katsomoon, jossa vierasfanit yleensä pitävät mekkalaa. Tällä kertaa vierasfaneja ei kuitenkaan saanut matkustaa paikalle, joten tilaa löytyi myös meikäläiselle. Meidän katsomonosassa oli hyvä fiilis ja olihan se mahtava näky, kun Salah pamautti pallon maaliin ihan siinä omien silmien edessä. Belgrad pelissä Klopp koitti selkestäi 4-2-3-1 systeemiä aiemman 4-3-3:n sijaan ja mielestäni tämä toimi ihan hyvin. Salah oli selkeä kärkipelaaja, Firmino pelasi 10-paikalla ja Sadio Mané & Xherdan Shaqiri miehittivät laitoja. Keskikentällä kauden tasaisin suorittaja Gini Wijnaldum sai parikseen loistavan ottelun pelanneen Fabinhon, joten Kloppin kokeilu oli kaikin puolin onnistunut. Saa nähdä jatkaako saksalainen tämän muodostelman käyttämistä, mutta niin tai näin niin on ehdottomasti hyvä asia, että työkalupakista löytyy useampikin muodostelma ja miehitys vastustajien kaatamiseksi. Viime kaudella se 4-3-3 toimi erinomaisesti hyökkääjien pelatessa unelmakautta, mutta tällä kaudella on hyvä olla vaihtoehtoja, kun jopa Salah on ajoittain näyttänyt ihan tavalliselta kuolevaiselta. Tänään sitten homma jatkuu Cardiffia vastaan ja voitosta pitää totta kai lähteä liikkeelle. Voi olla nihkeä peli luvassa, mutta eiköhän se voitto sieltä kaiveta.
 9. Liverpool FC - Kausi 2018/19

  Hyvä ottelu Liverpoolilta ja ottelu oli paketissa jo ensimmäisen puoliajan jälkeen, kun taululla oli 3-0 lukemat. Shaqiri sai ensimmäisen startin ja mies olikin vahvasti esillä, kun pallo kimpoili Shaqirin laukauksen jälkeen maaliin Southamptonin pelaajista ja vielä juuri ennen taukoa mies laukoi mahtavan vaparin aivan yläristikkoon, josta Salah pääsi siirtämään pallon tyhjään maaliin. Siinä välissä Joel Matip oli puskenut Alexander-Arnoldin kulman maaliin, joten avaukseen tulleet pelaajat olivat Shaqirin ja Matipin muodossa vahvasti esillä tänään. Toinen jakso olikin sitten enemmän pelailua ja esimerkiksi Shaqiri otettiin vähän omituisesti pois jo tauolla. Klopp kertoi ottelun jälkeen, että kyseessä oli taktinen päätös, että keskikenttä saatiin paremmin haltuun. Liverpool vaikuttaa tällä hetkellä olevan "autopilotilla" eli homma toimii mukavasti pelistä toiseen. Pasi ja Keke Viasatin studiossa vähän spekuloivat ettei Liverpoolissa vaan ole liian kivaa, ja se oli mielestäni ihan validi pointti. Liverpoolin joukkue on aika järkeviä tyyppejä täynnä ja varmasti Kloppokin teroittaa sitä, että mitään ei saada ottaa itsestään selvyytenä ja vanhat otteet eivät tuo seuraavasta pelistä ensimmäistäkään pistettä. Kausi on alkanut erinomaisesti pelkillä voitoilla ja toivotaan, että sama meno jatkuu myös tulevaisuudessa myös vastustajien parantuessa.
 10. Liverpool FC - Kausi 2018/19

  Oijjoi läheltä liippasi ettei Pariisi saanut varastettua yhtä pinnaa, mutta yksisilmäien Bobby Firmino oli sitä mieltä, että voitto jää tänään Liverpooliin. Mahtavat tuuletukset vielä maalin perään Liverpool oli ottelussa mielestäni selkeästi parempi eikä PSG juuri paikkoja saanut. Ensimmäisessä PSG:n maalissa Cavani tuntui olevan paitsiossa ja vaikutti mielestäni peliin vaikkei palloon osunutkaan ja sitten pallo siitä onnekkaasti kimpoili Robertsonin kautta Meunierille.
 11. Liverpool FC - Kausi 2018/19

  Hyvä peli Liverpoolilta ja vaikka Spurs tuossa lopussa sen kavennuksen saikiin niin eivät he uhanneet Liverpoolin voittoa millään tapaa. Liverpoolin pakka vaikuttaa olevan hyvin kasassa, kun hyökkäyspeli on totutun iloista ja puolustuspäässäkin homma toimii. Yksilötasolla esim. Salah ei ole vielä esittänyt parastaan ja Fabinho ei ole pelannut lainkaan, joten parantamistakin on vielä. Toivottavasti Firminolle ei käynyt pahasti siinä, kun Vertonghenin käsi osui häntä silmään. Brassilta taas tänään ennen loukaantumista loistavaa peliä ja hän teki maalin lisäksi kovasti hommia molempiin suuntiin.
 12. Liverpool FC - Kausi 2018/19

  Noista CMoren jutuista sen verran, että heidän jossain virallisilla kanavillaan oli muistaakseni muotoiltu asia niin, että "kauden aika näytetään joitakin yksittäisiä otteluista myös ilmaiskanavilta." Mitään YLE:n kaltaista kierroskohtaista ilmaisottelua ei siis ole luvassa vaan UCL-finaalin lisäksi näytetään sitten joitakin otteluita sieltä täältä. En ole vama, että kuinka paljon niitä otteluita on tarkoitus näyttää, mutta varmuudella vähemmän, mitä YLE näytti. Kuluttajan kannalta huonompi juttu ja viime kauden kaltaista tarjontaa, jossa kaikki merkittävä oli saman katon alla Viasatilla tullaan tuskin ihan heti näkemään uudestaan. Mitä viikonlopun otteluun tulee, niin Tottenhamilta puuttuvat varmuudell Hugo Lloris, joka sai tuomion rattijuopumuksesta ja Dele Alli, jota ei ole toistaiseksi tuomittu kuin sukeltamisesta ja siitäkin turhan harvoin. Molemmat pelaajat ilmeisesti loukkaantumisen vuoksi sivussa. Liverpool ei tainnut kärsiä maajoukkuetauolla ainuttakaan loukkaantumista, mikä on mahtava uutinen.
 13. Liverpool FC - Kausi 2018/19

  Nihkeää oli tosiaan. Firmino ja Mane vastasivat Liverpoolin maaleista ja Mane pysyy tiukasti siellä liigan maalintekijätilaston kärjessä iskettyään 4 maalia yhtä moneen otteluun. Mukavaa, että Firminokin sai nyt maalihanat auki. Leicesterin maali meni tosiaan Alissonin piikkiin, mutta minkäs teet. Mies sanoi itse ottelun jälkeen, että tietää tehneensä virheen ja vaikka on tottunut harhauttelemaan niin hän on sen verran viisas, ettei toista samaa virhettä kahdesti. Ei Kloppokaan tästä ainakaan median edessä liian vihainen ollut eikä sellainen huutaminen ja raivoaminen varmaan mihinkään johtaisi kuitenkaan. Alisson on tosiaan loistava ammattilainen ja tietää itsekin mokanneensa. Mediahan tästä varmaan kaiken ottaa irti, mutta se nyt on mitä on. Yleisilme oli tosiaan Brighton pelin tapaan aika vaisu. En tiedä oliko se pelaajilta vain vähän yrityksen puutetta, onko siellä alkanut jo jalat painaa vai mikä siellä nyt vaivaa. Nyt on luvassa maajoukkuetauko, mutta valtaosa joukkueesta matkaa maajoukkueidensa mukana ties minne niin ei Liverpoolissa ainakaan hirveästi yhteispeliä päästä harjoittelemaan ja ei miehet varmaan liikaa lepäämään pääse. Maajoukkuetauon jälkeen neljä seuraavaa ottelua liigassa ovat Spurs A, Southampton H, Chelsea A ja Manchester City H niin peli on syytä saada uomiinsa. Tuloksia on tullut heikollakin pelillä ja se on pääasia.
 14. Liverpool FC - Kausi 2018/19

  Leicesteriltä on onneksi Vardy vielä pelikiellossa. Jamppa on onnistunut Liverpoolia vastaan yleensä aika hyvin ja ilman häntä ja Cityyn siirtynyttä Mahrezia tuo Leicesterin joukkue näyttää aika aseettomalta. Onhan siellä tietysti mm. Maddison ja Iheanacho joilla on potentiaalia tehdä maaleja ja kulmiin muutama iso pelaaja, mutta en jaksa uskoa, että Liverpool vielä tänäänkään päästäisi maalia. Leicester puolustaa varmasti aika alhaalta, joten tänään tarvitaan malttia ja sitten kun paikka aukeaa niin tulee olla erittäin terävänä. Salahin viimeistelyprosentin pitää parantua muutamasta ensimmäisestä ottelusta ja Firminokin pitää saada paremmin peliin mukaan. Tämä on jotenkin sen oloinen ottelu, että Naby Keita voisi olla isossa roolissa. UCL:lässä niin PSG on alisuorittanut Eurokentillä jo pitkään. Alkulohkoissa ovat saaneet isoja voittoja, mutta tosipeleistä ovat pudonneet pois jo hyvissä ajoin. Ranskalaisia valmentaa tätä nykyä Thomas Tuchel, joka on Kloppolle varmasti erittäin tuttu kaveri Saksan puolelta. Ei PSG pelaa kaudessa yhtäkään vastaavaa peliä mitä Liverpool tarjoaa, jossa heidän kimppuunsa käydään hullunlailla. Napoli oli viime kaudella hyvä, mutta Carlo Ancelotti ei jotenkaan ole heidänlaisensa valmentaja. Napolissa vaaditaan sellaista tiettyä hulluutta ja kovaa vaatimustasoa, eikä nämä adjektiivit kuvaa rauhallista ja tyylikästä Ancelottia kovinkaan hyvin. Serbiassa varmaan jokunen fani soihduttaa ja huutelee ikäviä, mutta tasoero Liverpooliin on kuitenkin pelillisesti aivan valtava. Alkulohkosta pitää ilman muuta mennä jatkoon, sittenhän ne tosipelit vasta alkavat.
 15. Liverpool FC - Kausi 2018/19

  Tuntuu, että arvonnalla oli suurempi merkitys viime kaudella, kun Liverpool teki paluun eurokentille. Nyt ainakin itsellä on vähän sellainen olo, että Liverpool on taas vakiinnuttanut asemansa Euroopan huipulla ja vaikka joukkue on siellä kolmannessa korissa niin ei tulevat vastustajat juuri hetkauta. Liverpool osoitti kuitenkin mm. viime kaudella pystyvänsä voittamaan ihan kenet tahansa ja tällä hetkellä joukkue on vielä viime kauttakin parempi. Jos saisi pienen toiveen esittää niin ykkösestä ottaisin mieluiten Real Madridin vastaan. Heidän kanssaan olisi vähän kalavelkoja makseltavana ja muuan Sergio Ramos ei varmaan saisi Anfieldilta kovin iloista vastaanottoa. Muista koreista tulkoon sitten mitä tulee. Tänään on muuten julkaistu Englannin maajoukkueryhmä ja Liverpoolista mukana ovat Joe Gomez, Jordan Henderson, Trent Alexander-Arnold ja vähän yllättäen Adam Lallana. Joe Gomez on mielestäni alkukauden nimiä ja on erittäin hienoa nähdä, että hän on ottanut nyt topparin tontin itselleen. Ketjun ensimmäisissä viesteissä vähän toivoinkin, että Gomez saisi pelata enemmän omalla paikallaan puolustuksen keskustassa ja nyt sitten Lovrenin ja Matipin terveyshuolien johdosta nuori englantilainen on saanut paikan avauksesta Van Dijkin viereltä ja on esiintynyt vakuuttavasti. Gomez on fyysisiltä ominaisuuksiltaan todella hyvä pelaaja, kun hän on yksi liigan nopeimmista toppareista ja pärjää hyvin ilmassa. Kaveri on pelannut paljon myös laitapakkina, mikä on varmasti lisännyt hänen varmuuttaan pallon kanssa. Toivottavasti Lovren ei kuntouduttuaan ota Gomezin avauksenpaikkaa takaisin vanhoilla meriiteillä, vaan Gomez saisi jatkaa VVD:n kanssa keskustassa. Gomez muuten liittyi Liverpooliin vuonna 2015 erittäin maltillisella £3,5 miljoonan siirtokorvauksella. Tässä on muuten SkySportsin juttua Joe Gomezin alkukaudesta: http://www.skysports.com/football/news/11669/11485050/joe-gomez-making-central-berth-his-own-with-virgil-van-dijk-at-liverpool
×