Jump to content

sparksi

Members
 • Content count

  296
 • Joined

 • Last visited

About sparksi

 • Rank
  Junior Member
 • Birthday 07/07/1985

core_pfieldgroups_99

 • Location
  Kokkola
 1. Hankintoja kaudeksi 2011-2012 ja siirtohuhut.

  Mitääh joko se kesä meni näin nopeesti? Seuran kotisivuilla varmistetaan Podolskin siirto. http://www.arsenal.com/news/news-archive/arsenal-agree-deal-for-podolski Mitä pelaajalla on sitten antaa rakkaalle seurallemme? Kuluva kausi Poldilta on sujunut varsin hyvin, sillä putoajajoukkueen paidassa on tullut 28 ottelussa 18 maalia. Kaudelle sattui kuitenkin yksi vähän pitempi loukkaantuminen, joka sattua Schalke-pelissä. Pelaaja kykenee pelaamaan kärjessä, kärjen takana ja molemmilla laidoilla. Hänellä on hyvä vasemman jalan laukaus, jolla voi maalata hiukan kauempaakin, eikä oikea jalkakaan aivan susihuono ole. Myöskin parasta ikää lähestyvä maajoukkuetason pelaaja on suuri plussa siihen nähden millaisia pelaajia viime aikoina on hankittu. Riskit? Siirtosummaksi arvioidaan 10,9 miljoonaa, joka on jo merkittävä summa yhdestä pelaajasta. Tämän lisäksi Poldille on varmasti tarjottu vähintään 60-70000 punnan viikkopalkkaa. Aina on mahdollisuus floppiin. Eikä voida unohtaa sitäkään, että Poldi jäi jo kerran Bayern Muchenissä vähälle peliajalle. Ja tässä on tietysti se mahdollisuus, että seura pistää RVP:n myyntiin, mikä taas tarkoittaa sitä että tarvitaan taas uusi hyökkääjä.
 2. Arsenal FC 2011-2012

  Heipä hei pitkästä aikaa. Kiire on vähentänyt reilusti mahdollisuuksia osallistua keskusteluun. Kokopäivätyön lisäksi on löydettävä aikaa opinnoille ja kolmelle urheilulajille. Viimeinen niitti kirjoitusmotivaatiolle on ollut joukkueen heikot otteet. Ei ole huvittanut haukkua pelaajia ja kirjoittaa negatiivista tekstiä. Nyt paha otteluputki alkoi hyvin. Edessä olevat ottelut AC Milania ja Sunderlandia vastaan pitkälti kertovat mihin suuntaan joukkueen tuloskunto on menossa. Eilisen jälkeen täytyy sanoa, että harmillista tuo Henryn paluu Amerikkaan. Penkiltä löytyvä tulivoima jäi lyhytaikaiseksi iloksi. Chamakh ei saanut edes Afrikassa maalijyväänsä takaisin. Tosin lyhyt aikaisella maisemanvaihdoksella saattaa olla jotain vaikutusta. Tai no kyllähän sieltä penkiltä saattaa Ramsey löytyä.
 3. Arsenal FC 2011-2012

  Gervinho ja Chamakh lähtee, mutta Kamerun ei päässyt kisoihin mukaan, joten Song on käytettävissä tammi-helmikuussakin.
 4. Arsenal FC 2011-2012

  Re: Arsenal FC 2011-2012 Keskikentällä on tällä hetkellä loukkaantumisten vuoksi nokkimisjärjestyksen kärjessä kolme(Ramsey, Rosicky ja Arteta) pelintekijää, joista kukaan ei ole läheskään samalla tasolla kuin Fabregas. Tilanne on siinä mielessä huono, että keskikentän keskustan hyökkäystä tukevat pelaajat ovat näitä hitaita pelintekijöitä, jotka pyrkivät antamaan hyviä syöttöjä kaverille. Yleensä tilanne on sellainen, että vastustajalla on bussi parkissa, jolloin linjan taakse on aivan turha pelata. Tällöin Gervinhon ja Walcottin tehtävä on ainoastaan seinä, kun eipä sinne matalalla pelaavan linjan taakse voi mitään pystypalloakaan laittaa eikä kumpikaan pelaaja kykene tekemään mitään ratkaisua millä mennään vastustajista ohi. Ja jos laita pelaajat jollain ihmeen kaupalla onnistuvat saamaan edes kohtalaisen keson aikaan niin silloin Robin van Persie on yksin alueella yrittämässä voittaa pallo vähintään kolmelta vastustajalta. Ehkä suurin ongelma on se, että Wenger luottaa yhä tuohon pelitapaan, jolla Fabregas onnistui laittamaan ratkaisevia syöttöjä Robin van Persielle. Tällä hetkellä kukaan kolmesta pelintekijästä ei ole sillä tasolla, että yksin puhkoisivat vastustajan linjaa. Ehkäpä Diaby tarjoaa jotain muuta keskikentälle kunhan ensin kuntoutuu. En väitä hänen olevan mikään sateentekijä. Muistuu hyvin mieleen loukkaantumisalttius ja vaihtelevat peliesitykset, mutta tässä tapauksessa kuitenkin erilaisuus on rikkaus.
 5. Loukkaantumiset (Arsenal)

  Re: Loukkaantumiset (Arsenal) Wilshere ulkona vielä ainakin 2-3 kuukautta. Paha menetys joukkueelle. Toivottavasti tän vuoden puolella tekee vielä paluun. Seuraavaksi sitten odotellaan tiistaita ja sitä, kun Arsenal-vihaaja Antti Niemi on kehoittanut kavereitaan telomaan van Persien ulos syyskaudelta.
 6. Arsenal FC 2011-2012

  Re: Arsenal FC 2011-2012 Ei kyse varmastikaan mistään loukkaantumisesta ole. 1-0 tilanne vain vaati hyökkäävämpää pelaajaa kentälle. Rosicky olisi varmasti ollut aloituksessa ilman loukkaantumistaan, mutta tällä kertaa tuli vasta toiselle jaksolle, koska tilanne vaati sitä. Eilisestä jäi harmittamaan, että Chamberlainin olisi voinut esitellä eilen. Tietysti hänet on mukavampi esitellä faneille kotistadionilla, mutta yhtä "varmaa" tilannetta voidaan joutua odottamaan.
 7. Hankintoja kaudeksi 2011-2012 ja siirtohuhut.

  Re: Hankintoja kaudeksi 2011-2012 ja siirtohuhut. Ja taas ollaan tilanteessa, jossa aloituskokoonpanosta on menetetty 3 pelaajaa. Suurin huoli tässä on, että näille pelaajille ei ole kunnollista korvaajaa. Ainoa valmis pelaaja Gervinho, joka ei ole kuitenkaan aivan valmis, sillä hän vaikuttaa kovasti toiselta Walcottilta. Campbell, Chamberlain ja Jenkinson omaavat alle 5 prosentin mahdollisuuden päästä lentoon ensimmäisellä kaudella. Toki ei näille pelaajille varmasti kukaan ole kovinkaan suuria paineita asettamassa, koska kaikki tietävät tilanteen. Wengerille taas paineita on asetettu. Mikäli mies ei onnistu tekemään kunnollisia hankintoja ikkunan loppuun, niin voin vain kuvitella millaiset protestit katsomoissa ja muussa kassavirrassa tapahtuu. Itse olen siirtämässä omaa paitatilaustani siihen asti, että näen jotain tapahtuvan tai jos Wengerin uhkarohkein "I told you so" jostain syystä onnistuu. Myös Arsenal TV:n tilauksen peruutan, koska niitä rahoja ei näköjään haluta investoida. Rakkaus seuraa kohtaan on silti säilynyt, mutta ei se ole hauskaa vierestä katsoa, kun rakasta seuraa ajetaan alas. Kyllähän tuo tilanne tuosta kauden mittaan paranee pelaajien kehittyessä, mutta kyllästyttää tuollainen avainpelaajien korvaaminen selkeästi huonommilla pelaajilla. Milloin Wenger on kaavaillut, että siihen tulee loppu? Tämän lisäksi tuo kesän aikana tapahtunut valehtelu oli loukkaavaa faneja kohtaan. Siirtoikkunan alussa annettiin ymmärtää, että kassassa on siirtorahaa, joka voidaan investoida, mutta sinne kuitenkin haalittiin lisää rahaa. Toki tähän kauteen olisi ollut huono lähteä, jos joukkueen kahden avainpelaajan motivaatio olisi ollut huono. He olisivat varmasti suoriutuneet tehtävistään jopa korvaajiaan huonommin.
 8. Hankintoja kaudeksi 2011-2012 ja siirtohuhut.

  Re: Hankintoja kaudeksi 2011-2012 ja siirtohuhut. Aika huono ajoitus Arsenalin kannalta. Jos jostain syystä Udinese menisikin karsinnoista jatkoon, niin siinä vaiheessa Arsenal (ilman Cesciä ja Nasria) ei varmasti ole kovinkaan mediaseksikäs vaihtoehto huippupelaajille. Saapa nähdä, mitä nimiä Wenger taikoo hatustaan. Mielestäni asia ei mene noin. Arsenal on kuitenkin suurseura ja ennen kaikkea perinteikäs seura. Pelaajat, jotka ovat iältään 20-25-vuotiaita, ovat saaneet seurata nuoruudessaan esimerkiksi Bergkampin ja Henryn otteita. Eihän Suarezkaan jättänyt Liverpoolia väliin, vaikka seura menettikin Torresin eikä ollut Mestarien Liigassa mukana. Uskoisin myös, että Wenger hankkii ennemmin pienemmän liigan huippupelaajan, josta toki maksetaan hieman oppirahoja. Tässä tulee myös palkkahommat eteen, sillä RvP:n 110k viikossa palkkaa ei kovin helpolla ohiteta. Tämä jättää Sneijderit ja muut suurseuroissa suurissa rooleissa olevat pelaajat pelkiksi päiväuniksi.
 9. Hankintoja kaudeksi 2011-2012 ja siirtohuhut.

  Re: Hankintoja kaudeksi 2011-2012 ja siirtohuhut. Kyllähän tässä Pique ja Puyol ovat Twitterissä hehkuttaneet "hyviä uutisia tulossa" sekä Valdes on suoraan sanonut julkisuudessa diilin olevan lähellä. Samalla Frimpong on twiitannut "bye bye". Sitten Cesc on hehkuttanut uutta "kännykkäänsä": http://gunnerblog.com/wp-content/upload ... berry1.png Eipä muuta kuin hauskoja hetkiä teatterikorkeakoulussa ja toivottavasti loukkaantumishuolet loppuu. Hyvin on Fabregas seuransa pitänyt Mestarien liigassa. Nyt vaaditaankin johtajuutta, joka vie pokaaleihin asti, mutta vaikea on mies korvata. Jadson vaikuttaa mielenkiintoiselta ratkaisulta siinä mielessä, että hän highlightien perusteella tykkää pelata palloa läpi laidoilta. Nykyhankinnat puoltavat tuota ratkaisua, sillä seuraan on vasta hankittu Chamberlain, Gervinho, Miyaichi ja useampi vuosi sitten Walcott. Sitten täytyy sanoa argumenttia tulevaisuuden varalle tästä parhaista pelaajista luopumisesta. Monista suista on kuulunut, että seuraavaksi lähdössä olisivat Robin van Persie ja Wilshere, mutta esimerkiksi Wilsherelle Arsenal on se ykkösseura, toisin kuin Fabregasilla se on alusta lähtien ollut Barca. Tosin rahalla saa ja hevosella pääsee vai miten se Ashley Cole muinoin sanoi. Uskoisin, että britit on helpommin pidettävissä seurassa kuin esimerkiksi Barcan kasvatit, joita taas on kaksi hankittu. Jännä juttu noista julkaistuista pelinumeroista, että siellä on Fabregas mukana, mutta ei esimerkiksi Ebouea, joka menetti pelinumeronsa Gervinholle. On siellä tosin myös Almunia ja Bendtner, jotka ovat olleet koko kesän varmimmat lähtijät.
 10. Hankintoja kaudeksi 2011-2012 ja siirtohuhut.

  Re: Hankintoja kaudeksi 2011-2012 ja siirtohuhut. Fabregas taitaa olla hyvin lähellä siirtoa Barcelonan paitaan. Eipä ehtinyt Cesc nousta suurten joukkoon Arsenalissa. Oli toki tärkeä pelaaja usean kauden aikana, mutta hän ei kuitenkaan kyennyt tuomaan mestaruuksia, kuten Henry, Bergkamp yms. Fabregasista ei kuitenkaan ollut enää viime kaudella johtamaan joukkuetta, kuten Barca-peli ja risa kausi osoittavat. Nyt sitten pitää selvittää Nasri-saaga. Joko uusi sopimus ennen siirtoikkunan sulkeutumista tai sitten rahoiksi. Ehkä tuo keskustan rooli voisi houkuttaa, jos Wenger onnistuu hankkimaan tarvittavat vahvistukset. Muualla spekuloidaan Mata, Dann ja Campbell kolmikkoa Fabregasista saatavilla rahoilla. Ehkä Dann ei kuitenkaan ole se oikea ratkaisu, vaan 10 miljoonaa lisää siirtosummaan ja suunnataan katseet edelleen Cahillin suuntaan. Osittain huolestunut uuteen kauteen lähdön kanssa, mutta Gervinho tuo uutta hyökkäyspeliin, mitä juuri nyt tarvitaan. Viime kauden loppu oli todella surkea ja siitä paistoi uudistumisen tarve. Nyt tarvittavat massit kehiin ja leveyttä rinkiin.
 11. Hankintoja kaudeksi 2011-2012 ja siirtohuhut.

  Re: Hankintoja kaudeksi 2011-2012 ja siirtohuhut. Yksi tuli jo! Miyaichille myönnetty työlupa. Tämän uutisen yhteydessä Wenger sanoi tutut taikasanat: "We are absolutely delighted that Ryo has been granted a work permit. This is almost like a new signing for us, as we weren’t completely sure we would be given the authorisation. Ryo has worked extremely hard in pre-season and performed very well during the matches in Asia, Germany and Portugal." lähde: http://www.arsenal.com/news/news-archiv ... y-for-club Joo eiköhän sieltä kohta yksi toppari ilmaannu. Jotenkin alkaa tuntua siltä, että Nasri ja Fabregas lähtevät. Näin oli ilmeisesti Chamakh todennut haastattelussa. Uusien huippupelaajien hankkiminen tulee olemaan haastavaa, koska täytyy muistaa Fabregasin ja van Persien viikkopalkkojen olevan 110 000 punnan luokkaa. Tätä ei pystytä ylittämään. En jaksa uskoa Mertesackeria vaihtoehdoksi, koska Wenger halunnee jatkaa korkealla linjalla pelaamista. Olisi suorastaan itsemurha lähteä noin hitaan pelaajan kanssa pelaamaan tuolla taktiikalla. Chamakhin haastattelu: http://video.lequipe.fr/video/football/ ... yROoaf26v3
 12. Hankintoja kaudeksi 2011-2012 ja siirtohuhut.

  Re: Hankintoja kaudeksi 2011-2012 ja siirtohuhut. No ei siihen nyt ihan niin suurta summaa laitettu suoriltaan. Varmaan se on 5-10 miljoonaa suoriltaan ja loput sitten, jos potentiaali saavutetaan. Tällä hankinnalla ei tosin saada Nasrin ja Fabregasin päätä käännettyä, mutta vuoden päästä ehkä haastaa paremmin aloituksen miehiä. Mieluummin näitä keskikentän rooleja antaa potentiaaliselle britille kuin esimerksi Ebouelle, joka alkaa olla jo nähty kortti Arsenalissa. Ehkä tällaiset hankinnat on helpompi pitää tulevaisuudessa kuin muutamat muut viime vuosina nähdyt hankinnat. Summa summarum hyvää potentiaalia tuleville vuosille, mutta ei taida kovin paljoa tuoda tämän kauden taisteluihin.
 13. Arsenal FC 2011-2012

  Re: Arsenal FC 2011-2012 No niin nyt on vähän lomaa vietetty ja heti pääsi reissun jälkeen palaamaan harjoituspeliä katsomaan. Täydessä uutispimennossa ollut viime perjantaista lhätien, mutta mitään ihmeellistä ei tapahtunut tuona aikana. Ainoastaan Gervinhon diili on aika varma, mutta siltähän se on tuntunut jo pitemmän aikaa. Itse peli oli selvää hallintaa Arsenalilta. Vastustajan ainoat paikat olivat lähes pelkästään erikoistilanteita. Maalivahtiosastosta Szczesnyä testattiin Ronaldinho-Seaman-tyylisellä vaparilla, mutta nuori puolalainen hoisi tilanteen. Mannone ei kovinkaan paljoa vakuuttanut. Suurin moka oli pitää palloa liian kauan käsissä, mistä tuomari palkitsi vastustajat epäsuoralla vapaapotkulla rangaistusalueen rajan tuntumasta. Muutoin pahin tilanne Mannonelle taisi olla Denilsonin läpisyöttöpusku, johon vastustajan hyökkääjä melkein ehti. Jalalla osittain aika heikkoa suoriutumista Vitolta. Puolustusosastolta suurin huomio kiinnittyi Carl Jenkinsoniin, koska hän on uusi hankinta ja mahdollisesti myös tulevaisuudessa Suomen maajoukkueen pelaaja. Carl sai 66 minuuttia peliaikaa. Erittäin aktiivisesti auttoi hyökkäyspäähän ja pysyi hyvin vastustajan nopeimman laiturin vauhdissa. Ykköstopparit Vermaelen ja Koscielny hoitivat hommat hyvin. Kakkostopparit Squillaci ja Drourou esittivät hiukan epävarmempia otteita. Squillaci näytti olevan aika hukassa ja tämän lisäksi näytti varsin kankealta ja hitaalta ottelussa. Muista sitten ei mitään ihmeellisiä havaintoja itselläni ole. Keskikentällä Ramsey ja Wilshere olivat tosi pirteitä rakentaessaan peliä. Denilsonin peli oli todella surkea. Saldona 20 minuuttia peliaikaa, lahjoitti lähes maalin vastustajalle ja tämän lisäksi keskittyi vain syöttösuuntien peittämiseen aika laiskasti. Valitettavasti keskikenttä huutaa enemmän terrierimäistä puolustamista kuin syöttösuuntien peittämistä, joten Frimpong mennee edelle nokkimisjärjestyksessä mikäli Song pitää korvata jossain vaiheessa kautta. Rosicky esitti tällä kertaa hyviä otteita syöttäen Velan maalin ja tehden uuden trademarkkinsa puskemalla taas maalin. Hyökkäyspäässä Miyaichi oli myös tarkemmassa syynissä, mutta väläytti vain näitä perusominaisuuksiaan, eikä saanut mitään valmista aikaan. Nopeus ja harhauttelutaito tuli esille, mutta ei noilla otteilla ole vielä kovin lähellä paikkaa joukkueen ringissä. Chamakh oli tosi hukassa koko ajan. Walcottin nopeus oli terävä ase, kun Ramsey ja Wilshere jakeli namupasseja linjan taakse. Ainakin toiseen maalin oli vielä paikka. Toisella jaksolla Velalle saatiin pelattua hyviä syöttöjä linjan taakse ja tässä hän onkin tosi hyvä. Yksi maali tuli ja Vela osoitti tuossa tuttuun tapaan, että pystyy nostamaan pallon maalivahdin yli maaliin. Tämän lisäksi kuitenkin oli 2 paikkaa, joissa ratkaisua olisi pitänyt yrittää aiemmin tai itse. Vela sortui näissä tilanteissa liikaan kikkailuun ja mielestäni pitäisi hiukan suoraviivaisemmin pelata ja pistää palloa maalia kohti silloin, kun siihen on paikka. Vela on taitava pelaaja ja pystyy kylmään viimeistelyyn, mutta jos hän ei näitä viimeisiä askelia pysty ottamaan Arsenalissa, niin sitten on aika siirtyä Etelä-Eurooppaan, jossa viimeistään puhkeaa kukkaan. Supertähdet otettiin todella lämmöllä vastaan. Arshavin, Nasri ja RvP otettiin 66 minuutin kohdalla kentälle ja he saivat yleisöltä suosionosoituksia jo lämmittelyn aikana. Nasri esitti yhden driblailun ja RvP ei oikeastaan mitään. Arshavin rakensi Rosickyn maalin hienolla henkilökohtaisella suoritukseellaan. Eipä tässä silti hätää, koska tämä oli kauden ensimmäinen höntsäpeli.
 14. Hankintoja kaudeksi 2011-2012 ja siirtohuhut.

  Re: Hankintoja kaudeksi 2011-2012 ja siirtohuhut. Wenger halunnee varmistaa hyvät rahat pelaajistaan ja myös sen, ettei rinkiin jää yhtään pelaajaa, josta ei pääse eroon. Tällä taktiikalla mielestäni varmistaa vain sen, että markkinoiden parhaat kalat luisuvat muiden käsiin ja samalla myös sen, että taas käsijarru päällä yritetään haastaa kaikissa kilpailuissa. Mielestäni rinki pitäis olla paremmassa kuosissa näinkin lähellä pre-seasonia, varsinkin kun uusia pelaajia on väistämättä tulossa. Saapa nähdä mikä on Wengerin suunnitelma vasemman laitapakin tontille. Sinnekään ei ole olemassa kovinkaan montaa hyvää pelaajaa. No kaipa se on valittava sellainen pelaaja, joka osaa joko puolustaa tai hyökätä. Voi olla vaikea irroittaa esimerkiksi Bainesia, eikä hänenkään onnistumisesta punavalkopaidassa ole mitään takuita. No kaipa se on sama kuka sillä tontilla mokaa paitsioansat. Sitä en kuitenkaan ymmärrä miksi häntä ei olisi voitu myydä muuhun osoitteeseen paria miljoonaa halvemmalla. Tässä siirrossa on kuitenkin se riski, että pelaaja onnistuu uudessa ympäristössään ja vieläpä yhden pahimman kilpailijan paidassa.
 15. Hankintoja kaudeksi 2011-2012 ja siirtohuhut.

  Re: Hankintoja kaudeksi 2011-2012 ja siirtohuhut. Alvarezista oli jo eilen huhuja, että Inter olisi pistänyt kovemman tarjouksen pöytään. Nyt näköjään huhut kertoo, että Roma olisi tehnyt saman. Tuntuu kovalta summalta maksaa seuraennätys pelaajasta, joka on esiintynyt 42 ottelussa Argentiinan pääsarjassa 23 ikävuoteen mennessä. Toki nykyään joutuu maksamaan vähintään saman summan kenestä tahansa lahjakkuudesta, varsinkin useamman seuran pyöriessä haaskalla. Mata olisi 18 miljoonaan euroon suhteutettuna todella hyvä hankinta. Käy myös profiilihankinnaksi. Nyt on Wengerin pakko alkaa laittaa puntia pinoon kunnon pelaajiin. Liian kauan ollaan menty puutteellisilla halvoilla löydöillä. Esimerkiksi Almunia, Denilson, Bendtner ja muutama muu ovat tietyiltä taidoiltaan liian rajoittuneita pelataakseen mestaruuksista taistelevassa jengissä. Nyt pitäisi löytyä uusia Overmarsseja, Bergkamppeja ja Ljungbergejä, jotka ovat jo todistaneet osaamistaan muissa liigoissa. Tosin Ljungberg taisi olla vähän "tuuriosuma". Kyllähän halvalla on hyvääkin hankittu(Toure, Clichy etc.), mutta nykyään ollaan joka maailman kolkalla tietoisia siitä mitä huippujengit ovat valmiita maksamaan pelaajista.
×