Jump to content

sparksi

Members
 • Content count

  296
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by sparksi

 1. Hankintoja kaudeksi 2011-2012 ja siirtohuhut.

  Mitääh joko se kesä meni näin nopeesti? Seuran kotisivuilla varmistetaan Podolskin siirto. http://www.arsenal.com/news/news-archive/arsenal-agree-deal-for-podolski Mitä pelaajalla on sitten antaa rakkaalle seurallemme? Kuluva kausi Poldilta on sujunut varsin hyvin, sillä putoajajoukkueen paidassa on tullut 28 ottelussa 18 maalia. Kaudelle sattui kuitenkin yksi vähän pitempi loukkaantuminen, joka sattua Schalke-pelissä. Pelaaja kykenee pelaamaan kärjessä, kärjen takana ja molemmilla laidoilla. Hänellä on hyvä vasemman jalan laukaus, jolla voi maalata hiukan kauempaakin, eikä oikea jalkakaan aivan susihuono ole. Myöskin parasta ikää lähestyvä maajoukkuetason pelaaja on suuri plussa siihen nähden millaisia pelaajia viime aikoina on hankittu. Riskit? Siirtosummaksi arvioidaan 10,9 miljoonaa, joka on jo merkittävä summa yhdestä pelaajasta. Tämän lisäksi Poldille on varmasti tarjottu vähintään 60-70000 punnan viikkopalkkaa. Aina on mahdollisuus floppiin. Eikä voida unohtaa sitäkään, että Poldi jäi jo kerran Bayern Muchenissä vähälle peliajalle. Ja tässä on tietysti se mahdollisuus, että seura pistää RVP:n myyntiin, mikä taas tarkoittaa sitä että tarvitaan taas uusi hyökkääjä.
 2. Arsenal FC 2011-2012

  Heipä hei pitkästä aikaa. Kiire on vähentänyt reilusti mahdollisuuksia osallistua keskusteluun. Kokopäivätyön lisäksi on löydettävä aikaa opinnoille ja kolmelle urheilulajille. Viimeinen niitti kirjoitusmotivaatiolle on ollut joukkueen heikot otteet. Ei ole huvittanut haukkua pelaajia ja kirjoittaa negatiivista tekstiä. Nyt paha otteluputki alkoi hyvin. Edessä olevat ottelut AC Milania ja Sunderlandia vastaan pitkälti kertovat mihin suuntaan joukkueen tuloskunto on menossa. Eilisen jälkeen täytyy sanoa, että harmillista tuo Henryn paluu Amerikkaan. Penkiltä löytyvä tulivoima jäi lyhytaikaiseksi iloksi. Chamakh ei saanut edes Afrikassa maalijyväänsä takaisin. Tosin lyhyt aikaisella maisemanvaihdoksella saattaa olla jotain vaikutusta. Tai no kyllähän sieltä penkiltä saattaa Ramsey löytyä.
 3. Arsenal FC 2011-2012

  Gervinho ja Chamakh lähtee, mutta Kamerun ei päässyt kisoihin mukaan, joten Song on käytettävissä tammi-helmikuussakin.
 4. Arsenal FC 2011-2012

  Re: Arsenal FC 2011-2012 Keskikentällä on tällä hetkellä loukkaantumisten vuoksi nokkimisjärjestyksen kärjessä kolme(Ramsey, Rosicky ja Arteta) pelintekijää, joista kukaan ei ole läheskään samalla tasolla kuin Fabregas. Tilanne on siinä mielessä huono, että keskikentän keskustan hyökkäystä tukevat pelaajat ovat näitä hitaita pelintekijöitä, jotka pyrkivät antamaan hyviä syöttöjä kaverille. Yleensä tilanne on sellainen, että vastustajalla on bussi parkissa, jolloin linjan taakse on aivan turha pelata. Tällöin Gervinhon ja Walcottin tehtävä on ainoastaan seinä, kun eipä sinne matalalla pelaavan linjan taakse voi mitään pystypalloakaan laittaa eikä kumpikaan pelaaja kykene tekemään mitään ratkaisua millä mennään vastustajista ohi. Ja jos laita pelaajat jollain ihmeen kaupalla onnistuvat saamaan edes kohtalaisen keson aikaan niin silloin Robin van Persie on yksin alueella yrittämässä voittaa pallo vähintään kolmelta vastustajalta. Ehkä suurin ongelma on se, että Wenger luottaa yhä tuohon pelitapaan, jolla Fabregas onnistui laittamaan ratkaisevia syöttöjä Robin van Persielle. Tällä hetkellä kukaan kolmesta pelintekijästä ei ole sillä tasolla, että yksin puhkoisivat vastustajan linjaa. Ehkäpä Diaby tarjoaa jotain muuta keskikentälle kunhan ensin kuntoutuu. En väitä hänen olevan mikään sateentekijä. Muistuu hyvin mieleen loukkaantumisalttius ja vaihtelevat peliesitykset, mutta tässä tapauksessa kuitenkin erilaisuus on rikkaus.
 5. Loukkaantumiset (Arsenal)

  Re: Loukkaantumiset (Arsenal) Wilshere ulkona vielä ainakin 2-3 kuukautta. Paha menetys joukkueelle. Toivottavasti tän vuoden puolella tekee vielä paluun. Seuraavaksi sitten odotellaan tiistaita ja sitä, kun Arsenal-vihaaja Antti Niemi on kehoittanut kavereitaan telomaan van Persien ulos syyskaudelta.
 6. Arsenal FC 2011-2012

  Re: Arsenal FC 2011-2012 Ei kyse varmastikaan mistään loukkaantumisesta ole. 1-0 tilanne vain vaati hyökkäävämpää pelaajaa kentälle. Rosicky olisi varmasti ollut aloituksessa ilman loukkaantumistaan, mutta tällä kertaa tuli vasta toiselle jaksolle, koska tilanne vaati sitä. Eilisestä jäi harmittamaan, että Chamberlainin olisi voinut esitellä eilen. Tietysti hänet on mukavampi esitellä faneille kotistadionilla, mutta yhtä "varmaa" tilannetta voidaan joutua odottamaan.
 7. Hankintoja kaudeksi 2011-2012 ja siirtohuhut.

  Re: Hankintoja kaudeksi 2011-2012 ja siirtohuhut. Ja taas ollaan tilanteessa, jossa aloituskokoonpanosta on menetetty 3 pelaajaa. Suurin huoli tässä on, että näille pelaajille ei ole kunnollista korvaajaa. Ainoa valmis pelaaja Gervinho, joka ei ole kuitenkaan aivan valmis, sillä hän vaikuttaa kovasti toiselta Walcottilta. Campbell, Chamberlain ja Jenkinson omaavat alle 5 prosentin mahdollisuuden päästä lentoon ensimmäisellä kaudella. Toki ei näille pelaajille varmasti kukaan ole kovinkaan suuria paineita asettamassa, koska kaikki tietävät tilanteen. Wengerille taas paineita on asetettu. Mikäli mies ei onnistu tekemään kunnollisia hankintoja ikkunan loppuun, niin voin vain kuvitella millaiset protestit katsomoissa ja muussa kassavirrassa tapahtuu. Itse olen siirtämässä omaa paitatilaustani siihen asti, että näen jotain tapahtuvan tai jos Wengerin uhkarohkein "I told you so" jostain syystä onnistuu. Myös Arsenal TV:n tilauksen peruutan, koska niitä rahoja ei näköjään haluta investoida. Rakkaus seuraa kohtaan on silti säilynyt, mutta ei se ole hauskaa vierestä katsoa, kun rakasta seuraa ajetaan alas. Kyllähän tuo tilanne tuosta kauden mittaan paranee pelaajien kehittyessä, mutta kyllästyttää tuollainen avainpelaajien korvaaminen selkeästi huonommilla pelaajilla. Milloin Wenger on kaavaillut, että siihen tulee loppu? Tämän lisäksi tuo kesän aikana tapahtunut valehtelu oli loukkaavaa faneja kohtaan. Siirtoikkunan alussa annettiin ymmärtää, että kassassa on siirtorahaa, joka voidaan investoida, mutta sinne kuitenkin haalittiin lisää rahaa. Toki tähän kauteen olisi ollut huono lähteä, jos joukkueen kahden avainpelaajan motivaatio olisi ollut huono. He olisivat varmasti suoriutuneet tehtävistään jopa korvaajiaan huonommin.
 8. Hankintoja kaudeksi 2011-2012 ja siirtohuhut.

  Re: Hankintoja kaudeksi 2011-2012 ja siirtohuhut. Aika huono ajoitus Arsenalin kannalta. Jos jostain syystä Udinese menisikin karsinnoista jatkoon, niin siinä vaiheessa Arsenal (ilman Cesciä ja Nasria) ei varmasti ole kovinkaan mediaseksikäs vaihtoehto huippupelaajille. Saapa nähdä, mitä nimiä Wenger taikoo hatustaan. Mielestäni asia ei mene noin. Arsenal on kuitenkin suurseura ja ennen kaikkea perinteikäs seura. Pelaajat, jotka ovat iältään 20-25-vuotiaita, ovat saaneet seurata nuoruudessaan esimerkiksi Bergkampin ja Henryn otteita. Eihän Suarezkaan jättänyt Liverpoolia väliin, vaikka seura menettikin Torresin eikä ollut Mestarien Liigassa mukana. Uskoisin myös, että Wenger hankkii ennemmin pienemmän liigan huippupelaajan, josta toki maksetaan hieman oppirahoja. Tässä tulee myös palkkahommat eteen, sillä RvP:n 110k viikossa palkkaa ei kovin helpolla ohiteta. Tämä jättää Sneijderit ja muut suurseuroissa suurissa rooleissa olevat pelaajat pelkiksi päiväuniksi.
 9. Hankintoja kaudeksi 2011-2012 ja siirtohuhut.

  Re: Hankintoja kaudeksi 2011-2012 ja siirtohuhut. Kyllähän tässä Pique ja Puyol ovat Twitterissä hehkuttaneet "hyviä uutisia tulossa" sekä Valdes on suoraan sanonut julkisuudessa diilin olevan lähellä. Samalla Frimpong on twiitannut "bye bye". Sitten Cesc on hehkuttanut uutta "kännykkäänsä": http://gunnerblog.com/wp-content/upload ... berry1.png Eipä muuta kuin hauskoja hetkiä teatterikorkeakoulussa ja toivottavasti loukkaantumishuolet loppuu. Hyvin on Fabregas seuransa pitänyt Mestarien liigassa. Nyt vaaditaankin johtajuutta, joka vie pokaaleihin asti, mutta vaikea on mies korvata. Jadson vaikuttaa mielenkiintoiselta ratkaisulta siinä mielessä, että hän highlightien perusteella tykkää pelata palloa läpi laidoilta. Nykyhankinnat puoltavat tuota ratkaisua, sillä seuraan on vasta hankittu Chamberlain, Gervinho, Miyaichi ja useampi vuosi sitten Walcott. Sitten täytyy sanoa argumenttia tulevaisuuden varalle tästä parhaista pelaajista luopumisesta. Monista suista on kuulunut, että seuraavaksi lähdössä olisivat Robin van Persie ja Wilshere, mutta esimerkiksi Wilsherelle Arsenal on se ykkösseura, toisin kuin Fabregasilla se on alusta lähtien ollut Barca. Tosin rahalla saa ja hevosella pääsee vai miten se Ashley Cole muinoin sanoi. Uskoisin, että britit on helpommin pidettävissä seurassa kuin esimerkiksi Barcan kasvatit, joita taas on kaksi hankittu. Jännä juttu noista julkaistuista pelinumeroista, että siellä on Fabregas mukana, mutta ei esimerkiksi Ebouea, joka menetti pelinumeronsa Gervinholle. On siellä tosin myös Almunia ja Bendtner, jotka ovat olleet koko kesän varmimmat lähtijät.
 10. Hankintoja kaudeksi 2011-2012 ja siirtohuhut.

  Re: Hankintoja kaudeksi 2011-2012 ja siirtohuhut. Fabregas taitaa olla hyvin lähellä siirtoa Barcelonan paitaan. Eipä ehtinyt Cesc nousta suurten joukkoon Arsenalissa. Oli toki tärkeä pelaaja usean kauden aikana, mutta hän ei kuitenkaan kyennyt tuomaan mestaruuksia, kuten Henry, Bergkamp yms. Fabregasista ei kuitenkaan ollut enää viime kaudella johtamaan joukkuetta, kuten Barca-peli ja risa kausi osoittavat. Nyt sitten pitää selvittää Nasri-saaga. Joko uusi sopimus ennen siirtoikkunan sulkeutumista tai sitten rahoiksi. Ehkä tuo keskustan rooli voisi houkuttaa, jos Wenger onnistuu hankkimaan tarvittavat vahvistukset. Muualla spekuloidaan Mata, Dann ja Campbell kolmikkoa Fabregasista saatavilla rahoilla. Ehkä Dann ei kuitenkaan ole se oikea ratkaisu, vaan 10 miljoonaa lisää siirtosummaan ja suunnataan katseet edelleen Cahillin suuntaan. Osittain huolestunut uuteen kauteen lähdön kanssa, mutta Gervinho tuo uutta hyökkäyspeliin, mitä juuri nyt tarvitaan. Viime kauden loppu oli todella surkea ja siitä paistoi uudistumisen tarve. Nyt tarvittavat massit kehiin ja leveyttä rinkiin.
 11. Hankintoja kaudeksi 2011-2012 ja siirtohuhut.

  Re: Hankintoja kaudeksi 2011-2012 ja siirtohuhut. Yksi tuli jo! Miyaichille myönnetty työlupa. Tämän uutisen yhteydessä Wenger sanoi tutut taikasanat: "We are absolutely delighted that Ryo has been granted a work permit. This is almost like a new signing for us, as we weren’t completely sure we would be given the authorisation. Ryo has worked extremely hard in pre-season and performed very well during the matches in Asia, Germany and Portugal." lähde: http://www.arsenal.com/news/news-archiv ... y-for-club Joo eiköhän sieltä kohta yksi toppari ilmaannu. Jotenkin alkaa tuntua siltä, että Nasri ja Fabregas lähtevät. Näin oli ilmeisesti Chamakh todennut haastattelussa. Uusien huippupelaajien hankkiminen tulee olemaan haastavaa, koska täytyy muistaa Fabregasin ja van Persien viikkopalkkojen olevan 110 000 punnan luokkaa. Tätä ei pystytä ylittämään. En jaksa uskoa Mertesackeria vaihtoehdoksi, koska Wenger halunnee jatkaa korkealla linjalla pelaamista. Olisi suorastaan itsemurha lähteä noin hitaan pelaajan kanssa pelaamaan tuolla taktiikalla. Chamakhin haastattelu: http://video.lequipe.fr/video/football/ ... yROoaf26v3
 12. Hankintoja kaudeksi 2011-2012 ja siirtohuhut.

  Re: Hankintoja kaudeksi 2011-2012 ja siirtohuhut. No ei siihen nyt ihan niin suurta summaa laitettu suoriltaan. Varmaan se on 5-10 miljoonaa suoriltaan ja loput sitten, jos potentiaali saavutetaan. Tällä hankinnalla ei tosin saada Nasrin ja Fabregasin päätä käännettyä, mutta vuoden päästä ehkä haastaa paremmin aloituksen miehiä. Mieluummin näitä keskikentän rooleja antaa potentiaaliselle britille kuin esimerksi Ebouelle, joka alkaa olla jo nähty kortti Arsenalissa. Ehkä tällaiset hankinnat on helpompi pitää tulevaisuudessa kuin muutamat muut viime vuosina nähdyt hankinnat. Summa summarum hyvää potentiaalia tuleville vuosille, mutta ei taida kovin paljoa tuoda tämän kauden taisteluihin.
 13. Arsenal FC 2011-2012

  Re: Arsenal FC 2011-2012 No niin nyt on vähän lomaa vietetty ja heti pääsi reissun jälkeen palaamaan harjoituspeliä katsomaan. Täydessä uutispimennossa ollut viime perjantaista lhätien, mutta mitään ihmeellistä ei tapahtunut tuona aikana. Ainoastaan Gervinhon diili on aika varma, mutta siltähän se on tuntunut jo pitemmän aikaa. Itse peli oli selvää hallintaa Arsenalilta. Vastustajan ainoat paikat olivat lähes pelkästään erikoistilanteita. Maalivahtiosastosta Szczesnyä testattiin Ronaldinho-Seaman-tyylisellä vaparilla, mutta nuori puolalainen hoisi tilanteen. Mannone ei kovinkaan paljoa vakuuttanut. Suurin moka oli pitää palloa liian kauan käsissä, mistä tuomari palkitsi vastustajat epäsuoralla vapaapotkulla rangaistusalueen rajan tuntumasta. Muutoin pahin tilanne Mannonelle taisi olla Denilsonin läpisyöttöpusku, johon vastustajan hyökkääjä melkein ehti. Jalalla osittain aika heikkoa suoriutumista Vitolta. Puolustusosastolta suurin huomio kiinnittyi Carl Jenkinsoniin, koska hän on uusi hankinta ja mahdollisesti myös tulevaisuudessa Suomen maajoukkueen pelaaja. Carl sai 66 minuuttia peliaikaa. Erittäin aktiivisesti auttoi hyökkäyspäähän ja pysyi hyvin vastustajan nopeimman laiturin vauhdissa. Ykköstopparit Vermaelen ja Koscielny hoitivat hommat hyvin. Kakkostopparit Squillaci ja Drourou esittivät hiukan epävarmempia otteita. Squillaci näytti olevan aika hukassa ja tämän lisäksi näytti varsin kankealta ja hitaalta ottelussa. Muista sitten ei mitään ihmeellisiä havaintoja itselläni ole. Keskikentällä Ramsey ja Wilshere olivat tosi pirteitä rakentaessaan peliä. Denilsonin peli oli todella surkea. Saldona 20 minuuttia peliaikaa, lahjoitti lähes maalin vastustajalle ja tämän lisäksi keskittyi vain syöttösuuntien peittämiseen aika laiskasti. Valitettavasti keskikenttä huutaa enemmän terrierimäistä puolustamista kuin syöttösuuntien peittämistä, joten Frimpong mennee edelle nokkimisjärjestyksessä mikäli Song pitää korvata jossain vaiheessa kautta. Rosicky esitti tällä kertaa hyviä otteita syöttäen Velan maalin ja tehden uuden trademarkkinsa puskemalla taas maalin. Hyökkäyspäässä Miyaichi oli myös tarkemmassa syynissä, mutta väläytti vain näitä perusominaisuuksiaan, eikä saanut mitään valmista aikaan. Nopeus ja harhauttelutaito tuli esille, mutta ei noilla otteilla ole vielä kovin lähellä paikkaa joukkueen ringissä. Chamakh oli tosi hukassa koko ajan. Walcottin nopeus oli terävä ase, kun Ramsey ja Wilshere jakeli namupasseja linjan taakse. Ainakin toiseen maalin oli vielä paikka. Toisella jaksolla Velalle saatiin pelattua hyviä syöttöjä linjan taakse ja tässä hän onkin tosi hyvä. Yksi maali tuli ja Vela osoitti tuossa tuttuun tapaan, että pystyy nostamaan pallon maalivahdin yli maaliin. Tämän lisäksi kuitenkin oli 2 paikkaa, joissa ratkaisua olisi pitänyt yrittää aiemmin tai itse. Vela sortui näissä tilanteissa liikaan kikkailuun ja mielestäni pitäisi hiukan suoraviivaisemmin pelata ja pistää palloa maalia kohti silloin, kun siihen on paikka. Vela on taitava pelaaja ja pystyy kylmään viimeistelyyn, mutta jos hän ei näitä viimeisiä askelia pysty ottamaan Arsenalissa, niin sitten on aika siirtyä Etelä-Eurooppaan, jossa viimeistään puhkeaa kukkaan. Supertähdet otettiin todella lämmöllä vastaan. Arshavin, Nasri ja RvP otettiin 66 minuutin kohdalla kentälle ja he saivat yleisöltä suosionosoituksia jo lämmittelyn aikana. Nasri esitti yhden driblailun ja RvP ei oikeastaan mitään. Arshavin rakensi Rosickyn maalin hienolla henkilökohtaisella suoritukseellaan. Eipä tässä silti hätää, koska tämä oli kauden ensimmäinen höntsäpeli.
 14. Hankintoja kaudeksi 2011-2012 ja siirtohuhut.

  Re: Hankintoja kaudeksi 2011-2012 ja siirtohuhut. Wenger halunnee varmistaa hyvät rahat pelaajistaan ja myös sen, ettei rinkiin jää yhtään pelaajaa, josta ei pääse eroon. Tällä taktiikalla mielestäni varmistaa vain sen, että markkinoiden parhaat kalat luisuvat muiden käsiin ja samalla myös sen, että taas käsijarru päällä yritetään haastaa kaikissa kilpailuissa. Mielestäni rinki pitäis olla paremmassa kuosissa näinkin lähellä pre-seasonia, varsinkin kun uusia pelaajia on väistämättä tulossa. Saapa nähdä mikä on Wengerin suunnitelma vasemman laitapakin tontille. Sinnekään ei ole olemassa kovinkaan montaa hyvää pelaajaa. No kaipa se on valittava sellainen pelaaja, joka osaa joko puolustaa tai hyökätä. Voi olla vaikea irroittaa esimerkiksi Bainesia, eikä hänenkään onnistumisesta punavalkopaidassa ole mitään takuita. No kaipa se on sama kuka sillä tontilla mokaa paitsioansat. Sitä en kuitenkaan ymmärrä miksi häntä ei olisi voitu myydä muuhun osoitteeseen paria miljoonaa halvemmalla. Tässä siirrossa on kuitenkin se riski, että pelaaja onnistuu uudessa ympäristössään ja vieläpä yhden pahimman kilpailijan paidassa.
 15. Hankintoja kaudeksi 2011-2012 ja siirtohuhut.

  Re: Hankintoja kaudeksi 2011-2012 ja siirtohuhut. Alvarezista oli jo eilen huhuja, että Inter olisi pistänyt kovemman tarjouksen pöytään. Nyt näköjään huhut kertoo, että Roma olisi tehnyt saman. Tuntuu kovalta summalta maksaa seuraennätys pelaajasta, joka on esiintynyt 42 ottelussa Argentiinan pääsarjassa 23 ikävuoteen mennessä. Toki nykyään joutuu maksamaan vähintään saman summan kenestä tahansa lahjakkuudesta, varsinkin useamman seuran pyöriessä haaskalla. Mata olisi 18 miljoonaan euroon suhteutettuna todella hyvä hankinta. Käy myös profiilihankinnaksi. Nyt on Wengerin pakko alkaa laittaa puntia pinoon kunnon pelaajiin. Liian kauan ollaan menty puutteellisilla halvoilla löydöillä. Esimerkiksi Almunia, Denilson, Bendtner ja muutama muu ovat tietyiltä taidoiltaan liian rajoittuneita pelataakseen mestaruuksista taistelevassa jengissä. Nyt pitäisi löytyä uusia Overmarsseja, Bergkamppeja ja Ljungbergejä, jotka ovat jo todistaneet osaamistaan muissa liigoissa. Tosin Ljungberg taisi olla vähän "tuuriosuma". Kyllähän halvalla on hyvääkin hankittu(Toure, Clichy etc.), mutta nykyään ollaan joka maailman kolkalla tietoisia siitä mitä huippujengit ovat valmiita maksamaan pelaajista.
 16. Hankintoja kaudeksi 2011-2012 ja siirtohuhut.

  Täytyy todeta vielä, että Vertonghen olisi hyvä vaihtoehto monipuolisuutensa vuoksi, mutta nopeuden puolesta ei taida olla mikään ykkösvaihtoehto hyökkäävään jalkapalloon. Tosin laitapakkina parantaisi puolustuksen pelaamista esimerkiksi kovia joukkueita vastaan vieraspeleissä. Tällöin puolustus voisi olla seuraava: Vertonghen-Vermaelen-Koscielny-Sagna Gibbsiin minulla ei ole luottoa lainkaan. Hyvä lahjakkuus, mutta paikat on risana aina näytönpaikan tullessa. Täten Gibbs menisi ehkä kolmosvaihtoehtona, jos loukkaantumiset jatkuvat. Mikäli Clichy lähtee, niin joukkueeseen on löydyttävä nopea vasen laitapuolustaja, jolta löytyy nopeutta. Traoresta tuskin on tähän rooliin. Samba tai Cahill toimisi esimerkiksi Stokea vastaan. Mertesackeria en joukkueeseen ottaisi, koska jokaiselta vastustajalta löytyy jokin nopea kärki, jolla Per voidaan pelata ulos tilanteista. Mertesacker sai Kazakstania vastaan saksalaisten vihat niskaan, koska ei pysynyt millään vastustajien hyökkääjien vauhdissa.
 17. Hankintoja kaudeksi 2011-2012 ja siirtohuhut.

  Vasenjalkainen puolustaja, mikä tarkoittaisi suurin piirtein sitä, että harvemmin esiintyisivät toppariparina, mutta toisi lisävahvuutta topparien, laitapuolustajien ja puolustavien keskikenttien osastoille. Pituutta vaikuttaisi olevan hyvästi, joten se puoltaisi siirtoa. Tosin Samba tai Cahill toisi varmaa Valioliigassa tarvittavaa fyysisyyttä. Vertonghen joutuisi totuttelemaan hieman Valioliigan tahtiin, sillä Hollannissa annetaan enemmän tilaa pelaajille.
 18. Hankintoja kaudeksi 2011-2012 ja siirtohuhut.

  Ei Gibbsiin kyllä kovin paljo ole luottamista. Viime kaudella taisi muutaman näytönpaikan saada ja loukkaantui ainakin yhdessä ottelussa heti. Viime kaudella sama virsi. Tällä hetkellä sivussa U21-kisoista loukkaantumisen vuoksi. Täytyy nyt muistuttaa, että vähän realismia myös sinne. City ei varmasti päästä Giveniä yhteen pahimmista kilpailijoistaan. Sitten Lassana Diarra on jo aikaisemmin ollut Arsenalissa n. 6 kuukautta, jonka jälkeen poistui Chelseaan. Vuosi tai pari sitten uhosi jossain haastattelussa, että Wenger ei ole auttanut pelaajaa pätkän vertaa. Sitten noista Ligue 1 -hankinnoista. Sakho taitaa olla vasenjalkainen, joten menisi ehkä mieluummin Vermaelenin paikalle. Gervinhoa vähän ihmettelen, kun koko ajan Wenger on puhunut pitkistä pelaajista. Gervinholla taisi pituus olla noin 180 cm. Hazard olisi mielestäni hyvä hankinta, joka nostaisi hiukan joukkueen statusta samalla. Tällä hetkellä nuo status-pelaajat ovat menneet kilpailijoiden leireihin. Esimerkiksi Van Der Vaart, Luiz ja Suarez pelaavat tällä hetkellä vastustajien paidassa. Toki Suarezissa on tietyt varjopuolet, joiden vuoksi pelaajasta joko pitää tai vihaa. Tietyssä mielessä olisi hyvä saada näitä status-pelaajia välillä, koska muutoin 10 vuoden päästä voi nuoret lahjakkuudet muistaa miten City, Chelsea ja ManU panostivat ja ostivat nuorten ihailemia pelaajia.
 19. Hankintoja kaudeksi 2010-2011 ja siirtohuhut.

  Heitetääs tällainen nimi ilmoille kuin Arturo Vidal. Ollut jo pitkään Chilen yksi lupaavimmista pelaajista. Tai no voidaanko enää puhua lupauksesta, kun ikää on jo 24 vuotta. Itse en ole kauheasti Bundesliigaa seurannut, mutta ylistyksiä kyseisestä pelaajasta kuuluu monesta suunnasta. Nyt onnistuneen kauden jälkeen olisi luontevaa ottaa se viimeinen askel huippua kohden. Tietysti Leverkusen tulee seuraavalla kaudella pelaamaan Mestarien Liigaa, joten nykyisessäkin seurassa on vielä mahdollisuus johonkin uuteen. Vidal on monikäyttöinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan puolustavan keskikentän lisäksi myös hyökkäävämmässä roolissa. Ilmeisesti pystyy voittamaan kaksintaisteluita ja sen lisäksi viime kauden tehot olivat 10+11 Bundesliigassa. Heikkoutena voisi sanoa, ettei 180-senttinen pelaaja varmaankaan tuo mitään uutta erikoistilannepuolustamiseen, joka on yksi tärkeimmistä kehittämiskohteista. Ilmeisesti Bayern Munchen on kiivaimmin chileläistä peluria hankkimassa ja Arturo on myös halukas siirtymään. Goal.comin epäluotettavat huhut kertovat Arsenalin scouttaavan Ricky Alvarezia, joka pelaa Velezin paidassa Argentiinassa. Siinä olisi 23-vuotias keskikenttäpelaaja, joka on myöskin 180 cm pitkä. No toivottavasti Wenger löytää jostain kiven alta pari taistelevaa pelaajaa korvaamaan Denilsonin, Rosickyn ja Bendtnerin.
 20. Arsenal 2010/2011

  No kyllähän Denilsonin ja muutaman muun pelaajan lähdön ottaa ilomielin vastaan, mutta tässä on myös se kolikon kääntöpuoli. Jos vaihto- tai varamies noilla perustein lähtee, niin miksi terävin kärki jäisi joukkueeseen. Tai no onhan Denilson varmaan haastattelussa maininnut peliajan vähyydenkin, mutta toimittajien mielestä pokaalittomuudesta on parempi kirjoittaa, varsinkin kilpailevan joukkueen fanina.
 21. Hankintoja kaudeksi 2010-2011 ja siirtohuhut.

  Valitettavasti tuossa on pahimmillaan 15 miljoonaa liikaa, jos Nasri ei allekirjoita uutta sopimusta. Nasrilla loppuu sopimus kesällä 2012, joten kesällä tulee joko jatko tai 5-10 miljoonan siirto Italiaan tai Espanjaan. Esimerkiksi viime tammikuussa Afellay siirtyi Barcelonaan noin kolmen miljoonan siirtokorvauksella, koska sopimus olisi loppunut kesäkuussa. Yhtäkkiä tuntuisi, että tällä hetkellä ainoat "järkevät" vaihtoehdot olisivat Milanon seurat tai Real Madrid. Barca tuskin hankkii tuolle paikalle ketään ja Juventus ja kumppanit ovat ulkona Mestarien liigasta. Toiseen Valioliigaseuraan tuskin on siirtymässä ja veikkaisin Cityn, ManUn ja Chelsean kilpailevan ennemminkin Kakasta, jos hän nyt edes on kaupan. Näköjään mediassa tiedetään Kakan ensi kauden osoitteeksi Lontoo. JES! Mikäli tuo huhu pitää yhtään paikkansa, niin 99 prosentin todennäköisyydellä Lontoon vaihtoehdoista Chelsea on ykkönen. Lähde: http://soccernet.espn.go.com/news/story/_/id/917963/kaka%27s-mother:-we-will-be-in-london-next-season?cc=5739 Samban lisäksi Phil Jones on huhuissa ollut siirtymässä Arsenaliin. Kyllähän Samba toisi valmiimpaa ratkaisua toppariongelmiin, mutta toisaalta Phil Jones on mielestäni esittänyt hyviä otteita(ainakin silloin harvoin kun Roverssin pelejä on tullut nähtyä) noin nuoreksi pelaajaksi. Samban etuna on tietysti todella suuri koko. Hämmästyin kyllä Jonesin pituudesta(180 cm), kun on jotenki jäänyt mielikuva isokokoisesta pelaajasta. Näiden huhujen lisäksi Melo on taas mediamylläkän kohteena. Lähde 1: http://soccernet.espn.go.com/news/story/_/id/915449/blackburn-defender-phil-jones-reveals-arsenal-admiration?cc=5739 Lähde 2: http://soccernet.espn.go.com/news/story/_/id/917588/melo-eyes-premier-league-move-with-juventus-future-in-doubt?cc=5739
 22. Arsenal 2010/2011

  Itselleni päätavoite on ollut jo pitemmän aikaa suoran UCL-paikan varmistaminen ja Man Unitedin kaataminen. On jo niin monesti ollut selvää, että näillä mentaalipuolen ongelmilla ei mestaruuksista haaveilla. Tämän kevään aikana on ollut mahdollista hankkia tuota henkistä pääomaa, mutta Carling Cupissa pää ei kestänyt, Barca vei kotonaan materiaalillaan ja myöskin ManUa vastaan tuli tappio. Näiden helmi-maaliskuun pettymysten jälkeen onkin selvää, että ManU-ottelu on tämän kevään ainoa ottelu, jossa tätä voittamisen rutiinia voidaan nostaa. Voitto tästä ottelusta olisi todella hyvä ensi kautta ajatellen. Tietysti ensi kausi vaatii myös pelaajahankintaa, koska muut kärkijoukkueet eivät ainakaan heikkene. Eilinen ottelu tuntui tappiolta, vaikka tietyssä mielessä saa olla tyytyväinen pisteeseenkin. Jos nyt lähtee jotain positiivista hakemaan tuosta, niin tuntui olevan pikkusen enemmän yrittämistä mukana. Ainakin nuo Nasrin ja Fabregasin kaukolaukaukset osoittivat jotain halusta voittaa ottelu. Viime aikoina ei olla kyllä noita kaukolaukauksia nähty, ellei sitte 90+3 joku yritä keskiympyrästä laukoa. Puolustuspeliä on pystyttävä myös parantamaan, jos on halua joskus voittaa vielä jotain pokaalia. Jos ensi kaudella sitten saisi Djouroun, Koscielnyn ja Vermaelenin välille sen verran kilpailua, että kolmikkoa pystyisi kierrättämään, jotta yksikään näistä toppareista ei altistuisi liian suurelle rasitukselle. Squillaci ei ole kyllä vakuuttanut, mutta ei hänestä eroonkaan päästä. En jaksa uskoa, että yksikään joukkue olisi valmis maksamaan hänestä tarpeeksi suurta hintaa, jotta Wenger haluaisi luopua epäonnistuneestsa hankinnastaan. Tietysti Bartleylle ja Miquelille tuo nelostopparin rooli voi olla vielä liian aikaista, eikä Wenger halua tuonkaan kaksikon vuoksi hankkia(vaihtaa) uutta pelaajaa toppariosastolle.
 23. Hankintoja kaudeksi 2010-2011 ja siirtohuhut.

  Pakko vielä sanoa omaa mielipidettä tuohon Fabregasin kauppaan. Mielestäni nyt on aivan väärä hetki päästää yhtään tähtipelaajaa siirtymään toisiin maisemiin. Tulevasta kaudesta tulee todella kova. Chelsea saa paremmin ja paremmin ajettua tämän kauden hankintojaan sisään. Manchesteriin kärrätään taas kesällä uusia pelaajia, kun molemmat seurat tulevat hankkimaan tarvitsemiaan pelaajia. Liverpool sai uudistettua joukkuettaan ja ajaa tämän kevään pelaajia sisään. Kesän aikana he myös hankkivat todennäköisesti muitakin vahvistuksia. Paikallisvastustajamme Tottenhamin kurssi on ylöspäin ja perinteisesti Levy on rahoittanut pelaajahankintoja hyvillä mielin. Tuossa on mielestäni sellainen lista syitä, miksi tulevana kesänä emme voi alistua perinteiseen laatukaman kauppaamiseen.
 24. Hankintoja kaudeksi 2010-2011 ja siirtohuhut.

  Puolustukseen ei valitettavasti ole tulossa ketään. Tämä on myös oma mielipiteeni ja uskon Wengerin olevan myös samaa mieltä. Edes tämän kauden ykkösvaihtoehtoja ei ole tällä kaudella saatu ajettua sisään. Uskoisin Vermaelen-Koscielny parilla olevan todella paljon potentiaalia. Kyseinen topparipari ei ole edes kovin montaa ottelua kerennyt pelaamaan tällä kaudella yhdessä. Molemmat topparit pystyvät vielä parantamaan henkilökohtaista tasoaan. Squillacista emme myöskään pääse eroon, koska taustalta on tulossa Bartley ja Miquel, jotka eivät kuitenkaan vielä tulevalla kaudella haasta varamiehen roolissa olevaa Squillacia. Mielestäni Arshavinistä ei pitäisi luopua. Hänellä on kuitenkin todella paljon yksilötaitoa ja hän on joukkueessa toisella sijalla valioliigatehoillaan 6+11. Sen sijaan Bendtner ja Rosicky saattavat olla liipasimella. Heidän kautensa ei ole ollut onnistunut ja tämän lisäksi peliaika on vähissä. Täten he voivat haluta lähteä jo omasta tahdostaan. Denilsonilla ei tunnu olevan mikään kiire pois joukkueesta. Vasta eilen huuteli Williania uudeksi seurakaverikseen. Mielestäni aloitus ei vaadi suuria muutoksia, ellei Wenger apulaisineen näe tärkeäksi muokata taktiikkaa suuremmin. Sen sijaan vaihtopenkille on saatava lisää leveyttä ja ratkaisuvoimaa, jolla voitaisiin tuoda kentälle todellista uhkaa tai edes voitonhalua uhkuva pelaaja. Myös nuorille olisi saatava jotain näytönpaikkaa joko oman joukkueen parissa tai sitten jossakin muussa arvostetun pääsarjan joukkueessa. Songin lisäksi Frimpongille tai Coquelinille voisi antaa mahdollisuuksia. Myös Vela ja Lansbury ansaitsisivat mahdollisuuden näyttää ovatko tykkimiehiin kelpaavia.
 25. Arsenal 2010/2011

  Harmillista, että ehkä pelin kannalta se suurin ase on nyt sairastuvalla. Mielestäni Walcottin nopeus soveltuisi todella hyvin juuri siihen lähtökohtaan, että pallonhallinta tulee olemaan vastustajalla. Tietysti van Persien yksilötaito menee Chamakhin ja Bendtnerin ohi niin, että heilahtaa, mutta nopeat vastahyökkäykset tulevat olemaan tehokas ase Barcelonaa vastaan. Diaby ei tällä hetkellä ole siinä kunnossa, että pystyisi haastamaan näitä parhaita joukkueita. Sanoisin, että 3-4 pelin päästä häntä voisi myös pitää käyttökelpoisena pelaajana Barcelonaa vastaan. Valitettavasti Diaby on lähes aina pelikuntoinen vain silloin, kun muut joutuvat sairastuvalle. Tällöin hän ehtii saavuttaa pelivireensä ja tämän jälkeen hän on taas loukkaantuneena. Tärkeimmäksi lenkiksi nostaisin myös Arshavinin. Ehkä jopa lähtisin antamaan vapaan roolin, jolloin kärjessä olisi vähä enemmän puolustusvastuuta ottava Chamakh. Tällä hetkellä terveet hyökkääjät uinuvat siihen malliin, että Arshavinin ja Nasrin on otettava vastuu maalinteosta, ellei sitten erikoistilanteista päästä rokottamaan. Fabregas ei ole vieläkään pääse johtamaan joukkojaan Camp Noulla täydessä pelikunnossa. Motivaatiotekijät luulisi olevan kunnossa, kun pitää näyttää pelitaitojaan kotikonnuilla. Kovaa jännitystä tiedossa ja kuluva Valioliigakausi ja ne muutamat Realin ja Barcan puppeloinnit ovat näyttäneet, että jalkapallossa on kaikki mahdollista.
×