Jump to content

MrGiggs

Members
 • Content count

  500
 • Joined

 • Last visited

About MrGiggs

 • Rank
  Junior Member
 • Birthday 07/30/1976

core_pfieldgroups_99

 • Minä kannatan:
  ManchesterUnited
 1. No niin, katsotaan miten Moyes saa joukkueen iskuun keskiviikon pettymyksen jälkeen. Yleensähän United on näihin tappioihin reagoinut hyvin ja seuraavassa pelissä ollaan oltu tulta ja tappuraa. Uskon että näin tapahtuu myös nyt ja tänään nähdään kentällä taisteleva United. Paljon on tänäänkin runkomiehiä sivussa, jos kaikki huhututkin ukot ovat pois. Kagawa tosiaan kärsinyt ilmeisesti hengitysvaikeuksista ja selittää viime pelin vaisuuden. Luultavammin tänään sivussa, kuten vielä van Persiekin. Tässä on nyt muilla näytön paikka ja mitä luultavammin avaus tulee olemaan tuollainen Ighmaelin heittämä, turvallinen ja Moyesin näköinen. Itse toivoisin kuitenkin seuraavaa: DDG Rafael-Evans-Vidic-Evra Jones-Fellaini Valencia-Januzaj-Nani Hernandez Januzaj tuossa keskellä ja Jones-Fellaini kaksikko takaisi nuorelle herralle työrauhan ja vapaan roolin. Katsotaan mitä Moyes tänään keksii, mutta todellakin haluan tänään nähdä kentällä edellisestä pelistä sisuuntuneen Unitedin. Veikataan 3-1, Hernandez, Januzaj sekä Fellaini.
 2. Moyes tulee varmasti kokeilemaan useita eri kombinaatioita voittojenkin kustannuksella. Niinkuin Ighmael totesi niin DM ei vielä tiedä miten noilla korteilla tulisi pelata. Pari asiaa mitkä itsellä tulee mieleen ja mitkä kaikki eivät ole managerista kiinni, mutta mitkä varmasti vaikuttavat pelaamiseen. Ensinnäkin, De Gean edessä ei ole ollut sellaista vakiolinjaa, jonka tietäisi hoitavan homman matsista toiseen. Evra on ainut ukko joka on välttynyt loukkaantumisilta ja pelannut koko ajan. Olisi ollut tärkeää, näin uuden managerin alaisuudessa, pelata mahdollisimman paljon samoilla ukoilla alakerran osalta. Mutta tähän ei ole ollut mahdollisuuksia loukkaantumisten takia ja varmasti on vaikuttanut puolustuspelaamisessa näkyvään epävarmuuteen. Toinen on sitten enemmän managerista kiinni. Eli juurikin tuo ylimpien miesten peluutus. Siellä on nähty vaikka minkälaista variaatiota, mutta sellaista vakiokokoonpanoa ei ole tuntunut löytyvän. Siis sellaista Tevez-Rooney-Ronaldo akselia, joista joku kävi aina ratkaisemassa ottelun. Viime vuonna RVP kantoi maaleillaan joukkuetta, ja merkit olivat huolestuttavia jo silloin. Nyt sen on tehnyt Rooney, mutta muidenkin pitäisi melko nopeasti nostaa tasoa. Monelta pelaajalta jatkuvaa alisuorittamista, mutta onko tämä pelaajien vai Moyesin pelitavan/ryhmityksen vika? Varmasti on syytä molemmissa, mutta eihän esim. Kagawasta saada parasta irti laidalla tai pelatessa Valencian kanssa. Korjatkaa, jos muistan väärin, mutta ei ole tainnut Shinji pelata kertaakaan pidempään Nanin ja Januzajin kanssa? Ja juurikin nämä pelaajat olisivat sellaisia, joiden kanssa, ainakin teoriassa, Kagawa pelaisi paremmin yhteen kuin Valencian kanssa. Nyt on tavallaan "onni" kun Rooney ja RVP ovat sivussa seuraavasta pelistä niin Moyes "joutuu" peluuttamaan muita. Pelaajienkin olisi syytä katsoa peiliin. Ihan täydellä höyryllä ei tilanteisiin mennä ja esim. Everton tappiossa sininen joukkue tappeli ja taklasi huomattavasti kovempaa. Loppuhetkillä, kun piti tasoitusta hakea, niin näytti siltä että hameet olisi osalle saanut ostaa, sen verran lepsusti tilanteisiin mentiin, kun Everton tappeli henkensä edestä. Moni asia on alkukaudesta mennyt pieleen, joitakin valonpilkahduksiakin on ollut. Kuitenkin täytyy muistaa ettei United ole mikään Chelsea ja potki manageria pihalle muutaman kuukauden jälkeen. Tappioiden hetkillä ei aina itsekään muista millaisen muutoksen United kesällä koki ja miten Fergusonin lisäksi muitakin luotettavia sotaratsuja on pois kentiltä. Täytyy vaan luottaa Moyesiin ja muuhun valmennukseen että jossain vaiheessa palikat osuu kohdalleen. Voi mennä aikaa, mutta tämä oli ihan odotettavissakin. Support your new manager, taisi SAF mainita kuuluisassa jäähyväispuheessaan. Näin meidän täytyy tehdä.
 3. En kyllä näin hajutonta ja mautonta Unitedia ole nähnyt. Niin hirveä määrä harhasyöttöjä että pahaa tekee. Nykyään joukkueet tulevat Old Traffordille pelaamaan kuin treeneissä, ei tartte paljon hätkähtää kotijoukkueen painostusta, prässiä tai mitään muutakaan. Ei ole ajatus oikein mukana tuossa hommassa, jos meidän hyökkääjien alta päästään noin helposti pois koska keskikenttä ei auta. Ja sitten kun se pallo jollain tuurilla itselle saadaan niin seistään kuin suolapatsaat. Saiko SAF oikeesti tästä porukasta sen 20 pistettä/kausi enemmän irti? Nimittäin ollaan pian sen verran jäljessä Arsenalia. Moyesin vaihdot meni taas aika puihin. En toki tiedä Rafaelin tilanteesta että loukkaantuiko se, mutta jos ei niin miksi piti ottaa pois? Ei se nyt ainakaan huonommin olisi puolustanut, kuin Valencia siinä Evertonin maalissa. Nanin sisäänotto ihan hyvä, mutta että Kagawa pois?? Vaikea kaivaa mitään positiivista..muut menee kaukana edellä. Kaveri kuittas (Pool-fani) että tältä siitä on tuntunut viimeset reilut 20 vuotta, se sentään vähän helpotti.
 4. Hieman toki Evansin ja Nanin penkittäminen ihmetyttää. Welbeck kuitenkin kärsinyt viime aikoina loukkaantumisesta ja Nanin pitäisi olla ihan täydessä kunnossa, mutta kai tässä Moyes hakee parempaa puolustusosaamista sinne vasemmalle. Smalling pelannut viime ajat oikealla ja nyt sitten keskelle, ei varmaan iso ongelma sinällään, mutta Evans viime ajat siinä on luutinut ihan hyvin niin sen takia ihmetyttää miehen penkitys. Vähän tuo keskikentän keskusta huolestuttaa, mutta niinhän se tekee nykyään aina.. Näillä mennään!!
 5. Liverpool FC- kausi 2013-2014.

  Täytyy ihan kysäistä foorumisteilta, mitä mieltä Poolilaiset ovat Stevien peluutuksesta? Koska tuossa hyvän ystäväni kanssa, joka on henkeen ja vereen Pool-fani, ihmeteltiin Stevien peluutusta. Varmasti edelleen fanien suosikki numero uno, hieno pelaaja ja haluaa pelata joka pelin, mutta kun sitä ikää alkaa jo olla ja tämän kauden minuuttimäärä on aika hurja ja pelitahti vaan kiihtyy. Mietittiin että saisiko Pool enemmän kapteenistaan irti, jos herraa lepuutettaisiin välillä? Tottakai eilen oli Derby ja miehen pitikin pelata, mutta kun on pelannut käytännössä joka ottelun ja majupelit siihen päälle niin aika hurjalta kuulostaa..
 6. Kiitos Olelle avauksesta. Tosiaan taas mennään ja nyt ei oikeastaan tule pitkään aikaan ylimääräisiä taukoja ja fudisfanin näkökulmasta eletään parasta aikaa, kun ottelut tulevat tiuhaan tahtiin. Ja nyt mennään Giggsin syntymäkaupunkiin ja intohimoinen kotiyleisö ottaa varmasti herran hienosti vastaan. Itse ottelusta täytyisi kolme pistettä raapia, jotta pysyttäisiin kärjen tuntumassa hienon Arsenal voiton jälkeen. Carrickin poissaolo on tottakai paha isku, mutta toisaalta antaa nyt myös todellisen näytönpaikan ainakin Fellainille sekä mahdollisesti myös Andersonille. Kotijoukkueen agressiivisuuteen täytyy vastata ja toivottavasti nyt viimeistään Fellaini myös osoittaisi sitä agressiivisuutta, mitä parhaimmillaan Evertonissa esitti. Carrickin lisäksi poissa varmuudella on Vidic. Muista loukkaantumisista ei Moyes puhunut mitään, mutta ainakin Jones, Welbeck ja Rafael ovat kolhuista viime aikoina kärsineet. Avausveikkaus: DDG Smalling-Rio-Evans-Evra Fellaini-Anderson Nani-Rooney-Giggs RvP Tuossa olis sekoitus levänneitä ja pelanneita, mutta pitkämatkalaiset saisivat huilata. Ja Giggsyn paluu Walesiin luultavasti takaa avauspaikan. Andersonille taas näytönpaikka ja koska Fellaini huilaa Hyypiän vieraana joka tapauksessa, niin aloittanee. Puolustus sillä ajatuksella että Rafael ja Jones kärsivät vammoista. Cardiff joukkueena aika tuntematon, mutta sellainen pienen ja ylpeän seuran hulluus sieltä paistaa läpi, niinkuin pitääkin. Ja perinteisesti Unitedilla on ollut hieman vaikeuksia taukojen jälkeen, nyt onneksi peli on vasta sunnuntaina niin jää yksi päivä enemmän valmistautua otteluun. Heitetään nyt 0-2, RvP ja Nani.
 7. Kylläpä ei hirveästi herättänyt tunteita. Unitedille tyypillinen vieraspeli Mestarien Liigassa, nyt vaan jäi se yksi osuma puuttumaan. Hyökkäjien ruuti oli kuivaa, Fellainille punainen ja Young jatkaa oksettavaa sukeltelua, siinäpä ne tärkeimmät. Lisäksi kotijoukkueen kaverit olivat jatkuvasti nurmen pinnassa kierimässä, joten ei mistään klassikosta voida puhua. Nopeat plussat ja miinukset: +++ Rio ja Vidic, pappatoppariosasto oli Unitedin parasta antia tänään, ei oikeastaan mitään hätää missään vaiheessa. ++ DDG, parantanut keskityksiin tulemista huimasti, varmat otteet jatkuvat. + Evra, lukuisia hyviä katkoja, aktiivinen ylöspäin, mutta tällä kertaa hyvä myös alaspäin. --- Young, ei se saatana opi!! Muutenkin ensimmäistä tilanneta lukuunottamatta umpisurkea. -- Fellaini, avauspaikan kunniaksi punainen. Vähän heppoisesti tuomitut kortit, mutta ei kyllä vieläkään tarjonnut mitään mitä esim. Jones ei voisi tuolla paikalla tehdä. - Hernandez ja Rvp, normaalisti olisivat molemmat ainakin yhden tehneet. Nyt jäi unelmapaikoista huolimatta tekemättä ja pisteitä vain yksi mukaan. Eihän tässä vieläkään mitään hätää pitäisi olla ja tiettyjä pelaajia lepuutettiin viikonlopun peliä varten. Kaikki on omissa käsissä ja seraavaksi Mestarien Liigassa Leverkusenin kimppuun. Toki ideaalitilanteessa oltaisiin jo jatkossa ja vähemmälle peliajalle jääneet saisivat hieman lisää peliaikaa, mutta ilman tappioita ollaan edelleen ja täytyy muistaa että ensimmäinen kausi Moyesille kyseistä liigaa niin suht hyvin on aloitettu!
 8. Ighmaelilta taas jäätävä avaus, niinkuin aina! Nonniin, taas mennään. Tulosten valossa United on päässyt suht hyvään iskuun, pelillisesti suuria kysymysmerkkejä on edelleen ilmassa. Vierailu Lontooseen ei tule olemaan helppo, mutta se nyt tuskin yllättää ketään, sen verran vaikea alkukausi on ollut. Fulhamkaan ei ole oikein vakuuttanut ketään, mutta jotenkin vaikeaa Craven Cottagella on aina ollut vai tuntuuko se vain minusta siltä?!? Ulosajoja, valojen sammumisia jne.. Tiedä sitten mitä Moyes ja kumppanit ovat viikossa saaneet aikaan, mutta Stoke vastaan nähtyä puolustuspelaamista en halua nähdä. Jones - Evans kaksikko oli todella hyvä espanjalaisia vastaan, mutta Stokea vastaan sitten lirissä. Eivät toki ole vielä pelanneet paljoa yhdessä, joten notkahduksia sattuu, mutta ihan tuollaista en odottanut. Olisiko niin että Moyes luottaa heihin taas Sociedadia vastaan ja avauksessa nähtäisiin muita ukkoja? Rafaelin avauspaikan pitäisi olla selviö ja eiköhän siellä Evra lönköttele sitten toisella laidalla. Jos Carrick tosiaan puuttuu niin jännäksi vetää. Eihän mies toki joka peliä voi pelata alusta loppuun muutenkaan, mutta jotenkin sitä on orientoitunut että sieltä avauksesta se mies joka kerta löytyy. Vaikea ajatella keskikenttää ilman kyseistä herraa..?!?! Laitureiden tilanne menee ihan arpapeliksi, mutta kun vieraissa pelataan niin luultavasti Valencia lunastaa ainakin paikan. Toiselle laidalle sitten on tarjolla Nania, Kagawaa ja Januzajta. Rooney ei lepää, se on pomminvarmaa. Ja jos RVP on kerran kunnossa niin 90% varmuudella myös avaa. Sinälläänhän tuo menee väärin, jos siis avaa, koska Hernandez on paljon paremmassa formissa tällä hetkellä. Avausveikkaus: DDG Rafael-Smalling-Vidic-Evra Fellaini-Cleverley Valencia-Rooney-Nani RVP Luultavasti avaus on puolustuksen ja keskikentän osalta jotain ihan muuta, mutta edessä on pari kovaa peliä, joten Moyes kierrättänee pelaajia jonkin verran. Smalling ei ole paljoa pelannut omalla paikallaan ja entistä seuraa vastaan olisi näytön paikka. Andersonin avauspaikkaan en usko ja säästääkö Moyes Giggsiä taas europeleihin. Noh, katotaan ja toivotaan taas pelillistä parannusta ja 1-2 vierasvoittoa. Maalit Nanille ja RVP:lle.
 9. Tärkeä voitto ja lohkokärkeen! Iloinen täytyy olla puolustupelaamisesta. Parissa tilanteessa ei Rio olisi juoksussa pärjännyt ja taululla olisi saattanut olla eri lukemat, enemmän peluutusta yhdessä näille kahdelle ja toppareiden suhteen näyttää ihan hyvältä. Parissa viime pelissä olen erityisesti seurannut Rooneyn pelaamista silloin kun vastustajalla on pallo. Eilen Wäinö malttoi aika hyvin pysyä keskikentän apuna, eikä lähtenyt juoksemaan kaverin kuudelletoista kun pallo pelattiin veskarille. Toisin oli viime lauantaina.. Näin ollen tasapaino kentällä oli huomattavasti parempi. Päästiin nopeammin kääntämään peli kun Rooney oli heti käytettävissä ja keskikentän peli helpottui aika paljon. Rooney on pallollisena tällä hetkellä tulikuuma, mutta pallottomana tarvitsee malttia ettei lähde ihan ylimmäksi prässäämään veskaria, koska meidän keskikentän liikkuvuus ei riitä seuraamaan kaverin mukana. Kagawan pelille myös iso plus. Pallottomana liikkuminen oli jo nyt hyvää ja ainakin Rooneyn kanssa yhteinen sävel tuntui olevan ihan hyvällä mallilla vähäisestä peliajasta huolimatta. Plussat +++ Rooney, huikea pallollisena ja nyt oli malttia myös pallottomana. ++ Jones, puolustuksen paras. Nopea, nyt myös varma pallollisena eikä anna tuumaakaan periksi. + Kagawa, muutamia upeita suorituksia, mutta myös pari tuhlailua. Joka tapauksessa, pystyy viemään peliä eteenpäin melkein milloin vaan ja hakeutuu jatkuvasti pelattavaksi. Seuraavaksi Hughesin Stoke. Pakko ottaa siitä täydet pisteet ja tämän pelin perusteella pisteet jää meille. One United!
 10. Kiitos avauksesta Ighmaelille. Tosiaan, parin viikon tauko on nyt takana ja vastaan marssii hienon alkukauden pelannut Southampton. Jo viime kaudelta tuttu korkea prässipeli on tuottanut tulosta ja Southamptonin puolustus on ollut todella tiivis ja joukkue onkin päästänyt vain kaksi maalia pelaamissaan seitsemässä Valioliigan otteluissa. Joten mikään läpihuutojuttu peli ei todellakaan ole ja toivottavasti jätkien asenne on hieman eri luokkaa kuin viimeisessä Valioliigan kotiottelussa. Joka tapauksessa tasainen ja mielenkiintoinen peli on tulossa. Ighmaelin mainitsemien mahdollisten poissaolojen lisäksi huolta aiheuttaa van Persien pohje ja varvas. Moyes totesi kaverin saaneen iskun pohkeeseensa ja se varvaskaan ei vielä täysin kunnossa ilmeisesti ole. Lisäksi Chicharito on palannut aika myöhään edustustehtävistä niin saattaa olla että Welbeck pääsee irti. Toisaalta olisi herkullista ajatella Rooneytä piikissä ja Kagawaa siinä alapuolella, mutta jotenkin tuntuu ettei mahdu Moyesin ajatusmaailmaan. Veikataan seuraavaa: DDG Jones-Evans-Vidic-Evra Carrick-Fellaini Nani-Rooney-Kagawa Welbz Tiukka peli, joka on kuitenkin voitettava. Toivotaan että pallo liikkuisi jo hieman vikkelämmin viimeisellä kolmanneksella ja yhteinen sävel rupeaisi pikkuhiljaa löytymään. 2-0 Welbeck ja Nani maalintekijöinä.
 11. Joo-o, mitähän sitä pitäisi oikein ajatella. 3 tärkeää pistettä Januzajin maaleilla on tietenkin hyvä juttu, mutta eipä tuo pelillisesti vieläkään oikein vakuuttanut. Vidicin karmea moka heti alkuun ja peli aivan sekaisin. Toisella jaksolla peli oli jo hieman parempaa, eikä Sunderland jaksanut enää prässätä samalla tavalla ja tilaa oli vähän enemmän. Onneksi saatiin kaksi upeaa Januzajin maalia ja 3 pistettä kotimatkalle. Ensimmäisellä jaksolla näytti siltä ettei varsinkaan puolustajien itseluottamus ole kohdillaan. Esimerkiksi Vidic koetti sen maalin jälkeen paikata erheensä heittämällä ihan käsittämättömiä korkeita palloja, vaikka Cleverley, Januzaj ja Carrick olivat helpommin pelattavissa. Ja samoin ihmetytti Evran pelaaminen, ihan hirveätä hätäilyä niiden keskitysten kanssa. Välillä pisti palloa boksiin melkein puolesta kentästä, ei näin!! Meidän pelaajien pelirohkeus, lukuunottamatta Carrickiä, Nania ja Januzajia, on umpisurkeaa, eikä palloa uskalleta pitää eikä myöskään luoteta kaveriin vaan mieluummin pudotetaan pallo alas DeGealle. Toisella jaksolla pelin ollessa 2-1 sitten näytti jo vähän paremmalta, vierustoveriin luotettiin vähän enemmän, palloa pystyttiinn pitämään pienessäkin tilassa ja pelaajat liikkuivat huomattavasti paremmin. Mutta tosiaan, eka jaksolla jätkät oli pelirohkeuden ja itseluottamuksen kanssa aivan yössä. Toivottavasti Moyes keksii tähän parin viikon aikana lääkkeet, että uskallettaisiin pelata alusta asti. Eilen taas sitten nähtiin kun Rooneylla oli se kuuluisa bad day at the office. Vaikkakin mies on ollut alkukauden paras pelaajamme niin kyllä oli eilen heikko päivä. Odottelin että Moyes olisi tähän reagoinut ja antanut Kagawalle vastuuta mutta ei. Kyllä pitäs uskaltaa ottaa Rooneykin vaihtoon, jos sattuu noin huono päivä ja tarjota tuoreita jalkoja kentälle, en tiedä mikä siinä on niin vaikeata. +++ Januzaj, upeat maalit ja itseluottamus ja pelirohkeus huikealla tasolla. Vanhemmat konkarit saisivat ottaa pojasta mallia. Nyt se nimi siihen soppariin ja äkkiä!! ++ DeGea, upea torjunta ja pelasti Unitedin vieläkin vaikeammalta peliltä. Lopussa vielä hienoa pelaamista ja hoiti kulmat tyylikkäästi! + Nani, pikkuhiljaa rupeaa pääsemään vireeseen. Haastaa ja meneekin vastustajista ohi ja tosiaan uskaltaa pelata. Sitten parin viikon huili ja kotona vastassa kovasti prässäävä Southampton. Moyesilla ja kumppaneilla on nyt näytön paikka, joitakin ratkaisuja olisi hyvä löytää tauon aikana. Kaikkea ei voi muuttaa parissa viikossa, mutta jotain valmennuksen on kuitenkin keksittävä. One United!!
 12. Toivottavasti nyt lähdetään hyökkäävällä kokoonpanolla liikenteeseen ja tosiaan Kagawa tarvitsee minuutteja alle ja tämä peli sopisi siihen ajatukseen melko hyvin. Tuo Jussiin linkittämä tieto Youngista on kyllä hälyttävä ja kyllähän se vahvasti vaikuttaisi että kaveri taas avauksesta löydetään. Ollaan nyt kuitenkin optimistisia ja toivotaan seuraavaa: DDG Rafael-Evans-Vidic-Evra Carrick-Fellaini Nani-Rooney-Kagawa Hernendez RVP:tä turha riskeerata ja Hernandez oli ihan hyvässä vireessä viikolla Poolia vastaan. Lisäksi Carrick-Fellainin tarvitsee paljon pelejä, jotta yhteinen sävel rupeaa löytymään. Puolustus voi olla ihan mitä vaan, mutta oikea laita on huutanut Rafaelia miehen poissa ollessa. Lisäksi olisi mukava nähdä Nanin ja Rafaelin yhteistyötä pitkästä aikaa. Voitto on otettava ja kotiyleisölle viihdettä. Yltiöoptimistisesti 4-0, Kagawa, Rooney, Nani ja Hernandez maalareina.
 13. Khyyllä, pelipäivä on juhlapäivä ja parasta viihdettä sunnuntaille!! Kummankin kone on käynnistynyt hieman yskähdellen, joten odotan ainakin Unitedin tasonnostoa tähän peliin. Ja eiköhän Citykin sieltä melkoisella höyryllä päälle tule. Pahoja loukkaantumisia ei pitäisi kummallakaan olla, Cityltä varmuudella Demichelis ja Unitedilta nuo Jussiin mainitsemat kolme ovat epävarmoja. Käytännössä Unitedin kokoonpanossa epävarmoja paikkoja ovat juurikin tuo oikean pakin paikka ja vasen laituri. Muuten mennään varmaankin noin, miten Jussii ennakoi. Cityn puolustuspelaaminen on ollut melkoista hapuilua, tosin Kompanyn tulon myötä se varmasti paranee. Joka tapauksessa, jos sinne puolustukseen saadaan luotua painetta, ja päästään iskemään nopeasti vastaan niin luulisi aukkoja löytyvän ja niistä sitten toivottavasti tulikuuma Rooney ja RVP laittaa verkot tötterölle. Unitedinkaan puolustus ei ole hirveästi vakuuttanut ja nyt kun sinne tulee väkkärät Silva ja Aquero niin tarkkana täytyy olla. Fellaini siihen eteen sitten estämään jätin nousut boksiin. Oman mausteensa peliin tuo myös uudet managerit, joille molemmille tämä on ensimmäinen Manchesterin Derby. Moyesilla on mennyt hyvin Cityä vastaan, mutta toisaalta hävisi Pellegrinille Evertonin kanssa Villarealia vastaan. Joten jännitettä ei varmasti illan pelistä puutu. Tulosveikkaukseksi 1-2, maalintekijöinä Unitedilta Rooney ja Valencia, kotijoukkueelta osuu Aquero. UNITED!!!
 14. Tyytyväinen täytyy avaukseen olla. Smallingin valinta ainoa joka vähän ihmetyttää, Fabio pelasi kuitenkin hyvän pelin viimeksi ja olisi ollut luontaisempi vaihtoehto laidalle. Valencia-Smalling ei varsinaisesti herätä pelkoa vastustajissa hyökkäysvoimallaan, mutta homma toimii varmasti alaspäin. Rooney-Kagawa-RVP on mukava nähdä ja myöskin Fellainin avauspaikalle iso plus, toivottavasti homma natsaa Carrickin kanssa heti. Tulosveikkaus 2-1 ja maalareina RVP ja Kagawa. One United!
 15. Tuossa eilen illalla katselin Everton-Chelsea väännön ja muutama asia tuli mieleen tuosta laitureiden peluuttamisesta. Siinä missä Chelsean laitureilla on suht vapaat roolit vaihdella paikkaa, hakea keskeltä ja rakentaa peliä niin Unitedin laiturit pelaavat viivaa. Tietysti on hieman eri asia verrata Hazardia ja Valenciaa, mutta lähinnä ajatuksena tässä on se että millainen lienee Moyesin ajatus laitapelaamisesta? Pelataankohan jatkossa puhtailla laitureilla, vai löytyyköhän Moyesin ajatusmaailmasta sijaa esim. Kagawan peluuttamisesta tuollaisessa Hazardin roolissa? Tällaisessa pelityylissä pallonriistoihin vastustajan alueella päästäisiin nopeammin, koska keskustassa on yksinkertaisesti enemmän ukkoja, eivätkä laiturit ole viivassa kiinni. Tietysti kentän leveyttäkin täytyy hyödyntää mutta kun ajatellaan esim. Kagawan potentiaalia niin tällaisella tyylillä ei olisi ongelmaa mahduttaa miestä kentälle yhtä aikaa Wäinön kanssa ja kuitenkin Kagawa menee hukkaan laidalla. Viime kaudellahan joissain peleissä tätä SAF yritti, mutta omasta mielestä liian varovasti. Valenciallehan tällainen ei sovi, mutta jos ajatellaan muita laitureita niin Nanista ainakin saisi tällä tavalla enemmän irti, jos pääsisi pelaamaan enemmän irti laidallaan. Mahdollisesti myös Youngista ja Welbeckin kokonaispelaaminen ja liikkuminen ei varmasti olisi ongelma. Ehkä myös keskustan mieheistä Cleverleystä saisi enemmän irti, koska kaveri tykkää pelata "give and go" tyylistä peliä ja jos miehiä olisi enemmän lähellä koko ajan niin paranisiko peli myös Tompalta? Nykyisellä pelityylillä meiltä puuttuvat laitureiden syvyysjuoksut boksiin kokonaan. Enemmän sinne boksiin juoksee Evra kuin kukaan vasemmista laitureista. Jos nyt hypoteettisesti ajatellaan että kentällä olisi yhtä aikaa Nani, Kagawa, Rooney ja RVP niin melko varmasti tulisi pystyynjuoksuja, paikanvaihtoja ja ideaa hyökkäyspeliin enemmän. Samalla sitten laitapakit voivat pitää pelin leveyden. En tiedä, onko tämä taas sitä kuuluisaa turhautumista, kun katseli eilen Valencian keskityksiä ja Youngin sukeltelua, mutta anyway katsellessa Chelsean, ja varsinkin sen laitureiden, pelaamista tuli armottomasti mieleen meidän laitureiden jatkuva alisuorittaminen. Johtuuko se enemmän pelityylistä vai ovatko meidän laiturit oikeasti noin huonoja?
×