Jump to content

LFC84

Members
 • Content count

  7
 • Joined

 • Last visited

About LFC84

 • Rank
  Junior Member
 • Birthday 08/18/1975

core_pfieldgroups_99

 • Location
  turku
 • Interests
  jalkapallo, sarjakuvat, kirjat ...
 • Occupation
  kulttuurityöläinen
 1. Jaa-ha, vaikka on lama ja rahat maailmalla tiukassa, niin isoilla pojilla on silti isot kuviot mielessä: Ribery 70 milj €:lla Manuun ja Zlatan milj 60 €:lla Madridiin. Meillä Rafa saa käteen ~20 milj £ plus ehkä sama mokoma pelureiden myynneistä. Näillä budjeteilla onkin parempi osua hankinnat kohdalleen. Huomaa muutenkin miten kesä taas lähenee ja siirtoikkunaa raotellaan vähän joka puolella - ainakin huhuista päätellen.
 2. Liverpool FC 08-09

  Hyypiälle tuskin tulee paljon peliaikaa enää loppukaudesta, varsinkin jos uutta sopimusta ei synny. Ja ehkä niin on parempi kummallekin osapuolelle. Hyypiä on nykyisellään selkeä nelostoppari, eikä siinä asemassa paljon minuutteja koskaan kerry. Vaikka Samilla on etunaan pääpelivoima sekä avauspeli ja vaikka Benitez tunnetusti tekee valinnat aina kunkin pelin ja vastustajan mukaan niin Aggerin jatkosopimuksen myötä Poolin keskuspuolustus on sementoitu useaksi vuodeksi eteenpäin. Rafa vie joukkuettaan kovaa vauhtia eteenpäin ja Big Sam jää valitettavasti siinä vauhdissa jälkeen. Tietenkin olisi toivottavaa että Liverpool muistaa yhtä legendaansa jollain tavalla joko nyt tai sitten peliuran jälkeen; testimonial peli, valmennusduuni... Toki Hyypiän taso riittää mainiosti Valioliigaan vielä muutamaksi vuodeksi, sopii vain toivoa että hän ei lähde hakemaan sitä peliaikaa Newcastlesta. Toons saa jostain kumman syystä hyvätkin puolustajat näyttämään poikkeuksetta epävarmoilta, kömpelöiltä ja hitailta.
 3. Albiol vs Agger ? Kaipa tämä siirto riippuu juutin halukkuudesta jatkaa. Vai tulisiko Samin korvaajaksi Espanjan maajoukkuetoppari? Siinä sitten olisi määrää ja laatua keskuspuolustukseen ensi kaudeksi. Todennäköisesti Hyypiän tilalle tulee kuitenkin luotettava britti tyyliin Turner / Wheater tai sitten joku nuori ja lupaava jostainpäin maailmaa. Barryn etuja ovat monipuolisuus ja vasen jalka. Pystyy pelaamaan vasemmalla niin pakkia kuin keskikentän laitaa tai sitten keskustassa vasemmalla puolella. Tainnut vetää jonkun pelin jopa topparina tai keskikentän ankkurina. Huomattavan paljonhan siirtoihin tulee vaikuttamaan tämä UEFAn kaavailema kansallisuuskiintiö. Poolissahan ei Gerrardin ja Carragherin lisäksi ole muita avaustason brittejä. Aaron Lennon, Glen Johnson ja Barry paikkaisivat tietysti tätä tarvetta. Kirsikaksi kaiken päälle vielä Villa ja Lennonin/Barryn tilalle Silva...
 4. No niin, perjantain kunniaksi voi kai vähän hurvitella - ensi kaudeksi Poolin riveihin Franck Ribery, Samuel E'to, Glen Johnsson & Dave Wheater. Ribery on se kauan kaivattu huippulaituri, joka tumppaa Ashley Colen & Patric Evran Anfieldin nurmeen. Johnsson tulee kirittämään Arbeloa ja hakemaan maajoukkuepaikkaa CL pelien myötä. Posliinista tehty Degen siirtyy menestyväksi fysioterapiayrittäjäksi pitkän kokemuksensa siivittämänä. Wheater korvaa Hyypiän puolustuksen pitkänä miehenä eikä kukaan oikeastaan huomaa edes eroa koska kentälle harvoin pääsevän topparin olemus on yhtä vaalea ja pitkänenäinen kuin edeltäjänsäkin. Benitez luopuu yhden kärjen systeemistään ja istuttaa E'ton Torresin rinnalle kärkeen. Täydellisesti nöyryytetty Vidic lopettaa jalkapalloilijan uransa ensi kauden jälkeen. Todellisuudessa toivon että Hyypiä ottaa vastuuta Liverpoolin valmennusorganisaatiossa ja jatkaa siinä sivussa pelaamista vielä yhden kauden. Vaihtoehtoisesti siirtyy Blackburniin, Fulhamiin tai muuhun vastaavaan keskitason Valioliigajengiin ja palaa sen jälkeen käskyttämään Melwoodin alokkaita. Hyypiän tilalle joka tapauksessa joko oma nuori kasvatti tai sitten nuori, pääpelivoimainen talentti ulkopuolelta. Riberyn hintalappuun tarvitaan sheikkien lompakkoa, joten laituritoiveissa on ensisijaisesti David Silva. Johnsson on ihan realistinen hankinta, toisaalta oikealle voisin kuvitella myös Michael Manciennen kaltaista nuorta lupausta. N'gog (tai Kuyt)ei kärjessä yksin riitä takaamaan maaleja Torresin poissaollessa. Benitezin taktiset aivoitukset taas ovat liian vaikeaselkoisia meille kuolevaisille, joten yksi kärki / kaksi kärki / kolme kärki - arvuuttelut ovat aika turhia. Voronin ei ole oikein se ratkaisu, tarvitsee tosiaan ilmeisen säännöllistä peliaikaa ja paljon palloja. Ehkä sitten Zarate, Tevez tai Keirrison... Pois heivaisin Babelin, joka alkaa selkeästi turhautua. Lahjat ovat kuitenkin sitä luokkaa että kunnon hinta ja kunnon korvaaja pitää tulla paluupostissa. Barry on erinomainen pelaaja ja pelaa säännöllisen hyvin Villassa. Kaikki tuskin ovat kuitenkaan samaa mieltä viime kesän jälkeen. Dossena samaten saa mennä, kova taistelija mutta onnistumiset ovat olleet komeista maaleista huolimatta kortilla. Aurelio ja Insua riittänevät vasemmalla. Gourcuff tai Javi Martinez ovat erittäin mielenkiintoisia keskiakselin kavereita (hintavia!). Lucas on siinä tapauksessa tulilinjalla ja itse olisin valmis pitämään brassin vielä riveissä. Nuori ja kehityskelpoinen ja sitä rataa. Sama koskee El Zharia. Käyrä on ollut kaksi vuotta ylöspäin joten odotettakoon vielä vuosi tai pari.
 5. Liverpool FC 08-09

  Tasapelistä huolimatta joukkueen ilme ja tahtotila on ällistyttävä; tuntuu että Pooli tekee maalin aina halutessaan. Viime pelin virheet olivat karmivia mutta joka takaisku kuitattiin välittömästi aivan kuten Chelsea matsissakin. Gerrardia lainaten Liverpool ei todellakaan tiedä koska se on lyöty. Ehdottomasti mestaruuden arvoinen joukkue. Ei kysymystäkään. Totta kai pisteet kauden lopussa ratkaisevat ja Manu on tähän asti rutiinillaan sekä hieman paremmalla materiaalillaan kyennyt tasaisempaan juoksuun. Siltikin olen aidosti hämmästynyt jos kannu ei tule Anfieldille. Parasta kuitenkin on että Liverpool on ottanut jälleen paikkansa Euroopan terävimmällä huipulla. Yhtäkään joukkuetta vastaan ei tarvitse jännittää pelko puserossa. Toista se oli vielä viime vuonnakin kun 1-0 häviö Chelsealle tai Manulle tarkoitti kohtuullista suoritusta. Todella hieno loppukausi tulossa!
 6. Liverpoolin siirrot 07-09

  huhuja tosiaan pyörii mutta onhan niitä toisaalta kiintoisaa seurata ja rakentaa mielessään ensi kauden avausta... Benitez on useampaan kertaan painottanut pitkäjänteisyyttää ja joukkueen rakentamista pitemmällä ajanjaksolla, siinä mielessä jatkosopparit ovat loistava asia. On jo myös hypetetty tulevasta poolin hegemoniasta ja pelaajiston ikärakennetta kun katsoo niin sille on myös perustetta. Mielenkiintoisen muutoksen tuo UEFAn ajama 5+6 (tai 4+7 tms) uudistus, jossa määrätty määrä aloittavista pelaajista pitää olla "kotimaisia" kavereita. Tämä nostaa vääjäämättä englantilaisten pelureiden hintoja ja Lennonit, Turnerit, Downingit ovat silloin haluttua tavaraa. Tietysti omat akatemiakasvatit ovat silloin aina vain tärkeämässä roolissa. Poolin akatemia ei tähän asti ole niittänyt mainetta kaikkein tehokkaimpana lahjakkuushautomona, lähinnä päinvastoin. Toivottavasti Rafa saa siihenkin uutta potkua, kun valtuudet sitä varten on myönnetty.
 7. Liverpoolin siirrot 07-09

  No Robbieta lukuunottamatta rahapussiin ei hirveää lovea noista ostoista tullut. Leiva, Ngog ja Zhar edelleen nuoria ja jos siirtyvät eteenpäin, niin uskoisin heistä sitä paitsi kertyvän reilut voitot. Bundesliiga ei ole tasoltaan Valioliigan veroinen, toisaalta Liverpoolin kontrolloitu pelityyli ei välttämättä suosi kaikkia hyökkääjiä. Ei Voronin huono peluri ole mutta jos halutaan pysyä Manun, Chelsean, Barcan ym kyydissä, niin ehdottomasti Poolin pitäisi hankkia todellista huipputaitoa hyökkäykseen. Koska sillä osa-alueella Liverpool on edelleen jäljessä ainakin Manua - Tevez, Berbatov, Ronaldo, Rooney edustavat samaa tasoa kuin Gerrard ja Torres eli näitä "match winnereitä". Mutta tämä nyt on tuttua kauraa ja siitä on jauhettu ihan riittämiin. Toivottavasti viimeisissä huhuissa on perää ja kesällä Anfieldilla kirmaavat Villa, Silva ja Barry.
×