Jump to content

Räppärikovis

Members
 • Content count

  227
 • Joined

 • Last visited

About Räppärikovis

 • Rank
  Junior Member

core_pfieldgroups_99

 • Location
  Jyväskylä
 • Minä kannatan:
  Everton

Contact Methods

 • Website URL
  http://evertonsivusto.blogspot.fi
 1. Everton-Liverpool 28.10.2012

  Jep, samat mietteet itsellä. Valitettavan todennäköistä on, että Neville ja Osman ottavat keskikentän "haltuunsa". Täällä tekemäni ennakko ottelusta: http://evertonsivusto.blogspot.fi/2012/10/ennakko-everton-fc-vs-liverpool-fc.html
 2. Liverpool FC 2012/13 - Rodgersin vallankumous

  Täytyy tunnustaa olevani samoilla linjoilla Torres9:n kanssa. Itse en välttämättä olisi edes antanut Shelveylle punaista, mutta en olekaan koskaan mitään vakavampaa peliä tuominnut - varmasti monen mielestä onneksi. Turhaan Shelvey myös ryntäsi molemmat jalat ilmassa, jolloin sai heti tilanteen näyttämään pahalta. Van Persien liuku ei ollut kovin paljoa "puhtaampi", mutta osasi sentään taklata jalat maassa. Johnson möhli melko uljaasti Unitedin rangaistuspotkua edeltäneessä tilanteessa, mutta kardinaalimunauksen teki erotuomari, joka vihelsi pallon pilkulle lähes vastaavasta tilanteesta, mistä jätti aiemmin Poolille aiheellisesti viheltämättä Suarezin kaatuessa. Täytyy tunnustaa, että pari kirosanaa pääsi, kun van Persie sitten vielä pisti pallon Reinan käsien kautta sisään. Toivottavasti Agger edes toipuu nopeasti - käy kaveria jo sääliksi loputtomanoloisen loukkaantumiskierteen takia. Mitä nyt olen pari peliä Poolia tällä kaudella seurannut, vaikuttaa Rodgers ihan pätevältä kaverilta. Hänen systeeminsä täydellinen omaksuminen vie pelaajilta Hodgsonin ja Dalglishin antifutiksen jälkeen jonkun verran aikaa, joten turha hätäillä. Ainut asia, joka on jäänyt vähän vaivaamaan, on Carrollin lähettäminen West Hamiin. Vaikka liuhuletti ei mikään maailman teknisin pelaaja olekaan, hänen voimallaan, röyhkdellään ja pääpelivoimallaan olisi tänäänkin voinut mennä laitureiden hyvistä keskityksistä yksi tai kaksi sisään.
 3. EVERTON kausi 2012/2013

  Tiedän, että tuo oli vain hassu heitto, mutta pakko sanoa, että Fellistäkin maksettiin aikoinaan reilut £15 miljoonaa ja hän on nyt vasta 24-vuotias. Vuoden vanhempi kuin Carroll, siis. Fellaini on elävä legenda ja ilman loukkaantumisia ehdoton kauden pelaaja jo tässä vaiheessa, mutta pitää Sportakuksen tavoin kehua muutakin joukkuetta loistavasta taisteluilmeestä! Saa nähdä, mille paikalle Mirallasilla on mahdollisuuksia, jos esitykset pysyvät tällaisina. Itse veikkaan oikean laiturin tonttia, jolloin Naismith ja Fellaini hyökkäilisivät keskellä vuorotellen ja välillä myös paikkaisivat ahnaasti noussevaa Mirallasia. Kuulostaa työläältä ja monimutkaiselta, mutta jos jotkut niin juuri nämä herrat tuon monen paikan yhtäaikaisen pelaamisen osaisivat. Onko muilla ratkaisuehdotuksia tähän peluutuspulmaan? Uusi kolmospeliasu muuten julkistettiin tänään, tässä kuva. Myöhemmin EvertonTV:ssä kuulemma luvassa Mirallasin haastattelua ym.
 4. Kesän tärkeimmät tavoitteet ovat varmasti Pienaarin saaminen pysyvästi Evertoniin sekä muiden omien poikien pitäminen seurassa. Stracqualursin, Drenthen, McFaddenin ja kumppaneiden lähdettyä ei olisi pahitteeksi hommata yhtä fyysistä hyökkäyspään pelaajaa (päivitetty joukkueen miehitys täällä). Ainakin sopivan kokoiselta näyttävää islantilaista Sigurdarsonia on huhuiltu kovasti. Distinin solmittua vuoden jatkosopimuksen puolustuskalusto näyttöisi olevan melko hyvällä mallilla ensi kautta varten. Hibbo ottanee ykkösvastuun oikeana pakkina Colemanin ainakin aloittaessa "maalihirmun" ykköshaastajana. Keskikentän laidoilla Osman, Pienaar ja Gueye näyttäisivät tällä hetkellä saavan suurinta luottoa Moyesilta, ja Donovankin on jälleen vihannut saattavansa haluta keväällä lainalle Sinisiin. Lisäksi huomasin tällaisen uutisen. Oli aikanaan loistava, mutta olisiko enää ja onko hänelle tarvetta? Mannyn viimeisimmästä seurasta tuli mieleen, että jokohan siitä Yobosta päästäisiin eroon. Näyttäisi onneksi siltä.
 5. Everton FC kaudella 2011-12

  Everton 1 - Blackburn 1 Olipa taas huono esitys Blackburnia vastaan! Hyökkäys ei toiminut mm. siksi, koka Moyes oli selvästi turvautunut kolmeen keskimmäiseen alhaalla pelaavaan keskikenttäpelaajan sekä hyökkäävien wingereiden taktiikkaan. Cahill pelasi todennäköisesti Moyesin pyynnöstä käytännössä suunnilleen sillä kohtaa, jolla Gibsonin, "tulevan syöttömestarimme", tulisi pelata 4-4-2-systeemissä. Moyesilla oli luultavasti ideana sumputtaa keskikentän keskusta ja luoda tilaa laidoilla viilettäville Donovanille ja Anichebelle. Valitettavasti dominoivan Bainesin ja ymmärrettävästi puolustushaluttoman hyökkääjän, Anicheben, yhteistyö ei sujunut lainkaan. Donovankin pääsi oikealla vain pariin otteeseen kunnolla läpi laidaltaan, ja loman jäljiltä pallotatsi oli miehellä hukassa niillä kerroilla. Oma näkemykseni Evertonin ryhmittymisestä eilen: ---------Saha---------- Anichebe-------Donovan ---Cahill--Felli--Gibson-- Baines------------Neville ----Heitinga--Duffy----- --------Howard--------- 4-4-2-systeemissä Gibson voisi oikeasti olla se innokkaimpien visioima "syöttökone", mutta nyt hän jää täysin näkymättömiin Cahillin sooloilun vuoksi. Saha on tällä hetkellä niin aneeminen, että henkilökohtaisesti kannatan Edson Buddlen ostamista. Saha, Buddle ja Anichebe voisivat toimia vuorotellen kärkipareina, jolloin hyökkääjät tekisivät toisilleen tilaa. Drenthe ja Donovan, jotka osaavat myös muuta kuin keskittää, toimisivat laitojen tarjoilijoina ja Gibson keskellä avaavien syöttöjen tekijänä. Baines saisi edelleen olla keskitysten viljelijä, sillä Anichebellä, ja Buddlellakin ainakin videoiden perusteella, on munaa mennä pallolle, eikä jäädä odottamaan sitä millilleen omalle kohdalleen kädet taskussa, kuten Saha ja jopa Cahill tapaavat nykyään tehdä. Ainakin toissakaudella (video) Buddle oli hyvä viimeistelijä sekä jalalla että päällä. Nytkin kuulemma yrittää kovasti testijaksolla Finch Farmilla. Omituista, jos hän ei muka enää osaisi viimeistellä. Videon peruustella hän on pääpelissä vähintään Stracqualursin tasoa ja jalalla selvästi latinoa parempi. [video=youtube;2OYlm3DVfGg]http-~~-//www.youtube.com/watch?v=2OYlm3DVfGg Ensi perjantaina sitten zemppaamme kaikki yhdessä Evertonin voittoon Fulhamia vastaan, jotta FA Cupin voitto ja sen mukanaan tuomat Eurooppaliigapaikka ja palkintorahat olisivat taas askeleen lähempänä! Europaikan ja/tai FA Cup -pytyn saavuttamisen jälkeen ei varmasti tarvitsisi jännittää sarjapaikan säilymistä ensi kaudella. Joskus kaikki on niin pienestä kiinni...
 6. Everton FC kaudella 2011-12

  WBA-Everton, 0-1 Moyes lähti alussa selvästi Hodgsonin pelleilyyn mukaan ja päästi lopussa Anicheben ja Stracin tekemään tarvittavan osuman. Ei kovin kaunista, mutta tulipahan täydet pisteet kotiin! Kerrankin Moyesin vaihdoissa oli jokin selvä idea takana! [video=youtube_share;38XtyH1osb4]http-~~-//youtu.be/38XtyH1osb4 Kellään tietoa Dretnhestä? Ei ollut edes vaihdossa. Ensi pelissä Boltonia vastaan hyökkäävä ilme alusta asti päälle ja Drenthe ja Donovan avaukseen. Fellainin ja Colemanin vammat eivät tiettävästi ole vakavimmasta päästä. Ainakin Felli saisi olla jo mukana ensi pelissä, niin saattaisimme Rodwellinkin toivuttua pitkästä aikaa nähdä luotettavan parivaljakon keskikentän keskellä. Vuosi alkoi siis tuloksellisesti varsin hyvin. Voitto, Donovanin tulo ja pelikelpoisuus ensi ottelussa sekä loukkaantuneiden Anicheben ja Rodwellin paluu lujentavat toivon mukaan pelaajien itseluottamusta niin, että kuuden pisteen ero Europaikkoihin kurotaan kiinni Evertonilla (ja Tottenhamilla) on vieläpä yksi ottelu muita vähemmän pelattuna!
 7. Everton FC kaudella 2011-12

  Jeps. Tänään Sunderland piti palloa Evertonia enemmän, ja oli muutama oikein hyvä sauma vastahyökkäyksille, mutta ne jäivät käyttämättä Nevillen, Osmanin, Cahillin tai milloin kenenkin hidastelun vuoksi. Luovuutta ja nopeutta tarvittaisiin keskikentälle pikaisesti! Maalinteosta ei nyt meinaa tulla mitään -- tänäänkin maali saatiin lahjana, kun Osman kaatui omiin jalkoihinsa ja Howard Webb vihelsi lyhyen epäröinnin jälkeen rangaistuspotkun. Puolustustakaan ei voi hirveästi kehua. Distinin kurotuksen seurauksena huono veto kimposi maaliin, ja tilanteessa maalintekijä Colback oli vapaana, koska Hibbert joutui jättämään paikkansa oikealta, kun hän riensi peittämään Sessègnonia, Jagielkan miestä. Jags oli peruuttanut lähes maaliin kiinni niin, ettei hänestä ollut mitään hyötyä. Mutta nopeissa tilanteissa kaikille sattuu joskus virheitä. Tämä ei todellakaan ollut kenekään kardinaalimunaus. Myös Moyesin myöhäiset vaihdot saivat jälleen sapen kiehumaan. Barkleyllä varmaan sikahyvä fiilis matkustella ykkäsjoukkueen kanssa ympäri Britanniaa ja istua aina koko ottelu penkillä, vaikka keskikentän keskelle tarvittaisiin luovuutta. Ja mikä ihmeen ratkaisu on tasatilanteessa ottaa viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua hyökkääjä toisen hyökkääjän tilalle?
 8. Everton siirtohuhut ym. spekulaatiot kaudelle 2011-12

  En tiedä, kenen vika se lopulta oli, että myimme lähes kaikki parhaat hyökkäävät pelaajamme kesän siirtoikkunan viimeisinä hetkinä. Korvaajaa ei siis ehditty hankkia. Ja luultavasti heistä saadut rahat menivät pääosin velkojen maksuun uusien ostajaehdokkaiden ja sijoittajien houkuttelemiseksi. Uusi hyökkääjä on Skysportsin ja monen muun lähteen mukaan löytymässä Pohjois-Irlannin Valioliigajoukkue Clintonvillestä. Clintonvillen mukaan Everton johtaa tällä hetkellä tarjouskilpailua pohjoisirlantilaisesta, 19-vuotiaasta keskushyökkääjä Rory Donnellysta. Wikipediassa miestä kuvaillaan näin: He is considered a classic number nine who thrives on scraps. He also uses his pace and strength to run in behind defenders and be clinical in the air. Kuulostaa siis juuri sellaiselta, jollaista Moyes on kertonut etsivänsä. Donnelly on vuodesta 2010 alkaen pelannut 49 ottelua ja viimeistellyt niissä 20 maalia. Ei ollenkaan hullummin. Viimeisimpien huhujen mukaan tarjouksen tehneiden Evertonin ja Swansean lisäksi Liverpool olisi harkitsemassa tarjouksen tekemistä hänestä. En kuitenkaan oikein ymmärrä, mitä lisää tämä puoliammattilaisliigan junnu toisi lisää Velliosin, Gueyen ja McAlenyn työlle seuran eteen. Eikä Moyes uskaltaisi peluuttaakaan Donnellya kuin kesän pre-seasonilla tai korkeintaan loppukeväästä putoamisen varmistuttua (niin huonosti asiat eivät mielestäni vielä ole). Hän on "tulevaisuudenlupaus", mutta niitä meillä alkaa olla hyökkääjäosastolla jo liikaakin. Miksi esimerkiksi Portugalissa loistavasti, nimenomaan puhtaana keskushyökkääjänä, pelaava João Silva ei saa mahdollisuutta Sinisissä ennen uusien vastaavien jannujen pestaamista? Gueye, Vellios, McAleny, Baxter ja Silva ovat tällä hetkellä aivan riittäviä tulevaisuuden "Sahan korvaajia". Ja kuitenkin kun Saha potkitaan pihalle hänen sopimuksen loppuessaan, hänen tilalleen ostetaan uusi hyökkääjä ja vähintään puolet äsken mainituista, siinä vaiheessa jo ex-lupauksista, laitetaan myyntiin. (Moyes vihjaili rivien välistä, että 33-vuotiaan Sahan tulisi alkaa tehdä tulosta, jos haluaa elätellä toiveita jatkosopimuskesta.) Toisen iäkkäämmän fransmannin, Sylvain Distinin, seuraajaksi brittimedia ehdottelee 20-vuotiasta kreikkalaista Kostas Manolasia. Manolas pelaa sentään AEK Ateenassa, ja on saanut kutsun Kreikan aikuisten maajoukkueeseen. Saataisi muodostaa kivan jengin Velliosin kanssa Finch Farmille. Tietääkö kukaan Duffyn ja Mustafin nykytasosta? Eivätkö he riitä Distinin "korvaajiksi", vaikka senkin viitan ottaa todennäköisesti ihan siedettävästi tällä kaudella pelannut Heitinga? Ja vielä hieman hyökkäysasiasta sen verran, että uusien junnujen hankkimisen sijaan Moyes saisi tammikuussa laittaa Donovanin kärkeen Sahan tutkapariksi, jolloin pallo pysyisi enemmän maassa ja hyökkäyspäähän syntyisi enemmän tilaa. Tällä hetkellä Sahasta suorastaan huokuu turhautuneisuus hänen kentällä ollessaan, sillä hänelle ei jää tarpeeksi tilaa ja syötöt ovat aivan luokattomia. Iästään ja ihonväristään huolimatta Saha ei ole Yakubun kaltainen tynnyri, jolle heitellään kukkupalloa, vaan hän on pallollinen, maata pitkin tulevia pystysyöttäjä hakeva taitohyökkääjä. Viime kaudella Sahan ja Beckfordin yhteistyö kärjessä oli jotain todella kaunista verrattuna normaaliin Evertonin peliin. Beckfordin kaltainen, sporttinen ja pallovarama Donovan voisi tuoda peliin saman elementin -- jopa vielä hieman parempana.
 9. Everton siirtohuhut ym. spekulaatiot kaudelle 2011-12

  Hejsan kaikille pitkästä aikaa. Sain vihdoin salasanan toimimaan tässä uudessä foorumisoftassa . Donovan siis tulee takaisin remmiin tammikuun siirtoikkunan avautuessa. Skysportsin mukaan Bilyaletdinov olisi lähdössä tammikuussa. Huhujen mukaan kohteena olisi Wolfsburg ja siirtosumma olisi noin 5 miljoonaa. Ihan kelpo hinta hänen tasoisestaan pelaajasta, mutta ottaen huomioon, että hänestä maksettiin aikoinaan 10 miljoonaa, ei summa ole yhtään liian pieni. Lisäksi Moyes on kertonut tavoittelevansa profiilihyökkääjää siirtoikkunan ollessa avoinna, mutta hän myös totesi, ettei se tule olemaan lainkaan helppoa rahatilanteellamme. Tosin Kenwright lupasi lokakuussa Evertonin saavan investointeja siirtoikkunaa varten. Tärkeät pisteet tuli napattua Swanseasta, ja peli-ilme näytti pitkästä aikaa kelvolliselta. Paikoista on kuitenkin pystyttävä maalaamaan rutkasti paremmilla prosenteilla. Ottelussa loukkaantunut Coleman ja pidempiaikainen potilas Jack Rodwell lienevä sivussa Tapaninpäivän taistosta koko ajan vaarallisesti vahvistuvaa Sunderlandia vastaan. Voitto kisumirreistä toisi taas jonkin asteen mahdollisuudet Europaikoille (linkki sarjataulukkoon).
 10. Everton FC kaudella 2011-12

  Re: Everton FC kaudella 2011-12 Osuva vertaus Aika huono maku jäi pelistä suuhun. Jotenkin niin aneemista ja ideaköyhäähän se oli. Drenthe ja Vellios saisivat tulostensa perusteella esiintyä enemmän kentällä - ainakin Osmanin penkittäisin heti, kun ei näytä pelaaminen joka toisessa ottelussa kiinnostavan. Saha oli melko vaisu, mutta osasyynä se, että syötöt kohti ranskalaista olivat noin 97-prosenttisesti surkeita kukkupalloja. Mutta silti voisi liikkua ja häiritä vastustajan puolustuslinjaa enemmän. Moyes näköjään turvautuu aina tähän kukkupalloiluun, kun tulee vähänkin dominoivampi joukkue vastaan. Onhan niitä hienoja pullaroikkumaaleja Chelseaakin vastaan joskus tullut ( ), mutta pari-kolme sellaista pomppusählinkiä kaudessa eivät oikein tahdo riittää.
 11. Everton FC kaudella 2011-12

  Re: Everton FC kaudella 2011-12 No joo, tosiaan vähän liaan herkästi reagoin. Lukaisin tekstin uudelleen, eikä se mitään haukkumista ollut. Mutta turhaan sitä julistetaan moneen kertaan, ettei Beckfordilla ole maailman kultaisin tatsi ja oikeastaan hänhän on ihan turisti vailla tasokasta junioriakatemiaoppia. Moni ajattelee ettei Beckford muka kuulu Valioliigaan. Yleensä ihmisen taito lauokoa pallo maaliin ei katoa, vaikka kovemmpitasoisia otteluita pelattaisiinkin -- osoittihan hän sen jo Leedsissä ManUa vastaan. Eli hyökkäyspelin ongelmista saisi enemmän syyttää Sahata (tai enemmänkin hänen huonosti kestäviä polvia, nilkkoja, pohkeita...) ja Kenwrightia kuin Becksiä, joka omasta mielestäni toimii turhan usein syntipukkina, vaikka onkin aivan loistava kakkoshyökkäjä. En väitä, että tämän foorumin jäsenet haukkuisivat Beckfordia, mutta muualla sellaisiinkin kirjoituksiin on tullut törmättyä. Vähän turhaan siis vuodatan asiaa täällä...
 12. Everton FC kaudella 2011-12

  Paitsion sivuilta bongasin tällaisen kausiennakon. Muuten samoilla linjoilla sen kirjoittajan kanssa, mutta Beckfordia hän lähinnä vain haukkui ja väitti mihen saaneen "paljon" peliaikaa. Saihan hän sitä enemmän kuin suunnitelmiin kuului, mutta 10 maalia Valioliigan 1327 minuutissa (keskimäärin 14,74 ottelua) + cup-pelien minuutit on ihan kelpo suoritus. Kauden avauspeli Tottenhamia vastaan siis peruttu Britanniassa ja erityisesti Lontoon kaupingosa Tottenhamissa vallitevien väkivaltaisuuksien ja mellakoinnin takia (sarkasmia). Uutta pelipäivää ei ole päätetty toistaiseksi. E: Winkki wiitonen: Nyt kun Evertonin peli on peruttu, voi Valioliigaelämykselle varatun ajan käyttää katsomalla maksutta MTV3:lta la klo 16:45 Liverpool-Sunderland-ottelun ja saada käsitys joukkueiden nykyvireestä. Alkaa nimittäin tuo Sunderlandkin vahvistua vaarallista vauhtia...
 13. Everton siirtohuhut ym. spekulaatiot kaudelle 2011-12

  Re: Everton siirtohuhut ym. spekulaatiot kaudelle 2011-12 Tonnista vetoa, ettei lähde mihinkään. Muutama päivä sitten Moyes hehkutti Evertonin sivuilla miehen potentiaalia kasvaa huippuhyökkääjäksi. Jälleen Artetaa viemässä takaisin epsaniaan. Jos hänestä rahaa irtoaisi, niin ei kun lihoiksi ja parempia tilalle. Edelleen hyvä pelaaja, muttei ratkaisevan tärkeä joukkueelle, varsinkin kun tuppaa istumaan puolet kaudesta lasaretin puolella.
 14. Everton siirtohuhut ym. spekulaatiot kaudelle 2011-12

  Re: Everton siirtohuhut ym. spekulaatiot kaudelle 2011-12 Tämä olisi sitten jo kova juttu . En vain oikein jaksa uskoa Johnsonin "alentuvan" Evertoniin. Kai hän nyt edes jämäminuutteja Cityssäkin saisi -- sen verran taitava kaveri kyseessä.
 15. Everton siirtohuhut ym. spekulaatiot kaudelle 2011-12

  Re: Everton siirtohuhut ym. spekulaatiot kaudelle 2011-12 Luotan mielipiteeseesi, sillä itse en miehen pelaamista paljoa ole nähnyt. Eli ainoa plussa tuossa olisi se, ettei maksaisi kovin paljon. Soveltuisiko sitten pelaamaan keskellä? Pakko vähän vääntämällä vääntää näitä pelaajia, kun tilanne näyttää niin epätoivoiselta . Jos sitä rahaa olisi edes saman verran kuin Evertonia huonommilla Valioliigaseuroilla, ei tuollaisia herroja tulisi edes ehdotettua.
×