Jump to content

Alix

Members
 • Content count

  2,437
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Alix

 1. Finanssiasiat

  Korkea aika tehdä tällekin oma topikki. Tuolla toisessa topikissa Rossi jo sivusikin uusinta tilinpäätöstä, mutta avataan tuota aihetta täällä enemmän. Tilikausi MUFC:lla on siis aina yksi kausi, 1.7-30.6. Nyt julkaistu tilinpäätös on kaudelta 06/07. Jos joku jaksaa etsiä aikaisemmat tilinpäätökset, niin linkittäkää toki tänne. Asiaan. Liikevaihto nousi £245miljoonaan (nousua viime kaudesta 27%). Voitot ennen veroja nousivat huikeat 93%!! (£59,6m). Eteenpäin on siis menty myös liituraitapukuosastolla. Suuri yksittäinen syy liikevaihdon nousuun lienee lipputulojen nousu. Viime kausi oli ensimmäinen kokonainen kausi 75000:n katsojan edessä. 8000 katsojaa per peli lisää + lippujen hintakehitys (joka oli yhden kauden nousuksi aika radikaali viime vuonna) johtivat lopulta peräti 30% korkeampiin "pelipäivätuloihin" viime kauteen verrattuna. (£92,6m) Hyvä Cup-menestys(fa-cup, ja etenkin ucl) sekä mestaruus valioliigassa näkyy mediatuloissa, joissa nousua on tapahtunut 35% (£61,5m). Näissä toki tulee vuosittaista heittoa paljon. Valioliigan kakkossijasta saa jo jossain määrin merkittävästi vähemmän "tv-hilloa" kuin mestaruudesta. Täksi kaudeksi uudistettu tv-sopimus ei vielä tässä tilinpäätöksessä näy. Palkkamenot eivät ole merkittävästi muuttuneet sitten viime kauden. Palkkakulut suhteessa liikevaihtoon laskivat vihdoin Glazerien asettaman 50%:n alle (43,6%), johtuen lähinnä hyvästä liikevaihdon kehityksestä, ei niinkään palkkakulujen leikkaamisesta. Gill huomautti myös, että United on ainoa valioliigaseura joka julkaisee pelaajien agenteille maksettujen palkkioiden määrän, ja toivoi että muutkin toimisivat samoin. Agenteille maksetut palkkiot nousivat aavistuksen, £1,8m --> £2,1m Liikevaihdolla mitattuna, United on valioliigan ykkönen. Arsenalin liikevaihto vastaavalla aikajaksolla oli £44,2m pienempi. Real Madrid menee vielä edelle. Espanjalaisiin eroa on £18m. Tilinpäätöstä virallisessa muodossaan en löytänyt mistään. Englannin lainsäädäntöä paremmin tuntematta, en osaa sanoa onko Unitedilla enää velvollisuutta sitä julkistaa, seuran ollessa nykyään yksityisomistuksessa.
 2. Michael Carrick

  Our new number 16!!! Olen kyllä iloinen että Carrick tuli! 25-vuotias ei ole vielä vanha, ja kovan luokan pelimies kaikesta huolimatta. Joskus kun huhuja alkoi sadella niin en ehkä heti innostunut kaverista, mutta ei tässä auta kuin ajatella positiivisesti ja luottaa kaveriin. En usko että Fergie törsää 27,2 miljoonaa euroa tietämättä mitä tekee. Keanon kloonia ei saada mistään, mutta kuten uutisten puolellakin kirjoitin, miehessä on monia yhtäläisyyksiä kuin siinä Keanessa joka aikoinaan Forestista meille tuli.
 3. Futisvitsejä

  Kaikkihan niitä on kuullut, varmaan tuhansia, mutta jos tiedät hyvän vitsin niin postaa ihmeessä PS: Tietenkin foorumilla arvostetaan erityisesti Scouser-, Cockney-, Shitty- & Leeds-vitsejä Laitetaanpas nyt heti yksi: Mitä teet jos joudut lukittuun koppiin vihaisen harmaakarhun, tappavan kalkkarokäärmeen ja manchester cityn fanin kanssa, ja sinulla on kaksi luotia kiväärissäsi?? -Ammut sitä shitty fania, kahdesti.
 4. Keskustelua valtavirrasta poikkeavista pelaajista, hulluista, douppaajista, villeistä teoista, ryyppyreissuista, huumesähläyksistä, kerskakulttuurista, kenttien väriläiskistä, idiooteista, skandaaleista, ym. tms. jne. Anyone? Muutaman pelaajan kohdalla on tullut vähän enemmänkin pesäeroa siihen pukukopin nurkassa ns. "rivipelaajiin" Jostain syystä nämä kokaiininenät, matthewsimmonseja potkivat, pelimatkoilla dokaavat, tai miss maailmoilta heruttavat pelaajat ovat juuri niitä suurimpia legendoja futishistoriassa. Maradona, Cantona, Gazza, Best... lista jatkuu... Omaan päähäni on myös jäänyt ikuisesti erään Carlos Valderraman hiusmuoti.
 5. Parin vuoden takaiseen avausviestiin päivitystä. http://www.myp2p.eu - tarjoaa nykyään käytännössä kaiken tarvittavan. Softat, ohjelmatiedot jne. Myös sivuston foorumi auttaa hyvin, jos toimivia linkkejä ei tunnu millään löytyvän.
 6. Euroviisut

  Huomenna ne sitten taas alkaa, ja jatkuu lauantaina, jossa toivottavasti mukana myös oma söötti lordimme Oaa viisujenseurantani on ollut tähän asti aika vähäistä. Silloin tällöin vilkuillut männä vuosina. Mutta nyt pitää toki katsoa ja tarttua luuriin lordin puolesta Saas nähdä miten porukka ottaa ne vastaan siellä ateenassa. Median huomio on ollut ainakin tosi kovaa, ja niinhän ne sanoo että kaikki PR on hyvää. Finaalipaikkaan uskotaan
 7. Haaste: Wellsin kurmotussarja

  Tuli kaivettua tämä ketju jälleen esiin, kun talvipakkaset estää (tai siis laskee motivaatiota) lenkkeilyä. Jostain muistin syövereistä muistin että täällä oli joku passeli kuntopiirisarja jota tuli joskus testattua. En kyllä yhtään muista miten pitkälle tuo ensi yritys muutama vuosi sitten meni, mutta ei ainakaan lähellekkään loppua asti. Tänään tuli aloitettua hieman kevennetyllä ohjelmalla kun ei tuo punnertaminen oikein maistu. Niitäkin saa testissä vedettyä sen 45 minuuttiin, mutta ajattelin vetää niitä vähemmän, jotta ei tule niiden takia seinä vastaan jossain neljännellä viikolla. Todennäköisesti myös viikkomäärää en pidä tuossa kuudessa, kun monena päivänä tulee muutakin urheiltua. Tänään aloitettiin sarjalla 50/25/20, ja huomenna jatketaan Lenkkeilyä on tullut lokakuusta asti vedettyä futiskauden loputtua. Kerta viikkoon on yleensä riittänyt, ihan perus pk-lenkkiä tunnin verran. Tullut myös kokeiltua intervallitreenausta pitkien - joskus vähän tylsähköjen - lenkkien vastapainoksi. Lasselle vähän myöhäinen vastaus... Vieläkös siellä lenkkitossu nousee pakkasilla?
 8. Ballon d'Or

  Tervehdys! Voittajasta ei itselläni ole ainakaan motkottamista, ja top 3 oli myös hyvinkin oikeutettu kolmikko. (Jos ei sitten lähdetä siihen ikuisuuskysymykseen että Ballon D'or suosii hyökkääviä pelaajia) Sen sijaan ihmetystä herättää ehkä suurimmalta osin Bastian Schweinsteigerin puuttuminen XI:stä. Barcalla taitaa olla kiintiö näihin äänestyksiin, sillä ainakaan Xavi ei viimeisen 12 kuukauden otteilla aja edes lähelle tuota "avauskentällistä". PS: Itse gaalasta ei jäänyt juuri muuta mieleen kuin entisestään turvonnut Ronaldo. Uskomattoman paksuun kuntoon mies on saanut itsensä, vaikka vielä muutama vuosi sitten pelasi maansa pääsarjaa. PPS: Eka viestii pariin vuoteen, katotaan oppiiko tätä foorumia enää käyttämään, ja lähtiskö homma vielä rullaamaan...
 9. Rockfutis SM 2011 Kotka 27.-28.8.2011

  Re: Rockfutis SM 2011 Kotka 27.-28.8.2011 Halvattu, jää sittenkin väliin tämän vuoden rokrokit hyvää turneeta osallistuville!
 10. Haaste: Wellsin kurmotussarja

  Laitetaan testaukseen myös täällä. Tänään tehty ensimmäinen sarja. Melko utopistiselta kuulostaa tuo viimeisen viikon sarja, mutta en anna sen ainakaan vielä lannistaa. Perstuntumalta arvioiden ainakin ensimmäiset 4 viikkoa pitäisi onnistua, vaikka nykyään olenkin rapakunnossa. Edit: Muokkasin myös otsikkoa tämän kurinpalautuksen mukaiseksi, nyt kun aika moni on tarttunut haasteeseen. Tuntemukset, kommentit, itsensäruoskimiset ja vertaistuki siis tähän ketjuun. Tsemppiä kaikille
 11. Nanille plussa saamattomuudesta ja rankkarin ryssimisestä?
 12. Rockfutis SM 2010 Helsinki 21.-22.8.2010

  Tsemiä kuntoutukseen, jätät ne muut höntsät väliin ja satsaat jo nyt ens vuoden viikinsaareen Ilmoittaudun itsekin toipilaiden listalle. Saikulla ollaan pari päivää ainakin ton perkeleen kyljen takia. Mulle on kerrottu että pelastusrengas omasta takaa suojais kylkiluita mutta paskat.. Hieno reissu kaikin puolin, ensi vuonna sitten kotkassa taas. Pällister, ei ne meripäivät sentään meiltä kenttiä vie toisin kuin Bono
 13. Pahimmat/Parhaimmat drinkit

  Lähtökohtaisesti kaikki seduloiden tiskillä mainostamat limut on paskoja. Maut toki suunniteltu siten, että se karvan verran rippikouluiän yli päässyt pissaliisa joka ensi kertaa on anniskeluravintolassa isosiskon papereilla jahtaamassa eksoottista kebabin pyörittäjää saa pehmeän laskun alkoholin maailmaan lapsuudesta tutuilla makuelämyksillä. (lue: villevallaton, marianne, yms.) Itselle putoaa vähän illasta, ravintolasta, ja alla olevien annosten määrästä ja laadusta riippuen gin & tonic (mielellään beefeateriin tai bombay sapphireen tehtynä), tequila sunrise, ja viimeiset vuodet melko ankarilla määrillä sisään imuroitu jallukarpalo eli 1* jallua + karpalomehua. Joskus jos osuu kohdalle jokin drinkkibaari/vastaava, niin silloin toki baarimikolle vapaat kädet. Yllättävän hyviäkin pirtelöitä noi ammattilaiset väsää kun antaa tehdä.
 14. Valioliigakausi 2010 - 2011

  Tähän sama. Tekninen kaveri jonka potentiaali pitää vielä kaivaa hyötykäyttöön. Toivon läpimurtoa, mutta en pidä todennäköisenä. Tähän uskon ja toivon että tulee parannusta. Tiedossa kuitenkin on, että vireessä ollessaan on liigan parhaita tontillaan. Kyllä vanhat vielä jaksaa, ja SAF varmasti tietää tämän. Muuten hän todennäköisesti olisi hankkinut keskustaan vahvistuksia. Etenkin Scholes kunnossa ollessaan on valioliigan paras pelinpyörittäjä. Andersonilla tosiaan meni viime kausi reisille loukkaantumisen takia. Todennäköisesti myös alkavan kauden alku on vielä pelikunnon hakemista, mutta nuori sälli kehittyy vielä. Toivottavasti. En kyllä itse näe Tourea yhtään sen luovempana kuin Fletcheriä. Ehkä yrittää enemmän avainsyöttöjä, mutta eipä hän Barcassakaan niillä nimeä tehnyt. Siellä tuon homman hoiti ja hoitaa yksinoikeudella muuan Xavi. Silva taas on pääasiassa laituri. Muutama kova tälli Wesleyltä pohkeille niin eiköhän se aika vaaraton jätkä ole Itse pidän myös Touren fyysistä puolta sen verran hyvänä, että sen puolesta sopeutuu valjuun. Pelitempo saattaa sitten tehdä tepposet. Tosiaan, ei näistä tiedä vielä. Aiemminkin jo kirjoitin että ehkä sitten joulu/tammikuussa näitä voi paremmin arvioida. Hajapelejä varmaankin tiedossa, toivottavasti myös onnistumisia Cleverleyltä ainakin treenikausi mennyt upeasti.
 15. Siirtohuhut (ManUtd)

  Owen nyt tosin oli nuorena vähän samanlainen kuin Rooney. 18-kesäisenä mm-kisoihin, jossa soolomaali Argoja vastaan viimeistään teki pojasta supertähden. End of offtopic minun puolestani. Tässä vielä vähän huhuille siipiä, josta jatkaa muutamat sivut: http://www.manutd.com/default.sps?pagegid={FE60904B-C2A8-4E60-9B05-700DBBC29BBC}&section=playerProfile&teamid=&bioid=94223 http://www.manutd.com/default.sps?pagegid={FE60904B-C2A8-4E60-9B05-700DBBC29BBC}&section=playerProfile&teamid=&bioid=94284 http://www.manutd.com/default.sps?pagegid={FE60904B-C2A8-4E60-9B05-700DBBC29BBC}&section=playerProfile&teamid=&bioid=94329 http://www.manutd.com/default.sps?pagegid={FE60904B-C2A8-4E60-9B05-700DBBC29BBC}&section=playerProfile&teamid=&bioid=94334
 16. Valioliigan veikkauskisa kaudesta 10/11

  Mestari: Man United Kakkonen: Chelsea Top-4: Man United, Chelsea, Arsenal, Man City FA-Cupin voittaja: Arsenal Kakkonen: Liverpool Putoajat: Stoke, Wolves, Blackpool Maalikuningas: Wayne Rooney, 23 maalia Vuoden valmentaja: Avram Grant Vuoden pelaaja: Wayne Rooney 1. Man United 2. Chelsea 3. Arsenal 4. Man City 5. Liverpool 6. Everton 7. Tottenham 8. West Ham 9. Aston Villa 10. Wigan 11. Fulham 12. Birmingham 13. Newcastle 14. Blackburn 15. Sunderland 16. West Bromwich 17. Bolton 18. Stoke 19. Wolves 20. Blackpool
 17. Sepi8

  Kuukausi banaania, samoilla meriiteillä ansaittu kuin viimeksikin.
 18. Valioliigakausi 2010 - 2011

  Muutoin ihan kivaa analyysia, vaikka joistain asioista olen eri mieltä. Suurimpana hämmästyksen aiheena tuo lainaamani osa. En nimittäin voi edes sekuntiakaan uskoa korviani kun kuulen jonkun sanovan tuollaista. Eteenkään Unitedin kannattajan. Vaikkakin on totta että Maunon keskikentälle ei ole +15 pelaajaa tyrkyllä, niin ainakin omissa papereissani Unitedilla on ennenkaikkea laadukkaampi keskikenttä. Laitureina Nani, Valencia, Park, ja Giggs, Keskellä Scholes, Anderson, Fletcher, Carrick (+ junnu/sairasosasto Gibson, Cleverley, Hargreaves) Cityltä löytyy toki myös muutama vakuuttanut pelaaja (De Jong, Barry), jotka ovat allekirjoittaneen mielestä luottomiehiä ja liigan kärkipään keskikenttämiehiä. Sitten löytyykin läjä kysymysmerkkejä. Miten Toure pärjää kun rinnalla ei enää ole maailmanhistorian ylivertaisinta joukkuetta? Entä miten David Silva sopeutuu valioliigaan? tuleeko tippa linssiin kun tilaa ja aikaa ei enää ole älyttömästi kentällä? vituttaako kun inglännissä taklataan? Onko Irelandista ja parista Johnsonista kasvanut vastuunkantajia siten, että pelaavat viikosta toiseen huippuottein ja City nousee kärkikahinoihin? Onko vanha sotaratsu Vieira vielä viime kauttakin paskempi, vai saako Mancini syötettyä miehelle duracelleja? Olikos siellä vielä joku? Ai niin, SWP. Vaarallinen laituri, aika lailla samaa tasoa Valencian kanssa, sillä erolla että pää keikkuu metriä alempana. Ennen kaikkea, alkaako itkupotkuraivaribileet jo muutaman kierroksen jälkeen, kun kaikki ei mahdu kentälle samaan aikaan, ja starojen egot tursuaa korvista ulos? Niin ja olihan siellä sitten vielä joku Kolari eiku Kolarov eiku Mikäseoli, joka käsittääkseni on ensisijaisesti pakki. Unohtuko joku, en seuraa siirtohuhuja joka päivä? Toki tämä kaikki punalasien takaa, mutta ei tuo keskikenttä minua niin hirveästi vielä vakuuta. Katsellaan vaikka joulun jälkeen miten noista siirtolaisista on hitsattu toimiva paletti kasaan.
 19. Siirtohuhut (ManUtd)

  Ei lapsitähteys ole mikään välttämättömyys menestymiselle aikuisten tason huipulla. Esimerkkejä löytyisi ainakin miljoona, mutta otetaan yksi omasta tiimistä: Darren Fletcher. Epä tuo Beben siirto hirveästi täälläkään päässä säväytä, mutta toivotetaan poika tervetulleeksi ja tsemppiä alkavalle kaudelle. Peukut pystyyn urakehitykselle.
 20. Rockfutis SM 2010 Helsinki 21.-22.8.2010

  Eikös tässä tapauksessa kannattaisi hyödyntää tuota jo arvottua lohkojakoa ja otteluohjelmaa? Kunnon saippuaoopperaa pudasjärvellä, kai niiltä vähennetään tolkuton määrä pisteitä? Tai edes muutama maali eteen hirviporukkaa vastaan...
 21. Rockfutis SM 2010 Helsinki 21.-22.8.2010

  RF-kiimassa tuli väijyttyä lohkoarvonnatkin täältä Mutta mutta, samaan lohkoon arvottu Rainbow vetäytyy:dazed: turnauksesta joten homma menee uusiksi. Ties vaikka lauantaina ei tarvitsisi ihan vielä yhdeksältä aloittaa ryypp.. pelaamista!
 22. Kannabis lailliseksi?

  Sinänsä erikoista, että usein kannabiksen puolesta puhuvat kannabiksen kohtuukäytöstä, ja vertaavat sitä alkoholin liialliseen käyttöön. Alkoholi kun ei kohtuukäytöllä aiheuta oikeastaan muuta kuin janon tunteen seuraavana aamuna. Kannabiksen kohtuukäytön haitat lienevät samalla tasolla. Harmi että harva hamppumarssien kantiksista edes ymmärtää että kannabistakin voi käyttää enemmän kuin kohtuullisesti.
 23. Redi, mulla ei oo jalkoja pallon hakuun, täytyy pyytää siihen nakkiin joku tuuraaja mutta keskikaupungin jannujen verkkoon voin sen kernaasti laittaa ja Mazilta längit . Loistava homma että tälläinen on tapahtuma on vihdoin vireillä. Pakkohan sinne on mukaan tulla! LUHG
 24. Ja sehän tehdään Ylläolevat lainaukset siis lainattu ketjusta Liverpool 07/08. Tästä on todellakin nähty jo liikaa esimerkkejä viime aikoina. Viimeisimmältä kierrokselta mm. nuo Liverpool-ketjussa mainitut tapahtumat, United-Pompey pelistä Ronaldolle "nappulat nilkkaan"-tälli, jota ei vihelletty, ja varmasti lukuisia muitakin. Aikanaan Patrick Vieira otti kortteja aivan hirveitä määriä. Vaikka en miehestä pidäkään, ja sanon että oikeutettuja kortteja tuli usein, niin voihan se olla että hänenkin kohdallaan yksi osasyy korttitilaston kärjessä keikkumiseen oli ulkomaalaisuus. Suunsoitto, ja kommunikaatio tuomarin kanssa, on edellämainitun lisäksi menossa kohti katastrofia. Oliko nyt Veron joka joskus totesi että pelaaminen englannissa on hankalaa huonolla kielitaidolla. Tämä on varmasti vielä ymmärrettävissä, ja näin on tasan tarkkaan jokaisessa maassa. Kuitenkin, on se joskus kurjaa katsottavaa kun kaksi sanaa enkkua osaava pelaaja yrittää sanoa jotain oikeasti asiallista tuomarille, eikä hän ymmärrä sanaakaan. Pahimmassa tapauksessa lätkäisee korttia perään. Käänteisenä esimerkkinä vaikkapa nyt Wayne Rooney, joka huutaa ties mitä paskaa tuomareille viikosta toiseen, ja saa siitä ainakin omasta mielestäni aika harvoin lappuja. Tiedä sitten ymmärtävätkö tuomarit scouse-murrettakaan... Todetaan nyt vielä että Ronaldo on huono esimerkki, koska hänen kohdallaan on helppo todeta että pelaaja on maineensa vanki. Eikä kyllä hirveästi ole yrittänyt tuota mainetta itsestään karistaa. Riittäköön tuo kritiikistä tällä erää, ei voi valittaa jos maailman paras pelaaja on Unitedin riveissä. Mistä tämä kaikki sitten johtuu? Tuomareiden tietoisesta ratkaisusta tuskin on kyse. Ammattitaidosta ehkä jo vähän. Kielitaidon puutteista? Erilaisista kulttuureista/pelityyleistä? Etelän gigoloiden filmauskulttuurista? Rasismista?
 25. Rockfutis SM 2010 Helsinki 21.-22.8.2010

  Jotta pitkä traditio ei katkeaisi, niin olen mukana Jo toinen perättäinen rockfutis tulossa!
×