Jump to content

Cheyne Fowler#20

Members
 • Content count

  448
 • Joined

 • Last visited

About Cheyne Fowler#20

 • Rank
  Junior Member
 • Birthday 02/25/1997

core_pfieldgroups_99

 • Location
  Valkeakoski
 • Interests
  jalkapallo

Contact Methods

 • MSN
  juppehoo@windowslive.com
 1. Synttärionnittelut

  Onnea täysi-ikäiselle Matelle!!
 2. Pakkoruotsi

  Siis en tarkoittanut ettei opiskelu kiinnosta, vaan ruotsi ja pari muuta ainetta eivät ole niitä innostavampia ja niissä tulee välillä panostettua kokeisiin ja tpelkkään tunnilla käyttäytymiseen. Mutta esimerkiksi ruotsi on tärkeä tulevaisuuttani varten ja yritän opiskella sitä niin hyvin kuin mahdollista. Ja aineet joihin en ole keskittynyt/keskity, ovat lähinnä asioita joihin tulevaisuudessa en tarvitse erityisesti alan osaamista, kuten kuvis ja musiikki (ei sillä etten pitäisi musiikista) näin pari mainiten. Ja otin haasteen ja tavoitteitteni vuoksi ranskan lisä kieleksi ja lukiossa otan vielä mahdollisesti yhden. Mutta aiheeseen palaten, siis ensimmäisen viestini pointti oli, että ruotsin valinnaiskieleksi muuttaminen ei auttaisi oikeasti niin monia, kuin luulisi. Joten tähän asiaan tarvitsisi uuden näkökulman, mihin päin asiaa pitäisi muuttaa ja suunnata sekä miten sen voisi tehdä. Minun ehdotukseni olisi: enemmän opinto-ohjausta (kunnollista) ja enemmän työelämään tutustumista. Tämä tarkoittaisi sitä, että näytettäisiin enemmän mitä ammateissa oikeasti tehdään, palkka ja työssä etenemismahdollisuudet tarkennettaisiin paremmin. Sekä tsempattaisiin enemmän haaveen toteuttamiseen ja sen edesauttamiseen, eikä kerrottaisi vain että "opiskele kunnolla ja paranna numerot niin sinusta tulee miljonääri" eikä mitään kultaisen keskiluokan hömpötystä täydellisyytenä. Ei sitä tarvitse kuopata, mutta yritettäisiin saada nuoret tähtäämään korkeammalle.
 3. Pakkoruotsi

  Osallistunpahan minäkin nyt tähän keskusteluun, katsoen ylä-astelaisen näkökulmasta. Elikkäs, minäkin olen vahvasti "pakkoruotsin" lopettamisen ja ruotsin kielen valinnaiseksi siirtymisen kannalla. Itse opiskelen ruotsia samalla motivaatiolla kuin keskimäärin muitakin aineita. Motivaatiota tiputta hieman opettaja ja luokan ilmapiiri, mutta median alalle pääsemisen unelma pitää sen hengissä. Ja onneksi ruotsi on helppoa ja yksinkertaista, ja numerokin lähentelee 10. Nyt 8 luokalla ranskan opiskelu on tuottanut vähän sekoilua kielissä, mutta alun jälkeen sekin on alkanut helpottaa. Muut luokkatoverini ja ystäväni eivät suurimmalta osin piittaa ruotsista, varsinkaan pojat. Eikä suurin osa lukioonkaan tulevaisuudessa pyrkivistä pidä ruotsista, mutta lukevat hyvien numeroiden ja periaatteen vuoksi. Eli lähes kaikkien oppilaitten innostus ruotsiin ja sen opiskeluun on soikio nolla. Jos siirryttäisiin valinnaiseen, suurin osa aloittaisi seiskalla saksan. Syynä tähän olisi kaverit, jotka ovat jo opiskelleet saksaa ja voisivat opettaa/kertoa vastaukset. Eli silloinkin opiskeluhalut olisivat 0, mutta kavereiden avustus voisi nostaa numeron vitosesta kutoseen. Eli sinänsä sekään ei edesauttaisi kuin pientä osuutta oppilaista. Sen voi nähdä esim. meidän koulun valinnaiskieliryhmistä. 8 ja 9 luokkalaisia on noin 250, ja näillä vuosiluokilla on vain yksi ryhmä. Kahdeksasluokkalaisia on ranskan ryhmässä 16, joten prosentti osuus on about 6,5. Eli voisi laskea uudistuksen auttavan alle 10 % oppilaista, tai edes sitäkään. Joten uudistusta pitäisi hieman soveltaa ja parannella, ainakin tälläisen yläaste ikäisen näkökulmasta.
 4. Liverpool F.C 2010-2011

  Eka puoliaika oli aikasta tasaista, Liverpool hallitsi ajoittain ja Birmingham loi paikat. Reina=The Man > Gerrard=The Loser(huono sanavalinta, mutta menköön) Kotijoukkueella pari hyvää puskupaikkaa, mutta Pepe oli mies paikallaan. Kuten sanottua, Liverpoolilla pyöri peli ajoittain todella hyvin, mutta aina joku laittoi huonon ykkösellä ja tilanne kuivui kasaan. Gerrardilta turhia harhasyöttöjä ja menetyksiä. Torreskin vähän hapuili, ja Lucas teki mitä teki. Jovanovic Pepen kanssa ainoa loistava valopilkku. Konchesky aloitti hyvin ja saihan Carrakin yhden hyvän syötön ylöspäin. Mutta toiselta puoliajalta toivotaan maaleja ja kolmea pistettä kotiinviemisiksi. Pitkästä aikaa jaksoi kirjoitella tänne, toivottavasti tulisi kirjoiteltua useamminkin.
 5. Mestareiden Liiga -kisa

  Tulen varasijalle, jos siis pääsee. Ja se sääntö, että edellisestä tietyn ajan kuluttua täytyy laittaa oma valinta, eikö? Ja sopiva aika 24h tai 48h?
 6. Synttärionnittelut

  Onnea ! P.S Onnittelut myös Akkelilta sinnepäin!
 7. Haka

  Haka 2-0 AC Oulu Haka voitti sarjanousiat Jukka Santalan ja Namin maaleilla. Haka oli ihan hyvä, paljon parempi kuin Ratinassa. Ei peli vielä hyvää ole, mutta jostain on aloitettava. Nam teki tuttuun tapaan vaparista muurin yli ja Juge pääsi puskemaan hienosti Innasen keskityksen takanurkkaan. Oulu oli todella aseeton, lukuunottamatta loppua, jossa pääsi ihmeen helposti avopaikkoihin. Korhonen oli taas mies paikallaan, Hakan tukipilari. Bati pelasi taas hyvän pelin puolustuksessa ja muutenkin koko joukkue oli OK. Välillä oli kyllä tylsä seurata kun oli koululaislipuilla tulleita futiksesta tietämättömiä häiritsijöitä ja Hakapeliitat oli vähän
 8. Haka

  TamU 2-1 Haka Elikkäs TamU voitti maanantaina Hakan ratinassa numeroin 2-1. Tamperelaiset oli parempia lähes koko pelin, lopussa tietty Haka sai painetta linjan valuessa. Ekaa TamU maalia en nähnyt kunnolla, tultiin vasta omasta pelistä. Toinen jatkettiin matalasta kulmasta takanurkkaan. Hakan kavennus tuli viimeisestä tilanteesta, Hynynen latasi vaparin etunurkkaan. Hakalla ei paljon valopilkkuja ollut, tasapaksua ja heikkoa. Ja peli oli muutenkin todella surkeaa.
 9. Liverpool FC 09-10

  Turpaan tuli, odotettavissa oli. Hallittiin alussa jonkin aikaa ja suvanto vaiheen jälkeen Chelskit vei ja Pool vikisi. Pepe oli hyvä tänään hieno seivi Maloudan vetoon. Ekassa maalissa olisi voinut tulla hanakammin, vaikkei hänen moka ollutkaan. Masaa vetiin kuin litran mittaa, aivan väärällä paikalla. Topparit OK, jalalla ei oikein onnistunut. Ayala oli ihan hyvä, Agger oli ainoita joka yritti. Lucas ja kapu aika heikkoja, jälkimmäisen lahjamaali ratkaisi ehkä koko pelin kulun. Maxi ei kauaa esiintynyt, aika näkymätön. Toisella puolella Bena pelasi hyvin, Babelilta ei ihmeitä, pallo liikaa jalassa. Aqua oli vetoa ja paria syöttöä lukuunottamatta huono, muni ehkä Poolin parhaan paikan. Duracell-pupu raatoi, raatoi, raatoi.... Mutta maalintekoon ei paljon auttanut. Sitten kauden lopuksi voisi kaataa Hullin. PS. Onko toi Carlsbergin mainos ollut kauankin kiinaksi/japaniksi? Vai onko se ensi kauden pelipaita?
 10. Haka

  Juu, kirjoittaessa en muistanut, mutta kaippa hänkin Valkeakoskelle saapuu. Toivotaan jännää peliä ja jos voisit tänne laittaa ennen peliä tietoja Jaron tilanteesta.
 11. Haka

  Joo, aika tsägällä se pointsi tuli, HJK olisi ansainnut voiton. Mutta kyllä se Korhonen on äijä, puolustus vuoti ja Korhonen torjui. Allekirjoittaneen lempipelaajan suoritukseen en ole yhtään tyytyväinen, tällä kertaa se oli ehkä onni Antoi Hakalle maalin ja muni pari vetoa. Mutta Hakan on hyvä jatkaa kahdesta tasurista ja nuijitaan Eremenkot Tehtiksellä perjantaina. Ja toivotaan Innaselle 90 minuuttia ja Kuivastolle pikaista paranemista!
 12. Haka

  Akkeli jo mainitsikin, että oikeasti Haka vei ja TPS vikisi. Ekaa puoliaikaa Haka vei 100-0, toisella puoliajalla Juutin ja Kuivaston loukkaannuttua peli meni sekaisin ja TPS sai paikkoja. Haka ei esittänyt hienoa tai millään tasolla taidokasta futista, Tepsi teki koskilaisista hyviä. Pallo ei vielä kulkenut pelurilta pelurille, oli kuin liimattu jalkaan. Tintti hävisi pelin Kuikalle parissa harvassa tilanteessa missä kohtasivat tai Tintti sai edes pallon. Haka ja TPS luokaton peli teki Johanssonin olemattomaksi ja muita pelureita ei sitten ollutkaan. Plussaa saavat Korhonen, joka torjui ne pari vaarallista tilannetta, mitä turkulaiset saivat, Gela kikkaili hienosti, vaikka pallo jämähti välillä jalkaan, Osei ja Traore eivät olleet huonoja. Hakalta kaikki oli aika hyviä, vaikka peli oli luokatonta. Nitti vaan ei uskaltanut mennä kikkoja loppuun ja Hynynen ei ollut oikein pallolla. Toiselta puolelta kunniaa saa Rähmönen, vaikkei erikoinen ollutkaan niin pallo pysyi hallussa eikä mokia. Muutenkin puolustus oli hyvä, keskikenttää vain ei kiinnostanut puolustaminen liiemmin tai olivat pakkien sylissä. Hujoppi kärjellä (esim. Santala heti alussa) oltaisiin saatu paikkoja kesoista turkulaisten valuessa boxiin. Olen tyytyväinen otteluun, piste tuli, vaikka olisi saanut hyvällä viimeistelyllä enemmän. Toivottavasti saataisiin Inna vielä kehiin ja peli lähtisi rullaamaan.
 13. Haka

  Haka Vs. TPS Eli Haka avaa kautensa Tehtiksellä tänään, vieraaksi saapuu Tepsi. Itselläni eivät odotukset ole kovin korkealla, jos lähemmäs TOP 5 pääsisi, jopa ylemmäksikin. Tässä pelissä lähdetään kyllä voittoa hakemaan, vaikka turkulaisilla hyvä porukka onkin. Hirveästi ei loukkaantumisia ole Hakalla, Innanen todennäköisesti sivussa. TPS kokoonpanosta ja loukkaantumisista ei ole allekirjoittaneella tietoa, joku muu tietää? Tintti Vs. Kuikka kamppailua hehkutettu ihan riittävästi, sillä osastolla taitaa kyllä koskilaiset hävitä. Kokoonpanoksi veikkaisin jotain tälläistä: ----------------------Korhonen----------------------- Joenmäki-------Kuivasto-------Parviainen--------Mattila -------------------------------Kauppila---------------- Hynynen-----------Gela---------------------Strandvall ---------------------------------Nam------------------ ---------------Ikävalko-------------------------------- Peli on tasainen, mutta täytyy vetää vähän kotiinpäin, 2-1. Tintti tekee yksilömaalin ja Hakalta onnistuu tuhlaajapoika Nitti sekä Nam.
 14. Vitutusketju

  Eihän se noin mene. Laskin isäni kanssa eräänä päivänä Salkkareiden keston, alkumainokset, keskimainokset ja loppumainokset. Ohjelmaa tuli vähän vajaa 19 minuuttia, lopussa 2 minuuttia, alussa 4,5 minuuttia ja keskellä saman verran. Ja minusta se on ehkä parempi kun on lyhyemmät mainoskatkot. En yleensä vaihda kanavaa tai käy jääkaapilla, joten mielenkiinto pysyy paremmin. Ja muutenkin Jussiin kanssa samoilla linjoilla.
 15. Päivän uutiset

  Tai kirjoittajasta, A.P Rilli. Joo, oli aikasta hyvä.
×