Jump to content

Mozzer

Members
 • Content count

  2,528
 • Joined

 • Last visited

About Mozzer

 • Rank
  Junior Member
 • Birthday 11/08/1975

core_pfieldgroups_99

 • Location
  Helsinki
 • Minä kannatan:
  ManchesterUnited
 1. Suomen A-Maajoukkue, yleistä asiaa

  Dokkaria katseli ihan mielellään lähinnä Mattilan ja muiden pelaajien mielenkiintoisten haastattelupätkien takia. Toimittajista oli viisaasti otettu mukaan fiksu Sundelin. Mutta kyllähän tuo vähän käsiin hajosi. Parempi fokus ja aiheen rajaus olisi tehnyt terää, tuon junnuosuuden olisi voinut jättää pois. Niin, se piti vielä sanoa, että jännä että Mixu tuntui ottavan toimittajien kysymykset ja kritiikin niin henkilökohtaisesti ja lähti sotaan tiedotusvälineitä vastaan. Se on nähty niin monta kertaa, että sitä taistelua ei voi voittaa. Ei kai sitten vaan kestänyt painetta.
 2. Englannin Valioliiga 2016/17

  Nämä on ihan hauskoja. Tosin kun tuossa on tuo "results are modelled based on teams' underlying performance data" niin tuo oikeastaan kertoo vain miten joukkueiden kausi on tähän mennessä sujunut.
 3. Siirtohuhut

  Tässä on vähän se että kun tarpeeksi kauan makustelee, niin melkein mikä tahansa omaan jengiin vahvasti huhuttu siirto alkaa maistua hyvältä. Varsinaista tarvetta tuolle pelipaikalle ei ole. Siirto herättäisi kysymyksiä TFM:n tulevaisuudesta (onko sitten oikeana pakkina?) ja tukkisi Tuanzeben ja Williamsin reittiä ykkösjoukkueeseen. Toisaalta se voi tarkoittaa sitä, että ensi kesänä 1 tai 2 nykytoppareista vaihtaa maisemaa ja silloinhan tuota "ongelmaa" ei ole. Blind lienee jatkossa selkeästi vasen pakki ja se on ihan ok. Keskikentän keskusta on se pelipaikka minne tarvittaisiin huippuvahvistus, mutta ehkä sen aika on sitten kesällä. Schneiderlinin, Fellainin ja Bastin tulevaisuus on auki eikä Carrick ikuisuuksia voi kannatella joukkuetta.
 4. Politiikka Suomessa ja ulkomailla

  Näinhän se vähän taitaa olla. Näistähän puhuttiin myös protestivaaleina. Ja protestina äänestivät pääasiassa valkoiset keski-ikäiset miehet eli porukka, jotka aiemmin olivat todella etuoikeutettuja ja myös hyvin toimeentulevia ja nykyisin ovat vähän vähemmän etuoikeutettuja ja vähän huonommin toimeentulevia. Ne ryhmät, joilla oikeasti ehkä olisi jotain syytä protestoida eli vähemmistöt ja milleniaalit, äänestivät voittopuolisesti Clintonia.
 5. Politiikka Suomessa ja ulkomailla

  Eihän toi nyt ole pelkkää spekulaatiota, vaan perustuu Trumpin ilmoittamiin linjauksiin. Ja nuohan eivät ole mitään yksittäisiä hulluuksia niinkuin muurin rakentaminen tai Hillaryn vankilaan laittaminen, vaan yleisluontoisia ihan realistisia linjauksia. Ainoa enemmän spekulatiivinen asia tuossa on Venäjän suhtautuminen. Mutta jos tosiaan Yhdysvallat vähentää sotilaallista ja ulkopoliittista panostustaan Eurooppaan, on vaikea nähdä ettei Venäjä jotenkin tuohon reagoisi. Klikkiotsikoista en tiedä, en ole seurannut, mutta sehän on hyvä jos media käsittelee asiasisältöjäkin eikä vain henkilöitä ja näiden skandaaleita. Eihän sitä kukaan varmuudella voi tietää mitä tulee tapahtumaan, mutta sehän se vasta hassua olisi jos mediassa ei arvioitaisi valinnan seuraamuksia. Brexitistä tuli vielä mieleen, että varsinainen Brexit tapahtuu aikaisintaan reilun kahden vuoden päästä, mutta jo äänestystuloksen vaikutuksena punta romahti ja UK:n talouskasvu hidastui.
 6. Politiikka Suomessa ja ulkomailla

  Jos Trump toimii yhtään vaalipuheidensa mukaan, on ainakin kolme asiaa miten tämä tulee Suomeen vaikuttamaan: 1) Trump ei aio toimia ilmastonmuutoksen hidastamiseksi, toisin kuin Obama/Clinton. Vaikuttaa koko maailmaan. 2) Trump tulee olemaan ulko- ja turvallisuuspolitiikassaan isolationistinen. Tämä nostaa Venäjän asemaa Euroopassa eikä tiedä hyvää Venäjän rajavaltioille. 3) Protektionismi kauppapolitiikassa. Tulee vaikuttamaan negatiivisesti Yhdysvaltojen ja koko maailman talouskasvuun.
 7. Politiikka Suomessa ja ulkomailla

  Tässä varmaan ihan osuvaa analyysiä Trumpin kampanjapäälliköltä. Toki siis kampanjoinnin näkökulmasta, ei tässäkään asioista mitään puhuta. Kellyanne Conway Verified account ‏@KellyannePolls Things that were true: undercover Trump vote; @mike_pence for VP; Hillary's floor & ceiling r same; rally crowds matter; we expanded the map
 8. Politiikka Suomessa ja ulkomailla

  Näin ajatteli iso osa jenkeistäkin ja kyse oli nimenomaan henkilöstä, ei sillä mitään väliä mitä ehdokas aikoi tehdä. Jos media ei olisi vain jauhanut e-maileista ja siitä kuinka vihattu Hillary on ja keskittynyt ehdokkaiden policyihin ja asiantuntijoiden arvioihin niistä, tulos olisi todennäköisesti ollut eri. Ja myös ilman Comeyn loppuhetken perseilyjä Trump olisi tuskin voittanut.
 9. Politiikka Suomessa ja ulkomailla

  Tänään kisa sitten vihdoin ratkeaa, parempi (Hillary) voittakoon!
 10. Jose: "There are those who want to be here at any cost and those who suffer with a little pain." #MUFC Mourinho heittänyt tällaista kommenttia pelin jälkeen ja kokoonpanoa katsellessa on helppo arvailla ketä pelaajia arvostellaan. Mitäköhän ihmettä tällaisella julkisella pelaajien haukkumisella yritetään saavuttaa? Voisiko manageri yrittää muuttaa havaitsemiaan epäkohtiaan sisäisesti eikä vain valittaa joka hemmetin asiasta julkisesti. Ei tuo ole mitään johtamista.
 11. Paul Pogba

  Eli Pogbaa ei pidä peluuttaa kymppipaikalla eikä kahden keskustassa. Kun pelataan kolmen keskikentällä, Pogban pitää pelata vasemmalla. Pogba tarvitsee rinnalleen kovasti työtä tekeviä juoksijoita, mutta Pogban ei voi olettaa ottavan luovaa roolia. Jep jep. Tämähän näyttää aika pitkälti siltä mitä pelkäsinkin, kun kaupasta alettiin puhua. e. Hahhah, Pogba teki sitten samaan aikaan maalin. Luulin, että peli alkaa kuudelta.
 12. Parasta kahvia !

  Itse en hifistele, himasta löytyy vain mutteripannu ja käytän valmiiksi jauhettua kahvia. Mutta hyvää tulee! Parasta tietty viikonloppuisin rauhallinen kahvihetki paperihesarin kera. Toki sitten esim. Italian reissujen yksi parhaista anneista on todella hyvä kahvi.
 13. Paul Pogba

  Teinpä huvikseni nopean vertailun neljään muuhun keskikenttäpelaajaan (Gundogan, Wijnaldum, Cazorla ja Alli). Tästä viisikosta Gundogan on ollut tilastojen valossa selkeästi paras ja Alli heikoin. Muut kolme ovat pelanneet suunnilleen samalla tasolla. http://www.squawka.com/comparison-matrix#premier_league/2016/2017/paul_pogba/641/641/2710/0/p|premier_league/2016/2017/ilkay_g%C3%BCndogan/641/641/136/0/p|premier_league/2016/2017/georginio_wijnaldum/641/641/7968/36/p|premier_league/2016/2017/santiago_cazorla/641/641/311/0/p|premier_league/2016/2017/dele_alli/641/641/18185/0/p#total_passes/pass_completion/key_passes/chances_created/goals_scored/total_duels_%/total_score#90
 14. Kyllä, mutta Moyesin ja LvG:n vertailuun on käytettävissä vähän pidemmänkin aikavälin tietoja. Moyesin kaudella United oli seitsemäs, LvG:n ekalla kaudella neljäs sija ja CL-paikka ja toisella kaudella FA Cupin voitto ja liigassa sija 5. Ei toki huikeaa kehitystä, mutta kuitenkin.
 15. Hyökkäämisen ja maalinteon vaikeus

  Hyvää pohdintaa OG:ltä. Silti jotenkin jännä ajatus tuo, että "seurassa" ja sen pelitavassa on ongelmia ja seura ei pysty uudistamaan pelitapaansa, kun managerit ja pelaajisto on kuitenkin vaihtunut voimakkaasti. Esimerkiksi Moyesin ajan jälkeen seuraan on tullut seuraavanlainen kuusikko, joka voisi ottaa keskikentän ja hyökkäyksen avauksen paikat: Schweinsteiger, Herrera, Pogba, Mikki, Martial ja Zlatan. Pelaajia, jotka ovat olleet isoissa rooleissa hyvää jalkapalloa pelaavissa suurissa seuroissa tai muuten todistaneet kykenevänsä pelaamaan hyvää ja luovaakin hyökkäyspeliä. Jos alettaisiin peluuttaa säännöllisesti tuota kuusikkoa (tai vaikka Zlatanin tilalla välillä Rashfordia ja Schweinin tilalla Carrickiä) on vaikea nähdä syitä, miksi hyökkäyspeli ei alkaisi toimia. Ei kai syy voi olla se, että laittavat päälleen Unitedin punaisen nutun.
×