Jump to content

Joey

Members
 • Content count

  589
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Joey

 1. Barcelona 2012/13 - Guardiolan aikakauden loppu

  Saatiinhan tällekin kaudelle mukava päätös Bayern-nöyryytyksestä huolimatta. Barcan liigamestaruus vamistui jo eilen, kun Madrid ei saanut kuin pisteen Valkoisten sylikoirana tunnetulta Espanyolilta. Kyllähän tämä maistuu cup-pettymysten jälkeen todella maukkaalta, vaikka mestaruutta onkin saanut mutustella jo useamman kuukauden. Illan Atletico-kamppailuun Barca asteli siis kunniakujan läpi. Liekö mestaruusjuhlat venähtäneet, sillä Barcan peli oli aika löysää. Kotijoukkue ottikin toisen puolikkaan alussa johdon, kun Falcao osui jälleen Blaugranan verkkoon. Kun Messi vielä loukkaantui, ja Barca joutui alivoimalle (kaikki vaihdot oli käytetty), niin pelistä oli vaikea odottaa kummoista tulosta. Niin vain Barca kuitenkin nousi voittoon Alexisin liruttaessa tasoituksen ja Gabin siirtäessä vielä pallon ah niin atleticomaiseen tyyliin omiin. Patetico osoitti jälleen olevansa pilkkanimensä arvoinen, mutta kyllä Barcan alivoimaiselle comebackillekin on annettava arvoa. Kauden kolmessa viimeisessä pelissä haluan sitten ehdottomasti nähdä kokeiluja kokoonpanojen suhteen.
 2. Barcelona 2012/13 - Guardiolan aikakauden loppu

  Nyt kun vielä Madridin derby päättyi kuten Madridin derbyt yleensäkin päättyvät, niin omien laskutoimituksieni mukaan tämä tasapeli tarkoittaa sitä, ettei mestaruus todennäköisesti ratkea vielä ensi kierroksellakaan. Mutta kyllähän tämä liiga on pakko hoitaa. Illan peli oli varsin kaksijakoinen. Athletic vei peliä niin kauan kuin jaksoivat prässätä, mutta toisen puoliajan kuluessa Barca alkoi hallitsemaan kenttätapahtumia melko suvereenisti. Song ja Thiago olivat hyviä tänään. Abidalin peliä on ilo katsella, samaa ei tosiaankaan voi sanoa Piquestä. Messin maali oli upea.
 3. Siirtohuhuja (Barcelona)

  Eniten kiksejä aiheuttaa kyllä Borussia Monchengladbachin Ter Stegen, jonka kanssa Barcalla on joidenkin huhujen mukaan esisopimus valmiina. Handanovic-diili olisi siinä mielessä kätevä, että toiseen suuntaan voisi liikkua Alexis Sanchez, josta Inter on tiettävästi kiinnostunut.
 4. UEFA Champions League 2012/13

  Tämän kauden UCL olikin sitten siinä. Paremmasta joukkueesta nyt ei jäänyt epäselvyyttä, mutta mielestäni 4-0 lukemat ovat vähän turhankin karut ottelun kulkuun nähden. Barcakin olisi voinut ne pari maalia tehdä erikoistilanteista. Hyökkäyspelaaminen oli noin muuten todella hampaatonta, ja kuten MrEskola sanoikin, niin selvästi puolikuntoisena pelanneen Messin varassa oltiin liikaa. Muista pelaajista Iniesta oli melkeinpä ainoa jolla oli yritystä, eli näiltä osin virsi on vanha tuttu. Bayrenin vastahyökkäykset pystyttiin hoitamaan ihan kohtuullisesti suurimman osan ajasta, mutta pari maalia niistäkin lopulta päästettiin, joista jälkimmäisessä ryhmitys oli sekaisin Alvesin hetkellisen poissaolon myötä. Erikoistilainteiden puolustaminen kusee, hyökkäys Messin varassa ja nopeat vastahyökkäykset ovat myrkkyä. Ei mitään uutta auringon alla. Pelaajista ei jaksa sen kummemmin kirjoitella, mutta Bartra pelasi kovassa paikassa muutamasta virheestä huolimatta ihan hyvin. Bayernin todella tiivistä puolustuspakettia on pakko arvostaa.
 5. UEFA Champions League 2012/13

  Kuten sanottu, niin kyllähän Bayern kauden aikaisempien näyttöjen perusteella lähtee ottelupariin ennakkosuosikkina. Siltikin haluan uskoa, että parhaana päivänään Barca pystyy edelleen voittamaan kenet tahansa. Valitettavasti tänä keväänä Barca ei ole ollut parhaimmillaan kuin kerran, Milania vastaan. Jatkopaikkaan vaaditaan nyt kaksi vastaavanlaista esitystä. Barcan avaus Munchenin illassa lienee tässä: Alexis - Messi - Pedro Iniesta - Busquets - Xavi Alba - Bartra - Pique - Alves Valdes Alexisin paikka on eniten epävarma. Villa saattaa myös avata, mutta Alexis on ollut viime aikoina paremmassa vireessä ja chileläisen juoksuvoimalle on tänään käyttöä. Messin pitäisi olla avauksen kunnossa, mikä on tietenkin PSG-pelin muistaen äärimmäisen helpottava uutinen. Keskikentällä tupla-pivote voisi olla toimivakin keino Bayernin hyökkäysten hiljentämiseen, mutta en kuitenkaan usko sen käyttöön, koska kyseistä taktiikkaa ei olla ajttu sisään käytännössä lainkaan. Puolustuslinjassa Bartra taitaa olla ainoa vaihtoehto Piquen pariksi, ellei sitten Busquets tipu ryhmityksessä alemmaksi. Muut topparit ovat joko loukkaantuneina tai pelikiellossa. Kuten Bdawk sanoi, Bartra on pelannut ihan mallikkaasti silloin harvoin kun on kentälle asti päässyt, mutta on kuitenkin muistettava, että hyppy jostain Zaragoza-matsista UCL:n välierään on valtava. Bartralla kokemus näistä peleistä on olematonta, ja kun muistetaan vielä Piquen vähemmän-vakuuttavat otteet kauden mittaan, niin ihan rehellisesti sanottuna alkaa ihan vähäsen pelottamaan. Tällä kertaa Alves ei todellakaan voi huidella siellä hyökkäyksen kärjessä. Tänään vaaditaan todella sitoutunutta ja tiivistä joukkuepeliä, jotta 2. osaan saadaan pedattua hyvät asetelmat.
 6. UEFA Champions League 2012/13

  Vierasmaalisääntö takasi Barcalle jatkopaikan, mutta paremmalla viimeistelyllä myös PSG olisi voinut edetä otteluparista eteenpäin. Pariisilaiset pelasivat todella kunnioitettavan ottelun Camp Noulla halliten pelitapahtumia pitkiäkin ajanjaksoja. Barcan osalta "yhden miehen joukkue" - puheet saivat lisää sytykettä, koska Messin poissaolo näkyi paljon rajummin kuin mitä osasin kuvitella. Valdes: Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla Valdes joutui tiiviiseen tahtiin torjuntatöihin, ja hoitikin leiviskänsä kiitettävästi. Alves: Piti leveyttä oikealla, mutta jätti puolustusalueelle liikaa tilaa. Keskitykset totutun huonoja. Pique: Ihan OK, hätäili purkunsa kanssa lopussa. Adriano: Näki kyllä, että pelasi väärällä paikalla. Säntäili ulos puolustusryhmityksestä. Alba: Barcan paras puolustaja eilen. Busquets: Ehkä huonoin peli mitä olen Busquetsilta ikinä nähnyt. Menetti palloja, eikä pystynyt suojaamaan puolustuslinjaa. Itsevarmuus kateissa. Xavi: Syöttöjen onnistumisprosentti 100, mutta ei juuri pystynyt auttamaan Busia pelin kontrolloinnissa. Iniesta: Barcan tuotteliain pelaaja ennen Messin kentälle tuloa. Kohokohtana upea pyörähdys, jonka jälkeen laukaus sivuverkkoon. Pedro: Huipputärkeä maali ja näytti muutenkin paljon terävämmältä kuin ennen loukkaantumistaan. Villa: Tuhlaili parissa paikassa, mutta teki hyvän esityön tasoitusmaaliin. Cesc: Tosipaikassa oli melkoisen jumissa. Ehkä keskittyminen meni siihen, että tyttöystävä oli juuri pelin aikana synnyttämässä. Bartra: Pelasi varmasti tultuaan Adrianon tilalle. Messi: Pelkällä läsnäolollaan käänsi momentumin Barcalle. Vei yhdellä jalalla joukkueensa välieriin. Song: Auttoi onnistuneesti pelin jäädyttämisessä viimeisen kympin aikana. Tärkeimmän pelaajan aloittaminen penkillä ja parin avainpelaajan alisuorittaminen riitti siihen, että Barca oli todella haavoittuvainen kotikentällään. Prässipeliin palasi sama laiskanpuoleisuus mitä nähtiin taannoisen kriisin aikana. Välimatkat venyivät liian suuriksi, ja jo valmiiksi epävarmuutta uhkuva puolustuslinja joutui liian usein ottamaan vastaan PSG:n nopeita hyökkäyksiä. Itse en näe Barcaa tällä hetkellä lähimainkaan tasapainoisena joukkueena mitä tulee puolustuspelaamiseen. Semeihin Blaugrana lähtee nähdäkseni haastajan asemasta yhdessä Dortmundin kanssa. Välieräparithan arvotaan tietääkseni huomenna.
 7. UEFA Champions League 2012/13

  Tänä iltana Barcalla olisi hakusessa kuudes perättäinen(!) semifinaalipaikka Chämppärissä. Melkoisen epäonnekkaiden käänteiden jälkeen Camp Noun taistoon lähdetään 2-2 tasatilanteessa, mikä ei toki ole mitenkään hullumpi lähtökohta. Toisin kuin Milania vastaan, nyt tärkeinpänä tavoitteena ei ole maalien tekeminen hillittömällä vimmalla, vaan ennemminkin PSG:n maalintekoyritysten estäminen. Barcan puolustus on kuitenkin siinä määrin varamiehinen, että 0-0:llaa en lähtisi pelaamaan, koska se suunnitelma tuskin onnistuu. Avauskokoonpanoa koskee kaksi suurta kysymystä. Ensimmäinen liittyy siihen, kuka pelaa Piquen kanssa topparina. Mascherano ja Puyolhan ovat molemmat pitkään loukkaantuneiden kirjoissa. Käytännössä toiseksi toppariksi ovat ehdolla Bartra ja Adriano. Todella vaikea sanoa, kumman Tito valitsee. Bartran puolesta puhuu se, että Adriano on ollut viimeiset viikot telakalla, eikä brassilla muutenkaan ole liiemmälti kokemusta topparina pelaamisesta. Bartra olisi myöskin suurempi apu ilmataisteluissa, joita PSG hallitsi ensimmäisessä osassa. Toisaalta en ole aivan vakuuttunut siitä, miten Bartra selviytyisi näin kovassa paikassa. Jotenkin vaan Adriano tuntuu hivenen varmemmalta vaihtoehdolta, ja myös Sport asettuu tälle kannalle. Toinen viimeisen viikon ajan arvuuttelun alla ollut kysymys on tietenkin Messin pelikunto. Uutiset katalonian suunnalta ovat sen suuntaisia, että Messin todennäköisin paikka on penkillä. Itsekin jättäisin Kirpun super-subiksi, jos vamman uusiutumisen riski on ilmeinen. Lisäksi, mikäli Cesc jatkaa viime viikonlopun lentoaan, on vale-ysiksi vieläpä tarjolla ihan mallikas paikkaaja. Avausehdotus: Villa - Cesc - Alexis Iniesta - Busquets - Xavi Alba - Adriano - Pique - Alves Valdes Pedro saattaa ottaa joko Villan tai Alexisin paikan. Keskikenttä ja laitapakit ovat kaiken järjen mukaan tuossa formaatissa.
 8. Barcelona 2012/13 - Guardiolan aikakauden loppu

  FC Barcelona 5-0 Mallorca Eilisen pelin käsikirjoitukseen mahtui kyllä kaikki mitä vain toivoa saattaa: helppo voitto, jonka myötä avainpelaajia pystyttiin lepuuttamaan, onnistumisia Cescille ja Alexisille ja tietenkin illan kohokohtana King Ericin paluu. Pakko sanoa, että Mallorcan umpisurkea puolustaminen auttoi Barcan tehtävää reippaasti. Ainakin kolmessa maalissa Barca-pelaajalle annettiin melkoinen vapaataival maalintekoon. Mutta annetaan nyt kerrankin tunnustusta Cescille ja Alexisille, jotka pelasivat parhaat pelinsä pitkään aikaan. Alexis jatkoi tutun terävää liikkumistaan, mutta tänään chileläinen sai kuin ihmeen kaupalla pallon kahdesti maalipuiden väliin. Niin ja kertyihän Alexisille myös kaksi näppärää seinäsyöttöä Cescin maaleihin. Toivottavasti kaveri tuli lopussa vaihtoon vain varotoimenpiteenä, eikä loukkaantunut pahemmin. Hattutempun iskenyt Cesc näytti olevansa kotonaan vale-ysin paikalla. Tuolla paikalla Fabregas tehoilisi varmaan useamminkin, harmi vaan, että Messin ollessa kentällä Cesc joutunee siirtymään ei-niin-suosiolliselle pelipaikalle. Toisella puoliajalla saatiin nähdä lisää Deulofeuta. Kyllähän pojan potentiaali on selvästi esillä, mutta melkoista yliyrittämistä ja puskemista nuorukaisen pelaaminen vielä eilen oli. Mutta tämä kuvahan tästä pelistä jää muistoihin: Harva olisi viime keväänä uskonut näkevänsä tätä näkyä, mutta niin vain Eric Abidal teki sen - palasi maksansiirron jälkeen ammattilaiskentille. Uskomattoman hieno juttu, ja tämän jos jonkin pitäisi antaa joukkueelle potkua kauden loppurypistykseen.
 9. Barcelona 2012/13 - Guardiolan aikakauden loppu

  Edellisestä postauksesta kausitopicciin onkin omalta osaltani vierähtänyt jo kuukauden päivät. Homman nimihän on jo pitkään ollut se, että Barcalle riittää rutiininomainen suorittaminen liiga-pyttyyn, ja suurin mielenkiinto on näin siirtynyt UCL-peleihin. Ihan täysin otetta ei kuitenkaan parane irrottaa liigassakaan, vaikka ero Madridiin onkin vakiintunut 13 pisteeseen. Tämän illan kotipeli liigan 19. sijalta löytyvää Mallorcaa vastaan kuuluu siihen kategoriaan, josta on otettava täydet pisteet, mieluusti ilman loukkaantumisia. Mascherano ja Puyol ovat useita viikkoja sivussa, joten Bartra löytynee viime viikkoisen Celta-pelin tapaan avauksesta. Adrianon paluuta pelikentille on suunniteltu vasta PSG-peliin, joten kaksikosta Alves-Alba ainakin toinen löytyy kentältä. Luultavasti Montoya tarjoaa toiselle, todennäköisimmin Alvesille, huilivuoron. Keskikenttä saattaa mennä ensi viikon keskiviikkoa silmällä pitäen kokonaan uusiksi. Tellolle tarjoutunee paikka hyökkäystriosta Villan pelatessa Messin poissaolon myötä piikissä. Tello - Villa - Alexis Thiago - Song - Cesc Alba - Bartra - Pique - Montoya Valdes Abidal ja Deulofeu sitten vaihdosta sisään.
 10. UEFA Champions League 2012/13

  Ensi viikon PSG-peli antaa osaltaan vastauksen kysymykseesi, jos Messi ei silloin ole pelikunnossa. Mutta kyllähän jo tilastot osoittavat, että väitteelle yhden miehen joukkueesta löytyy kyllä perusteita. Muistaakseni top-5 liigoissa yhdenkään joukkueen parhaan maalintekijän maalien osuus joukkueen tekemien maalien kokonaismäärästä ei ole yhtä suuri kuin Messin ja Barcan tapauksessa. Syyskaudella vielä näytti siltä, että muu joukkue pystyisi helpottamaan Messin kantamaa taakkaa, mutta aika samaltahan tämä trendi näyttää kuin viime kaudellakin. Alexis on tyystin menettänyt itseluottamuksensa, Cesc on kadottanut vireensä (toivottavasti vain väliaikaisesti) ja Pedro tuntuu tätä nykyä osuvan vain La Rojan paidassa. Villa on sentään ollut melko tehokas peliaikaansa nähden, ja mikäli El Guaje saa pelata puhtaana kärkenä Messin poissaollessa, hänestä voidaan saada enemmänkin irti. Messittömän Barcan näkeminen olisikin sinänsä mielenkiintoista nähdä, että joku toinen pelaaja voisi ehkä nousta esiin, kun pelisysteemi ei enää perustuisikaan yhden miehen varaan. Nykyään muiden hyökkääjien tärkeimpänä tehtävänä tuntuu melkeinpä olevan tilan tekeminen Messille, jotta hän pääsee loistamaan. Ja sen tehtävän he ovatkin hoitaneet erinomaisesti. Toki Messi järjestelee paikkoja muillekin kovalla tahdilla, ja sillä osastolla vain Iniesta pystyy jokseenkin samaan. Sanoisin, että näiden kahden kaverin samanaikainen poissaolo olisi se varsinainen kuolinisku.
 11. Loukkaantumiset

  Nyt on kantautunut vaihteeksi hyviä uutisia Adrianosta, eli brassi saattaa ehtiä pelikuntoon PSG-peliin. Silloin kerran kun Adriano pelasi topparina Madridia vastaan, suoriutui hän tehtävästään mielestäni kunnialla, joten hän saattaa jälleen löytää paikkansa topparin tontilta. Siis jos vain saa lasijalkansa kondikseen. Vaikka itsekin olen sortunut fantasioimaan Neymarin siirrosta Barcaan, niin tästä ei voi olla muuta kuin samaa mieltä. Ensi kesänä on tosin ensiksi selvitettävä maalivahtitilanne, mutta heti sen jälkeen prioriteettina on pakko olla keskuspuolustuksen vahvistaminen.
 12. Real Madrid kausi 12/13

  Englantilaisjoukkueiden tippumisten myötä foorumeilla on varmasti hiljaisempaa, mutta ei todellakaan voi sanoa, ettei ketään kiinnostaisi. Aika moni futisfani katselee varmasti mielellään UCL ratkaisupelejä, vaikkei oma suosikki olisikaan mukana. Selventäisitkö muuten vielä väitettäsi siitä, että nykyään joukkueet eivät tee kaikkeaan voiton eteen. Mitä tunnelmaan tulee, niin vaikkei esim Camp Nou mikään maailman kovaäänisin stadion olekaan, niin videoklippien perusteella siellä näytti olevan todella hieno, turnauksen arvolle sopiva tunnelma Milania vastaan pelatussa ottelussa. Ja samoin tulee varmasti olemaan myös PSG:tä vastaan.
 13. Loukkaantumiset

  Messin vamma on onneksi osoittautunut pelättyä lievemmäksi. Viikonlopun Mallorca-pelin Kirppu tietenkin katselee katsomosta, mutta jos kuntoutuminen sujuu hyvin, saattaa Messi olla kentällä jo PSG:tä vastaan vajaan viikon päästä. Sen verran itse lutoan Camp Noun taikaan, että en ottaisi Messin peluutuksen kanssa mitään riskejä. Paljon suurempi huoli on puolustuksessa. Mascheranolta meni Pariisissa polvi, ja tipumisennusteeksi on povattu 6 viikkoa. Adriano on vielä pari viikkoa sivussa, ja Puyolin polvi vasta leikattiin, joten kusessahan tässä ollaan. Heikon pelituntuman omaava Bartrako tässä joudutaan laittamaan kentälle? Aika kalliiksi on tällä menolla tulossa seurajohdon virhearvio siitä, että Song pystyisi paikkaamaan topparina. Toivottavasti Tito keksii jonkin taikatempun jolla puolustus saadaan vähän tiiviimmäksi.
 14. UEFA Champions League 2012/13

  Niin pitkään näytti hyvältä, mutta lopulta ilta päättyi mollivoittoisesti. 2-2 ei sinänsä ole huono tulos 2. osaa ajatellen, mutta silti harmittaa, että vierasvoitto pääsi lipsahtamaan sormien läpi heikon tuomarityöskentelyn seurauksena. Lisäksi mieltä painaa Maschen pelikielto ja erityisesti Messin loukkaantuminen. Camp Noulle jäi vielä enemmän kuin tarpeeksi pelattavaa, eikä ottelupari ole Barcan kahdesta vierasmaalista huolimatta läheskään taputeltu. PSG:hän lähti otteluun energisellä otteella, ja se oli niskan päällä ensimmäisen puoliajan alkupuolella. Varsinkin Lavezzi aiheutti päänvaivaa Barcalle, ja El Pochon driblailun jälkeen isännät olivat lähellä siityä johtoon, mutta tolppa pelasti. Blaugranan laitapakit pelasivat ajoittain varsin ylhäällä, ja kertaalleen PSG melkein pääsikin käyttämään sen hyödykseen, mutta Ibran veto epäonnistui. Barcalta lähimmäksi maalintekoa pääsi Iniesta, jonka kierteinen veto ei aivan löytänyt osoitettaan. Kotijoukkueen kokemattomuus näkyi kuitenkin siinä, että pelaajat kuluttivat energiavarastonsa turhan aikaisin ja Barca alkoi saamaan otetta. Pariisilaisten hyökkäyspelaaminen ei enää ollut yhtä räjähtävää, ja ensimmäisen puolituntisen jälkeen Barcan puolustus joutui oikeastaan pahimmalle koetukselle erikoistilanteissa. Messin maalin jälkeen Barca astui viimeistään kuskin paikalle. Alvesin syöttö oli yksi kauden komeimmista, eikä Leon viimeistelyssäkään ollut valittamista. Vähän myöhemmin Messi melkein tuplasi Barcan johdon hakemalla takakulmaa vasurillaan. Messin takareisi meni kuitenkin rikki kenties juuri kyseisessä tilanteessa, ja Kirppu otettiin puoliajalla vaihtoon. Parin viikon huili voipi olla edessä. Cesc otettiin sisään valeysiksi, ja toisella puoliajalla Barca pystyi varsin hyvin kontrolloimaan peliä. Puolittaiset maalintekopaikat osuivat vain väärälle miehelle, Alexisille. Odotetusti PSG:n mahdollisuudet olivat erikoistilanteissa, ja sieltähän se tasoitus parin heikomman yrityksen jälkeen tulikin. Avustavalta aivan uskomattoman huonoa toimintaa tilanteessa, sillä Zlatan oli useamman metrin paitsion puolella. Aina Barcaa sorretaan... Xavin maali yhdestätoista metristä toi sentään väliaikaista ilon aihetta. Alexis sen pilkun kävi hakemassa, mutta selvä rankkarihan se oli. 2-1 vierasvoitto olisi ollut upea tulos välieräpaikan tavoittelun kannalta, mutta vielä yksi kimmoke piti osua eteen. En oikein tiedä, voiko Valdesia syyttää maalista, koska pallo muutti sen verran ikävästi suuntaa. Ja ottihan Valdes pari hyvää torjuntaakin, etenkin Ibran vaparin pysäyttäminen oli hieno suoritus. Kenttäpelaajista Alves on nostettava esiin ihailtavan työmääränsä vuoksi. Dani laittoi todellakin kaikkensa peliin + tarjoili ulkosyrjällään avausosuman. Jos ennen peliä olisi ollut tarjolla 2-2 tulos, olisin sen kyllä ottanut. Mutta jos 2. osaan joudutaan lähtemään kokemattoman Bartran voimin ilman Messiä, niin ihan täysin luottavaisena ei voi olla jatkopaikan suhteen.
 15. UEFA Champions League 2012/13

  Pitänee pikkuhiljaa aktivoitua uudestaan foorumilla, sillä kauden tärkeimmät hetket ovat käsillä. Parc des Princesillä mennään ihan kohta, ja mikä tärkeintä, Tito tekee odotetun paluun kentän laidalle! Avaus näyttää tältä: Valdes, Alves, Piqué, Masche, Alba; Busquets, Iniesta, Xavi; Alexis, Messi, Villa Siinä ei ole mitään ihmeellisyyksiä, nyt kun Pedrokin on pelikiellossa. Alban ja Xavin tervehtyminen juuri parahiksi tähän otteluun on tietysti loistava juttu. Ja nyt ei tehty sitäkään virhettä, että Cesciä oltaisiin tungettu väkisin kentälle. Psg:llä on muuten Becks avauksessa. Laidoilla viilettävät Lavezzi ja Lucas Moura ovat suurimmat pelotteet Barcan puolustukselle Piquen ottaessa Zlatukan hellään syleilyynsä. Alves ja Alba eivät saa laidoillaan nousta liian hanakasti, muutoin omissa kolisee. Kotijoukkue osaa varmasti sumputtaa keskustan, joten vaikea tehtävä on Blaugranalla edessään. Samanlainen asenne kehiin kuin Milania vastaan kotona, niin hyvä tulee. Vierasmaali tai kaksi tilauksessa.
 16. Loukkaantumiset

  Kolme viikkoa kerrottiin parissakin paikassa toipumisajaksi, mutta se oli siis näköjään vain spekulointia: ALBA OUT INJURED FOR BETWEEN 7 AND 10 DAYS Vähän kyllä haiskahtaa siltä, että Alba yritetään puoliväkisin saada parsittua kasaan PSG-otteuun.
 17. Loukkaantumiset

  Loukkaantumiset ovat iskeneet ankarasti Barcan puolustukseen. Viimeisimpänä Alba meni Gijonin ihmeen aikana loukkaamaan reitensä. Jordi on kolmisen viikkoa sivussa, joten molemmat pelit PSG:tä vastaan jäänevät väliin. Kun Adriano on jo valmiiksi kuukauden poissa tositoimista, niin vasempana pakkina joudutaan nähtävästi peluuttamaan Montoyaa. Kovaan paikkaan Montoya joutuu. Pelituntuma ei ole paras mahdollinen eikä vaspan paikka ole ominaisin. Puolustusvoittoisena pelaajana Montoya saattaa kuitenkin siinä mielessä sopia puolustuslinjaan, että Alves saa valtuutuksen nousta hyökkäyksiin vähän rohkeammin Montoyan varmistaessa toisella laidalla. Siltikin, Lavezzi vs Montoya kaksintaistelu pistää vähän pelottamaan. Puyolhan on myös polvivaivojen takia pari kuukautta lasaretissa. Piquen ja Maschen olisi siis parempi pysyä kunnossa kauden loppuun saakka. E: Niin, Abidalin varaan en juuri laskisi. King Ericin näkeminen Parc des Princesin nurmella olisi hienoa, mutta pelikunto ei valitettavasti ole riittävällä tasolla.
 18. UEFA Champions League 2012/13

  Ihan hyvä arpa osui Blaugranan kohdalle. Vaikka PSG ihan laadukas jengi onkin, niin paljon mieluummin otan heidät Barcaa vastaan kuin RMA:n, Bayernin tai Juven. Selvää on kuitenkin se, että päästäkseen jatkoon Barcan on pelattava sekä kotona että vieraissa samalla tunnetasolla kuin viimeksi Camp Noulla. Malaga - Dortmund ja Bayern - Juve vaikuttavat niin ikään mielenkiintoisilta pareilta. Moudridin arpaonni ottaa hiukan päähän.
 19. UEFA Champions League 2012/13

  PUOLIVÄLIERIIN! Odotetusti ratkaisua saatiin jännittää lisäajalle asti, mutta lopulta Alban maali päästi culet piinasta. Peliesitys ei ollut aivan kokonaisvaltainen, mutta tärkeintä on jatkopaikka. Kukaan joukkue ei ole aiemmin noussut ilman vierasmaalia kahden maalin takaa-ajoasemasta jatkoon, eli aika kovan tempun Barca teki. Aikaisen ensimmäisen maalin jälkeen odotin jopa, että Barca pääsisi pienoiseen hurmostilaan, mutta ihan niin ei käynyt. Vähän aikaa paine saatiin pidettyä Milanin päädyssä, mutta pikkuhiljaa tilanne taasaantui Barcan hienon alun jälkeen. Milan ei päässyt paljon hyökkäämään, kiitos Barcan kiitettävän prässin, mutta aika monet niistä hyökkäyksistä olivat suht. vaarallisia. Barcan onni oli, ettei Milanilta nyt löytynyt kärjestä kunnollista maalintekijää. 40. peliminuutti oli ratkaiseva. Mascheranon onnettoman puolustamisen myötä Niang pääsi läpiajoon, mutta tolppa pelasti tällä kertaa. Joskus näinkin päin. Viime keväänä Barca osui neljästi tolppaan Chelseaa vastaan. Luonnollisesti Messi sai seuraavassa hyökkäyksessä vasurinsa vapaaksi ja iski otteluparin tasoihin. Toisellekin puoliajalle Barca sai hyvän alun, joka huipentui Villan maaliin. Tämän jälkeen, kuten niin usein ennenkin johtoasemassa, alkoi se tuttu tikitaka. Jonkin aikaa se toimikin hyvin, kun Milan hädin tuskin sai koskettua palloon. Vaihtojen myötä (Bojankin pääsi vanhan kotistadikkansa nurtsille) Milan sai kuitenkin uutta virtaa, ja Barca passivoitui jonkin verran. Keskikentälle olisi ehkä kannattanut tuoda Thiago tai Fabregas, näin ottelu olisi ehkä saatu paremmin uudestaan hallintaan. Kohtuullista painetta Milan sai lopussa luotua, mutta tällä kertaa Barcan puolustus toimi varsin hyvin. Valdes: Ei joutunut esittämään ihmeitä. Alves: Työmoraali huipussa. Lupasi ennen peliä sytyttää itsensä tuleen jatkopaikan eteen, ja siltä se näyttikin. Mascherano: Komeita katkoja, mutta myös yksi lähes kohtalokas virhe. Pique: Hyvä peli, mitä nyt välillä meinasi säikäyttää pitämällä palloa hieman liiankin suurella itseluottamuksella. Alba: Palasi allkukauden tasolleen. Tärkeä blokki Milanin toisen puolikkaan parhaassa maalintekopaikassa, ja vielä siihen päälle maali toiseen päähän. Busquets: Huikean hyvä. Sijoittuminen varsinkin täydellisyyttä hipovaa. Iniesta: Ehkä valmennusjohtokin nyt pikkuhiljaa tajuaa, että Iniestan paikka on keskikentällä. Loistava esityö Messin maaliin. Tanssia pallon kanssa. Xavi: Ei ehkä ollut 100% kunnossa, mutta oli tutun rauhallinen pallollisena ja alusti Villan osuman. Pedro: Oli melko hiljainen, kuten on ollut jo pidemmän aikaa. Ei kuitenkaan huonokaan esitys, ja kertaalleen Pedron selkään tultiin pilkun arvoisesti. Villa: Otteluparin voittomaaliksi jäänyt, hienon maltin kanssa viimeistelty osuma jäi tietenkin päällimmäisenä mieleen. Ja tuuletuksessa oli tunnetta mukana! Messi: Kaksi maalia kauden tärkeimmällä hetkellä. Enempää ei juuri voi vaatia. Alexis: Syötti Alban maalin. Puyol: Toi luonnetta ja pääpelivoimaa. Adriano: Tuki hyvin Albaa puolustustehtävissä. Pitkästä aikaa voi olla todella tyytyväinen joukkueeseen. Avainpelaajat, jotka ovat viime viikot alisuorittaneet, nostivat nyt tasoaan tärkeimmällä mahdollisella hetkellä. Blaugrana näytti myös pitkästä aikaa oikeasti nälkäiseltä joukkueelta. Puolustuspelaamisessakin oli taas jotain järkeä. Kriisi ohi?
 20. UEFA Champions League 2012/13

  Kauden tärkein peli tulossa tunnin päästä, mutta kunnollinen ennakko jäi nyt postaamatta, koska onnistuin hukkaamaan sen netin syövereihin. Mutta joka tapauksessa, näillä mennään: Valdes - Alves Pique Mascherano Alba - Xavi Busquets Iniesta - Pedro Messi Villa Avauksessa ei ole suuria yllätyksiä, ellei sellaiseksi laske Xavin avauspaikkaa. Kunhan vaan Maestroa ei ole laitettu vajaakuntoisena kentälle... Taktiikkaakin tärkeämpänä asiana näen periksiantamattoman asenteen, jonka tietysti pitäisi olla näissä peleissä itsestäänselvyys, mutta ihan näin ei ole näyttänyt olevan viime aikoina, etenkään ensimmäisessä osassa Milania vastaan. Avausmaalin merkitys on valtava. Huikea trilleri tulossa. Remontada!
 21. Barcelona 2012/13 - Guardiolan aikakauden loppu

  PouPoun kanssa olen eri mieltä Adrianon tilanteesta. Kaatuminen oli korostettu, mutta selkeä kontakti siellä nähdäkseni oli. Pilkun paikka. Peli oli joka tapauksessa yhtä tuskaista kuin viime aikoina on totuttu. Ensimmäisellä puoliajalla tyydyttiin Madridin passiivisuuteen. Benzeman maalissa Alvesia ei taaskaan kiinnostanut puolustaa. Messin hieno pystyjuoksu toi sentään tasoituksen. Toisella puoliajalla Madrid lisäsi tempoa ja ikävä fakta on se, ettei Barca pystynyt tähän vastaamaan. Messi ja Iniesta eivät saaneet juuri yhtään pallokosketuksia. Mahdotonta sanoa, mikä siellä on pielessä, kun kukaan ei oikein tahdo pelata tasollaan. Voittomaalissa nähtiin, kuinka paljon helpommaksi Barcan puolustus tekee homman Madridille: Kukkupallo johti kulmapotkuun, jossa Ramos nöyryytti Piquetä. 13 pisteen ero liigassa on pakko riittää, mutta aika paljon täytyy tapahtua, että Milan kaatuu sitten aikanaan yli kahdella maalilla.
 22. Barcelona 2012/13 - Guardiolan aikakauden loppu

  Xavia ei siis nähdä illan Klassikossa. Maestro on sivussa 10-15 päivää, ja näin ollen myös ratkaiseva Milan-peli voi jäädä väliin. Olisikohan Xavin paluun kanssa kiirehditty edellisen vamman jälkeen? Sen seurauksena viime aikaiset esitykset eivät ole olleet kummoisia, ja nyt vielä tämä toinen loukkaantuminen vähän ajan sisään. Thiagolle avautunee Xavin poissaolon myötä paikka keskikentältä. Messi on sairastellut, mutta löytynee kuitenkin avauksesta. Iniesta pelaa kaiken järjen mukaan keskikentällä, ja Cescin mahdollisen lepuuttamisen johdosta hyökkäystrion koostumukseen tulee todennäköisesti muutoksia. Alexisin peli tulee luultavasti olemaan samaa väkisin puskemista kuin Pedrollakin, mutta hän saattaa silti tuoreena pelaajana nousta avaukseen. Villan avauspaikan pitäisi olla selviö, koska hän pystyy tällä hetkellä ainoana tuomaan Messin rinnalle maalintekouhkaa. Laitoin viimeksi CdR-tappion pitkälti toppareiden piikkiin, mutta oikeastaan suurin ongelma oli juuri tuo Bdawkin mainitsema laitapakkien liiallinen nouseminen, jonka johdosta Pique ja Puyol joutuivat 1vs1-tilanteisiin Realin nopeita hyökkääjiä vastaan. Osaltaan pakkien hyökkäysinto varsinkin ottelun toisella puoliajalla oli toki ymmärrettävää, koska se maali piti jostain kaivaa. Tänään pakkien on kuitenkin pidettävä pakka tiiviimpänä puolustussuuntaan. Hieman Albaa puolustusvoittoisempi Adriano saattaa löytää tiensä avaukseen. Vaikka topparit ansaitsevatkin osittaisen synninpäästön edellisen ottelun tiimoilta, pitäisin Puyolin vaihtoa Mascheranoon järkevänä ratkaisuna tähän kohtaan. Tällaista avausta myös Sport kaavailee: Villa - Messi - Alexis Iniesta - Busquets - Thiago Adriano - Mascherano - Pique - Alves Valdes Madridin avaus lienee myös tavallisesta poikkeava, koska valkoiset ovat jo siirtäneet katseensa Old Traffordille, eikä tässä klassikossa oikeastaan ole kilpailullista panosta, sillä piste-ero liigassa on tuo kohtuullisen massiivinen 16. Pitkälti tuosta syystä oma mieleenkiintoni tätä El Clasicoa kohtaan on varmaankin pienempi kuin koskaan ennen. Suhteellisen pieneen odotusarvoon vaikuttaa varmasti sekin, että viime vuosina näitä miekkailuja on nähty vähän liikaakin. Lisäksi olen päättänyt säästää penkkiurheilijan voimavarojani puolentoista viikon päässä odottavaan Milan-peliin. Toivottavasti Barcan asenne ei kuitenkaan ole yhtä vaisu kuin minulla, koska kolmen suuren pelin häviäminen miltei peräjälkeen voisi olla kova isku. Erityisesti henkisellä puolella tämä ottelu saattaa nousta loppukautta ajatellen suureenkin arvoon. E: Matsihan alkaa Madridin toivomuksesta jo klo. 17 Suomen aikaa.
 23. Barcelona 2012/13 - Guardiolan aikakauden loppu

  FC Barcelona 1-3 Real Madrid Sellainen Klassikko. Vähän tyjhä olo tuli. Aika karulla tavalla tuli esiin se tapa, jolla nyky-Barca on helpointa voittaa. Keskustan tukkiminen omassa päässä ja nopeat pistot puolustuksen selustaan. Niin hienoja pelaajia kuin Pique ja Puyol ovatkin, niin nopeissa vastahyökkäyksissä he ovat auttamatta pulassa. Nopeus ei vaan riitä. Toisaalta syyttävä sormi osoittaa koko joukkuetta, miksei myös valmennusjohtoa, koska hyökkäysalueen prässi on ainoastaan vähän sinne päin. Sitten kun linja pelaa näin ylhäällä, niin kyllähän sen tuloksen jo arvaa. Hyökkäyspäässä pelaaminen oli pitkälti samaa tehotonta puurtamista kuin Milaniakin vastaan. Xavi ei ole ollut iskussa loukkaantumisensa jälkeen. Iniestalla oli huono päivä, ainoa todellinen valonpilkahdus oli syöttö Alban maaliin. Messin meno on laiskaa, olisko kohta lepuutuksen aika? Pedrolta löytyi tänään sentään yritystä, mutta eväät loppuivat lopulta kesken. Toki tunnustuksen ansaitsee myös vierasjoukkue, joka onnistui pelisuunntelmassaan täydellisesti. Tito, tulethan pian takaisin?
 24. Barcelona 2012/13 - Guardiolan aikakauden loppu

  Avauskokoonpano on tuo aiemmin postaamani. Alexis ei ole edes penkillä. Toivottavasti Iniesta malttaa pysyä riittävästi laidalla, vaikka meneekin osittain siellä hukkaan. Cescin osalta odotan edelleen sitä, että kokonaisvaltainen pelaaminen olisi näiden pelien vaatimalla tasolla. Messi sai niin paljon lokaa niskaansa ensimmäisessä osassa, että tänään luulisi motivaation olevan kohdillaan. Puolustukselle toivon samanlaista onnistumista kuin ensimmäisessä osassa. Pique ja Puyol ovat yleensä olleet Clasicoissa tikissä. Tänään sieltä tulee muuten Higuain vastaan Benzeman sijaan.
 25. Barcelona 2012/13 - Guardiolan aikakauden loppu

  FC Barcelona vs Real Madrid - klo. 22 Copan finaalipaikka on tänään hakusessa Real Madridia vastaan. Ensimmäinen osa päättyi Bernabeulla 1-1, ja vierasmaalin sekä kotiedun turvin Barca pääsee tähän toiseen osaan ihan hyvistä asetelmista. Toisaalta Madridin neljästä edellisestä Camp Noun vierailusta kolme riittäisi sille tänään jatkopaikkaan. Ensimmäinen osa olisi voinut kääntyä kumman tahansa voittoon, ja eiköhän tänäänkin nähdä tilanteita molemmissa päissä. Jatkoon menee se osapuoli, joka pystyy hyödyntämään paikkansa paremmin, joten 1. osan kaltaiseen tuhlailuun ei nyt ole varaa. Mielenkiintoista nähdä, meneekö käsikirjoitus taas niin, että Madrid painaa päälle ensimmäisellä puoliajalla, ja Barca pääsee ottamaan otetta viimeisen puolen tunnin aikana. Onko Madrid oppinut rytmittämään peliään entistä paremmin, vai pystyykö Barca palloa liikuttamalla purkamaan Moun erinomaisen prässin jo ottelun alussa? Avausveikkaus: Iniesta - Messi - Pedro Cesc - Busquets - Xavi Alba - Puyol - Pique - Alves Pinto Tämä ryhmitys on varmastikin se todennäköisin, vaikka Milan-tappion jälkeen on tullut myös vaatimuksia muutoksiin. Lähinnä Cescin ja Pedron paikat tuossa ovat liipaisimella, mutta kaksikon lepovuoro Sevilla-pelissä ennakoisi heille paikkaa avauksesta. Jos mahdollisia korvaajia kuitenkin mietitään, niin nykyvireinen Alexis voidaan varmaan yksissä tuumin sivuuttaa. Tellon taas näen lähinnä super-subina. Varteenotettavaksi vaihtoehdoksi jää lähinnä Villa, jota Sportin lukijoista valtaosa toivoo avaukseen. Villan peluuuttaminen kärjessä Messi alapuolellaan toimi kyllä Sevillaa vastaan, mutta ongelmaksi voi nousta laitapelaaminen. Sevillaa vastaan Alves nostettiin tappiotilanteessa käytännössä laituriksi, mutta Madridia vastaan tuohon ei ole varaa. Ja pelin pitäminen riittävän leveänä on jälleen tärkeää, koska muutoin Real pystyy täysin sulkemaan keskustan. Kenties MVP nähdään perinteisessä koostumuksessaan yhdessä? Jos avaus on tuo tältä kaudelta tuttu viritelmä, niin näen yhtenä tärkeänä asiana pelaajien välisen paikkojen vaihtelun. Esimerkiksi kun Messi arvatenkin tulee hakemaan palloa alempaa, niin jonkun on täytettävä tila ylempää, muutoin vastustajan puolustaminen muuttuu liian helpoksi. Cesc voisi toimia tuossa tehtävässä. Jos/kun Iniesta taas seilaa keskelle, on jälleen tärkeää, että roolitukset on tiedossa. Milania vastaan näin ei ollut, vaan erityisesti Cesc jäi epätietoisuuden tilaan.
×