Jump to content

Onuphrius

Members
 • Content count

  237
 • Joined

 • Last visited

About Onuphrius

 • Rank
  Junior Member
 • Birthday 06/10/1988

core_pfieldgroups_99

 • Location
  Lahti
 1. Bayern München

  Re: Bayern München Bayern on kyllä hyvässä vireessä ja todella kova luu voitettavaksi, mutten millään jaksa uskoa joukkueen juhlivan kotistadikallaan chämppärin voittoa ensi keväänä. Noutaja tulee luultavasti puolivälierissä tai viimeistään välierissä. Siinä vaiheessa vastaan tulee kuitenkin sellaisia joukkueita kuin Real, Manu tai Barca. Ihan eri kaliiberin joukkueita kuin City. Vaikka City tulleekin taistelemaan valioliigan voitosta pitkälle ensi vuoden puolelle.
 2. Arsenal FC 2011-2012

  Re: Arsenal FC 2011-2012 Uusimpien tietojen mukaan Scotland Yard on tehnyt läpimurron tutkiessaan Englannissa ja etenkin Lontoossa ilmennyttä yllättävien itsemurhien ja kuolemien aaltoa. -Tutkinta on edistynyt hyvin ja outojen kuolemien välille on löytynyt yhteinen nimittäjä. Kertoo Scotland Yardin tiedottaja Melinda Carlyle. Etenkin viikonlopuille keskittyvät tapahtumat havaittiin ensimmäistä kertaa elokuussa kun Lontoon itsemurhaluvut nelinkertaistuivat vuoden takaiseen. Samaan aikaan poliisi sai ilmoituksia kuolemista, joille ei tuntunut löytyvän mitään selitystä. -Tutkinnan perusteella itsemurhat ovat keskittyneet lähes pelkästään jalkapallojoukkue Arsenal FC:n kannattajiin. Selittämättömät kuolemat puolestaan ovat osuneet satunnaisten jalkapallon ystävien kohdalle, näiden seurattua kyseisen joukkueen otteluita. Kuolinsyy on ruumiinavausten perusteella yksinkertaisesti tylsyys. Lisäksi kuoleman riski näyttää nousevan eksponentaalisesti, mitä useammin henkilö seuraa Arsenal FC:n otteluita. Carlyle jatkaa. Poliisi kehottaa henkilövahinkojen vähentämiseksi välttämään kyseisen jalkapallojoukkueen seuraamista, kunnes joukkueen ottelut muuttuvat viihdyttävimmiksi. Mahdollisilla oikeudellisilla seuraamuksilla Carlyle ei halunnut lähteä spekuloimaan, mutta tutkintaa jatketaan rikosnimikkeellä rikos ihmiskuntaa vastaan. Arsenalilta ei ole saatu kommenttia asiaan.
 3. Barcelona 2011/12

  Re: Barcelona 2011/12 Tarkoitus oli kirjoittaa päivällä ihan lyhyt viesti, mutta asiakaspalvelun, myynnin ynnä muun teoria oli sen verran kuivaa että lähti vähän lapasesta. Lähinnä hain tuota "...väkisin väännetty 3-4-3, kaikella kunnioituksella, on vähän Valencian tasoisten vastustajien aliarvioimista." Kyse ei mielestäni ole suoraan vastustajan tasosta, kuten mainitsinkin jo, vaan juuri tuosta vastustajan pelityylistä. Hyvänä esimerkkinä Villarreal, jonka ei pitäisi lähtökohtaisesti olla kamalasti Valenciaa heikompi jengi. Tietenkään tuolla ei kannata Realia tai Manua vastaan lähteä, puoliajalla ollaan joku 4 maalia perässä ja siinä onkin sitten kurottavaa. Tuo Barcan avaushan suorastaan huusi perinteistä 4-3-3, ja ihmettelenkin miksi Pep ei pudottanut Alvesta alemmas jo ensimmäisellä puoliajalla. Oliko kyse sitten vastustajan aliarvioimisesta, omien jätkien ja taktiikan yliarvioimisesta, ylimielisyydestä vai yksinkertaisesti huolimattomuudesta taktiikkaa suunnitellessa onkin sitten aika yksi lysti. Näitä selkeitä taktisia kämmejä on Pepille tullut nyt reilun 3 kauden aikana kourallinen, mikä on vähintään kohtuullista kun ottaa huomioon kaverin valmennuskokemuksen. Erikoismainintana muuten Betisin lento. Helvetin hieno seura ja ansaitsee ehdottomasti paikkansa La Ligassa, mutta on varmasti yllättänyt kaikki alkukauden otteillaan. Ok, vastustajat ei ole olleet vielä kovimpia mahdollisia, mutta helkkarin hienolla pelillä on andalusialaiset ottaneet nuo voittonsa.
 4. Barcelona 2011/12

  Re: Barcelona 2011/12 Kiva kuulla Obzeninkin mielipiteitä, mutta oon kyllä aika monesta asiasta eri mieltä. Puolustus on ollu tähän asti se iso kysymysmerkki ja ykköstoppariparin ollessa poissa noiden ongelmien ei pitäisi tulla kenellekään yllätyksenä. Sergio ei yksinkertaisesti ole toppari, eikä häntä siellä pitäisi peluuttaa. Masch puolestaan on vetäny jopa erinomaisesti tuolla tontilla. Abidal vetää viime kauden itseluottamuksella, mutta kun pelillinen taso ei ole lähelläkään. Kyllä se siitä vielä paranee, mutta alkukaudesta on tullut liikaa virheitä ranskalaiselta. Fontasia on ihan turha heittää susille jos vierestä löytyy Sergio tai epävireinen Abidal. Puolestaan Puyin vieressä Andreu saisi arvokasta kokemusta ja selviäisikin varmasti ihan hyvin. Minäkään tuskin olisin ostanut uutta puolustajaa, Botia olisi ollut kyllä vakavasti harkinnassa, mutta olisin pitänyt Militon. Kauteen olisi siis lähdetty 3 kokeneella ja yhdellä nuorella lupaavalla topparilla. Lisäksi olisi ollut Masch ja Abidal hätävarana. Kauden alussa oli taas naurettava loukkaantumissuma, ku lasaretissa oli samaan aikaan Pique, Puyi, Adriano ja Maxwell. Lisäksi Alves oli pelikiellossa. Lähde siinä sitten rakentamaan puolustuslinjaa kun pelikelpoisia puolustajia on vain Fontas ja Abidal. 3-4-3 toimii sellaisia joukkueita vastaan, jotka eivät pelaa laitojen kautta. Esim Villarreal raiskattiin pahasti tuolla muodostelmalla. Vastustajan taso merkitsee tietenkin, mutta ratkaisevampaa on laitureiden taso. Lisäksi selvästi heikompia joukkueita vastaan tuo on hyvä keino ylimiehittää keskikenttä ja siirtää painopistettä vielä lähemmäs vastustajan maalia. Kaikenkaikkiaan tuo 3-4-3 antaa hyvän "varasuunnitelman" Barcalle, joka voidaan parhaassa tapauksessa ottaa käyttöön jopa pelin sisällä ilman tarvetta tehdä pelaajavaihtoja.
 5. Barcelona 2011/12

  Re: Barcelona 2011/12 Kaikki kunnia Valencialle hyvästä esityksestä ja ansaitsivat tuon tasurin. Kyllähän Barcalla oli paikkansa tulla lopussa ohi ja noista pitää laittaa paremmalla prosentilla sisään. Maalipaikat taisivat olla vieraille 6-3. Etenkin Messin ja Villan tilanteet jäivät täälläkin harmittamaan. Miinuksia Pepin taktiikalle. Vasen laita vuoti kuin se kuuluisa seula ja miksi ihmeessä Pep ei tehnyt muutoksia jo ensimmäisen puoliajan aikana? Kuitenkin Alves surffasi kentällä ja noilla pelimerkeillä se 4-3-3 tuntuisi jopa itsestään selvältä ratkaisuna. Keskuspuolustukseen tuo ei missään nimessä kaatunut, joten tän yhen sankarin huutelut toppariongelmista voidaan jättää omaan arvoonsa. Yksilöistä kentällä epäonnistuivat Abidal ja Keita. Ranskalaisella oli epäonnea molemmissa maaleissa, mutta muutenkaan suorittaminen ei ole ollut viime kauden tasolla. Kuitenkin on pakko yrittää samoja kikkoja ja kun taso ei tällä hetkellä riitä, hasardeja tulee. Vähän huono vertaus, mutta välillä tulee vanha kunnon hasardi-Rafa mieleen. Mutta kyllä King-Eric tuosta vielä parantaa. Malilainen puolestaan ei tuonut sitä mun kaipaamaa rauhallisuutta ja fyysisyyttä vaan pikemminkin kiirettä ja pallonmenetyksiä. Osansa tästä saa Cesc, joka pelasi ihan liian ylhäällä ensimmäisen puoliajan ja siten Barca ei saanut keskikentälle sitä normaalia rauhallisuutta palloralliin. Adriano ja Thiago olivat puolestaan selvästi parhaat ja odotinkin etenkin Thiagoa jo puoliajalla kentälle. Mutta ei niin ei. 2-2 ja kauden kolmas tasuri noilla lukemilla. Josko tästä nyt päästäisiin edes muutama viikko ilman pistemenetyksiä. Ikuisesti ei Realkaan ryssi noita pelejään kääpiöitä vastaan. Faktahan on edelleen että sarjan kolmanteen eroa kertyy se +20 pinnaa kauden lopussa.
 6. Real Madrid 11/12

  Re: Real Madrid 11/12 Tää ei oo sit mitään vittuilua/trollausta/muutakaan vastaavaa. Mutta mitä helvettiä siellä pääkaupungissa tapahtuu? Jotain puhetta oon kuullu pukuhuoneen jakautumisesta Team Mendesiin ja Team Espanjaan. Mutta ihan oikeesti?! 1 maali viimisessä 3 ottelussa kun vastassa on ollu Zagreb, Levante ja Racing. Ja eniten mua ihmetyttää toi peliesitys. Ketään ei tunnu kiinnostavan pätkääkään. Ja ne parin metrin syötöt menee kuuluisasti 3 metriä ohi.
 7. Barcelona 2011/12

  Re: Barcelona 2011/12 Jep. Tulihan sieltä se mun arvailema Villan lepovuoro. Eikä kyllä kamalasti yllätä tuo Keitan nousu Thiagon ohi tähän matsiin. Nuorukainen on kuitenkin pelannut alku kaudesta jopa yllättävän paljon ja parempi ettei ylipeluuteta junnua. Lisäksi Keita tuo sitä vähän kaivattua fyysisyyttä keskikentälle. Malilaisen tarjoama työpanos ja puurtaminen saattaa olla yllättävänkin tärkeä kun vastassa on Valencian tasoinen joukkue. 65min pelattu ja Real räpeltää 0-0 Racingin vieraana. Mitä hittoa siellä pääkaupungissa säädetään?
 8. Barcelona 2011/12

  Re: Valencia vs FC Barcelona - Klo 23. Hyvä alustus. Tänään siis mennään taas ja ennakkoon ajateltuna kinkkinen alkukausi pääsee kunnolla käyntiin. Tänään Valencia vieraissa ja sitten kiireellisen viikon päätteeksi Atleti saapuu Kataloniaan. Mulla on vähän kyseenalaset fiilikset tästä illasta. Toisaalta joukkue on juuri tällä hetkellä hirmutikissä ja perinteisesti vetäny hyvin tiukan paikan tullen. Kaikki varmaan uskoo vierasjoukkueen tekevän taas pari häkkiä, mutta toivottavasti Sociedad-peli ei toistu vaan peli tapetaan siihen 3-0 tai 4-0 tilanteeseen. Koska jos niin ei käy, Valencialla on laatua rankaista niistä harvoista paikoista, ja sitten taas ihmetellään miten peli päättyy 2-2 tai 3-2. Ja juuri tästä syystä olisi tärkeä lähteä ykkösjätkillä liikenteeseen. Masch on vetäny hyvin topparina, joten jatkakoon siellä. Fontasille haluaisin edelleen näyttöpaikkoja, mutta vieraspeli Mestallalla on vaan ihan liian kova paikka, vaikka viereltä löytyisikin Tarzan. Toinen kysymysmerkki puolustuksessa on vasen laita. Abidal vai Adriano? Mulle aika lailla se ja sama kumpi valitaan, tosin ranskalainen on parempi puolustussuuntaan. Hyökkäyksessä olisi Villalla lepovuoro, vaikka erinomaisesti pelasikin Osasunaa vastaan. Mutta kenet heität tilalle? Thiago siirtäisi Cescin "vale-ysiksi" mikä tarkoittaisi keskikentän "jumittamista" ja hyökkäyspelissä laitojen kautta pelaaminen vähenisi. Toisaalta Afellay on vasta palaamassa loukkaantumisen jälkeen ja parin cameo-esiintymisen perusteella kunto ei todellakaan oikeuta avaukseen. Millonkas ne copan höntsät alkaa, jotta saadaan myös Ibille peliaikaa? Eli tosiaan tuo Joeyn heittämä avaus kelpaa mulle aivan hyvin. Nämä Osasuna ja Villarreal -tyyliset raiskaukset eivät tietenkään tee liigalle hyvää, mutta toivottavasti peli tapetaan ja säilytetään Realin lahjoittama pieni etulyöntiasema sarjataulukossa. Viikonlopun jälkeen helpottuu hieman, joten jos nyt tästä viikosta selvittäisiin kunnialla. Veikataan 1-4. Messi paukuttaa pari, Pedro ja Villa yhen mieheen. Goldado kaventaa tilanteen 1-3:n mutta ei riitä.
 9. Barcelona 2011/12

  Re: Barcelona 2011/12 Tuo 3-4-3 toimi tosiaan hyvin Villarrealia vastaan ja siitä saadaan tälle kaudelle mielenkiintoinen vaihtoehto. Kuitenkin suurimassa osassa otteluja käytössä tullee olemaan jo tutuksi tullut 4-3-3. Sociedad käytti etenkin viime kaudella laitoja tosi hyvin hyväkseen, ja senkin takia tuo 3 puolustajan linja olisi hieman turhan riskaabeli. Rotaatiota itsekin haluaisin nähdä ja etenkin Fontasin ja Afellayn avauspaikkaa toivoen . Kokoonpanosta on tosiaan Pique ulkona, mutta muutoin päästään täydellä miehityksellä liikenteeseen. Tuleva sieniliigan ottelu tulee tietenkin olemaan tärkeä, mutta kyllähän lohkosta pitäisi jatkoon päästä vaikka silmät kiinni ja pudotuspelivaiheessa kaikki joukkueet on tietenkin voitettava. Mutta tarkemmin siitä pelistä sitten lähempänä. PS: Tää oli sitten viiminen viesti tälle foorumille, ellei tähän hommaan saada jotain järkeä.
 10. Loukkaantumiset (Arsenal)

  Re: Loukkaantumiset (Arsenal) Eli pelaajan lepuuttaminen viikkoa tai paria ennen maju-taukoa ei voi olla seurajoukkueen edun mukaista? Vaan tarkoittaa automaattisesti että seura nöyristelee maajoukkueita ja tämmöinenhän ei käy? Pelaajat kun harvemmin kieltäytyvät maajoukkuekutsusta, jolloin seura pystyy aika hyvin ennakoimaan omien pelaajiensa pelimäärät ja siten tekemään ratkaisunsa sen perusteella. Toiset polttaa pelaajansa loppuun ja syyttää sitten loukkaantumisista maajoukkueita, kun toiset ottavat nuo "välttämättömät" pelit huomioon ja pitävät avainpelaajat pelikuntoisina koko kauden. Ei kyllä yllätä ettei Arsu-kannattaja ymmärrä että pari viikkoa vanhat asiat saattavat olla tärkeässä roolissa kuukauden tai parin päästä. Äärimmäisissä tapauksissa vaikutus näkyy vielä vuosienkin päästä.
 11. Loukkaantumiset (Arsenal)

  Re: Loukkaantumiset (Arsenal) Eli nyt pitäisi lähteä koko lajin sääntöjä muuttamaan siksi että Arsun pelaajat loukkaantuvat . Hieno mies oot kyllä. Eiköhän se ole kuitenkin todennäkösempää että seurat saavat kärsiä, jos ei löydy halua panostaa päteviin rotaatiomiehiin. Tietenkään seurajoukkueiden ei pidä säästellä pelaajiaan maajoukkueita varten, mutta jalkapallo on pohjimmiltaan nykyään bisnestä ja bisnekseen kuuluu olennaisesti tietoinen riskinotto ja tulevaisuuden riskien arviointi. Eli yksinkertaistettuna jotta myös MVH ja Frimpong ymmärtävät: Seuajoukkueen kannattaa ainakin harkita pelaajan lepuuttamista ennen tulevaa maajoukkuetaukoa, jos on tiedossa pelaajan olevan jo valmiiksi oman kestokykynsä ylärajoilla. Tähän pitää ottaa huomioon tietenkin kaikki mahdolliset muuttujat, aina pelaajan loukkaantumishistoriasta ja maju-taukoa edeltävä ja seuraava otteluaikataulu lähtien. Seurajoukkueen intressit kun menevät huomattavasti seuraavaa ottelua tai seuraavaa kuukautta pidemmälle. Jos RvP olisi tuossa tilanteesa loukkaantunut Arsun ottelussa, mikä olisi ollut sillä kertaa itkun aihe? Otteluruuhka? Pelaajan ylirasitus? Vaikuttaako se paidan väri muka oikeasti niin paljon? Lisäksi Wenkun olisi hyvä katsoa peiliin. Kaveri on itse ajanut joukkueensa tilanteeseen, jossa tiettyjen pelaajien on pelattava aina, kun siihen vaan mitenkään pystyvät. Esim Cesciä lepuutettiin käytännössä vain jos liikkumiseen tarvittiin pyörätuolia tai kainalosauvoja.
 12. Suomi - Moldova 2.9.2011, Olympiastadion

  Re: Suomi - Moldova 2.9.2011, Olympiastadion Missasin kokonaan ton käsirysyn. Meinasin kyllä muokkaa tohon mun edelliseen viestiin kun näin että olit ehtiny ennen mua, mutten sitten jaksanu. Taas tehdään koko hommasta ihan liian iso show. Siis median puolelta.
 13. Suomi - Moldova 2.9.2011, Olympiastadion

  Re: Suomi - Moldova 2.9.2011, Olympiastadion Ei kai siellä mitään varsinaista mellakkaa ollut. Siinä 3-0 maalin jälkeen pohjoiskaarteesta alko lentelee tartanille säännöllisen epäsäännöllisesti jotain pommeja/soihtuja. Tähän sitten miliisit reagoi ja kävi rauhoittelemassa porukkaa. Joku kymmenkunta sieltä vissiin pidätettiin, joista yksi oli väkivaltaisesti vastustanut poliisia. Tifokielto ja nyt tää poliisiasia...... Vaikka väkivalta ja yleinen anarkia ei tietenkään ole hyväksyttävää, on Palloliitolla ja koko Suomella vielä paljon opittavaa ennen kuin Suomeen saadaan kunnon fanikulttuuri.
 14. Suomi - Moldova 2.9.2011, Olympiastadion

  Re: Suomi - Moldova 2.9.2011, Olympiastadion 58min pelattu, 3-0 ja mellakkapoliisit rauhottelemassa porukkaa pohjoiskaarteessa. Tulipahan tämäkin nähtyä.
 15. Teemu Pukki

  Re: Teemu Pukki Missään nimessä en väheksy Klubin roolia, korjasin vain MVH:n viestissä olleen virheen. Hieno paluu oikealle polulle HJK:ssa ja toivottavasti Pukki onnistuu Saksassa eikä jumiudu penkille. Avauksen mieheksi on kuitenkin vielä matkaa. Faktahan on että jos Suomi meinaa tällä vuosikymmenellä arvokisoihin, Pukki on se hyökkääjä joka tekee ne tarvittavat maalit.
×