Jump to content

savonsusi77

Members
 • Content count

  131
 • Joined

 • Last visited


Reputation Activity

 1. Like
  savonsusi77 reacted to Torres9 in Liverpool FC - Kausi 2017/18   
  GAMEDAY!
  Vuosia ja vuosia on odotettu tätä hetkeä, että Pool pelaa taas isossa finaalissa! Tänä iltana tehdään unelmista totta!
  ALLEZ! ALLEZ! ALLEZ! COME ON LIVERPOOL! 
 2. Like
  savonsusi77 reacted to ippe in Liverpool FC - Kausi 2017/18   
  Torres9:ltä tuttuun tapaan hienot arviot ja ainakin itse olen samoilla linjoilla kaikkien pelaajien kohdalla. Joe Gomez nyt on ehkä sellainen nimi, että onko kausi onnistunut vai ok tasoa ja ehkä Henderson on myös sellainen pelaaja, että hänen nimensä olisi voinut lipsauttaa onnistuneiden puolelle. Solanke kanssa sellainen 50-50 tapaus, että onko kausi odotusten mukainen vai pettymys. Varmaan Torres9 kuten itsekin loin mieheen vähän turhan suuret odotukset hyvän harjoituskauden perusteella, mutta toisaalta täytyy muistaa, että 20-vuotias nuorukainen pelasi vasta uransa ensimmäisen kauden Valioliigassa. Ehkä päälimmäisenä mielessä Solanken kohdalla on se, että hän ei ollut vielä valmis Valioliigaan eikä varsinkaan Liverpooliin, jossa kontrasti muihin hyökkäyspään pelaajiin on ihan valtava. Solanke toivottavasti lainataan ensi kaudeksi jonnekin, missä saa pelata ykköshyökkääjänä viikosta toiseen niin hän saa otteisiinsa tasaisuutta ja pääsee onnistumisten myötä nostamaan tasoaan.
  Tuota Torres9:n listaa kun katsoo niin käy selville, että moni pelaaja on pelannut hyvän kauden ja se on yksi suuri syy siihen, että tätä kautta on toukokuun lopussa jäljellä vielä yksi ottelu. Hyökkäyskolmikon takaa on pakko nostaa esiin James Milner, joka on yksi kauden positiivisimpia yllättäjiä. Viime kausi meni vastoin kaikkia odotuksia laitapakin tontilla ja tähän kauteen tultaessa miehen pelipaikka oli vähän epäselvä eikä vastuun pitänyt olla kovin suurta. Niin vain Milneristä tuli kauden aikana Liverpoolin tärkein keskikenttäpelaaja ja syöttötilaston dominointi UCL:lässä ja periksiantamattomat otteet tekivät Milneristä kulttipelaajan myös Liverpoolissa. Milnerillä on Valioliigasta ihan älytön kokemus ja se voi olla yksi syy, että miksi mies on nuorehkon joukkueen tärkeimpiä pelaajia. Milner on sellainen pelaaja, että pelaa hyvän pelin siellä missä käsketään ja antaa varmasti joka päivä kaikkensa. Kun mies aikanaan tuli Liverpooliin Citystä niin mietin vähän, että mitäköhän tästäkin tulee, mutta mies on noussut yhdeksi omista suosikeistani ja tilanne on varmasti sama monen muun Liverpool kannattajan kohdalla.
  Alex Oxlade-Chamberlainin kohdalla oli vähän samanlaisia fiiliksiä tänä syksynä, että eikö tosiaan £35 miljoonalla parempaa pelaajaa saanut ja tein niitä vertailujakin, että Valioliigasta löytyy hyökkäyspäähän tehokkaampia toppareita kun laidalla ja keskikentällä pelannut Oxlade-Chamberlain. Oxin Liverpool ura alkoi aika surkuhupaisasti kun mies ei debyytissään saanut edes sukkia jalkaansa oikein, mutta sittemmin homma otti tuulta alleen ja varsinkin Coutinhon lähdettyä Oxlade-Chamberlain pääsi loistoonsa. Mies pelasi keskikentällä vapaassa roolissa ja hän pääsi hyödyntämään vahvaa liikettään erinomaisesti ja kun Valioliigassa tuli rikkonaisella kaudellakin jo 3+7 tehot niin niitä tehojakin alkoi löytymään. Mies on selkeästi hyötynyt Kloppon valmennuksesta ja tuntuu, että selkeytynyt asema joukkueessa on helpottanut hänen kehittymistään huimasti. Nyt mies tietää mitä häneltä odotetaan, mikä on hänen pelipaikkansa ja asia ei ollut näin Arsenalissa. Uskon, että Oxlade-Chamberlain on Liverpoolissa avauksen miehiä vuosiksi eteenpäin. Kaveri on tosiaan voittanut fanit puolelleen ja nyt viimeisenä tempauksena taisi järjestää liverpoolilaiselle isällä ja pojalle liput Champions Leaguen finaaliin. Pelaajan persoonalla on suuri merkitys Kloppolle ja Liverpoolille ja Oxlade-Chamberlainilla vaikuttaa olevan sydän paikallaan.
  Pelaaja-analyysien lisäksi voisi nostaa esiin vielä Jürgen Kloppin. Mies vaikuttaa uusiutuneen tällä kaudella ja on käyttänyt silmin nähden enemmän rotaatiota kuin aiemmin Liverpool urallaan. Kloppo vaikuttaa muutenkin oppineen virheistään ja esimerkiksi syksyllä Tottenhamille kärsityn murskatappion jälkeen Liverpool taisi pelata tusinan verran pelejä tappioitta ja päästi näissä todella vähän maaleja. Vaikkei Klopp olekaan yksin vastuussa siirroista niin hänen päättäväisyytensä mm. Van Dijkin ja Naby Keitan suhteen päättyi lopulta hyvin. Kloppo varmaan tiesi itsekin syksyllä, että kun Liverpool ei saanut hankittua näitä pelaajia niin edessä on jonkinlainen paskamyrsky, mutta VVD tuli tammikuussa ja kaikille valkeni välittömästi, että miksi saksalainen oli valmis odottamaan Van Dijkia puolen kautta. Klopp myös selvisi hyvin siitä, että joukkueen avainpelaaja Coutinho vaihtoi maisemaa kesken kautta ja käänsi tämän lopulta joukkueen eduksi. UCL:lässä Kloppon Liverpool oli ehkä juuri niin vahva kuin uskalsin toivoa ja odottaa ja vaikka kautta on vielä yksi peli jäljellä niin myös Klopp ansaitsee tästä kaudesta ison plussan papereihinsa.
 3. Like
  savonsusi77 reacted to Torres9 in Liverpool FC - Kausi 2017/18   
  Allekirjoittaneella on ollut tapana kauden lopuksi tehdä pelaaja-arviot. Foorumi on nykyään niin hiljainen verrattuna entisaikoihin, mutta silti velvollisuus painaa (ainakin vielä tänä vuonna).

  Otan mallia Milanin kausitopicista, jossa oli listattu kauden onnistujat, ok-suorittajat ja pettymykset. Aion itse soveltaa vähän vastaavaa ja käyn sitä kautta lyhyesti rosterisissa olleet pelaajat.

  Kauden ja koko vuosikymmenen ylivoimaisesti tärkein ottelu on toki vielä pelaamatta, mutta teen rankkauksen jo silti. Toki jos esim. joku Lovren tai Hendo täräyttää lauantaina voittomaalin, niin nousee hänestä koko vuosikymmenen paras pelaaja! Hehe

  Asiaan:

  ONNISTUJAT:
  1 Loris Karius
  Sanokaa mitä sanotte, niin Karius kuuluu tähän listaan! Aloitti kauden kakkosveskarina (vastuu toki UCL-peleissä), mutta syrjäytti Mignon tammikuussa ja nousi Poolin ykkösvahdiksi. Tehnyt toki virheitä,mutta on myös samalla parantanut peliään kuin sika juoksuaan. Koko kauden saldo taisi olla 16 nollapeliä, joka on ihan hyvin puolikkaalta kaudelta.
  4 Virgil van Dijk
  Paras on vielä varmasti näkemättä, mutta otti heti avauksen ja liiderinpaikan ja on auttanut Pool-puolustusta isosti ja tehnyt siitä paremman. Rauhallista peliä ja johtaa joukkoja kovalla äänellä. Kuuluu ihan liigan eliittiin.
  7 James Milner
  Aloitti kauden rotaatiopelaajana, mutta päättää kauden keskikentän ykkösmiehenä. Laittoi UCL:n syöttötilaston uuteen uskoon ja jos ei olisi missannut Brighton-peliä, niin teräsmies Hames olisi ollut mukana kauden kaikissa matseissa. Jatkosopimusta ollaan kaverille tarjoamassa.
  9 Roberto Firmino
  Nousi liigan parhaiden joukkoon tällä kaudella ja olisi ihan hyvin voinut mukana liigan tähdistökentällisessä. On toki UCL-kauden tähdistökentällisessä mukana. Teki keväällä vielä pitkän jatkosopparin ja on mukana Brasilian kovassa MM-nipussa. Kuuluu Poolin huippuhyökkäskolmikkoon, joka takoo isot määrät maaleja ja syöttöjä, mutta on myös Kloppon systeemissä iso osa pelinrakentelua ja prässiä.
  11 Mo Salah
  Ylistyssanat on jo käytetty ja tuo "Onnistuja" titteli on aivan liian laimea. Voitti Poolin kauden parhaan pelaajan palkinnon ja oli kuukauden pelaaja seitsemän (muistaakseni) kertaa ja kolmesti koko liigan kuukauden pelaaja. Kauden aikana tulleita palkintoja taitaa olla täynnä melkein se 40. Voitti myös liigan maalikuninkuuden uudella ennätyksellä. Maailmantähti, joka kuuluu tällä hetkellä ihan maailman Top5 parhaiden pelaajien joukkoon.
  12 Joe Gomez
  Lasken Gomezin myös tähän, sillä hän on ottanut isoja harppauksia ja pahan polvivamman jälkeen palasi kunnolla kokoonpanoon täksi kaudeksi. Teki toki virheitä ja kevätkausi meni vähän pipariksi loukkaantumisten takia, mutta oli varsinkin syyskaudella hyvä ja sai tällä kaudella ansaitusti paikkaa jo Englannin majusta.
  19 Sadio Mane
  Jossain vaiheessa tuntui, että Manen kausi olisi pettymys, kun oli muutamia hiljaisempia hetkiä, mutta varsinkin keväällä ja UCL-roundilla senegalilainen on ollut ilmiliekeissä ja takonut hyökkäyskolmikon muiden kavereiden tapaan erinomaiset tehot. Ja jälkikäteen aateltuna tuntuu hullulta ajatella, että Mane sai niin paljon kritiikkiä jossain vaiheissa kautta.
  21 Alex Oxlade-Chamberlain
  Alku oli hankala ja peliaikaa ei tahtonut tulla ja meni jokunen kuukausi, että Ox saatiin ajettua kunnolla sisään. Oli keväällä isossa osassa ja roolissa ja varsinkin isoissa otteluissa näytti arvonsa. Pamautti Cityä vastaan Anfieldilla unelmamaalit niin liigassa kuin UCL:ssä. Romaa vastaan kausi kuitenkin katkesi polvivammaan ja myöhemmin tuli lunta tupaan, että Ox on pitkälle ensi kauteen sivussa. Noussut yhdeksi paikallisten Pool-fanien suursuosikiksi. Toivottavasti palaa entistä vahvempana takaisin.
  26 Andy Robertson
  Salah on kauden ylivoimaisesti paras hankinta, mutta Robertson on yhtä kirkas kakkonen ja aivan totaaliryöstö Poolilta. Aikaa meni toki totutellessa ja peliaikaa tuli todella niukasti syyskaudella. Joulukuussa kaikki muuttui Morenon loukkaannuttua ja Robbo valtasi paikan itselleen ja piti sen koko loppukauden. Kohokohtina maali Brightonia vastaan ja huikea prässipeli Cityä vastaan. Kehittyyn edelleen ja on Poolin ykköskaveri vasemmanpakin tontille jatkossakin.
  66 Trent Alexander-Arnold
  Nuori jantteri otti paikkansa rosterissa heti kauden alusta alkaen, toki Clynen loukkaantuminen avasi TAA:lle paikan pelaavasta rosterista. Gomez ja TAA vetivät lähes vuorotahtiin syyskauden, mutta kevätkaudella TAA otti paikkansa vakioavauskokoonpanosta, osittain toki Gomezin loukkaantumisten takia. Loisto-otteet palkittiin paikalla Englannin MM-kisakoneeseen.
   
  OMALLA TASOLLAAN

  6 Dejan Lovren
  Lovren on omalla tavallaan myös onnistuja, mutta syyskauden mokat ja inasen vielä puuttuva tasaisuus pudottaa Kroatin tähän kategoriaan. Kevätkaudella toki nostanut tasoaan ja ennen kaikkea VVD:n tultua jengiin mukaan.
  14 Jordan Henderson
  Hyvä kausi. Ollut niitä heikkoja pelejä ja ihan tykkipelejä. Tehoja olisi kaivattu tällä kaudella, ne on jäänyt niinsanotusti vähän piippuun. Jännä nähdä ensi kauden rooli, kun Keita saapuu joukkueeseen ja jos mahdollisia muita kk-pelaajia Klopp päättää hankkia.
  17 Ragnar Klavan
  Paikkasi hyvin rotaatiossa ja teki Burnleyä vastaan elintärkeän osuman vuodenvaihteessa. Kevätkaudella vastuu tosi vähäistä, pääosin jämäminuutteja pelien lopusta. Jatkosopimus kuulemma suunnitteilla.
  18 Alberto Moreno
  Hyvä syyskausi ja ns.uusi tuleminen takaisin. Loukkaantuminen katkaisi hyvän formin ja asiaa avaukseen ei sitten enää oikein ollut. Tuurasi Robboa muutaman pelin sieltä täältä kevätkaudella, mutta ei vakuuttanut ja pelasi huonosti. Huhuissa ollut, että Pool tarjoaisi jatkodiiliä.
  23 Emre Can
  Voisi olla onnistujakin, mutta koko kauden jatkunut sopimussekoilu vetää väkisin flowta alas. Olisi varmasti ollut isossa osassa keväällä isoissa peleissä, mutta selkävamma on pitänyt saksalaisen sivussa helmikuulta alkaen. Saattaa hyvällä tuurilla olla finaaliin pelikunnossa ja olla penkillä, mutta muuten Pool-ura taitaa olla siinä.
  28 Danny Ings
  Syksyllä ei mahtunut oikein rosteriin, mutta keväällä loukkaantumisten takia ollut rosterissa mukana. Tehot jäivät vaisuiksi, mutta on symppis ja tekee kovaa duunia joukkueen eteen.
  PETTYMYKSET
  2 Nathaniel Clyne
  Loukkaantuminen pilasi kauden pitkälle kevääseen ja pelit jäivät vähiin. Ensi kaudella varmasti taas isommassa roolissa, toki haaste TAA:n ja Gomezin suunnalta on nyt iso
  5 Gini Wijnaldum
  Gini on Kariuksen ja Salahin ohella oma suosikkini ja olen siksi kriittinen. Pelillisesti paransi keväällä, mutta tehollisesti kausi jäi vaisuksi ja vähän liikaa tuli niitä ohipelejä. Kauden huikein hetki VIERASMAALI Stadio Olimpicolla!
  15 Daniel Sturridge
  Kevät lainalla Webassa, jossa jakso meni aikalailla pipariksi. Syyskaudella pienessä roolissa Poolissa. Pelit Pool-paidassa taitaa olla lopussa.
  20 Adam Lallana
  Loukkaantumiset sotkivat kauden totaalisesti ja viime kaudelta tuttua Lallanaa ei nähty juuri yhtään. Taisi olla liigassa yhdessä ottelussa avauksessa. Ensi kaudella sitten.
  22 Simon Mignolet
  Aloitti kauden ykkösenä, mutta möhli taas mahdollisuutensa ja lopulta tammikuussa Klopp teki ratkaisun ja nosti Kariuksen ykköseksi. Migno sai vielä paikan FA Cupissa Webaa vastaan, mutta möhli sen pelin pahasti ja Weba otti voiton. Kesällä saattaa olla siirto muihin maisemiin.
  29 Dominik Solanke
  Domin olisi voinut laittaa edelliseenkin kategoriaan, mutta kriittisesti kun mennään, niin laitetaan tänne. Sai vastuuta sieltä täältä pitkin kautta, mutta maaleja syntyi vain yksi, joka oli sitäkin komeempi kun Solanke tykitti pallon yläriman kautta yläpeltiin Brightonia vastaan. Tuntuu, että ratkaisupaikoissa kaveri alkaa hermoilemaan ja sitten flow katoaa sitä myöten. Malttia tekemiseen, niin jatkossa hyvä tulee.
  32 Joel Matip
  Ainakin omaan silmään Matipin kausi jäi pettymykseksi ja kausi loppuikin jo aikaisin loukkaantumiseen. Teki liikaa virheitä ja oli monessa pelissä todella epävarma. Kärsinyt kahden Pool-kauden ajan pikkuvammoista paljon, joten toivottavasti kamerunilainen saisi itsensä kunnolla kuosiin.
  EI ARVOSANAA
  16 Marko Grujic
  Jäi jämäminuuteille ja pelasi kevätkauden lainalla Cardiffissa ja oli nostamassa heitä Valioliigaan. Olisi ollut kova sana rosterissa keväällä, kun keskikentällä kävi mieskato. Potentiaalia löytyy isosti.
  34 Adam Bogdan
  Nelosvahti, ei kertaakaan rosterissa. Tähtihetki, kun kaveri istui lentäjänlasin päässä Chelsea-vierasmatsissa ja keräsi tv-aikaa.
  52 Danny Ward
  Kolmosvahti, jolle taisi kertyä vain yksi matsi. Potentiaalia on, saa nähdä haluaako jäädä Pooliin vai lähteekö hakemaan peliaikaa muualta.
  53 Harry Wilson
  Kevääksi lainalle Hulliin, jossa onnistui erinomaisesti. Syyskaudella paukutti maaleja U-23 peleissä ja oli sen jengin kapteeni. Ansaitsee paikan Pre-Seasonilta ja ensi kauden rosterista.
  58 Ben Woodburn
  Brightonia vastaan pääsi kentälle. Ensi kausi kenties lainalla jossain
  63 Conor Masterson
  Pari peliä penkillä mukana.

  Siinä varmasti ne tärkeimmät. Toivottavasti ei kukaan pelaaja jäänyt huomioimatta. Coutinhon jätin tarkoituksella arvioimatta.

  Sitten vain lauantain odotteluun. Täytyy ennen sitä jotain kirjoitusta myös keksiä.
   
   
 4. Like
  savonsusi77 reacted to Torres9 in Liverpool FC - Kausi 2017/18   
  Ai että! Loistava esitys kauden viimeiseen liigamittelöön. 
  Ja maalit täysin oikeeseen osotteeseen! Robertsonille ja Solankelle uran ekat Pool-maalit ja varsinkin Solanke painoi sen tyylillä yläriman kautta. Lovrenille myös elintärkeä maali, naseva itseluottamusboosti.
  Ja sitten. MO SALAH! Valioliigan maalikuningas ja uusi valioliigan yhden kauden maaliennätys (38pelin sarjassa)! Liigatehot 32+10. Käsittämätön kaveri! Ylistyssanat loppuu. 
  UCL-paikka ensi kaudeksi plakkarissa! Ja liigakausi päättyi positiiviseen esitykseen.
  Ja nyt. 13 päivää ja sitten koittaa odotettu UCL-finaali!!!!!
 5. Like
  savonsusi77 reacted to ippe in Liverpool FC - Kausi 2017/18   
  Täytyy sanoa, että juuri nyt Liverpoolilla on pullat aika hyvin uunissa. Takataskussa on paikka UCL:län semifinaaleissa, Valioliigassa top 4 sijoitus on käytännössä varmistettu ja joukkue pelaa ehkä kauden parasta peliään. 
  Eilen näki oikeastaan heti ottelun alusta alkaen, että nyt on potentiaalia takoa taululle rumat lukemat sillä sen verran letkeän näköistä peli oli. Hyökkäykset olivat monipuolisia ja puhkoivat Bournemouthin alakertaa kerta toisensa jälkeen niin mukavahan tuollaista peliä on katsella. Hyökkäyskolmikko tinttasi maalit mieheen, mutta olen Torres9:n kanssa samaa mieltä, että Trent Alexander-Arnold oli ottelun paras pelaaja. Jamppa on sen huonon ManU pelin jälkeen parantanut menoaan kuin sika juoksuaan ja varsinkin miehen keskitykset ovat ihan joukkueen kärkipäätä. Kaverilla on vielä aika hyvä laukaus laitapakiksi niin hän on sellainen todellinen hyökkäyspelote laitapakin tontilla, mitä Liverpoolissa ei olla nähty sitten Glen Johnsonin parhaiden vuosien. Onhan toisella laidalla pelaava Robertsonkin hyvä ja toisinaan hänenkin keskitykset osuvat aivan nappiin, mutta jotenkaan siinä touhussa ei ole sellaista vaaran momenttia mitä nuorella TAA:lla, vaikka skotlantilainen onkin sitten puolustuspäähän parempi pelaaja.
  Tuota UCL-arvontatulosta ei tullut ilossa ja onnessa kommentoitua tuoreeltaan, mutta kyllähän tässä Liverpoolilla nyt tuuri kävi. En millään jaksa uskoa, että Liverpool lähtisi UCL:län semifinaaleissa aliarvioimaan vastustajaa toisin kuin ehkä jotain WBA:ta tai Palacea vastaan niin kyllä tästä pitäisi hoitaa tiensä finaaliin. Aika vähän on tullut AS Romaa seurattua tämän kauden aikana, mutta kyseessä taitaa olla erittäin ailahteleva joukkue. No tästä hyvänä esimerkkinä on tietysti UCL:lässä Barcaa vastaan kärsitty 4-1 tappio, jota seurasi kotona uea 3-0 voitto, mutta sitten kotimaan liigassa hävisivät heti tämän jälkeen Fiorentinalle kotonaan 0-2, vaikka voittivat hallinan 70-30 ja laukaukset 25-3. Kärjessä Romalla painaa vanha tuttu Valioliigan ystäville eli Edin Dzeko ja ehkä hänessä kulminoituu juuri tuo epätasaisuus eli toisinaan aiva loistavia väläytyksiä, kun taas toisinaan hukkuu kuvasta täysin. 
  Anfieldilla aloitetaan tämä pari ja siitä pitäisi lähteä, että päästäisiin jonkun 2-0 tuloksen kanssa Roomaan. Barcelona ei kestänyt vieraissa Roman prässiä ja joutui siellä ihan mankeliin, mutta Liverpoolille ylhäältä prässäävät ja pelaavat joukkueet ovat tuttuja ja heitä vastaan on saatu menestystä, kuten vaikka nyt Cityä vastaan Euroopassa pelattu ottelupari parhaiten osoittaa. Liverpoolin ei tarvitse olla koko ottelua se hallitsevampi osapuoli ja joukkue voi silti saada ottelusta tuloksen, mikä on Champparissä ihan elinehto. Real, Barcelona eikä edes kunnolla Bayern joudu tällaisiin tilanteiseen omien maidensa liigoissa niin siellä ollaan sitten aina ihan köysissä kun vastustaja painaakin pelin omaan päähän. Aika harvassa ovat kuitenkin ne joukkueet, jotka 180 minuuttisen otteluparin kykenevät olemaan kaiken aikaa se dominoiva osapuoli niin silloin on elinehto, että kykenee selviytymään myös paineen alla ja tämän Liverpool osaa parhaiten jatkossa olevista joukkueista.
  Salah on varmasti aivan pähkinöissään, kun pääsee takaisin Roomaan ja onhan Liverpoolillakin kaupungista loistavat muistot mm. kahden Roomassa napatun UCL-voiton myötä. On se varmasti huikea fiilis täällä kotisohvillakin kun välierät pyörähtävät Anfieldilla käyntiin. Näitä hetkiä Jürgen Klopp meille faneille lupasi vetovastuun ottaessaan ja nyt saksalainen alkaa lunastaa näitä odotuksia. Danke Schöne!
 6. Like
  savonsusi77 reacted to ippe in Liverpoolin siirtospekulaatiot   
   
  Emre Can lähtee melko varmasti ensi kesänä, minkä vuoksi hänestä ei tammikuussa olisi saanut enää paljoakaan rahaa. Lazion Stefan De Vrij'n kohdalla jatkaminen seurassa on tainnut olla kaiken aikaa todennäköisempää kuin lähteminen, niin Lazio voi sitten pyytää korkeampaa siirtokorvausta kuin Liverpool Canista. De Vrij on myös Emre Cania laadukkaampi ja valmiimpi pelaaja, mikä luonnollisesti aiheuttaa sen, että hollantilainen on myös rahallisesti arvokkaampi pelaaja.
   
  Mielestäni Liverpool on saanut myynneistä aina hyvät rahat, mikä on tietysti johtunut yleisesti kasvaneista siirtosummista. Isoista nimistä tulee viime vuosilta mieleen esimerkiksi Christian Benteken siirto Crystal Palaceen, mistä Liverpool sai hyvin pitkälti sen £35 miljoonaa, mitä oli kesää aiemmin maksanut pelaajasta. Tämä oli mielestäni hyvä kauppa, kun pelaaja oli kuitenkin epäonnistunut railakkaasti Liverpoolissa. Mamadou Sakhosta saatiin myös hyvä korvaus, vaikka pelaajalle ei ollut Liverpoolissa enää minkäänlaista roolia, vaan tätä pompoteltiin reservien ja katsomon välillä. Bournemouth maksoi Jordon Ibestä £15 miljoonaa ja Brad Smithistä £6 miljoonaa, vaikka Liverpool oli jo kertaalleen vapauttanut tämän sopimuksestaan ennen myyntiä. Oikeastaan en nyt osaa äkkiseltään nimetä yhtäkään tapausta, missä Liverpoolia oltaisiin myytävänä seurana vedätetty oikein kunnolla. Tietysti jos mennään historiassa vähän taaksepäin niin sieltä löytyvät mm Suso ja Mikel San Jose, jotka siirtyivät Liverpoolista pois pähkinöillä ja ovat sittemmin nousseet avauksenpelaajiksi AC Milanissa ja Athletic Bilbaossa. Tuskin kumpikaan pelaaja olisi kuitenkaan yltänyt nykyiselle tasolleen elleivät olisi päässeet pois Liverpoolista sellaisiin joukkueisiin, joissa saavat enemmän vastuuta, joten ei näitäkään kauppoja voi järkyttävinä virheinä pitää.
   
  Itse olen tässä ketjussa pohtinut useampaankin otteeseen, että mikäli Philippe Coutinho myydään niin Liverpoolilla olisi mahdollisuus muuttaa keskikentän roolituksia hieman. Naby Keïta tulee tosiaan sisään ensi kesänä ja hän ottaa sata varmasti paikan avauskokoonpanosta. Jordan Hendersoniin ja James Milneriin ei löydy hirveästi luottoa tältäkään suunnalta, mutta tuskin Jürgen Klopp ainakaan molempia päästää lähtemään. Milnerillä on rasitteenaan suuri palkka, mutta varmaan joku West Ham tai Crystal Palace voisi ottaa hänen sopimuksen hoitaakseen pientä siirtokorvausta vastaan. Uskon, että Alex Oxlade-Chamberlain on ensi kaudella varteenotettava nimi Liverpoolin keskikentälle ja hän voi hyvinkin ottaa paikan liikkuvasta kolmikosta. AS Monacon Fabinhosta fantasioin keskikentän pohjalle edellisellä sivulla ja Thomas Lemarista on ollut paljon juttua viimeisen puolen vuoden ajan. Fabinho lienee silkkaa toiveajattelua, mutta en pitäisi järkyttävänä yllätyksenä, mikäli Thomas Lemar siirtyisi Liverpooliin ja ottaisi paikan keskikentän kolmikon vasemmalta puolen. Georginio Wijnaldum jatkanee myös joukkueessa hyvin suurella todennäköisyydellä ja heittää oman lusikkansa tähän soppaan.
   
  Toive:
   
  Mané - Firmino - Salah
        Lemar - Keïta
              Fabinho
   
  Todennäköisesti tuossa paahtaa Henderson Fabinhon paikalla ja sitten voidaan taas ensi kausi ihmetellä, että miten se Van Dijk ei yksin pystykään kannattelemaan koko joukkueen puolustuspeliä. 
 7. Like
  savonsusi77 reacted to Torres9 in Liverpoolin siirtospekulaatiot   
  Nyt tuli kyllä puskista! Että näinkin pian diili saatiin pakettiin!
   
  Hintahan on karmea (puolustajien ME) mutta mitä sitten! Hyvää uuttavuotta!
 8. Like
  savonsusi77 reacted to ippe in Liverpoolin siirtospekulaatiot   
  Haha, saa nähdä millainen budjetti Liverpoolilla on tammikuulle. Aubameyang on muuten jo 28-vuotias ja kun pelaajan suurin valtti on nopeus niin saa nähdä mikä on miehen taso vaikka 3-4 kauden päästä. Tällä kaudella jamppa oi WhoScoredin mukaan tehnyt 12 ottelussa 11 maalia tms. niin ainakin vielä on sujunut ihan mallikkaasti.
   
  Itse kyllä toivoisin, että Liverpool palaisi tammikuussa Virgil van Dijkin kintereille. Mitä nyt muutaman Southamptonin ottelun olen katsonut niin mies on suorastaan masentuneen näköinen Sotonin takalinjoilla ja kaikesta näkee, että mies pelaisi mieluummin jossain ihan muualla. Southampton näyttää jälleen sijoittuvan turvalliseen keskikastiin siihen sijan kymmenen tienoille ja jos Liverpool tarjoaisi yhtä hulluja summia kuin kesällä, niin ehkä Saints heltyisi jo myymään. Suuret siirrot tammikuussa ovat olleet aika harvassa ja varsinkin, kun toppareilla voi kestää jonkin aikaa sopeutua uuteen joukkueeseen niin ehkei VVD:n hankinta ole ajankohtaista vielä tammikuussa, toisaalta ei tarvitse kuin katsoa pari meikäläisten peliä niin huomataan, että tarve van Dijkille on ainakin edelleen suuri. Twitterissä oli jokin aika sitten juttua, että Liverpool olisi kulissien takana parannellut suhteita Southamptoniin tarkoituksenaan hankkia VVD tammikuussa, mutta suhtaudun tähän vähän epäileväisesti. Ainakin Liverpoolilla on rahat ja tarve pelaajalle, joten jonkinlainen mahdollisuus siirtoon on varmaan olemassa.
   
  Myös PSG:n Julian Draxlerista on ollut jonkinlaista huhua, mutta tämä on ainakin twitterin asiantuntijoiden mukaan enemmänkin sellaista, että lähtökuopissa olevaa Draxleria olisi tarjottu Liverpoolille, eikä Liverpool olisi itse lähestynyt ranskalais seuraa. Onhan Draxler toki ihan näppärä pelaaja, mutta Liverpoolilla on jo valmiiksi liigan paras laituriosasto enkä välttämättä lähtisi peluuttamaan Draxleria keskikentällä kolmen linjassa, joka tarvitsisi muutenkin enemmän tasapainoa kuin hyökkäysvoimaa niin menköön jonnekin muualle.
   
  Lukuisilla laatupelaajilla, kuten Stefan De Vrij'llä ja Leon Goretzkalla on transfernarktin mukaan sopimus katkolla ensi kesänä, joten tammikuussa heidän kanssaan saisi neuvotella vapaasti ensi kesänä tapahtuvasta ilmaissiirrosta. Ehkä lähtisin lähestymään jotain tällaista pelaajaa. Täältä näkee koko listan ensi kesän vapaista agenteista tämän hetken tilanteen mukaan: https://www.transfermarkt.com/statistik/endendevertraege
 9. Like
  savonsusi77 reacted to Torres9 in Liverpool FC - Kausi 2017/18   
  Ben Woodburnille pitkä jatkosopimus!
  http://www.liverpoolfc.com/news/first-team/279338-ben-woodburn-signs-new-long-term-liverpool-fc-deal
 10. Like
  savonsusi77 reacted to Torres9 in Liverpool FC - Kausi 2017/18   
  Aiemmin jo Salah nimettiin Poolin kuukauden pelaajaksi. Nyt Sadio Mane on nimetty Valioliigan kuukauden pelaajaksi!
  http://www.liverpoolfc.com/news/first-team/274349-sadio-mane-named-premier-league-potm-for-august
 11. Like
  savonsusi77 reacted to Torres9 in Liverpool FC - Kausi 2017/18   
  Huikaiseva esitys!
   
  Uskaltaisiko sitä sanoa, että Poolilla on kasassaan ainakin tällä hetkellä maailman paras hyökkäys. Tuo hyökkäyskolmikko on järkyttävän hyvä ja penkillä on vielä Sturridge, joka myös pääsi maalin makuun.
   
  Itselle MoTM oli Wijnaldum. Hoffenheim ottelu oli myös naseva esitys, mutta tänään nähtiin kraaterin kova esitys hollantilaiselta. Ihan yhtälailla täytyy nostaa esiin Hendon ja Canin esitykset. Canille nyt sitä jatkosopimusta hinnalla millä hyvänsä!
  Ja laitapakkeina Gomez ja Moreno pelasivat pirun hyvin. Moreno vain tarvitsisi tasaisuutta ettei tule niitä aivopierupelejä liikaa väliin.
   
  Karius feilasi pari avausta pahasti, mutta oli muuten ihan jees ja hoisi parit kulmapotkut ja keskitykset hyvin. Vaikka saksalainen saa lokaa niskaan, niin kyseessä on hyvä maalivahti, jonka voi heittää peliin kuin peliin uunin suulle.
   
  Tällä hetkellä ihan rehellisesti Coutinholla ei ole suoraan paikkaa avausrosteriin, niin hyvin tuo keskikenttä ja hyökkäysosasto toimii. Ja kyllä nykyvireillä Lallana ja Clyne on myös kakkosviulussa kun vaan joskus palaavat.
   
  Maaottelutauko, vähän huilia ja saadaan siirtoikkunakin kiinni. Huipputoppari vielä tuohon ryhmään, niin Pool taistelisi tosissaan mestaruudesta.
   
  Tauon jälkeen kaksi herkkupalaa lisää. Vierasottelu Etihadilla Cityä vastaan ja UCL-kotiottelu Sevillaa vastaan. Ai että!
 12. Like
  savonsusi77 reacted to ippe in Liverpool FC - Kausi 2017/18   

   
  Trent Alexander-Arnold on kyllä hieno tarina. Liverpoolilla on jälleen scouser omissa riveissään ja Alexander-Arnold on taatusti pelaaja, joka tiedostaa mitä Liverpoolin edustaminen merkitsee. Kaverihan on aiemmin sanonut, että on toki ylpeä mitä on toistaiseksi saavuttanut, mutta ei ole tyytyväinen ennen kuin on kipparoinut Liverpoolia. Jürgen Kloppin mukaan pelaajalla on oikeassa suhteessa nöyryyttä ja kovaa työntekoa, mutta myös tavoitteellisuutta eikä pelaaja pelkää sanoa ääneen ajatuksiaan. Alexander-Arnold liittyi Liverpoolin junnuakatemiaan aikanaan vasta kuusi vuotiaana ja on kantanut seuran värejä siitä lähtien. Viestin kuva on muuten vuodelta 2009, kun Alexander-Arnold toimi Jamie Carragherin saattajana Valioliigakamppailussa. Niin ne vaan roolit muuttuu, kun eilen pelaaja iski uransa ensimmäisessä euro-ottelussa Liverpool-uransa ensimmäisen maalin.
   
  Plussaa vielä siitä, että vetää Mario Lemieux'n 66 numerolla
 13. Like
  savonsusi77 reacted to ippe in Liverpoolin siirtospekulaatiot   
  Juuri tässä kirosin, että on se nyt kumma kun van Dijk ei ole voinut edes siirtopyytöä jättää, mutta sieltähän se hollantilainen teki työtä käskettyä. En muista ihan heti nähneeni, että joku pelaaja haluaisi Liverpooliin noin kovin niin nyt vaan sitten Pool tarjoaa kiltisti sen mitä Southampton pyytää niin saadaan van Dijk Liverpooliin. VVD kertoi siinä siirtopyynnössään mm. että Southampton on tehnyt hänestä tapauksen syypään ja ettei hän ole koskaan esim. kieltäytynyt harjoittelemasta vaan on ollut seuraa kohtaan ainoastaan rehellinen. Tuskin enää näiden kommenttien jälkeen on mahdollista, että pelaaja jatkaa nykyisessä seurassaan. Southampton teki ilmeisesti saman tempun aikanaan myös Lovrenin kohdalla ja otti tapauksessa uhrin aseman itselleen ihan syyttä suotta.
   
  Toivottavasti siellä laitettiin jo eilen tai laitetaan viimeistään tänään reilua tarjousta Southamptonin suuntaan niin saadaan VVD henkiseen kotiinsa Anfieldille ja saadaan tämä koko kesän vellonut siirtosaaga loppumaan.
 14. Like
  savonsusi77 got a reaction from ippe in Liverpoolin siirtospekulaatiot   
  BREAKING: @VirgilvDijk hands in transfer request at @SouthamptonFC
 15. Like
  savonsusi77 got a reaction from ippe in Liverpoolin siirtospekulaatiot   
  BREAKING: @VirgilvDijk hands in transfer request at @SouthamptonFC
 16. Like
  savonsusi77 reacted to illukka in Liverpool FC - Kausi 2017/18   
  Eka puoliaika on ollut Solanke-Show! Ensin hyvällä tatsilla päällä Sir Adamin keskitys sisään ja sitten mies vie Herthan pakilta pallon kuin namun lapselta ja siirtää pallon Manelle jonka syötöstä Gini laukoo takakulmaan. Joo, tiedän että harjoituspelejä mutta hiton hyvältä sainaukselta näyttää!
  Muita onnistujia mainittujen lisäksi Philippe Coutinho, joka tuntui liikkuvan huomattavan laajalla alueella, sekä Joe Gomez jonka fyysinen peli näytti hyvältä. Muutama nousu oikean pakin tontilta myös pisti silmään.
  Negatiivisessa mielessä taas Alberto Moreno, myykää se jo. Tyhmä varoitus ja taas puolustussuuntaan vaaraa. Meni pari kertaa kahville 1v1 tilanteissa omassa päässä. Toivottavasti Robertson tulee tokalle jaksolle sisään, mielenkiintoista nähä jannu tositoimissa ( edit: pääsi ekan kerran laukomaan 90 sekunnin pelin jälkeen. Ihan ok vasuri! )
   
  Maalissa Simon on ollut ihan ok, ja puolustuskin ekalla puoliajalla selvisi kohtalaisesti Herthan ajoittain kovasta painostuksesta. Hertha ei todellakaan ole mikään pubijengi! Molemmat seurathan täyttävät tänä vuonna 125v
   
  Tokalle jaksolle Coutinho putoaa keskikentälle, kärkikolmikko Firmino-Studge-Salah. Hendo korvaa Ginin, ja lopulta Ejaria Canin. Robertson siis vasen fullback.
  Philippe-Salah yhdistelmä tuottaa taas mageen maalin: Coutinho näkee Salahin lähdön spurttiin, lobi lähtee juuri oikeaan aikaan, putoaa juuri oikeaan paikkaan ja Salah tuikkaa kärkkärillä moken yli 3-0. Lisää tätä!!

   
  Ite olisin jo näillä näytöilla valmis laittaan Philippen pysyvästi keskikentälle. Mies on pallossa paljon enemmän ja kun meillä on Firmino, Studge, Salah ja Mane jne juoksemassa niin Coutinhon on helppo jakaa palloja...
  Joku brittipundiitti puki sen hyvin sanoiksi: " if you give Coutinho runners, he will find them" !
 17. Like
  savonsusi77 reacted to Torres9 in Liverpool FC - Kausi 2017/18   
  Laitetaan tänne:
   
  10 vuoden hieno Pool-ura päättyy sillä tänään on varmistunut Lucasin siirto Lazioon:
  http://www.liverpoolfc.com/news/first-team/268661-lucas-leiva-completes-transfer-to-ss-lazio
   
  "When I first joined Liverpool 10 years ago, I had three main ambitions.
   
  First, I wanted to win a place in the team, which I managed to do. Next, I hoped to prove myself worthy of the shirt, an aim that others will be better placed than me to decide whether or not it was achieved. Finally, I looked ahead to the future with a hope that if and when the time came to leave this wonderful club I would do so on the best possible terms"...
   
  http://www.liverpoolfc.com/news/first-team/268665-lucas-leiva-s-open-letter-to-liverpool-fans
   
  Hiljaiseksi vähän vetää. Hieno pelaaja ja hieno ihminen, joka antoi aina kaikkensa logon ja pelikavereiden eteen. Oli heikkoja jaksoja ja hyviä jaksoja. Varakapteeni ja toimi useasti kapteenina.
   
  Hattu päästä. KIITOS LUCAS #21 <3
 18. Like
  savonsusi77 got a reaction from ippe in Liverpoolin siirtospekulaatiot   
  Sky Sports reporting that fee for Robertson has been agreed. Could rise to £10m.
 19. Like
  savonsusi77 reacted to Torres9 in Liverpoolin siirtospekulaatiot   
  Lyhyesti:
   
  BILD: RB Leipzig have rejected a €65m bid from Liverpool for a Naby Keïta.
   
  Peli on avattu.
 20. Like
  savonsusi77 reacted to Torres9 in Liverpoolin siirtospekulaatiot   
  Sieltä se tosiaan jo pamahti! 
  Kyllä Salah on erinomainen hankinta ja vastustajien pakeilla pitää ensi kaudella kiirettä, kun Salah, Mane ja kumppanit pörräävät hyökkäyspäässä.
   
  Ja seuran vahvistus
  http://www.liverpoolfc.com/news/first-team/266595-liverpool-fc-complete-signing-of-mohamed-salah
 21. Like
  savonsusi77 reacted to ippe in Liverpoolin siirtospekulaatiot   
   

   
  Onhan se hyvä jos tuolle puolustukselle tehdään vihdoin jotain. Jos van Dijkin hankinta eliminoi helpot päästetyt maalit erikoistilanteista yms. niin hankinta on joka pennin arvoinen maksaa mitä maksaa.
 22. Like
  savonsusi77 reacted to Merseyside2 in Liverpool FC - Kausi 2016/17   
  Jeeeees saatiin se voitto. Olihan tuossa niin paljon paikkoja Poolilla, että lukemat olisivat isommatkin voineet olla. Muissa liigoissa tilanne on myös sellainen, että Liverpool menee sijoitettuna joukkueena UCL karsintaan, joten hyvältä näyttää silläkin suunnalla. Nyt vain kesällä kunnon satsaukset, niin voidaan vain parantaa tästä kaudesta.

  On muuten komea tuo ensikauden kotipaita!
 23. Like
  savonsusi77 reacted to Torres9 in Liverpool FC - Kausi 2016/17   
  Juu tulossa on! Varakkaa se homma mulle!
 24. Like
  savonsusi77 reacted to ippe in Liverpool FC - Kausi 2016/17   
  Anfieldin Centenary Stand tullaan nimeämään King Kenny Standiksi. http://www.liverpoolfc.com/news/announcements/262233-centenary-stand-to-be-renamed-the-kenny-dalglish-stand
   
   
  Hieno kunnianosoitus veikkoselle, joka taitaa edelleen katsella jokaisen kotimatsin paikanpäällä.
 25. Like
  savonsusi77 reacted to Jokeri in Liverpool FC - Kausi 2016/17   
   
  Kertoo kyllä Pogban tehoista hyvin.
×