Jump to content

Jahnny

Members
 • Viestit

  8 362
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

5 seuraajaa

Tietoja käyttäjästä Jahnny

 • Taso
  Senior Member
 • Syntymäpäivä 08.05.1993

core_pfieldgroups_99

 • Biography
  Arsenalin ja Paris Saint-Germainin uskolliseksi kannattajaksi kasvanut vuosien saatossa.
 • Minä kannatan:
  Ranska

Contact Methods

 • Skype
  janjulk

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Turku

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

805 profiilin katselua
 1. Arsenal F.C. 2017–2018 – Still The Arsenal

  No nyt saattaa olla jotain suurta tapahtumassa. Josh Kroenkehan ei tunnetusti ole ainakaan ollut Arsène Wengerin suurimpia ihailijoita, toisin kuin isänsä. Joka tapauksessa iso asia, jota ei tulisi olla huomioimatta, kun ajattelee, että mitä kaikkia muita suuria muutoksia on tapahtunut nyt viimeisen vuoden sisään. Arsenal 'planning' for life after boss Arsène Wenger as owner Stan Kroenke's son, Josh, begins three-month visit ahead of club shake up. Arsenal's 'catalyst of change', which is intended to prepare for life after Arsène Wenger, has received fresh impetus with Josh Kroenke, son of owner Stan Kroenke, moving to London to conduct an in-depth review of all the club activities. Kroenke, 37, has taken a flat in London for three months and is visiting every section of the club in an attempt to gain a better understanding of how they are run. It represents a significant change in the Kroenke ownership model, which has previously been criticised for being too remote. The club insist Kroenke's visit is not in anticipation of a managerial change this summer, though it is acknowledged that they need to prepare for a future without Wenger. Club sources say that Kroenke will not be intervening in the running of Arsenal, but wants to gain a deeper understanding of all aspects of the club. He is also said to be bringing his expertise in the development of an e-sports strategy, comprising the rise of professional gamers and YouTubers, who can now attract 1.5million viewers to their clashes. Chief executive Ivan Gazidis promised discontented fans last year that there would be 'catalyst of change' at Arsenal and he is now assembling a management team to provide an infrastructure once Wenger leaves. The manager's future remains unclear with the club unlikely to want to start next season with the situation unresolved. Wenger has conceded that the constant speculation about his future did affect performances last season. Josh Kroenke is president and governor of the family's Denver Nuggets basketball team and Colorado Avalanche ice hockey team. He is by far the youngest member of the Arsenal board, which comprises his father, who is 70, Sir Chips Keswick, 78, Ken Friar, 83, Lord Harris, 75, and Gazidis, 53. His extended visit to London comes as Raúl Sanllehí has joined as director of football relations, with Sven Mislintat, head of recruitment, Huss Fahmy, contract negotiator, and Darren Burgess, head of high performance, all having been recruited since last summer. With Arsenal's seemingly only hope of making the Champions League next season being via the Europa League, this season could be their worst since Wenger arrived in 1996. Conversely, if Wenger wins the Carabao Cup a week today, it will be his fourth major trophy in five years.
 2. Arsenal F.C. 2017–2018 – Still The Arsenal

  Odotettu tulos melko dominoivalla esityksellä Ruotsista Östersundia vastaan. Lukemat siis 0–3 vierasvoitto Arsenalille. Kummasti ainakin BT Sportsilla kritisoitiin joukkuetta, että Arsenal oli heikko ja tällaisella esityksellä ei ansaitsisi pelata Euroopassa. Vähän laittaa miettimään, kun kuitenkin tällainen tulos. Olkoonkin, että ei ollut Champions Leaguen finaaliin oikeutettava dominoiva esitys, mitä odottaa maailman parhaimmilta seurajoukkueilta, kun siellä joukossa välillä oli merkillisiä ratkaisuja 92 syöttöprosentista huolimatta, mutta voisi nyt vain olla hiljaa, kun työ on tehty kunniakkaasti ja tällainen tulos alla. Ehkä tuollaiset miinusasteetkin vaikuttaa hieman pallolliseen peliin, mikä oli silti huippuluokkaa tänään. Ottelun paras pelaaja oli kapteeninnauhaa kantanut Ospina. Torjui myös ruotsalaisille myönnetyn rangaistuspotkunkin, mitä ei olla Arsenalissa nähty muutamaan vuoteen. Özil pelasi myös todella vahvan pelin ja onnistui maalinteossakin Mkhitaryanin syötöstä. Maitland-Niles oli myös parhaimmistoa tuossa keskikentän pohjalla kahden suunnan roolissaan, missä näen nuorukaisen tulevaisuudenkin. Ja mainittakoon myös, että The GOAT, tuttavallisemmin Monreal, onnistui jälleen maalinteossa, kun espanjalainen teki voittomaalin. Tästä on ihan hyvä jatkaa kohti ensi viikkoa, kun sama ottelupari jatkuu Emiratesilla. Voidaan hyvin peluuttaa yhtälailla vahvaa kokoonpanoa, kun viikonloppuna ei ole ottelua tulossa tähän väliin, niin ei jalkojen pitäisi painaa sitten League Cupin finaaliottelussa Manchester Citya vastaan. Cech, Koscielny ja Wilshere sai tähän väliin tärkeät lepovuorot, joten ehkä ainakin kahdelle jälkimmäiselle ensi viikolla vastuuta. Ramsey sivussa sen verran, että pelaa mahdollisesti vasta Manchester Citya vastaan. Cazorla myös edelleen loukkaantuneena, mutta hiljalleen sieltä ehkä palailee, jos palaa lainkaan.
 3. Héctor Bellerín (Arsenal 2014–)

  Tulihan se ulos. Mielenkiintoista settiä tosiaan.
 4. Arsenal F.C. 2017–2018 – Still The Arsenal

  Melkoista ylireagointia jälleen ehkä jopa valtaosalta kannattajista. Pahin osa näkynyt jälleen sosiaalisessa mediassa, kun seurannut, että kuinka kuvottavaa kohtelua Iwobi, Koscielny, Lacazette ja Mustafi ovat saaneet nyt vaihteeksi. Ehkä surullisinta on katsoa, kun yhden ottelun jälkeen, niin Twitterkin on täynnä kuvia kuinka kannattajat polttavat Lacazetten pelipaitoja. Nämä kannattajat tekevät seurasta suuremman vitsin kuin Arsenal Comedy Club on itse todellisuudessa. Iwobin kohdalla tällaiset uhkailut ja muut yliampuvat reaktiot ehkä kuitenkin hieman eri asia kuin kokeneilla pelaajilla, sillä kyseessä on kuitenkin edelleen todella nuori kaveri, jota ei tarvinnut edes rekisteröidä ykkösjoukkueeseen tälle kaudelle. Yleensä vielä näiden oman akatemian pelaajien kohdalla on niin, että heitä pyritään tukemaan tämän niin kutsutun kasvuvaiheen läpi, sillä luulisi ihmisten tiedostavan, että se ei ole nuorena varsinkaan helppoa vielä onnistua kuin maailmanluokan nimi parhaimmillaankaan. Iwobin kohdalla tätä kritiikkiä nähty läpi kauden eikä tuntunut tilanteeseen auttavan edes ne muutama todella hyväkin ottelu. Tuntuu, että moni kannattaja olettaa, että koska seura hankkinut joitain maailmanluokan pelaajia, niin jokaisen muunkin tulisi esiintyä ottelusta toiseen vastaavalla tasolla. Todella hyvä ei enää riitä, jos joku tekee asiat paremmin. Haluan itsekin tosin, että pelaajat kehittyy, mutta siihen kuuluu osaksi myös omien tukeminen vaikeiden jaksojen läpi.
 5. Arsenal F.C. 2017–2018 – Still The Arsenal

  Ei voi sanoin kuvailla kuinka inhottava olo voikaan olla. Lopussa olisi tullut tasoittaa. Tosiaan taktista puolta voi katsoa ja Spursilla se piti varsinkin puolustussuuntaan loppuun asti. Kane tarvitsi sen yhden paikan maaliinsa, vaikka muuten olikin heikko tänään. Cech oli koko ottelun paras pelaaja ja tosiaan Mustafilta sekä Xhakalta tänään hyvää tekemistä. Özil paransi myös toisella puoliajalla, mutta ei riittänyt. Koscielny oli tänään omissa papereissani selvästi suurin pettymys. Tuntui, että heräsi otteluun vasta vartti ennen loppua. Edes Monrealin läsnäolo kentällä ei pystynyt kääntämään ottelua. Ehkä tasapeli olisi ollut aivan oikeutettu lopulta myös, mutta ihan oletettu lopputulos sinänsä. On muuten suorastaan oksettavaa tuo brittiläisten selostajien harrastama Spursin palvominen sekä ylipäätään englantilaisessa mediassa tuon harrastaminen. Jokaisessa ottelussa, niin sama asia. Pelaajien kohdalla ei tunneta paitsioita tai sukeltamisia lainkaan, sillä kotimaiset pelaajat eivät tällaisiin asioihin sorru. Tänään maalinkin jälkeen tuota Kanen puskua toistettiin vielä kaksi minuuttia osuman syntymisen jälkeen ehdokkaana kauden parhaaksi maaliksi. Tilanteessa, jossa Kane tuli kovaa rikkeen arvoiseksi, mikä jätettiin viheltämättä, niin todettiin kuinka kyseessä on vain perinteistä englantilaista fyysisyyttä, minkä johdosta sanantarkkaan ei ole mahdollistakaan, että kyseessä olisi rike. Kun Son laukoi ohitse maalin ja pallo tuskin pysyi edes Wembleylla, niin muistutettiin kuinka pelaaja on maailmanluokkaa ja hyvä yritys oli vain vähän ohitse. Lukuisia maailmanluokan torjuntoja tänään tehnyt Cech ei ole ilmeisesti edes riittävän hyvä pelaamaan Englannissa lainkaan. Alli kääntyi pallon kanssa paikallaan, niin nostettiin esille kuinka Delelta nähtiin maailmanluokan pallollisia taitoja ja muistutettiin kuinka pelaaja olisi yksi parhaimmista maailmassa. Wilshere ei kuulemma ole riittävän hyvä Arsenaliin ja ei varsinkaan Englannin maajoukkueeseen – ikään kuin Englannin maajoukkueessa olisi kovempi vaatimustaso kuin Arsenalissa. Lacazetten yritys, joka oli senttimetrejä maalin ohitse, niin oli ilmeisesti kuitenkin lukuisia metrejä eikä Spursilla ollut tilanteessa mitään hätää. Ranskalainen tulisi myös lainata tai myydä johonkin pienempään sarjaan kuten Ranskaan, jossa voisi onnistua pienemmässä seurassa. Viimeisenä, niin ottelun jälkeen kerrottiin, että Spursin olisi tullut voittaa ottelu vähintään viidellä tai kuudella maalilla nollaa vastaan, sillä kentällä oli tänään vain yksi joukkue. Seuraavaksi sitten pari ottelua Östersundia vastaan, joista voi ottaa uutta nostetta Cup-finaaliin ja loppukauteen.
 6. Arsenal F.C. 2017–2018 – Still The Arsenal

  Puoliajalle 0–0 tilanteessa. Paras tilanne saattoi olla Aubameyangilla, joka pääsi täysin vapaasti läpi Wilsheren syötöstä, mutta tuomari liputti tämän virheellisesti paitsiona. Yllättävän taktinen ottelu odotuksiin verrattuna. Ehkä joidenkin mielestä tylsääkin sen takia, mutta onhan tuossa paljon muutakin seurattavaa, jos ei odota pelkästään niitä värikkäimpiä pelitilanteita ja tapahtumia, joita voisi olettaa tällaisessa kohtaamisessa. Loppujen lopuksihan kyse on jalkapallossa siitä, että kuinka joukkueet ovat organisoitu ja kuinka vastata vastustajan ratkaisuihin. Jos haluaa puhdasta sekavaa viihdettä, niin voi katsoa Wrestlemaniaa, mutta kyllähän tämäkin ollut aivan nautittavaa seurattavaa siinä omassa kategoriassaan, jos edes yrittää katsoa, että mitä siellä kentällä oikeasti tapahtuu. Osittain heikkoja ratkaisujakin viimeisellä kolmanneksella molemmilta, mutta hyvin ovat joukkueet pelanneet vastustajansa vahvuudetkin pois. Molemmat osapuolet pelanneet aikalailla erinomaisen ottelun tähän asti. Tietysti itsekin toivoisin, että tähän tulisi hieman enemmän intensiivisyyttä ja tunnetta mukaan, jonka seurauksena saattaisi tapahtua niitä ikimuistoisia hetkiä, joiden seurauksena juuri nämä ottelut muistetaan. Se ei kuitenkaan poista tuota edellistä kappaletta. Arsenal ollut ehkä hieman parempi, vaikka äärimmäisen tasaista ollutkin. Cechilta ja Mustafilta vahvaa tekemistä puolustuspäässä. Xhaka ollut myös näiden kahden lisäksi joukkueen parhaimpia keskikentällä tähän asti. Spursilta voisi nostaa ylös Vertonghenin, kun taas hyökkäyssuuntaan Eriksen tuntuu olevan se suurin vaara Arsenalin kannalta.
 7. Arsenal F.C. 2017–2018 – Still The Arsenal

  Kokoonpanot vajaa tunnin päästä alkavaan otteluun ovat tässä: Spurs (4-2-3-1): Lloris ©; Trippier, Sánchez, Vertonghen, Davies; Dier, Dembélé; Eriksen, Alli, Son; Kane. - Substitutes: Vorm, Aurier, Rose, Wanyama, Sissoko, Lamela, Lucas. Arsenal (4-2-3-1): Cech; Bellerín, Koscielny ©, Mustafi, Monreal; Elneny, Xhaka; Özil, Wilshere, Mkhitaryan; Aubameyang. - Substitutes: Ospina, Chambers, Kolasinac, Maitland-Niles, Iwobi, Welbeck, Lacazette. Wilshere on keskikentän keskustassa hyökkävämmässä roolissa yhdessä syvemmällä pelaavien Elnenyn ja Xhakan kanssa. Hyvä ratkaisu kyllä, sillä uskon näin saatavan eniten irti pelaajista. Ramsey tosiaan oli loukannut itseään hieman juuri ennen ottelua ja hattutempun Evertonia tehnyt walesilainen sivussa tänään. Piristi katsoa eilen seuran julkaisema video, jossa Iwobi, Ramsey, Welbeck ja Wilshere kertoivat, että mitä North London Derby oikeasti merkitsee. Totuushan se on, että se merkitsee kaikkea ja tätä ei voi oikein sanoiksi kuvailla. Kokeneemmat kertoivat kuinka Pat Rice oli aikoinaan painottaneet pelaajille ottelun merkitystä ensimmäisenä, vaikka onhan tämä Wengerillekin aina ollut suuri ottelu syystäkin. Alex tosin totesi, että hänelle ottelun tärkeydestä kertoi ensimmäisenä Jack, mistä päästäänkin siihen, että Wilshere pelaa ensimmäisen paikallisottelunsa yli tuhanteen vuorokauteen. En muista valitettavasti tarkkaa lukua, mutta meni reilusti jo tuosta ylikin, sillä ei päässyt kentälle syksyllä. Tällaiset pelaajat ovatkin aina olleet merkittäviä, jotka ovat yhtä seuran kanssa sataprosenttisesti ja siirtävät tämän mentaliteetin muihin pelaajiin, kuten tekivät esimerkiksi Adams ja Parlour, kun painottivat ulkomailta tulleille pelaajille ottelun merkitystä, mikä sitten tarttui Bergkampiin, Henryyn ja jokaiseen muuhunkin. Täytyy muistaa, että tällaiset pelaajat kuten Bellerín, Iwobi ja Wilshere ovat kuitenkin pelanneet paikallisotteluita jo akatemiajoukkueista asti ja kasvaneet tällaisia tilaisuuksia varten. Mukavaa siis, että molemmat tänään kokoonpanossa ja Maitland-Niles löytyy myös 18 pelaajan joukosta. Ei sillä, että eikö jokainen muukin tuosta ryhmästä ole sellainen, joka on sisäistänyt tänäisen, niin uusista kuin vanhoista nimistäkin. En halua mitään muuta kuin voittaa tänään. Nyt pelataan suurempaa ottelua kuin tässä kuussa lähestyvä cup-finaali. Unelmahan olisi jonkinlainen 0–2 vierasvoitto. Héctor voisi iskeä tänään pallon yllättäen Spursin maaliin ja Jack saisi kunnian laittaa jälkimmäisen naulan arkuun.
 8. Englannin Valioliiga 2017/2018

 9. Arsenal F.C. 2017–2018 – Still The Arsenal

  Ylihuomenna sitten yksi suurimmista jalkapallo-otteluista on jälleen ajankohtainen, kun luvassa on North London Derby. Siis kohti Wembley Stadiumia, jossa pelataan Spurs – Arsenal, lauantaina 14:30 Suomen aikaa. Kokoonpanoista alkuun, niin tuore hankinta Lucas Moura pitäisi olla käytettävissä Spursilla, vaikka joutuikin jättämään ottelun Newportia vastaan FA Cupissa väliin. Positiivista tuosta ottelusta sen verran, että Spursin voitosta huolimatta, niin joukkue on saanut levätä huomattavasti vähemmän. Spursilla tosin ei ole lainkaan pelaajia sivussa loukkaantumisten vuoksi, mikä on varmasti Mauricio Pochettinon mieleen. Toby Alderweireld palasi pelikentille Cupissa, mutta saattaa olla viikonloppuna kuitenkin vain vaihtopenkillä. Arsenalilta Nacho Monreal on sairastellut, minkä vuoksi tuli vaihtoon puoliajalla, kun Arsenal kaatoi Evertonin. Kauden pelaaja on kuitenkin käytettävissä ja Nacho Monreal FC nähdään siis lauantainakin. Petr Cechin kohdalla pelikuntoisuus on epävarmaa, mutta Arsène Wenger kertoi tekevänsä päätöksensä maalivahdin suhteen perjantaina ja ei epäile peluuttaa David Ospinaa maalilla, jos Petr ei ole täydet sataprosenttia kunnossa. Danny Welbeck saattaa myös palata kokoonpanoon, kun taas Santi Cazorla on ainoa varma poissaolija. Spurs (4-2-3-1): Lloris ©; Trippier, Sánchez, Vertonghen, Davies; Dier, Dembélé; Eriksen, Alli, Son; Kane. - Substitutes: Vorm, Aurier, Alderweireld, Wanyama, Sissoko, Lamela, Llorente. Arsenal (4-2-3-1): Ospina; Bellerín, Koscielny ©, Mustafi, Monreal; Ramsey, Xhaka; Mkhitaryan, Özil, Iwobi; Aubameyang. - Substitutes: Macey, Chambers, Kolasinac, Elneny, Maitland-Niles, Wilshere, Lacazette. Spursilla alla on tosiaan 2–0 voitto Newportista. Spurs ei ole myöskään hävinnyt viimeiseen 11 otteluun, joista voittanut seitsemän. Spurs ei ole myöskään kotonaan hävinnyt Arsenalille viimeiseen kolmeen otteluun, joista voittanut kaksi. Arsenal voitti viimeisessä North London Derbyssa kotonaan Spursin lukemin 2–0, mutta vieraskentällä Arsenalilla on ollut tällä kaudella vaikeampaa, sillä joukkue on voittanut vain yhden viimeisestä kahdeksasta vierasottelustaan. Sanoisin, että niin kutsuttu kotijoukkue lähtee ennakkosuosikkina otteluun. Pelkään jotain 2–1 tai yleensä suurimaalisena otteluna 3–2 tulosta, mutta tasapeli kelpaisi realistina. Totuus kuitenkin on, että kyseessä on North London Derby ja nämä tulee voittaa. Haluan nähdä samanlaisen kahden maalin voiton kuin kotona ja näin ollen 0–2 vierasvoitto olisi täysi unelma. Vaikea uskoa, mutta ei sitä muutakaan voi. Arsenal tosin pelannut aina vahvasti Wembleylla ja alla nyt kahdeksasta ottelusta kahdeksan voittoa. Oman mausteensa otteluun antaa myös managerien väliset kommentit. Liverpoolia vastaan nähtiin Spursilta totaalista komediaa, kun tuomariin yritettiin vaikuttaa useampaan otteeseen sukeltamalla, mikä johti siihen, että Spurs jopa sai hyväkseen ratkaisuja vähintään pariin otteeseen. Sekä Dele Alli, Harry Kane että Erik Lamela syyllistyivät tähän, vaikka asiantuntijat väittivät toisin varsinkin englantilaispelaajien kohdalla. Dele sai tuosta omasta tilanteestaan varoituksenkin. Ennen kauttahan kerrottiin, että vastaavista tilanteista annettaisiin pelikieltoa jälkikäteen, mutta kaikki nyt tietävät tuon FA:n täysin naurettavan linjan näissä asioissa. Pochettino avasi sanaista arkkuaan pressitilaisuudessaan kertoen, että jalkapallon yksi pääideoista on huijata tuomaria ja vastustajaa. Painotti myös kuinka aikaisemmin jalkapallossa tuota on aina arvostettu ja hyvästä filmauksesta tulisi palkita, sillä kyseessä on vain pelaajan taidokas tapa auttaa joukkuettaan. Wenger puolestaan tänään pressitilaisuudessa otti selvän linjan, mikä aina ranskalaisella ollut, että tilanteiden simulointi tulisi kieltää totaalisesti ja tästä tulisi rankaista, minkä kannalla FA:kin on ollut, tosin tätä osittain tilanteista riippuen noudattamatta. Laitetaan vielä loppuun oma toivomus kokoonpanosta, vaikka tuskin Arsène näitä lueskelee. Sanoisin siis, Arsenal (4-2-2-2): Cech; Bellerín, Koscielny ©, Mustafi, Monreal; Ramsey, Xhaka; Mkhitaryan, Özil; Aubameyang, Lacazette.
 10. Héctor Bellerín (Arsenal 2014–)

  Héctorista tuli historian ensimmäinen Premier Leaguessa pelaava jalkapalloilija, joka ollut puhumassa Oxford Unionilla. Muistaakseni Mesutin pitäisi olla seuraavana vuorossa hyvinkin pian. Videomateriaalia koko keskustelusta en vielä löytänyt, mutta tuon pitäisi ilmestyä lähiaikoina Oxford Unionin YouTube-kanavalle, jossa muutenkin mielenkiintoisia keskusteluja. Héctor Bellerín tells the Oxford Union Arsenal training is more professional than at Barcelona Héctor Bellerín has become the first active Premier League footballer to address the Oxford Union. The Arsenal defender spoke on a wide range of topics including his interest in fashion, what it's like to be a Premier League player and his early career at Barcelona. Bellerín, 22, spent eight years at Barcelona's La Masia academy before joining Arsenal in 2011. In recent years the right-back has been linked with a return to his boyhood club, but Bellerin hailed the high levels of professionalism at Arsenal in his address to the Oxford Union. "It was like night and day, the difference between Barcelona and Arsenal," he said. Héctor Bellerín at the Oxford Union. "At Barcelona I was just 8-16, when I came to Arsenal I was a professional footballer." "At Barcelona we were just kicking around on the pitch, at Arsenal, my first day, there were no balls." Bellerín has a keen interest in fashion, recently attending a show with celebrity designer, Giorgio Armani. He recently hit the headlines after turning up to London Fashion Week in gold pyjamas and Gucci slippers. Héctor Bellerín alongside fashion designer Giorgio Armani. "So many people Tweet me saying focus on the game, having seen me at fashion shows or whatever, and I am just like 'don't worry'." "I am a human being. I have passions, I have hobbies but equally, I am a footballer and that is my main focus," he added. Bellerín was lauded for his decision to donate £50 for every minute he played at the Under-21 Euros to the victims of the Grenfell Tower Fire.
 11. Ainsley Maitland-Niles (Arsenal 2014–)

  Vaikea uskoa, että tästä pelaajan ensimmäisestä varsinaisesta esittelystäkin on jo lähemmäksi 4 vuotta.
 12. Ainsley Maitland-Niles (Arsenal 2014–)

  Ainsley Maitland-Niles on pelaaja, jonka yllättäväkin läpimurto ykkösjoukkueeseen tämän kauden aikana on ollut yksi positiivisimmista asioista hetkeen. Otetaan siis oman akatemian kasvatti erikoistarkkailuun kuten Héctor Bellerín ja Jack Wilshere myös. Vaikea uskoa, että 20-vuotiaalla nuorukaisella on jo 29 ottelua alla ykkösjoukkueessa. Kasvanut nykyisessä ryhmässä yhdeksi suosikeista. Itse ainakin nautin aina suuresti, kun nuoret pelaajat nousevat esille ja ottavat vastuuta – varsinkin, kun kyseessä on pelaajat seuran omasta akatemiasta. Ainsley on hahmo myös kentän ulkopuolella ja ainakin itseeni tuollainen rento sekä jalat maassa oleva nuori kaveri iskee, joka samaan aikaan uskoo omaan tekemiseensä. Lisäksi, kun on ollut seurassa lapsesta asti, seuran kannattaja ja Lontoossa syntynyt, niin tietää kuinka paljon merkitsee pelata seuralle. Näen tulevaisuuden Ainsleyn kohdalla mahdollisesti keskikentän keskustassa. Onhan pelaaja itsekin sanonut, että haluaisi kantaa selässään numeroa 4, mutta vaatimattomasti totesi myös, että on tyytyväinen nykyiseen pelinumeroonsa 30 ja tehnyt siitä nyt omansa yhtälailla. Maitland-Niles on pelannut oikeastaan jokaisella mahdollisella pelipaikalla kentällä keskuspuolustajasta kärkihyökkääjäänkin urallaan, mutta nyt pudonnut puolustavampaan rooliin hyökkäyksen laidalta ja pelannutkin laitapuolustajaa. Moni on tätä peluutusta kritisoinut, mutta allekirjoitan itse Arsène Wengerin ratkaisun tämän suhteen. Nuori pelaaja tarvitsee kokemusta puolustussuuntaan ja sitä kovuutta, mitä saanut nyt miesten peleissä Premier Leaguessa ja Europa Leaguessa. Esitystensä puolesta kilpaillut tällä kaudella tasaisesti Sead Kolasinacin ja kauden parhaan pelaajan Nacho Monrealin kanssa peliajasta. Näkisin myös vasemman laitapuolustajan roolin lisäksi toimivan vaihtoehtoisena ratkaisuna oikealle Héctorin tilalla varsinkin Euroopassa. Ehkä ensi kaudella sitten keskikentällä enemmän roolia, vaikka onhan tälläkin kaudella tullut joitain minuutteja tuossa keskustassa. Nuorella pelaajalla on kuitenkin aikaa kehittyä vielä runsaasti ja lähes 2 tuhatta peliminuuttia kaudella 2017/2018 ollut paljon enemmän kuin itse olisin voinut akatemiakasvatille toivoa. Toivottavasti vastuuta tulee jatkossakin yhtälailla ja tarina etenee toivotunlaisesti. Tekee varmasti myös hyvää, että nyt viime vuosina, kun Maitland-Niles on harjoitellut ykkösjoukkueen kanssa, niin mukana ollut juuri tällaisia Arsenalin akatemiasta ykkösjoukkueeseen nousseita pelaajia kuten Bellerín, Jack, mutta myös Francis Coquelin sekä varsinkin viimeisimpänä ennen Ainsleya, niin Alex Iwobi, joka toimii vielä itsekin nuorena pelaajana hyvänä esimerkkinä ja motivaationa muille, että ei ole mahdotonta nähdä tulevaisuutta Arsenalissa, vaikka se ajoittain vaikealta vaikuttaisikin.
 13. Ainsley Maitland-Niles (Arsenal 2014–)

  Senior Career Arsenal 2014– → Ipswich Town 2015–2016 How Ainsley was scouted while playing in the park Ainsley Maitland-Niles may have been an Arsenal player since he was nine years old, but his journey to our academy started way before that. The versatile midfielder, then just seven years old, was playing up front for local side Lakeview when he was first spotted by our scouts. “I was playing in the park,” he told Arsenal Player. “They didn’t say anything to me but when I was sat in the car after the game, my dad turned around to me in the back seat and told me that there were scouts watching me." “He didn’t exactly say who, but he told me that there were a few clubs watching me. I didn’t think anything of it at the time because I didn’t think about academies back then. I was just thinking that football was fun." “I remember at my first Hale End trial there were loads of kids there,” Maitland-Niles added. “There were about 60 or 70 kids and we were split up into different teams. There were lots of pitches with different matches going on at the same time." “Now, I’d put joining the academy in the same category as making my first-team debut because now I know how much it really means to play for Arsenal. To go out there at Emirates Stadium every week is an amazing feeling." “I don’t think I knew how much [joining Arsenal’s academy] meant to me back then but if I heard that about my own kid, if I had one, I’d be over the moon. I know how much it really means and what sort of pathway it can lead you to."
×