Jump to content

Jahnny

Members
 • Content count

  8,400
 • Joined

 • Last visited


Reputation Activity

 1. Thanks
  Jahnny reacted to Mati in Arsenal F.C. 2018–2022– Uusi aikakausi   
  Pelaajat kaudelle 2018/2019: (Ennen siirtoikkunan sulkeutumista)
   
  Squad No. Position Player 1 GK Petr Cech 2 DF Hector Bellerin 4 MF Mohamed Elneny 5 DF Sokratis Papastathopoulos 6 DF Laurent Koscielny 7 MF Henrikh Mkhitaryan 8 MF Aaron Ramsey 9 FW Alexandre Lacazette 10 MF Mesut Ozil 11 MF Lucas Torreira 12 DF Stephen Licsteiner 13 GK David Ospina 14 FW Pierre-Emerick Aubameyang 15 MF Ainsley Maitland-Niles 16 DF Rob Holding 17 FW Alex Iwobi 18 DF Nacho Monreal 19 GK Bernd Leno 20 DF Shkodran Mustafi 21 DF Calum Chambers 22 MF Jeff Reine-Adelaide 23 FW Danny Welbeck 25 DF Carl Jenkinson 26 GK Emiliano Martinez 27 DF Konstantinos Mavropanos 28 FW Lucas Perez 29 MF Matteo Guendouzi 31 DF Sead Kolasinac 32 FW Chuba Akpom 34 MF Granit Xhaka
 2. Thanks
  Jahnny reacted to Mati in Arsenal F.C. 2018–2022– Uusi aikakausi   
   
  Kahdeksan vuotta sitten Paitsio.comin ennakko alkoi sanoilla: "Arsenalin viime vuodet ovat olleet kuin Päiväni murmelina – elokuva". Jo vuosikymmenen taitteessa Arsenal kannattajat olivat vuosia puhuneet siitä miten vuodet vierivät, mutta samat asiat tapahtui uudelleen ja uudelleen. Vähitellen tämä oravanpyörä alkoi kääntyä johtoa vastaan ja syytetyn penkille istutettiin niin Kroenke, kuin Wenger. Se tapa miten Arsenalin kannattajat alkoivat hajota kahteen eri ryhmittymään oli rumaa katseltavaa ja riitely meni varsinkin sosiaalisessa mediassa hyvinkin rumaksi.
  Nyt, kun uusi aikakausi Emeryn johdolla on alkanut, tarkoittaa se samalla kahta asiaa Arsenalissa; Niin joukkueen rakentamista taktisesti nykyaikaisemmaksi, kuin myös riitautuneiden kannattajien voittamista puolelleen. Emeryn vaikuttaa sympaattiselta valmentajalta ja monet kannattajat (myös Wengerin kannattajat) ovatkin valmiita antamaan uudelle päävalmentajalle mahdollisuuden. Se mitkä odotukset kannattajilla on saattaa silti olla eriasia. Suurin osa kannattajista ymmärtää sen, että vuorta ei valloiteta päivässä. Valioliiga on todella kovatasoinen sarja ja sekaisin olevan joukkueen kurssia ei käännetä hetkessä. Liverpoolin tapa toimia, kun Klopp astui ruorin ääreen, voisi olla hyvä malliesimerkki. Väitän, kirkkain silmin, että Arsenalin kokoisella seuralla on täysin samanlaiset mahdollisuudet, kuin Liverpoolillakin nousta lähelle maailman kärkeä. Se vain vaatii nöyryyttä, kovaa työtä sekä järkevää pelaajapolitiikka. 
  Mitä olen Emeryn valmennusmetodeja seurannut, niin kyseessä ei ole mikään ehdoton maailman huippu "manageri". Sensijaan Emery on loistava valmentaja, jonka valmennusmetodeja on pelaajat kehuneet. Osittain tästäkin syystä Wengerin ajan vastuu on jaettu Emeryn, Mislinatin ja Sanllehin kesken. Näin jokainen voi keskittyä nimenomaa siihen omaan osaamisalueeseensa, saavuttaen tehokkaimman lopputuloksen. 
  Kausi 2018/2019:
  Arsenal lähtee ensi kauteen suhteellisen vapautuneesti. Joukkue on vahvistunut viime tammikuun ja nyt kesän aikana, siitä mitä se on ollut, eikä siksi anna juurikaan tasoitusta muille Valioliigan huippujoukkueille. Arsenal lähtee selvästi takaa-ajajana, jos haluaa palata ensi kaudeksi mestareideenliigaan osoittaville sijoituksille. Etuna tykkimiehillä on se, että perus joukkue on aina ollut hyvä mutta on jo vuosia alisuorittanut. Ennen Arsenal lähti pelaamaan pallonhallintapeliä poikkeuksetta jokaista vastustajaa vastaan ja tämä johti siihen, että Arsenalin pelikirjaa oli todella helppo lukea ja sitämyöten helppo pelata vastaan. Emeryn pelifilosofiaan kuuluu se, että joukkue pyrkii vaihtamaan taktiikkaa vastustajan mukaan. Tämä on nykyaikaista ja tuntuu erikoiselta, että Arsenal ei ole tähän aikaisemmin kyennyt. Myöskään MM-kisat ei juurikaan ole Arsenalin pelaajia väsyttäneet, vaan melko tuoreille jaloissa pääsee koko joukkue kauteen, mikä on kilpailijoihin nähden selkeä etu kauden edetessä. Toivottavasti Arsenal kykenee käyttämään tämän edun hyväksi edes jollain tavalla. 
  Siirtoikkuna:
  Emery on lähtenyt vahvistamaan nimenomaan Arsenalin puolustuspäätä, mikä onkin fiksuinta. Uudeksi "ykkösmaalivahdiksi" on hankittu Saksalainen Bernd Leno, joka parina viimevuotena on osoittanut olevansa yksi Bundesliigan parhaimpia maalivahteja. Juventuksesta tarttui ilmaissiirrolla Stephan Lichtsteiner, joka lähtökohtaisesti on Bellerinin varamies oikeana laitapakkina, mutta ehdottomasti myös rotaatio mielessä loistava hankinta. Lisäksi Lichtsteiner tietää jotain voittamisesta ja kokemusta puolustuspää nimenomaan tarvitsee. Keskuspuolustukseen Arsenal hankki Kreikkalaisen Sokratiksen, joka ei ehkä ole aivan maailman kärkeä, mutta hyvä paikkaaja Koschielnylle joka on sivussa ainakin tämän vuoden loppuun. Keskikentän ankkuriksi hankittiin Lucas Torreira, joka on sitten jo lähellä maailman kärkeä omalla pelipaikallaan. Jännä, että Emery onnistui ensimmäisenä kesänään hankkimaan korvaajan Vieiralle. Asia mitä Wenger ei pystynyt kolmeentoista vuoteen hoitamaan. Lisäksi Arsenal on tehnyt muutamia hankintoja tulevaisuutta varten, joista ykkösjoukkueen mukaan pääsi Mattéo Guendouzi, nuori Ranskalainen keskikenttäpelaaja, jolta on lupa odottaa hyviä otteita tulevaisuudessa.
  Avainpelaajat:
  Arsenalilla on yksi Valioliigan terävimmistä hyökkäystrioista. Alexandre Lacazette ja Pierre-Emerick Aubameyang ovat perjaatteessa kilpailijoita samasta pelipaikasta, mutta tuntuu, että ovat ystävystyneet nopeasti ja muutaman harjoituspelin perusteella en näe mitenkään mahdotomana, etteikö Arsenal lähtisi kauteen kahden kärjen taktiikalla. Kyseessä on kuitenkin kaksi maalinälkäistä ja ehdottomasti kovatasoista hyökkääjää, jotka voivat molemmat tehdä yli 15 maalia ensi kaudella (jos kaikki tähdet on kohdillaan). Kolmikon takana häärii Mesut Özil, joka ollut viimeaikoina monen huulilla hänen lopetettua Saksan maajoukkueessa. Özilillä varmasti näyttöhaluja ja koska maajoukkueura on takanapäin, saa hän myös tarpeeksi lepoa pitkin kautta. 
  Keskikentän työmyyränä tullaan näkemään Lucas Torreira, joka on omalla pelipaikallaan yksi maailman huipuista. Pieni koko ei tunnu haittaavan, vaan taisteluilmettä löytyi (ainakin mitä Uruguayn otteita tuli seurattua). Aaron Ramsey, on itseoikeutetusti omalla paikallaan keskellä, jos vain tekee jatkosopimuksen nyt kesän aikana. Emeryllä olisi selkeästi kiinnostusta pitää Ramsey ja monet kannattajat haluaisivat palkita Ramseyn kapteeninnauhalla, jos vain nimi paperiin ilmestyy. Aaron Ramsey on osoittanut, että jos fysiikka toimii, niin parhaimmillaan hän on todella laadukas keskikenttäpelaaja. Valitettavasti parina viime kautena hän on jäänyt auttamatta vähän sivuun. 
  Mahdollinen kokoonpano:
  Kuten aikaisemmin mainitsin saattaa Arsenalin taktiikka vaihdella vastustajasta riippuen. Samalla saattaa myös vaihdella aloittava kokoonpano. Sevillassa Emery suosi taktiikkaa 4-2-3-1, enkä näe mitään syytä miksei sama taktiikka voisi toimia myös Arsenalissa. 
   

   
  Tämä tosiaan melko veikkailu kokoonpano, kun tässä vaiheessa ei juurikaan varmuutta mitä Emery joukkueeltaan haluaa ja millä ryhmittymällä. Varmasti kauden aikana selvemmin selkiää pelipaikat ja miten paljon esimerkiksi Xhaka on avauksessa ja kenen kustannuksella. Wengerin aikoihin oli usein puhetta miksi ei Aubameyang ja Lacazette ole yht'aikaa kentällä ja nyt harjoituskaudella ovat päässeet ja jälki on ollut lupaavaa. Toivottavasti kaksikko nähdään vastaisuudessa yhdessä. 
   
  Arvio sijoituksesta: Sydän sanoo, että koska Arsenal on vahvistunut kesän aikana ja taktiikat on pantu uusiksi, niin tykkimiehet nähtäisiin taistelevan tosissaan mestaruudesta. Realististi ajatellen Arsenal kilpailee pääsystä neljän joukkoon, sillä niin vahvasti on Arsenalin taustoja pistetty uusiksi, että vaikutus varmasti näkyy myös kentällä. Voisi kuvitella, että Arsenalin sijoitus ensikaudella on 4-6, mutta samalla se on raikas tuulahdus ja lupaus siitä, että parempaa on luvassa muutaman vuoden kuluttua, jos kehitys lähtee hyvin käyntiin. Täydelliseen romahdukseen en jaksa uskoa, mutta koska puhutaan Valioliigasta, ei sitäkään voida täysin pois sulkea.  
 3. Like
  Jahnny reacted to KyyhkyBoy in MM-kisat 2018 Yleisketju (Äänestys)   
  Voisin heittää pientä analyysia Afrikan mantereen joukkueiden mahdollisuuksista tulevissa skaboissa.
  A-lohkon Egypti tulee pelaamaan luottaen matalaan puolustusblokkiinsa ja vastahyökkäystensä tehokkuuteen. Héctor Cúper on saanut aika paljon kritiikkiä Egyptin mediassa pelityylinsä vuoksi, mutta ei pidä unohtaa sitä faktaa, että Egypti on menestynyt maajoukkuetasolla viime aikoina hyvin ja valmennus on pystynyt saavuttamaan asetettuja tavoitteita: Egypti pelasi 2017 Afrikan mestaruuskisojen finaalissa (häviten tuolloin Kamerunille) ja selvisi pitkästä aikaa nyt MM-kisoihin. Mo Salahin pelikunto tulee tietysti vaikuttamaan Faaraoiden iskukykyyn, mutta itse haluaisin nostaa myös esiin Turkin hallituksen tukemassa seurassa Kasımpaşassa palloilevan Mahmoud Hassanin eli taiteilijanimeltään Trézéguet'n, jonka etenkin kevätkausi Turkissa oli onnistunut. Lohko on kokonaisuutena melko tasainen, joten jatkomahdollisuudet ovat olemassa.
  Marokko on ehkä allekirjoittaneelle se kisojen mielenkiintoisin joukkue. Hervé Renard pääsee viimein esittelemään kykyjään koko maailman silmien alle ja onkin kiehtovaa nähdä, auttaako samanlainen mesoaminen ja huutaminen myös MM-tasolla motivoimaan samalla tavalla pelaajia kuin Afrikan mestaruuskisoissa. Renard'han on voittanut Afrikan mestaruuden kahdesti: ensin Sambian kanssa yllättäen kaikki vuonna 2012 ja sen jälkeen 2016 Norsunluurannikon valmentajana. Renard on kyllä sellainen valmentaja, jonka oikeastaan jokainen Afrikan maajoukkue mielellään valmentajakseen ottaisi, sen verran korkeassa arvossa hän mantereella on. Viime vuonna pelatut Afrikan mestaruuskisat päättyivät Marokon osalta puolivälierätappioon Egyptiä vastaan, mutta karsinnat joukkue veti läpi vakuuttavasti. Siellä omiin meni vain yksi maali ja lohkossa kaatui mm. Mali 6-0 -lukemin (). Taakse jäi myös hieman muutostilassa oleva, mutta silti erittäin laadukas Norsunluurannikon maajoukkue. Hakim Ziyechista onkin ollut mediassa puhetta ja hän lieneekin yksi Marokon seuratuimpia pelaajia kisoissa. Vaikka Mali 6-0 -lukemin kaatuikin, pidän Marokon suurimpana haasteena maalintekoa. Turkissa myös palloileva Khalid Boutaïb on kykeneväinen maalintekijä paikan saadessaan, mutta itse odottelin ja toivoin kisakoneeseen mukaan Qatarissa pelaavaa Youssef El-Arabia. Youssefin lisäksi ainakin omassa kisakoneessa Fenerbahçen Aatif Chahechouhe olisi ollut mukana. Uskon Marokon olevan inhottava vastustaja lohkon ennakkosuosikeille Portugalille ja Espanjalle, mutta riittääkö se lopulta jatkopaikkaan asti, jäänee nähtäväksi.
  Pidän itse Nigeriaa kisoissa mukana olevista afrikkalaismaajoukkueista kaikista yllätysvalmiimpana. Superkotkatkin luottavat vahvasti pelaajiensa nopeuteen vastahyökkäyksissä ja kokenut Gernot Rohr on pystynyt tekemään joukkueesta yhtenäisen. Nostan itse suurimmaksi kysymysmerkiksi maalivahtipelin lisäksi keskikentän keskustan pallollisen osaamisen. Pelaajatyypeiltään avaukseen kaavaillut Onazi, Ndidi ja Obi Mikel ovat samanlaisia. Tämän seurauksena Obi Mikel on joutunut pelaamaan hieman hyökkäävämmässä roolissa kärjen alla. Tällainen keskikentän pelaajatyyppien samanlaisuus on mielestäni melko laaja ongelma Afrikan jalkapallossa. Monet maajoukkueet tuottavat fyysisiä pelaajia, mutta vähän esimerkiksi pallollisesti taitavia pelinrakentajia. Kroatia ja Argentiina ovat luonnollisesti lohkon suosikit jatkajiksi, mutta Nigeria on kuitenkin osoittanut olevansa kykeneväinen juurikin argot kaatamaan. Tämähän tapahtui viime vuoden lopulla harjoitusottelussa. En itse pidä Argentiinaa kovin suuressa arvossa tällä hetkellä ja uskon rohkeasti Nigerian painavan Kroatian perässä jatkopeleihin tästä lohkosta.
  Tunisia lienee suurelle medialle melko tuntematon joukkue, enkä itsekään voi sanoa paljoa Tunisian otteita nähneeni. Joukkueesta puuttuu karsintojen paras maalintekijä, Qatarissa pelaava Youssef Msakni, joka valitettavasti loukkaantui ennen kisoja öljyvaltion liigan viimeisessä ottelussa. Sanoisin, että Nabil Maâloul on luonut Tunisiasta yhtenäisen joukkueen, joka on enemmän kuin osiensa summa. Joukkue kokeili karsinnoissa välillä myös kolmen topparin linjalla pelaamista, mutta pelasi suurimman osan ajasta neljän linjalla. Uskon, että valinta kohdistuu kisoissa neljän linjaan. Joukkueesta puuttuu selvästikin puhdas maalintekijä ja yllätyin hieman, miksei Belgiassa kuluneella kaudella yli 20 maalia paukuttanut Hamdi Harbaoui mahtunut mukaan. Wahbi Khazrille asetellaan varmaankin hyökkääjän viittaa harteilleen, mutta itse pidän häntä enemmän valeysinä ja sellaisena pelaajana, joka tykkää vaellella ympäri kenttää, välillä myös auttaen puolustusta. Hyvän potkutekniikan omaavan Khazrin harteilla lepääkin paljon vastuuta Tunisian maalinteon ja maalipaikkojen luomisen suhteen. Kokonaisuudessa pidän Tunisiaa parempana joukkueena kuin yleisesti luullaan. Alkulohko on kuitenkin ainakin paperilla jaettu selkeästi kahden kerroksen väkeen, mutta en usko Tunisian kuitenkaan olevan sellainen joukkue, jonka yli yksinkertaisesti kävellään.
  Senegal lienee se jengi itselle tänä vuonna, jonka bandwagoniin hyppään, vaikka Aliou Cissén joukkueen pelityyli ei välttämättä allekirjoittanutta kovin miellytäkkään. Kun katsoo joukkueen nimilistaa, niin onhan siinä kovia tekijöitä. Ja tämän lisäksi kun otetaan vielä huomioon melko ympäripyöreä alkulohko, ovat mahdollisuudet jatkopaikkaan ehdottomasti olemassa. Entistä Senegalin maajoukkuepelaaja Cisséä on tosiaan kritisoitu liian pragmaattisesta pelityylistä ja kun tuota pelaajalistaa katsoo, olisi mahdollisuudet kyllä aika iloisen ja railakkaan futiksen peluuttamiseenkin. Cissé on kuitenkin pysynyt järkkymättömänä pelityylinsä suhteen, vaikka välillä maalinteko-ongelmia onkin ilmennyt. Senegalilla on myös Nigerian kanssa hieman samankaltainen ongelma keskikentällä, sillä suurin osa keskustan pelaajista on pelityyliltään fyysisiä ja pallollista osaamista tuo selkeästi kaipaisi lisää. Hyviä yksilöitä Senegalilla on kosolti, mutta toivon erityisesti näkeväni Ismaïla Sarr'n saavan kosolti peliaikaa kisoissa, vaikka kilpailu laitureiden paikoilla onkin joukkueessa kovaa. Hän ei liene suurelle yleisölle niinkään tunnettu pelaaja, mutta kyseessä on 20-vuotias viime kaudella Rennes'n riveissä 24 ottelua pelannut kaveri joka hankittiin Metzistä miltei 20 miljoonalla eurolla. Kyseisen kaverin perässä oli myös huhujen mukaan Barcelona Metzissä pelatessaan.
 4. Thanks
  Jahnny got a reaction from Tolppa-Apina in (Manager) Unai Emery (Arsenal 2018–)   
  Teams Managed
  Lorca Deportiva 2004–2006
  UD Almería 2006–2008
  Valencia CF 2008–2012
  Spartak Moscow 2012
  Sevilla FC 2013–2016
  Paris 2016–2018
  Arsenal 2018–
  Bienvenido, Unai. Se on nyt sitten todellista ja Arsenalilla on 22 vuoden jälkeen uusi manageri, tai pitäisikö sanoa, että päävalmentaja.
  Pitkän ja laajan hakuprosessin jälkeen Arsenal on viimein nimennyt uuden päävalmentajansa Unai Emeryn muodossa. Arsenal oli yhteydessä kymmeniin valmentajiin, joista lopulta haastatteli noin kymmentä, jotka kaikki antoivat vielä oman laajan presentaationsa näkemyksistään koskien Arsenalia. Mikel Arteta oli yksi näistä, mutta lopulta Emery oli seurajohdon, Ivan Gazidisin, Sven Mislintatin ja Raúl Sanllehín mukaan selvä valinta. Heidät yllätti muun muassa se kuinka Emerylla oli laajat informaatiot jokaisesta pelaajasta ja tiesi sekä seuran että pelaajien taustoista enemmän kuin moni muu. Emery oli tehnyt myös jokaisesta pelaajasta yksilökohtaiset profiilit ja joukkuerakenteen puolesta kertoi oman ideansa, mikä perustuisi muun muassa Pierre-Emerick Aubameyangin ja Aaron Ramseyn ympärille.
  Emery pelasi valtaosan pelaajaurastaan kotikaupungissaan edustaen Real Sociedadia, mutta lopetti uransa Lorca Deportivassa vaikean polvivamman seurauksena vain 32-vuotiaana. Seura oli tuolloin suurissa vaikeuksissa Espanjan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla, mutta Emery nimettiin ensimmäistä kertaa urallaan seuran päävalmentajaksi. Tuloksena Lorca nousi ensimmäisen kokonaisen kauden päätteeksi ensimmäistä kertaa historiassaan Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle ja pudotti Copa del Reyssa kaikkien yllätykseksi muun muassa Málagan. Ensimmäisellä kaudellaan uudella sarjatasolla Lorca tuli sarjassa viidenneksi ja jäi vain viisi pistettä sarjanoususta LaLigaan. Emery jätti seuran siirtyäkseen Almeríaan ja Lorca putosi seuraavalla kaudella takaisin alemmalle sarjatasolle. Almeríassa Emery toisti tempun ja sai pienen seuran tekemään jotain historiallista, mitä heiltä ei odotettu, kun Almería nousi ensimmäistä kertaa historiassaan Espanjan korkeimmalle sarjatasolle ja ensimmäisellä kaudella LaLigassa vei pienen seuran jopa kahdeksanneksi sarjassa.
  Loistavat esitykset Espanjan pienemmissä seuroissa toi lopulta paikan suurseurasta Valenciasta, jossa Emery korvasi Ronald Koemanin, joka oli jättänyt talousvaikeuksissa olevan espanjalaisjättiläisen. Ensimmäisellä kaudellaan Emery nosti Valencian kuudennelle sijalle ja takaisin Eurooppaan, vaikka rahallista kassaa rakentaa seuraa ei juuri lainkaan ollut. Seuraavalla kaudella Valencia oli sarjassa kolmas heti FC Barcelonan ja Real Madridin jälkeen, mistä seurasi yllättävä paluu takaisin Champions Leaguen pariin. Europa Leaguessa putoaminen tuli vierasmaalisäännöllä Atlético Madridille, joka lopulta voittikin kilpailun. Talousvaikeudet jatkuivat ja muun muassa avainpelaajat kuten David Silva ja David Villa jättivät seuran siirtyäkseen Manchesteriin ja Barcelonaan. Emery kuitenkin johdatti Valencian jälleen kolmanneksi sarjassa, kun taas Champions Leaguessa putoaminen tuli välierissä Manchester Unitedinkin haastaneelle Schalkelle. Emery oli seurassa vielä yhden kauden ja jälleen vastoin odotuksia ohjasi joukkueensa LaLigassa kolmanneksi, mikä oli kolmas kerta peräkkäin.
  Emery yritti päävalmentajan uraa seuraavaksi lyhyen aikaan Spartak Moscow'n riveissä Venäjällä, missä ei onnistunut halutulla tavalla. Emerylla oli vaikeuksia oppia Venäjän kieltä täydellisesti, mistä seurajohto ei pitänyt ja löytyi myös erimielisyyksiä taktisesta näkökulmasta, että minkälaista jalkapalloa Spartakissa tulisi pelata. Emery jätti venäläisseuran kesken kauden, vaikka Spartak olikin neljäntenä sarjassa, johon myös päättyi kauden päätteeksi edellään rahakkaat CSKA Moscow, Zenit St. Petersburg ja Anzhi Makhachkala.
  Oli aika palata takaisin Espanjaan, jossa Emery astui Sevillan peräsimeen. Yhdessä Monchin kanssa oli tavoitteena rakentaa tasapainoinen joukkue pienellä budjetilla Espanjan ylemmästä keskikastista, mutta kuka olisikaan uskonut, että jälleen tehtäisiin yhden espanjalaisseuran ja yhden eurooppalaisen seurajoukkuekilpailunkin historia uusiksi. Ensimmäisellä kokonaisella kaudellaan Europa Leaguessa kaatui muun muassa tulisessa derbyssa Real Betis ja myöhemmin Porto, Valencia sekä loppuottelussa sitten Benfica. Sarjassa tuli viides sija, mikä oli myös Sevillan kokonaiselle seuralle menestystä. Seuraavalla kaudella teema pysyi hyvin paljon samana, kun sijoitus tuli ylemmästä keskikastista, mutta Europa Leaguessa tuli jo toinen peräkkäinen voitto, kun matkalla kaatuivat tällä kertaa muun muassa Feyenoord, Borussia Mönchengladbach, Villarreal, Zenit St. Petersburg, Fiorentina ja finaalissa Dnipro Dnipropetrovsk. Kolmannella kaudella sitten aloitettiin Champions Leaguen puolella todella vaikeassa lohkossa Manchester Cityn, Juventuksen ja Borussia Mönchengladbachin kanssa. Emery johdatti Sevillan kolmannelle sijalle lohkovaiheessa suurella voitolla Juventuksesta, joka oikeutti paikkaan Europa Leaguen pudotuspeleistä. Sevilla voitti Baselin, Athletic Bilbaon, Shakhtar Donetskin ja lopulta johtoasemaan mennyt Liverpool kaatui lukemin 1–3, minkä johdosta Sevilla voitti historiallisen kolmannen kerran Europa Leaguen putkeen ja Sevillasta tuli kilpailun menestynein seurajoukkue ennen Liverpoolia ja Juventusta.
  Loistava työ oikeutti seuraavaksi kahden vuoden sopimuksella siirron Pariisiin, jossa Emeryn tahdottiin tuovan tasaisuutta. Ensimmäisellä kaudella kotimaan sarjassa menestystä ei tullut Ranskan mestaruuden muodossa, kun Monaco teki historiallista tulosta häviämällä vain kolme ottelua ja ei tuolle Leonardo Jardimin luotsaamalle Monacolle ollut todellakaan häpeä hävitä. Paljon Ligue 1:ta seuranneena, niin kyseessä oli yksi parhaimmista seurajoukkueista, joita sarjassa on nähty ja kaatoihan joukkue vakuuttavin ottein samalla kaudella Champions Leaguessakin Fenerbahçen, Villarrealin, Leverkusenin, Tottenham Hotspurin, CSKA Moscow'n, Manchester Cityn ja Borussia Dortmundin. Tuota ennen Monaco oli dominoinut Benfican ja Arsenalin kaltaisiakin seuroja. Emery nosti tuosta huolimatta pokaalin ilmaan kolmessa muussa kilpailussa Ranskassa, vaikka Monaco antoi kovan haasteen näissäkin. Champions Leaguessa tuli ikävä putoaminen loistavan tuloksen jälkeen Parc des Princes'lla, kun Barcelona jatkoi yhteismaalein 6–5. Moni tuntuu pitävän tätä jonkinlaisena suurena häpeäpilkkuna Emeryn uralla, mutta itse ottaisin huomioon, että kyseessä on kuitenkin ehkä toinen kahdesta maailman parhaimmasta seurajoukkueesta ja ei päävalmentajan niskaan voi kaikkea laittaa, jos ottelun päätuomari tekee niin huonoa työtä, että UEFA laittaa itsekin hänet hyllylle vastaavista tehtävistä. Seuraavalla kaudella Emery nosti Pariisin takaisin huipulle Monacon varjosta ja voitti neljä pokaalia Ranskassa. Champions Leaguessa tuli kuitenkin putoaminen Real Madridille, joka on nyt loppuottelussa ja on viime vuosina muutenkin dominoinut kyseistä kilpailua, joten jos jollekin on millään tavalla oikeutettua hävitä, niin se on juuri Zinedine Zidanen miehistö. Tahdon myös mainita, että vaikka Pariisissa oli seuran sisällä ongelmia suurien egojen kohdalla kuten Neymar, niin Emery piti joukkueen silti kilpailukykyisenä ja menestyksen tiellä. On tärkeää varsinkin nuorelle päävalmentajalle, että oppii työskentelemään tällaisten nimien kanssa. Emery siis vasta 46-vuotias, minkä koen vielä osittain nuorena päävalmentajaksi.

  Nyt sitten, niin Emery ei tehnyt jatkosopimusta Pariisissa, vaikka espanjalaisvalmentajalla olisikin ollut seurajohdon puolesta mahdollisuus jäädä vielä ainakin kaudeksi, vaan kertoi jättävänsä seuran. Pariisissa tehtiin tarvittava työ, jotta saatiin riittävä korvaaja Thomas Tuchelin muodossa ja Emeryn annettiin lähteä kohti Lontoota tavoittelemaan mahdollista uutta työtään Arsène Wengerin seuraajana, minkä sitten lopulta sai.
  Henkilökohtaisesti olen itse sitä mieltä, että Emery saattaa olla juuri se paras ratkaisu päävalmentajaksi, mikä saatavilla nyt oli, kun Massimiliano Allegri ilmeisesti päätyi lopulta jatkosopimukseen Juventuksen kanssa. Olisin mielelläni ehkä tavoitellut joitain muita nimiä, mutta täytyy nyt kannattajana ihan realistisesti pohtiakin, että kuka on edes mahdollinen ja kuka ei. Ei tässä pelata mitään videopeliä, vaan niillä korteilla, mitkä oikeasti siinä kädessä ovat ja niitä ei välttämättä ollut hirveän montaa hyvää tähän väliin, joten ehkä tällainen jokeri onkin se oikea ratkaisu. Arsenal tarvitsee tällä hetkellä tasaisuutta tekemiseen ja tavoitteena on paluu neljän parhaan joukkoon kotimaansarjassa, mutta myös menestys Europa Leaguessa, minkä Emery tuntee kuin omat taskunsa. Jos Emery ei haasta Englannin parhaimpia seuroja samantien Arsenalin kanssa, niin vain jonkinlainen täysi idiotismi saa ajattelemaan tämän epäonnistumisena, sillä lähtökohdat eivät ole tavoitteiden puolesta tällaiset.
  Jotenkin tuntuu, että monilla on jonkinlainen pakollinen tarve vetää Arsenalia ja Manchester Unitedin mennyttä tilannetta David Moyesin kanssa yksi yhteen, vaikka tilanne on mielestäni hyvinkin erilainen ja Arsenalin kohdalla tulisi olla enemmän realistinen. Manchester United oli tuolloin kuitenkin Champions Leaguessa ja kyseessä oli seura, joka oli voittanut viime vuosina Champions Leaguen ja Premier Leaguen useampia kertoja, kun taas Arsenal pelaa Europa Leaguessa ja on voittanut viime vuosina vain muutaman FA Cupin. United nimesi niin kutsutun meritoituneen päävalmentajan hyvin paljon Sir Alex Fergusonin ehdoilla, kun taas Arsenal oli pitkään nimeämässä nuorta valmentajatalenttia ja päätöksestä vastasi seurajohto eikä Arsène Wenger. Tämäkin jo kertoo, että Arsenalissa ollaan valmiita rakentamaan seuraa hieman eri lähtökohdista ja erilaisella tahdilla kuin Manchesterissa. Tästä kertoo myös ero manchesterilaisten rahallisella tilanteella, kun taas Arsenalilla on resurssejä vain noin £50 miljoonan edestä. Uskaltaisin myös sanoa, että Unitedilla oli valmiimpi runko seuraavalle managerille, kun taas Arsenal tarvitsee enemmän ratkaisuja joukkueen sisällä pystyäkseen kilpailemaan kuten ennen. Lyhyesti, niin Unitedin tavoite oli kilpailla Champions Leaguen ja Premier Leaguen voitosta, kun taas Arsenalin tavoite on peluuttaa todennäköisesti nuorta miehistöä ja tavoitella mahdollisesti Europa Leaguen voittoa, jos menestystä tulee alkuun, ja tosiaan vain se neljäs sija Premier Leaguessa. Jos Arsenal olisi vain viidennellä sijalla tulevan kauden päätteeksi, niin edes tuo ei olisi epäonnistuminen, sillä oltaisiin edetty tuloksellisesti. Mielestäni Arsenalia ja Manchester Unitedia ei tulisi verrata yksi yhteen kuten kaikki tekevät, sillä seurojen välillä ei ole muuta eroa kuin vanhan pitkäaikaisen päävalmentajan lähtö. Seurat ovat muuten niin erilaisessa tilanteessa.
  Lyhyesti, niin jännittäviä ja odottavia aikoja eletään. Olen aina pitänyt Emerysta ja olin iloinen, kun Almerían sekä Valencian jälkeen tuli menestystä myös Sevillassa ja lopulta Pariisissa. En olisi koskaan uskonut näkeväni Arsenalissa, vaikka toisaalta tuskin monikaan olisi uskonut näkevänsä Arsenalissa muutenkaan uutta päävalmentajaa. Tahdon myös painottaa, että Emery tuotiin seuraan nimenomaan ensisijaisesti päävalmentajaksi, vaikka Englannissa managerin nimikkeellä mennäänkin. Arsenal tahtoo rakentaa keskieurooppalaista mallia seuran sisälle kuten ollaan tehty Liverpoolissa ja Manchester Cityssa. Emery on päävalmentaja, joka osaa ottaa pelaajistaan kaiken irti ja häntä arvostetaan. Pariisissakin sai kehuja juuri siitä kuinka pystyi motivoimaan kaiken voittaneet pelaajat tekemään työtä sataprosenttisesti ja voisin kuvitella, että tällainen Arsenalin rennomman ilmapiirin muuttuminen kilpailukykyisemmäksi seurankin sisällä, on vain positiivinen asia ajatellen Arsenalissa olevia pelaajia, jotka ovat kuitenkin voittaneet urallaan erilaisia mestaruuksia, cup-kilpailuja ja maailmanmestaruuksiakin. Mielenkiinnolla odotan näkeväni varsinkin Héctor Bellerínin, Shkodran Mustafin ja Granit Xhakan uuden päävalmentajan alaisuudessa. Varmasti siellä nähdään muissakin pelaajissa mahdollisesti uusia puolia ja hyvän kuvan omistautumisesta antoi tänään jo viime kaudella ykkösjoukkueeseen murtautunut Ainsley Maitland-Niles, joka jäi kesän alle 21-vuotiaiden maajoukkueturnauksesta ulos omalla päätöksellään, jotta pääsee työskentelemään alusta asti uuden päävalmentajan alaisuudessa.
  Vielä kerran, tervetuloa Unai – ja tervetuloa uusi Arsenal.

 5. Thanks
  Jahnny got a reaction from Tolppa-Apina in (Manager) Unai Emery (Arsenal 2018–)   
  Teams Managed
  Lorca Deportiva 2004–2006
  UD Almería 2006–2008
  Valencia CF 2008–2012
  Spartak Moscow 2012
  Sevilla FC 2013–2016
  Paris 2016–2018
  Arsenal 2018–
  Bienvenido, Unai. Se on nyt sitten todellista ja Arsenalilla on 22 vuoden jälkeen uusi manageri, tai pitäisikö sanoa, että päävalmentaja.
  Pitkän ja laajan hakuprosessin jälkeen Arsenal on viimein nimennyt uuden päävalmentajansa Unai Emeryn muodossa. Arsenal oli yhteydessä kymmeniin valmentajiin, joista lopulta haastatteli noin kymmentä, jotka kaikki antoivat vielä oman laajan presentaationsa näkemyksistään koskien Arsenalia. Mikel Arteta oli yksi näistä, mutta lopulta Emery oli seurajohdon, Ivan Gazidisin, Sven Mislintatin ja Raúl Sanllehín mukaan selvä valinta. Heidät yllätti muun muassa se kuinka Emerylla oli laajat informaatiot jokaisesta pelaajasta ja tiesi sekä seuran että pelaajien taustoista enemmän kuin moni muu. Emery oli tehnyt myös jokaisesta pelaajasta yksilökohtaiset profiilit ja joukkuerakenteen puolesta kertoi oman ideansa, mikä perustuisi muun muassa Pierre-Emerick Aubameyangin ja Aaron Ramseyn ympärille.
  Emery pelasi valtaosan pelaajaurastaan kotikaupungissaan edustaen Real Sociedadia, mutta lopetti uransa Lorca Deportivassa vaikean polvivamman seurauksena vain 32-vuotiaana. Seura oli tuolloin suurissa vaikeuksissa Espanjan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla, mutta Emery nimettiin ensimmäistä kertaa urallaan seuran päävalmentajaksi. Tuloksena Lorca nousi ensimmäisen kokonaisen kauden päätteeksi ensimmäistä kertaa historiassaan Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle ja pudotti Copa del Reyssa kaikkien yllätykseksi muun muassa Málagan. Ensimmäisellä kaudellaan uudella sarjatasolla Lorca tuli sarjassa viidenneksi ja jäi vain viisi pistettä sarjanoususta LaLigaan. Emery jätti seuran siirtyäkseen Almeríaan ja Lorca putosi seuraavalla kaudella takaisin alemmalle sarjatasolle. Almeríassa Emery toisti tempun ja sai pienen seuran tekemään jotain historiallista, mitä heiltä ei odotettu, kun Almería nousi ensimmäistä kertaa historiassaan Espanjan korkeimmalle sarjatasolle ja ensimmäisellä kaudella LaLigassa vei pienen seuran jopa kahdeksanneksi sarjassa.
  Loistavat esitykset Espanjan pienemmissä seuroissa toi lopulta paikan suurseurasta Valenciasta, jossa Emery korvasi Ronald Koemanin, joka oli jättänyt talousvaikeuksissa olevan espanjalaisjättiläisen. Ensimmäisellä kaudellaan Emery nosti Valencian kuudennelle sijalle ja takaisin Eurooppaan, vaikka rahallista kassaa rakentaa seuraa ei juuri lainkaan ollut. Seuraavalla kaudella Valencia oli sarjassa kolmas heti FC Barcelonan ja Real Madridin jälkeen, mistä seurasi yllättävä paluu takaisin Champions Leaguen pariin. Europa Leaguessa putoaminen tuli vierasmaalisäännöllä Atlético Madridille, joka lopulta voittikin kilpailun. Talousvaikeudet jatkuivat ja muun muassa avainpelaajat kuten David Silva ja David Villa jättivät seuran siirtyäkseen Manchesteriin ja Barcelonaan. Emery kuitenkin johdatti Valencian jälleen kolmanneksi sarjassa, kun taas Champions Leaguessa putoaminen tuli välierissä Manchester Unitedinkin haastaneelle Schalkelle. Emery oli seurassa vielä yhden kauden ja jälleen vastoin odotuksia ohjasi joukkueensa LaLigassa kolmanneksi, mikä oli kolmas kerta peräkkäin.
  Emery yritti päävalmentajan uraa seuraavaksi lyhyen aikaan Spartak Moscow'n riveissä Venäjällä, missä ei onnistunut halutulla tavalla. Emerylla oli vaikeuksia oppia Venäjän kieltä täydellisesti, mistä seurajohto ei pitänyt ja löytyi myös erimielisyyksiä taktisesta näkökulmasta, että minkälaista jalkapalloa Spartakissa tulisi pelata. Emery jätti venäläisseuran kesken kauden, vaikka Spartak olikin neljäntenä sarjassa, johon myös päättyi kauden päätteeksi edellään rahakkaat CSKA Moscow, Zenit St. Petersburg ja Anzhi Makhachkala.
  Oli aika palata takaisin Espanjaan, jossa Emery astui Sevillan peräsimeen. Yhdessä Monchin kanssa oli tavoitteena rakentaa tasapainoinen joukkue pienellä budjetilla Espanjan ylemmästä keskikastista, mutta kuka olisikaan uskonut, että jälleen tehtäisiin yhden espanjalaisseuran ja yhden eurooppalaisen seurajoukkuekilpailunkin historia uusiksi. Ensimmäisellä kokonaisella kaudellaan Europa Leaguessa kaatui muun muassa tulisessa derbyssa Real Betis ja myöhemmin Porto, Valencia sekä loppuottelussa sitten Benfica. Sarjassa tuli viides sija, mikä oli myös Sevillan kokonaiselle seuralle menestystä. Seuraavalla kaudella teema pysyi hyvin paljon samana, kun sijoitus tuli ylemmästä keskikastista, mutta Europa Leaguessa tuli jo toinen peräkkäinen voitto, kun matkalla kaatuivat tällä kertaa muun muassa Feyenoord, Borussia Mönchengladbach, Villarreal, Zenit St. Petersburg, Fiorentina ja finaalissa Dnipro Dnipropetrovsk. Kolmannella kaudella sitten aloitettiin Champions Leaguen puolella todella vaikeassa lohkossa Manchester Cityn, Juventuksen ja Borussia Mönchengladbachin kanssa. Emery johdatti Sevillan kolmannelle sijalle lohkovaiheessa suurella voitolla Juventuksesta, joka oikeutti paikkaan Europa Leaguen pudotuspeleistä. Sevilla voitti Baselin, Athletic Bilbaon, Shakhtar Donetskin ja lopulta johtoasemaan mennyt Liverpool kaatui lukemin 1–3, minkä johdosta Sevilla voitti historiallisen kolmannen kerran Europa Leaguen putkeen ja Sevillasta tuli kilpailun menestynein seurajoukkue ennen Liverpoolia ja Juventusta.
  Loistava työ oikeutti seuraavaksi kahden vuoden sopimuksella siirron Pariisiin, jossa Emeryn tahdottiin tuovan tasaisuutta. Ensimmäisellä kaudella kotimaan sarjassa menestystä ei tullut Ranskan mestaruuden muodossa, kun Monaco teki historiallista tulosta häviämällä vain kolme ottelua ja ei tuolle Leonardo Jardimin luotsaamalle Monacolle ollut todellakaan häpeä hävitä. Paljon Ligue 1:ta seuranneena, niin kyseessä oli yksi parhaimmista seurajoukkueista, joita sarjassa on nähty ja kaatoihan joukkue vakuuttavin ottein samalla kaudella Champions Leaguessakin Fenerbahçen, Villarrealin, Leverkusenin, Tottenham Hotspurin, CSKA Moscow'n, Manchester Cityn ja Borussia Dortmundin. Tuota ennen Monaco oli dominoinut Benfican ja Arsenalin kaltaisiakin seuroja. Emery nosti tuosta huolimatta pokaalin ilmaan kolmessa muussa kilpailussa Ranskassa, vaikka Monaco antoi kovan haasteen näissäkin. Champions Leaguessa tuli ikävä putoaminen loistavan tuloksen jälkeen Parc des Princes'lla, kun Barcelona jatkoi yhteismaalein 6–5. Moni tuntuu pitävän tätä jonkinlaisena suurena häpeäpilkkuna Emeryn uralla, mutta itse ottaisin huomioon, että kyseessä on kuitenkin ehkä toinen kahdesta maailman parhaimmasta seurajoukkueesta ja ei päävalmentajan niskaan voi kaikkea laittaa, jos ottelun päätuomari tekee niin huonoa työtä, että UEFA laittaa itsekin hänet hyllylle vastaavista tehtävistä. Seuraavalla kaudella Emery nosti Pariisin takaisin huipulle Monacon varjosta ja voitti neljä pokaalia Ranskassa. Champions Leaguessa tuli kuitenkin putoaminen Real Madridille, joka on nyt loppuottelussa ja on viime vuosina muutenkin dominoinut kyseistä kilpailua, joten jos jollekin on millään tavalla oikeutettua hävitä, niin se on juuri Zinedine Zidanen miehistö. Tahdon myös mainita, että vaikka Pariisissa oli seuran sisällä ongelmia suurien egojen kohdalla kuten Neymar, niin Emery piti joukkueen silti kilpailukykyisenä ja menestyksen tiellä. On tärkeää varsinkin nuorelle päävalmentajalle, että oppii työskentelemään tällaisten nimien kanssa. Emery siis vasta 46-vuotias, minkä koen vielä osittain nuorena päävalmentajaksi.

  Nyt sitten, niin Emery ei tehnyt jatkosopimusta Pariisissa, vaikka espanjalaisvalmentajalla olisikin ollut seurajohdon puolesta mahdollisuus jäädä vielä ainakin kaudeksi, vaan kertoi jättävänsä seuran. Pariisissa tehtiin tarvittava työ, jotta saatiin riittävä korvaaja Thomas Tuchelin muodossa ja Emeryn annettiin lähteä kohti Lontoota tavoittelemaan mahdollista uutta työtään Arsène Wengerin seuraajana, minkä sitten lopulta sai.
  Henkilökohtaisesti olen itse sitä mieltä, että Emery saattaa olla juuri se paras ratkaisu päävalmentajaksi, mikä saatavilla nyt oli, kun Massimiliano Allegri ilmeisesti päätyi lopulta jatkosopimukseen Juventuksen kanssa. Olisin mielelläni ehkä tavoitellut joitain muita nimiä, mutta täytyy nyt kannattajana ihan realistisesti pohtiakin, että kuka on edes mahdollinen ja kuka ei. Ei tässä pelata mitään videopeliä, vaan niillä korteilla, mitkä oikeasti siinä kädessä ovat ja niitä ei välttämättä ollut hirveän montaa hyvää tähän väliin, joten ehkä tällainen jokeri onkin se oikea ratkaisu. Arsenal tarvitsee tällä hetkellä tasaisuutta tekemiseen ja tavoitteena on paluu neljän parhaan joukkoon kotimaansarjassa, mutta myös menestys Europa Leaguessa, minkä Emery tuntee kuin omat taskunsa. Jos Emery ei haasta Englannin parhaimpia seuroja samantien Arsenalin kanssa, niin vain jonkinlainen täysi idiotismi saa ajattelemaan tämän epäonnistumisena, sillä lähtökohdat eivät ole tavoitteiden puolesta tällaiset.
  Jotenkin tuntuu, että monilla on jonkinlainen pakollinen tarve vetää Arsenalia ja Manchester Unitedin mennyttä tilannetta David Moyesin kanssa yksi yhteen, vaikka tilanne on mielestäni hyvinkin erilainen ja Arsenalin kohdalla tulisi olla enemmän realistinen. Manchester United oli tuolloin kuitenkin Champions Leaguessa ja kyseessä oli seura, joka oli voittanut viime vuosina Champions Leaguen ja Premier Leaguen useampia kertoja, kun taas Arsenal pelaa Europa Leaguessa ja on voittanut viime vuosina vain muutaman FA Cupin. United nimesi niin kutsutun meritoituneen päävalmentajan hyvin paljon Sir Alex Fergusonin ehdoilla, kun taas Arsenal oli pitkään nimeämässä nuorta valmentajatalenttia ja päätöksestä vastasi seurajohto eikä Arsène Wenger. Tämäkin jo kertoo, että Arsenalissa ollaan valmiita rakentamaan seuraa hieman eri lähtökohdista ja erilaisella tahdilla kuin Manchesterissa. Tästä kertoo myös ero manchesterilaisten rahallisella tilanteella, kun taas Arsenalilla on resurssejä vain noin £50 miljoonan edestä. Uskaltaisin myös sanoa, että Unitedilla oli valmiimpi runko seuraavalle managerille, kun taas Arsenal tarvitsee enemmän ratkaisuja joukkueen sisällä pystyäkseen kilpailemaan kuten ennen. Lyhyesti, niin Unitedin tavoite oli kilpailla Champions Leaguen ja Premier Leaguen voitosta, kun taas Arsenalin tavoite on peluuttaa todennäköisesti nuorta miehistöä ja tavoitella mahdollisesti Europa Leaguen voittoa, jos menestystä tulee alkuun, ja tosiaan vain se neljäs sija Premier Leaguessa. Jos Arsenal olisi vain viidennellä sijalla tulevan kauden päätteeksi, niin edes tuo ei olisi epäonnistuminen, sillä oltaisiin edetty tuloksellisesti. Mielestäni Arsenalia ja Manchester Unitedia ei tulisi verrata yksi yhteen kuten kaikki tekevät, sillä seurojen välillä ei ole muuta eroa kuin vanhan pitkäaikaisen päävalmentajan lähtö. Seurat ovat muuten niin erilaisessa tilanteessa.
  Lyhyesti, niin jännittäviä ja odottavia aikoja eletään. Olen aina pitänyt Emerysta ja olin iloinen, kun Almerían sekä Valencian jälkeen tuli menestystä myös Sevillassa ja lopulta Pariisissa. En olisi koskaan uskonut näkeväni Arsenalissa, vaikka toisaalta tuskin monikaan olisi uskonut näkevänsä Arsenalissa muutenkaan uutta päävalmentajaa. Tahdon myös painottaa, että Emery tuotiin seuraan nimenomaan ensisijaisesti päävalmentajaksi, vaikka Englannissa managerin nimikkeellä mennäänkin. Arsenal tahtoo rakentaa keskieurooppalaista mallia seuran sisälle kuten ollaan tehty Liverpoolissa ja Manchester Cityssa. Emery on päävalmentaja, joka osaa ottaa pelaajistaan kaiken irti ja häntä arvostetaan. Pariisissakin sai kehuja juuri siitä kuinka pystyi motivoimaan kaiken voittaneet pelaajat tekemään työtä sataprosenttisesti ja voisin kuvitella, että tällainen Arsenalin rennomman ilmapiirin muuttuminen kilpailukykyisemmäksi seurankin sisällä, on vain positiivinen asia ajatellen Arsenalissa olevia pelaajia, jotka ovat kuitenkin voittaneet urallaan erilaisia mestaruuksia, cup-kilpailuja ja maailmanmestaruuksiakin. Mielenkiinnolla odotan näkeväni varsinkin Héctor Bellerínin, Shkodran Mustafin ja Granit Xhakan uuden päävalmentajan alaisuudessa. Varmasti siellä nähdään muissakin pelaajissa mahdollisesti uusia puolia ja hyvän kuvan omistautumisesta antoi tänään jo viime kaudella ykkösjoukkueeseen murtautunut Ainsley Maitland-Niles, joka jäi kesän alle 21-vuotiaiden maajoukkueturnauksesta ulos omalla päätöksellään, jotta pääsee työskentelemään alusta asti uuden päävalmentajan alaisuudessa.
  Vielä kerran, tervetuloa Unai – ja tervetuloa uusi Arsenal.

 6. Like
  Jahnny reacted to Maz in Arsène Wengerin seuraaja   
  Ketju lukittu edellä olevan pyynnön mukaisesti.
 7. Like
  Jahnny got a reaction from 20Legend in Arsenal F.C. 2017–2018 – Still The Arsenal   
  Ottelu päättyi 5–0 Burnleya vastaan. Tuloksellisesti loistava lopetus, mutta ottelu oli vain alkupala.
  Menossa on Arsène Wengerin kiitosseremonia, jonka voi seurata Arsenal.comista. Lukuisat entisetkin Arsenalin pelaajat paikalla ja George Weah vielä kylkijäisenä. Kyyneleitä ei pidätellä kenenkään puolesta. Todella tyylikäs hetki meneillään.
  Ainoastaan Arsène aloittaa puheensa toivomalla parasta eilen koomaan vaipuneelle Sir Alex Fergusonille. Ei maininnut itseään muutenkaan kertaakaan.
  Myös Per Mertesacker, Alex Scott ja yli 30 vuotta seuraa palvellut Vic Akers saa kiitoksensa työstään seuran hyväksi. Per siis pelasi myös viimeisen ottelunsa.
  Viimeisen 12 vuoden aikana, niin Emiratesilla ei ole ollut koskaan yhtä hyvä tunnelma kuin tänään.
 8. Like
  Jahnny got a reaction from 20Legend in Arsenal F.C. 2017–2018 – Still The Arsenal   
  Ottelu päättyi 5–0 Burnleya vastaan. Tuloksellisesti loistava lopetus, mutta ottelu oli vain alkupala.
  Menossa on Arsène Wengerin kiitosseremonia, jonka voi seurata Arsenal.comista. Lukuisat entisetkin Arsenalin pelaajat paikalla ja George Weah vielä kylkijäisenä. Kyyneleitä ei pidätellä kenenkään puolesta. Todella tyylikäs hetki meneillään.
  Ainoastaan Arsène aloittaa puheensa toivomalla parasta eilen koomaan vaipuneelle Sir Alex Fergusonille. Ei maininnut itseään muutenkaan kertaakaan.
  Myös Per Mertesacker, Alex Scott ja yli 30 vuotta seuraa palvellut Vic Akers saa kiitoksensa työstään seuran hyväksi. Per siis pelasi myös viimeisen ottelunsa.
  Viimeisen 12 vuoden aikana, niin Emiratesilla ei ole ollut koskaan yhtä hyvä tunnelma kuin tänään.
 9. Like
  Jahnny got a reaction from 20Legend in Wenger   
  Arsène itse oli Barcelonassa tapaamassa akatemiapelaajia, jonka seurauksena lopulta valitsi Cescin. Muuan Lionelista ei katalonialaiset olleet valmiita päästämään irti.
  Kyllä Fàbregas aivan täysin Wengerin hankinta on ollut alusta asti. Siihen on myös syynsä, että minkä takia espanjalainen vietti aikaansa reserveissä vain kuukauden ennen kuin Arsène nosti pelaajan virallisesti ykkösjoukkueeseen.
 10. Like
  Jahnny got a reaction from 20Legend in 29.4.2018 Manchester United vs Arsenal@Old Trafford   
  Arsenal (4-2-3-1): Ospina; Bellerín, Chambers, Mavropanos, Kolasinac; Xhaka ©, Maitland-Niles; Nelson, Iwobi, Mkhitaryan; Aubameyang.
  + Substitutes: Cech; Holding, Monreal, Osei-Tutu, Willock, Welbeck, Nketiah.

 11. Like
 12. Like
 13. Like
  Jahnny got a reaction from ippe in Arsène Wengerin seuraaja   
  Arsenaliin on huhuttu jälleen suuri läjä nimiä. Massimiliano Allegri, Carlo Ancoletti, Mikel Arteta, Paulo Fonseca, Thierry Henry, Leonardo Jardim, Joachim Löw, Brendan Rodgers, ja niin edelleen.
  Ihailen suuresti varsinkin Fonsecan ja Jardimin töitä entisissä ja nykyisissä seuroissaan, mutta niin myös Löwia ja italialaisia, mutta haluan ottaa pienen silmäyksen entiseen Arsenal-kapteeniin Artetaan, sillä tuli vastaan Redditissa ihan mielenkiintoinen silmäys aiheesta. Ei Mikel olisi oma ykkösvaihtoehtoni, mutta en kiellä, että eikö olisi mielenkiintoinen ratkaisu ja yksi nimistä, joita tulisi tutkia, sillä onhan ollut juttua myös, että Pep Guardiola näkisi Mikelin seuraajanaan. Tässä kuitenkin muutamia pointteja.
  Mikel Artetalla on kokemusta riittävästi toimiakseen päävalmentajan roolissa
  Monella managerilla ja päävalmentajalla huipputasolla on yhteistä se, että löytyy runsaasti kokemusta pelaajanakin, mutta myös ympäri Eurooppaa. On suuri etu, että pelaajauralla on kokenut pelaamaan eri valmentajien alaisuudessa ja eri sarjoissa. Tämä heijastuukin sitten usein erilaisiin pelifilosofioihin. Arteta päässyt oppimaan urallaan muun muassa Alex McLeishin, Vahid Halilhodzicin, David Moyesin, Arsène Wengerin ja Pep Guardiolan alaisuudessa. Nämä valmentajat eroavat toisistaan ja tulevat erilaisista urapoluista, mikä vain positiivista tämän suhteen. Artetan oma tausta tulee alunperin Barcelonasta, jossa La Masian kasvattina nousi ammattilaiseksi. Voidaankin väittää, että tuo on aina merkittävä asia, sillä ei ole paljon parempia paikkoja oppia ymmärtämään lajia ja filosofian puolesta sopii myös Arsenaliin.
  Arteta on pelannut urallaan Englannissa, Espanjassa, Ranskassa ja Skotlannissa, joissa osoitti kaikkialla pystyvänsä pelaamaan huipputasolla. Valtaosa urasta meni hyökkäävänä keskikenttänä, mutta ajoittain laidallakin, ja oli tunnettu roolistaan pelinrakentajana. Myöhemmin sitten putosi kentällisessä alemmaksi puolustavan keskikentän rooliin, jossa yhdistyi taidot lukea peliä useammasta näkökulmasta kuin aikaisemmin. Ei ole koskaan ollut mikään salaisuus, että Artetan pelillinen älykkyys ja kentän tapahtumien ymmärtäminen on ollut aina korkealla tasolla.
  Ennen kuin Arteta eläköityi pelaajana, niin Mikel toimi sivussa Arsenalin nuorten joukkueissa valmentajana, varsinkin alle 18-vuotiaiden, hankkien näin ollen pohjalle kokemusta, sekä toimi vastuun vähentyessä Arsène Wengerinkin rinnalla ottaen oppia. Tämän jälkeen ei suurempaa vastuuta tullut Arsenalissa valmennuksen puolella, joten viimeiset kaksi vuotta on mennytkin Guardiolan oikeana kätenä, mikä on noin saman verran kuin Guardiola sai kokemusta valmentajana ennen kuin otti päävastuun Barcelonassa.
  Mikel Arteta on saanut enemmän arvostusta ja kiitosta kuin luullaan
  Aloitetaan siitä, että Guardiolalla oli valta valita oikeastaan kuka tahansa korkeasti kouluttautuneista ja kokeneista valmentajista, joista olisi ollut hänelle suuri apu astuessaan Manchester Cityn manageriksi, mutta Pep halusi tästä kaikesta huolimatta tähän rooliin Artetan. Valinta on mitä ilmeisemmin osoittautunut oikeaksi ja Pep ei ole unohtanut jättää kiitoksiaan mainitsematta. Tämän kauden osalta ehkä suurimpana esimerkkinä Artetan henkilökohtainen työ Raheem Sterlingin yksilövalmennuksessa, joka nostanut pelaajan aivan uudelle tasolleen.
  Toisessa leirissä Tottenham Hotspurissa, niin Mauricio Pochettino, joka jakanut osan urastaan Artetan kanssa, on myös osoittanut arvostustaan entistä kollegaansa kohtaan. Pochettino on kertonut kuinka toimiessaan Paris Saint-Germainin kapteenina Barcelonasta tullut Mikel kasvoi nopeasti hyvin pidetyksi persoonaksi pukukopissa ja nautti läheisestäkin arvostuksesta sekä pelaajien että valmentajien välillä. Pochettinohan olisi myös halunnut Artetan osaksi valmennusta Spursiin, mutta tämä ei tietyistä syistä koskaan toteutunut. Tietysti nyt viime aikoina ollut huhuissa Spursin kiinnostus Artetan suuntaan jälleen sekä olihan myös Everton valmis ottamaan Mikelin päävalmentajakseen ennen kuin nimesivät lopulta Sam Allardycen, sillä Artetan päätös oli vielä Manchesterissa.
  Arteta on tunnetusti parhaimpia ystäviä Xabi Alonson kanssa, mutta läpi uran on saanut aina positiivisia kommentteja ja arvostusta eri pelaajilta ja valmentajilta. Voisi uskoa, että moni pelaaja olisi valmis pelaamaan Artetan alaisuudessa.
  Mikel Arteta rakastaa Arsenalia
  Usein kritisoidaan, kun pelaajat eivät tunnu antavan kaikkea seuralleen tai ei löydy todellisia johtajia, mutta Arteta on juuri tällainen esimerkillinen tapaus. Mikel oli aina johtaja Arsenalissa sekä kentällä että sen ulkopuolella ja ei koskaan piilottanut intohimoaan seuraa kohtaan. Arteta oli seuran kapteeni ja en usko, että kukaan enää epäili pelaajan omistautumista seuralle viimeisen ottelunsa jälkeen, kun Mikel valutti kyyneleet nurmikolle ja tarina sai päätöksensä. Arteta olisi varmasti halukas käyttämään mahdollisuutensa toimia tällaisessa roolissa Arsenalissa.
  Valmentajat kuten Massimiliano Allegri, Paulo Fonseca, Leonardo Jardim, Joachim Löw ja Brendan Rodgers tuntuvat olevan tällä hetkellä hyvässä paikassa nykyisissä seuroissaan. Varsinkin Allegria, Jardimia ja Löwia voisi kuvitella olevan hyvin haastava taivutella Arsenaliin tällä hetkellä.
  Mikel Artetalla olisi suuri tuki ympärillään
  On selvää, että Arsenalin tuleva manageri ei tulisi toimimaan tehtävässään yksin. Arsène Wengerin aikakausi on päättymässä ja moni muukin asia tulee muuttumaan – sekä on jo suuresti muuttunutkin. Artetalla tulisi olemaan ympärillä osaavia toimijoita sekä valmennuksessa että muutenkin seurassa. On täysin fakta, että Arsènen seuraajalla tulee olemaan pienempi rooli kuin seurahistorian kaikkien aikojen managerilla seuran rakennuksellisista näkökulmista.
  Muuta huomioitavaa
  Arteta on monikulttuurinen kuten jo todettu, mutta on myös taitava eri kielien kanssa. Arteta puhuu täysin sujuvasti espanjaa, mutta lisäksi myös kataloniaa ja muita variaatioita, sekä baskia ja englantia, mutta myös ainakin italiaa, portugalia ja ranskaa. Muistaakseni kykenee myös jotenkin saksan kielen ja muita sieltä täältä.
  Kyseessä olisi nuori valmentaja, joka olisi automaattisesti raikas tuulahdus tekemiseen ja tarkoittaisi myös sitä, että Artetalla on hyvinkin tuore käsitys jalkapallosta lajina nykyaikaisesti. Ymmärtää pelaajia ja omaa tietynlaisen vision toiminnasta tämän kaiken ympärillä.
  Arteta tuntee seuran ja ylipäätään joukkueen. Paljon on muuttunut sen jälkeen, kun Mikel jätti Arsenalin, mutta harvalla ehdokkaalla päävalmentajaksi on yhtä hyvää ja ennen kaikkea selkeää kuvaa siitä kuinka asiat on Arsenalissa viime aikoina tehty. Artetalla on varmasti käsitys siitä, että mitä joukkueen ja seuran vuoksi olisi mahdollista tehdä nykytilanteessa, kun taas monelle muulle täysin ulkopuoliselle kyseessä voisi olla enemmänkin vain askel tuntemattomaan.
  Uuden managerin ei tarvitse olla nimi, joka on seurassa seuraavat kaksikymmentä vuotta. Lyhytaikaiset työsuhteet ovat arkipäivää nykyään ja tämä pitää tiedostaa Arsenalissakin, vaikka tilanne on ollutkin nyt jo pitkään tietynlainen. Jatkossa asiat tehdään kuitenkin varmasti erilailla. On myös oikein ottaa riskejä ja tappiotkin voidaan ottaa vastaan – varsinkin, kun kyseessä on näin taloudellisesti tasapainoinen seura kuin Arsenal.
  Lyhyesti yhteenvetona: Arteta on tällä hetkellä tunnistetusti yksi lupaavimmista nimistä tulevaisuuden manageriksi ja tällä hetkellä olisi osittain jopa väärin todeta, jos ei uskoisi uran seuraavan askeleen olevan jonkin seuran päävalmentajana. Ei olisi täysin mahdoton ajatus, että Arteta toimisi lähitulevaisuudessa jopa Arsenalin päävalmentajana, ja vaikka kyseessä ei olisi monenkaan ensimmäinen vaihtoehto, niin selvästi kuitenkin jonkinlainen mahdollisuus, joka ehkä tiettyjen perusteluiden nojalla tulisi ottaa ennen kuin myöhäistä.
   
 14. Thanks
  Jahnny got a reaction from Mati in Arsenal F.C. 2017–2018 – Still The Arsenal   
   

  Ylihuomenna sitten yksi suurimmista jalkapallo-otteluista on jälleen ajankohtainen, kun luvassa on North London Derby. Siis kohti Wembley Stadiumia, jossa pelataan Spurs – Arsenal, lauantaina 14:30 Suomen aikaa.
  Kokoonpanoista alkuun, niin tuore hankinta Lucas Moura pitäisi olla käytettävissä Spursilla, vaikka joutuikin jättämään ottelun Newportia vastaan FA Cupissa väliin. Positiivista tuosta ottelusta sen verran, että Spursin voitosta huolimatta, niin joukkue on saanut levätä huomattavasti vähemmän. Spursilla tosin ei ole lainkaan pelaajia sivussa loukkaantumisten vuoksi, mikä on varmasti Mauricio Pochettinon mieleen. Toby Alderweireld palasi pelikentille Cupissa, mutta saattaa olla viikonloppuna kuitenkin vain vaihtopenkillä.
  Arsenalilta Nacho Monreal on sairastellut, minkä vuoksi tuli vaihtoon puoliajalla, kun Arsenal kaatoi Evertonin. Kauden pelaaja on kuitenkin käytettävissä ja Nacho Monreal FC nähdään siis lauantainakin. Petr Cechin kohdalla pelikuntoisuus on epävarmaa, mutta Arsène Wenger kertoi tekevänsä päätöksensä maalivahdin suhteen perjantaina ja ei epäile peluuttaa David Ospinaa maalilla, jos Petr ei ole täydet sataprosenttia kunnossa. Danny Welbeck saattaa myös palata kokoonpanoon, kun taas Santi Cazorla on ainoa varma poissaolija.
  Spurs (4-2-3-1): Lloris ©; Trippier, Sánchez, Vertonghen, Davies; Dier, Dembélé; Eriksen, Alli, Son; Kane.
  - Substitutes: Vorm, Aurier, Alderweireld, Wanyama, Sissoko, Lamela, Llorente.
  Arsenal (4-2-3-1): Ospina; Bellerín, Koscielny ©, Mustafi, Monreal; Ramsey, Xhaka; Mkhitaryan, Özil, Iwobi; Aubameyang.
  - Substitutes: Macey, Chambers, Kolasinac, Elneny, Maitland-Niles, Wilshere, Lacazette.

  Spursilla alla on tosiaan 2–0 voitto Newportista. Spurs ei ole myöskään hävinnyt viimeiseen 11 otteluun, joista voittanut seitsemän. Spurs ei ole myöskään kotonaan hävinnyt Arsenalille viimeiseen kolmeen otteluun, joista voittanut kaksi. Arsenal voitti viimeisessä North London Derbyssa kotonaan Spursin lukemin 2–0, mutta vieraskentällä Arsenalilla on ollut tällä kaudella vaikeampaa, sillä joukkue on voittanut vain yhden viimeisestä kahdeksasta vierasottelustaan.
  Sanoisin, että niin kutsuttu kotijoukkue lähtee ennakkosuosikkina otteluun. Pelkään jotain 2–1 tai yleensä suurimaalisena otteluna 3–2 tulosta, mutta tasapeli kelpaisi realistina. Totuus kuitenkin on, että kyseessä on North London Derby ja nämä tulee voittaa. Haluan nähdä samanlaisen kahden maalin voiton kuin kotona ja näin ollen 0–2 vierasvoitto olisi täysi unelma. Vaikea uskoa, mutta ei sitä muutakaan voi. Arsenal tosin pelannut aina vahvasti Wembleylla ja alla nyt kahdeksasta ottelusta kahdeksan voittoa.
  Oman mausteensa otteluun antaa myös managerien väliset kommentit. Liverpoolia vastaan nähtiin Spursilta totaalista komediaa, kun tuomariin yritettiin vaikuttaa useampaan otteeseen sukeltamalla, mikä johti siihen, että Spurs jopa sai hyväkseen ratkaisuja vähintään pariin otteeseen. Sekä Dele Alli, Harry Kane että Erik Lamela syyllistyivät tähän, vaikka asiantuntijat väittivät toisin varsinkin englantilaispelaajien kohdalla. Dele sai tuosta omasta tilanteestaan varoituksenkin. Ennen kauttahan kerrottiin, että vastaavista tilanteista annettaisiin pelikieltoa jälkikäteen, mutta kaikki nyt tietävät tuon FA:n täysin naurettavan linjan näissä asioissa. Pochettino avasi sanaista arkkuaan pressitilaisuudessaan kertoen, että jalkapallon yksi pääideoista on huijata tuomaria ja vastustajaa. Painotti myös kuinka aikaisemmin jalkapallossa tuota on aina arvostettu ja hyvästä filmauksesta tulisi palkita, sillä kyseessä on vain pelaajan taidokas tapa auttaa joukkuettaan. Wenger puolestaan tänään pressitilaisuudessa otti selvän linjan, mikä aina ranskalaisella ollut, että tilanteiden simulointi tulisi kieltää totaalisesti ja tästä tulisi rankaista, minkä kannalla FA:kin on ollut, tosin tätä osittain tilanteista riippuen noudattamatta.
  Laitetaan vielä loppuun oma toivomus kokoonpanosta, vaikka tuskin Arsène näitä lueskelee. Sanoisin siis, Arsenal (4-2-2-2): Cech; Bellerín, Koscielny ©, Mustafi, Monreal; Ramsey, Xhaka; Mkhitaryan, Özil; Aubameyang, Lacazette.
   
   
 15. Like
  Jahnny got a reaction from Webmaster in Uusi IPB foorumin versio   
  No niin, tosiaan evästeet ja välimuistit oli tyhjennetty jo ennestään. Olisi varmaan saattanut toisella selaimella toimia, mutta en nyt edes tämän takia viitsisi keskittyä vaihtelemaan kahden selaimen välillä.
  Kahdesti poistin ja asensin uudelleen Google Chromen ja nyt näyttää yhtäkkiä toimivan. Mahtavuutta.
 16. Haha
  Jahnny reacted to Public Enemy in Chelsea FC 2017/2018   

  FA:n "puolueeton" paneeli ei osannut sanoa oliko kyseessä punaisen arvoinen suoritus vai ei ja Deeney ei saanut tempustaan pelikieltoa.
  Jos joku keksii jonkun muun selvityksen kuin korruptio tälle toiminnalle niin olisin kiinnostunut kuulemaan
 17. Like
  Jahnny got a reaction from Crisu7 in Manchester United - Kausi 2017/18   
  Kuvassa Manchester Unitedin legenda Duncan Edwards Highburylla 1. helmikuuta 1958, viisi vuorokautta juuri ennen Münchenin lento-onnettomuutta.
  Tänään siis 60 vuotta tapahtuneesta. Ei unohdeta sitä.

   
 18. Like
  Jahnny reacted to Public Enemy in Jenkkifudis!   
  Fly, Eagles Fly!
  Eaglesille melkoinen voitto Super Bowlissa Patriotsista!
  Aika tasaista matsia läpi pelin ja puolustuksilta ei oikein tuntunut löytyvän mitään ratkaisevaa peliä koko matsin aikana. Patsilta yksi syötönkatko joka lähinnä meni enemmän Alshon Jefferyn piikkiin kuin Nick Folesin. Eaglesin vikassa rynnistyksessä toki Eaglesin puolustus kesti, mutta kyllä tämä enemmän oli hyökkäysten mittailua keskenään. Nick Foles jatkoi siitä mihin Vikingsiä vastaan jäi ja Eaglesin puolelta Jeffery, Ertz ja Agholor otti niitä tärkeitä koppeja. Patriotseilta Brandin Cooksin loukkaantuminen söi varmaan aika paljon tehoja ja loppupelin heittopelit suuntautukin lähinnä sitten Rob Gronkowskin ja Chris Hoganin suuntaan.
  Eniveis, Eagles on mestari ja maailmassa on kaikki taas hyvin
 19. Like
  Jahnny got a reaction from ippe in Englannin Valioliiga 2017/2018   
  Voisi kauden etenemisen lisäksi vähän myös katsoa, että miten mahdollisesti tuleva kierros voisi mennä ja miten tämä vaikuttaisi sarjataulukkoon. Varsinkin alemmassa kastissa on suurta muuttuvuutta helposti luvassa.
  Burnley 0–2 Manchester City
  Bournemouth 1–1 Stoke City
  Brighton 1–0 West Ham
  Leicester City 2–1 Swansea City
  Manchester Utd 1–0 Huddersfield
  West Brom 1–1 Southampton
  Arsenal 2–0 Everton
  Crystal Palace 2–1 Newcastle Utd
  Liverpool 2–1 Spurs
  Watford 0–2 Chelsea
  ____________________
  1. Manchester City 71 (+57) (=)
  2. Manchester Utd 56 (+32) (=)
  3. Liverpool 53 (+29) (=)
  4. Chelsea 53 (+28) (=)
  5. Spurs 48 (+26) (=)
  6. Arsenal 45 (+14) (=)
  7. Leicester City 37 (+4) (+1)
  8. Burnley 35 (-4) (-1)
  9. Everton 31 (-14) (=)
  10. Bournemouth 29 (-8) (=)
  11. Crystal Palace 29 (-14) (+2)
  12. Watford 27 (-12) (-1)
  13. West Ham 27 (-13) (-1)
  14. Brighton 27 (-15) (+1)
  15. Stoke City 25 (-25) (+1)
  16. Southampton 24 (-11) (+2)
  17. Newcastle Utd 24 (-13) (-3)
  18. Huddersfield 24 (-26) (-1)
  19. Swansea City 23 (-19) (=)
  20. West Brom 21 (-15) (=)
 20. Like
  Jahnny got a reaction from 20Legend in Englannin Valioliiga 2017/2018   
  Välillä jotenkin sellainen olo, että Leicester City olisi voittanut mestaruuden viime kaudella. Kukaan ei edes muista Chelsean menestystä, vaikka on hallitseva mestari. Tulikin vastaan sopivasti video, joka muistuttaa tuosta hullusta kaudesta. En itse kovin paljon jaksanut tuosta hypestä välittää, minkä annoinkin ilmi, mutta voi kai sitä muistella ja pohdiskella näin jälkikäteenkin, vaikka ketään ei Leicesterin tapahtumat enää kiinnosta pisarankaan vertaa.
  Ei tosin tämän kauden aihe, mutta en nyt viitsi vanhaakaan kautta nostaa ylös.
   
 21. Like
  Jahnny reacted to Olli in Futismatkat   
  Nyt on sitten kotiuduttu Belgiasta. Matka meni kaikin puolin hyvin lukuunottamatta menomatkaa. Lento, jonka olin alunperin buukannut, peruttiin sääolojen takia ja se myöhäisempi lento, jolle minut siirrettiin, oli sitten noin tunnin myöhässä. Tästä syystä keskiviikon Anderlechtin ottelusta ehdin nähdä vain puolisen tuntia. No, noita vaan joskus sattuu ja sille ei mitään voi. Ehdin kuitenkin tuon puolen tunnin aikana nähdä pari maalia ja missatun viimehetken rankkarin, joten turha keikka ei ollut. Anderlechtin stadikka oli ihan kiva kompakti stadion keskustan länsipuolella. Stadion on ulkoapäin hiukan erikoisen näköinen ja näyttää vähän joltain toimistorakennukselta.
  Torstaina oli vuorossa sitten tunnin junamatka Bruggeen, jossa kävin katsomassa paikallisen Club Bruggen ja Oostenden ottelun. Brugge on tällä hetkellä kohtuu ylivoimainen Belgian liigassa ja tuokin ottelu oli tiukoista lukemista (3-2) huolimatta aika yksipuolinen näytös. Brugge vetää Belgian mittapuulla hyvin yleisöä ja tässäkin pelissä oli paikalla reilut 26 000 katsojaa. Club Brugge jakaa stadionin yhdessä kaupungin toisen seuran Cercle Bruggen kanssa ja se näkyy esimerkiksi stadionin värityksessä. Kuriositeettina mainittakoon, että stadionilla soitettiin You'll never walk alone ennen peliä. Brugge on muutenkin ihan hieno kanaalien ympärille rakennettu kaupunki. Kaupungin historiallinen keskusta taitaa olla myös Unesco maailmanperintökohde.
  Perjantaina käväisin Brysselin ja Antwerpenin puolivälissä sijaitsevassa Mechelenissä katsomassa paikallisen KV Mechelenin ja Mouscronin välisen ottelun. Mechelen on juuttunut Belgian liigan pohjille ja tuota perjantain esitystä katsellessa se ei varsinaisesti yllättänyt. Pelin taso ei muutenkaan päätä huimannut, mutta muuten oli varsin kiva kokemus. Yleisöä oli reilut 11 000 ja tunnelma oli varsin hyvä. Ja kun oli perjantai-illan pelistä kyse, niin tottakai myös olut virtasi. No, Belgiassa se kyllä virtaa muutenkin. Niin ja ottelua ennen stadionilla soitettiin You'll never walk alone.
  Lauantaina matkasin sitten ranskankieliselle puolelle Belgiaa, Charleroihin. Ranskankielinen puoli on yleisesti ottaen se Belgian köyhempi osa ja se näkyy eritoten Charleroissa. Seutu on aiemmin ollut vaurasta kaivosteollisuuden ansiosta, mutta sen alasajon takia työttömyys on lisääntynyt ja elinatso laskenut. Charleroi sai 90-luvulla kyseenalaista julkisuutta pedofiili-sarjamurhaaja Marc Dutrouxn takia. Hän nimittäin asui silloin kaupungissa. Käväisin itsekin bongaamassa hänen talon kun se sijaitsi hyvin lähellä rautatieasemaa. Mitä itse otteluun tulee, niin ei tämäkään miksikään klassikoksi muodostunut. Vierasjoukkue Antwerp meni ensimmäisellä puoliajalla johtoon ja Charleroi tasoitti toisen puoliajan alussa. Charleroi pelasi viimeisen vartin kahden miehen ylivoimalla kun Antwerpilta ajettiin kaksi miestä ulos, mutta voittomaalia ei onnistuttu tekemään. Yleisöä oli reilut 10 000 ja tunnelma ihan hyvä. Vierasfaneja oli paikalla varmasti 1000-1500. Ilotulitteita oli molemmilla faniryhmillä ihan kiittettävästi. Antwerpilla on myös aika pahamaineiset kannattajat ja sen takia ottelun turvatoimet oli aika massiiviset.
  Sunnuntaina oli sitten vuorossa matkan pääottelu Standard Liege-Anderlecht. Kyseessä on yksi Belgian suurista otteluista ja kotijoukkueen kannattajille Anderlecht on ehkä se suurin vihollinen. Liege sijaitsee myös Belgian ranskankielisellä puolella eikä myöskään ole mikään varsinainen lomakohde. Ottelusta muodostui varsin viihdyttävä päättyen tasalukemiin 3-3. Varsinkin ensimmäinen jakso oli melkoista ilotulitusta kun tauolla lukemat oli 2-3. Yleisöä oli noin 27 000 eli stadion oli lähes loppuunmyyty. Tunnelma oli myös todella hyvä. Standardin faneilla oli ihan näyttävä tifo ennen peliä kuin myös aikamoinen määrä soihtuja. Stadionista tykkäsin tosi paljon. Katsomot olivat erittäin jyrkät ja se tottakai edesauttaa tunnelman luomisessa.
  Kokonaisuutena voi sanoa, että oli antoisa reissu. Opin itse maasta kuin myös maan jalkapallosta paljon reissun aikana. En esimerkiksi tiennyt, että maan eri osien välillä on noin raju ero. Myös futiskulttuurit poikkeavat aika reilusti. Hollanninkielisellä puolella on saatu enemmän vaikutteita Hollannista ja myös Englannista kun taas ranskankielisellä puolella meno on vähän kuin Ranskassa. Yksi jännä yksityiskohta on, että stadioneilla soitettiin tosi paljon jotain 90-luvun poppia, jota ei kovin usein tätä nykyä kuule. Belgia on kaikin puolin otollinen paikka futisturismille kun välimatkat ovat lyhyet, junaliikenne on varsin hyvin järjestetty, otteluliput on varsin kohtuullisen hintaisia ja useimpiin otteluihin niitä on helppo saada. Toki turvallisuussyistä on joskus niin, että niitä ei netin kautta myydä (kuten esim. Charleroissa ja Liegessä oli tällä kertaa). Olut on myös halpaa ja sitä saa lipitellä myös katsomoissa.
 22. Like
  Jahnny got a reaction from Tolppa-Apina in Mesut Özil (Arsenal 2013–)   
  Ja kun juuri luulin, että päivä ei voisi mennä paremmaksi:
  EXCLUSIVE: Mesut Özil signs a new three-and-a-half year contract to remain at Arsenal until summer 2021. Becomes highest-paid player in club history on around £215k per week. Deal agreed last weekend, signed at Colney this morning. Could take him to 8 years at Arsenal and 32-year-old.
  Turned down interest from Man United, PSG and a mega money offer from China worth £25 million a year.
 23. Like
  Jahnny got a reaction from Tolppa-Apina in Arsenalin varmistuneet pelaajasiirrot   
  Pierre-Emerick Aubameyang signs

  Welcome to Arsenal, Pierre-Emerick Aubameyang!
  The 28-year-old has joined us from Borussia Dortmund on a long-term contract for a club-record fee.
   
  Our second signing of the January transfer window, Auba is one of the world’s most highly-rated strikers. He scored 98 goals in 144 Bundesliga games for Dortmund and had a hand in 172 goals in 213 matches in all competitions for his former club.
   
  That works out at an average of 96 minutes per goal or assist.
  Auba is the Gabon captain and all-time top goalscorer, and became the first Gabonese winner of the African Footballer of the Year award in 2015.
   
  This deal is subject to the completion of regulatory processes and Auba’s squad number will be confirmed shortly.
 24. Like
  Jahnny reacted to ippe in Liverpool FC - Kausi 2017/18   
  Eilinen ottelu oli suuri pettymys varsinkin kun huomioi sen, että kentällä oli käytännössä paras mahdollinen kokoonpano. WBA:n johtaessa 1-2 tarjottiin Liverpoolille vielä oljenkortta tähän peliin videon kautta, kun ensin WBA:n maali hylättiin tarkastelun jälkeen paitsiona ja melkein heti tämän perään toisesessa päässä Salahiin boksissa kohdistunut rike käytiin katsomassa videolta ja tuomari antoi tästä rangaistuspotkun. Firmino laukoi kuitenkin rankkarinsa ylärimaan niin ei siitä sitten sen ihmeempiä.
   
  Mignoletista nyt on kaikki sanottu ja toivottavasti tämä kausi jäisi jo hänen viimeisekseen Liverpoolissa. On tuo Mignolet'n Liverpool ura ollut sellainen tuskien taival jokaisen osapuolen näkökulmasta, että mitä pikemmin vihelletään peli poikki niin sen parempi. Mignolet'n lisäksi koko alakerta oli toki muutenkin täysin luokaton ja ennen kuin aletaan vakavissaan puhua pokaalien voittamisesta niin sieltä pitäisi useamman pelaajan vaihtaa maisemaa tai siirtyä huomattavasti pienempään rooliin. Kloppo on sellainen Mr. Nice Guy, että varmaan se yrittää koutsata Lovrenista ja Matipista jotain Mats Hummelsia, mutta mitä pikemmin hän ja muu valmennusjohto hoksaa sen tosiasian, että näistä veijareista ja mm. Morenosta ei ole voittavan joukkueen puolustuksen vakionimiksi niin sen parempi. Itse myisin kesällä toisen näistä toppareista uuden hankinnan tieltä ja jättäisin toisen 3. topparin rooliin. Vasemmalla laidalla Moreno ja Robertson ehkä toimisivat jos muu linja olisi ihan huipputasoa, vaan kun ei ole. Oikealla laidalla Gomez & TAA on ihan symppis tulevaisuuden kaksikko ja molemmat toivottavasti pelaavat pitkän uran Liverpoolissa, mutta kun heitä verrataan tällä hetkellä muiden kärkijoukkueiden oikeisiin laitapakkeihin niin ero on aika suuri. Clynestä nyt ei tunnu tietävän kukaan mitään ja jos siellä on oikeasti minkäänlaisiin huumausaineisiin sekaannuttu niin näyttäisin ovea kysymättä kuulumisia.
   
  No ei se homma varmaan silläkään ratkea, että ostetaan vaan uudet miehet ja ajatellaan, että homma klikkaa välittömästi... 
   
  Se voi muuten olla melkoinen "selviytymistaistelu" luvassa loppukauden ajan jos ja kun tässä ikkunassa ei enää tehdä pelaajahankintoja. Jokainen muu top 6 joukkue näyttää vahvistuvan tässä ikkunassa ja kun Liverpool kuitenkin myi Coutinhon pois ja vaikka sieltä VVD tulikin sisään niin aika +/- 0 tilanteessa ollaan alkukauteen verrattuna. Tällä hetkellä ollaan vielä neljäntenä kaksi pinnaa Spursia edellä, mutta vire näyttää nyt heikentyneen ja kun liigassa pelataan vielä 14 kierrosta niin voi olla aika pitkä kevät luvassa. Arsenalkin lopettaa perinteisesti aina vahvasti ja jos he saavat sinne jonkun Aubameyangin pistämään palloa pussiin niin Liverpoolin ja Arsenalin viiden pinnan ero on aika nopeasti kiinni kurottavissa.
 25. Like
  Jahnny reacted to Royfish in Suomen A-Maajoukkue, yleistä asiaa   
  Huuhkajat näköjään Kansojen liigan C-divariin. Samassa lohkossa Kreikka, Viro ja Unkari. Divarien voittajat siis (a-. b, c-, ja d-divarit) pääsee 2020 EM-kisoihin. 
  Jos oikein käsitin niin siis a:ssa pelaa parhaat maat ja d:ssa tasoltaan huonoimmat. Ja divareittain pelataan siis turneet, joista sit huonoin tippuu aina alempaan divariin ja voittaja(t) nousee ylemmäs? Oisko nyt Suomelle edullistakin rämpiä D-divariin ja voittaa sit se?   Siinä väylä kisoihin??  
  No, mut mitähän nuo muut maat mahtaa olla C-divarissa? Joku viisaampi tietänee? Nopeesti en löytäny kuin tuon Suomen lohkon.... 
   
×