Jump to content

Wipu

Members
 • Content count

  328
 • Joined

 • Last visited

About Wipu

 • Rank
  Junior Member
 • Birthday 12/15/1977

core_pfieldgroups_99

 • Minä kannatan:
  ManchesterUnited

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. Poolin painostus ja pallonhallinta oli odotettua. Tosiasia kuitenkin oli, ettei Pool käytännössä saanut yhtään todellista maalipaikkaa? United puolustus oli puolustussuuntaan todella hyvä ja Pool hyökkääjien liikkeet puolustajien väleihin ja kuviot oli hyvin tiedossa. Puolustuksen osalta taktisesti hyvä peli. Tästä pisteet myös valmennukselle. Unitedin pallollinen tekeminen oli heikkoa etenkin ekalla jaksolla. Kun peli perustuu vastaiskuihin, on pallosta kyettävä huolehtimaan riiston jälkeen. Liian usein pallo menetettiin, ennen kuin päästiin edes hyökkäämään tai ajoitusten ohessa pielessä, tuli paitsio. Unitedin oma pallollinen peli parani huomattavasti toisella jaksolla. Brunon ja Pogban paikoista olisi voinut (pitänyt) tehdä, mutta tällä kertaa ei mennyt. Keksikentällä McFred kaksikko oli todella hyvä. McT makasi aika alhaalla ja Fred jaksoi aktiivisesti tehdä prässiä keskialueella. Täydentävät toisiaan ihailtavasti ja Pool ei oikein löytänyt keinoja pelata maata pitkin keskustaan. Pogba oli (taas) hyvä. Tekee duunia pallottomana ja pallollisena ehkä paras pelaaja tänään. Martialin ja Rashfordin vahvuudet ovat vastaiskuissa ja kun hyökkäyksiä ei saatu riittävän nopeasti käyntiin jäivät molemmat pelin ulkopuolelle. Martti pahemmin kuin Rashford. Bruno oli heikko ja edelleen yliyrittäminen ja sitä kautta turhautuminen leimaa kaikkea tekemistä. Olisko aika kokeilla VDB:ä (tai Mata) parissa pelissä Brunon paikalla tai rinnalla, tuomassa tukea pelintekemiseen. Poolilla oli hallinta, mutta ei todellisia maalipaikkoja ja Unitedilla kaksi huippupaikkaa. Tätä taustaa vasten itselleni tasapeli pelin jälkeen pettymys. Pitkässä juoksussa tasapeli suurempi menetys Poolille kuin Unitedille, koska nyt ainakin City ja Leicester painelevat sen ohi sarjataulukossa.
 2. En ehtinyt ennen peliä kommentoimaan, mutta peli juuri sitä mitä realistisesti oli odotettavissa. Poolilla pallonhallinta ja United iskee vastaan, tai alkuun ei iskenyt, mutta puoliajan loppua kohti parani. Unitedin tulee olla huolellisempi pallon kanssa toisella jaksolla ja kyettävä hyödyntämään riistojen jälkeiset hetket paremmin. Nyt riiston jälkeen palloa ei saada tarpeeksi nopeasti pois ahtaasta tilasta ja eteenpäin, jolloin pallo menetetään uudestaan varsin nopeasti tai syöttö lähtee myöhässä pystyyn. Oliko 7 paitsiota Unitedilla ekalla jaksolla, joka kertoo siitä, ettei syöttöjen ja juoksujen ajoitukset ole aivan kohdillaan. Tokalla jaksolla Cavani kärkeen, joka sitoo Pool topparin keskemmälle. Myös VDB liikkumaan keskikentälle huolehtimaan pallosta ja tarjoamaan syöttösuuntia olisi tervetullut.
 3. 12.1.2021 Burnley vs Manchester United@Turf Moor

  Oli kyllä käsittämätön päätös hylätä maali??? Harry voitto pääpallon 100-0 ja pakki peruutti sitä päin? Unitedin pitäisi byt keskittyä pelaamiseen. Rikkonainen peli menee täysin Burnleyn laariin. Tempo ei nouse ja Burnely heittelee kaikista erikoistilanteista palloa boxiin. Unitedin toimesta palloa hieman nopeammin liikkeelle ja huolellisuutta sekä laatua syöttöihin. Cavani tekee hyviä juoksuja boxiin/boxissa, mutta liikkeen avaamia tiloja eivät muut, etenkään Rash ja Martti hyödynnä. Ekan puoliajan loppu jo hieman parempaa. Nyt pari napsua lisää tekemiseen, niin 3 pistettä lähtee Manchesteriin.
 4. 12.1.2021 Burnley vs Manchester United@Turf Moor

  Tärkeä peli, joka nyt sanomattakin selvää. Burnley ei kovin kummoinen kotijoukkue ole tällä kaudella ollut, joten kaikki muut tulokset kuin Unitedin voitto olisivat pettymyksiä. Helppoa peliä ei ole tulossa ja se näkyy myös Olen valinnoissa. Fyysinen ja hyökkäysvoimainen kokoonpano kentällä, kertoo siitä, että Burnleyn tarjoamaan ennenkaikkea fyysiseen haasteseen halutaan vastata. Painimaan ei olla lähdössä, vaan hyökkäämään ja pitämään palloa, mutta Burnley taistelee ja pelaa suoraviivaisesti, joten hereillä on oltava. Vähän kliseistä, mutta Burnley edustaa tällä hetkellä ehkä selvimmin ns perinteistä brittifutista, jos sellaisesta nyt voidaan puhua. Olisi suuri virhe lähteä jo nyt miettimään Pool peliä ja onneksi näin ei ole tehty. Kortteja jos lähtee pelkäämään tai varomaan, niin yleensä ei lopu hyvin. Jos kortti tulee, niin sitten tulee ja Pool peliä mietitään sen jälkeen.
 5. Eka 15-20min Ok, sen jälkeen.....kuten Herpati totesi.
 6. Pari sanaa ja huomiota Van de Beekistä. VdB:n pelipaikka aivan väärä. Kaverin pitäisi olla pelintekijän syöttöjen kohde ja tuki pelintekemiselle vastustajan linjojen välissä. Nyt kaveri pelintekijänä tai ainakin toisena sellaisena. Ensimmäisen jakson Matan paikassa näkyi Vdb:n vahvuus. Tuota ei nyt paljon voi hyödyntää ja paha antaa näyttöjä, kun ei omat vahvuudet tue lainkaan tämän hetken pelipaikkaa. Lingard ulos, Fred sisään ja VdB lingardin paikalle. Tai Lingard ulos, Martial sisään, muodostelma 4-1-4-1, jossa ylempi neljän linja James-VdB-Mata-Greenwood.
 7. 20 minuuttia hyvää tekemistä. Pallo ja miehet liikkuivat riittävän nopeasti ja Watford oli ihan telineissä. Huippuvaaralliset paikat jäivät Unitedilta saamatta, mutta maali ja kentän paras United peluri McT sen tekijänä. 20 minuutin pelin jälkeen peli oikeastaan oli sitä mitä epäilin sen olevan. Käsittämätöntä sulaminen Unitedilta pelillisesti ja ainoastaan Watfordin todella heikot ratkaisut ja viimeistely estäneet tasoituksen. Baillyn loukkaantuminen todennäköisesti vähemmän vakava, mutta näiden päävammojen kanssa ei nykyään kannata riskeerata, joten pakotettu vaihto.
 8. Hyvä kun kierrätetään. Avaus vähintäänkin mielenkiintoinen. Paljon pelaajia, jotka a) Eivät ole kauheasti saaneet peliaikaa viimeaikoina tai edes koko kaudella b) eivät ole pelanneet yhdessä tosi pelissä. Tätä taustaa vasten ennakko-odotukset pelin laadusta eivät ole kauhean korkealla. Ainakin osalta pelaajista odotetaan näyttöjä ja niiden antaminen edellä olevista syistä on haastavaa. En nyt halua maalailla mitään kauhukuvia, mutta totuus on, että todella vaikea on yksittäisen pelaajan erottua, jos joukkuepeli ei ole kunnossa. Toivon olevani väärässä ja silloin saa vapaasti lainailla tätä viestiä pelin jälkeen ja kuittailla pessimistisyydestä. Mahdollisuudet hyvään peliin ovat olemassa ja kentällä pelaajia, joilla peli pitää hoitaa, vaikka heikommalakin esityksellä. Keskikentällä ja hyökkäyksessä vaikuttaa olevan paperilla hyvä tasapaino ja ennenkaikkea liikettä ylös päin sekä mahdollisuus aktiiviseen prässiin. Pelintekeminen on Mata-VDB vastuulla, Greenwood puhtaana kärkenä viimeistelemässä, Lingard-James juoksemassa linjan taakse ja Williams oikeilla sekä Telles vasemmalla tukemassa hyökkäyksiä ovat loistavia juttuja. Mutta mutta, palataan viestini alkuun a ja b kohdat.... Olisi jopa pienoinen ihme, jos peli toimisi kuin se kuuluisa junan vessa.
 9. Taantuma ehkä terminä huono valinta (en keksinyt muuta), mutta pelillisesti Unitedin peli ei ole ollut viimeiseen 3-4 peliin yhtä "hyvää", kuin se oli sitä ennen. Edelleen United mielestäni menossa oikeaan suuntaan, mutta käyrä ei ole yhtä selvästi ylöspäin, kuin se oli aiemmin. Tuloksellisesti United pelannut varsin hyvin, mutta peli mennyt väkinäisemmäksi ja yritetään liikaa. Jossain vaiheessa peli oli rennompaa ja jollain tavalla vapautuneempaa, kuin tällä hetkellä. Todennäköisesti väsymystä, fyysistä, mutta myös henkistä, joka vaikuttaa juuri tuohon yliyrittämiseen erityisesti hyökkäyspelaamisessa. Mutta näitä vaiheita tulee ja suunta edelleen oikea. Nyt vain jatkossa paluu perusasioihin hyökätessä, niin hyvä tästä tulee.
 10. Tänään (eilen) City oli parempi kuin United, piste. City hallitsi palloa ja sai luotua vaarallisemmat maalipaikat, mutta muuten ottelu oli varsin tasainen. Cityn puolustus oli todella (yllättävän) tasapainoinen ja hyvä, joka tylsytti osaltaan Unitedin hyökkäyksien parhaan terän, eikä United tuntunut löytävän keinoja City puolustuksen puhkomiseksi. Samaa voidaan sanoa tapahtuneen myös toisessa päässä kenttää ja City saikin maalit erikoistilanteista. Muutaman vaarallisen maalipaikan City sai pallonhallinnan kautta pelitilanteista luotua, mutta näistä pari liputettiin paitsioksi ja yksi tolppa. Cityn hyökkäys oli ehkä jopa hieman vaisumpi kuin odotin, kun katselin viikonloppuna Chelsea ottelun, jossa piti Chelsea puolustusta välillä pilkkanaan. Mielestäni Unitedin maalittomuus ja todellisten maalipaikkojen vähyys olisi ollut hyökkäyksen pelisuunnitelman tai taktiikan puuttuminen. Yrityksiä oli ja yksittäisten United pelaajien yritykset jäivät melko köykäisiksi. Kukaan hyökkäyksestä ei noussut yksilötasolla sille tasolle, jota City puolustuksen puhkominen olisi vaatinut. Paras terävyys 1vs1 tilanteissa, liikkumisessa, tarkkuus viimeisissä syötöissä ja huolellisuus haltuunotoissa ei ollut sillä tasolla, kuin olisi maalintekemiseksi tarvittu. Edellä mainituista syistä, myös kollektiivinen hyökkäyspelaaminen ja harjoitellut kuviot kariutuivat Cityn puolustukseen. Jotenkin tuntuu, ettei United kärsi fyysisestä väsymyksestä, vaan pikemminkin henkisestä. United prässäsi aktiivisesti ja liikkui muutenkin hyvin. Paras terävyys puuttuu ehkä osin fyysisen rasituksen johdosta osalla pelaajista. Vastuuta tulee osalle pelaajista runsaasti ja esim Brunolta odotetaan "ihme tekoja" ottelusta toiseen. Viime peleihin on sattunut muutama normaali tason (Ei Brunon normaali taso, vaan "normi pelaajan") esitystä, jossa liike on kyllä hyvällä tasolla, mutta ratkaisut eivät. Fyysisesti joukkue on paremmassa kunnossa kuin moneen vuoteen, josta jo kertoo kapea sairasosasto. Ja nyt koputan puuta. Yksittäinen peli, jonka tulos harmittaa ja etenkin kun hävitään välierä ja paikallisvastustajalle. Mutta ei tästä(kään) yksittäisestä ottelusta voi liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä vetää. City on hyvässä nousussa peliesitysten suhteen ja varmasti yksi kovimmista joukkueista Valiossa juuri tällä hetkellä. United taas hienoisessa "taantumassa" pelillisesti (ei alamäessä) hyvän nousukiidon jälkeen. Näitä taantumia tulee ja kysymys kuuluukin, kuinka lyhyeksi "taantuma" jää. Mikäli pelillinen kurssi saadaan uudelleen nousuun, edes hienoiseen, niin United pysyy mukana kärkikamppailuissa kauden loppuun asti.
 11. Kausi 2020-21 käyntiin

  Ottaen huomioon, että vuonna 2019 Bernardo Silva sai 1 ottelun pelikiellon + sakot rasisistiseksi tulkittavasta viestistä ystävälleen Benjamin Mendylle, niin 3 ottelua ja £100k sakkoja Cavanin tapauksessa on melkoinen korotus sanktioon vuodessa. Mielestäni tapaukset ovat melko hyvin verrattavissa, vaikka eivät identtisiä olekaan.
 12. Kaikki lasketaan. Heikko peli otteluruuhkassa, mutta hieman onnellakin käännettiin voitoksi. Toiselle jaksolle ei juuri mikään muuttunut. Wolves väsähti ja hyökkäyksistä lähti loppukin uhka. Unitedin muratutumisyritykset ja keskitykset boxiin heikkoja. Matic oli toisella puoliajalla parempi, kun vastustajan vauhti hiipui. Pogba nosti hieman sijoittumistaan loppua kohden, jolloin painetta saatiin edes hieman lähemmäs Wolvesin maalia, mutta mitään todella vaarallista ei silti saatu aikaan. Brunolta hieman heikompi peli, mutta kuten puoliajalla totesin, niin Wolves tukki Brunon tilat hienosti, eikä aikaa ja tiloja juurikaan ollut, ennen kuin Moutinho Neves kaksikko väsähti. Aina ei voi pelata hyvin, mutta nämä ottelut pitää kääntää voitoksi, kuten tänään, jos halutaan olla kärkitaistelussa mukana vielä jatkossakin.
 13. Heikko puoliaika. Hidasta pelaamista ja heikkoja keskityksiä, paria lukuunottamatta. Wolves pelaa käytännössä 5 puolustuslinjalla, joka ei edes ole kauhean tiivis, mutta Unitedin hitaalla pallon liikuttelulla ja olemattomilla liikkeillä/pystyjuoksuilla tuosta ei läpi mennä. Kun laidat on tukossa Wolvesin 5 linjan toimesta, niin tilat ovat linjan edessä, jossa Bruno ollut toistaiseksi aika pimennossa tänään, syy tähän osin Wolvesin hyvyyttä. Nyt pitäisi saada nousuja keskikentältä Pogba Matic kaksikolta, jolloin Wolvesin puolustus joutuisi reagoimaan ja tiloja aukeasi, linjan eteen ja väleihin. Näin saataisiin Brunolle enemmän tilaa tai jos edelleen merkkaavat Brunon, niin silloin nouseva kk vapaana. Telles ollut todella heikko, joten Shaw parempi vaihtoehto aktiivisempana leikkaamaan keskelle. Ja kuten Kynot totesi, niin Greenwood vaeltelee jossain varjojen mailla. Yksittäisiä pieniä väläytyksiä, mutta jotenkin on väritöntä tuon tekeminen. Olisko Martial jossain vaiheessa tai VDB juoksemaan väleihin ja luomaan tiloja.
 14. Wolves ollut tällä kaudella heikompi kuin moni, itse mukaanlukien, olisi odottanut. Peli ailahtelee ja tuttua nopeutta ja vaarallisuutta ei ole hyökkäyksissä nähtävissä. Vielä kun Jimenez on poissa, niin hyökkäyksestä viimeistelyvoima on astetta heikompi. Heikko joukkue ei silti ole vastassa ja todennäköisesti kiirettä pitää kentän molemmissa päissä. Koska odotettavissa on hieman Leeds ottelun kaltainen päästäpäähän peli, niin hieman ihmetyttää Pogba Matic parin valinta keskelle. Tosin hyvä kierrättää pelaajia otteluruuhkassa, jolloin valinnan ymmärrän. Matic ei lähtökohtaisesti ole parhaimmillaan vastaiskujoukkueita vastaan, jotka hyökkäävät maatapitkin pelaten omasta päästä. Pitkiä palloja Wolves tuskin juurikaan viljelee, jolloin pallot olisivat toppareiden heiniä ja Matic lukee kakkospallot. Jos peli aaltoilee päästä päähän ja pallon hallinta ei ole Unitedilla, niin ennustan hankaluuksia. Toivottavasti olen väärässä ja Pogba - Matic - Fernandes hallitsevat keskikenttää ja palloa, jolloin Wolves joutuu juoksemaan keskialueella, jossa Moutinho - Neves kaksikko ei ole kaikista liikkuvin parivaljakko puolustussuuntaan. Wolves pelaa kolmen topparin linjalla, jolloin Unitedin hyökätessä laidoilta on tilaa, joka pitää pystyä hyödyntämään. Cavani hyvä valinta keskelle, jolloin boxissa on todellinen uhka, joka pystyy myös vastaamaan Wolves toppareiden fyysisyyteen.
 15. Pitkälti samaa mieltä. Ajoittain peli oli aika väsynyttä puolin ja toisin, joka näkyi helppoina virheinä. Ekasta maalista itseasiassa eri mieltä. Se olisi voitu estää. Brunolta helppo pallon menetys, josta seuranneesta tilanteesta pallo Barnesille. Brunon ja McT:n välillä pientä kommunikointi sekoilua, eikä kumpikaan mennyt tarpeeksi lähelle Barnesia, joka laukoi Baillyn ohi pallon etunurkkaan. Liikaa tilaa ja aikaa oman 16 ulkopuolella. Toisessa maalissa Vardylta hieno liike hyvään keskitykseen. Bailly tuon olisi ainoana voinut estää seuraamalla Vardya, mutta en nyt suuresti häntä syyttäisi. Epäilen, ettei tuota olisi kukaan muukaan toppari estänyt. Huonoa säkää, kun meni lopulta Tuanzeben jalasta maaliin. Unitedin maaleissa huomio kiinnittyi hienoihin murtautumisiin läpi puolustuslinjasta. Ensimmäisessä taisi hieman olla onneakin, mutta sitä tarvitaan ja sekin on ansaittava. Toinen oli loistavasti pelattu kahdella syötöllä omasta puolustuslinjasta vastustajan 16 alueelle. Vähän harmittaa voiton lipuminen käsistä, mutta näin otteluruuhkan keskellä ihan positiivinen esitys.
×