Jump to content

Wipu

Members
 • Content count

  403
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Wipu

 1. !8.4.2021 Manchester United vs Burnley@Old Trafford

  Samaa mieltä. Fredin vaihto oli oikea ratkaisu hyökkäyksen kannalta, mutta aiheutti ongelmia Unitedille puolustussuuntaan. Burnleyn vastaiskut olivat muutakin kuin pallo aikaisin boksiin. Toisaalta, jos hyökkäyksessä on Woodin kaltainen pelaaja, niin varmasti itsekin käskisin heittää palloa boksiin. United pelasi siis käytännössä yhdellä pivotilla, jolla Unitedin soisi pelaavan useamminkin, mutta siinä on ongelmansa, kuten nähtiin. Tästä voisi kirjoittaa kauden jälkeen lisää, mitä se vaatii joukkueelta ja sen pelaajilta, jotta se toimisi. Tärkeä voitto ja helpottaa taas aavistuksen paineita lopusta sarjapeleistä. Nyt viikko aikaa ladata akkuja ja valmistautua loppukauden tärkeimpään rypistykseen. Leeds (v), Roma (k), Liverpool (k) ja Roma (v). Toivon, että Liverpool pelin jälkeen Unitedilla on paikka 4. joukossa varma ja Roma pelien jälkeen odotellaan EL finaalia.
 2. EL 15.4.2021Manchester United vs Granada@Old Trafford

  Maali ja melkoista pelailua. Asenne puolustamiseen kunnossa ja liikkuminenkin ihan ok mutta hyökkäämisessä huolimattomuutta etenkin syötöissä kaikilla parannettavaa. Maali oli hieno suoritus ja harvoja tilanteita, missä saatiin onnistuneita syöttöjä useampi putkeen. Cavanilta maalintekijän viimeistely. Brunon volley olisi sisään upotessaan ollut fantastinen maali. VDB tulee näemmä kentälle ja olisko Pogba sivuun, ettei tule vahinkoa ja toista keltaista. Vaihdot vain pyörimään ajoissa. Granada ei kolmea maalia tee, ellei United lopeta pelaamista täysin.
 3. EL 15.4.2021Manchester United vs Granada@Old Trafford

  United: DeGea, AWB, Lindelöf, Tuanzebe, Telles, Matic, Fred, Greenwood, Fernandes, Pogba ja Cavani. Aika odotettu avaus ja Rashfordille huilivuoro. Olisin odottanut avaukseen VDBta, mutta toisaalta Fred - Matic kaksikko on puolustussuuntaan vahvempi ja oletettavasti Granada satsaa alkuun, sillä hävittävää sillä ei ole. Sen on lähdettävä hakemaan 0-1 maalia ottelun alkupuolella, joka toisi uskoa mahdollisuuksiin. Vastaavasti Unitedin tulee pelata erityisesti alku huolella, jotta minkäänlaista toivonkipinää Granadalle ei anneta. Mielummin 1-0 ajoissa, niin käytännössä peli on siinä. Tämän jälkeen vaihdosta puoliajalla uusia pelaajia kehiin, jotta huilia saadaan myös muille avain pelaajille.
 4. Alkoi oikein tunteet nousemaan kotikatsomossakin ja loppuvihellyksen jälkeisten tuuletusten ja pelaajien ilmeiden perusteella voitto oli tärkeä ja tuntui tavallistakin paremmalta. Unitedilla nyt muuten 63 pistettä, joka viime kaudella olisi riittänyt neljänteen sijaan ja CL paikkaan. Tällä kaudella 4 sijaan näyttäisi nyky formeilla riittävän 66-69 pistettä, mutta parempi voittaa kaikki, niin ei tarvitse ihmetellä. Toinen jakso oli parempaa ja United tuli oikealla asenteella. Kuten edellä mainitsin, niin Mourinhon passiivinen vastaisku taktiikka ei houkuttele ja nyt kävi, kuten niin usein Mourinhon joukkueille, paine kasvoi liian suureksi omassa päässä ja kolme omiin. Fred, Pogba, AWB suurimmat tason nostajat toisella jaksolla. Cavani Motm ja tätä pitäisi nähdä useammin. Valtava duunimäärä ja niin Cavanimainen maali kuin vain voi olla. Greenwood oli laidalla nyt loistava, mitä ei ole aina ollut. Paljon suoraviivaisempi kuin aiemmin ja kruununa syöttö sekä maali.
 5. Fred ja mikä maali. Ei siis viimeistely, vaan rakentelu ennen sitä. Pienessä tilassa pari kolme seinää, Cavani läpi ja karat sisään. Juuri ennen maalia mietin, että Fred taas sähläsi pari helppoa syöttöä, mutta tämä kyllä paikkasi ne syötöt. Tottenham on muuten passivoitunut Mourinhomaisesti ja tätä pelityyliä ei ole ikävä.
 6. En yleensä jaksa purnata näistä VAR tuomioista, mutta nyt VAR hylkäsi maalin rikkeestä, millä ei ollut mitään merkitystä maalin syntymisen kannalta? McT oli jo ohi Sonista ja vaikka rike oli selvä, niin Son ei olisi maalia, eikä edes McT syöttöä Fredille pystynyt estämään. Ymmärtäisin, jos rikeellä olisi ollut vaikutusta Sonin ohittamiseen tai pallon voitaamiseen Sonilta, mutta ei. (Myös Sky sportsin studiossa tilannetta pidetään naurettavana ja maali pitänyt hyväksyä) Tottenham ei mitään ihmeitä ole esittänyt. Aika perus Mourinhopalloa, mutta hieman aktiivisempi, kuin yleensä. Yksi paikka ja yksi maali. Sama pitäisi olla toisessa päässä. Unitedin ongelma on jälleen kerran staattisuus ja puuttuvat liikkeet hyökkäyksessä. Pallo jopa liikkuu hieman nopeammin kuin parissa viime pelissä, mutta siitä ei ole hyötyä, kun liikkeitä ei ole riittävästi, eikä riittävän terävästi. Pelinteko kykyä pitäisi olla kentällä riittävästi, mutta nyt pitää pystyä huolehtimaan pallosta paremmin. Ottaisin VDB:n kentälle ja McT pois, kun on kortti alla. Fred yksin pohjalle ja Pogba - VDB - Bruno - Rash yläpuolelle. VDB toisi liikkeitä ja syöttösuuntia ylöspäin Pogballe ja Brunolle, sekä maalintekokyvykkyytä.
 7. Tottenhamilla kaikki paineet. Se tarvitsee pisteitä tässä tilanteessa enemmän kuin United. Tappio voisi jopa tietää Tottenhamin jäämistä Europelien ulkopuolelle. Unitedilla mielenkiintoinen avaus. En lähde arvailemaan mikä on ryhmitys, mutta oikealle ei selkeää laituria ole kentällä lainkaan. Katsellaan ja toivotaan hyvää peliä.
 8. 3 pistettä. Siinä ne tärkeimmät. Ainahan olis kivempi, jos ne tulis hyvällä jalkapallolla, mutta loppujen lopuksi mitä väliä tässä vaiheessa kautta. Nyt pelataan pisteistä. Jäljellä 8 peliä + Eurooppa liigaa. Pelillinen kehitys jätetään suosiolla ensi kauteen.
 9. Valioliiga taas käynnistynyt ja Unitedin "kilpakumppanit" ovat päättäneet otteillaan (tuloksilla) tarjota hopealautasella 2. sijan ja samalla top 4 sijoituksen Punaisille. Unitedilla Valioliigaa on jäljellä 9 ottelua ja jaossa siis 27 pistettä. Osalla samoista sijoituksista taistelevista joukkueista pelejä on jäljellä enää 8. Tavoite lopukaudelle on ensi kauden mestarienliigan paikan varmistaminen ja mielellään mahdollisimman nopeasti. Ero viidentenä olevaan joukkueeseen on 8 pistettä ja kun kukaan muu kuin mahdollisesti City, ei tule voittamaan kaikkia loppuja pelejään, niin 9 pelistä olisi kairattava minimissään 15 pistettä, jotta Unitedin sijoitus olisi kauden lopussa 4. joukossa. Käytännössä siis viisi voittoa, joista ensimmäinen on otettava tänään. Vähempikin voi riittää, mutta riippuu paljon siitä miten muut pelaavat. 15 pisteellä ei tarvitse huolehtia muista. Brighton esiintyi ennen maaottelutaukoa varsin pirteästi, joten helpolla pisteet eivät irtoa. Unitedin pelaajista valtaosa oli maajoukkueiden matkassa ja Brightonilta ei. Toivotaan ettei näy väsymyksenä Unitedin otteissa ja pelaajien keskittyminen on vain Unitedissa sekä tässä ottelussa. Tämä ottelu kun ratkaistaan Unitedin kannalta jo ennen ottelua. Valmistautumisen ja asenteen pitää olla kunnossa ja jotain muuta kuin edellisessä Leicester ottelussa oli. Jos tämä puoli on kunnossa, United hoitaa pelin ja asettaa paineet kaikille muille takanaan oleville joukkueille, taistelussa top 4 sijoituksesta. Loppukautta ajattellen tällä pelillä voi olla henkisesti kovempi merkitys kuin ehkä edes tajutaan. Kokoonpanosta ei toiveita, tämä peli on hoidettava kaikilla kokoonpanoilla. Seuraava peli "vasta" torstaina ja kautta vain "muutama" peli jäljellä, joten säästellä ketään ei tarvitse.
 10. Tällainen kuva tuli vastaan internetin syövereistä. Kuvassa tilanne, josta syntyi Leicesterin 1-0 maali. Harryllä neljä syöttösuuntaa ja punaisella ympyröity vapaat pelaajat Telles, Lindelöf ja AWB. Valitsee silti Fredin? Fred tulee toki vastaan hakemaan, mutta pakkoko siihen on syöttää. Fredin liike tyhjentää Leicesterin keskikentän, jolloin nopea kierrätys (Lindelöf) AWB kautta ylöspäin olisi mahdollistanut keskustaan pelaamisen ylempänä. Tilanne mennyt ja ollut, mutta hyvä kuva siitä, että vika ei ollut yksin Fredin, joka sai tilanteesta 99% kaiken paskan niskaansa. Toki Fred olisi voinut suoritua paremmin, mutta koko tilannetta ei olisi pitänyt edes syntyä.
 11. Tässä vielä yhden viestin verran omia mietteitäni, mitä tuli, kun luin vastauksia viestiini. Tai siis oletin, että ne oli ainakin osin vastauksia viestiini 🤦🏼‍♂️ Mielipiteitä saa ja pitää olla, kaikilla on oikeus kommentoida ja mikäs sen parempi paikka kuin tämä tai mikä tahansa foorumi. Mutta itseäni sylettää tyyli ja syyt mistä kommentteja, yleensä negatiivisia annetaan. Esim eilinen esitys, ei kaatunut kehenkään yksittäiseen pelaajaan tai edes kahteen/kolmeen pelaajaan tai yksittäiseen virheeseen, vaan koko joukkueen esitykseen. Silti nähdään ja teiltaan vain yksittäiset virhe(et) ja näihin syyllistyneet pelaajat. Kehuja jaetaan sen sijaan harvemmin (eilisestä ei ole edes aihetta) ja varsinkaan silloin kun "väärä" pelaaja onnistuu. Ihan kuin odotettaisiin vain tiettyjen pelaajien epäonnistumista ja kun se tulee niin lyödään pelaaja lyttyyn. Yleensä kehut menee vielä tilastojen perusteella, eikä osata nähdä sitä duunia joukkueen muiden pelaajien toimesta, mikä mahdollistaa 2-4 pelaajan näkyvät tehot (lähinnä maalit ja syötöt) tilastoissa. VDBn kohdalla Melrosella hyvä kysymys ja Herpatilla hyvää pohdintaa. Kaveri on saanut näyttöpaikkoja, mutta näytöt ovat aika ohuet. Toisaalta, kuten aiemmin mainitsin, niin ei ole ehkä ihan optimi kokoonpanossa näitä näyttöjä päässyt antamaan. En kuitenkaan odota, että joukkuetta alettaisiin VDBn ympärille rakentamaan vain, jotta saisi onnistumisia ja näyttöjä annettua. Ja kyllä, jotain viitteitä paremmasta toivoisin itsekin näkeväni. Vaikea tilanne varmasti valmennuksellekin. Ja Herpatille kommenttiasi VDB arasta esityksestä ei tarvitse pyydellä anteeksi, tottahan tuo on mitä sanot. Mutta tästä on juuri kysymys, se sijaan, että olisit sanonut, että "VDB paskaa" tyylisen ilmauksen ja todennut "kaverista ei ole Unitediin", "myyntiin vain ja uusi ukko tilalle", niin toteat asiallisesti miten näit VDBn esityksen. Yksilöiden merkitys korostuu toimivassa joukkueessa / joukkue pelaamisessa positiivisesti ja kun joukkuepelaaminen ei toimi, niin useimmiten negatiivisesti. Aina on poikkeuksia, että joukkue pelaa huonosti ja yksi pelaaja (Messi) loistaa ja ratkaisee ottelun, mutta pokaaleja ei edes Barca Messin kanssa ole voittanut ilman toimivaa joukkuetta ympärillä. Yksittäisiä otteluita kyllä, jotka ovat ratkaisee pokaalin, mutta matkalla pokaaliin on paljon muitakin pelejä. Myöskään yksilöistä kasatut tähtisikermät (PSG, Real) harvoin voittavat mitään suurta, poikkeuksena tietenkin Realin mestarienliiga voitot Zidanen aikana, mutta ne joukkueet pelasivatkin hyvää futista joukkueena. Ei paskaa futista, jossa joku yksilö ratkaisi heille ottelut.
 12. Jokaisella on oikeus mielipiteisiinsä ja tulos vituttaa, mutta itse en ymmärrä tällaisten joukkue-esitysten jälkeen yksittäisten pelaajien tai valmentajan "haukkumista". Enkä nyt puhu pelkästään tästä foorumista vaan, monella muullakin United foorumilla pelaajia arvostellaan yksilöinä ja vieritetään syytä yksittäisten pelaajien niskoille huonojen joukkue esitysten jälkeen. Negatiivista palautettaa saa ja pitää antaa, kun aihetta on, kuten tänään, mutta mitä tällä seurausten / yksittäisten pelaajien "haukkumisella" tavoitellaan / saavutetaan? Virheitä sattuu kaikille ja kaikki pelaajat niitä tekevät nyt ja jatkossa. Paljon hedelmällisempää olisikin keskittyä syihin kuin seurauksiin tai lopputulokseen eli virheeseen. Otetaan esimerkiksi Fred. Heikko peli tänään, eikä ollut ensimmäinen kerta, mutta silti niitä harvoja pelaajia, joka antaa aina kaikkensa kentälle. Kaverin odotetaan olevan "Bruno / Messi" pallollisena ja "Roy Keane" puolustussuuntaan. Tällaista pelaajaa en vielä ole nähnyt missään. Valitettavaa vain on, että Fredin (myös McTominayn ja Maticin) roolissa korostuu muun joukkueen pelaaminen. Jos ympärillä joukkue liikkuu ja tarjoaa vaihtoehtoja sekä tukea ja prässää yhtenäisesti, on tällä paikalla huomattavasti helpompi pelata. Kun ed mainittuja asioita ei tapahdu (kuten tänään), on aivan sama kuka paikalla pelaa, niin virheitä tulee ja peli näyttää tämän päiväseltä. Sama koskee hyvin pitkälle hyökkääjiä. Cavani ei saanut sen enempää aikaan kärjessä kuin Martial, mutta Martial haukutaan paskaksi. Tosin Martin kohdalla syytä myös aiemmissa esityksissä ja ulkoisessa olemuksessa, joka ei välttämättä suurta omistatumista työntekoon ulospäin näytä, mutta silti. Kun palloja ei tule ja joukkuepeli on saamatonta, niin paha siinä on kärkenä tulosta tehdä. VDBlta odotetaan ihmeitä suoraan penkiltä / sairastuvalta? Samaan aikaan kentälle viisi uutta pelaajaa, verattuna edelliseen peliin ja VDBn ympärille ja sitten ihmetellään, että onpa se VDB paska, eikä saa mitään aikaan. Sama koskee kaverin koko kautta, peliminuutit harvassa, systeemi aivan eri mihin on tottunut ja aina eri kaverit ympärillä. Toki harjoitellut Unitedissa vuoden, mutta harjoitukset on harjoitukset ja peli on peli. Hendersonia porukka vaatinut DDGn tilalle maaliin koko kauden. Nyt kun on maalissa, niin samat tyypit vaatii DDGaa takaisin maaliin, kun Henderssonille sattuu muutamia virheitä. Koittakaa nyt vittu päättää. Henderson on 24v ja pelaa ensimmäistä kauttaan maailman suurimman ja seuratuimman jalkapallojoukkueen maalilla, jatkuvien paineiden ja arvioinnin alla. Viimekauteen Sheffieldissäkin mahtui virheitä, mutta ei niitä kukaan kaivanut esiin ja vaatinut kaveria vaihtoon? Ei United Henderssoniin ole kaatunut eikä näillä otteilla tule kaatumaan. OGS:n valintoja kritisoidaan aina ennen ottelua, kun kentällä ei ole juuri ne pelaajat. Brunolle toivotaan huilia, mutta kun Bruno on penkillä, niin ihmetellään miksi ei ole kentällä. Itse luotan OGS ja Co tiimiin ja en epäile hetkeäkään, etteikö kaikille kokoonpanoille olisi olemassa hyvät perusteet. Tosiasia on, että me kannattajat emme tiedä prosenttiakaan todellisista vaikuttimista valintojen takana. Aina voi toivoa parempia pelaajia, mutta yksilöt eivät tee joukkuetta. Tällähetkellä Unitedissa on joukkue, josta saa rakennettua yhden, varauksin kaksi toimivaa kokonaisuutta. Kun paloja tai niiden paikkaa hieman vaihdetaan, niin kokonaisuus ei enään ole selkeä. Tämä näkyi tänään ja vika ei ole itse paloissa, jotka suurelta osin samoja kuin toimivissa kokoonpanoissa vaan palojen yhteensovitamisessa josta ei saa saumatonta kaikilla paloilla ja näiden eri yhdistelmillä. Paljon tekstiä ja sekaavasti kirjoitettu. Paljon jäi sanomatta ja selittämättä, mutta tämä nyt oli pakko suoltaa ulos vitutuksen keskellä. Toivottavasti edes joku saa pointista kiinni. Kiitos ja anteeksi. (Itse olen syyllistynyt ja varmasti syyllistyn myös jatkossa ed mainittuun kommentointiin, mutta pyrin parantamaan omalta osaltani tapani)
 13. Leicesterille ansaittu voitto. Halusi jatkoon enemmän ja oli valmis tekemään töitä sen eteen. Unitedilta väsynyt suoritus. Pallolliselle ei saada vaihtoehtoja/tukea, liike olematonta, pallollinen peli hidasta, puolustettaessa välit pitkiä ja kenttätasapaino hukassa (korjaantui hieman vaihtojen myötä). Kun joukkue peli on näin huonoa/sekaisin, niin henkilökohtaisia virheitäkin tulee väkisin. Menee paljon väsymyksen / ottelutahdin piikkiin sekä runsaaseen pelaajien kierrättämiseen, jota on pakostakin tehtävä. 2-1 maalissa Maticia vietiin keskikentällä kuin litran mittaa ja sen jälkeen Tielemanssin hieno suoritus, jota Fred ei millään ehtinyt estämään. Ainoa vaihtoehto olisi ollut rikkoa. Vardyn juoksu ennen laukausta vei Lindelöfinkin tarpeeksi sivuun tilanteesta. 3-1 maalissa McT:lle harvinainen arviointi ja merkkausvirhe erikoistilanteissa. Vaikea tästä esityksestä on juuri kenellekään puhtaita papereita antaa. Joukkueena oltiin paljon heikompia ja yksilöitäkään ei noussut esiin. Toisaalta, ei näitä pelejä yksilöillä / yksilösuorituksilla edes voiteta.
 14. Heikkoa pelaamista Unitedilta. Pallon menetyksiä, huonoja valintoja syötöissä ja huolimattomuutta. Peli menee täysin Leicesterin käsikirjan mukaan. Maali menee Fredin heikon syötön piikkiin, mutta miksi, siis MIKSI tuohon tilanteeseen edes pelataan Fredille, kun Tielemans tulee Fredin perässä. Fredille jää tasan yksi syöttösuunta Leicesterin hienon prässin takia ja Iheancho lukee tilanteen jo ennen kuin edes pallo on Fredillä. Vaikka Fredin syöttö olisi onnistunut, niin veikkaan, että Iheanacholla olisi silti ollut mahdollisuus ehtiä palloon. Leicester on selkeästi tehnyt kotiläksynsä, ainakin prässin suhteen, sillä samoja avauksia on Unitedilta nähty useita, mutta vastustajat eivät ole prässänneet kolmella ja tilanteista on selvitty helposti. Unitedin maalissa Pogba isossa roolissa ja VDBlta hieno jättö Greenwoodille, jolta varma viimeistely. Mutta heikko puoliaika ja ihme, että ollaan 1-1 tilanteessa. Itse jatkaisin vielä samalla ja 60min kohdalla Fernandes kentälle ja James oikealle. Greenwood kärkeen.
 15. Mielenkiintoinen avaus. Henderson jatkaa maalilla ansaitusti. Puolustuslinja aika odotettu. Telles korvaa Shawn ja Maguire, Lindelöf sekä AWB muut puolustajat. Keskikenttä onkin sitten varsin mielenkiintoinen, miten Matic Fred, Pogba ja VDB ryhmittyvät? Aineksia olisi 4-3-3een jossa alempi kolmikko Pogba - Matic - Fred ja ylempi Martial - VdB - Greenwood. Tällöin Matic selkeä pohja, Fred allaround, Pogba vapaa rooli vasemmalla/keskellä. VdB ns "valeysi" ja Martial - Greenwood laidalla pelaamisen sijaan leikkaavat voimakkaasti keskelle. Toivottavasti lähdetään rohkeasti 4-3-3lla. Jos perinteisempi 4-2-3-1, niin Fred - Matic pohjalla ja Matic alempi/puolustavampi. Kolmikko Pogba - VbB - Greenwood ja Martial kärkeen. Tässä "ongelmaksi" muodostuu Greenwoodin rooli laidassa, jossa jää lähes poikkeuksetta pelin ulkopuolelle, eikä yhteistyö AWBn kanssa ole aivan saumatonta. Myös Martial olisi parempi vasemmalla, kuin piikissä. Toisaalta Greenwood ainoa varteenotettava vaihtoehto oikealle kentällä olevista. Kova peli tulossa ja Leicesterin kanssa saa olla kokoajan varpaillaan. Kääntävät pelin nopeasti hyökkäyksiin, joten keskellä pitää olla hereillä ja katkaista Leicesterin peli jo Unitedin hyökkäysalueella. Keskustaan Unitedilla ainakin on ukkoa tarjolla kokoonpanossa.
 16. Kausi 2020-21 käyntiin

  Euroopa liigassa vastaan Granada ja mahdollisissa välierissä vastustaja Ajax - Roma otteluparista. Muut otteluparit: Arsenal - Savia Praha Dynamo Zagreb - Villareal Näistä neljästä joukkueesta muodostuu myös toinen välieräpari. Unitedilla ihan hyvä arpaonni ensi kierrokselle, mutta välierässä kyllä pelataan henkinen finaali, jos United sinne yltää. Granada ei ole heikko joukkue, mutta lähtökohtaisesti heikompi kuin Roma ai Ajax. Toisella puolella kaaviota Arsenal ja Villareal hoitanevat parinsa ja etenevät välieriin. Missä mielenkiintoa toisi Unai Emeryn paluu Emiratesille.
 17. EL 18.3.2021 Milan vs Manchester United@San Siro

  Toivoisin, että Roma, Ajax ja Arsenal vältettäisiin seuraavalla kierroksella. Arsenal siksi, että saman sarjan joukkueena on paha vastustaja Unitedille. Ajax ja Roma ehdottomasti etukäteen kovimmat joukkueet jäljellä olevista.
 18. EL 18.3.2021 Milan vs Manchester United@San Siro

  Hyvä tason nosto toiselle jaksolle joka pelaajalta. Pogban vaikutus oli valtava ja paransi kaikkien peliä. Keskikentällä on syötöille Pogban sisääntulon myötä muitakin vaihtoehtoja kuin pystyjuoksut ja Bruno. Zlatan sai sen yhden paikan ja Shaw aivan väärä kaveri painimaan Zlatanin kanssa pääpallossa. Tosin Zlatan selkeästi hakeutui taka-alueille, koska tiesi, että siellä on ne pelaajat jotka voittaa pääpalloissa varmasti. Fred McT paransivat keskellä, pallollista peliä. James paransi loppua kohden. Lindelöf oli todella hyvä puolustuksessa ja Henderson muutamalla game saverilla ja otteillaan lunastaa ykkösmaalivahdin paikkaa itselleen. Pelkän toisen jakson perusteella ihan positiivinen kuva jäi ottelusta.
 19. EL 18.3.2021 Milan vs Manchester United@San Siro

  Itse katsoin ensimmäistä jaksoa hieman sivusilmällä, muista menoista johtuen, mutta pari sanaa silti. Edellä jo kommentoitu, mutta itse en ole ihan noin pettynyt kuin osa antaa edellä ymmärtää. 0-0 tuloksena jaksolta hyvä ja peli oli aika lailla sellaista kuin odotin. Hermostunutta ja peliä keinasi tietty varovaisuus. Pääasia, että oma pää pysyi puhtaana. Pogba tuli ja näytti heti miksi häntä tarvitaan. Pystyy suojaamaan ja pitämään palloa joukkueella ahtaissa tiloissa vastustajan alueen tuntumassa ja sen sisällä. Sitoo pelaajia itseensä ja vapauttaa tilaa muille. Maali osoitus juuri tuosta pallon hallinnasta. Fred ansaitsee maalista ison kreditin, sillä päässäsi pakin hienosti irti pallosta oman maalin edestä. Ei rikettä, eikä varsinkaan lähtenyt peruuttelemaan. Muutenhan McFred kaksikko on ollut pallollisessa pelissä aivan yössä.
 20. EL 18.3.2021 Milan vs Manchester United@San Siro

  Ottelun lähtökohtana Unitedilla on maali varsinaisella peliajalla. Jos sitä ei saada aikaan, niin peli kestää 90min ja Eurooppa taival tältä kaudelta katkeaa. Toisena. Unitedin maali ennen Milanin mahdollista maalia. Mielummin tietysti Milan nollilla koko 90min, mutta tappiolle joutuminen hankaloittaa asioita. Uskon Unitedin kykenevän kahteenkin maaliin, mutta Milanin tehdessä 1-0, se alkaa puolustamaan syvältä ja keskittyy vastaiskuihin ja erikoistilanteisiin. United ei tällä kaudella näitä "busseja" ole kovin hyvällä prosentilla aukonut. Ei Milan varmaan mitää avointa palloa tule esittämään alussakaan, mutta ei se voi 0-0 tilanteessa koko ottelua myöskään maata alhaalla ja luovuttaa palloa täysin Unitedille. United puolustus on toiminu ihan hyvin viime aikoina, joten suurta hätää en sen osalta koe, vaikka Zlatan olisikin Milanilla kärjessä. Zlatan voisi jopa olla United toppareille mieluisampi kumppani, kuin joku nuorempi ja nopeampi vaihtoehto. Jokatapauksessa Zlatan tuo arvaamattomuutta ja kokoa Milan hyökkäykseen. Ottelusta tulee todennäköisesti hyvin ensimmäisen ottelun kaltainen. Erotuksena, että molemmat saavat joitain loukkaantuneita pelaajia takaisin, mutta saa nähdä kuinka moni näistä aloittaa tai on 90min kunnossa. Uskoisin Unitedin lähtevän aika pitkälti samalla miehityksellä kuin West Ham peliinkin ja sitten vaihdosta sisään loukkaantumisista toipuneita pelaajia tilanteen mukaan. Maalipaikat on joka tapauksessa Unitedin kyettävä hyödyntämään tehokkaammin ja ensimmäisen maalin merkitystä ei voi aliarvioida.
 21. 14.3.2021 Manchester United vs West Ham@Old Trafford

  Toinen puoliaika jatkui siitä mihin jäi. United oli tehoton, mutta paineen kasvaessa ja hieman onnellakin Unitedin kannalta, West Ham puolustus hoiti pallon omiin. Tärkeät kolme pistettä ja vaikka esitys ei päätä huimannut, niin uomattabasti parempaa kuin Milan peli. Hyökkäys kolmannes tuottaa Unitedille ongelmia. Suurelta osin ongelmat johtuvat hitaasta pallon liikuttelusta keskialueella, kun vastustaja on ryhmittynyt asemiin. "Bussien" purkaminen vaatii nopeampaa pallonnliikuttamista poikittain ja pystyjuoksuja linjan taakse. Unitedin pystyjuoksut ovat yksittäisiä juoksuja, kun niitä pitäisi tulla perättäin useampia, jotta puolustus saataisiin avattua. Greenwood oli tänään hyvä, kun pääsi pelaamaan kärjessä, missä kuuluukin. Laidalla jää lähes poikkeuksetta pelin ulkopuolelle. Tänään oli Unitedin vaarallisimpia pelaajia. Shaw jälleen kerran hyvä ja Motm suoritus. Maguire on nostanutvtasoaan viimeaikoina huimasti ja johtaa nyt puolustusta. Tänään pari kolme loistavaa blokkia laukauksiin ja suvereeni pääpalloissa omalla 16 alueella.
 22. 14.3.2021 Manchester United vs West Ham@Old Trafford

  City pelin jälkeen positiivisin puoliaika Unitedilta. West Ham ei saa mitään aikaiseksi, mutta eipä Unitedkaan saa hallintaa enempää aikaiseksi. Puolittaisia paikkoja, mutta viimeiset syötöt ja parissa tilanteessa viimeistelyt jättävät toivomisen varaa. Keskikentällä mielenkiintoinen muutos, joka näyttää toimivan. Fred pelaa selkeästi enemmän pohjalla ja McT nostettu astetta ylemmäs. Normaalisti ei ole ollut näin selkeää rollitusta ja yleensä jos ollut, niin toisinpäin. Hyvää on se, että Fred avaa nyt pohjalta peliä ja "helppoja" syöttö suuntia ylöspäin on runsaasti. Toisella jaksolla oltava hereillä. West Ham todennäköisesti parantaa tästä, varsinkin hyökkäyssuuntaan. Toisaalta tämä saattaa hieman avata West Ham pakkaa, joten paikkoja tulee myös Unitedille. Toivottavasti United hyödyntää paikkansa ensin. Vaihdosta ei apuja juuri tähän tilanteeseen löydy, joten heti en vaihtaisi ketään. Väsymisen mukaan sitten Amad kentälle tai Shaw ylemmäs ja Telles pakiksi, jos hyökkäyksestä joku pitää korvata.
 23. EL 11.3.2021 Manchester United vs AC Milan@Old Trafford

  1-1 oikeutettu tulos tilanteisiin nähden, mutta Unitedin heikkoutta. Maali menee valitettavasti Hendersonin piikkiin, pusku suoraan päin, ihanne korkeudella, eikä edes kauhean kova. Toki puolustus olisi voinut pitää Kjaerin paremmin, mutta silti. No näitä tulee ja muuten Hendersonilta varman oloinen suoritus. Unitedin peli ei missään vaiheessa toiminut kunnolla. Brunon lähdettyä kaikki luovuus hävisi kentältä. Amad hieno maali ja ihan aktiivinen esitys, joten plus merkkinen suoritus. 1-1 tarkoittaa, että maali on Milanossa tehtävä, jos jatkoon mieliin. No sinänsä tilanne ei muuttunut 1-0 tilanteesta, sillä 0-0 pelaaminen olisi ollut aika riskialtista. Kyllähän tuo joukkue Rashfordia, Cavania ja Pogbaa huutaa, joten toivotaan, että ainakin joku herroista mukana seuraavassa osa-ottelussa.
 24. EL 11.3.2021 Manchester United vs AC Milan@Old Trafford

  Heikko puoliaika (taas). Alku selvittiin osin onnella ja erän loppua kohden päästin edes auttavasti peliin mukaan. Osin Milanin passivoitumisen ansiosta. United kaipaa tällä hetkellä Pogbaa. Siis sitä Pogbaa, joka pelasi ennen loukkaantumista. Matic McT kaksikosta ei ole pelin avaajiksi Milanin melko syvällä makaavaa keskikentää ja puolustusta vastaan. Milan ottaa Brunon pois ja Unitedin eväät on syöty. Lisäksi McT Matic ovat molemmat liian syvällä ja staattisia Unitedin pelinavaamisvaiheessa ja tukkivat keskustan täysin. Nyt rohkeasti yhden kk pohjan peliin. Matic selkeästi pohja pelaajaksi. McT Brunon rinnalle selkeästi ylemmäs. Martial vasemmalle, Greenwood kärkeen ja James oikealle. Ja näköjään Diallo kehiin, Jes mielenkiintoista.
×