Jump to content

MrEskola

Members
 • Content count

  1,371
 • Joined

 • Last visited


Reputation Activity

 1. Like
  MrEskola reacted to pake in Milan 2018-2019, kuka on herra Elliot?   
  Ei ehkä oikea ketju tälle, mutta jokseenkin huvittavaa luettavaahan tämä on: 
   
  PSG:llä, Chelsealla, Man.Cityllä ja Arsenalilla on vissiin kovemmat meriitit kuin eräällä italoseuralla, jolla on 2. eniten Eurooppa Cupin & Mestarienliigan voittoja ja on voittanut muutaman kerran seurajoukkueiden maailmanmestaruuden. Montakos noita samoja pokaaleja olikaan tuolla nelikolla yhteensä?

  Olisihan se hyvä palauttaa arvostus ennalleen tekemällä paluu UCL:ään ensi kaudeksi jos kerran #jonnet_ei_muista... 
 2. Like
  MrEskola reacted to Golden Age Milanista in Milan 2018-2019, kuka on herra Elliot?   
  Joo, komee tulos ja aika odotettu. Pelinä niitä kuitenkin, että ensi viikonloppuna on jo unohtunut. Toivottavasti Milaniltankin.  Mainitsemisen arvoinen oli Paquetan ensimmäinen maali. Piatekin maalitehtailuun tässä on jo tottunutkin..

  Pelin tilastot.

  Oma MotM on maalin tehnyt Paqueta, vaikka hyviä ehdokkaita on useampi. Brassi on todellakin vahvistus ja tuo keskikentälle kahden panssarivaunun lisäksi pallollista osaamista.
  Tässä La Gazzetta dello Sportin arviot:


  Ja tässä SempreMilanin pelaaja-arviot.

  Gattsuson kommentit:
  The match
  “We must continue on this journey. All of the lads deserve credit for this result. They did well to make themselves available and put in a performance full of sacrifice. During our last five matches, we've got back to playing good football. We didn't risk anything at 3-0.”
  Donnarumma
  “He's a great goalkeeper, and he manages to make the difference when the few times that he's called into action. He is proving himself to be one of the best in the world. He’s also lucky to have joined up with Reina, who doesn't just think for himself but also helps with his experience. Gigio is no longer a young lad, he's grown.”
  Calhanoglu
  “He could've scored and lifted this burden. Finally, I saw him shoot on two or three occasions like he knows how. He can give more on a qualitative level, but he’s a player that gives up a lot for the team.”
  Individuals
  “Calabria is full of passion, but he's grown a lot mentally. Musacchio? He's a reliable player, while he's also technical and knows how to play football. I'm very pleased.”
   
  Pelin highlightsit:
  Lauantaina on tärkeä' peli vieraspeli Atalantaa vastaan vieraspelissä. se on todellinen 6 pojon peli, jossa ratkotaan Mestareiden liiga -paikkaa.
 3. Like
  MrEskola got a reaction from pake in Milan 2018-2019, kuka on herra Elliot?   
  No tämä. Puolustuspelin ja joukkueen organisoimisen italokoutsit yleensä tunteekin paremmin kuin kukaan muu, mutta hyökkäyspelaamisesta puuttuu sitten se näkemys. Mikäli tulemme siihen pisteeseen, että valmentajaa tulee vaihtaa, niin toivottavasti ei taas italialainen, vaan sellainen joka ottaisi parhaan irti näistä Çalhanoğluista ja Susoista. Ellei toki hänen nimensä ole vaikkapa Di Francesco, Sarri tai miksei nyt sitten Gasperini.
  On totta, että Higuaín kärsi hyökkäyspelin köyhyydestä. En tosin pidä kahta maalia sarjajumbo Huddersfieldiä vastaan kotona minään saavutuksena. Itse uskon, että Çalhanoğlun heikkoon kauteen on varmasti vaikuttanut paljolti lähinnä se, että kun Bonaventura loukkaantui, niin keskikentältä katosi luovuus about täysin ja vasta Lucasin tulo on korjannut tilannetta. Vaikka materiaali on ehkä sitten paras sitten Allegrin aikojen, niin kyllä nykyjoukkueesta silti sitä syvyyttä puuttuu moneltakin pelipaikalta. Paquetán loukkaantuessa olisimme varmasti pulassa ja vasemmaksi laituriksi ei ole ketään varsinaista tähteä. Huoh, miksi El Shaarawy mentiin myymään...
  Toki ei ole varmasti reilua vertailla eri valmentajia, jos materiaali ei ole läheskään samanveroinen. Mutta kyllä valmentajat pelityyleineen ja taktisine valintoineen vaikuttavat aika paljon siihen kuinka paljon saa joukkueesta irti. Uskon, ettei Inzaghi todellakaan saanut joukkueestaan parasta irti, paitsi ehkä Ménezistä piiloysinä. Mihajlović sai potkut vissiin enemmänkin pelityylinsä (ei miellyttänyt Silvion silmää), kuin tuloksien vuoksi. Inzaghi kyllä jännä keissi koutsina, kun oli niin kliininen viimeistelijä pelaajana, mutta hänen valmentamat joukkueet (Serie A:ssa) ovat olleet kyllä jotakin ihan muuta maalienteossa ja siinä ei toki auta myöskään järkyttävän heikko sekä ideaton hyökkäyspeli. Ehkä hieman ironista, että kuten Milanissa, Bolognassa hänet korvasi juuri Siniša. Serbin ensimmäinen ottelu Bolognassa päättyikin 0-1 vierasvoittoon Merdasta (ensimmäinen voitto sitten viime syyskuun).
 4. Like
  MrEskola got a reaction from pake in Milan 2018-2019, kuka on herra Elliot?   
  Borini vain valitettavasti on niin järkyttävän huono laiturina, siis toki hyökkäyssuuntaan, etten silti häntä avariin laittaisi. Mieluummin Samun, vaikka onkin parempi toki oikealla. Toki tulos olisi näillä kaikilla jotakuinkin sama. Hakan on parantanut viime peleissä ja en voi muuta toivoa, että palaisi viime kevään vireeseen, koska siihen pitäisi turkkilaisen kyvyt riittää. Uskon edelleen, että tarvitsee vain itseluottamuksensa kuntoon, sillä yhteispeli Paquetán kanssa vaikuttaa lupaavalta. Korvaaja lienee kuitenkin jo tulossa, vahinko vain ettei Saint-Maximin ehtinyt tammikuussa vahvuuteen. Allan olisi tullessaan varmasti välittömästi joukkueen nopein pelaaja ja sitä nopeutta kyllä kaivataan erityisesti, kun vastahyökkäykset kuuluvat nykyiseen pelityyliin melko vahvasti. Sellaista nopeutta ei ole nähty San Sirolla sitten Deulofeun.
  Toki yksi vaihtoehto olisi Strinićin palatessa peluuttaa Laxaltia (buon compleanno) vain laidalla, joka ainakin tarjoaisi suoraviivaisen vaihtoehdon vasemmalle ja Borinin tavoin täyden työpanoksen. Saattaa olla myös nykyjoukkueen nopein pelaaja, vaikkei se nyt vaadikaan niin paljon.
 5. Like
  MrEskola reacted to Golden Age Milanista in Milan 2018-2019, kuka on herra Elliot?   
  Itse näen suurimpana Milanin suurimpana ongelmana hyökkäyspelin rakenteen, tai oikeastaan sen puutteen. Jotenkin Gattusolla tuntuu olevan semmoinen peri-italialainen asenne, että tehkää jotain siellä hyökkäyksessä sitten, kun saadaan pallo. Tämä ei vaan nykyjalkapallossa riitä. 
  Tämä näkyi juurikin Higuanin epäonnistumisena esimerkiksi. En pitänyt ihmeenä, että Higsu pääsi heti maalin makuun Chelseassa, jossa on Sarri valmentajana. Milanissa Higsu haahuili ties missä, kun halusi palloa.  Myös Calhanglun heikko kausi on toinen indikaattori tästä.
  Gattuso on varmasti muuten mukava veikko ja ihan toisen tason jannu kuin esim. Inzaghi. Kannattaa silti näissä vertailuissa ottaa huomioon, että nyky-Milanissa on varmaan paras materiaali sitten Allegrin ajan alun. 
 6. Like
  MrEskola reacted to pake in Milan 2018-2019, kuka on herra Elliot?   
  Paljon asiaa yllä. Ja tosiaan Serie A:ssa on nyt luvassa jakso, jossa yksinkertaisesti pitää poimia niitä täysiä pistepotteja - jopa Atalantaa vastaan (vieraissa). Inter on antanut jo aika paljon tasoitusta viime aikoina, että varmasti tuo herkku loppuu pian. Roma ja Lazio tekevät uutta nousua  eikä tosiaan Atalantakaan tai Sampdoria ole poissuljettu viimeiseltä UCL-paikalta.
  Nyt kun puolustus on saatu kuntoon (ja Caldarakin tekee paluuta), on yksi huoli vähemmän. Näyttäisi myös tuo suurin ongelma olevan ainakin jollain tasolla korjattu - nimittäin maalinteko. Ei niitä maaleja vieläkään liukuhihnalta tule, mutta Piatek on todistanut pystyvänsä tekemään maalin kun paikka tulee. Samaa ei todellakaan voinut sanoa Pipitasta/Cutronesta. Valitettavasti vain se yksi maalipaikka per peli -tahti ei riitä Roman kaltaisia joukkueita vastaan kuten viikonloppuna nähtiin.
  Lisää maalipaikkoja pitää saada ja niitä ei valitettavasti tule kun Suso pelaa puolikuntoisena ja toisena laiturina on joukkueen haitallisin pelaaja - Kalanoglu. Huhujen mukaan muu joukkue on alkanut saada tarpeeksi Gattuson suosikkipojun silkkihanskakohtelusta kun turkkilainen pelistä toiseen on kentän paskin eikä oikeasti saa mitään hyödyllistä aikaan. Saapa nähdä aletaanko nähdä tv-kuvissakin jo kohta omien kääntymistä turkkilaista vastaan. Ei yhtään kyllä yllättäisi. Mieluummin näkisin jopa Borinin kentällä, sillä Borinikin saa yhdessä pelissä enemmän aikaan kuin Kala koko kaudella.
 7. Like
  MrEskola got a reaction from pake in Milan 2018-2019, kuka on herra Elliot?   
  En viitsinyt kommentoida Roma-matsia heti tämän jälkeen, sillä päällimmäisenä fiiliksenä oli vitutus ja lisäksi piti säästellä höyryjä, jotta Super Bowlin edes jaksaisi katsella. SB:n tuloskaan ei ollut toivottu, jolloin urheilu olikin paskaa. Joten nyt vasta kommentoin.
  Noh, edelleen hiukan kyllä vituttaa. Dumari oli suoraan sanottuna paska ja linjaltaan vähintäänkin hiukan erikoinen. Suunsoitosta sai kaikki kortin paitsi kapteenit, vaikka aihetta valitukseen olisikin ollut. Romalle olisi myös mielestäni kuulunut antaa vähintäänkin yksi punainen kortti ja se olisi kuulunut eniten Manolasille, ja mahdollisesti myös Zaniololle (ennen ensimmäisen puoliajan loppua taklattuaan aika typerästi takaapäin). Juuri näissä tilanteissa, kun varoitetut pelaajat pelasivat holtittomasti, Fabio Maresca katsoi niitä vain läpi sormien. Selostaja spekuloi, että ehkä Maresca ei halunnut itselleen mainetta ulosajoherkäksi dumariksi, sillä kolmessa edellisessä ottelussaan oli näyttänyt punaista. Suso vaikutti aika puolikuntoiselta sunnuntaina, mutta mielestäni melko selvä pilkku jäi viheltämättä. Tässä kyseenalaisessa tilanteessa Kolarov rymisteli Suson läpi eikä ollut lähelläkään palloa. Ehkä dumari katsoi, että Suso kaatui liian helposti, mutta en silti näe mitään syytä miksi Maresca ei edes käynyt tarkistamassa tilannetta videolta. Sain Marescasta aika ylimielisen kuvan, kun ei ilmeisesti kestänyt ollenkaan pelaajien valitusta ja ei käynyt kertaakaan edes katsomassa mitään tilannetta VAR:in avulla. Ehkä Maresca vain sitten näki paremmin kuin me...
  Peli ei ollut mitenkään huikeaa meiltä, mutta mielestäni taktiikka oli silti oikein valittu ja puolustus toimi pääosin, lukuun ottamatta Musacchion sekoilua toisen puoliajan alkuun. Pidimme myös palloa hyvin (55% pallonhallinta), joka ei ole mitenkään helppo tehtävä Olimpicolla korkealta prässäävää Romaa vastaan. Tässäkin Paquetá kyllä auttaa huomattavasti, sillä brassi ei ikinä hätäile pallon kanssa ja yrittää aina edistää peliä. Ei pelkästään nuo näyttävät kikat, mutta muutenkin hänessä tuntuu yhdistyvän aika monta pelaajatyyppiä yhteen ja on nyt se kaivattu keskikentän kapellimestari, joka rytmittää meidän peliä. Tuntuu pelillään tekevän jokaisesta ympärillään, mutta erityisesti Çalhanoğlusta paremman. On myös yllättänyt taktisella kypsyydellään ja kurinalaisuudellaan puolustussuuntaan, joka on positiivista.
  En oikeastaan missään vaiheessa ole nähnyt, että Gattuso olisi ns. menettämässä pukukoppia jne. Vaikka Rino onkin varmasti kova suustaan, taitaa hänellä silti olla lämpimämpikin puoli, kun Milanin nuoret pelaajat silti hänen tyylistään tuntuvat tykkäävän. Esim. Baka antoi Rinolle aika vuolaasti kehuja tuoreessa haastattelussaan. Itse olen verrannut Gattusoa lähinnä Conteen ja Mihajlovićiin, joiden kanssa hänellä on selvästi yhtäläisyyksiä mutta taitaa olla silti Sinišaa ja Antoniota vähemmän ankarampi ja on kärsivällisempi pelaajien kanssa. Contelle ja Mihajlovićille saattaa riittää esimerkiksi vain yksi huono suoritus heittää koirankoppiin (Eljero Elia, Suso), mutta erityisesti jos pelaajatyyppi ei heitä miellytä. Mister Pippo Inzaghia en pitänyt pelaajana varsinaisesti äänekkäänä johtajatyyppinä, toisin kuin vaikkapa Gattusoa ja tuntuu kärsivän auktoriteetin puutteesta valmentajana, vaikkakin Inzaghin isoin ongelma lienee taktinen tietämyksen puute ja pelityyli sen lisäksi aivan skeidaa.
  Itse lähinnä hyvin alkaneen vuoden 2019 vuoksi olen kyllä valmis antamaan Rinolle aikaa vähintäänkin kesään saakka, mutta näitä tasureita täytyy alkaa kääntää voitoiksi pikku hiljaa. Milanilla on kuitenkin vielä hyvät mahdollisuudet hyvällä loppukaudella sijoittua kolmanneksi Interin ohi, joka on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan ja on tällä hetkellä neljän pisteen päässä. Milan on hävinnyt kolmanneksi vähiten otteluita (4), mutta toisaalta tasapelejä on kertynyt jo 9. Päästetyissä maaleissa (21) vastaamme sarjasijoitustamme, mutta tehtyjen maalien määrässä sijoitumme vasta 10:nneksi (29). Milanin puolustus on viime aikoina parantanut selvästi ja Donnarumman palaamista omalle tasolleen ei voi korostaa liikaa. Jos verrataan esim. Romaan, joka on pahasti alisuorittanut tällä kaudella niin on helppo huomata, mistä kiikastaa. Puolustus heillä on muuten pysynyt lähes samana, mutta maalivahdin vaihtaminen ehkä sarjan parhaasta (Alisson) mahdollisesti sarjan huonoimpaan (Robin Olsen) näkyy kyllä selvästi ja on myös iso syy miksi Romalla on jo nyt yhtä monta tasapeliä (8) kuin viime kauden päätteeksi. Lisäksi Roma on päästänyt jo enemmän maaleja kuin viime kaudella (30 vs 28), vaikka hyökkäys on edelleen sarjan parhaimmistoa (41 tehtyä maalia). Donnarummaa on varmasti auttanut tällä kaudella yksinkertaisesti se, että on jälleen päässyt keskittymään vain siihen missä on parhaimmillaan, eli pelaamiseen ja itseluottamuksen kohotessa sekä lisääntyvien nollapelien ansiosta on vihdoin esittänyt parastaan. Ei ole epäselvyyttä, kuka oli Roma-matsin man of the match seitsemällä torjunnallaan (vihje: se ei ollut Olsen).
  Nykyvireen pohjalta uskon, että ensi sunnuntaina tulee voitto Cagliarista kotona, mutta sitä seuraava matsi onkin vaikea Atalanta away. Mikäli Atalanta selviytyy Coppan finaaliin, niin tässä olisi ensimmäinen ns. kenraaliharjoitus sitä varten. Derbyyn (17.3.) saakka Milanin ohjelma on kuitenkin verrattain helppo, tosin Empoli- sekä Sassuolo -matsien välissä oleva Coppan välierän ensimmäinen osaottelu pelataan Laziota vastaan 26.2., joka ainakin pitää Milanin varpaillaan toivottavasti derbyyn saakka. Liikaa helppoja pelejä ei kuitenkaan toivo, jotta olisimme sitten valmiina suurimpia vastuksia vastaan, vaikka syksyllä ne 'helpot pelit' teimme itsellemme varsin vaikeiksi monen viime kauden tapaan. Milan tarvitsee kuitenkin nyt voittoputken tässä vaiheessa, jos mielimme tosissamme kolmanneksi.
 8. Like
  MrEskola reacted to Golden Age Milanista in Milan 2018-2019, kuka on herra Elliot?   
  Tuomarilinja oli muutenkin vähintään omituinen. Korttia nostettiin välistä kevyesti, mutta ne kunnon tuomiot jäi puuttumaan. 
  Sinällään tulos oli odotettu, mutta toisaalta se oli myös ryöstö. Roma olisi ansainnut voiton, mutta Donnarumma veti niin monta gamesaveria, etten mukana pysynyt. Eka puolisko oli vielä tasainen, mutta toisella puoliskolla kotijoukkue tuli ryminällä ja sai vielä virtaa maalista. 
   
  Pelin tilastot.

  Pelin MotM.sta ei tosiaan tartte keskustella. Donnarummasta sen verran, että kaveri on päässyt taas siihen huippukuntoon. Viime kevät ja syksy meni jotenkin varjomailla. Keväällä se oli jopa surullista katsottavaa. Liekö ollut erään nimeltä mainitsettoman agentin ansiota tuokin.
  Tässä La Gazzetta del Sportin arviot:
   
  Ja tässä SempreMilanin.
  Gattuson kommentit:
  The match
  "We didn't play our best football during the first half, however, this was also due to the quality of Roma's players. We were better after the interval. Today, we played against a team in difficulty, but I am pleased with our performance because Roma have many top players."
  Suso
  "He hasn't be training consistently. This is his second match since we've been back, so he is lacking a bit of rhythm. In the first half, we didn't play to his strengths, particularly considering he was being marked by Kolarov. He struggled on a physical level."
  Musacchio
  "He's a really important player for me. He imposes himself and he does well when he receives the ball. I'm pleased with his performances. I've always had important words for him."
  De Rossi
  "He's not young anymore, but it would be great to have more players like him. He was everywhere, playing with the usual character. He can still give a lot."
  Zaniolo
  "He reminds me of an early Totti. The thing that impresses me most is the strength that he has in his legs. He combines this strength with great quality. He runs a lot, it's really interesting. He must keep working like this because in modern football there are multiple factors that make you an important player. Obviously, it a good thing for Italian football."
   
  Pelin highlightsit:
  Pelillisesti Milanilla jäi toivottavaa, mutta tulos oli kuitenkin suhteellisen positiivinen. Ensi sunnuntainan on vastassa Cagliari San Sirolla ja silloin on syytä palata voittojen tielle.
 9. Like
  MrEskola got a reaction from pake in A.C. Milan, Coppa Italia   
  Johtajuuden puolesta Bonucci oli toki hyvä hankinta. Olisihan se nyt järkyttävää, jos Montolivo olisi vieläkin meidän capitano. Bonucci pelasi mielestäni omalla tasollaan keväällä, kun yhteistyö Romagnolin kanssa alkoi toimia. Mutta en ole kyllä ikinä antamassa 'kapteeni' Bonuccille anteeksi sitä, että jatkaminen vissiin riippui täysin pokaalien määrästä. Varsin iso ego tuntuu olevan miehellä, vaikka toki ei ole ollut ensimmäinen jolla mennyt sukset ristiin Allegrin kanssa. Muutenkin en tiedä kyllä, että oliko Bonuccin kapteeniksi nimeämisessä oikein mitään perusteita, erityisesti kun tuli uutena joukkueeseen (erityisesti Italiassa, joukkueessa eniten aikaa olleet yleensä saavat kunnian pitää sitä nauhaa). Tuntui suoritustason perusteella lähteneen siksi (mutu) hieman takki auki -asenteella liikkeelle ja puolustuksen johtajuudesta ei ollut tietoakaan syyskaudella.
  Noh, okei. Vissiin Fassone-Mirabelli ottivat mallia edeltäjistään ja tosiaan antoivat sitten yhden (!) toivoman pelaajan. Luultavasti siis Fiorentinasta tuttu Matías Fernández edelliseltä kesältä oli myös Montellan toiveissa ja aika skeidahankinta se oli myös, mutta toisaalta vain halpa laina. Tune Kalinić-siirrossa sama kuin Allegrin saadessa lempipoikansa Matrin vuonna 2013. Toki jälkikäteen ajateltuna, jos kaikki Montellan omat hankinnat olisivat olleet tätä luokkaa, niin millainen paskaluoma meillä nyt olisikaan... Ehkä ei siis ihme, ettei Montella ole lyhyen Sevilla-visiittinsä jälkeen löytänyt enää duunia, mutta saattaa olla että Sevilla vielä toimii palkanmaksajana.
  Lapadulan olisin mielelläni pitänyt joukkueessa jos korvaajaksi haalittiin Kalinićia, vaikka Genoassa onkin mennyt sitten huonommin. Hankimme myös Borinin, jonka omimman paikan kyllä näen edelleen ihan kärkenä. Itse kyllä näin Cutronen tuossa vaiheessa kyllä jo ihan osana ykkösjoukkuetta, kun oli avarissa pelannut kesän europelejäkin ja lisäksi oli avarissa sarja-avauksessa Crotonea vastaan, jolloin teki maalin. Joten meillä oli siinä vaiheessa jo kolme hyökkääjää ja pelasimme pääasiassa 4-3-3 systeemillä, ennen Montellan aivopierua alkaa ajaa sisään kolmen puolustajan systeemiä kauden jo alettua. Kaksi päivää myöhemmin Kalinićin hankinta virallistettiin ja oikeastaan samaa pelaajatyyppiä edustanut, mutta vielä kalliimmalla hankittu Silva jäi pian vain penkkiveikon rooliin. Toivon, että Silvalla olisi vielä tulevaisuus Milanissa, mutta en näe sitä erityisen todennäköisenä, sillä Sevillalla on osto-optio portugalilaiseen ja Gattusolla ei taida olla myöskään luottoa, vaikka toki Kalinić on jo onneksi poistunut tieltä. Ja Portugalin majussa avauspaikasta taisteleva Silva varmasti haluaa joukkueeseen, jossa hän saa pelata avauksessa ja täällä sitä ei luultavammin ole tarjolla hetkeen. Voisiko joku muuten kysyä, että mitä Simeone näki kiukuttelevassa Kalinićissa niin hienoa, että oikeasti erehtyi 15 miljoonaa häneen tuhlaamaan? Kiitos toki El Cholo...
  Tosin nykyjohdolla on myös vaikeuksia niitä täsmähankintoja tehdä, kun FFP selvästi rajoittaa Milanin ostovoimaa ja siitä taas voidaan kiittää Fassonen ja Mirabellin aikakautta. Nähtävästi Milan ei olekaan nyt ostamassa ketään, kun kaikki potentiaaliset wingerit taitaa olla joko liian kalliita tai ei vain myynnissä.
 10. Like
  MrEskola got a reaction from pake in A.C. Milan, Coppa Italia   
  Itse olen kyllä hiukan eri mieltä Çalhanoğlusta. Mielestäni turkkilainen on hyötynyt selvästi Paquetán tulosta ja pelaavat hyvin yhteen. Hakan on kyllä selvästi kaivannut jotakin tämän kaltaista pelaajatyyppiä vierelleen sen jälkeen, kun Bonaventura loukkaantui ja siinäkin osasyy minkä takia tehot ovat jääneet tällä kaudella erittäin vaisuiksi. Napoli-voitossa Çalhanoğlu Borinin tilalle oli mielestäni täysin oikea vaihto, sillä saatiin tilalle pelaaja, joka pystyy pitämään palloa paremmin hallussaan ja samalla näin myös hieman antoi happea muulle joukkueelle silloin, kun Milanilla pallonhallinta. Çalhanoğlun parantuneista otteista huolimatta toivon kyllä silti, että Milan vielä hankkisi jonkun Yannick Carrascon tai Gerard Deulofeun kaltaisen oikeasti laadukkaan ja juoksuvoimaisen (jonka nimi ei ole Fabio Borini...) oikeajalkaisen laiturin vasemmalle. Se olisi mielestäni se puuttuva palanen ja lisäisi joukkueen hyökkäyspelotetta ja ennalta-arvattomuutta selvästi, kun olisi neljä uhkaa pysäytettävänä (Piątek, Suso, Deulofeu/Carrasco ja Paquetá). Milan on kärsinyt liian pitkään yksinkertaisesti siitä, kun viime kaudella, mutta erityisesti viime syksynä vastustajille riitti, että kun pysäyttää Suson niin pysäyttää koko Milanin raiteilleen ja se näkyi tuloksissa.
  Onhan se totta, mutta mielestäni Fassonen ja Mirabellin aikana käytettiin rahaa kuuntelematta juurikaan valmentajan toiveita tai juurikaan katsomatta, minne paikoille olisi eniten tarvetta. Bonucci (42 milj.) oli mielestäni hutihankinta, koska oli melko selvää, että Bonuccilla oli mielessään vain Juvelle mutta erityisesti Allegrille 'kostaminen' ja sitten kun kävikin niin, että Milan ei osoittautunutkaan paremmaksi kuin Juve, palattiin heti takaisin. Vähän niin kuin Higuaínilla, jolla oli Milaniin tullessa vain yksi päämäärä: kostaa Juvelle. Silloin kun se epäonnistui, niin katosi motivaatio ja loppupeleissä saimme nähdä vain Higuaínin turhautumista dumareista muurahaisiin. Musacchio (18 milj.) oli tosin mielestäni erittäin hyvä hankinta ja olisi jo riittänyt Romagnolin topparipariksi viime kaudella ja siksi Bonuccin hankinta tuntui hiukan turhalta siinä vaiheessa, sillä aitoa tarvetta en hänelle nähnyt. André Silva (40 milj.) olisi mielestäni ollut hyvä hankinta, jollei hänen lisäkseen Kalinićia (25 milj.) olisi vieläkin täysin käsittämättömästä syystä hankittu. Contin (24 milj.) hankinta on pilaantunut loukkaantumisten vuoksi ja saa nähdä mikä on hänen tulevaisuus Milanissa. Biglia (20 milj.) oli pelaajatyyppinä täysin oikea hankinta, mutta mielestäni ikään nähden hänestä maksettiin turhan paljon. Ja sitten toki case Çalhanoğlu (24 milj.). Kiva toki viisastella näin jälkikäteen, mutta mielestäni tässä vuoden 2017 kesän siirtoikkunassa käytetyt 184 miljoonaa (+ Borinin, Kalinićin ja Kessién lainoista myöhemmin yht. 61 milj.) olisi voitu sijoittaa vähintäänkin järkevämmin. Uskon kuitenkin, että Gazidisin tulo CEO:ksi rauhoittaa meininkiä siirtomarkkinoilla ja jatkossa haetaan wengermäisesti nuoria hankintoja esim. muiden akatemioista, joilla hinta suhteellisen matala mutta potentiaali mahdollisesti valtava.
  En kyllä tässä vaiheessa usko, että Higuaínilla olisi ainakaan sitä 36 maalin potentiaalia enää. Jo viime kaudella Juvessa maalitahti hiipui melko dramaattisesti odotuksiin nähden, jolloin maalimääräksi jäi 23 maalia 50 ottelussa kaikissa kilpailuissa. Toki Gattusoa voi syyttää siitä, ettei saanut argentiinalaisesta parasta irti, mutta itse näkisin, että joukkueesta puuttui vain ne pelaajatyypit, jotka loisivat hänelle niitä paikkoja liukuhihnalta. Ei voi todellakaan sanoa, että Juvesta olisi niitä puuttunut, uskon vain että mies ei enää vain ole läheskään parhaimmillaan. Siirto Chelseaan kieli mielestäni vain Sarrin epätoivosta ja olin kyllä yllättynyt, että hän vielä Sarrillekin kelpasi vaikka tehokkuus on selvästi heikentynyt kolmen vuoden takaisesta. Higuaínin alku Chelseassa ei ole itseäni yllättänyt: Championship-joukkue Sheffield Wednesdaysta vastaan Higuaín laukoi kolmesti, joista yksi blokattiin ja kaksi menivät ohi. Bournemouthia vastaan Higuaín ei myöskään osunut. Uskon toki, että varmaan Giroudia parempi hyökkääjä argosta vielä löytyy, mutta niin kaukana hän on huipputasostaan, että on vaikea uskoa Valioliigassa dominointiin. Mielestäni Chelsean olisi mieluummin pitänyt hankkia vaikkapa Bournemouthin Callum Wilson, joka on jo osoittanut tasonsa Valjussa ja jonka parhaat vuodet ovat käsillä juuri nyt. Higuaínilla ne ovat taas menneet ja argentiinalaisella riittää vielä sopeutumista englantilaiseen fudikseen.
  Itsellekin tuli Piątekista mieleen juuri huippuvuosien Torres ainakin näistä muutamista kuljetuksista, vaikka puolalainen on ehkä enemmän puhtaampi poacher joka on jokaisessa irtopallossa kiinni. Kuten Piątek itsekin sanoi, tämä on kuitenkin vasta alkua, mutta vaikea olla olematta innoissaan mahdollisesti (ja jopa todennäköisesti) Milanin parhaasta hyökkääjästä sitten Ibrahimovićin. Tätä on odotettu.
  Yllätyin kyllä eilisen tuloksista Coppassa, tosin uskoin, että Atalantalla olisi hyvät mahdollisuudet yllätykseen erityisesti kotonaan kun viime kerralla liigassa se jäi vain VAR:sta kiinni. En silti osannut ikipäivänä odottaa puhdasta 3-0 voittoa, mutta tätä on jalkapallo. Ja jos nyt ei Milan onnistu voittamaan Coppaa, niin kyllä vituttaa.
 11. Like
  MrEskola reacted to Golden Age Milanista in A.C. Milan, Coppa Italia   
  Samoilla linjoilla ollaan täälläkin. Eskolan kanssa olen vain eri mieltä, että Fassone ja Mirabelli olisi totaalisen epäonnistunut hankinnoissa. Siellä oli pari floppia, mutta kun hankkii 10 ukkoa ja rakentaa koko joukkueen rungon uusiksi, niin siinä käy väkisinkin. Sitten, kun taas katsoo Maldini/Leonardo osaston touhuja, niin viime kesän hankinnat oli 1 huippuhaku (Bakayoko), 1 kohtuuhyvä (Samu), 1 rotaatio (Laxalt) ja 1 floppi (Ihmepoika). Tammikuun 2 hankintaa on ollut kyllä hyviä vähillä näytöillä.
  Ja tuosta Higuanista, niin olen samaa mieltä, että se Juve -peli rikkoi jotain argon päässä. Sinällään pidän osittain kyllä epäonnistumiseen syynä myös Gattusoa, joka ei saanut Higuanista irti sitä, mitä Serie A:ssa parhaimillaan 36 häkkiä kaudessa takonut ammattimies olisi voinut tarjota. Uskon, että tulemme näkemään ihan eri kaverin Chelsean paidassa.
  Mutta joo, sitten vielä erääseen Higuanin korvanneseen polskiin. Pidin kaverin otteista jo viikonlopun Milan-debyytissä, mutta nyt kaveri räjäytti pankin. Olen rakastunut.. Minulle muuten tuli eilen mieleen Piatekista Fernando Torres. Ei se tussu-Torres, joka pelasi Chelsessa ja myöhemmin Milanissakin, vaan se Liverpool-Torres. Jotenkin se pelityyli muistuttaa loistavine juoksuineen spanskia.
  Mitä tuohon pelin tulee, niin nyt se voitto vaikuttaa ihan selvältä ja ansaitulta, mutta jos Piatek ei olisi laittanut palloa maaliin, niin voisi olla olla jutuissa ikävämpi nuotti..


  Pelin MotM on Piatek, mutta voisi krediittiä antaa muillekin. Muta tänään ei anneta.. 
  Tässä La Gazzetta dello Sportin pelaaja-arviot:

  SempreMilanin arviot.

  Gattuson kommentit:
  Praise
  "The lads need to be praised, not myself. They all did well, including those who haven’t played for a little while. We need to do well in terms of making the most of the characteristics of everyone. The choice we made to change the two full-backs and two wingers paid off. We needed to bring freshness into the team against this Napoli side. We’ll enjoy the evening and then immediately focus on the league."
  The defence
  "We work on our defence every day. But without the hard work done by Paquetá, Kessié, such great performances aren’t possible. Everybody is working in the correct way. Being compact between the lines is the only solution that is on offer."
  Spirit
  "When players like Piatek and Paquetá play and when you’re allowed to have a breather before going up to attack, it changes the way you perform on the pitch. It makes you want to get back and defend as well as give something more for your teammates. When you’re having fun and hurting your opponents, you have an increased desire and spirit to work even when the tempo is high. This is what has changed for the better."
  Piatek
  "Apart from his double, which he invented out of nothing, seeing a player come face to face and battle the way he did against Koulibaly is really incredible. It wasn’t easy. I would like to congratulate him. But now there is a need to stay calm, work hard and not forget about Cutrone. Patrik is someone who has given us a lot."
  Laxalt and Bakayoko
  "A short while ago, Laxalt wasn’t playing at the levels he can. Diego has struggled this season, we expect more and he knows that. He provided an assist for Piatek tonight, so I’m happy. It’s often the case that great performances bring about changes in attitude: I want professionality and consistency from Bakayoko. He needs to go under the radar, be respectful, not make mistakes and not arrive late. In addition to growing exponentially on the pitch, I want him to remain strong off it as well."
  Pelin highlightsit:
  https://www.youtube.com/watch?v=eZvKlWxisds
  Pelit jatkuu sarjassa sunnuntaina vierailuilla Roomassa. Siellä vastassa on Roma. Silloin tämä hieno Napoli peli on jo historiaa.

   
 12. Like
  MrEskola reacted to pake in A.C. Milan, Coppa Italia   
  Juu, ihan kohtuullinen matsi Piatekilta ja Bakayokolta.   Ensimmäisellä puoliajalla ihmettelin pariinkin otteeseen upeita hyökkäyskuvioita, joissa pallo liikkui nopeasti ja tarkasti pelaajalta toiselle ja pelaajien liikkeet olivat hyviä. Sitten tajusin mistä tämä täydellinen muodonmuutos johtui: Calhanoglu oli penkillä. Nyt kentällä olleista vain Kessie roiski palloa lukemattomia kertoja sivurajasta yli muiden pelaajien syöttöjen napsahtaessa kohtuu hyvin omille. Myös Suson puuttuminen näkyi mielestäni positiivisessa mielessä ajoittain. Milanilla kun oli nyt muitakin ideoita hyökkäyksiin kuin antaa pallo Susolle ja odottaa hänen laukausta tai keskitystä. Vaihtoehtoja oli siis enemmän ja niitä myös käytetttiin.

  Laxalt oli myös hyvä - oikeastaan huonoja esityksiä ei tullut keltään, mutta edelleen Kessie on se, jolla on varaa parantaa (paljon). Vaikkei Borini ja Castillejo tarjonneet mitään maagista ylöspäin, hoitivat kumpikin hommansa erinomaisesti (puolustussuuntaan). Vaikka Piatek hoitikin homman kotiin eilen, niin olen sitä mieltä, että kahdella kärjellä pelaaminen tekisi vieläkin tuhoisampaa jälkeä sillä topparit joutuisivat pelaamaan mies miestä vastaan eivätkä voisi tuplata puolalaista (vaikkei se eilenkään haitannut - etenkään toisessa maalissa). Ja Paquetakin sai syöttötilinsä auki ja edelleenkin tuntuu parantavan "peruspeliään" kelvollisesti. Eiköhän brassi loppukaudesta sitten dominoi sitä keskikenttää oikein huolella kun on oppinut paremmin sarjan metkut. En tiedä olisiko Milan mitenkään voinut P&P:hen käytettyä 70M€:a enää paremmin käyttää... Lupaavalta näyttää. 

  Toivottavasti Lazio nuijii Interin maanrakoon ja tulee semifinaaleissa vastaan. Finaalissa olisikin sitten vanha tuttu finaalikumppani Juve, jota vastaan viimeksi taisteltiin 60min tasavertaisesti. Mutta silloin meillä ei ollutkaan liigan (cupin) kovinta maalipyssyä. 
 13. Like
  MrEskola got a reaction from pake in A.C. Milan, Coppa Italia   
  Huhhu olipahan loistava eka startti Piątekilta. Gattuso onnistui tänään taktisesti melko täydellisesti eikä Napoli oikein missään vaiheessa aidosti hätyytellyt Gigion vartioimaa maalia, vaikka paine olikin erityisesti toisella puoliajalla puhtaasti Milanin päädyssä. Tähän Rino oli kuitenkin hyvin valmistautunut ja Milanilla ei tuntunut olevan missään vaiheessa oikeasti hätää. Tässä auttoi toki olennaisesti avainpelaajien loistavat suoritukset. Jälleen varmaa tekemistä puolustuslinjalta ja erityisesti Musacchio-Romagnoli -parilta. Laxalt pelasi mielestäni parhaan ottelunsa punamustissa ja Bakayokon nostaisin varmaan muuten omaksi man of the matchiksi, ellei eräs puolalainen (jonka nimi ei ole Arkadiusz Milik...) olisi ollut tänään tulessa. Bakan ja ja Piątekin lisäksi jälleen loistava ottelu Donnarummalta, joka on todella nostanut tasoaan viime aikoina. Myös Kessién nostan onnistujien joukkoon, joskin Samu oli hieman näkymättömämpi mutta painoi kuitenkin ihailtavasti duunia puolustussuuntaan kuten myös aina Borini (toivottavasti Fabion epäonnistunut laukaus ei rikkonut paikkoja...). Yksilösuorituksia enemmän loisti tänään kuitenkin Milanin suoritus joukkueena ja kollektiivina. Tänään Milan näytti todellakin kuin valmentajaltaan ja se lupaa hyvää kevätkaudelle niin Serie A:ssa kuin myös Coppassa.
  Noh, ehkä Gattuson hyvä alku viime vuonna oli suonenveto. Joukkueessa oli silti ongelmia (ts. laadun ja syvyyden puute, syyttävä sormi näistä Mirabellia ja Fassonea kohti, vaikka Rodríguez olikin hyvä haku), jotka oikeastaan vasta nyt tammikuussa ratkaistiin ja Leonardo-Maldini hankkivat kaksi laadukasta nuorta pelaajaa, Lucas Paquetán sekä Krzysztof Piątekin. Paquetán tärkeyttä jo tässä vaiheessa ei voi korostaa liikaa, vaikka kasvuvaraa hänelläkin vielä on ja hänen kehityksensä vasta onkin jännittävää seurattavaa kaikille Milanisteille. Piątek sen sijaan vaikuttaa jo tässä vaiheessa olevan valmis kilpailemaan Capocannieresta (milloin viimeksi meillä?) vuosiksi eteenpäin ja jo tälläkin kaudella. Verrattaessa Higuaíniin ja tämän hintaansa, puolalainen vaikuttaa toki jo nyt erittäin hyvältä hankinnalta erityisesti ikänsä puolesta, mutta uskon miehellä olevan potentiaalia vieläkin parempaan, vaikka tämäniltaista taidonnäytettä paremmaksi on vaikea laittaa. Myös Morataan ja tämän hintaan nähden Piątek vaikuttaa järkevältä vedolta, sillä Morata on Higuaínin tavoin myös kalliimpi sekä vanhempi ja Serie A:ssa Piątek on enää vain kahden maalin päässä Moratan kahden kauden maalimäärästä Juvessa. Higuaínin maalimääriin Piątekilla on toki vielä paljon matkaa, mutta olihan se selvää, että argentiinalaisen aika Milanissa päättyi henkisesti jo ensimmäiseen Juve-kohtaamiseen, jonka jälkeen Higuaín ei todellakaan ollut enää entisensä ja siitä kärsi koko joukkue.
  Toivottavasti en jinxaa, mutta mielestäni nyt Milanilla ja Gattusolla on hyvät eväät hyvään kevätkauteen. Biglian palatessa loukkaantumisestaan keskikentälle löytyy vihdoin hyvä stuntti myös penkiltä. Contin toivon myös jossain vaiheessa murtautuvan avariin kuten myös Caldaran, mutta näiden ex-Atalanta-miesten kanssa täytyy olla ehkä vielä hiukan varovaisempi. Calabria on ollut ihan hyvä ajoittain ja potentiaalia parempaan vielä on. Tällä hetkellä emme kuitenkaan ole loukkaantumissumassa ja pärjäämme luultavasti ainakin jonkin aikaa nykyisellä miehistöllä.
  Hyvää kevättä ja...
  FORZA MILAN!!!
 14. Like
  MrEskola reacted to pake in Milan 2018-2019, kuka on herra Elliot?   
  Viisaita sanoja Bakalta - vaikka oma älykkyyteni ei riitäkään niiden ymmärtämiseen.  
  Gattuson jäämisen taustalla lienee voittoa enemmän sellainen seikka, ettei kukaan halua hypätä ohjaksiin tässä vaiheessa kautta ja vieläpä tällaiseen kriisijoukkueeseen. Edes 10M€ loppukaudesta ei saisi ketään huippuvalmentajaa - tai edes hyvää sellaista - ottaamaan tuota säkillistä sontaa niskaansa kannettavakseen. Eli Leonardo ei voi antaa potkuja kun ei ole ketään, jonka palkkaisi tilalle. Joukkueen esityshän oli samaa sontaa kuin viimeiset 2kk muutenkin, joten "vakuuttava voitto" ei ollut se syy, miksei potkuja tulekaan.

  Tuo Bakayokon peluuttaminen 3 puudutuspiikin voimin kertoo oleellisen Gattuson "älystä": mieluummin hajoitetaan jo valmiiksi rikki olevaa pelaajaa lisää kuin tehdään muutoksia "hyväksi(!) todettuun taktiikkaan". Juuri tuo rotaation puute on hajoittanut puolet joukkueesta jo aiemmin ja ongelmia tulee lisää jos rikki olevia pakotetaan pelaamaan puudutuspiikkien turvin.

  Donnarumma on nostanut mukavasti tasoaan viimeisen kk aikana ja ilman noita gamesavereita joka pelissä kriisi olisi vielä kovempi. Hyvä, että sentään joku parantaa tasoaan. Samaa on odotettu turhaan jo pitkään Kessieltä, Calhanoglulta ja Susolta. Higuainille todellakin soi tuo maalin, mutta pahaa pelkään, että maali (ja peli) jäi miehen viimeiseksi punamustissa.
  Surullista on, että sokeatkin näkevät Milanin suurimman ongelman olevan hyökkäysten rakentelussa ja silti johdon ratkaisu ongelmaan on hyökkääjä Luis Murielin hankkiminen 0,5M€:lla loppukaudeksi Sevillasta. En ymmärrä miten se muuttaa yhtään mitään - muuta kuin vie Cutronelta entistäkin enemmän minuutteja pois. Eilenkään joukkue ei saanut luotua ainuttakaan maalipaikkaa Cutronelle, joten miten Cutronen korvaaminen Murielilla auttaa joukkuetta? Toki voi olla, että Muriel tuleekin korvaamaan Higuainin, mutta jos tästä on kyse, niin sitten vasta metsään mennäänkin. Korvataan 30 maalin mies max.10 maalin miehellä aikana, jolloin huippumaalintekijälle on huutava tarve...?

  Gattuso on ilmeisesti keksinyt uuden tavaramerkkinsä: tuplavaihto (hyökkääjä + laitapakki sisään) 60-70min kohdalla. Moneskohan kerta tämä oli jo putkeen kun tuo tapahtui? Olen valmis lyömään rahani likoon, että samainen epätoivoa täynnä oleva tuplavaihto nähdään supercoppan finaalissa Juvea vastaan kun peli on jo ratkennut.
 15. Like
  MrEskola reacted to Golden Age Milanista in Milan 2018-2019, kuka on herra Elliot?   
  Eilinen peli ei ollut Milanin surkeimpia esityksiä, mutta ei se myöskään erityisen häävi ollut. Jotenkin se oli kuin kaurapuuro ilman suolaa. Maha tuli täyteen (kolmesta pisteestä), mutta ei se herettänyt erityisiä elämyksiä.Parasta matsissa oli nähdä Higuanin maali ja sen jälkeinen maalittomuuden taakan katoaminen niskasta. Lopputulos oli hyvin odotettu, mutta se vaati myös Donnarumman gamesaverin.

  Pelin tilastot.

  Oma MotM on voittomaalin tehnyt Higuan, josta näki, että maali oli kuin uran tärkein maali. Higuanin uralle tuskin on mahtunut 2 kk kuivia kausia. ainakaan Juvessa tai Napolissa. Toista se on näissä kriisiseuroissa..
  Tässä La Gazzetta dello Sportin arviot:

  Ja tässä SempreMilanin arviot.

  Gattuson kommentit:
  About the game
  "We played well, I am happy with the performance, even though we could and should have sealed it earlier. I have been in charge for 13 months, our biggest problem is not being able to take advantage of our clear opportunities and kill the game, for example in the game against Torino, where we had so many chances and did not make good use of them. We have to raise the bar even higher".
  Leonardo's comments
  "I have always said that I often speak with them, we confront each other on a daily basis. We sometimes have different opinions, but then we always get something out of it in order to improve the team. A lot of things have changed at Milanello in these past years, we have to do more, our normal scholastic gameplay is not enough. It is a difficult task, but we have to try our best. AC Milan is a glorious club and I think it is only right to make a qualitative leap forward".
  On 2018
  "We must not be content with the points won in 2018. I appreciated how the fans behaved with Higuain today: the whistles immediately turned into cheers. Our win today is aimed at returning to the Champions League. I do not want to hear excuses, we have to continue working hard".
  Bakayoko
  "He was not meant to play, he had to take three injections in order to take to the field. Just as Ancelotti would say, it is maybe better not to win, but to trust those who are going through a difficult time. This is what I did with my boys and now it is a pleasure to see Tiemoue, Calhanoglu and Castillejo play so well".
  Pelin highlightsit:
  Voitto, vaikka valju semmoinen, tarkoittaa, että Gattuso saa jatkaa. Seuraava peli on Coppa Italian Sampdoriaa vastaan ja sitten on Super Coppan peli Juvea vastaan. Sen jälkeen ihmetellään taas Gattuson tilannetta..Loppuun Bakayokon viisauksia:

 16. Like
  MrEskola reacted to Golden Age Milanista in Milan 2018-2019, kuka on herra Elliot?   
  Olen tässä palaillut joulun vietosta. Minulta jäi nämä pari viimeisintä Milanin sähläämistä väliin ja saattoi tehdä ihan hyvää mielenterveydelle. Nyt kun tässä ollaan jännän äärellä, että viettääkö Gattuso uuden vuoden juhlia Milanin valmentajana vai ei, niin jos jälkimmäinen vaihtoehto, niin mitä tilalle?
  Tässä pari Milan uutista:
  AC Milan jäi taas ilman maalia – käynnissä karmein putki yli 30 vuoteen
  AC Milanin tuskailu maalinteon kanssa jatkuu Italian jalkapalloliigassa.
   
  Milan joutui sunnuntaina tyytymään 0–0-tasapeliin Serie A -nousija Frosinonen vieraana.
  Frosinone oli ottelun lisäajalla jopa lähellä voittoa, mutta Milan-vahti Gianluigi Donnarumma venyi torjumaan Camillo Cianon maalintekoyrityksen.
  Milan on jäänyt neljässä viime Serie A -ottelussaan peräkkäin maalitta. Se on nyt pelannut 379 minuuttia ilman maalia. Näin pitkä maaliton jakso Milanin historiassa on ollut viimeksi kaudella 1984–85.
  AC Milan on ollut viime aikoina vastatuulessa. Sen pelit Eurooppa-liigassa päättyivät pari viikkoa sitten karsiutumiseen. Lisäksi Euroopan jalkapalloliitto Uefa aikoo asettaa Milanille taloudellisia rajoitteita valvoakseen, että milanolaisseura noudattaa talouden reilun pelin sääntöjä.
   
  Velkaantuva AC Milan niskuroi yhä Uefan talousrajoitteita vastaan
  Uefa haluaa pidättää Milanilta 12 miljoonaa euroa.
  Jalkapallon italialaisen suurseuran AC Milanin ristiretki Euroopan lajiliitto Uefaa vastaan jatkuu. AC Milan aikoo valittaa Uefan päätöksestä pidättää milanolaisseuralta tämän Eurooppa-liigasta syyskaudella saamia tuottoja.
  Taustalla on Uefan näkemys, että Milan on rikkonut jalkapallon taloudellisen reilun pelin sääntöjä. Milan käytti kesällä pelaajahankintoihin suuren summan suhteessa seuran tuottoihin, ja Uefa ehti jo sulkea italialaisseuran Eurooppa-liigasta. Milan kuitenkin valitti urheilun kansainväliseen välitystuomioistuimeen CAS:iin, joka piti kilpailukieltoa liian ankarana.
  Nyt Uefa on määrännyt, että se pidättää Milanin Eurooppa-liigan tuotoista 12 miljoonaa euroa ja rajoittaa joukkueen kahden seuraavan kauden europelien rekisteröityjen pelaajien määrän 21:een. Toimenpiteillä on tarkoitus kääntää seuran tappiollinen talous voitolliseksi vuoteen 2021 mennessä.
  AC Milan ilmoitti tiedotteessaan kääntyvänsä jälleen välitystuomioistuin CAS:in puoleen sanktion kumoamiseksi. Milan oli Eurooppa-liigan F-lohkossa kolmas, joten sen europelit loppuivat tältä kaudelta.
   
  Niin ja kiitos foorumisteille hyvistä kommenteista joulun aikana.  
 17. Like
  MrEskola reacted to pake in Milan 2018-2019, kuka on herra Elliot?   
  Jep. Gattuso oli jo pitkään todennut Contista, että pääsee kentälle kun aika on oikea. 8min peliä jäljellä ja maalin tappioasema EI TODELLAKAAN ole "se oikea aika". Calabria tosiaan oli aivan väärässä paikassa ja jos nyt välttämättä Conti piti saada kentälle, niin Calabria olisi pitänyt tiputtaa pakin tontille. Laxalt ei ole ensimmäistä otteluaan Milan-paidassa luk.ottamatta tarjonnut yhtään mitään ja on yksi kaikkien aikojen paskimmista hankinnoista - vaikka kilpailu tuonne kategoriaan onkin ihan jäätävän kova varsinkin viimeisen 10v ajalta.

  Huvittavinta tässä kaiken tämän paskan keskellä on huhut, joiden mukaan Milan ei ole ostamassa Higuainia hänen huonojen otteidensa vuoksi ja jopa vaihtokauppaa Morataan väläytellään jatkuvasti. Uskooko joku oikeasti, että joku sukelteleva espanjatar olisi parannus Higuainiin? Ainut asia, joka Higuainissa on pielessä on se, ettei mies saa minkäänlaista tarjoilua. Jos joku ei sitä tiennyt, on mies todistanut olevansa yksi pallon kovimmista maalintekijöistä ja jos maaliverkot ei heilu, on vika jossain ihan muualla kuin kaverissa itsessään. Ihan sama vaikka kentällä olisi kolme Morataa yhden Higuainin sijaan jos tarjoilu loistaa poissaolollaan.

  Ja Susosta olen hieman eri mieltä. Ihan ok-peli, mutta se viimeinen syöttö/laukaus/keskitys petti lähes joka kerta tänäänkin. Viimeisestä oikeasti hyvästä pelistä on jo aikaa ja tällaiset "melkein hyvä peli"-suoritukset eivät yksinkertaisesti riitä kun vierellä on kaikenmaailman kessieitä, bakayokoja, maureja ja calhanogluja, jotka tarjoavat hyökkäyssuuntaan yhtä paljon kuin seuran edellinen omistaja nettosi seuran menettämisestään.
 18. Like
  MrEskola reacted to Golden Age Milanista in Huhuja (AC Milan)   
  Olen samaa mieltä Cescistä. Yleensä en yritä rakenella mitään, mitä jos kenttiä. Nyt teen poikkeuksen, koska Paquetá on käytännössä varma ja Leokin on myöntänyt halun Cescin saamiseksi. Kolmas syy on se, että 4-3-3 tuntuu olevan Gattuson lempiformaatio. Niin, tässä keskikentän ja hyökkäyksen osalta mitä jos:
  Paquetá     Higuan/Cutrone     Suso
  Bakayoko             Cesc            Kessie   
  Minä en nyt yleistäisi liikaa liikaa brassitalentteja tai mitään muitakaan talentteja. Se on totta pelaaminen Brasiliassa ja kulttuuri sekä on eri kuin Euroopassa, mutta esim. Cityn Gabriel Jesus alkoi heti dominoimaan Valioliigassa. Sopeutumiseen vaikuttaa tietenkin itse pelaaja ja sen pääkuuppa, mutta myös uusi joukkue ja valmentaja. Tuossa Interin Gabigol -casessa kusi loppujen lopuksi kaikki.
  Tähän vaan vielä huomiona, että kun pelaajat siirtyy Euroopan liigoista toiseen, niin monesti sillonkaan kaikki ei yleensä mene kuin Christiano Ronaldolla.
  Minä olen itsekin linkannut tuon Youtube videon, mutta olen silti yuotubeskillsvideoita kohtaan kriittinen. Haluan nähdä oikeasti kaverin pelaavan, enkä mitään koostetemppuvideoita. Silloin voi vetää johtopäätöksiä. Minä uskoisin samalla tavalla, kuin Dida, että kyllä kaveri sopeutuu.
  Kun nostit tuon driblaamisen ja miljoonan pelaajan läpi yrittäminen, niin nuorilla pelaajilla on semmoista. Sellasia on ollut vaikkapa Raheem Sterling tai Christiano Ronaldo.
  Jossain määrin jopa Messi ihan nuorena. No itse pidän kyllä kypsyneemmistä versioista edellä mainituista pelaajista ja näen sen yltiödribblamisen jonkinlaisena nuoruuden uhona ja tyhmyytenä.
  Olen kanssa samaa mieltä Calhanoglunista. Kaverilla on kaikki taidot ja se on osoittanut sen Milanissa viime keväänä ja aiemmin Bundesliigassa, mutta tällä kaudella on ollut surkea. Uskoisin, että Gattuson on antanut sen osaamisen takia peliaikaa ja myös siksi, että loukkaantumisten takia on ollut pakkokin antaa peliaikaa. Siltikään turkkilainen ei pääse vauhtiin.
  En tiedä, millaista roolia kesälle Halilovicille luvattiin, mutta kroaatti alkoi kiukuttelun jo kesällä ja halusi vaihtaa maisemaa. Nyt joululukuussa on tullut pakon edessä ensimmäiset minuutit ja kyllä hän on ollut huono. On ollut jossain määrin joukkueen suurin floppi toistaiseksi ja ainakin kesän huonoin rekrytointi. Olen samaa mieltä, että laina voisi olla hyvä vaihtoehto entiselle ihmepojalle. Ehkä joskus ihmepojasta kasvaa Ihmemies.
 19. Like
  MrEskola got a reaction from pake in Huhuja (AC Milan)   
  Vaikuttaa kyllä hyvältä. Cesc olisi aivan loistava vahvistus keskikentälle ja tulisi todellakin tarpeeseen erityisesti Bonaventuran poissaolon pitkittyessä. Luovuutta ja ratkaisijoita tämä keskikenttä ja koko joukkue on kyllä kaivannut. En ole varma, mutta Paquetáa luultavasti kaavaillaan juuri Calhanoglun paikalle. Näissä brassitalenteissa on toki se ongelma, että voi näyttää brassiliigan heikompia puolustuksia vastaan dominoivilta, mutta osoittautuukin täysin lampaaksi sitten Italian Serie A:ssa (Merdalta ja Gabi"golilta" voi kysellä tästä lisää...). Gabigolin puolustukseksi toki pitää mainita, ettei mies saanut juuri ollenkaan luottoa, sillä pelasi lopulta vain 10 matsia.  Täytyy siis toivoa, että Paquetá saa reilun mahdollisuuden näyttää mihin pystyy, mutta toki toivomme että osoittaisi pian myös olevan tulevaa (?) edeltäjäänsä parempi, jos mielimme pysyä neljän parhaan joukossa.
  Calhanoglun tämänhetkisen markkina-arvon ei luulisi olevan ainakaan ollenkaan sen korkeampi kuin se summa millä hänet hankittiin. Silloin kun ostimme hänet, ajattelin että teimme loistodiilin, mutta ei käynytkään näin. Raivostuttavaa, koska onhan se selvä että turkkilaiselta löytyy ns. kaikki työkalut, mutta varmaankin työkalulaatikko sitten puuttuu kun niin aniharvoin hänen suorituksensa näkyvät maaleina tai maalisyöttöinä. Samu on kyllä toistaiseksi on näyttänyt täysin samanlaiselta pelaajatyypiltä ja en voi kuin toivoa, että nostaa tasoaan kevätkaudella, jolloin hän saattaa saada isomman roolin. Calhanoglun lähtiessä toivoisin myös enemmän näyttöpaikkoja Halilovicille, tai sitten lähettää hänet edes lainalle hankkimaan kokemusta Serie A:sta ja fysiikkaansa kehittämään (tune: Suso Genoassa). Potentiaali on vain niin suuri ja mielestäni aika järjetöntä edes yrittää saada mitään pikavoittoa juuri hänestä tammikuussa, vaikka hänen roolinsa onkin ollut niin merkityksettömän pieni, ettei hänen menetyksensä sinänsä tuntuisi.
  Vielä pari sanasta Lucasista. Vaikka Paquetálla hintalapussa painaa esim. maajoukkuestatus, niin en kyllä silti ole kovin vakuuttunut. Ihan varsinaisesti ei ole kyllä dominoinut tilastoissa tuolla Brasiliassa ja tuntuu olevan aika hemmetin tärkeää miehelle tuo jossain keskialueella pelin pysäyttäminen stepovereiden vuoksi ja jotta mahdollisimman monen yksittäisen pelaajan läpi dribblailee. Edes Calhanoglu saati Niang ei sellaiseen sorru ainakaan samoissa määrin. Lisäksi fysiikassa vaikuttaa olevan kyllä tekemistä, vaikka ei onneksi ihan liian lyhyt ole. Vahvuuksiksi toki voi mainita pehmeän kosketuksen, ketteryyden ja dribblingin, mutta ne eivät kyllä yksinään Serie A:ssa todellakaan riitä ja meiltäkin löytyy ihan tarpeeksi näitä esimerkkejä pelkästään 2010-luvulta. Ehkä Leonardolle oli tärkeää nyt päihittää kilpailussa vain vanha seuransa (PSG), jotta ei vituttaisi jälkeenpäin mutta aika kalliiksi virheeksi voi kyllä kostautua. Mitenkään samanlainen fiilis ei kyllä tule verrattuna Leonardon kuuluisiin vanhoihin skouttauksiin, eli Kaká ja Pato. Mahdollisesti Leonardo näkee Lucasissa sitten itsensä, sillä molemmat ovat vasenjalkaisia Flamengon kasvatteja. Mutta joo, ehkä ei tuomita vielä ennen ensimmäistäkään matsia, mutta kaipaisi vaan oikeasti kunnollista pelimiestä myös vasemmalle laidalle. Mieluiten sellaista, joka on jo tasonsa osoittanut, eikä taas sellaista joka ei vielä (jos koskaan) ole kasvanut ihan aidoksi pelimieheksi ja joka sopii tyyliltään Italiaan.
 20. Like
  MrEskola reacted to pake in Milanin suuri seikkailu Eurooppaliigassa   
  Vaikka valitettavaa ja jossiteltavaa tavallaan tuosta pelistä riittäisi, niin pohjimmiltaan kyse oli siitä, että joukkue lähti peliin "hävitään vain maalilla"-asenteella. Yksinkertaista, mutta totta. Edes tasapeli ei kiinnostanut - minkä Gattuso todisti nerokkaalla Laxalt->Cutrone -vaihdollaan. Pelaajia ei kiinnostanut tippaakaan. Ja jotenkin tuntuu, että Milanilla on palkka/laatu-suhteeltaan ylivoimaisesti paskimmat varaveskarit. Jos ei kolmosveskari Donnarumma ole miljoonaansa ansainnut, niin reilusti isompaa pottia ei Reinakaan todellakaan ole. Mutta eipä tuo maalivahtipeliin kaatunut.

  Hieman surullista lueskella joukkueen (mm. Leonardo) itkeskelyä tuomareista ja kotiyleisöstä. Kyllä se oli ihan pelaajat ja valmentaja, jotka tuon tippumisen aiheuttivat. Hyvä näin, sillä Gattuso ei rotaatio-sanaa (tai sen arvoa) ymmärrä ja nyt tulee vähän enemmän lepoa pelaajille, jotka sellaista ovat jo pitkään tarvinneet mutta eivät ole saaneet. Gattuson eiliset vaihdotkin olivat sitä luokkaa, että jopa Inzaghi saattoi naureskella kotisohvallaan niille. Uutta sisään ja Gattuso pihalle. Viekööt mukanaan Calhanoglunkin.
   
 21. Like
  MrEskola got a reaction from pake in Milanin suuri seikkailu Eurooppaliigassa   
  Jooh. Oli tarkoitus jo aiemmin palata tänne, mutta nyt kynnys ylittyi. En sano nyt tällä kertaa muuta kuin, että...
  Vittu mitä paskaa. Kaikki ulos. Monilla ei kyllä selvästi riitä kypsyys/pääkoppa näihin peleihin (vielä?), erityisesti nyt Castillejolla ja Calhanoglulla. Abate, joka ollut ihan hyvä topparina viime peleissä, suli sitten vähemmän yllättäen kovassa paikassa, mutta toki pilkku oli todella heppoinen. Dumari oli huono, mutta olisihan sitä voittoa nyt oikeasti pitänyt lähteä hakemaan. Jos Gattuso nyt tai kohta vaihtuu (johon en usko, ottaen huomioon sijoituksen Serie A:ssa) jälleen uuteen mieheen, niin toivottavasti ei ole italialainen. On sitten kuka tahansa italokoutsi kyseessä, 99% tapauksista kun tarvittaisiin vain tasuri jatkoon niin italokoutsi valitsee taktiikan juuri sen mukaan. Tähän on sortunut Allegri, Conte ja myöskin Ancelotti. Poikkeus sääntöön on ehkä Sarri, mutta hän ei ole tulossa Milaniin ainakaan hetkeen.
  Tosiaan, kyllä tässä on jo Bonaventuraa ikävä. Melkein Niangin suoritustaso oli jopa parempaa Hakanin nykytasoon nähden. Toivottavasti joku tekee sen turkkilaiselle selväksi, että sul ei oo kohta duunia josset ala pelaamaan oikeasti omalla tasolla. Toivottavasti tasonnosto ajoittuisi taas kevääseen (mutta toivottavasti kuitenkin mahd. pian), kuten viime kaudella tapahtui.
 22. Like
  MrEskola reacted to Golden Age Milanista in Milanin suuri seikkailu Eurooppaliigassa   
  Eurooppa-liigan pudotuspelijoukkueet:

  Lohkovoittajat: Leverkusen (Lukas Hradecky ja Joel Pohjanpalo), Salzburg, Zenit, Dinamo Zagreb, Arsenal, Real Betis, Villarreal, Eintracht Frankfurt, Genk (Jere Uronen), Sevilla, Dynamo Kiova, Chelsea
  Lohkokakkoset: FC Zürich, Celtic, Slavia Praha, Fenerbahce, Sporting, Olympiakos, Rapid Wien, Lazio, Malmö (Walter Viitala), Krasnodar, Rennes, BATE Borisov (Jasse Tuominen)
  Mestarien liigan lohkokolmoset: Club Brügge, Inter, Napoli, Galatasaray, Benfica, Shakhtar Donetsk, Plzen, Valencia 
  Nii-i..
  Olen kanssasi samaa mieltä, vaikka kannatetaan eri joukkueita. Tämmöisen sössimisen jälkeen Milanin jatkopaikka olisi ollut vitsi.
   
  Nämä oli myös omat fiilikset. Olen vain jossain määrin eri mieltä, että tämä olisi ollut vain parin viime pelin ongelma. Tämä on ollut koko syksyn ongelma, välillä näyttää vähän paremmalta, mutta sitten on taas surkeaa. Erityisesti nämä europelit ollut aika surkeita. Tässä on ollut loukkaantumisia, mutta niiden taakse on turha mennä koko syksyn osalta.
   
   
  Calhanoglu on ollut kyllä illasta toiseen surkea. Olen miettinyt, että missä nyt mättää. Vuosi sitten oli sopeutumisongelmia spagettifutikseen, mutta keväällä olikin joukkueen parhaimpia. Nyt jos sopeutumisongelmia on, niin ne johtuu Gattuson taktiikoista, mutta eiköhän turkkilaisen pitäisi mennä silti peilin eteen. Mitä tulee duunin jatkumisjutuista, niin onhan turkkilaista viety takaisin huhuissa ja enkä pidä sitä lainkaan mahdottomana. 
  Taidan vielä jossain vaiheessa kirjoittaa vielä pelistäkin.
 23. Like
  MrEskola reacted to pake in Milanin suuri seikkailu Eurooppaliigassa   
  Gattuso teki inzaghit ja vaihtoi hyökkääjän puolustajaan. Kuinka ollakaan pari minuuttia myöhemmin soi omissa. Mutta annettakoon Inzaghille sentään tunnustusta siitä, että Pippon tehdessä saman ratkaisun, Milan oli sentään pisteessä/pisteissä kiinni, mutta on se nyt saatana kun Gattuso tekee TAPPIOasemassa tuollaisen kuningasvaihdon. Mulle ainakin riitti jo tämä Gattuson touhu. Kaksi viime peliä olleet sellaista sontaa, että usko UCL-paikkaan meni. Pelaajien otteista päätellen on tainnut heilläkin mennä. Niin välinpitämätöntä touhua kentällä oli. Ei auta muu kuin valmentajan vaihto. Mielellään joku sellainen, joka ei peluuta Calhanoglua 90min vaikka mies antaa pallon vastustajalle joka kerta sen saatuaan. Mutta jotain positiivistakin turkkilaisen pelissä tänään oli: enää ei voi huonomminkaan pelata. Ei oikeasti voi. Eihän...? Selvinnee tiistaina kun mies on taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaas avauksessa - ja täysin kuutamolla tehden koko vasemman laidan täysin hyödyttömäksi koko joukkueelle. Melko reilua joukkuepelaamista sekin.

  Tulipa juuri varsin mielenkiintoinen skenaario mieleen. Ensi tiistain muuan Pippo Inzaghilla on mahdollisuus aiheuttaa vanhalle joukkuetoverilleen potkut Milanin peräsimestä! Jos (kun?) kriisijoukkue-Bologna onnistuu kaatamaan Milanin ensi viikon pelissä, on joukkueen johdon PAKKO reagoida tilanteeseen eikä vaihtoehtona voi olla muu kuin valmentajan vaihto. Siinä sitten ironiaa koko rahan edestä Milanin viime vuosien valmentajarulettiin.
 24. Like
  MrEskola reacted to pake in Huhuja (AC Milan)   
  Suurin ongelma vain on se, ettei Milanissa ole taktiikkaa muokattu käytössä olevien pelaajien mukaan sitten Ancelottin aikojen vaan pelaajia on muokattu valitun taktiikan mukaisesti. Eli ei tuo Gattusokaan 4-3-3:sta ala Fellainin takia muuttamaan vaikkei järkyttävän suurelle tilipussille olisikaan roolia nykymuodostelmassa. Ja joo, parempiakin pelaajia on tarjolla, joten toivottavasti sopua palkasta ei synny.
 25. Like
  MrEskola reacted to Golden Age Milanista in Huhuja (AC Milan)   
  Olen sinun kanssa semisti eri mieltä. Minusta Fellainiin käy sama kuvaus kuin Bonaventuraan, että kukaan ei tiedä, mikä on herran paras pelipaikka. Fellainia on joskus pelutettu puolustavana keskikenttäpelaajana ja siinä se ollut aika jaska. Minusta Fellaini on ollut just parhaimillaan jonkin sortin piilokärkenä, kun se päässyt fysiikalla ja pääpelillä dominoimaan boksissa. Pelin rakentajana ja pallollisena pelaajana aika turha.
  Transfermarkt määrittelee Felainin pelipaikan nän:
  Main position :
  Central Midfield
  Other position(s): 
  Defensive Midfield    
  Attacking Midfield
  Jos jossitellaan vielä Fellainin tulolla, niin en ole varma löytyiskö kaverille paikkaa Gattuson 4-3-3 taktiikasta. Minusta sopiva taktikka olisi Fellanin kanssa joku 4-4-1-1 tai 4-2-3-1.
×