Jump to content

Tolppa-Apina

Members
 • Content count

  2,184
 • Joined

 • Last visited


Reputation Activity

 1. Like
  Tolppa-Apina got a reaction from Mati in Arsenal F.C. 2018–2022– Uusi aikakausi   
  Oho joku on vastannut ketjuun!  Intoa kirjoitella Arsenalista ei ole pahemmin kauden aikana ollut. Vähän liiankin monta ottelua on silti tullut nähtyä, ja on vain toivottava vahvaa lopetusta kaudelle. Arsulla on helpompi ottelu viimeisellä kierroksella kuin Chelsealla ja Spursilla, ja Eurooppa-liigassa on tietysti pokaali tarjolla. Ensin pitää tietty Brighton klaarata..
  e. No ei tietenkään klaarattu.  
 2. Like
  Tolppa-Apina reacted to Mati in Arsenal F.C. 2018–2022– Uusi aikakausi   
  Niin se kausi etenee hyvissä tuulissa. Fulham kaatui vieraissa 1-5 ja sarjataulukossa Arsenal hienosti neljäntenä vain kaksi pistettä kärkeä jäljessä, kun kahdeksan ottelua sarjaa pelattuna. Tuo 1-5 tulos nosti maalimäärän jo yhdeksääntoista ja se on toisiksi eniten koko sarjassa. Toisaalta ei pitäisi olla mikään ihme, sillä juuri hyökkäyspää on se, mitä itse pidin kauden alkaessa Arsenalin parhaimpana osa-alueena. Valioliigassa Arsenalilla jo 10 eri maalintekijää, joista Lacazette ja Auba molemmat tehneet 4 maalia. Juuri tuo onnistuminen laajalla rintamalla antaa positiivisia sävyjä kohti tulevaa. 
  Emeryn "kuherruskuukausi" sen, kuin jatkuu ja vain ottelut Cityä ja Chelseaa vastaan on tuoneet pistemenetyksiä. Tästä päästääkin siihen seikkaan, että mitä tapahtuu, kun vastaan asettuu marraskuun alussa Liverpool. Arsenal on osoittanut, että pystyy punnertamaan voittoja jopa huonoilla peleillä, mutta nyt vastustajina on ollut keskitason tai sen alapuolella olevia joukkueita, eikä niinkään näitä TOP6 joukkueita, paitsi edellämainitut Chelsea ja City, joista seurasi tappiot. Kun Liverpoolin punaiset saapuu vastaan pystytään paremmin kertomaan miten hyvin Arsenal todella pärjää nykykunnolla huippujoukkueita vastaan. Varsinkin ensimmäinen puoliaika on ollut välillä jopa järkyttävän näköistä, kun vastustajat on takoneet tykkimiehiä kohti nurkkaa. Liverpoolia vastaan varmasti omissa soi, sillä sen verran kovia maalintekijöitä punaisissa löytyy. Toisella puoliajalla Arsenal on ollut Cityn ohella kauden kovin joukkue. Jostain syystä aina toiselle puoliajalle Arsenal tulee töysin erilaisella asenteella/pelitavalla ja mitä pidemmälle ottelu etenee sen varmemmin Arsenal saa luotua maalipaikkoja, jotka onkin tällä kaudella kiitettävällä prosentilla löytäneet verkon. 
  Toinen mielenkiintoinen asia on se, että Arsenalilla on nyt yhdeksän voiton putki päällä, joista kuusi on Valioliigasta. Mitä tapahtuu, kun tulee se seuraava tappio? Pystyykö joukkue nousemaan välittömästi takaisin vai seuraako suvantovaihe. Wengerin aikakaudella saattoi tulla näitä hyviä kausia, jotka usein loppuivat kuin seinään ensimmäisen pistemenetyksen jälkeen. Miten hyvin Emery pystyy kehittämänä voittajakulttuurin joukkueeseen, jossa tappiosta noustaan välittömästi ylös? Valioliigassa pystyy pääsemään neljän joukkoon, vaikkei top 4 joukkueita voittaisikaan. Tämän jo Wenger vuosia sitten meille opetti. Kuitenkaan ei voida puhua mistään mestaruuksista ennen, kuin Arsenal on kyennyt osoittamaan, että voi voittaa kenet tahansa myös huonolla pelillä. Uskon, että tähän menee vielä vuosia ja niin meni myös Kloppin Liverpoolilla, jonka Kloppin aikaista ensimmäistä kautta pidän parhaimpana vertailukohtana nykyajan Arsenaliin. 
  Helppo otteluohjelma on antanut Arsenalille aikaa kehittyä ja hyvä niin. Tällä tasolla erot voivat olla pieniä ja itseluottamuksen rakentaminen on tärkeää jo heti alussa. Joukkueen on uskottava, että kykenee mihin vain ja nyt suunta on oikea. Itseluottamuksen palaaminen on myös aiheuttanut sen, että myös kannattajat on alkaneet löytää takaisin stadioneille. Pitkästä aikaa Emirates tuntuu muultakin, kuin kirjastolta ja vieraskannattajat huutavat, sikälimikäli edes mahdollista, vielä kuuluvammin, kuin ennen. Onnistuminen ruokkii uusia onnistumisia ja tämä pätee myös kannattajissa. Nyt on hyvä henki päällä koko organisaatiossa. 
  Emeryn aikana pelaajatkin on päässeet kehittymään lisää. Ehkä parhaimpana esimerkkinä on Iwobi, joka on joukkueen harvoja niinsanottuja puhtaita laitureita. Ennen kauden alkua pidettiin välttämättömänä, että laituri pitäisi ehdottomasti hommata. Edelleen tammikuun siirtoikkunassa huippulaituria pitää lähteä etsimään, mutta sen tarpeellisuus on Iwobin kehittymisen kautta vähentynyt. Nigerialaisenglantilainen Iwobi tekee haastoja ja on saanut rutkasti lisää itseluottamusta ja sitä myöten myös peliaikaa. 
  Torreira on napannut nyt itselleen avauspaikan ohi Guendouzin, voisipa sanoa, että odotetusti. Joukkue puolustaa paljon organisoidummin, kun Uruguaylainen on keskikentän pohjalla. Myös maaleja joukkue on viimeisimmissä peleissä päästänyt huomattavasti vähemmän, kuin kauden alkaessa, mikä oli alkukauden suurin ongelma. Nyt alkaa puolustuspää muistuttamaan jo hyvän joukkueen puolustuspelaamista ja siihen on vaikuttanut myös Lenon toiminta maalilla, Cechin loukkaannuttua. Leno ei puhtaasti maalivahtina oli Tsekkiläistä kolleegaansa parempi, mutta Emeryn pelikirjaan soveltuu huomattavasti paremmin. Maalivahti on se 11. kenttäpelaaja, joka lähtee rakentamaan hyökkäystä. Lenon luottamus jalalla aiheuttanut sen, että esimerkiksi Mustafi puolustaa paljon rennommin, Holding vierellään. Koschielnyn ja Sokratiksen loukkaantumiset on aiheuttaneet Holdingille mahdollisuuden ja nuori Englantilainen on käyttänyt tilaisuutensa hyvin. Todella hyvällä itseluottamuksella Holding pelannut heikompia vastustajia vastaan. Se on sitten toinen asia, miten mies pärjää, kun pideltävänä on vaikkapa Salah. Silloin taas joukkueen on puolustettava tiiviisti yhdessä ja Torreiralla on merkittävä osuus tämän joukkuepuolustuksen tiivistämisessä. Joukkue hyökkää ja puolustaa yhdessä.
  Arsenal solminut paitasopimuksen Adidaksen kanssa. Hyvä niin, että vihdoin päästään näistä Puman räteistä eroon. Aivan kamalia olleet mielestäni alusta alkaen. 
   

  Kyllähän tämä banaanipaita saisi takaisin tulla. 
   
 3. Like
  Tolppa-Apina got a reaction from Mati in Arsenal F.C. 2018–2022– Uusi aikakausi   
  Aika samankaltaista viestiä olin tulossa kirjoittamaan kuin Mati yllä.  Tää Newcastle-matsi tais toki olla eka kokonainen matsi minkä ehdin näkemään tällä kaudella. Ei Arsu missään nimessä ole valmis paketti, mutta suunta on tosiaan oikea. Todella harmi, että Cityä ja Chelseaa vastaan tuli tappiot, sillä etenkin Chelseaa vastaan se oli lähinnä huonoa tuuria. Nyt onnistuu sentään vierasvoitot, vaikkakin ne on revitty heikoista Cardiffista & Newcastlesta, sekä alkukauden flopista West Hamista. Ohjelma on suht helppo lähitulevaisuudessa, mutta haparoiva puolustus joutuu kyllä kovaan testiin jokaisessa tulevassa matsissa. Sokratis pelasi mielestäni hyvin tässä Newcastlea vastaan, mutta Mustafia olen vähän kiroillut joka kerta kun olen matsien ääreen ehtinyt. Ehkä se siitä.. Hyökkäyspäässä Lacazette näyttää ihan eri kaverilta kuin viime kaudella. Diggaan kovasti hänen ja Aubameyangin muodostavasta kaksikosta. Ramsey vielä formiin niin alkaa hymyilyttää.
  Seuraavaksi näköjään vastassa joku ukrainalainen kyläseura Europa Liigassa. Hyvä heittää kakkoset kehiin niin Everton kaatuu sitten sunnuntaina. 
 4. Like
  Tolppa-Apina reacted to Mati in Arsenal F.C. 2018–2022– Uusi aikakausi   
  Nyt näin kuukautta myöhemmin alkaa pikkuhiljaa olemaan lisää dataa, mistä kirjoittaa. Alun kahden tappion jälkeen (City, Chelsea) jatkuu oman pelin hakeminen edelleen. Tuntuu, että Arsenal on parhaimmillaan nimenomaa toisella puoliajalla, kunnes joukkue on enemmän mukautunut vastustajan tyyliin. Kahden tappion jälkeen seurasi kolme voittoa (West Ham kotona, Cardiff vieraissa ja Newcastle myöskin vieraissa). Merkittävää viime kauteen onkin, nimenomaa se, että nyt kyetään napsimaan voittoja myös näistä lähtökohtaisesti heikommista joukkueista ja myös vieraissa. Viime kaudella Arsenal onnistui voittamaan koko kaudella vain neljä kertaa ja nyt jo ollaan päästy puoleen tuosta viiden ottelun jälkeen. 
  Arsenalin kokoonpano ei ole juurikaan muuttunut kauden mittaan. Nyt tosin viimein Aubameyang ja Lacazette on päässeet yhtä aikaa avaukseen. Tulosta onkin tullut nimenomaa silloin, kun kaksikko on yhdessä kentällä. Kannattajat vaativat Torreiraa avaukseen, mutta minkäs teet, kun nuori 19 -vuotias Guendouzi ansaitusti pelannut niin hyvin, ettei avauspaikka tahdo irrota. Sensijaan merkittävää onkin, niinkuin aikaisemmin mainitsin, että Arsenalin toinen puoliaika on ollut tällä kaudella parempi. Muutos parempaa on tullut nimenomaa lähes aina sen jälkeen, kun Torreita on tullut keskikentän pohjalle. Joukkueen pelityyli muuttuu Uruguaylaisen tullessa kentälle melkoisesti nopeammaksi ja nimenomaa hyökkäävämpään formiin. 
  Kausi jatkuu suhteellisen helpolla ohjelmalla jokusen viikon, joten nyt on mainio aika kehittää omaa pelityyliä ennen seuraavaa "kovempaa" peliä, joka pelataan marraskuun alussa Liverpoolia vastaan kotona. Jokainen ottelu vie joukkuetta eteenpäin ja positiinen olotila kannattajilla jatkuu. Uskon edelleen vahvasti, että Arsenal kykenee taistelemaan neljän parhaan joukkoon, ilman merkittäviä loukkaantumisia. Kovia on kuitenkin kilpakumppanit, eikä Valioliigassa mitään saa ilmaiseksi. Sen takia juuri nämä "helpommat" pelit on nimenomaa voitettava, sekä kotona, että vieraissa. 
  EDIT: Puolustuspäästä sen verran, että siellä se ongelma edelleen on. Arsenalille tehty tällä kaudella jo 9 maalia, joka muistuttaa häntäpään joukkueiden saldoa. Se vain on niin, että vaikka maaleja tehtäisiin kuinka ja voittoja seuraisi, niin ennemmin tai myöhemmin vuotava puolustuspää alkaa aiheuttamaan pistemenetyksiä. Puolustuspäästä löytyy se kohta, mihin Emeryn kuuluu ensimmäisenä kiinnittää huomiota. Joukkuepuolustusta on ollut ja siihen on pyritty, mutta paljon on vielä tehtävää valmennusjohdolla. Suunta on kuitenkin oikea. 
 5. Like
  Tolppa-Apina got a reaction from Mati in Arsenal F.C. 2018–2022– Uusi aikakausi   
  Noniin katkaistaas Matin yksinpuhelu!  Uudet tuulet puhaltaa, ja ainakin siirtomarkkinoilla on tänä kesänä onnistuttu. Kukaan ei ole myöskään rasittanut itseään sen enempää kesän aikana arvokisoissa, joten kauden alkuun on hyvät lähtökohdat. Toivottavasti uudet palaset loksahtavat kohdalleen, ja ainakin sitä nelossijapokaalia voidaan jälleen lähteä tavoittelemaan. Kilpailu tulee siitä toki olemaan ennennäkemättömän kovaa, City, United, Liverpool ja Spurs kun voivat kaikki kisata jopa mestaruudesta. Arsu ja Chelsea yrittävät sitten pysyä perässä.
  Suurimpana ongelmana pidän tällä hetkellä Aaron Ramseyn tulevaisuuden epävarmuutta. Mitä pidemmälle walesiläisen jatkosopimus lykkääntyy, sitä hatarammalla pohjalla on mielestäni koko joukkue tällä hetkellä. Emery taisi sanoa haluavansa rakentaa joukkueen Ramseyn ja Aubameyangin ympärille, ja se tästä nyt puuttuisi jos Rambo johonkin vielä myytäisiin tämän kuun aikana. Arsenalissa ei oikein johtajatyyppejä tällä hetkellä liiaksi ole, ja itse ainakin antaisin Rambolle mahdollisuuden ottaa toden teolla sitä roolia tällä kaudella, kapteeninnauha käsivarressa. Mitenköhän onnistuu, kun mies oli taas ilmeisesti loukannut itseään..
  Ongelma nro. 2 on juuri tuo laitapelaajien puute. En tiedä auttaisiko se laiturihankintakaan tässä vaiheessa, kun joukkueessa ei tällä hetkellä ole yhtä ainoata puhdasta laitapelaajaa. Lacazette-Aubameyang vaikuttaa tosiaan toimivan, joten kannatan itsekin kahden kärjen taktiikkaa. Alemmaksi voi taikoa vaikka kenet vaan tämänhetkisestä suht laajasta keskikenttämiehistöstä. Tällä kaudella vaaditaan suurta onnistumista kaksikolta Özil-Mkhitaryan. Hirveästi en kaksikkoon tällä hetkellä luota, mutta toivotaan onnistumista.
  Puolustuspäässä uusilla tulokkailla Torreiralla, Sokratiksella ja Lenolla tulee olemaan kädet täynnä, mutta toivottavasti suoriutuvat haasteesta. Xhaka toivottavasti pääsee nyt enemmän elementtiinsä, ja jos ei, niin mahtavasti harkkamatseissa pelannut Guendouzi ajaa pian ohi. Vaikuttaa hämmästyttävän kypsältä kaverilta, vaikka on meikäläistäkin vuoden nuorempi.  Bellerinin pitää sen sijaan viimeistään tällä kaudella kypsyä kunnolla, tai Lichsteiner saa puolestani avata oikealla. Kolasinacia olisi ollut kiva nähdä enemmän tällä kaudella vasemmalla, mutta näinköhän bosnialaisen kausi meni heti pilalle polven mentyä.. No, Nachoon on luottoa.
  Voi olla, että ainakin päivittely jää tällä kaudella vähän vähemmälle kun pitää keskittyä aseen puhdistamiseen ja hernekeiton hotkimiseen, mutta eiköhän sillekin aikaa löydy. Tänään on vissiin kenraalin aika sitten Laziota vastaan Tukholmassa, toivottavasti ainakin vältytään uusilta loukkaantumisilta. Torreira taitaa olla ensimmäistä kertaa remmissä? COYG!
 6. Like
  Tolppa-Apina reacted to LowRidingMonkey in Preseason   
  Arsenal - Chelsea 1-1 (0-1) Arsenal voitti rp-kisan 6-5
  5' Antonio Rudiger 0-1
  15' Alvaro Morata erp
  90+3' Alexandre Lacazette 1-1
   
  Danny Drinkwater 0-1
  Lacazette 1-1
  Tammy Abraham 1-2
  Reiss Nelson 2-2
  Victor Moses 2-3
  Matteo Guendouzi 3-3
  Emerson Palmieri 3-4
  Ainsley Maitland-Niles 4-4
  Lucas Piazon 4-5
  Mesut Özil 5-5
  Ruben Loftus-Cheek erp
  Alex Iwobi 6-5
   
  Kolmannessa harjoitusottelussa mentiin toisen tapaan rankkareille. Tällä kertaa rp-kisa päättyi Chelsean tappioon. Varsin samaa tarinaa oli tässä kuin aiemmissakin peleissä. Chelsean parhaat hetket hyökkäyspelissä osuivat alkuminuuteille ja loppua kohden hyökkäyksiä ei juuri nähty. Ensimmäiset 20-25 minuuttia olivat Arsenalia vastaan Blues parasta peliä. Loput 70+ minuuttia menivät selvästi Arsenalin merkeissä.
  Chelsealla ja etenkin Alvaro Moratalla oli ainakin kolme paikkaa tehdä maali, mutta ei vain espanjalaisella mistään sisään. Ei edes rankkarista. Antonio Rudiger nikkasi Chelsean ainoan maalin Cesc Fabregasin antamasta kulmapotkusta. Vapaaksi unohdettu toppari puski pallon napakasti oikeaan alakulmaan. Toisella jaksolla Rudiger oli lähellä toistaatemppunsa, mutta pallo painui hieman maalin ohi. Noin muutoin Callum Hudson-Odoi oli Sinisten selvästi paras pelaaja. Hudson-Odoi hankki rankkarin ja järjesti muitakin paikkoja mm. kaikki Moratan paikat. Viimeisen 15 lisäaikoineen pelannut Marcin Bulka otti pari loistavaa torjuntaa.
  Arsenal länpeni otteluun hitaasti, mutta lämpeni kuitenkin. Puolen tunnin lähestyessä Tykkimiehet alkoivat saamaan todenteolla juonesta kiinni. Jakson loppuun nähtiinkin muutama näyttävä hyökkäys. Paras paikka osui Pierre-Emerick Aubameyangille joka kuitenkaan saanut palloon osumaa takakulmalla. Toisella jaksolla ALex Iwobi hoiteli Moratan roolia Arsenalin paidassa hukaten pari kolme mainiota tonttia. Arsenalin vahva hallinta sai palkintonsa viimeisellä lisäminuutilla, kun Reiss Nelsonin matala pallo tuli takakulmalle Alexandre Lacazettelle joka jatkoi pallon maaliin.
  Danny Drinkwater aloitti rankkarikisan. Ei mikään varma laukaus, mutta voimaa oli sen verran, että pallo meni Petr Cechin puolittaisesta torjunnasta huolimatta maaliin, 1-0. 1-1-maalien erikoismies Lacazette laukoi varmasti oikeaan alakulmaan. Tammy Abrahamin laukaus löysi tiensä varmasti vasempaan alakulmaan, 2-1. Reiss Nelson jatkoi samalla linjalla, 2-2. Victor Moses teki sen jälleen. Rauhallinen jopa aavistuksen löysä vauhti ja pallo varmasti oikeaan alakulmaan, 3-2. Matteo Guendouzi seurasi Nelsonin esimerkkiä. Pallo varmasti vasempaan alakulmaan, 3-3. Emerson Palmieri laukoi keskelle Cechin väistyessä tieltä, 4-3. Ainsley Maitland-Niles upotti pallon tyylillä vasempaan yläkulmaan, 4-4. Lucas Piazonin laukaus upposi matala oikealle Cechin mennessä väärään suuntaan, 5-4. Mesut Özil ja vasempaan alakulmaan, 5-5. Ruben Loftus-Cheekin rankkari oli moratamainen ja tuloskin sama, Cech torjuu. Iwobi ratkaisee laukomalla vasempaan alakulmaan, 6-5.
 7. Like
  Tolppa-Apina reacted to Mati in Arsenal F.C. 2018–2022– Uusi aikakausi   
  Atletico - Arsenal 1-1 (2-1 rangaistuspotkujen jälkeen) 
  Arsenal pelasi Singaporessa harjoitusottelun Atletico Madridia vastaan. Arsenalilla oli pitkälti koko ykkösjoukkue mukana, tosin Elneny, Iwobi, Ozil ja Martinez katsoivat ottelua katsomassa. Emery kertoi, että kyseinen Elneny, Iwobi ja Özil ei vielä ole aivan pelikunnossa, sillä treenaaminen MM-kisojen jälkeen jäänyt vähälle. Atletico oli melkoisella raakilejoukkueella liikkeellä, sillä ottelusta puuttui monia isoja nimiä, kuten Diego Costa, Lucas Hernandez, Griezmann ja Thomar Lemar. 
  Arsenalin avauskokoonpano: Leno; Bellerin, Chambers, Mustafi, Kolasinac; Ramsey, Guendouzi, Smith Rowe; Nelson, Lacazette, Aubameyang.
  Atleticon avauskokoonpano: Oblak, Juanfran, Montero, Partey, Olabe, Moya, Rodri, Munoz, Gameiro, Vietto, Correa
  Molempien joukkueiden kokoonpanot melko kokeilevia ja sen kyllä huomasi ottelun edetessä. Käytännössä Arsenal vei peliä (pallonhallinta 61%) ja Atletico puolusti kurinalaisesti. Vanhat muistot siitä, että pallonhallinta pysyy, mutta vastustaja rokottaa tuli, kun 41. minuutilla Vietto sai rangaistusalueella pallon Holdingin hölmöillessä puolustettavan pelaajansa kanssa. Tarkka veto ja Leno oli lyöty. 
  Toisen puoliajan jälkeen Arsenal jatkoi painamistaan ja roolin päätti ottaa yksi jännittävimmistä nuorista Englantilaisista, vasta 17 -vuotias Emile Smith Rowe (täyttänee ylihuomenna 18), joka piti suorastaan pilkkanaan Atleticon "puolustusta" (Atleticolla oli tuossa vaiheessa vain pari varsinaista puolustajaa kentällä) ja laukoi komeasti Arsenalin tasoihin.   
  Tämän jälkeen käytännössä molemmat joukkueet vaihtoivat koko joukkueensa ja loppu olikin enemmän tai vähemmän pelailua ja siirryttiin rankkareille. Näissä Atletico oli vahvempi ja näin voitto Espanjalaisille.
   
  Ottelu itsessään oli mielenkiintoinen. Arsenalilla paljon nuoria lupaavia pelaajia, jotka ovat murtautumassa edustukseen. Osa näistä tullaan todennäköisesti lainaamaan kaudeksi muualla, mutta esimerkiksi Emile Smith Rowe voi hyvinkin saada edustuksessa mahdollisuuksia, jopa Valioliigassa. Maitland-Niles jo viimekaudella osoitti olevansa ykkösjoukkueen pelaaja ja uskon, että kauden myötä tulee myös taistelemaan avauspaikasta. Monien mielestä yksi ottelun hahmoista oli myös 19 -vuotias Ranskalainen Matteo Guendouzi, joka siirtyi nyt kesällä Arsenlin riveihin. Nuoresta miehestä voi odottaa suuria, sillä sen verran kypsä esitys oli. 
   
  Eihän näistä treenipeleistä juuri kannata sen kummoisemmin toiveita tai pelkoja herätellä, mutta monta asiaa on tehty oikein. Puolustus on Arsenalilla edelleen usein sekaisin ja pallo pomppii turhan usein vaarallisesti omalla rangaistusalueella. Uskon kuitenkin, että kyseessä on nimenomaa Wengerin perintöä, ei niinkään Emeryn aikaan saannosta. Ja tottakai pitää Atleticollekkin antaa arvoa, vaikka melko B-joukkueella mukana olivatkin. 
   
 8. Thanks
  Tolppa-Apina reacted to Mati in Arsenal F.C. 2018–2022– Uusi aikakausi   
   
  Kahdeksan vuotta sitten Paitsio.comin ennakko alkoi sanoilla: "Arsenalin viime vuodet ovat olleet kuin Päiväni murmelina – elokuva". Jo vuosikymmenen taitteessa Arsenal kannattajat olivat vuosia puhuneet siitä miten vuodet vierivät, mutta samat asiat tapahtui uudelleen ja uudelleen. Vähitellen tämä oravanpyörä alkoi kääntyä johtoa vastaan ja syytetyn penkille istutettiin niin Kroenke, kuin Wenger. Se tapa miten Arsenalin kannattajat alkoivat hajota kahteen eri ryhmittymään oli rumaa katseltavaa ja riitely meni varsinkin sosiaalisessa mediassa hyvinkin rumaksi.
  Nyt, kun uusi aikakausi Emeryn johdolla on alkanut, tarkoittaa se samalla kahta asiaa Arsenalissa; Niin joukkueen rakentamista taktisesti nykyaikaisemmaksi, kuin myös riitautuneiden kannattajien voittamista puolelleen. Emeryn vaikuttaa sympaattiselta valmentajalta ja monet kannattajat (myös Wengerin kannattajat) ovatkin valmiita antamaan uudelle päävalmentajalle mahdollisuuden. Se mitkä odotukset kannattajilla on saattaa silti olla eriasia. Suurin osa kannattajista ymmärtää sen, että vuorta ei valloiteta päivässä. Valioliiga on todella kovatasoinen sarja ja sekaisin olevan joukkueen kurssia ei käännetä hetkessä. Liverpoolin tapa toimia, kun Klopp astui ruorin ääreen, voisi olla hyvä malliesimerkki. Väitän, kirkkain silmin, että Arsenalin kokoisella seuralla on täysin samanlaiset mahdollisuudet, kuin Liverpoolillakin nousta lähelle maailman kärkeä. Se vain vaatii nöyryyttä, kovaa työtä sekä järkevää pelaajapolitiikka. 
  Mitä olen Emeryn valmennusmetodeja seurannut, niin kyseessä ei ole mikään ehdoton maailman huippu "manageri". Sensijaan Emery on loistava valmentaja, jonka valmennusmetodeja on pelaajat kehuneet. Osittain tästäkin syystä Wengerin ajan vastuu on jaettu Emeryn, Mislinatin ja Sanllehin kesken. Näin jokainen voi keskittyä nimenomaa siihen omaan osaamisalueeseensa, saavuttaen tehokkaimman lopputuloksen. 
  Kausi 2018/2019:
  Arsenal lähtee ensi kauteen suhteellisen vapautuneesti. Joukkue on vahvistunut viime tammikuun ja nyt kesän aikana, siitä mitä se on ollut, eikä siksi anna juurikaan tasoitusta muille Valioliigan huippujoukkueille. Arsenal lähtee selvästi takaa-ajajana, jos haluaa palata ensi kaudeksi mestareideenliigaan osoittaville sijoituksille. Etuna tykkimiehillä on se, että perus joukkue on aina ollut hyvä mutta on jo vuosia alisuorittanut. Ennen Arsenal lähti pelaamaan pallonhallintapeliä poikkeuksetta jokaista vastustajaa vastaan ja tämä johti siihen, että Arsenalin pelikirjaa oli todella helppo lukea ja sitämyöten helppo pelata vastaan. Emeryn pelifilosofiaan kuuluu se, että joukkue pyrkii vaihtamaan taktiikkaa vastustajan mukaan. Tämä on nykyaikaista ja tuntuu erikoiselta, että Arsenal ei ole tähän aikaisemmin kyennyt. Myöskään MM-kisat ei juurikaan ole Arsenalin pelaajia väsyttäneet, vaan melko tuoreille jaloissa pääsee koko joukkue kauteen, mikä on kilpailijoihin nähden selkeä etu kauden edetessä. Toivottavasti Arsenal kykenee käyttämään tämän edun hyväksi edes jollain tavalla. 
  Siirtoikkuna:
  Emery on lähtenyt vahvistamaan nimenomaan Arsenalin puolustuspäätä, mikä onkin fiksuinta. Uudeksi "ykkösmaalivahdiksi" on hankittu Saksalainen Bernd Leno, joka parina viimevuotena on osoittanut olevansa yksi Bundesliigan parhaimpia maalivahteja. Juventuksesta tarttui ilmaissiirrolla Stephan Lichtsteiner, joka lähtökohtaisesti on Bellerinin varamies oikeana laitapakkina, mutta ehdottomasti myös rotaatio mielessä loistava hankinta. Lisäksi Lichtsteiner tietää jotain voittamisesta ja kokemusta puolustuspää nimenomaan tarvitsee. Keskuspuolustukseen Arsenal hankki Kreikkalaisen Sokratiksen, joka ei ehkä ole aivan maailman kärkeä, mutta hyvä paikkaaja Koschielnylle joka on sivussa ainakin tämän vuoden loppuun. Keskikentän ankkuriksi hankittiin Lucas Torreira, joka on sitten jo lähellä maailman kärkeä omalla pelipaikallaan. Jännä, että Emery onnistui ensimmäisenä kesänään hankkimaan korvaajan Vieiralle. Asia mitä Wenger ei pystynyt kolmeentoista vuoteen hoitamaan. Lisäksi Arsenal on tehnyt muutamia hankintoja tulevaisuutta varten, joista ykkösjoukkueen mukaan pääsi Mattéo Guendouzi, nuori Ranskalainen keskikenttäpelaaja, jolta on lupa odottaa hyviä otteita tulevaisuudessa.
  Avainpelaajat:
  Arsenalilla on yksi Valioliigan terävimmistä hyökkäystrioista. Alexandre Lacazette ja Pierre-Emerick Aubameyang ovat perjaatteessa kilpailijoita samasta pelipaikasta, mutta tuntuu, että ovat ystävystyneet nopeasti ja muutaman harjoituspelin perusteella en näe mitenkään mahdotomana, etteikö Arsenal lähtisi kauteen kahden kärjen taktiikalla. Kyseessä on kuitenkin kaksi maalinälkäistä ja ehdottomasti kovatasoista hyökkääjää, jotka voivat molemmat tehdä yli 15 maalia ensi kaudella (jos kaikki tähdet on kohdillaan). Kolmikon takana häärii Mesut Özil, joka ollut viimeaikoina monen huulilla hänen lopetettua Saksan maajoukkueessa. Özilillä varmasti näyttöhaluja ja koska maajoukkueura on takanapäin, saa hän myös tarpeeksi lepoa pitkin kautta. 
  Keskikentän työmyyränä tullaan näkemään Lucas Torreira, joka on omalla pelipaikallaan yksi maailman huipuista. Pieni koko ei tunnu haittaavan, vaan taisteluilmettä löytyi (ainakin mitä Uruguayn otteita tuli seurattua). Aaron Ramsey, on itseoikeutetusti omalla paikallaan keskellä, jos vain tekee jatkosopimuksen nyt kesän aikana. Emeryllä olisi selkeästi kiinnostusta pitää Ramsey ja monet kannattajat haluaisivat palkita Ramseyn kapteeninnauhalla, jos vain nimi paperiin ilmestyy. Aaron Ramsey on osoittanut, että jos fysiikka toimii, niin parhaimmillaan hän on todella laadukas keskikenttäpelaaja. Valitettavasti parina viime kautena hän on jäänyt auttamatta vähän sivuun. 
  Mahdollinen kokoonpano:
  Kuten aikaisemmin mainitsin saattaa Arsenalin taktiikka vaihdella vastustajasta riippuen. Samalla saattaa myös vaihdella aloittava kokoonpano. Sevillassa Emery suosi taktiikkaa 4-2-3-1, enkä näe mitään syytä miksei sama taktiikka voisi toimia myös Arsenalissa. 
   

   
  Tämä tosiaan melko veikkailu kokoonpano, kun tässä vaiheessa ei juurikaan varmuutta mitä Emery joukkueeltaan haluaa ja millä ryhmittymällä. Varmasti kauden aikana selvemmin selkiää pelipaikat ja miten paljon esimerkiksi Xhaka on avauksessa ja kenen kustannuksella. Wengerin aikoihin oli usein puhetta miksi ei Aubameyang ja Lacazette ole yht'aikaa kentällä ja nyt harjoituskaudella ovat päässeet ja jälki on ollut lupaavaa. Toivottavasti kaksikko nähdään vastaisuudessa yhdessä. 
   
  Arvio sijoituksesta: Sydän sanoo, että koska Arsenal on vahvistunut kesän aikana ja taktiikat on pantu uusiksi, niin tykkimiehet nähtäisiin taistelevan tosissaan mestaruudesta. Realististi ajatellen Arsenal kilpailee pääsystä neljän joukkoon, sillä niin vahvasti on Arsenalin taustoja pistetty uusiksi, että vaikutus varmasti näkyy myös kentällä. Voisi kuvitella, että Arsenalin sijoitus ensikaudella on 4-6, mutta samalla se on raikas tuulahdus ja lupaus siitä, että parempaa on luvassa muutaman vuoden kuluttua, jos kehitys lähtee hyvin käyntiin. Täydelliseen romahdukseen en jaksa uskoa, mutta koska puhutaan Valioliigasta, ei sitäkään voida täysin pois sulkea.  
 9. Like
  Tolppa-Apina reacted to ippe in MM-kisat 2018 Yleisketju (Äänestys)   
  Belgia näytti eilen ensimmäistä kertaa omissa silmissäni sellaiselta joukkueelta, joka voi voittaa arvokisoissa jotain suurta. Aiemmissa EM-kisoissa ja vielä näissä nykyisissä MM-kisoissakin Belgia on näyttänyt heikolta ja saanut tuloksia lähinnä erinomaisten yksilöidensä avulla. Esimerkiksi Japania vastaan Belgian keskikenttä oli täysin näkymätön. Toppareiden ja kolmen hyökkäävän pelaajan välissä oli järkyttävät välimatkat ja keskikentän pelaajat eivät olleet pelattavissa. Belgian peli oli samanlaista kuin Martinezin aikana Evertonissa eli vaihtoehdoksi jäi lopulta vain pumpata pitkää palloa Lukakun päähän ja toivoa parasta.
  Eilen sitten Belgian pelaajat olivat vaihtuneet sitten viime näkemän ja vaikka Lukaku, Hazard ja maailman paras keskikenttäpelaaja Kevin De Bruyne olivatkin ne aseet hyökkäyspäähän niin keskikentän kaksikko Fellaini & Witzel oli omissa papereissani se pari, joka käänsi ottelun Belgialle. Siinä missä aiemmin keskellä pelanneet KDB ja Dembele olivat todella liikkuvia pelaajia ja pelasivat vähän missä sattuu niin tämän kaksikko pysyi koko pelin aika tiiviisti keskellä kenttää. Nacer Chadli tuli myös hyvin keskelle tukemaan ja muun muassa Neymar koitti toistuvasti puikkelehtia näiden kolmen pelaajan lävitse tässä onnistumatta. KDB sai nyt tehdä parhaiten sen mitä osaa eli tehdä ihan mitä haluaa. Kaveri on todella viisas pelaaja ja tietää kyllä missä hänen pitää olla missäkin tilanteessa. KDB tuli alas puolustamaan kun tarve vaati ja oli käynnistämässä hyökkäyksiä loistavilla syötöillään, jollaisiin pystyy vain kourallinen pelaajia maailmassa.
  Lukaku oli isona mörssärinä hyvä peloite kärjessä ja Hazard tulee omasta miehestään 1vs1 tilanteissa ohi erittäin useasti, niin tämän kaksikon jättäminen ylös oli Belgialta erinomainen veto. Martinez käytti Lukakua leveläälä Valioliigassa esim. Arsenalia vastaan ja tämä toimi silloinkin erinomaisesti.
  Tänään sitten Englanti - Ruotsi ja jos Englanti ei tee samanlaista heräämistä kuin Belgia niin he voivat lähteä tänään kotiin. Englanti ei mielestäni hyödynnä myöskään keskialuette riittävästi ja usein Henderson on ainoa pelaaja keskiympyrän lähettyvillä. Kaksi muuta keskikentällem erkattua pelaajaa eli Alli ja Lingard ovat todella hyökkääviä ja pelaajien välimatkat kasvavat liian suuriksi. Guardiola puhuu aina kolmioiden luomisesta kentälle, että pelaajilla on mahdollisimman monta syöttösuuntaa ympärillään, mutta Englannilla ja ennen eilistä Belgialla ei ole ollut tästä tietoakaan. Alli ja Lingard ovat jatkuvasti linjojen välissä odottamassa palloa kärkeen merkattujen Kanen ja Sterlingin kanssa, jolloin käy usein niin, että neljä pelaajaa ovat joko pelaamattomissa tai huonoissa asemissa ottaakseen vastaan syöttöjä.
  Englanti ei ole vakuuttanut myöskään alaspäin eikä toppareilla ole riittävästi tukea. Kolmen linja on toki mahdollistanut sen, että vastustajan yksinäisellä kärjellä on aina kolme ukkoa vastassa ja vaikka tämä onnistuisikin ohittamaan yhden pelaajan niin siellä on silti pari ukkoa pallon ja maalivahdin välissä. Englannin aiemmin kohtaamista vastustajista poiketen Ruotsi pelaa kahdella kärjellä, mikä tarjoaa Englannin toppareille ihan uuden haasteen. Toivonen ja Berg eivät ole jalalla mitään pikakiitureita, mutta molemmat ovat vahvoja jässiköitä ja kykenevät voittamaan pääpalloja ja pitämään palloa hallussa sen aikaa, että muu joukkue ehtii mukaan hyökkäykseen. Laidoilla Claesson ja Leipzigin erinomainen Emil Forsberg pelaavat hyvää turnausta ja kun laitapakkeina pelaavat Lustig ja Augustinsson nousevat ylös niin Englannin yksinäisille laitapelaajille täytyy löytyä tuki. Englannin laitapelaajat Young ja Trippier ovat pelanneet kelpo turnauksen, mutta kuka auttaa heitä puolustamaan kahta pelaajaa vastaan, Alli, Lingard, Henderson? Jos englantilaiset eivät löydä riittävästi syöttösuuntia niin Ruotsin tiiviit linjat ja varsinkin kapteeni Andreas Granqvist hoitaa kyllä pääpallot ongelmitta.  Jos tas Sterling pääsee haastamaan ruotsalaisia 1vs1 niin siinä ei tule heidän kannaltaan kaunista jälkeä.
  Jotenkin on sellainen fiilis, että Ruotsi jatkaisi välieriin ja Englannin taival loppuisi tähän, mutta saa nähdä sitten. Illan myöhemmässä ottelussa Kroatia pudottanee kisaisäntä Venäjän, joka on jo tähän vaiheeseen yltämällä yllättänyt kaikki ja heidän osalta kisoja voidaan pitää onnistuneina. Kaikki paineet ovat toki Kroatialla ja kun Venäjällä on kotiyleisön tuki niin kai siinä jonkinlainen yllätysmomentti on, mutta laadullisesti joukkueissa on aika suuri ero.
 10. Like
  Tolppa-Apina reacted to ippe in MM-kisat 2018 Yleisketju (Äänestys)   
  Ihan vielä ei ole kisat nousseet äärimmäisen mielenkiintoiselle tasolle, kun alkulohkoissa on nähty pääosin tylsähköjä ja ennalta-arvattavia kamppailuita. Tätä sopi yhdellä tapaa odottaakin, eikä nämä Espanja - Tunisiat nyt ihan hirveästi jännitystä tarjoa. Espanja - Portugali on omasta mielestäni ollut turnauksen paras ottelu tähän saakka.
  Cristiano Ronaldo on tuttuun tapaan älyttömässä kunnossa ja tuntuu, että Portugali voi hänen avullaan mennä vaikka päätyyn saakka. Ronaldoa on todella mukava katsella kentällä ja Espanja ottelussakin miehen ylivoima korostui jokaisessa kaksinkamppailussa. Vaikka pallo pelattiin Ronaldolle hankalaan paikkaan tai kimpussa oli useampikin vastustaja niin mies piti pallon aina omalla joukkueella tai tuli tilanteesta voittajana ulos. Totta kai mieheltä on taas nähty highlight kamaa mm. sen upean vaparin muodossa, mutta näiden maalien ja harhautusten lisäksi mies dominoi likipitäen jokaista tilannetta.
  Kisajoukkueista Venäjä on ollut positiivisin yllätys, eikä ole mitenkään mahdotonta, että isäntämaa voittaisi oman A-lohkonsa ennen Uruguayta. Venäjälle riittää lohkovoittoon tasapeli Uruguaysta eikä eteläamerikkalaiset ole juuri vakuuttaneet, joten isäntämaa saattaa hyvin vastata yhdestä alkulohkojen suurimmasta yllätyksestä. Isot jalkapallomaat ovat aloittaneet aika nihkeästi, kun Saksa avasi häviöllä, Argentiina ja Brasilia jäivät tasapeleihin, Ranska ja Espanja saivat nihkeät voitot jne.
  Otetaan vielä erikseen tuohon Saksaan kiinni, kun tuli veikattua heitä kisojen voittajaksi. Saksan peli oli Meksikoa vastaan todella kankeaa ja mielikuvituksetonta. Meksiko tuhosi Saksan vastahyökkäyksillään ja olisi voinut voittaa enemmänkin kuin 1-0 lukemin. Meksikon peli oli sen verran mukavan oloista ja katsomossakin oli hyvä meininki, että taidan liittyä Tolppa-Apinan seuraan ja hypätä meksikolaisten bandwagoniin loppukisojen ajaksi. Saksaan niin heidän mielikuvituksettomuutensa ei ole yllätys. Saksalaiset eivät olleet MM-kullastaan huolimatta äärimmäisen vakuuttavia edellisissä MM-kisoissa eikä heidän menonsa vakuuttanut viime EM-kisoissakaan. Peli on jotenkin liian yksipuolista hidasta hyökkäämistä ja kun vastustaja pääsee pallon alle niin saksalaiset hakkaavat päätään seinään eikä siellä oikein keksitä ratkaisuja puolustuksen murtamiseksi. Meksikoa vastaan Kroos laukoi kaukaa 5-6 kertaa ja vaikka miehellä erinomainen laukaus onkin niin se kertoo jostain, jos keskikenttäpelaaja joutuu laukomaan noin paljon. Saksalaiset ovat jossain määrin mielestäni turhan samanlaisia pelaajia, että sellainen tietty yllätyksellisyys puuttuu. Kyllä he paikoista maalin tekevät, ovat vahvoja kamppailuissa ja pärjäävät kovissa paikoissa, mutta ei siellä oikein sellaista kaveria ole, joka tulee 1vs1 tilanteessa pakista ohi säännöllisesti. Juuri tämän vuoksi Leroy Sanen jättäminen joukkueen ulkopuolelle oli käsittämätön teko. Kärkipelaaja Timo Werner on myös avauskokoonpanon ainoa oikeasti nopea pelaaja ja jos pelin nopeutuessa kuudesta hyökkäävämmästä ukosta 1 on nopea niin ei se kovin hyvältä näytä. Jos Saksan pelissä ei näy muutosta niin ei tarvitse kyllä MM-kullasta haaveilla.
  Nyt jos pitäisi veikata uudestaan niin veisikö Portugali koko roskan? Suurissa peleissä Ronaldoa vastaan pelaavilla joukkueilla ei ole kovin kaksiset tilastot.
 11. Like
  Tolppa-Apina reacted to KyyhkyBoy in MM-kisat 2018 Yleisketju (Äänestys)   
  Voisin heittää pientä analyysia Afrikan mantereen joukkueiden mahdollisuuksista tulevissa skaboissa.
  A-lohkon Egypti tulee pelaamaan luottaen matalaan puolustusblokkiinsa ja vastahyökkäystensä tehokkuuteen. Héctor Cúper on saanut aika paljon kritiikkiä Egyptin mediassa pelityylinsä vuoksi, mutta ei pidä unohtaa sitä faktaa, että Egypti on menestynyt maajoukkuetasolla viime aikoina hyvin ja valmennus on pystynyt saavuttamaan asetettuja tavoitteita: Egypti pelasi 2017 Afrikan mestaruuskisojen finaalissa (häviten tuolloin Kamerunille) ja selvisi pitkästä aikaa nyt MM-kisoihin. Mo Salahin pelikunto tulee tietysti vaikuttamaan Faaraoiden iskukykyyn, mutta itse haluaisin nostaa myös esiin Turkin hallituksen tukemassa seurassa Kasımpaşassa palloilevan Mahmoud Hassanin eli taiteilijanimeltään Trézéguet'n, jonka etenkin kevätkausi Turkissa oli onnistunut. Lohko on kokonaisuutena melko tasainen, joten jatkomahdollisuudet ovat olemassa.
  Marokko on ehkä allekirjoittaneelle se kisojen mielenkiintoisin joukkue. Hervé Renard pääsee viimein esittelemään kykyjään koko maailman silmien alle ja onkin kiehtovaa nähdä, auttaako samanlainen mesoaminen ja huutaminen myös MM-tasolla motivoimaan samalla tavalla pelaajia kuin Afrikan mestaruuskisoissa. Renard'han on voittanut Afrikan mestaruuden kahdesti: ensin Sambian kanssa yllättäen kaikki vuonna 2012 ja sen jälkeen 2016 Norsunluurannikon valmentajana. Renard on kyllä sellainen valmentaja, jonka oikeastaan jokainen Afrikan maajoukkue mielellään valmentajakseen ottaisi, sen verran korkeassa arvossa hän mantereella on. Viime vuonna pelatut Afrikan mestaruuskisat päättyivät Marokon osalta puolivälierätappioon Egyptiä vastaan, mutta karsinnat joukkue veti läpi vakuuttavasti. Siellä omiin meni vain yksi maali ja lohkossa kaatui mm. Mali 6-0 -lukemin (). Taakse jäi myös hieman muutostilassa oleva, mutta silti erittäin laadukas Norsunluurannikon maajoukkue. Hakim Ziyechista onkin ollut mediassa puhetta ja hän lieneekin yksi Marokon seuratuimpia pelaajia kisoissa. Vaikka Mali 6-0 -lukemin kaatuikin, pidän Marokon suurimpana haasteena maalintekoa. Turkissa myös palloileva Khalid Boutaïb on kykeneväinen maalintekijä paikan saadessaan, mutta itse odottelin ja toivoin kisakoneeseen mukaan Qatarissa pelaavaa Youssef El-Arabia. Youssefin lisäksi ainakin omassa kisakoneessa Fenerbahçen Aatif Chahechouhe olisi ollut mukana. Uskon Marokon olevan inhottava vastustaja lohkon ennakkosuosikeille Portugalille ja Espanjalle, mutta riittääkö se lopulta jatkopaikkaan asti, jäänee nähtäväksi.
  Pidän itse Nigeriaa kisoissa mukana olevista afrikkalaismaajoukkueista kaikista yllätysvalmiimpana. Superkotkatkin luottavat vahvasti pelaajiensa nopeuteen vastahyökkäyksissä ja kokenut Gernot Rohr on pystynyt tekemään joukkueesta yhtenäisen. Nostan itse suurimmaksi kysymysmerkiksi maalivahtipelin lisäksi keskikentän keskustan pallollisen osaamisen. Pelaajatyypeiltään avaukseen kaavaillut Onazi, Ndidi ja Obi Mikel ovat samanlaisia. Tämän seurauksena Obi Mikel on joutunut pelaamaan hieman hyökkäävämmässä roolissa kärjen alla. Tällainen keskikentän pelaajatyyppien samanlaisuus on mielestäni melko laaja ongelma Afrikan jalkapallossa. Monet maajoukkueet tuottavat fyysisiä pelaajia, mutta vähän esimerkiksi pallollisesti taitavia pelinrakentajia. Kroatia ja Argentiina ovat luonnollisesti lohkon suosikit jatkajiksi, mutta Nigeria on kuitenkin osoittanut olevansa kykeneväinen juurikin argot kaatamaan. Tämähän tapahtui viime vuoden lopulla harjoitusottelussa. En itse pidä Argentiinaa kovin suuressa arvossa tällä hetkellä ja uskon rohkeasti Nigerian painavan Kroatian perässä jatkopeleihin tästä lohkosta.
  Tunisia lienee suurelle medialle melko tuntematon joukkue, enkä itsekään voi sanoa paljoa Tunisian otteita nähneeni. Joukkueesta puuttuu karsintojen paras maalintekijä, Qatarissa pelaava Youssef Msakni, joka valitettavasti loukkaantui ennen kisoja öljyvaltion liigan viimeisessä ottelussa. Sanoisin, että Nabil Maâloul on luonut Tunisiasta yhtenäisen joukkueen, joka on enemmän kuin osiensa summa. Joukkue kokeili karsinnoissa välillä myös kolmen topparin linjalla pelaamista, mutta pelasi suurimman osan ajasta neljän linjalla. Uskon, että valinta kohdistuu kisoissa neljän linjaan. Joukkueesta puuttuu selvästikin puhdas maalintekijä ja yllätyin hieman, miksei Belgiassa kuluneella kaudella yli 20 maalia paukuttanut Hamdi Harbaoui mahtunut mukaan. Wahbi Khazrille asetellaan varmaankin hyökkääjän viittaa harteilleen, mutta itse pidän häntä enemmän valeysinä ja sellaisena pelaajana, joka tykkää vaellella ympäri kenttää, välillä myös auttaen puolustusta. Hyvän potkutekniikan omaavan Khazrin harteilla lepääkin paljon vastuuta Tunisian maalinteon ja maalipaikkojen luomisen suhteen. Kokonaisuudessa pidän Tunisiaa parempana joukkueena kuin yleisesti luullaan. Alkulohko on kuitenkin ainakin paperilla jaettu selkeästi kahden kerroksen väkeen, mutta en usko Tunisian kuitenkaan olevan sellainen joukkue, jonka yli yksinkertaisesti kävellään.
  Senegal lienee se jengi itselle tänä vuonna, jonka bandwagoniin hyppään, vaikka Aliou Cissén joukkueen pelityyli ei välttämättä allekirjoittanutta kovin miellytäkkään. Kun katsoo joukkueen nimilistaa, niin onhan siinä kovia tekijöitä. Ja tämän lisäksi kun otetaan vielä huomioon melko ympäripyöreä alkulohko, ovat mahdollisuudet jatkopaikkaan ehdottomasti olemassa. Entistä Senegalin maajoukkuepelaaja Cisséä on tosiaan kritisoitu liian pragmaattisesta pelityylistä ja kun tuota pelaajalistaa katsoo, olisi mahdollisuudet kyllä aika iloisen ja railakkaan futiksen peluuttamiseenkin. Cissé on kuitenkin pysynyt järkkymättömänä pelityylinsä suhteen, vaikka välillä maalinteko-ongelmia onkin ilmennyt. Senegalilla on myös Nigerian kanssa hieman samankaltainen ongelma keskikentällä, sillä suurin osa keskustan pelaajista on pelityyliltään fyysisiä ja pallollista osaamista tuo selkeästi kaipaisi lisää. Hyviä yksilöitä Senegalilla on kosolti, mutta toivon erityisesti näkeväni Ismaïla Sarr'n saavan kosolti peliaikaa kisoissa, vaikka kilpailu laitureiden paikoilla onkin joukkueessa kovaa. Hän ei liene suurelle yleisölle niinkään tunnettu pelaaja, mutta kyseessä on 20-vuotias viime kaudella Rennes'n riveissä 24 ottelua pelannut kaveri joka hankittiin Metzistä miltei 20 miljoonalla eurolla. Kyseisen kaverin perässä oli myös huhujen mukaan Barcelona Metzissä pelatessaan.
 12. Thanks
  Tolppa-Apina reacted to Jahnny in (Manager) Unai Emery (Arsenal 2018–)   
  Teams Managed
  Lorca Deportiva 2004–2006
  UD Almería 2006–2008
  Valencia CF 2008–2012
  Spartak Moscow 2012
  Sevilla FC 2013–2016
  Paris 2016–2018
  Arsenal 2018–
  Bienvenido, Unai. Se on nyt sitten todellista ja Arsenalilla on 22 vuoden jälkeen uusi manageri, tai pitäisikö sanoa, että päävalmentaja.
  Pitkän ja laajan hakuprosessin jälkeen Arsenal on viimein nimennyt uuden päävalmentajansa Unai Emeryn muodossa. Arsenal oli yhteydessä kymmeniin valmentajiin, joista lopulta haastatteli noin kymmentä, jotka kaikki antoivat vielä oman laajan presentaationsa näkemyksistään koskien Arsenalia. Mikel Arteta oli yksi näistä, mutta lopulta Emery oli seurajohdon, Ivan Gazidisin, Sven Mislintatin ja Raúl Sanllehín mukaan selvä valinta. Heidät yllätti muun muassa se kuinka Emerylla oli laajat informaatiot jokaisesta pelaajasta ja tiesi sekä seuran että pelaajien taustoista enemmän kuin moni muu. Emery oli tehnyt myös jokaisesta pelaajasta yksilökohtaiset profiilit ja joukkuerakenteen puolesta kertoi oman ideansa, mikä perustuisi muun muassa Pierre-Emerick Aubameyangin ja Aaron Ramseyn ympärille.
  Emery pelasi valtaosan pelaajaurastaan kotikaupungissaan edustaen Real Sociedadia, mutta lopetti uransa Lorca Deportivassa vaikean polvivamman seurauksena vain 32-vuotiaana. Seura oli tuolloin suurissa vaikeuksissa Espanjan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla, mutta Emery nimettiin ensimmäistä kertaa urallaan seuran päävalmentajaksi. Tuloksena Lorca nousi ensimmäisen kokonaisen kauden päätteeksi ensimmäistä kertaa historiassaan Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle ja pudotti Copa del Reyssa kaikkien yllätykseksi muun muassa Málagan. Ensimmäisellä kaudellaan uudella sarjatasolla Lorca tuli sarjassa viidenneksi ja jäi vain viisi pistettä sarjanoususta LaLigaan. Emery jätti seuran siirtyäkseen Almeríaan ja Lorca putosi seuraavalla kaudella takaisin alemmalle sarjatasolle. Almeríassa Emery toisti tempun ja sai pienen seuran tekemään jotain historiallista, mitä heiltä ei odotettu, kun Almería nousi ensimmäistä kertaa historiassaan Espanjan korkeimmalle sarjatasolle ja ensimmäisellä kaudella LaLigassa vei pienen seuran jopa kahdeksanneksi sarjassa.
  Loistavat esitykset Espanjan pienemmissä seuroissa toi lopulta paikan suurseurasta Valenciasta, jossa Emery korvasi Ronald Koemanin, joka oli jättänyt talousvaikeuksissa olevan espanjalaisjättiläisen. Ensimmäisellä kaudellaan Emery nosti Valencian kuudennelle sijalle ja takaisin Eurooppaan, vaikka rahallista kassaa rakentaa seuraa ei juuri lainkaan ollut. Seuraavalla kaudella Valencia oli sarjassa kolmas heti FC Barcelonan ja Real Madridin jälkeen, mistä seurasi yllättävä paluu takaisin Champions Leaguen pariin. Europa Leaguessa putoaminen tuli vierasmaalisäännöllä Atlético Madridille, joka lopulta voittikin kilpailun. Talousvaikeudet jatkuivat ja muun muassa avainpelaajat kuten David Silva ja David Villa jättivät seuran siirtyäkseen Manchesteriin ja Barcelonaan. Emery kuitenkin johdatti Valencian jälleen kolmanneksi sarjassa, kun taas Champions Leaguessa putoaminen tuli välierissä Manchester Unitedinkin haastaneelle Schalkelle. Emery oli seurassa vielä yhden kauden ja jälleen vastoin odotuksia ohjasi joukkueensa LaLigassa kolmanneksi, mikä oli kolmas kerta peräkkäin.
  Emery yritti päävalmentajan uraa seuraavaksi lyhyen aikaan Spartak Moscow'n riveissä Venäjällä, missä ei onnistunut halutulla tavalla. Emerylla oli vaikeuksia oppia Venäjän kieltä täydellisesti, mistä seurajohto ei pitänyt ja löytyi myös erimielisyyksiä taktisesta näkökulmasta, että minkälaista jalkapalloa Spartakissa tulisi pelata. Emery jätti venäläisseuran kesken kauden, vaikka Spartak olikin neljäntenä sarjassa, johon myös päättyi kauden päätteeksi edellään rahakkaat CSKA Moscow, Zenit St. Petersburg ja Anzhi Makhachkala.
  Oli aika palata takaisin Espanjaan, jossa Emery astui Sevillan peräsimeen. Yhdessä Monchin kanssa oli tavoitteena rakentaa tasapainoinen joukkue pienellä budjetilla Espanjan ylemmästä keskikastista, mutta kuka olisikaan uskonut, että jälleen tehtäisiin yhden espanjalaisseuran ja yhden eurooppalaisen seurajoukkuekilpailunkin historia uusiksi. Ensimmäisellä kokonaisella kaudellaan Europa Leaguessa kaatui muun muassa tulisessa derbyssa Real Betis ja myöhemmin Porto, Valencia sekä loppuottelussa sitten Benfica. Sarjassa tuli viides sija, mikä oli myös Sevillan kokonaiselle seuralle menestystä. Seuraavalla kaudella teema pysyi hyvin paljon samana, kun sijoitus tuli ylemmästä keskikastista, mutta Europa Leaguessa tuli jo toinen peräkkäinen voitto, kun matkalla kaatuivat tällä kertaa muun muassa Feyenoord, Borussia Mönchengladbach, Villarreal, Zenit St. Petersburg, Fiorentina ja finaalissa Dnipro Dnipropetrovsk. Kolmannella kaudella sitten aloitettiin Champions Leaguen puolella todella vaikeassa lohkossa Manchester Cityn, Juventuksen ja Borussia Mönchengladbachin kanssa. Emery johdatti Sevillan kolmannelle sijalle lohkovaiheessa suurella voitolla Juventuksesta, joka oikeutti paikkaan Europa Leaguen pudotuspeleistä. Sevilla voitti Baselin, Athletic Bilbaon, Shakhtar Donetskin ja lopulta johtoasemaan mennyt Liverpool kaatui lukemin 1–3, minkä johdosta Sevilla voitti historiallisen kolmannen kerran Europa Leaguen putkeen ja Sevillasta tuli kilpailun menestynein seurajoukkue ennen Liverpoolia ja Juventusta.
  Loistava työ oikeutti seuraavaksi kahden vuoden sopimuksella siirron Pariisiin, jossa Emeryn tahdottiin tuovan tasaisuutta. Ensimmäisellä kaudella kotimaan sarjassa menestystä ei tullut Ranskan mestaruuden muodossa, kun Monaco teki historiallista tulosta häviämällä vain kolme ottelua ja ei tuolle Leonardo Jardimin luotsaamalle Monacolle ollut todellakaan häpeä hävitä. Paljon Ligue 1:ta seuranneena, niin kyseessä oli yksi parhaimmista seurajoukkueista, joita sarjassa on nähty ja kaatoihan joukkue vakuuttavin ottein samalla kaudella Champions Leaguessakin Fenerbahçen, Villarrealin, Leverkusenin, Tottenham Hotspurin, CSKA Moscow'n, Manchester Cityn ja Borussia Dortmundin. Tuota ennen Monaco oli dominoinut Benfican ja Arsenalin kaltaisiakin seuroja. Emery nosti tuosta huolimatta pokaalin ilmaan kolmessa muussa kilpailussa Ranskassa, vaikka Monaco antoi kovan haasteen näissäkin. Champions Leaguessa tuli ikävä putoaminen loistavan tuloksen jälkeen Parc des Princes'lla, kun Barcelona jatkoi yhteismaalein 6–5. Moni tuntuu pitävän tätä jonkinlaisena suurena häpeäpilkkuna Emeryn uralla, mutta itse ottaisin huomioon, että kyseessä on kuitenkin ehkä toinen kahdesta maailman parhaimmasta seurajoukkueesta ja ei päävalmentajan niskaan voi kaikkea laittaa, jos ottelun päätuomari tekee niin huonoa työtä, että UEFA laittaa itsekin hänet hyllylle vastaavista tehtävistä. Seuraavalla kaudella Emery nosti Pariisin takaisin huipulle Monacon varjosta ja voitti neljä pokaalia Ranskassa. Champions Leaguessa tuli kuitenkin putoaminen Real Madridille, joka on nyt loppuottelussa ja on viime vuosina muutenkin dominoinut kyseistä kilpailua, joten jos jollekin on millään tavalla oikeutettua hävitä, niin se on juuri Zinedine Zidanen miehistö. Tahdon myös mainita, että vaikka Pariisissa oli seuran sisällä ongelmia suurien egojen kohdalla kuten Neymar, niin Emery piti joukkueen silti kilpailukykyisenä ja menestyksen tiellä. On tärkeää varsinkin nuorelle päävalmentajalle, että oppii työskentelemään tällaisten nimien kanssa. Emery siis vasta 46-vuotias, minkä koen vielä osittain nuorena päävalmentajaksi.

  Nyt sitten, niin Emery ei tehnyt jatkosopimusta Pariisissa, vaikka espanjalaisvalmentajalla olisikin ollut seurajohdon puolesta mahdollisuus jäädä vielä ainakin kaudeksi, vaan kertoi jättävänsä seuran. Pariisissa tehtiin tarvittava työ, jotta saatiin riittävä korvaaja Thomas Tuchelin muodossa ja Emeryn annettiin lähteä kohti Lontoota tavoittelemaan mahdollista uutta työtään Arsène Wengerin seuraajana, minkä sitten lopulta sai.
  Henkilökohtaisesti olen itse sitä mieltä, että Emery saattaa olla juuri se paras ratkaisu päävalmentajaksi, mikä saatavilla nyt oli, kun Massimiliano Allegri ilmeisesti päätyi lopulta jatkosopimukseen Juventuksen kanssa. Olisin mielelläni ehkä tavoitellut joitain muita nimiä, mutta täytyy nyt kannattajana ihan realistisesti pohtiakin, että kuka on edes mahdollinen ja kuka ei. Ei tässä pelata mitään videopeliä, vaan niillä korteilla, mitkä oikeasti siinä kädessä ovat ja niitä ei välttämättä ollut hirveän montaa hyvää tähän väliin, joten ehkä tällainen jokeri onkin se oikea ratkaisu. Arsenal tarvitsee tällä hetkellä tasaisuutta tekemiseen ja tavoitteena on paluu neljän parhaan joukkoon kotimaansarjassa, mutta myös menestys Europa Leaguessa, minkä Emery tuntee kuin omat taskunsa. Jos Emery ei haasta Englannin parhaimpia seuroja samantien Arsenalin kanssa, niin vain jonkinlainen täysi idiotismi saa ajattelemaan tämän epäonnistumisena, sillä lähtökohdat eivät ole tavoitteiden puolesta tällaiset.
  Jotenkin tuntuu, että monilla on jonkinlainen pakollinen tarve vetää Arsenalia ja Manchester Unitedin mennyttä tilannetta David Moyesin kanssa yksi yhteen, vaikka tilanne on mielestäni hyvinkin erilainen ja Arsenalin kohdalla tulisi olla enemmän realistinen. Manchester United oli tuolloin kuitenkin Champions Leaguessa ja kyseessä oli seura, joka oli voittanut viime vuosina Champions Leaguen ja Premier Leaguen useampia kertoja, kun taas Arsenal pelaa Europa Leaguessa ja on voittanut viime vuosina vain muutaman FA Cupin. United nimesi niin kutsutun meritoituneen päävalmentajan hyvin paljon Sir Alex Fergusonin ehdoilla, kun taas Arsenal oli pitkään nimeämässä nuorta valmentajatalenttia ja päätöksestä vastasi seurajohto eikä Arsène Wenger. Tämäkin jo kertoo, että Arsenalissa ollaan valmiita rakentamaan seuraa hieman eri lähtökohdista ja erilaisella tahdilla kuin Manchesterissa. Tästä kertoo myös ero manchesterilaisten rahallisella tilanteella, kun taas Arsenalilla on resurssejä vain noin £50 miljoonan edestä. Uskaltaisin myös sanoa, että Unitedilla oli valmiimpi runko seuraavalle managerille, kun taas Arsenal tarvitsee enemmän ratkaisuja joukkueen sisällä pystyäkseen kilpailemaan kuten ennen. Lyhyesti, niin Unitedin tavoite oli kilpailla Champions Leaguen ja Premier Leaguen voitosta, kun taas Arsenalin tavoite on peluuttaa todennäköisesti nuorta miehistöä ja tavoitella mahdollisesti Europa Leaguen voittoa, jos menestystä tulee alkuun, ja tosiaan vain se neljäs sija Premier Leaguessa. Jos Arsenal olisi vain viidennellä sijalla tulevan kauden päätteeksi, niin edes tuo ei olisi epäonnistuminen, sillä oltaisiin edetty tuloksellisesti. Mielestäni Arsenalia ja Manchester Unitedia ei tulisi verrata yksi yhteen kuten kaikki tekevät, sillä seurojen välillä ei ole muuta eroa kuin vanhan pitkäaikaisen päävalmentajan lähtö. Seurat ovat muuten niin erilaisessa tilanteessa.
  Lyhyesti, niin jännittäviä ja odottavia aikoja eletään. Olen aina pitänyt Emerysta ja olin iloinen, kun Almerían sekä Valencian jälkeen tuli menestystä myös Sevillassa ja lopulta Pariisissa. En olisi koskaan uskonut näkeväni Arsenalissa, vaikka toisaalta tuskin monikaan olisi uskonut näkevänsä Arsenalissa muutenkaan uutta päävalmentajaa. Tahdon myös painottaa, että Emery tuotiin seuraan nimenomaan ensisijaisesti päävalmentajaksi, vaikka Englannissa managerin nimikkeellä mennäänkin. Arsenal tahtoo rakentaa keskieurooppalaista mallia seuran sisälle kuten ollaan tehty Liverpoolissa ja Manchester Cityssa. Emery on päävalmentaja, joka osaa ottaa pelaajistaan kaiken irti ja häntä arvostetaan. Pariisissakin sai kehuja juuri siitä kuinka pystyi motivoimaan kaiken voittaneet pelaajat tekemään työtä sataprosenttisesti ja voisin kuvitella, että tällainen Arsenalin rennomman ilmapiirin muuttuminen kilpailukykyisemmäksi seurankin sisällä, on vain positiivinen asia ajatellen Arsenalissa olevia pelaajia, jotka ovat kuitenkin voittaneet urallaan erilaisia mestaruuksia, cup-kilpailuja ja maailmanmestaruuksiakin. Mielenkiinnolla odotan näkeväni varsinkin Héctor Bellerínin, Shkodran Mustafin ja Granit Xhakan uuden päävalmentajan alaisuudessa. Varmasti siellä nähdään muissakin pelaajissa mahdollisesti uusia puolia ja hyvän kuvan omistautumisesta antoi tänään jo viime kaudella ykkösjoukkueeseen murtautunut Ainsley Maitland-Niles, joka jäi kesän alle 21-vuotiaiden maajoukkueturnauksesta ulos omalla päätöksellään, jotta pääsee työskentelemään alusta asti uuden päävalmentajan alaisuudessa.
  Vielä kerran, tervetuloa Unai – ja tervetuloa uusi Arsenal.

 13. Thanks
  Tolppa-Apina got a reaction from Sherlock in Arsenal F.C. 2017–2018 – Still The Arsenal   
  Ehdottomasti sanoisin, vaikka en viikonlopun matsia nähnytkään. CSKA:n puolustus on toki täynnä kehäraakkeja, eikä tuntunut pysyvän ollenkaan mukana Arsun pyörityksessä, mutta tällä kertaa sitä pyöritystä myös siis todellakin oli. Välillä tuntui Musa ja kumppanit pääsevän hyökkäämään vaarallisesti, mutta useammilta takaiskuilta vältyttiin. Sellainen fiilis, että Euroopassa voidaan hyvin mennä päätyyn asti, vaikka Atleti tulee olemaan paha. Liigassa panosta on enää yksilötasolla, varmasti esim. Aubameyang haluaa pelata vahvan loppukauden. 
 14. Like
  Tolppa-Apina reacted to Olli in Paras derby?   
  Nyt tuli myös Copa90:n dokkari Sevillan derbystä. 
   
 15. Like
  Tolppa-Apina got a reaction from Olli in Paras derby?   
  Jumalauta, Copa90 ja Eli vievät tätä ihan uudelle tasolle. Mahtavaa videota toisensa perään, sitä oikein huomaa odottavansa innolla maanantaipäiviä.  Tällä kertaa oli vuorossa Asturias ja Oviedon sekä Gijonin kohtaaminen. Viime viikolla käytiin Mallorcalla, ja ensi viikolla luvassa Andaluciaa ja kutkuttava Sevilla-Betis.
 16. Haha
  Tolppa-Apina reacted to ippe in Liverpool FC - Kausi 2017/18   
  No niin tänään ilmeisesti 13.00 aikaan alkaa arvontatilaisuus Champions Leaguen neljännesvälierien osalta.
   
  Arvontaan osallistuvat seuraavat joukkueet:

  Arvontaan ei osallisu mm. Manchester  United  No joo nyt pantiin halvalla, mutta niinhän se Mourinhokin sanoi kun Pogba palasi Manchesterin yöstä... Sori en tiedä mikä muhun meni...
   
  Noita mahdollisia vastustajia kun rankataan niin Roma ja Sevilla ovat vähän eri kastissa noiden Euroopan jättiläisten kanssa. Täten nämä kaksi joukkuetta olisivat omat suosikit Liverpoolin vastustajiksi.
  AS Roma
  Roma olisi vastustajista se mieluisin. He selvisivät jatkoon ennakkoon tasokkaasta alkulohkosta, jossa pelasivat Chelsea, Atletico Madrid ja Qarabag. Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella he pudottivat Shakhtar Donetskin vierasmaaleilla, joten aika rimaa hipoen menivät jatkoon. Serie A:ssa Roma on kolmantena, mikä kuulostaa turhan hyvältä, sillä heillä on 2. sijalla olevaan Napoliin matkaa jo 14 pistettä. Roman joukkue ei oikein muutenkaan vakuuta. Siellä on aika kankeaa porukkaa  ja joukkueella on ongelmia maalinteon kanssa. Mielenkiintoisen otteluparista tekisi se, että tuleva Ballon D'Orin voittaja Mohamed Salah siirtyi Roomasta Liverpooliin viime kesänä £35 miljoonan pilkkahinnalla.
  Sevilla
  Sevillaa vastaan pelattiin kahdesti jo alkulohkoissa ja vaikka ottelu päättyi Englannissa 2-2 ja Espanjassa 3-3 niin Liverpool oli näissä kuitenkin niskanpäällä. Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Sevilla pudotti Manchester Unitedin, joten heidän taipaleensa kahdeksan joukkoon on ollut aika helppo. Sevilla on viheliäinen vastustaja, mutta heillä on puolustuspelinsä kanssa suuria hankaluuksia, minkä Manchester Unitedkin olisi luultavasti havainnut jos olisi kahdessa osaottelussa tohtinut poistua omalta alueeltaan vastustajan puolelle. La Ligassa Sevilla on 5. ja kun matkaa neljäntenä olevaan Valenciaan on 9 pinnaa niin viime vuosina Europa Leagueta dominoinut joukkue joutunee palaamaan EL:län puolelle ensi kaudeksi. Liverpoolin hyökkäys teki Sevillan alakerrasta selvää alkulohkoissa ja nyt kun puolustuspeli on paremmin uomissaan niin Liverpool pudottaisi Sevillan jatkosta mikäli joukkueet arvottaisi vastakkain. Helpolla Pool ei tulisi pääsemään sen on jo seurojen viimeiset kohtaamiset osoittaneet.
  Juventus
  Italian kenttiä viime kaudet dominoinut ja kahdesti viimeiseen kolmeen kauteen UCL-finaaleissa pyörähtänyt Juventus on papereissani kolmanneksi helpoin vastustaja. Joukkue on jo ikääntynyt ja kankea, mistä hyvänä osoituksena toimii, että UCL:län edellisellä kierroksella kaikista joukkueista Tottenham Hotspurs piti heitä pelillisesti pilkkanaan, kunnes sitten tapojensa mukaan jäi pikkuriikkisen verran siitä, että olisi melkein saavuttanut jotain. Niin tai näin Juventuksen alakerran keski-ikä lähentelee jo neljääkymppiä eikä tuollaiset guppet saa pidettyä Liverpoolin nopeita ja juonikkaita hyökkääjiä aisoissa vaikka mikä olisi. Eurokentillä ruskeat kirjekuoretkaan eivät auta ja neutraalissa tuomaritoiminnassa Juventus on aina kärsivä osapuoli oman maan liigaansa verrattuna. Higuain hassuttelee kärjessä ylipainoisenakin 30 maalin kausia, mikä kertoo ehkä enemmän Serie A:n tasosta kuin mistään muusta. No nuori Dybala on ihan kelpo pelimies, mutta tokkohan Pool tästä parista jatkoon etenisi.
  Manchester City
  City on saanut pelata Euroopassa ihan yhtä helppoja pelejä kuin kotimaan liigassa. Alkukohkossa Cityzenit saivat vapaapassin jatkoon jo sillä hetkellä, kun Napoli, Shakhtar Donetsk ja Feyenoord arvottiin heidän kanssaan samaan lohkoon. Reservejä peluuttamalla joukkue olisi edennyt jatkoon myös pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, heidän kohdatessaan noin tätä nykyä Championshipissä pelaavan Sunderlandin tasoisen joukkueen Baselin. Syyskaudella Manchester City voitti kyseenalaisen tuomaritoiminnan jälkeen Liverpoolin parilla maalilla, mutta kauden toisessa kohtaamisessa Liverpool näytti Citylle oman paikkansa ja pokkasi voiton. Pep on muutenkin ollut Kloppon takataskussa koko miesten valmennusurien ajan eikä ole syytä olettaa, että mikään muuttuisi tässäkään vaiheessa. 
  Real Madrid
  Tykkäävät hyökätä eivät niin välitä puolustaa, jotenkin tutun kuuloinen lause. Real Madrid on kuin Liverpool, mutta heikompi painos. Hyökkääjät pelaajat poistuvat vain aniharvoin vastustajan boksista ja tällöinkin korkeintaan tuomarin eteen käsiään viittomaan ja elehtimään kuin nukketeatterissa. Real Madrid on kuitenkin puhtaasti Cristiano Ronaldon ansiosta voittanut kilpailun kaksi kertaa peräkkäin vaikka kärkipari Karim Benzema on yrittänyt parhaansa ettei näin kävisi. Walesin tähtipelaa Gareth Bale ei pääse vaihtopenkiltä kentän laidalle reväyttämättä takareittään, joten hänestä tuskin koituu ongelmia. Puolustuspäässä Sergio Ramos on parempi ylös- kuin alaspäin ja vaikka tämä on tunnettu loppuhetkien maaleistaan, niin siinä vaiheessa kun hän puskee lisäajalla maalin Liverpoolia vastaan Pool johtaa otteluparia ja neljällä osumalla. 
  Bayern München
  Saksan ylpeys johtaa oman maansa liigaa tuttuun tapaan 50:llä pisteellä ja on matkalla viidenteentoista perättäiseen liigamestaruuteensa. Alkulohkoissa joukkuetta ei napannut pelata Carlo Ancelottin alaisuudessa, mutta valmentajan vaihduttua 83-vuotiaaseen Jupp Heynckesiin on peli alkanut kulkea tuttuun tapaan. Maailman paras maalivahti Manuel Neuer on loppukauden loukkaantuneena ja saksalaisten maalilla pelaakin Sven Ulreich, joten joukkueen maalivahtitilanne on huonompi kuin Liverpoolin, saavutus kai sekin... Kärjessä Robert "silver fox" Lewandowski on katsonut ilmeisesti liikaa karismaattisen George Clooneyn filmejä ja värjännyt hiuksensa harmaaksi. Lopputulos on kuitenkin lähempänä Roxetten solistia Marie Fredrikssonia kuin Clooneyta. Tästä huolimatta Lewandowski kuin myös koko muu joukkue on vaarallinen eurokentillä. Mieluummin en pelaisi heitä vastaan tässä vaiheessa, vaikka alakerran kankeat koivet toki takaavatkin sen, että Pool tästä parista menisi jatkoon.

   
  Barcelona
  Kruisailee Espanjan mestaruuteen, kun Realia ei nappaa pelata. Liverpoolista hankittu Coutinho ei saa enää pelata Eurokentillä, mutta eipä tuo mahdu avaukseen liigassakaan, joten kyse ei ole suuresta menetyksestä. Mikäli Loris Karius pitää jalkansa paremmin yhdessä kuin maksullinen nainen niin Messin maalit saadaan nollattua minimiin, terveisiä vaan länkisääri Courtois'lle. Maailman paras kärkihyökkääjä, Liverpoolistakin kokemusta omaava Suarez on kärjessä valtava pelote, mutta hänen ja Messin lisäksi joukkueesta ei juuri iskuvoimaa löydy. Alakerrassa Piqueta kiinnostaa enemmän Katalonian poliittinen tilanne ja vitsien vääntäminen twitterissä kuin pelaaminen, eikä hänen kaltaisilla kankeilla koivilla Salahin perässä pysyttäisi muutenkaan. Vahva kärkikaksikko ja takataskussa olevat tuomarit tekevät joukkueesta kuitenkin erittäin hankalan vastustajan, jota en mieluummin kohtaisi. 
 17. Like
  Tolppa-Apina reacted to Olli in Futismatkat   
  Nyt on sitten Skotlannin reissu takana. Matka meni ihan suunnitelmien mukaisesti lukuunottamatta sitä, että yksi yö meni vatsataudin kynsissä. Kävin katsomassa nuo kolme peliä, mitä alunperäisessäkin ohjelmassa oli. Perjantainen Edinburghin derby oli ihan kiva kokemus. Ottelu sinänsä ei muodostunut miksikään klassikoksi, mutta tunnelma oli kyllä hyvä. Kun oli perjantai-illan pelistä kyse, niin iso osa katsojista oli nauttinut kohtuu reilusti alkoholia. Mutta ilman sen kummempia järjestyshäiriöitä selvittiin. Edinburghissa on pikkaisen sama asetelma seurojen suhteen kuin Glasgowssa, että katolisilla on oma seuransa (Hibernian) ja protestanteilla omansa (Hearts),  mutta jako ei käsittääkseni ole niin raju kuin Glasgowssa. Hibernianin stadion on ihan mukava kompakti stadion kaupungin keskustan liepeillä. Itse ottelu päättyi Hibsin voittoon 2-0. Ottelu oli loppuunmyyty ja yleisöä oli reilut 20 000.
  Lauantaina suuntasin ensin Glasgowhun, josta jatkoin käytännössä suoraan reilun puolen tunnin junamatkan päässä sijaitsevaan Kilmarnockiin katsomaan paikallaisen Kilmarnock FC:n ja Ross Countyn välistä ottelua. Sää oli lauantaina ihan hirveä kun vettä tuli koko päivä ja rehellisyyden nimissä jopa hieman kadutti, että tuli lähdettyä otteluun. Ottelun taso ei myöskään päätä huimannut. Kilmarnock meni kohtuu helposti 3-0 johtoon ja sarjan viimeiseksi juuttunut Ross County tuli lopussa parilla kavennusmaalilla maalin päähän. Kilmarnockin stadion on ihan mukava perusbrittistadion, jonne on nyt hiljattain laitettu tekonurmikenttä. Yleisöä ottelussa oli noin 4000.
  Sunnuntaina oli sitten vuorossa se odotetuin kamppailu eli Glasgown paikallinen Rangersin ja Celticin välillä. Olin nyt toista kertaa paikan päällä Old Firmissä oli kyllä nyt vähintään yhtä sykähdyttävä kokemus kuin ensimmäisellä kerralla. Viha näiden seurojen välillä on kyllä jotain uskomatonta. Laulut mitä noissa peleissä kuulee on kyllä sellaisia, että oksat pois. Välillä haistatellaan paaville tai IRA:lle ja välillä lauletaan Irlannissa joskus 1800-luvulla valliinneesta nälänhädästä. Ja ihan kaikki ikään ja sukupuoleen katsomatta huutaa törkeyksiä. Tauolla kun käväisin vessassa, niin siellä yks jätkäporukka veti kokaiinia nokkaan ja sitäkään ei kauhean usein futispeleissä näe. Itse ottelu oli tapahtumarikas ja Celtic nousi loppujen lopuksi vajaamiehisenä voittoon lukemin 2-3. Rangersin stadion Ibrox on kyllä ilman muuta yksi lempistadioneista. Stadion on kompakti ja kiva sekoitus perinteistä ja modernia futisstadionia.
  Nyt taitaa sitten olla tämän kauden osalta reissut ohi. Suunnitelmissa on pidempi reissu ensi talvelle ja pitää alkaa säästää lomia sitä varten. Sen lisäksi futiskausi Suomessa on alkamassa toden teolla ja pitää alkaa keskittyä siihen.
 18. Like
  Tolppa-Apina reacted to Golden Age Milanista in Milan 2017-2018   
  No mä otin semmoisen pienen vertailun Cutroneen, joka on aika ykspuolinen hyökkääjä. Silva on monipuolisempi kaveri minusta ja todella moderni kärki, kuten sanoit. Mutta joo, legendoihin vertailu on usein persoonan kannalta ikävää. Kukaan ei voi olla uusi Pele eikä Maradona, ei edes Messi.. Legendoihin vertailu on minusta silloin paikaillaan, kun kuvaillaan pelityyliä. Silloin se vertailu on enemmänkin adjektiivi, kuten keltainen tai paksu.
   
  Borini tuli jo ensimmäisessä Arsenal -pelissä lopussa oikeaksi pakiksi. Luulen, että Genoa-pelissä Gattuso halusi lisää tietoa Borinin kyvyistä pakkina ja ehkä Calabria ei ollut 90 minuutin kunnossa . 
  Syksyllähän Montella peluutti osin loukkaatumisten takia Borinia wing backina. Siinä Borini oli kyllä yllättävän hyvä, Borini pääsi wingbackina munaravaamaan laitaa pitkin loputtomasti. Tämä perinteinen laitapakkirooli ei kyllä sovi niin hyvin Borinille, mutta yllättävän hyvin sekin meni, jos ottaa huomioon, että kokemusta siltä pelipaikalta on varmaan aika vähän.
 19. Like
  Tolppa-Apina reacted to MrEskola in Milan 2017-2018   
  Tosin ei varmaankaan yllätä tuollainen roiskiminen ottaen huomioon minkälainen pelaaja Gattuso itse oli. En kyllä vieläkään usko, että Milan pelaa vieläkään ihan sillä tavalla miten Rino haluaa, sillä ei pelityyliä ole niinkään helppo muuttaa kesken kauden lähes jatkuvassa otteluruuhkassa. Voi olla, että pelaajat vain itse hätäilevät tai ei olla harjoiteltu prässin läpi pelaamista tarpeeksi. Tätä täytyy pitää silmällä, tosin vielä ei ole ainakaan tuloksissa näkynyt pl. Arsenal.
  Tämä Cristiano-vertaus, johon viittasin on siis lähtöisin Cristiano Ronaldolta itseltään. Shevan kyllä myös näen hänessä, mutta aika monet ns. modernit kärjet ovat isoja, nopeita ja teknisiä, jotka pystyvät tekemään oikeastaan mitä vaan, eivätkä ole yksinomaan maalintekijöitä kuten vaikka Pippo. Näistä nykyajan hyökkääjistä Silva muistuttaa mielestäni eniten Álvaro Morataa. Muuten en kyllä pidä siitä, että nuoria pelaajia pitäisi verrata johonkin legendaan, annetaan André Silvan olla vain André Silva.
  Noh, en nyt sanoisi, että muuan Mkhitarjanilla oli juurikaan vaikeuksia viime torstaina ihan aitoa oikeaa laitapakkia Davide Calabriaa vastaan, joka on vieläpä Milanin paras käytettävissä oleva tällä hetkellä... Toki Borini on jumala laittaisitpa sen sitten kärkeen, laidalle, laitapakiksi, keskikentän pohjalle Pirloksi, toppariksi tai maalivahdiksi. Kaikki onnistuu. 
 20. Like
  Tolppa-Apina got a reaction from MrEskola in Arsenal F.C. 2017–2018 – Still The Arsenal   
  Ootetaan nyt ensin vielä tuo toinen osaottelu alta pois. Arsulla on tapana paskoa housuun ennemmin tai myöhemmin, vaikka nyt yhden hyvän matsin tässä tappiokierteessä pelasikin. Toivottavasti tuo kierre saapui päätökseensä, ja liigassakin alkaisi rullaamaan. Euroopassa pitäisi vielä 6 ottelua rehkiä, eikä kisan voitto taatusti helposti tule. Atletin tai Arsenalin tämän pitäisi viedä materiaalin puolesta, mutta kovia jengejä tuolta löytyy iso liuta muitakin. Motivoituneelta joukkue toki näytti ainakin eilisen perusteella, ja tätä vaaditaan jatkossakin.
  Olet ihan oikeassa Chambersista ja Mustafista, siinä on kaksikko mihin en itse luota kyllä ollenkaan. Bellerin on loukkaantuneena, mutta hänkin on ollut tosi vaisu tällä kaudella. Siinä vierellä Koscielny on niin ikään tuskaillut, mutta pelasi eilen hyvin. Vasemmalla Monreal ja Kolasinac eivät tunnu pysyvän kasassa, mutta nuori Maitland-Niles on ollut aina esiintyessään pirteä, vaikka laitapakki ei edes ole hänen ominaisin pelipaikkansa. Eikä maalivahtienkaan varaan ole voitu paljoa laskea, eilen Ospinalta ihan ok peli vaikka kertaalleen tulikin huonosti vastaan Calhanoglun jaloille..
  Wengerin suhteen sama virsi on jatkanut soimistaan jo niin monta vuotta, että hämmästyisin jos tilanne olisi jotenkin tällä kertaa kovin erilainen. Eiköhän Arsene saa tahtonsa läpi tälläkin kertaa, oli se mikä oli. EL:n voittoa varten mies tuskin edelleen valmentaa, joten lopettamista "huipulla" voiton tullessa tuskin nähdään hänen omasta päätöksestään. Varmaan todennäköisintä tässä on, että ensi vuosi on taas kerran se vuosi kävi tällä kaudella miten kävi, ja Arsene saa jatkaa sopimuksensa loppuun asti. Se jää sitten nähtäväksi miten tuo tulee päättymään. Yksi asia on kuitenkin varmaa - kukaan maailmassa ei haluaisi olla Wengerin saappaissa tällä hetkellä. Menestysvuodet ovat kaukainen sekava muisto, ja vaikka Arsenal on ranskalaisen johdolla noussut kansainväliseksi suurseuraksi, jää näillä näkymin kaikkien mieleen auttamatta viimeisen 10 vuoden keskinkertaisuus. Jos Wenger vielä ensi kaudeksi jää, on hänellä reippaasti aikaa, rahaa ja valtaa korjata asia. Olisi kyllä mielenkiintoista saada tietää mitä miehen päässä tällä hetkellä oikeasti liikkuu. 
 21. Like
  Tolppa-Apina reacted to Golden Age Milanista in Milanin suuri seikkailu Eurooppaliigassa   
  Huomenna klo 20.00 Suomen aikaa jatkuu Milanin kamppailu Eurooppaliigassa.. Tällä kertaa vastaan tulee yksi Eurooppaliigan suurimpia joukkueita ja ennakkosuosikkeja, englantilainen Arsenal. Ensimmäinen peli on siis Milanossa San Sirolla ja seuraava Lontoossa.

  Arsenalista voisi kirjoitella, vaikka kuinka paljon. Tällä kertaa keskityn kuitenkin vain Arsenalin Euro-historiaan. Joukkue on voittanut vähän: (Messukaupunkien cupin voitto: 1970 ja  Cup-voittajien cupin voitto: 1994). Mutta voittaminen ei ole aina kaikki kaikessa. Arsenal on ollut poissa Mestareiden liigassa kaudesta 1998-1999 jälkeen vain kerran (1999-2000), jolloin joukkue pelasi UEFA-cupia, eli Eurooppaliigan edeltäjää. Tämä siis ennen tätä kautta..

  Viime kaudella joukkue jäi Valioliigassa 5. ja Mestareiden liigaan päässeestä Liverpoolista 1 pisteen. Tämä tarkoitti siis pitkän Herkkutattiliigaputken katkeamista. Tuloksella pääsi kyllä suoraan Eurooppaliigan lohkovaiheeseen. 
  Arsenal arvottiin lohkoon H yhdessä Belgradin Punainen tähden, 1. FC Kölnin ja FC BATE Borisovin kanssa. Arsenal jyräsi odotetusti. Joukkue otti 5:stä pelistä 4 voittoa ja 1 tasurin.

  Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Arsenal sai vastaansa ruotsalaisen Östersunds FK:n, joka oli todellinen Eurooppaliigan yllättäjäjoukkue. Ensimmäisessä pelissä Ruotsissa Arsenal lopetti ruotsalaisten unelman ja voitti lukemin 3-0. Mutta ruotsalaisia sellainen ei haitannut, vaan Östersund voitti Lontoossa Emirates Stadiumilla 2–1. Se ei kuitenkaan riittänyt ruotsalaisten jatkopaikkaan, vaan Arsenal pääsi jatkoon yhteistuloksella 4-2. Sitten Arsenal arvottiinkin Milania vastaan.

  Arsenalia kutsutaan usein Tykkimiehiksi. Jos hiukan jatkaa sinne suuntaan, niin Arsenalin manageria Arsène Wengeria voisi kutsua Napoléon Bonaparteksi. Kumpikin herra saapui muualta. Napoleon saapui Korsikalta ja Wenger saapui Lontooseen Ranskasta. Ehkä osittain siksi, molemmat herrat muutti maailmaa paljon. Napoleonin uudistukset näkyy vielä meidänkin aikana ja Wenger muutti pysyvästi jalkapallomaailmaa ja varsinkin englantilaista jalkapalloa. Ja molemmatherrat koki suuria menestyksiä ja jossain vaiheessa alkoi kummankin herran alamäki. Napoleonin alamäki alkoi  Venäjällä, jonne jäi suurin osa La Grande Arméesta. Wengerin alamäki on ollut enemmän hiipuvaa laatua, mutta viime aikoina Arsenalin tulokset on suorastaan romahtaneet.

  Mitäkö haen tällä Napoleon vertauksella. No sitä, että Napoleonin ura loppui Waterloon taisteluun. Wengerillä on hiukan samanlainen taisto menossa. Wengerin viimeinen taisto on tällä kaudella (ja ehkä jopa urallaan) Eurooppaliiga. Niinpä Wenger tulee lataamaan tähän taistoon kaikkensa. Se on sitten eri juttu, käykö Wengerille samalla tavalla kuin Napoleonille.
   
  Gattuson haastattelu:
  The match
  "We must give a top performance tomorrow. We can't make mistakes and need to keep our composure. We must not be afraid of the 70,000 fans that will be at San Siro and show our qualities, both technical and physical. We must make it very difficult for them.
  On Arsenal
  “Arsenal are not going through a positive period, but they have great players and have scored 18 goals in this Europa League. We have maximum respect for Arsenal. Only if we play a great game we will be able to avoid conceding goals. Compared to Wenger, I'm just a rookie. We are preparing for this match the best way we can. They are a very technical team that like to have the ball at all times. We must do well to hold them and to make them run when we have the ball.
   
  The improvements of the team
  “We have definitely improved mentally, technically and tactically. Tomorrow we face a team that is having certain problems, but that has done better than us in the past years. We have shown to be in good conditions but we have to prove it once again tomorrow. The boys must face this match with intensity and be thankful for having such opportunity. Many players can only dream of playing a big match like this one. Apart from Bonucci and Biglia, our players have little experience in European competitions. This match will help us to raise the bar and to get used to big matches on the international scene.
  Preparing for the match
  “You should ask Jack. I think he hates me after these last two days (smiles). All the running and working that we should have done on Sunday (Milan Deby postponed), we did it on the following days during training. We carried on, we even began to work on staff we had prepared for the upcoming international break.
  English football compared to Italian football
  “The Italian teams are doing well in Europe. Yet, we can't compare English football with the Italian football nowadays. Ten years ago was the opposite, but today, the top players go to the Premier League. At the same time, this has been an opportunity for our young players. It's not a coincidence that today we speak about Cutrone and Calabria. Because of these changes, they have been able to show their qualities, like many other young Italians”.
   
  Wengerin kommentit:
  There was a moment in Arsene Wenger's pre-match press conference at the San Siro when he was asked what advice he had for Milan manager Rino Gattuso.
  "I don’t give him much advice," the boss said. "He was a great player here and he’s doing very well at moment. I'm not doing well so I can get advice from him!"
   
  Wenger knows that both him and his team are under considerable pressure at the moment, but he was keen to project both calm and some levity to proceedings.
   
  He is confident he can get the team back on track at the San Siro, and outlined the small steps that need to be taken to rebuild confidence.
   
  "[We need] to fix reachable targets," he said. "Be practical, pragmatic – focus on what you can do better and analyse well what you didn’t do well and not be scared too much about the consequences of a bad result.
   
  "Focus on defending better, playing quicker and doing more things together. Reachable targets to improve the team."
   
  Henrikh Mkhitaryan won the Europa League with Manchester United last season, and Wenger hopes one of his most experienced players can drive us to similar success this term.
   
  "I hope he will help us," he said. "At the moment, before thinking of winning the Europa League, we have to face Milan and try to give absolutely everything to qualify.
   
  "It will be a tight game, a tight tie because Milan are going well so we have to focus on that."
   

  A.C. Milan - Arsenal F.C.
  Gattuson miehistö:
  Maalivahdit: 
  A. Donnarumma, G. Donnarumma
  Puolustajat: 
  Bonucci, Calabria, Rodriguez, Romagnoli, Zapata
  Keskikenttäpelaajat: 
  Biglia, Bonaventura, Calhanoglu, Kessie, Locatelli, Montolivo
  Hyökkääjät: 
  Borini, Cutrone, Kalinic, André Silva, Suso
   
  Milanilta on poissa Andrea Conti, Ignazio Abate, Luca Antonelli ja Mateo Musacchio.
   
  Mahdollinen Milan avaus:
           Calhanoglu       Cutrone     Suso
           Bonaventura       Biglia       Kessie
  Rodriguez    Romagnoli      Bonucci    Calabria
                                G. Donnarumma

  Mahdollinen Arsenalin avaus:
                                Welbeck
                  Mkhitaryan      Özil
              Wilshere     Xhaka      Ramsey
  Kolasinac    Mustafi     Koscielny   Chambers
                                 Ospina

  Arsenal on hävinnyt sen Emiratesilla kärsityn Östersunds -pelin jälkeen 2 kertaa Citylle ja kerran Brightonille. Arsenal on tällä hetkellä Wengerin ajan pahimmissa kriisissä. Nyt olisi Milanilla hyvä hetki pahentaa kriisiä. Whoscored.com ja Freessupertips.co.uk uskoo Milanin 2-0 voittoon, mutta Goonersguide.com uskoo 1-0 Milanin kotivoittoon Milanille molemmat olisi hyviä tuloksia, jolloin Arsenalin huikea hyökkäys olisi jäänyt ilman aina arvokasta vierasmaalia.
 22. Like
  Tolppa-Apina got a reaction from Olli in Paras derby?   
  Joskus on kyllä käytävä Galiciassa. Upean karua seutua, jossa on jotain hyvin mystistä. Täysin erilaista kuin vaikkapa vähän "tylsähkö" joskin viihtyisä Valencia jossa itse kävin viime vuonna. Jengi vaikuttaa olevan tietyllä tapaa hyvin synkkää, mutta osaa varmasti pitää myös hauskaa. Itse Galician derby jos joku vaikuttaa elämäntäyteiseltä, vaikka kuolema onkin iso osa Galiciaa, kuten videolla kerrotaan. Ja vaikka joukkueiden välillä on oikeasti hyvin syvän oloinen viha, niin yhtyvät molemmat kuitenkin laulamaan Galician hymniä, mm. luonnonkatastrofin koeteltua seutua viime aikoina. 
  Espanja ihan yleisesti on kyllä täynnä tällaisia kiehtovia mestoja, Galicia, Baskimaa, Katalonia, Madridin seutu, Andalucía... Lähetään porukalla kiertää Españaa vai mitä?
 23. Like
  Tolppa-Apina reacted to Maz in FA Cup   
  On tuo FA-Cupin romantiikka ihan käsittämätöntä!
  Kolmannen sarjatason Wigan ei missään nykypäivän liigapelissä voittaisi Manchester Cityä vaikka pelaisivat League Onen sijaan Valioliigaa, mutta FA-Cup on asia ihan erikseen. 
   
 24. Like
  Tolppa-Apina reacted to Olli in Futismatkat   
  Nyt on sitten kotiuduttu Belgiasta. Matka meni kaikin puolin hyvin lukuunottamatta menomatkaa. Lento, jonka olin alunperin buukannut, peruttiin sääolojen takia ja se myöhäisempi lento, jolle minut siirrettiin, oli sitten noin tunnin myöhässä. Tästä syystä keskiviikon Anderlechtin ottelusta ehdin nähdä vain puolisen tuntia. No, noita vaan joskus sattuu ja sille ei mitään voi. Ehdin kuitenkin tuon puolen tunnin aikana nähdä pari maalia ja missatun viimehetken rankkarin, joten turha keikka ei ollut. Anderlechtin stadikka oli ihan kiva kompakti stadion keskustan länsipuolella. Stadion on ulkoapäin hiukan erikoisen näköinen ja näyttää vähän joltain toimistorakennukselta.
  Torstaina oli vuorossa sitten tunnin junamatka Bruggeen, jossa kävin katsomassa paikallisen Club Bruggen ja Oostenden ottelun. Brugge on tällä hetkellä kohtuu ylivoimainen Belgian liigassa ja tuokin ottelu oli tiukoista lukemista (3-2) huolimatta aika yksipuolinen näytös. Brugge vetää Belgian mittapuulla hyvin yleisöä ja tässäkin pelissä oli paikalla reilut 26 000 katsojaa. Club Brugge jakaa stadionin yhdessä kaupungin toisen seuran Cercle Bruggen kanssa ja se näkyy esimerkiksi stadionin värityksessä. Kuriositeettina mainittakoon, että stadionilla soitettiin You'll never walk alone ennen peliä. Brugge on muutenkin ihan hieno kanaalien ympärille rakennettu kaupunki. Kaupungin historiallinen keskusta taitaa olla myös Unesco maailmanperintökohde.
  Perjantaina käväisin Brysselin ja Antwerpenin puolivälissä sijaitsevassa Mechelenissä katsomassa paikallisen KV Mechelenin ja Mouscronin välisen ottelun. Mechelen on juuttunut Belgian liigan pohjille ja tuota perjantain esitystä katsellessa se ei varsinaisesti yllättänyt. Pelin taso ei muutenkaan päätä huimannut, mutta muuten oli varsin kiva kokemus. Yleisöä oli reilut 11 000 ja tunnelma oli varsin hyvä. Ja kun oli perjantai-illan pelistä kyse, niin tottakai myös olut virtasi. No, Belgiassa se kyllä virtaa muutenkin. Niin ja ottelua ennen stadionilla soitettiin You'll never walk alone.
  Lauantaina matkasin sitten ranskankieliselle puolelle Belgiaa, Charleroihin. Ranskankielinen puoli on yleisesti ottaen se Belgian köyhempi osa ja se näkyy eritoten Charleroissa. Seutu on aiemmin ollut vaurasta kaivosteollisuuden ansiosta, mutta sen alasajon takia työttömyys on lisääntynyt ja elinatso laskenut. Charleroi sai 90-luvulla kyseenalaista julkisuutta pedofiili-sarjamurhaaja Marc Dutrouxn takia. Hän nimittäin asui silloin kaupungissa. Käväisin itsekin bongaamassa hänen talon kun se sijaitsi hyvin lähellä rautatieasemaa. Mitä itse otteluun tulee, niin ei tämäkään miksikään klassikoksi muodostunut. Vierasjoukkue Antwerp meni ensimmäisellä puoliajalla johtoon ja Charleroi tasoitti toisen puoliajan alussa. Charleroi pelasi viimeisen vartin kahden miehen ylivoimalla kun Antwerpilta ajettiin kaksi miestä ulos, mutta voittomaalia ei onnistuttu tekemään. Yleisöä oli reilut 10 000 ja tunnelma ihan hyvä. Vierasfaneja oli paikalla varmasti 1000-1500. Ilotulitteita oli molemmilla faniryhmillä ihan kiittettävästi. Antwerpilla on myös aika pahamaineiset kannattajat ja sen takia ottelun turvatoimet oli aika massiiviset.
  Sunnuntaina oli sitten vuorossa matkan pääottelu Standard Liege-Anderlecht. Kyseessä on yksi Belgian suurista otteluista ja kotijoukkueen kannattajille Anderlecht on ehkä se suurin vihollinen. Liege sijaitsee myös Belgian ranskankielisellä puolella eikä myöskään ole mikään varsinainen lomakohde. Ottelusta muodostui varsin viihdyttävä päättyen tasalukemiin 3-3. Varsinkin ensimmäinen jakso oli melkoista ilotulitusta kun tauolla lukemat oli 2-3. Yleisöä oli noin 27 000 eli stadion oli lähes loppuunmyyty. Tunnelma oli myös todella hyvä. Standardin faneilla oli ihan näyttävä tifo ennen peliä kuin myös aikamoinen määrä soihtuja. Stadionista tykkäsin tosi paljon. Katsomot olivat erittäin jyrkät ja se tottakai edesauttaa tunnelman luomisessa.
  Kokonaisuutena voi sanoa, että oli antoisa reissu. Opin itse maasta kuin myös maan jalkapallosta paljon reissun aikana. En esimerkiksi tiennyt, että maan eri osien välillä on noin raju ero. Myös futiskulttuurit poikkeavat aika reilusti. Hollanninkielisellä puolella on saatu enemmän vaikutteita Hollannista ja myös Englannista kun taas ranskankielisellä puolella meno on vähän kuin Ranskassa. Yksi jännä yksityiskohta on, että stadioneilla soitettiin tosi paljon jotain 90-luvun poppia, jota ei kovin usein tätä nykyä kuule. Belgia on kaikin puolin otollinen paikka futisturismille kun välimatkat ovat lyhyet, junaliikenne on varsin hyvin järjestetty, otteluliput on varsin kohtuullisen hintaisia ja useimpiin otteluihin niitä on helppo saada. Toki turvallisuussyistä on joskus niin, että niitä ei netin kautta myydä (kuten esim. Charleroissa ja Liegessä oli tällä kertaa). Olut on myös halpaa ja sitä saa lipitellä myös katsomoissa.
 25. Like
  Tolppa-Apina reacted to Jahnny in Mesut Özil (Arsenal 2013–)   
  Ja kun juuri luulin, että päivä ei voisi mennä paremmaksi:
  EXCLUSIVE: Mesut Özil signs a new three-and-a-half year contract to remain at Arsenal until summer 2021. Becomes highest-paid player in club history on around £215k per week. Deal agreed last weekend, signed at Colney this morning. Could take him to 8 years at Arsenal and 32-year-old.
  Turned down interest from Man United, PSG and a mega money offer from China worth £25 million a year.
×