Jump to content

Ron Manager

Members
 • Content count

  1,821
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Ron Manager

 1. Liverpoolin siirtospekulaatiot

  Onko tämä nyt tulkittavissa niin, että et usko siihen, että Bayern yritti vaihtodiiliä ja tarjosi Götzeä Gundoganista?
 2. Liverpoolin siirtospekulaatiot

  Bayern tarjosi Götzeä jo viime kesänä Dortmundille osana Gundoganin kauppaa. Dortmund on tiettävästi kiinnostunut Götzestä edelleen, mikäli hinta on sopiva. En epäile hetkeäkään, etteikö Dortmund ottaisi Götzeä takaisin. Juventuksen kiinnostus Götzeen on ilmeisesti laantunut, mutta viime kesänä olivat kyselleet pelaajan hintaa, joka oli paljon enemmän, kuin mistä nyt lehdissä puhutaan. Onhan Götzellä toki enää vuosi sopimusta jäljellä, joten pyyntihinta on varmasti tullut alaspäin.
 3. Liverpool FC Europa Leaguessa

  Tässä oli malliesimerkki niistä Clynen ongelmista puolustussuuntaan. Kun Clyne saa vastaansa nopean pelaajan, alkaa ongelmia monesti syntymään. Nämä johtuvat puutteellisesta sijoittumisesta kentällä, eikä hän lue peliä puolustussuuntaan riittävän hyvin. Ei yhtä huono, kuin Moreno, mutta ei myöskään liigan kärkipäätä. Clyne selviää näistä virheistä monesti nopeutensa ansioista, mutta ei esim. Martialia vastaan. Ei Clyne missään nimessä huono puolustamaan ole, muttei mielestäni liigan kärkipäätä. Omaa hyvän juoksuvoiman, josta on hyötyä myös ylöspäin pelatessa, joten kokonaisuutena melko hyvä laitapakki. Flanagan lukee peliä puolustussuuntaan paremmin ja on fyysisesti vahvempi sekä parempi pääpelaaja. Ei kuitenkaan omaa samanlaista juoksuvoimaa, joka näkyy erityisesti hyökkäyspelaamisessa. Pelissä näkyi myös hyvin Milnerin ongelmat pelatessaan laitapakkina. Sijoittui monessa tilanteessa, kuten laitahyökkääjä ja jätti laitapakin tonttinsa vapaaksi. Puolustuspelaaminen näytti erehdyttävästi Morenon touhulta, jossa oma pelaaja jää merkkaamatta. 1 vs 1 tilanteissa Milnerillä ei ole ongelmia laitapakkina ja ylöspäin riittää juoksuvoimaa. Keskitykset kuitenkin jostain syystä muuttuivat viimepelien hyvistä keskityksistä Poolin laitapakkiosaston tasolle. Olisi ehkä toiminut paremmin oikeana laitapakkina keskityksien suhteen, mutta silloin olisi tullut takuulla kiire Martialin kanssa.
 4. Liverpool FC Europa Leaguessa

  Hyvä peli Poolilta. Nyt näytti siltä, mitä pitääkin! Toki paremmalla viimeistelyllä olisi ottelupari jo taputeltu, mutta yleisilmeeseen on kuitenkin pakko olla tyytyväinen. ManU:lle ei juurikaan ottelussa mahdollisuuksia annettu. Tunnelma stadionilla oli hyvä ja joukkue esitti erinomaista peliä. Hienoa huomata, että Lallanan hyvät otteet alkavat saada laajemmankin hyväksynnän . Pelillisesti mielenkiintoinen seikka on se, että Pool ei vaikuta tällä hetkellä tippaakaan haavoittuvalta keskikentän osalta, vaikka siellä ei Lucasia olekkaan katkomassa. Rodgerssin aikana pakka oli puolustuksellisesti usein sekaisin, mutta nyt on tasapaino löytynyt. Jos Hendo pääsisi vielä omalle tasolleen, niin keskikenttä olisi melko laadukas. Jossain vaiheessa kautta itkettiin, että Poolin joukkueessa ei ole laatua, eikä montaa pelaajaa mahtuisi ManU:n avaukseen. Tällä hetkellä ei ManU-pelaajista mahtuisi Poolin avaukseen kuin de Gea.
 5. Liverpool FC kausi 2015-16

  Vaikea sanoa pitäisikö Hendon olla palautunut loukkaantumisesta, koska ei tiedetä tarkalleen millainen loukkaantuminen on. Käsittääkseni aiemmin puhuttiin jostain kantapäävammasta, joka ei välttämättä parane täysin koskaan. Muistelen, että Klopp joitain viikkoja sitten sanoi, että Hendo ei ole täydessä pelikunnossa, vaikka oli jo useita pelejä loukkaantumisen jälkeen pelannutkin. Jos Hendo ei pysty antamaan parastaan kentällä pelillisesti, niin pakkohan hänen on vähintää yrittää johtaa joukkoja puheella. Ei tässä mielestäni ole mitään ongelmaa ollut. Hendo antaa palautetta omilleen ja tuomarille, mutta se on hänen oikeus ja velvollisuus kapteenina. Varmaan aivan aiheesta on palautetta tullut. Jos itse ei pysty joukkuettaan riittävästi auttamaan, niin auttaa siteen kavereita pitämällä heidän keskittymisensä pelissä. Toivottavasti Hendon peliesitykset paranevat viimeistään ensi kaudella. Can on ollut hyvä ja tätä jo kauden alussa ennakoin. Sanoin muistaakseni, että odotan Canin ottavan tämän kauden aikana Lucasin paikan avauksesta ja näin on lopulta käynyt. Silloin ei monikaan ollut samaa mieltä. Paljon hän tekee virheitä ottelun sisällä, mutta toisaalta omalla toiminnallaan paikkaa suuren osan virheistä ja paljon hän saa myös hyvää aikaan kentällä. Jos pystyy tulevaisuudessa karsimaan virheitä ja hekittämään vielä vahvuuksia, niin aivan loista pelaaja hänestä tulee. Erittäin taitava, voitontahtoinen ja dynaaminen pelaaja keskikentälle.
 6. Liverpool FC kausi 2015-16

  Hendolla voi olla vielä niitä jalkavaivoja ja joutuu vaikka pelaamaan jalka puudutettuna. En tiedä onko näin, mutta otteet eivät ole olleet aivan normaalilla tasolla. Eilen Hendon peli oli aika lailla surkeaa. Benteken laittaisin seuraavaksi Origin edelle. Origilla on liikettä, mutta ei ole esittänyt viime aikoina mitään muuta. Eilen väänsi hyvin toppareiden kanssa ja häntä pari kertaa jouduttiinkin rikkomaan kortin arvoisesti. Luulisi kuitenkin, että hänen nopeudellaan saisi jotain konkreettista aikaan, esim maalipaikan. Benteke tuli sisään ja oli tehdä maalin ensimmäisellä kosketuksella. Toinenkin loistava maalipaikka ja loppuun ottelun ratkaissut haasto ja siitä seurannut maali. Sturridge kuitenkin avaukseen keskiviikkona, mikäli on kunnossa. Benteke siihen sitten seuraavaksi valinnaksi viime aikojen näytöillä. Eipä muuten ole Poolin saama rankkari hirveästi kritiikkiä saanut "asiantuntijoiden" keskuudessa. Päivän selvä kontakti ja oikein tuomittu rankkari. Pardew toki kritisoi rankkaria vahvasti, mutta suodaan se hänelle.
 7. Liverpool FC kausi 2015-16

  Miten Benteke muka tilanteessa filmasi, kun kontakti oli aivan kiistaton? Puolustaja pelasi tilanteen huolimattomasti ja onneksi linjamies oli tilanteen tasalla. Ei mikään paras peli Poolilta, mutta Milnerin hölmöilyn jälkeen miehekäs nousu ja täydet pisteet. Firmino on aktiivinen ja tekee hyvin töitä pallottomana. Tänään tuo työ palkittiin, vaikkakin vastustajan antoi kunnon lahjan. Benteke oli loistava, vaikka saikin vain 10 minuuttia peliaikaa. Halusi selvästi ratkaista ja sai hyvin tilanteita aikaan. Ei jättänyt tilannetta kesken, vaan pelasi loppuun asti ja onnistui hankkimaan ansaitun pilkun. Jäätävä viimeistely ja jälleen tärkeät pisteet Benteken maalilla. Jos ei ole tehnyt maaleja riittäväti, niin ainakin on osunut tärkeissä paikoissa.
 8. Liverpoolin siirtospekulaatiot

  Se on aivan varmaa, että ukkoja lähtee runsaasti ulospäin. Enemmän kuin tulee sisään. Poolin rosteri on aivan liian suuri tällä hetkellä ja Klopp on jo esittänyt kritiikkinsä turhia lainoja kohtaan. Tästä voisi tulkita, että moni tällä kaudella lainalla ollut pelaaja tullaan myymään pois kesällä. Suuria rahoja ei tuskin kenestäkään myytävästä pelaajasta saada, poislukien Benteke, josta yli £20m on ihan realistinen odotus. En usko kuitenkaan, että palettia pistetään kokonaan uusiksi, esim. Lovren ja Lallana ovat sellaisia pelaajia, joita moni toivoo/odottaa myytävän kesällä. Minun mielestä nämä pelaajat ovat sopineet Kloppon tyyliin todella hyvin ja uskon heidän olevan tärkeä osa ensi kauden joukkuetta.
 9. Liverpool FC kausi 2015-16

  No en minä Clynea mitenkään vähättele, totesin vaan, että Flanagan on kunnossa ollessaan parempi puolustamaan. Clynellä on ongelmia sijoittumisen kanssa, joita hän onneksi pystyy paikkaamaan nopeudella. Minun mielestä Clyne ei ole Valioliigan kärkipäätä, kun puhutaan puolustamisesta. Jos arvioidaan laitapakin pelaamista kokonaisuutena, niin Clyne on melko hyvä paketti, koska sillä on juoksuvoimaa pelata ylöspäin ja kohtuu hyvä tekniikka. Keskitykset eivät ole kyllä valitettavasti huippuluokkaa. Moreno on taas hyökkäyssuuntaan paljon parempi, kuin Clyne tai Flanagan, mutta unohtaa oman paikkansa vähän väliä ja on yleensä surkea puolustamaan erikoistilanteissa omaa miestään. Nämä hommat Flanagan osaa mielestäni paremmin, kuin kumpikaan avauksen laitapakeista. Se pääseekö Flanagan koskaan samalle tasolle, kuin 13/14 kaudella tai siitä eteenpäin jää nähtäväksi. Flanagan on hyvä siinä mikä nähtiin keskiviikkona. Ensin pysähtyi Sterling, sitten Silva ja lopuksi vielä Iheanacho. Tämä pitkän pelaamattomuuden jälkeen. Eihän Flannon peli virheetöntä ollut, mutta näytti osaamisensa puolustuspelissä.
 10. Liverpool FC kausi 2015-16

  Samaa mieltä Flanaganista. Vaikka joku/jotkut eivät häntä minään pidäkkään, niin kyllä kaverille pitää antaa edes mahdollisuus kuntoutua täyteen iskuun ja näyttää se todellinen tasonsa. Flanagan on pelannut käsittämättömän hyvin, kun ottaa huomioon 20 kuukauden poissaolon pelikentiltä. Mielestäni Flanagan on parempi puolustamaan, kuin Clyne tai Moreno. Ei yhtä nopea, mutta sijoittuu puolustussuuntaan paremmin ja kovuutta löytyy enemmän, kuin tuolta kaksikolta yhteensä. On väläytellyt osaamistaan ajoittain myös hyökkäyssuuntaan, joten minä en ainakaan ole vielä luopunut toivosta, että Jon Flanagan pelaisi vielä Liverpoolin avauksessa vakituisesti.
 11. Liverpoolin siirtospekulaatiot

  Kaikki riippuu siitä, miten seuran kulut on suunniteltu pidemälle ajalle. Kuten Mozzer sanoin, niin jonain vuonna on mahdollista tehdä suurempia panostuksia ja ostaa pelaajia enemmän, kuin tuloja on. FFP lasketaan kolmen edellisen kauden perusteella, joten jos yhtenä vuotena vetää pahasti pakkaselle, niin muina vuosina joutuu myymään edemmän, kuin hankkii, jotta pystyy kompensoimaan yhden vuoden suuret tappiot. Liverpool pääsi aikanaan Mascheranon ja Torresin myynneillä jopa hyvinkin positiiviseen tulokseen siirtojen suhteen. Silloin siis myynneillä saatiin enemmän rahaa, kuin mitä pelaajia ostettiin. Suarezin ja Sterlingin mynneistä on saatu isot rahat, mutta nämä on käytetty täysimääräisesti uusiin pelaajahankintoihin, jotka eivät ole olleet kovinkaan onnistuneita taloudellisesti. Pelaajista on maksettu enemmän, kuin olisi pitänyt. Vuosina 2012 (-£1.7m), 2013 (-£12.7m) ja 2014 (-£0.7m) Liverpool on tehnyt pientä tappiota pelaajakaupoilla, huolimatta suurista myynneistä. Jos laskee viime kesien pelaajahankinnat ja poistaa siitä Suarezin ja Sterlingin siirtosummat, niin varmasti huomaa, että ei sitä rahaa aivan älyttömästi ole käytettävissä. Jos Liverpool saa kesällä myytyä pelaajia 50 miljoonalla, niin kyllä seuralla on resursseja käyttää tuo sama määrä pelaajahankintoihin. Se, että seura sijoittaisi 50 miljoonaa pelaajaostoihin myyntien lisäksi tuntuu epärealistiselta. Mahdollista se ehkä olisi, mutta tämä aiheuttaisi vaikeuksia tuleille vuosille, enkä usko, että omistajat haluavat lähteä tekemään jälleen suurta tappiota, kun ovat saaneet seuran talouden positiiviseksi. Jos edelliset kolme vuotta (viime kesän tilastoja en ole vielä nähnyt) on menty pelaajakauppojen suhteen pienellä tappiolla, niin eiköhän aika nollatulokseen pyritä myös tänä kesänä. Eli 50 miljoonan myynneillä olisi käytössä 50 miljoonaa + joku kymmenen miljoonaa, joka ollaan valmiita tekemään tappiota. Uskon, että Kloppon aikana tullaan rahankäyttö muuttamaan enemmän omistajien toivomaan suuntaan, eli pelaajia pyritään saamaan järkevään hintaan, eikä edelliskausien tapaisia ylihintoja haluta enää maksaa. Pool on viime vuosien aikana tehnyt useita bosmansiirtoja, joka kertoo omaa kieltään tiukasta talouskurista.
 12. Liverpoolin siirtospekulaatiot

  Jos ymmärtää hieman syvemmälle asiaa, niin tuo £60m voitto antaa aivan liian ruusuisen kuvan vuoden tuloksesta. Käytännössä homma meni niin, että Suarezista saatu raha kirjattiin kokonaisuudessaan kauden tuloihin ja hankinnat, joita tehtiin isolla rahalla jaettiin koko sopimuskausille. Lisäksi samaan aikaan tehtiin uusia arvokkaita jatkosopimuksia, jotka myöskin kirjattiin useammalle vuodelle. FFP sääntöjen noudattamisessa kannattaa myös muistaa se, että säännöt tiukkenevat vuosi vuodelta. Lisäksi kaikki tulevat palkkakulut kirjautuvat mukaan, kun alkuvaiseessa jo tehdyt sopimukset voitiin jättää FFP:n ulkopuolelle. FSG on tehnyt hyvää työtä Poolissa ja homma menee koko ajan oikeaan suuntaan. Mistään tuhlailusta on kuitenkaan turha haaveilla, ilman suuria myyntejä. Viime vuosien suuret panostukset ovat olleet vain ja ainoastaan mahdollisia poikkeuksellisen suurien myyntien ansiosta. Nuo rahat on jo käytetty nykyisiin pelaajiin. Mikäli ensi kesänä ei uusia isoja myyntejä tapahdu, pitää kesän siirtokassa sopeuttaa tähän. Lisääntyneet tulot auttavat asiaan ja tätä aluetta on kehitetty järkevästi. Pool on silti selvästi perässä isoimpia seuroja tuloissa, eikä mestarien liigan ulkopuolella oleminen ole hyvä asia taloudellisesti.
 13. Liverpoolin siirtospekulaatiot

  Pool ei tarjonnut Teixeirasta lähellekkään £30m. Tarjous oli lähempänä kahtakymppiä. Eikös noita Euroopasta sulkemisia ole muka tehty? Kyllä minun muistaakseni useampiakin seuroja on suljettu Europeleistä, ei tosin suurseuroja. Ja kyllä suurseuratkin ovat joutuneet muuttamaan toimintaansa. Englannissa esim. Chelsea, jonka toiminta on muuttunut muutamassa vuodessa todella paljon. Tuskin kyseessä on Romanin rahanpuute. Man City panosti ennen FFP:tä hirveitä summia joukkueeseen, koska nykyään ei voi samaa enää tehdä. Kerro ihmeessä ketä pelaajia myydään samalla kun olet niitä ostamassa. Keskikentän pelaajat kiinnostaisivat kovasti, koska sinne ollaan paljon tekemässä hankintoja, vaikka ukkoja on nykyisellään ylimäärin. Jos ajatellaan, että Hendolla on kapteenina kausari avaukseen, niin ei siihen montaa miestä rinnalle enää mahdu. Avauksen taso on se millä joukkue optimitilanteessa pelaa. Tuskin Pool tässä pääsee samalle viivalle Cityn tai Chelsean kanssa ikinä, ellei joku Sheikki seuraa osta ja saa kierrettyä FFP sääntöjä joidenkin sponsorisopimusten kautta. Tämäkin olisi pitänyt tehdä jo aikoja sitten, nyt voi olla myöhäistä. Itse olen kuitenkin Poolin nykytilanteeseen resurssien suhteen tyytyväinen ja uskon Kloppon saavan seuran vielä pelilliseen nousuun. Ei pienemmät resurssit kuitenkaan tarkoita, etteikö Pool pystyisi Valioliigaa voittamaan. Pari kautta sitten se oli lähellä ja Leicester on tällä kaudella näyttänyt, että onneksi muullakin, kuin parhaalla materiaalilla on mahdollista voittaa. Eikös Smith ja Stewart ole käyttäneet näyttöpaikkansa hyvin, kun heille sellaiset annettiin? Jos Joukkueen avauskokoonpano ostetaan lähes kokonaan uusiksi, niin eipä niitä paikkoja junnuille enää tule.
 14. Liverpoolin siirtospekulaatiot

  No turha Poolin joukkuetta on verrata laitapakkien osalta Cityyn tai Chelseaan, koska muutkaan pelipaikat eivät ole samalla tasolla. Resurssien suhteen Spurs on suunnilleen samalla viivalla, eikä heidän laitapakkiosasto eroa Poolista merkittävästi. Flanagan oli pitkään poissa loukkaantumisen takia ja varmasti pelaamattomuus on johtunut tästä. Jos hänen tasonsa todetaan riittämättömäksi ja Flanno lähtee, niin sitten tarvitaan todennäköisesti uusi mies tilalle. Smith on osoittanut potentiaalia ja kyllä hän minulle kelpaa kakkosvaihtoehdoksi. Hyvin hän on pelaamissaan peleissä pärjännyt tällä kaudella. Ennemmin katson mihin hänestä on ja sitten hommaisin uuden pelaajan, jos taso ei riitä. Ja eiköhän siellä seuran sisälläkin joku ole nähnyt Smithin olevan palanen Poolin Valioliigajoukkuetta, kun hänelle pitkä jatkosopimus tehtiin. Tuskimpa seura sen hyvää hyvyyttään teki. Flannon jatkosopimus on kiinni hänen terveydestään, joka ei vielä sillä tasolla ole, että jatkosopimus olisi tehty.
 15. Liverpoolin siirtospekulaatiot

  Ei Pool missään vaiheessa tarjonnut Teixeirasta £30m, eikä Zielinskistä ole käsittääkseni tehty tarjousta ollenkaan. Jos lukisit edes vähän mitä kirjoitan, niin totesin, että kyse ei ole FSG:n rahanpuutteesta, vaan siitä kuinka paljon rahaa pystyy FFP:n säännöksin käyttämään. Et ole muuten kertonut, mikä FFP:stä tekee vitsin. Se varmaankin, että sinä et ymmärrä miten koko homma toimii? Tässä taas näkyy, että et osaa ilmeisesti lukea tai ymmärrä lukemaasi. Minähän olen nimenomaan peräänkuuluttanut ylimääräisten pelaajien myymistä. Jos pelaajia hankitaan lisään, niin sama määrä on vähintään myytävä pois. Poolin joukkue on tällä hetkellä aivan liian suuri ja sinä olet vaan hankkimassa lisää pelaajia. Taso riittää mihin? Kyllä niiden junnujen taso on riitettävä avauskokoonpanon ulkopuolelle. Montako avauksen tason pelaajaa pitää olla keskikentän kahdelle pelipaikalle Kloppon suosimassa 4-2-3-1 systeemissä? Nyt niitä on 3 ja Crujic tulee kesällä, tosin tuskin kuitenkaan avaukseen, mutta ei myöskään akatemiaan. Jos Milnerin laskee mukaan, niin pelaajia on neljä ja Allen on jo melko kokenut squad pelaaja. Jos tuohon hommaa 1-2 huippumiestä, niin mikä on junnujen rooli joukkueessa?
 16. Liverpoolin siirtospekulaatiot

  Gomez on toki oikeasti toppari, mutta niillekkin pelipaikoille on tunkua. Olisiko Gomez sitten nelos toppari vai viides, joka ei pelaa ollenkaan? Matip ja Lovren/Sakho olisi tällä hetkellä varmasti ykkösvaihtoehto. Sitten olisi Skrtel neljänneksi ja Ilori. Jos Skrtel ja Ilori myytäisiin, niin Gomez voisi topparina päästä pelaamaan. Tuskin toista yhtä huonoa kautta tulee loukkaantumisten suhteen. Pakkohan Smith ja Stewart pitää ottaa pelaavaan rinkiin mukaan tai sitten myydä. Jos nämä pelaajat eivät mahdu edes penkille, niin mitä heillä tekee? Tottakai avaus pitää olla laadukas, mutta mikäli nuorilla on potentiaalia, niin täytyy niiden päästä pelaamaan. Koko akatemia on täysin turha, mikäli pelaajat eivät saa mahdollisuutta. Hyvinhän nämä nuoret ovat pelanneet paikan saatuaan, verrattuna seniorpelaajiin. Poolilla ei ole resursseja ostaa valmista huippujoukkuetta, mikäl et ole huomannut. Götze oli täysin epäolennainen tuohon keskikentän keskustan spekulointiin, koska ei siellä pelaa. Jos Coutinho lähtisi, niin Götze olisi varmasti vaihtoeho. Lallana vaihtoa Götzeen en oikein jaksa uskoa, koska en usko Lallanan lähtevän, enkä Götzen tulevan Pooliin. Uskoisin kuitenkin, että mulla on aika paljon parempi kuva Poolin käytössä olevista resursseista, kuin sinulla. Ainakin kirjoitustesi perusteella. Mutta unelmointi ei mitään maksa, joten anna mennä vaan!
 17. Liverpoolin siirtospekulaatiot

  No mitkäpä ovat noiden seurojen resurssit verrattuna Pooliin? Cityllä käytännössä kaksi avauksen pelaajaa. Azpi on hyvä. Monreal on ihan hyvä. Gibbs, Rose ja Davies ihan ok. Baba Rahmanin otteita en ole juurikaan nähnyt. Jos haluat Marcelon vasemmaksi pakiksi, niin helpoimmalla pääset, kun alat kannattamaan Realia. Flanagan oli parhaimmillaan hyvä vasemmalla ja Gomez oli alkukaudesta hyvä, joten en olisi liian huolissaa tuon paikan suhteen. Moreno ei ole ollut parhaimmillaan puolustussuuntaan, mutta tämähän tiedettiin jo ennen tuloa Pooliin. Kloppo voi kuitenin saada vielä paranusta Morenon pelaamiseen. Parhaimmillaan hän on ollut loistava myös alaspäin, koska pystyy juoksemaan lähes kenet tahansa kiinni ja taklaa useimmiten hyvin. Sijoittumisen kanssa ongelmia, mutta sama ongelma on myö Clynella ja samat lääkkeet ongelmien korjaamiseen, eli nopeus.
 18. Liverpoolin siirtospekulaatiot

  Eihän Coutinho myyminen mistään Kloppo myyntihaluista ole kiinni, vaan siitä, että mikäli joku Barca tai Real haluaa Coutinhon ja on tästä valmis suuren summan makamaan, niin Cou todennäköisesti lähtee, koska itse haluaa. Kiinnostus on kuitenkin laantunut, joten Coutinhon lähteminen ei tällä hetkellä ole todennäköistä. Muista tämän hetken pelaajista ei suuria summia olisi kukaan vamis maksamaan. Parhaimmillaan Cou olisi ollut jopa £50m haarukassa, mutta nyt varmasti £10-15m vähemmän. Millä peruseella FFP on vitsi? Pool joutui selvitykseen toissa keväänä ja oli lähellä saada sanktioita. Tammikuussa ei hankintoja silloin voitu tehdä, koska kauden jälkeen ei olisi FFP rajoituksistapäästy millään läpi. Tilanne ei vieläkään ole kovin hyvä ja ainoastaan Suarezin ja Sterlingin myynnit ovat mahdollistaneet kalliit hankinnat. Käsityksesi Rodgerssin ajan toiminnasta kertoo ainoastaan sen, että kuinka pihalla olet Poolin rahankäytön suhteen. Mietippä hieman miten Chelsean rahankäyttö on muuttunut muutaman vuoden aikana. Se on kaukana vitsistä. Ja tottakai haluan Poolin vahvistuvan. Minulla vaan tuntuu olevan hieman realistisempi käsitys seuran resursseista. Meinaat, että jos Rodriguez siirtyisi Pooliin (mikä on epätodennäköistä, koska Pool ei ole hänestä tiettävästi ollut kiinnostunut), niin hänen takanaan odottaisivat Moreno, Smith, Flanagan ja Gomez taistelemassa peliajasta? Viisi pelaajaa yhdelle pelipaikalle... herää jo! Chilwelli tusin kamppailisi peliajasta Morenon kanssa, koska ei ole vielä Valioliigatasoa. Tuonkaan tulosta Pooliin en olisi hirveän huolissani, vaikka Pool on hänestä kiinnostunut ollutkin. Eihän Götze tietenkään kilpaile peliajasta Hendon ja Canin kanssa, koska on eri paikan pelaaja. Miksi Allen korvattaisiin Götzellä, kun hänet jo suurella todennäköisyydellä korvataan Crujicilla? Siihen vielä Xhaka ja joku toinen pelaaja, niin kapteeni istuu penkillä. Vaikka Klopp on kuinka maailman luokan manageri, niin kyllä pelaajat haluavat tietää roolinsa joukkueessa ennen siirtoa. Varsinkn jos on nimeä vähääkään, niin eiköhän se ole aika tärkeää tietää mihin ja minkälaiseen rooliin on tulossa. Brannagan jäi aiemmista posteista pois keskikentältä. Jos nämä lupaukset halutaan pitää joukkueessa, niin heille on annettava mahdollisuus pelata ja kehittyä. Muuten ne suurella todennäköisyydellä siirtyvät muualle.
 19. Liverpoolin siirtospekulaatiot

  Suuren rahan myynneillä tarkoitin Suarezin ja Sterlingin myyntejä. Ainoa josta tulevana kesänä saisi saman luokan summia olisi Coutinho. Pelkästään Suarezin ja Sterlingin myynnit ovat mahdollistaneet Poolille Benteken ja Firminon kaltaiset hankinnat. Vaikka FSG:llä olisi rahaa laittaa peliin, niin FFP säännöt estävät Poolia käyttämästä rahaa. Nyt ollaan oltu todella tiukoilla tuon suhteen. Uudet tv-rahat auttavat asiaan, mutta jos nyt oikein muistan, niin ne eivät vielä vaikuta ensi kesänä täysimääräisinä FFP:n suhteen. Jos onnistut Benteke, Balotelli ja Allen kolmikosta ton £40m saamaan, niin sulla saataisi olla tulevaisuus Poolin myyntimiehenä. Kuten jo hankinnoista sanoin, niin uusien pelaajien tieltä on myytävä nykyisiä pois. Jos vaikka Rodriguez hankittaisiin, niin Moreno tai Smith olisi myytävä. Jos Xhakan tulisi keskikentälle, niin Lucas, Hendo tai Can olisi todennäköisesti myytävä. Rodgers pelleili pelaajien kanssa lupaamalla näille tiettyjä rooleja neuvotteluvaiheessa ja sitten ei pitänyt lupauksistaan yhtään. Tästähän esim. Markovicin tapauksessa oli kyse. Tuskin Kloppolla on varaa samanlaiseen perseilyyn. Eiköhän esim. Crujicille ole luvattu jonkinlainen rooli joukkueessa, kun hänet tammikuussa hankittiin. Nyt jos kesällä hankittaisiin vaikka kaksi avauksen pelaajaa keskikentälle, niin mikä olisi Crujicin rooli joukkueessa? Mitä tuumaisivat Can ja Hendo penkkikomennuksesta? Mitä Stewart ja Chirivella tekisivät, kun edellä olisi helposti kuusi senioripelaajaa? Kyllä se jonkinlainen tasapaino olisi Poolin rinkiin saatava. Tällä hetkellä turhia pelaajia on varmaan yhden kentällisen verran. Jos laatua halutaan lisää, niin vähemmän laadukkaista on päästävä eroon.
 20. Liverpoolin siirtospekulaatiot

  Lukematta kyseisiä juttuja, niin joka kesälle povataan aivan samoja huikeita siirtokassoja. Ei näillä uutisilla ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa, mikä on joka kesä nähty. Tuskin omistajat tuovat julkisuuteen summia, joita ovat kesällä valmiita panostamaan. Ja se on aivan varma, että Klopp ei asioista julkisesti puhu. Eiköhän edelleen päde sama virsi, että rahaa on käytettävissä, mikäli oikeita pelaajia löytyy oikeaan hintaan. Tulevana kesänä ei suuren rahan myyntejä todennäköisesti tapahdu, ellei Coutinho päätä lähteä. Tuo lähtijälista on aivan realistinen.Täysin varmoiksi lähtijöiksi noista sanoisin Enriquen ja Touren. Allenilla ja Teixeiralla on kevät aikaa vakuutta Klopp. Benteken viimeaikainen penkillä istuminen tarkoittanee lähtöä kesällä. Tuskimpa hänestä kuitenkaan saataisiin lähellekkään maksettua summaa. Kannattaa noiden kesän hankintojen kanssa muistaa se, että kun hankintoja tehdään, niin saman verran pitää vähintään lähteä pelaajia myös ulos. Poolilla on tällä hetkellä todella iso rinki ja Klopp on todennut, että turhista pelaajista on päästävä eroon ja lainoja ei tehdä enää entiseen malliin. Jos esim. keskikentälle huutelee Crujicin lisäksi 1-2 hankintaa, niin tämä tarkoittaa, että Allenin lisäksi pitäisi 1-2 kaveria vielä myydä keskikentältä. Pelipaikkoja on ryhmityksestä riippuen 2-3. Varmoina niminä voisi pitää Cania, Hendoa ja Crujicia. Uskon myös Lucasin jatkavan. Tämän jälkeen olisi vielä pari paikkaa jäljellä, jos ajattelee, että ringissä olisi 6 keskikenttäpelaajaa max kolmelle pelipaikalle. Tämän jälkeen joukkueeseen jäisi vielä Stewart ja Chirivella. Myös Brannaganin voisi laskea keskustan pelaajaksi, vaikka usein myös hyökkäävässä roolissa pelaa. Milnerin laskisin laitapelaajaksi, mikäli joukkueeseen jää. Ei tuo keskikenttä ainakaan minun silmiin näytä siltä, että sinne olisi kovin montaa hankintaa tulossa. Yksi kovan profiilin pelaaja mahdollisesti, mutta tämä tarkoittaisi kovaa kilpailua pelipaikoista ja vähintään jonkun pelaajan myynti kesällä Allenin lisäksi.
 21. Liverpoolin siirtospekulaatiot

  Moreno on puolustuspään virheiden lisäksi luonut hyvin tilanteita hyökkäyspäässä. Jos en väärin muista, niin olisiko ollut jopa eniten koko Pool joukkueesta. Jos topparipari saataisiin sementoitua hyväksi, niin Moreno varmasti menisi laitapakkina. Lisäksi ainakin Gomez olisi vaihtoehtona paremmin puolustavaksi pelaajaksi. Jossain vaiheessa jopa Real oli Morenosta kiinnostunut, mutta en tiedä onko tällä hetkellä ketään kiinnostuneita, varsinkaan niitä, jotka maksaisivat Poolin haluaman summan.
 22. Liverpool FC Europa Leaguessa

  No en minäkään Dortmundia toivo vastustajaksi, mutta ei tuo nyt mitenkään mahdoton vastustaja ole. Luulisi ainakin Poolin syttyvän Dortmundia vastaan ja eiköhän Klopp aika hyvin tiedä, miten tuo ottelupari olisi voitettavissa.
 23. Liverpoolin siirtospekulaatiot

  Enriquen sopimus loppuu tosiaan kesällä. Vasemmalle on silti tarjolla laitapakkeja runsaasti. Tuskimpa Gomezia tai Smithiä myydään kesällä, koska heillä on edessään se ratkaiseva askel uralla. Klopp on aika selvästi ilmaissut kantansa pelaajien lainaamiseen muualle, joten tuskin Pool ensi kesänä hirveästi laittaa pelaajia lainalle. Kloppolla on selvästi luottamus Mignoletiin, koska hänen johdossaan Pool jatkosopimuksen teki. Jos suunnitelmissa olisi uuden ykkösmaalivahdin hankinta, niin tuskimpa Mignoletille olisi uutta sopimusta tehty, koska vanha ei ollut vielä katkolla.
 24. Liverpoolin siirtospekulaatiot

  Maalivahti tulee Bogdanin tilalle suurella todennäköisyydellä. En odottele kuitenkaan mitään ter Stegeniä. Joku Mignoletin kirittäjä todennäköisesti. Yksi vaihtoehto on, että Ward nostetaan pysyvästi kakkosveskaksi, eikä ketään hankita. Keskikentälle on pelaajia tällä hetkellä ylimäärin, joten siellä pitäisi ovet käydä ulospäin, mikäli uusia pelaajia tulee kesällä. Lucasin uskon jatkavan vielä ensi kaudella Poolissa, Allen on todennäköisin pelaaja, jos joku lähtee keskikentältä. Täytyy muistaa, että kesällä tulee Crujic, joka on pelannut juurikin keskikentän pohjalla. Sitten uskon Stewartin ottavan roolia joukkueessa ensi kaudella. Jos ajatellaan, että Can ja Hendo ovat avauksen vakionimiä, niin ei keskikentälle paljon hankintoja mahdu. Hyökkäykseen tulee todennäköisesti hankinta, mikäli Benteke lähtee. Markovicin halukkuus jatkaa Poolissa ratkaisee ainakin yhden pelaajahankinnan kohtalon. Tietojen mukaan Turkkilaiset haluavat ostaa Markovicin pysyvästi, eikä pelaajalla ole kovin lämpimiä muistoja ajasta Rodgerssin Poolissa. Mielellään näkisin pelaajan saavan vielä mahdollisuuden näyttää kykyjään Poolissa. Vasemman laitapakin tontille on myöskin paljon pelaajia tällä hetkellä. Enriquesta yritetään varmasti päästä eroon. Tämän jälkeenkin on paikalle Moreno, Smith, Gomez ja Flanagan. En usko hankintoihin, mikäli Moreno ei vaihda maisemaa.
 25. Liverpool FC Europa Leaguessa

  Aika lailla odotusten mukaan tuo peli sitten eteni. Nyt saatiin hyvä alku ja ensimmäisellä jaksolla peli oli erittäin hyvännäköistä. Toinenkin jakso alkoi hyvin, mutta viimeiset minuutit meni sitten väkisin vääntämiseksi, eikä tilannetta saatu rauhoitettua. Kommentaattori kyseenalaisti Poolin keskikenttäpelaajien nousemisen lopun ajanpeluussa, kun järkevämpää olisi ollut jättä pelaajat alemmas varmistamaan. Paikkoja oli runsaasti ratkaista ottelu jo hyvissä ajoin, mutta hyvistäkään paikoista ei mennyt taaskaan sisään. Benteken vika toki tämäkin. Lopputulos oli se mitä lähdettiin hakemaan ja tuskin joukkue aivan älytöntä kuormitusta ottelusta keräsi. Peli oli hyvin Poolin hallinnassa, viimeisiä minuutteja lukuunottamatta. Sturridge ja Coutinho vaihdettiin ajoissa pois, mutta Firmino alkoi sitten näyttää lopussa jo melko väsyneeltä. Hendo tuntui ottavan kovia kolhuja läpi ottelun, mutta on toivottavasti täydessä pelikunnossa sunnuntaina. Mignolet oli ehkä Poolin paras ottelussa. Pelasi rohkeasti ja paikkasi pari puolustuksen virhettä hyvillä torjunnoilla.
×