Jump to content

Ron Manager

Members
 • Content count

  1,821
 • Joined

 • Last visited


Reputation Activity

 1. Like
  Ron Manager got a reaction from Livöpuul in Liverpool FC kausi 2015-16   
  Hendolla voi olla vielä niitä jalkavaivoja ja joutuu vaikka pelaamaan jalka puudutettuna. En tiedä onko näin, mutta otteet eivät ole olleet aivan normaalilla tasolla. Eilen Hendon peli oli aika lailla surkeaa.
   
  Benteken laittaisin seuraavaksi Origin edelle. Origilla on liikettä, mutta ei ole esittänyt viime aikoina mitään muuta. Eilen väänsi hyvin toppareiden kanssa ja häntä pari kertaa jouduttiinkin rikkomaan kortin arvoisesti. Luulisi kuitenkin, että hänen nopeudellaan saisi jotain konkreettista aikaan, esim maalipaikan. Benteke tuli sisään ja oli tehdä maalin ensimmäisellä kosketuksella. Toinenkin loistava maalipaikka ja loppuun ottelun ratkaissut haasto ja siitä seurannut maali. Sturridge kuitenkin avaukseen keskiviikkona, mikäli on kunnossa. Benteke siihen sitten seuraavaksi valinnaksi viime aikojen näytöillä.
   
  Eipä muuten ole Poolin saama rankkari hirveästi kritiikkiä saanut "asiantuntijoiden" keskuudessa. Päivän selvä kontakti ja oikein tuomittu rankkari. Pardew toki kritisoi rankkaria vahvasti, mutta suodaan se hänelle.
 2. Like
  Ron Manager got a reaction from Livöpuul in Liverpool FC kausi 2015-16   
  Miten Benteke muka tilanteessa filmasi, kun kontakti oli aivan kiistaton? Puolustaja pelasi tilanteen huolimattomasti ja onneksi linjamies oli tilanteen tasalla.
   
  Ei mikään paras peli Poolilta, mutta Milnerin hölmöilyn jälkeen miehekäs nousu ja täydet pisteet. Firmino on aktiivinen ja tekee hyvin töitä pallottomana. Tänään tuo työ palkittiin, vaikkakin vastustajan antoi kunnon lahjan. Benteke oli loistava, vaikka saikin vain 10 minuuttia peliaikaa. Halusi selvästi ratkaista ja sai hyvin tilanteita aikaan. Ei jättänyt tilannetta kesken, vaan pelasi loppuun asti ja onnistui hankkimaan ansaitun pilkun. Jäätävä viimeistely ja jälleen tärkeät pisteet Benteken maalilla. Jos ei ole tehnyt maaleja riittäväti, niin ainakin on osunut tärkeissä paikoissa.
 3. Like
  Ron Manager got a reaction from Epevi in Liverpool FC Europa Leaguessa   
  Niin tästä päästään taas siihen, että kun Bentekelle ei saada paikkoja, niin se on hänen vikansa, koska liikkuu huonosti ja kun Sturridgelle ei saada paikkoja, niin se on muiden vika, kun eivät saa luotua niitä paikkoja. West Ham ja Villa pelien vertaaminen on täysin turhaa, sillä vastustaja oli aivan eri asenteella noissa peleissä.
   
  Tuosta track recordista olisi mielenkiintoista saada lisää tietoa. Tottakai, jos katsotaan tämän kauden tilastoja, niin Sturridge on viimeistellyt paljon tehokkaammin. Sinä kun kuitenkin korostat näiden pelaajien suurta eroa viimeistelijöinä, niin laitetaampa hieman faktaa tähän väliin.
   
  Sturridgen recordi Valioliigassa on 123 peliä, joissa 59 maalia ( 6 viimeisintä kautta). Näistä saadaan 0,48 maalia ottelua kohden ja 144,6 min maalia kohden. Ei yhtää huonot tilastot. Kaikki kilpailut huomioiden 0,45 maalia/ottelu ja 156,4 min/maali. Paras kausi Valioliigassa 29 peliä, joissa 22 maalia. Tästä tulee 0,76 maalia/peli ja 103, 5 min/maali. Koko kausi tuolloin 33/25 ja 0,76 ja 106,7.
   
  Benteken vastaavat (4 viimeisintä kautta) 111 ottelua, joissa 48 maalia. Näistä saadaan 0,43 maalia/ottelu ja 187,2 min/maali. Kaikki kilpailut huomioiden 141 ottelua, joissa 61 maalia. Näistä tulee 0,43 maalia/ottelu ja 202 min/maali. Paras kausi Valioliigassa 34 peliä, joissa 19 maalia. 0,56 ja 148,5. Koko kauden saldo 47 peliä, joissa 27 maalia, 0,57 ja 148,4.
   
  Tilasto, jossa olisi maalit/paikat olisi kyllä mielenkiintoinen, mutta tuollaisessa täytyisi ottaa huomioon maalipaikan hyvyys. Maalimääriä ja pelattuja otteluita tarkasteltaessa en kuitenkaan puhuisi maailman luokan viimeistelijästä ja keskinkertaisesta viimeistelijästä, kun katsotaan hieman laajempaa kokonaisuutta. Jos Benteken maalimäärä Villa aikana selittyy hyvällä määrälllä paikkoja, jotka hänelle pelattiin, niin eikö epäonnistuminen Poolissa johdu sitten siitä, että joukkuekaverit eivät kykene pelaamaan hänelle paikkoja? Näin perustelit ainakin Sturridgen vaisua esitystä Augsburg pelissä.
   
  West Ham pelissä Benteke oli liekeissä ja pääsi paikoille, koska pelasi juuri niin kuin hänen pitäisi pelata. Maaleja ei tullu, koska viimeistely oli huonoa. Mutta koko väännön pointti onkin siinä, että juuri sillon Benteke pelasi kuten hänen pitäisi Poolissa pelata. Hänelle tuli lukuisia paikkoja, joten hän teki läpi ottelun oikeita asioita. Jos hän pystyi Villassa tekemään paljon maaleja, kun pelasi joukkueen pelisysteemin mukaisesti, niin miksei se olisi mahdollista myös Poolissa. Olenko minä ja Tikka ainoita, jotka näkivät, että nyt se helvetti pelasi niin kuin sen pitäisi aina pelata Poolissa. Se pystyykö Benteke samanlaiseen peliin viikosta toiseen on toinen juttu. Tämä määrittää pitkälti hänen tulevaisuutensa Poolissa. Nyt se kuitenkin näytti edes yhdessä pelissä, että se pystyy pelaamaan miten sen odotetaan pelaavan.
 4. Like
  Ron Manager got a reaction from Lasse Tikka in Liverpool FC kausi 2015-16   
  Minä ihmettelin kanssa Benteken mollaamista. Peliä en nähnyt, mutta koosteen perusteella Benteke oli hyvässä vedossa. Vahva kulmapotkuissa, hyviä syöttöjä omille boksissa ja pääsi hyvin tekopaikoille. Ei saanut maalia tehtyä, mutta viime aikojen peliesityksiin nähden oli tässä pelissä siellä missä pitikin. Paremmalla viimeistelyllä olisi voinut pari maalia tehdä ja kaikki olisivat hänen esitystään tämän jälkeen ylistäneet. Toki kärkipelaajan tehtävä on tehdä maaleja ja tähän ei Benteke hyvistä paikoista huolimatta pystynyt. Esitys oli kuitenkin mielestäni positiivinen, koska nyt oli sentään paikkoja ja yritystä, eikä viime peleistä tuttua vaeltelua tilanteiden ulkopuolella.
 5. Like
  Ron Manager got a reaction from Lasse Tikka in Liverpool FC kausi 2015-16   
  Minä ihmettelin kanssa Benteken mollaamista. Peliä en nähnyt, mutta koosteen perusteella Benteke oli hyvässä vedossa. Vahva kulmapotkuissa, hyviä syöttöjä omille boksissa ja pääsi hyvin tekopaikoille. Ei saanut maalia tehtyä, mutta viime aikojen peliesityksiin nähden oli tässä pelissä siellä missä pitikin. Paremmalla viimeistelyllä olisi voinut pari maalia tehdä ja kaikki olisivat hänen esitystään tämän jälkeen ylistäneet. Toki kärkipelaajan tehtävä on tehdä maaleja ja tähän ei Benteke hyvistä paikoista huolimatta pystynyt. Esitys oli kuitenkin mielestäni positiivinen, koska nyt oli sentään paikkoja ja yritystä, eikä viime peleistä tuttua vaeltelua tilanteiden ulkopuolella.
 6. Like
  Ron Manager got a reaction from ZimbabweJoe in Liverpool FC kausi 2015-16   
  Pakko kyllä ihmetellä kykyäsi kaataa kaikki Mignoletin syyksi ja vähätellä Sakhon osuutta maaleihin. Ensimmäinen maali syntyi juuri Sakhon lopetettua pelaamisen, lyötyään päänsä kaksinkamppailussa. Varmasti sattui päähän, mutta tilanne olisi pitänyt pystyä pelaamaan loppuun, koska tuomari antoi pelin jatkua. Hyvä veto Ramseylta etukulmaan, joka olisi ollut torjuttavissa. Ei Mignolet kuitenkaan maaliin suurin syyllinen ollut, vaan Sakho, joka päästi miehen karkuun. Toinen maali oli huonoa puolustamista Sakholta ja Mignolet olisi pystynyt torjumaan maalin ainoastaan tuurilla. Ohjaus tuli niin läheltä, että ei siinä ollut aikaa reagoida. Olisi ollut torjuttavissa, mutta ainoastaan hyvällä tuurilla. Tuollaiset pallot eivät saisi koskaan päästä maalille asti, vaan topparin olisi pitänyt pystyä tilanne hoitamaan. Sakho hävisi kaksinkamppailun ja maali pääsi syntymään. Kolmanteen maaliin ei Mignoletilla ollut mitään mahdollisuutta. Puolustus olisi tilanteen voinut hoitaa, mutta Toure liukastuu pahalla hetkellä. Tämä kolmas maali oli tilanteista vähiten halpa ja siinä Giroud esitti loistavaa henkilökohtaista taitoa. Kukaan veskari maailmassa ei olisi kolmatta maalia torjunut. 
   
  Kaikki kolme maalia olivat enemmän tai vähemmän puolustuksen virheitä, joissa kahdessa ensimmäisessä Mignoletilla olisi ollut mahdollisuus estää maalit. Syyn vierittäminen kuitenkin Mignoletin niskaan osoittaa ainoastaan kykemättömyyttä myöntää suosikkipelaajansa päivän selvät virheet. Sakho on parhaimmillaan loistava kaksinkamppailuissa. Tällä hetkellä hän ei ole täydessä iskussa ja tekee normaalia enemmän virheitä. Onneksi peli on menossa parempaan suuntaa, kohti normaalia tasoa. Toisaalta parempia vaihtoehtoja ei tällä hetkellä ole hirveästi tarjolla. Caulker on yksi vaihtoehto, mutta hänen nykytasostaan on vaikea mennä sanomaan yhtään mitään. Mignolet on tehnyt virheitä kauden aikana ja teki niitä eilenkin. Maaleista ei häntä kuitenkaan voi tällä kertaa hirveästi syyttää. Puolustuksen keskittyminen herpaantui muutaman kerran pelin aikana pahasti ja Arsenal pystyi nämä paikat erittäin tehokkaasti käyttämään.
 7. Like
  Ron Manager got a reaction from Livöpuul in Valioliiga 2015/16   
  Chelseawich, Chelseacastle tai Chelserland taitavat olla lähempänä totuutta.
 8. Like
  Ron Manager got a reaction from ZimbabweJoe in Liverpool FC kausi 2015-16   
  Ei Poolin peli Newcastle vastaan kaatunut mielestäni huonoon valmistautumiseen. Pelin alku oli ihan ok peliä, eikä Chelsea ja Soton pelin tapaista nukahtamista ja pikaista takaiskumaalia syntynyt. Peli hävitiin keskikentän kyvyttömyyteen pelata palloa ylöspäin riittävän laadukkaasti ja hyökkäyksen mielikuvituksettomiin maalipaikkojenrakenteluun. Ne vähäiset paikat mitä saatiin, niin joko tuhlattiin tai Morenon maalissa tuomari väärin perustein hylkäsi.
   
  Jälkeenpäin ajateltuna Allen - Lucas kaksikko oli väärä valinta keskikentälle. Lucas pelasi harvinaisen huonon pelin ja Allen ei kyennyt ottamaan riittävää roolia pelin pyörittämisessä. Keskikenttä olisi tarvinnut Cania tai vielä enemmän Henderssonia. Joku Milner ei tuskin olisi auttanut juurikaan pelinrakentamisessa, koska on näyttänyt, ettei hänestä siihen hommaan juurikaan ole. Lallana olisi ollut yksi vaihtoehto pelintekijäksi keskelle, hänen tulonsa kentälle lisäsi hyökkäysten vaarallisuutta merkittävästi. Roberto Firminolta olisi odottanut suurempaa vastuuta maalipaikkojen järjestelyssä. Firmino oli huono, eikä saanut juuri mitään aikaan. Hän oli oikeastaan ainoa avauksessa olleista pelaajista, jolla olisi luullut olevan paljon annettavaa hyökkäysten rakenteluun. Panos jäi kuitenkin laihaksi tämän suhteen. Ibe ja Milner laidoilla eivät tuoneet pelinrakenteluun mitään. Coutinhoa olisi hyökkäyskolmikko kaivannut suuresti.
   
  Klopp teki ehkä virheitä pelaajavalinnoissa ja tätä kautta oli osasyyllinen häviöön. Toisaalta hänellä ei taida vielä olla riittävästi kokemuksia ja näkemystä mitkä pelaajat toimivat yhteen missäkin tilanteessa. Suurin vastuu tappiosta on kuitenkin osalla pelaajista, jotka pelasivat luokattoman huonosti, eikä yrittäminen ollut riittävän korkeaa luokkaa. Castlen pelaajat yrittivät enemmän ja voittivat ottelun.
 9. Like
  Ron Manager got a reaction from DirtyJ in Liverpool FC kausi 2015-16   
  Erittäin heikko peli Poolilta ja Newcastle pelasi erittäin hyvin. Puolustus toimi hyvin lukuunottamatta Skrtelin ohjausta omaan maaliin. Ongelmat alkoivat keskikentältä, jossa varsinkin Lucas pelasi surkeasti. Pahoja harhasyöttöjä jatkuvasti. Allen oli vierellä parempi, vaikkei hänenkään suoritus yltänyt keskiviikon tasolle. Hyökkäysnelikolta puuttui kaikki mielikuvistus pelistä. Vasta Lallanan tulo kentälle toi peliin jotain järkeä ja Adam näytti kuinka tärkeä pelaaja hän on Kloppon systeemissä. Mikäli olisi ollut avauksessa, niin lopputulos olisi voinut olla toinen. Upea syöttö Sturridgelle, mutta ei maistunut tällä kertaa.
   
  Klopp ei varmasti ole tyytyväinen joukkueen pelaamiseen ja keskikenttä ja hyökkäyspään pelaajat homman sössivät. Ihmeellisiä vaikeuksia oli Bentekellä saada pelaamista kulkemaan ja Firminon ei tunnu saavan peliä millään kulkemaan Benteken kanssa. Muutama paikka saatiin koko ottelussa aikaan ja yksi maalikin, mutta se nyt jostain syystä hylättiin. Enemmän pitäisi saada paikkoja luotua. Canin poissaolo näkyi selvästi keskikentällä ja Hendersonin paluu avauskokoonpanoon olisi tärkeää. Kahden kärjen taktiikka timantilla olisi voinut tuoda paremman tuloksen.
   
  Kyllä tässä kannattaa kuitenkin muistaa se, että Castle pelasi hyvin ja Pool huonosti, joten tulos oli täysin oikeutettu. Parempaan olisi pitänyt pystyä ja saa nähdä miten lepsuilu tulee näkymään tämän viikon kokoonpanoissa. 
 10. Like
  Ron Manager got a reaction from DirtyJ in Liverpool FC kausi 2015-16   
  Erittäin heikko peli Poolilta ja Newcastle pelasi erittäin hyvin. Puolustus toimi hyvin lukuunottamatta Skrtelin ohjausta omaan maaliin. Ongelmat alkoivat keskikentältä, jossa varsinkin Lucas pelasi surkeasti. Pahoja harhasyöttöjä jatkuvasti. Allen oli vierellä parempi, vaikkei hänenkään suoritus yltänyt keskiviikon tasolle. Hyökkäysnelikolta puuttui kaikki mielikuvistus pelistä. Vasta Lallanan tulo kentälle toi peliin jotain järkeä ja Adam näytti kuinka tärkeä pelaaja hän on Kloppon systeemissä. Mikäli olisi ollut avauksessa, niin lopputulos olisi voinut olla toinen. Upea syöttö Sturridgelle, mutta ei maistunut tällä kertaa.
   
  Klopp ei varmasti ole tyytyväinen joukkueen pelaamiseen ja keskikenttä ja hyökkäyspään pelaajat homman sössivät. Ihmeellisiä vaikeuksia oli Bentekellä saada pelaamista kulkemaan ja Firminon ei tunnu saavan peliä millään kulkemaan Benteken kanssa. Muutama paikka saatiin koko ottelussa aikaan ja yksi maalikin, mutta se nyt jostain syystä hylättiin. Enemmän pitäisi saada paikkoja luotua. Canin poissaolo näkyi selvästi keskikentällä ja Hendersonin paluu avauskokoonpanoon olisi tärkeää. Kahden kärjen taktiikka timantilla olisi voinut tuoda paremman tuloksen.
   
  Kyllä tässä kannattaa kuitenkin muistaa se, että Castle pelasi hyvin ja Pool huonosti, joten tulos oli täysin oikeutettu. Parempaan olisi pitänyt pystyä ja saa nähdä miten lepsuilu tulee näkymään tämän viikon kokoonpanoissa. 
 11. Like
  Ron Manager got a reaction from Torres9 in Liverpool FC kausi 2015-16   
  Ongelmia on ollut perinteisesti bussipuolustusta vastaa. Jostain ne aukot pitäisi saada löydettyä/tehtyä ja sitten viimeistely tasoa eilinen, niin voitto irtoaa takuulla. Kannattaisikohan alku pelata paskasti ja antaa heti pari maalia eteen, niin eiköhän sillä Newcastlen puolustusumppu aukea. Siihen sitten isketään 4-6 maalia taululle, kuten SAS:n kulta-aikoina   .
   
  Olisikohan eilinen timanttimuodostelma käytössä myös sunnuntaina? Ainakin tulivoimaa saisi kentälle, kun Benteke ja Sturridge kärkeen ja Coutinho näiden alapuolelle. Sitten olisi vielä penkillä Firmino, Ibe ja huippuvireinen Origi. Jos kahdella kärjellä lähdetään, niin uskoisin toisen avaavan kärkipelaajan olevan kuitenkin juoksuvoimaisempi, eli Firmino tai Origi. Hyvä asia on se, että vaihtoehtoja löytyy ja Klopp totesi Sturridgen tunteneen itsensä täysin terveeksi eilisessä pelissä ja sen jälkeen. Eli kaveri on ainakin toistaiseksi kunnossa. Eilisen peluutuksen perusteella voisi levännyt Benteke, Firmino, Coutinho olla hyvinkin mahdollinen kärkikolmikko.
 12. Like
  Ron Manager got a reaction from Livöpuul in Liverpool FC Europa Leaguessa   
  Mielenkiintoisin asia tuossa lehdistötilaisuudessa oli mielestäni Kloppin vastaus joukkueen jaksamisesta kovaan prässipeliin. Tottenhamia vastaan nähty erittäin agressiivinen juokseminen oli kuulemma opettelua tuolle pelitavalle, eikä samanlaista ole tarkoitus harrasataa koko ajan. Oleellista Kloppin haluamassa prässipelissä on oikea-aikaisuus, jolloin maksimaalinen agressiivisuus pyritään saamaan oikealla hetkellä päälle, jolloin pallo voitetaan nopeasti takaisin. Tämähän tarkoittaa sitten useamman pelaajan yhtäaikaista prässiä tai muuten homma päätyy päättömäksi juoksemiseksi. Toisaalta kun pallo on omilla, niin juokseminen on luonnollisesti vähäisempää.
   
  Jotenkin uuden managerin puheista paistaa läpi, että hänellä on selvä visio miten toimia eri tilanteissa ja miten mukauttaa joukkueen pelitapa eri peleihin. Rodgerssin aikana oli taktiikka aika lailla sama, vastuksesta riippumatta. Toki joitakin neroleimauksia BR sai aikaan, mutta suuri osa pelistä oli sitä yhtä ja samaa pallon pyörittelyä, toimi taktiikka tai ei.
 13. Like
  Ron Manager got a reaction from Livöpuul in Liverpool FC Europa Leaguessa   
  Mielenkiintoisin asia tuossa lehdistötilaisuudessa oli mielestäni Kloppin vastaus joukkueen jaksamisesta kovaan prässipeliin. Tottenhamia vastaan nähty erittäin agressiivinen juokseminen oli kuulemma opettelua tuolle pelitavalle, eikä samanlaista ole tarkoitus harrasataa koko ajan. Oleellista Kloppin haluamassa prässipelissä on oikea-aikaisuus, jolloin maksimaalinen agressiivisuus pyritään saamaan oikealla hetkellä päälle, jolloin pallo voitetaan nopeasti takaisin. Tämähän tarkoittaa sitten useamman pelaajan yhtäaikaista prässiä tai muuten homma päätyy päättömäksi juoksemiseksi. Toisaalta kun pallo on omilla, niin juokseminen on luonnollisesti vähäisempää.
   
  Jotenkin uuden managerin puheista paistaa läpi, että hänellä on selvä visio miten toimia eri tilanteissa ja miten mukauttaa joukkueen pelitapa eri peleihin. Rodgerssin aikana oli taktiikka aika lailla sama, vastuksesta riippumatta. Toki joitakin neroleimauksia BR sai aikaan, mutta suuri osa pelistä oli sitä yhtä ja samaa pallon pyörittelyä, toimi taktiikka tai ei.
 14. Like
  Ron Manager got a reaction from Merseyside2 in Liverpool FC kausi 2015-16   
  Hyvä peli Poolilta, vaikka voitto jäikin ottamatta. molemmilla joukkueilla oli saumansa voittoon, joten pistejakoa voi pitää oikeutettuna. Rodgerssin taktista valmiutta monesti arvostellaan, mutta nyt hän oli valmistautunut hyvin ja loi mielestäni hyvän taktiikan, joka lähes riitti voittoon. Vaihdot olivat toki outoja, Lucasin vaihtaminen oli aivan järjetön, vaikka ei onneksi kostautunutkaan. Ibe oli huono ja olisin laittanut ehdottomasti Ingsin hänen tilalleen.
   
  Poolilla oli monia onnistujia ja Lucas oli ehdottomasti yksi heistä. Näytti jälleen arvonsa ja johti keskikentän puolustusta. Pelasi kokonaisuutena erittäin hyvin ja on todella sääli, mikäli hänet myydään. Tällaisissa tiukoissa peleissä on Lucasilla suuri rooli keskikentällä. Lisäksi kaveri on eritäin pidetty henkilö Poolissa. Coutinhon tuleminen Pooliin oli kuulemma täysin Lucasin ansiota ja hän oli kuulemma yksi tärkeä syy siihen, miksi Suarez suostui jäämään Pooliin vielä yhdeksi kaudeksi ja pelasi sen huippukauden, joka lähes riitti mestaruuteen. Lucas toimii isähahmona monille Poolin ulkomaalaispelaajille, on tärkeä palanen pelaajien sopeutumisessa ja puhuu seurasta kaikille pelkästään hyvää. Sinäänsä sääli, miten Lucasta on viime aikoina kohdeltu ja olisi todella hyvä, jos hän seurassa jatkaisi. Annettavaa on vielä paljon tietyissä peleissä kentällä, kuten nyt nähtiin ja vielä enemmän varmasti kentän ulkopuolella.  
   
  Puolustuspeli on tällä hetkellä hyvää ja Mignolet pelaa maalilla lähes virheettömästi. Kolme peliä putkeen päästämättä maalia, joten ei tässä voida enää pelkästä tuurista puhua. Eihän puolustuspeli virheetöntä ole ja puolustuslinjan yläpuolisilta pelaajilta tarvitaan mielestäni lisää panosta puolustuspeliin. Nyt testattiin puolustusta kunnolla ja kaikki pitivät pintansa. Lieneekö Sean O'Driscoll yksi tärkeä palanen parantuneeseen puolustuspeliin? Toki Clyne on ollut selvä parannus oikealle laidalle, eikä Joe Gomez ole myöskään ollut huono.
   
  Maalinteko takkuaa edelleen, mutta Benteken hankinta vaikuttaisi olevan kuitenkin oikea ratkaisu. Pääpelissä Big Ben on aivan loistava ja Mignoletin avaukset löytävät hyvin hänen päähänsä. Eiköhän maalejakin ala kohta syntymään. Ingsin olematon peliaika on pieni yllätys. Toki joukkue ei ole ollut vielä kertaakaan takaa-ajajana, jolloin Ings olisi varmasti tullut lisäämään hyökkäysvoimaa. Hammerssia vastaan voisi jopa kokeilla 4-4-2 timanttia ja antaisi Ingsille paikan avauksessa.
 15. Like
  Ron Manager got a reaction from Livöpuul in Pre season 2015   
  Oli niin arvokas pokaali, ettei kukaan oikein halunnut sitä ottaa Kololta.
   
  Pelistä nyt ei hirveästi voi vetää johtopäätöksiä. Vastus oli vähintäänkin surkea ja olosuhteet tunnin pelin jälkeen olivat täysin luokattomat. Poolin fyysinen ja taidollinen ylivoima oli niin suuri, että pelistä on turha puhua. Toivottavasti jatkossa saadaan edes jonkinlainen vastus.
   
  Uusista nimistä Ings ja Origi vaikuttivat ihan pirteiltä. Molemmat tekevät juuri niitä pystyjuoksuja, joita viime kaudella puuttui Sturridgen poissaolon myötä. Aika näyttää riittääkö sitten kummankaan kyvyt menestyä Poolissa. Pelitapaan pitäisi ainakin molempien pelaajien sopia hyvin. Clyne oli ihan pirteä laidalla, eikä aiemmilta vuosilta totuttua lönköttelyä näkynyt. Milner otti aika rauhallisesti.
   
  Teixeira oli erittäin pirteä ekalla jaksolla ja syötti Markovicin ja Sakhon osumat. Pelaaminen näyttää hyvin paljon samalta, kuin Coutinholla. Hidas tempo sopi varmasti hyvin taitavalle pelaajalle. Hyvä paluu kuitenkin loukkaantumisen jälkeen. Gomes oli oikeana pakkina hyvinkin positiivinen yllätys. Painoi hyvin ylöspäin ja laittoi hyviä keskityksiä boksiin. Maguire pelasi myöskin hyvin. Oikeastaan kaikki nuoret pelaajat pelasivat hyvin ja yritystä näytti kaikilta löytyvän. Hendo otti kapteenin roolin erinomaisesti ja oli pelin kiistaton MoM.
   
  Ei vallinneissa olosuhteissa voinut oikein enempää tehdä. Väistämättä pelin jälkeen tulee mieleen, että eikö joku toinen vastustaja olisi palvellut valmistautumista paremmin? Rahan takia näitä kiertueita taidetaan vain ja ainoastaan tehdä, mutta olisihan vastustajan voinut vaikka tuoda mukanaan. Pelistä kertoo hyvin se, että toisella jaksolla Pool piti palloa vastustaja kenttäpuoliskolla ensimmäiset 15 minuuttia ja Mignolet koski palloon käsillään 25 minuutin jälkeen. Lopun vesipalloilun aikana kävi pallo tosin Mignoletin maalin ylärimassa asti, mutta eipä noita tilanteita olisi edes tullut, mikäli kenttä olisi ollut vielä pelikelpoinen. 
 16. Like
  Ron Manager got a reaction from Livöpuul in Liverpoolin kausi 2014 - 2015   
  Allen on kärsinyt paljon loukkaantumisista. Parhaimmillaan ollut hyvä, mutta näitä jaksoja ei hirveästi ole ollut. Kuuluu kuitenkin tärkeänä osana Rodgerssin pelisysteemiin ja kovasti näyttää Brendan pelaajasta tykkäävän. Tämä käy melko selväksi tuoreesta haastattelusta. Mitä Lovrenin tulee, niin jos ei Loverenin peli ollut alkukaudesta hyvää, niin eipä ollut juuri muunkaan joukkueen. Eihän tämä Lovrenin otteita mitenkään paranna, mutta ei se ole helppo ollut pelata, kun odotukset on huipussa ja joukkueen peli ei kulje. Viimeaikoina kuitenkin pelannut ihan hyvin ja saanee vastuuta myös tänään, jos Sakho on edelleen poissa.
   
  Kokoonpano tulee varmasti olemaan yllä olevan kaltainen. Toivotaan tosiaan, että Sterling saisi huilata ja Sturre aloittaisi kärjessä. Molemma saattavat myös olla avauksessa, jolloin Lallana todennäköisesti jäisi penkille. Jos/kun Pool saa illan pelissä pallonhallinnan, niin Can nähdään varmasti vahvassa roolissa keskikentällä. Tässä pelissä olisi mielenkiintoista nähdä Can Allenin tilalla, mutta eiköhän Joe kuitenkin jatka Hendon vieressä.
   
  Rodgers antoi haastattelussa kovasti kehuja Sterlingin kärkipelaamiselle. Raheemin liike ja prässääminen on juuri sitä, mitä Rodgers kärjeltä toivoo. Sturridgea on peluutettu viime aikoina vähäisesti osittain myös siitä syystä, että Sterling on Brendanin mielestä pelannut todella hyvin kärjessä. Tähän otteluun laittaisin kuitenkin Sturren piikkiin ja uskon, että tämä pystyisi homman ratkaisemaan meille.
 17. Like
  Ron Manager got a reaction from savonsusi77 in Liverpoolin kausi 2014 - 2015   
  Echossa juttua Poolin viime kauden tuloksesta. Ensimmäisen kerran päästiin plussalle seitsemään vuoteen. Paljon ovat uudet omistajat joutuneet tekemään hommia, jotta edellisten omistajien sotkut saadaan hoidettua. Homma alkaa näyttämään pikku hiljaa valoisemmalta.
   
  Hyvältä tulevaisuus näyttää siinä mielessä, että joukkueen runko on erittäin hyvällä pohjalla. Pelaajat ovat keskimäärin nuoria, mutta silti tulosta pystytään tekemään jo tällä hetkellä. Joukkueen palkkarakenne on hyvä, Gerrardin ja Johnssonin lähteminen kesällä parantaa tätä entisestään. Mainostulot kasvavat hyvää tahtia ja stadionin kapasiteettiä saadaan nostettua kauden 16/17 alkuun. Vielä kun kesällä saataisiin turhia pelaajia myytyä pois kohtuu hintaan, pari laadukasta täsmähankintaa ja syksyllä pelattaisiin Anfieldillä sieniliigaa, niin homma näyttäisi erittäin hyvältä.
   
  KEY HIGHLIGHTS AT A GLANCE LFC revenue increased by 19% to £255.6m Media revenue increased by 46% to £100.9 million Commercial revenue increased by 5% to £103.8m Profit before tax was £0.9 million compared to a 2013 loss of £49.8m LFC moved up three places to 9th in Deloitte’s Money League Net debt increased by £12.2m to £57.3m but overall debt has decreased from £237m when FSG took over in 2010
  http://www.liverpoolecho.co.uk/sport/football/football-news/liverpool-accounts-show-club-back-8752942
 18. Like
  Ron Manager got a reaction from savonsusi77 in Liverpoolin kausi 2014 - 2015   
  Echossa juttua Poolin viime kauden tuloksesta. Ensimmäisen kerran päästiin plussalle seitsemään vuoteen. Paljon ovat uudet omistajat joutuneet tekemään hommia, jotta edellisten omistajien sotkut saadaan hoidettua. Homma alkaa näyttämään pikku hiljaa valoisemmalta.
   
  Hyvältä tulevaisuus näyttää siinä mielessä, että joukkueen runko on erittäin hyvällä pohjalla. Pelaajat ovat keskimäärin nuoria, mutta silti tulosta pystytään tekemään jo tällä hetkellä. Joukkueen palkkarakenne on hyvä, Gerrardin ja Johnssonin lähteminen kesällä parantaa tätä entisestään. Mainostulot kasvavat hyvää tahtia ja stadionin kapasiteettiä saadaan nostettua kauden 16/17 alkuun. Vielä kun kesällä saataisiin turhia pelaajia myytyä pois kohtuu hintaan, pari laadukasta täsmähankintaa ja syksyllä pelattaisiin Anfieldillä sieniliigaa, niin homma näyttäisi erittäin hyvältä.
   
  KEY HIGHLIGHTS AT A GLANCE LFC revenue increased by 19% to £255.6m Media revenue increased by 46% to £100.9 million Commercial revenue increased by 5% to £103.8m Profit before tax was £0.9 million compared to a 2013 loss of £49.8m LFC moved up three places to 9th in Deloitte’s Money League Net debt increased by £12.2m to £57.3m but overall debt has decreased from £237m when FSG took over in 2010
  http://www.liverpoolecho.co.uk/sport/football/football-news/liverpool-accounts-show-club-back-8752942
 19. Like
  Ron Manager got a reaction from Mozzer in Liverpool FC Europa Leaguessa   
  Etkös sinä sanonut, että ne ovat käytännössä sama asia? Pool on pelannut tällä kaudella viiden alakerralla ainoastaan Soton ottelussa, kun Markovic vaihdettiin pois kentältä. Tätä ei Pool halunnut, mutta joutui siirtymään siihen kun mm. Clyne pääsi juoksemaan liikaa wingbackina pelanneen Markovicin selustaan. Tämä sitten vaihdettiin paremmin puolustavaan Morenoon ja laidat tukittiin laskemalla wingbackit samaan linjaan kolmen topparin kanssa.
   
  Jos et minua usko, niin usko Jamie Carragheria ja Thierry Henrya. Herrat keskustelevat juuri tästä asiasta Soton pelin jälkeen Skyn:n lähetyksessä. Carragher toteaa kirjaimellisesti, että viiden alakerta ei ole sama asia, kuin kolmen alakerta ja nämä asiat monesti sotketaan toisiinsa. Henry on täysin samaa mieltä. Luulisi näiden kavereiden jotain jalkapallon taktiikasta ymmärtävän?
   
  Yksi perus esimerkki viiden alkerta voi olla silloin, kun lähdetään lopussa varmistelemaan voittoa ja otetaan esim. 4-4-2 syteemissä toinen kärki pois ja kolmas toppari sisään varmistamaan. Tällöin laitapakit pelaavat normaalisti ja yksi toppari tuodaan sumputtamaan keskustaa. Jotkut joukkueet lähtevät tällä taktiikalla alusta asti puolustamaan ja pelaamaan 0-0, kun vastustaja on ylivoimainen. Jalkapallossa on aina tilaa jossainpäin kenttää. Ryhmityksellä sitten pyritään säätelemään sitä mihin tyhjää tilaa jätetään puolustettaessa ja mihin omat pelaajat sijoittuvat hyökätessä. Tottakai kentällä nähdään tilanteita, joissa peliryhmitys muuttuu pelin aikana oleellisesti normaalista. Erikoistilanteet nyt kaikista ilmeisin esimerkki.
   
  Jos ei kuitenkaan näe eroa kolmen alakerrassa verrattuna viiden alakertaan, niin jotain on mielestäni jäänyt huomaamatta. Tätä tapahtuu paljon mm. Englantilaisilla jalkapallosivuilla, joissa ryhmitykset ovat välillä mitä sattuu. Ei juttujen tekijät jaksa aina katsoa, miten pelaajat oikeasti ovat kentällä, vaan laittavat laitapakin aina fullbackiksi, vaikka tämä oikeasti pelaisi wingbackina. Moreno kertoi juuri jossain haastattelussa miten hänen roolinsa on muuttunut paljon hyökkäävämmäksi Poolin siirryttyä neljän linjasta kolmen linjaan. Olihan Alberto hyökkäävä laitapakki jo kauden alussa, mutta nyt hänen sijoittumisensa on erilainen verrattuna alkukauteen. Jos rooli olisi sama kuin alkukaudesta, niin silloinhan Pool pelaisi viiden alakerralla, vai? Tämä on myös syy miksi Rodgers tykkää käyttää wingereitä wingbackina, kuten Markovic ja Ibe.
 20. Like
  Ron Manager got a reaction from Merseyside2 in Liverpoolin kausi 2014 - 2015   
  Laitetaan vähän omia ajatuksia puolustuksesta. Mielestäni puolustuksen pelaamista pitää katsoa kokonaisuutena, eikä ainoastaan yksittäisten pelaajien suorituksina. Topparipelaaminen on saatu toimimaan kolmen miehen linjalla ja toki Sakholla on tässä oma suuri osuutensa. Sakhon pelaamisen kulmakivet oli nähtävissä jo viime kaudella, mutta tuloksellisesti peli ei tietenkään ollut tämän kauden tasoa. Oikeastaan koko puolustuspeli kärsi Suarezin ympärille rakennetun yltiöpäisen hyökkäystaktiikan johdosta. Puolustuspelaaminen oli huonoa, mutta ei nyt ehkä aivan lukuisten päästettyjen maalien veroista. Toki esim. erikoistilannepuolustamisessa on tullut paljon kehitystä viime kaudesta. Samalla tosin hyökkäyspään erikoistilannetehokkuus on romahtanut, mutta se lienee eri tarina se.
   
  Alkukaudesta ei homma vielä toiminut kahden topparin linjalla. Lovren teki itsestään pellen osittain syystä ja osittain ehkä syyttä. Monet ovat haukkuneet hänet sysipaskaksi ja voidaan yhtään liioittelematta sanoa hänen olevan kaukana maksetusta £20m tasosta. En laittaisi syytä kuitenkaan täysin pelaajan huonouteen. Viime kaudella Lovren oli loistava ja tekin lähes olemattoman määrän virheitä koko kautena. Pooliin siirryttyään tuli virheitä enemmän jo parissa ensimmäisessä pelissä. Oliko viime kausi suonenveto vai onko potentiaali hukkunut suuriin odotuksiin ja organisoimattomaan puolustukseen? Lovren oli kiistatta Sotonin puolustuksen johtaja. Poolilla se on ollut Martin Skrtel. Toiko Rodgers mahdollisesti kaksi kapteenia ohjaamaan samaa laivaa? Ainakin kotikatsomoon se näytti siltä, että puolustusta yritti johtaa kaksi pelaajaa, eikä kukaan tiennyt mihin lopulta pitäisi mennä. Tämä epävarmuus varmasti tuhosi Lovrenin alun Poolissa ja ajoi suurin odotuksin seuraan tulleen kaverin Rodgerssin kuuluisaan koirankoppiin. Toivon kipinänä Lovrenille, niin on sieltä kopista tultu useasti ulos ja otettu oma paikka joukkueessa. Henderson, Skrtel, Sakho, Mignolet, Can, Balotelli ehkä... Näkisin, että mikäli Lovren haluaa olla osa Poolin puolustusta, on hänen luovutettava johtajuus Skrtelille ja pelattava osana puolustusta, jota Martin-poika johtaa. Sakhoa pidetään johtavana pelaajana, mutta liekö kielimuurin vai jonkun muun syyn, niin melko hyvin on Sakho ottanut roolinsa Skrtelin ohjeistuksessa. Sakho tekee mitä on sovittu ja se on jo aika paljon puolustajalle. Kykyä kaverilla kyllä on, mutta puolustuksessa on pelattava joukkueena, eikä vain henkilökohtaisilla taidoilla.
   
  Kaksinkamppailupelaaminen on ehdottomasti Sakhon vahvuus. Erittäin vahva, mutta silti suht nopea pelaaja. Erittäin hyvät taklaukset ja syöttö on keskivertoa parempi. Tilastot puhuvat tämän puolesta, vaikka Sakhon syöttäminen näyttää omituisen tekniikan takia hieman kömpelöltä. Sitten kun seuraa syöttöjen lopputulosta, niin näkee, että laatua niissä on. Välillä ehkä aavistuksen liian vähän voimaa. Syöttö näyttää jäävän vastustajalle, mutta juuri ja juuri kantaa omalle pelaajalle. Totta on, että Sakho sortuu välillä jättämään sen helpon ratkaisun käyttämättä ja ajautuu vaikeuksiin kovan prässin johdosta. Tätä ovat muutamat viime aikojen vastustajat yrittäneet hyödyntää.
   
  Can on oma lukunsa nykypuolustuksessa. Ei ehkä paras puolustamaan, mutta paras pelaaja puolustuksessa. Pelaa hyvin, mutta ei optimilla pelipaikalla. Itse haluaisin nähdä Lovrenin ehdottomasti puolustuksen oikealla. Omassa roolissaan, ei Skrtelin roolissa. Lovrenin tulisi yksinkertaistaa pelaamistaan ja pelata sovitulla tavalla. Alkukaudesta hän jäätyi omalle tontilleen, eikä kaventanut riittävästi vasemmalle. Lovrenin ja laitapakin väliin jäi ammottava tila, johon oli helppo laittaa syöttö. Kolmen topparin linjassa pitäisi homman olla vieläkin yksinkertaisempaa ja kolmikon liikkua aina ryhmänä. Luulisi onnistuvan. Jos Lovren saataisiin istutettua Canin paikalle hyvällä menestyksellä, niin homma olisi aika hyvin tasapainossa. Jos tulosta ei tule, niin maisema vaihtuu varmasti kesällä. 
 21. Like
  Ron Manager got a reaction from Merseyside2 in Liverpoolin kausi 2014 - 2015   
  Pitää vielä kehua Iben esitystä  . Lähes virheetöntä peli, vaikka pelasikin riskejä vältellen. Varmasti Rodgerssin ohjeet Ibelle. Olemuksesta huokui kyllä rauhallisuus ja päättäväisyys, Derby laina kehittänyt kaveria hyvin. En tiedä oliko muiden pelaajien meno tahmeaa, mutta Iben juoksu näytti kyllä todella vahvan näköiseltä menolta. Nopea kaveri, niinkuin Sterling, mutta juoksu ei ole mitään sipsuttamista, vaan ennemmin härkä mäistä rynnistystä. Kaksi hyvää maalipaikkaa ja yksi hyvä syöttö boksiin. Kelpo esitys wingbackin tontilta. Useamman kerran pääsi huoksemaan hyvin tyhjään tilaan ja näytti, että olisi voinut rynniä vielä röyhkeämmin maalille. Pelasi kuitenkin viisaasti ja riskejä vältellen. Taistelee Markovicin kanssa peliajasta, mikäli samanlaiset otteet jatkuvat. Ehdottomasti avaukseen tiistaina.
   
  https://www.youtube.com/watch?v=QgZGaRqWGn4
 22. Like
  Ron Manager got a reaction from Merseyside2 in Liverpoolin kausi 2014 - 2015   
  Can ehdottomasti eilisen pelin MoM. Pelasi hyvin puolustuksessa ja hän otti komennon keskikentällä, kun Pool aloitti viimeisen loppurynnistykseen. Erittäin hyvä syöttövalikoima sekä vaarallinen veto poikkeuksellisesti molemmilla jaloilla.
   
  Käsittämätöntä kaikessa se, että Can on vasta 21-vuotias, mutta pelaa todella kovaa ja periksiantamattomasti. Jos vertaa vaikka samanikäiseen Markoviciin, niin Lazarilla jää tilanteet monesti kesken, mutta Can pelaa aina tilanteet loppuun. Eilinen näytti mitä Canista olisi mahdollista saada keskikentällä. Ei todellakaan mikään perinteinen DM, vaan hallitsee myös monipuolisen hyökkäyspelin. Tällä hetkellä puolustuksen toimivuus on kuitenkin se suurin juttu, joten pelatkoon topparina. Henderson - Can voisi olla rautainen keskikentän keskusta tulevaisuudessa.
   
  https://www.youtube.com/watch?v=W-IdtArpNeg
 23. Like
  Ron Manager got a reaction from Livöpuul in Liverpoolin kausi 2014 - 2015   
  Leicester pelissä muistaakseni Can pelasi oikealla ja Toure oli keskellä. Käsittääkseni tuon keskustopparin tärkeä tehtävä on taistella pääpalloissa, joka puoltaa Skrtelin pelaamista siinä. Sakho ja Can sopivat mielestäni paremmin laidoile, kun siellä joutuu enemmän juoksemaan ja taklaamaan.
 24. Like
  Ron Manager got a reaction from Scouser45 in Liverpoolin kausi 2014 - 2015   
  Rodgerssin erottamispuheet ovat mielestäni olleet täysin tarpeettomia. Brendan valittiin joukkueen manageriksi tuomaan menestystä pitkällä tähtäimellä ja tekemään Poolista jälleen yksi Euroopan suurista. Alkukausi oli toki melkoista kuraa, mutta olisihan se ollut melko hyvää tuuria, jos joukkue olisi suorittanut viime kautisella tasolla, kun Suarez ja Sturridge olivat poissa.
   
  Managerin vaihtaminen tässä vaiheessa veisi suurta projektia mielestäni pahasti taaksepäin ja uuden managerin myötä pakka olisi laitettava jälleen uusiksi. Tämän johdosta en ole ollut vaatimassa Rodgerssin potkuja missään vaiheessa kautta, vaikka nykyisen tasoista kurssin kääntymistä ei olisi tapahtunutkaan. Yleisesti voisi sanoa, että joukkuetta on helppo johtaa, kun menee hyvin, mutta heikkoina hetkinä managerin kyvyt ja johtajuus punnitaan. Toki Rodgers on monien mielestä hakannut päätä seinään aivan liian kauan ja kritiikki on aiheellista. Ei pelin paraneminen kuitenkaan mitään sattuman kauppaa ole, vaan muutoksen eteen on tehty töitä ja Rodgers on tämän työn takana.
   
  Varmasti Rodgerssilla on ollut näkemys, miten peliä pitää muuttaa, jotta tulos olisi alkukautta parempi. Ehkä nämä hänen "luottopelaajat" eivät ole managerin luotosta huolimatta pystyneet vaadittuihin muutoksiin. Sitten sattuman tai harkinnan kautta on hieman erilaisella ryhmityksellä saatu peli näyttämään jo jalkapallolta. Joukkueen puolustus- ja prässipeli alkaa olemaan jo todella hyvällä tasolla. Chelsea sai kahdessa kohtaamisessa todella vähän maalipaikkoja ja pohjalla Poolilla on ihan hyvä määrä nollapelejä viime otteluissa. Hyökkäyspeli tai lähinnä viimeistely vaatii vielä paljon, jotta nämä tiukat pelit voitettaisiin. 
   
  Eteenpäin on menty ja paljon! Puolustuspeli on paljon parempaa, kuin vaikka viime kaudella, alkukaudesta puhumattakaan. Pelaajien asenne on ollut loistava kahdessa Chelsea pelissä. Jollain jos vain saisi saman asenteen viikottaiseen pelaamiseen. Liigassa on vielä paljon pelejä jäljellä, FA-cupissa hyvät saumat mennä pitkälle ja Eurooppaliigassa kaikki auki, joten onhan tässä jännitettävää keväälle. Parantuneet otteet on vain saatava jalostettua vielä eteenpäin ja viimeistelyyn huolellisuutta.
 25. Like
  Ron Manager got a reaction from ZimbabweJoe in Liverpoolin siirtospekulaatiot   
  Onhan Origilla ominaisuuksia, mutta tuoko hän mitään Poolin kevätkauteen, miksi hänestä pitäisi maksaa ylimääräistä? Mielestäni ei. Lillessä sentään tuttu ympäristö ja paljon peliaikaa. Olen hyvin skeptinen sen suhteen, että Origi pystyisi edes Borinin nykytasolle, jos tulisi joukkueeseen tammikuussa. Pool ei ole todellakaan helppo paikka pelata, eikä Rodgers helppo manageri miellyttää. Jos mietitään vaikka Sterlingin tuloa joukkueeseen, niin ei alku ollut helppoa. Lambert on rutinoitunut maalintekijä Englannin kentillä, mutta vaikea on ollut päästä sisään Poolin systeemiin.
   
  Mitä Balotelliin tulee, niin ei tässä mistään puolustelusta ole kyse. Surkeasti Balo on pelannut odotuksiin nähden. Ei vaan toimi ykköskärkenä, koska liike on aivan liian hidasta/suppeaa. Ainut keino, jolla näkisin hänen istuvan Poolin systeemiin, olisi Sturridgen alapuolella, jossa ei tarvitsisi juosta niin paljon. Kyllähän Balotelli osaa suojata palloa hyvin ja syöttää. Laukaus on myös melko mahtava, tosin sen virittely kestää yleensä aivan liian kauan. Tosiasia on kuitenkin, että Balotelli on kallispalkkainen pelaaja Poolille, ennen kuin hänet saadaan myytyä muualle. Ei sellaista kannata katsomossa istuttaa.
   
  Kuriositeettinä voidaan muistella hieman viime kesää, kun muuan Alexander Lacazette oli tyrkyllä Pooliin. Eräskin foorumilainen dumasi tämä hankinna melko selvästi, koska pelaajasta ei ole mihinkään. Nyt kuitenkin 20 peliin ihan mukavat 19+7 tehot Ranskassa. Pool päätyi Lacazetten sijasta Origiin, mikä voi osoittautua vielä hyväksi ratkaisuksi, tai sitten ei.
×