Jump to content

Merseyside2

Members
 • Content count

  3,356
 • Joined

 • Last visited


Reputation Activity

 1. Like
  Merseyside2 reacted to ippe in Liverpoolin siirtospekulaatiot   
   
  Emre Can lähtee melko varmasti ensi kesänä, minkä vuoksi hänestä ei tammikuussa olisi saanut enää paljoakaan rahaa. Lazion Stefan De Vrij'n kohdalla jatkaminen seurassa on tainnut olla kaiken aikaa todennäköisempää kuin lähteminen, niin Lazio voi sitten pyytää korkeampaa siirtokorvausta kuin Liverpool Canista. De Vrij on myös Emre Cania laadukkaampi ja valmiimpi pelaaja, mikä luonnollisesti aiheuttaa sen, että hollantilainen on myös rahallisesti arvokkaampi pelaaja.
   
  Mielestäni Liverpool on saanut myynneistä aina hyvät rahat, mikä on tietysti johtunut yleisesti kasvaneista siirtosummista. Isoista nimistä tulee viime vuosilta mieleen esimerkiksi Christian Benteken siirto Crystal Palaceen, mistä Liverpool sai hyvin pitkälti sen £35 miljoonaa, mitä oli kesää aiemmin maksanut pelaajasta. Tämä oli mielestäni hyvä kauppa, kun pelaaja oli kuitenkin epäonnistunut railakkaasti Liverpoolissa. Mamadou Sakhosta saatiin myös hyvä korvaus, vaikka pelaajalle ei ollut Liverpoolissa enää minkäänlaista roolia, vaan tätä pompoteltiin reservien ja katsomon välillä. Bournemouth maksoi Jordon Ibestä £15 miljoonaa ja Brad Smithistä £6 miljoonaa, vaikka Liverpool oli jo kertaalleen vapauttanut tämän sopimuksestaan ennen myyntiä. Oikeastaan en nyt osaa äkkiseltään nimetä yhtäkään tapausta, missä Liverpoolia oltaisiin myytävänä seurana vedätetty oikein kunnolla. Tietysti jos mennään historiassa vähän taaksepäin niin sieltä löytyvät mm Suso ja Mikel San Jose, jotka siirtyivät Liverpoolista pois pähkinöillä ja ovat sittemmin nousseet avauksenpelaajiksi AC Milanissa ja Athletic Bilbaossa. Tuskin kumpikaan pelaaja olisi kuitenkaan yltänyt nykyiselle tasolleen elleivät olisi päässeet pois Liverpoolista sellaisiin joukkueisiin, joissa saavat enemmän vastuuta, joten ei näitäkään kauppoja voi järkyttävinä virheinä pitää.
   
  Itse olen tässä ketjussa pohtinut useampaankin otteeseen, että mikäli Philippe Coutinho myydään niin Liverpoolilla olisi mahdollisuus muuttaa keskikentän roolituksia hieman. Naby Keïta tulee tosiaan sisään ensi kesänä ja hän ottaa sata varmasti paikan avauskokoonpanosta. Jordan Hendersoniin ja James Milneriin ei löydy hirveästi luottoa tältäkään suunnalta, mutta tuskin Jürgen Klopp ainakaan molempia päästää lähtemään. Milnerillä on rasitteenaan suuri palkka, mutta varmaan joku West Ham tai Crystal Palace voisi ottaa hänen sopimuksen hoitaakseen pientä siirtokorvausta vastaan. Uskon, että Alex Oxlade-Chamberlain on ensi kaudella varteenotettava nimi Liverpoolin keskikentälle ja hän voi hyvinkin ottaa paikan liikkuvasta kolmikosta. AS Monacon Fabinhosta fantasioin keskikentän pohjalle edellisellä sivulla ja Thomas Lemarista on ollut paljon juttua viimeisen puolen vuoden ajan. Fabinho lienee silkkaa toiveajattelua, mutta en pitäisi järkyttävänä yllätyksenä, mikäli Thomas Lemar siirtyisi Liverpooliin ja ottaisi paikan keskikentän kolmikon vasemmalta puolen. Georginio Wijnaldum jatkanee myös joukkueessa hyvin suurella todennäköisyydellä ja heittää oman lusikkansa tähän soppaan.
   
  Toive:
   
  Mané - Firmino - Salah
        Lemar - Keïta
              Fabinho
   
  Todennäköisesti tuossa paahtaa Henderson Fabinhon paikalla ja sitten voidaan taas ensi kausi ihmetellä, että miten se Van Dijk ei yksin pystykään kannattelemaan koko joukkueen puolustuspeliä. 
 2. Like
  Merseyside2 reacted to ippe in Liverpoolin siirtospekulaatiot   

   
  Voi pojat!!!
 3. Like
  Merseyside2 reacted to ippe in Liverpool FC - Kausi 2017/18   
  82 minuuttia pelattu ja taululla komeilee 5-0 lukemat. Aika selvää jälkeä on siis tullut ja itseä ilahduttaa eniten Alex Oxlade-Chamberlainin ottelu. Pelaaja vaikuttaa saaneen Kloppolta erittäin vapaat kädet tässä ottelussa, kun ensin mies nähtiin tekemässä peliä toppareiden tasolla ja jo seuraavan kerran pallollisena hän paahtaa oikeaa laitaa ylöspäin sen minkä jaloistaan pääsee. Oxlade-Chamberlainista oikein paistaa läpi sellainen taistelutahto ja mies kamppailee viimeiseen asti jokaisesta pallosta. Tuollainen suhteellisen vapaa rooli on varmaan se, mikä miehelle sopii parhaiten ja näkeehän pelaaja itsensä parhaiten juuri keskikentän kekustassa. Viidestä maalista Oxlade-Chamberlain on tehnyt yhden, mutta pelaaja vaikuttaa olleen kentän kurko tänään. Kloppo on kai sanonut, että OXilla on potentiaalia iskeä paljon enemmän osumia mitä aiemmin, joten ehkä tästä maalinteosta tulee jatkossa vähän säännöllisempää mitä hänen tähän astisella urallaan on nähty.
   
  Swansea on sen sijaan ollut tavattoman surkea ja mikäli tuo nippu pysyy Valioliigassa kauden päätteeksi niin ne joukkueet, jotka jäävät Swansean alapuolelle saavat katsoa peiliin ja aika pitkään. 
   
  Firminolle pari maalia tänään, Couitnho oli jälleen hyvä, Alexander-Arnoldille liigauran avausmaali (?) ja Salah sai pari syöttöpistettä vaikkei maalia tänään saanutkaan. Ihan kelpo Boxing Dayn kierros siis Liverpoolin osalta.
 4. Like
  Merseyside2 reacted to ippe in Liverpool FC - Kausi 2017/18   
   
   
  Ihan kelpo sakkeja kaikki ei siinä mitään. Liverpool voi voittaa kenet tahansa noista eikä yksikään joukkue varmaan erityisesti halua matkata Liverpoolin vieraaksi Anfieldille eilisen show'n jälkeen. Bayern on noista ehkä se vaikein vastustaja nyt kun siellä tehtiin valmentajanvaihdos ja joukkue vaikuttaa olevan kelpo iskussa. Real Madrid on vähän samanlainen joukkue kuin Liverpool, että hyökkäys toimii hyvin, mutta alakerrassa on vähän ongelmia. Tai no rehellisyyden nimissä heidän hyökkäyspelinsä on toiminut lähinnä Euroopan kentillä, mikä näkyy selkeiten esim. Ronaldon maalimäärässä, mikä on Euroopassa 9 ja La Ligassa 2. Juventus on paperilla kolmanneksi kovin mahdollinen vastustaja ja heidän tiukka puolustuksensa voisi aiheuttaa Liverpoolille hankaluuksia, mutta en jotenkaan pelkää heitä. Juventus on Serie A:ssa vasta kolmantena ja oikeastaan juuri heidän kova puolustuksensa on tällä kaudella yllätetty housut kintuissa useampaan otteeseen. Liverpoolin kova prässi ja nopeat laiturit ovat sellainen ase, mihin Juve ei välttämättä ole omassa liigassaan tottunut. Taipuuko Buffon enää alanurkkiin poimimaan Salahin vetoja?
   
  Toiset kolme vastustajaa ovat paperilla aivan eri luokkaa noiden kolmen aiemmin mainitun kestomenestyjän rinnalla. Porto, Shakhtar ja Basel ovat omien maidensa suurjoukkueita, mutta eurokentillä joukkueet ovat tässä vaiheessa altavastaajia. Baselia vastaan on ollut ihmeen hankalaa kuten täältäkin on käynyt ilmi, mutta kyllähän Liverpoolin pitää tuollainen joukkue kaataa ongelmitta. Shakhtar voisi olla näistä joukkueista Liverpoolille helpoin vastustaja. Joukkueella on ihan pirteä hyökkäyspeli, mutta alakerta ei kestäisi kymmentä minuuttiakaan Liverpoolin käsittelyssä. Portolla on kärjessä pari vahvaa jässikkää ja muutama muu kelpo pelaaja siellä täällä, mutta kyse ei ole kovin kummoisesta joukkueesta. Maalilla 50 ikävuotta lähestyvä Iker Casillas tuskin ehtii nurkkiin poimimaan Sadio Manen laukauksia.
   
  Maanantaina vissiinkin arvotaan parit. Toivoisin Shakhtaria, koska kyseessä on helpoin vastustaja, mutta ennen kautta juttelin, että pudotuspeleihin pääseminen on sellainen saavutus mihin olen tämän kauden osalta tyytyväinen niin se tavoite on nyt saavutettu. Liverpool kykenee kaatamaan noista seuroista kaikki. 
   
  Muistetaan arvontoihin lähtiessä se, että kaikkia joukkueita ei ole pakko voittaa, ainoastaan ne joukkueet on voitettava, joita vastaan pelataan. Jos Liverpool voittaa koko roskan kohtaamatta Realia tai Bayernia niin yksi lysti.
   
  Korostaisin muuten edelleen, että sen Spursille kärsityn tappion jälkeen Kloppo on ollut kuin uudesti syntynyt valmentaja. Hän on käyttänyt selkeästi enemmän rotaatiota kuin aiemmin, puolustus on toiminut paremmin ja hän on vaihdellut muodostelmia ottelun mukaan. Klopp vaikuttaa kasvaneen selkeästi tuon tappion jälkeen ja asiat, joista häntä on aiemmin syytelty vaikuttavat olevan muisto vain. Tuon 22.10 pelatun ottelun jälkeen Liverpool ei ole hävinnyt kertaakaan ja ajottain peli on toiminut suorastaan hävyttömän hyvin. Erityisesti tuo rotaation pyöritys osoittaa mielestäni suurta kypsyyttä saksalaisen osalta ja hänen taktiset ratkaisut kuten Canin ja Wijnaldumin peluutus toppareina Brightonia vastaan ovat olleet erinomaisia. 
 5. Like
  Merseyside2 reacted to Public Enemy in 23.9.2017 Southampton vs Manchester United@St. Mary`s Stadium   
  Muistaakseni mulle joskus sanottiin, että mulla on turhan siniset lasit päässä, kun kerroin miten mielestäni Mourinhoa kohdellaan FA:n toimesta eri tavalla kuin muita
   
  Mutta tapaukset tosin eri otteluista ja kuvien perusteella tuossa Mourinhon tilanteessa on peli käynnissä, kun taas Klopp näyttäisi mun silmään tuulettavan maalia ja peli olisi tällöin poikki. 
 6. Like
  Merseyside2 reacted to ippe in Liverpool FC - Kausi 2017/18   
  Puolustuspeli ei ole varsinaisesti parantunut, mutta hyökkäys teki tänään kolme osumaa, joten Liverpool voitti 2-3 lukemin vaiheikkaan ottelun jälkeen. Tuomarilta järkyttävää suorittamista läpi ottelun ja vaikka siellä kaikkensa yritettiin niin lopulta Liverpool voitti.
   
  Sturridge tuli hyvin sisään ja vaikka nopeutta on ehkä vähän lähtenyt niin se on korvattu maltilla ja tykkään tästä uudesta Sturridgesta. Hendolta hyvää yrittämistä katkojen muodossa ja kapteeni palkittiin kovasta työnteosta maalilla.
 7. Like
  Merseyside2 got a reaction from Sherlock in Liverpool FC - Kausi 2017/18   
  35 laukausta, 1 maali. Miksi viimeistely on yhtäkkiä vaikeaa? 
 8. Like
  Merseyside2 reacted to Sherlock in Liverpool FC - Kausi 2017/18   
  Hendolta ei mikään paras pelipäivä, mutta toisaalta tuki puolustusta paljon paremmin mitä Can. Canilta luokaton esitys ja on Lovrenin kanssa pääsyyllinen Sevillan 1-0 maaliin. Olisi kerennyt todella helposti palloon, mutta lönköttelyn ansiosta syntyi maalipaikka, minkä taas Lovren sitten kruunasi omalla töhöilyllään. Myös tasoitusmaalissa Can jäi hölkkäämään eikä edes pyrkinyt takakarvaamaan palloa. 
   
  Coulta tosiaan huono sisääntulo, mutta eniten siinä vaikutti varmasti yliyrittäminen. Mies tietää pelaavansa tulevan kauden Liverpoolissa ja menettäneen ainakin osan fanien tuesta. Hirveä halu oli ratkaista peli ja saada synninpäästö siirtopyynnöstään. Ajeli monta kertaa miinaan, kun olisi voinut antaa helpon syötön kaverille. 
   
  Erityismaininnat pelistä Morenolle, joka oli loistava sekä Ginille. Mahtavia juoksuja boxiin, joilla teki tilaa Salahille ja Manelle. Näillä otteilla ja maalipaikoilla tullaan varmasti pääsemään lohkosta jatkoon. Se on kuitenkin niin pienestä kiinni, että homma olisi paremmin balanssissa. Firminon pilkku sisään, niin olisi voinut revetä peli kunnolla. Pieniä asioita, jotka pitäisi tehdä vain paremmin. 
 9. Like
  Merseyside2 reacted to Public Enemy in Valioliigavalmentajien potkut   
  Crystal Palacessa painettiin näköjään sitten ensimmäisenä paniikkinappulaa, kun Frank de Boer saa monoa neljän perättäisen tappion jälkeen. Paniikkinappulasta siinäkin mielessä kyse, että sieltä on ilmeisesti tulossa Roy Hodgson Palacen ruoriin. Toki neljä tappiota neljästä ottelusta on surkea aloitus, mutta vähän turhan hätäiseltä vaikuttaa, kun Palacen tavoite kauteen lähtiessä ei voi olla muuta kuin sarjassa säilyminen. Mitä nyt itse katsellut noita Palacen pelejä niin vähän vaikutti siltä, että oli vain ajan kysymys, että Palacella loksahtaa palaset paikalleen. 
 10. Like
  Merseyside2 reacted to Jahnny in Arsenal F.C. 2017–2018 – Still The Arsenal   
  Huhhuh, mikä siirtoikkuna. En uskonutkaan, että seura voi mennä enää tästä koomisemmaksi. Ei sillä, että ei olisi vielä tuoreessa muistissa kuinka kesän siirtoikkunan ainoa hankinta oli Cech, koska eihän seura tietenkään kenttäpelaajia tarvitse.
   
  Premier Leaguessa on 20 seuraa, jotka nauttivat viime kaudella £100 miljoonan televisiotuloista. Tähän päälle Arsenalilla on £150 miljoonaa tuolla odottamassa, ja jokaisena ottelupäivänä seura tekee £3,5 miljoonan lipputulot maailman kalleimmista lipuista. Eikä unohdeta, että kyseessä on myös 6. rikkain seura koko maailmassa. Kaiken järjen mukaan oli syytä uskoa, että seura pystyisi tekemään jotain markkinoillakin. Lopputuloksena ainoastaan Swansea City käytti vähemmän rahaa kuin Arsenal. Kaikki mahdollisuudet käyttää kunnolla budjettia, mutta lopulta jäätiin £30 miljoonaa voitolle pelkästään pelaajakaupoista. H*****ti soikoon Brighton ja Huddersfield dominoivat Arsenalia tässä siirtoikkunassa. Tässä sai odottaa 6 vuotta lähes maailmanluokan kärkihyökkääjää, joka sitten lopulta saatiin Lacazetten muodossa, mutta valitettavasti nähty sen enempää, vaikka antoi jopa luvan odottaa, että jospa tällä kertaa. Kolasinac tietysti yksi kesän parhaimmista hankinnoista ja kutsuisin jopa aliarvostetuimmaksi, sillä pelaaja sentään tuli ilmaiseksi. Leikit jätettiin kuitenkin hyvin paljon kesken ja lopulta käteen ei jäänyt paljoakaan. Yhteensä 24 pelaajaa ulos, mutta vain 2 pelaajaa sisään.
   
  Ulos seurasta kyllä riitti nimeä. Seuran merkityksettömin hankinta Lucas lähti takaisin RC Deportivoon lainalle, jossa osto-optio. Pelaaja, joka teki maalin tai antoi maalisyötön aina kentällä ollessaan, mutta ei siitä huolimatta saanut riittävästi vastuuta. Kentälle tullessaan näytti muutenkin aina asenteen olevan kunnossa, mutta jokin meni sitten tämänkin kanssa pieleen. Onneksi pääsi takaisin kotiinsa, jossa kyseistä huippuluokan hyökkääjää osataan arvostaa enemmän kuin Lontoon huumorikerhossa. Kaikkea hyvää, sillä ei pelaajaa voi syyttää lainkaan, että halusi jättää Arsenalin taakseen. Campbell jatkoi myös matkaansa lainalle Real Betisiin, jossa pelannut aikaisemminkin. Nyt costaricalainen on ollut Arsenalin kirjoilla jo oliko kuusi vuotta, mutta ei saa vastuuta, vaikka sitä saadessaan pelasi mainiosti. Ei tämä laitapelaajien tilanne nyt muutenkaan seurassa kovin ihanteellinen ole, ja vaikka Joel ei mikään huipputason pelaaja olekaan, niin olisi tällä kaudella ollut mahdollisesti annettavaa, kun katsoo näitä vaihtoehtoisia nimiä joukkueesta. Seuran lupaava maalivahti Martínez lähti lainalle kehittymään Getafe CF:n riveihin, mikä sinänsä nyt ihan ymmärrettävää, mutta olisin ihan mielelläni nähnyt Emilianon saavan vastuuta seurassa enemmänkin, vaikka joukkueesta Cech ja Ospina löytyykin. En yllättyisi, jos argentiinalaisen kohdalla kävisi samanlailla, että lopulta menetettäisiin lahjakkuus muualle kuten kävi Szczesnyn kanssa, joka ei selvästikään ole muka riittävän tasokas pelaaja Arsenaliin, mutta kelpaa kyllä moninkertaiselle Serie A:n voittajalle Juventukselle. Wojciech lähti todistamaan tasonsa Romaan ja sen teki, mutta ei näköjään riittänytkään lontoolaisseuran johtoportaalle näyttöinä, joten puolalainen päätti jatkaa matkaansa ja saakin nauttia nyt tulevaisuudessa sitten varmasti menestyksestä Italiassa.
   

   
  Juventus maksoi muuten pelaajasta vain £11 miljoonaa. Muutenkin huvittavaa, että Arsenal päästää pelaajia aivan naurettavan pienillä summilla pois – pelaajista, jotka hankittiin seuraan mitättömillä summilla vuosia sitten. Otetaan nyt kuitenkin huomioon, että millaisella vauhdilla nämä hinnat ovat kasvaneet siirtomarkkinoilla viimeisten vuosien aikana. Tämä näkyy kaikkialla, mutta ei millään tavalla kyseisessä seurassa. Jopa Arsenalin todellinen oma poika Gibbs päästettiin lähtemään West Bromiin. Watford ja West Brom tarjosivat pelaajasta £10 miljoonaa, joka hylättiin odotettavasti. Tässä vaiheessahan varmasti kaikki odottivat, että oikein tehty, sillä pelaajasta täytyy saada enemmän, sillä kyseessä on kuitenkin runsaasti kokemusta sekä Premier Leaguessa että Champions Leaguessa omaava pelaaja, joka pelannut uransa suhteellisen suuressa seurassa ja on vielä homegrown-statuksen omaava pelaaja, jolla myös Englannin maajoukkueessa esiintymisiä. Mikä se parempikaan ratkaisu siis kuin hyväksyä heti perään £7 miljoonaa pelaajasta. Toivottavasti Kieran saa uransa nyt kuitenkin nousuun, sillä mahdollisuudet on nousta takaisin Englannin maajoukkueeseenkin. Ei mitään pahaa sanottavaa pelaajasta muutenkaan.
   

   
  Chamberlain sitten lähti Liverpooliin. £40 miljoonaa, joista mahdollisesti £5 miljoonaa optioita, niin aivan mahtava ratkaisu seuralta, sillä palkkapyynnöt ja esitykset ottaen huomioon, niin pelaaja ei ole tuon arvoinen Arsenalille. Ehkä nyt nähdään vihdoin Bellerín omalla pelipaikallaankin, jossa osaisi edes jonkin verran potkaista palloa. Chamberlain tosiaan täytti tavallaan unelmansakin tässä. Elinikäinen Liverpool-kannattaja, jonka kaikkien aikojen suosikkipelaaja on Gerrard. Saa myös varmasti mahdollisuuksia enemmän pelata keskikentän keskustassa, missä näkee tulevaisuutensa kehittyä pelaajana. Seuran suuntaan sitten ehkä enemmän kritiikkiä jälleen, mikä on ainoa syy, miksi olen tähän toimintaan pettynyt. Pelaajan kohdalla on monesti toistettu kuinka kuuluu seuran suunnitelmiin ja vakuutettu, että pelaaja ei tule lähtemään. Sitten lopulta peluutetaan jokaisessa ottelussa läpi pre-seasonin ja alkukauden, kuten myös tietenkin viimeisessä tragedianäytöksessä Liverpoolia vastaan – seuraa vastaan, jonka kanssa viimeistelee siirtonsa oikeastaan heti seuraavana päivänä. Aivan hirveä esityskin pelaajalta tuo. Sinänsä kova isku myös kuinka viime kaudella Alex oli aina kannattajien puolella ja otti huomioon, mikä sai monet vielä uskomaankin, että tässä olisi pelaaja, joka ei seurasta lähtisi. Ei kuitenkaan lainkaan pahitteeksi Oxin näkökulmasta, että valitsi nyt seuran, jossa pelataan viihdyttävää kaunista jalkapalloa, josta löytyy selvän suunnitelman omaava manageri Kloppin muodossa ja päälle mahdollisuus pelata Champions Leaguessa, mihin ei Arsenalilla näytä ainakaan nyt olevan mikään kiire. Niin, ja lähtihän huippulupaava Malen myös PSV Eindhoveniin, sillä akatemiassakaan ei pelaajilla näytä olevan enää uskoa seuraan.
   
  Sitten löytyy Alexis, jonka kohdalla tehtiin selväksi, että pelaajasta pidetään kiinni, vaikka Chilen supertähti voisi tehdä esisopimuksen haluamansa seuran kanssa jo tammikuussa ensi kesäksi, kun pääsisi lähtemään seurasta veloituksetta. Taustalla varmasti ajatus, että jossain skenaariossa pelaaja voisikin tehdä vielä sen jatkosopimuksen ja jäädä seuraan. Olisi vain mukava tietää, että mistä tuollaisen skenaarion on kukaan saanut rakennettua, kun tulevaisuuden kuvat näyttävät tämän tilanteen osalta olevan melko selvät jo jonkin aikaa. Siinä sivussa muistuteltiin, että kuinka rahallisesti ei pelaajan myyntiin viitaten ole mitään tarvetta ja kuinka Alexisin tasoisen pelaajan pitäminen seurassa on voitto näitä rahakkaita diilejä vastaan, joka todistaisi, että kaikessa ei ole kyse rahasta. Ei tuossa nyt mitään sinänsä, mutta nyt jälkikäteen sitten tuli selväksi, että Arsenalin palkkakatto on siinä tilanteessa, että ei uusia hankintojakaan pystyisi muka tekemään ilman, että Alexis myytäisiin, mikä sitten lopulta puri omaan nilkkaan. Ja tämäkin saadaan tietoisuuteen vasta aivan viimeisillä hetkillä. Tässä olisi ollut koko kesä aikaa kaupata pelaaja esimerkiksi Pariisiin tai Müncheniin, jossa olisi varmasti ollut halukkuutta maksaa enemmän tai vähemmän maailmanluokan hyökkääjästä – tai miksi ei jopa Manchesteriin, jonne pelaaja näyttäisi nyt lopulta päätyvän kuitenkin. Koomistahan tässä oli myös se, että lopulta viimeisenä päivänä Arsenal hyväksyi Manchester Cityn tarjouksen pelaajasta, joka oli £60 miljoonaa, josta £5 miljoonaa optioina. Cityn edustajat olivat matkustaneet jo Chileen viimeistelemään siirron ja kaiken piti olla kunnossa. Ainoa ongelma oli siinä, että Arsenalin täytyi vielä viimeisinä tunteina pakko lähteä yrittämään Lemaria, josta oli hylätty jo kaksi vai kolme tarjousta tämän kesän aikana. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan ei todellakaan ole aina parempi, sillä oli aivan mahdotonta nähdä AS Monacon myyvän pelaajan enää viimeisenä päivänä mistään £92 miljoonan tarjouksesta huolimatta, koska seura menetti Mbappénkin jo samana päivänä Paris Saint-Germainiin. Loppuun yhteenvetona siis, että tässä hävisi lopulta Alexis, Arsenal, Manchester City ja Lemar – tai ehkä ei Lemar, mutta kaikki muut. Chilen maajoukkuehyökkääjä ei halua enää pelata seuralle, Arsenal ei hyödy mistään mitään ja City ei saanut haluamaansa, vaikka tosin saa sen kuitenkin lopulta ilmaiseksi.
   
  Joissain lähteissähän kerrottiin jopa, että Monacossa hyväksyttiin Arsenalin tarjous pelaajasta, mutta Pohjois-Lontoossa painettiin paniikkinappulaa, että siirtoa ei ehdittäisikään saada tehtyä, mikä jäädytti kaiken Alexisin ja Lemarin kohdalla paikoilleen. Suolaa haavoihin myös, että joissain villeimmissä huhuissa kerrotaan kuinka Giroud, Koscielny ja Lacazette olisivat yrittäneet vakuuttaa Lemaria tekemään niin kutsutun oikean ratkaisun, mutta pelaaja ei lopulta ollut edes itsekään kiinnostunut, vai oliko, kuka tietää. Käytännössähän Arsenal tässä maksoi säästämällä Citylta £60 miljoonaa, jotta sai lainalle manchesterilaisseuran maailmanluokan laitahyökkääjän. Sääli vain, että kyseinen pelaaja ei ole motivoitunut edustamaan seuraa ja odottaa vain pääsevänsä minne kuuluu 8 kuukauden päästä. Ja vaikka paljon on vaikuttanut siltä, että Özil jäisi seuraan, niin ei tästäkään enää voi olla varma. Alexis ja Mesut ovat molemmat ihanteellisessa tilanteessa, sillä voivat täysin hallita tulevaisuuttaan ja tämän lisäksi mahdollisilla ilmaissiirroillaan jopa saada mukavat bonukset, kun kirjoittavat sopimuksensa uusien seurojensa kanssa. Ja näitä vastaavanlaisessa tilanteessa olevia pelaajiahan seurasta löytyy vielä ainakin Cazorla ja Wilshere myös, joista ensimmäinen nyt sitten se viimeisin maailmanluokan nimi kenttäpelaajista, joka seurasta enää löytyisi kahden näkyvimmän vuoksi. Tietysti Santinkin kohdalla kysymysmerkkinä, että millainen pelaaja sieltä palaa pitkän loukkaantumisen jälkeen lokakuussa.
   
  Surullista oli tuon Deadline Dayn aikana katsoa Ranskan ja Alankomaiden välistä ottelua. Lemarilta suorastaan maailmanluokan viimeistely volleysta ja teki vielä toisen maalin, kun vei pallon Lacazetten nenän edestä, johon Griezmann taidokkaasti maalipaikan rakensi. Hauska ajatella muutenkin, että Alexandren tulisi pelata muutenkin nyt Atlético Madridissa hyvän ystävänsä rinnalla ja vieläpä avauskokoonpanossa eikä vaihtopenkillä Arsenalissa jonkun Welbeckin takana. Tämän esti vain Atletin saama kielto rekisteröidä pelaajia joukkueeseen tämän siirtoikkunan aikana. Ei mitään pois Kolasinacilta, joka on tasoltaan aivan loistava puolustaja ja kuten jo todettu, niin ansaitusti viime kauden paras Bundesligassa pelipaikallaan, mutta olisihan tämä nyt suhteellisen naurettavaa, että jos oikeus olisi toteutunut, niin Arsenal olisi tehnyt tämän kesän aikana ainoastaan yhden hankinnan ja tämänkin ilmaiseksi.
   
  Ja loppuun vielä todettakoon, että harmittava totuushan tässä on se kuinka pelaajat lähtevät, managerit vaihtuvat, tai ainakin niiden tulisi näin tehdä, seurajohdossa tapahtuu muutoksia, ja näin, niin kannattajat silti jäävät samaan asemaansa. Hyvin kykenemättömän olotilan jättää, kun valtaosin saa vain seurata vierestä. Onneksi sentään aina voi keskittää kiinnostuksen ja tukensa esimerkiksi ranskalaiselle jalkapallolle tai Ranskan maajoukkueelle, jota on suorastaan ilo seurata.
   
  Mutta hei, sentään Asano teki maalin Japanille, joka varmisti siinä sivussa Japanin paikan 2018 World Cupista ja murskasi sympaattisen Australian kisaunelmat. Kolasinacilta myös dominoivaa tekemistä Kyprosta vastaan ja tyylikäs maalisyöttö pitkän juoksun päätteeksi.
   
  Kroenke ulos jo. Varmasti joku seurasta oikeasti kiinnostunut olisi valmis ostamaan Arsenalin parempiin käsiin. Lontoossa ei tehdä mitään muuta kuin rahaa yritysmielessä, joka sitten lypsätään Stanin erinäisiin harrastuksiin Yhdysvalloissa ja Arsenal kuihtuu käsiin. Ainoa oikea ratkaisu olisi nyt vain tukea seuraa, mutta ei yritystä. Pitäisi nähdä tyhjä Emirates Stadium ja kannattajien seurata Arsenalia kotisohvalta tai pubista käsin. Tulisi jättää kaikki pelipaidat ja muut rihkamat ostamatta. Samaan aikaan Arsenal neuvottelee nyt Islingtonin valtuuston kanssa, jotta Emiratesia voitaisiin laajentaa suuremmaksi. Ja seurassa ei pitänyt olla rahaa lainkaan, mitä viimeksi kuulin.
 11. Like
  Merseyside2 reacted to ippe in Liverpoolin siirtospekulaatiot   
   

   
  Erittäin viisas peliliike Liverpoolilta, kun Keitasta oltiin kuitenkin tänä kesänä valmiita maksamaan jopa £60-70 miljoonaa ellei vielä enemmänkin. Release Clausen päälle maksaminen saattaa kuulostaa vähän hassulta, mutta tosiaan Liverpool oli valmis maksamaan paljon enemmänkin ja jos näin saadaan varmistettua, että pelaaja liittyy ensi kesänä Liverpooliin niin mikäs sen mukavempaa. Jos tämä kuvio lopulta päättyy näin niin eivätköhän RB Leipzig, Naby Keita ja Liverpool ole kukin omalla tahdollaan tyytyväinen. Leipzig saa pitää pelaajan vielä tämän kauden ja saa enemmän rahaa mitä olisi ensi kesänä saanut esim. Bayernilta, Keita sai lopulta haluamansa siirron läpi ja Liverpool saa sitten ennen pitkää haluamansa pelaajan omiin riveihinsä.
   
  Tykkään myös kovasti mahdollisesta Lemarin hankinnasta vaikka se tarkoittaisi Coutinhon siirtymistä. Kyseessä on Torres9:n sanoin monipuolinen pelaaja, joka voi pelata keskustassa ja laidassa, joten vastuuta tulee riittämään. Pelaaja on kaiken lisäksi vasta 21-vuotias ja omaa jo kokemusta UCL:lästä ja on voittanut myös Ranskan mestaruuden. Hinta olisi kova, mutta pelaaja on erinomainen niin mikäs siinä.
 12. Like
  Merseyside2 reacted to 20Legend in Siirtohuhut   
  José Mourinho says it’s ‘game over’ in Manchester United’s Gareth Bale chase
   
  José Mourinho admitted it is “game over” regarding Manchester United’s hopes of signing Gareth Bale, following the 2-1 defeat by Real Madrid in Tuesday night’s Uefa Super Cup final in Skopje. The 28-year-old has been the subject of speculation that Real may sell him but United’s manager was unequivocal regarding Bale’s future.
   
  Asked if it the pursuit of him was over, Mourinho said: “I think so – clearly the club wants him and he wants the club – game over even before it started – everybody knows he is going to stay.” Bale also rebutted any suggestion Madrid have spoken to him about being sold, with the forward denying he has had “those conversations”, having started the final before being taken off by Zinedine Zidane, the head coach, in the second half.
   
  He said: “Not that I know of [have Real informed him he can move on]. I haven’t had any of those conversations. I am just concentrating on my football and trying to get fitness up after not playing regularly for eight or nine months. I’m just concentrating on my football and I’m not listening to anything. I’m not reading anything, although people tell me bits and bobs. I’m enjoying my football and playing as much as I can and winning trophies.”
   
  https://www.theguardian.com/football/2017/aug/08/manchester-united-real-madrid-gareth-bale-jose-mourinho-gives-up-transfer-super-cup
   

 13. Like
  Merseyside2 reacted to ippe in Liverpoolin siirtospekulaatiot   
  Juuri tässä kirosin, että on se nyt kumma kun van Dijk ei ole voinut edes siirtopyytöä jättää, mutta sieltähän se hollantilainen teki työtä käskettyä. En muista ihan heti nähneeni, että joku pelaaja haluaisi Liverpooliin noin kovin niin nyt vaan sitten Pool tarjoaa kiltisti sen mitä Southampton pyytää niin saadaan van Dijk Liverpooliin. VVD kertoi siinä siirtopyynnössään mm. että Southampton on tehnyt hänestä tapauksen syypään ja ettei hän ole koskaan esim. kieltäytynyt harjoittelemasta vaan on ollut seuraa kohtaan ainoastaan rehellinen. Tuskin enää näiden kommenttien jälkeen on mahdollista, että pelaaja jatkaa nykyisessä seurassaan. Southampton teki ilmeisesti saman tempun aikanaan myös Lovrenin kohdalla ja otti tapauksessa uhrin aseman itselleen ihan syyttä suotta.
   
  Toivottavasti siellä laitettiin jo eilen tai laitetaan viimeistään tänään reilua tarjousta Southamptonin suuntaan niin saadaan VVD henkiseen kotiinsa Anfieldille ja saadaan tämä koko kesän vellonut siirtosaaga loppumaan.
 14. Like
  Merseyside2 reacted to savonsusi77 in Liverpoolin siirtospekulaatiot   
  BREAKING: @VirgilvDijk hands in transfer request at @SouthamptonFC
 15. Like
  Merseyside2 reacted to ippe in Liverpool FC - Kausi 2017/18   
   

 16. Like
  Merseyside2 reacted to Public Enemy in Siirtohuhut   
  En kyllä muista muuta julkista ulostuloa Maticilta kuin sen jälkeen, kun Mourinho Southamptonia vastaan vaihtoi Maticin tauolla kentälle ja parikymmentä minuuttia myöhemmin otti takaisin vaihtoon. Muutenhan Matic on median suhteen ollut aika hiljainen ja mitään Instagram- tai Twitter-tiliäkään ei mieheltä taida edes löytyä.
   
  Miehen ikää en nyt sinällään näkisi ongelmana vaan enemmänkin tuon asennepuolen. Jos pelaaminen alkaakin Manchesterissa Mourinhon alaisuudessa kiinnostamaan niin voi olla loistava lisä ManU:n keskikentälle ja varsinkin viime kaudella flopanneelle Pogballe suuri apu jotta ranskalainen voisi nousta sille tasolle millä tuolla hinnalla liikkuneen pelaajan pitäisi olla. Ei nyt mikään tähtihankinta missään tapauksessa, mutta onnistuessaan ehdottomasti voi olla iso osa ManU:n keskikentän koneistoa.
 17. Like
  Merseyside2 reacted to Torres9 in Liverpool FC - Kausi 2017/18   
  Laitetaan tänne:
   
  10 vuoden hieno Pool-ura päättyy sillä tänään on varmistunut Lucasin siirto Lazioon:
  http://www.liverpoolfc.com/news/first-team/268661-lucas-leiva-completes-transfer-to-ss-lazio
   
  "When I first joined Liverpool 10 years ago, I had three main ambitions.
   
  First, I wanted to win a place in the team, which I managed to do. Next, I hoped to prove myself worthy of the shirt, an aim that others will be better placed than me to decide whether or not it was achieved. Finally, I looked ahead to the future with a hope that if and when the time came to leave this wonderful club I would do so on the best possible terms"...
   
  http://www.liverpoolfc.com/news/first-team/268665-lucas-leiva-s-open-letter-to-liverpool-fans
   
  Hiljaiseksi vähän vetää. Hieno pelaaja ja hieno ihminen, joka antoi aina kaikkensa logon ja pelikavereiden eteen. Oli heikkoja jaksoja ja hyviä jaksoja. Varakapteeni ja toimi useasti kapteenina.
   
  Hattu päästä. KIITOS LUCAS #21 <3
 18. Like
  Merseyside2 got a reaction from Torres9 in Liverpool FC - Kausi 2017/18   
  Sakho myös jätettiin pois ringistä, joten Leivan ja Makorvicin kanssa odottanevat maiseman vaihtumista.
 19. Like
  Merseyside2 got a reaction from ippe in Liverpoolin siirtospekulaatiot   
  Korjasin.
 20. Like
  Merseyside2 reacted to ippe in Liverpool FC - Kausi 2017/18   
  Liverpool FC:n edellinen kausi päättyi sarjassa neljännelle sijalle ja joukkue pääsee näin ollen pelaamaan Champions Leaguessa, ja puolustmaaan viittä kilpailussa voittamaansa pokaalia. Seuran viime kautta vaivasi pieni epätasaisuus, kun loistavan syyskauden jälkeen Liverpool putosi keväällä sijojen 5-6 tuntumaan ja sai taisteltua itsensä neljänneksi vasta kauden viimeisessä ottelussa. Kauden mittaan joukkue tuli tunnetuksi aktiivisesta hyökkäyspelistään, jonka kanssa varsinkin liigan kärkipään joukkueet olivat helisemässä. Muun muassa kehnot otteet sarjataulukon alemman puoliskon joukkueita vastaan ja epävarmat otteet puolustuspäässä pitivät kuitenkin huolen siitä, että sijoitus ei ollut neljättä sijaa korkeampi. Yhtä kaikki takana on kuitenkin lähivuosien paras kausi ja Liverpool voi muistella viime kautta pääosin hyvillä mielin.
   
  Kerrataan vielä Liverpoolin viime kautta tilastojen valossa:
   
  Premier League: 4th, 76pts
  FA Cup: 4th round vs. Wolverhampton Wanderers
  League Cup: Semi-finals vs. Southampton FC
   
  Top Scorers
  Premier League: Philippe Coutinho & Sadio Mané 13
  Total: Philippe Coutinho & Sadio Mané 13
   
  Player of The Season: Sadio Mané
   

   
  Kausi 2017/18
   
  Mainitaan heti alkuun, että alkava kausi on seurahistorian 125., joten luvassa on juhlakausi!
   
  Kuten jo ketjun ensimmäisessä lauseessa vihjattiin, niin paluu UCL-jalkapallon pariin tuo oman lisämausteensa tulevaan kauteen. Liverpool ei neljännen sijansa johdosta selviytynyt suoraan kilpailun lohkovaiheeseen, vaan joutuu pelaamaan kilpailun viimeisellä karsintakieroksella ns. playoff roundilla, paikastaan maailman arvostetuimmassa jalkapalloturnauksessa. Playoff roundilla vastassa lienee ihan vakavasti otettava vastustaja, mutta Liverpoolin kokoiselle seuralle tuon vaiheen selättämisen tulisi olla pelkkää kosmetiikkaa.
   
  Ensi kauden päätavoitteen täytyy kuitenkin olla Valioliigassa. Cup-menestys ei saa Liverpoolin tilanteessa mennä sarjamenestyksen edelle, vaan seuran tulee pyrkiä vakiinnuttamaan paikkansa Valioliigan neljän kärjessä ja nousta näin säännölliseksi UCL-joukkueeksi. Liverpoolin joukkueeseen ei vaikuta tulevan järin suuria muutoksia uuden kauden alla ja manageri Jürgen Klopp hakeekin joukkueeseensa lähinnä muutamia täsmävahvistuksia ja keskittyy sanojensa mukaan määrän sijaan laatuun. Viime kauden hankinnoista Sadio Mané, Georginio Wijnaldum ja Joel Matip olivat välittömiä onnistumisia, joten samaa odotetaan varmasti myös tämän kesän hankinnoilta. Toistaiseksi Liverpool on hankkinut Chelsean nuorisojoukkueissa mainetta niittäneen Dominic Solanken ja AS Romassa loistaneen Mohamed Salahin. Solanken rooli lienee vielä ensi kaudella melko vaatimaton, mutta Salah onkin sitten selkeästi avauksenpelaaja ja kommenttiensa perusteella Klopp on erittäin innoissaan Salahista. Nopea egyptiläinen ottanee paikan hyökkäyskolmikosta jommalta kummalta laidalta, mutta onpa hän aiemmin urallaan pelannut otteluita kärjessä ja myös kärjen alapuolella.
   
  Muutosten ollessa kohtuullisen pieniä, myös tulosten on syytä olettaa olevan pääosin samoja kuin viime kaudella. Mielestäni tämä on oikea lähestymistapa, koska kuten todettu niin viime kausi oli pääosin hyvä ja pelaajistokin on vielä nuorta, joten luontaista kehitystä tapahtunee silläkin tasolla. Mikäli siirtomarkkinoilta löytyy ratkaisuja parantamaan puolustuspeliä ja murtamaan alhaalla makaavia puolustuksia, niin mielestäni ensi kauden tavoite voisi olla parantaa viime kauden neljättä sijaa. Mikäli seura onnistuu nappaamaan riveihinsä todellisia huippupelaajia, niin mielestäni mestaruudesta haastaminenkaan ei ole täysin utopistinen ajatus, vaikka Liverpool ei tietenkään kanna mestarisuosikin viittaa. Euroopassa tavoite on ensiksi selvitä UCL:län lohkovaiheeseen ja ottaen huomioon Liverpoolin kyvyt saada tuloksia suurista joukkueista niin lohkovaiheesta pudotuspeleihin eteneminen voisi olla jonkin sortin tavoite Euroopassa. Pudotuspeleissä arpaonnella on jonkinlainen merkitys ja tasaisissa ottelupareissa voi käydä ihan mitä tahansa, joten Liverpoolilla voi parhaassa tapauksessa olla edessään pitkä kevät eurokentillä.
   

   
  Harjoituskausi
   
  Harjoituskausi on alkamaisillaan tämän viestin kirjoittamisen aikaan ja sosiaalinen media onkin jo täyttynyt kuvista lomiltaan palaavista pelaajista. Ensimmäinen harjoitusottelu pelataan jo 12.7 kun Liverpool matkaa Tranmeren vieraaksi. Myös seuraava vastustaja eli Wigan kohdataan Englannissa, mutta tämän jälkeen joukkue matkustaa Aasiaan pelaamaan Premier League Asia trophystä yhdessä Crystal Palacen, West Bromwich Albionin ja Leicesterin kanssa. Liverpool kohtaa ensiksi Crystal Palacen ja toisessa otelussa jomman kumman kahdesta muusta joukkueesta. Tämän jälkeen matka jatkuu Saksaan, jossa Liverpool kohtaa Berliinin Olympiastadionilla niin ikään 125-vuotiskauttaan viettävän Hertha Berliinin, jonka jälkeen seura osallistuu Audi Cupiin yhdessä Bayern Münchenin, Atletico Madridin ja Napolin kanssa. Liverpool kohtaa varmuudella Bayernin ja sitten jomman kumman kahdesta muusta joukkueesta. Harjoituskausi päättyy sitten 5. elokuuta Athletic Bilbaota pelattavaan otteluun ja tästä onkin sitten enää viikko sarjakauden avaukseen.
   
  Harjoituskaudella odotan nuorten pelaajien, kuten Trent Alexander-Arnoldin, Ben Woodburnin ja Dominic Solanken otteita ja tietysti Mohamed Salahin ja muiden mahdollisten uusien tulokkaiden otteet kiinnostavat myös. Harjoituskauden vastustajat kovenevat mukavasti loppuakohden, mikä on mielestäni hyvä asia ja ainakin itseä näen joukkueen pelaavan mielummin näitä muita Euroopan jättejä vastaan kuin Indonesian all-stareja yms. muita huumorijoukkueita vastaan.
 21. Like
  Merseyside2 got a reaction from ippe in Paul Pogba   
  https://www.youtube.com/watch?v=3GWW3KaThDU 

  The man's a joke. Harmi, että pelitaidot eivät vastaa miehen taitoja tehdä itsestään pellen. 
 22. Like
  Merseyside2 reacted to Torres9 in Liverpoolin siirtospekulaatiot   
  Voisi tehä Poolille vain oikeasti hyvää jättää Soton rauhaan ja todeta, että pelaajia voi ostaa muualtakin kuin Sotonista. Turha ärsyttää yhtään enempää Sotonia ettei myöhemmin oikeasti tule mitään bännejä.
 23. Like
  Merseyside2 reacted to Tooumas in Liverpoolin siirtospekulaatiot   
  Nyt loppui siirtohuhujen seuraaminen tälle kesälle. Turha tätä samaa touhua on seurata vuodesta toiseen. Katsotaan sitten elokuun lopulla ketä sieltä saatiin napattua riveihin.
 24. Like
  Merseyside2 got a reaction from todeaalto13 in Liverpoolin siirtospekulaatiot   
  Viime kaudella Serie A:ssa 15+13 tehot, eli ihan huippuluokkaa. Paljon on mies kehittynyt sitten Chelsea vuosien, varmaan siksi kun pääsi pois Mourinhon valmennuksesta, heh. 

  Nopeutta ja taitoa löytyy. Hyvä hankinta, kunhan nyt vielä varmistuu.. Varsinkin kun katsoo millä hinnalla muut seurat ovat hankkineet huonompia laitureita..
 25. Like
  Merseyside2 reacted to 20Legend in Liverpool FC - Kausi 2016/17   
   
  Tähän ei voi kuin todeta, että "WTF did I just watched". Hauska video, ei siinä mitään. 
×