Jump to content

Tumi

Members
 • Content count

  214
 • Joined

 • Last visited

About Tumi

 • Rank
  Junior Member
 • Birthday 12/06/1982

core_pfieldgroups_99

 • Location
  Tampere
 • Occupation
  Opiskelija
 1. Tampere United

  Juu olihan viime vuonna Rosenborg-pelikin loppuunmyyty parissa päivässä. Sen sijaan joku Bordeaux (joka oli viime vuoden eurovastustajista ylivoimaisesti kovin) ei sitten enää kiinnostanutkaan. Lähtökohtana pitäisi kuitenkin olla TamUn, ei ulkomaalaisen joukkueen katsominen. Tuon uutisen varjolla voisi olettaa jonkun 10 000 löytävän helposti tiensä Ratinaan, kun kelikin suosii. Nyt vaan sitten pitäisi olla toimistolla hereillä, sillä ainakaa ennakkomyyntiin ei kaarteita ole avattu. Ikävintähän tässä olisi myydä eioota, vaikka kaarteet ammottaisivat tyhjyyttä. Itse ottelusta olen positiivinen, ja tärkeintä on saada omaa pää pidettyä puhtaana. Tulosveikkauksena 2-0 TamUlle
 2. Tampere United

  Näinpä... Puducnost oli kotiottelun perusteella suurin piirtein hieman Murataa kovempi, joten jatkopaikka ei kyllä huolettanut pätkän vertaa. Itä-Euroopan kuumista oloista huolestuneet ilmeisesti unohtivat, että TamU on pelannut noita joukkueita vastaan aika monesti ennenkin. Seuraavaksi vastaantuleva Bratislavan jengi on ehkä helpoin mahdollinen toisen kierroksen vastustajista, joten kaikki mahdollisuudet viime vuoden kaltaiseen euromenestykseen ovat olemassa. Kolmannelta kiekalta sitten joku Anderlecht tai Steaua Bukarest, niin jopa jättiyllätys on mahdollinen. Ainiin mut sit ei nää Barcaa
 3. Tampere United

  TamUn kerroin toki nousi viime vuodesta lähes 60 %, mutta edelleen ollaan sijoittamattomia jo toisella karsintakierroksella. (http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uefa/seedcl2008.html).
 4. Näinhän tuo asia (toistaiseksi) valitettavasti on. Ehkä sitten ensi vuonna, kun Suomi on pelannut siellä arvokisoissa ja TamU menee jomman kumman Uefan kilpailun lohkovaiheeseen. Jospa tuo oman liigan aliarvioiminen vihdoin suomessa loppuisi. Noista yleisömääristä vielä sen verran, että kiitettävän hyvin suomalaisia nuo karsinnat jaksavat kiinnostaa. Puola, Belgia ja Serbia vetivät kaikki täyden tuvan. Tosin, näissä myös vastustajalla oli edes jonkinlaista nimeä. Jos Azerbaizhania vastaan Olympiastadion täyttyy, niin sitten täytyy kyllä olla erittäin tyytyväinen. Tuohon otteluun kun ei tulla katsomaan teini-ihannetta Stevenistä tai Jamiesta puhumattakaan, vaan ensimmäistä kertaa arvokisoihin menevää Suomen maajoukkuetta.
 5. 8.9.2007 Serbia-Suomi

  Jep, hyvä heitto. Opettelisitko kirjoittamaan suomen kieltä ja vastaisitko, mitä lyhytnäköisyyttä on suomalaisen joukkueen kannattamisessa? Puolalla on toki vaikea ohjelma, mutta luepa tuo Savikukon loistelias postaus. En voisi enempää olla samaa mieltä. Sinun suuresti henkeen ja vereen ihailemasi (onko kenties kyseessä jokin veriside maata kohtaan, kun niin kovasti vouhotat?) Portugali on pakkoraon edessä kahdessa seuraavassa pelissä, mutta Puolalle ja mahdollisesti myös Serbeille voisi vierastasapeli riittää. Ja olen kyllä itsekin opiskellut nuo joukkueiden jatko-ohjelmat ja tullut siihen tulokseen, että Portugalin paineet ja osittainen ylimielisyys vaan kasvavat liian suureksi esteeksi. Näin ollen jatkoon menee Suomi ja Serbia TAI Puola, riippuen lähinnä keskinäisestä ottelusta.
 6. 8.9.2007 Serbia-Suomi

  Jottei totuus unohtuisi: 6.9.2006 Suomi-Portugali 1-1 11.10.2006 Puola-Portugali 2-1 22.8.2007 Armenia-Portugali 1-1 Varmoja pelejä nämäkin vai?? Sitten itse asiaan, eli ensi lauantain trilleriin. Suomella on tässä nyt täysin sama asetelma kuin suurinpiirtein Serbian tasoista Puolaa vastaan. Altavastaajana otteluun, jossa voitto ei ole pakollinen. Näitä otteluita Suomi on Hodgsonin alaisuudessa nimenomaan osannut pelata, joskin niitä on ollut vain kaksi (mainitsemani Puola ja Portugali). Nyt olisi mielestäni Suomen sauma iskeä, sillä Serbian keskuspuolustajien puute tulee näkymään. Kunhan nyt ei vaan tehdä samanlaista taktista munausta keskikentälle kuin kotipelissä Serbiaa vastaan. Tulosveikkaus: 0,1-1,2 Lohkosta sen verran, että kisoihin tulee menemään Suomi ja Serbia/Puola.
 7. Suomalaiset joukkueet Euroopassa

  Jep, rutiinitaso oli Rosenborgilla molemmissa otteluissa selkeästi korkeammalla. Muutenkin huomasi, että joka osa-alueella oltiin vähän jäljessä. Kuitenkin on hyvä muistaa, että Rosenbrogihan tahkosi aikoinaan viisi vuotta karsintoja ennen kuin paikka lohkovaiheessa aukeni. Ensi kaudella sitten toivottavasti uudestaan koittamaan, yhden vuoden kokeneempana Ja edelleen, kyllähän TamUn eurotaival oikeastaan täysin suomalaisella joukkueella on tällä kaudella ollut menestys. Eikä tuo taival vielä tähän pääty, sillä nyt keskitytään huomiseen Uefa-Cupin arvontaan. Toivottavasti myös HJK ja Haka näkyvät noissa arvonnoissa.
 8. Suomen tie vihdoinkin arvokisoihin

  Armenia hävisi Suomelle Finskillä 1-0. Pelasi toki tasan kotonaan... Ja samalla periaatteella kuin Portugali mielestäsi menee jatkoon, voi Suomikin mennä. Kunhan pelit luistaa eikä hävitä yhtään. Portugali on toki kova joukkue, mutta ei se ole heillekään helppoa. Kaksi seuraavaa peliä kovia Puolaa ja Serbiaa vastaan, joista jälkimmäinen vieraissa (ja vieläpä tilanteessa, jossa Belgialle ja Suomelle juuri hävinnyt Serbia on äärimmäisen ärsytetty ). Helpollahan tuosta ei mikään joukkue mene jatkoon, mutta nyt jos koskaan on Suomen tilaisuus.
 9. Suomen tie vihdoinkin arvokisoihin

  Tulosurheilua, tulosurheilua. Eipä mitään hirveän hienoa peliä nähty, mutta pääasia eli voitto tuli. Portugalin tiputettua pisteitä lohkon kärkipään tilanne kiristyi ennaltaan. Illalla on vielä tiukka Belgia-Serbia, josta kaikki muu paitsi vierasvoitto olisi Suomelle mieluisaa. Kolmen seuraavan kierroksen aikana Suomi pelaa Serbiaa(v), Puolaa (k) ja Belgiaa (v) vastaan. Noista kun tulisi sellaiset 7 pojoo, oltaisiin laskujeni mukaan todella lähellä kisapaikkaa. Lohkon neljä kärkijoukkuetta kun pelaa tuona aikana mukavasti otteluita ristiin, ja eipä nuo "helpot" ottelut ole muillekaan kuin Suomelle niin helppoja olleet. Kyllähän tämä jännäksi menee, ei voi mitään. Mielessä jäytää koko ajan ajatus siitä, missä voitaisiin Armenia ja Azer -voitoilla olla. Kuitekin, uskoa ja luottoa löytyy: Alpeille mennään!! Alla vielä linkki, mistä voi katsella lohkon tilannetta ja otteluohjelmaa http://www.uefa.com/competitions/euro/standings/round=2241/group=2630.html
 10. Veikkausliiga

  Mielestäni urheilukanava näyttää vielä tukun otteluita, mutta niitä ei olla vielä valittu. Ihan varmaksi en osaa sanoa, mutta toivottavasti ainakaa YLE ei näytä yhtään peliä. Viime vuoden loppupuolella kun taikoivat otteluiden alkamisajankohdat (TamU-Lahti taisi alkaa klo 13:00 sunnuntaina) sen verran huvittaviksi, että meinasi itku päästä. Päätöskierroksen pelistä muistuu jälkikäteen katsottuna mieleen, kuinka Tapio Suominen käy läpi Juha Malisen mahdollisia seuraavan kauden työpaikkoja läpi. Ei näin...
 11. Suomalaiset joukkueet Euroopassa

  Olipa kyllä upea ottelu ja fiilis on vieläkin mahtava!! Ottelun jälkeen koko pääkatsomo osoitti seisaaltaan suosiota TamUlle, joka todellakin ansaitsi voiton. Tiukkaa tosin teettää jatkopaikan saaminen edelleen, mutta ei se helppoa ole Levskilläkään. Sofiassa nopea vierasmaali, ja ollaan taas askeleen lähempänä unelmaa. Osaltaan TamUn urakkaa helpottaa Wissin paluu kentälle Huvittavaa muuten havaita, kuinka perillä urheilutoimittajat taas ovat asioissa. Hehkutetaan, kuinka kolmannella kierroksella vastaan voi tulla vaikkapa Liverpool, Arsenal tai Valencia. Käytännössähän tämä on täysin mahdotonta, koska Levskin kovan Uefa-kertoimen vuoksi ottelupari Levski-TamU on sijoitettu joukkue ensi perjantain arvonnoissa.
 12. Liverpoolin siirrot 07-09

  Nyt täytyy kyllä kysyä, että mitä Benitez tuolla Yossilla tekee? Eihän samalle paikalle ole kuin Mascherano, Gerrard, Sissoko, Alonso ja se uusi nuori brassi, jonka nimi ei tullut mieleen. 3-6-1 taktiikka wing-backeilla mielessä?? Vai meinataanko Gerrard (ja ehkä myös joku muu) laittaa laituriksi jälleen? Mielenkiintoista kyllä tämä Rafan ostopolitiikka (Torresia lukuunottamatta), jatkoa siitä mihin viime kesänä jäi?
 13. Nyt on taas kyllä mennyt puurot ja vellit sekaisin, sillä jääkiekkohan ei todellakaan ole Suomen kansallispeli. Jos et siis Entso tiennyt, Suomen kansallispeli on pesäpallo, joka muuten kerää suomen suurimmat katsojaluvut paikkakuntien väkimäärään nähden. Ja olemmehan siinä maailman parhaita!! Toisin kuin jääkiekossa... Sori off-topic, antaa kaikkien lajien kukkia, mutta jääkiekon nimittäminen kansallispeliksemme kertoo aukosta yleissivistyksessä.
 14. Nani ja Anderson Unitedin riveihin!

  Jep, nythän tässä on se hyvä puoli, että Scholes ja Giggs jatkavat edelleen joukkueessa. Tarvittaessa sekä Nania että Andersonia voidaan siis ajaa joukkueseen sisään pikkuhiljaa. Kuitenkin koska ovat vielä aika nuoria ja kehittyvät edelleen etenkin fysiikaltaan, on tärkeää olla polttamatta heitä heti loppuun. Hyvältä tämä nyt kuitenkin näyttää. Hankintapolitiikka ManUlla on mielestäni juuri oikea: jos omasta takaa ei löydy laatua, se hankitaan. Vaihtomiehet (Brown, O'shea, Fletcher, Richardson, Rossi??) sitten kasvatetaan omista junnuista, eikä hankita viittä ~5 miljoonan punnan tusinaa, niinkuin jossain päin on ollut tapana
 15. Milan - Liverpool

  Samalla tavalla muuten Liverpoolkin satsasi kevätkaudella kaiken CL:aan, ainakin viimeistään Arsua vastaan kärsityn tuplatappion jälkeen. Mikä oli kyllä seuran kannalta pelkästään järkevää, sillä valioliigan mestaruus meni jo ennen joulun otteluruuhkaa, mutta toisaalta CL-sijojen (3-4) ulkopuolelle tippuminen ei ollut myöskään näköpiirissä.
×