Jump to content

Sir Alex the great

Members
 • Content count

  279
 • Joined

 • Last visited


Reputation Activity

 1. Like
  Sir Alex the great reacted to Wipu in 31.1.2018 Tottenham Hot Spurs vs Manchester United @ Wembley Stadium   
  Ei tätä peliä sekoittanut Alexis, hävitty Jonesin omaan maaliin, Pogban paskaan peliin, Mourinhoon, vääriin vaihtoihin tai väärään taktiikkaan vaan peli oli hävitty jo ennen peliä. Valmistautumisessa joku mennyt nyt pahasti pieleen, koko joukkueella ja kaiken kruunasi ottelun aloitus, josta sitten lumipalloefekti valmis.
  Unitedilla oli kentällä lauma yksilöitä pyörimässä, eikä järkevästä joukkuepelaamisesta ollut tietoakaan. Varsinkin puolustussuuntaan tekeminen oli suorastana munatonta keskikentällä ja hyökkäyksessä, joka aiheutti juoksemista pallon perässä, seisoskelua, hävittyjä kaksin kamppailuja, sekä epämourinhomaisesti pitkiä linjojen välejä, jolloin puolustus on ongelmissa ja lopun kruunasi myös puolustuslinjan koominen esitys. Hyökkäyssuuntaan helppoja harasyöttöjä tuli joka alueella, avauspeli oli kaameaa katseltavaa ja liike olematonta. Oikeastaan voi pitää pienenä ihmeenä, että peli päättyi vain 2-0. Toinen hämmästyttävä seikka on, että molemmat maalit tulivat käytännössä tilanteista, missä ei ollut mitään hätää. Eikä Tottenham nyt mitään täysiä avopaikkoja tuhlaillut ottelun kuluessa.
  Joku totesi edellä, että paskin peli, mitä Unitedilta tullut vähään aikaan nähtyä ja tähän on helppo yhtyä. Huonoja pelejä on viime vuosinakin nähty runsaasti, mutta yleensä on pettänyt lähinnä yksi osa-alue kentällä. Eilen petti kaikki.
  Mutta ei tästä pelistä voi tai kannata vetää mitään johtopäätöksiä yksittäisen pelaajan tai edes joukkueen tasosta. Asenteen ja valmistautumisen on parannuttava ja uskon näin myös käyvän ja ottelun toimivan herätyksenä loppukautta varten.
   
 2. Like
  Sir Alex the great reacted to 20Legend in 23.12.2017 Leicester City - Manchester United @ King Power Stadium   
   
  Katsottiinkohan nyt samaa peliä? Lukakun suoritus varsinkin toisella jaksolla oli todella hyvä. Kaksi hienoa pohjustusta vielä Martialille ja Lingardille, joiden olisi pitänyt viimeistellä paikoistaan. Jos taas tuolla elekielellä viitataan Lukakun henkiseen puoleen, hän on niitä harvoja pelaajia ManUssa, jotka selvästi haluavat voittaa näitä pelejä. Alkoi jo vähän harmittamaan eilen Lukakun puolesta, koska joukkuetoverit olivat niin saamattomia. Se on myös sanottava, että eipä tuolla tarjoilulla edes huippuvuosien Ruud saisi paljon parempaa tulosta aikaan. 
   
  Smallingista samaa mieltä. Sen arvasi kostautuvan hyvän aikaa etukäteen ja niinhän siinä kävi. United olisi varmaan saanut täydet pisteet jos olisi pelannut viimeiset 10 minuuttia vajaalla. 
 3. Like
  Sir Alex the great got a reaction from 20Legend in 20.12.2017 EFL Cup Quarter Final: Bristol City - Manchester United   
  Toivottavasti myös oli viimenen peli Darmianille United nutussa. Ei siitä tule mitään, kun avut hyökkäyspäähän on lähelle nollatasoa ja puoluspäässäkin höntyilee ja toimii pujottelukeppinä.
   
  Aika oleellinen täällä tullutkin jo sanottua. Tulosta enemmän vituttaa haluttomuus ja löysä asenne.
   
  Rashford tosiaan on viimeaikoina ollut yllättävän suuttumisherkkä ja turhautunut, kun tulosta ei ole tullut. Mutta en silti vielä lynkkaisi maanrakoon ja enkä halua vielä kyseenalaistaa hänen päänkestävyyttä huipputasolla. Kyllä se hänelläkin vielä helpottaa.
   
  Ja vielä sana Zlatusta. Ei lähelläkään vielä valmista ja se näkyy pelissä. Paljon heikkoja ratkaisuja ja helppoja menetyksiä, mutta jostain se pelikunnon hakeminen on aloitettava. Pikkuhiljaa sekin sieltä palautuu. Taidot ei varmasti ole mihinkään hävinnyt.
 4. Like
  Sir Alex the great reacted to Timbe in 20.12.2017 EFL Cup Quarter Final: Bristol City - Manchester United   
  Jokunen punta pitänee vielä Woodyn poltella, että rosteri on siinä iskussa, että tasapainoista kautta ja pelitapaa päästään katselemaan viikosta, kuukaudesta ja vuodesta toiseen.
   
  Ei kyllä omaan kupoliin mahdu taas eilisen pelin nähneenä, että mikä siinä laiturina pelaamisessa voi olla niin ylitsepääsemattömän vaikeaa, ettei homma hoidu edes näennäisesti. Pysy siellä omalla laidalla äläkä haahuile muualle, jossei näin ole erikseen kehotettu tekemään. Yleensä ei ole! Kun pallo tulee jalkaan pyri etenemään laidalla tai hidasta peliä ja pelaa alaspäin tai odota tukevaa pelaaja, jolle pelaat hallitusti syvyyteen. ÄLÄ lähde heti hilaamaan sitä persettäsi ja palloa kohden keskustakaistoja. Siellä on sinua parempia pelaajia, jotka kaipaavat palloa, eivät läsnäoloasi heidän omimmalla reviirillään. Tarjoa mahdollisuus pelata suoraviivaisemmin pystyyn pysymällä laidalle aina kun mahdollista ja jos näin tapahtuu juokse pallo kiinni ja tule tilanteesta voittajana ulos joko käyttämällä nopeuttasi tai haastovoimaasi. Kun keskität, katso ensin missä Target-mies tai tuki liikkuu ja sitten vain laadukasta palloa näille. Päätykatsomo haluaa ensisijaisesti nähdä peliä, ei tuntea sitä. Pidä silmät koko ajan auki ja suu kiinni kun keskität. Kun toimit edellä annettujen ohjeiden mukaisesti tulet huomaamattasi luoneesi tilaa myös kentän keskimmäisille kaistoille, jossa yleensä kirmaa peliälyllisesti ja pallotaidollisesti paljon sinua lahjakkaampia pelaajia, jotka nauttivat lisätilasta ja ajasta shakkilaudan ytimessä.
   
  Toimitko eilisiltana annettujen yleisten ohjeiden mukaan? Aivan, et toiminut. Onko vika kenties peilissä vai tälläkin kertaa pelaajassa joka peilin edessä seisoo? Sanopa se.
   
  Vielä erityiskiitos Blindille, jonka valonnopeutta lähentelevää liikettä ja uskomatonta ankkuripelaajan peliälyä ei ilman pahoinvointia pystynyt tälläkään kertaa katsomaan. Toivottavasti emme kanssasi enää näissä kuvissa ja tunnelmissa tapaa. 
  Ai niin Daley. Kun poistut Manchesteristä tammikuun aikana niin olisiko samassa autossa tilaa tälle Mkhitaryanin akan pojalle, jonka etunimikin on jo melkein unohtunut sen syövyttyä katsomon vakiopenkkiin. Oliko Henriikka tai jotain siihen suuntaan? Samaan suuntaan olette kuitenkin ainakin alkumatkan osalta menemässä niin sama käyttää kimppakyytiä.
   
  Muille poistujille riittääkin sitten statuksen mukaisesti jokin julkisempi kulkuneuvo. 
 5. Like
  Sir Alex the great reacted to Kynot in 10.12.2017 Manchester United vs Manchester City@Old Trafford   
  Mihin parempaan? City on vaan tällä hetkellä aikamoisessa lennossa ja Unitedin paras pelaaja vielä puuttui pelistä. Valioliigassa ollaan tällä hetkellä toisena ja chämppärissä 16 parhaan joukossa. Kyllä Jose tietää miten pyttyjä voitetaan, Unitedissa on vaan ollut karsea kasa paskaa siivottavana esim. Van Gaalin "huippuhankintojen jälkeen". Mikistä sen verran, että juttelin tuossa erään Dortmund fanin kanssa ja hän sanoi, että Miki oli sielläkin todella epätasainen pelaajä, välillä katosi moneksikin peliksi pois kuvioista.
   
  Pelitavoista puhuttaessa en itse edes toivoisi Unitedin pelaavan tota Pepin Barca-fudista(toki jos Pep olisi Unitedissa hyväksyisin sen). Se pallon pimputtelu- ja hallintafudis voi pahimmillaan olla maailman oksettavinta fudista niinkuin Van Gaalin alaisuudessa nähtiin. Vieläkin tulee oksennusrefkelsi kun miettii niitä aikoja.
   
  Muistetaan kuitenkin, että helpoin laji on olla kotisohvamanageri...täältä on aina helppo huudella jälkikäteen mitä olisi pitänyt tehdä.
 6. Like
  Sir Alex the great got a reaction from hyeenamies in Chelsea FC 2017/2018   
  Lam ainakin tämän kauden lainalla Twentessä, joten hänen otteitaan ei Englannin kentällä ikävä kyllä pysty seuraamaan.
 7. Like
  Sir Alex the great reacted to 20Legend in CL 12.9.2017 Manchester United vs Fc Basel   
   

   
  Ennakkoasetelmat
   
  Manchester United palaa tosiaan yhden välivuoden jälkeen siihen seurajalkapalloilun suurimpaan ja kauneimpaan kilpailuun, joka myös Mestareiden liigana tunnetaan. Vaikkei UCL ole enää rahallisesti niin tärkeä massiivisten tv-sopimusten ja sponsoridiilien ansiosta, UCL:ssä pelaaminen on tärkeää on ihan seuran uskottavuudenkin kannalta. Ja vaikka kliseeltä kuulostaakin, kyllähän Unitedin perinteet ja historian omaava seura tähän kilpailuun pakostakin kuuluu.
   
  Historian saatossa Unitedilla on "vain" kolme voittoa vanhan mantereen ykköskilpailusta, ja tätä saldoa olisi tarkoitus lähteä parantamaan, vaikka luonnollisesti se tulee olemaan paljon vaikeampaa kuin Euroopan liigan voittaminen. Ihmeitä on silti ennenkin nähty, kun materiaaliltaan nykyistä Unitedia heikommat joukkueet ovat vieneet pystin. Mourinhon luotsaama Porto vuodelta 2004, Liverpool vuodelta 2005, ja Chelsea vuodelta 2012 tulevat esimerkkeinä mieleen. Toki täytyy huomioida, että UCL:n taso on viime vuosina noussut entisestään. Aika moni joukkue olisi halukas nappaamaan valtikan pois Realilta, mutta mahdollisuudet siihen on realistisesti katsottuna vain harvoilla. Champions Leaguen voittaja muuten ratkeaa Kiovan olympiastadionilla ensi vuoden toukokuussa. 
   
  Basel pelasi UCL:ssä viime kaudella, muttei onnistunut etenemään alkulohkostaan jatkoon. Unitedin pääsi tämän vuoden lohkovaiheeseen suoraan Euroopan liigan kautta, ja FC Basel puolestaan voittamalla oman maan mestaruutensa. Mestaruus oli Baselille peräti 8. peräkkäinen. Kesällä Raphaël Wicky korvasi Urs Fischerin edustusjoukkueen managerina. Unitedilla on oikeastaan nyt kana kynittävänä Baselin kanssa, sillä sveitsiläiset onnistuivat pudottamaan ManUn joulukuussa 2011 pois UCL:n pudotuspelivaiheesta. Monet nykypelaajat tuskin ovat tästä tietoisia, mutta De Gea, Carrick, Valencia sekä Young varmasti muistavat. Tuolloin pelattu vierasottelu meni Baselille lukemin 1-2. Itselleni muistuu kyseisestä pelistä myös Nemanja Vidicin vakava loukkaantuminen. Old Traffordilla Basel oli lähellä ottaa vielä kovemman tuloksen, mutta Ashley Young pelasti Unitedin viime sekunneilla 3-3-tasapeliin. 
   
  ManU on tässä ottelussa kuitenkin ylivoimainen suosikki, katsoi asiaa minkä lasien läpi tahansa. 
   
  Joukkueiden alkukausi
   
  Seurojen tämän hetken vireistä sen verran, että Baselilla liigastartti ei ole ollut kotimaassa paras mahdollinen. Seura on sarjassaan kolmantena eikä ole voittanut viimeiseen kolmeen otteluun, maalieron ollessa 12-9. Viimeksi tuli tappio kotona Lausanne-Sportille maalein 1-2. Ricky van Wolfswinkel on Baselin paras maalintekijä 7 osumallaan. United voitti melko helposti kolme ensimmäistä liigaotteluaan, kunnes tuli ensimmäinen pistemenetys Stoke Cityn vieraana. Romelu Lukaku johtaa Unitedin maalintekijätilastoa 4 maalillaan. Henrikh Mkhitaryania Baselin sietää myös varoa, sillä armenialainen on ehtinyt antamaan jo 5 maaliin johtanutta syöttöä. 
   
  Avausten ennakointia
   
  Ottelun alla pieniä huolia manchesterilaisille aiheuttavat alkukauden vakiotoppareiden Eric Baillyn sekä Phil Jonesin pelikiellot. Tosin edellisessä liigaottelussa kaksikko pelasi niin epävarmasti, että joku voisi pitää tätä hyvänäkin tietona. Bailly lensi Euroopan liigan välierässä suihkuun Celta Vigoa vastaan ja Jones sai kahden pelin bännin arvosteltuaan UEFA:n virkailijaa dopingtestin yhteydessä finaalin jälkeen. Super Cupin ottelun jälkeen Bailly joutuu katselemaan vielä 2 peliä ja Jones vastaavasti 1 ottelun katsomon puolelta. Pitkäaikaistoipilaista Unitedilla ovat sivussa Zlatan Ibrahimovic sekä Marcos Rojo. Basel pääsee otteluun parhaalla mahdollisella miehistöllään. 
   
  Tractor girlin avausehdotukseen tekisin vain yhden muutoksen, eli Martial tulisi Rashfordin tilalle tuoreemmilla jaloilla. Mata korvaa Herreran ja Blind Darmianin. Topparipari vaihtuu puolestaan Smalling-Lindelöf-kaksikkoon.
   
  Ennakoitu avaus, Manchester United (4-2-3-1)
  Manageri: José Mourinho

   
  Ennakoitu avaus, FC Basel (4-5-1)
  Manageri: Raphaël Wicky

   
  Lopputulosveikkaus
   
  Baselilla on alla heikko alkukausi, eikä joukkue saa etua edes pidemmästä valmistautumisajasta pelattuaan oman ottelunsa Unitedin tavoin viime lauantaina. Ainoa kysymysmerkki Unitedilla on vähäisellä pelituntumalla tuleen joutuva topparipari, mutta kysymys kuuluu, onnistuuko vierasjoukkue edes testaamaan tätä kaksikkoa kunnolla? United on ollut vastahyökkäyksissä hieman haavoittuva, ja siihen kohtaan Baselin pitäisi yrittää iskeä. 
   
  Kaiken järjen mukaan ottelun pitäisi silti olla Unitedille pelkkä suupala, ja punanutut ovat erittäin latautuneita viimeistään Champions League-hymnin soidessa jälleen OT:n ämyreistä. Pientä hermostuneisuutta voi toki alkuun olla, mutta uskon maalihanojen aukeavan ihan kunnolla jossain vaiheessa peliä. Veikkaan loppulukemiksi 4-0, Unitedilta onnistuvat Martial, Mkhitaryan, Pogba sekä Lukaku. 
   
  Erotuomari
   
  Ottelun tuomitsee 40-vuotias ranskalainen oikeudenjakaja Ruddy Buquet.
 8. Like
  Sir Alex the great got a reaction from Mati in Arsenal F.C. 2017–2018 – Still The Arsenal   
  Lesterin touhu oli aika elävä esimerkki mitä käy, kun lopettaa pelaamisen tyystin ja yrittää kovaa joukuetta vastaan pelkästään puolustaa johtoasemassa. Arsun puolustus oli kuitenkin erittäin haavoittuva, joten miksi passivoitua tyystin.
   
  Toinen puoliaika arsulta suhteellisen varmaa tekemistä, mutta näkyy kun Kocielny poissa puolustuspelaamisessa.
 9. Like
  Sir Alex the great got a reaction from Torres9 in Liverpool FC - Kausi 2016/17   
  Kyllä pakko Sakhosta sanoo vaikka Poolin mies onkin, että olihan se eilen kentän päälikkö. Ja jo aiemmissa peleissä ollut itse varmuus. Outoa on jos Kloppo ei ainna uutta saumaa ensi kaudella.
 10. Like
  Sir Alex the great reacted to herpati in 4.3.2017 Manchester United vs Bournemouth@Old Trafford   
  Monet täällä ovat unohtaneet mitä tämä ruotsalainen ei hurri on ManUtdlle tehnyt, eli tuonut tärkeitä voittoja. Missä United olisi ilman häntä? Jotain rajaa pettymykselle!
 11. Like
  Sir Alex the great got a reaction from Merseyside2 in Englannin Valioliiga 2016/17   
  Jos nyt selostajista vähän jauhetaan, niin Merseyn kanssa samaa mieltä, Virkkusta jaksaa aika kuunnella. On innostunut, tietää lajista ja hyvät läpät päälle. Osaa hyvin heittäytyä ja improvisoida kesken ottelun.
   
  Mikko Innanen ainut joka välillä ärsyttää jatkuvien tilastojen kanssa. Selittää ja puolen minuutin hiljaisuus, kun tarkistaa wikipediasta tilastojen paikkaansapitävyyden.
 12. Like
  Sir Alex the great reacted to Merseyside2 in Englannin Valioliiga 2016/17   
  Off topic. Mielestäni Virkkunen on selvästi Suomen paras futisselostaja. Tietää lajista ja tuo lisäarvoa heitoillaan. Lisäksi hänen äänensävynsä on sellainen jota mielellään kuuntelee. Hehkuttaa myöskin maaleja ja ratkaisevia tilanteita erittäin hyvin. Dissaa ja heittää vitsiä tiimeistä ja pelaajista, mutta vastapuolelta antaa sitten credit where it's due. 

  En jaksaisi kuunnella selostajaa joka kulkisi jotain keskitietä pitkin. Sellainen selostaja kuuluukin mutettaa.
 13. Like
  Sir Alex the great reacted to Jahnny in Abukar Mohamed (Lazio 2017–)   
   
  Ilmeisesti tämä ei ole edes tällä hetkellä mikään väliaikainenkaan ratkaisu, vaan nuorukainen harjoittelee ilmeisesti tarkoituksella tuolla ja jatkossakin tulee harjoittelemaan nimenomaan ykkösjoukkueen mukana.
   
  Yksi mielenkiintoisimmista nuorista pelaajista, jota tulisi suomalaisena seurata. Ollut muutenkin paras siirtoikkuna suomalaispelaajien osalta pitkään aikaan ja tällaiset nuorten pelaajien edistymiset urallaan ovat kaivattuja valopilkkuja suomalaisessa jalkapallossa.
 14. Like
  Sir Alex the great reacted to 20Legend in 5.2.2017 Leicester City vs Manchester United @ King Power Stadium   
  5/2/2017 klo 18:00
  Leicester City vs Manchester United
  @ King Power Stadium
   
     vs
   
  Valioliigan 24. kierros päättyy Leicester Cityn ja Manchester Unitedin väliseen iltaotteluun. Kummallekin seuralle tästä kamppailusta saatavat pisteet olisivat elintärkeitä. Viime kauden sensaatiojoukkue Leicester löytyy sarjataulukon sijalta 16. vain pisteen päässä putoamisviivasta, ja United tahkoaa edelleen tutulla kuudennella sijalla. Jo toistamiseen lyhyen ajan sisään ManUlle tarjotaan kultalautasella mahdollisuutta hilata itseään ylemmäs, kun Arsenal ja Liverpool menivät häviämään lauantaina omat ottelunsa. 
   
  Leicester taivaltaa liigassa parhaillaan kolmen ottelun tappioputkessa, viimeisimmän voiton ollessa viime vuoden lopulta. Ranierilla alkaa olemaan pikkuhiljaa kiire saada joukkueensa siihen kuntoon, että sarjapaikka saataisiin säilytettyä, sillä takana olevat joukkueet ovat viime aikoina onnistuneet napsimaan yllättävän hyvin pisteitä. Unitedilla kuluvan kalenterivuoden otteet ja tulokset eivät ole vielä erityisemmin vakuuttaneet. West Hamista otettua voittoa seurasi kolme tasapeliä, joten nyt olisi korkea aika palata voittojen tielle. Leicesterin ja Unitedin edellinen kohtaaminen päättyi syyskuussa ManUn 4-1-voittoon murskaavan avausjakson jälkeen. 
   
  Kokoonpanosta sen verran, että Phil Jones on kysymysmerkkinä, muuten Unitedilla on kaikki pelaajat käytettävissä Luke Shawta myöten. Tähän otteluun näkisin mieluusti Josén hieman muuttavan taktiikkaa; ManUn kannattaisi välillä houkutella Leicesteriä ulos kuorestaan, ja puhkoa keskikenttä nopeilla siirroilla. Ongelmana on juurikin keskikentän pohja, jossa Carrick on vetänyt viime ottelut puolivaloilla, eikä Schweinsteigerin kuntoon voi näissä peleissä täysin luottaa. Herrera saanee siis tänään ottaa tehtäväkseen ankkuripelaajan roolin. Marouane Fellainille en nyt näe pahemmin käyttöä, mutta Mourinho saattaa olla eri mieltä. Oma avausviritelmäni näyttäisi seuraavanlaiselta:
   
  De Gea
  Valencia - Bailly - Rojo - Shaw
  Herrera - Pogba
  Mkhitaryan - Mata - Martial
  Ibrahimovic
   
  Mikäli ennusmerkit pitävät paikkansa, kovin helppoa iltapuhdetta ei nytkään ole Unitedille tulossa. Toki sellainen helppo rutiinivoitto ei suoranaisesti yllättäisi, mutta viime aikojen perusteella on parempi koittaa välillä pessimistisempää lähestymistapaa. Sanotaan, että ottelu päättyy lukemiin 1-1, maalintekijöinä Demarai Gray sekä Henrikh Mkhitaryan. 
 15. Like
  Sir Alex the great got a reaction from 20Legend in Hyökkäämisen ja maalinteon vaikeus   
  Kaiken lisäksi erikoistilanteista ei juurikaan maaleja napsu. Vain yksi rankkari ollut tällä kaudella, tais Rooneyn maali Stokea vastaan olla ensimmäinen suora vapari sisään (toki myös huonoa tuuria Pogban tolpat) ja kulmapotkuista tulee edelleen liian vähän maaleja poislukien Leicester kamppailu. Smallingilla yksi maali tehtynä, blindillä yksi, siinä on puolustajien maalisaldo toistaiseksi. Toki maalinteko ei toppareiden vastuuta ole, mutta kyllä kauden mittaan topparit keskimäärin 2-3 voi tehdä esim Smalling/Jones.
   
  Hieman tilastoa yksittäisten pelaajien maalimaaristä edellisellä/edellisillä kaudella valioliigassa:
   
  Herrera: 2014-2015= 6. 2015-2016= 3. 2016-2017= toistaiseksi 1.
  Martial: 2015-2016= 11. 2016-2017= toistaiseksi 2.
  Lingard: 2015-2016= 4. 2016-2017= toistaiseksi 0.
  Fellaini: 2014-2015= 6. 2015-2016= 1. 2016-2017= toistaiseksi 0.
  Rooney: 2014-2015= 12. 2015-2016= 8. 2016-2017= toistaiseksi 2.
   
  Esimerkki pelaajista kaikki ovat käytännössä alle edellisten kausien tahdissa ja vielä kun United luo LVG aikoihin enemmän paikkoja. Zlatun lisäksi Mata on omassa keskimääräisessä maalitahdissa ja tietyin varauksin Rashford. Siitä päästään ongelmaan, jonka kaikki tietävät eli maalinteko rajoittuu tietyille pelaajille/pelaajalle. Heikosti käy siinä vaiheessa jos Zlatan ei omista paikoista osu tai sattuu loukkaantumaan. Muiden pitää astua esille ja ottaa vastuuta maalinteossa. Joku henkinen lukko on taas, vaikka syksyn jälkeen se näytti poistuvan. Kyllä näillä paikka määrillä pitää pystyä pelit ratkomaan.
 16. Like
  Sir Alex the great reacted to 20Legend in Hyökkäämisen ja maalinteon vaikeus   
  Jatkan yksinpuhelua, koska mikäs sen mukavampaa. 
   
  Unitedin vaikeudet hyökkäyssektorilla voisi nykyisellään tiivistää jotenkin näin: joukkue luo sinänsä tarpeeksi paikkoja voittaakseen otteluja, mutta viimeistely tuntuu pettävän liian usein. Toinen ehkä hieman pienempi ongelma on tilanteiden luominen. Olisi mielenkiintoista nähdä joku tilasto siitä, kuinka todella hyviä paikkoja United keskimäärin luo ottelua kohden. Vaikuttaisi kuitenkin vähän siltä, ettei niitä synny tarpeeksi. Hyökkääminen ei suju riittävän sujuvasti, vaikka viime kaudesta on menty selvästi eteenpäin riskien ottamisen suhteen. Eilen sai useampaan otteseen ihmetellä, miksei pallon kanssa olevalle pelaajalle tarjota syöttösuuntaa tai miksi palloton kaveri ei tee pystyjuoksua. Tällaisiin asioihin ei muuten voi oikein vaikuttaa kuin ajan kanssa asioita treenikentällä hiomalla. Vaikea sanoa, kuinka paljon väsymyksen kanssa on asialla tekemistä, mutta hyökkäyksiinlähdöt ja murtautumiset ovat ainakin näyttäneet viime aikoina astetta hitaammalta. Pitkällä aikavälillä olen silti luottavainen, että parannusta on luvassa; puolustuspelihän Unitedilla on kunnossa, ja paras avauskokoonpano selvillä. Siinä on hyvä perusta, jonka varaan peliä voi jatkossa lähteä kehittämään. 
   
  Viimeistelyn heikkous johtuu useamman asian summasta. Mielenkiintoista muuten, miten United on muuttunut noinkin lyhyessä ajassa liigan kliinisimmästä joukkueesta yhdeksi liigan heikoimmista maalinteon suhteen, kuten ylläoleva tilasto osoittaa. Van Gaalin aikana ManU loi korkeintaan muutaman hyvän paikan ottelua kohden, mutta käytti ne tehokkaasti. Mourinhon aikana tilanteita syntyy ihan eri tahtiin, mutta verkko heiluu vain hieman useammin. Joukkueessa on hyökkäävillä paikoilla vähän liikaakin nuoria pelaajia, jotka eivät ole vielä tottuneet iskemään ratkaisuosumia säännölliseen tahtiin (Martial, Rashford). Mkhitaryan on ollut vakioavauksessa vasta vähän aikaa, joten häntä en vielä lähtisi teilaamaan. Pogbalta olisi odottanut jonkun osuman enemmän, mutta toisaalta kyseessä on keskikenttäpelaaja, ja onhan siinä ollut epäonneakin kaverilla mukana tolppien kanssa. Herreralta syntyi ensimmäisellä kaudella useampi hieno osuma, mutta nykyään espanjalainen tyytyy laukomaan pallot katsomoon, ellei laukausta blokata sitä ennen. Carrickiltä nyt ei ole koskaan voinut maaleja juuri yhtä enempää kautta kohden voinut odottaa. Mata on sentään ihan mukavasti onnistunut tekemään maaleja, vaikka hänkin on syyllistynyt ajoittain huonoon viimeistelyyn. 
   
  Tilanteiden luomisesta poiketen, yksittäisten pelaajien huonoon viimeistelyn laatuun ei sitten taas voikaan paljoa harjoituksissa vaikuttaa. Mata laittaisi eilisen pallon treeneissä verkkoon 10 kertaa 10:stä, pelin aikana tilanne on kuitenkin hieman erilainen. Uskon tuon olevan paljolti henkisestä puolesta kiinni, eli maalin edessä alkaa pallo polttelemaan, kun pitäisi laittaa peliväline kylmästi sisään. Siirtomarkkinoilta tuskin on tähän ratkaisua siis odotettavissa, enkä näe, että sille olisi ensisijaisesti tarvetta. Nykyisistä pelaajista pitäisi yksinkertaisesti saada vielä enemmän tehoja irti. Ibrassa, Martialissa, Mkhitaryanissa, Matassa ja Pogbassa Unitedilla on yksistään niin paljon tarvittavaa yksilötaitoa, maalintekokykyä ja myös kokemusta, että pelaajien ominaisuuksien puolesta homman ei pitäisi olla kiinni. 
   
  Kesällä tätä kärkihyökkääjäasiaa täytynee miettiä uudemman kerran. Ensi kaudeksi näkisin mieluusti enemmän kierrätystä kärjen paikalla. Tällä hetkellä en tekisi mitään toisin, eli Zlatan pelaa käytännössä kaikki ottelut. Nyt on silti jo ollut nähtävissä, että joka pelissä ruotsalaiselta ei ole odotettavissa täyden sadan prosentin panosta, ja erityisesti muita top5-joukkueita vastaan Zlatan on pääsääntöisesti ollut melko näkymätön. Täysin ymmärrettävää tosin, että jalat eivät liiku enää riittävästi joka tilanteeseen, ja prässäystä ei nähdä aina toivotulla tavalla. Voisi sinne kärkeen nytkin heittää vaikkapa kolmikon Martial-Rashford-Mkhitaryan, jolloin peli olisi todennäköisesti liikkuvampaa, pystyynjuoksuja nähtäisiin useammin, ja prässi kovempaa. Maalimäärät kaikella todennäköisyydellä kuitenkin putoaisivat entisestään, joten tämä vaihtoehto voitaneen toistaiseksi poissulkea.
 17. Like
  Sir Alex the great got a reaction from 20Legend in 15.1.2017: Manchester United - Liverpool @Old Trafford   
  En nyt lähtisi vaihdoista käyttämään termiä hirveä. Afro kentälle tulessaan oli varsin hyvä, voitti pääpallot mallikaasti ja isossa osassa oli maalia, kuin myös Rooney. Mata ollut viimepelissä tosi hyvä kun on vaihdosta tullut sisään, mutta tänään ei Mata päässyt peliin mukaan. Ehkä Rashford olisi juoksuvoimaa tuonut lisää, mutta oli ja meni.
 18. Like
  Sir Alex the great got a reaction from 20Legend in 31.12.2016 Manchester United vs Middlesbrough @ Old Trafford   
  Jeeees BOGBOOM. Mahtaa Masonia nyt vituttaa.
 19. Like
  Sir Alex the great reacted to 20Legend in 31.12.2016 Manchester United vs Middlesbrough @ Old Trafford   
  On muuten hippasen verran parempi tämä Suomen Viaplay-studio ruotsalaisten umpikuivaan versioon nähden.
 20. Like
  Sir Alex the great got a reaction from 20Legend in 27.11.2016 Manchester United vs West Ham United @ Old Trafford   
  Napakka avaus, mutta pieni korjaus= United voitti Swansean vieraissa joten voitottomia otteluita liigassa on putkeen kertynyt yksi kuin jäätiin Arsun kanssa tasoihin. Edellinen kotivoitto taitaa olla syyskuulta Lestöä vastaa.
   
  Nyt kaksi ihan kelpoa peliä alla ja varsinkin eurooppa liigassa tuli myös tulosta, joten siihen pitäisi saada jatkoa.
 21. Like
  Sir Alex the great reacted to 20Legend in 6.11.2016 Swansea City - Manchester United @ Liberty Stadium   
  Pogboom!
   
  United pelaa paremmin Carrickin ollessa kentällä. Sattumaa?
   
  Rooney näyttää välillä kuin 15-vuotiaalta junnulta pallon menettäessään.
 22. Like
  Sir Alex the great got a reaction from Kynot in 29.10.2016 Manchester United vs Burnley @ Old Trafford   
  Hyvää tekstiä ylempänä, kyllähän fellin vaihto oli täysin perusteltavissa samoin kuin wäiskin, mutta tulosta ei tullut siltikään, jos olisi onnistunut Mourinhon vaihtoja kehtuttaisiin täälläkin eikä haukuttaisi vitun pelleksi. Vaihdot ei peliä tosiaan kaatanut vaan heikko viimeistely, heaton ja huono tuuri.
   
  Jos joku tästä syyttää valmennusjohtoa niin voi ottaa pään pois sieltä itsestään, pelillisesesti hieno peli ja paikkoja luotiin hienoilla kombinatioilla, mitään muuta Mou ja kumppanit eivät olisi voineet tehdä. Tämän sanoin yleisesti enkä ketään osoita siis sormella.
 23. Like
  Sir Alex the great reacted to ruuuuud in 29.10.2016 Manchester United vs Burnley @ Old Trafford   
  Hyvä teksti. Kyl nää tän tason managerit yleensä tietää meitä keskustelupalsta valmentajia paremmin mitä tekevät. Harmi tosiaan tuo punainen kun tuli pakkaa sotkemaan, mut eipä se tosiaan siihen kaatunut
 24. Like
  Sir Alex the great reacted to Wipu in 29.10.2016 Manchester United vs Burnley @ Old Trafford   
  Epäilen että Mata olisi pelannut loppuun tai ainakin pidempään, ilman Hereran punaista. Burnley sai hieman otetta punaisen jälkeen ja pääsi Unitedin kenttäpuoliskolle heittelemään kaaripalloja boxin sisään, josta johtuen myös Fellaini Rooneyn lisäksi kentälle. Rooney tuoreilla jaloilla ja paremmalla puolustusmoraalilla antamaan painetta ja estämään keskityksiä sekä Fellaini pääpelivoimalla suojaamaan omaa 16 aluetta. Tämä itseasiassa toimi ja Burnleyn orastava painostus katkesi melkein heti vaihtojen jälkeen, mutta kuten täälläkin on todettu, niin hyökkäyssuuntaan Fellaini-Rooney kaksikolla ei ollut mitään annettavaa.
  Olisko Burnelyn hetken punaisen jälkeen voinut katkaista ilman Matan pois ottamista ja hyökkäyksen siitä kärsimättä, mutta ilman Herreran punaista olisin kuvitellut Rooneyn tulevan Lingardin paikalle ja Mata olisi jäänyt kentälle.
  En yritä puolustella vaihtoja, mutta ei näitä ihan sokkona tehty. Itse olin melko varma Herreran punaisen jälkeen, että kohta helähtää omassa päässä, jonkun kukkupallon seurauksena tai jälkitilanteesta ja samaa mietti varmaan myös Mourinho. Stoke peli varsin hyvin muistissa.
  Eikä tämä peli vaihtoihin kaatunut (tai vastustajan ilmiömäisen maalivahtipeliin), vaan surkeaan viimeistelyyn ja peli olisi pitänyt "tappaa" jo ennen Herreran punaista.
 25. Like
  Sir Alex the great reacted to 20Legend in Unitedin pelaajat maajoukkueissa   
  Maajoukkuetauon suurimmat ilonaiheet olivat tällä kertaa Tony Valencia ja Paul Pogba. Mainitsemisen arvoisia ovat ehdottomasti myös Jesse Lingardin maajoukkuedebyytti ja Ander Herreran maajoukkuekutsu. 

   

  Blind Daley urakoi täyden peliajan 4-1-voitossa Bulgariasta sekä kotitappiossa Ranskaa vastaan. Hyvää tekemistä molemmissa peleissä. 

  Memphis Ranskaa vastaan sisään 16. minuutilla Quincy Promesin loukkaannuttua. Varsin pirteä esitys, lähinnä end-product jätti parantamisen varaa. 

  Fellaini Belgia murskasi kotonaan Bosnia-Hertzegovinan maalein 4-0. Fellainille kyseisessä ottelussa täydet minuutit ja varoitus. 0-6-vierasvoittoon Gibraltarista Felli ei osallistunut. Christian Benteke maalasi tuossa pelissä historiallisesti jo 8.1 sekunnin kohdalla. 

  Pogba Nappasi täydet minuutit sekä Bulgaria-kotivoitossa (4-1), että 0-1 vierasvoitossa Hollannista. Ensimmäinen ottelu ei ollut mikään huippuesitys, mutta kelvollinen peruspeli kuitenkin. Jälkimmäisestä pelistä kirjoittelin jo Pogban thrediinkin. Siinä ranskalainen täräytti kauempaa komeasti ottelun ainoan osuman ja pelasi muutenkin erittäin vahvasti jakelemalla hyviä syöttöjä, ja auttoi myös puolustusta tarvittaessa. Oli toisella jaksolla lähellä toista maalia pääpallosta. Laitetaan maali vielä tähän: *Klik!*

  Martial Ei pelannut Bulgariaa vastaan, mutta pääsi irti jälkimmäisessä pelissä 67. minuutin kohdalla tultuaan Payetin tilalle. Yksi näppärä yhteispeli Pogban kanssa jäi mieleen: *Klik*

  Schneiderlin Ei mukana Ranskan ryhmässä.

  Ander Herrera Ensimmäinen maajoukkuekomennus Herreralle! Peliaikaa ei tullut Espanjan kaataessa Albanian Costan ja Noliton maaleilla, mutta kokemus oli Anderille varmasti itseluottamusta nostattava. 

  De Gea Jatkoi Espanjan ykkösenä ja piti nollan.

  Mata Ei mukana Albaniassa.

  Mkhitaryan Ei mukana Armenian matkassa. Käyttöä olisi ollut, sillä joukkue otti kotona pataan Romanialta lukemin 0-5, ja vieraissa tuli takkiin Puolalle maalein 1-2. 

  Rooney Maltaa vastaan täydet minuutit 2-0-voitossa. Peli oli tuttua nykypäivien Rooneyta: rakensi peliä syvemmällä, ei kuitenkaan saanut mitään ihmeempiä aikaiseksi. Oli lähellä lentää ulos 1. jakson rumasta taklauksestaan. Pääsi Sloveniaa vastaan pelatussa 0-0-tasapelissä kentälle vasta 73. minuutilla. 

  Lingard Täydet minuutit Englannin molemmissa otteluissa vasemmalla laidalla. Debyytissään sai hyvän puskupaikan, mutta Maltan maalivahti veti pidemmän korren. Toisella jaksolla rakenteli vielä paikan Walcottille. Ljubljanassa oli melko näkymätön. 

  Rashford Malta-ottelussa tuli Walcottin tilalle 68. minuutilla. Antoi hyvän keskityksen, jonka Sturridge jätti hyödyntämättä. Jälkimmäisessä pelissä kirjautti itselleen 8 minuuttia lopusta. 

  Smalling Lämmitti penkkiä kummassakin Englannin karsintaottelussa. Sekä Stones että Cahill syystä tai toisesta Miken edellä nokkimisjärjestyksessä. 

  Shaw Ei mukana Englannin ryhmässä kuntonsa vuoksi. 

  Valencia Tony V:ltä nähtiin todella vahvaa suorittamista maajoukkuereissulla. Maali ja maalisyöttö Ecuadorin hienossa kotivoitossa Chilestä, nämä löytyvät ylempää. Boliviaa vastaan Ecuador oli vieraskentällä 0-2-tappiolla, mutta joukkue tuli Enner Valencian kahdella maalilla tasoihin, vaikka pelasi lopussa miehen vajauksella. Valencia antoi ensimmäiseen osumaan maalisyötön, ja alusti lisäksi tasoituksen. 

  Rojo Tuttuun ja totuttuun tapaan Rojolle täydet minuutit argojen otteluissa Perua (2-2) ja Paraguayta (0-1) vastaan.

  Romero Täydet minuutit myös Romerolle molemmissa peleissä. Paraguayta vastaan kärsityssä kotitappiossa Derlis Gonzalesin laukaus meni hiukan helposti etukulmasta sisään: *Klik*
×