Jump to content

Heek

Members
 • Content count

  76
 • Joined

 • Last visited

About Heek

 • Rank
  Junior Member

core_pfieldgroups_99

 • Location
  Helsinki
 • Interests
  Football & rock'n roll!
 • Minä kannatan:
  ACMilan

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Helsinki
 1. Milan 2017-2018

  Katsoin matsin. Tappio 1-2, mutta Milanin peli oli ajoittain aivan hyvää. Ensimmäinen Betiksen maali oli upea laukaus, jolle vanhempi Donnarumma ei voinut mitään. Mielestäni oli aivan oikein sijoittunut, mutta veto lähti pahasti pakin takaa ja aivan takapeltiin. Milan tasoitti Andre Silvan hallitulla rangaistuspotkulla, mutta Betis sai myös pilkun pelin loppupuolella vapaapotkun jälkitilanteesta: tuomari tarkisti videolta osuiko pallo muurissa seisoneen Calhanoglun käteen ja kyllähän se osui. Ja joku Betis-äijä laittoi pallon varmasti pussiin. Ensin plussat. + pallollinen peli paineen alla toimi ja hienosti pelivälinettä liikuttelemalla purettiin vastustajan prässipeli + Fabio Borini oli energinen: sai kuitenkin usein jaloilleen ja oli pariinkin otteeseen paikattavana. Tiukemmalla tuomarilinjalla Borini olisi voinut olla vaarallisempi ylöspäin, kun vastustaja ei olisi saanut vetää surutta sukille koko ajan. + Bonucci & Zapata: yhteistyö toimi mielestäni hyvin ja Zapata näytti pelimieheltä! Niinhän sitä sanotaan, että maailman parhaat pelaajat saavat kanssapelaajansa pelaamaan paremmin. Näyttää pitävän kutinsa Bonuccin kohdalla. - Andre Silva: sijoittumisessa suuria puutteita. Tuntuu olevan aina vähän väärässä paikassa, jonka vuoksi ei ole uhka vastustajan maalilla. Montella saa ohjeistaa kunnolla tätä nuorukaista ja kertoa pari tipsiä omalta peliuralta. Taitoa on, mutta taktinen puoli tuntuu olevan vielä vaiheessa. - 4-3-3.... Onko paras taktiikka, jos joukkueessa ei ole kivenkovia wingereitä? Borini ei ole sellainen eikä myöskään Suso. Borini on enemmän puhdas kärkipelaaja ja Suso hyökkäävä keskikenttäpelaaja tai kymppi. Tiedän, ryhmitys on vain paperilla jne, mutta olisiko Milan vaarallisempi kahdella kärjellä, piilokärjellä ja liikkuvalla keskikentällä? Väitän, että olisi. Erityismaininta: Suso. Oli ovela ja taitava pallon kanssa luoden muutamia vaarallisia paikkoja. Oli kuitenkin liian ahne ja ajoittain myös ennalta-arvattava. Hyvä pelaaja, joka tulee olemaan tärkeä palanen hyökkäyspelissä. Isoimmat Milanin ongelmat olivat viimeisellä kolmanneksella, kun murtautumismallit eivät näyttäneet toimivan. Usein yritettiin laidalta sisään ja siitä pelata keskelle, mutta Betis napsi nämä hyvin pois, vaikka muutama puskuyritys maalille päin syntyikin. Vaikka kyseessä oli harkkapeli niin tuomari antoi pelata tosi kovaa. Milan oli valitettavasti vähän pehmeämpi tällaisessa pelityylissä. Bonucci oli kapteeni ja varmaan yritti sysytellä omia jakamalla sitten myös kovuutta, mutta usein rikkeen arvoisesti. Kaiken kaikkiaan tuomarin linja oli omituinen. Puolustus toimi sinänsä hyvin. Ei Betikselläkään ollut vaarallisia paikkoja.
 2. Milanin suuri seikkailu Eurooppaliigassa

  Katsoin pelin, johon löytyi erittäin kätevästi Youtube-stream. Milanin peli näytti vielä pahasti keskeneräiseltä, mutta oli siellä paljon hyviäkin juttuja. Listaan omat plussat ja miinukset: + Pallonhallinta: paineen alta pelattiin useita kertoja hienosti pois muutamilla nopeilla syötöillä. Vaikutti siltä, että pallonhallintapeliin on treeneissä keskitytty. Toki uusilla taitavilla pelaajilla se on myös helpompaa, kun pallo ei pompi joka kosketuksella. + Patrick Cutrone: nuori ja nälkäinen, pelaajatyyppinä selkeä maalintekijä. Osui tolppaan kerran ja oli todella lähellä, ettei mennyt sisään. Muutenkin aktiivinen ja ahne vastustajan maalin lähistöllä. + Franck Kessie: dominoiva voima keskikentällä. Osaa tehdä kaikkea hyvin. Syöttää, harhauttaa, voittaa kamppailuja, peittää syöttölinjoja ja niin edelleen. Nopeat hoksottimet ja on yllättävän nopeakin. + Ricardo Rodriquez: pelasi hyvän ottelun ja teki ottelun ainoan maalinkin; juuri oikean korkuinen kova vapari vitosen viivalle, joka päätyi maaliin asti, koska kukaan ei osunut palloon. Maalivahdille erittäin vaikea pallo otettavaksi. Tuo kaivattua vaaraa erikoistilanteisiin. - Andre Silva: sortui yliyrittämiseen, joka näkyi toistuvina huonoina ratkaisuina. En menisi sanomaan flopiksi yhden pelin perusteella. Taitava kaveri on kyseessä, mutta näyttämisen halua oli liikaa, jonka seurauksena ei pelannut joukkueelle. Tullaan varmasti näkemään tällä kaudella hienoa pelaamista Silvalta, kun Montella saa nuoren miehen tasaantumaan. - Toinen puoliaika: Milan oli aika ajoin polvia myöten jaffassa. Romanialaiset tulivat ovista ja ikkunoista eikä Milanilla ollut muita keinoja kuin purkaa palloa ja yrittää vastahyökkäyksiä. Näin ei tietenkään pitäisi olla. Alakerran pelaamisen voidaan odottaa parantuvan Bonuccin ja Romagnolin myötä. Lisämaininta: Niang. Ajoittain todella hyvä, ajoittain todella ihmeellisiä ratkaisuja. Niangista tulisi kova pelimies, kunhan vain kypsyyttä löytyisi enemmän. Ehkä se tulee kokemuksen myötä, ehkä ei.
 3. Milan 2017-2018

  Suso on ilmeisesti loukkaantunut, joten pois jääminen ei välttämättä tarkoita sitä, että olisi siirtymässä minnekään.
 4. Milan 2017-2018

  Lähtee sukat jalasta tästä Milanin mercatosta! Väittävät, että Bonucci olisi sinetöity diili. Maailman top 3 toppari... Ellei jopa top 2 Sehän on sinänsä mielettömän hyvä juttu, mutta mitä se tarkoittaa ensi kauden pelisysteemille? Just on hankittu kovat laitapakit, joita ei varmaan istuteta penkillä. Bonucci on oltava avauksessa, joten joko Romagnoli tai Musacchio istuu kupoipenkeissä tai Milan pelaa jollain 5-2-3 tai 5-3-2 ryhmityksellä, joissa wingbackit (Rodriguez, Conti) saavat pelata ylöspäin aggressiivisesti. Montellalla on yllättäen käsissään positiivinen ongelma, mikäli Bonucci nyt on tosissaan punamusta.
 5. Milan 2017-2018

  Palettan herkkyys kohtalokkaisiin rikkeisiin on kiistaton fakta. Voi olla, että kuumapäisyys olisikin liian iso riski. Ilman sitä olisi kelpo syvyystoppari!
 6. Milan 2017-2018

  Kuckan haluaisin pitää, koska hän pystyisi tuomaan keskikentälle dynaamisuutta hetkillä, jolloin joukkue tarvitsee lisää buustia. Hondalle onnea tulevaan. Mielestäni on aika outoa, että Paletta ei saa jatkopahvia, koska hän olisi hyvä syvyyspelaaja toppariosastolle. Katsoin melkein kaikki kauden matsit ja Paletta esiintyi varsin usein edukseen. Pelasi fyysisesti ja hyvin myös jalalla. Ei mikään maailmanluokan toppari, mutta Milanilla on pitkä kausi tulossa Zapataa en kyllä jää kaipaamaan.
 7. Milan 2017-2018

  Avasin jo ensi kautta koskevan keskustelun, koska joukkueessa on tapahtunut ja tulee tapahtumaan niin paljon muutoksia, että on herkullista spekuloida sillä, millaisella kokoonpanolla Milan lähtee hakemaan kunnian palautusta europeleissä ja Serie A:ssa. Sisään: - Franck Kessie MF (Atalanta) - Mateo Musacchio CB (Villarreal) - Ricardo Rodriquez LB (Wolfsburg) - Andre Silva FW (Porto). Huhuissa sisään: - Andrea Conti RB/RWB (Atalanta) - Emil Forsberg MF/LW (Leipzig) - Mattia Perin GK (Genoa) Ehkä ulos: - Gianluigi Donnarumma - Gerard Deulofeu (Barcelona) - Mattia De Sciglio (Juventus/Napoli) - Andrea Bertolacci (Genoa) - Carlos Bacca - Rodrigo Ely - Jose Sosa - Lucas Ocampos Mahdollinen avauskokoonpano: ----------------------------------------------- Andre Silva -------------------------------------------------- --------- Emil Forsberg ------------------------------------------------------ Suso ----------------------- ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------- Bonaventura --------------------- --------------- Locatelli ----------------------------- ------------------------------------------------- Kessie --------------------------------------------------------- -------- Rodriguez ------------------------------------------------------------------------ Conti ------------- ----------------------------- Romagnoli ------------------ Musacchio --------------------------------------- ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ ------------------------------------------- Dollarumma --------------------------------------------------------
 8. Huhuja (AC Milan)

  Moi kaikki punamustat! Pitkästä aikaa kirjoittelen taas täällä. Oli sen verran pitkä sekaannuksen jakso uuden omistajuuden suhteen, että ilmassa oli enemmän kysymyksiä kuin vastauksia, mutta nyt kurssi näyttää korjaantuneen. Katsoin melkein kaikki kauden pelit ja selvää on, että joukkue on jo nyt vahvistunut merkittävästi uusien hankintojen myötä. Erityisesti keskikentän pelaamista odotan mielenkiinnolla, koska Kessie saapui ja Bonaventura on melkein kuin uusi hankinta. Toivottavasti kundit pysyvät terveinä, koska kausi tulee olemaan pitkä ja vaativa europelien myötä. Sitten asiaan eli Dollarumma-saagaan. Jumaleissön millaisen sopan Raiola on taas keittänyt! Kaveri osaa kyllä rahapelit. Harmi, että se tapahtuu 18-vuotiaan maineen kustannuksella. Fassone on sanonut, että Donnarummaa ei myydä alihintaan vaan hän saa mielummin lähteä ilmaiseksi kauden päätteeksi. Pelaamista voi olla tämäkin Raiolan suuntaan.
 9. Milan 2016-2017 - Lohikäärmeen vuosi?

  Pelin alussa Juve otti heti kuskin paikan ja prässäsi todella korkealta. Tämä vaikeutti Milanin pelinrakentelua ja punamustat olivatkin aika purjeissa. Molemmat joukkueet pelasivat fyysisesti ja jopa kovaotteisesti ja tuntui siltä, että joku ajetaan vielä ulos punaisella kortilla. Niin ei kuitenkaan käynyt. Juventus siis hallitsi pelitapahtumia, mutta Milan pääsi pikkuhiljaa mukaan ja pelasi iloisen itsevarmasti. Se on ainakin selkeä Montellan aikaansaama parannus aiempaan epävarmaan rämpiseen verrattuna. Toisella puoliskolla sitten jysähti. Suso sai pallon Juven puolustusalueella oikeassa laidassa. Piti kuulan hyvin hallussa ja syötti taustalta nousevalle Locatellille kahden puolustajan välistä. 18-vuotias otti yhden kosketuksen vasemmalla ja toinen olikin sitten hevosenpotku oikealla. Riman kautta takakulmaan. Buffonilla ei ollut mitään mahdollisuuksia. Juve painoi lopussa todella kovaa päälle, mutta Milan kesti. Aivan lisäajan viimeisellä sekunnilla Khedira oli tasoittaa ottelun hienolla laukauksella, mutta Donnarumma torjui näyttävästi yläkulmaa kohti kiitäneen pallon. Hieno ja tärkeä voitto! Milanin parhaimmistoa olivat tänään useita hienoja torjuntoja esittänyt Donnarumma, keskikentällä väsymättä uurastanut Bonaventura sekä koko puolustuslinja, josta eniten esiin nousivat mielestäni De Sciglio ja Romagnoli. Paletta oli myös mies paikallaan, vaikka pallon kanssa oli vähän epävarmuutta. Luonnollisesti maalintekijä Locatelli on nostettava framille. Hän pelasi muutenkin hyvin voittaen kamppailutilanteita ja syöttäen tarkasti peliä rytmittäen. Muutama paha hassikin tapahtui nuorukaiselle, mutta niistä ei onneksi Juve päässyt rokottamaan. Niang esitti myös hyviä otteita ja nopeuttaan vasemmalla laidalla, mutta ei onnistunut viimeisissä ratkaisuissa tarpeeksi hyvin.
 10. Milan 2016-2017 - Lohikäärmeen vuosi?

  LOCATELLIIIII! Jumalauta mikä tykki takapeltiin. Ja 1-0 taululle. Buffonilla ei mitään saumaa.
 11. Milan 2016-2017 - Lohikäärmeen vuosi?

  Tässä on mielenkiintoinen analyysi Lapadulan pelaamisesta: http://www.italianfootballdaily.com/lapadula-provides-montella-milan-something-different-striker/? Artikkeli nostaa esiin sen, miten Lapadula tekee paljon niin sanotusti näkymätöntä työtä. Toisin sanoen oikeita asioita pallottomana. Tämä taas tarjoaa Milanille mahdollisuuden monipuolisempaan hyökkäyspeliin. Lapadula vapauttaa duunillaan muille tilaa nousta maalintekotilanteisiin. Bacca on taitava maalintekijä ja pelaa enemmän vanbastenmaisella filosofialla: Säästä energia hyökkäyksiin.
 12. Milan 2016-2017 - Lohikäärmeen vuosi?

  Paska juttu tuo Montolivon loukkaantuminen monessakin mielessä. Ensinnäkin surkeaa Montolle, joka oli hyvässä vireessä ja kärsinyt ennenkin vaikeista loukkaantumisista. Toisekseen surkeaa Montellalle, jonka rakentamassa pelityylissä ei ole juurikaan särkymävaraa materiaalin kapeuden vuoksi. Kolmanneksi tiukka paikka Milanille, joka joutuu kiusaukseen etsiä "kunnon" keskikenttäpelaaja. Seurajohto miettii varmasti, että saako Montosta enää pelimiestä korkeimmalle tasolle. Joka tapauksessa pitkä toipuminen edessä ja siihen päälle henkiset jutut yms. Eli Milanin on pakko lähteä ostoksille ja huonosta positiosta, koska kauppakumppanit tietävät kovan tarpeen. Ja kun huhuissa on pyöritelty Fabregas / De Sciglio -diiliä, en ole täysin mielissäni. DS:lla on ollut vaikeita jaksoja, mutta kyseessä on nuori pelaaja, jolla on suuri potentiaali. Takapakki on johtunut loukkaantumisista ja itsetunnon kolhuista eikä taitojen puutteesta. Fabregas on toki erinomainen pelaaja, joka kykenee hyökkäyspään taikatemppuihin, mutta hänkin on kohta kolmekymppinen. Rahalla ottaisin vastaan ilomielin, mutta en haluaisi Milanin päästävän DS:ta vaihdossa. Mutta... Huhut ovat huhuja. Jos jotain positiivista yritetään nähdä, niin Locatelli saanee nyt aidon tilaisuuden. Kokeneemmat pelaajat kantavat leijonanosan vastuusta ja tuskin Montella heittää Locatellia suoraan tuleen, mutta vastuuta tulee, se on varma. Tasainen pelikuormitus tulee tekemään ihmeitä 18-vuotiaan kehitykselle, joten jos kaikki menee putkeen, Locatellista voi kasvaa nopeasti erittäin hyvä pelaaja Milanille, josta voi olla iloa vaikka 20 vuotta.
 13. Milan 2016-2017 - Lohikäärmeen vuosi?

  Silloin kun joukkueessa on kevytjalkaisia ja taitavia laitureita, 4-3-3 on parhaimmillaan huikeaa hyökkäävää futista. Milanilla ei sellaisia laitureita ole. Ehkä Milanin formaatio on enemmän joulukuusimainen 4-3-2-1.
 14. Milan 2016-2017 - Lohikäärmeen vuosi?

  Kilpailua pitää olla ja se on Milanin ongelma ollutkin pitkään, että sitä ei ole riittävästi ollut. Ei ole tarpeeksi tekijämiehiä rosterissa. Kun katsoo Milanin nippua niin tulee mieleen, että olemassa olevaan materiaaliin voisi istua ryhmitys 3-5-2 aika hienosti. Toki ongelmia voisi tulla sopeutumisessa, mutta näin ajatuksen tasolla... Alakertaan: Romagnoli, Paletta, Gomez. Laidoille: Abate / Calabria & De Sciglio / Antonelli. Keskikentälle: Bonaventura, Montolivo, Kucka Kymppipaikalla kohtuu vapaassa roolissa: Suso / Sosa Kärjessä: Niang, Bacca Ainakin Fifassa toimii
 15. Milan 2016-2017 - Lohikäärmeen vuosi?

  Kuten MrEskola kirjoitti, Montolivo on hidas ja sitä on vaikea ellei jopa mahdoton korjata yli kolmekymppisenä. Väittäisin kuitenkin, että hän osaa taklata, on peliälykäs ja aivan hyvä pelaaja. Ei Montella tai muut häntä edeltäneet valmentajat ole tyhmiä ja peluuta paskaa pelaajaa pelistä toiseen. Mutta kuten kirjoitin aiemmin, maailmassa on parempiakin keskikenttäpelaajia - valitettavasti ei Milanissa. Henkilökohtaisesti uskon, että Montolivo tulee pelaamaan tällä kaudella paljon hyviä pelejä, koska vaikuttaa saaneen Montellan jutun juonesta kiinni. Henkilökohtaisesti myös toivon niin, jotta Milan pärjää. Täsmälleen sama näkemys paken kanssa: Niang on kuutamolla tällä hetkellä. Niin myös Bonaventura. Hänen erikoisosaamisensa jää nyt piippuun ja sille olisi tarvetta. Jotain tarttis tehdä vasemman laidan ongelmalle. Toivottavasti Niangin ja Bonaventuran yhteisymmärrys kohenee.
×