Jump to content

Heek

Members
 • Content count

  172
 • Joined

 • Last visited

About Heek

 • Rank
  Junior Member

core_pfieldgroups_99

 • Location
  Helsinki
 • Interests
  Football & rock'n roll!
 • Minä kannatan:
  ACMilan

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Helsinki
 1. Milan 2019-2020, Euroopan kiertue peruutettu

  Nyt kävi niin, että tuomari pelas Fiorentinalle pisteen. Aivan käsittämätöntä touhua. Tekee mieli heittää telkkari seinään! Ibran upea soolomaali hylätään videotarkistuksen jälkeen käsivirheenä - mikä ei kyllä ollut lähimainkaan käsivirhe. Rebic tekee lopulta 1-0. Fiorentina saa pelin lopussa pilkun Romagnolin ja Cutronen kaksinkamppailusta, jossa ei ole mitään virhettä. Romagnoli pelaa palloa ja Cutrone kaatuu. Pilkku. Ei videotarkistusta. Saatana. Milanin on pakko tehdä valitus tuomarista. En tajua miten tää voi olla mahdollista. Lopputulos 1-1. PS. Milan sai pelata pitkään miesylivoimalla eikä pystynyt clousaamaan peliä, joten sinänsä oma vika, mutta kuitenkin... Nyt ei osoita sormi tuomaripelistä turhaan. Aivan käsittämätöntä.
 2. Milan 2019-2020, Euroopan kiertue peruutettu

  Kiinnostava analyysi siitä, miksi Hakanin paikka aloituksessa on sementoitu Milanissa. On tätä näköjään moni muukin miettinyt Hyviä pointteja ja tilastovertailuja! Kannattaa lukea.
 3. Milan 2019-2020, Euroopan kiertue peruutettu

  Ehkä Paqueta on enemmän numero 8, kuten ainakin muutama valmentaja on hänet nähnyt. Sellainen gerrardmainen pelityyli.
 4. Milan 2019-2020, Euroopan kiertue peruutettu

  Kiitti rapsasta pake. Itse en peliä ehtinyt katsomaan. Olisi ollut kiinnostavaa nähdä Gabbia tositoimissa. Paljon hyvää hänestä on saanut lukea jo pre-seasonilla ja se, että hän on joukkueen mukana koko ajan pysynyt kertoo siitä, että hänessä nähdään paljon ainesta. Tässä täytyy muistaa, että Milanin peli on ottanut harppauksia eteenpäin sitten Fiorentinan viime kohtaamisen. Toivoa on! Ja ei mikään ihme, jos Zlatan hieman piiputtaa. Kovat pelit Interiä ja Juvea vastaan alla tiukalla tahdilla. Ja taustalla taisi olla vielä flunssa. Pieni lepo tähän väliin ja Ibra tulee taas vaarallisena kehiin. Miltä Paquetan pelaaminen näytti? Saanut huonoja arvioita pelistä Torinoa vastaan. Onko aineksia kymppipaikalle?
 5. Milan 2019-2020, Euroopan kiertue peruutettu

  Tässäpä muuten hyvä juttu siitä, että mikä rooli taktiikalla ja muodostelmalla onkaan futiksessa. Täällä mekin paljon pohditaan sitä olisiko paras systeemi 4-4-3 vai 4-4-2 vai 3-5-2 yms. Se ei oikeastaan ole oleellista vaan valmentajan kyky nähdä pelaajien vahvuudet ja heikkoudet ja valmentajan osaaminen saada vahvuuksista paras irti eliminoiden heikkoudet. Muuan Karlo Kaskelotti – joka on jonkun pytyn myös voittanut – kertoo, miten hän työskentelee valmentajana. Muutama nosto: “I don’t want that my team has a really clear identity,” Ancelotti explained. “If you have a really clear identity, then you can play football in only one way. “You can play football in different ways. You can play football being aggressive, defensively, with an attacking style, with counter-attack. “You cannot say one is good and one is not good. There is no one winning system. “I think the winning system is to put the players on the pitch comfortable. “Our work is to put a team that has a clear idea – not clear identity – on the pitch. The players that are going on the pitch, they have to know what they do."
 6. Milan 2019-2020, Euroopan kiertue peruutettu

  Milan pelaa hyvää futista tällä hetkellä. Sen suhteen homma kunnossa. Riskitekijä on nukahtelu toisella puoliajalla, joka tapahtui muun muassa Interiä vastaan. Torinolla on kärkimies Belotti, joka pystyy hetkessä tekemään maalin vaarattomalta näyttävästä tilanteesta ja iskee aika usein ottelun loppuhetkillä. Jos Milanin keskittyminen ei pysy ottelussa 90 minuuttia niin Torinolla on sauma rokottaa.
 7. Huhuja (AC Milan)

  Huhuja on vaikka minkälaisia ja eurooppalainen jalkapallomedia heittelee niitä todella kevyin perustein lehteen. Vähän kuin Seiskaa lukisi. En usko sekuntiakaan, että Maldini ei tekisi laajaa taustatutkimusta siitä kenen toivoo valmentavan seuraa, joka on hänen elämäntyönsä. Pioliakin epäiltiin valtavasti – mekin – ja hän olikin jonkinlainen hätäratkaisu, mutta selkeästi ei tuulesta temmattu. Pioli on tehnyt hyvää työtä vaikeassa tilanteessa ja en ihmettele vaikka hän saisi jatkaa ensi kaudella. Täytyy tunnustaa, että olen positiivisesti yllättynyt siitä, miten Milanin peli on kehittynyt verrattain lyhyessä ajassa ottaen huomioon millainen miehistö on käytössä. Milanin ei minun mielestä kannata vaihtaa valmentajaa ellei tarjolla ole varma huippukoutsi, jonka pelifilosofia sointuu yhteen avainpelaajien kykyjen kanssa. Ei olisi ainakaan mitään järkeä raijata sisään jotain uutta tyyppiä ja aloittaa jälleen jotain uutta projektia. Nyt on hyviä elementtejä kasassa ja rakennetaan niiden vahvuuksien päälle eliminoiden heikkoudet.
 8. Milan 2019-2020, Euroopan kiertue peruutettu

  Aika kultaa muistoja - lyhyessäkin ajassa. Vai miten meni Higuain & Bonucci -kaupat? Sisään tuotiin laxalteja ja borineja. Biglia? Maldinin ja Bobanin aikana on tuotu Zlatan, Bennacer, Theo... Jos en nyt ihan väärin muista. Pahoittelut, jos on joku virhe. Saa korjata. Joka tapauksessa Maldini ja Boban ovat tehneet huomattavasti parempia liikkeitä pelaajamarkkinoilla hinta-laatu-hyöty-suhteessa. Lisäksi Milanin peli on ottanut selkeitä askeleita eteenpäin. Kuka kaipaa vielä Gattuson 4-3-3:sta, jossa kaikki riippui siitä saiko Rino agitoitua pelaajat raivoon ja oliko Susolla hyvä päivä? Totta on se, että Milanin sopassa on ollut viime vuosina (vuosikymmenenä) liian monta kokkia, mutta viimein tilanne hakeutuu pikkuhiljaa uomiinsa. Seurajohto selkeästi ymmärtää, mitä joukkue tarvitsee lisää ja mistä voidaan luopua. Temput eivät vain tapahdu silmänräpäyksessä. Maldini ja Boban eivät ole minun näkökulmastani tehneet vielä yhtä ainutta epäonnistunutta pelaajasiirtoa. Päinvastoin, jokainen siirtomarkkinoiden liike on parantanut joukkuetta - jopa selvästi. Pioli on saanut työrauhan ja kuten olemme nähneet, peliestiykset ovat parantuneet huikeasti. Milanin pelissä on systemaattista tekemistä ja suunniteltuja, toistuvia tapoja hyökätä ja puolustaa. Milan hallitsee palloa muutenkin kuin pelaamalla alaspäin tai heittämällä alibisyöttöjä keskialueella. Nyt vastustaja pelkää, mitä Milan voi tehdä eikä punamustien hyökkäyksiä voi enää helposti puolustaa pois. Totta on myös se, että joukkue on nuori ja kokematon. Kokemattomuuden puute näkyy naiiviutena, jonka vuoksi häviämme matseja jopa selvästä johtoasemasta. Toki täytyy muistaa, että turpaan tuli Interiltä, joka johtaa koko sarjaa. Ja Juve oli mitä ilmeisimmin pahoissa vaikeuksissa Milania vastaan, vaikka on voittanut KAHDEKSAN MESTARUUTTA PUTKEEN, ja on toisena sarjassa. Nyt ei ole mitään syytä vaipua synkkyyteen ja heittää kirvestä kaivoon. Milanilla menee omasta mielestä paremmin kuin pitkään, pitkään aikaan ja suunta näyttää suunnitellulta ja järkevältä.
 9. A.C. Milan, Coppa Italia

  En nähnyt peliä, mutta veikkasin Juven voittoa, koska sulamiset ovat tulleet tutuiksi. Onneksi edes tasuri. Näin pilkkuun johtaneen tilanteen nyt jälkeenpäin ja se on ristiriitainen. Jos Calabria olisi pitänyt kätensä hieman lähempänä vartaloa... No, päätös ei muuksi enää muutu, mutta kyllä tässä vähän super-Juven suosiminen haisee. Vastaavanlaisia tilanteita on käsitelty Italian jalkapallossa, ja ehkäpä jollekin toiselle joukkueelle ei olisi vihelletty pilkkua. Sellainen epäilys tästä valitettavasti jää, että Juvea taas nuoleskellaan, koska he ovat niin suuri ja mahtava. Ja Ronaldo vielä! Ronaldolle kuuluu aina pilkku.
 10. Milan 2019-2020, Euroopan kiertue peruutettu

  Perkele! Pahoittelut voimasanasta heti alkuun, mutta sellainen fiilis jäi derbystä. Milan oli täysin kuskin paikalla eka puoliskon. Jopa yllätyin kuinka aseeton Inter oli Milanin nopeaa pallon liikuttelua vastaan. Sinimustat Conten ajokoirat joutuivat vain juoksemaan pallon perässä eikä Milanin nuorella jengillä ollut hätäpäivää. Pari maalia siihen ja tuntui, että tänään meitä ei pysäytä mikään. Varsinkin kun Ibra osui, tuntui, että tämä peli on meidän. MUTTA. Mutta, mutta... Niin vain Inter tuli sisuuntuneena toiselle puoliskolle ja rokotti jokaisesta puolittaisestakin paikasta. Kyllä se oli Interin pelaajien hyvyyttä eikä Milanin huonoutta. Brozovicin kavennusmaali tuli ihan tyhjästä ja aikamoisella tuurillakin pallo kimposi hänelle kuudentoista rajan tienoille. Yllättäen osui huonommalla jalalla niin sanotusti venttiiliin ja tuntui, että pallo väisti vielä pari kolme pelaajaa upoten vastustamattomasti verkon perukoille. Toisin oli Milanin pelaajien lukuisissa aiemmissa vedoissa, kun aina oli jokin sinimusta raaja edessä... Vecinon maali oli samaa osastoa: Conti oli täydellisesti laukauksen tiellä maaliviivalla, mutta tottakai pallo kimposi Contin sisäreideidestä ja siitä längeistä sisään. Ei voi olla totta. Ja se 3-2 maali. Täysin luonnoton pusku De Vrijltä. Jos oli muka suunniteltu kuvio niin töttöröö ja röpöt päälle. Inter voitti, koska oli parempi. Milan pelasi todella hyvän ottelun, mutta sekään ei riitä kun vastassa on huippusarjan parhaimpia joukkueita, joka kykenee ylittämään itsensä. Se oli ero Milanin ja Interin välillä – sinimustat pystyvät pelaamaan tiukassakin paikassa taitojensa ja fysiikkansa maksimissa, Milanin nuoriso ei. Andrea Pirlo on sanonut Conten olleen hänen paras valmentajansa, koska Conte saa pelaajan antamaan enemmän kuin mihin tämä uskoo pystyvänsä. Pioli oli tehnyt hyvän pelisuunnitelman, mutta kuumissa otteluissa ne lopulta hajoavat ja psyykkinen puoli alkaa merkitä yllättävän paljon. Conte on sen osaston mestari. MILAN POIMINTOJA MOTM - Ibrahimovic (1+1) Romagnoli oli pirun hyvä, vaikka neljä menikin omiin ja kulmatilanteessa De Vrij saattoi olla hänen miehensä, jos en muista pahasti väärin. Ja Lukaku on kuitenkin yksi maanosan ellei maailman kovimpia kärkipelaajia ja vahva kuin härkä, mutta Romagnoli (ja Kjaer) pitivät belgialaisen hyvin aisoissa. Bennacer näytti taas keskikentällä miksi häntä kehutaan. Raastoi esimerkillisesti ja pelasi jatkuvasti peliä edistäviä syöttöjä omille. Calhanoglu oli ok, mutta taas jotenkin näkyi se henkisen puolen "heikkous", mistä aina puhun. Pallo poltteli jalassa ratkaisevilla hetkillä. Vääriä ratkaisuita liikaa tällaiseen peliin. Taitoa voi olla vaikka kuinka paljon, mutta jos sipuli ei kestä niin huipulle ei ole asiaa. Rebic oli ekalla puoliskolla huikea, mutta katosi pelistä. Kessie pelasi todella hyvin! Juuri näin. Riisto, raasto ja helppo omille. Pitivät Bennacerin kanssa keskikentän Milanin hallussa yhden kosketuksen nopeilla syötöillä ja käytöillä. Pioli on tehnyt Kessien koulimisessa hyvää työtä. Loppuu se kuskaaminen. PS. Kaikella kunnioituksella, mutta selostaja tuntui olevan melko pihalla futiksesta: - "Bennacer on ollut näkymätön eikä ole luonut paljon...". - Kommentoi myös Eriksenin mieletöntä knuckle ball -vaparia, että "veto ei ollut edes kova, isolla pinnalla sisäsyrjällä"... No kyllä juu, sillä tekniikalla knuckle ball tykitetään.
 11. Milan 2019-2020, Euroopan kiertue peruutettu

  Kiitos raportista GAM. Hienoa nähdä kolmannen sukupolven Maldini punamustissa. Toivottavasti Danielista kehittyy hyvä pelimies ja kasvaa joukkueen mukana rakentaen uutta nousua En tosiaan nähnyt Milan - Verona -matsia, mutta nelinelikakkosesta sen verran, että se ei mitä ilmeisimmin toimi ilman Ibraa. Mitä luin analyyseja niin Leao ja Rebic ovat molemmat ominaisuuksiltaan "support strikereita" eivätkä puhtaita ysejä, kuten Ibra. Monet jalkapalloasiantuntijat väittävät, että 4-4-2 tarvitsee toimiakseen target-hyökkääjän – ja meillä on tasan yksi: Ibrahimovic. Piolin olisi varmaan syytä keksiä jotain B-suunnitelmaa sen varalle, että Ibrahimovic ei ole pelikunnossa, koska maaleja pitää tehdä, jos haluaa niitä pisteitä. Yksi vaihtoehto olisi se vanha tuttu 4-3-3, mutta sillä twistillä, että keskimmäinen hyökkääjä pelaa valeysiä laskien alemmas, jolloin laitureille jää tilaa hyökätä.
 12. Huhuja (AC Milan)

  Ja tällainen pieni huhu talouslehti Forbesista! ‘AC Milan, a historically significant soccer/football team in Italy, is in agreement with, and soon, will be owned by the most significant luxury conglomerate in the world, LVMH,’
 13. Milan 2019-2020, Euroopan kiertue peruutettu

  Siirtoasiaa: Milan on hankkinut Anderlechtista belgialaisen oikean laidan pelaajan, jota kutsun tästä lähtien "Sälämeikkeriksi". Kyseessä siis Alexis Saelemaekers. Vaikea nimi hahmottaa. En tiedä pelaajasta mitään muuta kuin että pelaa Belgian U-21 maajoukkueessa ja että kykenee pelaamaan suunnilleen jokaista pelipaikkaa oikealla laidalla. Jonkinlainen sveitsiläinen linkkuveitsi "Suson korvaajaksi". Lisäksi Milan on hankkinut yhdysvaltalaisen vasemman laitapakin Wiganista 10 miljoonalla – eli ei mikään hupiostos. Kyseessä pelaaja nimeltä Antonee Robinson. Robinsonista tulee Theon varamies, ja on pelaajaprofiililtaan hyvin samanlainen, voimakkaasti nouseva vasen pakki. Tässä hyvä ja avartava artikkeli siirrosta.
 14. Huhuja (AC Milan)

  Milan yrittää ilmeisesti tosissaan hankkia Benfican nuorta portugalilaista keskikenttäpelaajaa Florentino Luisia. Aluksi ohitin tämän huhun olankohautuksella, mutta niiden sitkeyden vuoksi päätin vähän tonkia, että mikä homma. Kyseessä on siis kookas, mutta liukasliikkeinen ja taitava puolustava keskikenttäpelaaja. Videopätkien perusteella Florentinon pelityylistä tuli mieleen ensimmäisenä Real Madridin Casemiro tai Barcelonan Sergio Busquets. Miksei myös Gattuso. Erinomainen lukemaan peliä ja rikkomaan vastustajan hyökkäyksiä, jonka jälkeen hän kykenee tekemään selkeästi peliä edistävän syötön. Ei jää kuhnimaan pallon kanssa. Tässä melko kattava analyysi kiinnostuneille. Eli jos Milan tosissaan on Florentinon perässä niin uskon tämän tarkoittavan kahta asiaa. 1. Bennacerille halutaan puolustavampi, pallollinen pari keskikentän keskustaan. Kieltämättä tämä duo tuo ajatuksen tasolla veden kielelle. Bennacer saisi hieman vapaammat kädet mennä ylöspäin, koska selusta on turvattu. Florentino on todella lahjakas riistämään palloja, jotka hän myös osaisi pelata nopeasti "registana" toimivalle Bennacerille. 2. Florentino on Leaon portugalilainen ikätoveri ja maajoukkuekaveri. Tämä edistäisi oletettavasti molemman nuoren futaajan sopeutumista elämään Milanossa. Jos tämä hypoteesi pitäisi paikkansa, silloin Milan vaikuttaa panostavan tosissaan myös Leaoon (olettaen, että Ibrahimovic tuotiin osittain myös hänen mentorikseen).
 15. Milan 2019-2020, Euroopan kiertue peruutettu

  Palaan vielä kymppipaikkakeskusteluun. Hakan tuli Torino-ottelussa kentälle käytännössä trequartistaksi. Tuloksena peli kääntyi Milanille; kaksi maalia, jotka ratkaisivat voiton. Pitäisikö kokeilla tätä useamminkin? Kallistun edelleen siihen, että Hakanin ongelma on ollut henkisellä puolella. En tiedä mikä sen on aiheuttanut (väärä pelipaikka, vaihtuva pelipaikka, sopeutuminen jatkuvasti vaihtuvien valmentajien tyyleihin, kumuloituneet virheet, yksityiselämä?), mutta kyllä turkkilaisen taidot ovat olleet nähtävissä koko ajan. Väitän, että siksi häneen on seuran puolelta uskottu ja peluutettu paljon, vaikka tulokset ovat olleet laihoja. On ajateltu, että kyllä se vielä toivon mukaan loksahtaa. Toivottavasti Hakan saa nyt onnistumisista itseluottamusta ja pystyy suorittamaan tasaisemmin, koska hän on parhaimmillaan pelejä ratkova pelaaja.
×