Jump to content

Heek

Members
 • Content count

  114
 • Joined

 • Last visited

About Heek

 • Rank
  Junior Member

core_pfieldgroups_99

 • Location
  Helsinki
 • Interests
  Football & rock'n roll!
 • Minä kannatan:
  ACMilan

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Helsinki
 1. Milan 2019-2020, Euroopan kiertue peruutettu

  Tässä on sellainen mahdollisuus, että Pioli saa puhallettua uskoa joukkueeseen, joka joutuu "starttaamaan kauden" uudestaan ikään kuin altavastaajan asemasta. Se monesti sytyttää. Esimerkiksi viime kaudella NHL:ssä St. Louis Blues oli sarjan huonoin joukkue (eikä mikään supertähtien nippu edes), kunnes vaihtoi valmentajaa ja homma kääntyi totaalisesti päättyen Stanley Cup -mestaruuteen. Ei kukaan olisi sitä uskonut, mutta niin siinä kävi. En nyt ala mitään mestaruuspokaaleja nostelemaan, mutta TOP4 on aivan mahdollinen, jos Pioli onnistuu "räätälin työssään". Giampaolo oli taktisesti niin pedantti, että taktiikka alkoi toimia pakkopaitana Milanin nuorille pelaajille, jotka eivät sopeutuneet – ja sitten peli meni totaalisesti lukkoon. Pioli tulee sisään varmasti yksinkertaisemmalla pelikirjalla, joka voi vapauttaa tiettyjen pelaajien (Piatek, Paqueta, Suso, Leao) luontaista peliä.
 2. Milan 2019-2020, Euroopan kiertue peruutettu

  Toivotaan nyt kuitenkin, että se peli kulkee
 3. Milan 2019-2020, Euroopan kiertue peruutettu

  Pioli on valmentanut Bigliaa Laziossa, joten uskon ja oletan kokeneen argentiinalaisen olevan korkealla Piolin papereissa. Hän tietää tai ainakin pitäisi tietää, mitä Biglialta saa ja mitä ei saa. Uskon, että Pioli luottaa ainakin aluksi Bigliaan. Piolin suosikkisysteemi on 4-3-3, jossa toinen laitapakki on puolustavampi. Voisi olettaa, että Calabria on siihen rooliin loogisin vaihtoehto siksi, että Theo on paras hyökkäävä pakki, ja hän pelaa vasemmalla. Eli Rodriguezilla tuskin on kausikorttia avaukseen. Suso onkin kinkkisempi kysymys. Se on käynyt ilmi, että Suso ei osaa pelata hyvin missään muualla kuin oikeana laitahyökkääjänä. Hyvänä päivänä ja oikein roolitettuna hän on siinä positiossa yksi liigan parhaista. Jos Suso olisi nopeampi niin se tekisi asioista helpompaa.
 4. Huhuja (AC Milan)

  En tiedä mistä nämä peliliikkeet kertovat vai kertovatko mistään mutta mediatietojen mukaan Leaon uusi agentti on Jorge Mendes ja Romagnoli olisi siirtymässä Mino Raiolan talliin. Pessimisti voisi ajatella, että huippupelaajat ovat tulleet siihen tulokseen, että urheilullista menestystä ja lihavaa tilipussia on haettava muualta, kuin Milanista. Toisaalta pelaajat tarvitsevat agentteja ja superagentit kärttävät hyviä pelaajia asiakkaiksi ja se kaikki on ihan normaalia futismaailmassa.
 5. Milan 2019-2020, Euroopan kiertue peruutettu

  Futis on enemmän pelitaktiikasta kuin formaatiosta kiinni, joten en olisi huolissani siitä, että systeemi näyttää samalta. Enemmän olen huolissani siitä, että voidaanko odottaa Piolin olevan yhtään parempi, kuin häntä edeltäneet valmentajat. Eli tästä päästään kysymyksiin: 1) Onko Piolilla riittävän yksinkertaisia, mutta tehokkaita taktisia eväitä? 2) Osaako Pioli opettaa Milanin nuorelle miehistölle toimivan pelitavan ja voittamisen kulttuuria? 3) Kunnioittavatko pelaajat Piolia ja ostavat hänen ideansa 100%? 4) Saako Pioli joukkueen henkisesti kasaan ja uskomaan siihen, että he voivat voittaa kenet vain? Näistä asioista olen huolissani, koska en usko niin tapahtuvan. Nyky Milan on henkisesti niin rampa joukkue, että tarvittaisiin joku kivikova Conte, Simeone tai jopa Mourinho takomaan perustukset kuntoon. Toivottavasti olen väärässä!
 6. Huhuja (AC Milan)

  Aikamoista hurlumheitä on kyllä ollut siirtomarkkinoilla. Mutta kumma juttu, että Higuain ja Bonucci floppasivat rajusti Milanissa, mutta Juvessa näyttää taas kulkevan. Kaikki viittaa lopulta siihen, että Milanin pelaajisto ei kertakaikkiaan vain ole kovin tasokas koutsit eivät saa jengiä pelaamaan ja huiputkin floppaa siinä porukassa.
 7. Milan 2019-2020, Euroopan kiertue peruutettu

  Tässä vielä kiinnostava analyysi matsista Genoaa vastaan. Analyysin tekijä pointtaa pelillisiä asioita ja osoittaa, mitä Giampaolo oli kehittämässä. Giampaololle olisi pitänyt antaa lisää aikaa... https://totalfootballanalysis.com/match-analysis/serie-a-201920-genoa-vs-milan-tactical-analysis-tactics
 8. Milan 2019-2020, Euroopan kiertue peruutettu

  Mitä ilmeisimmin Pioli nyt sitten on uusi Milanin valmentaja. HYÖKKÄYS: 1. Fiorentinassa Piolin hyökkäyspeli perustui syöttökolmioiden rakentamiseen (sama kuin Giampaololla), 2. ...ja nopeisiin vastahyökkäyksiin (sama kuin Giampaololla). 3. Lisäksi Piolin Fiorentina pyrki pelaamaan palloa nopeasti vastustajan puolustuslinjan taakse tyhjään tilaan (sama kuin Giampaololla). 4. Keskuspuolustajilla oli tärkeä rooli hyökkäysten avaamisessa ja pelin tuomisessa ylöspäin (sama kuin Giampaololla). PRÄSSIPELI: 5. Pallon menetyksen jälkeen Piolin Fiorentina pyrki voittamaan pelivälineen takaisin aggressiivisella prässillä (sama kuin Giampaololla). PUOLUSTUS: 6. Miesylivoiman saaminen pelin painopistealueelle. (sama kuin Giampaololla). 7. Omassa päässä tarkka miesvartiointi 4-4-1-1 muodostelmassa, jolla pyritään pakottamaan vastustaja pelaamaan pitkää. SUMMA SUMMARUM: Milanin seurajohto on selkeästi hommannut tarkoituksella valmentajan, jonka pelin perusteet ovat samankaltaiset, kuin Giampaololla. Näin ollen suurta muutosta tuskin tulee pelillisissä asioissa. Toive lienee, että Pioli osaisi paremmin opettaa systeemin Milanin pelaajille – tässä Giampaolo ei jostain syystä millään onnistunut. Ja kuten me sohvakoutsit aika usein kirosimme niin Giampaolon pelaajavalinnat epäonnistuivat toistuvasti. Toivottavasti Pioli osaa lukea pelaajien heikkouksia, vahvuuksia ja henkistä tilaa paremmin ja kommunikoida tehokkaammin, kuin Giampaolo. Ja toivottavasti hän uskaltaa myös penkittää yössä vaeltavia Hakania ja Susoa ja toivottavasti Pioli saa myös Piatekista jotain irti.
 9. Huhuja (AC Milan)

  Erikoista on tämä Milanin touhu. Yhdeksäs koutsi vuoden 2014 jälkeen ja taas tehdään "laastariratkaisu". 1. Allegri 2. Seedorf 3. Inzaghi 4. Mihajlovic 5. Brocchi 6. Montella 7. Gattuso 8. Giampaolo 9. Pioli. Vaikea nähdä mitään suunnitelmaa tässä taustalla. Kuvittelin, että tilanne muuttuisi pitkäjänteisempään suuntaan uuden seurajohdon ja omistusportaan myötä, mutta ei se siltä näytä. Toki Giampaolo ei saanut joukkuetta haltuun vaikka aikaa oli useita kuukausia, ja se homma ei selkeästi toiminut. Tuntuu kuitenkin, että Milanin olisi kannattanut odottaa sen verran, että joku kovan luokan valmentaja olisi saatu haaviin. Tällainen "otetaan sitten Pioli, kun Spalletti ei pääse" -ratkaisu ei voi olla kestävä. Toki toivon, että Pioli osoittautuu uskomattomaksi velhoksi, joka syttyy Milanissa kukkaan, mutta epäilen suuresti.
 10. Huhuja (AC Milan)

  Jos Maldini ja kumppanit ovat nyt tosissaan naaraamassa Piolia uudeksi koutsiksi niin en kyllä ymmärrä mikä pointti siinä on. Valmentajana varmasti semi-ok, muttei käänteentekevä ratkaisu tai pitkäaikainen strateginen valinta. Vaikuttaa paniikkiratkaisulta, osastolta... https://sempremilan.com/di-marzio-pioli-could-sign-ac-milan-contract-tomorrow-evening
 11. Huhuja (AC Milan)

  Useissa medioissa kirjoitellaan, että Giampaolo on todella lähellä saada potkut. Ykkösehdokkaaksi uudeksi valmentajaksi nimetään Luciano Spalletti. Itse epäilen näitä huhuja, mutta varmasti seurajohto on tyytymätön tilanteeseen. Milanin peli näyttää kieltämättä karmealta. Giampaolo ei ole ainakaan vielä onnistunut tuomaan kaunista jalkapalloa, mitä lupasi. Uskon, että Giampaolo saa vielä aikaa. Mieluummin niin kuin että vaihdellaan valmentajia ilman pitkän tähtäimen strategiaa. Eivät Maldini ja Boban ole niin tyhmiä, että odottaisivat nuoren joukkueen kykenevän hetkessä ihmeisiin. He tietävät, että homma ottaa aikaa ja pitkäjänteistä työtä. Omistajataho tietää tämän myös. https://www.ft.com/content/cc87fbe0-e5e9-11e9-b112-9624ec9edc59
 12. Milan 2019-2020, Euroopan kiertue peruutettu

  Kyseessä kun on nuoria jätkiä niin ehkä siellä on sopimusneuvottelujen jännitys painanut Calabrialla mieltä. "AC Milan defender Davide Calabria has an agreement over a new deal which will see him stay until 2024, according to a report." https://sempremilan.com/tuttosport-calabria-agrees-new-five-year-deal-with-milan-the-details Spoiler: Ei tullut palkankorotusta. Jospa tästä otteet paranevat kentällä! Tarvetta olisi.
 13. Milan 2019-2020, Euroopan kiertue peruutettu

  Samaa mieltä, että valmentajan vaihtaminen tässä vaiheessa olisi todennäköisesti huono päätös. Vika ei ole täysin Giampaolon vaan isoksi osaksi pelaajien, joiden henkinen kantti ei kestä. Lukko voi kuitenkin aueta pienillä liikkeillä ja pelaajien oikeilla roolituksilla. Genoaa vastaan Giampaolon on pakko tehdä muutoksia. Tässä aivan järkevä analyysi: https://sempremilan.com/what-giampaolo-needs-to-fix-and-why-should-keep-him
 14. Milan 2019-2020, Euroopan kiertue peruutettu

  GAM puhuu ihan asiaa siinä, että hyvällekin valmentajalle voi käydä niin, ettei saa joukkuetta pelaamaan syystä tai toisesta kuten haluaisi. Se on kuitenkin ihan se ja sama mistä se johtuu, jos tulokset ovat luokattomia. En väitä, että Giampaolo olisi huono valmentaja. Moni valmentaja on kokeillut valmentaa Milania viime vuosina ja jokainen on palanut tuhkaksi. Joukossa aivan hyviä koutseja, kuten Montella ja Gattuso. Voisi kuvitella, että syy löytyy seurasta eli siitä rosterista, jonka valmentaja saa käyttöönsä. Calhanoglu ei ole Milanin arvoinen pelaaja, se on jo selvä. Suso on parhaana päivänä niin sanotusti world class, mutta valitettavasti niitä päiviä on liian harvoin. Ja Milan joutuu luottamaan liian paljon Susoon siihen nähden, että hän ei tosiaan ole mikään sateentekijä. Kessie on omissa papereissa edelleen rautaa, mutta pelaa väärässä roolissa. Hänet pitäisi roolittaa mielestäni gattusomaiseksi tai kantemaiseksi riistäjä-raastajaksi, joka puolustaa, peittää ja voittaa pallon omille, jonka jälkeen syöttää sen ASAP pelintekijälle.
 15. Milan 2019-2020, Euroopan kiertue peruutettu

  Milan on niin paska, ettei löydy sanoja. Calhanoglu muuten menetti pallon myös tuossa 2-0 maalissa... Alkaa loppua tekosyyt sille, miksi #10 pitäisi olla edes kentällä. Kriisipalaverin paikka. Onko Giampaolo pistettävä pihalle jo nyt? Ei psyyke kohta kestä. Milan on sarjan huonoimpia joukkueita ellei huonoin. Enpä olisi uskonut ennen kauden alkua...
×