Jump to content

Heek

Members
 • Content count

  171
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Heek


 1. 3 tuntia sitten, pake kirjoitti:

  Jep. Lauantaina vastassa Viola, joka paukutti 5 maalia viikonlopun vieraspelissään ja nyt kotipeli Milania vastaan. Aiempi kohtaaminenhan päättyi Fiorentinan suvereeniin voittoon, joten en odota kolmea pinnaa lauantailta. Toivon toki, mutta yksikin voi olla työn ja tuskan takana.

  Kiitti rapsasta pake. Itse en peliä ehtinyt katsomaan. Olisi ollut kiinnostavaa nähdä Gabbia tositoimissa. Paljon hyvää hänestä on saanut lukea jo pre-seasonilla ja se, että hän on joukkueen mukana koko ajan pysynyt kertoo siitä, että hänessä nähdään paljon ainesta.

  Tässä täytyy muistaa, että Milanin peli on ottanut harppauksia eteenpäin sitten Fiorentinan viime kohtaamisen. Toivoa on! Ja ei mikään ihme, jos Zlatan hieman piiputtaa. Kovat pelit Interiä ja Juvea vastaan alla tiukalla tahdilla. Ja taustalla taisi olla vielä flunssa. Pieni lepo tähän väliin ja Ibra tulee taas vaarallisena kehiin.

  Miltä Paquetan pelaaminen näytti? Saanut huonoja arvioita pelistä Torinoa vastaan. Onko aineksia kymppipaikalle?


 2. Tässäpä muuten hyvä juttu siitä, että mikä rooli taktiikalla ja muodostelmalla onkaan futiksessa. Täällä mekin paljon pohditaan sitä olisiko paras systeemi 4-4-3 vai 4-4-2 vai 3-5-2 yms. Se ei oikeastaan ole oleellista vaan valmentajan kyky nähdä pelaajien vahvuudet ja heikkoudet ja valmentajan osaaminen saada vahvuuksista paras irti eliminoiden heikkoudet.

  Muuan Karlo Kaskelotti – joka on jonkun pytyn myös voittanut – kertoo, miten hän työskentelee valmentajana. Muutama nosto:

  “I don’t want that my team has a really clear identity,” Ancelotti explained.

  “If you have a really clear identity, then you can play football in only one way.

  “You can play football in different ways. You can play football being aggressive, defensively, with an attacking style, with counter-attack.

  “You cannot say one is good and one is not good. There is no one winning system.

  “I think the winning system is to put the players on the pitch comfortable.

  “Our work is to put a team that has a clear idea – not clear identity – on the pitch. The players that are going on the pitch, they have to know what they do."


 3. Milan pelaa hyvää futista tällä hetkellä. Sen suhteen homma kunnossa. Riskitekijä on nukahtelu toisella puoliajalla, joka tapahtui muun muassa Interiä vastaan. Torinolla on kärkimies Belotti, joka pystyy hetkessä tekemään maalin vaarattomalta näyttävästä tilanteesta ja iskee aika usein ottelun loppuhetkillä. Jos Milanin keskittyminen ei pysy ottelussa 90 minuuttia niin Torinolla on sauma rokottaa.


 4. On 12.2.2020 at 17.50, pake kirjoitti:

  Ja Marcelinhon agentti kertoo, ettei Maldini ole koskaan ollut yhteydessä kumpaankaan heistä. Toivottavasti agentti puhuu totta.

  Huhuja on vaikka minkälaisia ja eurooppalainen jalkapallomedia heittelee niitä todella kevyin perustein lehteen. Vähän kuin Seiskaa lukisi.

  En usko sekuntiakaan, että Maldini ei tekisi laajaa taustatutkimusta siitä kenen toivoo valmentavan seuraa, joka on hänen elämäntyönsä. Pioliakin epäiltiin valtavasti – mekin – ja hän olikin jonkinlainen hätäratkaisu, mutta selkeästi ei tuulesta temmattu. Pioli on tehnyt hyvää työtä vaikeassa tilanteessa ja en ihmettele vaikka hän saisi jatkaa ensi kaudella.

  Täytyy tunnustaa, että olen positiivisesti yllättynyt siitä, miten Milanin peli on kehittynyt verrattain lyhyessä ajassa ottaen huomioon millainen miehistö on käytössä. Milanin ei minun mielestä kannata vaihtaa valmentajaa ellei tarjolla ole varma huippukoutsi, jonka pelifilosofia sointuu yhteen avainpelaajien kykyjen kanssa. 

  Ei olisi ainakaan mitään järkeä raijata sisään jotain uutta tyyppiä ja aloittaa jälleen jotain uutta projektia. Nyt on hyviä elementtejä kasassa ja rakennetaan niiden vahvuuksien päälle eliminoiden heikkoudet.

   


 5. 17 tuntia sitten, Golden Age Milanista kirjoitti:

  Vaikka moni haukkuu kinuskien palkkaamia Fassone&Mirabelli kaksikkoa, niin itse pidän niitä kuitenkin oikeina jalkapallojohtajina, vaikka he virheitäkin teki. Samoin Leonardo oli ammattimies. Maldini&Boban on enemmän seuralegendoja, kuin ammattimiehia. Valitettavasti..

  Aika kultaa muistoja - lyhyessäkin ajassa. Vai miten meni Higuain & Bonucci -kaupat? Sisään tuotiin laxalteja ja borineja. Biglia?

  Maldinin ja Bobanin aikana on tuotu Zlatan, Bennacer, Theo...

  Jos en nyt ihan väärin muista. Pahoittelut, jos on joku virhe. Saa korjata. Joka tapauksessa Maldini ja Boban ovat tehneet huomattavasti parempia liikkeitä pelaajamarkkinoilla hinta-laatu-hyöty-suhteessa. 

  Lisäksi Milanin peli on ottanut selkeitä askeleita eteenpäin. Kuka kaipaa vielä Gattuson 4-3-3:sta, jossa kaikki riippui siitä saiko Rino agitoitua pelaajat raivoon ja oliko Susolla hyvä päivä?

  Totta on se, että Milanin sopassa on ollut viime vuosina (vuosikymmenenä) liian monta kokkia, mutta viimein tilanne hakeutuu pikkuhiljaa uomiinsa. Seurajohto selkeästi ymmärtää, mitä joukkue tarvitsee lisää ja mistä voidaan luopua. Temput eivät vain tapahdu silmänräpäyksessä. Maldini ja Boban eivät ole minun näkökulmastani tehneet vielä yhtä ainutta epäonnistunutta pelaajasiirtoa. Päinvastoin, jokainen siirtomarkkinoiden liike on parantanut joukkuetta - jopa selvästi.

  Pioli on saanut työrauhan ja kuten olemme nähneet, peliestiykset ovat parantuneet huikeasti. Milanin pelissä on systemaattista tekemistä ja suunniteltuja, toistuvia tapoja hyökätä ja puolustaa. Milan hallitsee palloa muutenkin kuin pelaamalla alaspäin tai heittämällä alibisyöttöjä keskialueella. Nyt vastustaja pelkää, mitä Milan voi tehdä eikä punamustien hyökkäyksiä voi enää helposti puolustaa pois.

  Totta on myös se, että joukkue on nuori ja kokematon. Kokemattomuuden puute näkyy naiiviutena, jonka vuoksi häviämme matseja jopa selvästä johtoasemasta. Toki täytyy muistaa, että turpaan tuli Interiltä, joka johtaa koko sarjaa. Ja Juve oli mitä ilmeisimmin pahoissa vaikeuksissa Milania vastaan, vaikka on voittanut KAHDEKSAN MESTARUUTTA PUTKEEN, ja on toisena sarjassa.

  Nyt ei ole mitään syytä vaipua synkkyyteen ja heittää kirvestä kaivoon. Milanilla menee omasta mielestä paremmin kuin pitkään, pitkään aikaan ja suunta näyttää suunnitellulta ja järkevältä. :boogy:


 6. En nähnyt peliä, mutta veikkasin Juven voittoa, koska sulamiset ovat tulleet tutuiksi. Onneksi edes tasuri. Näin pilkkuun johtaneen tilanteen nyt jälkeenpäin ja se on ristiriitainen. Jos Calabria olisi pitänyt kätensä hieman lähempänä vartaloa... No, päätös ei muuksi enää muutu, mutta kyllä tässä vähän super-Juven suosiminen haisee.

  Vastaavanlaisia tilanteita on käsitelty Italian jalkapallossa, ja ehkäpä jollekin toiselle joukkueelle ei olisi vihelletty pilkkua. Sellainen epäilys tästä valitettavasti jää, että Juvea taas nuoleskellaan, koska he ovat niin suuri ja mahtava. Ja Ronaldo vielä! Ronaldolle kuuluu aina pilkku.


 7. Perkele! Pahoittelut voimasanasta heti alkuun, mutta sellainen fiilis jäi derbystä. 

  Milan oli täysin kuskin paikalla eka puoliskon. Jopa yllätyin kuinka aseeton Inter oli Milanin nopeaa pallon liikuttelua vastaan. Sinimustat Conten ajokoirat joutuivat vain juoksemaan pallon perässä eikä Milanin nuorella jengillä ollut hätäpäivää. Pari maalia siihen ja tuntui, että tänään meitä ei pysäytä mikään. Varsinkin kun Ibra osui, tuntui, että tämä peli on meidän.

  MUTTA. Mutta, mutta... Niin vain Inter tuli sisuuntuneena toiselle puoliskolle ja rokotti jokaisesta puolittaisestakin paikasta. Kyllä se oli Interin pelaajien hyvyyttä eikä Milanin huonoutta. Brozovicin kavennusmaali tuli ihan tyhjästä ja aikamoisella tuurillakin pallo kimposi hänelle kuudentoista rajan tienoille. Yllättäen osui huonommalla jalalla niin sanotusti venttiiliin ja tuntui, että pallo väisti vielä pari kolme pelaajaa upoten vastustamattomasti verkon perukoille.

  Toisin oli Milanin pelaajien lukuisissa aiemmissa vedoissa, kun aina oli jokin sinimusta raaja edessä...

  Vecinon maali oli samaa osastoa: Conti oli täydellisesti laukauksen tiellä maaliviivalla, mutta tottakai pallo kimposi Contin sisäreideidestä ja siitä längeistä sisään. Ei voi olla totta.

  Ja se 3-2 maali. Täysin luonnoton pusku De Vrijltä. Jos oli muka suunniteltu kuvio niin töttöröö ja röpöt päälle.

  Inter voitti, koska oli parempi. Milan pelasi todella hyvän ottelun, mutta sekään ei riitä kun vastassa on huippusarjan parhaimpia joukkueita, joka kykenee ylittämään itsensä. Se oli ero Milanin ja Interin välillä – sinimustat pystyvät pelaamaan tiukassakin paikassa taitojensa ja fysiikkansa maksimissa, Milanin nuoriso ei. 

  Andrea Pirlo on sanonut Conten olleen hänen paras valmentajansa, koska Conte saa pelaajan antamaan enemmän kuin mihin tämä uskoo pystyvänsä.

  Pioli oli tehnyt hyvän pelisuunnitelman, mutta kuumissa otteluissa ne lopulta hajoavat ja psyykkinen puoli alkaa merkitä yllättävän paljon. Conte on sen osaston mestari.

  MILAN POIMINTOJA

  MOTM - Ibrahimovic (1+1)

  Romagnoli oli pirun hyvä, vaikka neljä menikin omiin ja kulmatilanteessa De Vrij saattoi olla hänen miehensä, jos en muista pahasti väärin. Ja Lukaku on kuitenkin yksi maanosan ellei maailman kovimpia kärkipelaajia ja vahva kuin härkä, mutta Romagnoli (ja Kjaer) pitivät belgialaisen hyvin aisoissa.

  Bennacer näytti taas keskikentällä miksi häntä kehutaan. Raastoi esimerkillisesti ja pelasi jatkuvasti peliä edistäviä syöttöjä omille.

  Calhanoglu oli ok, mutta taas jotenkin näkyi se henkisen puolen "heikkous", mistä aina puhun. Pallo poltteli jalassa ratkaisevilla hetkillä. Vääriä ratkaisuita liikaa tällaiseen peliin. Taitoa voi olla vaikka kuinka paljon, mutta jos sipuli ei kestä niin huipulle ei ole asiaa.

  Rebic oli ekalla puoliskolla huikea, mutta katosi pelistä.

  Kessie pelasi todella hyvin! Juuri näin. Riisto, raasto ja helppo omille. Pitivät Bennacerin kanssa keskikentän Milanin hallussa yhden kosketuksen nopeilla syötöillä ja käytöillä. Pioli on tehnyt Kessien koulimisessa hyvää työtä. Loppuu se kuskaaminen.

  PS. Kaikella kunnioituksella, mutta selostaja tuntui olevan melko pihalla futiksesta:

  - "Bennacer on ollut näkymätön eikä ole luonut paljon...".

  - Kommentoi myös Eriksenin mieletöntä knuckle ball -vaparia, että "veto ei ollut edes kova, isolla pinnalla sisäsyrjällä"... :dielaughing: No kyllä juu, sillä tekniikalla knuckle ball tykitetään.

   

   


 8. Kiitos raportista GAM. Hienoa nähdä kolmannen sukupolven Maldini punamustissa. Toivottavasti Danielista kehittyy hyvä pelimies ja kasvaa joukkueen mukana rakentaen uutta nousua :)

  En tosiaan nähnyt Milan - Verona -matsia, mutta nelinelikakkosesta sen verran, että se ei mitä ilmeisimmin toimi ilman Ibraa. Mitä luin analyyseja niin Leao ja Rebic ovat molemmat ominaisuuksiltaan "support strikereita" eivätkä puhtaita ysejä, kuten Ibra. Monet jalkapalloasiantuntijat väittävät, että 4-4-2 tarvitsee toimiakseen target-hyökkääjän – ja meillä on tasan yksi: Ibrahimovic.

  Piolin olisi varmaan syytä keksiä jotain B-suunnitelmaa sen varalle, että Ibrahimovic ei ole pelikunnossa, koska maaleja pitää tehdä, jos haluaa niitä pisteitä.

  Yksi vaihtoehto olisi se vanha tuttu 4-3-3, mutta sillä twistillä, että keskimmäinen hyökkääjä pelaa valeysiä laskien alemmas, jolloin laitureille jää tilaa hyökätä.


 9. Siirtoasiaa: Milan on hankkinut Anderlechtista belgialaisen oikean laidan pelaajan, jota kutsun tästä lähtien "Sälämeikkeriksi". Kyseessä siis Alexis Saelemaekers. Vaikea nimi hahmottaa.

  En tiedä pelaajasta mitään muuta kuin että pelaa Belgian U-21 maajoukkueessa ja että kykenee pelaamaan suunnilleen jokaista pelipaikkaa oikealla laidalla. Jonkinlainen sveitsiläinen linkkuveitsi "Suson korvaajaksi".

  Lisäksi Milan on hankkinut yhdysvaltalaisen vasemman laitapakin Wiganista 10 miljoonalla – eli ei mikään hupiostos. Kyseessä pelaaja nimeltä Antonee Robinson.

  Robinsonista tulee Theon varamies, ja on pelaajaprofiililtaan hyvin samanlainen, voimakkaasti nouseva vasen pakki.

  Tässä hyvä ja avartava artikkeli siirrosta.


 10. Milan yrittää ilmeisesti tosissaan hankkia Benfican nuorta portugalilaista keskikenttäpelaajaa Florentino Luisia. Aluksi ohitin tämän huhun olankohautuksella, mutta niiden sitkeyden vuoksi päätin vähän tonkia, että mikä homma.

  Kyseessä on siis kookas, mutta liukasliikkeinen ja taitava puolustava keskikenttäpelaaja. Videopätkien perusteella Florentinon pelityylistä tuli mieleen ensimmäisenä Real Madridin Casemiro tai Barcelonan Sergio Busquets. Miksei myös Gattuso. Erinomainen lukemaan peliä ja rikkomaan vastustajan hyökkäyksiä, jonka jälkeen hän kykenee tekemään selkeästi peliä edistävän syötön. Ei jää kuhnimaan pallon kanssa.

  Tässä melko kattava analyysi kiinnostuneille.

  Eli jos Milan tosissaan on Florentinon perässä niin uskon tämän tarkoittavan kahta asiaa. 

  1. Bennacerille halutaan puolustavampi, pallollinen pari keskikentän keskustaan. Kieltämättä tämä duo tuo ajatuksen tasolla veden kielelle. Bennacer saisi hieman vapaammat kädet mennä ylöspäin, koska selusta on turvattu. Florentino on todella lahjakas riistämään palloja, jotka hän myös osaisi pelata nopeasti "registana" toimivalle Bennacerille.

  2. Florentino on Leaon portugalilainen ikätoveri ja maajoukkuekaveri. Tämä edistäisi oletettavasti molemman nuoren futaajan sopeutumista elämään Milanossa. Jos tämä hypoteesi pitäisi paikkansa, silloin Milan vaikuttaa panostavan tosissaan myös Leaoon (olettaen, että Ibrahimovic tuotiin osittain myös hänen mentorikseen).


 11. 23 tuntia sitten, Heek kirjoitti:

  Calhanoglusta olen osittain samaa mieltä. Taitoa Hakanilla on ja loistava potkutekniikka – niitä me emme kuitenkaan näe. Hän tekee jokaisessa pelissä liikaa vääriä ratkaisuja hyökkäysalueella; joko hän ei syötä oikeaan aikaan oikeaan paikkaan, laukoo huonosta paikasta tai harhailee pelin ulkopuolelle. Hänen sihtinsä on myös todella kateissa – kaveri laukoo pommeja hehtaaripyssyllä. Oma analyysini on, että Calhanoglun ongelma on henkinen. Jostain syystä hän ei pysty kantamaan häneen kohdistuvia odotuksia ja paineita, joka johtaa jatkuvaan yli- tai aliyrittämiseen, joka johtaa huonoihin suorituksiin. En tiedä miksi näin on, mutta mikään muu ei minulle selitä Hakanin pelaamisen tasaista laskua Milanissa. Uskoisin, että tästä syystä hän on saanut myös "kausikortin" avaukseen, koska valmennus- sekä seurajohto näkevät kyllä kyvyt ja toivoo niiden realisoituvan kentällä jossain vaiheessa.

  Toki tämä kaikki on vain spekulointia, mutta mielenkiintoista!

  Palaan vielä kymppipaikkakeskusteluun. Hakan tuli Torino-ottelussa kentälle käytännössä trequartistaksi. Tuloksena peli kääntyi Milanille; kaksi maalia, jotka ratkaisivat voiton. Pitäisikö kokeilla tätä useamminkin? :)

  Kallistun edelleen siihen, että Hakanin ongelma on ollut henkisellä puolella. En tiedä mikä sen on aiheuttanut (väärä pelipaikka, vaihtuva pelipaikka, sopeutuminen jatkuvasti vaihtuvien valmentajien tyyleihin, kumuloituneet virheet, yksityiselämä?), mutta kyllä turkkilaisen taidot ovat olleet nähtävissä koko ajan. Väitän, että siksi häneen on seuran puolelta uskottu ja peluutettu paljon, vaikka tulokset ovat olleet laihoja. On ajateltu, että kyllä se vielä toivon mukaan loksahtaa.

  Toivottavasti Hakan saa nyt onnistumisista itseluottamusta ja pystyy suorittamaan tasaisemmin, koska hän on parhaimmillaan pelejä ratkova pelaaja. 


 12. 17 minuuttia sitten, Golden Age Milanista kirjoitti:

  Niin se taitaa olla. Ihan hyvä niin varmaan kaikille osapuolille. Piatek haluaa olla ykköskärki, mutta Milan panostaa jatkossa Leaoon, jonka toivovat Ibrahimovicin kasvattavan huipputekijäksi.

  Milan voi saada Piatekista vielä ihan hyvän hinnan, mutta jos tulisi vielä toinen surkea kausi niin hinta tippuisi enemmän. Piatek puolestaan voi saada kaipaamansa buustin ja peliaikaa, jota maiseman vaihdos tarjoaisi.

  Kenet ottaisitte vaihdossa, jos huhut pitävät paikkansa? Wanyama = Kessie, ei järkeä. Entä olisiko Foyth yhtään parempi kuin Calabria ja Conti? Erik Lamelasta olen aina pitänyt. Hän voisi tuoda lisää vaihtoehtoja ja kilpailua oikealle laidalle – erityisesti kun Susoa yritetään myydä pois.


 13. 1 tunti sitten, pake kirjoitti:

  3 maalia ja yksi syöttö ~200 minuutissa. Ei hassumpaa jälkeä. Ja parasta on, että potentiaalia on vielä jopa parantaa tuota tehokkuutta sillä maalipaikkoja mies luo niin kavereille kuin itselleenkin. Rebic on uusi Nocerino? :D

  Rebic on uskomattomassa vireessä nyt. Pelaa itselleen isoa roolia Milaniin pitkäksi aikaa. Nälkää ja halua näyttää kaikille mikä hän on miehiään, ja hänhän on kova pelimies. Aivan kuten me täällä foorumilla ollaan uskottukin. Kyllä näillä näytöillä jo yksi Nocerino pestään! Kaikki kunnia hänelle silti.


 14. 12 minuuttia sitten, pake kirjoitti:

  EDIT: Harmitti taas Piatekin puolesta kun "fanit" vihelsivät polskin tullessa vaihtoon. Ei tullut tarjoilua eikä Piatek kykene tarjoamaan muuta kuin maaleja - ja ilman tarjoilua ei niitäkään. Mutta olipahan taas hieno fiilis kun Kuningas-Zlatan iski pallon reppuun.

  Kyllä se harmittaa, kun jollekin pelaajalle buuataan. Itse en koskaan viheltäisi omille pelaajille. Kyllähän Piatek yrittää parhaansa, uskon niin. Mutta Piatek on silti yössä. Kyllä hänelle palloakin tarjottiin, mutta hän itse vaeltelee myös pelin ulkopuolella. Näkyy merkkejä yliyrittämisestä; on niin kova nälkä onnistua, että alkaa hakea tilanteita "väärin" eli omille vahvuuksille sopimattomaan tyyliin ja sopimattomista paikoista.

  Pake on oikeassa siinä, että Piatek osaa tehdä maaleja, mutta ei hanat voi kuivua kokonaan. Nykykunnossaan Piatek ei ole edes uhka vastustajan maalilla. Piolin täytyisi nyt istua Piatekin kanssa alas ja jutella, käydä perusasiat läpi, valaa uskoa omaan tekemiseen. "Katso Piatek kaikki viime kauden maalisi videolta. Miksi teit ne maalit? Katso mitä niissä tilanteissa tapahtuu, katso millaisista tilanteista ne syntyivät. Ja sitten alat tehdä juuri niitä asioita."


 15. Ai, ai, makea voitto! Olipa myös mahtava katsoa Yle Areenasta. Kiva, että näyttivät.

  Kannatti suolata vähän toisessa ketjussa muutamia pelaajia niin johan alkoi tapahtua. :) Kuten olen sanonut monta kertaa: Hakanin taidoissa ei ole vikaa vaan henkisessä puolessa, joka on näkynyt väkisin puskemisena ja yliyrittämisenä, joka puolestaan on saanut hänen koko pelinsä takalukkoon. Nyt taisi aueta jokin solmu! Kaksi komeaa ja äärimmäisen tärkeää maalia. Tasoitus ajassa 90+1! Nähtiinpä vähän sitä hyvää potkutekniikkaakin, erityisesti lisäaikaosumassa; kovasta vauhdista, vaikeasta kulmasta ja huonommalla jalalla, mutta silti kova ja tarkka pommi takanurkkaan.

  PUOLUSTUS

  Peli ei missään nimessä ollut helppo. Torino laittoi tosissaan kampoihin ja onnistui kovalla prosentilla harvoista paikoistaan. Milanin puolustus on nyt vähän heikkoa tekemistä. Ensimmäisessä maalissa topparipari Kjaer - Romagnoli höntyili ja Donnarumma oli voimaton 1 vs 1 -tilanteessa, josta Bremer sijoitti maltilla. Toisessa Torinon maalissa Conti päästi keskityksen maalille laidaltaan luvattoman helposti – ja se olikin Ainalta täydellinen keskitys, johon kahden maalin mies Bremer juoksi hienosti.

  KESKIKENTTÄ

  Bennacer oli jälleen helvetin hyvä. Voitti kamppailuja, toi nopeasti palloa ylöspäin ja syötti fiksusti. Mahtava hankinta kertakaikkiaan. Hänen ympärilleen Milan voi rakentaa keskikenttää pitkälle tulevaisuuteen. Krunic tuki vierellä hyvin.

  HYÖKKÄYS

  Rebic! Piolin täytyy miettiä jokaisessa pelissä, miten Rebic otetaan mukaan, niin liekissä kroaatti on tällä hetkellä. Tässä pelissä minua oikeastaan häikäisi Rebicin taituruus pallollisena. Todella pehmeä kosketus ja varmuus pallon kanssa vaikka vauhtia olisi tuhat ja sata. Alkukauden kankeus on muisto vain ja nyt näemme sitä, mihin Rebic pystyy ja se on juuri sitä, mitä Milanin pelistä on puuttunut: rohkeutta, määrätietoisuutta ja halua – ei, paremminkin himoa – tehdä maaleja.

  Piatek oli tässäkin pelissä hajuton, väritön ja mauton. Välillä piti aivan tarkistaa, että onko puolalainen edes kentällä. En osaa sanoa, mistä Piatekin ongelmat johtuvat, mutta hän on pahasti kadottanut dynaamisuuteensa.

  Ibrahimovic tuhlasi pari tuhannen taalan paikkaa, joten oli huikeaa, että lisäajalla ruotsalainen jättiläinen viimein osui. Aiempi vakavuus vaihtui onnistumisen iloon. Tärkeä maali henkilökohtaisesti ja myös koko joukkueelle, koska nuori Milan tarvitsee nyt Ibrahimovicia henkisesti parhaimmillaan. Kun Ibra uskoo itseensä, se usko leviää muihinkin ja he ottavat mallia ja alkavat uskoa itseensä.

  Mitäs muuta? Pioli teki oikeita vaihtoja oikeaan aikaan. Hyvä Pioli! Hän alkaa selkeästi hahmottaa eri pelaajien vahvuuksia paremmin ja osaa hyödyntää niitä.


 16. Lisään vielä, että tässä keskustelussa menee myös hieman sekaisin "valeysi" ja kymppipaikka. Mainitsemasi Zlatan, Leao ja Rebic voisivat mahdollisesti kyllä toimia valeyseinä. Toisaalta samalla menetettäisiin hieman pitkien poikien eli Zlatanin ja Leaon pääpelipelotetta, jos he hakisivat palloa alempaa. Olisiko se kannattavaa? Taktiikkakysymys. Silloin pitäisi pelata 4-3-3 ja laidoilla pitäisi olla maalille pyrkivät taitavat laiturit. Rebic vasemmalla ja Castillejo oikealla? Ehkä.

  Rebic voisi toimia myös valeysinä, mutta on ehkä hieman liian kulmikas ja suoraviivainen siihen rooliin. Mahdollisesti voisi toimia, koska Rebic on myös taitava syöttämään ja näkee peliä hyvin. Joka tapauksessa olen sitä mieltä, että Rebic on parhaimmillaan kaaosta aiheuttavana support strikerina, jollaisena Pioli on häntä käyttänytkin.


 17. 4 tuntia sitten, pake kirjoitti:

  OK, olisi ehkä pitänyt muotoilla tämä " Calhanoglu, Paqueta ja Bonaventura ovat synnynäisiä kymppipaikan miehiä "  toisin. He siis ovat entisissä seuroissaan pelanneet kymppipaikalla ja loistivat kyseisessä roolissa ja sen vuoksi pelaajat Milaniin hankittiinkin.

  Okei, otan takaisin Paquetán kohdalla. Siinä olet oikeassa. Hän on kyllä pelannut kymppipaikkaa, mutta jostain syystä Giampaolo ei antanut hänelle trequartistan roolia eikä sitä ole antanut Piolikaan. Miksi, jos hänet sen takia hankittiin? Vai hankittiinko? En tiedä.

  Mielelläni olisin nähnyt (tai näkisin) Paquetàa kokeiltavan kymppinä, vaikka nyttemmin olenkin sitä mieltä, että pelisilmä ei aivan riitä siihen rooliin. Tarkoitan sitä, että Paquetá arvioi pelitilanteet usein väärin ja menettää pallon älyttömissä tilanteissa vaikka pitäisi valita joku toinen ratkaisu. Ja nyt puhun pelaajan luontaisesta tavasta nähdä peli. 

  Esimerkiksi brassivalmentaja Zico on sanonut, että "Lucas is a number 8, he is not a trequartista. He likes to start from behind and arrive running in the opponent's penalty area. Paquetà can score a lot of goals because he's strong also in headers."

  Paquetà on itse sanonut: "I like to play as a central midfielder, even as a trequartista as you say. In reality, however, I like to play where I have more freedom, the rest is the same for me."

  Bonaventuralla on trequartistan ominaisuuksia ja pelisilmää mielestäni enemmän kuin Paquetàlla. Hän on myös Milanissa aika ajoin pelannut hyvin sitä roolia. Kirjoitinkin pitkässä eepoksessani Bonaventuran kohdalla, että "ehkä". Jackin kohdalla ongelma on kuitenkin se, että hän loukkaantui pitkäksi ajaksi eikä ole vielä palannut parhaimmalle tasolleen, jolloin trequartistana onnistuminen illasta toiseen on liian iso kysymysmerkki.

  Calhanoglusta olen osittain samaa mieltä. Taitoa Hakanilla on ja loistava potkutekniikka – niitä me emme kuitenkaan näe. Hän tekee jokaisessa pelissä liikaa vääriä ratkaisuja hyökkäysalueella; joko hän ei syötä oikeaan aikaan oikeaan paikkaan, laukoo huonosta paikasta tai harhailee pelin ulkopuolelle. Hänen sihtinsä on myös todella kateissa – kaveri laukoo pommeja hehtaaripyssyllä. Oma analyysini on, että Calhanoglun ongelma on henkinen. Jostain syystä hän ei pysty kantamaan häneen kohdistuvia odotuksia ja paineita, joka johtaa jatkuvaan yli- tai aliyrittämiseen, joka johtaa huonoihin suorituksiin. En tiedä miksi näin on, mutta mikään muu ei minulle selitä Hakanin pelaamisen tasaista laskua Milanissa. Uskoisin, että tästä syystä hän on saanut myös "kausikortin" avaukseen, koska valmennus- sekä seurajohto näkevät kyllä kyvyt ja toivoo niiden realisoituvan kentällä jossain vaiheessa.

  Toki tämä kaikki on vain spekulointia, mutta mielenkiintoista!

   

   

   


 18. 7 tuntia sitten, pake kirjoitti:

  Kymppipaikasta sen verran, että siihen rooliinhan tunkua vaikka kuinka: Calhanoglu, Paqueta ja Bonaventura ovat synnynäisiä kymppipaikan miehiä. Lisäksi näen, että roolissa voisi pienen treenaamisen/totuttelun jälkeen pelata myös Castillejo, Rebic ja ehkä jopa Leao. Oikeastaan Zlatan voisi olla melkoinen jokeri tuossa roolissa. Eli kyse ei suinkaan olisi siitä, etteikö ko.paikalle olisi sopivia pelaajia.

  Tästä olen eri mieltä kaikkien muiden paitsi ehkä Bonaventuran osalta. Kymppipaikka edellyttää melko laajaa laadukkaiden ominaisuuksien kavalkadia pelaajalta.

  Zlatan on luontainen hyökkääjä, joka pyrkisi todennäköisesti liian suoraviivaisesti eteenpäin eikä jolkottelisi littimäiseen tyyliin väsymättä tilaa etsien.

  Paquetalla on taitoa, mutta ei halua luopua pallosta oikeaan aikaan. Muutenkin aika paljon sopeutumisvaikeuksia hänellä niin kentällä kuin kentän ulkopuolella. Jokainen hänen valmentajansa on sanonut, että Paqueta on selkeä 8.

  Hakan voisi toimia muilta ominaisuuksiltaan, mutta viimeinen silaus puuttuu pallollisena: liikaa vääriä ratkaisuja ja ajoituksia.

  Castillejo? Ei riitä luovuus ja hän on muutenkin paljon vahvempi laidalla.

  Leao? Ei. Samoja syitä kuin Zlatanilla. Ahne haastamaan toppareita ja pyrkii määrätietoisesti omaan ratkaisuun ”laput silmillä”. Parhaimmillaan ja vaarallisimmillaan siinä roolissa.

  Rebic? Ei ole kapellimestari vaan turboahdettu Mustangi. Pidän todella paljon hänestä support strikerina, siinä roolissa hän on mielestäni loistava, mutta kymppipaikka ei tukisi hänen ominaisuuksiaan.

  Jack? Ehkä. Bonaventuralla olisi ominaisuuksia kympiksi, mutta ehkei niin paljon, että pelityyli kannattaisi sen takia räätälöidä koko joukkueelle ”uusiksi”.

  Suso? Se kokeiltiin jo ja ei toimi. Pre seasonilla pari hyvää matsia, mutta tosipaikassa palasi vanhoihin pinttyneisiin tapoihinsa.

  Kymppipaikan pelaajalta edellytetään melko poikkeuksellista kombinaatiota teknistä taituruutta, pelinlukua, syöttötaitoa ja potkutekniikkaa. Sellaiset pelaajat ovat harvinaisia. Milanilla ei ole sellaista pelaajaa. Kuka tietää, ehkä Daniel Maldinista voi tulla sellainen.

  Ylipäätään ajattelen pelifilosofisesti niin, että jos valmentajalla on joukkueessaan luontainen huippukymppi kuten Litti tai Totti oli niin silloin olisi hulluutta peluuttaa muuta systeemiä. Kymppipaikan ongelma vain on juuri siinä, että jos sille pelipaikalle ei ole pelejä ratkovaa ja muuttavaa talenttia (suhteessa sarjan tasoon) niin sitten kannattaa keksiä jotain muuta. Mutta jos sellainen on niin se on valmentajalle nannaa.

  Oma näkemykseni on, että Pioli on ajatellut asiaa ja tullut siihen tulokseen, että 4-4-2 on se, millä tämän hetkisellä joukkueella on potentiaalia parhaimpiin tuloksiin pelillisesti.

  Toisaalta se 3-5-2 voisi olla vielä parempi kuten on puhuttu!

   

   

   

   


 19. 16 tuntia sitten, Golden Age Milanista kirjoitti:

  Joukkue (Liverpool) pelaa 4–3–3-järjestelmällä, jossa varsinaista pelintekijää tai niin sanottua kymppipaikan pelaajaa ei ole.

  – Yksikään pelintekijä ei voi olla niin hyvä kuin onnistunut vastaprässi, Klopp on todennut.

  Liverpoolissa valtaosan maalipaikoista luovat nykyään esimerkiksi laitapuolustajat. Hyökkääminen on arvaamattomampaa, kun kaikki hyökkäykset eivät kulje keskikaistan pelintekijän kautta. Tulosta on tullut: Liverpool voitti viime keväänä Mestarien liigan ja marssii nyt vastustamattomasti kohti Valioliigan voittoa.

  Esimerkkejä on muitakin. Muun muassa urheilumedia ESPN on pohtinut, miten jalkapallon evoluutio on vaikuttanut maailman parhaisiin pelaajiin vielä muutamia vuosia sitten kuuluneen Mesut Özilin vaikeuksiin Arsenalissa. Kovinkaan moni maailman huippujoukkueista ei enää käytä klassista kymppipaikan pelaajaa."

  Kiinnostavaa keskustelua. Jalkapalloa voi pelata monella eri tavalla eikä ole olemassa vain yhtä oikeaa tyyliä.

  Kyse on mielestäni vain siitä, että...

  1. Miten valmentaja onnistuu ohjeistamaan joukkonsa tiettyyn pelitapaan? 

  Tähän vaikuttaa merkittävästi käytössä oleva materiaali. Kloppin "gegenpress" ei toimi yhtä hyvin jonkun toisen valmentajan alaisuudessa, koska Klopp on erittäin hyvä valmentaja, joka on nimenomaan erikoistunut suosikkityylinsä. Hän on varmaankin uhrannut lukemattomia tunteja sen ajattelemiseen, hiomiseen ja oppimiseen. Hän hallitsee oman pelityylinsä jokaisen pienen ja suuren yksityiskohdan. Klopp tietää mikä on merkityksellistä kentällä ja mikä ei ja osaa todistettavasti välittää sen infon pelaajilleen – ja vieläpä niin, että se menee perille takaraivoon.

  Eihän se niin mene, että joku valmentaja (vaikka Pioli) vaan käskee pelaajat kentälle ja sanoo, että "4-3-3 gegenpress" ja voittoja napsuu. 

  2. Millainen pelaajamateriaali on käytettävissä?

  Peliäly. Siinä avainsana. Huipputasolla jokainen pelaaja on atleettinen ja taitava, mutta kirkkaimmalla peliälyllä varustetut pelaajat useimmiten pärjäävät. Jos valmentajalla on futismielessä fiksuja pelaajia joukkueessaan, käy valmentaminen helpommaksi. Toki myös nopeusominaisuudet ja syöttötekniikka ovat tärkeitä tekijöitä valmentajalle, kun hän miettii miten joukkueesta saa parhaan irti.

  Barcelona on oivaltanut peliälyn merkityksen ja oikaissut kasvattamalla pelaajia La Masiassa. Tietyn tavan pelata voi oppia ja mitä nuorempana se taotaan selkärankaan, sitä nopeammin ja paremmin ratkaisut tapahtuvat nopeissa pelitilanteissa. Pelaajat oppivat vaistomaisesti tietämään, mitä kentällä "pitää" tehdä.

  Milanin kohdalla tämän puute on näkynyt siinä, että pelaajat ovat pelanneet ikään kuin eri peliä. Erityisesti tämä on korostunut Hakanin, Paquetan ja Suson kohdalla.

  3. Ymmärtääkö valmentaja resurssinsa?

  Hyvä valmentaja tekee tarkkoja huomioita pelaajiensa kyvyistä ja saa heidät pelaamaan vahvuuksillaan – ja tämä on tärkeää – eliminoiden heikkoudet.

  Surullinen esimerkki tämän taidon puutteesta on Mixu Paatelaisen "hirttäytyminen joulukuuseen" Huuhkajien peräsimessä. Hänellä ei ollut pelaajamateriaalia suosikkisysteemiinsä, mutta ei mitä ilmeisimmin ymmärtänyt sitä vaikka sitä väännettiin hänelle rautalangasta ja jopa rautakangista. Lopputuloksena Teemu Pukki pelasi target-hyökkääjänä selkä maaliin päin. Ja roolitukset olivat muutenkin päin helvettiä.

  Hieman myöhemmin kun Pukki pääsi pelaamaan Norwichissa ja Riven alaisuudessa vahvuuksillaan niin miten kävikään? 

  SUMMA SUMMARUM

  Pioli on vaihtanut 4-4-2 systeemiin, koska se sopii tällä hetkellä parhaiten Milanin pelaajamateriaaliin.

  Tässä havaitsemani syyt:

  1. Zlatan on paras hyökkääjä ja auktoriteetti, joten hänet täytyy laittaa kentälle, mutta 38-vuotias tarvitsee juoksuvoimaisen kaverin vierelle tekemään tilaa ja hakemaan linjan taakse. Siksi kaksi hyökkääjää.

  2. Jos on kaksi hyökkääjää niin formaatio voisi esimerkiksi 4-3-1-2 tai esimerkiksi 4-4-2. Mutta kun ei ole aitoa kymppipaikan pelaajaa, mutta sen sijaan on muutama nopea ja näppärä laituri niin 4-4-2 on sopivampi.

  3. Miksi ei 3-5-2? Hyvä kysymys. Mielestäni Conti ja Theo olisivat jopa parempia wing backeja kuin laitapakkeja. Molemmat ovat parempia hyökkäyssuuntaan kuin alaspäin. MUTTA hyökkäyssuuntaan Milan pelaa ikään kuin näin; Theo nousee keskikentälle laidassa ja Conti jää alemmas, vasen laituri puolestaan leikkaa keskelle. Tätä ainakin yritetään, mutta viime pelissä Hakan tosiaan surffaili vähän miten sattui, kuten pake kirjoitti. Rebic hallitsee roolin paljon, paljon paremmin.


 20. Kiitos pake kattavasta raportista!

  Itse aloin katsoa peliä 10 minuuttia myöhässä ja pelihän oli siinä vaiheessa 1-0 Udineselle. Ärräpäät lensi, että ei kai taas tällaista. Ehdin katsoa ensimmäisen puoliajan ja kuten pake kirjoitti, Udinese oli vahva – saivat varmasti virtaa nopeasta johtomaalista. Etenkin Fofana oli keskikentällä aivan pysäyttämätön kone, joka riisti, raastoi ja pelasi pallollisena myös hyvin.

  Milan kuitenkin piristyi ensimmäisen puoliskon loppua kohden. Loppupelin seurasin livetuloksista ja oli mahtavaa nähdä Milanin nousevan tappiolta 2-1 johtoasemaan, mutta usko loppui 2-2 tasoitukseen pelin loppuhetkillä. Yllätys oli melkoinen, kun myöhemmin kotona huomasin, että Milan voitti lopulta 3-2. En olisi uskonut. :)

  Hyvä näin!

  Jälkeenpäin katsoin kohokohdat ja pelin toinen puolisko näytti olleen aikamoista coast to coast -futista ja hurlumheita. Donnarumma oli muuri ja Rebic näytti viimein ne taidot, joista hekumoin aikaisemmin tällä foorumilla, kun hänen siirrostaan puhuttiin. Olin näkevinäni sitä waynerooneymaista tekemistä, mitä kaipasinkin! 

  Toivon paken tavoin, että vasemman laidan paikalle ei enää tarvitse pakottaa Calhanoglua vaan antaa Rebicin ja Bonaventuran ottaa siitä päävastuu. Samoin oikealla laidalla Castillejo on merkittävä tason nosto Susoon nähden. Valitettavasti Suso on yhden tempun poni, joka kukoistaa vain tietynlaisessa pelisysteemissä eikä kykene uusiutumaan ja muokkaamaan peliään. Taitaa olla viisainta kaikille osapuolille, että Suso löytäisi uuden seuran. 

  Hakanin voisin silti pitää käyttökelpoisena vaihtomiehenä keskikentälle, joka saattaisi pelata paremmin pienemmällä vastuulla ja vähemmillä odotuksilla. Hänen lukkonsa vaikuttaa henkiseltä ja kun se aukeaa niin Hakan voi yhä antaa Milanille paljon. Viimeaikaisilla näytöillä Rebic ja Bonaventura ovat kuitenkin edellä, vaikka Jack pelasikin todella huonosti sunnuntaina.

  Aina ei kulje paitsi Messillä.

  PS. Ibrahimovicin hankinta on vastannut kahta-kolmea huippupelaajaa, koska kokenut Zlatan on polkaissut uutta henkeä, itseluottamusta ja rohkeutta Milanin nuoreen joukkueeseen. Kymppiosuma Maldinilta, Bobanilta ja Massaralta!

   


 21. Katsoin matsin osittain puhelimella ja Milan oli hyvä. Olipa mukavaa. Ja mikä parasta; potentiaalia parempaan on nähtävissä! 
   

  Toki vastassa oli SPAL, mutta ollaan tilanteessa, jossa jokaisesta positiivisesta väläyksestäkin on nautittava.
   

  Selkeä 3-0 voitto. Ei ollut vastustajalla eväitä.

  Muutama huomio:

  Piatek pelasi hyvin, koska sai puolustusta sekoittavan ja hänelle tilaa tekevän kärkiparin. Roolia pelasi jo Frankfurtissa support strikerina loistanut Rebic. 
   

  Kjaer otti topparin tontin haltuun mallikkaasti. Rauhallinen, taitava ja kokenut pari kapteeni Alessiolle.

  Suson paikan anastanut Castillejo oli selvästi sopivampi palanen Milanin systeemiin, kuin Suso. Castillejo teki kovasti töitä ja teki ylöspäin hyviä ratkaisuita, joista merkittävin oli upea sijoitus takaylänurkkaan. Suso tuli kentälle pelin lopussa ja se oli sitä tuttua tuloksetonta pyörimistä, joka ei tunnu enää tuottavan tulosta Milanin sapluunalla.

  Bennacer dominoi jälleen keskikenttää.

   


 22. Kiinnostava teksti siitä, mitä Milanin touhu siirtomarkkinoilla voi tarkoittaa.

  Tilaa palkkabudjettiin tulevia siirtoja varten.

  Sain kiinni ajatuksesta. Jos analyysi pitää paikkansa niin Maldini yrittänee tehdä Milanista kilpailukykyisemmän kesän siirtomarkkinoille. Kuulostaa järkevältä, koska Milanin täytyy tehdä merkittäviä hankintoja ja täten pystyä tarjoamaan kunnolla pätäkkää.

  EDIT:

  Sitkeiden huhujen mukaan Elliott olisi myymässä Milanin LVMH-konsernille eli muodin megabrändille varsin pian. Vaikka upporikas LVMH:n pääomistaja Bernard Arnault on kiistänyt huhut, se ei silti tarkoita sitä, etteikö kauppa todella olisi tekeillä. En usko, että toistuvat uutiset asiasta ovat täysin tuulesta temmattuja. Jotain lienee tekeillä – ainakin neuvotteluja.

  Louis Vuittonille Milan voisi olla järkevä sijoitus PR-mielessä, koska Milan on muodin pääkaupunki. LVMH:lla on rahaa kuin roskaa ja nykyajan negatiivisten korkojen maailmassa jalkapalloseura voi myös olla järkevä sijoituskohde, jos se luo muutakin arvoa (HOX! Milanon uuden stadionin rakennusprojekti & muodin ja ehkä jopa urheiluvaatteiden markkinointi).

  Jos Milanin myynti todella pitää paikkansa, se voi myös selittää Milanin tämän hetkistä toimintaa siirtomarkkinoilla; lainasopimuksia ja kuuden kuukauden diilejä.

  Jos alkamassa on uusi aikakausi ja kunnianhimoinen projekti uuden omistajatahon alla niin nykyinen omistaja puhdistaa pöytää.

  Oma näkökanta on se, että toivottavasti huhut pitävät paikkansa. LVMH olisi upporikas omistaja Milanille ja myös omistaja, jolla olisi nälkää panostaa urheilulliseen menestykseen sen tuomien hyötyjen vuoksi.

×