Jump to content

Heek

Members
 • Content count

  188
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Heek


 1. Juu, ei mikään ihme, että Zlatan lopettaa. Koronakriisi voi pistää ensi kaudenkin sekaisin moninaisilla tavoilla ja ikää on jo mittarissa. Tulee pitkä breikki peleihin ja Milanissahan jatkuu sekoilu jo kymmenettä vuotta ja jälleen kerran alkaa uusi projekti niin siellä ei ole jatkomahdollisuuksia. Ja mihin muualle Zlatan menisi? Suurseuroihin ei taida olla asiaa muuta kuin korkeintaan penkille kyttäämään satunnaisia pelimahdollisuuksia, ja se ei ole Zlatanin paikka.

  Ruotsi voisi olla teoreettisesti mahdollinen, mutta Zlatan on suututtanut kasvattiseuransa Malmön fanit ostamalla osuuden kilpailevasta seurasta ja en usko, että Zlatania ihan hirveästi kiinnostaa riskeerata uran loppuhuipennus sellaiseen. Zlatan on sellainen kaveri, ettei hän jäähdyttele. Se on 100 lasissa tai ei mitään.

  Mahtavaa oli nähdä mies vielä Milanissa!


 2. Saapa nähdä miten pandemia vaikuttaa huippu-urheiluun ja tietenkin jalkapalloon tässä tapauksessa. Miten se vaikuttaa siirtomarkkinoihin ja joukkueiden rakenteisiin? 

  Nimittäin raha se on mikä määrää ja useat seurat – varmaan kaikki – joutuvat taloudellisiin vaikeuksiin, koska ne eivät ole erillisiä saarekkeita reaalitaloudesta. Mitä jos sponsori menee konkurssiin? Esimerkiksi joku lentoyhtiö...

  Pandemian vastainen taistelu tulee kestämään niin kauan, että rokote on valmis. Se voi kestää lähemmäs kaksi vuotta. Vaikka rajoituksia välillä löysätäänkin niin sitten tulee taas uusi tautiaalto. Moni ei uskalla katsomaan pelejä – etenkään varttuneempi väki. Lisäksi moni joutuu vararikkoon ja ei olekaan enää rahaa ostaa jalkapallolippuja ja pelipaitoja.

  Myynti pienenee ja sitä kautta tulot.

  Yhtäkkiä Gazidiksen palkkakatto näyttääkin järkevältä pandemian runtelemassa maailmassa. Voi olla, että järjetön pelaajien hintakehitys loppuu tähän.


 3. 6 tuntia sitten, Golden Age Milanista kirjoitti:

  Serie A:n kohdalla ollaan puhuttu myös koko kauden ennenaikaisesta päättämisestä, mitätöimisestä, sekä mahdollisesta playoff-turnauksesta mestarijoukkueen selvittämiseksi. Gravinan mukaan tavoitteena olisi kuitenkin pelata kausi normaalisti loppuun kesäkuun viimeiseen päivään mennessä.

  – Meidän pyrkimyksemme on pelata tämä kausi loppuun, koska se on reiluin ja oikeutetuin tapa toimia, kun otamme huomioon kaikki seurojemme tekemät sijoitukset ja uhraukset.

  Epäilen vahvasti, että kautta ei kyetä pelaamaan loppuun Italiassa eikä varmaan muuallakaan. Tyhjille katsomoille ehkä.

  Italiassa pätee sama logiikka kuin muuallakin, että koronatartuntoja on 20-30 kertaa enemmän, kuin tiedetään. Virallinen tartuntamäärä on noin 25 000 eli oikea luku voi olla jotain puoli miljoonaa. Itämisaika on viikkoja. Jokainen tartunnan saanut tartuttaa 2-3 muuta.

  Italian sairaalat ovat jo halkeamaisillaan ja se halkeaminen todennäköisesti tapahtuu pian. Kuolonuhrien määrä tulee Italiassa nousemaan vielä dramaattisesti.

  Entäpä kun koronavirus leviää kunnolla Etelä-Italiaan? Siellä yhteiskunnan tukitoimet ovat pohjoista huonommassa kunnossa.

  Lopulta pandemia väistyy ja kesyyntyy kun riittävän moni on saanut immuniteetin, mutta sitä ennen pandemia pyyhkäisee väistämättä ison osan väestöstä läpi parissa kolmessa aallossa seuraavan vuoden parin aikana.

  Terveille tauti on on onneksi lieväoireinen, mutta joka tapauksessa vaikutukset talouteen tulevat olemaan valtavat. Italiassa on paljon matkailuun nojaavaa bisnestä ja julkinen talous on retuperällä muutenkin.

  Tämä on todella vakava paikka myös Italian jalkapallolle.


 4. 1 tunti sitten, pake kirjoitti:

  En usko, että Serie A:ssa pelataan tällä kaudella enää peliäkään. 

  Olen aivan varma, että kausi oli tässä. Italiassa on niin paha koronatilanne, että se ei ihan hetkessä taida hellittää. 

  1 tunti sitten, pake kirjoitti:

  Saattaapi olla, että myös Euro2020 siirretään vuodella. Tämä taudin leviäminen pelaajiin asti ainakin nostaa tuon todennäköisyyttä. Toki suomalaisnäkökulmasta ei olisi mikään ihme vaikka koko kisat peruttaisiin nyt kun Suomi ihmeiden kautta selvitti tiensä arvokisoihin. :D

  Veikkaan, että kisat perutaan ja seuraavana vuoden kisoihin otetaan näihin kisoihin selvinneet. Eli kisat vain siirretään.


 5. Nyt hyvä muistutus siihen, että futishuhuihin kannattaa suhtautua aina varauksella. Muistatteko tammikuun siirtoikkunassa peruuntuneen Antoine Robinson -kaupan? Wiganin nopea ja taitava jenkkiläinen vasen pakki?

  Futismediassa kerrottiin, että siirto peruuntui, koska seurat säätivät siirron kanssa niin pitkään, ettei terveystarkastusta enää ehditty tehdä. Milan ei kommentoinut sen kummemmin.

  No nyt Robinson kertoo, että siirron yhteydessä tehdyssä terveystarkastuksessa hänellä havaittiin sydämessä rytmihäiriöitä. Ymmärrettävistä syistä siirto keskeytettiin. Nyt tutkimuksissa on havaittu, että Robinson ei voi pelata ollenkaan ainakaan ennen kuin hänelle on tehty sydänoperaatio. Eli varsin vakavasta ongelmasta kyse.

  Maldini ja Boban eivät herrasmiesmäisesti kertoneet tällaisista ongelmista mitään julkisuuteen.


 6. 38 minuuttia sitten, pake kirjoitti:

  Parempi olisi lopettaa koko touhu ja haudata koko seura kuin pettää kaikki fanit tavalla, jota ei toivoisi kuin Inter & Barca-faneille. :P

  Väkevä todistus, mutta loppui varsin pessimistiseen arvioon. Milan on kuitenkin suurseura, vaikka loiston päivät ovatkin takana. Loiston päiviin voi kuitenkin myös nousta. Milanilla on noin 100 miljoonaa fania kansainvälisesti. Uusi oma stadion toisi merkittävän kassavirran. Elliott ja Milanin talousporras tietää kaiken tämän.

  Ongelma on se, että Elliott ei vaikuta ymmärtävän jalkapallosta mitään. 

  Jalkapalloseura on yhtä kuin fanit. Faneille ei saisi kääntää selkää ja touhuta asioita liikaa pimennossa. Jos puuhataan uutta year zeroa niin sanoisivat sen ja perustelisivat projektin. Pelaajia ja valmentajia kuuluu kunnioittaa ja arvostaa heidän panostaan joukkueelle. Tämä siksi, että joukkueen maine on hyvä uusille tulokkaille. Menneen ajan Milanissa sitä vaalittiin. Myös seuralegendoja kuuluu kohdella kunnioittavasti (Boban & Maldini).

  Nyt meininki on se, että amerikkalaiset tulevat ja kävelevät kaiken päältä ja kukaan ei tiedä mistään mitään.

   


 7. Lisään vielä, että jos palkkakatto tulee ilman todella uskottavaa projektia ja koutsia niin hidas joukkopako alkaa. Romagnoli, Donnarumma, Ibrahimovic, Hernandez, Rebic jne. Parhaat lähtee heti tilaisuuden tullen ja tilalle ei löydetä mitään lähellekään korvaavaa.


 8. Ja lisätään vielä, että palkkakatto seuralle, joka haluaa takaisin Mestareiden liigaan tai aluksi vähintään muihin europeleihin, on kuolleena syntynyt ajatus nykyfutiksessa. Ilman rahaa ei saa parhaita pelaajia. Tällainen voi onnistua vain pitkäjänteiselle työllä ja organisaation perusteellisella mylläyksellä (eli kopioimalla esim. Leipzigin organisaatiomalli ja strategia).

  Palkkakattoajatuksen taustalla lienee se ajatus, että hommataan koutsi, joka pistää paletin ja skouttiverkon uusiksi – kuten Ragnick. Sitten synnytetään uransa alussa olevista nuorista ja nälkäisistä pelaajista joukkue, joka nojaa saumattomasti toimivaan kollektiiviin. Tällöin staroja ei tarvitse ostaa ja nuorille jätkille voidaan maksaa pientä palkkaa. Tuloja saadaan myös itse luoduista staroista (vrt. Firmino, Mane, Naby Keita), joita voidaan myydä oikeasti isoihin seuroihin – ja sitten kasvattaa tilalle taas uusia.

  Tämä taitaa olla Elliottin ja Gazidiksen ajatus tulevaisuuden Milanista.


 9. Voi pojat, pojat. Nyt on taas sellaista huhumyllyä mediassa päällä, ettei tiedä yhtään mihin tämä Milan-laiva on menossa. Toisaalla sanotaan, että Milanilla on kohta uusi upporikas omistaja ja toisaalla sanotaan, että Rgnick ei tulekaan.

  "According to 7Gold ‘expert’ Fabio Santini (via MilanLive), Elliott have practically already sold to Arnault, who has a big project in mind for the future of the Rossoneri."

  https://sempremilan.com/7gold-arnault-agrees-deal-to-buy-ac-milan-messi-donnarumma-and-a-sensational-project

  Puhutaan Messistä ja muista tähtihankinnoista. En jaksa kyllä uskoa sellaisiin, vaikka Arnauld ostaisi Milanin. Aika paksua tekstiä, sanoisin.

  Ragnick-huhuissa kerrotaan, että sopimus olisi tehty 23. joulukuuta – Milanin kärsittyä 5-0 tappion Atalantaa vastaan.

  MUTTA! Sitten leviää tarina, että Ragnick ei haluakaan tulla. Ehkä turbulenssia seuran ympärillä on liikaa ja asiat on hoidettu todella päin honkia.

  https://sempremilan.com/sky-rangnick-to-milan-is-off-the-german-is-unlikely-to-accept-the-rossoneris-offer

  "According to what Sky in Germany are reporting, Rangnick ‘will not switch to Milan for the time being’ and ‘a possible deal is unlikely to come about’."

  On iso soppa. Milanin seurajohdossa selkeästi puuhaillaan jotain ja on ajauduttu riitoihin ja potkuihin, mutta ei tästä ota erkkikään selvää, että mitä kulisseissa tapahtuu ja miksi. Pari viikkoa sitten olin ihan fiiliksissä, kun Milanin peli sai selkeästi suunnan ja otteet paranivat jokaisessa pelissä. Maldini ja Boban tekivät hyviä siirtoja. Pioli sai pelilliset asiat paremmalle tolalle.

  Ja sitten yhtäkkiä kaikki on päin helvettiä. Klassista nyky-Milania. Saisivat perustaa jonkun draamaa tihkuvan tosi-tv-ohjelman...


 10. Voi olla, että tämä menee asioiden edelle, mutta tämä kausi on valitettavasti jo paketoitu pettymykseen.

  Mutta jos Ragnick on nyt sitten todella tulossa (toivottavasti, koska muuten missään ei ole mitään järkeä) niin tässä kiinnostava purku hänen taktiikoistaan. Eli voi olla, että muutaman vuoden kuluessa näemme about tällä tavalla pelaavan Milanin.

  https://www.leftbackfootball.com/home/2019/6/18/ralf-rangnicks-exhilarating-rb-leipzig

  Tässä pohdin myös sitä, että ketkä nykypelaajista mahtavat sopia Ragnickin suunnitelmiin ja korkeaoktaaniseen pelitapaan. Kaikki hitaamman puoleiset kaverit saavat lähteä. Eli Zlatania emme tule näkemään ensi kaudella.

  Mahdollisia pelaajia, jotka Ragnick on "korvamerkinnyt": Bennacer, Leao, Donnarumma, Kessie, Hernandez, Rebic, Castillejo, Conti, Romagnoli, Gabbia.

  Tämä siis oma arvio. Eri asia on se, ketkä haluavat jäädä.

   


 11. Oli kyllä karmea peli. Milan näytti haluttomalta ja leipääntyneeltä. Theolta karmivaa ”puolustamista”. Molemmat maalit hänen laidaltaan. Oli vähän sen oloinen Milan, ettei ihan hirveästi kiinnostanut pelata ja sehän kostautui heti pelin alussa ja 1-0 taululle. Siihen ja kahteen miljoonan dollarin tyrittyyn paikkaan (Zlatan ja Hakan) katkesi selkäranka.

  Surkea esitys.

  Hyvä jakso taisi loppua nyt sitten tähän Gazidiksen viimeisimpään sekoiluun. Kummasti saattaa syödä joukkueelta motivaatiota se, että ensi kaudella odottaa taas YEAR ZERO ja uusi koutsi, jonka suunnitelmista pelaajat ei tiedä mitään. Kuka kuuluu suunnitelmiin ja kuka ei. Pioli tietää jo, että monoa tulee, vaikka kuinka hyvin olisi johtanut joukkoja.

  Loppukausi tulee olemaan kyllä paskamaista seurata. 


 12. On 7.3.2020 at 05.42, Golden Age Milanista kirjoitti:

   

  Niin vielä poijaat, vaikka te siellä, että seiraaminen loppuu, niin se on ajoittaista faniuteen liittuvää turhautumista. Kerran milanista, aina milanista.  

  Tottahan tää on. Viisaita sanoja ja rauhoittelua. Gazidistaa meikästä ei kuitenkaan tule. Toistaiseksi suhtaudun todella epäillen miehen kykyihin. Varmaan saneerata osaa, mutta urheilupuolesta ei paljon perusta. Ja olis nyt hyvänen aika informoinut Bobania ja Maldinia, että nyt tehdään näin ja sillä siisti, omistajat haluaa.

  Nyt tuli turhaa ja vältettävissä ollutta turbulenssia, joka näkyy kauden tärkeissä loppupeleissä. Tänään tuli turpaan Genoalta. Karseaa puolustamista ja tekemistä muun muassa Theolta. Ibra ryssi metrin päästä, vaikka tekikin yhden. Hakan veti myös metristä kasarin syliin.

  Ei ollut keskittyminen selkeästi 100%. 


 13. On 3.3.2020 at 12.58, pake kirjoitti:

  Jep. En oikeasti tiedä jaksanko enää "year zeroa" kohta kymmenettä vuotta putkeen. 

  Juuri tämä. Ja Milanissa meikäläiseen on aina vedonnut se, että se on perkele AC MILAN! Seura, joka kunnioittaa historiaansa, entisiä sotureitaan ja noudattaa tiettyä arvokkuutta. En todellakaan kaipaa mitään palkkakattoa ja junnujoukkuetta, joka on joku pelaajatehdas Real Madridille, Man Citylle ja Juvelle. Sellaista Milania en jaksa enää seurata.

  Myös itse olen jaksanut kymmenen vuotta korpivaellusta ja kohdellut pelipäiviä juhlapäivinä, koska Milan on silti Milan. Suuruus, joka on käynyt aallonpohjassa ja myllerryksessä, mutta on ollut silti oma itsensä niin sanotusti dna:ltaan. 

  En kyllä ihan helpolla jaksa innostua jostain Gazidiksen ja Ellitottin vallankumouksesta, jossa seurasta tehdään sielutonta bisnestä. Aika näyttää ja toivottavasti huhut eivät pidä paikkaansa, mutta jos pitävät, niin vaikuttaa siltä, ettei se ole enää sellainen Milan, josta jaksaisin kiinnostua.


 14. Pakelta tuli kyllä rankkaa settiä, mutta pelkään, että siinä on totuuden siemeniä. Gazidis vaikuttaa toimarilta, jota ei urheilu kiinnosta vaan ainoastaan plusmerkki viivan alla. Ja hän on Arsenalin "näyttöjen" perusteella riittävän kyyninen siihen, että luottaa perinteikkään seuran fanien kantavan rahaa sisään vaikka mitä tapahtuisi. Perinnöstä ja urheilullisesta menestyksestä viis.

  Ja Elliot on edelleenkin se amerikkalainen korppikotkarahastajien porukka, joka välittää ainoastaan siitä, että Milanin omistaminen ei maksa heille "liikaa". He ovat antaneet Gazidikselle sen tehtäväksi, keinoista viis. Kaikki muu on toisarvoista.

  On kyllä surullinen olo, jos Maldini savustetaan ulos. Saa nähdä savustavatko Elliot ja Gazidis meikäläisenkin kohta ulos. 


 15. Monilla futissaiteilla kirjoitellaan, että Milanin johdossa olisi päällä luottamuskriisi Gazidiksen, Bobanin ja Maldinin välillä. Huhujen mukaan homma menee pähkinänkuoressa niin, että Gazidis diilailee Bobanin ja Maldinin selän takana valmentajakuvioita ynnä muuta urheilullisia linjauksia.

  Ja mitä ilmeisimmin näissä huhuissa on jotain perää, koska Boban on julkisesti kommentoinut myös.

  Siitä sitten huhumylly on lähtenyt laukalle ja väitetään, että Elliott tukee Gazidista ja että Boban ja Maldini lähtisivät seurasta.

  Jaa-a... 

  Hieman vaikea on itse uskoa, että iso välirikko olisi kyseessä. On varmaan jotain tapahtunut, mutta vaikea nähdä, että sukset olisivat totaalisen ristissä. Boban on tulisieluinen tyyppi ja sanoo asioita melko suoraan eikä varmasti katso hyvällä, jos kokee, että hänen tontilleen on astuttu.

  Gazidis ei voi kuitenkaan olla niin tyhmä, että...

  1) Alkaisi ei-italialaisena sooloilla Italiassa ja italialaisessa kulttiseurassa

  2) Riskeeraisi typerästi Maldinien perinnön, joka on iso imagohyöty ja sitouttava tekijä seurassa

  3) Aloittaisi jälleen "uuden projektin", kun uusi on vasta saatu käyntiin (ei näyttäisi pelaajille kovin hyvältä)

  Näin ollen tuomio:

  Huhuissa lienee jotain perää eli esimerkiksi kommunikaatio ei ole pelannut seurajohdossa, mutta siihen en usko, että nämä ammattilaiset olisivat pilanneet välinsä siihen kuntoon, että lähdetään ovet paukkuen. Gazidis ei ole tyhmä, vaikka ei välttämättä olekaan maailman paras futistoimari.

  Yksi optio on se, että sooloilija ei olekaan Gazidis vaan amerikkalainen omistajaporras, joka käyttäytyy epäilemättä maailmanomistajan tavoin. He ovat saattaneet tavoitella Ragnickia ja ketä hyvänsä seurajohdon tietämättä. Tämä voi tietenkin olla vakava ongelma sen suhteen, miten seuraa viedään eteenpäin. Mitään trumpmaista toimintaa en halua nähdä Milanissa, mutta voin uskoa, että amerikkalaiset korppikotkarahaston ihmiset ovat juuri sellaisia.


 16. Nyt kävi niin, että tuomari pelas Fiorentinalle pisteen. Aivan käsittämätöntä touhua. Tekee mieli heittää telkkari seinään!

  Ibran upea soolomaali hylätään videotarkistuksen jälkeen käsivirheenä - mikä ei kyllä ollut lähimainkaan käsivirhe.

  Rebic tekee lopulta 1-0.

  Fiorentina saa pelin lopussa pilkun Romagnolin ja Cutronen kaksinkamppailusta, jossa ei ole mitään virhettä. Romagnoli pelaa palloa ja Cutrone kaatuu. Pilkku. Ei videotarkistusta.

  Saatana. Milanin on pakko tehdä valitus tuomarista. En tajua miten tää voi olla mahdollista.

  Lopputulos 1-1.

  PS. Milan sai pelata pitkään miesylivoimalla eikä pystynyt clousaamaan peliä, joten sinänsä oma vika, mutta kuitenkin... Nyt ei osoita sormi tuomaripelistä turhaan. Aivan käsittämätöntä.


 17. 3 tuntia sitten, pake kirjoitti:

  Jep. Lauantaina vastassa Viola, joka paukutti 5 maalia viikonlopun vieraspelissään ja nyt kotipeli Milania vastaan. Aiempi kohtaaminenhan päättyi Fiorentinan suvereeniin voittoon, joten en odota kolmea pinnaa lauantailta. Toivon toki, mutta yksikin voi olla työn ja tuskan takana.

  Kiitti rapsasta pake. Itse en peliä ehtinyt katsomaan. Olisi ollut kiinnostavaa nähdä Gabbia tositoimissa. Paljon hyvää hänestä on saanut lukea jo pre-seasonilla ja se, että hän on joukkueen mukana koko ajan pysynyt kertoo siitä, että hänessä nähdään paljon ainesta.

  Tässä täytyy muistaa, että Milanin peli on ottanut harppauksia eteenpäin sitten Fiorentinan viime kohtaamisen. Toivoa on! Ja ei mikään ihme, jos Zlatan hieman piiputtaa. Kovat pelit Interiä ja Juvea vastaan alla tiukalla tahdilla. Ja taustalla taisi olla vielä flunssa. Pieni lepo tähän väliin ja Ibra tulee taas vaarallisena kehiin.

  Miltä Paquetan pelaaminen näytti? Saanut huonoja arvioita pelistä Torinoa vastaan. Onko aineksia kymppipaikalle?


 18. Tässäpä muuten hyvä juttu siitä, että mikä rooli taktiikalla ja muodostelmalla onkaan futiksessa. Täällä mekin paljon pohditaan sitä olisiko paras systeemi 4-4-3 vai 4-4-2 vai 3-5-2 yms. Se ei oikeastaan ole oleellista vaan valmentajan kyky nähdä pelaajien vahvuudet ja heikkoudet ja valmentajan osaaminen saada vahvuuksista paras irti eliminoiden heikkoudet.

  Muuan Karlo Kaskelotti – joka on jonkun pytyn myös voittanut – kertoo, miten hän työskentelee valmentajana. Muutama nosto:

  “I don’t want that my team has a really clear identity,” Ancelotti explained.

  “If you have a really clear identity, then you can play football in only one way.

  “You can play football in different ways. You can play football being aggressive, defensively, with an attacking style, with counter-attack.

  “You cannot say one is good and one is not good. There is no one winning system.

  “I think the winning system is to put the players on the pitch comfortable.

  “Our work is to put a team that has a clear idea – not clear identity – on the pitch. The players that are going on the pitch, they have to know what they do."


 19. Milan pelaa hyvää futista tällä hetkellä. Sen suhteen homma kunnossa. Riskitekijä on nukahtelu toisella puoliajalla, joka tapahtui muun muassa Interiä vastaan. Torinolla on kärkimies Belotti, joka pystyy hetkessä tekemään maalin vaarattomalta näyttävästä tilanteesta ja iskee aika usein ottelun loppuhetkillä. Jos Milanin keskittyminen ei pysy ottelussa 90 minuuttia niin Torinolla on sauma rokottaa.


 20. On 12.2.2020 at 17.50, pake kirjoitti:

  Ja Marcelinhon agentti kertoo, ettei Maldini ole koskaan ollut yhteydessä kumpaankaan heistä. Toivottavasti agentti puhuu totta.

  Huhuja on vaikka minkälaisia ja eurooppalainen jalkapallomedia heittelee niitä todella kevyin perustein lehteen. Vähän kuin Seiskaa lukisi.

  En usko sekuntiakaan, että Maldini ei tekisi laajaa taustatutkimusta siitä kenen toivoo valmentavan seuraa, joka on hänen elämäntyönsä. Pioliakin epäiltiin valtavasti – mekin – ja hän olikin jonkinlainen hätäratkaisu, mutta selkeästi ei tuulesta temmattu. Pioli on tehnyt hyvää työtä vaikeassa tilanteessa ja en ihmettele vaikka hän saisi jatkaa ensi kaudella.

  Täytyy tunnustaa, että olen positiivisesti yllättynyt siitä, miten Milanin peli on kehittynyt verrattain lyhyessä ajassa ottaen huomioon millainen miehistö on käytössä. Milanin ei minun mielestä kannata vaihtaa valmentajaa ellei tarjolla ole varma huippukoutsi, jonka pelifilosofia sointuu yhteen avainpelaajien kykyjen kanssa. 

  Ei olisi ainakaan mitään järkeä raijata sisään jotain uutta tyyppiä ja aloittaa jälleen jotain uutta projektia. Nyt on hyviä elementtejä kasassa ja rakennetaan niiden vahvuuksien päälle eliminoiden heikkoudet.

   


 21. 17 tuntia sitten, Golden Age Milanista kirjoitti:

  Vaikka moni haukkuu kinuskien palkkaamia Fassone&Mirabelli kaksikkoa, niin itse pidän niitä kuitenkin oikeina jalkapallojohtajina, vaikka he virheitäkin teki. Samoin Leonardo oli ammattimies. Maldini&Boban on enemmän seuralegendoja, kuin ammattimiehia. Valitettavasti..

  Aika kultaa muistoja - lyhyessäkin ajassa. Vai miten meni Higuain & Bonucci -kaupat? Sisään tuotiin laxalteja ja borineja. Biglia?

  Maldinin ja Bobanin aikana on tuotu Zlatan, Bennacer, Theo...

  Jos en nyt ihan väärin muista. Pahoittelut, jos on joku virhe. Saa korjata. Joka tapauksessa Maldini ja Boban ovat tehneet huomattavasti parempia liikkeitä pelaajamarkkinoilla hinta-laatu-hyöty-suhteessa. 

  Lisäksi Milanin peli on ottanut selkeitä askeleita eteenpäin. Kuka kaipaa vielä Gattuson 4-3-3:sta, jossa kaikki riippui siitä saiko Rino agitoitua pelaajat raivoon ja oliko Susolla hyvä päivä?

  Totta on se, että Milanin sopassa on ollut viime vuosina (vuosikymmenenä) liian monta kokkia, mutta viimein tilanne hakeutuu pikkuhiljaa uomiinsa. Seurajohto selkeästi ymmärtää, mitä joukkue tarvitsee lisää ja mistä voidaan luopua. Temput eivät vain tapahdu silmänräpäyksessä. Maldini ja Boban eivät ole minun näkökulmastani tehneet vielä yhtä ainutta epäonnistunutta pelaajasiirtoa. Päinvastoin, jokainen siirtomarkkinoiden liike on parantanut joukkuetta - jopa selvästi.

  Pioli on saanut työrauhan ja kuten olemme nähneet, peliestiykset ovat parantuneet huikeasti. Milanin pelissä on systemaattista tekemistä ja suunniteltuja, toistuvia tapoja hyökätä ja puolustaa. Milan hallitsee palloa muutenkin kuin pelaamalla alaspäin tai heittämällä alibisyöttöjä keskialueella. Nyt vastustaja pelkää, mitä Milan voi tehdä eikä punamustien hyökkäyksiä voi enää helposti puolustaa pois.

  Totta on myös se, että joukkue on nuori ja kokematon. Kokemattomuuden puute näkyy naiiviutena, jonka vuoksi häviämme matseja jopa selvästä johtoasemasta. Toki täytyy muistaa, että turpaan tuli Interiltä, joka johtaa koko sarjaa. Ja Juve oli mitä ilmeisimmin pahoissa vaikeuksissa Milania vastaan, vaikka on voittanut KAHDEKSAN MESTARUUTTA PUTKEEN, ja on toisena sarjassa.

  Nyt ei ole mitään syytä vaipua synkkyyteen ja heittää kirvestä kaivoon. Milanilla menee omasta mielestä paremmin kuin pitkään, pitkään aikaan ja suunta näyttää suunnitellulta ja järkevältä. :boogy:


 22. En nähnyt peliä, mutta veikkasin Juven voittoa, koska sulamiset ovat tulleet tutuiksi. Onneksi edes tasuri. Näin pilkkuun johtaneen tilanteen nyt jälkeenpäin ja se on ristiriitainen. Jos Calabria olisi pitänyt kätensä hieman lähempänä vartaloa... No, päätös ei muuksi enää muutu, mutta kyllä tässä vähän super-Juven suosiminen haisee.

  Vastaavanlaisia tilanteita on käsitelty Italian jalkapallossa, ja ehkäpä jollekin toiselle joukkueelle ei olisi vihelletty pilkkua. Sellainen epäilys tästä valitettavasti jää, että Juvea taas nuoleskellaan, koska he ovat niin suuri ja mahtava. Ja Ronaldo vielä! Ronaldolle kuuluu aina pilkku.

×