Jump to content

Heek

Members
 • Content count

  267
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Heek

 1. Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa

  Cristiano Ronaldosta on tullut CR7, koska hänellä on loputon palo kehittää itseään ollakseen paras. Se menestyksen nälkä on aivan mieletön – ja harvinainen taito (tai ominaisuus). Erityise vaikea pitää yllä pitkään kuten Ronaldo on tehnyt. Jos Leao pystyisi kehittämään edes sen suuntaisen nälän niin hänestä voisi tulla yksi maailman parhaista hyökkääjistä. Pidetään peukkuja, että Zlatanista tarttuu sellaista työmoraalia Leaoon. Jalkapalloileva maailma on nähnyt paljon huippulahjakkaita pelaajia, joiden tähti on palanut lyhyen hetken äärimmäisen kirkkaana ja sitten hiipunut tasaisesti satunnaisia välähdyksiä lukuunottamatta. Näitä riittää paljon, mutta heitetään nyt revolverilla lonkalta Robinho, Balotelli ja Cassano. Toivon sydämeni pohjasta, että Leao ymmärtää itse potentiaalinsa ja sen kuinka hyväksi hän voi tulla, JOS työnteko alkaa maistua mansikoilta JA JOS hän oppii pääsemään pettymyksistä yli henkisellä kovuudella (pelin sisällä ja muutenkin).
 2. Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa

  Katsoin derbyn ja ai ai että oli mannaa! Zlatan on kyllä uskomaton ukko: pari viikkoa koronassa ja ei muuta kuin derbyyn dominoimaan 39-vuotiaana. Jokainen voi kokeilla perässä Leao antoi toiseen maaliin todella hienon syötön, ja sitä ennen kusetti vastustajan ihan kahville. Kaverilla on kaikki ominaisuudet tehdä tuhoja huipputasolla, kunhan (jos) mentaalipuoli asettuu uomiinsa. Samaa Zlatan sanoi Leaosta pelin jälkeen. Koko joukkue pelasi siten, ettei se jättänyt faneja kylmäksi eli 110% lasissa. Tykkäsin! Kessie oli keskikentällä taas aivan käsittämätön. Aivan mieletön pelaaja.
 3. Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa

  Lisään vielä, että esimerkiksi Ibralle ei olisi lyöty isoa sopparia pöytään, jos Milan olisi isossa kusessa rahan kanssa. Se oli merkki siitä, että homma on aika hyvin hallussa.
 4. Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa

  Voi olla, mutta ainakaan mitään indikaatiota siihen suuntaan ei toistaiseksi olla saatu. Pelaajia ei ole ainakaan "julkisesti" kaupiteltu. Ja Elliott ymmärtää rahan päälle erittäin hyvin. Uskon, että sitä firmaa ei yllätetä kovin helposti niin sanotusti housut kintuissa. Riskit on arvioitu ja kulurakenteet tarkistettu. Itse en usko, että mitään merkittäviä myyntejä tullaan näkemään, koska Elliott hoitaa sijoitustaan Milania pitkän tähtäimen suunnitelmalla, johon kuuluu arvon nostaminen, joka edellyttää Mestareiden liigaan paluuta kohtuullisen lyhyellä tähtäimellä. Koronarokote tulee todennäköisesti ensi vuoden aikana – ehkä jopa vuoden alkupuolella. En näe, että olisi järkevää hakea lyhyttä pikavoittoa kulujen paikkaamiseen sillä kustannuksella, että urheilullinen menestys vaarantuu, kun Elliott voi aivan helposti lainata sellaisen summan Milanille – jos tarve vaatii. Sivuhuomautus: Caldara on loukannut taas polvensa ja voi olla, ettei Atalanta toteuta osto-optiota. Saa nähdä, mutta on mahdollista, että Caldara palaa lainalta Milaniin.
 5. Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa

  Se on just näin ja sen siirtoikkunan loppukin osoitti: läheteltiin yksityiskoneita Ranskaan ja verkot oli vesillä joka suunnassa. Ei vain napannut yksikään kala. Niinpä M&M päätti odottaa tammikuuta ja hintojen laskua.
 6. Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa

  En usko. Myyntejä ja muita taloudellisia peliliikkeitä tehtiin jo: Paqueta myytiin, Laxalt meni lainalle, Suson myynti konkretisoitui fiskaalisesta, useiden pelaajien sopimuksia ei jatkettu... Milanilla on ollut luvut tiedossa jo hyvän aikaa – eivät he niitä lehdestä lukeneet. Sen sijaan voi olla, ettei ketään osteta tammikuussa, jos topparia ei saada sopivaan hintaan. Nyky-Milan ei maksa ylihintaa.
 7. Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa

  Nyt Milanilla on hieman kusiset paikat: Islanti on laittanut Italian U-21 joukkueen karanteeniin, joka estää Gabbian ja Tonalin paluun Italiaan. Gabbialla myös todettu korona. Toivottavasti Romagnoli on pelikunnossa. Keskikentän särkymävara nolla. Ja sieltä se derby tulla jolkottaa. Interillä on myös omat koronahuolet: Bastoni, Skriniar, Nainggolan ja Gagliardini ovat antaneet positiiviset testit. EDIT: Italian joukkue pääsee takaisin Italiaan kahdella erillisellä lennolla; toisessa positiiviset ja toisessa negatiiviset.
 8. Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa

  Hyviä ja aiheellisia pointteja GAM. Mutta futiksessa kuitenkin joskus on niin, että hyväkään pelaaja ei toimi kokonaisuuden osana. Tai tietyssä liigassa on vain vaikeampaa Suso oli meille pitkään elintärkeä pelaaja. En suinkaan väheksy spnskia. Hän on omilla vahvuuksillaan pelatessaan parhaimmillaan erinomainen, mutta Milanissa se ei vain enää toiminut. Tähän vaikuttaa pelaajien välinen dynamiikka, valmentajan vaihdokset ja ylipäätään kaikki, mitä seurassa tapahtuu. Susosta tuli siinä mielessä riippakivi, että hänen taikansa loppui ja joukkueen peli oli pitkälti liian riippuvainen hänen onnistumisistaan. Toisin sanoen maisemanvaihto oli varmaankin win win kaikille osapuolille. Ja mitä Andre Silvaan tulee niin en pitänyt häntä missään vaiheessa huonona pelaajana. Päinvastoin. Italiassa hänen parhaimmat ominaisuutensa eivät kuitenkaan päässeet esiin muutamia välähdyksiä lukuunottamatta. Ehkä oli niin, että tarvittiin erilaista pelaajaa, koska Milanin tyyli ei tukenut Silvan ominaisuuksia parhaalla mahdollisella tavalla eikä hän täten kyennyt tukemaan joukkuetta. Futisjoukkueen rakentaminen on sellaista palapelin tekemistä. Kun palaset loksahtavat kohdalleen niin pelaajista saadaan se paras irti ja minimoidaan heikkoudet. Itse uskon Rebiciin paljon. Työteliäs, taitava, sinnikäs ja peloton. Ei ole ollut nyt parhaassa formissa, mutta pelaajan historia näyttää, että Rebic on parhaimmillaan silloin kun peli vaatii eniten. Henkinen kantti on hurja. Kyllä Rebic vielä astuu esiin.
 9. Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa

  Ja tosiaan tammikuun siirtoikkuna on ihan kohta niin voi olla, että silloin hommataan se toppari.
 10. Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa

  Ja sitten vielä: Tonali. Bennacerin sopimuksessa on se surullisen kuuluisa 50 miljoonan ulosostopykälä, jonka olemassaolo on päänsärky Milanille. Se aktivoituu seuraavan syksyn siirtoikkunassa, jolloin rahaseurat tulevat apajille. Mikäli Bennacer sitten lähtee, Milanin kassaan kilahtaa 50 miltsiä ja paikkaaja Tonali on heti valmiina astumaan framille. Well played Milan, well played.
 11. Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa

  Lisätään vielä, että Rebicin sopimuksen sorvaaminen ja vaihto Andre Silvaan oli myös hieno peliliike. Siihen meni varmasti paljon energiaa ja säätöä, mutta tapahtui. Tästä vielä pongoja Milanille. Tärkeä "siirto". Ibran jatkosopimus oli vaikea, mutta maaliin meni sekin elintärkeä juttu. Nyt vielä Donnarumman ja Hakanin nimet paperiin niin molto bene. Epäilen, että siirtomarkkinoilla kitsasteltiin osittain tämän takia, koska rahaa pitää olla, jotta saadaan pidettyä kiinni yhdestä maailman parhaista maalivahdeista ja viimein korkean potentiaalinsa tasolle kasvavasta Hakanista. Molemmat ovat oleellisia palasia Milanin strategiassa. Mainittakoon vielä, että Kessie on Milanille aivan yhtä tärkeä ja paikoin tärkeämpikin pelaaja kuin edellä mainitut, joten hänelle myös täytyy ehdottomasti tehdä huikea jatkopahvi.
 12. Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa

  Kiitos GAM siirtoikkunan purkamisesta ja esillelaitosta Olen positiivisesti yllättynyt: + Tonali saatiin, vaikka epäiltiin sitä täällä + Brahim Diaz on erinomainen lainahankinta + "sitä oikeaa" oikeaa laitapakkia etsitään tosissaan ja usea nuori kaveri saa nyt näyttöpaikan ottaa tontti omakseen (Theo lukittu vasemmalle hamaan tulevaisuuteen) + Simon Kjaer on yksi parhaista hankinnoista viimeisen 5 vuoden aikana + riippakivistä päästiin eroon (Biglia, Halilovic, Suso) - Laxalt olisi ollut mielestäni hyödyllinen varamies vasemmalle, mutta ehkä hän olisi halunnut pelata enemmän ja se on voinut vaikuttaa mentaliteettiin jotenkin - olisin halunnut pitää Bonaventuran, mutta toisaalta Hakanin nousu "tasolleen" on täyttänyt sen roolin paremmin kuin hyvin - topparia ei saatu ja siitä tulee pitkän kauden aikana vielä päänvaivaa (hätätapauksessa Pioli peluuttaa Kessietä topparina) Summa summarum: Milanin perustuksia rakennetaan viisaasti. Luojan kiitos Gazidis ja kumppanit ovat kuunnelleet Maldinia ja Massaroa ja antaneet heille riittävästi valtuuksia. Jos minullekin tulee rauhallinen ja hyvä olo Maldinin viisautta ja voimaa huokuvasta läsnäolosta niin eiköhän koko seuraorganisaatio pelaajista huoltajiin tunne saman. Sellainen on tärkeää. Forza Milan! Suunta näyttää hyvältä, koska se näyttää selkeältä pitkästä, pitkästä aikaa. Milanilla on suunnitelma ja sitä toteutetaan johdonmukaisesti. Se on todella hienoa ja kantaa vielä hedelmää.
 13. Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa

  Interiä vastaan jos lähdetään hädin tuskin täysi-ikäisellä hyökkäyskalustolla niin kylmää kyytiä tulee. Ja voi tulla muutenkin. Spezia-peli oli sikäli hyvä, että pari kautta sitten olisi saanut jännittää rystyset valkoisina, että nytkö tämä ryssitään. Nyt on tekemisessä aivan eri ääni kellossa ja jokainen pelaaja näyttää suurin piirtein tietävän tehtävänsä kentällä - jopa Hauge, joka on ollut kaksi päivää seurassa. Pioli on tehnyt erinomaista valmennustyötä. Heikommat pitääkin voittaa rutiinilla, jos haluaa olla huippujoukkue. Tonali oli kiva nähdä avauksessa, mutta vielä ei Sandro ole aivan kotiutunut. Se ottaa aikansa. Leao oli boksissa tappava - toivottavasti imee oppia ja huomioita siitä, missä kannattaa olla hyökkäysalueella. Veikkaan, että Ibra on saattanut mainita asiasta.
 14. Huhuja (AC Milan)

  Huhut kertovat, että portugalilainen Diogo Dalot on tämän kauden ajan Milanin mies. Tarina kertoo, että Dalot on jo pääkallopaikalla: "Diogo will be in Milano already on Saturday morning and will have his medical either tomorrow or on Sunday. Dalot is primarily a right-back but he can also play as a winger or as a left-back. " Kyseessä on kuiva laina eli Milan maksaa pelaajan palkkaa kauden ja sitten hän palaa Manchesteriin. Siellä Dalot ei ole pärjännyt kovin hyvin, mutta toisaalta Dalot olikin Mourinhon hankinta. Mou on sanonut Dalotin olevan yksi ikäluokkansa parhaista oikeista pakeista, mutta The Chosen One sanoo kaikenlaista. Maldinilla tosin on silmää laitapakeille kuten Theo Hernandezin hankinta osoittaa, joten Dalot on varmasti vähintään kelpo pelaaja – erityisesti hyökkäyssuuntaan.
 15. Milanin suuri seikkailu Eurooppaliigassa

  Lohko H: Celtic, Sparta Praha, Lille, Milan. Kova lohko, mutta voitettavissa. Viisi päivää ennen kotipeliä Celticiä vastaan onkin sitten Milanon derby. Onko se sitten hyvä vai huono juttu... Todella kova matsi, mutta viisi päivää palautumista ja ei tarvitse matkustaa. Se voi olla aivan hyvä valmistautuminen europeliin.
 16. Milanin suuri seikkailu Eurooppaliigassa

  Jumalauta mikä trilleri. Jännitin eilen yöllä pillkukisaa Livetulokset-selostusta seuraten. Olin aivan varma, että noutaja tuli, mutta niin se vain futisjumalatar suosi Milania tällä kertaa. Milan pelasi huonosti ja Rio Ave varsin pirteästi, mutta täytyy ottaa huomioon Milanin paha poissaolotilanne: Ibra, Rebic, Romagnoli. Lisäksi alla on monta peliä tiiviillä tahdilla. Ei ole helppo paikka lähteä nuorilla kundeilla pelaamaan tuollaista peliä kovilla panoksilla. Totta on kuitenkin se, että esimerkiksi Chiesa / Depay / joku muu kova laituri toisi merkittävän lisän Milanin hyökkäyspeliin. Ja muistetaan, että sieltä on nuori Hauge tulossa.. Saelemaekersista on kehittymässä kelpo laituri. Kirjoitin jo ennen peliä, että nimenomaan vasemmalta laidalta S on iskenyt harkkapeleissä maaleja, ja niin se osuma sieltä tuli tärkeään paikkaan. Mietin pelin jälkeen, että juuri tällaiset vaikeat pelit kasvattavat joukkuetta ja pelaajia yksilöinä. Nuorelle Milanille on uskomaton yhdistävä kokemus päästä europeleihin pelaamalla ja nimenomaan sen vaikean kautta. Seuraavan kerran, kun henkistä kanttia tosissaan kysytään joukkueelta, he ovat taas hieman valmiimpia.
 17. Milanin suuri seikkailu Eurooppaliigassa

  On muuten ihan kiinnostava nähdä Saelemaekers vasemmalla avauksessa. Tuosta positiosta kaveri iski harjoitusotteluissa useamman maalin.
 18. Huhuja (AC Milan)

  Tsekkailin Tomiyasun esityksiä ja sanoisin, että nuori japanilainen on tervetullut! Isoksi puolustajaksi yllättävän taitava pallon kanssa. Lisäksi Tomiyasu on hyvä lukemaan vastustajia ja ja sen verran nopea, että vaikea ohitettava. Kaveri on pitkä ja hyvä pääpalloissa kuten Kjaer. Nykytilanteessa olisi ehdottomasti vahvistus ja kehityspotentiaalia löytyy. PS. Romagnoli on palannut treeneihin
 19. Huhuja (AC Milan)

  Paquetalle tsemppiä Ranskaan! Milanissa ajoittain väläytteli, mutta ei ehkä lopulta istunut systeemiin ja sitä kautta sille omimmalle pelipaikalleen. Yrittämisen puutteesta ei Paquetaa voi syyttää, tsemppasi kyllä matseissa kovasti. Ei mitään Chiesan mahdollista saapumista vastaan – olisi todellakin vahvistus hyökkäykseen – mutta joukkueen balanssin kannalta se olisi tällä hetkellä erikoinen hankinta. Milanin täytyisi keskittyä hankkimaan puolustaja.
 20. Huhuja (AC Milan)

  Tästä vielä kiinnostavaa scout-lukemista Jens Petteristä: https://www.scoutedftbl.com/post/scouted-jens-petter-hauge
 21. Huhuja (AC Milan)

  Uskon, että Aurier ei saavu. Maldinilla ja Massarolla on ollut aika hyvä pelisilmä siirtojen suhteen ja en usko, että kalliilla hankitaan ketään, joka ei ole 100% laatua. Lisäksi Calabria on parantanut peliään ja taustalla väijyy nuori ja nälkäinen Kalulu – Contia unohtamatta. Ja kuten on mainittu niin Saelemaekers voi tuurata myös oikean pakin paikkaa. Näillä perusteilla kuittaan Aurier-huhun vain huhuksi. Kenties tunnusteluja on ollut, mutta se siitä. Hauge-huhut sen sijaan lämmittävät mieltä. Olen tässä huvikseni tutustunut kaveriin paremmin ja oma päätelmäni on se, että Hauge oli ainakin Norjan liigaan "liian hyvä pelaaja". Kehityspotentiaalia on varmasti ja Milan on skoutannut häntä pidempään. Nopea, suoraviivainen ja taitava norjalainen voi olla erittäin hyvä hankinta ns "tutkan alta".
 22. Milanin suuri seikkailu Eurooppaliigassa

  Tsekkasin Haugen otteet Milania vastaan niin en lähtisi vielä hypettämään. Oli nopea, näppärä ja suoraviivainen kaveri, joka ehkä kärsi itseään huonommista pelikavereista. Mutta tosiaan vasemman laidan hyökkääjä. Milan tarvitsisi omasta mielestä kipeämmin oikeaa laituria. Vasemmalle on jo heittää Rebic ja Leao. Toki Hauge voi soveltua kumpaan tahansa laitaan. Katsotaan sitten, jos nuorukainen hankitaan. PS. Tuskin Milanin kokoluokan seura on yhden pelin perusteella hankkimassa edes ketään vaan on seurannut Haugen otteita muutenkin.
 23. Milanin suuri seikkailu Eurooppaliigassa

  Itse en katsonut peliä (seurasin livetuloksista vilkuillen), mutta highlightsit tuli väijyttyä heti aamutuimaan. Colombolle heti tärkeä maali! Nuoren kaverin itseluottamukselle aivan oleellista ja hyvä myös koko kautta ajatellen, koska Ibra ei ole aina käytettävissä. Samalla Colombon rajusti nouseva käyrä kirittänee Leaota, jolla lahjoja piisaa, mutta asenne ei ehkä aivan ole ollut sitä, mitä Milanissa huipuksi nousemiseen vaaditaan. Se voi muuttua, kun toinen vielä nuorempi kaveri vieressä alkaa kerätä otsikoita ja ylistystä. Peli osoitti taas sen, että Calhanoglu on huikea pelimies, kun pääkoppa on balanssissa. Toivottavasti Ibra selviää Covidista mahdollisimman pienin oirein. Tärkeä, tärkeä mies joukkueelle. Gabbia on parhaimmillaan todella hyvä toppari, mutta nuorelle pelaajalle ominaisesti peliesitykset ailahtelevat paljon. Olisi hyvä, jos Romagnoli olisi kunnossa ja Gabbia saisi kehittyä vähän pienemmällä vastuulla askel kerrallaan. Uskon, että Gabbiasta voi kehittyä varsin hyvä toppari meille, jos saa tasaisuutta tekemiseensä. Henkinen kantti ratkaisee tässäkin. Mahtavaa, että voitto tuli! Tämä lisää taas joukkueen uskoa, kun vaikeassakin paikassa pystytään täysiä pisteitä kairaamaan.
 24. Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa

  Kiitti rapsoista! Luin muuten jonkun haastattelun, missä Calabria kertoi, että hänellä on ollut jotain kentän ulkopuolisia asioita, jotka ovat vaikuttaneet tekemiseen henkisellä puolella, mutta nyt ne on selvitetty ja taas on kiva pelata. En tiedä mistä on ollut kyse (parisuhdeongelmat? perheen terveysongelmat? mafian kiristys? peliongelma? ), mutta henkimaailman hommia joka tapauksessa.
 25. Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa

  Peliä en nähnyt muiden menojen vuoksi, mutta highlightsit toki tuli heti aamulla katseltua. Sen perusteella Milanin hyökkäyspeli näytti ajoittain ruosteiselta. Niin Rebic kuin Castillejokin vaikuttivat olevan ns. off the beat. Onneksi on Ibra. Ilman Zlatania nuori Milan olisi pulassa. Luojan kiitos Maldini ja Boban ymmärsivät, että joukkue tarvitsee Ibran kaltaista talismaania, joka puskee kehittyviä pelaajia omaan maksimiinsa ja pelastaa pelejä. Ja onneksi seurajohto ymmärsi kuunnella kokeneita kettuja. Jos katsoitte matsin niin kertokaa, mitä siinä oikeasti tapahtui valitut palat eivät kerro koko totuutta. Miten pelasi Tonali, joka tuli kentälle 77 minuutilla? Entä Brahim?
×