Jump to content

Heek

Members
 • Content count

  337
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Heek

 1. A.C. Milan, Coppa Italia

  Ei ottelun häviäminen sinänsä ota päähän. Ihan hyvä Milanin kannalta, että Coppa-matsit jää pois, kun pelejä riittää muutenkin. Mulla vaan veri alkaa kiehua tuollaisesta epäoikeudenmukaisuudesta, mitä Valeri jakeli. Käsittämätöntä!
 2. A.C. Milan, Coppa Italia

  Nyt oli pojat sellainen tuomarifarssi, että taju lähtee. Zlatanille punainen? Ihan perus rike INTERIN KENTTÄPUOLISKOLLA. Jos tuollaisista jaellaan keltaisia niin Interin olis pitänyt saada ainakin kolme punaista. Rankkari oli ihan täyttä paskaa. Samoin vapari. Ja entäpä 10 minuuttia lisäaikaa? 10? Dumari Valeri oli niin surkeassa kunnossa, että loukkaantui.... Käsittämätöntä touhua. Hävettää Italian liigan puolesta.
 3. Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa

  Leao voi siinä vielä onnistua. Olen suolannut portugalilaista henkisestä pehmeydestä ja laiskuudesta kentällä, mutta siinä on näkynyt parannusta. Leaolla on tarvittava fysiikka keskushyökkääjäksi ja pelinluku on parantunut. En vielä mene sanomaan, ettei Leaosta tulisi hyvää keskushyökkääjää.
 4. A.C. Milan, Coppa Italia

  Ihan kiinnostavaa sekin, että Tatarusanu on vuoren varmasti valmistautunut tähän matsiin, koska tiesi hyvissä ajoin, että pelaa saletisti. Toivotaan, että kokenut kassari on psyykannut itsensä voittomoodiin ja ottaa ne tärkeät kopit tänään. Sen lisäksi Milanin tietysti pitää tehdä maaleja. Vähän huolestuttaa keskikentän syöttökoneiden puuttuminen. Meite tosin ihailee Pirloa ja mitä olen katsonut hänen highlighteja youtubesta niin pitkät pallot näyttävät olevan aika tarkkoja. Tänään pitää löytyä vauhtia laidoilta ja siellä ovatkin todennäköisesti kiiturit Leao ja Saelemaekers. Jos Milan meinaa murtaa Interin puolustuksen niin nopeat vastahyökkäykset laidoista ovat se avain.
 5. Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa

  Hyvä siirto Colombolle ja Milanille. Colombolla on vielä pyöreyttä poskissa. Toisin sanoen hän on todella nuori kärkipelaajaksi pääsarjatasolla ja scudettosta kamppailevassa joukkueessa, mutta potentiaalia on paljon. Hän tarvitsee peliaikaa ja monipuolista kokemusta kentältä, jotta se potentiaali voi realisoitua vahvuuksiksi. Cremonesen puikoissa häärii entinen Milan-pomo Braida, jonka kanssa Maldinilla on hyvät suhteet. Uskon, että siirrossa on mietitty se puoli kuntoon, että Colomboa ei lähetetty penkkiä kuluttamaan. Cremonesea valmentaa Fabio Pecchia, jolla on vyöllään yli 300 otttelua pelaajana Serie A:ssa. Ollut Rafa Benitezin apuvalmentajana muun muassa Real Madridissa ja koutsannut itse Hellas Veronan Serie A:han. Pitäisi olla siis aivan kelpo käskyttäjä. Peliajasta Colombo kilpailee veteraanihyökkääjä Daniel Ciofanin ja AS Romasta lainalla olevan slovenialaisen nuoren Zan Celarin kanssa. Hyökkäysosasto ei siis ole tukossa, joten peliaikaa on tiedossa. Toivotaan, että ensi kaudeksi Milan saa Colombosta "uuden hyökkääjän".
 6. Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa

  Katsoin myös pelin ja harmitti niin paljon, että vasta nyt tulin tänne kirjoittelemaan, kun pahimmat huurut ovat laskeneet. Ero joukkueiden välillä oli selkeä ja Atalanta oli parempi kaikessa. Se romutti omaa uskoa scudeton mahdollisuudesta. Mutta... Eipä hätäillä. Juve näytti aivan yhtä surkealta Interiä vastaan. Silti Inter pelasi Udinesen kanssa 0-0. Atalantakin on hävinnyt pisteitä. Toisin sanoen: näitä sattuu! Atalanta oli taktisesti fiksumpi tässä pelissä ja kaiken kukkuraksi fyysisesti enemmän läsnä, joka toi yliotteen. Täytyy kuitenkin muistaa, että Milanilta uupui keskikentän avainpelaajat Bennacer ja Hakan. Se tietysti vaikuttaa Atalantan kaltaista huippujoukkuetta vastaan. pake on täysin oikeassa Castillejon suhteen. Sitähän me ollaan tuskailtu täällä foorumilla jo pitkään. Samu on ihan hyvä pelaaja, muttei huippupelaaja. Hyviä joukkueita vastaan hän ei kykene nostamaan pelinsä tasoa. Sitä ylimääräistä vaihdetta ei löydy, koska sitä ei ole. Uskon, että Pioli on hyvin tietoinen tästä asiasta, mutta sille on hyvin vähän tehtävissä, kun Saelemaekers tyhmäili punaisen edellisessä matsissa ja ketään muutakaan ei ole – paitsi nyt Super Mario! Olin illanistujaisissa ja katsoin pelin melko sivusilmällä, joten en pysty kommentoimaan Meiten tai Mandzukicin esityksiä kovin tarkasti. Se kuitenkin kävi selväksi, että 1) Meite ei ole kovin suureksi avuksi hyökkäävänä keskikenttäpelaajana 2) Mandzukic on selkeä upgrade Castillejoon verrattuna. Luottavaisena suhtaudun siihen, että Milan löytää sisua Inter-matsiin ja että tämä tappio ennemminkin kirittää, kuin lannistaa. EDIT: Theo Hernandezin vire on kateissa. Sanoin tästä jo aiemminkin, että Theo näyttää siltä, että pelaaminen ei kiinnosta pätkääkään. Turhautuu ja nostelee käsiä. Ei "kärsi" kentällä. Jokin on henkisellä puolella pielessä? Tai ehkä vastustajat osaavat pelata hänet nykyään pois? Sama meno kuitenkin jatkui Atalantaa vastaan kuten sempremilanin arviossakin todetaan: "Theo Hernandez: Theo looked very very poor in this match. He didn't track back on defence much and those amazing runs we are accustomed to seeing just weren't there, many of those runs amounted to nothing. 5/10"
 7. Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa

  Tottakai tauko näkyy jonkin verran, mutta uskon Mandzun saavuttavan vireen kohtuullisen nopeasti. Perustelen tätä Mandzukicin mittavalla kokemuksella, ammattiylpeyden tuomalla harjoitteluetiikalla, henkisellä kovuudella ja motivaatiolla. Tämän lisäksi Milanin isähahmo Zlatan ei päästä ketään helpolla ja uskon Mandzukicin omaksuvan nopeasti joukkueen tavat ja taktiikat. Jos olen kuitenkin väärässä niin Mandzukicin läsnäolo ainakin voi kirittää Leaota ja Rebiciä. Hauge nyt tippuu nokkimisjärjestyksessä, mikä voi olla ihan hyvä juttu sekä joukkueen että norjalaisen kannalta. Viime pelit ovat näyttäneet, että Hauge ei ole vielä lähimainkaan valmis pelaaja, vaikka potentiaalia on paljon. Häneen kohdistuvat odotukset eivät tule nyt niin raskaina, joka antaa treeni- ja työrauhaa ja sitten Hauge voi olla valmiimpi väläyttelelemään taas, kun paikka tulee. Täytyy myös muistaa, että Jens-Petter on aika nuori kaveri ja asuu ensimmäistä kertaa elämässään uudessa maassa, opettelee uutta kieltä ja vielä pandemian aikana. Hänelle on tullut paljon kaikkea uutta tosi nopeasti, joten on ihan normaalia, että se näkyy otteissa. Uskon, että Milan saa Haugesta vielä hyvän pelaajan, kun maltti on mukana.
 8. Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa

  Tässä on tosi mielenkiintoinen juttu Milanin siirtomarkkinapolitiikasta ja sen muutoksesta parempaan suuntaan. Nämä myynnit olivat olennainen osa nykyisen joukkueen rakennusprojektia. https://cultofcalcio.com/assessing-milans-2020-outgoing-transfer-market-session/
 9. Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa

  Mandzukic on ehdottomasti vahvistus. Ihan sama, vaikkei ole pelannut kymmeneen kuukauteen. Raudanluja ja parkkiintunut ammattilainen tietää, missä kunnossa on. Halusi varmasti stimuloida itseään uudella haasteella hieman kuten Zlatan teki, ja Milan oli avoin antamaan mahdollisuuden. Zlatan treenaa kovaa ja Mandzukic tekee saman perässä. Rebic saa maajoukkuekaverin joukkueeseen ja Milan lisää pelotetta sekä kovuutta hyökkäykseen. Mandzu tosin otti ysipaidan ja sehän on nähty, miten Milanin yseillä on jo vuosia mennyt 😂 no, me ei olla taikauskoisia.
 10. Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa

  Kiitos rapsasta GAM! Itsekin tietysti katsoin ja kuten sanoit, rutiinivoitto. On muuten todella hieno asia, että Milan on nykyään joukkue, jolla on niin suuri usko omaan tekemiseen ja vahva identiteetti, että Milan voi lähteä hakemaan "rutiinivoittoja". Toista se oli vielä edellisellä kaudella. Muutos on ollut valtava lyhyessä ajassa. Koko seuraorganisaatio on tehnyt upeaa työtä ja löytänyt yhteisen sävelen ja vision, jonka eteen tehdään töitä johdonmukaisesti. Kun organisaatio on balanssissa ja Maldinin kaltainen johtohahmo on läsnä, se heijastuu vahvasti kentälle. Nuoret pelaajat ovat ottaneet isoja harppauksia ja kehittyvät vauhdilla. Tulee rauha myös tällaisen pohjolan milanistan sydämeen No joo, sitten oma hot take matsista. Zlatan taas näytti kaikille . Voin kuvitella, että Milanin pojilla on aika kiva pelata, kun kärjessä jyrää ruotsalainen leijona. Kaksi maalia ja ehdoton MOTM. Seuraavaksi näkyvin hahmo kentällä oli tuomari Abisso. Kuten GAM kirjoitti, tuomarilla ei ollut oikein mitään linjaa ja jakeli lappuja ihan miten sattuu. Ei ollut ottelu dumarilla näpeissä. Onneksi Milan tällä kertaa hyötyi siitä lyhyellä tähtäimellä, mutta kärsi pitemmällä tähtäimellä: Romagnoli ja Saelemaekers ovat nyt sivussa tärkeästä Atalanta-ottelusta. Ja Saelemaekersista puheen ollen... Noh, intoa riitti. Naamasta näki, kuinka pettynyt ja epäuskoinen Sälä oli, kun lensi suihkuun. Aika pieniä rikkeitä molemmat ja tuomarin käsi meni taskulle tosi helposti. vastaavasti monta muuta lappua jäi viheltämättä. En siis ala Saelemaekersia syyttämään lapuista. Hänen virheensä oli liiallinen lataus, mutta sellaista tapahtuu ja nyt kävi näin. Varmasti Saelemaekers oppii tästä jotain futiksen kyynisyydestä. Kalulu oli jälleen kerran loistava korvatessaan Kjaerin (hänellä ei kuulemma ole vakavaa vammaa vaan Pioli päätti viisaasti säästellä tanskalaista, kun mahdollisuus oli). Myös Calabria oli hyvä, vaikka kerran meinasi lahjoittaa harhasyötöllä läpiajon vastustajalle. Laukoi tolppaan ja antoi kuitenkin aivan loistavan läpipallon Zlatanille, josta ruotsalainen teki hallitusti 2-0 maalin. On ilo nähdä, miten Calabaria on kasvamassa yhdeksi joukkueen tukipilariksi ja johtohahmoksi. Tonali ja Kessie puolestaan laittoivat juntan keskikentälle. Hyvä ottelu molemmilta. Samoilla linjoilla GAMin kanssa myös siitä, että Meite antoi kelvollisen ensiesiintymisen tullessaan Tonalin tilalle. Jos malttaa jatkossakin pelata simppeliä ja käyttää vahvuuksiaan niin hänessä on ainesta rotaatiopelaajaksi, joka voi tehdä uran Milanissa. Hauge antoi hyvän passin Zlatanille, josta oli lähellä tulla hattutemppu, mutta muuten norjalainen superjunnu oli melko näkymätön. Pelaa ihan hyvää perus syöttöpeliä, mutta ei pysty kunnolla tuomaan uhkaa laidaltaan. Omaan silmään näyttää, että Haugen pelistä puuttuu aggressiivisuutta ja röyhkeyttä. Vähän sellainen kiltin ja epävarman oloinen tuolla vasemmalla laidalla. Asia on ehdottomasti korjattavissa ja ehkä Mandzukicin tulo kyseiselle pelipaikalle näyttää Haugelle mallia, miten vastustaja pidetään varpaillaan (ja miten varpaille vähän astutaan). Diaz ja Hauge tarvitsevat molemmat lisää myös fysiikkaa. Vielä aika keveitä poikia. Oho, tästä tulikin ajatusten Tonava. Lopetan tähän. Loppuun lisään vielä, että Dalot ei ole kotonaan vasemmalla laidalla ja eipä siellä oikeallakaan ole tullut viime aikoina ihmeellisiä esityksiä, vaikka pitikin itse C. Ronaldon hiljaisena Juvea vastaan. Nykyfutiksen laitapakin pitää pystyä tarjoamaan jotain myös ylöspäin.
 11. Huhuja (AC Milan)

  Tässä siirtoikkunassa Milan on siis hankkinut lainalle keskikenttäpelaaja Meiten Torinosta. Diiliin kuuluu osto-optio 8 miljoonalla eurolla. Aika lailla riskitön diili Milanille, joka voi kuitenkin osoittautua kelpo kaappaukseksi, jos Meite istuu kuin sukka Milanin pelitapaan ja Kessien varamieheksi. Heekin arvosana 7/10. Mario Mandzukic pestattiin Milaniin 6 kuukauden sopimuksella, joka jatkuu automaattisesti vuodella, jos Milan selviytyy Mestareiden liigaan. Jälleen kerran hieno peliliike Maldinilta ja Massaralta. Mandzukic on sarjavoittaja ja todella kokenut hyökkääjä, joka voi pelata piikissä että laidalla. Tuo kokemusta nuoreen joukkueeseen. Osaa tehdä maaleja ja ei pelkää isoja otteluita. Raporttien mukaan kroaatti on myös hyvässä kunnossa ja motivoitunut. Vaikka ikää on 34 niin vuorottelemalla toisen nestorin Ibran kanssa Milan pystyy takaamaan kärkipelaajilleen riittävästi lepoa. Samalla Colombon sekä Leaon paineet vähenevät, joka voi edesauttaa heidän kehittymistään. Heekin arvosana 8/10. LISÄÄ HUHUJA: Milan on kuulemma tarjonnut sopimusta laituri Florian Thauvinille. Marseillessa on härdelli päällä ja on mahdollista, että Thauvinin sopimus katkeaa ennenaikaisesti, joka antaa Milanille sauman iskeä väliin. Olisi erittäin tervetullut vahvistus oikeaan laitaan, vaikka Thauvinin pelaajaprofiili on mielestäni aika samanlainen, kuin Castillejolla. Thauvin osaa pelata myös keskellä. Heekin arvosana 7/10 Chelsean toppari Tomori on ilmeisesti myös tulossa lainalle Milaniin. Osto-optio on lehtitietojen mukaan 30 miljoonaa, jota Milan tuskin käyttää ellei jotain aivan maagista tapahdu. Eipä Tomorille ole edes paljon peliaikaa luvassa, kun Kjaer ja Romagnoli on ykköstopparipari ja Kalulu on nouseva nuori tähti – toki häntä saatetaan kaavailla enemmän oikean pakin tontille. Tomori tulee siis varamieheksi, jos tulee. Haluaa varmasti peliaikaa, joka on ollut Chelseassakin kortilla, joten jos sitä ei tule niin toivottavasti pystyy silti pitämään game facen eikä tuo häiriöitä joukkueen harmoniaan. Heekin arvosana 5/10
 12. Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa

  Juu, ei ole helppo matsi ainakaan paperilla. Diego Godin, Nainggolan, Simeone... Cagliarilla on hyviä ukkoja kentällä. Toivottavasti sardinialaisten kadonnut vire ei löydy vielä tähän matsiin. Milanin on saatava kolme pinnaa, koska Inter pesi eilen Juventuksella nurmen pintaa. Katsoin ottelun ja Juvella ei ollut mitään palaa. Interiä ei saa päästää ihan kantaan kiinni.
 13. Huhuja (AC Milan)

  Mandzukic on kuulemma Milanossa ja huomenna (tai tänään) maanantaina rustataan nimet paperiin. Tarina kertoo, että Mandzu on hirmu tikissä ja jo Atalantaa vastaan mukana.
 14. Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa

  Elliott, Gazidis ja Maldini toimivatkin siis viisaasti, kun eivät roiski rahoja joka suuntaan. Mitenhän käy stadionprojektin, jos Inter on maksuvaikeuksissa? Toivottavasti ei vaikuta siihen.
 15. Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa

  Tässä jonkinlainen vilkaisu Meitén kykyihin. Hyvin samanlainen keskikentän jyrä, kuin Kessie. Tämä siirto voi muuten tehdä hyvää Kessielle, joka joutuu kilpailutilanteeseen paikastaan. Voi kehittää Frank the Tankia entisestään. EDIT: Siirto voi hyvinkin osoittautua onnistumiseksi, vaikka Meité on ensipuraisulla tuntematon nimi. Low risk, high reward. Meité on 26-vuotias, joten ei junnu enää, mutta vielä melko nuori pelaaja lähestymässä parhaita pelivuosiaan. Mahdollisuus siirtyä Milanin kaltaiseen suurseuraan ja huipputason treeniolosuhteisiin varmasti sytyttää Meitéa kehittymään pelaajana. Lisäksi Milanin joukkuehenki on hyvä, joten uusi tulokas oletettavasti otetaan sydämellisesti vastaan (kuulemma Meité on soitellut jo Kessien kanssa). Ja kuten yllä nostin esiin, Kessie saa kirittäjän ja samalla myös mahdollisuuden lepoon. Meité osaa jo pelata kahden keskikenttäpelaajan systeemissä ja tuntee Italian liigan. Tällä tavalla myös Tonali voidaan vapauttaa luovempaan rooliin, koska hänen ei enää tarvitse tuurata Kessietä. Jos jostain syystä Meité ei kuitenkaan sopeudu ja pärjää niin lainadiili loppuu kauden päättyessä. Toisaalta Meité voi yllättää ja vakiinnuttaa paikkansa rosterissa, jolloin siirrosta voidaan tehdä pysyvä kohtuulliseen 8 miljoonan euron hintaan. Se ei ole huippufutiksessa paljon hyvästä ja luotettavasta keskikenttäpelaajasta, joka istuu joukkueen systeemiin (mikäli Meitésta tulee sellainen).
 16. Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa

  Tästä siirrosta ei mitään mielipidettä, koska en tiedä Meitésta oikeastaan mitään. Tsekkailin perus Transfermarkt-profiilin jne, mutta siinä kaikki. Näppituntuma on, että tällä siirrolla hankittiin köyhän miehen Kessie eli lihasta keskikentälle. Pelitaidoista en sitten tiedä.
 17. Huhuja (AC Milan)

  Kannatan fanin näkökulmasta Brahimin pysyvää siirtoa. Todella hyvä pelaaja, jolla on paljon kehityspotentiaalia. Eri asia on se, myykö Real Madrid. Uskon, että Brahim haluaa itse jäädä Milaniin, koska vastuuta on tarjolla ja mitä ilmeisimmin muutenkin tykkää olla seurassa. Sitten villi huhu, että Milan olisi signaamassa vapaan agentin Mario Mandzukicin kuuden kuukauden diilillä. Jos pitää paikkansa niin kannatan myös tätä. Mandzukic on kokenut jyrä ja osaa tehdä maaleja. Lehtitietojen mukaan hän on myös treenannut kovasti ja hyvässä tikissä. Pystyy pelaamaan tarvittaessa myös laidalla. Tämä olisi looginen siirto siinä mielessä, että jos Milan ei pysty nyt hankkimaan "sitä oikeaa" tulevaisuuden hyökkääjää niin sitä ratkaisua voi siirtää kesälle Mandzukicin palkkaamisella. Mandzukic on kova luu ja kokenut kettu, joka takaa pääpallovoittoja, fyysisyyttä ja härdelliä vastustajan maalille. Kroaattikärki toisi myös hyvää kilpailua Ibralle, joka voisi tiristää Zlatanista kaikki parhaat mehut irti.
 18. A.C. Milan, Coppa Italia

  Katsoin tottakai myös pelin. Helpot ensin pois: 1) tuomari Valeri oli pihalla, kuin lumiukko 2) Giampaolo halusi todella näyttää entiselle työnantajalleen. Torino puolusti hyvin ja aggressiivisesti. Erityisesti Bremer oli omaan silmään todella hyvällä pelipäällä. Taisi olla Giampaolo tehnyt extraduunia muuratakseen maalin kiinni, ja onnistuikin siinä. Toki Milanin pojat auttoivat tehtävässä, kun ei mennyt huippupaikoistakaan sisään. Kyllä Milan oli selvästi parempi joukkue. Torinolla ei oikeastaan ollut mitään jakoa omasta mielestä. Oli hyvä nähdä, että Ibra pystyy pelaamaan, vaikka oli selvästi ruosteessa loukin jälkeen. Tärkeä kuitenkin saada leijonakuningas taas mukaan! Milanin parhaimmat olivat tässä matsissa minun mielestäni atleettinen Kalulu, elintärkeän rankkarikopin ottanut Tatarusanu ja yritteliäs Hakan. Pään pyörittelyä aiheuttivat tuhlaajapojat Dalot ja Hauge, joilla molemmilla oli suoraan sanottuna kehno ottelu. Kiroilua kirvoitti puolestaan Theo, joka näytti siltä, ettei pelaaminen kiinnosta pätkääkään. Tuollaista käsien nostelua ja pää sumussa pelaamista en haluaisi nähdä jatkossa.
 19. Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa

  Sieltähän se tasuri tuli Roomassa, kuten pake (ja minä sekä GAM) toivottiin! Jes! Saatiin edes kolmen pisteen kaula nyt, vaikka kapea se on. Erityisen kapealta se näyttää loukkaantumisten vuoksi. Olisi huipputärkeää saada nyt Bennacer kuntoon ja pian. Keskikentällä on tiukka paikka, jos Tonali joutuu olemaan sivussa pidempään. Toivottavasti kyseessä olisi vain paha tälli ilman sen kummempia vaurioita. Niistä nuori mies toipuu nopeasti. Torino matsi väijyttiin täälläkin. En ala sen kummemmin lisäilemään omaa analyysia, kun te puritte jo ottelun hyvin. Eniten yllätti Diaz, joka oli todella hyvä kymppipaikalla. Sekä ylös- että alaspäin. Hieno peli häneltä. Milanin keskikentän loukkaantumiskriisi huolestuttaa seurajohtoa ilmeisesti sen verran, että huhujen mukaan Torinon keskikenttäpelaaja Meitea oltaisiin tuomassa Milaniin. En tiedä oikein mitään pelaajasta, mutta nopealla pintapuolisella ajattelulla ei vaikuta kummoiselta vahvistukselta. Vaikuttaa enemmänkin laastarilta.
 20. Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa

  Voi perse! Nyt alkaa olla jo liian tiukka tilanne Milanellossa... Ainoa vaihtoehto lienee aloittaa muuten melkein samalla miehistöllä, kuin Juvea vastaan, mutta Calhanoglun tilalle tulee Diaz. Calabria pelasi Juvea vastaan keskellä hyvin, mutta eiköhän Tonali palaa Kessien vierelle ja Calabria oikean pakin tontille – ja Dalot penkille. Cup-otteluun sitten junnut kentälle niin ykkösukot saa levätä. Liiga on ehdottomasti prioriteetti yksi.
 21. Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa

  Kirjoitinkin tuolla ylempänä, etten syyttele Theota tai Romagnolia. On vain fakta, että sieltä tontilta Juve teki maalit. Ja lisäsin vielä, että Chiesa oli liekissä. Joskus huippuvireen löytänyttä pelaajaa ei vain voi pysäyttää ja eilen oli Chiesan ilta. Dybala pelasi myös erinomaisesti. Samaa mieltä siitä, että Maldini oli liian isoissa nappulakengissä eilen. Nuori ja pelaa harvoin, ja sitten yhtäkkiä Juvea vastaan takaa-ajoasemassa. Taisi mennä pasmat sekaisin.
 22. Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa

  Moro kundit ja hyvää uutta vuotta! Täälläkin palailtiin joululomilta ja eilen jännäsin peliä. Sama fiilis kuin GAMilla eli ei jäänyt tappio kyrpimään, vaikka tulos oli kehno. Syy oli se, jonka pake nostikin jo esille eli Interin myöhäinen joululahjatappio ja Milanin paha miehistövaje. Juvella oli paperilla aivan eri mittaluokan miehistö kentällä ja penkillä. Milan olisi kuitenkin voinut voittaa pelkästään sillä, että Tonali ei olisi ottanut turhaa ja typerää punaista korttia edellisessä pelissä. Juve ei ollut millään muotoa ylivoimainen kuten back in the days. Toki oikea pakki Calabria hoiti hommansa jäätävän hyvin keskikentällä ja teki maalinkin, mutta Tonali on kuitenkin koulutettu sille pelipaikalle. Noh, turha jossitella! Kiinnitin huomiota siihen, että kaikki Juven maalit tulivat vasemman laidan kautta. Juve oli hoksannut Milanin heikon kohdan. Theo on ollut todella hyvä ylöspäin, mutta puolustussuuntaan on vielä kasvuvaraa. Hurjat nousut myös jättävät tilaa vasemmalle, jota ei tällä kertaa pystytty puolustamaan. Tähän vaikutti ehkä myös keskikentän poikkeuksellinen miehitys, koska normaalitilanteessa Kessie tai Bennacer paikkaisi Theon nousun ja auttaisi häntä puolustustehtävissä. Nyt saattoi olla jotain kommunikaatio-ongelmia Kessien ja Calabrian välillä. Romagnoli ei myöskään ole ollut aivan parhaassa terässä loukkaantumisen jälkeen, mikä on näkynyt omasta mielestäni hitautena. Kapteeni puolusti heikosti avausmaalissa, jossa Dybala koijasi hienosti Chiesan läpiajoon (eikä Theo seurannut miestään), toisessa Chiesan maalissa Romagnoli ei ehtinyt blokkaamaan vetoa (ei myöskään Theo) ja kolmannessa Juven osumassa Kulusevski jojotti Romagnolia ihan miten sattuu. En kuitenkaan syytä Theoa tai Romagnolia. Chiesa oli liekissä. Milanilla oli myös omat paikat tehdä maaleja ja jos itse ei tee niin kaveri tekee. Näinhän se menee. Ja kyllä myös täällä laitettiin merkille tuomarityöskentely. Näyttää siltä, että jos tuomarilla on pieninkin peruste viheltää Juvelle suotuisasti niin siten myös tapahtuu. Väkisinkin tulee fiilis, että tuomarit haluavat pysytellä suurimman seuran suosiossa. Bentancurin olisi pitänyt saada toinen keltainen ja se tilanne olisi vähintäänkin pitänyt tarkistaa VARilla. Miksi ei VARia käytetty? Ja pallo ei tosiaan ollut kokonaan päätyrajasta yli Kessien tilanteessa. Lisäksi Diaz kaadettiin aivan selvästi rankkarin arvoisesti. Näitä riittää ja pienet jutut kääntävät pelin. Ja joka tilanteessa Juven miljoonaukot ulisevat tuomarille joka helvetin asiasta. PS. Seurasin tarkalla silmällä Haugen peliä ihan mielenkiinnosta. Potentiaalia on. Haugen täytyy saada lisää nopeutta siihen ajatteluun, mitä tapahtuu, kun hän saa pallon. Menee vähän hautomiseksi ja ratkaisut viipyvät. Tämä johtaa turhiin ja vaarallisiin pallonmenetyksiin. Hyvä puoli on se, että asia on korjattavissa ja varmasti niin myös tapahtuu.
 23. Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa

  Täytyy varmuuden vuoksi vielä suolata Krunicia 😂 (että tulisi se hyvä peli). Eli Krunic ei ainakaan vielä ole sisäistänyt double pivot -roolia eli ei hyvältä näytä. Sijoittuminen on säheltämistä ja pallollisena tekee lähinnä joko vääriä ratkaisuja tai ei ratkaisuja ollenkaan. Se on vaikea rooli pelata, koska edellyttää jatkuvaa ja tarkkaa pelin lukemista. Täytyy ennakoida tilanteita koko ajan. Krunicilla on ehkä tässä nimenomaan niitä vaikeuksia. Nyt on kolme päivää aikaa ottaa tontti treeneissä haltuun. 😬
 24. Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa

  Samaa mieltä, kuin GAM eli kannattavinta olisi varmaan pudottaa Hakan alemmalle keskikentälle. Tämä on nyt se tilanne, kun tarjolla on vain huonoja vaihtoehtoja. Oma veikkaus on, ettei Pioli lähde taktiikoita ja ryhmityksiä tässä vaiheessa juurikaan muuttamaan. Jos Tonali ei ole pelikunnossa niin keskikentällä on Hakan ja Krunic. Diaz aloittanee kymppipaikalla, Rebic vasemmalla ja Saelemaekers/Castillejo oikealla. Leao piikissä isolla itseluottamuksella. Alakerta: Theo, Romagnoli, Kalulu, Calabria Hyvää joulua täältä myös kaikille! Toivottavasti saadaan lahjaksi makea voitto Laziosta ja Interin sekä Juven yllätystappiot! 😄
 25. Huhuja (AC Milan)

  Ennen Sassuolo-matsia Raiola, Maldini ja Massara keskustelivat mysteerihenkilön kanssa. Jotkut ovat arvioineet, että kuvassa olisi Atalantan nuori hollantilaiskärki Sam Lammers. Jos pitää paikkansa niin mitä ilmeisimmin Milan haluaa vahvistaa tammikuussa kärkiosastoa ja hankkia Ibralle niin sanotusti oppipojan. Katselin Lammersin otteita niin pelityylissä on jotain samaa, kuin Zlatanilla: Lammers putoaa alas hakemaan palloa ja rakentaa peliä taidokkaasti ja aktiivisesti. Osaa syöttää taitavasti, on sähäkkä ja taitava sekä nopea. Tämän lisäksi hän on 189 cm pitkä eli isokokoinen ja melko vahva pääpalloissa. Saapa nähdä pitääkö kutinsa ja toteutuuko jne, mutta kiinnostavaa silti. Kertoo jälleen kerran siitä, että Maldini & Massara osaavat hommansa, koska eivät havittele pelaajia nimen perusteella vaan sen mukaan, miten he istuvat palapeliin.
×