Jump to content

Heek

Members
 • Content count

  431
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Heek

 1. Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa

  Niin se näyttää menevän, mutta ei se ole yhdentekevää kuka tiesi ja mitä. Ei taida Maldinilla olla pulaa rahasta, joten hän saattaa ihan hyvin lähteä, jos ei pidä tästä touhusta. Voi tietysti olla, että hän on hyvin tietoinen projektista ja pitää sitä hyvänä juttuna. Jotenkin kuitenkin tuntuu, että perinteiden mies ei pidä tästä. Rahan kyynisestä näkökulmasta aivan kaikki on yhdentekevää ja jokainen on korvattavissa. On olemassa muitakin, jotka tekevät Maldinin hommat yhtä hyvin ja rahalla heidät saa töihin. Ei tässä ole kyse siitä. Persoonien ja henkilöiden läsnäolo seurassa on monille, kuten esimerkiksi minulle, tärkeää. Seuraa fanitetaan, koska se edustaa ihmiselle jotakin. Samasta syystä fanitetaan bändejä ja aitoutta arvostetaan. Freddy Mercury oli yhtä kuin Queen, Metallica ei olisi Metallica, jos Hetfield vaihtuisi eikä Popeda olisi Popeda ilman Pate Mustajärveä. Tietysti kyynisessä mielessä hekin ovat vain korvattavia osia tuotteesta. Ehkä sitten amerikkalaisille ja kiinalaisille kaikki on ihan sama, mutta itse en suostu sellaiseen kyyniseen ajatteluun. En fanita AC Milania, koska se on AC Milan – fanitan AC Milania tunnesiteen takia. Tämä ESL-sekoilu tekee väistämättä särön siihen tunnesiteeseen, koska seura ei edusta tällä tekemisellä niitä arvoja, mitä itse pidän tärkeinä.
 2. Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa

  Tuli mieleen, että tiesiköhän Maldini tästä Superliiga-hankkeesta? Mietin, että jos ei tiennyt niin voi olla, että lähtee kohta ovet paukkuen. Maldinilla on vahva side Milaniin ja hän on aiemminkin ilmaissut sen, että hän kokee sen loukkaavana, jos seuraorganisaatiossa puuhastellaan yhtään mitään selkien takana. Entä pelaajat? Milanin pojat ovat jättäneet 110% kentälle ja ovat viemässä Milania Mestareiden liigaan ja nyt paljastuukin, että se uhrautuminen on ollut "turhaa". Riittääköhän motivaatio loppukauden peleihin? Aina sanotaan, että pelaajat ovat ammattilaisia ja pelaavat missä olosuhteissa tahansa, mutta se on täyttä paskaa – ihmisiä hekin ovat ja pohtivat asioita. Piolilla on varmaan myös mukavat fiilikset, kun on viimein saavuttamassa valmennusurallaan jotain merkittävää ja sitten yhtäkkiä se ei välttämättä tunnukaan kovin merkittävältä. No, ainakin Mino Raiola toivoo Superliigan toteutuvan, koska sitten hän pääsee nyhtämään vielä enemmän rahaa.
 3. Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa

  En ole sentään Milan-faniksi syntynyt, mutta 6-vuotiaasta (noin) kannattanut. Itselle osa sitä kannatusta on Italian liiga ja kaikki se urheilukulttuurinen perintö sekä historia. ESL ei sitä minulle edusta ja voin kuvitella, että intoni seurata Milania hiipuu sen myötä.
 4. Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa

  Tässä tunnekuohussa kun mietin European Super League -pommia niin en kyllä jaksaisi seurata AC Milania missään suljetussa sarjassa, missä puolet peleistä on merkityksettömiä ja aina pelataan samoja joukkueita vastaan. Se on ensimmäinen fiilis. Kyllä futikseen kuuluu se, että tulee ylä- ja alamäkiä ja että pohjaltakin voi nousta huipulle. Miettikää kuinka siistiä on jännittää sitä, että pääseekö kymmenen vuotta rämpinyt Milan viimein takaisin Mestareiden liigaan? Tai kuinka jännittäviä oli Eurooppaliigan pelit? Ei kiitos millekään jalkapallon NHL:lle. Siirryn seuraamaan jonkun Norwichin tai saksalaisseuran otteita, jos Milan todella lähteee ESL:ään
 5. Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa

  Ööö... mitä? Kevyt uutispommi. Onhan tästä superliigasta ollut jotain huhuja, mutta pidin niitä vain huhuina. Mourinho on vissiin saanut potkut. Mitähän muuta vielä tapahtuu?
 6. Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa

  Tulihan se kotivoitto sieltä! Ja äärimmäisen tärkeät pisteet. Tänään Juve pelaa Atalantaa vastaan ja Inter kohtaa Napolin niin niissä peleissä kärkiporukoista jotkut menettävät pisteitä. Milan teki tästä ottelusta kyllä yllättävän vaikean itselleen. Dominoi selvästi, mutta maalinteko ja viimeiset hyökkäyspään ratkaisut olivat vaikeita. Välillä aivan karmeita hasseja. Leao oli vaikeuksissa yksinäisenä kärkenä toppareiden välissä. Yritti vääntää, mutta esimerkiksi pääpalloissa ajoittaa hyppynsä usein väärin - jättää liian myöhään ja sitten ei pääse ilmaan ollenkaan. Rebic tykitti hienon maalin ja oli työteliäs muutenkin, mutta peliesityksen arvoa laskee 6 metristä Kuuhun ammuttu pallo. Käsittämätön kämmi, kun oli aikaa vielä suht rauhassa laukoa. Avauskokoonpano pelasi silti hyvällä tasolla ja Genoa pääsi mukaan otteluun vasta Piolin vaihtojen myötä. Diaz ja Krunic lähinnä antoivat tasoitusta vastustajalle - sen verran köykäistä oli herrojen hipsiminen kentällä. Tomori ja Kjaer pitivät Milania pystyssä viimeiset 20 min.
 7. Huhuja (AC Milan)

  Jep. Jos koko seura on ilman järkevää suuntaa niin hankala siinä on pelaajien onnistua. Nyt tilanne on toinen ja Milanilla on selkeä strategia, miten mennään eteenpäin. Seurajohto on myös aiempia kokoonpanoja kärsivällisempi, pitkäjänteisempi ja johdonmukaisempi, joka on oikea tie kasvuun. Nyt on jo nähty hurjaa kehitystä useiden pelaajien kohdalla ja kasvuvaraa löytyy vielä runsaasti. Tuntuu myös, että Pioli on kehittynyt valmentajana ja nauttii Milanissa luottamusta. Sitä vain on niin malttamaton fani (minä siis) että näitä asioita on välillä vaikea huomata muutaman huonon pelin jälkeen. Kyllä Milan on menossa oikeaan suuntaan ja toivottavasti se suunta pitää. Joukkueelle on muodostunut runko, joka olisi tärkeä pitää kasassa ja sitten rakentaa sen ympärille lisää ja enemmän.
 8. Huhuja (AC Milan)

  Ja samaan hengenvetoon totean saman, mikä nousi edellä jo esille, että tarjoilu antaa mahdollisuuden hyökkääjälle onnistua. Vähissä ovat Zlatanin kaltaiset poikkeusyksilöt, jotka taikovat maaleja ja maalipaikkoja tyhjästä. Belotti on tottunut niukkaan tarjoiluun Torinossa, joten siinäkin mielessä hän sopisi Milaniin, kuin nenä päähän No ei, vitsi. Piolin futiksessa Milan luo itse asiassa melko mukavasti maalipaikkoja (muutamia pelejä lukuunottamatta, jolloin pelaajien motivaatio on ollut kateissa).
 9. Huhuja (AC Milan)

  Samaa mieltä kuin pake, että Belotti on yksi Serie A:n parhaista kärkipelaajista. Tai ainakin minä olen sitä mieltä. Tietysti jos karkkikauppaan saisi avaimet käteen niin haluaisin Milaniin jonkun maailman huippukärjen eli 20-30 maalin miehen, mutta se ei ole realismia. Jos mietitään, että Euroopan TOP10 seurojen arvot ovat useita miljardeja ja Milan on Forbesin listauksessa sijalla 16. alle 600 miljoonan euron arvollaan, niin ei siinä tilanteessa voida oikein kilpailla kirkkaimmista tähdistä. Näin ollen jos Zlatan saa jatkaa vielä vuoden ja siihen rinnalle hankitaan joku 15 maalin mies kuten Belotti niin se olisi jo äärimmäisen hieno juttu.
 10. Huhuja (AC Milan)

  Sellaista on kyllä tapahtunut, että lahjakkaat omat junnut on myyty muualle pilkkahintaan, mutta nyt täytyy muistaa, että Milanissa on uudet miehet puikoissa. Omistajat ovat vaihtuneet ja samoin koko seuraorganisaatio. En usko, että Locatellin myynnin kaltaisia katastrofeja tullaan näkemään – ainakaan yhtä paljon. Maldinilla on ymmärrystä pelaajien kehittymisestä ja vaikka jokainen siirto ei tietenkään osu niin uskon, että typeriä virheitä nähdään vähemmän. Jokaista nuorta pelaajaa seurataan ja arvioidaan uuden seurastrategian myötä tarkasti. Jos Colombo osoittaa jatkuvaa kypsymistä ja kehitystä niin tuskin tulppaa vedetään hänen veneestä auki. Uskon Colombon kuuluvan Milanin suunnitelmiin ainakin sen verran, että kaveria seurataan ja tuetaan jokunen vuosi aktiivisesti. Jos kehitys loppuu niin sitten on eri asia. Nythän on niin, että Colombo on saanut lainaseurassaan Serie B:n Cremonesessa peliaikaa niukasti: kahdeksassa ottelussa on tilastoihin merkitty vain yksi maali ja yksi keltainen kortti. Se ei ole kovin lupaavaa ja Colombon markkina-arvo huitelee vasta yhdessä miljoonassa. Mutta... Kyseessä on nuori kaveri ja vielä on paljon aikaa ottaa kehitysaskelia.
 11. Huhuja (AC Milan)

  Lisätään vielä, että mikäli Zlatanin jalkapalloura on taputeltu vedonlyöntiomistusten myötä niin pidän lähes varmana, että Milan yrittää tosissaan ländätä Belottin ykköshyökkääjäksi. Belotti on kokenut, mutta ei vanha. Itse asiassa hän on hyökkääjä parhaassa iässä. Belotti tuntee Italian liigan, kuin omat taskunsa ja kannattaa Milania. Il Gallolta voi odottaa tehoja myös UCL:ssä, jos sinne päästään, koska kansainvälistä kokemustakin on. Lisäksi Belottin hintalappu tuskin kohoaa pilviin, koska hän ei todennäköisesti tee jatkopahvia Torinon kanssa varsinkaan silloin, jos tietää Milanin haluavan hänet. En ainakaan keksi parempaa vaihtoehtoa johtamaan Milanin hyökkäystä.
 12. Huhuja (AC Milan)

  Hyvä katsaus pake ja samoilla linjoilla ollaan täällä suunnassa. Vlahovic olisi mieluisin hankinta kärkeen, koska se voisi olla "pysyvä ratkaisu" eikä mikään kokeilu. Eli nuori kaveri, joka pelaa jo hyvällä tasolla Italian liigassa, mutta voi kehittyä vielä hurjasti. Bonuksena vielä se, että Vlahovicin agentti EI OLE Mino Raiola rahat tiskiin vaan! Kyllä Milanilla pelimerkkejä riittää, mutta eri asia on miten sitä massia voi käyttää, koska Milanin edelliset seurapomot romuttivat taloutta niin, että Milan joutui Financial Fair Play -regulaation hampaisiin. Aiemmissa siirtoikkunoissa on nähty, miten Maldini & Massara -duo on tuonut pelaajia niin sanotusti tutkan alta. Eli huhuissa on pyörinyt vaikka mitä pelaajia ja sitten lopulta on hankittu aivan tuntemattomia kavereita. Niinhän kävi myös Kjaerin kohdalla. Uutinen siirrosta tuli aivan puskista. Jos UCL-paikka saavutetaan niin se tekee Milanin siirtomarkkinat ennakoitavammaksi, koska sitten niitä isoja kaloja on taas mahdollisuus kalastella.
 13. Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa

  Voi olla, että Zlatania ei nähdäkään Milanissa ensi kaudella – eikä missään muuallakaan. Mediatietojen mukaan Ibrahimovic nimittäin omistaa osuuden vedonlyöntifirmasta, joka on ankarasti kielletty pelaajilta UEFA:n, FIFA:n ja kaikkien organisaatioiden sääntöjen mukaan. https://sempremilan.com/aftonbladet-ibrahimovic-risks-ban-from-football-for-owning-stake-in-betting-company-the-situation
 14. Huhuja (AC Milan)

  Edessä on todella monimutkainen siirtoikkuna, koska Maldinilla ja Massaralla on mieletön määrä palloja ilmassa. On palaavia pelaajia kuten Caldara sekä mahdollisesti Conti sekä Laxalt. Tähän vyyhtiin sisältyy useita mahdollisia tapahtumaketjuja. Lainalta tulee takaisin keskikenttäpeluri Pobega, joka voi olla kehittynyt käyttökelpoiseksi syvyyspelaajaksi. Entä miten käy Calhanoglun ja Donnarumman kanssa? Jos molemmat tai jompi kumpi lähtee niin korvaajia pitää toden teolla etsiä. Entä miten käy Mestareiden liigan? Pelataanko siellä vai ei? Jos pelataan niin rahaa on ainakin 40 miljoonaa euroa enemmän ja tähän voidaan laskea päälle kasvavat sponsoritulot. Tämän lisäksi chämppäripaikan avulla voidaan houkutella tiettyjä pelaajia, jotka eivät välttämättä olisi kiinnostuneita siirtymään Milaniin ilman UCL-pelejä. Entäpä sitten Mario Mandzukic? Jos UCL-paikka aukeaa niin kroatialainen saa vuoden jatkopahvin. On ollut läytännössä koko ajan loukkaantunut, joten seurajohto ei ole pystynyt kunnolla arvioimaan millainen ase Mandzukic voi olla. Tämä tekee kärkiosaston tilanteesta epäselvän. Kannattaako hankkia joku semi-hyvä kärki vain sen takia, että joku pitää saada, jos ne mieluisimmat vaihtoehdot eivät osu haaviin? Vai pystyykö kärkipari Zlatan-Mario tekemään tuhoja riittävästi tulitukenaan nuori Leao? Ei käy kateeksi geeämmän hommaa EDIT: Unohtui Romagnolin tilanne. Täytyykö alkaa hommata uusi toppari, joka ei ole mikään raakile? Entäpä sitten vasemman pakin tontti? Ei voida olettaa, että Theo dominoi siellä koko pitkän kauden. Pitää olla leveyttä sielläkin.
 15. Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa

  Olen samaa mieltä, ettei Castillejo kykene tasoaan nostamaan. Pelaa jo nyt taitojensa ja fyysisen suorituskykynsä ylärajoilla useissa otteluissa ja enempään ei vain riitä. Rebic sen sijaan mielestäni pystyy kehittymään. Se on jo nähty, että hyvänä päivänä hän on uhka ketä tahansa vastaan. Kehityspiste onkin siinä, että miten niitä hyviä päiviä tulisi enemmän ja tasaisesti. Leaolla sen sijaan on vielä rutkasti kasvunvaraa pelitaidollisissa asioissa, tilanteiden lukemisessa, fysiikassa ja vaikka missä. Hänellä on kaikki eväät tulla todelliseksi huippupelaajaksi. Sitähän me jännitetään, että miten se kehityskäyrä menee. Toivottavasti hyvin
 16. Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa

  No nämähän ovat vain minun henkilökohtaisia tulkintoja ja voi olla, että menee aivan metsään. Jos Leao näyttää, että turvat tukkoon ja alkaa sitten jättää 100% itsestään kentälle ja ryhtyy latomaan ja syöttämään maaleja tasaisen tappavaan tahtiin niin mahtava homma. Näytöt ovat ainoaa valuuttaa, millä huipulle noustaan. Silloin saa tuulettaa ihan miten haluaa (jos Di Canion tuuletuksia ei oteta huomioon). Mutta kuten GAM sanot itsekin, ihmisiä ne pelaajatkin on. Se tarkoittaa myös sitä, että inhimillinen reaktio kuten tuuletus voi kertoa jotain myös pelaajan mielenmaisemasta tai asenteista. Jos pitää aiheellista kritiikkiä mussuttamisena niin se voi kertoa itsereflektion puutteesta tai siitä, että keskittyy liikaa kentän ulkopuolisiin asioihin. Tai sitten ei. Voin tulkita aivan väärin. Ehkä Leao osoitti tuuletuksen jollekin tietylle taholle, joka selittäisi asiaa tarkemmin. Ei voi tietää. Ehkä ylitulkitsen. Ehkä kiinnitin asiaan huomiota, koska Leao on pelaaja, joka on näyttänyt ajoittain flegmaattiselta peleissä, vaikka työmoraali onkin pikkuisen parantunut. Moni junioritähti ei nouse täyteen potentiaaliinsa, koska tekemisestä puuttuu realismi. Kun on aina ollut kentän lahjakkain niin silloin saattaa raaka työnteko ja sen edellyttämä nöyryys unohtua. En sano, että Leao on tällainen, mutta ainakin hänen juniorivalmentajansa mukaan treenaaminen ei varsinaisesti kuulunut Leaon vahvuuksiin. Lopetan mussutukseni tähän. EDIT: Tämä ei ole vertaus, mutta muistamme Mario Balotellin. Käsittämättömän lahjakkaan pelaajan, jonka elekieli oli huolestuttavaa. Jonkin aikaa sitä lentoa kesti, mutta käyrä osoitti tasaisen loivasti alaspäin. Tätä nykyä pelaa Serie B:ssä, mutta uskallan väittää, että toisenlaisella asenteella Balotelli pelaisi jossain maailman huippuseurassa. Leao on täysin eri luontoinen kuin Balotelli, mutta erilaisesta persoonatyypistä huolimatta lopputulos voi olla samanlainen, jos asenteessa on jonkinlaisia säröjä. Toivon todella, että Leao osoittaa kaikki epäluuloni hänestä vääräksi ja nousee Milanissa todelliseksi huippupelaajaksi. Olen ensimmäinen, joka hurraa hänen onnistumisilleen. Samaan aikaan kuitenkin olen seurannut kaverin tekemisiä tiiviisti ja omaan silmään osuu sellaisia merkkejä, jotka tulkitsen niin, että olen huolissani siitä kykeneekö Leao nousemaan potentiaalinsa tasolle.
 17. Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa

  Tulee nyt aika pahasti myöhässä oma ottelurapsa, kun ei ole ehtinyt kirjoitella. Matsin tottakai katsoin. Päällimmäisenä siitä jäi Mieleen Zlatanin punainen, joka vaikuttaa järjettömältä kortilta, jos Zlatan ei kerran loukannut dumaria. Eihän se nyt niin voi olla, ettei tuomarille saa sanoa muka mitään tai yhtään haastaa vihellyksiä. Ihan normaalia jokaisessa pelissä. Jokin väärinkäsitys taitaa olla kyseessä, mutta se ei Milania helpota, kun pelikieltoa tulee. Hyökkäyspelissä Zlatan oli nimittäin äärimäisen tärkeä palanen jälleen kerran. Hänellä on fysiikkaa ja voimaa vääntää boksissa, taitoa pelata pienessä tilassa ja peliälyä ratkoa tilanteita. Dalot oli laidallaan hyvä ja moni muukin onnistui, kuten Rebic, joka näytti tässä pelissä siltä viime kauden komeetalta, joka hän oli. Theo oli myöskin paremmin pelissä mukana, mitä on viime aikoina nähty. Bennacer vahvistuu peli peliltä. Paljon positiivisia asioita kuitenkin, joiden päälle Milan voi rakentaa. Leao teki maalin ja sai siitä itseluottamusta. Se on tärkeää, kun Zlatan on taas poissa. Täytyy kuitenkin sanoa, että ärsyttää Leaon tuuletus. Ärsyttää itse asiassa aina kun joku pelaaja näyttää maalin jälkeen kameralle käsieleen, että mussutuksen voi lopettaa. Se on typerää. Ensinnäkin se lähettää viestin, että pelaaja keskittyy liikaa julkisuuteen. Toisekseen se antaa viestin, että kritiikki on muka ollut perusteetonta "mussutusta". On aika harhaista kuvitella niin. "If you can't stand the heat stay out of the kitchen" sanoisi parikin lätkävalmentajaa. Jalkapalloilijat ovat viihdebisneksessä ja heidän edesottamuksiaan kentällä seuraa miljoonat ihmiset. Jos joku pelaa huonosti niin siitä tulee palautetta ja kyllä se usein pohjaa todellisuuteen. Ei Leao ole ollut mitenkään poikkeuksellinen tekijä tällä kaudella. Jos hän kuvittelee jotain muuta niin hänellä on vielä pitkä matka kuljettavanaan tullakseen huippupelaajaksi. Lopetan räntin
 18. Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa

  Luin itsekin sen kommentin. Tällainen sensuuri ei oikein ole mahdollista eikä järkevää huippufutiksessa. Raiolan agentuuri on merkittävä toimija, jonka tallissa on useita huippupelaajia – ja tulevia huippupelaajia. Eikä bisnekseen tule sekoittaa liikaa tunteita. Mitä jos Raiola tekisi vastavetona jotain, mikä vaikeuttaisi Milanin asetelmia? Millainen viesti boikotti olisi muille pelaaja-agenteille? Milanin kanssa on vaikea tehdä bisnestä? Ei hyvä. Mirabelli osoitti kommentillaan oman kyvyttömyytensä suurseuran johtamiseen. Raiola on paatunut ja taitava verenimijä, joka tekee aina kaikkensa saadakseen diileistä mahdollisimman paljon rahaa pelaajalle ja sitä kautta tietysti itselleen. Siten se homma toimii. Ymmärtääkseni todella monet Raiolan pelaaja-asiakkaat pitävät hänestä paljon. Hän on ikään kuin "pelaajien puolella" – muka. EDIT: Kiistatonta on se, että Milan on mokannut Donnarumman sopparineuvottelut ja sitä kautta antanut kaikki valttikortit Raiolalle. Nyt hän vain käyttää niitä saadakseen asiakkaalleen parhaan mahdollisen diilin.
 19. Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa

  Olet oikeassa, mutuilin Bernardeschin suhteen vanhasta muistista. Enkä tajunnut, että Raiola häärii sielläkin taustalla itse asiassa Raiola on varmaan syöttänyt tämän huhun lehdistölle. On se konna.
 20. Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa

  Se voi pojat olla myös niin, että Romagnoli lähtee. Ei liene sattumaa, että agenttina tässäkin katastrofioperaatiossa häärii Raiola. Eli sama laulu: Romagnoli vaatii suurta palkankorotusta, jota Milan ei halua maksaa. Ja miksi haluaisi, koska Romagnoli ei ole pelannut kovinkaan hyvin tällä kaudella. Kehityskäyrä on ollut alaspäin. Joitain huhuja olen lukenut, että Juve haluaisi vaihtaa Romagnolin laitapelaaja Bernardeschiin. Milanille se sinänsä voisi olla aivan hyvä diili, koska 1) Milan tarvitsee oikean laiturin, joka osaa myös hyökätä 2) Tomori on syrjäyttänyt Romagnolin. Juve taas haluaa säästää rahaa eikä lähteä toppariostoksille, joten heillekin tämä kelpaisi. Mutta tämä diili tarkottaisi sitten sitä, että Milan joutuu lähtemään toppariostoksille – ellei sitten paluupostissa tuleva Matteo Caldara "korvaa" Romagnolia. Ensi kauden ykköstopparipari olisi Tomori–Kjaer ja sitten Caldara–Gabbia -tandemi soittaisi toista viulua. On tässä näitä liikkuvia osia!
 21. Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa

  Kyllä se tässä maailmassa on raha mikä puhuu. Jos PSG oikeasti tarjoaa vaikka viiden vuoden sopimusta hintaan 12 miljoonaa euroa kausi niin Donnarumma tienaisi 20 miljoonaa euroa enemmän, kuin mitä se olisi mahdollista Milanissa. Se on aika paljon rahaa. Gigio ei myöskään ole mikään poikanen enää vaan ikäänsä nähden kokenut pelaaja, joten lähteminen ulkomaille ei olisi kynnyskysymys. Kiinaan hän ei tuolla summalla lähtisi, mutta PSG on seura, joka voi taistella Mestereiden liigan voitosta. Pelikavereina olisivat muun muassa supertähdet Kylien Mbappe, Neymar ja maajoukkuekaveri Verratti. Seuraorganisaatiossa on Milanista tuttu mies Leonardo. Minä uskon, että jos 12 miljoonan tarjous PSG:stä pitää paikkansa, Gigio lähtee. Ei Milan pysty vastaamaan sellaiseen hulluun rahaan. Hakanin suhteen olin vielä jokin aika sitten sitä mieltä, että pitäisi ehdottomasti pitää. Nyt mieli on muuttunut. Perustelut alla. Calhanoglu vaatii viittä miljoonaa euroa kaudesta. Se ei ole mahdoton vaatimus pelaajalta, joka pyörittää ja ratkoo joukkueen pelejä kymppipaikalta. Ainoa ongelma on se, että Hakan ei ole sellainen illasta toiseen. Silloin tällöin tulee huippupeli, mutta useammin Hakan huitoo ilmaa turhautuneena. Muun muassa Sampdoriaa vastaan Turkin taikuri näytti täysin aseettomalta. Pikku prässi ja Calhanoglun peli sekoaa. Entä sitten, kun vastaan tulee eurooppalaisia kovia joukkueita? Ja me kaikki tiedetään millainen mielialapelaaja Calhanoglu on. Jos hän joutuu tyytymään omasta mielestään "paskaan" soppariin niin millä mielin hän pukee jatkossa päällensä punamustan paidan? Tuleeko kentälle niin sanotusti "vain töihin"? Ehkä Calhanoglun on aika hakea parempaa palkkaa ja uusia haasteita muualta. Milan voisi korvata Hakanin hankkimalla oman kasvattinsa Matteo Pessinan takaisin Atalantasta -50% alennuksella (myytiin sellaisella klausuulilla, että Milan saa 50 pinnaa tulevasta myyntihinnasta ja jos Milan ostaa itse niin ostosummasta puolet palautetaan).
 22. Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa

  Niin olen vähän pelännyt, että Donnarumma menetetään. PSG (Qatarin valtion jalkapalloseura) voi ihan hyvin tarjota tuollaista rahaa 23-vuotiaalle maalivahdille, joka kuuluu maailman eliittiin pelipaikallaan. Vertautuu sinänsä Messiin tai C. Ronaldoon. Jos joku tarjoaa neljä miljoonaa enemmän, kuin Milan, on se liian iso raha hylättäväksi (vaikka eipä Gigio joudu nälkää näkemään nykyiselläkään liksalla eikä joutuisi 8 miljoonan vuosipalkallakaan). 12 miljoonan megapalkan edessä seurauskollisuus joutunee väistymään. Eniten sopassa kirpaisee se, että Milan näyttää heikolta: ei saa mitään siirtokorvausta ja ei pysty maksamaan tähdelleen tämän "ansaitsemaa" palkkaa. No, jos jotain positiivista pitää etsiä niin Donnarumman nykypalkalla saadaan aivan kelpo hanskateline tilalle ja rahaa jää vielä yli esimerkiksi uuden huippuhyökkääjän palkkaan.
 23. Huhuja (AC Milan)

  Pyöritetäänpä taas vähän huhumyllyä. Tarina kertoo, että Milan tavoittelee georgialaista laituria, jolla on vaikea nimi; Khvicha Kvaratskhelia. Anyway anyhow, kyseessä on 20-vuotias vasen laituri, joka pelaa Venäjällä Rubin Kazanin joukkueessa. Kvaratshkelia olisi siinä mielessä selkeä parannus Milanin laituritilanteeseen, että ainakin Venäjän liigassa hän on osannut tehdä maaleja: 21 ottelua, 4 maalia ja 8 maalisyöttöä. Itse ihmettelen, että mitä ihmettä Milan tekee jälleen yhdellä vasemmalla laiturilla, kun sille tontille on jo tarjolla Leao, Rebic ja Hauge (ei välttämättä tässä järjestyksessä). Transfermarktin mukaan Kvaratshkelia on kuitenkin niin sanotusti molempijalkainen ja osaa pelata myös oikealla laidalla. Tämä selittää paljon. Nähtäväksi jää onko tämä huhua kummempi.
 24. Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa

  Täällä kun ollaan pohdittu Haugen dippiä formissa niin siihen löytyy ihan uskottava selitys. Hauge siirtyi Milaniin, kun oli pelannut jo lähes koko kauden Norjassa. Aluksi hän oli huippukunnossa, joka myös näkyi positiivisina esityksinä. Hauge ei kuitenkaan päässyt päättämään kauttaan vaan aloitti Italiassa ikään kuin uuden heti perään. Tähän päälle vielä sopeutuminen uuteen joukkueeseen, maahan ja sen kulttuuriin sekä liigaan. Ei mikään ihme, että Haugen tähti hiipui. Piolin mukaan Hauge on saanut "palautella" tässä jonkin aikaa ja alkaa pikkuhiljaa olla pelikuntoinen – eli siis että pystyy pelaamaan vahvuuksillaan. Viime matsissa Hauge pamautti maalinkin, joka varmasti antaa norjalaiselle itseluottamusta. Ja me pojat uskotaan tietysti edelleen, että Hauge on Milanin tuleva tähti
 25. Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa

  Ihailen Zlatania monesta syystä, mutta jos tämä tarina on totta niin kyllä siitä tulee iso tahra: https://www.thesouthafrican.com/news/zlatan-ibrahimovic-trophy-hunting-lion-south-africa/ Mulla ei ole kestävää metsästystä vastaan yhtään mitään, mutta trophy-metsästys on ihan toinen juttu. Rikkaat tyypit ampuu autosta heille varta vasten kärrättyjä villieläimiä, jotka ovat luonnontilaisina lajeina ongelmissa. Sori, ei ole jalkapallojuttu tämä, joten vähän off topic. Silti merkittävä, koska jos tulee iso kohu niin se voi vaikuttaa Zlatanin peliesityksiin - suuntaan tai toiseen.
×