Jump to content

Heek

Members
 • Content count

  280
 • Joined

 • Last visited


Reputation Activity

 1. Like
  Heek got a reaction from pake in Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa   
  Se on just näin ja Milan oli maalipaikoissa etevämpi. Sanotaan näin, että pallollisena Napoli oli sen verran etevämpi, että Kessiekin joutui juoksemaan niin, että melkein pyörtyi. Todella vaarallinen joukkue, mutta Milan onnistui puolustuspelaamisessa erittäin hyvin (ja onneakin oli matkassa).
  Yhdyn näkemykseen, että Bennacer oli erinomainen ja uurasti hullun lailla – aivan kuten Kessie. Kaikille ei vain riittänyt leijonia aiemmassa postauksessa. Myös Calabria piti vaarallisen Mario Ruin hyvin aisoissa. Sanotaan Calabrian taidoista mitä tahansa niin kova taistelija hän on ja siitä tykkään.
 2. Like
  Heek reacted to pake in Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa   
  Niin siis lopputulosta kun katsoo, niin Milan vei. Kenttätapahtumissa Napolilla näennäinen hallinta, mutta "end game" puuttui. Saa sitä palloa pitää ihan vapaasti hallussa jollei sillä saa tulosta. Napoli ei saanut. Lohtumaalikin tuli, kun Valeri jätti Kessieen kohdistuneen selvän rikkeen viheltämättä ja 3 sek myöhemmin pallo maalissa. Muutenkin tuomarilinja suosi Napolia kun pienimmistäkin pyörtyilyistä pilli soi Milan-rikkeen merkiksi, mutta onneksi sentään Bakayoko ei jättänyt tulkinnanvaraa varoituksillaan joten pakkohan se ulosajo sieltä oli tuomita - vaikkei Valeri sitä varmastikaan olisi halunnut antaa.

  Itse nostaisin Zlatanin, Gigion & Theon lisäksi esiin Bennacerin, vaikka kertaalleen karmean harhasyötön tarjoilikin. Avasi ja rakensi peliä erinomaisesti ja kermana kakun päälle vapautti Haugen 1-3 maalintekoon.

  Saapa nähdä missä kunnossa Kjaer & Zlatan ovat. Vaikea sanoa kumman puuttuminen on/olisi isompi menetys. Zlatan tekee maaleja, Kjaer estää niiden päästämisen. Pelottaa ajatus, että toppariparina toimisi Gabbia-Romagnoli, sillä kapteeni jatkaa edelleen heikkoja esityksiään ja eilenkin maali meni osin myös hänen piikkiin. Eikä ollut ainut kerta kun omissa meinasi soida Romagnolin vuoksi. Toivokaamme, että Kjaerin nivusvaiva oli vain hetkellinen kramppi tms ja mies on taas pelikunnossa jo torstaina.

  EDIT: No joo, Kjaerin vammasta ei puhuta missään ja Zlatanin kontrolli on 10 vrk sisällä. Z:n lisäksi Saelemaekers kävi magneettikuvissa ja vasemman nilkan venähdys tuo myös hänelle extralomaa. Lomaa, jota ei nyt kaivattaisi kun Castillejokaan ei ole avaukseen vaadittavalla tasolla. Alkaa muodostua ongelmia kun vas.laidalta 1 sivussa, centteri sivussa ja nyt myös oikealta avauksen äijä poissa. Tarkoittanee lisävastuuta Haugelle ja Diazille. Toivottavasti hyödyntävät tilaisuutensa. Ainakin toistaiseksi Hauge onkin niin tehnyt. Onkohan vielä yhteensä 90 minuuttiakaan peliaikaa takana, mutta verkko heilunut jo kahdesti.
 3. Like
  Heek reacted to pake in Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa   
  Jaahas. Vasemman laiturin paikka menikin sitten Rebicille seuraavaan kolmeen peliin, sillä Leao sai pienehkön vamman maajoukkuepelissä. Tarkoittanee sitä, että Haugekin voi päästä kentälle (ellei näkymätön haamu nimeltä Krunic laiteta pilaamaan Milanin hyökkäyspeliä).
 4. Like
  Heek reacted to pake in Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa   
  Ja nyt myös Piolin kakkosmiehellä tartunta. Saapa nähdä kuva nähdään penkin takana sunnuntaina... Bonera?
 5. Like
  Heek reacted to Golden Age Milanista in Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa   
  Herättääkö SempreMilanin kesäostosarvostelu mielipiteitä?
  Ciprian Tătărușanu Rating: 5/10
  Jens Petter Hauge Rating: 6.5/10
  Sandro Tonali Rating: 5.5/10
  Brahim Diaz Rating: 7/10
 6. Like
  Heek reacted to pake in Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa   
  No eipä ainakaan eriäviä. Tatarusanulle olisi voinut huonommankin antaa, Hauge sai koronan juuri kun alkoi saada vastuutakin (tehnyt jo maalin vaikka peliaikaa vasta jämäminuutteja), Tonalilla vaikeuksia päästä omalle tasolleen ja Diaz ollut pääosin erinomainen mutta suoritustaso vaihdellut.
 7. Like
  Heek reacted to pake in Huhuja (AC Milan)   
  Samaa mieltä kummastikin. Calhanoglun agentin posketon 6.5M€ palkkapyyntö on aivan järjetön. Turkkilainenko Zlatanin ja Gigion tasolla? Parhaina päivinä pääsee lähelle, mutta suoritustaso vaihtelee niin paljon, että useimpina pelipäivinä kaveri onkin se porukan heikoin lenkki eikä suinkaan mikään palkkatilaston kärkinimi. Ei kykene kannattelemaan joukkuetta kuten nuo kaksi muuta henkilöä. Pää ei vain yksinkertaisesti kestä niitä paineita.

  Thauvinin pitäisi saada halvalla (sopimus loppumassa), mutta 5M€:n palkkatoive on sekin sellainen, että kannattaako sitä miehelle antaa. En tiedä. Mutta eiköhän kaveri kuitenkin olisi selvä askel parempaan Castillejosta. Eri asia pääsisikö Thauvinista kovan palkkansa vuoksi koskaan eroon jos floppaisi. Varottavia esimerkkejä näistä riittää vaikka muille seuroille jakaa.
 8. Like
  Heek got a reaction from pake in Huhuja (AC Milan)   
  Omia sekalaisia mietteitä huhuista ja pelaajista:
  Hakan Calhanoglu:
  Ottanut huimasti harppauksia eteenpäin viime kauden loppupuolelta asti. Pioli on löytänyt Hakanille oikean roolin ja se on näkynyt pelaamisessa. Hyvänä päivänä Hakan on aivan maaginen, mutta huonona päivänä sortuu yliyrittämiseen ja mikään ei onnistu. Oman havaintoni mukaan Hakan on vahvasti mielialapelaaja, jonka peliesityksissä näkyy herkästi henkinen puoli. Esimerkiksi nyt kun sopimusneuvottelut ovat auki niin Hakanin pelaamisessa näkyy keskittymisen puute ja epävarmuus. Tämä on sellainen asia, jossa voi kehittyä esimerkiksi kokemuksen myötä.

  Milan on luottanut Hakaniin läpi vaikeiden aikojen ja antanut mahdollisuuden nousta oman potentiaalinsa tasolle. Ymmärrän, että futarin ura on lyhyt ja niin sanotusti loppuelämän rahat pitää tienata, mutta pelaajan kannattaa ajatella sopimusneuvotteluissa ehdottomasti muutakin, kuin rahaa.

  Tässä tapauksessa Hakanin kannattaisi antaa isoa painoarvoa sille, että hänellä on hyvä asema joukkueessa ja organisaatiossa, joka pyrkii nousemaan takaisin huipulle. Hän on yksi avainpelaajista. Jos Hakan siirtyy hieman suuremman palkkapussin perässä uuteen seuraan ja jämähtää vaikka penkille niin ura voi helposti kääntyä laskuun. Sitten ura huipulla lyhenee ja sitä myötä pienenee kokonaistilipussi. 
  Oli miten oli, oma mielipide on se, että Milan tekee ihan oikein yrittäessään pitää kiinni Hakanista, joka voi vielä kehittyä paljon henkisellä puolella ja tulla entistä paremmaksi pelaajaksi.
  Jos Calhanoglu kuitenkin päättää lähteä lihavamman tilipussin perään niin sitten Piolin kannattaa vain antaa turkkilaisen istua penkillä lähtöönasti. Jos Hakan ei ole henkisesti tasapainoisessa tilassa ja mieli on jo muualla niin peliesitykset ovat sitten sen mukaisia.
  Florian Thauvin:
  Milanin oikean laiturin paikka on ongelma.
  Castillejosta ei ole täyttämään sitä roolia varsinkaan, kun vaatimustaso kovenee. Milanin kannattaisi laittaa spanski myyntiin ja kiittää yhteisestä taipaleesta. Saelemaekers on hyvä oikealla laidalla, mutta vielä hieman raakile. Kehityspotentiaalia belgillä on paljon, mutta hänen pitäisi päästä kirittämään todellista pelotetta ja oppimaan siinä samalla. Eli Milanin täytyy hankkia oikealle laidalle niin sanotusti tekijämies. Ei toista nuorukaista kuten Saelemaekers vaan hieman kovettuneempi pelaaja. Esimerkiksi Florian Thauvin.
  Kaveri on maailmanmestari. Pelaa hyvällä tasolla Ranskan liigassa. Sen perusteella, mitä olen Thauvinia seurannut niin hän on pelityyliltään hyvin samanlainen, kuin Castillejo, ja vahvasti vain vasenjalkainen. Thauvin on kuitenkin taitavampi ja fyysisempi, hänen laukauksena on tarkempi ja pelisilmä monipuolisempi. Eräänlainen Castillejo 2.0.

  Jos hyvään hintaan saadaan niin rahat pöytään. Ikää on 27 eli hyviä pelivuosia on vielä monta kautta jäljellä ja samalla Thauvin toisi kaivattua kokemusta nuoreen Milanin joukkueeseen.
 9. Like
  Heek reacted to Golden Age Milanista in Huhuja (AC Milan)   
  Lähde: AC Milan on tarjoamassa maailmanmestarille jättimäistä palkkaa
  Jalkapalloseura Marseillen hyökkääjä Florian Thauvinin sopimus seuran kanssa on umpeutumassa ensi kesänä.
  AC Milan on kiinnostunut laiturista.
  Calciomercato uutisoi nyt, että AC Milan on tarjoamassa ranskalaismestarille melkoisen muhkeaa sopimusta.
  Hänen vuosipalkkansa nousisi uuden sopimuksen myötä peräti viiteen miljoonaan euroon kaudesta.
  Mikäli Marseille ei saa sorvattua Thauvinille uutta sopimusta, olisi hän vapaa neuvottelemaan minkä tahansa seuran kanssa ensi kesänä. Hänet haluavan seuran ei tarvitsisi tässä tilanteessa maksaa hänestä ollenkaan siirtokorvausta.
  Thauvin, 27, on pelannut tällä kaudella Ranskan pääsarjassa yhdeksän ottelua ja tehnyt niissä kolme maalia sekä antanut kuusi maaliin johtanutta syöttöä.
  Huhujen mukaan Thauvinin perässä on kuitenkin myös Valioliiga-seura Leicester.
  Thauvin oli voittamassa Ranskan kanssa maailmanmestaruutta kesällä 2018.
 10. Like
  Heek reacted to Golden Age Milanista in Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa   
  AC Milanin nuori lupaus pamautti: "Zlatan on isäni ikäinen" – veisti huikean kommentin Cristiano Ronaldon kohtaamisesta
  AC Milanin 21-vuotias jalkapallolupaus Brahim Diaz on kommentoinut kokenutta joukkuekaveriaan Zlatan Ibrahimovicia, 39, värikkäin sanankääntein.
  Ibrahimovic ei ole jalkapalloilijana varsinaisesti enää nuori poika, mutta ruotsalaistähden peli kulkee ja fysiikka on yhä rautaa.
  – Hän on samanikäinen kuin isäni, mutta hän jatkaa eron tekemistä. Jalkapallossa ei ole väliä, oletko vanha vai nuori, Diaz sanoi Movistarille.
  Diaz liittyi Real Madridista AC Milaniin kauden 2020–21 kattavalle lainalle syyskuussa. Espanjalaishyökkääjä on toistaiseksi maalannut Milanin paidassa Serie A:ssa kerran ja Eurooppa-liigassa kolmesti.
  Diaz kehuu Ibrahimovicia tältä saamistaan hyvistä vinkeistä. Espanjalainen kertoo tulevansa ruotsalaisen kanssa hyvin toimeen, mutta "Ibra" ei päästä nuorukaista helpolla.
  – Puhumme paljon voittamisesta. Oman osansa tekeminen ei riitä, hänen kanssaan täytyy tehdä kovemmin töitä. Hän sanoo minulle, että "et ole vielä valmis, sinun täytyy nyt tehdä vatsoja kanssani". Se vaatii paljon, ja kehityt siinä paljon, Diaz virkkoi.
  Diazilta udeltiin mehusteluja jo supertähtien Ibrahimovicin ja Cristiano Ronaldon kohtaamisesta. AC Milan ja Juventus ovat iskemässä yhteen seuraavan kerran 6. tammikuuta.
   – Meidän täytyy laittaa 50 kameraa paikalle. He ovat kaksi uskomatonta pelaajaa, mutta meidän täytyy ajatella seuraavaa peliä. Tuo tulee myöhemmin, Diaz sanoi.
 11. Like
  Heek reacted to Golden Age Milanista in Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa   
  "On ilmiselvää, että olen vihainen. Tasapeli ei ole hyvä tulos. Meillä oli paljon maalipaikkoja, ja minä epäonnistuin rangaistuspotkussa. Saatan antaa Kessien vetää seuraavan."
  Siinä Zlatanin kommentit. Minusta hän on asian ytimessä. On tietenkin parempi saada se yksikin piste, mutta eilen oli ihan kaikki mahdollisuudet saada täydet 3 pistettä. Siihen oli useita syypäitä eikä vähiten Zlatan, joka nyt missasi pilkun.
  Jotenkin tuntuu Lady Fortuna on nyt kovasti vastaan. Syksyllä, varsinkin Rio Ave -pelissä, pallo pomppi Milanille. Eilen se pomppi 2 kertaa Hellakselle ja kerran Milanille. Itse peliä Milan dominoi mielin määrin. Milan hallitsi palloa 66% ja laukoi 34 kertaa, joista 8 kohti maalia. Hellaksella oli 34 prosenttia pallo ja 7 laukausta, joista 2 kohti maalia. Se kertoo, miksi Zlatan oli vihainen.

  Pelin tilastot.
  Tässä pari kuvaa syöttökartoista:


  Ja laukaiskartta:


  Minun MotM on Kessie. Eilen maali (vaikkakin pompun kautta) ja hyvä peli muutenkin, niin se oli siitä.
  Mitä tulee paken listaukseen, niin en kyllä eilisestä pelistä ehkä sitä plussaa antaisi. Se rankkarimissi oli sen verran paha, mutta ei Zlatan nyt kentälläkään parasta peliä vetänyt. Toki tasoittava maali lisää plussaa.
  Toisaalta myöskään en haukkuisi Leaota. Minusta ihan hyvä peli portugalilaiselle, vaikka ei tehoja tullut, mutta oli sentään vaarallisen oloinen toisin kuin moni muu hyökkäyspäädyssä.
  Hakanista olen kyllä samaa mieltä, että ei eilen(kään) ollut turkkilaisen päivä, mutta ei se silti ihan niin huono ollut. 
  Tässä La Gazzetta dello Sportin arviot:
   
  Ja tässä Offsiden ja SempreMilanin arviot.

  Piolin kommentit:
  We knew that playing in the Europa League and straight after against opponents like Udinese and Verona takes a lot out of you. They can prepare all week for this match, whereas we have one mini-training session. We want to improve the position we had last season and go as far as possible in Europe.”
  When Verona took a 2-0 lead, the fears were of a repeat, then Franck Kessie’s deflected effort got them back to 2-1 and Zlatan Ibrahimovic missed his third consecutive penalty.
  However, Zlatan also got the equaliser in stoppages – after his handball had seen a Davide Calabria volley disallowed.
  “Zlatan told me he was disappointed because we could’ve won the game, that he’ll leave the next penalty for Kessie and that he needs this break to rest. That’s true of everyone, really, but we fought to get into Europe and this is what it means.”
  Both the Verona goals came after dead-ball situations and Pioli sees a problem.
  “We conceded five goals between Roma and Verona from set plays and that means we need to be more focused. On the other hand, we had 25 shots on goal, created 10 chances, so the performance was there, and their goalkeeper denied us a win we may well have deserved.
  “Verona deserve credit for their very intense, physical approach to the game, while we played the game we had to and that led to 20 shots on goal. We had the chances to win and it’s a pity we didn’t manage it.
  “We were coming off our first defeat in many months and tonight almost immediately went 2-0 down. We reacted, we showed that we are a strong team and that we have character.
  “The problem is, there are other strong teams in Italy and Europe, such as Juventus, Inter and Napoli, while there’s a real fight with many others such as Lazio, Roma and even Sassuolo. I have some strong lads, but we are the youngest team in the league and that doesn’t stop us being mature lads too.”
  Pelin highlightsit:
  Aloitin Zlatanilla ja lopetan Zlataniin:
   "Tarvitsen lepoa. Minulla ei ollut terävyyttä ja tavallista päättäväisyyttä maalin edessä. Minusta vain tuntui, etten ollut kokonaan läsnä."
  Koko Milanin jengille tekee hyvää majutauko. Tämä ottelutahti alkaa näkymään joukueen ja yksiöiden tekemisessä.
 12. Like
  Heek reacted to pake in Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa   
  Eipä näytä mikään muuttuneen viime vuosista: Inter, Lazio, Atalanta & Juve tiputtivat pisteitä, joten Milan tekee saman, jottei vain pääsisi vahingossakaan hyötymään tilanteesta. 1-2 tappiolla puoliajalla eikä tämä siltä näytä, että tänään kolmea pinnaa otetaan. Pistekin tulee olemaan helvetillisen duunin takana.

  Kaksi mahdollista skenaariota jäljellä: Milan kääntää kuin kääntääkin pelin vielä voitoksi ja repii eroa muihin joukkueisiin osoittaen samalla joukkueen mentaliteetin olevan sillä tasolla, jota UCL-paikka vaatii. Ja se toinen eli paljon, paljon todennäköisempi lopputulema: Milan jää pisteittä tai saa raavittua jollain räkämaalilla (rankkari?) säälipisteen ja näyttää, että joukkue on yhtä hauras kuin viimeiset 7-8 vuotta ja Mestarienliigapaikasta haaveilemisen voineekin melkein kohta haudata kun ensi kierroksella tulee 5 joukkuetta ohi Napolin aiheuttaessa Milanille kolmannen selkäsaunan putkeen. Hyvä vire murenee ja alkaa voitottomien otteluiden putki joukkuehengenkin rakoillessa ja kaikkien rakastama Mino Raiola heittää lisää löylyä kiukaalle vaatien kummallekin Donnarummalle 15M€ kaudesta.

  EDIT: Näemmä tulikin jotain siltä väliltä. Ei tuo esitys UCL-arvoista ollut, mutta nousu 0-2:sta väkisin 2-2:een kahden hylätyn tasoituksen ja epäonnistuneen rankkarin jälkeen kertoo, ettei joukkue suostu luovuttamaan ihan helpolla. Eli jotain positiivistakin sentään noin paskan alun jälkeen.

  Pikaisesti perinteiset kehut ja haukut:
  + Zlatan. Missasi rankkarin, mutta oli yhtä tai kahta luk.ottamatta kaikissa maalipaikoissa jollain tavalla mukana ja teki kuin tekikin sen tasoituksen
  + Calabria. Karmea oma maali ja vietiin pari kertaa kuin pässiä narussa. Kokosi itsensä ja oli viimeisen 20min aikana yksi näkyvimmistä pelaajista (kerrankin siis hyvässä mielessä!) ja teki tasoituksenkin, joka kuitenkin hylätiiin.
  + Theo. Todella vaarallisia nousuja ja vain Veronan veskarin ilmiömäiset torjunnat nollasivat ranskalaisen. Oli hyvä myös puolustussuuntaan.
  + Bennacer. Dominoi keskikenttää miten halusi. Todella vahva esitys.
  + Rebic. Alkaa pikkuhiljaa löytyä se Rebic, joka viime kaudella terrorisoi puolustusta kuin puolustusta. Rebicin hyvästä keskityksesta Calabrian maali, joka hylättiin.

  - Calhanoglu. Todella heikko esitys. Taas. Jonkun pitää takavarikoida turkkilaisen kausikortti avaukseen ja pian! Ärsyttävintä on se, että Calhasta näkee jo ekan 10min aikana onko hyvä päivä vai ei. Jos ei ole, ei peli parane ja mies on parempi ottaa penkille heti eikä vasta 85min kohdalla kuten eilen. Haaskasi/pilasi monta hyökkäystä hidasteluillaan ja huonoilla ratkaisuillaan. Lisäksi katosi täysin kuvasta pitkiksi ajoiksi ainakin kahdesti.
  - Saelemaekers. Haaskasi pari hyvää maalipaikkaa ja oli aivan liian köykäinen kaveri kaksintaisteluissa. Ei asiaa avaukseen (Diaz tai Hauge tilalle, kiitos)
  - Leao. Aloitti pirteästi. Puolen tunnin jälkeen ei tehnyt enää mitään rakentavaa/hyödyllistä ja puoliajalla siirto oik.laitaan teki kaverista näkymättömän. Ei asiaa oik.laitaan ja Rebic oli vasemmalla 100x parempi.

  Maajoukkuetauko tulee oikeaan kohtaan. SItten onkin vastassa Napoli ja odotettavissa parin maalin tappio ja putoaminen sijalle 3.-5.
 13. Like
  Heek got a reaction from pake in Milanin suuri seikkailu Eurooppaliigassa   
  Krunicista sen verran, että mun käsityksen mukaan hänen paras pelipaikkansa on mezzala ja rooli box to box. Tarkemmin sanottuna hän on parhaimmillaan keskikentällä sellaisessa roolissa, jossa peli pitää kääntää nopeasti ja tuoda palloa ylöspäin kuljettamalla. 
   
  Tämä on minun käsitykseni Krunicista ja hänen vahvuuksistaan. Niihin ei kuulu pelin rakentaminen syöttelemällä, hyökkäysten päättäminen tai 1 vs 1 -ohitukset.
  Näin ollen pidän Krunicia edelleen käyttökelpoisena varamiehenä keskikentälle, jonka avulla paremmat pelaajat voivat vähän huilata, mutta siinä se.
  Krunic on omasta mielestäni varsin rajoittunut pelaaja siinä vaatimustasossa, millainen Milanissa kuuluu olla.
 14. Like
  Heek got a reaction from pake in Milanin suuri seikkailu Eurooppaliigassa   
  Paken kanssa samoilla linjoilla. Ison ryhtiliikkeen paikka.
  Pelaajista vähän huomioita:
  Romagnoli on pahasti alavireinen. Hänen pelaamisensa on tällä hetkellä huonolla tasolla ja pitkä loukkaantuminen näkyy. Asiahan ei muuten olisi ongelma, mutta taakan jakajia ei ole.
  Castillejo on ongelma. Hyökkäykset pysähtyvät häneen. Tekee huonoja ratkaisuja jatkuvasti, hidastelee, häviää väännöt ja ei ole hyökkäyksessä oikeastaan millään tavalla vaarallinen. Kuten pake sanoi niin Piolin täytyy kokeilla vaikka Haugea oikealle. Ei voi pelata ainakaan huonommin.
  Krunic on ihan käyttökelpoinen rotaatiopelaaja keskellä heikompia vastustajia vastaan, että starat saa levätä, mutta kärkikolmikkoon ei pitäisi olla mitään asiaa. Varsinkaan europelissä. Ei ole mitään annettavaa. 
 15. Like
  Heek reacted to pake in Milanin suuri seikkailu Eurooppaliigassa   
  Oli kyllä melkoinen selkäsauna eilen. Lille oli kaikessa kilometrejä edellä. Ihan kaikessa. Joukkue oli täynnä pelaajia, jotka olivat nopeampia, vahvempia ja taitavampia kuin Milan-pelaajat. Lisäksi voitonnälkä oli aivan eri planeetalta. Siihen vielä päälle pelaaminen joukkueena, niin soppa oli valmis. Ei Lille todellakaan mikään huono joukkue ole, mutta vähän pistää miettimään, että Serie A:n kärkijoukkue saa tuollaisen selkäsaunan kotonaan Ranskan kakkoselta... Paljon on vielä duunia edessä jos UCL kiinnostaa. Toki Milan aloitti "B-miehistöllä" ja lahjarankkari sai pasmat sekaisin. Onnistuipa Milan myös pistämään ennätyskirjat uusiksi: tappio oli Milanin suurin koskaan kärsimä kotitappio Europeleissä. Aiemmin ei 0-2 tappiota suurempia lukemia oltu nähty. Nyt on.

  Meinasin taas tehdä arviot joka pelaajasta erikseen, mutta helpommalla pääsee kun lätkäisee kouluarvosanan 4 tai 4+ 3-4 poikkeusta lukuunottamatta ja haukkuu esitykset täysin lyttyyn. Kessie, Romagnoli, Calhanoglu, Dalot, Leao, Donnarumma, Tonali, Krunic. Siinä ehdottomasti kentän huonoimmat. Näistä kukaan ei onnistunut missään ja kolme ensinmainittua olivat lähes surkuhupaisan paskoja. Noilla esityksillä ei pärjäisi edes Veikkausliigassa.

  Theo & Diaz sentään yrittivät, mutta laihaksi jäi. Näiden lisäksi myös Zlatanille voisi antaa vaikkapa vitosen. Ainut oikeasti hyvin pelannut oli Bennacer, joka ei kuitenkaan yksin kyennyt kääntämään 3 maalin tappiota edes tasuriksi. Kumma juttu, eikös vain?

  Sitten vielä erityismaininta Piolille Krunicin käytöstä. Kun Krunic pelaa kärkinelikossa (eilen vas.laiturina), Milan käytännössä pelaa alivoimalla. Koskiko Rade kertaakaan palloon hyökkäysalueella? Tuskin. Ja muutenkin parasta, mitä mies osaa hyökkäyspäässä tehdä, on tehdä tilaa Theon nousuille mutta siihen se "osaaminen" sitten jääkin. Kuten sanoin: joukkue pelaa alivoimalla Krunicin ollessa hyökkäyksissä mukana.

  Olen jo aiemminkin todennut, että Castillejo ei ole avauksen mies ja oikeaan laitaan olisi pitänyt ostaa vahvistus kesällä. Nyt tästä pelipaikasta on kehkeytymässä akilleen kantapää. Olisiko Diaz ko.tontilla avauksessa sunnuntaina? Mielestäni voisi olla - tai Hauge. Ja trequartistaksi joku muu kuin eräs turkkilainen, jonka ajatukset ovat vain rahakkaissa sopimusneuvotteluissa jo kolmatta viikkoa putkeen. Calhanoglu on esityksissään palannut vuoden-puolentoista takaiselle tasolleen, mikä on huolestuttavaa - etenkin siinä mielessä, että miestä peluutetaan esitysten tasosta huolimatta (vaikka eilen olikin huilipäivä).

  Saapa nähdä miten joukkue reagoi tappioon sunnuntaina. Hyvä merkki olisi 3-0 voitto hyvällä pelillä. Huolestuttavaa olisi 0-0 tai 1-1 nysväys eilsen kaltaisella aneemisella pelillä. Onneksi joukkueessa on eräs tempperamenttinen ruotsalainen, joka ei suvaitse löysäilyä, joten eiköhän joukkue ottanut tästä opikseen. Näin ainakin haluan ajatella seuraavat 3 vrk.
 16. Like
  Heek got a reaction from pake in Milanin suuri seikkailu Eurooppaliigassa   
  Kyllä on karmeaa katseltavaa. Milanin pojilla on totaalinen off-päivä. 
   
  Lille voittaa jokaisen kaksinkamppailun, keskikenttä on reikäjuustoa, ylöspäin ei mitään asiaa. Milan ei ole saanut yhtään kunnon maalipaikkaa ja omissa on soinut kolmesti.
  Romagnoli teki amatöörimäisen selkään työnnön boksissa ja Yacizi filmasi hyvin. Pilkku sisään. Donnarumma imuroi toisen maalin ja kolmannessa keskikenttä oli kilometrin myöhässä ja hukkasi omat miehet.
  Aivan järkyttävä peli. Näyttää samalta kuin ennen Piolin tuloa.
  Milan on köysissä. Ei mitään ideaa.
 17. Like
  Heek reacted to Golden Age Milanista in Huhuja (AC Milan)   
  Lähde: Manchester City ja PSG AC Milanin keskikenttäpelaajan perässä
  Manchester City ja PSG ovat kiinnostuneet samasta keskikenttäpelaajasta.
  Asiasta uutisoi Calcio Mercato.
  Sen saamien tietojen mukaan seurat ovat kiinnostuneet AC Milanin keskikenttäpelaajasta Ismael Bennacerista.
  Bennacer liittyi AC Milanin vahvuuteen vuonna 2019 ja hän osoittautunut loistavaksi hankinnaksi.
  Milan aikoo tehdä kuitenkin kaikkensa pitääkseen 22-vuotiaan riveissään.
 18. Like
  Heek got a reaction from pake in Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa   
  Itsellä jäi ratkaisupaikat näkemättä muiden menojen vuoksi. Kiitos tiivistyksestä pake!
  Ehdin kyllä ensimmäistä puoliskoa katsella puolisen tuntia ja näin Kessien maalin. Zlatan on kyllä hirmuisessa vireessä ja aivan korvaamaton Milanille. Toivottavasti Ruotsin lahja jalkapalloilevalle maailmalle pysyy kunnossa, mutta kausi on pitkä ja pelejä aivan hitosti. Taustalta tarvitaan tulitukea ja se aiheuttaa pientä huolta allekirjoittaneessa.
  Leaon taso voi heitellä pelistä peliiin todella paljon. Välillä sähäkkä ja määrätietoinen – toisinaan laiska mutrusuu. Nuorella kaverilla on ongelmia keskittymisen kanssa ja hän myös turhautuu todella helposti. Valitettavasti huikeista lahjoista ei ole hyötyä, jos pää ei kestä. Peliaikaa ja vastuuta on kuitenkin nyt tullut. Sen myönnän, että Leao on ollut tunnollisempi joukkuepelaaja – siinä on ainakin tullut kehitystä ja hyvä niin!
  Rebicin paluu on siis erittäin tervetullut asia.
  Hakan on vahva mielialapelaaja, se on käynyt selväksi. Kun stressi ei paina niin Hakan on pelottava kymppi, mutta jos jokin asia vaivaa miehen mieltä niin se tuntuu vaikuttavan peliesityksiin isosti. Toivottavasti soppariasia saadaan kuntoon pian niin päästään nauttimaan taas siitä taikuri-Calhanoglusta.
  Katsoin muuten Lillen matsin Celticiä vastaan. Lille lähti otteluun surkealla asenteella ja päästi ekalla puoliskolla kaksi lähes identtistä maalia: puolustus ja keskikenttä jättivät noin 20 metriin ison taskun, josta skottijoukkue pääsi tykittämään pari häkkiä. Milanin valmennusjohto on varmasti (toivottavasti) laittanut tämän heikkouden ylös pelikirjaan.
 19. Like
  Heek reacted to pake in Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa   
  Noniin. Udinesestä tuli kuin tulikin ne 3 pinnaa vaikka hyvin, hyvin heppoisesti vihelletty rankkari (jossa Romagnoli pelasi palloa...) kotijoukkueelle pistikin pelin jännäksi. Onneksi iso, paha Zlatan oli taas pelipäällä ja tehoili 1+1, mikä riitti täyteen pistepottiin.

  En nyt jaksa pelaajakohtaisia arvioita heittämään, mutta valitettavasti Leao ja Calhanoglu olivat kentän huonoimmat. Kumpikaan ei onnistunut oikeastaan missään. Ja huolestuttavinta tilanteessa on se, että tämä oli jo kolmas surkea peli putkeen turkkilaiselta ja alamäki alkoi siitä, kun agentti meni vaatimaan lähes 2,5-kertaista palkankorotusta ja alkoi kosiskelemaan siirrolla Interiin. Yllätys yllätys, että tällaiset "kiristysjutut" ovat sekoittaneet sitten itse palkollisen pään eikä peli enää kulje.

  Leao tosiaan ei onnistunut missään, mutta korvaaja Rebic taas hoiti homman kotiin. Ensin muutamat vaaralliset hyökkäykset ja laukaukset tuloksetta, mutta sitten hyvä keskitys boxiin ja Zlatan hoiti loput: 1-2 voittomaali. Näytti siltä, että Rebic on pahasti puolikuntoisenakin silti luotettavampi valinta vas.laitaan kuin Leao. Mikä sinänsä on hyvä asia siinä mielessä, että ainakin kilpailutilanne ko.pelipaikalle on kovaa. Tarjollahan on mm. Rebic, Leao, Hauge ja Saelemaekers. Miksei myös Maldinikin.

  Torstaina onkin sitten huomattavasti kovempi koettelemus kun Lille matkaa San Sirolle vieraaksi. Siitä voitto toisi erinomaiset lähtökohdat EL-liigaan loppupeleihin, mutta tärkeämpää olisi kuitenkin ottaa ne kolme pinnaa ensi sunnuntain Hellas Verona -pelistä, jotta Milan saisi painella maajoukkuetauolle piikkipaikalta.

  EDIT: Niin joo... Zlatan tottakai kentän kuningas ja Kessie oli jälleen kova luu keskikentällä. Teki myös komean avausmaalinkin Zlatanin erinomaisesta tarjoilusta. Myös Diaz pyöri taas vaarallisesti hyökkäyspäässä kentälle päästyään.
 20. Haha
  Heek reacted to pake in Milanin suuri seikkailu Eurooppaliigassa   
  Milanin FB-sivun ylläpidolla huumorintaju kunnossa:

 21. Like
  Heek reacted to pake in Milanin suuri seikkailu Eurooppaliigassa   
  Kelpo esitys: 3-0 voitto, ei yhtään laukausta kothi omaa maalia ja muutama hukattu maalipaikkakin vaikka 3 maalia tulikin.

  MOTM:ksi olisi ollut tarjolla Kjaeriä, Bennaceriä, Diazia, Dalotia ja vaikka ketä, mutta oma valintani on kuitenkin Tonali. Nyt nähtiin ensimmäisen kerran sellainen Tonali, jota fanit ovat odottaneet. Kaveri kontrolloi pelin tempoa, teki riistoja, teki syötönkatkoja, rakensi peliä - ja kaikkea muutakin. Toki Bennacer antoi kahteen maaliin upeat avaavat syötöt ja oli muutenkin aivan huikea, mutta Tonalin tasonnosto ansaitsee erityismaininnan.

  Dalot (1+1) näytti, että Hernandezillekin voidaan suoda lepoaikaa välillä ja portugalilainen hoitaa kyllä kelvollisesti tuon roolin. Esimerkiksi syöttö Leaon maaliin oli aivan käsittämättömän täydellinen. Jopa Robinho tai Niang olisi pistänyt pallon verkon perälle tuosta paikasta. Ehkä jopa Matrikin... Noh, tiedä sitten tuosta...

  Diaz taas pyörähteli monta kertaa irti vastustajasta ja oli muutenkin hyvällä pelipäällä. Leao oli myös erinomainen kentälle päästyään. Oikeastaan kaikkia Milan-pelaajia voisi kehua, mutta ehkä Krunic ja Castillejo olivat ne kaksi heikointa lenkkiä eilen(kin). Krunic ei vaan yksinkertaisesti saa mitään aikaan ja on näkymätön melkeinpä roolissa kuin roolissa. Castillejo taas teki jatkuvasti vääriä ratkaisuja eikä oikein mikään tahtonut onnistua. No onneksi Saelemaekers on ajanut nokkimisjärjestyksessä ohi ja aloittanee taas sunnuntaina.

  Lille pelasi oman pelinsä tasan, joten nyt olisi ensi viikolla hieno tilaisuus tarrata kiinni jatkopaikkaan ottamalla vierasvoitto Ranskasta. Mutta sitä ennen pitäisi hoitaa 3 pinnaa Udineseltä sunnuntaina puolenpäivän jälkeen.
 22. Sad
  Heek reacted to Golden Age Milanista in Huhuja (AC Milan)   
  Lehti: PSG kiinnostunut huippumaalivahdista – sopimus loppuu ensi kesänä
  Italialaislehti Corriere della Seran mukaan PSG on kiinnostunut AC Milanin Gianluigi Donnarummasta.
  PSG etsii itselleen uutta ykkösmaalivahtia ensi kaudeksi. Joulukuussa 34 vuotta täyttävä Keylor Navas saattaa jättää PSG:n taakseen kuluvan kauden jälkeen.
  21-vuotiaan Donnarumman sopimus AC Milanin kanssa päättyy alkaneen kauden jälkeen.
  AC Milan haluaa luonnollisesti neuvotella uudesta jatkosopimuksesta ykköstähtensä kanssa. Donnarumman agentti Mino Raiola tiedostaa AC Milanin haastavan tilanteen neuvottelupöydässä.
  Koronaviruspandemia on aiheuttanut AC Milanillekin taloudellisia ongelmia ja seura tietää, että Donnarumman palkkapyyntö saattaa olla sen verran korkea, ettei perinteikäs milanolaisseura kykenisi maksamaan sitä.
  AC Milan on tiettävästi valmis tarjoamaan 16-vuotiaana seuran edustusjoukkueessa debytoineelle Donnarummalle noin kuuden miljoonan euron nettovuosipalkkaa.
 23. Like
  Heek reacted to pake in Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa   
  Jepjep. Kaiken tuon tuomarisäätöjen ja oman boxin hazardien jälkeen pitäisi olla tyytyväinen ettei tappiota tullut, mutta olihan Milan silti kokonaisuutta katsoessa parempi joukkue, loi paremmat paikat, oli maalipaikoissakin parempi, mutta hävisi kahdessa asiassa sata nolla: tuomari- ja maalivahtipeli. Kolme pinnaa oli hopeatarjoittimella, mutta niin vain jäi ottamatta talteen. Perkele. Noh... Lievittää tuskaa jos viikon kahdesta muusta tulee täysi pistepotti.

  Onneksi Udinesen jälkeen kohdataan vielä Lille ja Verona ja vasta sen jälkeen on seuraava todella paha peli: Napoli. Toivotaan parasta, että Gigio on siihen mennessä (22.11.) selättänyt sen pikkupaskiaisen...

  EDIT: Eipä se Lille-pelikään näemmä mikään piknik tule olemaan:

   
 24. Like
  Heek got a reaction from pake in Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa   
  Samaa peliä ollaan kaikki katsottu.
  Ihan alkuun: Ei jumalauta, mitä tuomarityöskentelyä! Aivan hukassa. Peli levisi sen jälkeen totaalisesti tuomarin käsiin, kun hän vihelsi Romalle käsittämättömän lahjarankkarin. Kortti alkoi heilua Milanin pelaajille joka tilanteessa. Sen sijaan roomalaiset jäivät lapuitta selvistäkin tilanteista (esim Dzeko hyppäsi takaapäin kirjaimellisesti reppuselkään ottaen vastahyökkäyksestä vauhdin pois: EI LAPPUA). Zlatan sai kortin muun muassa tilanteessa, jossa oli paitsiossa... Roman pelaajilla oli lukuisia käsivirheitä omassa boksissa ja ei mitään. Ei varria. Ei mitään. Lappuja punamustille.
  Missä se kuuluisa VAR oli? VMP...
  No niin, tämä on taputeltu. Pääasiassa samanlaisia huomioita tein kuin tekin.
  Leao tarjoili muutaman maailmanluokan passin ja Zlatan sekä Saelemaekers kiittivät. Omaan silmään Leao oli myös skarpannut puolustuspelaamisessa ja useaan otteeseen juoksi nöyrästi alaspäin ja kamppaili parhaansa mukaan. Pidin tästä kehityksestä!
  Hakanilla oli alla pieni loukki, joten ehkä se osittain selittää hieman heikompaa peliä. Yrittämisen puutteesta turkkilaista en syytä. Kamppaili, riisti ja raastoi. Pallollinen pelaaminen oli sitten heikompaa.
  Zlatan teki kaksi (on se kunkku), mutta sortui ylipelaamiseen toisen puoliskon loppupuolella. Alkoi tippua keskikentälle hakemaan palloa ja suorastaan sekoitti Milanin peliä. Alkoi tulla liian myöhään lähteneitä ja laaduttomia syöttöjä, ja koko komeuden kruunasi karatepotku kulmatilanteessa. Tosiaan, simppeli pusku olisi tuonut voiton. Tulkitsen, että Zlatanilla tuli pelissä turhautumista ja sen seurauksena jumalasyndroomaa, että "kaikki pitää itse tehdä"  – ja se ei ole sitä, mitä Zlatanilta tarvitaan.
  Romagnoli epäonnistui kahdessa ratkaisevassa pääpallossa: Dzekoa vastaan omissa ja lopussa maalintekotilanteessa. Pitkä loukkaantuminen kipparillakin alla. Kyllä se parempi vire sieltä vielä tulee.
  Tatarusanu... Sydämen tykytyksiä. Ei peli häneen sinänsä kaatunut, mutta Gigio olisi ollut parissa tilanteessa se ratkaiseva tekijä, jonka avulla Milan olisi hoitanut pongot kotiin (kuten se Dzekon maali).
  Bennacer ja Kessie olivat omalla tontillaan hyviä jälleen. 
 25. Like
  Heek reacted to pake in Milan 2020-2021, Jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain punamustaa   
  On kyllä kaksijakoiset fiilikset lopputuloksesta. Tavallaan tyytyväinen, ettei tappiota tullut etenkin tuollaisen tuomaroinnin jälkeen, mutta voittoa tarjottiin kolmesti ja niin vain pisteet jaettiin.

  Mielestäni syyt pistejakoon olivat: 1) Heikko maalivahtipeli  2) Heikko keskittyminen omassa päässä  3) Vielä heikompi tuomarityöskentely.

  Roman 1. maali tuli katastrofaalisesta maalivahtivirheestä. Tatarusanu sai aivan rauhassa kenenkään estelemättä hypätä palloon, mutta silti arvioi lentoradan väärin ja Dzeko kiitti vuoden helpoimmalla maalillaan.
  Roman 2. maali tuli rankkarista, joka vihellettiin kun Roma-pelaaja(!!!) rikkoi Bennaceriä takaapäin! Jep. Romalle pilkku eikä VARia tarvittu, sillä tuomari oli päättänyt, että Roma ansaitsee pisteitä.
  Roman 3. maali tuli Zlatanin epäonnistuneesta purusta ja muu puolustus jäi suu auki katselemaan kun Kumipulla ohjasi metristä tyhjään rysään.

  Jos rehellisiä ollaan, niin Milanin koko puolustus pelasi huonon pelin. Kjaer ja Romagnoli pärjäsivät ihan OK, mutta kolme maalia omiin kertoo silti jotain muuta. Theo ja Calabria olivat välillä hätää kärsimässä ja syöttötyöskentely jätti paljon toivomisen varaa.

  Keskikenttä oli taas se, joka piti homman kasassa. Valitettavasti Zlatanin takana pelannut kolmikko olisi voinut hoitaa hommansa paremminkin. Kyllä, siitäkin huolimatta, että Leao antoi kaksi lähes maagista syöttöä, joista tuli kaksi upeaa maalia ja toinen laituri Saelemaekers iski 2-1 johtomaalin. Leaon syötöt ansaitsevat kaikki kehut, mutta lopun aikaa Leao puolusti edelleen liian laiskasti ja oli kuitenkin liian näkymätön.

  Calhanoglu taas pelasi jo toisen huonon pelin putkeen ja näytti, ettei ole agenttinsa vaatiman 6,5M€:n arvoinen. Toki pari hyvää kulmaa tuli ja yksi hyvä vapari, mutta mies ryssi monta vastaiskua huonoilla syötöillään eikä ollut yhtä aktiivinen pelinrakentelussa kuin ennen Inter-peliä (jolloin peli vielä kulki). Saelemaekers taas... Noh, tekihän hän maalin ja antoi pari hyvää keskitystä ja puolusti ahkerasti, mutta silti hyökkäyspäädyssä tarvittaisiin enemmän. Enemmän näkyvyyttä, enemmän keskityksiä, enemmän onnistumisia - vaikka sinänsä ihan OK pelin pelasikin.

  Zlatan teki kaksi eikä oikeastaan enempään olisi tuolla tarjoilulla pystynytkään. Tarjoili vieläpä maaliensa lisäksi parit hyvät tekopaikat pelikavereilleen, jotka eivät kuitenkaan viimeistelyssä onnistuneet.

  Mutta joo... Kyllähän pistejako ketuttaa kun oli niiiiin lähellä voittokin. Etenkin kun ottelun viimeinen maalipaikkakin siunaantui Romagnolille 10s ennen päätöstä ja kapteenin pusku sujahti tolppaa nuollen ohi maalin. Tärkeintä kuitenkin, ettei tappiota tullut, sillä oletettavasti Roma tulee taistelemaan Milanin kanssa UCL-paikasta kauden loppuun asti. Ainakin Roman materiaalilla näin pitäisi käydä. Katsotaan riittääkö Milanin materiaali sinne loppumetreille asti... Voitto olisi auttanut kummasti, sillä vieraissa Roma lienee todella vaikea voittaa - etenkin jos/kun roomalaisten sairastuvalla ei ole sellaista tungosta kuin eilen.

  Torstaina E-liigan "helpoin" peli kun Milanolle matkaa Sparta Praha, joka sai tukkapöllyn Lilleltä ekassa pelissä. Sitten viikonloppuna mitataan sarjan 3.viimeisenä majailevan Udinesen kuntoa. Kolme pinnaa molemmista peleistä olisi minimitavoite, mutta Donnarumman poissaolo näemmä tasoittaa puntteja ihan liikaa ja siksi melkeinpä toivoisinkin näkeväni kaikki vastustajansa nollanneen seniori-Donnarumman Milanin maalinsuulla edes jommassakummassa pelissä. Ehkä jopa molemmissa.
×