Jump to content

BigSami

Members
 • Content count

  29
 • Joined

 • Last visited


Reputation Activity

 1. Like
  BigSami got a reaction from ImmanuelKunt in West Ham   
  Korjasin.
   
  Ja vaikka tässä nyt samoista tiloista kamppaillaan, niin onnea illan peliin, olishan se hienoa nähdä kuumakannusten häviävän. Pitäiskö tässä oikeen hypätä - uskallanko sanoa ääneen - Hammersien bandwagoniin?!
   
  Edit: Samoista SIJOISTA (Poolin kanssa)
 2. Like
  BigSami reacted to Jahnny in Liverpoolin siirtospekulaatiot   
   
  En haluaisi olla mikään unelmien murskaaja, mutta tahdon nostaa esille pienen vastakysymyksen, jonka tosin osa Liverpoolin kannattajista ovatkin jo sisäistäneet. Käyttäisinkin vertausta, että yhden askeleen jälkeen eteenpäin on seura astunut ehkä kaksi askelta nyt taaksepäin – eikä tämä ole siis omani, mutta väittäisin tuossa olevan hieman ajatustakin takana.
   
  Kysymys itsessään taas on, että tulisiko Liverpoolin edes tähdätä ensi kaudeksi mestaruuskamppailuun? Viime kaudella Liverpool onnistui väläyttelemään kilpailijoitaan vastaan, jotka pelasivat hyvällä onnella ottelun enemmän viikossa. Tällä kaudella kuitenkin rasitukset ovat näkyneet eivätkä valtaosa kauden £133 miljoonan hankinnoistakaan ole vakuuttaneet. Ensi kautta ajatellen ottelumäärä tuskin vähenee, sillä ei sitä Eurooppa-liigaa niin vain jätetä pelaamatta, vaikka joku sitä suomalaisella jalkapallofoorumilla haluaisikin. Lisäksi Arsenal ja Manchester United näyttävät jälleen vahvemmilta sekä laskua ei ole odotettavissa kesälläkään, vaan päinvastoin. Manchester Cityssa tullaan näkemään muutoksia, mutta materiaali on siitä huolimatta niin hyvää, että en usko suurempaan romahdukseen. Chelsea lähtee kauteen ennakkosuosikkina jälleen, mutta uskon näiden kolmen muun seuran olevan ennen Liverpoolia haastamassa mestaruudesta.
   

  Kaudella 2014–2015 Mestareiden Liigan pudotuspelit jäivät pelkäksi haaveeksi FC Baselin osoittaessa kovuutensa.
   
  Näkisinkin, että Liverpoolin ei tulisi ensi kaudella haaveilla mestaruudesta. Ei siis tulisi yrittää astua niitä kahta askelta samantien takaisin, vaan nyt askeleen eteenpäin ja pyrkiä takaisin Mestareiden Liigaan. Joukkueen tulee pyrkiä kärsivällisesti paikkaamaan nyt niitä suurimpia puutteita, joita muun muassa Steven Gerrardin hiipuminen, tuleva lähtö ja Luis Suárezin poissiirtyminen ovat aiheuttaneet. Jos itse olisin Liverpoolin kannattaja, niin en haaveilisi liian suuresta liian nopeasti, vaikka yksi odotuksia vahvempi kausi väliin tulikin. Tuotakin seurasi kuitenkin aika paljon muutoksia, kun katsotaan pelaajaryhmää. Tarkoitus ei myöskään ole potkia Liverpoolia alas, vaan ihan realistisesti todeta, että toivoisin ensi kaudelta parempaa sijoitusta, joka tässä tapauksessa tarkoittaisi sarjasijoitusta oikeuttaen Mestareiden Liigaan – olettaen, että tämän kauden päättyessä tuota ei ole. Enkä Chelsean kanssa tasaisesta väännöstä Englannin mestaruudesta.
   
  Tuo nykyinen paikka Mestareiden Liigan karsintoihin on sinänsä mielenkiintoisessa tilanteessa, että lähikausina Italian hyvä menestys saattaa tuoda tulosta ja Englanti saattaa tuon paikan jopa menettää. Saattaisi muuttaa suhtautumista näihin sarjasijoituksiin jonkin verran (mestaruus, Mestareiden Liiga, Eurooppa-liiga), sillä en usko parinkaan kauden päästä Englannista vain kolmea nimenomaan kolmesta kärkisijasta taistelevaa seuraa löytyvän. Tuolloin tulisi englantilaisseurojen panostaa jälleen enemmän Eurooppa-liigaan, jota kautta tuo paikka Mestareiden Liigaan olisi myös saatavilla. Myös kotimaan Cup-kilpailut ovat varteenotettavia kilpailuja, sillä näiden voitto oikeuttaisi Eurooppaan. Lisäksi menestyminen tuollakin auttaisi tuon neljännen sijan takaisin saamisessa. Itseasiassa tässä on myös yksi syy, minkä takia toivon Liverpoolilta, Southamptonilta ja Spursilta kovaa panosta ensi kaudeksi torstaisinkin, jotta pystyttäisiin ehkäisemään Englannin kohdalla minkäänlaista laskua.
   

  Taival jäi myös valitettavan lyhyeksi Eurooppa-liigassa Dejan Lovrenin epäonnistuttua rangaistuspotkukilpailussa.
   
  Vaikka tunnun olevan ajatukseni kanssa yksin, niin Eurooppa-liigaa ei muutenkaan tulisi täysin hyljeksiä. Ei ole mielestäni sattumaa, että viime kausien hyvin esiintyneistä joukkueista Atlético Madrid, Sevilla FC ja Valencia CF ovat nostaneet päätään myös Liga BBVA:ssa ja Atletin kohdalla voidaan puhua myös Mestareiden Liigasta eikä viime kauden Espanjan mestaruuttakaan voida unohtaa. Tuohon voisi lisätä myös Athletic Bilbaon, vaikka on nyt hieman takerrellutkin, mutta viime kausina ollaan nähty myös Mestareiden Liigassa. Ja siis juuri nämä kolme ensimmäistä niistä sarjasijoituksista neljän parhaan joukkoon kahden vielä suuremman lisäksi taistelevat. Tämä menestyminen Eurooppa-liigassa on siis auttanut pidemmällä aikavälillä seuroja sekä Espanjaa ihan ylipäätäänkin. Voi aina sanoa, että Eurooppa-liiga on kasa arvotonta paskaa, mutta niin vain se on, että voittajat muistetaan. Voittajiin myös halutaan liittyä ja voittajien kohdalla ei uskota häviöön aivan heti, vaan seuraavan askeleen olevan eteenpäin – kohti vielä suurempaa.
   
  Sitten jos käydään läpi pelaajaosastoa ihan vain tulevaa siirtoikkunaa spekuloiden, niin uskotaanko Liverpoolissa (en tarkoita tätä Paitsion Liverpool-osiota, vaan ihan sitä oikeaa seurajohtoa), että niin totaalinen tyhjennys on mahdollista tai edes tarpeen kuin moni varmasti toivoisi? Olisiko mahdollista, että pari pelaajaa keskikentältä ja puolustuksesta lähtisivät sekä myös jopa muutama hyökkääjä? En usko, että aivan jokainen, mutta useampi mahdollisesti.
   
  Varmoja lähtijöitähän on kapteeni Steven Gerrard, Glen Johnson ja Kolo Touré. Lisäksi Jon Flanaganin sopimus on katkolla ja nyt pahemman loukkaantumisen seurauksena saattaa oman kasvatin ura Liverpoolissa olevan ohitse. Sitten pohtiessa nimiä kuten Fabio Borini, ja niin edelleen, niin olisiko tällaisia nimiä välttämättä aivan tarpeellista ulostaa, sillä siirtosumma ei tule olemaan mikään tähtitieteellinen ja rotaatiota on hyvä olla edes vaihtopenkillä, kun ensi kaudellekin Liverpool lähtee osallistumaan neljään eri kilpailuun.
   

  Joidenkin on aika astua alas näyttämöltä.
   
  Sitten José Enriquen, Brad Jonesin ja Rickie Lambertin kohdalla voisi todeta, että ehkä jokainen tulisi ensisijaisesti säilyttää joukkueessa vielä ensi kaudenkin, jonka jälkeen jokaisen sopimus loppuukin. Yhdenkään markkina-arvo ei kuitenkaan kovin korkealla ole ja menevät hyvin rotaatiossa ei kai olisi ihan fiksuintakaan vaihtaa koko joukkuetta yhdessä siirtoikkunassa, vaikka eivät nyt avauskokoonpanoon kuulukaan. Ovat kuitenkin osa joukkuetta ja ne ykkösvaihtoehdot eivät väkisinkään kentällä tule aina olemaan. Varmasti siirtoikkunassa tähdätään tietysti parempiin vaihtoehtoihin, mutta näiden pelaajien kohdalla ei tulisi mielestäni toimia niin syrjäyttävästi, että pitäisi hintalappua korvaan lätkäistä. Tähän ryhmään kuuluvat myös 2016 sopimuksensa omaavat tuolloin 32-vuotias Martin Skrtel sekä osto-option kanssa Liverpoolissa lainalla oleva Javier Manquillo.
   
  Jos Liverpoolissa halutaan sisäistää ensi kaudella jälleen enemmän neljän puolustajan linjaa, niin oikea laitapuolustaja olisi pakollinen hankinta. Tuohon en kuitenkaan nimeä osaa sanoa. Ehkä sitten jokin monen kuolaama Nathaniel Clyne voisi toimia esimerkkinä. Keskikentälle tietysti Miralem Pjanicin kaltainen maailmanluokan pelaaja olisi haluttu, mutta tuon lisäksi sanoisin James Milnerin olevan hyvä hankinta ilmaissiirrolla. Englantilaisella 29-vuotiaalla keskikenttäpelaajalla on kokemusta ja tasoa riittävästi. Lisäksi pystyy operoimaan sujuvasti keskikentän keskustan lisäksi myös laidoilla hieman puolustavimmissakin rooleissa, jos esimerkiksi nähdään jatkossakin kolmen puolustajan linjaa. Milner ja joku toinen nimi olisivat realistiset ja hyvät hankinnat Liverpoolin keskikentälle.
   
  Yksi huhuissa ollut nimi on Theo Walcott, joka taas olisi jonkinlainen ratkaisu Raheem Sterlingin mahdolliseen lähtöön. Molemmathan ovat nyt pienissä väännöissä seurojensa kanssa uudesta sopimuksesta. En usko minkäänlaiseen vaihtokauppaan, mutta jos Sterling nyt jollain ihmeellä esimerkiksi Manchester Cityyn päätyisi eikä Walcott tekisikään jatkosopimusta Arsenalin kanssa, niin en näkisi syytä, että miksi Walcott ei voisi siirtyä nimenomaan Liverpooliin kesällä. Syyksi ei käy, että koska ei ole Sterling. En itsekään toivoisi Sterlingin lähtöä ja ottaisi Walcottia korvaajaksi, vaan pitäisin nykyiset asetelmat. Tilanteet kuitenkin elää eikä tätä tulisi täysin vain työntää sivuun.
   

  Onko Mario Balotelli enää vakiokasvo Anfieldilla kaudella 2015–2016?
   
  Yhdeksi lähtijäksi povaisin Mario Balotellia. Kiinnostuneita löytyy Italiasta useita kappaleita. Ainakin Fiorentina, Inter, Juventus, Milan, Roma ja Sampdoria näin ulkomuistista mainitakseni. Hyökkääjähankintoja miettiessä, niin täällä on paljon toivottu Danny Ingsia ja tuon uskoisin olevan myös mahdollinen. Saido Berahino nyt on se toinen nimi, mutta en usko aivan täysin molempien tulevan. Kumpaakaan en kuitenkaan näkisi mahdottomiksi, vaikka Liverpool ei ainoa kiinnostunut seura olekaan. Nämä kaksi hyökkääjää eivät kuitenkaan tarjoa sitä kokemusta eikä rahkeita kantaa joukkuetta tuleviin taisteluihin paikoista Mestareiden Liigassa ja tulevaisuudessa toivottavasti mestaruudestakin. Tätä nykyinen manageri ilmeisesti itse vaatii ja haluaisi nähdä joukkueen mestaruuskamppailussa jo ensi kaudellakin. Tuota en itse ainakaan vielä nää (paljon ehtii muuttua kesän aikanakin), mutta jos valmennusryhmä näkee, niin tarvitaan kovemman kaliiperin hyökkääjä.
   
  Tässä vaiheessa tahdon siis nostaa esille nimen Gonzalo Higuaín. Mielestäni tässä saattaisi olla kärkihyökkääjä, joka voisi osoittautua Liverpoolin kesän jopa ykköshankinnaksi. Napoli näyttää menettävän paikkansa Mestareiden Liigasta jopa toiseksi nousseelle Laziolle, joka on nyt tasapisteissä Roman kanssa. En näe syytä, että miksi Higuaín ei pelaisi yhtälailla Eurooppa-liigan lisäksi Valioliigaa kuin Serie A:ta – ellei jopa mieluummin. Napoli puolestaan on varmasti valmis käymään kauppaa, jos vain ollaan valmiita tarjoamaan ja £35 miljoonaa saattaisi olla ihan realistinenkin summa, jonka Liverpool olisi myös valmis maksamaan. Otteluita Higuaínilla on tällä kaudella kertynyt 48 kappaletta, joissa on onnistunut maalinteossa 24 kertaa (9 maalisyöttöä). Maailmanluokan hyökkääjä, joka parhaiten on jäänyt tällä kaudella mieleen Italian Super Cupista, jossa johdatti Napolin voittoon finaalissa Juventusta vastaan. Muita kiinnostuneita seuroja ovat Arsenal ja Spurs, mutta ensimmäisessä ollaan tyytyväisiä Olivier Giroudiin ja jälkimmäisen en usko olevan kaupanteossa Liverpoolia edellä. PSG ja miksi ei muutkin rahakkaammat seurat voisi olla muita vaihtoehtoja. Pariisissa ilmeisesti nyt ollaan ainakin osoitettu hieman kiinnostusta. Pipan kohdalla tulee kuitenkin muistaa, että lähtö Real Madridista tuli nimenomaan sen takia, että jäi Karim Benzeman taakse hyökkäysvaihtoehdoissa. Ranskalais-argentiinalainen ei ollut tuohon tyytyväinen henkilökohtaisestikaan, mutta sittemmin sai haluamansa roolin Napolista. PSG ei pelaajalle kyseistä roolia pysty tarjoamaan, mutta Liverpool taas pystyisi. 
   

  Löytyisikö kuvan keskipisteestä ratkaisu Liverpoolin hyökkääjäongelmiin?
   
  Higuaínin kohdalla lähteenä on toiminut Sky Sports, Cronache di Napoli ja tuota on jälkikäteen uutisoineet eri espanjalais- ja italialaislehdistötkin. Näen itse lähdön siis mahdollisena, vaikka nyt vasta tässä vaiheessa Napolin suunnalta on kerrottu, että kauden lopun lähestyessä Higuaínin tulevaisuutta seurassa katsotaan uudestaan. Pelaaja itse kuitenkin haluaa mennä urallaan eteenpäin ja ehkä nyt 27-vuotiaana siirto Valioliigaan voisi olla juuri se oikea ratkaisu. Liverpool oli Higuaínista kiinnostunut jo talvellakin Sky Italian mukaan.
   
  Tietysti sitten olisi vielä Liverpooliin yhdistettynä nimiä kuten Dani Alves, Ross Barkley, Edinson Cavani, Petr Cech, Aaron Cresswell, Kevin De Bruyne, Memphis Depay, Paulo Dybala, Stevan Jovetic, Ezequiel Lavezzi, Marco Reus, Morgan Schneiderlin, Yaya Touré ja ainakin tusina muuta, mutta sitten voi aina miettiä, että ovatko näistä kuinka moni ja kuinka realistisia. Osahan nyt on ihan täysin utopiaa ja osassa nyt ehkä jotain toivoa olisikin, mutta monen kohdalla voisi nähdä jo, että Arsenal, Chelsea, Manchester City, Manchester Utd, PSG, FC Bayern, FC Schalke 04, Inter, Juventus ja Atlético Madrid ovat seuroja, jotka olisivat askeleen edellä. Kukin päätelköön, että mikä seura kohdistuu mihinkin pelaajaan.
   
  Aika paljon tässä on nyt ehtinyt jo mainita, mutta otetaanpa puheenaiheeksi vielä itse Brendan Rodgers. Onko tuloksia tullut? Onko haluttuja tuloksia tullut? Entä odottamattomat takaiskut? Joku voisi nähdä, että aikaa on mennyt sen verran, että osittaiset hyvät muistot eivät nyt riitä, sillä joukkueen vahvistuminen on pysynyt paikallaan tai voisi sanoa siirtoikkunoista löytyneen liikaa epäonnistumisia niiden onnistumisten joukossa. Lisäksi taktinen puoli on aiheuttanut epävarmuutta ja pelaajien henkisenkin puolen siellä pukukopissa on voinut joku kyseenalaistaa. Yksi mies on nimenomaan taktisen puolen taitava henkilö ja osaa tarpeen tullen luoda pukukopissa oikeanlaisen hengen, jolla tuloksia tulee. Tiedättekin varmaan jo kenestä puhun.
   

  "Kiitos ja näkemiin!"
   
  Tämä onkin nostanut kuumaksi puheenaiheeksi Jürgen Kloppin, joka jättää Borussia Dortmundin kauden päätteeksi. Itse henkilökohtaisesti näen Manchester Cityn mahdollisena ykkösvaihtoehtona, mutta Carlo Ancelottin jatkaminen Real Madridissa saattaisi myös avata erilaisen vaihtoehdon. Paljon on nostettu esille, että miten Klopp on ennen tehnyt työtään ja kuinka se toimisi Arsenalin ja Liverpoolin kaltaisissa seuroissa. Ei kuitenkaan ajatella, että ehkä saksalaismanagerin mielessä olisikin operoida suuremmalla budjetilla sen sijaan, että joutuisi jäämään vastaavien seurojen jalkoihin kuten nyt viimeiset pari vuotta Bundesligassa. Tällainen toisenlainen näkökulma tähän väliin, vaikka pidän lähes yhtä todennäköisenä siirtoa esimerkiksi Liverpooliin. Päätöksiä on kuitenkin tehtävä. Vaikka linkin takaa paljastuu mielenkiintoinen tilanne, niin itse en usko Kloppin tulemiseen Arsenaliin yhtälailla kuin Liverpooliin. Tällä hetkellä Liverpool on seura, jolla olisi Kloppille enemmän tarvetta ja Rodgersin syrjäyttäminen – toisin kuin Arsène Wengerin – olisi selvästi oikeutetumpaa.
   
  En siis pidä Liverpoolia todennäköisimpänä määränpäänä, mutta siitäkin huolimatta hyvin mahdollisena. Kloppin kohdalla täytyy myös muistaa, että mies pitää haasteista ja mikään pommi Valioliigan sarjataulukosta hieman alempaakaan ei olisi aivan naurettava ajatus. Saisi työskennellä rauhassa ja ehkä näin uusi sarja sekä uusi sivu urallaan olisi helpompi kääntää. En siis todellakaan pidä tätä lähellekään yhtä mahdollisena kuin siirtoa esimerkiksi Manchester Cityyn, mutta en myöskään aivan vitsailunakaan. Oikeastaan Kloppin kohdalla hyvin paljon kaikki on mahdollista.
   
  Tällaista tänään.
   
  Edit.
   
   
  Jos luit koko viestin, niin mainitsin itsekin Rodgersin kertoneen mestaruustaistelun olevan ensi kauden tavoite. Tuota en sivuuttanut. Kuten varmasti myös huomasit, niin kerroinkin oman realistisen näkökannan ja koko muu viesti sitten perustuikin siihen, että miten Liverpoolissa tulisi toimia, jotta mestaruustaistelu saataisiin realisoitua ensi kaudeksi nykyhetkeä varmemmin. Rodgersin tehtävä nyt on nimenomaan toimia oikeanlailla ja sitten nähdään oliko sanojensa arvoinen mies kyseessä. Mistään häviäjämentaliteetissa ei mielestäni ole siinä vaiheessa kyse, jos tähdätään ylemmäs. Oma kritisointini mestaruuskamppailuun kohdistui enemmänkin Liverpoolin kannattajiin kuin seurajohtoon. On oikein, jos seurajohdossa ajatellaan tuon olevan mahdollista kuten itsekin totesit. Noin toimii jokainen seurajohto, koska urheilussa kuuluu tavoitella hetkeä, jolloin itse on se kaikista paras. Itseasiassa taisin enemmänkin mainita, että on seuroja, jotka voisi nähdä todennäköisempänä kannattajan näkökulmasta, mutta tietysti Liverpoolin tulee yrittää ne haastaa.
   
  Aika paljon kirjoitin ajatuksella, että mitä jos, miksi, mikä on tarkoitus ja entä syyt, seuraukset. Tavoite, realistinen, kannattajien näkökanta, entä seurajohdon. Pahoittelut, jos moni kohta tuntuu antavan väärän kuvan tai on vain vaikeasti ymmärrettävää. Enkä viittaa tällä mitenkään lainattuun nimimerkkiin vaain ihan kaikille tasapuolisesti, sillä välillä tulisi harrastaa oikolukua ja valita sanat paremmin.
   
  Niin ja olihan tuossa nyt paljon enemmänkin itse ketjun aiheeseen kohdistuvaa sekä muusta, joka ei kohdistunut juuri tuohon yhteen asiaan. Tosin olinkin jo henkisesti varautunut, että tekstistä tulee hieman hutaisten luettavaa ja jotkut kohdat otetaan hyökkäyksenä. Muistivihkoon, että tällaiset vastustavat spekulaatiot, jotka kohdistuvat Liverpoolin mestaruuskamppailuun kirjoitetaan jatkossa vasta viestin loppuun. Esimerkiksi tuo mainintani Rodgersin tavoittelevan mestaruutta oli keskellä tekstiäni ja jäi ilmeisesti huomaamatta. Toisin kuin itse, niin kerroin puheiden olevan Rodgersin, kun taas vastasin tuohon alkuperäiseen viestiisi olettamuksella, että nimimerkki Merseyside2 uskoo Liverpoolin olevan mestaruuskamppailussa.
   
  Turhaa sitä on mahdollisimman monesta eri näkökulmasta vääntää, kun keskustelufoorumeilla teksti luetaan aina niin sanotusti putkesta. Ehkä tästä kuitenkin jonkinlaista lukuiloa oli jollekin nyt.
   
  Lisäsin tämän nyt tähän viestin perään, että ei synny turhaa spämmiä ja joku ehkä tämän kokonaisuuden sattuisi lukemaankin, kun suuri osa tekstistä kohdistuu myös tulevaan siirtoikkunaan. Itseasiassa tästä viestistä voisikin kiinnostuneet lainailla paremmin soveltuviin ketjuihin, jos keskustelua syntyy enemmänkin juuri tästä mestaruuskamppailusta, Eurooppa-liigasta tai vain siirtohuhuista.
 3. Like
  BigSami reacted to 20Legend in 22.3.2015 Liverpool vs Manchester United @ Anfield   
   VS 
   

   
  Sunnuntaina 22/3/2015
  Anfield, Liverpool
  Klo 15:30
   
  Pyrin tekemään mahdollisimman objektiivisen avauksen. Helppoa ei tule olemaan, mutta koitetaan..
   
  On taas se aika kaudesta, kun kaksi Englannin menestyneintä seuraa ottavat yhteen. Nyt Liverpoolin ja Manchester Unitedin välisessä kamppailussa on jopa tavallista suuremmat panokset. ManUlle ottelu lienee loppukauden tärkein, ja Poolilla myös hyvin lähellä sitä, joskin rakkaat viholliset ovat mukana vielä FA-cupissa. Derbyn voittaja ottaa tukevan kiinnityksen sijoista ensi kauden Champions League -paikasta.
   
  Nämä ottelut ovat aina olleet täynnä suurta draamaa, niin toivottavasti nytkin. Näin villisti muuan Gary Neville tuuletti vierasvoittoa Anfieldillä (muistaakseni kaudella 2006-07):
   

   
  Viime kaudella vastaavassa pelissä oli Poolin vuoro napata voitto 1-0 -lukemin, tuolloin United-käskyttäjänä toimi vielä David Moyes:
   

   
  Hieman ikävämpien asioiden puolelle menee taannoinen Luis Suárezin ja Patrice Evran välinen rasismiselkkaus, joka olisi mieluusti saanut jäädä kokonaan näkemättä.
   
  Lähtökohdat otteluun
   
  Brendan Rodgers on onnistunut kääntämään joukkueensa kurssin hienosti alkukauden taaperruksen jälkeen. Edellisen derbyn ja Unitedin selvän voiton jälkeen meno on ollut käytännössä koko ajan noususuhdanteista. Tuolloinhan eroa muuten joukkueiden välillä oli kymmenisen pistettä, nyt enää vaivaiset kaksi. Seuraavaksi vähän faktoja pöytään sunnuntaisesta kotijoukkueesta. Ensinnäkin, Liverpool ei ole hävinnyt otteluakaan tuon joulukuisen derbyn jälkeen. Poolilla on lisäksi allaan viiden ottelun voittoputki, eivätkä kaatuneet jengit ole ihan heikoimmasta päästä olleet; joukossa ovat mm. City, Tottenham ja Southampton. Erityisen vakuuttavaa meno on ollut vieraskentillä. Pool ei ole päästänyt maalia vieraissa kuuteen otteluun, mikä sivuaa seuraennätystä. Viimeisin voitto tuli Walesissa Swanseasta 0-1 lukemin hieman heikomman esityksen jälkeen. Puolustuksen ohella Simon Mignolet on kohentanut otteitaan radikaalisti alkukaudesta. Pari viikkoa sitten näyttikin siltä, että Liverpool lähtisi derbyyn selvähkönä suosikkina. Man Unitedin koutsilla, Louis van Gaalilla, on ollut vaikeuksia löytää tiimiinsä sopivaa tasapainoa. Brittimedian mukaan United on kiinni CL-paikoissa lähinnä hyvän onnen ansiosta. Oli miten oli, manchesterilaisten viime sunnuntainen, kerrankin vakuuttava voitto 3-0 lukemin Spursista antaa derbyyn huomattavasti toisenlaiset lähtökohdat. Tottenhamia vastaan Unitedin hyökkäystyöskentely oli aiemmasta kaudesta poiketen sujuvaa, tarkkaa ja nopeaa. Suuri kysymys kuuluukin, pystyvätkö punaiset paholaiset säilyttämään hyvän momentuminsa?
   
  Oheinen kaavio antaa hieman lisäkäsitystä siitä, millainen tie joukkueilla on tähän asti liigassa ollut: http://i.imgur.com/IVBv2u7.png Käyrät kuvaavat joukkueiden lopullista pistemäärää 90 pisteen rajaan nähden. Spursin käyrä näin sivumennen mainiten näyttää aika alakuloiselta.
   
  Viimeiset kuusi ottelua liigassa: Liverpool: DWWWWW, United: DWLWWW
   
  Loukkaantumiset ja pelikiellot
  Liverpoolilla merkittävimmät poissaolijat ovat Physioroomin mukaan Jordon Ibe, José Enrique sekä Jon Flanagan. Kaikki kolme kärsivät erinäköisistä polvivammoista. Lisäksi sairastuvalta löytyy varamaalivahti Brad Jones. Mario Balotellin ja Lucas Leivan odotetaan olevan käyttökelpoisia derbyssä. Balotelli ei ollut Walesin reissulla mukana sairauden vuoksi, Leivalla puolestaan on ollut nivusvamma. Liverpoolilla ei pelikieltoja ole.
   
  Unitedilla tärkein poissaolija on Robin van Persie, joka on nilkkavamman takia sivussa huhtikuun alkupuolelle asti. Marcos Rojon odotetaan kuntoutuvan nivusvammastaan sunnuntaiksi. Jonathan Wilson ei näillä näkymin ole käytettävissä takareisivamman vuoksi. Unitedilta Jonny Evans kärsii paraikaa kuuden ottelun pelikieltoaan, joka kestää aina 18.4. saakka. Angél Di María sen sijaan on käytettävissä yhden ottelun bännin jälkeen.
   
  Kokoonpanot
  Liverpoolin maalilla pelaa luonnollisesti Mignolet. Kolmen topparin linjassa Martin Škrtel aloittaa keskellä, vasemmalla pelaa Mamadou Sakho ja oikealla Emre Can. Tosin Fellainin tuoman fyysisen pelotteen takia Rodgers voi päätyä Canin sijasta Dejan Lovreniin. On myös syytä muistaa, ettei Can ollut Swanseaa vastaan parhaimmillaan. Wingbackeina pelaa todennäköisesti Lazar Marković oikealla ja vasemmalla viilettää Alberto Moreno. Markovićin tilalle voidaan harkita Adam Lallanaa. Keskikentällä puolestaan ahkeroivat Jordan Henderson sekä Sakhon ohella hiljattain pelaavaan kokoonpanoon paluun tehnyt Joan Allen. Steven Gerrardin uskoisin löytyvän penkiltä, jolloin häntä käytettäisiin toisella jaksolla impact subina. Kärkikolmikon muodostavat Philippe Coutinho, Raheem Sterling ja piikissä oleva Daniel Sturridge. Viimeksimainitun vire ei ole ollut parasta A-luokkaa loukkaantumisesta toivuttuaan, mutta eiköhän hänet silti avauksessa nähdä.
   
  Ennakoitu avaus Liverpoolilla (3-4-3):
   
  -----Sturridge
  ----Coutinho------Sterling
  Moreno----Henderson©—Allen----Marković
  ---Sakho----Škrtel-----Can
  -----Mignolet
   
  Man Unitedin avauksen suhteen henkilökohtainen toivomus kuuluu näin: If it ain’t broken, don’t fix it. Tässä kohtaa lyödään tiskiin pitemmittä puheitta edellisen ottelun avauskokoonpano.
   
  Ennakoitu avaus Manchester Unitedilla (4-3-3):
   
  Young---------Rooney©---------Mata
  Fellaini----------------Herrera
  Carrick
  -----Blind------Jones----Smalling---Valencia
  DDG
   
  Yo. formaatti taipuu näkökannasta riippuen myös muotoihin 4-2-3-1 tai 4-1-4-1. Puolustukseen tyrkyllä on mahdollisesti Marcos Rojo joko Blindin tai Jonesin paikalle. Valencian tilalle vaihtoehtona on Rafael, mutta tätä tuskin LvG edes pahemmin harkitsee. Carrick lienee suvereenin viime esityksen jälkeen naulittu keskikentän pohjapelaajaksi, vaikka ennen hänen paluutaan Daley Blind pelasikin ihan pätevästi ManUn holding midfielderinä. Matan tai Youngin tilalle van Gaal saattaa miettiä Ángél Di Maríaa. Allekirjoittanut ottaisi ADM:n kehiin vasta toisella jaksolla jos tarvis on. Falcaon kohdalla sama juttu. Jos katsotaan viime aikojen viretilaa ja panosta joukkueelle, nämä kaksi tähteä eivät kuuluisi avaukseen. Kuten useasti ennenkin, van Gaal voi nähdä asian hieman eri tavalla. Jos taktiikoissa painotetaan enemmän vastahyökkäyksiä, Di María saattaisi olla juoksuvoimaisempana kaverina Mataa parempi vaihtoehto.
   
  Ottelun avainkysymykset
   
  Keskikentällä on lupa odottaa tasaista taistoa. Henderson-Allen-Coutinho vs. Carrick-Herrera-Fellaini. Kumpi jengeistä ottaa pallonhallinnan itselleen? Neuvooko van Gaal pelaajiaan liikuttamaan palloa yhtä nopealla temmolla kuin viime sunnuntaina? Entä miten ärhäkästi Liverpool prässää? Suuri huomio kiinnittyy Rodgersin leirissä erityisesti Michael Carrickin pelaamiseen. Jos MC:ltä otetaan tila ja aika pois pallollisena, Unitedin pelistä on yksi oleellinen osa pois. Pystyykö United hyödyntämään vasenta laitaa yhtä suurella tehokkuudella kuin Tottenham-ottelussa? Suurin osa hyökkäyksistä kulki nimenomaan Blindin, Youngin ja Fellainin kautta vasemmalla puolella. Yksi vakiokysymys Unitedin otteluissa on tällä kaudella ollut, että miten heikohko puolustuslinja kestää. Tämä on syytä nostaa esille nytkin, onhan vastassa yksi liigan nopeimmista ja koviten prässäävistä joukkueista. Coutinho-Sterling-Sturridge käyttää kaiken ylimääräisen tilan varmasti hyväkseen. Poolilla on myös useampia tapoja vastustajan pakan avaamiseen. ManUn laitapakkien on ajoitettava nousunsa tavallista tarkemmin. Erikoistilanteet. Jos ottelu jatkuu pitkään tasaisena, näiden merkitys tulee kasvamaan kuten isoissa otteluissa usein on tapana.  
  Erotuomari
   
  Ottelun tuomitsee kaikkien rakastama Martin Atkinson. Hän tuomitsi myös joukkueiden aiemman kohtaamisen tällä kaudella. Tuomarista riippumatta ottelussa tulemme jälleen näkemään tilanteita, jotka herättävät takuuvarmasti keskustelua fanien keskuudessa.
   
  Lopputulos
   
  Huh huh, mitä tähän menisi sanomaan. Tekisi mieli realistisesti veikata tasapeliä, mutta tässä kohtaa historiaa ei voi unohtaa. 2000-luvulla Unitedin ja Liverpoolin väliset ottelut ovat päättyneet pistejakoon huikeat kolme kertaa (*Lähde*). Vedän siis tällä kertaa vähän kotiinpäin ja ennustan ManU:lle 1-2 -voittoa. Unitedin maalintekijöinä kunnostautuvat Wayne Rooney sekä Juan Mata, ja Poolin osumasta vastaa Philippe Coutinho.
   
  Sunnuntaina nähdään muuten todennäköisesti Steven Gerrardin viimeinen ottelu ManUa vastaan.
   
  Juhliiko Stevie G ja kotijoukkue revanssin merkeissä…
   

   
  Vai ottaako United tuplan Rooneyn johdolla?
   

   
  Ensi sunnuntaina se selviää klo 15.30 alkaen. On aika virittäytyä derbyn tunnelmaan.
   

 4. Like
  BigSami reacted to John#95 in Näille repesin...   

 5. Like
  BigSami reacted to ippe in Liverpoolin kausi 2014 - 2015   
  Ei Chelsea maalien lisäksi esittänyt mitään, mutta ei toisaalta mekään joten kaiketi oikeutettu tulos.

  Lovrenia on jo pakko kritisoida itsekin sillä jamppa teki aika paljon virheitä ja ero jopa Kolo Toureen oli melko suuri. Lovrenin pitäisi olla toppareista se varmempi, joka pelaa pallot omille ja johtaa linjaa, mutta ei sellaisesta ole ollut tietoakaan. Vaihdoista olen Smithin kanssa samaa mieltä. Can pelasi hyvän pelin ja Henderson oli täysin pimennossa, mutta tästäkin huolimatta Rodgers päättää antaa Hendolle ysikymppisen ja ottaa Canin pois. Omasta mielestäni Hendonkin pitäisi hakea vauhtia penkin kautta sillä loistokkaan WBA ottelun jälkeen käyrä on ollut pelkästään alaspäin.

  Nyt sentään onneksi maajoukkuetauko jonka aikana saadaan Sturridge takaisin ja elämä alkaa taas hymyillä. Tai toivottavasti ainakin. 

                                                                                             Balotelli                           Sturridge
                                                                                                                  Sterling
                                                                                                  Coutinho                 Can
                                                                                                                  Gerrard
                                                                         Moreno             Toure                         Skrtel              Manquillo
                                                                                                                  Mignolet

  Lähtisin tälläisellä liikkeelle majutauon jälkeen. Mun mielestä jokaisen pelaajan pitää pystyä todistamaan olevansa avauksenpaikan arvoinen ja tällä hetkellä ainakaan Lovren ja Henderson eivät siihen kykene. Vähän sama pätee Balotelliin, mutta alkukausi on ollut hänelle todella hankala koska kakkoskärjeksi suunniteltu Balo on joutunut kantamaan joukkuetta reppuselässään ja kun pallo ei ole löytänyt maaliin niin paineet sen kuin kasvavat. Kaksi kärkeä on aina vaikeampi vartioida kuin yksi joten Balotelli saa jatkaa avauksessa kun Sturridge tulee siihen viereen. Tämä ei tietenkään poista alakerran ongelmia, mutta jos Liverpool alkaa taas tekemään 2-4 maalia ottelua kohden niin ei se haittaa jos jokunen menee omiinkin. Voittoja on kuitenkin pakko alkaa tulla, että päästään UCL:lässä kevätkaudelle ja, että pysytään Valioliigassa neljän sakin tuntumassa ja ylipäätään noustaan sinne ensimmäistä kertaa tällä kaudella.
 6. Like
  BigSami reacted to Merseyside2 in Liverpoolin kausi 2014 - 2015   
  Voidaan katsoa mitä Newcastlessa yksi onnistuminen on saanut aikaan. 5 ottelun voittoputkessa harakat kiitää nyt. Ei se paljoa yleensä vaadi, että palaset loksahtavat paikoilleen.

  Seuraavat viisi peliä Valioliigassa ovat Crystal Palace (A), Stoke (H), Leicester (A) Sunderland (H),  Manu (A)
   
  Sturridge palaa jos Palacea vastaan. Maajoukkuetauolla taas mahdollisuus miettiä, että miksei homma pelitä. Onnistumiset ruokkivat itseluottamusta ja JOS CP ja sitten viikolla Ludogorets kaatuvat niin, voi olla, että homma lähtee pyörimään. Näin ainakin toivon.
 7. Like
  BigSami reacted to ippe in Lohko D   
  Italia - Englanti ottelusta ei tainnutkaan vielä olla koostetta.


 8. Like
  BigSami reacted to ippe in Liverpool FC- kausi 2013-2014.   
                                                                                             VS
                                     6.4.2014 klo. 18.00 @ Upton Park

  Liverpoolin valioliigataival jatkuu sunnuntaina West Hamin vieraana. Viikko sitten napattu 4-0 voitto Tottenhamista oli jo kahdeksas perättäinen ja Liverpool nousi kierroksen päätteeksi liigakärkeen ensimmäistä kertaa sitten Boxing Dayn. West Ham sen sijaan katkaisi kolmen ottelun mittaiseksi kasvaneen tappioputkensa Sunderlandin vieraana viime maanantaina, kun joukkue haki 1-2 vierascoiton Andy Carrollin sekä Mohamed Diamén osumilla. West Ham löytyy Valioliigasta sijalta 11 ja sarjapaikka on jo varmistettu vaikka liigaa on vielä kuusi kierrosta jäljellä.
   
   
  Kokoonpanouutiset:

  Liverpool sai ottelun alla ikäviä uutisia, kun Daniel Aggerin polvi oireili kesken harjoitusten. Loukkaantuminen ei luultavasti ole vakava, mutta Agger tuskin kykenee aloittamaan huomenna. Aggerin lisäksi sairastuvalla jatkaa pitkäaikaispotilas Jose Enrique, jonka pelit Liverpool paidassa lienee pelattu. West Hamillakaan ei ole liikaa loukkaantumishuolia sillä pelin jättävät varmuudella väliin vain Joey O'Brian sekä George McCartney. James Collinsin ja Marco Borriellon pelikunto on arvoitus ja ainakin Borriellolta ottelu jäänee välistä.


  Kokoonpanot:

  Isäntäjoukkue West Hamin maalilla aloittaa Jussi Jääskeläisen syrjäyttänyt espanjalais kassari Adrian. Mies on tullut tunnetuksi ailahtelevista otteistaan. Toisinaan kaveri on erittäin vaikea ohittaa ja toisinaan pallot pomppivat hyppysistä eikä hän tiedä miten päin maalilleen asettuisi. Loukkaantumisten osuessa alakertaan ei Sam Allardycellä ole juuri vaihtoehtoja puolustuksen suhteen. Toppareina aloittavat James Tomkins sekä Winston Reid ja laitapakkeina Guy Demel sekä Pablo Armero. Jos Collins kuntoutuu, hän haastaa topaprinpaikasta ja McCartney vasemman pakin tontista. Keskikentän pohjalle Mark Noble ja Matthew taylor. Milanista tullut Antonio Nocerino nähtänee kentällä vasta vaihtopenkin kautta ja pelipaikka saattaa löytyä ylempääkin. Vasemalle laidalle ex-Pool peluri Stewart Downing, kärjen alapuolelle joukkueen kapteeni ja Anfieldillä ulos ajattu Kevin Nolan ja oikealle laidalle Mohamed Diamé. Näille pelipaikoille on tyrkyllä myös Matthew Jarvis ja Poolissakin piipahtanut Joe Cole. Kärkeen viime ottelussa maalin sekä maalisyötön napannut, kesällä Liverpoolsita £17 miljoonalla siirtynyt Andy Carroll.

                                                                                                                                                             Adrian
                                                                                                                                       Demel - Tomkins - Reid - Armero
                                                                                                                                                        Noble - Taylor
                                                                                                                                             Downing - Nolan - Diamé
                                                                                                                                                              Carroll
   
  Liverpoolin maalilla aloittaa totuttuun tapaan Simon Mignolet, joka on viimeiseen viiteen otteluun saanut kolme nollapeliä. Puolustuksen keskustassa aloittavat Martin Skrtel ja viimeksi West Hamia vastaan maalinteossa onnistunut Mamadou Sakho, joka tekee paluun avaukseen ensi kertaa sitten joulukuun 29. päivän. Pienestä vaivasta kärsivä Daniel Agger lienee penkillä, mutta myös Kolo Toure saattaa ottaa komostopparin tontin ja tulla katsomosta penkille. Keskikentän pohjalla aloittaa viimeiseen 11 otteluun 8+3 tehot takonut kapteeni Steven Gerrard. Hieman ylempänä pelaavat Spursia vastaan maalit iskeneet Jordan Henderson sekä Philippe Coutinho. Vaihtoehtona tähän on Joe Allen. Hyökkäyskolmikossa oikealla laidalla aloittaa Raheem Sterling ja muut kaksi paikkaa menevät laajalla säteellä liikkuville Luis Suarezille sekä Daniel Sturridgelle.

                                                                                                                                               Suarez - Sturridge - Sterling
                                                                                                                                            Coutinho - Gerrard - Henderson
                                                                                                                                        Enrique - Sakho - Skrtel - Johnson
                                                                                                                                                              Mignolet

  Ottelun käsikirjoitus:

  Uskon, että ottelussa nähdään paljon maaleja. West Ham saattaa nimetä kentälle ennakoimaani puolustavamman miehityksen, mutta sumppujen murtaminen ei ole tuottanut Poolille juurikaan vaikeuksia. Kummankin joukkueen alakerrassa on sen verran koheltajia, että kömmähdyksiltä tuskin vältytään. Anfieldilla vastaavassa ottelussa nähtiin peräti kaksi omaa maalia ja laukoihan Suarezkin pallon maaliin Collinsin selän kautta. West Hamilla on erikoistilanteisiin isoja ukkoja ja Poolin täytyy varoa antamasta heille kulma- ja vapaapotkuja. Toisessa päässä West Hamin kankeahko alakerta joutunee rikkomaan Poolin vikkeliä hyökkääjiä ja vapaapotkuilta tuskin vältytään sielläkään päässä eikä rankkarikaan ole täysi mahdottomuus.

  Uskon, että Liverpool voittaa yhdeksännen perättäisen ottelunsa ja West Ham kaatuu 1-4 lukemin. Suarez osuu kahdesti ja Sturridge, Sterling sekä Carroll saavat maalit mieheen.
 9. Like
  BigSami reacted to ippe in UCL 2013-14   
  Ron Managerinviesti Unitedin otteluketjusta.
     
  Sama! Ymmärrän tietty ettei tässä vaiheessa turnausta haeta enää viihdyttävyyttä, mutta olivathan kummatkin eiliset pelit tylsää katsottavaa. Eilen kun vaihtoi kanavaa ja käänsi kymmenen minuutin päästä taas takaisin  niin tuntui, että toisella kanavalla on vieläkin se sama hyökkäys menossa kuin 10 minuuttia aiemmin. Tai ainakin palloa pyöriteltiin molemmilla kanavilla 30-40 metriä vihulaisen maalista eikä siitä tahtonut tulla lasta eikä paskaa.

  Bayern on toki BuLissa ollut kova, mutta kuten Barcassakin, on Guardiola Münchenissäkin luonut täysin yksipuolisen ja pelitavan. United aiheutti jo eilen Münchenille sen verran päänvaivaa, että aiemmat puheeni siitä, että Chelsea tai Real pudottaisi tuon nipun alta aikayksikön sen kuin voimistuivat. BuLikin on tietty vähän niin ja näin. Jos kilparadalla ajaa uusi S-sarjan Mersu, 20 vuotta vanha kuplawolkkari ja Wartburg niin tottakai kilpailun voittaa Mersulla ja siitä saa saman pystin kun olisi saanut kilpailusta toisia Mersuja vastaan, mutta mutta... No ei tälläiset yhden joukkueen liigat varmaan jaksa ketään edes sytyttää, vaikka katsmokulttuuri toki hienoa onkin.

  Harmi, että molemmat ennakkoon viihdyttävistä peleistä tulevat tänään. Barcan ja Realin pelit olisi voinut kääntää toisinpäin niin näkisi kumpanakin pelipäivänä jotain muuta kuin 10 metrin alibisyöttöjä keskialueen tuntumassa. 

  Katson tietysti Euroopan viihdyttävintä jalkapalloa joka viikonloppu, tai arkisinkin jos Poolilla on viikkopeli joten pudotus Champions League potkupalloon on melkoinen. Ensi kaudellahan tämä toki muuttuu kun Pool pääsee taas sinne minne kuuluu ja kuka ties jos Ibra ja kumppanit panisivat kunno show'n tänään pystyyn.
 10. Like
  BigSami reacted to PouPou in Bayern München   
  Jos joku on aikeissa katsoa yhdenkin Bayernin pelin tällä kaudella, niin älkää. Se on ihan hirveätä, vastenmielistä pallottelua omalla puoliskolla. Guardiola on raiskannut Bayernin aivan täysin. 4 peliä ja 3 voittoa ja yksi tasuri. Eiköhän näitten esitysten jälkeen jo kohta ole katsomossa Guardiola Out kylttejä mielinmäärin. On meinaan sellaista paskaa tuo peli, ettei mitään määrä. Tänään oli yksi heikoimmista joukkueista puolustuksellisesti ja Bayern sai jopa 1 maalin. Viime kaudella Heynckesin alaisuudessa ottelu olisi päättynyt 0-4 lukemiin, nyt laahustettiin tasapeliin. Ja ne voitotkin aikaisemmin ovat tulleet surkeita joukkueita vastaan. Bayernin taso tällä hetkellä on juuri tämä,  että Freiburgin kanssa pelataan tasan.
   
  Vastenmielinen fakta myös se, että Guardiola muutti Bayernin joukkueeksi, jonka Bayern voitti viime vuonna 0-7.
 11. Like
  BigSami reacted to maatiaas in Lippuja Milanin peliin   
  Ite kävin syksyllä kattomassa Milan - Celticin ja yllätyin miten helposti liput sai italiassa paikan päältä, vaikka matsi oli seuraavana päivänä. Jos ei oo välttämätöntä että hommaat etukäteen liput, niin pitäis riittää että etit italiasta tälläsen Milan fanien kantabaarin tai kahvilan (niitä löytyy kun paikallisilta kysyy) ja ne osaa ohjeistaa. Ite hain liput passin kanssa ihan pankista, ja oli ihan maalin eessä ja tais olla alle 40!
 12. Like
  BigSami reacted to pake in Lippuja Milanin peliin   
  Itse olen ostanut kahdesti lippuni täältä ja kaikki sujui hyvin: http://www.milanpoint.ch/ . Liput maksettiin etukäteen (ainakin 3v sitten) ja noudettiin 1-2h ennen matsia stadion ympärillä olevista lipunmyyntipisteistä.
 13. Like
  BigSami reacted to 20Legend in Liverpool FC- kausi 2013-2014.   
  Olihan se nyt päivänselvä punainen Mirallasille, riippumatta taklauksen kohteesta. Ei ollut Dowdilla pokkaa heittää miestä pihalle.
 14. Like
  BigSami reacted to Iqhmael in Liverpool FC- kausi 2013-2014.   
  Mielestäni ei tässä tartte mitään itkua vähentää tällaisista tapauksista; todella vaarallisia tilanteita, joita pitäisi käsitellä sen mukaisesti. Ilmeisesti tuota sääntöä on tosiaan muutettu siltä osin, että rangaistuksia voidaan jakaa jälkikäteenkin, mikäli tuomioistuimen panelistit ovat kaikki yhtä mieltä siitä, että tapahtuman olisi pitänyt olla ulosajon mukainen. Mutta edelleenkin on kysymysmerkki se, että mitä jos tuomari reagoi ottelun aikana tapahtumaan, niinkuin Mirallaksenkin taklauksen suhteen heilauttamalla keltaista korttia; voiko asian edelleen viedä ottelun ulkopuolisen tuomioistuimen käsittelyyn? Rietheriähän ei rangaistu Januzajn jalan päälle astumisesta ottelun aikana millään tavalla, ja jälkikäteen sitten tuli 3 ottelun panna.
 15. Like
  BigSami reacted to ippe in Liverpool FC- kausi 2013-2014.   
  Nyt on onneksi vähän helpompia pelejä luvassa kun pelataan Hullia vastaan vieraissa ja Norwichia sekä West Hamia vastaan kotona. 7 pinnaa noista on se minimi vaatimus ja sillä saldolla ollaan taatusti hyvissä asemissa ennen joulukuun vaikeita otteluita.

  Toivottavasti Suarezin polvi on ihan kunnossa eilisen jäljiltä ja Sturridge saadaan takaisin avaukseen. Allen sai aika rajusti paskaa niskaan ja saattoihan se hassi maksaa kaksi pistettä, mutta ei sen väliä. En nyt yhden tilanteen perusteella haukkuisi mestä seurahistorian paskimmaksi pelaajaksi ja myisi miljoonalla Queens Park Rangersille. Allen tulee otteluruuhkassa saamaan mahdollisuutensa ja uskon, että jälki on silloin ihan erilaista kuin eilen. Jos tammikuussa hankitaan uusi keskustan ukko niin laina johonkin liigaseuraan jossa vastuu on taattua ei olisi huono ratkaisu Allenille.
 16. Like
  BigSami got a reaction from ippe in Liverpool FC- kausi 2013-2014.   
  Tulos ei sinänsä ollut mikään yllätys, jos peliä on tekemässä Hendo. Vaikka hän hyvä pelaaja tietyllä tapaa onkin, niin vaikea pyörittää mitään peliä kun vieressä Gerrardilla on huono päivä, laitapakeista ei ole mitään apua ja laitahyökkääjätkin juoksentelevat tavoittamattomissa. Koko joukkueesta oikeastaan Lucas, Agger ja juuri Hendo olisivat pystyineet syöttelemään toisilleen helppoa syöttöä vierelle, mutta muuten mentäessä pallo menetetään välittömästi. Nämä havainnot siis jo useamman pelin ajalta, ainakin ilman Coutinhon vaikutusta.
   
  Mikä sitten on vialla? Mielestäni joukkue nyt, ainakin Coutinhon puuttuessa ja ehkä kokoonpanossa ollessaankin, oikein huutaa deep-lying-playmakeria elikkä registaa. Gerrard pelaa oikeastaan sillä paikalla, mutta hänestä ei oikein hommaan ole. Lisäksi rinki on vaihtunut kuitenkin melkoisesti, eivätkä äijät osaa liikkua oikeaan aikaan ja oikeaan paikkaan, mikä vaikeuttaa pelin tekemistä. Tämä on näkynyt erityisesti oman pallonriiston jälkeen, jolloin pallo syöttöpaikkojen puutteessa yleensä menetetään heti takaisin. Ainakin laitahyökkääjät ovat usein syöttöjen tavoittamattomissa ja menettävät melkein aina pallon sen saadessaan. Sturridge on toki välillä tullut hyvin vastaan kärjestä, mutta ei hänkään yksin mitään saa aikaan, ainakaan yrittämällä riplata viittä vastustajaa kerralla.
   
  Mielestäni taktiikkaa voisi vähän viilata, koska liian moni pelaaja joutuu pelaamaan epämukavuusalueella (ainakin Gerrard ja Hendo) tai yrittää peluuttaa pelaajia enemmän vahvuuksiensa mukaan. Myöskin Rodgers voisi yrittää reagoida kenttätilanteisiin muutoksilla, vai meneeköhän kaikilta englantilaiseen tyyliin kuuppa sekaisin, jos muutetaan yhtäkkiä formaatiota tai paikkoja...?
   
  Rodgers on melko jääräpäinen, joten tuskin tätä rakasta taktiikkaa yritetään kuitenkaan muuttaa. Onneksi saadaan Suarez pian mukaan. Hän pystyy yksinkin jo rakentelemaan hyökkäyksiä ja kääntämään peliä.
   
  P.S. Tiputtiin muuten juuri neljänkin parhaan joukosta kun jopa Tottenham painoi ohi. Näin kamalalla pelillä se on ansaittua. Tulipa tästä turhan pitkä vuodatus.
 17. Like
  BigSami got a reaction from Merseyside2 in Liverpool FC- kausi 2013-2014.   
  http://www.premierleague.com/en-gb/news/news/2013-14/sep/brendan-rodgers-daniel-sturridge-win-barclays-august-awards.html "It's a Liverpool double: Barclays Player of the Month for August is Daniel Sturridge; Barclays Manager of the Month for August is Brendan Rodgers."Eli palkintona hyvästä alusta valioliigassa Rodgers on valittu kuukauden manageriksi ja Sturridge kuukauden pelaajaksi elokuussa!
  Kyllähän tämä mieltä lämmittää ja tekee varmasti hyvää molemmille saada tunnustusta.
×