Jump to content

lfcsmith

Members
 • Content count

  4,536
 • Joined

 • Last visited


Reputation Activity

 1. Like
  lfcsmith got a reaction from Torres9 in Liverpool FC - Kausi 2018/19   
  Bobbylla jos etenkin ekassa vetopaikassa kun olisi lähtenyt parempi veto = matalampi siinä, olisi saatu se kaksi maalia, jolloin se yksi merkkausvirhe ei olisi vienyt 2 pistettä. En tiedä, olisiko Joel ylettänyt siinä Maquiren maalissa hipaista palloa päällään. Se olisi varmaan riittänyt, jos olisi. Nyt näytti tämä paitsiosääntö ja hänen takanaan merkkaus  yhdessä vieneen Joelin ajatuksen väärille urille ja mies näytti jättävän sen hyppynsä kesken. Ketuillahan oli 3 miestä paitsiossa, mikä ei tietenkään mitenkään vaikuta peliin, ja sitten neljäs tuli onside-asetelmasta tekemään maalin.

  Sitä en ymmärrä, miten Atkinson ei nähnyt Pereyran tallovan Nabyn jalan päälle juuri silloin, kun Naby oli vetämässä. Tuon päivänselvempää pilkkua ei juuri voi jättää viheltämättä. No eipä Viasatin suomenkielinen selostajaurpo kyllä nähnyt monen uusinnankaan jälkeen, missä oli rike, vaan höpötti repimisestä koko ajan.

  Ihmetystä aiheuttaa meikäläiselle myös se, että Atkinson ei heittänyt Maquirea ulos suoralla punaisella. Jos kaataa alimpana miehenä yksi läpi menossa olevan pelaajan, kyllä se nyt minun järkeni mukaan on punainen. Eipä olisi ollut tekemässä maaliakaan sitten enää, jos olisi saanut sen punaisen eikä vain keltaista.

  Meillä hyökkäyskuvio oli pitkät ajat tosi huono. Hirveästi pantiin pitkää Maquiren tai Evansin päähän tai sitten sorruttiin omaan näppäryyteen. Oletin itse, että Gini olisi ollut laitapakkina, mutta olihan Hendo ihan kohtuullinen. Aiheutti turhan keltaisen Joelille tyhmällä kantapääkikalla ja oli vähän hukassa erikoistilanteissa, mutta olihan sitten vastapainoksi aivan asiallista työtä myös. Harmi kuitenkin, että typerillä syötoillä aiheutettiin Jamesille ulosajo edellisessä ottelussa. Ehkäpä homma olisi kuitenkin toiminut paremmin hänen kanssaan. Toisaalta tuo sää ja kenttä olivat mitä olivat, mistä ehkä Ketuille oli enemmän hyötyä kuin meille.
 2. Like
  lfcsmith got a reaction from Torres9 in Liverpool FC - Kausi 2018/19   
  Perinteiset synnit eli viimeistely, kyvyttömyys jäädyttää peli johtoasemassa sekä erikoistilannepuolustaminen ja puutteet pelaamisessa puolustussuuntaan, joita on nähty tämän rotaatiomiehistön kanssa aiemmilla kausilla, ratkaisivat yhdessä Chelsean yhden vaihdon kanssa pelin. Homma oli hanskassa ja peli olisi voinut olla vaikka 5-0 siinä 79 minuutin kohdalla. Lukuun ottamatta Moratan tilannetta ihan alussa, Chelsea ei saanut oikein mitään tosi vaarallista aikaan ja meillä oli tukku niin sanottuja tuhanen punnan paikkoja. Mutta jos ei saada palloa tyhjään maaliin, niin peli jää elämään.  Sitten tyhmä rike, Chelsealle vapari ja kas kummaa vapaa puskutila hyökkäävälle joukkueelle + meillä ei ole ketään siivoamassa mielestäni tosi hyvin pelanneen Mignoletin torjumaa palloa = 1-1. Ja sitten noin 5 minuuttia myöhemmin paljastui kunnolla, miksi Jordan Henderson ja Alberto Moreno ja tällä hetkellä myös Fabinho kuuluvat rotaatiomiehiin. Toki voi myös sanoa, että harvoin yksi vaihto voi niin paljon muuttaa joukkueen peliesitystä kuin muutti Hazardin tulo kentälle Chelsean peliesitystä. Siinä ensin Chelsea paransi keskikentän laatua vaihtamalla Willianin Hazardiin ja sitten heti perään meillä vä'hän heikennettiin keskikenttää, kun Hendo tuli Milnerin tilalle. Ratkaisivatko ne vaihdot ottelun? Mielestäni Kante ja Luiz eivät tuoneet Chelsean peliin mitään tullessaan Kovacicin ja Christensenin tilalle, mutta Hazard toi. Meillä samaten Firminon tulo Manen tilalle ei minusta näkynyt kentällä oikein mitenkään (jos ei sitä lasketa vaihdon syyksi, että Chelsea teki sen jälkeen 2 maalia) ja Salahin tulo Chelsean toisen maalin jälkeen Fabinhon tilalle ei auttanut meitä mihinkään.

  Mutta jos jossakin piti hävitä nyt ja jostakin piti tässä vaiheessa pudota, niin tämä oli varmaan ihan paras ottelu molempiin.
 3. Like
  lfcsmith got a reaction from Sherlock in Liverpool FC - Kausi 2018/19   
  Mielenkiintoista, miten porukka näkee asiat eri tavoilla. Taisi useille normiesitys umpisurkeaa West Hamia vastaan pistää legopalikat sekaisin ja alkoi jo sitten heti ekan pelin jälkeen taas mennä suhteellisuudentaju ja mestaruuspokaali vilkkua silmissä. Sitä tunnetta ehkä pahensi vielä 0-2 voitto vaikeaksi koetun Crystal Palacen vieraana. CP:kin on osoittautunut alkukaudesta loppujen lopuksi kovin haavoittuvaksi, joten sekään ei ehkä ollut paras tason mittari. Minusta kaksi viimeistä vastustajaa eli Brighton ja Leicester ovat osoittaneet jo kauden alkupeleillään olevansa kova luu vastustajana kenelle tahansa,. joten pelillisesti voitto molemmista ilman päästettyä maalia on hyvä saavutus. Kyllähän esim. Siralexin menestys perustui aika pitkälle siihen, että hänen joukkueensa väänsi lopulta hikisen voiton, ei siihen, että olisi marssittu kepeästi muiden yli.

  Se Leicesterin maalihan ei tullut pelillisesti kuten edellä on jo riittävän hyvin todettu. Alisson poimi rikkaruohon pyrkiessään viljelemään maalivahdin roolia hyvin jalalla pelaavana kenttämiehityksen osana. Pää ajatteli peliä ylöspäin eikä muistanut, että Glenn Murray jo meinasi ryöstää pallon edellisessä ottelussa samanlaisessa tilanteessa. Ehkä nyt se meikäläisen maalivahtipelissä tuttu pallo pois maalilta ja lujaa poispäin hylkkääjistä -vaihtoehto on jo Alissoninkin aivoihin rekisteröitynä vaihtoehtona.

  Jos nyt kauden 4 avauspeliä summaa, on pystytty a) tekemään maaleja kaikissa otteluissa ja b ) on pystytty nollaamaan vastustajan loppuhetken vyörytykset toisaalta puolustamalla ja toisaalta jäädyttämällä peliä ja c) on selkeästi parannettu puolustamista viime kausiin verrattuna, minkä ansiosta on d) voitettu hankalat pelit vastustajan bussittamisesta huolimatta.
 4. Thanks
  lfcsmith got a reaction from Mati in Valioliigavalmentajien potkut   
  No niin ovat Allardyce, Lambert, Moyes ja Pardew ilman työtä, kuten ihan oikein varmaan onkin. Ja fanien toive toteutui Arsenalissakin, kun Arsene lopulta lähti. Everton uskoo Marco Silvaan ja Arsenal Emery Unaihin (niin kai se nimi kirjoitetaan) ja West Ham Mauricio Pellegriniin (niin kai se nimi kirjoitetaan).  Saa nähdä, miten äijien käy. Hughes saa jatkaa koomailuaan Southamptonissa, kun  porukka onnistui lopussa ohittamaan Carlos Carvahalin hyytyneen Swansean. Carvahalin tulevaisuudesta ei ole tietoa, mutta eihän tämä hänelle mikään meriittikausi lopulta ollut. Swanseassa taival päättyi joka tapauksessa. Hodgson ilmeisesti jatkaa Palacen peräsimessä, mutta siitä ei ole ainakaan itsellä mitään tietoa, mikä on Antonio Conten ja Chelsean yhteisen taipaleen kohtalo. Romanilla taitaa mennä aika viisumin metsästämiseen nyt.

  Aika kuollutta muuten näyttää olevan tämä Paitsion keskustelu pääosin. Kun tulin vilkaisseeksi tänne, tulipa nyt päivitettyä tuota manageritilannetta samalla.
 5. Like
  lfcsmith got a reaction from Maz in Valioliigavalmentajien potkut   
  Tekisi mieli sanoa että vittu tätä managerinvaihtotouhua. Siis Roy Hodgson, Alan Pardew, Sam Allardyce, Paul Lambert ja nyt Mark Hughes kaivetaan suosta ja raahataan taas uuteen Valjuseuraan. Ja kun katsoo noita alempia sarjoja ja Skotlantia, niin kierrätys on vielä enemmän piiri pieni pyörii -touhua.
 6. Like
  lfcsmith got a reaction from Torres9 in Liverpool FC - Kausi 2017/18   
  Firminon maalista tuli ihan Cityn Sanen maali mieleen. Sitä ei juuri kukaan pitänyt Sanen mahtavana tekemisenä, vaan jengi haukkui siitä Loris Kariuksen. Mielenkiintoista, että tämä nyt kääntyy näin päin.
 7. Like
  lfcsmith got a reaction from Torres9 in Liverpool kamat/tuotteet   
  Tilasin toooooosi pitkästä aikaa verkkokaupasta tavaraa. Olipas hankalan puoleista saada tiedot ajan tasalle, jäsenyystiedot mukaan ja tilatuksi 125 collectionista tavaraa. No tabletilla sain himoamani paidan joka on tehty ekan pelipaitamme ja logomme pohjalta. Oli loppu, kun kävin paikan päällä viimeksi, mutta sanoivat, että tulee marraskuussa lisää. Ostin tällä viikolla 18 ottelulippua, 2 paitaa ja 125 v-jääkaappimagneetin. Siihen päälle syksyn 25 ottelulippua ja viime reissun 125 v -paidat (sis kauden pelipaita) ja mukit ja vaimon paidat = nyt ei taida tulla taas vähään aikaan ostelluksi mitään. No kesällä toivon mukaan lippuja taas.
 8. Like
  lfcsmith got a reaction from Mati in Tervetuloa IPB-foorumille, hyvästi vBulletin   
  Eli idea on se, että porukka saa pitää tutun alustan jutella. Ok. Sitähän varsinaisesti kysyin. Se oli enemmän ääneen pohdiskelua, kun totesin, että aktiivikirjoittajien porukka on aika pieni yms.
 9. Like
  lfcsmith got a reaction from Merseyside2 in New Anfield   
  Äkkiäpä mielet muuttuvat, jos tuo pitää kutinsa. Ei ole pitkä aika, kun Anfield Road Endin uusimisen takaisinmaksuaika laskettiin niin pitkäksi, että seura ei ollut kovin innostunut jatkamaan uudistussuunnitelmaa ainakaan nyt. Ajatushan ei ole uusi vaan tuo laajennus on ollut mielessä alusta asti. Kirjoitin viime vuonna Norwegian Woodiin Anfieldin historiasta jutun sen "kunniaksi", että tämä Anfieldin 2000-luvun saaga lopultakin sai yhden päätepisteensä uuden Main standin valmistumisen myötä. Siinä oli mukana myös tämä laajennusajatus.
   
  Omalla tavallaan merkittävä muutos stadionilla tapahtuu ensi syksynä, kun seuran 100-vuotisjuhliin valmistunut Centennary muuttuu Kenny Dalglish Standiksi. Tähän astihan katsomoita ei ole nimetty kenekään mukaan. The Spion Kopin eli nykyisin The Kopin taustat löytyvät buurisohdista ja Centennaryn siis 100-vuotisjuhlista. Main stand on nimensä mukaan pääkatsomo ja Anfield Road End on nimensä mukaan Anfield Roadin puolella. Centennaryn nimi oli aiemmin myös viereisen kadun eli Kemlyn Roadin mukaan. The Kop sai nimensä siitä, että se rakennettiin 1906 mäkirinteeseen ja eräs lehtimies ehdotti sille paljolti Liverpoolin suunnalta tulleiden sankarivainajien kunniaksi samaa nimeä Spion Kop kuin oli sillä mäellä, missä nuo sankarivainajat kaatuivat Etelä-Afrikassa.
   
  Tuli muuten tsekatuksi viime lauantaina uuden Main standin vip/hospitality-tilat, kun oltiin rouvan kanssa vuosittaisella Black Tie Dinnerillä. Hyvät tilat, ei voi kuin kehua. Aiempina vuosina tuo tapahtuma on ollut Centennaryn edustustiloissa, jotka ovat vähemmän valoisia ja ilmavia kuin uudet tilat. Ei tullut yhtä kuuma esimerkiksi nyt kuin aiemmin.
   
  Uusi Main stand on tullut testatuksi jo muutamaan kertaan. Jos menee radiotorniin keskustassa, ymmärtää, miten valtava rakenne se on. Anfield näkyy selkeästi ympäristöstä erottuvana pisteenä kaupunkikuvassa sieltä ylhäältä katsellessa.
 10. Like
  lfcsmith got a reaction from Jahnny in Englannin Valioliiga 2016/17   
  Katsoin tuossa otteluohjelmaa kaudelta 2005-2006. Valioliigassa pelasivat silloin mm. nämä joukkueet:
   
  Aston Villa, Blackburn Rovers, Birmingham City, Bolton Wanderers, Charlton Athletic, Fulham, Newcastle United, Portsmouth, Wigan Athletic.
   
  Lisäksi noihin aikoihin eli seuraavalla kaudella Valioliigassa olivat mm. Reading ja Sheffield United. Noista edellä mainituista oli pudonnut silloin Birmingham ja samaten edellisellä kaudella vielä Valjussa palloilleet Crystal Palace ja Middlesborough. Warford oli myös 2006-07 uusi Valjuporukka.
   
  No mitä halusin sanoa on, että se vakiintuneelta Valioliigan keskikastilta tuntuva porukka on uusiutunut aika rajusti 10 vuodessa. Samoin on tullut aika paljon muutosta siihen porukkaan, joka kisailee Valioliigaan noususta. Ei tällä nyt muuta merkitystä, mutta kertoo vain, että kyllä siellä ylimmälläkin sarjatasolla tapahtuu kiertoa. Antaa ehkä toivoa mm. niiden joukkueiden, joiden nimet on tuossa mainittu, kannattajille siitä, että parempaakin voi olla tiedossa.
 11. Like
  lfcsmith got a reaction from Mati in Liverpoolin siirtospekulaatiot   
  Joo mutta suomalaisilla ei ole siitä varaa valittaa Liverpoolissa, sitä tarkoitin.
   
  Minusta tämä toisten katsojien moittiminen on sitä samaa "fasismia" kuin vaikka somessa nähdään. Erityisen "fasistisia" toisten toiminnan tuomitsijoita ovat nämä omasta mielestään niin hyvä ihmiset. Minä esim en halua olla katsomassa peliä Kopissa enkä laula ottelujen aikana enkä myös huuda vittua koko ajan, jos peli ei kulje. Olen siis just sellainen paska kannattaja varmaan. En laula, kun ei ole minkäänlaista lauluääntä, en mene Kopiin, kun haluan istua, ja eläydyn peliin eri tavalla muutenkin kuin möykkäämällä koko ajan. Miksi en saisi tehdä niin? En myös juo paskaa kaljaa Albertissa tai Sansonissa ennen peliä, kun haluan mieluummin viettää ottelun penkillä katsomassa peliä enkä kusella. Enkä tuo koskaan syötävää katsomoon, koska se on mielestäni vastenmielinen tapa etenkin niillä istumatiheyksillä kuin futiskatsomoissa on. Enkä viitsi juurikaan käydä katsomassa pelejä ravintolassa, kun on viikonloppuisin muutakin elämää eikä arkisin jaksa. Näillä kaikilla eväillä pääsee monen puritanistifasistin mielestä jo ihan paskan kannattajan kirjoihin :-)
 12. Like
  lfcsmith got a reaction from Maz in Valioliigavalmentajien potkut   
  ManU-leirissä ollaan varmaan aivan liekeissä, kun liki kaikki muut ovat vaihtaneet tai vaihtavat paitsi...
 13. Like
  lfcsmith got a reaction from savonsusi77 in Liverpool FC Europa Leaguessa   
  Hihhihhii. Tämä meni ekan osaottelun jälkeen juuri niin kuin toivoin. Villarealilla oli koko ajan ykköset päällä, me kaivettiin ne vasta toiseen osaan.
 14. Like
  lfcsmith got a reaction from Torres9 in Past players   
  Olipa viime perjantaina taas onni tavata pari legendaarista Liverpool-pelaajaa. Hienojen ja hauskojen miesten Ray Clemencen ja Gary McAllisterin kanssa otetut selfiet löytyvät mun facesivulta.
   
  Etenkin Ray Liverpoolin historian kovimpana maalivahtina on todellinen legenda. On sitä varmaan myös Tottenhamissa, jonne päätti siirtyä meiltä 1981 muistaakseni. Maccahan oli enemmän yhden kauden eli treblen tuoneen 2000-2001 kauden ihme. Mieshän tuli 2000 jo 35-vuotiaana ha lähti 2002 takaisin Coventryyn ajatuksella ruveta manageriksi, mutta vaimon sairastuminen sotki sitä uraa.
 15. Like
  lfcsmith got a reaction from Merseyside2 in Liverpool FC Europa Leaguessa   
  Meillä oli Kipinässä ihan mukavaa lopulta kaikilla. Osalla kyllä tuntui unohtuvan, että peli kestää 90 minuuttia. Divockin maali alkoi sitten hiljentää sitä marmatusta, vaikka Reusin maali meinaskin taas osalta viedä uskon. Itse olen varma, että Klopp teki tämän tahallaan. Kyllä nyt Dortmundissa taas haikaillaan hänen peräänsä ja Liverpool sai yhden unohtumattoman illan lisää. Taktinen veto siis.
 16. Like
  lfcsmith got a reaction from Torres9 in Liverpool FC Europa Leaguessa   
  Olin mukana ottamassa joukkuetta vastaan Chelsea-peliin tiedätte kai koska. Silloin oli aivan mieletön tunnelma, mutta itse peliin se kliimaksi ei sitten riittänyt. Toivottavasti torstaina on toisin itse pelissä.
 17. Like
  lfcsmith reacted to Viper in 10.4.2016 Tottenham Hotspur - Manchester United @ White Hart Lane   
  Mua ärsytti aikoinaan paksun tarjoilijan tapa rustata vihkoonsa koko ottelun ajan muistiinpanoja. Samaa tekee LVG, eikö manulla ole varaa tilastokavereihin vai onko tuossa jotain pätemisen tarvetta. Eihän Pochettinokaan rustaile mitään vihkoonsa?
 18. Like
  lfcsmith got a reaction from savonsusi77 in Liverpool FC kausi 2015-16   
  Liverpoolin pelin kannalta uutinen on lähinnä hieno. Kuten taisi tulla jo aiemmin sanotuksi, Hendo on ollut koko kauden pääosin heikko. Sen liki-mestaruuskauden City-pelin punaisen kortin jälkeen suunta on ollut alaspäin ja kapteenin nauha käänsi yhdessä vammojen kanssa näkäjään kaverin jyrkemmälle rinteelle. Jospa Tottenham olisi niin hullu, että maksaisi vaikka 35 miljoonaa. No ei vain. Olisihan se kiva, jos Hendo vielä pääsisi takaisin pinnalle. So far one season wonder. Samaan tapaan kuin Lucas Leiva, jolla oli yksi wonder-season, jonka sitten katkaisi loukkaantuminen ja alamäki alkoi taas.
 19. Like
  lfcsmith got a reaction from Lasse Tikka in Mark Noble (West Ham 2004–)   
  Noista tulee kyllä 23 tai oikeastaan 24, jos Smokien alkuperäinen kirjoitusasu lasketaan mukaan. Robinson tuo 2 osumaa, toisen Smokeyn ja toisen Mrs:n kanssa. Siis 24 tarkoituksella. Joku You yms tietysti osuu myös mutta niitä en laakenut. Archies oli Sugar Sugar, eikös.
   
  Lopuksi kaikille: After a stormy monday let it be the sunshine of Your smile bringing us freedom so that we can be free from a bad company and spend the night happy together.
 20. Like
  lfcsmith reacted to Lasse Tikka in Mark Noble (West Ham 2004–)   
  Pirun hyvä. 22 tunnistin!
 21. Like
  lfcsmith got a reaction from Lasse Tikka in Mark Noble (West Ham 2004–)   
  Mitä häpeällistä isänsä teki? Siis kohteliko hänkin Lampsia häpeällisesti vai olisi hän muuten vain häpeällinen käytökseltään? Oliko se Boley etu- vai sukunimi?
 22. Like
  lfcsmith reacted to Lasse Tikka in Dimitri Payet (West Ham 2015–)   
  No ÄLÄ! Ja siinä oli vielä kierrettä kanssa. Mitä se on tollanen kieroilu? Kyllä ei ole tolkun meininkiä tuollanen. Se on kun vapareita vedetään semmonen juttu, että mennään ja vedetään. Ei siinä mitään asetella tai kaverille kuiskutella. Ja palloon ei mitään kierrettä eikä putoavia lehtiä vaan sellanen suora laaka, ja niin kova että jos mokke sattuu oleen edessä, niin sen saa kaapia pallo sylissä sieltä seitsemänneltä penkkiriviltä. Se on reilua sellanen.
   
  Huijarimeininkiä on tuollanen kierre. Ja vielä tolpan kautta mun päiviäni. Pitääkö sellasta sitten tuulettaa, ei pidä! Sitäpaitsi West Ham Way on että maalia ei tuuleteta. Korkeintaan jos on oikeen hienon syötön kaverilta saanut, niin sille voi keskiympyrää kohti kävellessä vähän nyökätä. Silleen huomaamattomasti ja korkeintaan silmäkulmasta sinne päin samalla vilkaista.
   
  Alvin Martin. Siinä oli West Ham Way. Paul Ince sille nuorena poikana kerran kentällä sanoi että syötä nopeemmin. Kun tulivat puoliajalla koppiin, Alvin nosti pojan seinälle ja mursi sen nenän kunnon puskulla. Manageri tuli koppiin ja katsoi kun Incellä verta joka paikassa ja kysyi mikä buugi. Alvin sanoi että ei hätää, kaikki kunnossa ja homma hoidettu. Niinkun olikin. West Ham Way.
 23. Like
  lfcsmith got a reaction from Merseyside2 in Valioliigavalmentajien potkut   
  Pettynyt, kun Rafa valitsi Newcastlen?
 24. Like
  lfcsmith got a reaction from Lasse Tikka in Valioliiga 2015/16   
  Harvinaisen miellyttävä kierros tuloksiltaan, pakko sanoa.
 25. Like
  lfcsmith got a reaction from Merseyside2 in Past players   
  Minä en. Ei voitettu mitään. Haluan sellaiset ajat, että voitetaan pokaaleita.
×