Jump to content

Golden Age Milanista

Members
 • Content count

  3,686
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Golden Age Milanista


 1. 9 tuntia sitten, pake kirjoitti:

  Vapaamatkustajaksi en Zlatania noillakaan otteilla sanoisi. En nyt puhu maalista ja syötöstä vaan siitä, miten ohjaa joukkuekavereitaan ja piiskaa jokaisen parempaan suoritukseen.

  Tarkoitin tällä vapaamatkustamisella enemmänkin osallistumista prässämiseen ja puolustamiseen. Eihän se tietty ole koskaan ole Zlatanin vahvuus, mutta viime kaudella muutamaa peliä lukuunottamatta Z pelasi hyvin ja silloin se vapaamatkustaminen oli helpommin anteeksiannettavaa. Nyt kun ne otteet on, mitä on, niin asia on vaikeammin puolustattavissa.

  Sillä koulukuntajutulla tarkoitin, että esim. silloin, kun Rangnickia kaavailtiin Milaniin, niin hän ei lainkaan innostunut Zlatanin sopimuksesta. Ja jos ajatellaan vaikkapa jotain Kloppia, niin eipä sieltäkään tulisi ymmärrystä Zlatanin etuoikeuksista. Eilen muuten oli hyvä juttu Ronaldosta ja samasta asiasta. 

  Zlatanissa on paljon hyvää, mutta nyt alkaa näyttää, että kilometrit alkaa tulla täyteen huipputasolla. Haluan olla väärässä ja nähdä hyvän loppukauden. Silti minun valinta tällä hetkellä olisi mieluummin Giroud avaukseen kuin Zlatan.


 2. 4 tuntia sitten, pake kirjoitti:

  Noh, ehkä se riittää risuista. Tai ei... Zlatan. Karmeassa kunnossa. Pää kohmeessa pelaamattomuuden vuoksi. Antaa vastustajalle tilaisuuden ryöstää pallon joka kerta. Huolimatonta työskentelyä. Mutta... Kun paikka tulee, verkko heiluu. Vapautti myös erinomaisella syötöllään Leaon maalintekoon. Zlatan on tällä hetkellä 80% pallollisesta tekemisestään vain haitaksi omilleen, mutta sitten ne loput onkin sellaisia, joista maaliverkko voi heilua. Eli helppo antaa ne helpot virheet anteeksi jos/kun tulosta tulee.

  Asiasta olen samaa mieltä, mutta en välttämättä johtopäätöksestä. Nykyjalkapallossa hiukan koulukunnasta riippuen ei voi olla vapaamatkustajia. Eilen Zlatan sai muutaman onnistumisen, mutta mitä jos ei olisi saanut. Tai seuraavissa peleissä. Z:lla on myös 7 miljoonan palkka, niin saako sille vastinetta. 


 3. Tällä kertaa pääsin sentään toiselle puoliajalle ennen mattia. Filmi meni poikki Bolognan tasoituksen jälkeen.

  Ennen peliä mietin, että mitähän sieltä taas tulee, kun seeprana heiluu herra Valeri. Tällä kertaa taisi käydä niin, että sitä kyselee kotijoukkueen fanit. Se Bolognan eka punainen on kyllä ihan perusteltavissa maalipaikan viemisenä ja toinen punainen oli ruma taklaus. Ei ne mitään oikeusmurhia ollut. Lähinnä ihmetyttää niiden tuomioiden viheltäjän nimi.

  Mutta sitten siihen peliin. Eka maali oli hieno Leaon maali, josta hyvä laukaus lähti aika sivusta. Ei mikään ihme, että Bolognan mokke oli kiukkuinen. Toinen oli taas hieno Calbrian maali. Ja kaikki näytti niin helpolta, kun Milan johtaa kahdella maalilla ja pelaa yhden miehen ylivoimalla.

  Mutta mitä vielä..Ilmeisesi Iso Z päätti, että on tylsää ja puski Bolognan kulmasta oman maalin. Tämä sekoitti Milanin pakan, että melkein saman tien iskee nopeasta hyökkäyksestä pelin tasoihin. Tekee mieli kysyä, että kuinka paljon Milan tarvitsee handicappia voittaakseen nämä pelit..No ilmeisesti sen hetkeä myöhemmin tulleen Bolognan toisen punikin.

  Lopulta Milan kairasi sen voiton pelin lopussa tulleilla Bennacerin ja Ibran maaleilla, mutta eikö tätä tosiaan olisi voinut hoitaa helpommin.

  FCaVUToX0AEHzr2?format=jpg&name=large

  FCapEO_XIAES723?format=jpg&name=large

  Pelin tilastot.

  49558315-10124027-image-a-39_16350309745

  Tekisi mieli valita Bennacer MotM:ksi, mutta valitsen kuitenkin Leaon. Kumpikin pelasi hyvän pelin ja teki maalin. Tällä kertaa vaakakupissa painaa Leaon hyvä syksy (tämän ei pitäisi vaikuttaa, mutta..). Olen monta kertaa miettinyt, että voisi valita, mutta joku muu kiilannut edelle. Täläkin kertaa niin olisi voinut käydä.

  49558431-10124027-image-a-40_16350312306

  SempreMilanin arviot.

  49558311-10124027-image-a-38_16350308698

  Piolin kommentit:

  “We struggled, because we made the mistake of thinking the game was over when we were 2-0 up with an extra man.” 

  “If you stop playing, then you run a risk in any scenario. Fortunately, we showed the strength to restart and get the win.

  “When against nine men, that changed our mentality and we got too frenetic. Having Giroud and Ibrahimovic together also confused us, we were putting too many crosses in without specific aims.”

  The coach was asked if he was intending originally to substitute Ibrahimovic with Giroud before the Soriano red card.

  “I was going to make that substitution anyway, as we had an extra man, so I thought the two strikers would give us more options in the box.

  “We should’ve controlled the game when we had the lead, but we took the wrong attitude. The first half performance was very good, we created many dangerous opportunities, but had the wrong attitude after the break and that’s an important lesson for our growth.”

  Milan again showed their ability to score late goals and Pioli assures it is not about physical fitness.

  “It’s the mentality that makes the difference, which makes us go for the victory and continue believing in ourselves right to the end.”

  The Rossoneri certainly did not give their best this evening, but Pioli considers it a precious result, even against nine men.

  “This is a very important victory, very important. We know after the Champions League fixtures it’s tough against teams who had all week to prepare, but we will learn from this experience.

  “Now we’ve got to get back physical and psychological energy to avoid making these mistakes again.”

   

  Pelin highlightsit:

  Tärkeä voitto ja kolme pistettä lopulta. Se tarkoittaa, että Milan jatkaa vähintään sijalla 2 seuraavalle kierrokselle. Silloin vastaan tulee Torino San Sirolla ja matsi on jo tiistaina.


 4. Avauskokoonpanot:

  Bologna:

                    Barrow        Arnautovic

                                Soriano

  Hickey     Dominguez      Svanberg    De Silvestri

                    Theate    Medel     Soumaoro

                                 Skorupski

   

  Bolognan penkki:  Bardi, Molla; Binks, Mbaye; Schouten, Vignato; Orsolini, Sansone, Santander, Skov Olsen, van Hooijdonk. 

   

  Milan:

                        Ibrahimovic

                Leao       Krunic     Castillejo

                    Bennacer     Tonali

  Ballo-Toure      Kjaer    Tomori     Calabria

                            Tatarusanu

   

  Milanin penkki: Jungdal, Mirante; Conti, Gabbia, Kalulu, Romagnoli; Bakayoko, Saelemaekers; Giroud, Maldini. 


 5. Huomenna Milanilla on taas minulle huonosti sopiva iltapeli, eli 21.45 Suomen aikaa pelattava matsi. Tällä kertaa se on noin 200 km Milanosta linnuntietä kaakkoon olevassa Bolognassa, joka sijaitsee Emilia-Romagnan alueella. Siellä vastassa kaupungin nimen omaava punaiseen ja siniseen pukeutuva futisylpeys heidän 31 000 katsojaa vetävällä Stadio Renato Dall'Aralla.

  Bologna on perustettu lokakuussa 1909 ja sen jälkeen pääsarjakausia on tullut niin, että nyt on menossa jo 75. kausi. Bologna ei ole pelkästään pelannut Serie A:ta vaan on napanut myös 7 scudettoa (1924–1925, 1928–1929, 1935–1936, 1936–1937, 1938–1939, 1940–1941, 1963–1964).

  Nykyään Bologna on tasainen keskitason puurtaja. Viime kaudella Bologna oli satjassa 12. ja keräsi  38:sta pelistä 41 pistettä. Tällä kaudella on tahti on toistaiseksi hiukan parempi, sillä Bologna on kerännyt 8:sta pelistä 12 pistettä. Milan on kerännyt vastaavasti kerännyt 8:sta pelistä 22 pistettä.

  Myös vire on Milanilla parempi. Milan on kerännyt 5:stä viimeisestä pelistä 4 voittoa ja 1 tasurin. Bologna on taas kerännyt 5:stä viimeisestä pelistä 1 voitto, 2 tasuria ja 1 tappio.


  Piolin kommentit:

  Current form
  "We're not in trouble; it's just something that can happen in a busy season. The team will be competitive tomorrow and the lads will be ready to put in a great performance. Bologna are very adept at sitting back and hitting you on the break; they're a tough team to face. We were mediocre all over the pitch against Porto. By working hard on the field, we've been able to work on a few things that weren't working and that we'll try to implement tomorrow evening. We mustn't think about taking focus away from Europe. It's always better to aim for the impossible than to not try at all. We'll try to perform at our best in every competition. But we'll think about the Champions League in two weeks; for now, our focus is on the league."

  Tomorrow's game
  "Three years later and it's still the same two coaches; this means that something is going right on both sides but we're in a time where things have changed a lot. Bologna have gone with a different system in recent weeks; they are a really focused team with a lot of individual quality. We've had 48 hours to analyse the performance in Porto and we've been able to work really hard ahead of tomorrow's match. It'll be a tough game against an in-form team. I expect AC Milan to produce the level of football that we all know they can." 

  Individuals
  "Ibra needs to train and play; he has a week of full training behind him. He'll get more minutes tomorrow but I still need to decide whether it's him or Giroud that starts. With respect to the game against Porto, we only have Conti and Castillejo back fit. Kessie and Rebić won't be available, nor will Pellegri who's suffered a slight inflammation. The players, who are available, are all doing well; we'll take stock of what kind of match it might be and we'll make our selections on that basis. Calabria is an intelligent player; he could also play on the left but I'll keep him on the right if I can."

  100 matches in charge
  "I'm just focused on tomorrow's game; I didn't realise that it was my 100th game in charge of AC Milan. It's great to be here. I get on well with everyone. We just need to think about the present though. My best moment? My first game at San Siro gave me a lot of strong emotions, even if we didn't get the win. I like to think about the records that are yet to be broken."

   How to grow
  "There's a lot of chatter about the standings and the Champions League but we have a lot of matches still to play and we just need to focus on winning in Bologna. The season is long and we need to take every chance to make improvements. Consistency has to be a strength. The lads have always done well to learn from their mistakes. We'll have the chance to show that tomorrow. We'll need to focus and be convinced in our own ability."      

   


  Bologna F.C. 1909 - A.C. Milan

   

  Bolognan valmentajan Siniša Mihajlovićin miehistö:

  Maalivahdit: 
  Bardi, Molla, Skorupski.

  Puolustajat: 
  Binks, De Silvestri, Dijks, Hickey, Mbaye, Medel, Soumaoro, Theate.

  Keskikenttäpelaajat: 
  Dominguez, Schouten, Soriano, Svanberg, Vignato.

  Hyökkääjät: 
  Arnautovic, Barrow, Orsolini, Sansone, Santander, Skov Olsen, Van Hooijdonk.


  La Gazzetta dello Sportin pohdiskelua Milanin avauksesta:

  FCNm7RGWEAgLpWf?format=png&name=900x900

   

  Skyn ennakoima Milan-avaus:

  FCTvXv3WYAUocOH?format=jpg&name=large

   

  Milanilla on todella hyvä sarja-avaus, jossa ei vielä tappiota tullut. Jokainen putki katkeaa joskus ja tämä peli on ihan mahdollinen sen putken katkeamiseen. Milanilla on eurokiireitä ja poissaoloja, jotka voi sekoittaa pelaamista.

  Milanin niukkaan voittoon uskoo Whoscored.com, joka ehdottaa Milanin 0-1 vierasvoittoa. Samoin Freesupertips.com ehdottaa Milanin 1-2 vierasvoittoa, mutta sen sijaan Footballpredcitions.com uskoo 1-1 tasuriin. En silti yllättyisi, jos lukemat olisi noi viimeiset..  


 6. Rajut kuvat: Zlatan Ibrahimovicin karatepotku jysähti vastustajaa päähän – tuomarin ratkaisu yllätti: ”Eri säännöt”
  Zlatan Ibrahimovicin nappulakenkä nousi vaarallisen korkealle. Myös Antoine Griezmann syyllistyi samanlaiseen rikkeeseen.

  JALKAPALLON Mestarien liigassa nähtiin tiistaina kaksi karmeaa rikettä, joihin syyllistyivät AC Milanin Zlatan Ibrahimovic ja Atletico Madridin Antoine Griezmann.

  Tähtihyökkääjät esittivät samalla ottelukierroksella identtiset karatepotkut, jotka osuivat suoraan vastustajan pelaajia päähän. Teot olivat tahattomia, joskin hyvin varomattomia.

  Griezmannin potkaisi Liverpoolin Roberto Firminoa ja Ibrahimovicin mono osui FC Porton Chancel Mbemban kasvoihin.

  Pään korkeudella viuhuvat nappulakengät ovat erittäin vaarallisia jalkapallossa, ja niinpä molemmat karatekat saivat katsella korttia teoistaan. Griezmann lensi suoralla punaisella ulos, mutta Ibrahimovic selvisi keltaisella kortilla.

  RUOTSALAISLEHTI Aftonbladetin mukaan eriävät tuomiot herättivät ihmetystä Espanjan mediassa. Atletico Madrid hävisi Liverpoolille 2–3, kun joukkue pelasi lähes koko toisen puoliajan vajaamiehisenä.

  – Käytännössä samalla hetkellä kaksi pelaajaa sai kaksi eri rangaistusta samasta rikkeestä. Molemmat osuivat napit edellä päähän, espanjalainen Mundo Deportivo kirjoitti.

  Venäläissivusto Sport-Express huomasi, että molemmissa otteluissa oli kaiken lisäksi saksalainen tuomari, joten kulttuurieroistakaan ei pitäisi olla kysymys.

  – Ibralle ja Griezmannille oli kirjoitettu eri säännöt. Ruotsalaisen oli sallittua potkaista vastustajaansa päähän, mutta ranskalaisen ei.

  cb02fb16597eb23818e5ef9655bd476a.jpg

  90422989335c0a6d0765376eaa5c5b2f.jpg


 7. Kiitoksia pojat raporteista! Itse jouduin passaamaan koko pelin.

  Heekilla on hyvää pohdiskelua taktiikoista. Noin yleisluontoisesti voisi todeta, että europelit on europelejä. Siellä tulee erilaisia taktiikoita ja erilaisia joukkueita vastaan kuin nomisarjapeleissä. Vuosi sitten esim Inter jäi rannalle huutelemaan, vaikka joukkue laadukas ja laadukkaasti valmennettu. Ei edes tullut Eurooppaliigapaikkaa. Tänä vuonna taitaa käydä samoin Milanille..

  Mut joo. Tässä vielä jotain yleistä:

   FCFyiP3VkAYh0i7?format=jpg&name=large

  Pelin tilastot.

  wire-49385367-1634679135-233_634x422.jpg

  SempreMilanin pelaaja-arviot.

  wire-49385369-1634679137-797_634x422.jpg

  wire-49385361-1634679131-38_634x422.jpg

  Piolin kommentit:

   ‘Our performance was not the best, Porto did better than we did.’

  The Rossoneri suffered a third consecutive Champions League defeat, although unlike the one with Atletico Madrid, this was more of a deserved setback.

  There was still tension around the referee yet again, as Medhi Taremi seemed to barge into Ismael Bennacer in the build-up to the Luis Diaz goal.

  Pioli was spotted at the final whistle telling the referee “it was a foul,” referring to that Bennacer moment, but he refused to comment when repeatedly asked about the officiating.

  “Clearly, incidents can decide a result, but our performance was not good today. Our opponents did better, were sharper, more precise, had more intensity.” 

  “We didn’t start well, didn’t hold the ball well and didn’t create enough chances. The team was balanced and competitive, but the performance was not the best and at this level if you aren’t sharp both attacking and defending, you will suffer. Porto did better than we did.”

  Elsewhere in the group, Liverpool won 3-2 away to 10-man Atletico Madrid, meaning they are running away at the top, leaving a relatively even battle below them.

  Atalanta famously came back from losing their first three games to qualify for the Round of 16, so it’s not technically impossible for Milan to follow suit.

  “We must believe. It’s easier to say than do, but the other two teams are four points ahead of us. Unfortunately, this was the game we really shouldn’t have played this badly, of all of them, but we have to just keep going.”

  “I have to find out why we weren’t sharp or precise enough this evening. I don’t want to talk about the referee. I have other things to focus on.”

  wire-49385365-1634679133-267_634x422.jpg

  Tästä tilanteesta on vaikea nousta edes sinne Eurooppaliigaan. Sekin tarvitsee kotivoiton Portosta ja pisteitä Liverpoolita tai Atleticolta. Mestreiden liigan mahdollisuudet pake jo kävi läpi..No seuraavaksi lauantaina Bolognan kimppuun ja europelit jatkuu San Srolla revansilla Portoa vastaan kahden viikon päästä.


 8. Avauskokoonpanot:

  Porto:

                       Taremi      Luis Diaz

  Evanilson    Otavio      Sergio Oliveira    Uribe

  Wendell     Mbemba       Pepe         Joao Mario

                            Diogo Costa

   

  Porton penkki: Marchesin, Marcano, Francisco Conceicao, Pepê, Zaidu, Grujic, Corona, Manafa, Vitinha, Bruno Costa, Toni Martinez, Fabio Vieira

   

  Milan:

                               Giroud

                 Leao      Krunic      Saelemaekers

                         Tonali      Bennacer

  Ballo-Toure      Kjaer     Tomori    Calabria

                               Tatarusanu

   

  Milanin penkki: Desplanches, Jungdal, Ibrahimovic, Romagnoli, Kalulu, Maldini, Bakayoko, Gabbia


 9. Huomenna Milan pelaa klo 22.00 Suomen aikaa Portugalin pohjoisosassa olevaan maan toiseksi suurimmassa kaupunkissa Portossa, jossa on 238 000 asukasta, mutta Porton ympärillä olevassa metropolialueella 1,7 miljoonaa asukasta. Siellä vastaan asettuu kaupungin sinivalkoinen jalkapalloylpeys ja peli pelataan heidän Estádio do Dragão -stadionilla.

  Porto perustettiin syyskuussa 1893 ja sen jälkeen mestaruuskannu on tullut seuralle 29 kertaa (1934–1935, 1938–1939, 1939–1940, 1955–1956, 1958–1959, 1977–1978, 1978–1979, 1984–1985, 1985–1986, 1987–1988, 1989–1990, 1991–1992, 1992–1993, 1994–1995, 1995–1996, 1996–1997, 1997–1998, 1998–1999, 2002–2003, 2003–2004, 2005–2006, 2006–2007, 2007–2008, 2008–2009, 2010–2011, 2011–2012, 2012–2013, 2017–2018, 2019–2020). Eli menestystä on tullut mukavasti viime vuosinakin, vaikka viime kaudella joukkue jäi sarjassa Primera Ligassa toiseksi, kun Sporting nappasi mestaruuden. Mutta se toinenkin sija riitti suoraan jatkopaikkaan Mestareiden liigaan.  

  Tämän kauden Mestareiden liigassa Porto pelasi avauskierroksella 0-0 tasurin Atleticoa vastaan vieraissa ja seuraavalla kierroksella portigalilaiset otti 1-5 turpaan Liverpooltilta kotonaan. Niinpä Portolla on 1 piste ja on lohkossa sijalla 3. Kärjessä Liverpool 6 pisteellä ja perässä seuraa Atletico 4 pisteellä. Milan on jumbona ilman pisteitä.


  Piolin kommentit:

  Porto
  "We’ll be up against a solid and well-organised side. They’re used to playing Champions League football and have high-quality attacking players. The match will come with the difficulties that are present in a top-level game. Porto are complete in all departments, and I’ve been impressed by the quality and pace that Díaz possesses. He’s a player we’ll have to keep an eye on when we defend. We used the international break to study them and have prepared a strategy that we hope will bring rewards. Our two matches against Porto will be decisive for the final standings."

  Individuals
  "Ibrahimović is definitely doing better, but he was only involved for 15 minutes on Saturday. I think he can play more minutes, but I don’t believe he can remain on the pitch much longer than he did against Verona. Bennacer is doing fine; he showed he’s in good shape on Saturday. Krunić could start and is ready to do so; he’ll be competing with Maldini for a place in the line-up. Rade also did very well when he came on in the league. Leão has incredible potential. He’s doing very well and could do more. He’s made great strides forward in terms of remaining involved in the game."

  Atmosphere
  "Today, I saw a motivated side who are being driven by their desire to combine a performance with a positive result. This is what we’ll try to do tomorrow. We have to remain focused and stay composed when reading every single situation. Being attentive and determined and showing high concentration levels in both phases will be vital. In general, I support my players: I try to give them all the information I can, motivate them and coach them in the best way. We’re in continuous dialogue to try to grow together."

   

  FC Porto - A.C. Milan


  Piolin miehistö:

  Maalivahdit:
  Jungdal, Tătărușanu

  Puolustajat:
  Ballo-Touré, Calabria, Gabbia, Kalulu, Kjær, Romagnoli, Tomori

  Keskikenttäpelaajat:
  Bakayoko, Bennacer, Krunić, Saelemaekers, Tonali

  Hyökkääjät:
  Giroud, Ibrahimović, Leão, Maldini

   

  Mahdollinen Milan -avaus Milan Newsin mukaan:

  FB8GAFEVEAEVwnI?format=jpg&name=medium

   

  Vaikka pelejä on vielä jäljellä, niin Milanin pitää alkaa saada pisteitä, jos aikoo pelata vielä keväällä. Menemättä nyt kaikkiin skenaarioihin, niin voisi sanoa, että tarvitaan pakkovoitto, että jos niissä kevään peleissä sienen makua. Tasuri voisi riittää taistelussa Eurooppaliigan paikasta.

  Ja siihen tasuriin uskoo Whoscored.com, joka ehdottaa 2-2 tasuria ja Footballpredictions.com, joka ehdottaa 1-1 tasuria. Sen sijaan Freesupertips.com ehdottaa Milanin 1-2 vierasvoittoa. Se tekisi sarjataulukolle..


 10. Iltapelit on hankalia, ainakin yllekirjoittaneeelle, Kun matsi alkoi, niin nukkumatti vei, meikä tuhisi ja streami pauhoi. Eli kaikki meni ihan ohi.:sleep:

  Mutta niin se näytti olevan vaikeaa Milanillekin. Odotan, että joku foorumisti kertoo siitä enemmän..

  FB2TaoqXMAMaQdf?format=jpg&name=large

  Pelin tilastot.

  FB2cft-WEAIX2uu?format=jpg&name=large

  Jätänpä sen MotM:kin valitsematta. Tässä SempreMilanin arviot.

  49263139-10099487-AC_Milan_maintained_th

  49264495-10099487-image-a-42_16344196618

  Piolin kommentit:

  “Davide Calabria started as a midfielder and you can tell, because he is very intelligent, he can move around and knows how to shake off a marker or burst forward. Sometimes he can be wider, Theo Hernandez can make similar movements.

  “I just think we weren’t dynamic in the first half, did much better after the break.”

  Considering the comeback and the number of problems they had, was this win a real sign that Milan can win the Scudetto?

  “This is a very important victory, it’s worth three points. Our fans again gave us so much energy during difficult moments tonight. It’s a journey, we are trying to find consistency, but there are so many big teams with great quality.

  “As I said, we want to be competitive to the end, we’ll keep taking it one game at a time, focus on the small things for the big picture.”

  Samu Castillejo was in tears after the final whistle, but they were tears of joy, as he was pushed towards the exit and insulted by fans over the summer, only to change the game tonight.

  He earned a penalty and then his cross was deflected for an own goal by Koray Gunter.

  “Samu must be seen as an example. My choices did not favour him recently, but he never stopped working, never stopped making sure he would be ready when called upon and that is the secret of this team. I am very happy for him tonight.”

   

  Pelin highlightsit:

  Ensimmäisestä 8:sta pelistä 22 pistettä, mikä on paras aloitus 3 pisteen aikakaudella sitten kauden 1994-1995. Seuraavaksi on riistai-iltana Porto Mestareiden liigassa ja vieraissa. Toistaiseksi Tattiliigassa ei ole tullut vastaavaa menestystä kuin kotimaassa. Sarjapelit jatkuu ensi viikon lauantaina Bolognaa vastaan vieraissa. 


 11. Avauskokoonpanot:

  Milan:

                                          Giroud

                          Rebic      Maldini      Saelemaekers

                                  Kessie       Bennacer

  Ballo-Toure     Romagnoli      Tomori      Calabria

                                     Tatarusanu

   

  Verona:

                            Kalinic

                    Caprari      Barak

  Lazovic      Veloso       Ilic       Faraoni

            Casale      Gunter    Ceccherini

                             Montipò


 12. 47 minuuttia sitten, Heek kirjoitti:

  Kriisi on todellinen, kun Conti ja Castillejo löytyvät penkiltä :boogy: 

  En nyt heitä kentälle kaipaa, mutta kyllä se touhu on vaikuttanut aikamoiselta ulossavustamiselta tällä kaudella..Ei kumpikaan sentään ihan niin huono ole, etteikö voisi tarvittaessa pelatakin.

  Hellas Veronan miehistö:

  Maalivahdit:
  1 Pandur, 22 Berardi, 96 Montipò

  Puolustajat:
  5 Faraoni, 15 Çetin, 16 Casale, 17 Ceccherini, 21 Günter, 23 Magnani, 31 Šutalo

  Keskikenttäpelaajat:
  4 Veloso, 7 Barák, 8 Lazović, 14 Ilić, 20 Rüegg, 24 Bessa, 61 Tameze, 78 Hongla

  Hyökkääjät:
  9 Kalinić, 10 Caprari, 11 Lasagna, 18 Cancellieri, 99 Simeone


 13. Ei tähän voi muuta sanoa, että mikä ei tapa, niin se kasvattaa..

  Milanin miehistö:

  Maalivahdit:
  Jungdal, Tătărușanu

  Puolustajat:
  Ballo-Touré, Calabria, Conti, Gabbia, Kalulu, Kjær, Romagnoli, Tomori

  Keskikenttäpelaajat:
  Bennacer, Castillejo, Kessie, Krunić, Saelemaekers, Tonali

  Hyökkääjät:
  Giroud, Ibrahimović, Leão, Maldini, Pellegri, Rebić

  GdS:n uudempi arvio avauskokoonpanoista:

  FBzZM4hWYAEGGH6?format=png&name=large


 14. Huomenna klo 21.45 suomen aikaa San Sirolle saapuu historiallisen Veronan kaupungin perinteisempi ja suurempi seura Hellas.

  Hellas on perustettu 1903 ja sen jälkeen ollut pääsarjassa 31 kautta tämä mukaan lukien. Siihen mahtuu myös yksi scudetto kaudelta 1984–1985.

  Viime vuosina Hellaksella on ollut monenlaista ylä- ja alamäkeä, johon mahtuu nousuja Serie B:stä ja sinne takaisin tippumista. Viime kaudella Hellas oli kuitenkin oman arvonsa mukaisesti sarjassa komeasti 10. ja keräsi 38:sta pelistä 45 pistettä.

  Tällä hetkellä Hellas on sarjassa 12. ja on kerännyt 7:stä pelistä 8 pistettä. Milan on kerännyt 7:stä pelistä 19 pistettä ja on sillä sarjan 2. 

   

  Piolin kommentit:

  Verona after the international break
  "It was an unusual break. It was only yesterday that everyone was back, but I witnessed the right desire and participation levels. All of our international players returned in good shape. Tomorrow, we’ll be playing an important and difficult match: Hellas Verona have turned things around since Tudor’s arrival. We’ll need to be attentive and face them in the right manner, playing in a dynamic and composed way. They’re doing well and are aggressive, but they do give opportunities away. Our fans will give us an extra push."

  The team
  "The team haven’t forgotten the excellent things they did in Bergamo. In certain respects, Verona resemble Atalanta. We’ll have to display technical quality and energy on a physical level. We need to take things one game at a time, thinking we can win them all. We need to play tomorrow’s game as if it were the last of the season. We want to grit our teeth and overcome our problems. Bad luck exists for those who feel unlucky, but our group is strong and united. We want to transform this this delicate moment into another positive opportunity to show who we are."

  The league
  "We wanted to be where we currently are. We must only focus on ourselves; it’s still too early to look at the others. We’ll continue to press on, with not dropping points against the so-called smaller sides being just as important as matches against our direct rivals."

  Individuals
  "Ibrahimović is doing better: he returned to the pitch at the beginning of the week and has been training with the group in recent days. The final training session will be important. Then, I will speak with him and we’ll decide whether to include him in the squad or not, in which case it would be a major recovery. However, what really matters is that his condition is improving. Giroud overcame his back problem during the break and will be available tomorrow. Calabria is doing well and is available. Bennacer and Kessie are also doing well. Díaz is a little unwell and will have to be evaluated. Ballo-Touré has adapted and is now gaining confidence and belief. Krunić? His recovery is important: he had started well and is one of the players who has grown the most. He can also play as an attacking midfielder."

  Goalkeepers
  "Maignan? These things happen. We’re quite disappointed, but we’ve already seen him again and there was plenty of positivity. He slotted in perfectly and will come back stronger. Tătărușanu will play; he’s a great professional and is much appreciated by the team. Mirante will need another week of work to be able to be included. I’m happy with his arrival because he is a professional player, and I must give thanks to the Club."


   A.C. Milan - Hellas Verona F.C. 

  Kumpikaan joukkue ei ole vielä julkaissut miehistöään.


  La Gazzetta dello Sportin ennakoimat avauskokoonpanot:

  FBufrUnXEAIIiK5?format=png&name=900x900

  Hellas on aika suuri seura, vaikka historiaa löytyy lähivuosilta Serie B:stäkin. Siksi sitä ei voi laskea sarjan heittopusseihin ja Hellas voi laittaa varamiehisen kovillekin. Silti Milan on vielä suurempana seurana ja kotikentällä suosikki.

  Siihen uskoo Whoscored.com, joka ehdottaa Milanin 2-0 kotivoittoa. Sen sijaan Freesupertips.com ja Fotballpredictions.com uskoo sen sijaan Milanin 2-1 kotivoittoon. Uskotaan nyt edes johonkin voittoon..


 15. Parit Cashiet:

  Siirtomarkkinoille kuhinaa - tähtipelaajan palkkavaatimus on liikaa AC Milanille

  Useiden suurseurojen kiikarissa olevan norsunluurannikkolaisen keskikenttäpelaaja Franck Kessien ja AC Milanin neuvottelut jatkosopimuksesta ovat karahtaneet kiville. On täysin mahdollista, että Kessien seura vaihtuu tammikuun siirtoikkunassa, sillä hänen sopimuksensa tulee tiensä päähän ensi kesänä.

  Kessien, 24, agentti George Atangana kertoo Calciomercatolle, että heidän ja Milanin näkemys pelaajan palkasta ovat kaukana toisistaan. Atangana on vaatinut jatkosopimuksessa suojatilleen tiettävästi lähes 8 miljoonan euron vuosipalkkaa.

  - Tärkeä pelaaja tarvitsee sopimuksen, joka vastaa hänen standardejaan. Seura on tehnyt virallisen tarjouksen, mutta puhumme luvuista, jotka ovat kaukana toisistaan, Atangana vahvistaa.

  Milan on näin ollen vaarassa menettää Kessien ilman siirtokorvausta. Kessien markkina-arvo liikkuu 50 miljoonan euron tuntumassa.

  Kessiellä riittää todellakin ottajia, sillä hänet on yhdistetty ainakin Barcelonaan, Manchester Unitediin, Chelseaan, Liverpooliin ja PSG:hen.

   

  El Clásicon alla toinenkin taisto – Barcelona ja Real Madrid samojen vapaiden agenttien perässä

  Barca ja Real Madrid ovat edelleen silmät tarkkoina markkinoiden parhaiden vapaiden agenttien suhteen, ja nyt kiikariin ovat sattuneet samat kaksi pelaajaa. Kyseiset pelaajat ovat Chelsean saksalaistoppari Antonio Rüdiger ja AC Milanin keskikenttäpelaaja Franck Kessié.

  24-vuotiaan Kessién suhteen vakavasti otettavaa kilpailua tulee tosin Espanjan ulkopuoleltakin, sillä La Gazzetta dello Sportin mukaan myös PSG haluaa norsunluurannikkolaisen. AS:n mukaan kuitenkin myös Real Madrid pystyy tarjoamaan Kessiélle rahakasta sopimusta. Kessié kieltäytyi aiemmin AC Milanin 6,5 miljoonan euron arvoisesta jatkosopimustarjouksesta, ja Real Madrid näkee hänessä luontaisen back-upin Casemirolle.


 16. 11 tuntia sitten, Heek kirjoitti:

  Milanin hätäratkaisu on veteraanimaalivahti Antonio Mirante, 38, joka on raporttien mukaan siirtymässä punamustiin pika-aikataululla.

  AC Milanin ykkösmaalivahti joutui leikkaukseen – 38-vuotias konkari paikkaamaan

  Mike Maignan siirtyi kesällä AC Milaniin täyttämään Gianluigi Donnarumman jättämää aukkoa milanolaisseuran tolppien välissä.

  Ranskalaisvahti on aloittanut kauden hienosti ja kyennyt vastaamaan suuriin odotuksiin.

  Maignan loukkasi kuitenkin hiljattain vasenta rannettaan ja joutui leikkaukseen. Sky Sport Italian mukaan Maignanin on määrä palata pelikentille noin kahden kuukauden kuluttua.

  AC Milan ei jäänyt tuleen makaamaan. Seura on nimittäin tehnyt sopimuksen Antonio Miranten kanssa.

  Vapaana agenttina AC Milaniin saapuva 38-vuotias Mirante läpäisi keskiviikkona lääkärintarkastuksen ja allekirjoitti työsopimuksensa. AC Milan vahvisti Miranten sopimuksen keskiviikkoiltana. Sopimus kattaa loppukauden.

  Mirante poistui AS Romasta kesällä edustettuaan seuraa kolmen vuoden ajan. Mirante pelasi viime kaudella 15 ottelua AS Roman paidassa.

  35-vuotias Ciprian Tatarusanu on lähtökohtaisesti AC Milanin ykkösmaalivahti Maignanin paluuseen saakka. Romanialaisvahti pelasi viime kaudella yhdessä Serie A -ottelussa.

  2021.10.13-CU-Mirante-WebHP.png?w=1280&a


 17. 5 tuntia sitten, Heek kirjoitti:

  Ongelmia horisontissa... Mike Maignan joutuu ranneleikkaukseen :crybaby:

   

  29 minuuttia sitten, Heek kirjoitti:

  Ja jotta tilanne ei olisi liian helppo niin Theo Hernandezilla on korona :boogy:

  Älä ammu viestintuojaa..Nyt kyllä tekisi mieli. Tässä meni muuten hyvä päivä ihan pilalle.:boogy:

  Loukkaantumiset kuuluu lajiin, mutta Milanilla on sen verran kapea se materiaali, että nämä alkaa näkyä. Täytyy toivoa, että Tatarusanu ja Ballo-Toure paikkaa hyvin. Sen jälkeen menee hankalaksi, jos ei paikkaa.


 18. 6 tuntia sitten, Heek kirjoitti:

  Jälleen kerran huhumylly kiihtyy, kun tammikuun siirtoikkuna lähestyy. Joitain puheita on pelintekijän hankkimisesta, mutta itse epäilen tätä. Syitä on monia kuten esimerkiksi se, että Milanilla on pelintekijä jo hankittuna: Yadli, joka kasvaa korkoa Ranskassa.

  Yacine Adlia on jutussa suunniteltu Kessien korvaajaksi. Se on kyllä hiukan outoa, koska pääpelipäikka on hyökkäävä keskikenttäpelaaja ja vasta sen jälkeen keskikenttäoelaaja. No se on ensi kesän dilemma.

  Hyökkääjistä tämmöinen huhu:

  Lähde: Arsenal laittaa jatkosopimuksesta kieltäytyneen hyökkääjän lihoiksi

  Arsenal yrittää kaupata Alexandre Lacazetten tammikuun siirtoikkunan aikana, kertoo Football.London.

  Football.Londonin mukaan Arsenalin päätökseen vaikuttaa se, ettei Lacazettella ole aikomusta allekirjoittaa jatkosopimusta seuran kanssa. Ranskalaishyökkääjän nykyinen sopimus päättyy kuluvan kauden jälkeen, eikä Arsenal halua menettää pelaajaa ilmaiseksi.

  ESPN kertoo, että ainakin Atlético Madrid, Juventus, AC Milan ja Sevilla ovat osoittaneet kiinnostuksensa ranskalaishyökkääjää kohtaan.

  30-vuotias Lacazette on edustanut Arsenalia vuodesta 2017 lähtien. Kuluvalla kaudella hän on jäänyt vähäiselle peliajalle ja päässyt kentälle vain kahdessa valioliigaottelussa. Liigacupissa hän on pelannut niin ikään kaksi ottelua ja onnistunut maalinteossa kummassakin pelissä.


 19. 23 minuuttia sitten, Heek kirjoitti:

  Parhaassa tapauksessa Tonali voi olla meidän talismaani pitkälle tulevaisuuteen. Meidän Modric. Meidän Lampard. Meidän Gerrard jne.

  ..Meidän Donnarumma. Sorry, alkaa vaan rapisemaan usko näihin nykyjannuihin.


 20. Hävisin taas eilen kamppailun Hiekkamiehelle pelin puoliajalla, joten kirjoittelen sen perusteella.

  Se ensimmäinen puoliaika oli minusta aika tasainen. Atalanta piti enemmän palloa, mutta Milan loi paremmat paikat ja maalit. Ensimmäinen maali tuli jo puolen minuutin kohdalla, kun Calabria laittoi oman laukauksen karat sisään. Vähän ennen toista puoli aikaa Tonali vei vielä Milanin 2-0 johtoon. Joku saa kertoa toisesta puoli jahata sitten..

  Mutta joo, Atalanta oli vaikea pala, mutta Milanin voitto oli ainakin ekan puoliskon perusteella ihan oikeutettu.

   FAzVgISXMAgksXj?format=jpg&name=large

  Pelin tilastot.

  FAzdJ-DX0AES7ms?format=jpg&name=large

  Jätän taas MotM:in valitsematta, koskan näin matsista vain puolet.

  La Gazzetta dello Sportin pelaaja-arviot:

  FA1iMWgWQAMOCss?format=jpg&name=large

  SempreMilanin arviot.

  48715721-10055219-image-a-1_163329295420

  48715847-10055219-image-a-7_163329323625

  Piolin kommentit:

  “There’s no point denying it, we played really well with intensity, energy and quality. It is a great end to a run of difficult games and the team is improving, in the Champions League as well as Serie A, so we need to continue like this.” 

  “I think honestly there was a blatant foul on the second goal and I don’t know how they didn’t call that. Anyway, that’s irrelevant.

  “Atalanta have always caused us huge problems over the years and are doing well in the Champions League too, so being able to play them on level terms like this and win shows we’ve really made progress.”

  Brahim Diaz and Rafael Leao are more effective when attacking than defending, but Pioli doesn’t see that as a weakness.

  “For strikers, it’s better to run forward than run backwards. We tried to be dangerous whenever we went forward, we’ve got a lot of quality in attack and pace. It means running a few risks, but it’s good when they come off.

  “This team has been working in a certain way for two years now and getting the results. We must remain humble and maintain our belief.

  “We know Atalanta are very aggressive in their defending, so we tried to release someone from midfield to go forward.

  “What we didn’t do well in the first half-hour against Liverpool was to be dynamic, but we learned from it and took the right approach here, against a team with a fairly similar style.”

  There were reports Franck Kessie would be dropped following poor performances and the on-going contract dispute, but Pioli stands by the Ivorian.

  “I have no doubts on Franck’s quality or his attitude. The contract is a different situation, but he played in the Olympics over the summer, he got injured straight away, so he has had difficulties.

  “I think today his performance was excellent, it reminded me of his performance here last season. He’s absolutely my first choice in midfield and we have many options to choose from.”

  Pioli is refusing to hold back on the enthusiasm of the Milan players and fans after their best start to a Serie A season since the Scudetto-winning 2003-04 campaign.

  “I too have improved, and that is also thanks to the squad, the club that supported me and the directors. When everyone works together on the same page, it feels easier.

  “However, there’s a long way to go and we must remain humble, because it will be a battle. At the same time, it’s good to ride the wave of enthusiasm and I want my players to believe themselves superior to the rest. It’s then up to them to prove it, one game at a time.”

  Pelin highlightsit:

  Nyt tulee majutauko ja sitten pelit jatkuu ensi viikon lauantaina Hellas Veronaa vastaan. Sarjassa Milan komeasti sijalla 2, mutta Tattiliigassa ei ole vielä mennyt ihan niin hyvin. No sitä sijoitusta kerkeää vielä parantaa.


 21. Zlatan on hakenut itselleen syntymäpäivälahjan:

  e98ab2cc886dc883af266f966455ccdd.jpg

  Ja sitten avauskokoonpanoihin:

  Atalanta:

       Duvan Zapata    Malinovskyi

                          Pessina

  Maehle     Freuler      De Roon      Zappacosta

       Palomino    Demiral      Djimsiti

                            Musso

   

  Atalantan penkki: Rossi, Sportiello; Lovato, Pezzella, Scalvini; Iličić, Koopmeiners, Miranchuk, Pašalić; Muriel, Piccoli. 

   

  Milan:

                                           Rebic

                         Leao     Brahim Diaz   Saelemaekers

                                   Kessie      Tonali

  Theo Hernandez    Tomori      Kjaer     Calabria

                                            Maignan

   

  Milanin penkki: Jungdal, Tătărușanu; Ballo-Touré, Conti, Gabbia, Kalulu, Romagnoli; Bennacer, Castillejo, Messias; Maldini, Pellegri. 


 22. Zlatan Ibrahimovic tänään 40 vuotta – 1000 ammattilaisottelun rajapyykki ylittyy?

  Zlatan Ibrahimovic täyttää tänään, 3. lokakuuta 2021, 40 vuotta.

  Ikiliikkuja on ehtinyt tehtailla tehoja ja hämmentää niin toiminnallaan kuin puheillaan todella laajalla sektorilla.

  Malmössä alkanut jalkapallotaival vei Zlatanin aluksi, tunnetusti, Amsterdamin Ajaxiin. Elävän legendan seurasiirrot Ruotsin ulkopuolella ovat edenneet seuraavasti:

  2001-2004 Ajax

  2004-2006 Juventus

  2006-2009 Internazionale

  2009-2011 Barcelona (josta lainalla AC Milanissa

  2011-2012 AC Milan

  2012-2016 Paris Saint-Germain

  2016-2018 Manchester United

  2018-2020 LA Galaxy

  2020- AC Milan

  Kuten italialaistoimittaja Fabrizio Romano oheisessa twiitissään ynnää, on Zlatanin ammattilaisuraa jatkunut nyt 954 ottelun edestä. Tuhannen puhkaiseminen ei siis kuulosta mahdottomalta. Maaleja karriääri on tuottanut 565.

×