Jump to content

Golden Age Milanista

Members
 • Content count

  2,493
 • Joined

 • Last visited


Reputation Activity

 1. Like
  Golden Age Milanista got a reaction from pake in Milan 2018-2019, kuka on herra Elliot?   
  Milanilla on tänään reissu Toscanaan, jonka pääaupungissa Firenzessä on vastassa violetissa pelipaidassa pelaava Fiorentina, joka tunnentaan myös La Violana. Peli pelataan klo 21.30 Suomen aikaa reilut 43 000 vetävällä Stadio Artemio Franchilla.
  Viola on tällä vuosi kymmenellä tullut tunnetuksi kauniista jalkapallosta. Siitä on kiittäminen entistä Azurri hyökkääjä Vincenzo Montellaa, joka luotsasi seuraa vuosina 2012–2015. Myös firenzeläiset asettui useasti sarjassa terävimmän kärjen taakse europaikoille.
  Tällä kaudella joukkue joukkue ei ole pelannut sen paremmin kaunista kuin tuloksellista jalkapalloa. Fiorentina on sarjassa 13 ja on kerännyt 35 pelistä 40 pistettä. Surkean kauden takia joukkueen valmentaja Stefano Pioli sai potkut kuukausi sitten ja tilalle palkattiin menetysluotsi Montella.
  Tämä toinen Montellan tuleminen ei ole vielä ainakaan ollut mikään lottovoitto. Montella on saanut haalittua toistaiseksi vain yhden tasurin Bolognaa vastaan. Niinpä 5 pelin kuntopuntarikin näyttää Fiorentinalle 4 tappiota ja se yksi tasuri. 
  Milanilla on asiat hiukan paremmin. Joukkue on sarjassa 5. ja on kerännyt 35:stä pelistä 59 pistettä. Myös vire on paljon parempi kuin Violalla. Milanilla on 5:stä viimeisestä pelistä 2 voittoa, tasuri ja 2 tappiota.
  Mitä nyt vielä tulee Montellaan, niin milanistat muistaa kaverin Gattuson edeltäjänä, joka sai potkut huonojen tulosten takia. Gattuso haukkui Montellan valmennusmenetelmiä ja kuinka pelaajat oli huonossa kunnossa. No nyt kun katsoo tätä Gattuson laumaa, niin ehkä seuraava Milanin valmentaja tekee samoin..
   
  Gattuson kommentit:
  On Fiorentina v Milan
  "It’ll be a very difficult match. If I’m not mistaken, AC Milan haven’t won in Florence since 2014. Fiorentina are not picking up wins but know how to threaten, they have strong and quick players in attack. We need to put in a great performance both technically and physically, there needs to be a desire to dig in. We must hang in there and show no fear. I have great respect for Vincenzo Montella and his work."
  The final stages of the league season
  "We will try to win all our matches and need to ensure that we’re ready, especially mentally. I’m only focusing on Fiorentina. After that I’ll think about Frosinone and SPAL, two difficult sides to face. The aim is to pick up as many points as possible, we’ll put everything into it. Frosinone could be tricky, while SPAL will be looking to achieve their record amount of points in Serie A. But I repeat: Fiorentina are the present for us. We’re only thinking about ourselves and not anyone else. Our biggest regret is that we dropped a lot of points when we needed to put our foot on the accelerator."
  The team
  "The win against Bologna almost went unnoticed, what happened with Bakayoko was talked about. Despite not playing well, we created a lot, and it wasn’t easy. Over the past few years in Serie A, no side has given away anything for free: everyone will fight until the end. The strength of this group lies in not having ever given up, even in times of difficulty and disaster, also often thanks to those who were playing less. We haven’t had a disappointing season."
  Individuals
  "Biglia has been named in the matchday squad but isn’t available, he’s coming to remain in contact with the team. Calhanoglu has trained well and is available. These are all positive signs. Piatek isn’t going through a bad spell, he probably scored too many goals before. He needs to remain calm and put himself at the team’s disposal. Bakayoko? The good of AC Milan, the Club and our results need to come first. The important thing is to put aside certain episodes without holding any grudges and be consistent. Abate and Zapata have never given in. As regards the professionalism they’ve always demonstrated, I’ve only got positive things to say. The Club will oversee the renewal of their contracts."
   
  ACF Fiorentina - A.C. Milan
  Montellan miehistö:
  Maalivahdit:
  Brancolini, Lafont, Terracciano
  Puolustajat:
  Antzoulas, Biraghi, Ceccherini, Ferrarini, Hugo, Hancko, Laurini, Milenkovic,
  Keskikenttäpelaajat:
  Benassi, Dabo, Edimilson, Mirallas, Montiel, Norgaard, Gerson,
  Hyökkääjät:
  Chiesa, Koffi, Muriel, Simeone, Vlahovic
   
  Gattuson miehistö:
  Maalivahdit:
  Donnarumma A., Donnarumma G., Reina
  Puolustajat:
  Abate, Conti, Laxalt, Musacchio, Rodriguez, Romagnoli, Zapata
  Keskikenttäpelaajat:
  Bakayoko, Bertolacci, Biglia, Kessie, Mauri
  Hyökkääjät:
  Borini, Calhanoglu, Castillejo, Cutrone, Piatek, Suso.

  Skyn ennakoima Fiorentinan avaus:

   
  Skyn ennakoima Milanin avaus:

   
  La Gazzetta dello Sportin ennakoimat avauskokoonpanot:

   
  Montellalla on varmasti vielä jotain Milania vastaan ja Gattusoa vastaan. Niinpä pisteet Milanista maistusi entiselle hyökkääjälegendalle erityisen makoisasti. Toisaalta pisteet maistuisi Violalle muutenkin, koska niin kamalan huonosti on viime aikoina mennyt. Viola voi lähteä peliin silti aika vapautuneesti. Sarjapaikka on käytännössä varmistunut ja sarjassa toisaalta mitään voitettavaa ole.
  Milanin tilanne on eri. Milanin ja Gattuson on taisteltava jokaisesta pisteestä loppuun asti, jotta jonkinlainen europaikka irtoaisi.
  Whoscored.com uskoo, että Milanin ja Violan tasuriin. Sen sijaan Freesupertips.co.uk uskoo 2-1 vierasvoittoon ja Goonersguide.com uskoo jopa 2-0 vuierasvoittoon. Semmoinen kyllä maistuisi..
 2. Like
  Golden Age Milanista got a reaction from pake in Milan 2018-2019, kuka on herra Elliot?   
  Eilisestä pelistä voisi sanoa, että touhu oli kuin etelä-Amerikassa, jossa tuomari töhöilee omiaan ja pelaajat käy ylikierroksilla. Milanin pelaajilla oli kassit täynnä virtaa, kun gulagkomennuksella ei ole muuhunkaan päässyt sitä käyttää.
  Vaikka Milanin ryhmitys oli tuttua tutumpikin 4-3-3, niin Gattuso oli ohjeistanut pelaajiaan aktiivisempaan pelaamiseen. Niinpä tilanteita oli molemmissa päissä. Siitä Sarvikuonolle kiitos, ettei pelaaminen mennyt siksi nyhjäämiseksi, mitä niin usein nähty.
  Eilisessä pelissä nähtiin mielenkiintoinen episodi. Biglian loukkaanuttua Gattuso oli laittamassa tilalle Bakayokoa, joka kieltäytyi tai vähintään hidasteli kentälle menossa. Tämä poltti Gattuson sulakkeet lopullisesti ja heitti sen sijaan kentälle Jose Maurin. Bakayoko on tässä muutenkin ollut viime aikoina ihan ääliö ja kun Sarvikuonon huonot hermot tunnetaan, niin tässä on ainesta vieläkin isompaan kriisiin. Asiaa kyllä helpota yhtään se, että Milanissa oli Bakayokolle tarvetta kentällä eikä Rinon koirankopissa.
  Ja eilisen pelin kruunasi tuomarityöskentely. Paqueta lensi pihalle, kun Paquetaa oli vedetty takaapäin sukille ja hermostuneena läppäsi tuomaria. Eli kai se ihan aiheellinen oli, mutta peli lähti ihan tuomarin kätösestä ja loppuvihellyksen jälkeen nousi vielä 2 joulukorttia Bolognan  Nicola Sansone ja Mitchell Dijks.
  Matsi oli kyllä viihdyttävä, mutta järjen kanssa ajatellen ei tämä kyllä nostanut uskoa Gattuson tekemiseen. Joka tapauksessa 3 pojoo ja nousu 5. sijalle sarjassa. Europaikka on yhä omissa käsissä.

  Pelin tilastot.

  Eilisen pelin jälkeen tekee mieli kysyä, että ketkä on Milanissa on oikeita ammattilaisia. Vastaus on, että ei niitä taida montaa olla. Yksi heistä on Borini, joka ei järjestä mitään ihmeshowta, vaan kun käsky käy, niin tulee penkiltä ja tekee parhaansa. Eilen se tarkoitti kaverille harvinaista maalia, mutta sen tosiaan hänelle suo. Siitä lähtee minun MotM-palkinto.
  Tässä SempreMilanin arviot.

  Gattuson kommentit:
  On the performance
  "This game reminded of AC Milan v SPAL which we won in December. I saw us make lots of silly mistakes on the pitch, the ball was heavy after five days of training camp but the team showed desire and character. It's okay, we did what we had to."
  The support at San Siro
  "I was expecting a San Siro that was ready to start whistling but instead the stadium clapped and pushed the guys on for the whole match. Credit to our fans, I was worried that it would be a different atmosphere."
  The misunderstanding with Bakayoko
  "I told him to go on but it took eight minutes to tie his boots up and get ready. To be honest, Milan and all the sections of the Club were the only priority today. The way I see it, you deal with these things in-house and we'll look each other in the eye tomorrow at Milanello and discuss things face-to-face as we do. Priority goes to the group so congratulations to those who fought on the pitch."
  Recent months
  "After the Derby, we were struggling on a personal and not just footballing level. For weeks, the group and what had happened was all that was spoken about. We're still giving too much away in this regard. I already told Gazidis and Leonardo before that I had overlooked some things that I didn't like because I didn't want to harm the balance that had been created in the dressing room. At the same time, I warned them that everyone would pay after the first mistake. I strongly believe in what I say and I've been consistent."
  The value of the team
  "Even with everything that's happened, we're still in it despite all of our flaws. That's because we have positive features and young players with huge margins for improvement. We're doing big things."
   
  Pelin highlightsit:
  Eilinen peli oli jotenkin niin ihmeellinen näytös, jossa oli hyvää ja huonoa, että sen jälkeen olo kovin ristiriitainen. Lauantaina on sitten Fiorentina vieraissa. Siitäkin olisi pisteitä naarattava, jos aikoo pitää edes jonkinlaisen europaikan omissa näpeissä. Jännä nähdä, että minkäläisen koostumuksen Rino siihen väsää kaikkien näiden loukkaantumisten, pelikieltojen ja Bakayoko -shown jälkeen.

 3. Like
  Golden Age Milanista got a reaction from pake in Milan 2018-2019, kuka on herra Elliot?   
  Tämä on niin tätä..Joskus vaan käy renondot. Toisaalta toisen epäonni on toisen onni. Joku muu saa silloin mahdollisuuden näyttää, että mihin pystyy. Valitettavasti Milanilla on vain sellasia piileviä kykyjä kovin heikosti, jotka voisi nousta kukkaan.
  Toppareista tuli mieleen, että jos oikein muistan, niin Zapatan soppari taisi loppua kesällä. Tämä nyt kuulostaa hullulta, mutta minusta sitä voisi harkita jatkamaan vielä vuodella. Zapata on nykyisin hoitanut sen 4. topparin tehtävän tarvittaessa aika hyvin. Jonkun on sekin ruutu tulevaisuudessa hoidettava, että pääset ehkä sarjassa 10 pelissä kentälle ja osan vaihdosta.
 4. Like
  Golden Age Milanista got a reaction from pake in Milan 2018-2019, kuka on herra Elliot?   
  Ystävämme Tiemoue Bakayoko tuli tunnin myöhässä treeneihin. Se oli viimeinen korsi kamelin selässä ja tänään koko joukkue suljetaan harjoituskeskukseen maanantain Bologna-peliiin saakka. Haiseeko tässä Neuvostoliitto? Ei tämä kuulosta nykyaikaiselta jalkapallojoukkueen toiminnalta..
 5. Like
  Golden Age Milanista got a reaction from pake in Milan 2018-2019, kuka on herra Elliot?   
  Olen täsmälleen samaa mieltä. Jos katsotaan koko kautta, niin ei ole mikään ihme, että Higuan repi peliverkkarit Milanin kanssa. Eipä sekään niitä palloja saanut.
  Itse en oikeastaan edes liikaa syytä tästä Calhanoglua tai Susoakaan. Kumpikin on paljon parempia pelaajia, kuin tämän hetken otteet ovat kentällä. Syytän tästä Gattusoa. Rino ei ole pystynyt luomaan joukkueelle organisoituja hyökkäysmalleja. Nyt kaikki on jäänyt hyökkääjien satunnaisten oivallusten varaan. 
  Tästä olen eri mieltä. Kausi on niin pitkällä, että Sarvikuono hoitakoon loppukauden. Gattuso on saanut rahaa, ukkoja ja aikaa Milanin peräsimessä ihan eri tavalla kuin kukaan 10:een vuoteen. Ei tämä täydellinen katasrofi ole ollut, mutta vuoteen ei ole tapahtunut mitään kehitystä, vaan joukkue on polkenut paikoillaan. Ja huippujalkapallossa ei vaan voi polkea paikoillaan, se on sama kuin olisi taloudessa taantuma. Kauden jälkeen Gattuso saa minun puolesta etsiä uusia töitä. Milanin luotsiksi sitten sellainen kaveri, joka osaa organisoida hyökkäyspeliäkin.
  Olen katellut, että Valioliigassa saksalaisvalkut on hoitanut hyvin duunejaan ja eikä he ole ensimmäisenä potkimassa koko miehistöä ulos. Esim. David Wagner on tällä hetkellä vapaana. Voisi olla ainakin hyvää vaihtelua joku tälläinen valmentaja.
  Mutta joo, fantasy footballista todelliseen. Tässä GdS:n viimeisin arvio:

 6. Like
  Golden Age Milanista got a reaction from pake in Milan 2018-2019, kuka on herra Elliot?   
  Huomenna klo 21.30 Suomen aikaa Milan jatkaa sarjapelejä Torinossa, kun  vastassa Il Toro, elikkä Torino F.C. Peli pelataan melkein 28 000 katsojaa vetävällä Stadio Olimpico Grande Torino stadionilla.
  Torino on nykyään takuuvarma ylemmän keskikastin joukkue. Viime kaudella joukkue oli sarjassa 9. Tällä kaudella Torolla on hyvä mahdollisuus vieläkin parempaan sijoitukseen.
  Toron valmentaja Walter Mazzarri on johtanut joukkojaan siten, että Torino on tällä hetkellä sarjassa 7. Torino on kerännyt 33 pelistä 53 pistettä. Milan on vastaavasti sarjan 4. ja on kerännyt 33 pelistä 56 pistettä. Eli Torino on vain 3 pistettä jäljessä Milania, joten peli on ns. 6 pisteen peli. Kaiken lisäksi ottelussa kamppaillaan Mestareiden liigan paikasta sekä Eurooppaliigan paikoista.
  Joukkueiden vire on mielenkiintoinen. Torinolla on 5:stä viimeisestä 2 voittoa ja 3 tasuria. Milanilla on 5:stä viimeisestä 1 voitto, 2 tasuria ja 2 tappiota. Eli Torolla aika paljon parempi vire.
  Torinon valmentajan Walter Mazzarrin kommentit:
  "The rossoneri are a strong and important team,. I'm sure they'll play their hearts out. For us it will be an important challenge, we'll need our crowd to get an important result. Gattuso always gets his team to do 100% on the pitch, and every time they've lost they fought until the last second. When a team is struggling it's not advantageous: on the contrary it means they crave the three points. Tomorrow we'll have to give our soul on the pitch.
  The absences of Baselli, Djidji and Zaza? Unfortunately, they're important. With that said, I'm confident that who will play will do so as well as the others.
  Falque? He's well, it looks like his injury is over. Obviously he won't have the 90' on his legs, so if it's not necessary it'd be better not to play him. Millico as well is in the same situation".
  Gattuson miehistö:
  Tough trip to Turin
  "Against Torino, we’ll be playing for the shirt, the players’ careers, for me, the backroom staff and the club. We have a lot to play for. We’re going through a tricky spell, and we’re struggling both physically and in our play. We’re coming up against a team that is very similar to Atalanta. We’ll need physical strength and will have to be at our best. We must do better than we’ve done recently. One victory can bring back the smiles, but there are still four games to go. Torino are in good form and they possess a great mentality."
  The team’s spirit
  "We’ve always shown spirit in moments of difficulty, but this is something that we’ve been lacking of late and this has caused us the most problems. We know how to fight out on the pitch, and our attitude has always made the difference. Right now, we must only focus on Milan and continue to do so for the last month. We’ve listened to the whistles and we’ve deserved them, but now we must look ahead. During our last few matches, we’ve not run less than our opponents. The difference has been down to how we’ve prepared for and managed the matches, how we’ve headed out onto the pitch. It’s a mental issue."
  The race for fourth
  "The difference will be made by our desire to suffer and our ability to give our all. It seems that no one wants fourth place. Everyone is struggling in the matches that seem simple. We must look for clarity, calmness and think as one. We struggled to regain possession during the final few minutes against Lazio. We’re not playing as a team, and this means that we’re not dangerous and we can’t impose ourselves defensively. We must show desire in everything that we do out on the pitch. We’re off our game at the moment, in every sense of the word, but I think that speaking today counts for nothing. We need results."
  The changing room
  "There’s a big difference between being a player and coach, the roles are different. I take responsibility, but this is a team that is thinking about things too much. We need to do well in terms of allowing the players to express themselves the best way they can. Some players aren’t doing so well and we’re paying the price for the difficulties they’re going through. I now have a different role and I can't afford to do what I used to do as a player. These players need to be respected for what they’re playing for. I can’t use derogatory words to describe this group – they have given a lot and continue to do so."
  Bakayoko and Paquetá
  "I saw what happened clearly. There are photos and images that show what happened. Bakayoko has had a big season, he feels comfortable in Italy. It seems like we’re still in 1800, these episodes do damage. However, he’s behaved in an incredible way, he hasn’t lost his head and has been fantastic. Paquetá is a player who has helped us out a lot, but he can’t do it on his own. The team need to be alongside him."
  Piatek and AC Milan’s attack
  "A striker needs to be able to attack the space even without the ball. It’s not true that Piatek isn’t getting any balls played towards him, we produced many crosses against Lazio but didn’t get on the end of a lot of them. At the start of the season, Higuain had many touches of the ball and seemed to be a secondary striker, but if you move in the right way you can create something in the final third. The fact we’ll be playing against one of the best defences in the league should provide us with motivation."

  Torino F.C. - A.C. Milan
  Torinon valmentajan Walter Mazzarrin miehistö:
  Maalivahdit:
  Ichazo, Rosati, Sirigu
  Puolustajat:
  Aina, Ansaldi, Bremer, De Silvestri, Izzo, Moretti, Nkoulou, Singo
  Keskikenttäpelaajat:
  Berenguer, Lukic, Meite, Parigini, Rincon
  Hyökkääjät:
  Belotti, Damascan, Falque, Millico

  Gattuson miehistö:
  Maalivahdit:
  Donnarumma A., Donnarumma G., Reina
  Puolustajat:
  Abate, Caldara, Conti, Laxalt, Musacchio, Rodriguez, Romagnoli, Zapata
  Keskikenttäpelaajat:
  Bakayoko, Bertolacci, Biglia, Kessie, Mauri, Paquetá
  Hyökkääjät:
  Borini, Calhanoglu, Castillejo, Cutrone, Piatek, Suso.
  La Gazzetta dello Sportin ennakoimat avauskokoonpanot.

  Skyn ennakoima Milanin avaus:

   
  Tästä pelistä on tulossa kaikkea muuta kuin helppo. Torino haistaa punamustan veren. Torino pelaa kotonaan ja paremmassa vireessä kuin Milan. Ja kun muistaa tämän Milanin koko kevään jatkuneen nyhjäämisen, niin odotusarvot matsista Milan-näkökulmasta on todella matalalla. Eikä sitä yhtään nosta Gattuson mahdollinen palaaminen 4-3-3:een, joka on matsista toiseen todettu, että ei se vaan toimi. 
  Freesupertips.co.uk ja Whocored.com uskoo, että Torino ottaa 1-0 kotivoiton. Goonersguide.com uskoo, että joukkueet pelaa 1-1 tasurin. Jotenkin se mahdollinen tasuri tuntuu ennakolta jo hienolta tulokselta.  
 7. Like
  Golden Age Milanista got a reaction from pake in Milan 2018-2019, kuka on herra Elliot?   
  Olin selkeästi eilen väärässä. Eilisestä matsista ei tullut mitään neliraajajarrutusta, kuten Coppan pelistä helmikuussa. Eilen molemmat joukkueet yritti voittaa ja pelissä oli tempoa sekä tilanteita molemmissa päissä. Ensimmäinen tilanne oli Laziolla jo pari minuutin jälkeen, josta Reina torjui pallon niukasti Milanin maalin ohi.
  Jos katsotaan koko matsia, niin Milanin pelaaminen oli pitkästä aikaa hyvää. Pelissä oli ideaa ja moni keväällä alisuorittanut kaveri pelasi hienon matsin. Jos tämä tälläisenä jatkuu, niin Gattuson jatko ei vituta, mutta kun tietää mitä se on ollut. No ehkä se on eri keskustelun paikka.., nyt juhlitaan eilistä hienoa voittoa tärkeässä pelissä.

  Pelin tilastot.

  Elilisessä pelissä oli monta onnistujaa. Annan kuitenkin Borinille MotM -palkintoni. Ei Borini eilen varsinaisesti tulokseen vaikuttanut niinkään, mutta pelasi hyvän pelin. Vajaavaisista jalkapallotaidoista huolimatta Fabio painaa kuin sähköjänis, niin onhan siinä jotain sympaattista..Mutta joo maininnan ansaitsee myös kessie, joka pelasi kevään parhaan pelin ja Reina, joka piti maalin puhtaana.
  Tässä SempreMilanin arviot.  

  Gattuson kommentit:
  On the match
  "Having started the season with some problems, we recovered but we've struggled in this latest period even if it's the results that were lacking above all. Despite all this, the team has always stuck together and worked calmly. Today, the team surprised me because they showed that they can play a style of football that we don't normally like. We need to continue with this attitude."
  Gasperini
  "As I said yesterday at the press conference, I think that Atalanta are putting a unique kind of football into practice. I'm happy with his comments, I often speak with him."
  AC Milan
  "The fact that I played for Milan for many years and that I lifted lots of trophies doesn't make me feel comfortable, on the contrary, I feel a great sense of responsibility. You can see this, there's a bit more in terms of nerves but this is part of the job."
  The formation
  "You need energy to play a 3-4-2-1, Laxalt and Borini have it. It's not a coincidence that Suso and Calhanoglu play better in this system because you have less space to cover and they can create something by playing closer together."
   
  Pelin highlightsit:
  Tästä on aika paljon kivempi jatkaa voiton myötä Seuraavaksi ensi lauantaina Parma päiväpelissä sarjassa ja sitten keskiviikona Lazio pelin uusinta Coppassa.Ou jee..

 8. Like
  Golden Age Milanista got a reaction from pake in Milan 2018-2019, kuka on herra Elliot?   
  Tänään Milan kohtaa vaaleansinisen roomalaisen legioonan San Siron nurmikolla, eli Lazion. Peli pelataan klo 21.30 Suomen aikaa.
  Lazio ja Milan on tänä vuonna kohdanneet kerran. Coppassa joukkueet nyhjäsi vähemmän ikimuistettavassa Rooman matsissa 0-0 kiikarit helmikuun lopussa. Nyt on sitten sarjapeli ja ensiviikon keskiviikkona on sitten Coppan toinen matsi San Sirolla. Joten joukkueet on aika tuttuja toisilleen ja jos ei ole, niin pian on.  
  Jos Coppassa joukkueet taistelee paikasta auringosta, niin samaa voi sanoa Serie A:stakin. Molemmat joukkueet taistelee europaikoista, joista kirsikkana kakun päällä on mahdollisuus paikka Herkkutattiliigaan. Lazion on tällä hetkellä sijalla 7. ja on kerännyt 30:sta pelistä 49 pistettä. Milanilla on 31:stä pelistä 52 pistettä, jolla Milan sarjan 4. sijalla. Varsinkin, kun ottaa huomioon, että Lazio on pelannut matsin vähemmän, niin tämä on mitä suuremmissa määrin 6 pisteen peli.
  Näitten ihanien tasaisuuksien lisäksi on todettava, että joukkueiden vire on aika heikko. Milanilla on 5:stä viimeisestä pelistä 1 voitto, 1 tasuri ja 3 tappiota. Laziolla on askeleen parempi. Laziolla on 5:stä viimeisestä 2 voittoa, 2 tasuria ja 1 tappio.
  Gattuson kommentit:
  On AC Milan v Lazio
  "Lazio are a very physical side and well-organised, they can always fill the box with different players when attacking. A great competitive spirit will be needed with lots of strength and desire. They take a lot of energy from you and we've always had to work a lot against them. This year, over two million fans have come to San Siro and that’s something incredible. This gives us more responsibility. A brave performance will be required, one where we battle and play well technically. We need to win, even if it will be difficult. Tomorrow will be a vital match for the league table."
  The team
  "The team is alive, we're going into the game after a good week of work. I'd take the performance from the Juve game but with fewer mistakes. I only want to see the same mentality with a compact and composed team. We need to only think about the pitch, without any excuses and believe in what we're doing. This team can and must improve as can I but compared to a year ago, we've improved on a mental level. I'm more in my element at times of difficulty compared to the happier times. I'm not afraid."
  The Champions League
  "I watched Sampdoria v Roma and it was an open game, decided by a single episode. Atalanta have quality and quantity, they don’t seem to tire and they're unique in their style of play. They've been doing incredible things for years and have a great mentality. Enough has been said about referees, they're professionals and work in good faith. Rocchi is reliable, he has lots of experience."
  Individuals
  "I would like to see the real Suso again, he did well against Juve. Some changes in defence? We'll see. Next week, Donnarumma should be back. The goalkeeper has become an extra player, Gigio is one of the best players in the world for how he plays with the ball at his feet with his piercing balls out, he needs to improve with his long balls. Paquetá is improving lots, today or tomorrow he'll run on sand and we'll evaluate next week how to proceed with his recovery. We need to improve how we’re taking our corners, if the ball isn't getting over the first man at the moment it's down to individuals. Borini to start? We'll see. We played well in the midfield in Turin, we could have done better on the ball but I still hope that this part of the team will give its best again tomorrow. Conti was doing very well yesterday after training in part with the squad and in part on his own, we’ll evaluate him today hoping that he will be available." 
  The club
  "I appreciated Paolo Maldini’s comments regarding my situation, I still have two years left on my contract and my and the Club's goal remains the same: to qualify for the Champions League. We have a great Club behind us, very well-prepared people and I'm calm about the UEFA issue."
   
  A.C. Milan - S.S. Lazio
  Gattuson miehistö:
  Maalivahdit:
  Donnarumma A., Plizzari, Reina
  Puolustajat:
  Abate, Calabria, Caldara, Conti, Laxalt, Musacchio, Rodriguez, Romagnoli, Strinic, Zapata
  Keskikenttäpelaajat:
  Bakayoko, Bertolacci, Biglia, Kessie
  Hyökkääjät:
  Borini, Calhanoglu, Castillejo, Cutrone, Piatek, Suso.

  Lazion valmentajan Simone Inzaghin miehistö:
  Maalivahdit:
  Guerrieri, Proto, Strakosha
  Puolustajat:
  Acerbi, Bastos, Durmisi, Luiz Felipe, Patric, Romulo, Silva, Wallace
  Keskikenttäpelaajat:
  Cataldi, Jordao, Leiva, Luis Alberto, Lulic, Milinkovic, Parolo
  Hyökkääjät:
  Caicedo, Correa, Immobile, Neto
  La Gazzetta dello Sportin ennakoimat avauskokoonpanot:

  Tästä matsista voi tulla melkoista kyttäilyä. Sitä se oli ensimmäisessä Coppan pelissä ja eikä nytkään kummallakaan joukkueella ole oikein vara antaa pojoja toiselle. Niinpä Goonersguide.com ja Whoscored.com ennakoi 1-1 tasuria. Linjasta poikkeaa hiukan Freesupertips.co.uk, joka ehdottaa Milanin 2-1 kotivoittoa. Sanoisin, ettei myöskään niukka Lazion voitto ole mahdoton, koska semmoista sähläämistä Milanin pelaaminen on ollut viime aikoina.
 9. Like
  Golden Age Milanista got a reaction from pake in Milan 2018-2019, kuka on herra Elliot?   
  Nyt oli pakella kovaa statistiikkaa..
  Tässä GdS:n arvio avauksista. Milan on vaihtamassa 4-3-1-2:een.

 10. Like
  Golden Age Milanista got a reaction from pake in Milan 2018-2019, kuka on herra Elliot?   
  Milan saa huomenna vieraita idästä Udinesta, kun Udinese Calcio saapuu San Sirolle klo 20.00 Suomen aikaa pelattavaan matsiin.
  Udinese on suhteellisen perinteinen seura, joka pelaa Serie A:ssa 46:kautta. Historiaan mahtuu pääsarjasta nousemisia ja tippumisia. Kulta-aikaa joukkue vietti vuosituhannen vaihteessa, joilloin joukkue osallistui jopa Mestareiden liigaankin.
  Nykyään joukkue on taas alemman keskitason joukkue, joka joutuu taistelemaan enemmänkin sarjapaikasta kuin europaikasta. Viime kaudella joukkue oli 14. ja keräsi 38:sta pelistä 40 pistettä. Ja sama tahti on jatkunut tällä kaudella. Udinese on kerännyt 28:sta pelistä 28 pistettä. Sillä joukkue  on 16. Milan on yhä 4. ja on kerännyt 29:sta pelistä 51 pistettä.
  Joukkueiden vireessä ei ole eroa. Molemmilla joukkueilla on 5:stä viimeisestä pelistä 3 voittoa ja tappiota.
  Gattuson haastattelu:
  AC Milan v Udinese
  "For us, it's a vital match. We need to approach it with a great sense of desire but also a sense of calm. It's an obligation that we win. Udinese come into the game on the back of a 2-0 win, we focusing on not underestimating the task we have in front of us. We shouldn't think about third position, fourth position or the distance between ourselves and those chasing us."
  Team
  "We come into this game on the back of two bad results, but the group fills me with hope: we're alive and doing all we can. We could have scored in Genoa, we actually played better in spells against Inter and Sampdoria than we did against Sassuolo and Chievo – matches which we won. Referees? I don't want to look for excuses. Just as we have to study the opposition, we also need to know the style of every single referee. There were two key moments against Sampdoria, but we needn't say anything about this. I believe the referees make decisions in good faith."
  Relationship with the club
  "We were all rowing in the same direction before too, I'm calm. No one can question the unity that exists between me, Leonardo and Maldini. Our characters mean that we say things to each other directly. My current aim is to bring AC Milan back to the Champions League. In my last press conference, I could have said nothing, but I like to say it how it is and tell everyone what I think: I have my good points and my weak spots. What counts is the Club, everything else is of secondary importance."
  Winning
  "We're missing a sense of calm and recently we've been a bit too frantic in our performances. We need to approach our matches better and get back to winning ways. It's not true that we're struggling physically. We have something different in mind for tomorrow's match, but we'll mainly do the preparations for it tomorrow. We're playing for a lot, qualifying for the Champions League would be our own personal Scudetto. I don't get carried away with wins or defeats because I want to remain level-headed after every win. I like listening to my players and then leaving them in peace. When you lose, the atmosphere isn't so good, but this means that the players care a lot. I don't enjoy losing, it hurts inside. However, we're still alive and everyone needs to shoulder the responsibility."
  Individuals
  "Caldara has been training with the group for around 20-25 days. He's doing well and he's improving physically. We created chances in both the Derby and against Sampdoria. The teams must be more proactive and look to hurt their opponents, also helping Krzysztof up front. As a mezzala, Bakayoko has provided us with both quantity and quality. He struggled during the first half but then improved. Donnarumma's mistake is part of football. I liked his reaction, he shown maturity. I also liked what Conti had to say. Two or three in defence? We'll see. Kessie and Biglia had an argument and they were wrong to do so, but it's now in the past. The Club and I were disappointed but there's no controversy that remains. No punishment or anger. Paquetá? Before, there were complaints that he was always playing, whereas the one times he starts on the bench, I then read the complete opposite."

  A.C. Milan - Udinese Calcio
  Gattuson miehistö:
  Maalivahdit:
  Donnarumma A., Donnarumma G., Reina
  Puolustajat:
  Abate, Calabria, Caldara, Laxalt, Musacchio, Rodriguez, Romagnoli, Strinic, Zapata
  Keskikenttäpelaajat:
  Bakayoko, Bertolacci, Biglia, Kessie, Mauri, Montolivo, Paquetá
  Hyökkääjät:
  Borini, Calhanoglu, Castillejo, Cutrone, Piatek, Suso.

  Udinesen valmentajan Igor Tudorin miehistö:
  Maalivahdit:
  Musso, Nicolas, Perisan
  Puolustajat:
  De Maio, Ekong, Opoku, Samir, Ter Avest, Wilmot, Zeegelaar
  Keskikenttäpelaajat:
  Badu, Behrami, De Paul, Fofana, Ingelsson, Mandragora, Micin
  Hyökkääjät:
  Lasagna, Okaka, Pussetto, Teodorczyk
  Tässä on yksi arvio avauskokoonpanoista:

  Toisaalta on huhuja, että Gattuso uskaltaisi vihdoin kokeilla muitakin formaatioita.
  pake ehdotteli Sampdorian pelin jälkimeiningeissä 0-0 tasuria. Se on kyllä loistava arvaus ja yhtä aikaa aika synkkä arvio. Samantyyppisellä linjalla menee Whoscored.com, joka ehdottaa 1-1 tasuria. Sen sijaan Freesupertips.co.uk uskoo Milanin 2-0 kotivoittoon. Voi tuota optimismia.. 
 11. Like
  Golden Age Milanista got a reaction from pake in Milan 2018-2019, kuka on herra Elliot?   
  AC Milanin tähtivahti pyysi anteeksi pisteitä maksanutta karmivaa virhettä – ”Selviän tästäkin”
  AC Milanin nuoren tähtivahdin Gianluigi Donnarumman nolo munaus maksoi seuralle lauantaina tärkeitä pisteitä sarjaottelussa Sampdoriaa vastaan. 20-vuotias italialaistorjuja syötti pallon erehdyksessä suoraan Gregoire Defrelillä, joka iski tilanteesta 33 sekunnin pelin jälkeen ottelun voittomaaliksi jääneen 1-0-osuman.
  Tappiosta huolimatta Milan on sarjataulukossa neljäntenä ja taistelee paikasta Mestarien liigaan. Donnarumma pyysi ottelun jälkeen harmittavaa virhettään anteeksi.
  – Kiitän joukkuetovereitani tuesta. Virheitä sattuu ja pyydän siitä jokaiselta anteeksi, Donnarumma pahoitteli Milan TV:lle.
  – Kun koitat pelata omasta päästä palloa, virheitä voi tulla. Olen pahoillani, ettemme pystyneet nappaamaan edes pistettä. Minulla oli viime vuonna hankalia jaksoja. Jos selvisin niistäkin, selviän tästäkin. Maalivahtina ei voi jäädä murehtimaan asioita.
 12. Like
  Golden Age Milanista got a reaction from pake in Milan 2018-2019, kuka on herra Elliot?   
  Olet asian ytimessä. Itsellä oli eilen joku suojeluenkeli, kun ensin oli ongelmia streamin kanssa ja lopulta nukahdin kesken pelin. Mutta enpä mitään menettänytkään. Samaa paskaa se oli, mitä se on ollut pitkään ollut. Gattuson yltiövarovaiset taktiikat on johtanut siihen, että hyökkäyspelaamisessa ei ole mitään ideaa ja nyt puolustuspelaaminenkin on alkanut sakkaamaan. Tämä on tosiaan ihan kuin Mourinhon ManU:ssa..

  Pelin tilastot
  Tämä on taas niitä matseja, joissa on vaikea ketään kiittää. Enkä myöskään aio niin tehdä ja niinpä mun MotM -palkinto jää jakamatta.
  Tässä on la Gazztta dello Sportin arviot:


  Ja tässä SempreMilanin arviot.
  Gattuson haastattelu:
  The match
  "We played better than we did against Chievo and in other games that we've won. I'm not seeing a team that is completely off its game, but we got it wrong in the first half, when the difference between the sides was their level of quality. After the break, we increased the pressure, managing to do much better than what we did in the Derby. But one fact still remains: we're standing here talking about another defeat."
  Donnarumma
  "He made a mistake, but this is part of the game."
  VAR
  "It would be easy to say something about the referee now. I like VAR. If Orsato has made a mistake, those in charge will make sure he'll pay the consequences for this. Nevertheless, I think it was a decision made in good faith."  
  Individuals
  "There wasn't a problem with Kessie, it was simply a choice made on a technical basis. Bakayoko? He grew into it in the second half, I was pleased with him. Calhanoglu? He has the qualities to play using just two touches. Physically, he's fine, and he's managing to keep the tempo high playing from a midfield position."
  Pelin highlightsit:
  Ja tosiaan seuraava peli on jo tiistaina, kun Udinese saapuu kylään San Sirolle. Ei tässä ole aikaa jäädä itkemään, vaan jatkettava taistelua.

 13. Like
  Golden Age Milanista got a reaction from pake in Milan 2018-2019, kuka on herra Elliot?   
  Tässä on La Gazzetta dello Sportin tuoreempi arvio:

  Ja tässä Suomifutiksen juttua illan pelistä.
 14. Like
  Golden Age Milanista got a reaction from pake in Milan 2018-2019, kuka on herra Elliot?   
  Derbyketutus on ohi tai ainakin syytä olisi, kun Milan palaa majutauolta reissulla 580 000 asukkaan Genovan satamakaupunkiin. Siellä Milan kohtaa Sampdorian klo 21.30 Suomen aikaa 36 600 katsojaa vetävällä Stadio Luigi Ferraris -stadiniolla.
  Sampdoria oli 30 vuotta sitten yksi Italian parhaita joukkueita. Joukkue voitti scudettonkin 1990–1991. Sitten kaikki meni päin persepolista ja joukkue tippui 1999 Serie A:sta. Joukkue teki paluun pääsarjaan 2003-2004 ja ollut sen jälkeen alemman keskitason joukkue. Viime kaudella joukkue oli 10. ja keräsi 38 pelissä 58 pistettä. 
  Tällä kaudella tahti on ollut aika samanlainen. Sampdoria on sarjassa nyt 9. ja on kerännyt 28 pelistä 42 pistettä. Milan sarjassa 4. ja on kerännyt 28:sta pelistä 51 pistettä. Milanilla on myös ihan hiukan parempi vire. Milanilla on 5.stä viimeisestä pelistä 4 voittoa ja 1 tappio derbystä. Sampdorialla on 3 voittoa ja 2 tappiota.
  Matsissa kohtaa pari Serie A:n paras maalintekijä Fabio Quagliarella (joka pääsi 36 vuotiaana takaisin Azurri paitaan 9 vuoden tauon jälkeen ja laittoi siellä pallon Suomen verkkoon..) ja sarjan 3. paras maalintekijä eräs polski..Samat kaverit Euroopan huippua myös otteluiden ensimmäisten maalien tekijöinä:

   
  Sampdorian valmentajan Marco Giampaolon haastattelu:
  “We’re going to be up against a very good team,” the boss began. “I like the way they’ve put the team together and the way they play, and I’m a big fan of [Gennaro] Gattuso.”
  Sampdoria haven’t had much joy against AC Milan this season, having lost both previous meetings suffering misfortune in both, albeit in different circumstances.
  “We didn’t get the result we wanted when we played them in the cup a few months ago but we produced a fantastic performance that day, playing with confidence and intensity, and I’d be happy if we put in a similar display tomorrow.”
  The Blucerchiati received a fillip in their last game as a swashbuckling performance saw them put five goals past Sassuolo.
  “That win was a real boost for our confidence,” Giampaolo continued. “We go into this game in good mental shape but we must be on the ball mentally during the game itself because the stakes are high: we really need these points and so do they.”
  The international break has taken its toll on the Doria squad but the coach is hoping to patch up his players in time.
  “We’re proud to have so many internationals but this time we’ve ended up worse for wear.
  We’re still in the process of assessing our injured players and hopefully we’ll have both [Albin] Ekdal and [Ronaldo] Vieira fit, or one of them at least. If not, [Dennis] Praet will play in front of the defence.”
  Another of Sampdoria’s internationals, Fabio Quagliarella, came back with a bounce in his step after becoming Italy’s oldest-ever goalscorer and Giampaolo acknowledge that his captain is very much the man of the moment.
  “The level of excitement around Quagliarella at the moment reminds me of the effect top players such as [Francesco] Totti and [Alessandro] Del Piero had on people when they drew applause from every stadium they played in. He’s been surprised by all the attention himself but he knows such popularity needs to be repaid with performances.”
  Gattuson haastattelu:
  Sampdoria
  "We’ll be facing a side that have caused us problems this year, both in the league and in the cup. They’ve got good players up front with good movement and concede few goals. Furthermore, they have a great coach. We’ve trained well this week despite the great disappointment after the Derby game. We have ten finals in front of us and are playing for something important. We can’t lose our heads. I want to see an AC Milan side that we’ve become accustomed to seeing – one that doesn’t give anything away to the opposition. We need to return to being the side we’ve been in the past few months."
  Derby
  "I got it wrong in the Derby by asking the lads to press high up the pitch. We played over 48 metres and not over 22, as we are used to playing. It was my mistake, but I think the most important thing is understanding where it went wrong. We lost a game that was the most important one we’ve played in recent years. It was a blow to lose, but it’s our duty to look forward and achieve Champions League qualification. We’ll do everything we can to achieve this objective."
  Kessie
  "I discussed things with him. I don’t hold grudges, but my players know how much I care about certain values. You need to respect everybody in the changing room. I was disappointed, but I won’t hold a grudge against him. During my playing career, I also got it wrong, as can be seen with what happened with Jordan. I’ve always faced up to it and paid a full price for it by taking full responsibility for my actions. The Club also always let it be known that I had done something wrong. After AC Milan v Tottenham, Galliani wanted to take the armband off me to send out a message, but the team opposed this."
  Individuals
  "Paquetá also played in the mezzala position in midfield while at Flamengo. When he plays for Brazil he does less defensive work, but the way he’s playing is not surprising to me. Suso? I don’t know if he’ll be out on the pitch tomorrow. We need someone who’s always involved in the game. He can give us a lot, and I think we need to continue to show confidence in him."
  San Siro
  "Playing in such a stadium is a dream, here you breathe the air of football. But in modern football, owning a stadium is really important – you just have to look at Juventus. You need to understand what a club that wants to return to greatness and be competitive again needs."
  Future
  "You’ll know about my future in two months. This isn’t the priority, we’re just thinking about achieving our objective at the moment."

  U.C. Sampdoria - A.C. Milan

  Gattuson miehistö:
  Maalivahdit: 
  Donnarumma A., Donnarumma G., Reina
  Puolustajat: 
  Abate, Calabria, Caldara, Conti, Laxalt, Musacchio, Rodriguez, Romagnoli, Zapata
  Keskikenttäpelaajat: 
  Bakayoko, Bertolacci, Biglia, Kessie, Paquetá
  Hyökkääjät: 
  Borini, Calhanoglu, Castillejo, Cutrone, Piatek, Suso

  Skyn ennakoima Sampdorian avaus:

  Skyn ennakoima Milanin avaus:

  La Gazzetta dello Sportin ennakoimat avaukset:

  Sampdoria ei tule olemaan helppo nakki. Joukkue on ihan hyvässä vireessä ja jos Gattuso ei ole keksinyt pyörää uudelleen, niin matsista on olettavissa tasainen vääntö. Siihen uskoo Whoscored.com, joka ehdottaa 2-2 tasuria ja Freesupertips.co.uk, joka ehdottaa 1-1 tasuria. Samaa linjaa on Goonersguide.comin Milanin 1-2 vierasvoitto. Ollaan postiviisia ja uskotaan siihen.
 15. Haha
  Golden Age Milanista got a reaction from Royfish in Näille repesin...   
  Brasilian uusi pelinrakentaja:

 16. Like
  Golden Age Milanista got a reaction from pake in Milan 2018-2019, kuka on herra Elliot?   
  Olen tässä hiukan eri mieltä. Kyllä Milanin panssarivaunuosasto (Kessie-Bakayoko) osaa jalkapalloakin pelata, jos vertaa takavuosien jyriin, mutta ei niistä mitään pirloja tai messejä saa. Näen niillä paikkansa kentällä, kuten eilen Bakayokolla. No, Kessie oli umpisurkea, mutta ei sitä poista, että parhaimillaan Kessie on joukkueen parhaita. Valitettavasti niitä hetkiä on ollut tällä kaudella todella vähän. Viime kaudella niitä oli paljon.
  Tässä kysymyksessä päästään taas kerran peluutukseen ja taktiikkaa. Sarvikuono tykkää peluuttaa joukkuetta kovin samanlaisella idealla kuin Allegri aikoinaan. Silloinkin oli 4-3-3, jossa oli keskikentällä Muntari-Essien. Nyt on 4-3-3, jossa on Kessie-Bakayoko. Allegri on myöhemmin Juvessa osoittanut kyllä taktisen kameolontin ominaisuuksia. Sen sijaan sarvikuono on sarvikuono, vaikka voissa paistaisi.
  Minusta tässä voisi kokeilla loppukaudesta, vaikka 4-2-3-1:stä. Siinä voisi laittaa Paquetan tai Calhalglun 10 -paikalle. Tai sitten se kuuluisa joulukuusi. No jotain tarttis tehrä..      
 17. Like
  Golden Age Milanista got a reaction from pake in Milan 2018-2019, kuka on herra Elliot?   
  Se Milanin kupla puhkesi, mitä ennen peliä otaksuin ja pelkäsin. Inter ei ollut kovin hyvä joukkue, mutta otti loppujen lopuksi ihan ansaitusti pisteet. Milan oli taas kerran ihan surkea, vaikka pienestä loppukiristä on onkin annettava maininta. Milanin surkeuden huippu oli Interin avausmaali reilun 2 minuutin kohdalla. Siinä suunnilleen ihan jokainen Milanin puolustaja ja Donnarumma sählää sillä tavalla,  että Vecinolla oli helppo homma laittaa pallo verkkoon.

  Pelin tilastot.

  Taas on niitä pelejä, että on vaikea jakaa ruusuja. Itse valisen kuitenkin Bakyokon, joka väänsi keskikentällä niin kuin derbyssä kuuluu. Ei Bakayokokaan silti maaginen ollut, mutta voisi sanoa, että ainut Milan -peluri, joka oli omalla tasollaan.
  SofaScoren arviot:

  Whoscoredin arviot:

  SempreMilanin arviot.

  Gattuson haastattelu:
  The match
  "We should have been more compact. We need to look back on the first half, we weren't at it in the first 45 minutes. For the first goal, we conceded from a seven on two situation. After that, we didn't deal with the high pressure. We're disappointed, but a team without the right mentality would have collapsed today. Inter are a great side that are going through a difficult spell. When it was 2-3, we could have scored."
  The defence
  "In recent months, we've received plenty of compliments for our defensive work. I've always said that it's not just down to the defence when we haven't been conceding goals. Today was testament to that. We let him sneak in for the first goal and could have done better, we then made another mistake when the ball was put into the middle. In terms of attitude, we underestimated the opposition. On a technical level, we tried to create a number of chances. We need to get back to what we were doing."
  The Kessie-Biglia incident
  "It's another defeat. I'll talk to them in the next few days. I believe in the value of the group, in the value of men. This is where I've been consistent, and this hurt me because it means that someone hasn't understood what I believe in. For me, it's a big defeat on a professional level."
   
  Pelin highlightsit:
  Nyt on majutauko ja tauon jälkeen vastassa Sampdoria vieraissa. Siihen asti voi enemmänkin miettiä, että mitäs nyt sitten..

 18. Like
  Golden Age Milanista got a reaction from pake in Milan 2018-2019, kuka on herra Elliot?   
  Huomenna pelataan maailman kaunein derby, Derby della Madonnina. Siinä Milan saa vastaansa naapuriseura Internazionalen, eli Interin. Matsi pelataan tutusti San Sirolla klo 21.30 Suomen aikaa. Matsi on kiinnostanut ja Milan on myynyt lippuja 5,7 miljoonaa euron edestä.Tämän lisäksi peliin on tulossa noin 260 kirjoittavaa toimittajaa, 60 valokuvaajaa ja yli 300 tv-puolen työntekijää.
  Kuten calcion seuraajat tietävät, niin kyseessä on uskomattoman tasainen pari. Kautta aikain tilastossa virallisia pelejä 222, joista Milan on voittanut 76 ja Inter on voittanut 79. Tasan on pelattu 67 kertaa. Näissa peleissä Inter on tehnyt tasan 300 maalia ja Milan 297, eli vain 3 maalia vähemmän. Myös viimeiset 5 kohtaamista on ollut tasaisia. Inter on voittanut 2 peliä, Milan on voittanut 1 kerran ja 2 kertaa on päättynyt tasan. 
  Myös sarjataulukossa on joukkueiden välillä tasaista. Kun on pelattu 27 kierrosta, niin Milan on sarjassa 3. ja on kerännyt 51 pistettä. Inter on sarjan 4. ja on kerännyt 50 pistettä, eli vain pisteen vähemmän kuin Milanilla. Eli huominen peli on se kuuluisa 6 pisteen peli ja sen lisäksi derby..Huh huh.
  Joukkuiden vireessä on pieni ero. Milanilla on päällä (näennäisesti) kova vire, 5:stä viimeisestä pelistä on puhtaat 5 voittoa. Interillä on viime aikoina ollut kentän puolella ja kentän ulkopuolella sekoilua. Niinpä Interin 5:stä viimeisestä on Inter on voittanut 3 peliä, kerran joukkue hävinnyt ja kerran tasan.
  Toisin kuin Milan, Inter onnistui pääsemään Eurooppaliigassa jatkoon alkulohkosta. Mutta Inter onnistui tippumaan torstaina siitäkin, kun Eintracht Frankfurt haki Milanosta 1-0-vierasvoiton Luka Jovicin maalilla. Kun eka peli oli päättynyt 0-0 kiikareihin, niin saksalaiset jatkoi Euroopan valloittamista.

  Mikä noissa Frankfurt-kohtaamisissa ja useammassa liigapelissä, niin Interin suurin tähti ja entinen kapteeni Mauro Icardi on istunut katsomossa, kun Interillä ja Icardilla on ollut erimielisyyksiä Icardin jatkosopimuksesta. Koko hommasta syntynyt semmoinen farssi, jonka vain Inter osaa rakentaa.
   
  Gattuson haastattelu:
  The match
  "Every Derby has its own story. We must forget about the first game because it was another match. Over the last few days, I've heard people say that we’re favourites and that Inter are dead. Favourites don’t exist in derbies. We must respect our opponent, playing with heart, intelligence and desire. The San Siro will be packed out and the crowd must be our 12th man. It’s a game in which we have a lot to play for, however, we must not forget that there are still just three points on offer. I'm concerned about the mental aspect of our game in the aftermath should things not go well. However, winning would give us something more mentally."
  Inter
  "We respect Inter because they have top players who can cause us problems. We must do well to cope with their pressing, unlike in the first game. Weìll need courage and I want to see a different attitude. I want clear heads and the team to show what we know they can do."
  Differences to the first game
  "I don't see this match as an opportunity for revenge. I'm only focused on my objective, which is getting these lads back into the Champions League. Allegri seemed incapable after the result in Madrid, but he's since made people change their minds and now they’re praising him."
  How to prepare for a derby
  "There are some matches that you need to gear yourself up for, you need to talk and shout. However, this isn't the case for the Derby, the atmosphere is already there. Little shouting and few words: there’s already enough tension."
  Icardi
  "It's difficult to respond to this question. In my idea of football and talking about my players, I become the nastiest man in the world should someone show a lack of respect. Football teams are also built in the dressing room and respect is key. The dressing room is a sacred place."
  Inter's elimination from Europe
  "We were knocked out of the Europa League in the first round. We must not fall into the trap that everything will be easy tomorrow. We must prepare for this game with humility, aware of Inter's strengths."
  Individuals
  "The collective group must make the difference, and not just Piatek. I've seen just a few players in my life who can win matches by themselves. I don't speak with him often because he's not one who loves to chat. He likes to train and even comes in on his days off. Biglia set to start? You'll see tomorrow. Musacchio? He's grown a lot, but everyone deserves credit for our defensive success and not just the defenders. He's not just physically strong, but he also rarely gives the ball away."
  Role as a coach
  "At the end of the day, results determine the fate of a coach. I'm only focused on working and achieving my objectives."
  Approach
  "Discipline and respect are needed. The Coach counts for 30 percent and then the rest is down to teamwork. The lads are improving and they deserve credit. Sending off in Verona? If I want to become a good coach then I can’t afford to leave my team. It's already the third time that it’s happened."
  Tiredness
  "The lads aren't physically tired. We're asking for more from some players, but that's different. However, it's important to be increasingly solid and compact."
  Comments from Berlusconi
  "I respect what he has to say, even if I'm the one who makes the decisions."
  Set-peices
  "For a year and a half we were getting few fouls outside the area, but recently we've been getting more. We have plenty of free-kick specialists so I am sure that this will be added resource in trying to score."

  Spallettin haastattelu:
  ”The negative performance on Thursday? There’s disappointment at what happened, that’s obvious. We needed to start the game differently, we also saw that in the first leg but the chance was there to make it through. We need to get back on track with our different roles, it’s clear that the result was a bitter one to take but we have to accept it. Now, it’s vital that the team is able to do well again. It’s true that we performed badly but there were other factors that made it a particularly difficult moment for us."
  "Finishing ahead of Milan? They’re a strong team as they’re showing at this moment in time but our aim is to finish in the top four, by finishing third or second if possible. Nainggolan won’t be on the bench.
  "The reverse fixture was a balanced game, we were only able to get the result in the final minutes. The derby is something that you can’t predict, how you play is what matters and the result will depend on this no matter what you want to happen.
  "Lautaro? Both he and Piatek are great central strikers who pose a threat and can make the difference. The match itself will say who’s on top. Miranda? We’ll have a look at him tomorrow but it’s tough because it can be annoying to have to play with a mask. He wasn’t able to close his eyes for three days, his nose is still all swollen. It’ll be hard for him to recover. Brozovic? We think that we’ll have him back. Keita had a recovery session and didn’t report any issues so he’s clearly available.
  "Our certainties come from the colours we wear, our name and the number of points we’ve won. We also have opportunities, there’s only one point between us. I don’t see such a big gap between us, what hurts is when you don’t think you’re up to it and that’s not the case for us. We’re good enough for this match coming up and the Inter players are never left on their own."

  A.C. Milan - Inter Milan
  Gattuson miehistö:
  Maalivahdit: 
  Donnarumma A., Donnarumma G., Reina
  Puolustajat: 
  Abate, Calabria, Caldara, Conti, Laxalt, Musacchio, Rodriguez, Romagnoli, Zapata
  Keskikenttäpelaajat: 
  Bakayoko, Bertolacci, Biglia, Kessie, Paquetá
  Hyökkääjät: 
  Borini, Calhanoglu, Castillejo, Cutrone, Piatek, Suso.
   
  Interin valmentajan Luciano Spallettin miehistö:
  Maalivahdit: 
  1 Handanovic, 27 Padelli, 46 Berni.
  Puolustajat: 
  6 De Vrij, 13 Ranocchia, 18 Asamoah, 21 Cedric Soares, 29 Dalbert, 33 D'Ambrosio, 37 Skriniar.
  Keskikenttäpelaajat: 
  5 Gagliardini, 8 Vecino, 20 Borja Valero, 44 Perisic, 77 Brozovic.
  Hyökkääjät: 
  10 Lautaro Martinez, 11 Keita, 16 Politano, 87 Candreva.
   
  Tässä on La Gazzetta dello Sportin vanhempi arvio avauskokoonpanoista:

  Ja tässä uudempi:

  Jos on normaalistikin derbyn tuloksen veikkaaminen hankalaa, niin jotenkin tuntuu, että nyt se on erityisen hankalaa. Milan on mennyt ala-arvoisella pelillä voitosta voittoon ja kupla vain odottaa puhkaisua. Inter on taas sekaisin kossu ja kola kossukolassa. 
  Tässä kannattaa muistaa silloin vanha derbysääntö, että kannattaa heittää sarjataulukot ja kuntopuntarit roskiin. Pelistä tulee tasainen vääntö todennäköisesti. Siihen uskoo Whoscored.com, joka ehdottaa 1-1 tasuria. 
  Toisenlaiseen näkemykseen perustaa Goonersguide.com, joka ehdottaa Milanin 1-0 voittoa. Tuosta taas askeleen kiristää Freesupertips.co.uk omalla Milanin 2-0 voittoehdotuksellaan. Jotenkin se alkaa kuulostaa utopialta ja pelistä tullee tasaisempi. 
 19. Like
  Golden Age Milanista got a reaction from pake in Milan 2018-2019, kuka on herra Elliot?   
  Derbyn jälkeen alkaa majutauko. Azurrin joukkueeseen on pari Rossoneria päätynyt;
  Italian joukkue (29 pelaajaa)
  Maalivahdit: Alessio Cragno (Cagliari), Gianluigi Donnarumma (AC Milan), Mattia Perin (Juventus), Salvatore Sirigu (Torino)
  Puolustajat: Cristiano Biraghi (Fiorentina), Leonardo Bonucci (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Alessandro Florenzi (AS Roma), Armando Izzo (Torino), Gianluca Mancini (Atalanta), Cristiano Piccini (Valencia), Alessio Romagnoli (AC Milan), Leonardo Spinazzola (Juventus)
  Keskikenttäpelaajat: Nicolò Barella (Cagliari), Bryan Cristante (AS Roma), Jorginho (Chelsea), Stefano Sensi (Sassuolo), Marco Verratti (Paris Saint-Germain), Nicolò Zaniolo (AS Roma)
  Hyökkääjät: Federico Bernardeschi (Juventus), Federico Chiesa (Fiorentina), Stephan El Shaarawy (AS Roma), Vincenzo Grifo (Freiburg), Ciro Immobile (Lazio), Moise Kean (Juventus), Kevin Lasagna (Udinese), Leonardo Pavoletti (Cagliari) , Matteo Politano (Internazionale), Fabio Quagliarella 
   
  Hakan Calhanoglu on valittu Turkin mukaan. Davide Calabria ja Patrick Cutrone Italian U21:n joukkueessa. Ja Susoa ei valittu Espanjan mukaan.
 20. Like
  Golden Age Milanista got a reaction from pake in Milan 2018-2019, kuka on herra Elliot?   
  Milan matkaa tänään Veronaan ja kohtaa kotijoukkue Chievon yli 39 000 katsojaa vetävällä Stadio Marc'Antonio Bentegodilla klo 21.30 Suomen aikaa pelattavassa matsissa.
  Chievolla, jonka lempinimi on Lentävät Aasit, elikkä Mussi Volanti, on takanaan katasrofimainen sarjakausi. Joukkue joutui aloittamaan sarjan miinuspisteitästä ja sen lisäksi kausi on mennyt muutenkin ihan päin..jotain. 
  Chievon valmentajana aloitti 47-vuotias Lorenzo D'Anna, joka sai potkut lokakuussa. Sitten vastuun otti entinen Azurri-luotsi Gian Piero Ventura, joka vaihtoi maisemaan 4 pelin jälkeen. Nyt vastuussa on 54-vuotias Domenico Di Carlo. Kaikille yvalmentajille hteistä on, että tulokset on surkeita. Di Carlolla on saldona neljä tappiota ja kaksi tasapeliä.

  Chievossa pelaa tunnetusti entinen Huukaja-peluri Perparim Hetemaj, joka kokeneena pelaajana on ottanut Chievon kyntämisen rauhallisesti. Perpa totesi Hämeen Sanomien haastattelussa viikolla näin:
  ”Tilanteemme on ollut ärsyttävä koko kauden, koska lähdimme liikkeelle miinuspisteistä. Siinä mielessä stressi ei ole tullut niin sanotusti puun takaa.”
  Niin jos katsotaan sarjataulukkoa, niin Chievo on käytännössä menettänyt jo nyt pelin ja tulee tippumaan sarjasta. Chievolla 26:sta pelistä vain 10 pistettä ja siis on sillä sarjajumbo. Milan on sarjan 3. ja on kerännyt 26 pelistä 48 pistettä. Myös joukkueiden vireessä on suuri ero. Chievon 5:stä viimeisestä pelistä 2 tasuria ja 3 tappiota. Milanilla on 5:stä viimeisestä pelistä 4 voittoa ja 1 tasuri. 
   
  Gattuson haastattelu:
  Chievo v AC Milan
  "It’ll be a very difficult game, we have to win it at all costs. They play in a relaxed way and we need to respect them. We can’t get it wrong. A great AC Milan performance is needed. We need to be aware that we have everything to lose. They’re struggling and are last in the league, but we need to be very careful and demonstrate high concentration levels. The game tomorrow is the important one, then we'll prepare for the Derby."
  The team 
  "I want to hear the word “we”, not “I”. We want unity and everyone to be happy, we must not lose the energy we have. Those who aren’t playing aren’t happy, but respect needs to be shown for teammates who take to the pitch. The players must give their all. I don’t make choices because I like or dislike a player. We need to be proud of what we're doing and continue on this path. Increased pressure is something you experience while wearing this shirt. We need to improve in both phases."
  Continuous growth 
  "If a player is rested it'll be because this is what is needed: when you play every three days and do a lot of running around, it takes it out of you. We've got a large squad and a lot of players are ready to play. We need to manage the whole team in the best possible way. We still need to take a qualitative leap forward in terms of our maturity and reading of games. There's still room for a large amount improvement. We need to continue to grow and improve without thinking about the problems that others might have. I’m convinced that the issue with Icardi has strengthend Inter."
  Piatek
  "When we analyse matches, we see that Piatek always attacks deep in the opposition’s territory. To ensure that his runs don't go to waste, we often try to pick him out. It's fine making the most out of him, but not all the time. If he attacks in behind, it means that he's stretching the opposition, and this leads to more space to play the ball on the ground. A lot is being said about Polish strikers, they have grown a lot. I like how they go about playing football: they don't talk a lot and are very disciplined."
  Individuals
  "Suso is not struggling physically. He is perhaps going through a period of difficulty, but he's been really important in terms of the points we've picked up. He's fine, it's not a problem, and he's important for us because he's capable of making that step up in quality. Caldara is available. I'm pleased with the words I heard from Conti yesterday. We know what he's been through, but we also know his value. In addition to him, there are a lot of players who haven’t been playing a lot, but everyone must respect the decisions that are being made. Calhanoglu remained in Germany for two days to attend the birth of his baby girl. We're happy and we'll see about tomorrow. Laxalt will play. Will Biglia start? Let's wait and see, he was out for quite a while, even if he has had some spells out on the pitch recently. Zapata still needs to do a bit of work before he's available again. A contract renewal? The club has proposed an extension of one year and we're waiting for his response." 
  The future is now
  "I don’t think about my future, the future of Milan is what matters. I think about doing my best, and I’m only thinking about the Chievo game. I’ve not been totally happy so far, we’re improving in Italy but need to do more in Europe."
   

  A.C. ChievoVerona - A.C. Milan

  Chievon valmentajan Domenico Di Carlon miehistö:
  Maalivahdit:
  22 – Michele Bragantini, 67 – Elia Caprile, 70 - Stefano Sorrentino
  Puolustajat:
  5 - Federico Barba, 6 – Nicolas Sebastien Frey, 12 – Bostjan Cesar, 14 – Mattia Bani, 15 – Luca Rossettini, 27 – Fabio Depaoli, 33 – Marco Andreolli, 44 – Pawel Jaroszynski
  Keskikenttäpelaajat:
  7 – Lucas Piazon, 8 – Assane Dioussé, 13 – Sofian Kiyine, 17 – Emanuele Giaccherini, 21 – Mauro Burruchaga, 56 – Perparim Hetemaj
  Hyökkääjät:
  9 – Mariusz Stepinski, 10 – Manuel Pucciarelli, 11 – Mehdi Leris, 20 – Filip Djordjevic, 25 – Sergej Grubac, 55 – Emanuel Vignato, 69 – Riccardo Meggiorini

  Gattuson miehistö:
  Maalivahdit:
  Donnarumma A., Donnarumma G., Reina
  Puolustajat:
  Abate, Calabria, Caldara, Conti, Laxalt, Musacchio, Romagnoli, Strinic
  Keskikenttäpelaajat:
  Bakayoko, Bertolacci, Biglia, Kessie, Montolivo, Paquetá
  Hyökkääjät:
  Borini, Calhanoglu, Castillejo, Cutrone, Piatek, Suso
   
  La Gazzetta dello Sportin ennakoimat avauskokoonpanot:


  Kuna vastakkain on huonovireinen sarjajumbo ja hyvävireinen sarjakolmonen, niin voittajasuosikista ei pitäisi olla epäselvyyttä. Mutta..mutta kun tietää Milanin viimeaikaisen nyhjäämisen, niin jotenkin on pieni pelko persuuksissa, että niinköhän Milan alkaa nyhjäämään Chievoakin vastaan ja sössii koko pelin. Siihen ei usko Freesupertips.co.uk eikä Whoscored.com, jotka ehdottelee Milanin 2-0 vierasvoittoa. Goonersguide.com uskoo myös Milaniin ja sen 3-1 vierasvoittoa. No kumpikin tulos kelpaa ja toivottovasti Gattuso on saanut parannettua Milanin pelaamista, kun se on ollut aika kamalaa viime aikoina.  
 21. Like
  Golden Age Milanista got a reaction from pake in Milan 2018-2019, kuka on herra Elliot?   
  Jos uskotaan MilanDataa ja miksemme uskoisi, niin Milanin pelaajien arvo on noussut 140 miljoonaa euroa kauden alusta. Tässä yksittäisten pelaajien arvon nousu:
  Donnarumma: €30m ↗️ €60m
  Musacchio: €15m ↗️ €20m
  Romagnoli: €40m ↗️ €60m
  Calabria: €8m ↗️ €18m
  R. Rodriguez: €15m ↗️ €20m
  Kessie: €20m ↗️ €35m
  Paqueta: €35m ↗️ €50m
  Calhanoglu: €15m ↗️ €20m
  Cutrone: €15m ↗️ €25m
  Piatek: €35m ↗️ €60m
 22. Like
  Golden Age Milanista got a reaction from pake in Milan 2018-2019, kuka on herra Elliot?   
  Asiaa se oli sinullakin. Muutama kommentti. Suso ei ole pelannut koko kautta huonosti. Syyskausi meni spanskilla erinomaisesti ja oli välillä suorastaan maaginen. Vaan eipä ole enää. Kun päivä on pidennyt, niin Suson taso on tippunut.
  No Hakanista on tullut niin paljon sanottua. Turkkilainen ei ole ollut oikeastaan missään vaiheessa omalla tasollaan. Jostain luin, että olisi ollut henkilökohtaisia ongelmia. En tiedä, onko totta ja millaisia ne on. On Hakan parantanut otteitaan Paquetan mukaan tulon myötä, mutta ei vieläkään pelaa sillä tasolla, mitä pystyy.
  Noista pelaajavalinnoista voi olla montaa mieltä, mutta on totta Samua ja Borinia voi kyllä laittaa avaukseen, jos nämä ykkösmiehet ei ala petraamaan. Tuo taktiikkajuttu onkin sitten eri juttu. Piantek ja Cutrone on semmosia viimeistelijätyyppejä, joita on hankala peluuttaa yhtä aikaa. 
  Ensi kaudeksi siihen saattaa tulla muutos. Sevilla ei välttämättä käytäkään Andre Silvan optiota. Silva on pelaajatyyppinä sellainen, joka voisi sopia pelaamaan yhtä aikaa joko Piantekin tai Cutronen kanssa.
  Itse näen tämän hetken kurajaskan takana on Gattuson varovaisuus. Tässä tilanteessa on jotain samaa kuin syksyn Mourihon ManU:ssa. Kun aletaan pelaamaan liian varovaisesti, niin mistään ei tule mitään. Ei sillä, että se olisi koskaan Gattuson aikana ollut erityisen rohkeaa, mutta nyt se korttitalo on kaatumassa käsiin. Gattuso saa vetää kauden loppuun, mutta jotain tarttis tapahtua, jotta osaisin nähdä Rinon pitkäaikaisena vaihtoehtona.  
   
 23. Like
  Golden Age Milanista got a reaction from pake in Milan 2018-2019, kuka on herra Elliot?   
  GdS:n uusin arvio avauksista:

 24. Like
  Golden Age Milanista got a reaction from pake in A.C. Milan, Coppa Italia   
  Eilisen peli lopputulos oli aika odotettu. Peli oli ihan löysää velliä varsinkin Milanin osalta. Laziolla oli muutama hyvä tilanne ja Milanilla ei niitäkään. Tulos kyllä kelpaa Milanille ja San Sirolla sitten nähdään, kuka lähtee loppuotteluun.

  Pelin MotM voisi olla useampikin pelaaja. Hyökkäyspäässä pelaaminen oli sen verran aneemista, ettei sinne mene palkinto, vaan puolustuksen johtajalle ja kipparille Romangnolille. Oma pää pysyi nollassa ja työskentely erinomaista. Mainitsemisen arvoisia on myös Borini ja Laxalt, jotka pääsi pitkästä aikaan avaukseen ja suoriutui mallikaasti.

  Gattuson haastattelu:
  The scoreline
  “It’s a bit of a daft result for us because any goal for Lazio will be worth double in the second leg. We’ll need to pay close attention. Obviously, we could’ve done better however, it’s still a good result considering that we didn’t concede against a team that has key players up front.”
  
The game itself
  “Lazio waited for us before then attacking on the break and putting us in difficulty. We were lacking on a technical level tonight, making mistakes on the few occasions that we broke free from their pressure. Lazio were better than us, although it’s also true that they didn’t create any real killer-ball chances. Defensively, I really liked how the team played, but it’s a step back technically. Simone (Inzaghi) and I know each other well, perhaps it’s just a coincidence that these matches keep finishing 0-0. We’ll see what happens in the second leg.”
  Kessie
  “He’s couldn’t run and asked to be taken off.”
  Suso
  “Neither Suso or anyone in the entire team put in a good technical performance tonight. We made a lot of mistakes, failing in our build-up play and looking for Piatek with long balls.” 
   
  Pelin highlightsit:
  Gattuso sai sen mitä halusi. Seuraavassa osassa sitten taistelu jatkuu..Sitä ennen monta sarjapeliä, joista seuraava lauantaina kotona Sassuoloa vastaan.

 25. Like
  Golden Age Milanista got a reaction from pake in A.C. Milan, Coppa Italia   
  Milanin Coppa -pelit jatkuu Laziota vastaan kaksiosaisessa välierässä, jonka ensimmäinen osa pelataan tänään Roomassa yli 70 000 katsojaa vetävällä Stadio Olimpicolla klo 22.00 Suomen aikaa alkavassa pelissä.
  Lazio aloitti oman Coppa taipaleensa 16 joukkueen kaaviosta, jossa joukkue kohtasi tammikuussa ensimmäisenä Serie C:n Novaran ja voitti puhtaasti kotikentällä 4-1. 
  Seuraavaksi Lazio kohtasi puolivälierissä Interin vieraissa ja peli venyi jatkoajankin jälkeen tasanumeroissa 1-1 rankkareille, jotka Lazio voitti 4-3. Ja sillä tuloksella joukkue pääsee pelaamaan välierissä Milania vastaan.
  Sarjassa Lazion vire on vähän heikko. Joukkue on ottanut 5:stä viimeisestä pelistä 2 voittoa ja 3 tappiota. Tämän lisäksi roomalaiset otti kuokkaan Sevillalta 2 kertaa Eurooppaliigassa ja tippui jatkosta.
  Gattuson haastattelu:
  https://proxy-004.ix7.dailymotion.com/sec(N6fL6B3Sr6fmb2F5X2IFVrQ3t42cqjnalywSvaLu13BBxa8yVL7Sqdh3TBMGUJlmrSFbPiswvJ6tqx9WBofyew)/video/634/943/428349436_mp4_h264_aac.mp4#cell=core&comment=CATCHALL+bc00000&qos_vpart=1&qos_geostore=1

  S.S. Lazio - A.C. Milan
  Lazio ei ole julkaissut kokoonpanoa vielä.
  Gattuson miehistö:
  Maalivahdit: 
  Donnarumma A., Donnarumma G., Reina
  Puolustajat: 
  Abate, Calabria, Conti, Laxalt, Musacchio, Rodriguez, Romagnoli, Strinic
  Keskikenttäpelaajat: 
  Bakayoko, Bertolacci, Biglia, Kessie, Montolivo, Paquetá
  Hyökkääjät: 
  Borini, Calhanoglu, Castillejo, Cutrone, Piatek, Suso.

  Tässä on La Gazzetta dello Sportin ennakoimat avauskokoonpanot:

  Tärkeintä on Milanin kannalta, että kun on kaksiosainen taisto, niin ettei pelaa itseään ulos ensimmäisessä osassa, eli tässä pelissä. Voitto on kiva, mutta niin on tasurikin. Rökäletappio ei ole. Siihen ei usko Freesupertips.co.uk, joka ehdottaa Milanin 2-1 vierasvoittoa. Goonersguide.com ehdottaa 1-1 tasuria. Molemmat käy ja silloin San Sirolla katsotaan, että kuka on kuka ja loppuottelun arvoinen.
  Peli näytetään TV2:ssa ja Areenassa klo 21.45.
×