Jump to content

Liverpooligan

Members
 • Content count

  466
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Liverpooligan


 1. Tässä sairastelun lomassa on ollut aikaa lueskella foorumeita hiukan tarkemmin ja pohtia rauhassa Benitezin tilannetta menneisyyden, nykyhetken ja tulevaisuuden kannalta. Tässä jotain ajatuksiani, jotka jo toisaallekin olen postannut, mutta laitetaan tähänkin ketjuun.

   

  Menneisyys: Tuli hyvillä meriiteillä Pooliin ja saikin ensimmäisellä kaudella aikaan melkoisen eurohuuman niinkin keskinkertaisella porukalla, mitä se silloin oli. Futispuolen menestys on ollut sitä mitä on, pari pyttyä mutta se tärkein puuttuu edelleen.

   

  Sen sijaan näissä keskusteluissa tahtoo jäädä paljon pienemmälle huomiolle se, mitä seuran junioritoiminnassa on tehty. Se on melkeinpä pistetty uusiin kuosiin henkilöstöä myöten. En itse osaa sanoa, kuinka suuri osuus tästä on nimenomaan Benitezin ansiota, mutta todennäköisesti suurin osa kuitenkin.

   

  Pelaajahankintapuolella onkin ollut sitten toimintaa, joka jakaa mielipiteitä melko lailla kahtia. Itsekin olen sitä mieltä, että aikalailla paskoja hankintoja on kohdalle osunut. Positiivista näiden kohdalla on kuitenkin ollut se, ettei Rafa näitä ole pääsääntöisesti kovinkaan kauaa katsellut vaan on pistänyt vahingot kiertoon.

   

  Etsiskelin hiukan sitä pelaajarunkoa, mitä Rafalla oli käytössä Pooliin saapuessaa: Dudek, Kirkland, Hyypiä, Carra, Warnock, Vignal, Henchoz, Riise, Traore, Raven, Murphy, Gerrard, Smicer, Hamann, Kewell, Diao, Diarra, Partridge, Cheyrou, Biscan, Potter, Flo-Po, Cisse, Owen, Mellor, Diouf.

   

  Eli melkoinen sakki. Okei, vaihtuvuutta on sittemmin ollut runsaasti ja valtaosaltaan hyvä niin. Puran tätä hommaa jaotellen pelaajat kahteen kategoriaan, suoraan avaukseen kelpaavat "valmiit" pelaajat ja tulevaisuuden lupaukset.

   

  Tuosta sakista on ensinnäkin poistettu/myyty aika liuta roskaa.

  Edelleen, Rafa on tehnyt mielestäni loistohankintoja Alonson, Aggerin, Torresin ja Reinan kanssa.

  Hyviä hankintoja ovat/ovat olleet Babel, Luis Garcia, Arbeloa ja Masa (siksi vain tähän kategoriaan, koska siirto ei ole vielä pysyvä).

  Kysymysmerkkien listaan menevät/menivät Benayon, Pennant, Kuyt, Crouch, Morientes, Zenden, Fowler, Aurelio, Sissoko, Bellamy ja Voronin.

  Floppiosastoon/miksi_ihmeessä_piti_hankkia -osastoon kuuluvat Nunez, Kromkamp, Pellegrino (vaikka meriitit lienevät aluepuolustuksen opettaminen muille pelaajille) ja Gonzalez.

   

  Nuorten puolella olen aika huono arvioimaan näiden junioreiden mahdollisuuksia nousta edustukseen, koska en heistä paljoakaan tiedä. Suunta on kuitenkin oikea ja akatemiaan värvätään lupaavia pelaajia ympäri maailman hyvällä tahdilla. Ja onhan Rafan ensimmäisiä nuorisokaappauksia edustava Jack Hobbs nyt läpimurron kynnyksellä, joten pian alamme toivottavasti nähdä konkreettistakin tulosta tästä nuoriin panostamisesta.

   

  Nykyisyys: Joku tuosta aiemmasta listasta saattoi unohtua, mutta olkoon sitten niin. Mutta, nykyinen runko on kuitenkin reilusti eri luokkaa, kuin Benitezin perimä materiaali, joten eteenpäin on menty - ongelma on vain siinä, että niin menevät muutkin ja seurojen varallisuussuhteissa on ollut Rafan aikana melkoisia epäsuhtakohteita.

   

  Tässä kaikessa minua suorastaan kiehuttaa tämä meidän foorumistien tapa ruveta viisastelemaan Benitezin (tai jonkun muun) tekemää pelaajahankintaa näin koti-/työpäätteen ääreltä. Yhtälailla minua vituttaa se, että rutinaa täällä foorumilla kuuluu erityisesti sellaisista "hankinnoista", jotka eivät syystä tai toisesta ole totetuneet. Toki on tapauksia, joissa meillä on se tieto, että Parry on pihdannut muutamaa miljoonaa puntaa ja siirto on siksi mennyt perseelleen - se on eri asia ja silloin on täysi oikeus avautua.

   

  Itseäni kiukuttaa siis ne tapaukset, kun jollakin foorumistilla on toive tietyn pelaajan X hankinnasta ja sitten samalle pelipaikalle ostetaan jokin toinen halvempi ja ehkä huonompana pidetty pelaaja Z. Sitten tänne tullaan huutelemaan, että "miksei Rafan mulkku ostanut pelaajaa X vaan tyytyi säälittävään korvikkeeseen Z?" Ihan kuin täällä tiedettäisiin niin helvetin hyvin, että onko tämä toivottu pelaaja X edes millään muotoa kiinnostunut pelaamaan Liverpoolissa tai onko tämän pelaajaoikeudet omistava seura edes aikeissa myydä pelaajaa? Rafalla ja seurajohdolla kun tämä tieto on ja heidän on elettävä - ja ennenkaikkea toimittava - sen mukaan. Veikkaan, että se on paljon vaikeampaa, kuin viisastelu ja vittuilu kotikoneelta aina pettymyksten hetkellä.

   

  Eli, itse uskon, että Rafalla on todellakin aito tarkoitus vahvistaa joukkuettaan jokaisella hankinnalla. Käytännössä näinhän onkin ollut ja pelaajamateriaali on laadukkaasti laajempi kuin aikoihin. Viime kesänä oltiin siis rakennusprojektin siinä vaiheessa, että ensimmäistä kertaa Rafa pystyi keskittymään muutamaan täsmähankintaan - materiaalin laajentamisen sijaan. Ketä tuli sisään: Torres, Babel ja Benayon; kaksi ensin mainittua vielä varsin kovalla rahalla. Torreshan on jo osoittanut kykynsä ja Babel on sijoitus tuleviin vuosiin. Benayon olikin sitten suora paikkausostos Luis Garcian rooliin ja on ainakin toistaiseksi yllättänyt minut positiivisesti.

   

  Tulevaisuus: Tästä päästäänkin sitten tulevaisuuteen. Ensinnäkin, Rafan on ehdottomasti annettava jatkaa ja toisakseen, hänelle pitää antaa viime kesän tapaan myös riittävä taloudellinen tuki. Nämä viime kesän hankinnat vakuuttivat minut siitä, että Rafa on kuitenkin sen kaliiberin manageri, että pystyy tuomaan isojakin ja muiden suurseurojen himoitsevia pelaajia Anfieldille, kunhan vain saa tarpeeksi pelimerkkejä käyttöönsä rakennusprojektin jatkamiseen. Tämä toive siis menee lähinnä jenkkiomistajille ja tämä aspekti onkin itseäni kaikkein eniten lähitulevaisuudessa huolestuttava riskitekijä.

   

  Kolmanneksi Rafan jatkoa puoltaa se, että vasta tulevina vuosina Liverpool FC pääsee todellakin siihen tilanteeseen, että se pystyy alkaa nauttimaan akatemiansa mahdollisista tuloksista ja nostamaan näitä junioireita edustusmiehistöön, jolloin ollaan jälleen astuttu lähemmäksi rakennusprosessin huippua.

   

  Neljänneksi puollan Rafan jatkoa ihan vain siitäkin syystä, ettei näitä päteviksi tunnustettuja managereita ole todellakaan maailmassa vapaana kovinkaan montaa ja vapaana olevien halukkuudesta ei ole mitään tietoa.

   

  Pelillisistä asioista sen verran, että tällä puolella Rafaa voidaan ansaitusti kritisoida mielestäni eniten. Joukkoon mahtuu muutamia aivan ihmeellisiä ratkaisuja, joita ei toivoisi koskaan näkeväni. Samaa mieltä olen myös siitä, että joissakin heikompia jengejä vastaan pelatuissa matseissa Rafa ei oikein näytä saavan porukkaa syttymään vasta kuin aivan otteluiden lopussa. Onko kyse tosiaan kuitenkin vain Rafan kyvyttömyydestä motivointiin, vai onko kyse ennemminkin pelaajien itsensä tottelemattomuudesta?

   

  Toisaalta taas, tällä kaudella Liverpool on pystynyt nousemaan voittoon tai tasuriin aivan ottelun viimehetkien maalilla jo varmasti enemmän, kuin parin viime kauden aikana yhteensä, joten jossain määrin tuollakin saralla on menty eteenpäin.

   

  Tässäkin asiassa kuitenkin - kuten myös pelaajavalintojen kohdalla - haluan muistuttaa siitä, ettei meillä täällä kotikoneiden äärellä ole käytössä sitä samaa tietoa pelaajien pelipäivän vireystilanteista tai pikkuvammoista kuin Rafalla pelaajiaan päivittäin näkevänä on. Ja en oikein jaksa uskoa, että Rafa on valinnut yhteenkään Liverpoolin otteluun sellaista kokoonpanoa, jolla on tarkoitus lähteä vain häviämään ottelu. Tasurin hakemiseen varmasti on useinkin tähdätty kokoonpanovalinnoilla - joskaan tästä minullakaan ei ole parempaa tietoa, kuin oma arvioni.

   

  Summa summarum: Eniten kaikessa minua huolettaa siis tämä jenkkien arveluttava toiminta seuran omistajina. Taitamattomuudellaan he saattavat tehdä usean vuoden paikkaukset vaativat vahingot Liverpool FC:n tulevaisuudelle. Minun worst case scenariossani siinä on sitten aivan sama, kuka siellä managerina heiluu, jos pahin tapahtuu.

   

  Toisaalta taas, jospa näillä miehillä olisi sittenkin tarpeeksi viisautta tajuta, että Rafan rakennusprojekti on vielä kesken ja uskaltaa katsoa tämä tie loppuun asti (tietenkin, jos rahat on finaalissa, niin sitten on huonompi tilanne) ja antaa Rafalle jatkossakin tarpeelliset varat näiden täsmähankintojen tekemiseen laidoille ja Torresin pariksi kärkeen. Myös uuden stadionin rakentaminen mitä pikimmiten on kyllä ehdoton vaatimus kehityksen jatkumiselle.

   

  Lopuksi totean, että ymmärrän kyllä monen Rafa ulos -tyypin tuskastumisen ja toiveet nopeammasta kehityksesä. Ei se nopeampi kehitys minuakaan haittaisi, mutta realistina ajattelen, ettei tämä seura eteenpäinmenosta huolimatta ole vielä valmis siihen. Tämän vuoksi olen itse valmis vielä antamaan Rafalle aikaa jatkaa projektinsa eteenpäinviemiseen ja toivon vain sydämestäni Hicksin ja Gilletin tajuavan tämän saman.


 2. Man City - Liverpool

   

  Jospas sitä vähän tässä siviilikiireiden hellittäessä joutaisi jälleen runoilemaan jotain tännekin aina silloin tällöin. Melkoinen syksy ja alkutalvi tässä onkin takana; työt, esikoispojan hoitaminen, valmistuminen (VIHDOINKIN!!!) ja kaikki siihen ja maaliskuussa alkavaan auskultointiin liittyvät paperihommat, tuomarinvalat jne..., ja kaiken kukkuraksi vielä joulukiireet - joten ymmärtänette, ettei aikaa palstalle oikein ole ollut. Mutta ehkäpä jatkossa enemmän.

   

  Sitten itse asiaan! Tänään on sitten luvassa erittäin mielenkiintoinen Citeeh-vierasmatsi. Mielenkiintoinen siksi, että onhan City Svenniksen myötä ollut suurin yllättäjä tämän kauden Valiossa ja pelannut keskinkertaisella materiaalilla tuloksellisesti erittäin maksimaalista kautta. Mielenkiintoinen myös siksi, että Poolin peli Derbya vastaan keskiviikkona oli taas vaihteeksi melkoista tervanjuontia, mutta tärkein, eli kolme pistettä, tuli höntsäilystä huolimatta. Tänään vastaavaan löysäilyyn ei vain ole varaa, sillä City on erikoistunut tilanteidensa ja vastustajien virheiden loistavaan hyödyntämiseen.

   

  Kokoonpanotoiveita ei kannata juurikaan heitellä, mutta jospa ainakin Riise, Sissoko ja Kuyt pysyisivät penkillä (kaksi ensin mainittua mielellään jopa Liverpoolissa). Crouch on onneksemme muistaakseni vielä pelikiellossa, joten hän ei tule Poolin peliä hidastamaan.

   

  Avaintekijä lienee jälleen Torresin ja Gerrardin vire ja omien virheiden välttäminen. Babel voisi vaihdosta tullessaan myös rankoa jälleen vastustajaa.

   

  Edelleen, tyylillä ei ole itselleni merkitystä, tärkeintä on kolme pistettä.


 3. Kuusamo! :wallbang:

   

  Mahdat olla ylpeä foorumin provosoivin tittelistäsi? olematon

  kun katsot tuota hidastusta niin mieti tarkaan ennen kuin vastaat kumpi kaatuu ensin carra vai Joleon?

  Ilmeisesti haluat käsiteltävään asiaan täydellisesti liittyvän viittauksen kuusamolaisuudestani aika kiivaasti esille, vaikka aiempi "letkautuksesi" jo ehdittiin poistaakin, mutta eipä tuo minua juurikaan haittaa.

   

  Mielipiteeni tilanteesta toin julki alunperin suurin piirtein asiallisesti vailla kehenkään foorumistiin meneviä henkilökohtaisia nimittelyjä/solvauksia ja reaktiot olivat suurin piirtein odotettuja, eli spedeksi ja aivottomaksi nimittely - kuusamolaisuuden esiinnostaminen tuli kyllä kieltämättä puun takaa. Eli vastaako metsä siten, kun sinne huutaa?


 4. Huvikseni katselin viime kauden vastaavan ottelun kommentteja ja mitä löysinkään nimimerkki Liverpooliganin kirjoittamana: "Alan ymmärtää mistä lempinimi "Bitters" juontaa juurensa. Täällähän itketään jo viikkoa ennen peliä... Huh huh!"

  Ja kaiken tämän jälkeen sitä sitten vielä ihmetellään, mistä juontaa juurensa kutsumanimenne bitters..?

  Juuh, kyllähän tuo itselleni on ollut jo jonkin aikaa päivänselvää tuon nimen tausta.

   

  Ja tällä kertaa itketään näköjään vielä viikko pelin jälkeenkin.


 5. Oletko sä Kuusamon spede jotenkin menettänyt näkökykysi siellä Lapin pimeydessä vai syntyykö kaikki punaskeidan kannattajat ilman aivoja? Sä voit väittää mustaa valkoiseksi, mutta se ei tee siitä valkoista. Olisiko parempi että pysyt sukeltajajoukkueesi foorumilla, jossa voitte olla vapaasti ylpeitä teidän ratkitylsästä huijarilaumasta jonka voitto perustui ihan silkkaan kusetukseen? Ehkä sopisitte paremmin Italian liigaan, siellä löytyy tuollaiselle perinteitä

   

  niille jotka vielä epäilevät...

   

  http://uk.youtube.com/watch?v=wJ7jrxyY9Cg&NR=1

  Ensinnäkin, Kuusamo ei ole Lappia, vaan kuuluu Oulun lääniin. Mutta ei siitä sen enempää, kun ei maantieto oikein ole hallussasi.

   

  Toisakseen, muutamien kollegojesi viestien perusteella olenkin yllättynyt, etteivät Liverpoolin kannattajat olleetkaan ainoita, joka ottivat tuon ottelun ja jälkipuinnit liian vakavasti, että ihan nimittelemään alkoivat. Mutta ei siitäkään sen enempää.

   

  Kolmannekseen, Evertonin fanina joukkueen pelityyliä peilaten en oikein kehtaisi käyttää termiä ratkitylsä mistään muusta joukkueesta. Ottaen erityisesti huomioon, että Evertonilla on tasan yksi pelaaja (Arteta), joka mahtuisi Liverpoolin avauskokoonpanoon ja toinen penkille (Lescott). Kaiken lisäksi kyseiset pelaajat harrastivat lauantaisen pelin aikana eniten sukeltelua ja vaparikalastelua kaikista pelaajista, joten ehkäpä sekin sitten riittää tästä teemasta.

   

  Ja neljänneksi, edelleenkään en näe tuossa pilkun aiheita, komean sukelluksen kylläkin, kun Lescott huomasi kuoletuksensa olevan huonon ja pallon karkaavan ulottumattomiinsa. Tämän enempää minulla ei tähänkään teemaan ole lisättävää. Ihan vapaasti voit kärvistellä oikeusmurhan uhrina, jos mielesi tekeepi.

   

  Ja kaiken tämän jälkeen sitä sitten vielä ihmetellään, mistä juontaa juurensa kutsumanimenne bitters..?


 6. Tää kyllä melkoista settiä jo... mut ei silti, en kyllä asiantuntevampaa kommenttia odottanutkaan :hug: Elä ota niin vakavasti sinäkään...

   

  Mut täytyy kiittää, mua ainakin nauratti ja päivä piristyi kummasti :thumbsup1:

  Se on aina niin mukava lukea, että tuollaisen tappion jälkeen pystyy kaikesta huolimatta nauramaan. Eipä silti, pikkuseuran kannattajana olet tähän varmasti jo tottunnut.

   

  Mutta morjestellaan, kun foorumeilla taas tavataan!


 7. Clattenburg on nyt siis hyllytetty. Eikä mikään ihme. Tuomiot olivat aivan päin metsiä. Onko kellään mitään tietoa mitä Gerrard sanoi tuomarille, että Hibbert sai punaisen?

  Tuskinpa vain. Kuten ei myöskään ole tietoa siitä, minkä kortin Clattenburg oli päättänyt Hibbertille antaa ihan itsenäisesti.

   

  Keltaisen kortin vilahtaminen tv-kuvassa kun ei minusta vielä tarkoita yhtään mitään pelkän keltaisen antamiseen viittaavaa. Useinhan tuomarit pitävät sitä lappusta etutaskussaan, mihin varoitukset ja ulosajot merkitään, joten joskus keltainen vilahtaa samalla, kun tämän lappusen kaivaa taskustaan. Eikä Clattenburg nähdäkseni kaivanut taskustaan keltaista korttia, vaan nimenomaan tämän lappusen, johon ulosajon aikoi kirjata. Pitikö lie edes keltaista korttia missään vaiheessa varsinaisesti kädessään?

   

  Joten tämä spekulaatio lienee sama lopettaa tähän.


 8. Se on melko perseestä katsoa paikallispeliä ainoana Toffeena poolin kannattajien kansoittamassa vantaalaiskapakassa, mutta joutua tuollaisen erotuomaroinnin kohteeksi on rikos ei pelkästään Evertonia, sen kannattajia vaan koko lajia kohtaan. Läpinäkyvää, oksettavaa. Olen nähnyt monia helppoja rankkareita vihellettävän tänä vuonna Valioliigassa, mutta en koskaan tuollaista jenkkifutiskaatoa jätettävän viheltämättä. Olin kesällä Cardifissa pubissa ja kuuntelin kuinka kaikki paikalliset tuntuivat tietävän miten neljää suurta suositaan lahjotuilla tuomareilla. Pistin bitterin piikkin, en pistä enää. Jokainen voi vapaasti sanoa että näkymykseni on puolueellinen, mutta voi myös vapaasti katsoa miten Carragher repäisee Lescottia. Puhumattakaan Hibbertin punaisesta, miten vaihtuikaan kun Gerrard kävi neuvomassa...onneksi sentään Agentti Neville istuu pari matsia katsomossa, jotain hyvää tässäkin.

  Et sitten kovinkaan paljoa ole jalkapalloa seurannut tällä kaudella.

   

  Minkä Carra voi tuossa tehdä, kun Lescott pakittaa syliin ja kun tämä tuntee olevansa aivan Carran iholla kiinni, niin heittää jalat altaan ja kaatuu Carran syliin? Ainakaan minun silmääni Carran kädet eivät tee minkäänlaista liikettä kiskoakseen tai vetääkseen Lescott'n nurin.

   

  Törkeää tempussa oli mielestäni vain tuo röyhkeä yritys kalastaa hyvittelypilkkua erinomaiselta Mark Clattenburgilta - monelta muulta pillipiiparilta tuo olisikin voinut mennä läpi. Ja kyllä Lescott tuollaisilla otteilla tullee vielä joskus lahjapilkun hankkimaan, sen verran hieno oli kalastusyritys.

   

  Itse pelistä voisi vielä sanoa, että kummasti on jäänyt huomiotta tämän pilkun "viheltämättä jättämisskandaalin" varjoon se tosiseikka, että Everton sai pelissä aikaan tasan YHDEN laukauksen kohti Liverpoolin maalia (sekin oli Osmanin tai McFaddenin surkea saksarirääpäisy) Liverpoolin seitsemää vastaan. Toki sekin oli varmasti täysin pun.. eikun mustissa pelanneen tuomarin vika.


 9. Canal+:n kuvien perusteella olen juuri sitä mieltä, että tilanne oli päivän selvä rankkari. Carragher repii Lescottin kumoon rikkeen arvoisesti. Mutta tämä menee tällaiseksi eipäs juupas väittelyksi. Sitä en vaan ymmärrä, että miksei voi myöntää tuomarivirheen tapahtuneen teidän eduksi? Ei se Liverpoolilta voittoa pois vie.

  Kuten jo sanoin, itse en tilanteessa näe edelleenkään mitään pilkun arvoista, joten en kai silloin mitään tuomarivirhettä voi edes myöntää tapahtuneen.

 10. Mark Clattenburg oli mies paikallaan. Harvalla miehellä on tarpeeksi munaa jättää Lescottin viime hetken pilkun kalastaminen viheltämättä, kun on ensin ajanut kyseisen joukkueen kaksi pelaajaa ulos ja viheltänyt tätä vastaan kaksi rankkaria. Siinä alkaa useimmilla tuomareilla jo hiipiä takaraivoon pieni hyvittelyn tarve. Onneksi Clattenburgilla ei hiipinyt.

   

  Voisiko joku täällä kertoa, missä kohdassa Carra ottaa "niskalenkin" Lescottista? Ainakin Canal+:n kuvien mukaan Carran oikea käsi oli koko ajan täysin irti Lescottista ja näiden kuvien perusteella vasemman käden toimista en osaa sanoa - koska en sitä Lescottin vartalon läpi nähnyt. Miten siis joku samaa lähetystä katsonut on voinut nähdä röntgenkatseella Lescottin läpi Carran vasemman käden ja tämän niskalenkin? Valaiskaa minua (myös joku Poolisti voi valaista, sillä itse en todellakaan näe Lescottin kaatumisessa mitään muuta, kuin pilkun kalastelua).

   

  Kuytin hyppy oli ansaitusti keltaisen arvoinen, siinäkin tuomari oli mies paikallaan. Molemmat Poolin pilkut ja ulosajot olivat myös täysin kohdallaan. Eli Clattenburg tuomitsi vaikean ja kiihkeä ottelun mielestäni aivan erinomaisesti.


 11. Tosi hyva alku Poolilta. Ostettiin Canal + niin näin Poolin murskajaiset ja Chealsean räpellyksen:thumbsup1:. Toivottavasti tappioton putki jatkuu...

  Itsekin tein saman hankinnan vihdoin vuosien jahkaamisen jälkeen heinäkuun alussa ja ei ole tarvinnut sekuntiakaan katua.

   

  ---

   

  Kuusi matsia nyt takana, saldona 5 voittoa ja tasuri. Tehtyjä maaleja 16 ja päästettyjä kaksi, joista molemmat pilkulta. Uudet miehet (floppi-)Torres ja Voronin osuneet kolmesti, Alonso ja Kuyt kahdesti ja sitten on liuta yhden maalin miehiä.

   

  Puolustus tuntuu siis yhtä pitävältä, kuin aiempinakin vuosina. Suurin ero edellisiin vuosiin onkin hyökkäyskolmanneksella, jossa Liverpoolilla näyttäisi vihdoin olevan pelaajia, jotka pystyvät murtamaan vastustajien sumppupuolustuksen. Liverpoolhan on Chelsean ohella ollut ehdottomasti Valioliigan parhaiten pallottomana organisoitu joukkue, jolloin puolustuspelaaminen on sujunut ja sujuu varsin mallikkaasti. Aiemmin on vain lyöty päätä seinään - erityisesti Anfieldilla - sumputtavien joukkueiden kohdalla. Nyt Torres ja Voronin tuovat huippukunnon löytäneen Gerrardin oheen sitä kaivattua yksilötaitoa, jolla yksittäiset ottelut pystyttäneen kääntämään lopulta niukoiksi, mutta riittäviksi maalin voitoksi.

   

  Benitezin hankinnat ovat nähdyn perusteella onnistuneet erittäin hyvin ja jatkossakin heiltä on lupa odottaa lisää hienoja esityksiä. Kun vielä "vanhat" jermut Gerrard, Alonso ja Pennant pelaavat huomattavasti viime kautta paremmalla tasolla, niin tästä kaudesta on hyvää vauhtia kehkeytymässä erittäin lupaava rupeama.


 12. Olen jälleen aika lailla samoilla linjoilla kuin Mr. Kuusamo. Onnea vaan vaipanvaihtojen johdosta sinne päin. Opinnot ovat ilmeisesti onnellisesti ohi, kun pitää töitäkin tehdä.

  Kiitosta vain! Vielä on yksi tentti syyskuun puolessa välissä ja sitten pitäisi olla homma paketissa. Kesätöitä olen kovasti tehnyt, kun vaimokin on kotona pojan kanssa. Onpahan ollut muutama erittäin lököisä hetki katsoa Poolin peliä, kun Eeli nukkuu isin rinnalla.

 13. Jospa sitä nyt töiden ja vaipanvaihdon lomasta saisi tännekin jotain kirjoteltua, niin ette kokonaan minuakaan onnistu unohtamaan.

   

  Alkukausi on mennyt kyllä yhtä Rob Stylesin erhettä lukuunottamatta niin täydellisesti, kuin vain pystyy. Pool on pelannut viisi "tosipeliä" ja saldona neljä voittoa ja yksi tasuri. Valitettavasti tuo tasuri osui juuri pahimpaan paikkaan, sillä Chelsealle ei kyllä tarvitse lahjoitella yhtään lisäpisteitä.

   

  Ottelukohtaisiin syväanalyyseihin ei enää hyvejä syventyä, mutta yleistasolla täytyy olla erittäin tyytyväinen Liverpoolin otteisiin. Villaa ja Toulousea vieraissa vastaan peli ei ollut millään asteikolla kaunista, mutta voitot tulivat - mikä aina tärkeintä. Chelseaa vastaan hallittiin suurin osa ja saatiin Chelsea sumputtamaan Anfieldilla pikkujoukkueiden tavoin. Sitten Sunderland vieraissa oli jo parempaa hyökkäyspeliä ja kruununa eilinen Toulousen moukarointi kotona.

   

  Yksittäisiä pelaajiakaan en sen tarkemmin jaksa nyt arvioida, mutta Gerrard on nyt mestaruuden tuovassa kunnossa. Taisteluhalu ja menestysnälkä näkyy jälleen viime kaudella monesti niin flegmaattisen kipparin kasvoilta ja se tietää vain hyvää. Myös Torresin ja Voroninin otteet ovat saaneet suupieleni hymyyn. Kypsää ja yllättävän valmista on molempien peli vaikuttanut. Toisaalta taas, Kuyt on nyt paineen alla ja mielestäni hänen ensimmäinen kosketus on parantunut, joten tässä on kyllä varsin hyvä hyökkäyskolmikko. Crouchin haluaisin sen sijaan pois joukkueesta vaikka välittömästi. Pitkien jalkojensa ja läditaustansa lisäksi ei tarjoa YHTÄÄN mitään sellaista etua, mihin Liverpool voisi tällä kaudella turvautua. Tämä siis siitä syystä, että Petteri on vain niin käsittämättömän huono pääpelaaja, ettei tuollaista tuhlaajaa ole varaa pitää kentällä.

   

  Hyökkäys tulikin käsiteltyä, siirrytään keskikentälle. Siellä on kyllä edelleen vasemman laiturin mentävä aukko. Oikealla Pennant ja Benayon kelpaavat, erityisesti Pennant on aloittanut pirteästi. Keskelle on mahtava tarjonta ja kilpailu paikoista on kovaa eikä kukaan pysty tuudittautumaan varmaan avaukseen - noh Gerrard ehkä, mutta sanoisin ansaitusti. Vasemmalla laidalla onkin sitten se murheenkryyni, jos Riise on tällä hetkellä ykkösvaihtoehto sinne. Babel on väläytellyt pariinkin otteeseen, mutta ei ehkä vielä valmis avauksen mieheksi koviin peleihin. Toisaalta, penkilläkään ei juuri kehitytä. Leto on vielä raakile ja Kewellin kohtalo näyttää olevan ikuinen loukkaantuminen - suureksi harmiksi. Siis jäljellä on tuo Norjan punapää, jolla on pelissään kaksi suurta plussaa - asenne ja vasuri - jotka miehen valitettavasti pitävät parempien puutteessa kentällä.

   

  Puolustuksesta sen verran, että Arbeloa on vakuuttanut minut suuresti. Kypsää, pallovarmaa ja sopivan aggressiivista puolustamista kautta linjan. Muut jatkavat perusvarmalla linjalla ja Carra tekee edelleen sen perinteisen hasardin kerran kuussa. Itse näenkin Carran loukkaantumisen hyödyksi Liverpoolille, sillä nyt linjassa on kaksi pelinavaamiseen pystyvää topparia, kun Sami astuu puikkoihin. Saas nähdä, miten käy Aurelion, jos mies jälleen pelikuntoon kuntoutuu.

   

  Veskariosastolla kaikki kunnossa.

   

  Manageripuolesta täytyy vähän kehaista Rafaa ja todeta, että vanhakin koira voi oppia uusia temppuja. Tämä siksi, että tajusivat ottaa oppia edellisten vuosien (liian) kovista pre-season treeneistä, joka näkyi tukkoisuutena ja pistemenetyksinä kauden avausotteluissa ja on maksanut siten usean kauden mahdollisuudet menestyä Valioliigassa. Nyt on aivan erinäköistä meininkiä ja pelaajat vaikuttavat teräviltä ja hyväkuntoisilta.

   

  Kaiken kaikkiaan valittamista minulla on vain Crouchin otteista ja surkeasta pääpelistä. Muuten näyttää verrattain hyvältä ja juna on saatu kiihdytettyä hyvään vauhtiin.

   

  Go Reds, go!


 14. En nyt ota kantaa tuohon Samin ja Carran väliseen paremmuuteen. Samille on kuitenkin peliaikaa tiedossa, sillä Carralla on todettu kylkiluun murtumisen lisäksi myös ilmarinta. Sen paraneminen vienee vähintään kuukauden.

   

  Molemmat pelaajia, jotka voi laittaa kentälle tilanteessa kuin tilanteessa.

  Minä sen sijaan otan voimakkaastikin kantaa miesten paremmuuteen. Olen ollut pitkään sitä mieltä, että Agger tarvitsee kumppanikseen ennemmin Hyypiän kaltaisen opettajan, kuin Carran kaltaista puujalkaa. Vaikka tilastollisesti Carran avaukset ovatkin kuulemma viime kaudella onnistuneet erittäin korkealla prosentilla, niin siltikin minusta Carra ei vain osaa avata puutteellisen potkutekniikkansa ja pelikäsityksensä vuoksi peliä lähellekään yhtä hyvin, kuin Sami. Agger on tässä välimaastossa ja juuri tästä syystä miehen kehityksen vuoksi Samin esimerkki palvelee varmasti enemmän, kuin Carran roiskaisut.

   

  Muutenkin Sami on mielestäni turhaan leimattu jo eilisen pelaajaksi. Eilinen peli murtuneella nenällä oli kyllä kerrassaan vakuuttavaa näytöstä Samilta ja mies oli alakerran kiistaton herra. Kaiken lisäksi Sami on käsittämättömän virheetön pelaaja kun taas Carralle tulee kerran kuussa paha hasardi, joka usein johtaa suoraan takaiskuun.

   

  Carran puolesta taas puhuu läditausta (valitettavasti), henkeen ja vereen joukkueuskollisuus ja viimeiseen asti yrittäminen. Hänen kannalta vain harmillista, että läditaustaa lukuunottamatta Sami ei kalpene näilläkään osa-alueilla yhtään.

   

  Itse olen siis varsin tyytyväinen, että näemme lähiaikoina Sami-Agger -toppariparin kentällä. Toivottavasti Rafankin silmät avautuvat tänä aikana, eikä Carra mene aina suoraan avaukseen vanhalla statuksellaan.


 15. No nämä äänestykset ovat vitsejä sinänsä. Yhtä vitseinä pidän useimmiten LiverpoolFC-tv:n rankkauksia ottelun pelaajasta. Molemmista puuttuu aika lailla todellista analyyttista harkintaa. "Yllättävää" on näissä tuloksissa esimerkiksi se, että brittipelaajat pärjäävät hyvin ja liverpoolilaistaustaiset pelaajat vielä paremmin.

  Näinhän se juuri menee. Se on melkein yksi ja sama, vaikka Carra ja Gerrard pelaavat päin sitä itseään, niin silti he ovat aina ottelun tähdistössä. Mutta toisaalta, ovathan he oman kylän poikia, joita nykyfutiksessa esiintyy joukkueessa kuin joukkueessa koko ajan vähenevässä määrin, joten tavallaan tämä puusilmäisyys on ymmärrettävää.

   

  Itse taisin äänestää Reinaa, Aggeria, Mascheranoa ja Kuyt'a.


 16. Tiedän tämän Poolistien piilopaikan, mutta en nyt voisi sanoa, että Liverpooligan olisi sinne kokonaan siirtynyt. Hänellä on tietääkseni aika paljon muita kiireitä nykyään; tehnee vielä comebackin.

  En minä periaatteessa minnekään "Poolistien piilopaikkaan" ole hävinnyt ja Paitsion foorumia luen edelleen päivittäin. Onhan tässä ollut kiireitä opiskelun, gradun ja muun perhe-elämän yhteenliittämisen saralla ihan riittämiin ja kaiken lisäksi virta kirjoitella yhtään millekään foorumeille on ollut muutenkin ihmeellisesti kateissa. Nyt kun gradu on jo hyväksytty, viimeinen tentti jää huomenna taakse ja uusi kausi parin kuukauden päästä jälleen alkaa, niin eiköhän sitä tännekin jotain tule taas sanottua - "comebackin" terävyys riippuu toki heinäkuussa syntyvän esikoisen sallimasta tilanteesta.

   

  Mutta itse topicista sen verran, että tason laskun olen huomannut minäkin. Erityisesti kieliopillista vajaannusta on hämmästyttävän paljon. Hyvääkin sisältöä sisältävä viesti nostaa niskakarvani pystyyn, jos kielioppi ja oikeinkirjoitus on päin sitä itseään. Ja nyt puhun ihan yksinkertaisista asioista, kuten yhdestä välilyönnistä välimerkkien jälkeen, isoista alkukirjaimista ja erisnimien isolla kirjoittamisesta. Nämä asiathan opitaan jo ala-asteella.


 17. Niinhän se Benitesin taktiikka eurokentillä on ollut. Varsinkin vieraissa...

   

  ...

   

  Voihan sen niinkin sanoa. 1-1 edellinen kamppailu, ja jatkoaika, ja pilkut...

  -----------Milan-Manu --5-3 ...

  Ja kuinka ollakaan, sitä edeltävät vieraspelit 0-3 ja 1-2 (mikä muuten pelattiin hallitsevan mestarin Barcelonan kotistadionilla). Mutta nämä omaan argumentointiin sopimattomat seikat jäävät aina 'mysteerisesti' pois näistä tämän palstan juve-miesten provoviesteistä, joten ei tässä mitään yllättävää - onhan se nähty tuolla Italian (ja sielläkin jostain kumman syystä pääosin Interin) puolella. Kivahan se toki sieltä alasarjoista on välillä yrittää päteä.

   

  Gattusolta sinänsä hölmöä mennä höpöttelemään tuollaisia. Tämähän on mitä mainiointa motivaatiota Liverpoolin pelaajalle. Joten voisi kai sanoa, että lisää vain tällaisia kommentteja Milanin leiristä, kiitos.


 18. Kiitos lfcsmith tuosta kirjoituksestasi. Se oli kerrassaan erinomainen.

   

  Itse joudun valitettavasti vain tyytymään parhaisiin paloihin lädifoorumien sadosta:

   

   

  "AIG = Almost In Greece."

   

   

  "Police are looking for Frank Lampard after Pepe Reina's car was stolen. Lampard went missing between 19:45 & 22:30 on Tuesday night."

   

   

  "The UEFA Champions League officials have decided to arrange Champions League 3rd and 4th place playoff game at new Wembley on 19.5.2007. They are calling it the FA Cup Final. All Manchester United and Chelsea fans are free to attend."

   

   

  "This great collection of football DVD's now on special offer:

   

  - Everton in Europe - one night in Spain

  - Chelsea FC - the road to semifinals 2003-2007

  - Arsenal FC - All the European glories (note: temporarily out of stock, problems with manufacter. We apologise for the delay.)"


 19. Taitaa Riksa olla Poolin miehiä?

  Vähän offtopiccia, mutta kyllä muuten Riku on todellakin Poolin miehiä. Viimeksi tämä näkyi 'julkisesti' töllössä, kun hän haastatteli mäkihyppääjiä Rukan maailmancupin avauskisassa päässään Liverpoolin punainen pipo, jossa pään 'väärällä' sivulla oli pienehkö keltainen Liverbird -kuvio. Liverbird Näkyi vain lyhyesti muutamassa pätkässä Rikun kääntäessä kokonaan päätään, mutta kylläpäs lämmitti sydäntä.

 20. Ei vaan Jamien, joka seikkaili tuttuun tyyliinsä missä sattuu eikä seurannut tilannetta kentällä. Olen edelleen sitä mieltä, että Jamie ei olisi kentällä, jos hän ei olisi britti Liverpoolista. Se oli vastahyökkäys, jossa Daniel saatiin ulos sinänsä hyvällä liikkeellä, mutta ratkaisu oli, että Jamie hötkyili.

  Missä, miten ja minne Jamie tilanteessa hötkyili?

   

  Vaikka tuota tilannetta uusintana katsoin pari kertaa, niin en kyllä edelleenkään Jamieta pistäisi suurimmaksi syypääksi tuohon maaliin - sikäli kun tällä mitään merkitystä on.

   

  Ja G.Rossille sellaiset terveiset, että käväisepäs ennen avautumisiasi vaihteeksi lukemassa näitä alkukauden otteluarvioita, niin saat jonkinlaista perspektiiviä siitä, miten Carra saa osakseen täysin ansaittua arvostelua silloin kun aihetta siihen on. Viime aikoina aihetta arvosteluun ei vain ole ollut ja Carra onkin pelannu erittäin korkealla tasolla mahdollistaen osaltaan Liverpoolin sijoittumisen noinkin korkealle, kuin missä joukkue tuollaisella pelinrakentelulla nyt on.


 21. No Chelsea voitto kotonaan 1-0. So what. Kaikki on vielä auki. Tietysti olisi helpompi lähteä kotijohdossa tai tasurissa, mutta mitään ei ole hävitty. Eikä hävitä koko pakettia.

   

  Jamie Carragherin piikkiin menee ainakin itselläni se takaisku. Taas kerran. Valitettavasti.

  Nojaa. Missä oli Riise vasemman pakin tontillaan? Miksei Arbeloa päästi Colen juoksemaan ohitseen?

   

  Kaikenkaikkiaan komea oli Drogban rynnistys maalin rakentamisessa. Muuten kyseistä pelaajaa kohtaan ei voi muuta kuin tuntea erittäin voimakasta vastenmielisyyttä.

×