Jump to content

Tasanteen tietäjä

Members
 • Content count

  188
 • Joined

 • Last visited


Reputation Activity

 1. Like
  Tasanteen tietäjä got a reaction from Melrose in 17.10.2010 Newcastle United vs Manchester United@St James` Park   
  De Gea ja Shaw jatkavat edelleen samaan tapaan kuin ennen taukoa. 
 2. Like
  Tasanteen tietäjä got a reaction from Melrose in Siirtohuhut   
  Että sellainen siirtoikkuna.
  van de Beek, Cavani, Telles ja pari junnua saatiin.
  VDB on jo väläytellyt ja saattaapi olla hyväkin vahvistus, toivottavasti myös Cavani ja Telles sopeutuvat nopeasti valioliigaan, Cavani on kuitenkin maailmanluokan viimeistelijä ja Telleskin on ollut kiitettävän tehokas Portossa, puolustuspään pitävyys sitten hirvittääkin.
  Kaipaamaani topparia ei sitten saatu, itsellä on mennyt täysin luotto kaksikkoon Lindelöf/Bailly.
  Palasiko muuten Tuanzabe Villa lainansa aikana topparina, siellähän kaveri pärjäsi varsin hyvin, jos näin oli voisi olla ykkösvaihtoehto pelikuntoon päästyään Hartsan rinnalle.
 3. Haha
 4. Thanks
  Tasanteen tietäjä reacted to Needles in 19.9.2020 Manchester United vs Crystal Palace@Old Trafford, Manchester   
  Kentällä ottelu näytti paltiarallaa siltä, että toisella joukkueella oli ensimmäinen preseason-ottelu menossa. Ja toisella jo usea laadukas ottelu takana. Lisäksi Roy koulutti Ole varsin huolella. Peli olisi voinut päättyä vaikka 5-1.
  Kentän ulkopuolella on vieläkin varsin uskomatonta, että Unitedin kokoisella seuralla ei ole kahta laadukasta keskuspuolustajaa, mitään vaihtoehtoa Maticille ja ykköskolmikon takana ensimmäiset varamiehet hyökkäykseen ovat divari-James ja Kiina-Ighalo.  
   
 5. Like
  Tasanteen tietäjä got a reaction from Melrose in 19.9.2020 Manchester United vs Crystal Palace@Old Trafford, Manchester   
  Ok, olemme siis samaa mieltä siitä että vahvistusta toppariosastolle tarvitaan, tämä hyvä. 
   
 6. Thanks
  Tasanteen tietäjä reacted to JariTre in 19.9.2020 Manchester United vs Crystal Palace@Old Trafford, Manchester   
  OIJOIJOI! Toi peli on sitten nähtävä. Toinen kyntää naamallaan nurmea ja toinen, no vaan kämmäilee
 7. Like
  Tasanteen tietäjä got a reaction from 20Legend in Vahvistetut siirrot / sopimusuutiset   
  Mulle on kyllä ihan sama, mitä tämmöinen "Arsenal hemmo" ajattelee Unitedin hankinnoista!
 8. Thanks
  Tasanteen tietäjä reacted to Wipu in Siirtohuhut   
  Itse en usko hinnan nousuun, vaan pikemminkin 120M€ on enemmän katetta esittämäsi skenaarion jälkeen. Yhtä hyvin Sancholle ja Dortmundille voi tulla floppikausi ja hinta tippuu alle 100M€. Tämäkin on pelkkää spekulaatiota ja onneksi Unitedin siirtopolitiikka ei nojaa tällaisiin skenaarioihin tai olettamuksiin.
  Pointtini Sanchon hankinnan lykkäämiselle on se, ettei yksi pelaaja (ei edes Sancho) poista Unitedin rosterin kapeudesta aiheutuvaa ongelmaa. Tämä ongelma on osin korjattava nyt. Sanchon hankinnan myötä ei juuri muita pelaajia juurikaan olisi odotettavissa ja ongelma edelleen olemassa.
  Sancho on varmasti hyvä pelaaja ja nostaisi Unitedin uudelle tasolle, kun kaikki muut avauksen pelaajat ja pari mitat täyttävää vaihtomiestä ovat täydessä iskussa. Mutta kun näin ei 100% varmasti tule olemaan koko kautta, niin tässä vaiheessa kiitos, mutta ei kiitos ja ensi kesän siirtoikkunassa uudestaan, kun perusta oon ensin vahvistettu.
  Kapealla rosterilla ei selvitä kuivin jaloin tulevasta kaudesta, ilman Sanchoa ja leveämmällä rosterilla ainakin todennäköisemmin.
 9. Thanks
  Tasanteen tietäjä reacted to Wipu in Siirtohuhut   
  Needles olikin avannut edellä ajatuksia siirroista. Kirjoitin juttuni lukematta Needlesin tekstiä, mutta osin samoja asioita tässä pyörittelen.
  Tulevissa hankinnoissa pääpainon on keskityttävä nykyisen rosterin leventämiseen. Tosin sanoen, hankintojen on oltava joku suoraan avaukseen meneviä pelaajia tai avauksen paikasta realistisesti kilpailevia pelaajia. Avauksen paikasta kilpailevia pelaajia tulisi hankkia niille pelipaikoille, joilla Unitedilla jo on avauksen mitat täyttävä pelaaja. Tällaisia pelipaikkoja ovat mielestäni oikea puolustaja, keskikentän keskusta, oikea laita ja hyökkääjä. Pelipaikkoja, joille United tarvitsee suoraan avaukseen menevä pelaajan on yksi, keskuspuolustaja. Kaikkia näitä ei yhdessä ikkunassa hankita ja siksi mahdollisia skenaarioita poikkeukselliseen siirtoikkunaan on muutamia. Lisäksi täytyy huomioida Unitedin pelisysteemi. Nyt se on ollut lähempänä 4-3-3 muodostelmaa sen eri variaatioissa, kuin 4-2-3-1. Periaatteessa Unitedin pelisysteemi ei vaikuta ns kriittisten pelipaikkojen hankintojen tarpeeseen, mutta hieman kuitenkin ja esimerkiksi pelaajatyppiltä 4-3-3:een sopivat hieman eri pelaajat, kuin 4-2-3-1. Koska oletan OGS:n suunnitelmissa olevan enemmän 4-3-3 systeemi, niin tarkastelen hankintoja sen kautta.
  Keskuspuolustaja
  Unitedin keskuspuolustuksen tilanne ei ole niin huono, kuin voisi pelkkiä some ja uutiskanavia lukemalla päätellä. Mutta, ihan ilman tulta, ei savua ole päässyt syntymään. Maguire on selkeä ykkösvalinta tällä hetkellä puolustukseen. Lindelöf ongelmana on helpot virheet, joita tulee keskimäärin noin 1kpl/peli (oma arvio). Lisäksi parivaljakkona eivät täydennä toisiaan riittävästi. Bailly on parempi pari Harrylle kovuutensa ja fysiikkansa ansioista, mutta turhan usein rikki. Mikäli pysyisi kunnossa, niin keskuspuolustajan tontille ei olisi kriittistä tarvetta tässä siirtoikkunassa. Siirtohuhuissa viimeaikoina esille nousseista nimistä mielenkiintoisimmat ovat Koulibaly (Napoli) ja Gabriel Maglhaes (Lyon). Gabriel (taitaa olla nimi paidan selässä) omaa hyvän potenttiaalin, mutta koska luokittelen keskuspuolustajan Unitedille "kriittiseksi hankinnaksi" niin kallistuisin Koulibaly suuntaan. Potentiaalista huolimatta Garbrielin kohdalla on pelko, että tulee uusi Lindelöf tai Bailly ja tähän ei Unitedilla ole tässä vaiheessa varaa. Koulibaly olisi upgreidaus Baillystä vähän joka suhteessa. Napoli ilmeisesti halukas myymään oikeasta hinnasta, joten nostaisin tällä hetkellä todella korkealle hankintalistalle. Koulibalyn lisäksi markkinoilla ei toppariosastolla ole liikaa laatua tällä hetkellä tarjolla.
  Oikea laita
  Tämä olisi ollut kaikista kriittisin hankinta vielä ennen joulua, mutta Greenwoodin otteet, ovat vähentäneet kriittisyyttä. Ongelmana on, ettei Mason ole mielestäni luontainen laituri, vaan enneminkin puhtaampi kärki, joka saa vapaammin liikkua kentän hyökkäyskolmanneksella.  Greenwoodin otteisiin vaikuttaa myös AWB, joka on puolustussuuntaan yksi parhaimmista pelaajistamme, mutta toistaiseksi hyökkäyssuuntaan ei pysty tarjoamaan riittävän laadukkaita taustanousuja, jotka osin vaikuttaa myös Greenwoodin tekemiseen. Tälle paikalle media tyrkyttää Sanchoa, jonka 120milj€ hintalappu ja hankita aiheuttaisi sen, ettei muita merkittäviä hankintoja juurikaan tarvitsisi tässä siirtoikkunassa odotella. Ja kuten edellä sanoin, United tarvitsee leveyttä vähän joka osa.alueelle, jota ei yksi Sancho tuo. Sancho on maailmanluokan pelaaja, mutta pahasti pelkään, että mies pelaa väärälle logolle, joka löytyy viikoittaisen palkkashekin 6 numeroisen summan perästä (€). OGS:n United tarvitsee sen sijaan rinnassa olevalle logolle omistautuneita pelaajia. Lisäksi palkka asettaa paineita Sancholle sekä pelaajan Greenwoodin edelle nokkimisjärjestyksessä. Tämä ei voi tehdä hyvää Greenwoodille, joka peliajan lisääntyessä on ollut yksi parhaista ja aktiivisimmista hyökkääjistämme korona-ajan peleissä. Pahimmassa skenaariossa molemmat pelaajat pelaavat alle tasonsa. Tästä syystä kääntäisin katseeni kokeneempaan ja halvempaa vaihtoehtoon. esimerkkinä Douglas Costa (voi hyvin olla joku muukin vastaavan profiilin pelaaja). Sopisi Unitedin vastahyökkäyspeliin, tosi kokemusta oikealle, jota Greenwoodilta puuttuu ja samalla aidon kilpailutilanteen, jossa molemmilla tasapuolinen mahdollisuus kentälle.
  Keskikentän keskusta
  Osa-alue joka kaipaa leveyttä ja laatua. Selkeä ykköskolmikko on Pogba, Fernandes, Fred. Matic:lla alkaa ikä tulla vastaan ja McTominay jää ainoaksi varteenotettavaksi vaihtoehdoksi haastamaan tätä kolmikkoa tulevaisuudessa. Selkein tarve olisi ehkä perinetiselle 6 paikan pelaajalle, eli pohjan ankkurille, joka suojaa puolustusta. 4-3-3 systeemissä. Pelaajalta kuitenkin vaaditaan enemmän, kuin perinteinen 6 paikan "bone braker". Näin käännänkin toiveeni McTominayn ja Fred suuntaan, joiden uskon riittävän tähän rooliin tulevalla kaudella. Hankintaan siis hyökkäävämpi vaihtoehto, joka pystyy paikkamaan niin Pogban, kuin Fernandesinkin tarvittaessa. Ensimmäisenä tulee mieleen Jack Grealish. Monipuolinen ja työteliään oloinen pelaaja, joka tuntuu pystyvän pelaamaan kaikissa hyökkäävissä rooleissa keskikentällä. Vaihtoehdot Grealishille voisivat olla esimerkiksi Thiago (Munchen) tai Ruben Neves (Wolves). Kaikki hieman erilaisia, mutta toisivat leveyttä keskikentälle ja vaihtoehtoja peluuttaa mm 4-2-3-1 tai 4-1-4-1 pelisysteemiä.
  Hyökkääjä
  Nykytilanteen ollessa tiedossa ja jälkiviisaana on helppo sanoa, että Haaland olisi pitänyt naarata Dortmundin nenän edestä. Unitedilla olisi mitat täyttävä keskushyökkääjä, joka vasta tulossa parhaaseen ikään. Unitedin tämän hetken hyökkäyskolmikko Martial, Rashford, Greenwood on liian samankaltaisia ominaisuuksiltaan. Haalandin tai Levandowskin (en siis ehdota että hankitaan) kaltainen hyökkääjä olisi tappava lisä Unitedin hyökkäykseen. Näitä hyökkääjiä ei tosin ole kovin liikaa tarjolla. Ighalo oli hyvä haku ja jotain samankaltaista voisi harkita siirtymäkaudelle seuraaviin siirtoikkunoihin, joissa uusi Haalandeja varmaan tulee tarjolle. Itse kuitenkin kallistuisin tässä vaiheessa huhuissa pyörineeseen Dybalaan (Juventus). Parhaassa iässä 26v. ja muodostaisi mielestäni selkeämmän linkin hyökkäyksen ja keskikentän välille, kuin nykyiset vaihtoehdot. Riittävän erilainen nykyisiin hyökkääjiin verrattuna, jolloin antaisi hyvän mahdollisuuden kokeilla eri vaariaatioita hyökkääjä kolmikossa.
  Oikea puolustaja
  Ei ehkä se kaikista kriittisn paikka, mutta rehellisyyden nimissä AWB:lla ei ole todellista vaihtoehtoa eikä kirittäjää. TFM ei ole riittävän hyvä, ellei nyt jotain harppausta kehityksessä tapahdu ja Dalot mielestäni liian tasapaksu ominaisuuksiltaan. Pitäisi olla joku erityisominaisuus maailman luokkaa haastaakseen AWB:n tosissaan. Sevilla peliä katsoessa silmiin pisti Ocampos (vasen laita puolustaja) tämän kaltaisen oikean laitapuolustajan löytäminen olisi mielenkiintoinen vaihtoehto AWB:lle. Todella hyökkäysvoimainen kaveri ja vaikka puolustuspeli ehkä hieman kärsi hyökkäämisen kustannuksella, niin olisi kyllä suuri apu myös oikean laidan hyökkääjälle ja uhka vastustajalle.
  Yhteenveto
  Käynnissä olevan siirtoikkunan ykkösprioriteetiski nostan keskuspuolustajan. Mikäli hankintoja tehdään vain kaksi, niin keskuspuolustajan lisäksi hankkisin keskikentän keskustan pelaajan tai puhtaaman kärkipelaajan leventämään hyökkäyksen vaihtoehtoja. Edellä mainitusta kahdesta (keksikenttä tai hyökkääjä) tuskin molempia voidaan samassa siirtoikkunassa hankkia, johtuen näiden pelaajien laadullista vaatimuksista ja  siirtojen hinnasta. Kolmantena vaihtoehtona hankkisin, kokeneemman (halvemman) vaihtoehdon oikealle laidalle, joka tuskin rasittaa siirtokassaa merkittävästi ja voitaisiin tehdä muista siirroista huolimatta.  Siirtäisin Sanchon hankintaa vuodella, jolloin leveyttä Unitedin rosterissa olisi edellä mainittujen hankintojen kautta jo olemassa. Tällöin ei tarvitse oikealle hankkia tässä vaiheessa ketään, vaan jatketaan kausi nykyisillä vaihtoehdoilla.
  Siirtoikkuna on jokatapuksessa Unitedille merkittävä ja Unitedin kannalta ikävästi korona aika vääristää markkinoita ja taloudellista likviditeettiä. Unitedin hankintojen on onnistuttava uskottavuuden ja jatkuvuuden ylläpitämiseksi. Onnistuessaan nyt hankinnoissa, pystyy United seuraavissa ikkunoissa keskittymään enemmän täsmä/status hankintoihin.
 10. Thanks
  Tasanteen tietäjä reacted to pökkelö in Ajatuksia tästä kaudesta   
  Kiitos 20Legend pelaaja arvioinnista.
   
  Kaudesta jäi lopulta todella hieno maku. Miettien syksyn ja vuoden vaihteen pelejä.
  Heikoilla rosterilla mentiin silloin materiaalista kaiken irti repien; mutta eihän se useimpia seuran menestykseen tottuneita ystäviä tyydyttänyt.
  Samalla ilmapiiri puhdistui. Joukkue henki parani. Useimmat saivat näyttömahdollisuuden. Aidon mahdollisuuden.
  Kaikki eivät paikaansa antamillaan näytöillä lunastanut; ja jatkanevat tulevaisuudessa muissa maisemissa.

  Jokunen onnistui. McTomi; jonka Mou oli jo hyllyttämässä kiitti luottamuksesta. Greenwood ja Williams pelasivat itsensä mukaan edustusjoukkueeseen.
  Näistä pelaajista huokuu sellainen tietynlainen röyhkeys ja henkinen vahvuus, jota Manussa on aina ollut.
  McT ja W omaavat tietynlaista "kusipäisyyttä", jossa ei kentällä anteeksi pyydellä. Pelataan sitä kovemmin mitä taidossa hävitään.
  Näitä kavereita oli SAF rosterissa aina mukana. Paikkaajaa tarvittaessa löytyi pelaaja, joka pelasi taitojensa ylärajoilla yksittäisissä peleissä.
  Toki McT ja W. omaavat potentiaalin avauksen miehiksikin, jos kehitys jatkuu suotuisasti. Greenwood omaa lahjat seuraavaksi supertähdeksi.
  Hendersson omaa mielestäni saman ManU dnan. Palava halu nousta seuran ykkösvaihtoehdoksi pelipaikalleen.
  Tiedän miten moni lahjakkuus on flopannut vuosikymmenten saatossa OT tolppien välissä seistessä liian isoissa saappaissa; ja niiden mukana tuomissa paineissa.
  Ja ikävä kyllä ne on näkynyt myös DDG otteissakin.
  Uskallan luottaa kuitenkin nuorukaiseen. Mahdollisuuden tullessa (ehkä ensikauden jälkeen) mies ottaa paikkansa pitkälle tulevaisuuteen.

  Shaw otti vihdoin niitä odotettuja askeleita. Loukkaantumisherkkyys kiusaa  ja kova kirittäjä tulee takaa.
  Itseäni ei yllättyisi seuraavan kahden vuoden sisällä Williamsin ottavan avauspaikan itselleen.
  Junnu höntöilyn jäädessä pois taidon kasvaessa ja kovuuden jalostuessa (typerät turhat rikkeet pois), niin täyttää paikkansa tulevat vuodet.
  Samoin AWB kanssa. Täytti paikkansa, puolustus suuntaan solid; mutta mielestäni arvosana vain 7.
  Hyökkäyspeli ei ollut vielä sillä tasolla kuin paikan omaavalta kaverilta sopii odottaa. Kehittyy ja on euroopan kermaa pelipaikallaan tulevina vuosina terveenä pysyessään.
  Vielä nämä nuoret puolustajat. Miten Tzebe ja TFM?
  Vielääkö saavat vuoden mahdollisuuden kehittyä vai oliko se jo tässä? Molemmilla on lahjansa. Jalostuuko lahjat  vaiko onko heillä P. Jonesin tie?

  Maguire oli täsmä hankinta. Vakautti puolustusta. Ikävä kyllä noin iso mies hidastuu väistämättä kolmenkympin lähetyessä.
  Loistava pelisilmä auttaa kyllä pitkälle, mutta vierelle tarvitaan huipputoppari tulevassa ikkunassa.
  Matic yllätti ja otti paikkansa keväällä. Upea tason nosto. Toi rauhallisuutta ja pallovarmuutta keskikentän kolmikkoon.
  Ensi vuosi varmaan mennään vielä Matic / McTomi / Fred kolmikolla ja takanahan kasvaa keskikentän pohjalle oma talentti. Millonkahan kaveri kypsyy rooliinsa?
  Bruno oli huikea. Ison mahdollisuuden saanut oma kasvatti Pereira ei lunastanut odotuksia. Yritystä ja potentiaalia on; mutta mielestäni vika on henkisellä puolella.
  Odotusten tuomat paineet puristivat liikaa.
  Jesse jatkaa kymmpipaikan pelaajista eteenpäin muihin maisemiin  ja Mata jäänee rosteriin apuvalmentajaksi ja mentoriksi saaden hajaminuutteja silloin tällöin pikku cupeissa.
  Tärkeä omassa roolissaan nuoremmille pelaajille.
  PP onkin isompi kysymysmerkki. Jääkö vaiko lähtee?
  Kaveri tarvitsee edelleen nöyryyttä ja asennetta lisää. Sitä peiliin katsomista.
  Sitoutuuko olemaan ehkä Brunon varjossa tehden hommansa? Nostaako tasoaan ollakseen parrasvaloissa?
  Pelissä näkyi parempaa keväällä, mutta edelleen huolimattomuutta. Tuli miltei joka pelissä pallon menetyksiä kääntyessä pallollisena puolustuksen edessä.
  Valjun peleissä niitä ei saa tulla. Williamskin osasi huolehtia painestettuna pallosta; vaikka välillä joutui antamaan ikävän syötön vaikean paikkaan.
  Mikäli PP ei sitoudu 100%; ja ehkä lähtee niin keskikentälle saatetaan tarvita vielä vahvistusta.
  Hyökkäys on upeassa kuosissa. Nyt ruokinta on kunnossa.
  Rasse kun saa rentoutta lisää, niin tekee murhaavaa jälkeä. Asenne kiitettävä.
  Marttia kritisoin kovasti, mutta syttyi loppukaudesta Brunon tulon myötä. Joutuu jatkossa kilpailemaan paikastaan, mikäli vielä tulee Sanchon kaltaista laatua.
  Greenwood miehistyi selvästi kauden aikana. Oli hyvä junnu syksyllä. Kroppa sai massaa korona tauon aikana ja myös henkiset muskelit kasvoivat.
  Jos tuohon saadaan vielä leveyttä, niin odotettavissa on huikeita aikoja.
  James toivottavasti vielä kehittyy. Monipuolisuutta tarvitaan. Menetti itseluottamuksensa hyvän alun jälkeen vastustajan opittua puolustamaan hänen vahvuuksiaan.
  Ighalo tuo boksiin kokoa ja vääntöä. Jäänee Matan kanssa ringin levittäjäksi ja nuoremmille mentoriksi harjoituskentällä.
  Viime aikoina on jäänyt junnupelit / ressupelit seuraamatta.
  Näkeekö näitä MUTV;n kautta ja paljonko kustantaa kuukaudessa?
  Valmennus on tehnyt mielestäni upeaa työtä.
  Olisin samaa mieltä; vaikka loppusijoitus olisi ollut 5. tai 6.
  Työ on ollut määrätietoisen pitkäjänteistä vaikka kuraa tuli, ja rasitus on näkynyt Olen kasvoissa.
  Ainoastaan vaihtojen vähäisyys ihmetytti. Lepuutusta olisi suonut pelien lopulla vain avausmiehille enemmän; mutta ehkä Mestareiden liiga paikan arvo painoi vaakakupissa enemmän ja loukkaantumisten riski otettiin kaikesta huolimatta.
  Upea kausi lopulta; kiitos Olen valmennusryhmälle ja joukkueelle.
  Uutta kautta odottaa jo innolla; vaikka yhden pytyn voittaminen on vielä mahdollista.
 11. Thanks
  Tasanteen tietäjä reacted to 20Legend in Ajatuksia tästä kaudesta   
  Pelaaja-arviointia 
   
  De Gea 6

  Toinen vaisu kausi putkeen. Christiano Ronaldo taitaa edelleen kummitella painajaisissa. Ei voida puhua oikein edes tasaisuuden puuttumisesta, vaan jatkuvasta virhealttiudesta. OGS osoitti luottamusta virheistä huolimatta, joten ensi kaudella on tuskin luvassa muutoksia ykkösvahdin tontille. Parantaa pitäisi, toivotaan että palaa aiemmalle totutulle tasolleen.

  Romero 7

  Cup-otteluissa sai jälleen vastuuta. Erinomainen kakkosvahti, ei valittamista. 

  Shaw 7

  Yksi suosikkini nyky-Unitedin pelaajista. Kehittynyt OGS:n alaisuudessa varsin monipuoliseksi laitapakiksi, vaikkei nyt mikään syöttökone olekaan. 3 loukkaantumista tällekin kaudelle vain tuli, josko ensi kaudella saataisiin nekin minimiin. 

  Williams 6

  Stunttaili Shawta vasemmalla ja minuutteja kertyi lopulta aivan mukavasti. Nokkimisjärjestys heidän välillään on kuitenkin melko selvä, ja pykälän kaksi saa Williams  kehittyä, jotta voisi nousta vakionimeksi avaukseen. Nuori pelaaja kuitenkin vielä. 

  Maguire 7

  Maguire toi riittävästi stabiliteettia horjuvaan alakertaan ja luottamuksesta kertoo se, että otti myös kapteenin roolin nopeasti vastuulleen. Uusi Rio hän ei ole, mutta parempaa ratkaisua tuskin tähän kohtaan oli saatavilla ainakaan saarten sisältä. Jalalla oikein hyvää tekemistä ja pysyy kondiksessa ottelusta toiseen. Enemmän olisi kaivattu onnistumisia erikoistilanteista. Jatkossa Unitedin täytyy minimoida Maguiren heikkoudet ja pystyä korostamaan entisestään vahvuuksia. 

  Lindelöf 6

  Ollut nyt 3 kautta Unitedissa, joten jury lienee päätöksensä tehnyt. Jalalla melko hyvä, pehmoinen erikoistilanteissa. Maguiren tavoin ehkä saa enemmän kritiikkiä kuin ansaitsee, mutta vaikea silti nähdä, että Lindelöfin kanssa United isoista pokaaleista taistelee. 

  Bailly -

  Neljässä ottelussa mukana. Kentälle päästessään arvaamaton ja loukkaantumisherkkä. Tällaisen puolustajan varaan ei voi valmentaja paljoa laskea. 

  Jones -

  Jatkosopimuksen jälkeen peliaikaa vain kahdessa matsissa. Ei asiaa ykkösavaukseen, harvoin kunnossa silloinkaan kun häntä tarvitsisi. Veikkaan, että jos OGS saisi päättää, Jones olisi jo lähtenyt seurasta. 

  Tuanzebe -

  Viisi peliä Axelille. 

  Fosu-Mensah - 

  Kolmessa ottelussa minuutteja. Tuntuu, että aina kun saa mahdollisuuden, joutuu melkein heti sairastuvalle. Harmi, sillä Unitedin toppariosastolla olisi nyt paikka tarjolla Timpan kaltaiselle fyysisesti pätevälle puolustajalle. 
  Rojo - 
  120 minuuttia peliaikaa, joten voi varmuudella sanoa ettei OGS näe Rojolle enää käyttöä. 
  Dalot -
  66 peliminuuttia Valioliigassa. Missasi melkein koko alkukauden loukkaantumisten takia, eikä myöhemmin saanut enää luottoa. Vaikea sanoa kuinka paljon potentiaalia todellisuudessa on. Voi joutua jatkamaan uraansa muualla. 

  Wan-Bissaka 8

  Mainio debyyttikausi Unitedissa. Täytti tyhjiön oikealla, jossa ei luontaista laitapakkia ole Rafaelin jälkeen ollut. Kivenkova puolustamaan ja viitteitä hyökkäyspelin kehittymisestä nähtiin kauden edetessä. Tästä on hyvä jatkaa. 

  -------------------

  Matic 7

  Teilattiin ennen taukoa, mutta keräsi kiitosta uuden startin jälkeen. Vanhenee kuin vanha viini jne. Osoitti myös hyvää pelinäkemystään, kyllä ne on Maticilla nimenomaan ne jalat jotka eivät aina pysy enää temmossa mukana. Sai jatkosopimuksen, mutta toivottavasti valmennuksella on jo uusi "spesialisti" tiedossa jatkamaan Maticin saappaissa. 

  Pogba 7

  Pitkä loukkaantuminen piti miehen sivussa coronatauon ylitse, ja siinä on se päällimmäinen syy, miksi Unitedin peli takkusi pahemman kerran. Ilman Pogbaa luovuus keskikentällä oli lähes nollissa ja vaikka ailahtelua on ranskalaisella edelleen liikaa, hän pystyy yhdellä syötöllä kääntämään ottelun kulun. Kaipaa usein liikkuvampaa partneria keskikentän pohjalle. Tietyllä tapaa "vaikea" pelaaja, joka vaatii juuri oikeat pelinappulat ympärilleen, ja tähän OGS:n tiimin täytyy ensi kaudeksi kiinnittää huomiota. 

  McTominay 7

  Tasainen suorittaja, joka hakee oikeaa rooliaan joukkueesta. Parhaimmillaan box-to-box-pelaajana, pelinäkemys ja tekniikka ei pohjalle toistaiseksi kunnolla riitä. Muutama hieno ottelu nähtiin, kuten kotipeli Cityä vastaan. Palkittiin otteistaan jatkosopimuksella ja hyvä niin, McTominayn otteita katselee mielellään jatkossakin. 

  Fred 7

  Nousi pienoiseksi yllättäjäksi syksyllä, monen jo aiemmin teilattua brassin tason. Väsymätön uurastaja, joka lienee parhaimmillaan isoissa otteluissa härnäämässä vastustajaa. Ei vain tahdo mahtua tuohon nykyiseen keskikenttäryhmitykseen, mutta ehdottomasti jatkoon tämän kauden esityksillä.

  Pereira 5

  Pereira sai alkukaudesta vastuuta, kun pelintekijöistä oli huutava pula. Aiemmin alkoi olla Valenciassa selvää, ettei brassin kyvyt huipputasolle riitä. Tämä kausi vain vahvisti näkemyksiäni. Nähtäväksi jää, onko Pereiralle yhä käyttöä rotaatiossa. 

  Lingard 5

  Käyttöä oli lähinnä tsempparina ja maskottina. Jessen on aika kokeilla siipiään toisaalla. 

  Mata 6

  Yllättävän vähän mukana, mutta toisaalta kovin paljoa annettavaa 32-vuotiaalla Matalla ei enää Unitedille ole. Jatkossa enemmän cupien puolella voisi olla käyttöä. Vaikka Mata alkaa olemaan jaloistaan hidas, niin tekniikka tuskin on kadonnut. Erinomainen joukkuepelaaja eikä nykyinen pieni rooli taida Mataa paljoa haitata. 

  Fernandes 9

  Käänteentekevä pelaaja Unitedin kaudelle ja mikäli olisi saatu hankittua jo kesällä, United olisi hätyytellyt sarjataulukossa Cityä. Liigassa 14 ottelua, joissa hurjat tehot 8+7. Kun ottaa huomioon, että kaveri tulee kesken kauden vaikeuksissa olevaan joukkueeseen, niin kyllähän tässä melkoiseen kultasuoneen Unitedin skouttausosasto kerrankin osui. Pitkästä aikaa Unitedilla on pelintekijä, jonka tekemiseen voi joka ottelussa luottaa. Rashford, Martial ja Greenwood saavat Brunon tarjoiluista nauttia varmasti myös ensi kaudella. 
  -------------------

  Rashford 8

  Todella kova ennen loukkaantumista. Loppukaudesta ei ihan niin vahvaa menoa, mutta kokonaisuudessaan hieno kausi. Kehittyy edelleen eikä missään nimessä ole vielä valmis pelaaja. Martialin tavoin 17 rysää Valioliigassa, ensi kaudella toivottavasti 20 rikki. 

  James 6

  Näytti alkukaudesta ihan mainiolta hankinnalta, tehojakin syntyi kiitettävästi nuorelle pelaajalle. En tiedä alkoiko iso vastuu painamaan, sillä viime aikoina oli selvästi hiljaisempaa. Jamesin pitää pystyä monipuolistamaan peliään, tällä hetkellä näyttää luottavan liikaa nopeuteensa. Se toimii Championshipissä, muttei Valioliigassa. 

  Chong -

  Lainakomennus kutsuu. Ei vakuuttanut vähäisillä esityksillään. 

  Greenwood 7

  Noussut vakaasti ja varmasti potentiaalinsa edellyttämälle tasolle. Englannin suurin talentti yhdessä Phil Fodenin kanssa. Loppukauden otteluissa osoitti työmoraalillaan olevansa muutakin kuin erinomainen maalintekijä. Todella monipuolinen futaaja, josta on iloa Unitedille vielä pitkään. 

  Martial 8
  Hankalahko syksy, mutta pääsi kovaan lentoon Fernandesin saavuttua seuraan. Alkoi todella lunastaa odotuksia, joita on 5 vuotta nuorukaiseen ladattu. 17 maalia on mukava saalis ja parempaankin varmasti Martialilla löytyy edellytyksiä. Ensi kaudella nähdään, nouseeko Martial ihan sinne Euroopan huipulle 9-paikan pelaajista puhuttaessa.

  Ighalo 6

  Tammikuussa viime hetkillä mukaan rinkiin. 11 kertaa vaihdosta kentälle Valioliigassa, mutta kaikki 5 maalia syntyivät cup-otteluissa. Lopun otteluruuhkassa vastuu jäi jopa odotettua pienemmäksi, mikä herättää kysymysmerkkejä. Vaikuttaa raskastekoiselta pelaajalta, tarjoaa silti hyvin erilaisen vaihtoehdon nuorille hyökkääjille ja tyytyy mukisematta penkkimiehen rooliinsa. Ei valittamista. 
   
  POTY-palkintoa mietin Martialin, Rashfordin ja Fernandesin välillä. Ensin ajattelin Martialia loistavan loppukautensa ansiosta. Brunon tulo seuraan oli kuitenkin sellainen asia, mikä paransi myös muiden pelaajien suoritustasoa, ja Brunon voidaan sanoa pelastaneen Unitedin kauden. Player of the Year omissa kirjoissani on siis Bruno. 
 12. Like
  Tasanteen tietäjä got a reaction from Melrose in 26.7.2020 Leicester vs Manchester United @ King Power Stadium   
  Tulihan se sieltä, kyllä nyt on hyvä fiilis!
  Nyt nautitaan vähän aikaa, tai ehkä sittenkin vähän pidemmällä kaavalla!
 13. Thanks
  Tasanteen tietäjä reacted to kalamies in Siirtohuhut   
  Mä kaipaan vahvaa toppariparia tyyliin Vidic-Rio.
  Sen jälkeen keskikenttä ja muu tsydeemi vois kehitellä peliä huolettomanin, kun voisi luottaa siihen että on vahva topparipari.
  Muuten mielestäni OGS on onnistunut paremmin kuin edelliset valmentajat Sir Alexin jälkeen.
  Kaikkea voi ja pitää kehittää, mutta toivottavasti omista nuorista saadaan kehitettyä sellaisia.
 14. Like
  Tasanteen tietäjä got a reaction from tractor girl in Ajatuksia tästä kaudesta   
  Kiitoksia Tottenham ja Murikka tämän päivän tuloksesta. Tällä tuloksella saattaa olla ratkaiseva merkitys lopullisiin sijoituksiin nähden. 😊
 15. Like
  Tasanteen tietäjä got a reaction from tractor girl in Ajatuksia tästä kaudesta   
  Kiitoksia Tottenham ja Murikka tämän päivän tuloksesta. Tällä tuloksella saattaa olla ratkaiseva merkitys lopullisiin sijoituksiin nähden. 😊
 16. Like
  Tasanteen tietäjä got a reaction from tractor girl in 16.7.2020 Crystal Palace vs Manchester United@Selhurst Park   
  Yes, hyvä Martti. 
 17. Like
  Tasanteen tietäjä got a reaction from herpati in 13.7.2020 Manchester United vs Southampton@Old Trafford   
  Miksi helvetissä täytyy tänne postata näitä trollien lähettämiä aivopieruja, en ymmärrä!
  Siis jos olet Man Utd fani.
 18. Like
  Tasanteen tietäjä got a reaction from herpati in 13.7.2020 Manchester United vs Southampton@Old Trafford   
  Miksi helvetissä täytyy tänne postata näitä trollien lähettämiä aivopieruja, en ymmärrä!
  Siis jos olet Man Utd fani.
 19. Thanks
  Tasanteen tietäjä reacted to herpati in 13.7.2020 Manchester United vs Southampton@Old Trafford   
  Trolli ei kuulu ottelusaitille!🥶
 20. Like
  Tasanteen tietäjä got a reaction from tractor girl in Ajatuksia tästä kaudesta   
  Heh,  Leicester ottaa pataan tänään oikein huolella. Unitedin osakkeet senkun paranee. Hyvin menee, mutta menköön. 
   
 21. Thanks
  Tasanteen tietäjä got a reaction from herpati in Ajatuksia tästä kaudesta   
  Juu, etenkin Chelsean tappio lämmittää mieltä erityisesti.
  Samoin West Hamin voitto, saattaa helpottaa meikäläisten urakkaa huomattavasti viimeistä edellisellä kierroksella.
  Siispä Cheers Kaikille Man Utd Faneille näin lauantai-illan kunniaksi!
 22. Like
  Tasanteen tietäjä reacted to tractor girl in Ajatuksia tästä kaudesta   
  Manchester United teki tuplaten historiaa, kun se kaatoi torstai-illan vierasottelussaan Aston Villan ja jatkoi taisteluaan Mestarien liigan paikoista.
  Mitä yhteistä on Sheffield Unitedilla, Brightonilla, Bournemouthilla ja Aston Villalla?
  Kyllä, jokainen näistä joukkueista pelaa Valioliigassa, ainakin vielä toistaiseksi, ja eilisillan tuloksen myötä niistä jokainen päätyi niin sanotusti väärälle puolelle historiankirjoja.
  Manchester Unitedista tuli nimittäin eilisellä 3-0-vierasvoitollaan Aston Villasta Valioliigan historian ensimmäinen seura, joka on voittanut neljä ottelua putkeen vähintään kolmen maalin erolla; ensiksi joukkue kaatoi Sheffield Unitedin 3-0-lukemin kotonaan, sen jälkeen Punaiset paholaiset hakivat 3-0-vierasvoiton Brightonista, matka jatkui 5-2-kotivoitolla Bournemouthista ja eilinen 3-0-vierasvoitto Villasta siis kruunasi tämän neljän suoran.
  United pääsi Villa-voittonsa myötä Valioliigan historiankirjoihin myös toisesta syystä: Old Traffordin ylpeys on ensimmäinen seura, joka on voittanut ottelun jokaisena viikonpäivänä.
 23. Thanks
  Tasanteen tietäjä reacted to 20Legend in Ajatuksia tästä kaudesta   
   
  Hieman vanha taulukko mutta kertoo suunnilleen miten hyvä Unitedin tilanne on nyt kärkien suhteen. Se fakta että Unitedin keski-iältään 21-vuotias MMM on tehtaillut enemmän maaleja kuin ylistetty Liverpoolin trio on jo itsessään vakuuttava suoritus. MMM:n potentiaalia ei vielä taideta kunnolla edes ymmärtää, kolmikkohan ei ole vielä edes lähellä parhaita pelivuosiaan. 
  Yksi asia mikä tossa taulukossa kiinnittää huomion on se, että yksinäisiä hyökkäyslinjaa johtavia kärkiä ei enää ole kovin montaa, vaan huippujoukkueissa vaaditaan yleensä toimivaa kemiaa kaikilta hyökkääjiltä. Lewandowski käy esimerkkinä "vanhan liiton" kärkipelaajasta joka pystyy useasti luomaan maalipaikkansa ja maalinsa itse. Ronaldo ja Messi sitten ovat oma lukunsa, mutta hekään eivät ole perinteisiä hyökkääjiä, vaan pystyvät tekemään vähän kaikkea.  
  Unitedissa Greenwood on alkanut kyseenalaistamaan sitä, tarvitaanko Sanchoa enää ollenkaan mukaan neljänneksi pyöräksi. Tällä hetkellä kaveri petaa paikkaa ensi kauden vakiavaukseen eikä se nyt suurena yllätyksenä tule Masonin urakehitystä pidempään seuranneille. Ei olisi ensimmäinen kerta, kun ManUssa vastaus löytyy omista akatemiasta. Olisiko 100 miljoonaa paremmin käytettävissä esim. rotaatiohyökkääjään ja Maticin korvaajaan? 
 24. Thanks
  Tasanteen tietäjä reacted to herpati in FA-cup 27.6.2020 Norwich City vs Manchester United@Carrow Road   
  Kattelin uusintoja ottelun eri tilanteista ja ennenkaikkea pisti silmään Ighalo. Maali, vastustaja otti ulosajon kun Ighalo oli pääsemässä yksin läpi. Ja vielä ratkaisu osumassakin hän oli mukana. Eli OG luottanee mieheen tulevissakin matseissa.
 25. Like
  Tasanteen tietäjä got a reaction from ruuuuud in Ajatuksia tästä kaudesta   
  Mukavalta tuntuu Unitedin vahvat otteet viime aikoina. Bruno ja Ighalo ovat juurikin sitä mitä tarvittiin. 
  Toivottavasti ensi kauden Champions liiga paikka varmistuu sarjasijoituksen perusteella. Onneksi on olemassa myös planB, eli Europa league, jossa seuraavan kierroksen arvonta meni kieltämättä lähes joka nappiin. PS. Aina yhtä hyvä fiilis kun Livöpuuli häviää. 😊
   
×