Jump to content

Romanista

Members
 • Content count

  564
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Romanista

 1. Totti vs. Mancini

  Nyt myös lehdistö on herännyt huomaamaan näiden herrojen erimielisyydet. Mancinilla ja Tottilla on jotain henkilökohtaisia kaunoja jotka heijastuivat alkukaudella myös pelikentälle. Tilastot kertovat että miehet syöttivät pallon hyvin harvoin toisilleen. Molempien ollessa Roman hyökkäyspelin avainhahmoja tämä ei ole voinut olla näkymättä tehoissa. Se mihin lehdistö nyt kiinnitti huomiota oli se että Coppa Italia pelissä Parmaa vastaan miehet eivät juhlineet maaleja yhdessä. Molemmat siis tekivät maalin mieheen ja Tottin maali tuli vieläpä hyvän lyhytsyöttöyhdistelmän, Mancinin kanssa, jälkeen. Rosella Sensi onkin myöntänyt että miesten välillä on ollut jotain epäsopua joka pitäisi nyt olla selvitetty. Valmentaja Spalletti on käynyt Mancinin kanssa 30 minuutin keskustelun harjoitusten yhteydessä tällä viikolla. Miesten riita on aiheuttanut sen että lehdistö on viemässä Mancinia kovaa vauhtia kohti Interiä. Ja mikä miesten väliä sitten hiertää? Tai pitäisikö kysyä että kuka? Vastaus on mitä ilmeisimmin Antonio Cassano. Kyllä, sama mies joka tällä hetkellä tuskailee Realin penkillä sitä että kukaan ei halua häntä joukkueeseensa. Totti oli yksi suurimmista syistä miksi Cassano Romasta poistui. Il Capitano oli kyllästynyt Antonion jatkuvaan kiukutteluun ja joukkuehengen rikkomiseen. Mancini oli taas ainoa pelaaja joka olisi halunnut Cassanon jäävän Roman ja on siitä syystä katkera Tottille. Kaiken siis pitäisi olla nyt kunnossa. Itse epäilen tätä. En ihmettele sitä jos tänään Mancini ja Totti juhlivat yhdessä ja ovat kentällä kuin ylimpiä ystäviä. Mutta se on vain kulissia, saadaan lehdistö hiljaiseksi. Itse uskon että Mancini pelaa tämän kauden loppuun Romassa, minkä jälkeen maisema vaihtuu. Sääli sillä mies on yksi parhaista laitureista tällä hetkellä.
 2. Roma fan club Finlandia

  Pidittekö kokouksen?
 3. Kausi 2008/2009

  Näytti tuolla äänestyksessä hienoinen enemmistö olevan season topicin kannalla joten otan vapauden aloittaa sellaisen. Kausi on siis avattu nihkeällä kotitasurilla Napolia vastaan. Pelissä oli nähtävissä paljon hyvää, mutta edelleen tuo viimekaudellakin vaivannut heikko viimeistely näyttää nostavan päätään. Peli olisi pitänyt pystyä ratkaisemaan jo ennen Napolin 10 miehelle joutumista. Plussaa tuossa pelissä oli Aquilanin hienot otteet, Donin varma työskentely maalissa ja myös Menezin kohtalaisen hyvin sujunut debyytti vaihdosta (se maali olisi kyllä pitänyt pystyä tekemään). Jatketaan nyt tähän samaan viestiin vielä tuo tuleva ottelu Palermoa vastaan. Uhkakuvia leijuu ilmassa. Juan ja Baptista missaavat ottelun maajoukkuekiireiden vuoksi. Totti edelleen sivussa loukkaantuneena. Donin pelikunto ei paras mahdollinen. Taddein tilanne vielä epävarma. Eli hieman siipirikkona lähdetään valmentajaa vaihtaneen Palermon vieraaksi. Onneksi laadukkaita penkkimiehiä on nyt hieman enemmän kuin parilla edelliskaudella. Kauden avausvoittoa lähdetään hakemaan.
 4. Kausi 2008/2009

  Piiiiiiiiiiiiiitkästä aikaa ehdin tännekin kirjoittamaan. Lohkovoitto on hieno asia joskin kaikki vastustajat tästä eteenpäin ovat vahvoja. Positiivista on se että nyt puolustus pitää jo suhteellisen hyvin vaikka vastustaja pitää palloa ja painostaa. Uusi systeemi tukee puolustuslinjaa huomattavasti paremmin kuin entinen 4-2-3-1. Tänään irtosi syúhteellisen huonollakin pelillä selvä 2-0 voitto ja kolme pistettä. Sehän on hyvän joukkueen merkki kun pystyy voittamaan huonollakin esityksellä.
 5. Mitenkäs se poikain tapaaminen sujui? Ottelun tuloksenhan me kaikki jo tiedämme ja siihen emme halua palata. Mutta onko jotain uutta kerrottavaa itse Roma Club Finlandiasta???
 6. Jatkuva alisuorittaminen

  Valmentajan vaihto ei ole kyllä tässä tilanteessa oikea vaihtoehto - ainakaan päävalmentajan. Fysiikkavalmentaja ja muu huoltojengi onkin sitten toinen asia. Ihan sairaasti loukkaantumisia koko ajan. Jotain on tehty tällä fysiikkapuolella väärin tai jotain on vain jätetty tekemättä. Toinen sakki joiden pää on pölkyllä on ne jotka ovat vastanneet siirroista. Loria ja Riise ovat osoittautuneet flopeiksi, vaikka tuskin kukaan heiltä hirveästi odottikaan. Laitureita lähti kesällä ovista ja ikkunoista mutta korvaajaksi tuli vain yksi tulevaisuudenlupaus. Spallettikin on toki osasyyllinen kaikkeen edellämainittuun, sillä en usko että harjoittelu tai siirrot tapahtuvat ilman hänen suostumusta. Silti Lucianon aseman ei pitäisi horjua. Jos nyt hommataan uusi coachi niin asiat ovat vielä enemmän sekaisin. Vai onko kaikki unohtanut edellisen valmentajasekoilun (Prandelli, Völler, Del Neri, Conti)? Porukka terveeksi, pari voittoa ja hommaa lähtee rullaamaan paremmin. Näin on pakko uskoa.
 7. Roma fan club Finlandia

  En halua lähteä mitenkään tyrmäämään tuota logoehdotusta, mutta itse olisin sitä mieltä ettei sotkettaisi noita sinivalkoisia värejä keltaisen ja punaisen kanssa. Mielummin tekstillä esille se mistä maasta meidän klubimme tulee.
 8. Ensimmäinen tapaaminen

  Hieno homma että tämä asia on pyörähtänyt eteenpäin. Suuret kiitokset jo tässä vaiheessa Artulle. Itse tulen todennäköisesti tyytymään rivijäsenen rooliin ainakin näin alkuun aikaresurssien vuoksi. Tuo tapaaminenkin jää suurella todennäköisyydellä väliin kun asuinpaikka on kuitenkin lähes 500 km päässä Helsingistä. Hengessä kuitenkin täysillä mukana.
 9. Kausi 2008/2009

  Reggina ei ole mikään paras tason mittari mutta huomattavasti tasapainoisempi esitys nähtiin lauantaina kuin aiemmin tällä kaudella. Loukkaantumisten vuoksi Spalletti oli joutunut jälleen hieman sekoittamaan pakkaa, onneksi. Pizarron ja Baptistan puuttuminen avasi paikat avaukseen Brighille ja Menezille. Molemmat käyttivät tilaisuuden loistavasti ja ansaitsevat jatkossakin lisää peliaikaa. Varsinkin Brighin esitys oli sitä luokkaa että minun puolestani Pizarro voidaan vaikka kaupata tammikuussa muualle. Brighiltä erinomaista työskentelyä puolustussuuntaan ja mukana myös hyökkäysten rakentelussa. Kauaa ei kauden ensimmäisestä voitosta ehditä nauttia sillä keskiviikkona vastaan astelee kesällä runsaasti vahvistunut Genoa. Varsinkin Militon kanssa saadaan olla tarkkana. Toivottavasti Mexes ehtii toipua pelikuntoon. Voittokulkua olisi pystyttävä jatkamaan jotta saataisiin kausi takaisin oikeille raiteille.
 10. Kesän siirtoruletti

  Kausi on pian pulkassa ja pikkuhiljaa huhut pelaajasiirroista alkaa lisääntymään. Laitetaanpa niitä myös tänne foorumille. Eli Roman pelaajista ollaan huhujen mukaan viemässä Chivua, Mexestä, Mancinia ja De Rossia milloin minnekkin. Ainakin Inter ja Espanjan jätit Barca ja Real ovat melkeinpä jokaisesta kiinnostuneita. Toivotaan että saadaan sorvattua pojille uudet pitkät sopparit. Tulopuolella on ollut huhuja Leverkusenin Juanista, Suazosta, Palombosta, Rosinasta etc. En nyt kaikkia huhuja jaksa muistaa. Päivitetään tätä topiccia aina kun uusia huhuja ilmaantuu. Myös omat "realistiset" toiveet olkoon sallittuja.
 11. Kausi 2008/2009

  Nukutun yön jälkeen olen edelleen samoilla linjoilla kuin eilen. Kovat keinot käyttöön. Kentällä laiskottelijat ja totaalisesti alle tasonsa pelaavat jampat katsomoon miettimään tekemisiään. Pelataan vaikka primaveramiehillä. Tulos on luultavasti sama mutta saavatpa ainakin kokemusta. Kesäharjoittelussa on tehty jotain totaalisen väärin. Pelaajat näyttävät puolikuntoisilta. Itseluottamus on täysin kateissa, samoin kuin taktiikan noudattaminen. Harjoitusmatseja pelattiin mielestäni liian vähän ja asenne niissäkin oli mitä sattuu. Tuota kurssia on vaikea kääntää nyt kun kausi on aloitettu samanlaisella räpeltämisellä. Loukkaantumiset eivät riitä minulle selitykseksi sekavaan ja saamattomaan peliin. Kentällä oli kuitenkin erittäin kykyneviä miehiä peittoamaan Clujn tasoisen joukkueen. Meillä oli kuitenkin kentällä maailmanmestareita sekä kokeneita CL- ja maajoukkuepelaajia. Taktiikka uusiksi ja pelaajat kuntokuurille, ja mahdollisimman pian.
 12. Kausi 2008/2009

  Häpeällistä. Surkeaakin surkeampi esitys ja tappio Romanialaiselle joukkueelle josta kukaan Romanian ulkopuolella ei ole koskaan kuullut mitään. Ei auta selittelyt loukkaantumisista ja avainpelaajien puuttumisesta. Munaton, saamaton ja virheitä tekevä Roma on jotain mitä ei ole pariin kauteen nähty. Nyt ollaan pohjalla. Ainoa tie on ylöspäin. Spallettilta en kaipaa mitään perinteisiä pelinjälkeiskommentteja että: "pelasimme välillä ihan kelvollisesti, mutta he käyttivät maalintekopaikkansa paremmin". Nyt ei pelattu hyvin! Kovat keinot käyttöön. Pelaajat osaavat pelata tätä peliä. Taktiikka ja tekniikka harjoitukset eivät nyt auta. Kovat otteet peliin, ja pojat juoksemaan ympäri trigoriaa huutojen säestämänä heti huomenna aamuvarhaisella. Vapaapäivät voidaan unohtaa, niin paljon töitä on nyt edessä.
 13. Kausi 2008/2009

  Kausi vasta alussa ja jo nyt lähes puolet avausmiehistä sivussa. Näyttäisi siltä että pelistä puuttuvat ainakin Doni, Totti, Vucinic, Perrotta ja Mexes. Juan ja Baptista vasta palailevat maajoukkuekomennukselta. Taddei pelannut viimeksi kunnon matsin joskus huhti/toukokuussa. Ei hyvältä näytä. Keskuspuolustus ja maalivahti kokonaan uusiksi on jotain sellaista jota ei toivoisi näkevän. Kolme pistettä jos saadaan täytyy olla erittäin tyytyväinen. Mutta kunnossa olevilla miehillä jo tasapelikin Palermosta on saavutus.
 14. Pelaajasiirrot kesä 2008

  Mutu voidaan kyllä unohtaa. Sen verran painokkaasti on Violan suunnalta siirto kiistetty ja myös Spalletti on sanonut kiikareiden olevan jo toisessa suunnassa. Niin hyvä pelaaja kun Mutu onkin, olen toisaalta helpottunut ettei Roma tuhlannut rahojaan 30 lähentelevään "kokkelimieheen" Misterin toiveissa tuntuisi nyt olevan Huntelaar joka minusta ainakin olisi oivallinen vahvistus Roman hyökkäykseen. Sitten vaan wingeri vielä ja paketti olis kasassa.
 15. Pelaajasiirrot kesä 2008

  Piiiiiiiiiiitkän hiljaiselon jälkeen on syytä hieman avautua jo toteutuneista hankinnoista ja muutamista huhuista. Riisen hankinta saattaa osoittautua täysosumaksi tai sitten suuren luokan flopiksi. Uskoisin kuitenkin Riisen pärjäävän ihan yhtä hyvin kuin Tonettokin vasempana pakkina. Plussana hyvät rajaheitot ja kova laukaus. Loria. Vaihtopenkille mies joutuu. Mexes ja Juan ovat ykköstopparit ja Loria taistelee Panucin kanssa kolmostopparin virasta. Halvempi kuin Ferrari muttei luultavasti parempi. Baptistan hankinnalle jyrkkä EI! Parempiakin miehiä saadaan tuolla hinnalla. Sama pätee Keweliin joka onneksi lähtee kebab-maille pizzan ja pastan sijaan. Mutun voisi ottaa jos hinta on kohdillaan (15 miljuunaa tai alle). Sitten tämä venäjän mies jolla kyllä etunimi on kohdillaan eli Roman Pavliyuchenko (tai jotain sinne päin tuo sukunimi). Itse en lähtisi näitä muutaman onnistuneen Euromatsin pelanneita ylihinnoiteltuja venäläisiä hankkimaan. Kyseinen herra on venäjällä paukutellut maaleja noin 10-20 maalin/kausi tahtiin, mutta italiassa samoihin tehoihin en usko. Sama lausunto pätee tähän herraan kuin Baptistaankin: samalla rahalla saadaan parempiakin. Yksi helmi joka on jäänyt vähälle huomiolle, ja joka ei ole kaikkien isojen erooppalaisten seurojen hankintalistalla on brassi Thiago Neves. Tämä hyökkäävä keskikenttäpelaaja kun saataisiin Tottin taakse järjestelemään peliä niin uskoisin että jälkeä syntyy. Tarkkaa hintaa en tiedä mutta Roman uskotaan neuvottelevan 23-vuotiaan Nevesin agentin kanssa siirrosta ikuiseen kaupunkiin.
 16. Parma-Roma

  Yhden tappion jälkeen Roma palasi voittojen tielle. Hieno 0-4 voitto Parmasta vieraissa on näyte Roman tasosta. Erityisesti lämittää Montellan onnistuminen vaikeiden loukkaantumisten jälkeen. Myös Rosin ensimmäinen Serie A maali on hieno juttu. Muutamaa avauksen vakiokaveria saatiin myös säästeltyä CL-peliin, kun Panucci, Chivu ja Pizarro aloittivat vaihdosta. ps. Antiko, mitkä kaksi joukkuetta ovat sarjan keulilla???
 17. Roma-Palermo

  Kausi ei ole vielä puolivälissäkään, mutta jo nyt aletaan puhua pakkovoitosta. Interiä ei saa missään nimessä päästää 10 pisteen karkumatkalle tai taistelu Scudettosta voidaan unohtaa. Tämän illan vastustaja Palermo kärkkyy vain pisteen päässä Romasta kolmantena ja tulee varmasti Stadio Olimpicolle nälkäisenä. Roman pelaajat ovat viikon aikana yrittäneet toipua henkisesti Derby tappiosta. Myös paljon kaivattua fyysistä lepoa ollaan saatu kun pitkästäaikaa ei viikolla tarvinnut pelata Coppa Italia tai Champions League pelejä. Palermo sitä vastoin pelasi viikolla UEFA Cupissa ja tämä saattaa painaa pelaajien jaloissa hieman. Odotan illan pelistä erittäin tasaista taistelua jonka kotijoukkue kuitenkin kääntänee yhden maalin voitoksi.
 18. Kausi 2007/2008

  Tässä topicissa voimme seurata Giallorossin otteita läpi kauden. Kausi avattiin eilen loistavasti voittamalla Inter Supercopan finaalissa 1-0. Voiton arvoa nostaa se että peli pelattiin Interin kotikentällä. Ainoan maalin laukoi rankkarista tolpan kautta verkon perille Daniele De Rossi. Ilahduttavaa pelissä olikin juuri De Rossin ja toisen oman kasvatin Alberto Aquilanin yhteistyö keskikentällä. Interin huomattavasti kokeneemmat ranskalaiset Vieira ja Dacourt jäivät selvästi taistelussa keskikentän herruudesta kakkoseksi. Roman peli oli varsin hyvin uomissaan, ja kun otetaan huomioon että penkillä/loukkaantuneina oli vielä sellaisia pelimiehiä kuin Juan, Ferrari, Pizarro, Mancini ja Perrotta (jonka punainen kortti on edelleen melkoinen arvoitus), niin viikonloppuna alkavaa kautta odottaa ihan vesi kielellä.
 19. AS Roma myynnissä?

  Onhan noita halukkaita ostajia pitkä liuta. Nyt uutena kasvona joku epygtiläinen jonka nimi ei nyt muistu mieleen. Tällä herralla on jotain tekemistä myös Windin kanssa, joka siis jo sponsoroi Romaa. Joten olisikohan tämä herra oikeasti kiinnostunut Romasta myös seurana, ei vaan sijoituskohteena.
 20. EM 2008 -kisa

  Lohko A Tsekki Portugali Sveitsi Turkki Lohko B Kroatia Saksa Puola Itävalta Lohko C Hollanti Italia Ranska Romania Lohko D Espanja Ruotsi Venäjä Kreikka Puolivälierät Tsekki-Saksa Portugali-Kroatia Hollanti-Ruotsi Italia-Espanja Välierät Tsekki-Portugali Hollanti-Italia Finaali Portugali-Italia Maalipörssi: Toni C.Ronaldo Huntelaar Torres Iaquinta
 21. Kausi 2007/2008

  Tämä on nyt täysin off topicia, mutta pistetään tänne kun kerran aloitte herra Sorosista keskustelemaan... Ulkomaankielisiä foorumeita lueskellessa olen törmännyt juttuihin joiden mukaan pappa Sensi on antanut valtuudet Roman myynnistä kolmelle tyttärelleen joista vain yksi olisi halukas myymään seuran. Rosella ja toinen tytär eivät haluaisi myydä. Tottin tiedetään sanoneen Rosellalle että käskee Sorosin painua takaisin USA:han rahoineen. Ja myös Spaletti on pitänyt fanien vaatimuksia myydä seura Sorosille loukkauksena Sensin perhettä kohtaan. Mitä tulee päivän peliin, miksei pelattu näin viikko sitten? Nyt mahdollisuudet scudettoon ovat noin 0,5% luokkaa. Inter ei saa voittaa yhtään kolmesta viimeisestä pelistä. Käsi ylös joka vielä uskoo mestaruuteen... niin arvelinkin ei varmasti enää kukaan.
 22. Kausi 2007/2008

  Hyi hitto Livorno! Toivottavasti antijalkapalloa pelaava Livorno nähdään ensi kaudella Serie B:ssä. Taas taktiikkana puolustaa 10 miehellä syvällä omalla alueella. Mielestäni Roma pelasi erinomaista jalkapalloa varsinkin toisen puoliajan alussa. Pallo liikkui nopeasti mieheltä toiselle ja tilanteita pystyttiin luomaan useita. Mutta taas se viimeinen syöttö tai laadukas laukaus jäi puuttumaan. Koko pelin ajan oli tunne että mitään hätää ei ole kun vastustaja ei edes halunnut hyökätä. Sitten se pahin pelko jälleen toteutui. Yksi laukaus kohti Donin maalia ja sinnehän se upposi. Kaikki kunnia vaparin laukojalle, hieno laukaus. Mutta kyllä se torjuttavissakin oli. Tottin loukkaantuminen aiheuttaa päänvaivaa vielä ensi kauden alussa. Toivottavsti kesällä otetaan tämä huomioon ja hankitaan kärkeen vahvistuksia. Nyt emme voi enää voitta Scudettoa. Inter voi sen hävitä.
 23. Ketkä jättävät Serie A:n kauden päätteeksi?

  Veikkaan putoajiksi samoja kolmea joita jo ennen kauden alkua uumoilin Serie A:n veikkaukset topicissa. Eli B:stä vauhtia hakevat Cagliari, Catania ja Reggina. Toiveputoajat olisivat Catania, Livorno ja Reggina.
 24. Fan Clubien väliset jalkapallo-ottelut

  Idea on hyvä ja tapahtumasta tulee varmasti ikimuistoinen. Silti joudun luultavasti kieltäytymään. Kun asut periferiassa, niin matkasta tulee kohtuuttoman kallis ja raskas. Olen jo liian vanha krapulaisiin junamatkoihin ja autollahan ei tunnetusti voi ajaa onnistuneen saunaillan jälkeisenä päivänä.
 25. Serie A kierrosseuranta

  Kuulehan Spillo, tuolla iänikuisella provoamisella ja itkuvirsillä et ainakaan houkuttele tänne lisää porukkaa, etkä ainakaan nosta foorumin tasoa ylöspäin. Kaikki tietää sen jo että inhoat ns. suurseuroja, joten sitä ei tarvitse joka postissa erikseen ilmoittaa. Ja jos haluat pitää tämän topicin ulkopuolella kärkitaistelussa olevat seurat niin miksi et sitten muuta otsaketta vaikka seuraavanlaiseksi "Serie A:n kierrosseuranta lukuunottamatta kärkitaistelu"??? Mitää tulee Atalantan tilanteeseen. Onhan siihen kuudenteen sijaan hieman matkaa, mutta pelejä on jäljellä vielä seitsemän ja pisteitä jaossa 21. Joten mahdollisuudet ovat olemassa. Minua ainakin kiinnostaa sarja kokonaisuudessaan ja loppukaudella tullaankin näkemään vielä huikea taistelu myös putoamista vastaan. Kolmen putoajan joukkoon on ehdolla vielä ainakin 6 joukkuetta (Parma, Catania, Livorno ja Cagliari 29 pistettä ja Reggina 27, Empoli 26). Keskinäisiäkin otteluita näillä joukkueilla vielä monta joten putoamista vastaan tullaan todellakin taistelemaan loppuun asti.
×