Jump to content

Kane Rapo

Members
 • Content count

  170
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Kane Rapo

 1. 1.3.2020 Everton vs Manchester United@Old Trafford

  Aivan. Ylempänä puhuttiin maalin hyväksymisen olevan oikeusmurha vaikka yksikään sääntökohta ei suoraan sano maalin hylkäämisen puolesta. Siitä päästään tulkintoihin ja jalkapallossa kaikki tulkinnat riippuvat siitä kuka tulkinnan tekee. Vaikutti tilanteeseen muttei suoraan sääntöjen vastaisesti koska säännöissähän kielletään pallon pelaaminen, pallon väistäminen ei nimenomaan ole sitä. Tuon takia moni "paitsiomaali" menee läpi kun paitsiossa oleva välttää pelaamasta palloa. Siksi maali olisi sääntöjen puitteissa myös voitu hyväksyä. Valitettavasti tilanne on ratkaistava mustavalkoisesti: maali hyväksytään tai hylätään, maali osittain hyväksytään vaihtoehtoa kun ei ole. Siksi ymmärrän myös miksi Ancelotti mussutti itselleen punaisen.
 2. 1.3.2020 Everton vs Manchester United@Old Trafford

  Sännöissä määritellään mikä on vaikuttamista, koska kaikki paitsioasemassa oleminen vaikuttaa jotenkin. Sigursson ei vedon lähtiessä blokkaa De Gean näkökenttää. Lisäksi Sigursson ei yritä pelata palloa vaan yrittää välttää pallon pelaamista. Säännöt taas: 1. Ei pelaa palloa eikä kosketa sitä 3. Clearly obstruct ei tuohon päde koska De Gea seisoo ja Sigurdsson istuu 4. Ei tapahdu 5. Välttää pelaamasta palloa, ei yritä pelata sitä 6. Hyvin väljällä tulkinnalla voisi tämä mennä läpi Eli kyllä tuossa katsotaan sitäkin olisiko De Gea pystynyt torjumaan, koska pitää vaikuttaa De Gean kykyyn pelata palloa. Ääriesimerkkinä: jos De Gea on sivurajan tuntumassa tuon tapahtuessa, olisiko Sigurdssonin tekemisellä merkitystä De Gean kykyyn pelata palloa? Tulkinnoissa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Miten Sigurdsson vaikutti De Gean kykyyn tehdä torjunta? Ei mitenkään. Oli liian kaukana vaikuttaakseen asiaan. Line of sightista voidaan keskustella, jälkimmäinen osa taas. Tuossa kohtaa nimenomaan täytyy katsoa sitä oliko De Gealla mitään mahdollisuuksia tehdä torjuntaa. Jos ei, niin Sigurdssonin toiminta ei voinut vaikuttaa De Gean kykyyn tehdä (mahdotonta) torjuntaa. Toinen mielipide, Mark Clattenburg, ex. huipputuomari: Näiden lisäksi tulkinta jossa Maguire pelasi palloa tarkoituksella. Kaikkea muuta kuin selvä tapaus. Jossittelua, koska pallohan ei osunut Siguredssoniin. Vaikka kuinka tyhmältä tuntuisi, säännöissä määritellään selkeä ero sille yritetäänkö pelata palloa vai yritetäänkö välttää pelaamasta palloa. Sääntöjen perusteella tässä on ihmeellistä vaikka kuinka paljon.
 3. 1.3.2020 Everton vs Manchester United@Old Trafford

  Tarkistuksessa oli epäselvää vaikka kuinka paljon. Kertauksen vuoksi säännöt: Oliko paitsio vai ei asiaa ei siis katsota siinä kohtaa kun Maguire "ohjaa" pallon maalia kohti eikä missään vaiheessa sen jälkeen. Se katsotaan siinä kohtaa kun Calvert-Lewin laukoo. Olennainen kysymys on siis: olisiko kyseessä ollut oma maali? Mikäli oma maali, silloin katsotaan mitä Sigurdsson teki tai miten vaikutti peliin sillä hetkellä kun Calvert-Lewin laukoi pallon kohti vasenta takanurkkaa (ja pallohan meni maaliin oikeaan alanurkkaan), ei käytännössä mitenkään. Jos taas katsotaan Maguiren "ohjauksen" olevan kimmoke, maalin hylkäykselle löytyy jonkinlaiset perusteet. Tässä "ei epäselvää" tilanteessa oli ainakin kaksi epäselvää asiaa: 1. Olisiko maali hyväksyttynä tulkittu Maguiren omaksi maaliksi ja 2. vastaavia maaleja (paitsioasemassa oleva pelaaja päättää viime hetkellä olla koskematta palloon) on VAR ennenkin hyväksynyt. Maalin hyväksyminen ei siis olisi ollut mikään oikeusmurha, pikemminkin Unitedilla kävi hyvä tuuri koska vastaavia maaleja on ennenkin hyväksytty ja pelkästään Maguiren ohjauksen tulkitseminen tarkoitukselliseksi tarkoittaisi omaa maalia eikä tilanteesta silloin saisi paitsiota oikeastaan mitenkään.
 4. Valioliiga 2019-20

  Messihuhuihin en usko minäkään ennen kuin todella tapahtuu. Silloin olisi kaksi kolmekymppistä hyökkääjää eikä Jesuksen myynnissä silti olisi järkeä. Fernandinho menee vielä kauden (optio aktivoitui automaattisesti) Rodrin varamiehenä, tuskin lähdössä. Topparina ei Valioliigatasoa, enkä ymmärrä miksi pelaa sitä tonttia. Mendyn, Sanen ja Otamendin lähdöt ovat tuossa listassa realismia, Cancelon lähtö mahdollinen, Jesuksen epätodennäköinen, Stonesin puhdas vitsi. Siksi erikoinen huhu paketoida samaan huhuun monta pelaajaa jotka ovat täysin eri tilanteissa. Lisäksi Claudio Bravo lähtee varmasti ja David Silva todennäköisesti. Ihan riittävästi lähtijoitä kun lisätään tämä kaksikko em. kolmikkoon. Tietysti myös Pepin jatko tai lähtö ratkaisee paljon.
 5. Valioliiga 2019-20

  Osan noista uskon heti, osaa en mitenkään. Mendy, Sané ja Otamendi eivät ole varsinaisia menetyksiä, joten lähtö on uskottava. Sitten taas, Stones on HG pelaaja joita Cityssä on tällä hetkellä ykkösjoukkueessa Sterling, Stones, Walker, Foden (U21) ja Scott Carson ( lainalla eikä ole pelannut edes). Joten pelkästään tällä perusteella Stonesia ei myydä ellei Cityssä olla umpikännissä. Cancelon tapaus on hankalampi. Pelatessaan oikealla puolella (eikä vasemmalla) on periaatteessa pätevä varamies Walkerille (joka kuitenkin pelaa lähes aina ollessaan kunnossa). Uusi penkinlämmittäjä penkinlämmittäjän tilalle? Järkeä? Jesus voisi olla tehokkaampikin mutta on kuitenkin pätevä kakkoskärki Aguerolle. Hyökkääjien sopeutuminen Valioliigaan on usein täysi arpa joten Valioliigaan sopeutunutta selkeää kakkoskärkeä en lähtisi myymään. Pepin lähtö riippuu (?) Mestarien liigan menestyksestä, tässä vaiheessa mahdoton ennustettava.
 6. Valioliiga 2019-20

  Kepa on kokonaisuutena ollut paljon parempi kuin esim. Manchester Cityn Claudio Bravo. Hintaa ei tässä tapauksessa voi oikein ottaa huomioon. Chelsean vaihtoehdot olivat käytännössä: 1. lähde kauteen ilman ykkösmaalivahtia ja 2. osta ainoa maalivahti jolla tason voi olettaa riittävän Chelsean ykkösmaalivahdiksi ja jonka pystyy ostamaan nopealla aikataululla. Huomioidaan myös Kepan huonot lähtökohdat. Suunnilleen näin: valmistautuu kauteen Espanjassa, Chelsea tekee tarjouksen, hyväksytty, muutaman päivän päästä Chelsean avaukseen pelaamaan Valioliigaa. Ei todellakaan mikään kesäsiirto heinäkuun alussa ja vähitellen joukkuseeseen sisään. En kokonaisuutena puhuisi flopista koska esitykset ovat lähtökohtiin nähden kohtuullisia ja hintakysymyksen suhteen kannattaa huomioida hankinnan pakollisuus.
 7. Valioliiga 2019-20

  Flopista tai huonosta ostosta ei oikein voi puhua kun kyseessä oli pakkohankinta. Courtoisin oharit pakottivat hankkimaan pätevän maalivahdin ja mistä sellaisen hankkii muutama päivä ennen kauden alkamista? Espanjasta saa pelaajat sopimukseen kirjatulla hinnalla. Kepan sai nopeasti ilman pitkiä neuvotteluja hinnasta, kalliisti tosin. Lisäksi voi huomioida Courtoisista saadut "noin 35 miljoonaa", joka on hyvä korvaus pelaajasta jolla vain vuosi sopimusta jäljellä.
 8. Valioliiga 2019-20

  Kiikarissa lienee ensi kauden jälkeen uusi ykköskärki. Ensi kausi todennäköisesti mennään Aguero-Jesus kaksikolla, kolmoskärki lienee Sterling tai hankinta. Sane:lla ei liene tulevaisuutta seurassa, ihmettelen ellei siirry viimeistään kesällä. Sane:n tilalle kuitenkin tarvitaan uusi laitapelaaja. Pepin jatko riippuu ainakin jossain määrin Mestarien liigan menestyksestä, jota on hyvin vaikea etukäteen ennustaa. Myös tammikuun hankinnat voivat kertoa jotain. Mikäli Pepiin luotetaan, tammikuussa on paljon helpompi antaa kunnon siirtokassaa. Melko outo kuvio olisi antaa Pepin tehdä haluamiaan hankintoja tammikuussa ja kauden lopussa potkia pihalle. Joukkuetta ei varsinaisesti tarvitse räjäyttää. "Varmoja lähtijöitä" ovat Bravo, Fernandinho, Silva ja Sane. Lähtevien tilalle tarvitaan ainakin kakkosmaalivahti, keskuspuolustaja, puolustava keskikenttä ja hyökkäävä laitapelaaja/hyökkääjä. Keskikentän keskustaan tehtävää hankintaakaan ei yllättäisi. Myös vasemman laitapakin tontille selvä ykkösvaihtoehto puuttuu. Eli odotettavissa ainakin 200 miljoonan edestä hankintoja.
 9. Valioliiga 2019-20

  Cityn vaikeudet voisi tiivistää kolmeen pelipaikkaan. 1. Keskushyökkääjat ja maalinteko. Cityn keskikentältä ja laidoilta löytyy luovuutta luoda hyviä maalipaikkoja, myös viimeistellä erityisesti Sterlingin toimesta. Keskushyökkääjien viimeistely taas ei vakuuta. Gabriel Jesus on taantunut lähes rivipelaajaksi (osunut viidessä Valioliigaottelussa tällä kaudella) ja loukkaantumisista kärsinyt Aguero osui Valioliigassa viimeksi noin 2 kuukautta takaperin. Sterlingin hyvä maalimäärä laidalta (11) ja De Brynen taustatuki keskikentältä (6) on plussaa, silti jotain on usein pielessä kun laitapelaaja osuu useammin kuin keskushyökkääjä. Lisäksi kumpikaan keskushyökkääjistä ei ole varsinainen target-pelaaja, joka rajoittaa jossain määrin taktisia mahdollisuuksia. 2. Vasen laitapakki. Viime kausi mentiin kolmella "kakkosvaihtoehdolla" (Mendy, Zinchenko, Delph), joista kaksi viimeksimainittua ovat ennemminkin keskikenttäpelaajia. Listaan voisi lisätä vielä Danilon. Delph ja Danilo ovat nyt poissa, tontille hankittiin "vahvistukseksi" Angelino. Hankinnan perusteluna halpa takaisinostoklausuuli. Aloitukset Valioliigassa kertovat viime kauden menon jatkuvan: Zinchenko 6, Mendy 8 Angelino 4. 3. Keskuspuolustus. Huippujoukkue tarvitsee 4 keskuspuolustajaa Valioliigassa. Kolmella keskuspuolustajalla käy helposti kuten Mourinhon Chelsealle, keskuspuolustukseen Ferreira-Essien kaksikko ja odotukset korkealle. Viime kaudesta keskuspuolustuksesta lähti Kompany, tilalle ei tullut ketään. Suuren rahan hankintoja tälle kaudelle olivat Rodri ja Cancelo. Rodri tuli Fernandinhon kuormaa keventämään ja Cancelo tarjoamaan nuorempi vaihtoehto Walkerille oikeaksi pakiksi. Nyt kun kolmesta keskuspuolustajasta on sivussa Laporte ja Stones, jäljellä on vain Otamendi jonka rinnalla on nähty Fernandinhoa tai Rodria. Paikoitellen jopa viimeksimainittu kaksikko on pelannut keskuspuoluksessa. Tästä seuraa taktisella puolella dominoefekti. Neljän linjassa noin 70 miljoonaa maksaneeseen Canceloon ei löydy luottoa puolustussuuntaan, joten Walker pelaa oikealla. Vasemmalle taas ei ole tarjolla selkeää ykkösvaihtoehtoa, jolloin keskuspuolustukselle tulee lisää painetta. Keskuspuolustajien puutteen takia kolmen keskuspuolustajan linja ei tule kyseeseen. Mikäli käytössä olisi "keskuspuolustushankinta", voitaisiin pelata kolmella keskuspuolustajalla (Hankinta-Otamendi-Walker) ja laidoilla Zinchenko/Mendy/Angelino + Cancelo. Laitapakkina operoiva Walker on kolmen keskuspuolustajan linjassa pelannut jopa maajoukkueessa. Zinchenko ja Cancelo viihtyisivät huomattavasti paremmin hyökkäävässä wing back roolissa. Osasyy tappioista menee myös VAR:n piikkiin, josta City ei juurikaan ole hyötynyt verrattuna esim. Liverpooliin. Kuten eilenkin nähty Adama Traoren Mendyn jyrääminen ennen toista maalia, joka oli harvinaisen selvä tapaus VAR-aikakaudella. Jostain syystä meni läpi.
 10. Englannin Valioliiga 2017/2018

  Aika sakeasti myös luettu. Viestissäni ei otettu sanallakaan kantaa Cityn ylivoimaan, menestykseen eikä voittojen ansaitsemiseen. Minä taas näen tuomarit suuressa roolissa koska taktisista rikkeistä antamiani kahta esimerkkiä on vaikea pitää pelkkinä yksittäistapauksina. Yleensä tuomarivirhekeskustelut käydään paitsioista (syöttöhetkeltä pysäytyskuva, piirretään kenttään viiva ja todetaan olleen 10 senttiä paitsiossa tai ei paitsiossa tmv) tai rikkeen "suuruudesta" (esim. pelaajaa rikotaan rankkarialueella oliko kontakti vai filmi, jos kontakti oliko riittävän iso kontakti. Tai rangaistusalueen ulkopuolella, oliko riittävän kova rike oikeuttaakseen punaisen kortin tmv). Videoiden tilanteissa ei yritetäkään pelata palloa ja riittävän suuri kontakti on täysin selvä. Näin ollen tuomareille jää mietittäväksi vain kolme asiaa: - Oliko rike kohtuuttoman kova (suora punainen)? Kompanyn tilanteessa ei missään tapauksessa, Mignoletin tilanteessa ehkä mikäli näkee huonosta kulmasta - Tapahtuiko rike rangaistusalueella (rangaistuspotku)? Kummassakin ollaan selvästi rangaistusalueen ulkopuolella. Tuomarille jää vain yksi miettimisen aihe: - Vietiinkö rikkeellä selkeä maalipaikka? Tilanteet ovat hyvin helppoja tuomarin näkökulmasta. Valioliigatason tuomarin voisi olettaa tekevän oikean ratkaisun käytännössä joka kerta. Molemmilla kerroilla väärä tuomio ei mene sattuman tai yksittäistapauksen piikkiin. Tästä voisi vetää johtopäätöksen: tuomareille on annettu jonkinlainen ohjeistus puuttua melko sallivasti taktisiin rikkeisiin. Syytä en ala arvailemaan. Joka tapauksessa salliva linja taktisiin rikkeisiin suosii tiettyjen managerien pelitapaa, mm. Guardiolan. Mitä tulee mainintaasi "kyllä he ovat ansainneet voittonsa joka ainoassa ottelussa". Tuo Kompanyn tilanne (josta video) tapahtui ottelun kolmannella (3.) peliminuutilla. Kuulostaa hieman kornilta sanoa Cityn ansainneen voiton ottelussa jossa eivät saaneet päivänselvää punaista korttia heti ottelun alussa.
 11. Englannin Valioliiga 2017/2018

  Manchester Cityn voitettua Manchester Unitedin ja siirryttyä selvään sarjajohtoon, Guardiolan pelitapa on saanut suitsutusta vähän liikaakin. Useiden kirjoittajien mielestä ympäri nettiä Manchester Cityn manageri Josep Guardiola on tässä vaiheessa "todistanut" pelitapansa toimivan myös Englannissa. Asia josta hän puhui ennen siirtymistään Manchester Cityn manageriksi. Rohkenen olla asiasta eri mieltä. Valioliigassa on tällä kaudella tuomaroinnin osalta nähtävissä kolme selkeää ongelmaa. Yksi on ajanpeluu. Sen perusteella mitä olen nähnyt, tuomarit eivät puutu edes selkeään ajanpeluuseen oikeastaan mitenkään. Tämä ei suoranaisesti liity Manchester Cityyn tai Guardiolan pelitapaan, joten ne kaksi muuta. Filmaamisesta jaettavat kortit ovat huolestuttavan vähissä. Jose Mourinho otti kantaa asiaan ennen Mancesterin paikallisvääntöä, esim. http://www.goal.com/en-ng/news/a-little-bit-of-wind-and-they-fall-mourinho-makes-manchester Ottelussa nähtiin kaksi filmausta (tai ainakin filmaukselta vaikuttavaa tilannetta) rangaistusalueella. Gabriel Jesus ei saanut ensimmäisen jakson heppoisesta kaatumisesta varoitusta. Toisella jaksolla vastapuolen Ander Herrera laputettiin, tosin keltalappu saattoi tulla myös pelaajan kuumennuttua tuomarille eikä itse kaatumistilanteesta. Gabriel Jesusin tapauksessa pelaajalle on vaadittu kahden ottelun pelikieltoa jälkikäteen. Mielenkiintoista nähdä miten asiassa käy. Kyseessä ei ole ensimmäinen eikä toinen kerta tällä kaudella kun Mancester Cityn pelaajia syytetään filmauksesta. Voidaan loputtomiin kiistellä siitä filmaavatko Cityn pelaajat selvästi enemmän kuin muiden joukkueiden pelaajat. Silti on selvää ettei Manchester City tässä suhteessa ole sarjan kaikkein puhtaimpia pulmusia joka jättää tietyn kysymysmerkin ilmaan. Näyttääkö pelitapa niin hyvältä koska pelaajat filmaavat tavallista enemmän? Se kolmas asia on taktiset rikkeet. Valioliigan erotuomareilla on hyvin mielenkiintoinen tulkintalinja ns. taktisten rikkeiden osalta. Myös tämän asian Mourinho otti esiin ennen Manchesterin Derbyä, esim. http://www.espnfc.com/english-premier-league/story/3304892/jose-mourinho-says-manchester-city-prone-to-commit-tactical-fouls Pohjimmiltaan Mourinho on täysin oikeassa. Manchester Cityn pelitavassa pelaajat ovat kentällä melko hajallaan jonka seurauksena nopeat vastahyökkäykset ovat hyvin vaarallisia. Ongelmaan on olemassa ratkaisu: estetään nopeat vastahyökkäykset, vaikka rikkomalla mikäli on pakko. Tässä ei ole mitään väärää. Ongelmana on Valioliigan tuomarilinja taktisten rikkeiden suhteen. Sen perusteella mitä olen nähnyt, Valioliigassa tällä kaudella taktisesta rikkeestä laputtaminen vaatii kärjistetysti tilanteen jossa pelaaja juoksee pallon kanssa täyttä vauhtia kohti vastustajan päätyä, edessä on noin 10 metriä tyhjää tilaa ja vastapuolen pelaaja taklaa takaapäin. Lievemmissä tapauksissa annetaan vapaapotku ilmamn varoitusta. Vastaavasti taktinen rike tai sitä muistuttava rike estettäessä selkeä maalipaikka (jonka pitäisi olla suora punainen kortti) "palkitaan" keltaisella kortilla. En todellakaan ole nähnyt kaikkia Valioliigapelejä tällä kaudella enkä pysty asiasta esittämään tarkkoja tilastoja, silti tällainen tuntuma on tullut. Hyvänä esimerkkinä toimikoon Leicester-Manchester City ottelu, jossa City teki useita, kiistattomasti keltaisen kortin arvoisia, taktisia rikkeitä. Silti ottelussa Cityn joukkueelle annettiin vain yksi keltainen kortti, se tuli tästä tilanteesta: Kysymys kuuluu, millä perusteella tilanteesta ei annettu punaista korttia. Itse en keksi yhtäkään syytä. Jotta ei heti syytettäisi Manchester Cityn mollaamisesta, myös muissa otteluissa on nähty "mielenkiintoista" tulkintaa taktisesta rikkeestä, kuten Stoke-Liverpool (kohdassa minuutti ja 10 sekuntia): Tilanteessa maalivahdin rike itsessään ei ehkä ole aivan punaisen kortin arvoinen. Ilman taklausta Stoken Diouf olisi päässyt laittamaan pallon tyhjään maaliin. Silti tuomarin mielestä kyseessä ei ollut selvän maalipaikan vieminen koska punainen kortti jäi antamatta. Yllä mainitut tilanteet, vaikka ovatkin yksittäisiä tilanteita, korostavat tuntumaa joka on tältä kaudelta jäänyt. Tällä hetkellä keltaisen kortin arvoisista taktisista rikkeistä ei anneta mitään muuta kuin vapaapotku ja punaisen kortin arvoisista annetaan keltainen kortti. Koska Guardiolan käyttämässä pelitavassa taktiset rikkeet ovat selvästi keskimääräistä suuremmassa roolissa, en itse ole tässä vaiheessa valmis allekirjoittamaan väitteitä joiden mukaan Guardiola "on todistanut pelitapansa toimivuuden" Englannissa.
 12. Real Madrid – Los Blancos

  Jälkiviisaus on tunnetusti parasta viisautta. Carvajal pelasi Dortmundissa viidennen ottelun putkeen. Ennustin lihasvaivaa ja melkein oikein meni. Ylikuormituksen seurauksena sydänongelmia ja kolmen viikon sairasloma. Tuollaisen vaivan jälkeen voisi odottaa hieman kevyempää ottelutahtia kentille palaamisen jälkeen. Niinhän sitä luulisi. Heti kun Carvajalilla oli pelilupa, pelasi kolme 90 minuutin ottelua seitsemään päivään. Vaikea tuohon on mitään järkevää sanoa. Carvajal ymmärsi sentään ottaa varoitustilinsä täyteen Athletic ottelussa ja sain siten huilata Sevilla pelin jonka olisi muuten varmasti aloittanut. Sevilla ottelun puolustuslinjaan ei loukkaantumisten ja pelikieltojen takia paljoa vaihtoehtoja ollut, Marcelo-Vallejo-Nacho-Hakimi piti kuitenkin nollat Realin iskiessä 5 maalia joista Nacholle ja Hakimille yksi. Hyökkäyspäässä tilanne on odotettu. Benzema ei saa maaleja aikaiseksi. Kaksi maalia liigassa ja kaksi Mestarien liigassa (nekin APOEL ottelussa joka päättyi 0-6) ei ole sitä mitä Real Madridin hyökkääjältä voisi odottaa. Loukkaantumisista kärsinyt Bale ei ole varsinainen hyökkääjä joten Benzeman saappaiden täyttäjäksi olisi tarjolla lähinnä Mayoral. Paino sanalla olisi. 20-vuotiaan hyökkääjän kohdalla ei ainakaan ylipeluuttamisesta voi puhua. Liigassa ja Mestarien liigassa on tullut vastuuta hyvin säästeliäästi. Mestarien liigan puolella yksi 90-minuuttinen merkityksettömässä Dortmund ottelussa ja lisäksi puolisen tuntia peliaikaa vaihdosta. Liigassa peliaika ylittää hädin tuskin 120 minuuttia. Mayoralin annettiin ymmärtää olevan jonkinlainen varavaihtoehto hyökkäykseen (mikäli muut hyökkääjät eivät osu maaliin), Benzeman kuivasta kaudesta huolimatta peliaikaa ei ole siunaantunut, samalla koko kuvio on paljastunut bluffiksi. Ennen kauden alkua Cristiano Ronaldo olisi pitänyt joidenkin mielestä myydä kun hänestä olisi vielä hyvän korvauksen saanut. Ideassa olisi voinutkin olla jotain järkeä mikäli hyökkäyspäähän olisi hankittu takuuvarma maalintekijä. Jälkiviisastellen ilman Kultaisen pallon voittanutta Ronaldoa Real Madridin hyökkäys olisi ollut tällä kaudella todella hampaaton. Mestarien liigan pudotuspeleissä vastaan asettuu PSG. Putoaminen olisi melkoinen katastrofi koska liigassa eroa Barcelonaan on jo 8 pistettä. Mitä sitten tapahtuisi? Keskityttäisiinkö Madridissa Espanjan liigaan jonka voittaminen näyttää hyvin epätoivoiselta? Elämme mielenkiintoisia aikoja.
 13. Real Madrid – Los Blancos

  Alaves kaatui 1-2 Ceballosin maaleilla. Kysymykseen Carvajalin varamiehestä ei saatu vastausta koska Carvajal pelasi jälleen täydet minuutit kuten myös Nacho vasemmalla laidalla. Viime kauden Mestarien liigan voiton "ansiosta" Real Madrid joutuu pelaamaan vuodenvaihteessa seurajoukkueiden MM-kisoissa. Viime kaudella Real Madridin laajan pelaajaringin mahdollistama rotaatio oli suuressa roolissa liigamestaruuden saavuttamisessa. Vaikka kausi on vasta alussa, jo tässä vaiheessa liigamestaruuden kannalta näyttää huonolta. Loukkaantuneet ja juniorit poislukien pelikuntoisia puolustajia on 4 kappaletta ja siksi Dortmund ottelu pelataan todennäköisesti puolustuslinjalla Nacho-Ramos-Varane-Carvajal. 31-vuotiaalle Ramosille ja viime kaudella loukkaantumisista kärsineelle Carvajalille ottelu olisi kuudes 17 päivään. Viime kausi huomioiden lihasvamma Dortmund ottelussa ei yllättäisi. Myös Casemiro alkaa olemaan vaaravyöhykkeessä jo kauden tässä vaiheessa. Pelimääriä eri kausien välillä ei suoraan voi verrata, silti suuntaa antaa Carvajalin kahden viime kauden liigaottelut (19 ja 21). Ei puhuta teräsmiehestä joka pystyy pelaamaan joka ottelun. Tälle kaudelle liigaotteluita on jo 6 ja ollaan vielä syyskuun puolella. Valmentaja Zidanelta ei tunnu tulevan negatiivista sanaa seurajohdon suuntaan. Melko järkevää huomioiden kuinka tuulisella paikalla mies on. Vaikka Zidane sanoo olevansa tyytyväinen nykyiseen miehistöön, kaikesta paistaa läpi tyytymättömyys hankintoihin jotka jäivät tekemättä. Viime kaudella 15 liigamaalia viimeistelleen Moratan tilalle Zidane sai Mayoralin (2 maalia Bundesliigassa). Keskikentältä poistui James (8 maalia, 6 syöttöä) ja sinne saatiin Ceballos (2 maalia, 2 syöttöä). Danilon myynti oli täysin ymmärrettävää vaihtelevien esitysten takia. Kaikesta huolimatta Danilo oli pätevä rotaatiopelaaja, tällä kaudella hänen paikallaan pitäisi pelata Akhraf Hakimin (18 vuotta, 0 ottelua liigassa ennen tätä kautta) tai Tejeron (21 vuotta, viime kaudella 3 minuuttia liigassa). Viimeksi mainittu kaksikko pääsi vaihtoehtojen puutteessa vaihtopenkille tänään, vaikkei kentälle ollutkaan asiaa. Vilkaisu pahimman kilpailijan Barcelonan suuntaan kertoo selvästi paremmasta rotaatiosta. Vain Messi pelaa käytännössä kaikki ottelut alusta loppuun. Lisäksi kentällä on kuudessa viimeisessä ottelussa (ml. juuri alkanut) avannut ainoastaan kaksikko Rakitic-Iniesta ja vain Rakitic on pelannut kerran täyden ottelun, Iniesta on otettu kaikissa viidessä ottelussa vaihtoon kesken pelin. Alaves ottelun vaihtopenkki antaa melko karun kuvan nykytilanteesta: Modric, Bale, Casilla, Llorente, Hakimi, Mayoral, Tejero. Suurta luottoa vaihtomiehiin ei myöskään vaikuta olevan, siitä kertoo käytetyt kaksi vaihtoa, nekin minuuteilla 73 ja 90. Mistä on kyse? Ollaanko Real Madridissa tyytyväisiä liigan kakkos- tai kolmossijaan? Eikö Real Madridissa opittu mitään viime kauden kokemuksista laajan rotaation hyödyistä (Barcelonassa näytetään oppineen)? Onko Real Madridilla rahat vähissä tai muuten vaan säästökuuri? Vahvasti epäilen Real Madridin hankkivan tammikuussa hyökkääjän ja oikean puolustajan. Mikäli niin tapahtuu, seurajohdolle voi esittää perustellun kysymyksen: miksi kyseisiä pelaajia ei hankittu jo kesällä?
 14. Real Madrid – Los Blancos

  Pitkän tauon jälkeen voisi koittaa jotakin kirjoitella. Real Madrid on viime kausina hallinnut Mestarien liigaa (neljään kauteen kolme voittoa) ja viime kaudella joukkue voitti pitkän tauon jälkeen myös Espanjan liigamestaruuden. Tämä kausi on alkanut melko heikosti, 5 kierrosta pelattuna ja pistemenetyksiä on tullut eilisen Betis ottelun jälkeen 7 saldolla 2 voittoa, 2 tasapeliä ja 1 tappio. Viime kaudella mestaruus irtosi saldolla 29-6-3, eli vaikka mestaruus ei vielä ole karannut, Real saa parantaa huomattavasti. Lisäksi "kriisissä oleva" Barcelona on hoitanut omat ottelunsa saldolla 5-0-0, joten voidaan puhua jo tässä vaiheessa katastrofaalisesta alkukaudesta. Asioita tarkemmin katsottaessa heikko alku ei yllätä ketään ja siksi voikin ihmetellä, miksi jälleen kerran Real Madrid on hoitanut kauteen valmistautumisen näin heikosti. Onko seurajoukkueella tarkoitus aiheuttaa väkisin epästabiilisuutta joukkueeseen jotta saadaan enemmän otsikoita, vaikka sitten menestyksen hinnalla? Viime kauden joukkue oli menestyksestä huolimatta melko epätasapainoinen kokonaisuus. Maalivahdiksi on yritetty saada monta vuotta David De Geaa Manchester Unitedista siinä onnistumatta. Kaksikko Navas-Casilla on ollut "riittävän hyvä". Puolustukseen oli tarjolla 7 pelaajaa joista vain Marcelo vasenjalkainen vaihtoehto (neljässä liigaottelussa pelannutta Fábio Coentrão:a en laskenut mukaan). Keskikentän puolella Casemirolle ei ollut varamiestä puolustavan keskikenttäpelaajan tontille. Myös keskikentän keskustan vaihtoehdot 4-3-3 formaatissa olivat melko vähissä. Casemiro-Kroos-Modric kolmikolle Kovasic oli ainoa suora varamies. 4-4-2 muotoa käytettäessä keskikentän laidoilla nähtiin mm. Asensio, Vasquez, James Rodríguez ja Isco joista kaksi viimeksi mainittua eivät olleet parhaimmillaan laidalla. Hyökkäyspäässä ongelmia oli vähemmän. 4-3-3:ssa klassinen BBC kolmikko (Benzema, Bale, Cristiano) toimi pääsääntöisesti hyvin. Vähintäänkin päteviä varamiehiä oli tarjolla jopa yli tarpeen (Asensio, Vasquez, Morata, Isco, James...) ja erityisesti heikommat vastustajat jyrättiin kovalla prosentilla liigassa myös varamiehisellä joukkueella. Viime kauden joukkueen pahimmat ongelmat olivat selvästi nähtävissä: - Vasenjalkaisia puolustajia oli vain yksi, laitapuolustajia ylipäätään yhteensä vain kolme. - Puolustavia keskikenttäpelaajia oli vain yksi. - Keskikentän keskustaan ei ollut kuin yksi pätevä rotaatiopelaaja. - Joukkueessa oli liian monta "kymppipaikan" pelaajaa (eritysesti James), joille ei 4-4-2 eikä 4-3-3 ryhmityksissä löytynyt sopivaa roolia. Näistä lähtökohdista tasapainoisen joukkueen rakennuksen luulisi olevan melko helppoa: - Myydään tai lainataan Coentrão pois ja tilalle vasenjalkainen laitapuolustaja. - Hankitaan puolustava keskikenttäpelaaja sekä varamies keskikentän rotaatioon, tilaa keskikentän rotaatiopelaajalle tekee James. - Muiden tärkeiden lähtijöiden tilalle ostetaan uusi pelaaja. Ei kuulosta kovinkaan vaikealta ja siirtoikkunan alun perusteella Real oli tekemässä sitä mitä pitikin. Paikalliskilpailija Atletico Madridista ulosostohinnalla lunastettu Theo Hernández tuli vasemmaksi puolustajaksi, lainalta palannut Marcos Llorente nostettiin Casemiron varamieheksi ja sopimuksen loputtua seurasta lähteneen Pepe:n tilalle saatiin lainalta palannut Jesús Vallejo. Siirtoikkunan loppu huomioiden nykyiset vaikeudet eivät ole yllätys. Ennen heinäkuun puoliväliä James lainattiin osto-optiolla Bayerniin. Jamesin mukana lähti paljon yllätyksellisyyttä, muuten menetys ei ollut kovinkaan tuntuva. Lähes heti perään julkaistiin 17-vuotta täyttäneen Vinícius Júnior:n hankinta Flamengosta. Pelaajasta on apua aikaisintaan ensi kaudella. Viikkoa myöhemmin poistui Danilo Manchester Cityyn ja heti perään Alvaro Morata myytiin Chelseaan. Tässä vaiheessa siirtoikkunaa oli jäljellä kuutisen viikkoa ja joukkueen ongelmakohdat olivat muuttuneet: - Oikean puolustajan tontille ei ollut selvää varamiestä. Vaihtoehdot "puolustuksen yleismies" Nacho, "laitahyökkääjä" Vasquez tai "joku junnu" eivät kuulosta Real Madridin tasoiselle joukkueelle sopivilta. - Keskushyökkääjäosastolta puuttui varamies, Benzeman jälkeen pelkkää tyhjää. Tässä vaiheessa Mariano Díazin myynti heti siirtoikkunan aluksi Lyoniin ei vaikuttanut kovinkaan viisaalta. - Keskikentän keskusta kaipasi rotaatiopelaajaa. Kuuden viikon aikana ongelmakohtiin ei puututtu kovinkaan vakuuttavasti. Oikean puolustajan varamieheksi nostettiin 18-vuotias Achraf Hakimi, keskushyökkääjäksi 20-vuotias Borja Mayoral ja keskikentän keskelle hankittiin lupaava Dani Ceballos. Eilisessä kotiottelussa Betisiä vastaan Real Madrid jäi maaleitta ja samalla jäi rikkomatta ikivanha ennätys. Tappiosta voi syyttää tuomaria, huonoa tuuria (ainakin 2 tolppalaukausta), Marcelon loukkaantumista ja ties mitä muutakin. Pelaajista Carvajal oli erittäin heikko (neljäs ottelu 11 päivään). Nyt herää kysymys kuka Carvajalin varamies oikein on? Toistaiseksi Carvajal on pelannut kaikki kauden viralliset ottelut. Carvajal ei ole tullut viime kausina tunnetuksi teräsmiehenä joka pystyy pelaamaan kaikki ottelut alusta loppuun. Tammikuun siirtoikkunaan on aikaa, Realin onneksi Carvajal ei ole vielä loukkaantunut. Hyökkäyspäässä Cristiano Ronaldo ei koskaan ole ollut parhaimmillaan yksinäisenä kärkipelaajana alhaalla makaavia joukkueita vastaan. Benzeman ollessa loukkaantuneena sivussa, Ronaldo laitettiin yksinäiseksi keskushyökkääjäksi, tuloksena joukkueelle nolla maalia. Benzeman varamieheksi löytyy toki Mayoral, siinä onkin 20-vuotiaalle tekemistä. Seuraava ottelu odottaa 2 päivän päästä (Alaves vieraissa) ja heti perään matkustetaan Saksaan kohtaamaan Dortmund Mestarien liigassa. Sivussa ovat molemmat vasemman puolen laitapuolustajat, ainakin Alavesia vastaan vasemmalla aloittanee Nacho. Oikean puolustajan paikka on selvästi hankalampi. Mikäli Carvajal aloittaa molemmat ottelut, hänelle tulee kuusi ottelua 17 päivään. Veikkaan ettei Carvajal ole Alaves ottelussa aloituksessa ja mikäli Nacho pelaa vasemmalla, näemme kuka oikeasti Carvajalin varamieheksi oli suunniteltu. Real Madridin tuntien en yllättyisi vaikka Carvajal pelaisi molemmissa otteluissa. Myös hyökkäyspään pelaajisto on hyvin mielenkiintoista nähdä Betis-katastrofin jälkeen. Nyt Zidanea mitataan toden teolla. Tekstistä tuli pidempi teksti kuin odotin. Vahinkoja sattuu.
 15. Kateus (psyykkinen valmennus)

  Viestejä tulee nopeammin kuin ehtii kirjoittamaan vastauksia... Oma näkemykseni on se ettei lahjakkuutta voi parantaa, koska lahjakkuus asettaa rajan johon voi päästä mutta jonka yli ei voi mennä, siksi sitä ei voi myöskään kehittää. Hyvin kärjistetty esimerkki 100 metrin juoksu. Käytännössä jo syntymähetkellä voidaan määrittää lahjakkuus 100 metrin juoksussa, se aika johon voi päästä mikäli kaikki muu hoidetaan täydellisesti. On hyvin lahjakkaita juoksijoita jotka juoksevat 100 metriä alle 10 sekunnin, koska onnistuvat ulosmittaamaan lahjakkuuttaan. Tietenkään kaikki potentiaaliset kymmenen sekunnin alittajat eivät saaneet lahjakkuudestaan niin paljon irti että olisivat todella juosseet alle 10 sekunnin. Tulkitsit hieman väärin. Lahjakkaita kadehditaan minun mielestäni siksi ettei lahjakkuuden määrä riipu siitä paljonko harjoittelee ja miten. Sitä lahjakkuutta vaan on joillakin niin paljon enemmän etteivät enemmän töitä tekevät saavuta millään samaa tasoa, koska lahjat eivät riitä. Olisi parempi käyttää jotain muuta esimerkkiä kuin Messiä, kuten @PouPou hyvin ilmaisi. Se ettei pienen lapsen anneta liikkua ja motoriikka ei kehity ei minun papereissani vaikuta lahjakkuuteen. Se vaikuttaa siihen ettei lahjakkuudesta saada irti niin paljon kuin olisi voinut saada. Sama tunnepuoleen. Joillakin ei henkinen lahjakkuus ole korkealla tasolla, se rajoittaa sitä mihin saakka henkistä kestävyyttä voidaan parantaa. Viimeisessä kohdassa hain enemmän nykyajan käytäntöä. Monet äänekkäät ihmiset urheilussa ovat niitä jotka eivät oikeasti tiedä asioista, malliesimerkkinä vaikka katsoja joka kuvittelee tietävänsä säännöt paremmin kuin tuomari. Tämä ei tosin kateuteen liity juurikaan. Ehkä ennemmin kateus näkyy juokkueurheilussa halukkuutena saada oma lapsi pärjäämään paremmin ja sen eteen ollaan valmiit vaikka manipuoloimaan (tai ainakin yrittämään) valmentajaa ja muita mukana olijoita. Ne jotka ottavat homman tosissaan saavat yleensä myös enemmän irti lahjakkuudestaan. Silti väitän suurimman osan urheilussa menestyvistä olevan myös huippulahjakkaita. Tuleeko jokaisesta "joka potkii jalkapalloa nuorena koko ajan koska ei ole muuta tekemistä" -pelaajasta ammattilaista? Hyvin harvasta tulee, koska läheskään kaikilla ei riitä lahjakkuus. Armstrong käytti dopingia ja taitaa siitä olla jo vahvoja todisteitakin. Vähän huono esimerkki kuten Messi. Tarkoitat niitä shakinpelaajia? Homma ei shakissa ole noin yksinkertainen (olen minäkin shakkia harrastanut). Myöskin shakki vaatii tietynlaista henkistä lahjakkuutta, joillakin sitä on, toisilla taas ei. Tarkemmin sanoen shakkipeli ja tehtäväshakkki vaatii hyvinkin erilaista ajattelutapaa. Shakkipeli alkaa aina samasta tilanteesta, tehtäväshakissa on tietty tilanne josta aloitetaan. Shakkipelissa joutuu miettimään montakin siirtoa etukäteen, tehtäväshakissa voidaan määrittää "kolmen siirron matti", jolloin vastustaja siirtää korkeintaan kaksi kertaa. Shakissa joutuu miettimään miten rakentaa tilanne, tehtäväshakissa tilanne usein on jo rakennettu jne. Olen pelannut shakkia koemielessä vähän parempia pelaajia vastaan, ei mitään mahdollisuuksia. Samoja pelaajia vastaan pientä kisaa tehtäväshakissa ja homma kääntyi täysin. Heidän ajatusmaailmansa shakkia pelatessa liittyy vahvasti siihen miten saada rakennettua asema, minä mietin shakkia pelatessa koko ajan miten saisin väännettyä mattikuvion myös tilanteesta jossa sellaista ei ole. Se näkyy tehtäviä ratkoessa, siitä huolimatta että kyseiset pelaajat pelaavat shakkia suunnilleen joka päivä ja minä katselen shakkia joskus kun sattuu huvittamaan, silti tehtäväshakin puolella pystyn pärjäämään hyvin. Vaikka työmääräni on niin pieni ettei pitäisi olla mitään mahdollisuuksia jos työnteko >>> lahjakkuus. Joka tapauksessa lahjakkuuteni tehtäväshakissa on täysin eri tasoa kuin shakin pelaajana. Siksi väitänkin Polgarin sisaruksilla olevan huikea määrä lahjakkuutta, työnteolla ovat saaneet sitä lahjakkuutta ulosmitattua. Fyysisetkin ominaisuudet ovat lahjakkuutta minun mielestäni. Pituudenkin lasken lahjakkuudeksi. Kun koripallosta oli puhetta, nykyisin pituutta täytyy olla vähintään metri ja 90 senttiä, tai muuten täytyy puuttuvat sentit korvata jollain muulla, joka on hyvin vaikeaa. Voidaan myös määrittää tietty pituuden alaraja, siitä alemmas ja koripallossa ei voi pärjätä huipulla. Pituuden voi tässä tapauksessa sanoa olevan raja joka täytyy ylittää, muuten ei ole mahdollisuuksia. Eiköhän sekin aiheuta kateutta, lyhyes tietävät etteivät välttämättä koskaan pääse huipulle koska pituus ei riitä. Tuo luunkatkominen tuskin auttaa urheilussa kovin pitkälle?
 16. Kateus (psyykkinen valmennus)

  Eikös foorumi tallenna luonnoksia automaattisesti? Muutenkin pitkät tekstit kannattaa kirjoittaa tekstieditoriin jossa automaattitallennus ja sitten copypaste. Riittävälle tasolle menestyäkseen pelkästään harjoittelemalla? Itse olen eri linjoilla. Sanoisinkin että ihmisellä on syntyessään tietty määrä lahjakkuutta tiettyihin asioihin joka määrittelee maksimitason johon voi harjoittelemalla päästä. Siitä yli ei mennä harjoittelemalla mutta voi mennä esim dopingilla. Tässä mielessä potentiaaliset "maailman parhaat" on määritelty jo syntymähetkellä. Tietenkin harjoittelulla jne voi vaikuttaa siihen kuinka hyvin lahjakkuus saadaan esiin. Mikäli lahjakkuus ei riitä, ei siinä auta harjoittelu eikä edes doping. Messihän on käyttänyt ulkoista kasvuhormonia joten huono verrata niihin jotka eivät ole dopingia käyttäneet. Se että oli luontaisesti alhainen taso ja luvan kanssa käytettiin ja mitä näitä oli ei poista sitä että käytettiin. Monessa asiassa voi kehittyä. Erityisesti henkisellä puolella voi saada paljon aikaan. Sitten toisen ääripään esimerkki, miten saa lisää pituutta? Aika vaikeaa ilman dopingaineita esim vaikuttaa tuollaiseen asiaan. Voimapuoli osittain sama, saahan punttisalilla lisää voimaa mutta ellei ole "syntymävahva", rajat tulevat nopeasti vastaan. Tahallaan pelaaja sairaslomalle on jo aika extremehommaa, toki jotkut ovat valmiit tekemään mitä tahansa saadakseen omaa menestystä. Tällaiset tapaukset joskus onnistuvatkin mutta usein tuhoavat sekä oman että toisten uran. Ongelmapelaaja-näkökulma onkin mielenkiintoinen. Suurin osa taitavista jalkapalloilijoista on tietyllä tavalla tyhjäpäitä, eli lahjakkuutta on enemmän jalkapalloon kuin älylliseen toimintaan. Suomessa tällaisia "tyhjäpäitä" ei hyvällä katsota, valmentajan ihannepelaaja on sellain en joka tekee kaiken mitä valmentaja käskee. Näkyy esim jääkiekossa ("Suomi on maailman paras maa tuottamaan kolmosketjun puolustavia pelaajia) ja osin myös jalkapallossa. Jos Zlatan olisi asunut koko elämänsä Suomessa, olisiko koskaan pelannut Suomen maajoukkueessa? Tuskin. Ruotsissa ollaan suvaitsevaisempia mutta sielläkin oli raporttien mukaan todella lähellä ettei Zlatan lentänyt pihalle jokaisesta joukkueesta missä pelasi. Näissä jutuissa pitää aina muistaa sekin etteivät äänekkäimpiä ole yleensä ne jotka tietävät vaan ne jotka luulevat tietävänsä. Joukkueessa tarkoittaa yleensä niitä jotka katselevat 15 minuuttia viikossa touhua ja sillä perusteella luulevat tietävänsä kaiken.
 17. Kateus (psyykkinen valmennus)

  Lahjakkuus aiheuttaa urheilussa usein katetutta. Kauan sitten perustelu esim sille että tummaihoiset juoksevat (ei ole tarkoitus vetää rasismikorttia esiin) 100 metriä nopeammin kuin valkoihoiset oli tummaihoisten suurempi harjoitusmäärä. Samaa pystyi soveltamaan oikeastaan mihin tahansa lajiin. Ne jotka pärjäävät parhaiten ovat saavuttaneet menestyksen koska harjoittelevat enemmän kuin muut. Tästä päästään hyvin äkkiä joukkuelajeissa joukkueen sisäiseen kateuteen. Pelaaja treenaa enemmän kuin toinen (ihan oikeasti) ja silti vähemmän treenannut pärjää paremmin koska kokoa/voimaa/taitoa/peliälyä/... sattuu olemaan enemmän. Koska se "paremmuus" ei johdu harjoittelun määrästä vaan puhtaasti kovemmasta lahjakkuudesta, totta kai sitä kadehditaan. Ymmärrettävästi on kova paikka jos huolimatta suuremmasta harjoittelumäärästä ei saavuta toisen tasoa koska lahjakkuutta, johon ei itse voi mitenkään vaikuttaa, puuttuu. Taloudellinen kateus on vielä selvempi tapaus. Moneen kymmeneen vuoteen ei ole pystynyt rikastumaan työtä tekemällä. Käytännössä kaikki rikkaat ovat saaneet ison määrän rahaa perinnöllä, tuurilla, suhteilla tai niiden yhdistelmällä. Kateus on täysin ymmärrettävää jos rikastuu "ilman ansioita" siinä missä toinen ei rikastu vaikka tekee rajusti töitä sen eteen. Jonkinlaista tajunnanvirtaa ylempänä.
 18. Siirtohuhut (Arsenal)

  Hyökkääjätilannetta on spekuloitu mutt myös keskikentän pohja kaipaa vahvistusta. Flamini on kuulemma loukkaantuneena ja saattaa hieman viivästyttää huhuttua siirtoa Turkkiin joka saattaa silti toteutua. Flaminin lähtiessä keskikentän pohjalle (4-2-3-1) olisi tarjolla seuraavat nimet: "Box-Box" Cazorla, Wilshere, (Ramsey) Joista Cazorla lienee tämän hetken ykkösvalinta. Wilsherekin saa varmasti peliaikaa mikäli pysyy kunnossa. Ramsey on täysin riittävä ainakin kolmosvaihtoehdoksi. "Puolustava keskikenttä" Coquelin, Chambers, (Arteta) Coquelin pärjää ainakin viime kauden lopun perusteella. Chambersia ei välttämättä tarvita keskuspuolustuksessa, jonne on nelosvaihtoehto. Tosin tasokin tippuu Coquelinista aika lailla. Arteta tarjoaa erilaisen vaihtoehdon rotaatioon muttei pidempiaikaista ratkaisua. Keskikentän pohja huutaa yhtä lisäpelaajaa, kuten niin monesti aiemminkin. Huhuissa on liikkunut mm. Mehmet Topal (kokenut ratkaisu), ikuisuuden tapetilla ollut William Carvalho (juuri nyt loukkaantuneena), Morgan Schneiderlin (halusi osittaisen nimikaimansa seuraksi ManU:n). Samperi (Barcelona) olisi liian kevyttä kamaa puolustavaksi pelaajaksi. Taas uudelleenlämmitetty huhu on Moussa Sissoko Newcastlesta. Kuten Schneiderlinin tapauksessa, hieman kysymysmerkki soveltuisiko box to box pelaajan vierelle. Siirtoaikaa vielä yli kuukausi jäljellä. Veikkaan Wengerin hakevan kokenutta pelaajaa Coquelinin stuntiksi ja hankkivan (ainakin yrittävän) William Carvalhon talvella tai ensi kesänä.
 19. Siirtohuhut

  Eiköhän tuo ollut selvää jo siinä vaiheessa kun Realin tarjous Casillasta hyväksyttiin, eli muutama päivä sitten. Casilla teki tiettävästi viiden vuoden sopimuksen. Mikäli De Gea ensi kesänä siirtyy, saattaa Navas olla se joka lähtee. Kolmen maalivahdin rotaatioon vaikea uskoa. Realin kannalta hyvä etteivät menettäneet maaliltaan kuin yhden s-kirjaimen
 20. Siirtohuhut

  Ilman tätä siirtoa Schneiderlinille olisikin ollut tarjolla lähes suora paikka Carrickin korvaajana. Nyt joutuu vähän enemmän arvuuttelemaan miten LvG keksii laittaa keskikentän keskustan. Ihan mahdollista että Schneiderlin joutuisi kilpailemaan suoraan Schweiniä vastaan avauksen paikasta. Sikäli tilanne ei enää ole yhtä selkeä kuin aikaisemmin. Schneiderlinille voisi olla kysyntää muuallakin, kuten Arsenalissa. Mutta kuten sanottu, koko tapaus Schneiderlin on kestänyt jo niin kauan ettei kukaan muu kuin pelaaja itse ja Southamptonin manageri osaa kunnolla sanoa onko pelaaja joskus oikeasti ollut lähdössä johonkin jollain summalla.
 21. Siirtohuhut

  Miten sitten Schneiderlinin itsensä kiinnostus? Sikatiikeriä tuskin hankittiin istumaan penkillä ja nyt Schneiderlinille ei olekaan ihan yhtä selkeää avauspaikkaa tiedossa kuin olisi ollut ilman tätä hankintaa. Tosin tapaus Schneiderlin on sen verran pitkä ja sekava ollut ettei ole helppo sanoa mitä siinä oikeasti on tapahtunut tai tapahtumassa...
 22. Siirtohuhuja (Barcelona)

  Oli pakko tarkistaa pitääkö oikeasti paikkaansa. Tavallaan pitää. Barcelona pystyy myymään takaisin Atleticolle saaden 90% hinnasta takaisin, tosin homma pitää tehdä 20.7 mennessä.
 23. Siirtohuhut

  Olen seurannut Higuainin edesottamuksia pidemmän aikaa. Tilastoilla ei sinänsä ole merkitystä, koska Higuain on aina pärjännyt vähintään kohtalaisesti koko kausi huomioiden. Koko kauden tilastoista ei paljastu Higuainin sulamiset kovassa paikassa. Higuain on ihan OK maalintekijä silloin kun pään kestävyyttä ei koetella. Kun ottelu on tärkeä, vastustaja kovaa tasoa ja paineensietokykyä mitataan, Higuainin taso on lähes poikkeuksetta laskenut ratkaisevan paljon. Higuain ja Benzema olivat tilastojen perusteella suunnilleen samaa tasoa. Realissa käytettiin ihme kyllä järkeä ja myytiin kaksikosta pois nimenomaan Higuain. Benzemakaan ei usein ole suurissa peleissä loistanut maalinteossa mutta Benzemasta on jotain hyötyä joukkueelle vaikkei maaleja tekisikään. Higuainista ei voi sanoa samaa. Napoliin siirryttyään Higuain pääsi myös vetämään rankkareita totuttua enemmän. Viime kaudella osuikin 5/5, jonkinlainen suonenveto? Ehkä sen takia Higuainille alettiin antamaan selvästi enemmän vastuuta rankkareissa. Rankkareissa ratkaisee ennen kaikkea pään kestävyys. Tällä kaudella Higuainin rankkarisaldossa tapahtuikin selkeä pudotus, 5 rankkaria sisään, 4 missiä. Tuo saldo huomioiden en olisi antanut Higuainin epäonnistumiselle rankkarikisassa kovin matalaa kerrointa. Lasketaan eilinen lukuun ja saadaan saldoksi umpisurkea 5/5. Eilinen surkea esitys, sekä kentällä että vaihdosta, ei ollut mikään yksittäistapaus vaan antoi vielä lisää näyttöä siitä ettei Higuainista näytä vieläkään kasvaneen muuta kuin pikkuseurojen kurittaja. Siksi Higuain oli myös Real Madridissa vain "ihan hyvä hyökkääjä", voisi sanoa jopa keskinkertainen. Kun pää ei kestä, se ei kestä. Toki kannattaa muistaa asian mittakaava. Higuain ei missään tapauksessa ole kovin "huono" tai "keskinkertainen" hyökkääjä, ei muuten olisi pelannut kohtuu pitkään Real Madridin tasoisessa joukkueessa. Silti, Higuainin pää ei kunnolla kestänyt Espanjan liigassa ja Valioliigassa pään kestävyys olisi vielä pahemmin koetuksella. Kane (Rapo ) on osoittanut ainakin pään kestävän Valioliigassa ja siksi en tippaakaan ihmettele jos Manchester Unitedin kannattajat haluavat ennemmin Kanen kuin Higuainin hyökkäykseen.
 24. Siirtohuhut

  +1 Tuo "en tykkää juosta" kommentti viittaa Atleticon pelityyliin. Atleticon pelityyli on tämän vuosikymmenen menestyskausina (muutamana viime kautena) perustunut lähes puhtaasti juoksemiseen ja maalien iskemiseen erikoistilanteista. Muille kuin munaravaajille ja loistaville pääpelaajille Atleticon pelityyli ei paljoa tarjoa. Näyttäisi myös siltä että Atleticon pelityyli on tullut siinä määrin tutuksi ettei sillä enää pärjätä entiseen malliin.
 25. Liverpoolin siirtospekulaatiot

  Asian toinen puoli on siinä että nyt Liverpoolilla on iso kasa pelaajia joista on käytännössä pakko päästä eroon tai muuten kuormittavat vaihtopenkkiä kovalla palkalla. Kun Saksasta Valioliigaan keskusteluun päästiin, viime vuosina on tullut aika vähän kalliiksi luokiteltavia siirtoja Saksasta Valioliigaan. Mieleen tulee muutama "tavallaan" onnistunut hankinta (Sadio Mane, Emre Can, Lukas Podolski, Gylfi Sigurdsson, Per Mertesacker), yksi täysi floppi (Kagawa). Periaatteessa Sahinin voisi myös laskea vaikka tulikin Real Madridista. Mikäli Kagawan esimerkki mitään kertoo, Firmino tulee floppaamaan todella pahasti. Kagawa kuitenkin arvostettiin Saksan sarjan parhaaksi pelaajaksi. Yhden pelaajan otanta on tietysti todella pieni.
×