Jump to content

Sami Paakkanen

Members
 • Viestit

  1 164
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

Tietoja käyttäjästä Sami Paakkanen

 • Taso
  Senior Member

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

593 profiilin katselua
 1. Nettilinkkejä psyykkiseen valmennukseen liittyen

  Tässä yhdeltä erotuomarilta tullut linkki jakoon. Yle kirjoittanut jutun psyykkisestä valmennuksesta: https://yle.fi/uutiset/3-10252847 Jutun juuri on samassa mitä olen täällä jankuttanut eli tunteet puheeksi ! Edelleen ongelma jutussa sisällä, joka minua puhuttaa.. yksilötyön suuri määrä. Joukkuelaji vielä niin pitäisi olla ryhmätyönä tehtyä pikemminkin !! Yksilöhomma ei hyvä.. Opetelkaa ryhmätyönä tekemään koko paska, saadaan sitä kautta hommaan vähän vauhtia tähän maahan ! Suomi kartalle urheilun saralla paremmin ! Hopi hopi ! Koulutusta hakemaan ryhmätyön osalta !
 2. Ykkönen 2018

  Terppi ! Mistähän hiljasuus foorumilla? Mä kyl välillä mietin et tääl Stadissa asuminen on kyl iso etuoikeus jollakin tavalla fudiksen kannalta, kun on niin paljon siihen liittyvää mitä seurata ja johon nenunsa tunkea mukaan. Paljon pelejä ja valmennettavaa. Toki tää hektisyys ympärillä ja ihan ..tun kummalliset arvot ja teennäinen arvopaska eivät ole mun mieleen ja muutto täältä kuuseen on välillä tapetilla isosti. Painava se vaaka kuitenkin on kun mietin valmennushommia ja mahdollisuuksia seurata sarjoja monella tasolla, nähdä junnuista aikuisiin. En ole käynyt katsomassa tällä kaudella noita farmijoukkueiden pelejä. Viime kaudella taisin pari just -04:n peliä käydä vilkuilemassa. Klubin pelit eivät ole houkuttaneet oikein katsomoon viime kauden jälkeen, sen verran tylsiä olivat katsoa ja nakkimukit kuppasia Derbyt olivat toki oma lukunsa. Hmm.. en oikein tuumi mitään tuosta -04:n seisottamisesta sarjassa. Sama tuo mulle kuka siellä luutii menemään. Hyvät pelit ovat vain ja ainoastaan mun mieleen. Minulle on se ja sama kuka pelaa ja miten, kunhan se sytyttää mut Psyykkisesti mielenkiintoisia pelejä katsoo mielellään ja siihen voi vaikuttaa moni tekijä. Toki makkarakiskan koolla ja laadulla on merkityksenä. Töölön nurtsilla on pari kakkosen peliä katellu ja täytyypä hehkuttaa että on stadin ehdottomasti paras makkarakiska tarjouksineen ! Kiffenin kiskasta kysymys, kakkosta.2 € makkara tai 2 makkaraa 3 €. Ihan pakollinen aina ottaa pari makkaraa ja makkarat tietty Wotkins !! Pari vanhempaa herra pyörittää kiskaa ja grillimestari on kyl joka kerta paistanu vertaansa vailla olevia makkaroita, ei raakoja tai palaneita, vaan just sopivia !! No se ykkösen keskustelu käänty äkkiä pois, niin vähän ykönen ollut kuvioissa ja kakkonen myös. Kyl toi otteluista maksaminen on vähän karvasta välillä. Ymmärrän et joukkueet tarvii fyrkkaa menojen peittämiseen, mut en mä haluais maksaa ja siksi pelit jääneet vähän vähiin ykösen ja kakosen osalta. Tohon edelliseen ykösen peliin olin menossa rahalla, mutta tuttu sattui olemaan fudispyhätön edessä ja tarjosi minulle lipun. Siitä kiitos ja kumarrus. Nyt voisin käydä toisen ykösen pelin vielä tällä kaudella katsomassa, jäi säästöön ton edellisen rahat. 5 euroa olis hyvä hinta pelistä mun lompakolle ja sen maksas aina ilman kipukynnystä 8 euroa Kiffenin vähämaalisesta pelistä kakosessa on vähän liikaa.. ykösen hinnoista tai liigasta puhumattakaan.
 3. Kuinka yrittän tätä psyykkistä valmennusta nostaa esille

  Muutama päivitys tässä hetkessä.. Liikuntamyllyn homma ei ottanut minun mainonnalla tuulta purjeisiin. ehkä jotain pitää miettiä uusiksi sen suhteen. Rohkea johtaja paikalla kuitenkin on, uskalsi päästää minut työskentelemään ja helvetin mukava henkilökonta ! ! Kiitos ja kumarrus !! Nyt on tullut tuomareiden työ tutummaksi. Vuosi suunnilleen yhteistyötä säännöllisesti Helsingin piirin (sikäli mikäli kun piirit vielä ovat olemassa) erotuomariakatemian kanssa. Työskentely maistuu hiton mukavalta ! On tullut vuoden mittaan käytyä vetämässä setti pesäpallon tuomareille ja elokuussa menossa tekemään hommia käsipallon tuomareiden kanssa. Erotuomareiden liitojn kanssa on ollut hieman mietteitä ja heidän koulutuksissa olisi tarkoitus syksyllä olla mukana joiltain osin. Jeah !! Duuni tuottaa tulosta 90 minuuttia -lehdessä oli maininta tästä hommasta. Yhdellä rivillä, kun haastattelivat nuorta erotuomaria. Palstatilaa psyykkiselle valmennukselle Eilen kävin juttelemassa tyttöjen maajoukkueen valmentajan, Marianne Miettisen kanssa psyykkisestä valmennuksesta. Mukavan oloinen nainen. Erityisen sitoutunut ja pohdiskeleva persoona. Ehkä jotain yhteistyötä voisi syntyä, mutta se jää nähtäväksi.. tähän toivottavasti palataan ! Kyllä tämä hitaasti nousee ja nyt aika monessa paikassa on puhetta psyykkisestä valmennuksesta ja siihen satsataan enemmän kuin muutama vuosi sitten ! Tekemisen laadusta en takeita anna, mutta suunta on kohti tekemistä ja sitä kautta voi ainoastaan tapahtua kehitystä. Ensin pitää olla paskaa psyykkistä valmennusta ja sit todeta ettei siitä ole mitään hyötyä ja sen jälkeen voidaan miettiä millainen psyykkinen valmennus toimii ! Soittakaa mulle, mä voin kertoa ! Hyviä kesiä ja MM kisoja !
 4. Ykkönen 2018

  On foorumi hiljainen, ei edes ketjua avattu tämän kauden ykköselle. Kotimaisen fudiksen arvostus taitaa olla aika heikkoa tällä foorumilla? Olin eilen katsomassa ensimmäisen ykkösen pelin tälle kaudelle. HIFK kohtasi TPV:n. Ottelun eka puolikas oli aika vaisua palloa. Virheitä välteltiin ja näytti ettei kummallakaan joukkueella riitä rohkeus pelaamiseen. Ratkaisut olivat jäätävän heikkoja. Toiseksi viimeinen tai viimeinen syöttö ei koskaan saavuttanut omia ja paikat olivat vähissä. Välillä puskettiin vailla aivotoimintaa vastustajaa päin pallon kanssa. Näytti ettei ajatus ollut oikein vapaa liihottamaan kentällä, luovuus puuttui ja laatu syötöistä oli kateissa. Minun näkökulmasta katsottuna tunteilla oli liian iso osuus pelissä ja se sai ottelun näyttämään juuri tuolta. Tai voisi sitä kai sanoa, että tunteet juuri estivät pelaamisen vapautta ja se hyökkäävyys jota olen HIFK:lta tottunut vanhoina hyvinä aikoina näkemään oli täysin kateissa.. Suoraviivaisuus puuttui ja syöttösuuntia etsittiin takaa varmoilta paikoilta, ilman yllätyksen häivää. Aika yllätyksetön eka puolikas olikin. Tokalla puolikkaalla peli vähän muuttui ja Mustosen ottaminen vaihdosta sisään toi HIFK:lle pian avausmaalin. Kaverini sattui viereeni seisoskelemaan ja sanoi muutama minuutti ennen Mustosen maalia, ettei tuo sälli ole oikein jalkapalloilija ollut koskaan, mutta mättää helvetisti maaleja. Pari minuuttia ja kukapa muukaan kuin Mustonen puski HIFK:n 1-0 johtoon. Hieman hymyilytti. Kaverini vielä sanoi ennen maalia, että vetäisi livevedossa Mustosen ekalle maalille ottelussa, muttei vetänyt.. Melko pian ensimmäisen jälkeen tuli toinen ja se oli nätti byyri, toki tuo Mustosen puskukin !! Boksin kulmalle syöttö, josta (?) pallo sijoitettiin hallitusti vasurilla takkayläkulmaan. Nättiä ! KPV ei oikein mitään saanut aikaiseksi, ei loppukiriä edes. Pari tolppaa onnistuivat kolisuttelemaan ottelussa ja kumpainenkin taisi olla vaparista. Nättejä vetoja, muttei ollut onnetar matkassa. HIFK meinasi vielä lopussa pistää munkin sisään, mutta KPV:n maalivahti venytti pallon aivan yläkulman tuntumasta kulmaksi. HIFK:lla oli muutamia paikkoja maalien lisäksi, mutta vedot olivat aivan karseita. "Aivot hukassa" eli hätäilyä ja paska hienomotoriikka.. tunteet, ne tunteet Mukavaa kesää !
 5. PÄIVÄN PELI !

  Tänään olis Kiffen Töölössä pelaamassa kakosta.. aurinkoiseen katsomoon matka ja toivotaan et saa nautiskella hyvästä pelistä ja säästä ! Vastassa siis Kaarinan Pojat Leima lipussa 19 ja makkarat on tilattu tukusta kotiin kuljetuksella eli pelissä taitaa kiska jäädä vähemmälle myynnille. Tukussa on niin hyviä chorizoja Oma vesipullo mukaan ettei kuivu aurinkokatsomoon.
 6. Kolmonen

  Eilen oli PK-35:n peli ja Puiu sai sai kyytiä 7-0. Keevo teki 5 maalia, mut täytyy sanoa et maalit olivat isosti niiden syöttäjien ansioita. Peli oli aika yksipäätyinen ja tuttu tiesi kertoa että Puiu:n joukkueesta puuttui joitakin tärkeitä pelaajia. Vähän tylsää katsella, vaikka maaleja on aina mukava nähdä. Ekan puolituntiset PK pelasi melko heikosti ja näytti jopa siltä että kuokkaan saavat. Pk on nyt oman lohkonsa piikkipaikalla, mutta minulla on epäilykseni joukkueen noususta edelleen. Sen verran heikosti joissakin peleissä on minun silmään näyttänyt joukkue pärjäävän tiukoissa tilanteissa. Sisäinen jännite on aika suuri ja näkyy nopeasti. Jos vastustaja pitää oman pelinsä kasassa ja pystyy pelaamaan 0-0 pitkän aikaa, niin voisin ajatella ettei PK kestä kasassa.. Muutama peli vielä ennen heinäkuun taukoa. HerTo on sarjassa tappituntumassa, kuten myös Espoon joukkue.. ei pöxyt kovin kaukana ole, mutta ehkä jo liiaksi kuitenkin tai lieneekö heillä edes haluja nousta? PK:lla on haluja nousuun ja se on mahdollista, mutta vaatii kyllä hyvää ja tasaista tekemistä.
 7. Suomen A-Maajoukkue, yleistä asiaa

  https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/huu-tv-hradecky-kertoo-huippusiirrostaan Ihan loistava jamppa ! En ihmettele et äijä porskuttaa korkeella ! Rehellisyys kunniaan
 8. Kolmonen

  Töölön taisto sai sunnuntaina kuokkaansa PK-35:sta vastaan. PK pelas huonosti, näytti aika tahdottomalta peli ajoittain, vaikuttiko sitten kahden aktiivisen pelaajan poissaolo tilanteeseen? Töölön Taisto ei ollut ihan heittopussi, vaikka taulukko toista antoi odottaa. Rohkeus ja tahto voittamiseen oli vain ailahtelevia hetkiä joukkueen pelissä eli se oli syy mikseivät voittaneet peliä. Toki PK sai mielestäni oikeutetun pilkun ihan lopussa ja sillä toisen maalinsa, jolla pääsivät 1-1 ahdingosta. Pitäkää varanne kun Töölö tulee kylään Kerros jotain Sumun pelistä? Kuulostaa pahalta.. Mä olin ton erotuomariakatemian kanssa niiden otteluseurannassa mukana, joten tuo peli jäi siksi väliin. Reipas on vissiin aika kova? Pitäis kyl selkeesti perustaa alapään kannatusyhdistys ja järjestää jotain tapahtumia pelien yhteyteen. Kanntatusyhdistyksen paidat pitäis painattaa ja jakaa niitä paidan hinnalla kaikille alasarjojen seuraajille Mulla tuttu Espanjasta kotoisin ja ihan ruoka-/fudispää. Kävin tos viikonloppuna kylässä ja se leipas mulle Zurroksia (oikeinkirjoitus?) ja juteltiin pitäiskö niitä mennä myymään otteluihin. Parempia ku surullisen kuuluisat nakkimukit tai Käpän pelien makkarat (ainakin viime kaudella myivät kuraa !). Nyt oli kiva katella PK-35:n peliä, kun niillä on VIP kausareita ollu myynnissä ja VIP vieraille on omia lisämausteita pelien yhteydessä. Ihan törkeen siistiä !! Mä diggaan ku rakentavat mukavaa tapahtumaa pelien yhteyteen ! Ja paino sanalla mukavaa !! Valmentajien haastatteluita ennen peliä, ruokaa ja pelaajahaastatteluita.. ennakot ja kyse kolmosesta ! Arvostusta ja sitä isosti ! Mulla ei VIP kausaria ole, köyhä kun olen ressukka, mutta se tunnelma näkyy pelien yhteydessä, lämmiintä on hyvässä mielessä !!
 9. PÄIVÄN PELI !

  Jee !! Tänään olis Suomen peli Romaniaa vastaan. Aika kiva nähdä kuin peli kulkee ! Toivottavasti ottavat voiton pelistä !! Vähän pelkään kyl pahinta. Mä aattelen ettei se psyykkinen puoli ole muuttunut miehillä mihinkään, jos sen kanssa ei ole tehty töitä. Pelko iskee persiiseen nopeesti ja jännitys on liiallista, jonka seurauksena ratkaisut ovat kukkua juuri niissä TÄRKEISSÄ paikoissa.
 10. PÄIVÄN PELI !

  Tänään olis taas sitä itteensä eli kolmosen hehkuttelua hyvässä säässä ! PK-35 kohtaa öö.. vastustajan kotikentällään Pihliksessä. Kukahan oli vastustaja. Se oli joku melko alhaalla sarjataulukossa oleva. Ehkä pitää katsoa ja laittaa tähän jatkoksi .. No, olihan se Toukolan Teräs. Ja ottelu alkaa siis klo 17 ! Naattimaan !
 11. Häpeä ja sen lamaannuttava voima

  Häpeästä on kirjoja olemassa, jos omaan häpeäänsä haluaa ja on valmis tutustumaan. Tässä tunteessa pätee sama kuin kaikilla muissakin eli se menettää kahlitsevan voimansa, kun sen tuntee perin pohjin.Satu Lindman on kirjoittanut kirjan häpeästä ja siinä pisti silmään kohta, joka kertoo kuinka kaukana olemme häpeämme kanssa.. "Varhasimodernin kauden fysionomisessa ajattelussa korostui ruumiin ja mielen yhteys. Kehonkielen katsottiin paljastavan tunneimpulssit, joten kasvatuksen keskeinen tehtävä oli kiinnittää huomio eleiden ja ilmeiden hallintaan." (Satu Lindeman. Häpeä ! Nöyryyttämisen ja häpeämisen jäljillä. 2011 Atena Kustannus Oy.) Tuo teksti kertoo minulle karua kieltä, kuinka vielä tänäkin päivänä pyrimme elämään kuten tuona aikakautena (1500-1800 -luvulla), peittämään häpeästä kertovat eleet ja ilmeet. Ei ole paljon kehitystä tapahtunut. Miksi häpeän tunne pitäisi peittää? Häpeä on hyvin varhainen tunne. Se istutetaan meihin jo lapsuuden ensi askeleilla. Vanhempi/huoltaja voi kääntää katseensa pois epämiellyttävästä lapsestaan eli tämä jo kehityksessä ennen sanojen mukaan tulemista. Sanojen avulla tätä voidaan toki tehdä myös tehokkaasti. Osa häpeästä on tervettä ja ohjaa meitä olemaan osana yhteisöä. On kuitenkin tärkeää osata erottaa milloin kyse on sairaasta häpeästä eli esimerkiksi suvuissa voi olla hyvinkin synkkiä salaisuuksia, joita hävetään ja joista vaietaan. Paljon on myös sanatonta häpeää eli jos olet hieman erilainen kuin muut ryhmässä niin erilaisuutesi saatetaan vaieta häpeäksi. Mielenkiintoinen aihe ja tätä kirjoitusta on tarkoitus jatkaa...
 12. Kakkonen

  Jahas.. LPS on syystäkin pahnan pohjimmainen. Oli pelaamisessa niin paljon paineita mukana, ettei oikein kestänyt koko peliä kasetti kasassa. Helpon näköisiä virheitä ja ajatuspieruja, joista tuli maaleja. Terävyydessä toki eroa, mutta tuokin on osittain sitä, kun keskitytään vääriin juttuihin (sisäisiin) ja jäädään angstin vangiksi.. Fyysisesti näytti ajoittain MyPa:n peli paljon kovemmalta, mutta helposti näyttivät LPS:n heput mukaan pääsevän, kun vain sitä halusivat. Monia tilanteita meni MyPa:n eduksi, kun LPS ei ollut ihan koko aikaa pelissä sisällä psyykkisesti ja olivat sen seuraksena myöhässä tilanteista. Taitaa menneet pelit ja tulevaisuus painaa liikaa mielessä. Paljon tappioita ja mahdollinen putoaminen takas kolmoseen, sekä ei pelaamalla saatu kakkosen paikka.. ? ehkä.. Onko kunto laskenut LPS:n jätkillä viime kaudesta? Viime kauden pelejä kun kävin muutaman katsomassa niin heillä oli hurja vauhti kolmoseen ja uskon että se riittäisi hyvin kakkosessa, mutta taitaa tunnepuolella jotain olla nyt vialla. Pää kuntoon niin hyvä nippu olisi kasassa ja peli kulkisi varmasti sarjan keskikastin arvoisesti. MyPa vei pelin 5-2 vissiin, vai 3..? Ei niin väliä, mutta pataa sai LPS.
 13. Kakkonen

  En ole kovin hyvin kakkosta tällä kaudella tuojotellut, enkä oikein kunnolla kolmostakaan..tajusin tänään vasta että LPS pelaa kakkosta. Helttaan ovat saaneet kaikki kuusi peliä, mutta ajattelin lähteä tänään katsomaan Laajasaloon joukkueen edesottamuksia. Ei kovin vahvasti ole mennyt, ei todella. Onko kukaan perillä mitä viimekaudesta tapahtunut, olivat kuitenkin melko kova nippu kolmosessa. Pitää tänään vähän udella katsomossa, mistä tuulee..
 14. PÄIVÄN PELI !

  Ei telkkari ole sama kuin katsomo Kiitos vinkistä kuitenkin ! Katselin Klubin ja Hongan välistä ottelua juuri kyseisen kameran läpi kuvattuna. Kyllä mä taidan pitäytyä kentän reunalla tuolla kolmosen tasolla ja ehkä vähän kakkosta myös, on vielä kohtuullisempi tuo hinta omalle lompakolle.
 15. Suomen A-Maajoukkue, yleistä asiaa

  Eilen tapasin Kontulassa mukavan tilastonikkarin. Hän kyseli paperia ja kynää lainaksi kiskalta ja satuin hänen kysymyksensä kuulemaan. Tarjosin omat muistiinpanovälineeni lainaksi ja hän kävi vaihtamassa Muurisen kanssa yhteystietoja. Kyseinen vanhempi herra jäi sitten viereeni ekan puoliajan ajaksi jutustelemaan omasta hommastaan ja kiinnostui kovin psyykkisestä valmennuksesta myös. Mukavaa keskustelua. Minua jäi mietityttämään hänen touhunsa.. mies on siis elämänsä aikana seurannut paljon maaotteluita, Suomen siis. Oli hän toki tehnyt vertailun vuoksi samaa tilastointia joistakin mestareiden liigan otteluista myös. Vertaili Bensemanin yksin saamaa 10 syöttöä pelissä boksiin vs Suomen koko joukkueen kuutta omille boksiin saatua vastaan. Hän on tehnyt Suomen maajoukkueen peleistä tilastoja ison kasan. Hän puhui paljon meidän ongelmasta saada palloa omalle pelaajalle boksiin. Ehdotin hänelle noiden tehtyjen tilastojen julkaisemista netissä kaikkien luettavaksi, sillä muitakin tilastoista kiinnostuneita on varmasti ! Kotimainen jalkapallo kun ymmärtää vielä toistaiseksi paremmin mekaanisia asioita kuin tunnepuolta Mitä te tämän palstan seuraajat tuumailette moisesta, olisiko hienoa saada tänne esimerkiksi nuo tilastot luettavaksi? Hänellä oli siis noita tilastoja joidenkin vuosikymmenten ajalta ja ne kuulostivat olevan melko tarkkoja taulukoita. Hänen yhteystietojaan minulla ei ole, mutta saisin ne varmasti Muurisen kautta, tuollahan Konnun peleissä Antti kulkee mukana tämän kauden..
×