Jump to content

Sami Paakkanen

Members
 • Content count

  1,337
 • Joined

 • Last visited

About Sami Paakkanen

 • Rank
  Senior Member

Recent Profile Visitors

2,253 profile views
 1. Suomen A-Maajoukkue, yleistä asiaa

  Jasse vaihtoon.. on se vaan niin turisti. Passiivinen ja ei tilannetajua työtekomoraalin ollessa köykäinen. Se pitäs laittaa sinne missä Pukki kävi hakemassa oppia kuinka kärjen kuuluu karvata ja tehdä töitä. Äijät pelaa löysä pöksyssä.. ei hyvä heilu. Eka puolikas 2-0 Bosnialle. Jännättääkö? Myöhässä, ajatus puuttuu, röyhkeys puuttuu, yhteen pelaaminen ontuu isosti..
 2. Pettymykset /epäonnistumiset ja niiden käsittely

  Miltä pettymys maistuu? Siinä voi olla mukana ripaus häpeää, yksinäisyyttä kahmalo kaupalla, oman itsensä kokemistä erilaiseksi kuin muut, unelmoidun särkyminen/tuhoutuminen, fyysistä kipuakin. Joillakin syyllisyys on isoa ja toiset taas vihaisina syyttävät muita. Kyse ei ole siitä että jokin tunne olisi väärä tai huono, kyse on siitä että sen voisi jakaa sanoin muiden kanssa. Yksinäisyys eristää, häpeä myös. Voisiko sanoa, että hävettää tuntea niin tai näin, ehkä se oma epäonnistuminen voisi myös olla puheissa yhteinen aihe. Toisten epäonnistumisesta ei niinkään ole hyötyä, jos sitä ryhtyy tökkimään.. puhuminen omastaan ja toisilta sen kuulemista..
 3. HJK:n alamäkeä kääntämään

  Hmm.. miksi epäonnistuminen hetkessä painaa niin paljon? Kattelin edellisen vkl pelin maalin ja Klubin yrityksen toisessa päässä. Epäonnistuminen ja katse porautui syvälle tekonurmen uumeniin... syvälle... Ymmärretään kauden olleen raskas ja pettymykset ovat seuranneet toistaan. Ne pitää kuitenkin läsitellä, ohitettaessa ne jäävät nahan alle elämään omaa eloaan. Jäin miettimään tätä, kun olin Kiffenin kakkosen porukan matkassa muutamassa vieraspelissä. Epäonnistumisia ei meillä Suomessa käsitellä kovin hyvin. Yksin mietitään, kuopan reunat nousevat korkeuksiin ja aurinko kaikkoavat niin kauas, että on helpompi haudata ja ajatella että . . . Kuka mitäkin. Yhdessä olisi myös tärkeä käydä läpi yhteiset pettymykset ja epäonnistumiset, se ehkä tekisi hippasen kevyemmäksi kulkea tätä elon tietä. Ei sivuuteta; "Kyllä se tästä", "Ei jäädä nuolemaan haavoja ja märehtimään", Pää pystyyn", "Älä välitä" yms yms. Näitä sivuuttamisen sanoja on loputtomiin.. voisiko asian hoitaa toisin
 4. Kakkonen

  Olen ollut Kiffenin matkassa tällä syyskaudella, kun tarjosin apujani psyykkiseen tekemiseen. Olin matkassa muutamassa vieraspelissä eli bussin penkkiä kuluttamassa ja kävin jonkin kotipelin katsomassa katsomosta käsin. Yhden kerran vedin porukalle psyykkistä tunnin ja muutaman kerran jututin bussissa pelaajia ja tietenki valmennuksen kanssa tuli hölistyä. Näin psyykkistä ei kannata tehdä. Se pitäisi ohjelmoida säännölliseksi tapahtumaksi, jotta siitä saisi hyödyt irti. Mukavaa oli joka tapauksessa ja taisivat säilyä sarjassa täpärästi. Säilymiseen minulla ei taida kovin suurta vaikutusta olla, sen verran pieni on pintani joukkueen psyykkisen puolen vahvistamiseen. Nyt olen taas hitusen viisaampi, kun näköala kotimaiseen jalkapalloon laajeni. Mukavaa porukkaa Kiffenissä, niin pelaajat kuin taustat. Toivottavasti jatkaisivat samalla kokonaisuudella ensi kauden, sen verran paljon muutoksia ymmärrykseni mukaan ollut joukkueen kokoonpanossa sekä valmentajan vaihdos, ettei takkuinen kausi tästä näkökulmasta ole mikään ihme.
 5. HJK:n alamäkeä kääntämään

  Mä luulen et Klubin porukka seuraa vähän kaikkee, niille se raha virtaa niin monesta suunnasta. Taitaa olla pienillä asioilla merkitystä sen haalimisessa, jotta ovat monesta kiinnostuneita.. En koe ettet anna psyykkiselle valmennukselle arvoa, pikemminkin ajattelin sinun nostaneen kokonaisuuden esille minun rajatun tutkailun ketjuun. En tarkoituksella tutki kokonaisuutta. Se on valtava paketti ja sen tekeminen näkyväksi vaatisi mielettömän määrän työtä. Yhden osa-alueen erikoisosaamiseen omissa jutuissani pureudun. Fyysinen puoli on myös älyttömän kiinnostava ja sitä tulee hieman kuulosteltua tuttujen fysiikan osaajien kautta sekä oman kehon kremppojen kautta. Sen merkitys on myös iso, mutten näe sitä niin isona ongelmana tässä maassa, sille on jo tekijöitä ja sitä hyödynnetään paljon enemmän kuin psyykkistä. Yksi ongelma ehkä silläkin saralla on tekijöiden laadussa. Tuttuni on valmentanut olympiaurheilijoille fysiikkaa ja hän on hieman puhunut näkemistään ongelmista fysiikan valmennuksessa tässä maassa. Hän on hieman pidättyvämpi kuin minä ja ei huutele asioista muille Psyykkisen puolella on mielestäni vielä vähän osaamista ja hinta liian korkealla. Psyykkistä valmennusta pitää oppia tekemään ryhmätyönä, muuten se ei tule saamaan riittävän vahvaa jalansijaa tässä maassa. Tekijät tällä hetkellä joko huuhaata tai psykologeja. Psykologien pitää kehittää osaamistaan, heidän yliopistokoulutuksensa on aivan riittämätön antamaan laadukkaaseen ryhmätyöhön eväitä. Lisäksi psykologien koulutus on mielestäni väärä, jos miettii mihin psyykkisellä valmennuksella tulisi pureutua.
 6. Foorumin kolumnit tai mitä lie totisia höpinöitä

  Yhteisöllisyys ja yhteistä hyvää tappamassa Välillä vituttaa johtajien ja valtaa pitävien lätinä arvoista. Ollaan olevinaan ja ei ymmärretä päätösten sosiaalisia tai psyykkisiä ulottuvuuksia lainkaan tai niille ei anneta inhimillisen hyvinvoinnin vaatimaa arvoa. Monia asioita elämässä kohtaa ja niiden kautta pohtii itseään ihmisenä sekä ympäröivää muuta. En aina ole ihan varma kumpi "meistä" on se hullumpi, minä vai muu maailma. Ennen sain pysäköintiautomaatista rahalla lipun, nyt niitä kolikoilla toimivia on vähän. Kehitys on tuonut lähimaksun pankkikortilla ja se on hienoa, paitsi jos yhteys pätkii ja saat kiertää kortteleita etsimässä sitä yhtä toimivaa maksulaitetta. Eikä tuo mitään ole, sillä ei ole vaikutusta yhteisöllisyyteen, kuten otsikossani asiaan viittaan. Se millä on, on tuo uusien tuulien tuoman laitteen pakotus näpytellä autoni rekisterinumero pysäköintilippuun sitä ostaessani. Ennen kun pysäköin vähemmän ajallisesti kuin olin maksanut, annoin lippuni kiertoon eli kun/jos näin jonkun olevan tulossa juuri maksulliselle paikalle, annoin lippuni lähtiessäni hänelle. Nyt näin ei voi enää toimia.. pala palalta raha tappaa yhteisen hyvän ja samalla nakertaa yksilön hyvää. Ei tuon rekisteritunnuksen näpyttelypakon takana oleva ajatus ole muusta kuin rahasta lähtöisin oleva "kehitysaskel". Isäni on vanha mies, hän ei kykene asumaan yksin ja sai muutama vuosi sitten hoitopaikan. Tuo hoitopaikka sattuu olemaan surullisen kuuluisa lehtien otsikoista, huonolaatuisen palvelunsa vuoksi. Isäni sai myös osansa, vääriä lääkkeitä ja meinasi henki lähteä. Liian vähän henkilökuntaa ja osa liian vähän kouluja käynyt. Taas se raha. Firman pitää tehdä voittoa ja tokihan se yhteistä hyvää vaalien ja ihmisten hoitamisen kustannuksella onnistuu. Edellinen oli ironiaa. Ihmisistä huolen pitäminen maksaa. Nämä ihmiset ovat sen työllään ansainneet, mutta nyt se raha käytetään toisaalle, kun ahneelle, jatkuvan taloudellisen kasvun firmalle on ulkoistettu ihmisten huonosti tuottava hoitaminen. Eettisyys ja moraali ovat kaukana näiden rahan arvojen voimalla rutistamassa maailmassa, millon lie tiskirätin lailla kuivaksi rutistettu. Pienistä puroista kasvaa jokia ja ne päättyvät lopulta mereen. Yhteisen hyvän näkeminen aukenee silmien edessä, jos sitä on valmis katsomaan kateudeltaan. Politiikan päätöksillä on valtavia vaikutuksia tämän arvon tuhoamisessa tai vaalimisessa. Kukas se lauloikaan sen kappaleen: "Kun Suomi putos puusta".. tais olla joku suomalainen vai oliko alanko maista Minusta yhteistä hyvää rikotaan pilkkomalla kaikki palasiksi. Se opettaa tuijottamaan vain omaan napaan :"Naapurikunnan ongelmat eivät kuulu meille" ja "Ei tuo ole meidän vastuulla", "Ei lukenut sopimuksessa".. Rajansa kaikella ja jokainen tyylillään. Vapautta ja kaikki mulle heti nyt ! Päivänjatkoa jokaikiselle, hyvää sellaista !
 7. HJK:n alamäkeä kääntämään

  Aattelin myös tätä kirjoitellessani, että Klubin organisaatiossa on paljon väkeä töissä ja joku varmaan lukee näitä netin eri kirjoituksia Klubin touhuja koskien. Tämän ajatuksen sisään menee se, että ehkä ne löytäis mun teksteistä jotain kättä pidempää oman toimintansa kehittämiseen..
 8. HJK:n alamäkeä kääntämään

  On ja siinä olet erittäinkin oikeassa !
 9. HJK:n alamäkeä kääntämään

  Joo. Ja eiks niil ollu ongelmia sen uuden kumimaton vuoksi myös.. Mä olin Eilen Kiffenin matkassa pitkästä aikaa Mikkelissä, ku ne kävi pelaamas siel. Paluumatkalla juteltiin psyykkisestä Klubin joukkueessa myös. Ne otti puheeks Klubin huonon pelaamisen ja hankintojen floppaamisen. Mä sanoin niille siinä jutustellessa, et se on sama mitä hankkisivat, jos joukkuetta hitsais yhteen psyykkisen valmennuksen avulla ja sais pelaajien itsetunnon vahvistumaan. Noita hommia mä teen ja sillä on iso merkitys, sen olen tässä 20 vuoden aikana nähnyt, kun psyykkisiä hommia työkseni pyöritellyt ja nyt harrastellut tätä psyykkistä valmennusta jokusen vuoden.
 10. HJK:n alamäkeä kääntämään

  Mä oon Riihilahden kanssa jutellu noihin aikoihin ku tää ketju on alotettu. Kävin esittäytymässä ja kyselin niiden psyykkisestä valmennuksesta. Sano ettei niil ole mut ettivät ja pyys laittamaan sähköpostia. Laitoin sille ja Banalle niiden pelistä, jota olin katsomassa. Peli oli paskat housussa pelaamista ja sanoi sen suoraan. Bana vastas ja sano ettei ne tarvii psyykkistä, ku tekee sitä päivittäin itse. Naurahdin vähän ja sanoin ettei se osaa, kuten ei lääkärinkään hommia, jollainen niiltä myös löytyy palkkalistoilta. Sit kävin juttelemassa silloisen junioripäälikön kanssa ja tarjosin apua myös niille. Silloinen junnupäälikkö kertoi että niillä on psyykkistä valmennusta. Utelin vähän millasta ja Riihilahden mutsi vetää akatemialle kerran kauteen. Nauroin hieman ja sanoin ettei siitä ole mitään iloa, tää psyykkinenkin tarvitsee säännöllistä ja riittävän paljon aikaa harjaantuakseen. Pieni käry mulla siis noista Klubinkin hommista on. Muurista myös haastattelin joskus kentän reunalla ja hän kertoi oman kokemuksensa, miksei Klubilla ole hänen aikanaan ollut psyykkistä valmennusta. Vaikka mä aika helvetin suoraan puhun asioista niin olen hienotinteinen niitä kohtaan, joiden kanssa teen psyykkistä valmennusta. Tiettyä suoruutta ja rehellisyyttä työni vaatii. Eipä minusta paljon iloa olis, jos perseitä olisin nuolemassa.. Tiedän aika paljon maamme psyykkisestä, kun paljon tullut juteltua sitä tekevien kanssa, huippu-urheilijoiden kanssa, valmentajien kanssa ja kaverit laittaa aina linkkejä kun jotain juttuja aiheesta bongaa. Mut joo, minusta Klubin pelaamisessa on ollut ja on edelleen psyykkisella puolella paljon kehitettävää. Olen hyvä sitä puolta viilaamaan ja siksi tarjoan apuani myös heille. Jos työni tuottaisi Klubin kaltaisessa joukkueessa näkyvän muutoksen henkisellä puolella pelaamisessa, kuten uskon hyvin varmasti tapahtuvan, sillä olisi merkitystä isossa kuvassa. Näkyvyys Klubin menestyksen myötä voisi muuttaa koko psyykkisen valmennuksen kulttuuria maassamme ja se voisi poikia ison harppauksen maamme huippu-urheilussa maailman mittareilla mitattuna. Tiedän mitä teen ja tiedän myös sen merkityksen/vaikutuksen psyyken vahvistumiseen.. No, katellaan kuin näit juttuja tulee harrasteltua jatkossa. Jatkan täällä kirjoittelua, se kun voi saada pieniä pyöriä pyörimään.
 11. HJK:n alamäkeä kääntämään

  On asioilla aina monta puolta tietty, mut tarkottaaks se ettei tästä puolesta saa nostaa ongelmia esille omana alueenaan? Usein ongelma on se, että noita taktiikasta ja teknisistä taidoista vääntäjiä löytyy vaikka ja kuinka, mutta tämän psyykkailupuolen osaajia on ihan helvetin vähän. Mä nostan tätä puolta esiin, ku osaan sitä aika kivasti jo tutkia, kuten nyt mielestäni Klubin tekemisessä näkyy sen saralla ongelmia. Joka pelissä on jotain ongelmia taktiikassa tai taidoissa, mutta sama on myös psyykkisten tekijöiden kanssa. Mä en ole taktisen tai taidollisen osaamisen ammattilainen. Joku muu opiskelkoon taktiikan asiantuntijaksi, toinen kehittäköön pallollisia taitoja, mä tätä psykkistä puolta. Valmentajalle jää sit se kiitollisin tehtävä, nivoa näitä eri puolia kasaan kuhunkin peliin, kauteen parhaalla mahdollisella tavalla, jotta tulos olisi suotuisa
 12. Vitutusketju

  Vittu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Soitin pari vk sitten 118 numeropalveluun. Kysyin yhtä numeroa ja sen vitun numeron tiedustelun hinnaksi tuli 15,79 € onko tää vittu mahdollista !!??? Aivan vitun törkeetä ! Kunnon ryöstö ! Saatana ! En pyytäny yhdistämään tai muutakaan ja se vitun mamma kaiveli sitä numeroa siellä aikansa ja mä maksan tosta huvista 15,79 € !!!! Onko helvetti mahdollista??
 13. Teemu Pukki (Brøndby IF 2015–)

  Voi helvete, on se. Hiton mukavaa nähdä Pukin kasvaneen sieltä nuoruusvuosien jäätyneestä junnusta rennoksi maalintekijäksi. On se vaan hiton mageeta
 14. HJK:n alamäkeä kääntämään

  No ni, näkihän sen jo pelin alussa.. Ei paljon ole annettavaa Klubilla. Tarvitsisivat oikeasti apua tohon touhuunsa. Ei siellä ole näköjään ammattitaitoa hoitaa moista sakkaamista. KuPS vei pelin 1-0. Minusta Klubi ei päässyt taas paikoille. Forsel sai yhden vedon hyvältä tontilta ja siinä lähes koko pelin saldo. Psyykkistä sanon minä, psyykkistä...
 15. HJK:n alamäkeä kääntämään

  Voi voi ja lämmin leipä. Kattelen töllöstä KuPS:n ja Klubin peliä. Ei ole kaksista tuo Klubin tekeminen. Mä saisin ton porukan pelaamaan helposti hyvää fudista, mut ei kelpaa apu. Riihilahtelaiselle pistin taas kertaalleen viestiä tossa juuri ennen Banan fuduja, mut vielä on löysä lahkeessa. Peli on taas Klubin osalta ponnetonta. Fiilis on kuin kasalla tiskirättejä. Yhdessä ei juuri tehdä töitä ja kukaan ei ole johtaja. Olikohan Forsel jossain haastattelussa, kun sanoi että hänen pitäis ottaa roolia varmaan kopissa. Ei ole tuosta miehestä siihen hommaan. Luonne on työmyyrän ja aika kaukana johtajan tontista. Mä ihmettelen kuinka noin laadukkaassa joukkueessa ei ole oikein kunnon johtajaa ollut pitkään aikaan. Millainenkohan on tuo organisaatio, kun siellä ei taida olla pelaajien mahdollista ottaa roolia ja johtaa. Paljon on pielessä. Pitäis varmaan Riihilahtelaisen kutsua mut seuraamaan touhua ja kertomaan, mikä kusee. Vaikka tämän kauden osalta touhu taitaa olla jo taputeltu.. Mä vähän ihmettelen, kuinka voivat olla noin vaisu joukkue. Katelkaa huvikseen Kiffenin pelaamista kakkosessa. Näin niiltä muutaman pelin alkukaudesta ja kattelin et aika kuraa henkiseltä puolelta. Kävin jututtamassa joukkueen johtoa sekä pelaajia ja nyt sällit taistelee peleissä voitoista. Ei se isosta ollut kiinni. Mahtavaa nähdä kuinka henki nousee kun osaa kiinnittää huomion niihin tärkeisiin asioihin. No, katellaan toinen puolikas vielä peliä jäljellä...
×