Jump to content

Sami Paakkanen

Members
 • Content count

  1,394
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Sami Paakkanen


 1. On kyllä ilo katella maajoukkueen pelejä ! Mä luulen et homma kiteytyy Riveen. Kuten joskus manailin että on meillä Suomessa hyviä johtajia niin nyt on yksi maajoukkueessa:)

  Joukkue pelaa rauhassa. Taidot pääsevät esiin, luovuus kukkii ja rohkeutta piisaa ! On todella laadukasta jalkapalloa ! Ilo ja nautinto katsella :heart:

  Ei tarvittu kuin hyvä johtaja niin hyvät pelaajat saavat kukkia ja joukkue ennen kaikkea on joukkue ! Ihan törkeen hyvää johtamista Riveltä :boogy:


 2. Oli muuten viimenen kerta ku ajan Isoon vitun Omenaan autolla ! Paska parkkihalli kun ei kovin selkeästi esillä missään että maksaa. Hämäävä tapa taas kerran. Nykyään kaikki kauppakeskusten parkkihallit ovat maksuttomia ja tuo paikka velotti 1,5 tunti. Luulin ettei maksa, kun jossain näkyi kiekon kuva ja 2 h... Tänään tipahti postilaatikosta maksumuistutus. En mä ole mitään vitun laskua saanut, joten eikö tuo muistutus ole aiheeton? 1,5 € muuttui nyt 6,50 € hintaiseksi pysäköinniksi ja lähettivät kjurvat vielä kaksi vitun laskua samasta keikasta, sama aika ja paikka.. Paskaa touhua. Ihan käsittämätöntä rahastusta. Kusipäät. Vittu. Kyllä pitäisi valtion tollasta paskaa suitsia jollain keinolla. Toi on vittu kusetusta. No, ei tarvii enää KOSKAAN mennä tohon kauppakeskukseen ! Vituttaa ku pientä oravaa auton renkaan alla !

   

  -Sami


 3. Häpeä taas pinnassa :) Ei sen kanssa helppoa ole. Se on puhdasta yksinäisyyttä ja itseensä käpertymistä. Ihminen kääntyy häpeänsä kanssa sisäänpäin. Joillakin se liiallinen häpeä kääntyy taas häpeämättömyydeksi. Tätä näkee paljon myös, jos osaa katsoa. PItää tosin ensin tuntea oma häpeänsä niin tuokin on helpompi nähdä. Häpeä on ihan vitun raastava tunne. Sille ei usein ole sanoja, koska se on syntynyt meille niin varhaisella iällä, lapsena jolloin sanoja vasta opetellaan. Häpeä pienenä syntyy esimerkiksi siitä, kun ei tule nähdyksi omana itsenään ja ei koe itseään tärkeäksi toiselle (vanhemmalle). Tämä voi käytännössä tarkoittaa sitä, ettei pienen lapsen tarpeita nähdä. Esimerkiksi pienen lapsen ollessa kiukkuisena kaupan lattialla makaamassa ja huutamassa, lapselle käännetään usein selkä ja lähdetään kävelemään pois. Samalla paheksutaan vihan ilmaisua ja kuten niin usein näkee "aikuisten" toimivan uhkaavan vielä hylkäämisellä ("Jää sitten tänne, me lähdetään"). Monesti tilanne juontaa juurensa siihen hetkeen kun lapsi ymmärtää ettei saa haluamaansa karkkia tai lelua kaupasta. Tässä kohdin kypsä aikuinen osaa ottaa lapsen syliin, tarjota turvan sylissä vihaiselle lapselle ja laittaa/antaa rajat. Lapsi ei voi satuttaa aikuista kiukutessaan, mutta saa olla pettyneenä vihainen ja kokea olevansa hyväksytty ja tulevansa nähdyksi myös vihaisena. Aikuinen voi sanoa esim: "Taidat olla pettynyt, kun et saa sitä tai tätä ja saat olla siitä vihainen". Lasta joutuu tuolloin usein pienen tovin rauhoittelemaan ja sen jälkeen taas ostosreissu pääsee jatkumaan. Tämä on tuttua monelle vanhemmalle.

  Kun ihminen eristetään yksin ryhmässä, tämä aiheuttaa häpeää; "Enkö kelpaa, enkö riitä, olenko liian vähän tai liian paljon jotakin, olenko viallinen, eikö kukaan pidä minusta, yms.". Tämä eristäminen on usein kiusaamisen muoto, kuten koulussa niin monelle on käynyt. Moni on kokenut samaa myös harrastuksissaan ja kaveriporukassaan, ehkä urheilujoukkueessa joko pelaajana tai valmentajana kun joku saattaa erikoislaatuisuutensa vuoksi joutua mustamaalatuksi tai paheksutuksi tai joskus häntä pelätään ja siksi tuo eristäminen on niin voimakasta. Tämä yksin jättäminen aiheuttaa häpeää. Yksinäisyyden kokemus häpeän vallitessa on voimakasta. Joskus olet kuin haamu muille, lävitsesi katsotaan tai sinua ei huomata. Varsin usein tämä toteutuu kun menet uutena vanhaan ryhmään mukaan. Toisilla on historiansa ja juttunsa. Ei niihin pääse aina nopeasti sisään, sillä ne jutut ovat rakentuneet "vanhojen" välille pitkän ajan kuluessa. Joillekin tuo ulkopuolisuus on niin musertavaa, että he vetäytyvät kokiessaan sitä vähänkin ja näin mahdollisuus päästä osaksi ryhmää pienenee. Usein se mukaan pääseminen vaatii läsnäoloa ja avoimuutta.

  Häpeä . . .  jatkuu


 4. Oisko päivän kuumin peli täs maas alkamassa... EPS vs Honka 2 div. Uskalletaan ku ei paskota viel housuun kuten liigassa, paikallispeli Derby :) ja sit vastakkain kovat jengit ! Ilma pirun kuuma, mut ei paha katsomossa olla ! Vidu kuin nättii !

   

  Täytyy antaa propsit EPSn lippujen hinnoille eli 5€ fläbä ! Ja kiska päädys veistelee käsin burgerit, joiden käry nostaa veden kielelle !!! Hinta 10 tai mini 8... jäi väliin ku menos täs syömään.

   

  Melko vaisu eka puolikas. Missä pelin kuumuus on!?


 5. Tässä kun ikää puskee joka päivä lisää niin huomaan miettiväni elämääni, millaisia tarpeita elämässäni on ollut ennen ja millaisia tarpeita minulla on nyt. Mietin myös, kuinka tarpeitani olen saanut tyydyttää ja kuinka niitä on tyydytetty muiden toimesta. Tarpeet ovat tärkeitä, ne luovat halua ja motivaatio voimistuu sen seurauksena. Millaisia tarpeita elämä pitää sisällään?

  Itse olen urheillut ikäni ja se on ollut ajoittain tuskaa ja usein vanhemmilla päivillä silkkaa nautintoa. Nuorempana lajin ja elämän äärellä tuskaa herättivät tunteet. Oli paljon erilaisia tunteita ja niiden kanssa oli vaikea olla, kun niitä ei oikein itsessään ymmärtänyt. Tarpeita oli pinnan alla ja ne olivat niin voimakkaita, ettei edes voimakas ahdistus tai tuska häirinneet niitä. Tarve pelata joukkueessa oli niin voimakas. Kun mietin nyt itseäni nuorena niin jalkapallon kautta tyydytystä tarpeilleni sain sen yhteenkuuluvuuden tunteen tyydyttymisestä, kun ulkopuolisuus vähenee ja on osa jotain suurempaa. Harrastaminen nuorena hiipui ehkä myös juuri samasta syystä kun, se urheilu ja joukkueeseen kuuluminen olivat vähän heikentyneet / hiipuneet. Mikä siinä sitten hiipui, ehkä se yhteenkuuluvuus? Monilla joukkueessani oli jotain yhteisiä tekemisiä vapaalla myös ja se myös näkyi joukkueessa. Nuo jännitteet sisälläni saivat minut tuntemaan ulkopuolisuutta ja laji ei enää tarjonnut minulle samalla tavoin yhteenkuuluvuuden tunteen/tarpeen tyydytystä. Lähdin lajin parista paikkaan, jossa sain nauttia enemmän tuon tunteen läsnäolosta eli kavereiden kanssa jakamaan elämää vahvemmin.
  Valmentaja voi tässä kohdin saada jonkun jatkamaan pidempään, kun ottaa pelaajan/urheilijan siipiensä suojiin ja saa kokemaan yhteenkuuluvuutta. Joku taas on kasvanut erilaisissa oloissa siten, ettei hänen tarpeensa edes tyydyttyisi tuosta kahden keskisestä kontaktista vanhemman ihmisen kanssa. Moni nuori tarvitsee ikäistään seuraa saadakseen tyydytystä tarpeelleen.

  Tästä aasin siltaa pitkin eteen päin.. Tarpeita on siis monenlaisia. Hyväksytyksi tulemisen tarve on kaikilla syntyjään, mutta sen tarpeen näyttäminen voi olla vaikeaa, jos se on aina torjuttu tai se on jäänyt vaille huomiota tai joillain muilla tavoin sitä on liiaksi kaltoinkohdeltu. Tämä sama tarve tulla hyväksytyksi on tärkeä monessa kohdin harrastamisessa kuin myös elämässä. Jos kokemus on ettei riitä tai kelpaa sellaisena kuin on niin jokaisen on varmasti helppo kuvitella kuinka kivuliasta sellainen on. Jos joukkueessa koet olevasi liian huono tai jotenkin muuten erilainen ettei muut juttele kanssasi niin se yksinäisyys tai ulkopuolisuus, kun ei koe tulevansa hyväksytyksi voi saada olon alakuloiseksi ja vahvasti mollivoittoiseksi. Tunne kun sanot jotain ja kukaan ei edes kuule sinua tai asiasi sivuutetaan. Olo voi olla todella mitätön. 
  Entä se kun koet tulevasi hyväksytyksi? Sinun kanssasi halutaan olla ja seuraasi hakeudutaan, muut kuuntelevat sinua ja asiasi tulee kuulluksi ja sanoillasi on vaikutusta? Nautintoa ja hyvää oloa. Itse olen saanut kasvatuksen, jollaisen seurauksena olen saanut nauttia suurimmaksi osaksi tuota ihmistä, jolla on paljon kavereita ja jonka juttuja kuunnellaan tai voisiko sen sanoa että osaan rohkeasti nostaa ajatukseni muiden nähtäville. Elämä on joiltain osin ollut helppoa, mutta sitten ei kuitenkaan. Jokaisella on oma polkunsa ja sillä omat vaikeutensa ;)  Niitä on riittänyt ja riittää aina vaan lisää. Kuinka niiden kanssa pärjää elämässä niin siitä tässä taitaa pitkässä juoksussa olla kyse. Tarpeita, tarpeita ja tarpeita.

  Aika usein valmentaessani puheeksi on noussut jossain vaiheessa samat teemat eli miksi joukkueessa harrastaminen koetaan niin tärkeäksi. Lähes aina se vastaus on  sama eli toiset ihmiset saman asian äärellä. Sosiaalisten suhteiden merkitys on valtava. Se tyydyttää ison osan perustarpeitamme ollessaan riittävän hyvää.

  Yksilöillä on myös omia erityisiä tarpeitaan, joilla voi olla vahva merkitys myös niin hyvässä kuin pahassa. Monella on tarve miellyttää muita ja moni lapsi tai nuori harrastaa miellyttääkseen vanhempaansa. Moni suorittaa urheilua, koska siitä on aina saanut kiitosta ja kehuja tärkeiltä ihmisiltä eli varmaan niiltä vanhemmiltaan tai siltä valmentajalta. Nautinto ja ilo ei välttämättä löydy kovin helposti suoritettaessa. Elämää voi suorittaa, parisuhdettaan voi suorittaa, työtään voi suorittaa tai ihan mitä vain voi suorittaa. Millaisia tarpeita sitten tuon suorituksen takana on niin voisin väittää että suurimmaksi osaksi ne kumpuavat juuri toisten tarpeita, joita me epätoivoisesti koitamme tyydyttää. Koemme tulevamme hyväksytyksi tai olevamme hyviä, jos teemme kuten joku meiltä odottaa. Tämä olisi tärkeä huomata ja hieman tutkia itsessään millaisia tarpeita koitamme eri alueilla elämässämme tyydyttää. Voisin väittää monen elämässään tai urheilun saralla tyydyttävän juuri muiden tarpeita ja saavan siitä itse tyydytystä. Mitä itse haluan, se itsekkyys voi olla myös naamioitunut vanhemman tarpeiden tyydytykseksi siis, jos kokee heidän tarpeidensa tyydyttämisestä mielihyvää ja niin kuin varmasti kokee, kun voi tehdä esim. masentuneen vanhempansa iloiseksi tai saa huonossa parisuhteessa olevan vanhempansa iloitsemaan suorituksestasi.

  Tässä vähän alustusta aiheeseen.. Palataan kun taas joutaa :) Mukavaa syksyn alkua kaikille ! 


 6. Olen tutkinut tuomareiden aggression käyttöä tässä viimeiset vuodet, se kun on keskeisessä roolissa heidän työskentelyssään. Tuomareiden tehtävä on asettaa rajoja pelissä ja siihen he käyttävät aggressiota. Miten ja millainen aggressio on hyvästä? 
  Usein tilanne kentällä näyttäytyy pelaajien ja pelin kautta tuomarille. Tilanne herättää tuomarissa myös tunteita. Kun pelaaja esimerkiksi rappaa toista pelaajaa tarkoituksenaan satuttaa niin silloin on kyse pelaajan aggressiosta kohdistettuna toiseen pelaajaan. Kyse on myös väkivallasta. Toinen pelaaja on väkivaltainen toista pelaajaa kohtaan. Väkivalta ei kuulu jalkapalloon. Tuomarin/tuomareiden tehtävä on puuttua peliin tällaisina hetkinä. Väkivalta voi herättää erilaisia tunteita niin tuomareissa kuin kanssapelaajissa, yleisössä tai penkeillä. Usein se nostaa esille pelon tunteita (joilla juurensa niin biologiassa kuin myös eletyssä elämässämme), joka taas laukaisee meillä primitiivisen aivojen osan eli me automaattisesti menemme tilaan, jossa olemme valmiit taistelemaan tai pakenemaan. Tällaisen tilanteen edessä pelissä tuomarin tehtävä on asettaa rajat väkivaltaiselle pelaajalle sekä usein myös usealle muulle ympärillä. Rajojen laittamiseen hän tarvitsee omaa aggressiota, jolla luoda rajoja kentällä. Rajoja luodaan monin tavoin. Itsensä ympärillä meillä on jokaisella yksityisyyden raja. Tuomari voi suojella väkivaltaista pelaajaa muiden väkivalllalta, menemällä oman rajansa kanssa hänen rajojensa sisälle ja kieltämällä muita tulemasta oman rajansa sisään, jolloin hän myös suojelee väkivaltaista pelaajaa, mutta myös astuu hänen rajojensa yli osoittaen että siihen on tarvetta monestakin syystä. Lisäksi tuomari joutuu sanoja/ääntä käyttämällä asettamaan rajoja muille pelaajille, jotka todennäköisesti ovat todella kuumina tilanteesta. Tuomarin on näytettävä muille pelaajille ja penkille, että hän on myös heidän kanssaan samaa mieltä tämän väkivaltaisen pelaajan erittäin asiattomasta käytöksestä. Tämä näyttäminen on helppoa, jos tuo pelaajan väkivalta herättää tuomarissa itsessään samaisen aggression. Kyse on melko korkean tason aggressiosta, sillä tuollainen väkivalta kentällä herättää aina toisissa vihaa tai suorastaan raivoa. Kyse on siitä, että joku häpeilemättä rikkoo pelissä yhteisesti sovittuja sääntöjä, rajoja hyvin räikeällä tavalla ja vaarantaa toisen ihmisen terveyden ja turvallisuuden. Tuomarin pitää tällaisessa kohtaa olla sinut oman vihansa ja aggressionsa kanssa, jotta hän kykenee tekemään havaintoja ympäristöstään ja tilanteesta sekä toimimaan säädyllisesti ja olemaan samalla riittävän ankara.
  Kun on kyse toisen ihmisen terveyden ja turvallisuuden vaarantamisesta niin voimme ehkä ymmärtää sen herättämisen tunteiden voimakkuutta jopa lain näkökulmasta, joka antaa puitteet melko äärimmäisiin toimintakeinoihin tuollaisissa tilanteissa. Kun turvallisuus ja terveys vaarantuu niin se herättää erittäin voimakkaan vastareaktion syystäkin. Tämän voiman hillitsemiseen tarvitaan vastavoimaa eli erotuomarin pitää olla se, joka ymmärtää ympäröivän vihan voimakkuuden ja kykenee osoittamaan sen muille ympärillä oleville, että hän antaa yhteisten sääntöjen rikkojan tuta sen voiman. Jos tuomari löntystelee tilanteeseen tai ei itse koe tuossa mitään sen suurempia tunteita niin hän voi missata tärkeän osan pelin johtamisesta ja menettää ottelun sitä kautta. Kukaan pelaaja ei halua toisen väkivallan vuoksi vammautua tai päättää peliuraansa ja mikä tärkeintä, yhteisten sääntöjen rikkominen noin räikeällä ja häpeämättömällä tavalla vaatii sen osoittamista tuomarilta, että sellainen ei sovi millään tavalla peliin tai edes koko lajiin.


 7. Kisapuisto Lahdessa on kaunis paikka. Ilma helli eilen ja pari ottelu putkeen oli luksusta ! Otteluiden välillä vähän rannan äärellä kuuntelemassa musaa, kun hipit meuhkas soittimiensa kanssa lavalla. Ruoho haisi ja ystävällinen kahvilan väki oli iloksi päivälle. En ole koskaan käynyt tuolla, joten voin lämpimästi suositella. Pakko myös rikkoa yleistä kuvaa Lahdesta ja sen negatiivista leimaa. Minulle jäi ihmisten kanssa jutustelusta ja kohtaamisista hiton hyvä fiilis koko päivästä ! Aitoa ja ystävällistä väkeä kylä täys :P Voin lämpimästi suositella Lahden kisapuistoa muillekin palloilun fanittamisesta kiinnostuneille !


 8. Tänään Lahteen ! Reipas vääntää PK-35:n kanssa pisteistä ! On tää korona kyl yks persaukko ku paskaa valuu koko ajan johonki suuntaan. Vähän ku vanhuksen sulkijalihas.  Ei meinaa päästä peleihin ja kaikki on epävarmaa kun katsojamääriä rajoitettaan. Toivottavasti onnistuu päästä sisään. FC Lahti pelaa treenipelin Gnisua vastaan ja sit toi Reipas - PK peli. Herkkupäivä tiedossa ja neitsytmatka Lahden kisapuistoon peliä katsomaan ! Nam nam nam :boogy:


 9. Molemmat mainitut pelit tuli katseltua eilen. Klubin peli Gnisua vastaan oli aneemista. Siis tasoero varmaan vaikutti eniten, ettei jaksanut edes hereillä pysyä. Mutta sitten.. tuo Hongan jaLahden koitos oli sitäkin mukavampi. Olin penkkien takana istumassa ja kuuntelin Vasaran vuorovaikutusta kentälle. Jäätävän kovaa eli en yhtään ihmettele miksi Honka pärjää ! Toi valmentaja olis sellanen, jonka ostasin seuraani milloin vain ! Vasara ohjasi mielestäni vain hitusen, kannusti ja sai pelaajat nostamaan tasoaan. Tossa joukkuetta parhaimmillaan. Äijät pelaavat joukkueelle ja valmentajalle. Yksi äijä näytti kentällä osoittavan mieltään ja oli vähän piittaamaton Vasaran pienille ohjauksille.. Muuten tuntui että pelaajat ostivat Vasaran jeesin kentän reunalta. Ai jai, nättii touhuu katella !

  Tänään oli Klubin naisten treenipeli nuorempia poikia vastaan. Katsomon ovi pysyi tiukasti kiinni, kuten seura oli ohjeistanut. Harmi. Ei auttanut selitellä että on valmentaja, tuomareiden valmentaja. ..tuiks meni sisäänpääsy,ö mutta onneksi aina on kallio ja peli ei jäänyt tyystin näkemättä. Klubi voisi vielä parantaa näkyvyyttä kalliolta poistamalla pari tolppaa katsomoa kannattelemasta :) Miksiköhän Klubi oli linjannut niin ja eiliseen Hongan peliin sai ostaa lippuja? Eilen paikalla oli katsomossa harvakseltaan istuvaa yleisöä noin 150. Kivasti toi lisää fiilistä tuohon Hongan ja Lahden peliin !

  -Sami


 10. Tänään olisi taas pari peliä tarjolla. Toinen on suljetuin ovin ja toiseen myydään lippuja. Tuo rahalla katsottava ottelu on Hongan peli Lahtea vastaan. Sinne liput ovat kuulemani mukaan 15 euroa. Pelataan käsittääkseni Tapiolassa klo 15. Näistä pelien suljetuista tai avoimista ovista pitäisi olla selkeä tieto jossain, ettei käy kuten eilen, kun ihmisiä oli tulossa katsomoon ja portti pysyi kiinni. Onko järkeä? Pallokentän katsomo on vielä niin iso, että siellä 100 tai 200 ei olisi tuntunut missään. Turvavälit olisivat säilyneet helposti. Ja onko niitä välejä oikeasti järkevää nyt niin yrittää edes pitää? En tiedä. Oma ajatus on ettei. Joka paikassa sitä jo ihmiset pyörivät ja luuhaavat, ihan kylki kyljessä, samoja pintoja kosketellen.
  Niin tuo suljetuin ovin pelattu peli on siis Klubin ja Gnisun välinen ottelu.
   


 11. No niin. Otetaas muutama lisäys tähän aiheeseen. Omia kokemuksia, fiiliksiä ja havaintoja etänä toteutetusta psyykkisestä valmennuksesta.

  Enemmän säätöä ja häiriötekijöitä tätä toteutettaessa oli selkeästi, jos vertaa siihen että on aina sama tila jonka häiriötekijät ovat aika minimissä eli ei ulkopuolisia kuljeksi tiloissa kuuntelemassa tai juttelemassa, sekä tuo tälle päivälle tyypillinen puhelimien käyttö jää pitkälti pois.

  Uuden ohjelman kanssa kikkailu toi alkuun omat mausteensa ja se oli sitä että valmennettavat vaihtelivat kokouksessa taustoja ja tutkivat ohjelman mahdollisuuksia. Se minua häiritsi, kun kaikkien mukana olevien naamat eivät näy ja ei voi tietää ovatko edes paikalla tai keitä muita mahdollisesti taustalla. Ajoittain ongelmia myös äänen kuulumisen kanssa tai joltain saattoi yhteys katketa. Välillä joku oli ulkona, kun löysi sieltä rauhallisen tilan tai oli matkalla kotiin. Liikkuvaa kuvaa ja onko silloin läsnä niin vahvasti kun ulkomaailmaan kuitenkin pakko keskittyä ettei kävele päin seiniä tai auton alle. Huomattavasti enemmän myös oltiin puhelimella, vastattiin viesteihin tai luettiin muiden viestejä. Jonkin verran myös naputettiin tietokonetta. Tämä kaikki on pois ryhmässä läsnäolosta, jota psyykkinen valmennus harjaannuttaa. On helppoa "kadota" ryhmästä, jos aihe turhauttaa...sama kääntyy myös helposti vuorovaikutukseen eli kun turhaudumme emme ole läsnä, käännämme ehkä selkämme yms. Tätä puolta on myös hyvä harjoitella, jotta voi kohdata toisen turhautumisesta huolimatta tai oppii sanoittamaan turhautumisensa ja tutustuu omaan turhautumiseensa. Kääntäessä huomionsa kiinnotavaan ei tätä opi. Tunnetta on helppo paeta touhuamiseen tai johonkin kivaan.

   

  Tuo ryhmien jakaminen pienryhmiksi on myös haastava elementti, sillä se lisäsi omaa työmäärää merkittävästi. Poissaolot olivat myös huomattavasti isommassa roolissa, kun ryhmä koostui vain kuudesta osallistujasta. Jos kolme oli poissa niin ryhmä oli hyvin pieni ja todella intensiivinen. Toisaalta pienemmistä ryhmistä pidetään, koska niissä enemmän tilaa puhua ja tuoda oma näkökulmasa asiansa esille. Tämä helppo tajuta ja monesti myös syy miksi isomman ryhmän ajatellaan / koetaan olevan huono. Itse ajattelen ison ryhmän opettavan paljon enemmän kuin pienen ja helpomman muodon työskentelyn. Kuunteleminen korostuu isommassa ryhmässä ja siinä joutuu käsittelemään paljon turhautumisen sekä ulkopuolisuuden/yksinäisyyden tunteita. Tärkeää, koska nämä taidot ovat ratkaisevassa roolissa ryhmässä pärjätäkseen ja luotaessa hyvin toimivaa ryhmää.


 12. Ja taas mennään ! Eilen oli PK-35 vs. Atlantis treenipeli. Vähän tuo säätämistä oli, mutta muutama ihan nätti kombinaatio ja yksilösuorituskin nähtiin. Jojo on nyt äijissä pelaamassa ja oli kyl huvittavaa, kun ehti olla minuutin kentällä ja löi pelin tasoihin samoin tein :D Siinä se taas oli oikeessa paikassa ja oikeeseen aikaan. Mä diggaan. Hyvä pelaaja ollut ja eilen teki duunia ihan tosi kivasti ajoittain myös alas päin ! Katsojia oli melkoinen kasa, varmaan 150-200. 

  Tänään olis taas treenipeliä tarjolla. En tiedä onko virallisesti missään näkyvillä niin en viitsi vielä huudella, mutta katsomoon taas matka. Kodin lähellä olisi myös paikallisottelu (jonne en ole menossa) kun MPS kohtaa Puiun. Paljon on tarjolla fudista ja hyvä niin. Nyt on vähän flunssan oireita, joten pitää pitää vähän etäisyyttä muuhun maailmaan ja toivoa jos on koronaa ettei lähtö tule:boogy: Hyvää viikonloppua kaikille ! Ja menkää kentällä nautiskelemaan, ei pieni sade haittaa !! Hyvä ja lämmin vaatetus niskaan niin hyvin pärjää ! Eilen oli villakalsaria ja untuvatakkia pipon kera sekä lapaset ni ihan hyvä oli :) Villasukkia unohtamatta ! Kyllä piisaa taas. Huomenna myös ja sunnuntaina peliä tarjolla... nam nam !!! :boogy:

  Hyvä etten mainostanut eilistä peliä, kun se pelattiin suljetuin katsomoin. Paljon oli katsojia aidan takana. Kiffen pelasi siis Kontua vastaan pallokentällä. Kiffen vei pelin nimiinsä 3-1. Kontu oli aika vaisu, kun vertasi siihen mitä tottunut näkemään. Ilma oli kyllä mitä kaunein. Oli todella antoisaa olla katsomassa peliä. Joutu kyllä riisumaan villapaitaan ja kalsareita heti kättelyssä pois. Kesäpeli eli pystyi ilman paitaa lekottelemaan ja naatiskelemaan. Ai jai jai !


 13. Terve !

   

  Aiemminkin tätä aihetta nostelin tänne foorumille esille ja käytiin pientä vääntöä ylläpidon kanssa saako numeroni olla täällä näkyvillä. Tämä psyykisen valmennuksen harrastus ei ole kaupallista millään muotoa eikä ole sellaiseksi tulossa. Luulen että harrastan tätä niin kauan kuin nautin hommasta ja sit lyön vaan pillit pussiin ja jään harrastuksestani hyvin ansaitulle eläkkeelle :sleep:. En saa siis tästä mitään tuloja itselleni, mutta olen toki pyrkinyt pitämään kulut myös nollissa eli kilometrikorvaukset olen ottanut, jos olen joutunut ajamaan jonnekin kouluttamaan. Palkkioita tai muuta tarjottua rahaa en ole tästä harrastuksestani ottanut vielä koskaan. Harrastus mikä harrastus.

  Olen nyt harrastanut muutaman vuoden palloliiton organisaatiossa erotuomareiden psyykkisenä valmentajana. Olen lisäksi käynyt käsipallon puolella muutaman vuoden valmentamassa pelaajia sekä parina vuonna kerran kauteen myös mukana käsipallon liigatuomareita kouluttamassa muutaman tunnin pätkän. Muiden lajien pääarjaerotuomareita myös kertaluonteisesti kouluttanut. Eri joukkueissa ja eri lajeissa myös valmentanut kauden kerrallaan pelaajia sekä koulinut valmentajia, yhteensä tätä hommaa tehnyt noin 6-7 vuotta. Pari yksilövalmennettavaa myös ollut ja niistä ihan ok kokemukset, mutta vahvasti painotun ja painotan ryhmän voimaa näissä hommissa. Välillä myös joukkueissa tavannut yksilönä jonkun pelaajan tai pelaajan ja valmentajan, selvitellyt monenlaista ! Voisi sanoa että vannoutunut ryhmävalmentaja olen kuitenkin ja se on minusta tärkei puoli kehittää tämän maan urheilukentillä. Kyllä myös tullut paljon luettua aiheen tiimoilta, oltua yhteydessä moniin tahoihin ja juteltua monien kanssa tästä hommasta. Kaikin puolin uppoutunut tähän valmennukseen noin 8 vuoden ajan + psyykkisen puolen työkokemukset ja opinnot  viimeisen 20 vuoden ajalta. Osaamista on jo ja edelleen kehittymässä.

  Nyt ajattelin kuitenkin kokeilla uudestaan, josko joku rohkenisi kysyä minulta jotain neuvoja tai vinkkejä psyykkisen osalta, ratkoakseen jotain lukkoja joukkueessa tai kehittääkseen itseään urheilijana/valmentajana yms yms. Saa kysyä, katsotaan uudestaan onko rohkeutta tai tarvetta tällaiselle. Jos puhelin soi pian liikaa niin ainahan sen voin sulkea ja perua täällä koko homman. Prepaid numero käytössä tätä varten, jotta pysyy joku tolkku hommassa ja luurin saa kiinni halutessaan. Puhelimitse siis helpoin tapa hoitaa asiaa, kun aina joutuu kysymään jotain tarkentavaa, jotta saa ongelman ytimestä kiinni. Minua ei kiinnosta mistä seurasta olet eikä nimesi eli anonyyminä voit kysellä. Keskiössä siis psyykkinen puolen ongelmat yksilö tai ryhmätasolla. Toki tässä ketjussakin voi kysellä, jos tuntuu että haluaa ratkoa asiaansa avoimesti täällä.

  Puhelin minulle on 0468467042 Voit toki laittaa viestiä postiini:

   

  psyykkinen.valmennus@gmail.com

   

  Voi pärs...oli väärä sähköposti pitkään tässä esille, nyt korjattu :(  Uh huh, aika heikko esitys. Pahoittelut jos joku yrittänyt tavoittaa. Pitää varmaan taas hankkia toviksi prepaid uusi hankittu 19.11.2020) ja katsella onko kiinnostusta kysellä mitään puhelimitse. Pari kertaa minulla on tuo prepaid ollut 6 kk kerralla tuo numero täällä, mutta koskaan ei ole kukaan kysynyt mitään. Hinta on kuitenkin ilmainen, jos ei paikallispuhelun hintaa lasketa :D 

  Kerran on yksi samaa hommaa yksilötyönä tekevä olltu seuraamassa valmennustani. Hiljasta ollut kiinnostus.

  Sami Paakkanen


 14. Jakoon tietoa ja kokemuksia. Mitä hyvää, mitä huonoa ja vähän tuumailua, kuinka tämä etävalmennus netin välityksellä eroaa kasvokkain tapahtuvasta psyykkisestä valmennuksesta ja tietenkin ryhmätyönä tehtynä. Nyt kokemuspohjana toimii 8 valmennuskertaa. Minulla on ollut muutaman eri ryhmän kanssa ollut nämä valmennukset. Sovelluksina on ollut Teams, Zoom ja Meet (muistaakseni näin). Ryhmien koko vaihdellut neljästä 16:sta.
  Neljän ryhmän kanssa olemme vetäneet 2 h kerralla ja yhden kanssa 1,5 h/krt. Tauko on pyritty pitämään välissä, juotavan täydennystä ja vessaa varten sekä pieni huili intensiivisessä kontaktissa.


  Kaivan tähän postaukseen myöhemmin muutaman muitiinpanon omista kokemuksistani ja ajatuksistani, jotka olen kirjoittanut heti valmennusten jälkeen. Nyt vain mietteitä ja ajatuksia.

  Valmennus on toiminut ihan ok. Olemme keskustelleet välillä hyvin kepeistä ja välillä taas hyvinkin tärkeistä ja luottamuksellisista asioista. Itse epäilin alkuun, että tuo verkossa oleminen voi olla luottamuksen osalta hankalaa, kun ei näe mitä kameran ulkopuolella tapahtuu ja osalla ei edes kamera päällä. Välillä ruudulla hyppää joku ulkopuolinen ja välillä taas kuuluu taustalta jotain kodin ääniä. Itseäni aina noina hetkinä mietitytti, oliko kuuntelemassa muita, mutta suurin osa oli kuulokkeet päässä kotonaan, jolloin ulkopuoliset jäivät ulkopuolisiksi. Osalla ei ollut kuulokkaita ja näki että he puhuivat välillä ulkopuoliselle samassa tilassa olevalle ja todennäköisesti ulkopuoliset kuulivat meidän muiden puheen samaan aikaan. hieman arveluttavaa, mutta juttu luisti melko kivasti kokonaisuutta ajatellen.
  Nuo pienryhmät olivat hyvä jako, kun palloliiton erotuomareiden kanssa vedimme kuuden hengen ryhmissä. Ryhmät noin pieninä ovat hyvin haavoittuvia eli pieni koko kärsii nopeasti ryhmän rikkauden edusta, jos poissaoloja on. Kerran oli vain neljä paikalla. Toki hyvää ja initensiivistä keskustelua saa neljällä, mutta näkökulmien vähäinen määrä rokottaa tuota kaipaamaani rikkautta, joka isolla ryhmällä on mahdollista saavuttaa.
  Osa koki hyvänä tuon etänä tehtävän valmennuksen, kun ei ollut muiden nähtävillä ja muut eivät voineet tulkita heidän ilmeitään, reaktioitaan ja eleitään. Minä taas ajattelen sen köyhdyttävän valmennusta ja valmennuksen mahdollisia hyötyjä. Kentällä olet myös muiden nähtävillä jatkuvasti ja juuri niistä asioita olisi hyvä ryhmässä työstää ja harjoitella. Itseäni tuo ihmisten näkymättömyys häiritsi tai vei paljon pois, kun ei nähnyt ihmisiä ja heidän reaktionsa jäivät piiloon. Välillä niiden kautta saa nostettua tärkeitä asioita esille, joita ei muuten tuoda näkyväksi.
  Etänä tämän valmennuksen tekeminen mahdollistaisi kyllä valmennuksen ihan mihin vain ja millä ryhmällä tahansa. Eli se tuo mahdollisuuksia. Se on myös valmentajalle paljon kepeämpää ja tavallaan pelkään sen tulevan muotiin, koska työn vaativuus kasvokkai on myös sen rikkaus ja jos sitä paetaan etätöihin niin ala kärsii siitä. Täydentävänä tämä voi toimia joskus, mutten itse suosittelisi ryhmätyönä tehtynä jatkuvaa verkon välityksellä tapahtuvaa valmennusta. Helpolla saa rahaa kerättyä, jos tähän lähtee. Toki taas voi sanoa että tyhjää parempaa tämä etävalmennus. Itse huomaan sen olevan myös yhtä kuluttavaa kuin kasvokkain tapahtuvan. Minulla ollut viikon aikana kolme tapahtumaa ja se vkl menee kyllä lepäillessä sen jälkeen. Intensiivistä touhua.

  Jatkan myöhemmin lisää...


 15. Kovat on syytökset. Mistä sinä Porilainen tiedät, kuinka hyvin mä käsiäni olen pessyt ja työkavereitani varoitellut, jos vähän ollut flunssan oireita? Mikä on piittaamatonta, se että puhun asioista eri tunteiden kautta kuin sinä? Voitko ymmärtää sekavista selityksistäni sen ettei tämä tauti poikkea kovin paljon tavallisesta kausi-influenssasta? Jos 180 000 kuoli Euroopassa pari vuotta sitten normi flunssan seurauksena ja asiasta ei edes juuri uutisoitu niin nyt paskotaan housuun lähes samanlaisen taudin edessä. 80 000 kuoli silloin pari vuotta sitten Ameriikoissa. Miksi nyt pitää sitten niin kovin suojautua? Sä tunnut ajattelevan just niin kuin Pohjois-Koreassa että karanteenia rikkovaa pitää rangaista? Siellä teloitettiin yks siitä hyvästä. Ihan käsittämättömältä tuo sinunkin ajattelusi minusta tuntuu. Jos pöpöjä on niin ne ketkä ovat riskiryhmässä ovat vastuussa omasta suojautumisestaan,en minä. Eli jos tuota sinun ajatustasi vie pidemmälle niin maailmasgta tulee todella kipeä paikka elää. Just niin pitkälle kuten joku urpo oli jo syyttämässä hoitajia vanhusten kuolemista hoitolaitoksessa, se jos mikä on kyllä sairasta ajattelua. Tollanen virus leviää vaikka ne hoitajat olis pallon sisällä ja sieltä huutelis vanhuksille. Eli jos menen normaalissa flunssassa töihin ja tartutan työkaveilleni sen ja hän tartuttaa sen isoisälleen, joka sitten kuolee siihen niin pitäisikö minua rankoa siitä hyvästä? Kuolemantuottamus? Jos maailma menee voin sairaaksi niin huh huh. Syyllisten etsintää. Kenen takia Jaska kuoli flunssaan. Ei kestetä surua, että elämä on hengenvaarallista ja sen seurauksena kaikki kuolee. Ja toinen kuolee vähän myöhemmin. Voidaanhan me kuplassa elää jos ja kun noita viruksia pyörii aina maailmassa. Mä en kokis sitä elämänä, jos olis koko ajan joku ulkonaliikkumiskielto. Se on sairasta elämää. Ei tää maailma pelastu tiukalla kurilla. Mä tukehtuisin hengiltä liian tiukassa talutusnuorassa. Osalla tuo ulkoa tuleva totuus tuo vapautuksen vastuusta ja turvallisuuden tunteen. Jotta niin. Toki nämäkin taitavat olla taas niin sekavia selityksiä ettet ymmärrä näitä.

  Nyt kuulostaa että sinua itseäsi ahdistaa moinen tauti ihan helvetisti ja olet valmis lynkkaamaan ihmiset joita se ei yhtä paljon ahdista/pelota kuin sinua ja jotka elävät suht normaalista?
  Malli ja malli. Kai sitä puhua voi asioista, ilman että on joku malli. Yhtä lailla sinä olet minun silmissä malli Pohjois-Korean tyylisestä linjasta eli rikkurit pitää tappaa ja lukita vankilaan. Pohjois-Korean mallissa vain yksi oikea tapa elää ja se on tehdä jokun toisen kertoman oikean tavan mukaan. Eiköhän mun valmennettavilla jokaisella ole omat aivot ja ne osaa ihan itse muodostaa oman mielipiteensä suojautuako vaiko ei. Siinä ei paljon mun jorinat paina. Kyllä ne ihan ääneen sen sanoo välillä ettei mun puheita kannata ottaa tosissaan, sen verran on lähtee lapasesta välillä ku innostun. Ja hei, onneks mä en junnujen kanssa tee nyt duunia. Se olis kamalaa, jos ne oppi miettimään itse asioita ja kantamaan itse vastuuta, ei piiloutumaan ison kirjan sanojen taakse. Laki antaa puitteet olla mulkku muita kohtaan ja silti toimit oikein. On sitten eri asia oletko mulkku. Hyvä ihminen voi käyttää "pahoja" sanoja ja "paha" ihminen voi käyttää hyviä sanoja.

  Kyllä se mieli muuttuu kun oppi niitä omia aivoja käyttämään ja ymmärtää miten se oma pelko ohjaa sitä paskaa sinne housunpunttiin. On vissiin väärin sanoa eriäviä mielipiteitä tai ajatuksia eristystoimista ja vertailla eristystoimien aiheuttamia ongelmia koronan itsensä aiheuttamiin kuolemiin?


 16. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/professorii-lyo-tiskiin-rankan-laskelman-koronatoimien-kustannus-on-yli-0-5-miljoonaa-euroa-per-saastynyt-elinvuosi-lockdownissa-ei-ole-mitaan-jarkea/7809974#gs.5w1vzl

   

  Ja tässä sitä itteensä. Tämän takia mä oon osittain suu vaahdossa tästä aiheesta mouhonnu.. Mitäs sanotte, kuinkas arvon foomin kirjottajat rykii tosta 2018 flunssasta, joka tappoi euroopassa 158 000 ja Ameriikoissa 80 000 elieikö ole aika sama kuin tämä kaamea aalto? Eikö ole liioiteltua tämä vieläkään?

  Pitääkö vielä eritystoimia kiristää tai paheksua niitä rikkovia?

  Minusta tuo joukkopsykoosi on just tätä itteensä. Ympäröivä paine niin iso että ollaan samaa mieltä..

  Mitäs tuumitte?


 17. Kirjoita googleen 90-luvun lama ja itsemurhat. Toki katsoin ennen kuin tuon edellisen postin kirjoitin tilastoja ja ei kaikki yhteen vuoteen kuolleet.. Jakaantuu varmasti monelle vuodelle, mutta piikki tilastossa näkyi selvästi.

  No, pointti nyt oli se että tämän yritysten kaatumisten seurauksena ongelmia tulee helvetisti enemmän kuin pari tuhatta virukseen delannutta....


 18. Tänään eräs uusi tuttavuus töissä puhui 90-luvun laman uhreista, joita oli itsemurhan tehneinä 15 000.. Mielenkiintoista tai surullista ehkä pikemmin, kun tämän koronan seurauksena menee konkkaan yritykset eli usein ne ihmiset jotka yrityksiä pyörittävät. Korjaako taloudellinen ahdinko enemmän kuolleita mukaansa kuin koko ...tun virus yhteensä tässä maassa? Onko tämä suuri suojelu ojasta allikkoon politiikkaa vai kuis?


 19. Mä mietin että tämä korona on kyllä ihan hyvä tuomaan esille yhteiskunnan nurjat puolet. 

  Kun yhteiskunta on muuttunut syyllisiä etsiväksi niin korona on myös kamalaksi sairaudeksi. Nuoremmatkin ovat linnottautuneet koteihinsa, koska eivät halua kantaa syyllisyyttä, jos tartuttavat flunssan jonkin ja joku kuolee. Syyllistämisen kulttuuri. Eikö se hitto vie ole elämää, että taudit leviävät? Eikö se ole normaalia, että ihmisiä kuolee, jokainen meistäkin. Ei me missään kapselissa olla enää eläviä. Ollaan joo elossa, mutta ei kai se kovin mukavaa olisi yksikseen umpiossa elellä? Mä oon koronarikkuri, kun olen tavannut kavereitani ja työkavereitani, sekä käynyt kylässä ja mukana porukalla tekemässä remppaa.
  Sitä vois ryhtyä koeputkilapseksi ja jäädä sinne koeputkeen asumaan heti syntymän jälkeen niin ei sit vituttais niin paljon ku ei tietäis mistä jää paitsi. Aika perseestä syyllistää muita taudit tarttuttamisesta. Eikö jokainen pidä huolen itsestään, jos ei siis lasketa mukaan apua ja hoivaa tarvitsevia. Riskiryhmän aikuinen joutuu ihan itse kantamaan vastuun omasta olemisestaan ja tartuntojen välttelystä, turha siitä ketään muuta on syyllistää. Voithan pukea vaikka avaruuspuvun päällesi ja muuttaa koeputkeen, sekä tilata porkkanat postissa.

  Onko tässä suojautumisessa mitään tolkkua? Entä jos meillä on tulevaisuudessa koko ajan joku tappava virus kuljeksimassa ympäri maailmaa ni ollaanko koko ajan kodeissamme eristyksissä. Entä käykö niin että näistä taudeista tulee entistä helpommin tappavia, jos vaan ollaan koko ajan steriilissä ympäristössä ja vastustukyky jää kehittymättä huipputorjuntayksiköksi? Näin ainakin oli puhetta, kun lapsilta kiellettiin hammasharjojen tuonti päiväkoteihin, kun niillä kuulemma pestin vessanpöntöt myös :D Kasvaa perkules vastustuskyky ku pöntön kerran pari viikossa hammasharjalla pesee ja sen jälkeen hampaansa. Eikö yleensä ihminenkin kasva vahvaksi jos hän kohtaa vaikeuksia elämässä? Miten nyt yht´äkkiä paskotaan housuun ja halutaan saada jokainen elämään ikuisesti tai ainakin mahdollisimman pitkään. Osataan ja voidaan. Isäni viimeisinä aikoina sovimme ettei tarvitse elvyttää, jos lähtö on tullakseen. Eikö se ole aika luonnollista kuolla kun on sen aika? Toivoisin ettei oma aikani olisi vielä, annettavaa olisi vielä paljon ja sitäkin enemmän opittavaa :) 

  Nyt on alettu puhumaan niistä välillisistä vaikutuksista, jotka tulevat tältä eristäytymiseltä olemaan aivan jäätävää luokkaa. Firmat nurin, talot alta, työt alta, masennusta, apatiaa, pelkoja, alkoholismia, väkivaltaa, nälkää, sosiaalitukia, velkaa, paskaa, paskaa ja lisää paskaa. Minusta tämä oli näkyvissä saman tien kun alkoi se ylireagointi. Onneksi on fiksuja aikuisia, jotka eivät anna lastensa katsoa tai kuulla uutisia ja elää massiivisen pelon täyttävässä maailmassa. Kuuntelen usein Radiosta juttuja, jos ajamme työkaverin kanssa. Toimittaja sanoi hänen tuttunsa pienen tyttölapsen nukkuvan nykyään ase (vesipyssy) tyynyn alla :eek:  Pelkää ilmeisesti niin pajon.. Huh. Vihollinen on voittamaton.. tai ehkä saippuavedellä.

  Kyllä ihmisiä tulee kuolemaan yhtä paljon meidän ikuisen elämän kuvitelmissa elävässä valtiossa kuin kauhean taudit runtelemassa maailmassa. Vai onko se ikuisen elämän illuusia särkynyt, ehkä syyllisyyden tunteen pakoilua vain. Karua ja ristiriitaista. Maksaako ihmishenki kuinka paljon, onko rahalla ostettavissa helpostusta viruksen arkeen? Ovatko ihmiset taudin myötä enemmän eriarvoisessa asemassa? Kuoleeko kaikki vai jääkö joku henkiin? Aina tulee uusi sukupolvi, kunnes kuolemme sukupuuttoon. Näin se on aina mennyt ja tulee menemään. Emme me lajina sen kummoisempi älystämme huolimatta tässä kaikkeudessa ole. Laji toisensa jälkeen tulee pallolta häviämään. On siis aika nauttia elämästä kun vielä elää, ei se oikein onnistu myöhemmin.

  Erikoista. Ihmiset kuolevat nyt eritykseensä enemmän kuin tautiin. Muistan jo vuosia sitten kun vanhustyön keskusliiton mainos (muistaakseni) kertoi ikäihmisten tekevän paljon itsemurhia yksinäisyytensä vuoksi. Nyt varmaan paljon paremmin asiat, kun yksinäisyyttä aletaan pakottamaan jo nuorillekin. Oma havainto on ettei pelkkä some oikein riitä. Lihallinen kontakti on tärkeää. Osa näistä ajatuksista ja sanoista kumpuaa keskusteluista, kun palloliiton ryhmän kanssa olemme nyt vetäneet psyykkistä valmennusta etänä tämän viikon. Kontakti toisiin on tärkeää.


 20. Pelko vai jotain muuta?

   

  Mietin et mennäänkö tässä suojelussa ojasta allikkoon. Kaksiteräinen miekka. Jos liikaa suojellaan niin ei kehity vastustuskykyä tai missä on raja, jolloin pitää suojella? Kypärä päähän kävelijöille, vai kolhuja päiväkodin pihalla pienille?

  Mielenkiintoista nähdä pitkässä juoksussa meidän ja Ruotsin ero tavassa hoitaa asiaa.

  Joo o, tiedän, hidastetaan taudin etenemistä ettei järjestelmä kuormitu. Järjestelmä kuormittuu joka tapauksessa yli, mutta kyse onkin pikemminkin milloin ja miten.

  En tietenkään halua tilannetta, jossa joudutaan päättämään kumman henki on arvokkaampi ja hän saa hengityskoneen. En haluaisi tilannetta, jossa valitaan muutaman tuhannen hengen välillä vs. sen kun suurelta joukolta menee työ ja koko omaisuus, elämä murenee sitä kautta.

  Asioita on vaikea arvottaa ja sitä tämän elämän ei pitäisi olla. Vertaillaan vaihtoehtoja keskenään. Vertaillaanko kärsimyksen määrää, rahaa, elämän ja kuoleman välillä vai mitkä ovat ne mittarit tämän pandemian osalta? Jotain mittareita jokainen meistä käyttää halusipa sitä tai ei. Voiko olla että yksi iso mittari on oman elämänsä puolesta pelkääminen? Sitä verhotaan paljon myös ns. toisten puolesta pelkäämisen nimissä. Oma kuolemanpelko kielletään ja mieli kääntää asian niin että pelätään toisen kuolemaa suunnattomasti. Ryhdytään kynsin ja hampain estämään ettei tämä toinen kuolisi. Jos olisi rehellinen oman pelkonsa suhteen niin joutuisi jollain tavoin kasvamaan sinuiksi sen kanssa, että on kuolevainen.

  Oma suhteeni kuolemaan on elämän monien tekijöiden vuoksi tällainen kuin se on. Kuolema kohtaa minutkin jonain ajankohtana. En haluaisi sitä vielä, kun rakkaus elämää kohtaan on suurta. En tiedä tulenko koskaan toivomaan kuolemaa? Epäilen. Isäni eli viimeiset vuodet laitoksessa, mutta hän oli aina hyvin posotiivinen ja tyytyväisen oloinen elämäänsä. Olot eivät aina olleet hyviä hänen elämässä, mutta hän näytti nauttivan monista asioista, joita elämä hänelle tarjosi. Hetkellisiä sukelluksia voi toki elämässä tulla, mutta joo, vaikeahan mitään on ennustaa varmaksi. Ties vaikka joutuisi elämään lasikuvun alla lopun ikäänsä tai sänkynsä vankina, silloin saattaisi tuota kuolemaakin toivoa.

  Jos kuvittelisi maailman olevan jossain vaiheessa täynnä viruksia ja joutuisit elämään jossain steriilissä, suljetussa kammiossa yksin. Olisiko elämä elämisen arvoista?

  Epätoivo, pelko, viha, syyllisyys, avuttomuus, turhautuminen.

   


 21. Höh. Miten voisi johonkin laittaa ideoita näkyville, mitä koronan voittamiseksi olisi tehtävissä? Mä tuumailin tuota talousvaikeuksissa olevien firmojen pelastamista edes pienessä mittakaavassa, jos ne voisivat muuttua tätä tautia vastaan taisteleviksi yrityksiksi, joille valtio maksaisi tukea / palkan. Väitän että meillä olisi paljon yrityksiä, joilla olisi valmiuksia yhteistyössä valmistaa melko nopealla aikataululla hengityskoneita esimerkiksi. Ne eivät ole kovin monimutkaisia laitteita todennäköisesti eli ikään kuin koneelliset keuhkot. Soitan tutulle hoitsulle ja kysyn :boogy: No ni eli koneelliset keuhkot. Ei ole vaikea tehdä. Mä voisin duunissa rakentaa :) Halvimmillaan ne on niitä muovisia pulloja joilla käsin painellaan ilma keuhkoihin, joita välillä nähny jonkun ambulanssin käyttävän akuutissa tilanteessa.. Ei ole kovin monimutkaista valmistaa. Koneellinen pumppu eli keuhkoja lamaava virus olisi selätetty keuhkojen toiminnan pettämisen osalta. Jenkeissä joutuvat jakamaan koneita kahden ihmisen kesken. Tähän olisi hyvin helppoa löytää nopeakin apua. Firmat ja lomautetut töihin ! Valtio ! Herätys. Mikä oli se sivu, johon voisi näitä loistavia ja lapsellisia ideoita laittaa? Koronaa parhaimmillaan eiku pahimmillaan..


 22. 200 000 lomautusuhan alla.. wow ! Pari tuttua jo lomautettu. Karua touhua. Jengi menee konkkaan ja joutuu myymään omaisuutensa.. :depressed: Voimia paskan keskellä !

  Työkaverin puoliso karanteenissa ku oli ollut koronaisen kanssa samassa kahvipöydässä.

  Paljonko maksaa 200 000 lomautus, kuka tietää?

  Montako henkeä säästyy lakiin perustuvilla rajoituksilla? Olisiko samaan tulokseen mahdollista päästä kehoituksin? Joku mies radiossa sanoi, kun ministerit puhuivat, ettei rajotukset tutkitun tiedon mukaan estä leviämistä. Onko tuo hidastaminen ja taudin pitkittäminen ainoastaan hyvä juttu? Kumpi tappaa enemmän, hidas vai pitkä taistelu? Vaikea mitata, kun hitaan seuraukset näkyvät pitkän ajan kuluessa ja osaa vaikea mirata. Nopeat vaikutukset helppo mitata kun laskee mediaseksikkäästi vaan kuolleita. Lietsooko median tapa tiedottaa paniikkia tai jotain muuta?  Sen ymmärrän että hoitopaikkojen kuormasta kyse hidastelussa, mutta eikö niitä paikkoja olisi mahdollista lisätä ja tehdä lisää "sairaaloita"? Hengityskoneistako pula? Ei joka tehtävään tarvittais sairaanhoitajaa. Eikö tuollaisen hengityskoneen kotimaiset firmat pykäisi aika nopsaan kasaan? Ei ehkä kaikilla herkuilla mutta toimivan. Yksinkertainen on kaunista... Kaasuntoimittajalla pitää kiirettä, näin kuulin.. happea kuluu.

  Tuleekohan paljon tilanteen hyväksikäyttäjiä mukaan kuvioihin? Rahoja ongitaan kelalta ja sossusta ilman perusteita.. firmoja, jotka hakevat tukea tekastuille työntekijöille ja muuta mukavaa. 

   

×